TARRAGONA 21

Constantí abandona el servei comarcal de la brossa

Imatge del ple municipal de Constantí

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar, en sessió plenària celebrada aquest dimecres 18 de juliol, la rescissió dels convenis amb el Consell Comarcal del Tarragonès, referits a la gestió dels serveis mediambientals. Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, PP, Units pel Canvi; els vots en contra d’ERC i ICV; i l’abstenció del PdeCat.

En data 5 d’abril de 2017, el Ple de l’Ajuntament aprovava la no delegació en el Consell Comarcal del Tarragonès dels serveis mediambientals, consistents en el servei integral de recollida selectiva de la brossa, la neteja viària i el servei de deixalleria fixa. Com a conseqüència de l’anterior, el Ple aprovava no participar en la licitació d’aquests serveis, que està tramitant el Consell Comarcal de forma mancomunada amb la resta de municipis del Tarragonès.

Ara, el Consell Comarcal ha sol·licitat a l’Ajuntament de Constantí, que adopti un acord addicional en el que manifesti la rescissió dels convenis mitjançant els quals es va delegar en l’ens comarcal la gestió i el finançament de la deixalleria fixa (conveni del 2001); i l a gestió de diferents serveis mediambientals (conveni del 2004 i addenda del 2015). L’acord aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Constantí de rescindir aquest convenis, produirà els seus efectes a partir de la data del nou servei comarcal. Paral·lelament, l’Ajuntament de Constantí està treballant en la redacció dels plecs administratius i tècnics per tal de licitar el nou servei municipal incloent tots els serveis mediambientals, i tenir un major control sobre ells.

A banda d’aquest punt, el Ple d’aquest dimecres va servir també per aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, l’inici de l’expedient d’expropiació forçosa de dues finques urbanes del nucli antic, situades al carrer Sant Pere (números 32, i 30-28). Es tracta de dues finques que es troben tocant a la Muralla, que el POUM classifica com a zona verda pública amb afectació de la muralla. La intenció de l’ajuntament és que, a curt termini, es pugui restaurar tot el tram de la muralla de la plaça de l’Hospital (davant de la Biblioteca).

Finalment, també es va aprovar la proposta d’aprovació de l’augment retributiu als empleats públics de l’Ajuntament de Constantí per l’any 2018, en aplicació de la Llei de Pressupostos de l’Estat.

El personal dels hotels de PortAventura denuncia l’acomiadament d’una treballadora després de les protestes

Imatge de la protesta del personal de pisos dels hotels de PortAventura, de l’empresa Claro Sol. . Foto: Sílvia Jardí

El comitè del personal de pisos dels hotels de PortAventura, que ha convocat diverses jornades de protesta després de no arribar a un acord en la negociació amb l’empresa Claro Sol, ha denunciat l’acomiadament d’una treballadora després de les mobilitzacions.

Segons ha explicat aquest dilluns la presidenta del comitè, Loli López, la treballadora va anar dissabte al seu lloc de feina i li van entregar una carta d’acomiadament disciplinari en què s’al·legava que havia baixat el rendiment. “Tampoc diuen quin és el rendiment que hauria de tenir la cambrera, que no està ni en habitacions, sinó en zones”, ha explicat López, que reclama que se la readmeti. Per tot plegat, sospiten que l’acomiadament és “una amenaça” i asseguren que “han aprofitat per treure’s de sobre una de les persones que guanya més diners de la plantilla”, perquè cobra un complement personal més elevat que la resta.

Els sindicats ho estudien amb els serveis jurídics i estan a l’espera de si l’empresa ho tira endavant.
La plantilla explica que, normalment, se sanciona els treballadors que no han complit amb la feina, però consideren que Claro Sol “ha agafat la directa”. “Volen fer neteja del personal i dels que cobrem més per antiguitat”, ha assegurat Sònia Moreso, delegada del comitè d’empresa.

Les protestes van començar divendres passat, han continuat aquest dimarts i s’allargaran fins a finals de mes. El personal està pendent que l’empresa reprengui la negociació, que es va iniciar després que el personal desconvoqués la vaga per iniciar la mediació. No descarten tornar a la vaga si el procés continua encallat.

ACN

L’arquebisbe nomena 19 nous rectors, entre ells els de Bonavista, Constantí, La Canonja i Els Pallaresos

Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona. Foto Montse Riera

Amb data de 5 de juliol, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha fet 25 nomenaments parroquials, dels quals 19 són per a rector de parròquies i del Seminari, i la resta, per a adjunts i diaques.

Destaca el nomenament del nou rector de la parròquia de Bonavista, Joan Miquel Bravo, i de parròquies com les de Constantí i La Canonja, Els Pallaresos, Perafort, Santa Maria de Cambrils o La Selva del Camp.

El llistat de nomenaments, que es farà efectius abans de finalitzar el mes de setembre, és el següent:

Parroquials:
Mn. Joan M. Padrell Benet, rector de la Parròquia de Santa Maria de Cambrils.

Mn. Norbert Miracle Figuerola, rector de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell.

Mn. Joan Miquel Bravo Alarcón, rector de la Parròquia de Santa Maria Assumpta de Bonavista, a Tarragona (continua com a rector de la Parròquia de Santa Maria de Vallmoll).

Mn. Antoni Pérez de Mendiguren i Cros, rector de la Parròquia de Sant Salvador dels Pallaresos (continua com a rector de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona).

Mn. Josep Antoni López Salinas, rector de les parròquies de Sant Pere Apòstol de Perafort i de Sant Sebastià de Puigdelfí.

Mn. F. Xavier Morell Rom, rector de les parròquies de Sant Feliu Màrtir de Constantí i de Sant Sebastià de la Canonja.

