.

.

TOTS 21

Josep Fèlic Ballesteros i Luis Solana (President de telefònica Open Future) a la signatura de l'acord. Foto:Tarragona21

Josep Fèlic Ballesteros i Luis Solana (President de telefònica Open Future) a la signatura de l’acord. Foto:Tarragona21

Diuen que les evolucions més grans del darrer segle han vingut a causa d’una guerra o per la creativitat tecnològica.

Els Estats Units, país capdavanter durant molts anys en els avenços digitals, ho va tenir clar des del primer dia. Reorientant l’evolució d’una gran zona on empreses complementàries poguessin trobar allò que els mancava per a créixer. L’emprenedoria portada a l’extrem del somni americà, hi va ajudar. Joves la majoria universitaris, es van llençar als anys vuitanta, noranta del segle XX, en una nova recerca per evolucionar les tecnologies existents.

Els acords amb universitats properes com Stanford, Santa Clara o Berkeley van ser el vehicle de transmissió perfecte per a un treball en equip que va funcionar.

La creació i comercialització de noms que ara són habituals del dia a dia com Google o Facebook a Menlo Park, Apple o Hewlett-Packard, ha convertit “Silicon Valley” en la Meca dels investigadors tecnològics d’arreu del món.

Empreses de tot el planeta intenten portar als seus millors cervells a Califòrnia per a seguir evolucionant projectes inicialment propis.

“Dos nois amb un ordinador i un garatge poden inventar twitter” diu Kim Faura, Director General de Telefònica a Catalunya. L’evolució de les noves creacions ha portat a què l’espai cada vegada sigui més relatiu. Aquest motiu ha portat a Telefònica i a l’Ajuntament de Tarragona a obrir el primer Crowdworking de Catalunya.

L’espai de la Tabacalera ha estat el triat per acollir aquest primer experiment que la multinacional espanyola fica en funcionament al nostre país. Telefònica ja treballa a Sevilla o la Corunya en espais similars i amb Madrid i Barcelona en una escala superior de la investigació.

“Tarragona ha de ser el bressol de la creació de noves empreses digitals” ha remarcat el president de Telefònica Open Future, Luis Solana. La idea és fer de Tarragona el planter de nous joves que gràcies a aquest nou espai pugui tirar endavant les seves idees de negoci relacionades sempre amb el món digital.

Telefònica ha creat una escala on s’han d’anar superant etapes fins a poder arribar a un finançament de més d’un milió d’euros gràcies a un fons d’inversió de l’empresa destinat a potenciar nous emprenedors digitals.

La intenció és que anualment puguin sortir uns vint o trenta projectes dels que Telefònica en farà un seguiment per a poder potenciar la seva evolució.

El màxim dirigent de l’Open Future, Luis Solana, ha destacat l’aposta feta des de Tarragona per a la creació d’aquest nou projecte i ha demanat que altres empreses puguin seguir l’exemple de Telefònica per a tenir més espais on pontenciar la investigació entre els més joves.

Qui sap si d’aquí a uns anys Tarragona serà un petit “Sillicon Valley” pels emprenedors del país.

Quim P. Casadesús