TOTS 21

Imatge del vaixell de TEPSA que ha arribat avui al Moll de la Química. Foto: Cedida

L’empresa TEPSA vol seguir creixent al port de Tarragona. L’empresa líder en emmagatzematge de productes químics a l’Estat ha presentat aquest dijous la primera fase del projecte d’expansió de la terminal que té al Moll de la Química i que ja té contractada tota la capacitat d’emmagatzematge.

TEPSA ha anunciat l’inici de la construcció de la segona fase del pla d’expansió, en la qual invertirà 4 MEUR per a afegir uns 14.000 metres cúbics (m3) a la capacitat d’emmagatzematge actual, que és de 71.450 m3. Més endavant preveu abordar una tercera fase, que comportarà la construcció de nous tancs, que li permetrà superar els 103.000 m3.

Aquest dijous els responsables de l’Autoritat Portuària i de l’empresa han visitat el nou amarratge, el setè al Moll de la Química, coincidint amb l’arribada del vaixell Narlica, que hi ha fet la primera operació de descàrrega.

La directora general de TEPSA, Nuria Blasco, ha explicat que amb les noves instal·lacions l’empresa ofereix un servei d’emmagatzematge flexible als seus clients, que són les empreses del clúster petroquímic, i potencia l’operativa com a ‘hub’, atraient nous tràfics al port.

El president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, ha afirmat que l’empresa s’alinea amb els objectius de futur del port per créixer més, tant en tràfics de líquids a granel, com per continuar sent un ‘hub químic’ de referència a la mediterrània.

TEPSA, empresa pionera en l’activitat de recepció, emmagatzematge i reexpedició de líquids a granel, té més de 900.000 metres cúbics de capacitat de dipòsit en les terminals que té als ports de Tarragona, Barcelona, Bilbao i València.

ACN