Mn. Manuel M. Fuentes i Gasó, rector de les parròquies de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp, de Sant Miquel Arcàngel d’Almoster i de Sant Miquel Arcàngel de l’Albiol.

Mn. Josep Bofarull Veciana, rector de les parròquies de Sant Martí Bisbe de l’Aleixar i de la Nativitat de la Mare de Déu de Vilaplana (continua com a rector de la Parròquia de Santa Maria Assumpta de Maspujols)

Mn. Eduardo José Angulo Colmenárez, rector de les parròquies de Sant Pere Apòstol de Riudecols (i església de la Concepció de Maria de les Voltes), de Sant Antoni de Pàdua de les Irles, de l’Assumpció de les Borges del Camp, de Sant Miquel Arcàngel d’Alforja, de Sant Andreu d’Arbolí i de Sant Esteve de la Febró.

Mn. Lluís Simón Pascual, rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Rodonyà (continua com a rector de la Parròquia de Sant Ramon de Penyafort de Masllorenç).

Mn. Albert Fortuny Llaveria, rector de les parròquies de Santa Maria de Vila-rodona, de Sant Bartomeu de Montferri, de Sant Bartomeu d’Alió i de Sant Jaume Apòstol de Bràfim.

Mn. Jean Damascene Ndagijimana, rector de les parròquies de Sant Julià de l’Arboç i de Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès.

Mn. Lluís Noguero Aguilar, rector de la Parròquia de Sant Cristòfor de Cunit i tinent de la Tinença de l’Assumpció de Segur de Calafell (continua com a rector de la Parròquia de Santa Maria de Bellvei).

Mn. Xavier Roig Rovira, rector de les parròquies de Santa Maria de Falset, de Santa Llúcia de Bellmunt del Priorat, de Sant Joan Evangelista de Porrera, de Santa M. Magdalena de Pradell de la Teixeta i de la Nativitat de la Mare de Déu de la Torre de Fontaubella.

Mn. Josep M. Alegret Bellmunt, rector de les parròquies de Sant Llorenç de Llorenç del Penedès, de Sant Jaume de Sant Jaume dels Domenys i de Santa Maria de Santa Oliva.

Mn. Josep M. Font Solé, rector de les parròquies de Sant Jaume Apòstol d’Arbeca, de Sant Martí de Sant Martí de Maldà (i església del Dolç Nom de Maria del Vilet), de Sant Jaume Apòstol de Belianes, de Santa Maria de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Nalec, de Sant Miquel dels Omellons i de la Transfiguració del Senyor de Rocafort de Vallbona, i encarregat del Santuari de la Mare de Déu del Tallat de Rocallaura.

Mn. Jordi Díaz Moix, rector de les parròquies de Sant Jaume Apòstol dels Garidells (i església dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi de les Gunyoles) i encarregat de l’església del Sagrat Cor de Jesús de Vistabella (continua com a rector de les parròquies de Sant Salvador de Tarragona, de Santa Maria de la Secuita i de Sant Roc de l’Argilaga).

Mn. Joan M. Ferrer Calvo, rector de la Parròquia de Santa Maria de Salomó (continua com a rector de la Parròquia de Santa Maria de la Pobla de Montornès).

Mn. Raimon Mateu i de la Casa, diaca encarregat de la cura pastoral de les parròquies de Sant Mateu Apòstol de Riudecanyes, de Sant Bartomeu de l’Argentera i de Santa Maria de Duesaigües.

Mn. Joan Curieses Garcia, adscrit a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona.

Mn. Francesc Manresa Manresa, adscrit a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls.

Mn. Manuel Borges Anguera, adscrit a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls.

Mn. Ramon Martí i Olesti, adscrit a la Parròquia de Sant Pere Apòstol de Reus

Mn. Miquel dels Sants Combalia Aleu, adscrit a la Parròquia de la Santíssima Trinitat de Tarragona.

Seminari

Mn. Jaume Gené Nolla, rector del Seminari Conciliar Pontifici de Tarragona.

Les pernoctacions creixen un 5% a la Costa Daurada fins al maig i el sector espera completar una bona temporada

La temporada a la Costa Daurada ha arrencat amb més de 5 milions de pernoctacions des d’inicis d’any fins al maig, un 5% més respecte de l’any anterior.

Són les xifres de la Federació Empresarial d’Hoteleria i Turisme de la Costa Daurada (FEHT) i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, que valoren positivament l’arrencada de la temporada tot i que no preveuen batre les xifres rècords de la temporada passada.

Des del sector expliquen que pràcticament tots els mercats han crescut i destaquen l’increment del mercat alemany, que xifren en un augment del 30%.

A més, també es fa una aposta pels mercats emergents dels països de l’Europa de l’Est. D’altra banda, el sector veu amb preocupació el retorn de les ofertes de destinacions de la mediterrània, com Turquia, Egipte o Tunísia, amb qui no poden competir amb preus. Tot plegat, allibera altres destinacions, com les Illes Balears i les Canàries.

“La gran diferència és la mà d’obra: el sou mitjà en aquests països ronda els 400 dòlars, i aquí això és impossible”, ha asseverat Eduard Farriol, president de la FEHT. Lluny d’entrar en una guerra de preus, el sector reforçarà l’aposta per la qualitat i la desestacionalització amb els esdeveniments esportius.

Mar Rovira – ACN

Set pistes de pàdel, primer pas del complex del resort Esentia Costa Daurada

Ariana Sánchez, número 9 del WTA, ha inaugurat les pistes de pàdel del complex ‘Essentia Costa Daurada’. Foto: David Aymerich.

