.

.

TOTS 21

Cartell amb les activitats extraescolars que diumenge s’organitzaran a l’IES Martí i Franquès. Foto: Tarragona21

Hi ha espais que es troben geolocalitzats enmig d’una tempesta perfecta. És el cas de l’Institut Martí i Franquès, que té darrere seu la Comisaria de Policia Nacional, el Palau de Justícia i el Col·legi d’Advocats. Impossible passar desapercebut. Per fer més viva la sensació d’aldea gala d’Astèrix, el Martí i Franquès és col·legi electoral. Avui podia passar de tot. Havia de tancar portes però no ho fa fet, perquè de nit fan classes. De fet, el seu director comentava que quan ve algú amb cara de pocs amics, no sap si el vénen a detenir.

Hi ha hagut tensió als espais electorals de Tarragona aquesta tarda-nit, i a la concentrció-penjada de cartells per acomiadar aquesta estranya campanya electoral, si es pot dir així. A l’Institut Martí Franquès, un grup de persones s’ha reunit a l’entrada del centre cridats pels comitès de defensa del referèndum, però els Mossos d’Esquadra no hi han fet cap.

Torredembarra

Sí ho han fet policies de paisà, que han convidat el seu director, Jean-Marc Segarra, a cessar les activiats del centre. Segarra els ha impedit l’accés a les instal·lacions en no disposar de cap ordre judicial i ha permès que continuessin les classes nocturnes. Calma tensa a l’espera de què passarà les properes hores. El centre sí preveia que aquesta nit un grup de joves la passi al ras davant l’institut, foral del recinte. Lluny d’allí, a la Part Alta, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona preveu passar la nit a la seu, també local electoral. I més lluny encara, a Torredembarra, alguns pares i mares han muntat actes a tres escoles del municipi per mantenir-les obertes fins diumenge.  Fins aquí s’hi ha apropat la Policia Local per identificar els responsables de les activitat.

Com a centre adscrit a la campanya Escoles obertes, ha programat -casualment- un seguit d’activitats durant tota la jornada electoral de diumenge. No hi falta res, començant per una estimulant clase de ioga i bona energia a les 9:15 hores, continuant amb la mai ben ponderada gimnàstica xinesa (Qigong), un posterior repòs amb xocolatada, una necessària classe de filosofia on es repassarà el pas que la humanitat va fer, a Grècia, del mite al logos, un dinar de germanor on cadascú es portarà la vianda, i per acabar la diada, una impagable classe titulada: ‘Com votaven els romans de Tarraco’. La ironia començarà, per tant, a les 9:15 per tractar de permetre que s’hi voti.

La geolocalització del Martí i Franquès era tan evident que fins i tot de nit hi ha fet acte de presència no un policia, sinó un periodista freelance danès perfectament equipat.

Cartell anunciant les activitats de l’Escola Tarragona. Foto: Tarragona21

L’Escola Tarragona

A uns centenars de metres del lloc, a l’Escola Tarragona, darrera Urgències de l’Hospital Joan XXIII, un grup de pares han decidit organitzar la sempre imprescindible nit de vivac a dins del gimnàs i preveuen que dissabte podrien repetir l’experiència, en funció de com vagin desenvolupant-se els imprevisibles esdeveniments. No hi ha hagut presència policial tampoc i el que abans es deia Ràdio Makuto i ara és Ràdio Whatsapp anuncia precintes de locals a les sis del matí de diumenge. No hi ha rastre de cap periodista freelance danès. L’Escola Tarragona no és la Gàl·lia.

J. Garcia