La inauguració de set pistes de pàdel ha suposat el tret de sortida a la segona fase de la remodelació del Club de Golf Costa Daurada, el qual, d’ara en endavant, es gestionarà sota el nom d’un complex molt més gran anomenat Essentia Costa Daurada. Un resort esportiu i immobiliari de referència que finalitzarà la totalitat de les seves obres, possiblement, l’any 2020.

Unes instal·lacions esportives de l’esport de la raqueta que s’han presentat amb la presència i participació de la reusenca Ariana Sánchez, número 9 del Padel Tour Mundial (WTA), la qual ha ofert una exhibició i partit inaugural al costat del número 67 del rànquing de Catalunya, Gerard Francino. Un acte al qual també ha assistit el delegat d’Esports de la Generalitat, Joan Plana, i el diputat tarragoní Carles Castillo.

Gerard Francino (a l’esquerra), número 67 de Catalunya, durant el partit d’exhibició amb Ariana Sánchez (a la dreta). Foto: David Aymerich,

Aquesta inauguració anirà de la mà de la construcció, gairebé simultània, d’unes pistes de tennis que estaran finalitzades el proper mes d’agost per tancar la segona fase del complex Essentia Costa Daurada. Un procès al qual s’afegirà aviat la tercera fase, l’instal·lació d’un gimnàs DiR amb piscina a l’octubre i un camp de pràctiques de golf i una pista de Pitch and putt properament.

Tot plegat, sumat a les pistes de golf, pàdel, tennis i gimnàs DiR; conformaran el primer capítol del projecte Essentia, un resort immobiliari de luxe que anirà de la mà d’aquest projecte esportiu de primer nivell que poc a poc va prenent forma i que va acompanyat d’una, ja present, oferta culinària i altres novetats que descobrirem ben aviat.

La incorporació de la nova fase d’Esentia Costa Daurada ha aglutinat un gran públic en la seva presentació oficial. Foto: David Aymerich.

David Aymerich

Ábalos serà el nou ministre de Foment, amb una àmplia agenda de temes tarragonins

L’actual secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos. Foto: ACN

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, serà el nou ministre de Foment, segons han confirmat fonts socialistes.

Ábalos, de 59 anys i diputat per València al Congrés dels Diputats des del 2008. És mestre de professió i consultor de Cooperació Internacional. Anteriorment, havia estat diputat al parlament del País Valencià (2003-2007) i anteriorment regidor de l’Ajuntament de València (1999-2009).

Ábalos, que és considerat la mà dreta de Pedro Sánchez, substituirà en el càrrec a Iñigo De la Serna després de la moció de censura Mariano Rajoy. Ábalos se suma als nomenaments ja confirmats de Josep Borrell com a nou ministre d’Exteriors; la també catalana Meritxell Batet com a ministre d’Adminsitracions Públiques; Carmen Calvo com nova vicepresidenta del Govern i ministra d’Igualtat; i Maria Jesús Montero com a nova ministra d’Hisenda.

Tarragona té un llarg llistat de temes pendents amb Foment, els més urgents dels quals passen pel camp ferroviari, des del desmantellament de la via fèrrea a la línia de costa fins al tercer fil ferroviari. Els acaldes de la costa tenen el recent compromís de Foment d’execució del desmantellament.

L’aposta per Tadeo Jones deixa enguany Port Aventura sense el Cirque du Soleil

El Cirque du Soleil no actuarà aquest estiu a Port Aventura World, i el seu lloc el cobriran els personatges populars dels films d’animació Tadeo Jones. Serà una de les grans apostes de Port Aventura i l’empresa no vol que la companyia canadenca tapi aquest esforç per crear una nova marca, a la que se sumarà els 20 anys del personatge Woody.

L’acord amb la companyia canadenca de circ estipula que es pot prescindir un any de l’espectacle si Port Aventura té una altra proposa estrella, com serà Tadeo Jones, segons ha anunciat avui el seu director general, Fernando Aldecoa. Fa dos anys ja es va prescindir de Cirque du Soleil però per una atra clàusula prevista al conveni: anaven a repetir l’espectacle de l’any passat. El desembarcament dels personatges de Tadeo Jones es farà el 23 de juny.

Aldecoa ha presentat avui les novetats de Ferrari Land i del complex Port Aventura.

Ferrari Land arranca amb cinc atraccions infantils, i nova atracció i nou hotel en 2019

Una de les noves atraccions per als petits de Ferrari Land. Foto: Tarragona21

Ferrari Land ha començat la temporada 2018 amb un increment de visites al parc del 60 per cent, el que suposa 170.000 persones, i el primer any dels eu funcionament ha provocat que s’allargui l’estada dels clients al complex Port Aventura World. Aquest va viure l’any passat una total de 4,7 milions de visitants i espera superar els cinc milions enguany davat les perspectives de creixement que hi ha. El 80 per cent dels visitants a Ferrari Land són famílies.

En 2017, Port Aventura World va arribar a 4,7 milions de visites, amb un creixement del 19 per cent respecte a 2016 degut a l’apertura de Ferrari Land. En 2018 s’espera seguir creixent i superar els cinc milions de visites. La política d’inversions continuades és clau en l’estratègia de creixement. Per a 2019 espera invertir 40 milions d’euros.

L’ocupació hotelera s’ha vist incrementada un 27 per cent i el nombre d’esdeveniments d’empresa al centre de convencions ha pujat un 13 per cent. Fins i tot el procés politic que es viu a Catalunya des de l’octubre passat no ha afectat el mercat espanyol, que ha incrementat un nou per cent els visitants, per un 16% la resta, vinguts principalment de França, Regne Unit i Rússia, ha indicat avui el director general de Port Aventura World, Fernando Aldecoa. “Halloween ha estat el més exitós de la nostra història, com també la campanya de Nadal”, ha subratllat.

A l’àrea de congressos, convencions i esdeveniments d’empresa en 2017 es van organitzar 259 esdeveniments, que van acollir 69.000 persones. Per a 2018 les dades apunten a un increment del 10 per cent.

Les previsions per a 2018 són “excel·lents” en tots els mercats, degut a l’estratègia d’innovació i s’espera mantenir la tendència de creixement que ha enregistrat la Setmana Santa, “la millor de la història en un mes de març”.

Champions Race, una altra atracció del Parc. Foto: Tarragona21

Crazy Pistons, per a totes les edats. Foto: PortAventura World

Els hotels també estan creixent. En 2017 es va viure 1,1 milions de pernoctacions, per la qual cosa “caldrà incrementar la capacitat hotelera”, ha subratllat Aldecoa. Aquesta es verificarà en 2019 amb l’apertura del sisè hotel del complex, situat al Far West. Serà de quatre estrelles, tindrà 150 habitacions i suposarà una inversió de 25 milions d’euros. Port Aventura disposa fins ara de 2.100 places hotelers distribuïdes en cinc hotels temàtics.

També en 2019 es viurà la posada en marxa d’una de els grans atraccions, Dark Ride, que obrirà a SésamoAventura, l’àrea per als més petits. Pensada per a tots els membres de la família, està protagonitzada pels famosos personatges de Sesamo Street i suposarà una inversió de 15 milions d’euros.

Més a prop en el temps, avui mateix, Ferrari Land ha obert cinc noves atraccions, pensades per al públic infantil i juvenil. L’estratègia de l’empresa és la de fixar-se en tota la família de manera que l’oferta estigui segmentada per edats i cada una d’elles tingui almenys una atracció. Aquestes, seguint la imatge de la marca Ferfari, són el Junior Red Force, Kid’s Tower, Crazy Pistons, Chapions Race i Flying Race.

J. Garcia

 

El Baix Gaià s’uneix per donar a conèixer un patrimoni comercial, natural i monumental desconegut

Reunió preparatòria d’alcaldes i representants de comerços avui a Altafulla

Els 11 municipis del Baix Gaià posaran en marxa un projecte pioner a Catalunya a nivell de subcomarca per tal d’impulsar el comerç d’un territori encara desconegut per molts visitants, al que se li suma un entorn monumental i natural espectacular.

La primera pedra de l’impuls que se li vol donar tindrà lloc el 20 d’abril quan s’encetarà la Taula pel Começ del Baix Gaià amb una jornada que reunirà a Altafulla ajuntaments, la Generalitat, el sector professional i la patronal Pimec.

De la jornada en sortirà un memoràndum que serà lliurat a la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, “perquè comenci a treballar”, han destacat avui els impulsors d’aquesta proposta pionera. Es compta “amb el suport de la Generalitat”, vital per emprendre accions.

El Baix Gaià, que feu de frontera entre territoris cristians i musulmans -i d’aquí la proliferació de castells i torres de defensa-, presenta també un espectacular contínuum de platges verges que no tenen res a veure amb les massificades de la Costa Daurada central, i un seguit de propostes comercials mot àmplies.

L’alcalde accidental d’Altafulla, Pere Gomés; el regidor de Comerç, Jaume Sànchez; el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, i el president de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) han presentat aquest matí, a la sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla, la Taula de Comerç del Baix Gaià, impulsada des d’aquestes tres organitzacions.

L’alcalde accidental ha destacat l’interès a “anar de la mà” del sector empresarial. El regidor de Comerç ha subratllat al seu torn que es tracta de buscar “el nostre espai propi”, mentre que el president de Pimec parla que el Baix Gaià “ha de jugar la Champions” comercial.

El projecte de la Taula del Comerç del Baix Gaià vol ser una eina transversal que pretén aglutinar administracions públiques i organitzacions privades amb l’objectiu d’analitzar la situació del comerç dels municipis del Baix Gaià amb la participació de tots aquests agents que actuïn per millorar-la i avaluar els possibles projectes conjunts per incentivar el comerç i al mateix temps, promocionar el turisme, l’economia i el desenvolupament local.

Per fer aquesta anàlisi, és necessari conèixer quines característiques té cada municipi, com els habitants, turistes,s egones esidències, comerços, restaurants, bars, hotels, serveis municipals, transports públics, etcètera. “També es busca determinar els atractius turístics i comercials de la zona, quina és la història i a partir d’aquí fr la fotografia de l’actualitat i buscar possibles solucions per al desenvolupament local des del punt de vista comercial”, destacava Florenci Nieto.

Aquest anàlisi ha de determinar els aspectes en què s’ha de treballar “de manera transversal, integral i conjunta” per tal de desenvolupar el projecte Comerç del Baix Gaià, on les associacions i organitzacions públiques i privades i PIMEComerç coordinaran i en donaran vida.

Per fer tot això, i amb la taula prèvia que s’ha organitzat avui amb tots els representants dels ajuntaments del Baix Gaià, està previst pel divendres 20 d’abril, el desenvolupament de la I Taula de Comerç del Baix Gaià que se celebrarà a l’Ajuntament d’Altafulla, de 9:30 a 13:30h.

En aquesta primera edició del 20 d’abril, s’hi ha convocat a tots els ajuntaments i associacions de comerciants i empresaris del Baix Gaià, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal i altres convidats com la Cambra de Comerç i el Departament de Turisme de la Generalitat.

El Baix Gaià compta ja amb un Consorci Turístic, impulsat des del Consell Comarcal del Tarragonès. No es pretén laminar-lo, sinó complementar-lo perquè tal vegada es puguin plantejar objectius més amplis en el futur, destacava Pere Gomés.

PIMEComerç, patronal del sector del Comerç de Catalunya, que associa a 45.000 comerços d’arreu del territori català, donarà suport i assessorament per al desenvolupament d’aquest projecte amb la finalitat de desenvolupar l’economia i el comerç territorial.

J. Garcia

PortAventura estrena temporada havent guanyat un 19% de visitants amb Ferrari Land

Woody Woodpecker amb diversos concursos de la darrera edició del programa televisiu Operación Triunfo, en la inauguració de la nova temporada de PortAventura. Foto: Roger Segura

PortAventura ha estrenat aquest divendres una nova temporada amb l’objectiu de superar els cinc milions de visitants. El parc temàtic de Vila-seca i Salou (Tarragonès) va tancar el 2017 amb un rècord de 4,7 milions de visites, un 19% més que l’any anterior.

Durant l’any passat el mercat nacional va créixer d’un 19%, mentre que l’internacional ho va fer d’un 21%, segons ha informat la direcció de l’empresa. La principal novetat de la temporada serà una àrea infantil a Ferrari Land, que comptarà amb cinc atraccions i s’inaugurarà el 20 d’abril. Enguany, a més, amb motiu dels 20 anys de la presència Woody Woodpecker al resort, PortAventura estrenarà a l’estiu la casa del personatge insígnia del parc.

Moment de la inauguració del parc, amb Woody Woodpecker i diversos famosos com Risto Mejide i Santi Millán. Foto: Roger Segura

La inaguració ha comptat amb destacats personatges d’Operación Triunfo (Aitana, Ana Guerra, Roi, Cepeda, Miriam, Agoney, Raoul, Ricky, Mimi, Nerea, Marina, Mireya, Thalia y Juan Antonio), l’actor Santi Millán, David Solans o youtubers com Itarte, Familuquis o la Família Carameluchi, que han fet les delicies dels fans. També hi han estat presents Risto Mejide, Pablo Puyol, Mireia Canalda, Ares Teixidó o Aina Cerdà.

Enguany PortAventura celebra els 20 anys de l’arribada del Pájaro Loco, Woody, que ha estat l’altra estrella de la inauguració. A l’estiu obrirà una Casa de Woody.

També com a novetats de la temporada hi haurà l’arribada de Tadeo Jones i els seus amics al resort. L’àrea infantil de Ferrari Land disposarà de cinc noves atraccions: Junior Red Force serà una mini muntanya russa que permetrà sentir la mateixa sensació de velocitat de l’accelerador vertical adaptat a totes les edats; Kid’s Tower serà una torre de rebot i caiguda lliure de nou metres, i Crazy Pistons, una atracció inspirada en el moviment dels pistons d’un autèntic motor Ferrari. També s’hi afegirà Champions Race, una divertida oportunitat perquè tota la família pugui sentir la sensació de conduir un mític Ferrari 250 Testa Rossa, i finalment, Flying Race serà una atracció per a intrèpits petits pilots.

Pel que fa a Tadeo Jones, els seus personatges cobraran vida i participaran en els espectacles del resort. També en el camp dels espectacles, aquests seran renovats, amb Dance Revolution 2 al Gran Teatre Imperial de Xina, Can Can Show al saloon del Far West, i Nit de Foc a Tahití, a la Polinèsia.

Curs de pre-monitors per als joves de la zona TRAC

Les regidories de Joventut dels ajuntaments de la zona TRAC (Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell) organitzen un curs de pre-monitors per a joves dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell nascuts entre els anys 2000 i 2002. Aquesta formació tindrà lloc a les instal·lacions del Punt Jove de Creixell la setmana del 26 al 29 de març de 9:30h a 14:30h.

El curs l’imparteix la Fundació Pere Tarrés i té un preu de 25€ per al jovent empadronat als municipis, que tindran preferència a l’hora de ser acceptats a la formació. En cas d’haver més places disponibles hi podran participar joves d’altres localitats. Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar als respectius Punts d’Informació Juvenil fins al 19 de març a les 13h.

Aquesta acció està inclosa en el projecte de dinamització compartit “Propera Parada…” i compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, de la Direcció General de Joventut i de la Diputació de Tarragona.

Neva a partir dels cent metres al nord del Camp de Tarragona

Imatge que oferia l Selva del Camp aquest matí. Foto: David Lara

Aquest matí neva arreu del país i en alguns punts ho fa amb certa intensitat. Segons ha indicat el Servei Meteorològic, està nevant a partir dels 100 metres des del nord del Camp de Tarragona i Ponent cap a la Catalunya Central, l’Anoia i l’àrea metropolitana de Barcelona, on la neu ha arribat de matinada a la mateixa capital catalana i els Vallesos.

Per exemple, ja s’han acumulat gruixos d’entre 3 i 4 centímetres a Terrassa, 3 a Sabadell i 3 més a Manresa. En general, s’han acumulat entre 5 i 6 centímetres de neu entre els 300 i 500 metres a la zona del prelitoral. A la zona del litoral hi cau aiguaneu i a les Terres de l’Ebre la cota de neu ha pujat als 400 metres.
La neu també començava arribar aquest matí a les comarques de Girona, on ja queien volves a localitats com Sils (Selva) i també cap a quarts de nou es començaven a veure els primers flocs a la mateixa capital gironina.

Segons apunta el Servei Meteorològic, a partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.

Wala proveirà de material el Consell Esportiu del Tarragonès

Daniel Hernández, director comercial de Wala, i Estefania Serrano, presidenta del CET

El Consell Esportiu del Tarragonès i la cadena catalana de botigues del món esportiu Wala han arribat a un acord de col·laboració per a que Wala sigui el proveïdor preferent d’articles i material esportiu per atendre les necessitats del consell esportiu i de les seves entitats i escoles vinculades, amb preus preferencials, avantatges comercials i promocions exclusives, tot oferint un serveix personalitzat per part de l’equip professional de Wala.

Una aliança que enfortirà les nostres aspiracions de creixement i també moltes de les actuacions amb les quals està implicat el CET, amb una unió de dos empreses que comparteixen valors de l’esport i, més concretament, en edat escolar.

A l’acte de signatura, hi varen estar presents diferents representants de Wala i de la comissió directiva del Consell Esportiu del Tarragonès, signant Daniel Hernández, director comercial de Wala, i Estefania Serrano, presidenta del CET.

La Diputació demanarà que s’executin els acords del Pacte de Berà

 

Imatge d’arxiu d’una de les protestes dels alcaldes del Pacte de Berà. Foto: Tarragona21

El Ple de la Diputació de Tarragona aprovarà el divendres 23 de febrer una moció, impulsada des d’Esquerra Republicana i presentada per ERC, CiU i PSC, a favor dels alcaldes de Pacte de Berà i de les mesures per posar fi a la saturació i perillositat de la carretera N-340.

Els darrers accidents amb víctimes mortals a la N-340 van provocar una onada de reacció ciutadana i institucional, que va tenir una recepció per part del president del Parlament, Roger Torrent, als alcaldes que van signar l’anomenat Pacte de Berà. Alcaldes de municipis per on transcorre la N-340 que reclamen des de fa molts anys mesures pal·liatives a la saturació de vehicles i a la perillositat d’aquesta carretera.

ERC ha impulsat un text a la Diputació que va més enllà de l’anomenat Pacte de Berà. D’entrada, això sí, la moció expressa “el suport incondicional de la Diputació als alcaldes” i tot seguit reclama que el Ministeri de Foment compleixi el seu compromís que encara no ha portat a terme. Es tracta de dues mesures: desviar els vehicles pesants de la N-340 a l’autopista AP-7 amb bonificacions, i permetre un trànsit gratuït per a la resta de vehicles per l’AP-7 que entrin i/o surtin entre Alcanar i Vilafranca del Penedès durant el mateix dia.

Les mesures haurien pogut evitar l’últim accident entre un camió i dos turismes. Per això, la moció que la Diputació aprovarà diu: “La responsabilitat del retard i, per extensió, responsabilitat indirecta dels efectes originats per accidents amb víctimes, recau en el Ministeri de Foment”.

Ara bé, la moció també posa l’accent en altres dues reivindicacions del territori, perquè “la saturació de la carretera no només se soluciona amb la desviació dels camions cap a l’autopista”. La moció d’ERC, CiU i PSC recorda que la Diputació va aprovar al Ple del 2 d’octubre de 2015 un pronunciament a favor que el Ministeri reprengués els tràmits, encallats durant anys, d’una autovia A-7. La moció del 23 de febrer de 2018 torna a sol·licitar al Ministeri de Foment “que amb caràcter immediat i provisional, el trànsit intern per la AP-7 des d’Alcanar/Ulldecona fins a l’Hospitalet de l’Infant, sigui gratuït, fins la finalització de les obres de l’autovia A-7” en el seu traçat al sud de la Central Nuclear de Vandellòs; això és aplicar la mateixa mesura que es va aplicar entre l’accés a l‘autopista d’Altafulla/Torredembarra i el de Salou, fins que l’autovia no va entrar en servei entre aquests dos punts.

Una variant de l’Arboç per desviar el trànsit urbà de la N-340

I l’altra reivindicació que la Diputació posa damunt la taula és desviar el trànsit, tant pesant com lleuger, que travessa l’Arboç pel mig del nucli urbà. El diputat d’ERC i regidor d’aquest municipi, Carles Ribé, recorda que fa més de deu anys, quan ell va ser l’alcalde (2005-2007 i 2009-2011) ja va tenir reunions amb el Ministeri de Foment per analitzar el traçat d’una variant de l’Arboç.

“Des que l’octubre de 2013 va entrar en servei la variant de l’Aldea -no sense haver estat les obres aturades durant anys i no sense les protestes del territori-, la N-340 s’ha convertit en una carretera que a la demarcació de Tarragona travessa encara un centre urbà, l’Arboç, amb el perill intrínsec per als vianants i per als conductors de tota classe de vehicles”, argumenta Carles Ribé.

La moció que la Diputació aprovarà el 23 de febrer, per tant, també demana que es redacti el projecte d’una variant de l’Arboç, perquè tot el trànsit que travessa el centre urbà sigui desviat.

El Tarragonès torna a recuperar població

 

Un total de 250.488 persones estan empadronades a la comarca del Tarragonès segons dades del Padró Continu de l’Institut Nacional d’Estadística, referents a l’any 2017. Aquestes dades publicades per l’INE reflecteixen també un increment de prop d’un miler d’habitants respecte a l’any anterior, quan la població era de 249.565 persones.

Feia quatre anys que l’evolució de la comarca del Tarragonès, pel que fa al seu nombre d’habitants, era a la baixa. Així, després de diversos anys d’augment de la població, el nombre d’empadronats es va començar a reduir al 2013 i va continuar anant a la baixa fins al passat 2017, quan el total de la població empadronada va créixer en 923 persones.

Per nuclis, el 71,75% de la població es concentra a Tarragona (amb 110.987 habitants empadronats, el que representa el 52,5% de la població total de la comarca), Salou (amb 26.233 habitants i per tant, el 10,47% de la població total) i Vila-seca (amb 21.993 empadronats, el que representa un 8,78% del total d’empadronats al Tarragonès). El 28,25% restant de la població registrada en el conjunt de la comarca, es troba repartida entre els altres 19 municipis que en formen part.

Del total d’habitants empadronats al Tarragonès, un 84% tenen nacionalitat espanyola i el 16% restant, són de procedència estrangera. Els països de procedència de la major part dels habitants amb nacionalitat estrangera són el Marroc, amb 11.283 persones empadronades en algun municipi de la comarca; Romania, amb 4.197; i Colòmbia, amb 1.909 habitants. Segueixen a aquests països altres com Senegal, amb 1.640 habitants empadronats en diferents pobles del Tarragonès, o la Xina, amb 1.585.

El Consell Comarcal del Tarragonès dóna servei als 22 municipis de la comarca, a través de diverses accions. “Treballem per al conjunt dels habitants de la comarca tot i que centrem el nostre focus d’actuació en els municipis més petits. A aquests, els hem d’oferir la millor assistència possible al nostre abast, ja que volem que tothom, visqui on visqui, pugui tenir accés a uns serveis de qualitat”, tal i com explica Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

D’altra banda, els habitants de la comarca també troben suport en aquest mateix Consell Comarcal a través dels diverses prestacions concedides en àmbits com el de l’Educació o l’Habitatge. “El Consell Comarcal del Tarragonès està al costat de les persones a través d’ajuts tan importants i diversos com la concessió de beques menjador per als alumnes, o el suport als veïns i veïnes a través de projectes d’inserció laboral, entre d’altres”, explica Cid.

Detingut un camioner que sextuplicava la taxa d’alcoholèmia i anava fent ziga-zagues per l’AP-7

Els Mossos van aconseguir fer aturar el camió a una zona de descans de La Canonja.

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dijous un camioner per un presumpte delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

L’home, de 48 anys, nacionalitat búlgara i domicili desconegut, va ser vist per una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus, que tornava de Barcelona, fent ziga-zagues, envaint el voral i la resta de carrils de l’AP-7 a l’alçada d’Altafulla.

Els agents van alertar els Mossos d’Esquadra dels fets, tot i que després de diversos intents, van aconseguir fer aturar el camió a una zona de descans de La Canonja a l’espera que arribessin els agents de la Policia. Quan van arribar al lloc dels fets, els Mossos van identificar el camioner i quan van fer-li la prova d’alcoholèmia van comprovar que sextuplicava la taxa permesa per a conductors professionals que és de 0,15 mg/l.

Els Mossos d’Esquadra van immobilitzar el camió, un vehicle de 40 tones carregat, i van detenir el conductor que va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb el compromís de presentar-se quan sigui requerit davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona que instruirà el cas.

Rescatats dos treballadors, aïllats a 20 metres d’altura a Ferrari Land en fallar un muntacàrregues

Dos operaris ha estat rescatat la nit passada quan es trobaven bloquejats a 20 metres d’altura a l’accelerador vertical de Ferrari Land, la principal atracció del parc, després d’espatllar-se l’elevador automàtic que els havia de baixar a terra. L’accelerador té una alçada de 112 metres.

Els fets han succeït a les 19:45 hores de la tarda d’aquest dijous. Els dos operaris es troben tranquils, però mullats i amb símptomes d’hipotèrmia donades les baixes temperatures que hi regnen. Els Bombers estan intentant rescatar-los, informava Diari de Tarragona.

L’incident s’ha produït quan els dos operaris estaven fent treballs de manteniment a l’atracció i per causes desconegudes, el muntacàrregues que usa el personal del parc per pujar a la zona alta de l’accelerador vertical s’ha espatllat, i ha deixat els dos treballadors sense poder baixar a terra.

Quatre dotacions dels Bombers s’han traslladat al lloc per intentar socórrer els atrapats. Els GRAE, bombers experts en rescats de muntanya, han pogut rescatar-los durant la nit.

Millo ratifica que es desviaran els camions de la N-340 però tampoc posa data

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, pronunciant un parlament a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Foto: Roger Segura

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha ratificat que el desviament obligatori de camions del tram ebrenc i penedesenc de la N-340 per l’autopista AP-7 es farà efectiu en els termes acordats amb la Generalitat però encara no ha posat cap data concreta.

Millo, que ha lamentat l’accident en el qual van perdre la vida tres persones aquest diumenge al Vendrell amb un camió implicat, ha detallat que el govern espanyol està “ultimant els detalls” de l’aplicació de la mesura, que havia d’entrar en vigor a partir de l’1 de gener d’aquest 2018. El passat desembre, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, tampoc va avançar quan es posaria en marxa.

El delegat del govern espanyol argumenta que posar en marxa el desviament obligatori i les bonificacions previstes per a veïns i transportistes implica “diferents estaments”, a banda de la concessionària de l’autopista. “Algú ho ha volgut vincular a altres aspectes de caràcter polític: no hi ha cap causa de tipus polític amb la implementació de les mesures que s’estan ultimant administrativament”, ha declarat.

“Es posarà en marxa al més aviat possible”, ha assegurat Millo, qui ha negat que el retard no suposarà cap canvi respecte els termes inicials de la mesura. Els camions seran desviats obligatòriament entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, al tram ebrenc, i entre Altafulla i Vilafranca, al Penedès. Segons ha precisat el delegat, el fet que l’accés a l’autopista d’Ulldecona-Alcanar-Vinaròs presenta limitacions importants per garantir l’enllaç, es va acabar optant per l’opció d’avançar-lo al peatge de Peníscola-Benicarló.

Els que vagin de pas tindran una bonificació del 42,5% del cost del peatge, un 50% en el cas dels transportistes locals. Els residents ebrencs i penedesencs, per la seva banda, tindran el viatge d’anada i tornada gratuït dins de 24 hores.

Segons ha insistit Millo, el govern espanyol continua treballant amb la concessionària de l’autopista AP-7, Abertis, per fer efectives aquestes mesures i habilitar els mitjans de pagament per fer efectives les bonificacions i la gratuïtat. Unes mesures, apunta, de “complexitat administrativa i financera” perquè depassen també els límits provincials. “Fa dos mesos que ho ultimem, seguim treballant i ens hagués agradat que hagués estat acabat”, ha assegurat. Segons ha avançat, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, té la voluntat de confirmar aquesta voluntat en una pròxima visita a Catalunya.

El delegat del govern espanyol, d’altra banda, ha mostrat la seva solidaritat amb les víctimes de l’accident d’aquest diumenge, que ha tornat a aixecar les crítiques de veïns i alcaldes del territori, especialment, davant la manca d’implementació de mesures preventives des de l’administració estatal. “Lamento que alguns hagin volgut aprofitar-ho per fer-ne política quan hi ha víctimes mortals”, ha tancat

ACN

Els alcaldes del Pacte de Berà diuen ‘prou’ als accidents mortals a l’N-340

Els alcaldes de les comarque del Tarragonès i Baix Penedès als qui els afecta el pas de la carretera N-340 han dit avui ‘prou’ al pas de camions per la carretera arran de la tragèdia viscuda aquest diumenge a Coma-ruga, quan van morir tres persones en un accident en topar amb un camión.

Els alcaldes, signant un manifest a l’Arboç

Les víctimes eren de L’Arboç, per on discorre la carretera nacional, i per això s’ha decidit fer un acte de protesta a la població. Els alcaldes han signat un manifest, que serà lliurat per l’alcalde de l’Arborç, Joan Sans, al ministre de Foment, i han fet tres minuts de silenci davant l’Ajuntament, mentre duien una pancarta que clamava: ‘Prou morts. N-340, solucions ja’.

Indignació a la demarcació perquè tres víctimes més se sumen al negre balanç amb què es pressiona al Ministeri de Foment perquè apliqui les solucions pactades amb Territori per desviar el trànsit de camions de l’N-340 a l’AP-7.

El municipi, on les víctimes eren molt conegudes, ha decretat tres dies de dol. Des de les Terres de l’Ebre, alcaldes se sumen a la petició a Foment però, com el moviment veïnal, van més enllà amb la reclamació de la gratuïtat total de l’AP-7, el desdoblament de l’N-340 i el tercer carril de l’AP-7.

L’Ajuntament de l’Arboç amb el suport de tots els grups municipals anuncia que queden suspesos els actes públics previstos al municipi durant 3 dies per la declaració de dol oficial per la mort de 3 veïns de la vila ahir diumenge a la N-340 al seu pas pel Vendrell. Pel mateix motiu, en senyal de dol des d’ahir a la tarda mateix, les banderes onegen a mig pal a l’Ajuntament de l’Arboç.

Rull culpa el Govern central dels accidents amb camions a l’N-340 per haver frenat la gratuïtat amb el 155

Imatge del camió accidentat i el segon turisme implicat en el sinistre de diumenge a Coma-ruga. Foto: Sílvia Jardí

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha acusat avui el Govern central de permetre que l’autopista AP-7 no sigui gratuïta en diferents trams des de l’1 de gener d’enguany, fet que explica accidents mortals com el succeït diumenge a l’N-340 a Coma-ruga, que va provocar tres víctimes mortals.

Rull ha afirmat aquest matí a RAC1 que amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, el Govern central va decidir “allargar-ho com faci falta”. “Això hagués pogut canviar l’1 de gener”, ha subratllat Rull. “Ahir em vaig indignar quan Millo va dir que el que es necessita Catalunya és que algú parli d’infraestructures. Ells estan aturant decisions preses i té conseqüències en la seguretat de les carreteres i a l’accident de la 340 ho he vist. Es ignominiós el que va dir (Millo). Millo havia dit diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio que el que necessitava el país era que algú pensés en problemes diaris com les infraestructures.

Rull ha afirmat que l’acord amb Fomento establia que l’1 de gener l’autopista AP-7 seria parcialment gratuïta per al transport de camions i en diferents trams i també per als vehicles que demostressin entrades i sortides en el tram entre Castelló i la sortida e Vilafranca.

Per la seva part, el secretari de Mobilitat i Transports de la Generalitat, Ricard Font, ha demanat “celeritat” al govern de l’Estat per implementar l’acord pel qual s’estableix el desviament obligatori de camions de l’N-340 a l’AP-7 des d’Alcanar (Montsià) fins a Vilafranca del Penedès.

Font ha explicat que a la tardor es va tancar l’acord amb el ministeri de Foment i que la mesura s’havia de fer efectiva a partir de l’1 de gener. “Demanem que s’escurcin els terminis per permetre les bonificacions pactades i el desviament obligatori. L’aplicació del 155 permetria que el conveni el signessin els ministres De la Serna i Zoido”, ha exigit en declaracions a l’ACN. Font ha recordat que la mesura que, hauria de ser temporal fins aconseguir un desdoblament de l’N-340 al territori, es fa per millorar la seguretat de la carretera i evitar accidents com el d’aquest diumenge amb tres víctimes mortals.

Ricard Font ha recordat que al setembre es va arribar a un pacte amb el territori previ a l’acord amb el Ministeri per poder dur a terme d’una banda, el desviament de camions obligatori de l’N-340 a l’AP-7 amb bonificacions de fins al 50%, i de l’altra, la gratuïtat de l’autopista per als veïns de l’Ebre i del Penedès, amb el límit d’un viatge d’anada i tornada al dia. El responsable de Mobilitat ha exigit a Foment que escurci els terminis i tirin endavant el conveni que permeti implementar la mesura. “Hem demanat dos cops al ministre quan podria fer-se, ens va dir que aviat, que ho estan tramitant. Ho fien a la burocràcia però depèn totalment d’ells”, ha afegit.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies