TARRAGONA 21

‘Street Mission’, de PortAventura, millor atracció d’Europa

Imatge de dues vagonetes en forma de taxi de la nova atracció ‘Street Mission’ de PortAventura. Foto: Roger Segura

PortAventura World ha rebut dos guardons als European Star Award 2019, els premis atorgats pel grup de comunicació Kirmes and Park International. Segons informa la companyia, ‘Street Mission’ ha rebut el guardó de la millor nova atracció d’Europa i ‘Shambhala’ de la millor muntanya russa d’acer del continent.

‘Street Mission’ ofereix una aventura interactiva a l’àrea temàtica de Barri Sèsam en què els visitants han d’ajudar el detectiu Coco a resoldre una missió secreta. Per això, s’embarquen en unes vagonetes amb forma de taxi i circulen per un recorregut d’experiències en tres dimensions, que compta amb nombrosos ‘animatronics’ i tecnologia ‘videomaping’ en 3D.

Amb uns ‘joysticks’ com a eina, els sis passatgers de cada cotxe competeixen entre ells per veure qui és capaç de caçar més galetes. ‘Street Mission’, la primera atracció de tipus ‘dark ride’ del complex, va suposar una inversió de 15 MEUR

Per la seva banda, ‘Shambhala’ és la mutanya russa més alta i amb la caiguda més llarg del parc, i es troba dins el grup de les ‘hypercoaster’ –atraccions que es caracteritzen per una gran mida i alçada. A més, assoleix una velocitat màxima de 135 quilòmetres per hora.

Els premis European Star Award són un dels guardons més importants en el sector dels parcs temàtics i de l’entreteniment familiar arreu d’Europa.

Salou vibra amb el primer Festival de Cultura i Música d’Ucraïna

El primer festival de Cultura i Música d’Ucraïna va sorprendre ahir divendres els salouencs i salouenques per la seva màgia i l’esperit del país i costums. Unes 2.000 persones van assistir a la inauguració, a la tarda, a la plaça de les Comunitats Autònomes de Salou, on van tenir lloc diferents actes per donar a conèixer la cultura ucraïnesa, en diversos àmbits. Un esdeveniment novedós que volia mostrar al municipi i als visitants les tradicions i la identitat cultural i artística d’aquest país. El recompte total d’assistència va ser d’unes 8.000 persones, al llarg de tota la tarda.

A l’acte, hi va assistir l’alcalde de Salou, Pere Granados; el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; la consolessa d’Ucraïna a Barcelona, Oksana Dramaretska; la presidenta de la Asociación Cultural Ucraniana “DJERELO” i responsable de l’organització d’aquest festival, Olga Dzyuban; i els regidors Marc Montagut i Pedro Madrona, a més d’un gran nombre de participants i membres de les diferents entitats i col·lectius que formaven part de l’organització de l’esdeveniment.

Cal dir que el festival forma part d’una gira prevista per realitzar en tres localitats de Catalunya: Malgrat de Mar, Barcelona i el mateix municipi de Salou.

La consolessa Oksana Dramaretska, dalt de l’escenari, va agrair el suport i la col·laboració de l’Ajuntament, lliurant al batlle un certificat de reconeixement per haver possibilitat l’impuls d’aquest festival a Salou, per primer cop. Dramaretska va assenyalar que «enguany, celebrem el cinquè any del festival, que ja compta amb un conjunt de tradicions pròpies, com és l’himne de l’esdeveniment».

Per la seva banda, l’alcalde Pere Granados va lliurar a la consolessa i a la presidenta de l’associació una reproducció en escala del monument de Jaume I, així com un llibre sobre el municipi. El batlle va manifestar que «Salou és un poble d’acollida, que enguany gaudeix d’una diversitat cultural amb més de 100 nacionalitats diferents», i va afegir que «la cultura és l’element que permet que els pobles es coneguin, amb un principi bàsic de respecte i tolerància». Finalment, Granados va valorar molt positivament la representació d’ahir de la cultura d’Ucraïna, «perquè ens ajuda a conèixer-nos molt més i millor».

Per la seva banda, la presidenta de l’Asociación Cultural Ucraniana «DJERELO», Olga Dzyuban, acompanyada de la consolessa, va lliurar a l’alcalde un pa típic d’Ucraïna, el «Karavai», un obsequi que tradicionalment es regala als hostes, en aquest cas, als salouencs. Durant l’esdeveniment, la presidenta va anar entre el públic donant el pa a totes les persones assistents. Dzyuban va explicar que «repartint aquest pa entre la ciutadania dividim la nostra estima per tot el món, sigui quina sigui la seva nacionalitat».

La programació del festival va incloure espectacles de ball tradicionals, actuacions de cantants, a més d’un conjunt de parades amb productes gastronòmics típics, com pastissos; articles d’artesania, nines brodades; obres pictòriques i complements de moda; entre d’altres productes molt curiosos, que van permetre conèixer, de primera mà, la seva cultura i tradició.

Mor un home de 70 anys a la platja de Calafell

Imatge d’arxiu de la platja a Calafell.

Un home d’uns 70 anys ha mort aquest diumenge al migdia a la platja de Calafell, al Baix Penedès, segons ha informat Protecció Civil. L’home estava a l’aigua, i ha estat rescatat i portat fins a la sorra en estat inconscient per part dels socorristes de la platja, que li han practicat les maniobres de reanimació.

 

Els serveis d’emergència han activat dues ambulàncies, i els professionals del SEM han continuat amb les tasques de reanimació, que han estat infructuoses. L’home no portava documentació i hores d’ara es desconeix la seva edat exacta o nacionalitat.

 

En el moment del succés a la platja hi havia bandera verda. Amb la mort d’aquest home, ja són 25 les persones que han perdut la vida a les platges catalanes en el que portem d’estiu.

ACN

Un ferit en un incendi a Sant Pere i Sant Pau

Imatge d’arxiu de l’Hospital Joan XXIII

Ahir, dissabte 31 d’agost, un home va patir cremades a l’esquena en incendiar-se la paella mentre cuinava. A les 20.07 hores van rebre l’avís i a les 20.26h les flames estaven extingides, tres dotacions dels Bombers van anar apagar l’incendi al Bloc Veneçuela de Sant Pere i Sant Pau.

Els Serveis d’Emergències van traslladar el ferit a l’hospital Joan XXIII.

Més de dos milions de camions desviats cap a l’autopista en el primer any de restriccions a l’N-340 i l’N-240

Pla general de l’N-340 a l’alçada de l’accés del peatge d’Altafulla-Torredembarra, amb un rètol lluminós que informa de la restricció de pas de camions fins a Vilafranca Sud. Imatge del 3 de setembre del 2018. Foto: ACN

 

Aquest dilluns farà un any que va entrar en vigor la prohibició de pas de camions en diversos trams de l’N-340 i l’N-240. La mesura, destinada a reduir la sinistralitat i a millorar la fluïdesa del trànsit, acumula més de dos milions de vehicles pesants desviats cap a l’autopista, segons les dades del Ministeri de Foment a què ha tingut accés l’ACN. A més, els accidents amb morts i/o ferits greus s’han reduït a la meitat en els trams de carretera sense camions. Tot i això, els Mossos d’Esquadra han denunciat 4.000 transportistes per saltar-se la prohibició –les sancions s’enfilen als 500 euros. Mentrestant, les associacions del transport consideren que la mesura els ha criminalitzat i continuen reclamant que se’ls bonifiqui tot el preu del peatge i no només el 50%.

Durant el primer any amb restriccions s’han comptabilitzat 2,08 milions de trànsits desviats. En concret, 1,3 milions de vehicles corresponen al tram de l’AP-7 entre l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) i Torreblanca (La Plana Alta); uns 450.000 al de l’AP-7 entre Altafulla (Tarragonès) i Vilafranca del Penedès, i uns 300.000 al de l’AP-2 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria (Alt Camp).

Des de l’entrada en vigor de la prohibició, prop de 7.000 vehicles es desvien cada dia de mitjana cap a l’autopista. Segons la mitjana fins al juny, en un dia laborable ho fan 4.361 camions cap al tram de l’AP-7 entre l’Hospitalet de l’Infant i Torreblanca -fins a l’abril el tram bonificat acabava a Peníscola i es va perllongar-; 1.045 es desvien al de l’AP-2 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria, i 1.507 camions al tram de l’AP-7 entre Altafulla i Vilafranca.

En tots els casos, les bonificacions per als vehicles de quatre eixos o més són d’un 42,53% per als camions en trànsit i del 50% per als que fan trajectes interns. En el cas de l’AP-2, el recorregut més habitual dels camions desviats és el Borges-Montblanc (90,1%), mentre que el recorregut complert entre les Borges i el Pla de Santa Maria tot just suposa el 5,4%. Al tram nord de l’AP-7els recorreguts més freqüents són Vilafranca-Altafulla (59,6%) i El Vendrell-Altafulla (38,6%), mentre que al sud és l’Hospitalet de l’Infant-Torreblanca, amb el 55,8%.

Més accidents mortals a l’N-340 ebrenca

La prohibició de pas per la carretera nacional i el desviament obligatori cap a l’autopista ha fet que els accidents amb morts i ferits greus hagin caigut aproximadament a la meitat a les vies convencionals, segons les dades facilitades pel Servei Català de Trànsit (SCT) a l’ACN.

Per trams, on la reducció ha estat més acusada és a l’N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, amb una davallada dels accidents amb morts i/o ferits greus del 57,1%. Aquí han passat de 3,5 a 1,5 sinistres cada any, de mitjana. Per contra, al tram alternatiu de l’AP-2 han crescut de 0,2 a 1,5.

A l’N-340 entre Alcanar i l’Hospitalet de l’Infant la reducció dels accidents amb morts i/o ferits greus ha estat del 48,7%. Aquí han passat d’11,7 a 6 cada any, de mitjana, però si només es tenen en compte els mortals, les xifres constaten un creixement -de 4,8 a 6 accidents l’any a l’N-340. Al tram alternatiu de l’AP-7, han passat de 5,5 a 4,5 sinistres amb morts i/o ferits l’any, i ara aquí n’hi ha més amb vehicles pesants implicats.

Pel que fa al tram entre Altafulla i Vilafranca la reducció dels accidents amb morts i/o ferits greus ha estat del 45,8%. Aquí han passat de 8,3 a 4,5 cada any, de mitjana. A més, al tram alternatiu de l’AP-7 no n’hi ha hagut cap en el darrer any, respecte els 3,8 sinistres anuals que es comptabilitzaven abans.

Prop de 4.000 transportistes sancionats

Mentrestant, els Mossos d’Esquadra han denunciat 4.028 transportistes a qui havien enxampat incomplint la prohibició de pas pels diversos trams de l’N-340 i l’N-240. Això ha comportat que el Servei Català de Trànsit hagi obert 3.108 expedients per infraccions detectades a la carretera N-340 (1.677 el 2018 i 1.431 el 2019) i 920 expedients en relació a l’N-240 (505 el 2018 i 415 el 2019), tots ells iniciats contra transportistes que no s’havien desviat cap a l’autopista tot i estar-hi obligats.

Segons Trànsit, les dades corresponen als expedients iniciats des que la mesura va entrar en vigor -el 2 de setembre passat- i fins al 23 d’agost passat. Això situa la mitjana de conductors denunciats en una mica més d’onze cada dia. Cal tenir en compte que les sancions als transportistes infractors s’enfilen als 500 euros però no comporten la pèrdua de punts del permís de conduir.

Satisfacció per la reducció de l’accidentalitat

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, subratlla que els trams de carretera i d’autopista afectats han registrat una davallada dels accidents amb morts i/o ferits greus, amb la qual cosa “s’ha acomplert l’objectiu de reduir l’accidentalitat” en els tres corredors, tal com ha constatat l’experiència pionera a l’N-II gironina.

En declaracions a l’ACN, Gendrau insisteix que la mesura no es va adoptar per criminalitzar els camions ni perquè fossin els causants de la sinistralitat, sinó per reduir la intensitat i el pas de vehicles pesants de llarg recorregut. El director de l’SCT ha admès que aquesta no és la mesura “òptima” i que el que cal és atendre les reivindicacions de millora d’aquestes infraestructures.

En la mateixa línia, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, es mostra satisfet dels resultats del primer any del desviament obligatori de camions de l’N-340, però avisa que amb això no n’hi ha prou per resoldre el problema de la mobilitat del territori. L’alcalde considera que cal alliberar l’autopista -la concessió entre Tarragona i la Jonquera vencerà l’agost del 2021- i perllongar l’A-7 fins a Vilafranca. “Aquesta és la solució que esperem. Alliberar de camions l’N-340 està sent positiu, però és només una situació transitòria i temporal”, remarca.

Balanç negatiu dels transportistes tarragonins

La mesura ha generat rebuig entre el col·lectiu de transportistes, que en el darrer any ha protagonitzat diverses marxes lentes arreu de Catalunya. El sector no ha deixat de reclamar que la bonificació dels peatges sigui total i no del 50% com està establert en l’actualitat. Segons els camioners, els peatges obligatoris tenen impacte en el seu negoci i els veuen com un nou tribut que s’afegeix als impostos dels hidrocarburs.

La Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona (FEAT) denuncia que restringir el pas de camions «assenyala i criminalitza el sector». Segons el seu president, Josep Lluís Aymat, el balanç del primer any “només pot ser negatiu” i dispara contra l’administració. “Entenem que si hi ha un problema de fluïdesa i de seguretat en una carretera és l’administració qui no ha fet els deures. A ella li correspon fer inversions i prendre mesures, però això no ha estat així i sembla que calgui assenyalar a algú”, lamenta.

A final d’any vencerà la concessió de l’autopista AP-7 entre Alacant i Tarragona, i el sector del transport confia s’aixecaran els peatges i les vies s’assimilaran a les autovies existents. Tot i això, Aymat critica que el govern espanyol no descarti ara implantar mesures de pagament alternatives al peatge per finançar les vies alliberades, quan fins ara no s’havia plantejat. En aquesta línia, caldrà veure si la Generalitat pot acabar implantant la vinyeta –una tarifa plana per l’ús de les vies d’alta capacitat que ja apliquen alguns països europeus.

Mentre no es defineix el model de gestió d’aquestes vies, els transportistes emplacen l’executiu espanyol a estudiar una ampliació del nombre d’àrees de servei i de descans a les autopistes. Segons Aymat, l’increment de trànsit fa que els professionals es trobin amb problemes per complir amb les jornades de conducció i descans a què estan obligats.

Els transportistes de Lleida lamenten que el trànsit comarcal és el que més ha patit

La presidenta de l’Associació de Transportistes de Lleida, Sílvia Llobet, lamenta que el trànsit comarcal és el que ha acabat patint més els costos econòmics de la desviació obligatòria de camions a l’AP-2 entre les Borges Blanques i Montblanc. En aquest sentit, ha assegurat que els pronòstics que van fer quan es va posar en marxa la mesura ara fa un any s’han complert i que pel transportista que passa dos vegades al dia per aquest tram d’autopista li suposa un increment mensual de despesa que pot superar els 400 euros.

Llobet reitera que ells sempre han exigit el “rescat” de l’autopista com a principal mesura per reduir la sinistralitat de l’N-240 i assegura que la bonificació del 50% és insuficient, així com que “no és just que ho acabi pagant un sector que encara no s’ha recuperat de la davallada del 2008”. És per això que Llobet demana implicació del Govern, com passa en altres comunitats autònomes, i que en un gest de “bona voluntat” hi hagi una aportació econòmica per tal que el perjudici per al sector del transport sigui menor i s’arribi a una bonificació del 92%. Llobet sí que reconeix però que hi ha hagut una “certa millora” en el tema de la redacció originària del desviament obligatori pel que fa a les entrades i sortides de l’autopista, ja que ara el transportista pot passar pel tram més curt de forma independent al sentit de la marxa.

En relació a un possible canvi de tram bonificat, tal com s’ha plantejat des de la subdelegació del govern espanyol i que aquest passi a ser el que va de les Borges Blanques a Lleida -perquè és on està constatat que a l’N-240 s’hi registra més sinistralitat-, Llobet ha remarcat que és el primer tram que se’ls va acudir a ells per bonificar. Això no obstant, reclama que la bonificació s’allargui fins a la sortida de Soses de l’AP-2 ja que els transportistes que tenen com a destí final la Franja de Ponent, si han de sortir per la sortida de Lleida hauran de fer més quilòmetres per anar a buscar l’A-2 amb el que suposa en desgast per quilòmetres i consum de carburant.

Divendres, el conseller de Territori, Damià Calvet, va considerar «més favorable» desviar de l’N-240 a l’AP-2 els camions que circulen entre Lleida i Montblanc, perquè el tram bonificat entre la capital de la Conca de Barberà i el Pla de Santa Maria és poc «eficient». El conseller va confiar que l’acord per fer efectiva la mesura es pugui formalitzar en les pròximes setmanes.

ACN

Incendi a una urbanització dels Pallaresos

Imatge de la zona dels Bombers de la Generalitat.

El foc ha afectat uns 2.800 metres quadrats de terreny, els Bombers de la Generalitat s’han traslladat amb quatre dotacions a les 13:36h d’aquest migdia, dissabte 31 d’agost.

L’incendi ha començat a la zona boscosa dels  Hostalets de Tarragona, en direcció a Rodolat del Moro, una urbanització dels Pallaresos. Els Bombers han pogut apagar les flames, que han acabat cremant uns 2.800 metres quadrats de vegetació, ara estan remullant la zona.

Calvet veu «més favorable» desviar de l’N-240 a l’AP-2 els camions que circulen entre Lleida i Montblanc

Pla mitjà del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, atenent als mitjans de comunicació i on es veu de fons el forat amb el qual s’acaba l’excavació de la galeria principal del túnel de Tresponts, el 30 d’agost de 2019 . Foto: ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, considera que desviar la circulació dels vehicles pesants des de l’N-240 cap a l’Autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc «serà molt més favorable» que continuar fent-ho en el tram comprès que va de les Borges Blanques al Pla de Santa Maria (Alt Camp).
En aquest sentit, ha explicat que durant el primer any d’aplicació de la política de descomptes en els peatges -associada a la prohibició de pas per aquesta carretera- s’ha pogut constatar que aquesta «no acaba de ser del tot eficient» entre Montblanc i la localitat de l’Alt Camp. Per aquest motiu, han demanat i pactat amb el Ministeri de Foment canviar el tram afectat per aquesta mesura, acord que esperen que es materialitzi en les pròximes setmanes.
Per Calvet, aplicar la desviació obligatòria de camions a l’AP-2 entre Lleida i Montblanc pot beneficiar a la «competitivitat» de les empreses i, a la vegada, millorar la seguretat de l’N-240 en aquest tram. El conseller també ha explicat, en el marc d’una visita a la calada del túnel de Tresponts -als termes alturgellencs d’Organyà i Fígols i Alinyà-, que l’objectiu és que, un cop es posi en marxa aquest canvi, siguin els agents de Mossos d’Esquadra i el personal del Servei Català del Trànsit els encarregats de fer-lo efectiu.
ACN

El departament d’Interior i el Port de Tarragona signen un conveni per al control d’emergències

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset Domènech, signant el conveni. Foto: Port de Tarragona

Aquest matí, divendres 30 d’agost, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, han signat el conveni per a la prestació dels serveis comuns de prevenció i control d’emergències al Port de Tarragona. L’acte s’ha dut a terme aquest matí a les 12:30h al Centre de Comandament i Videovigilància (CCV), és a dir, la Seu de la Policia Portuària del Port de Tarragona, l’import global del conveni és de 800.000 euros durant els quatre anys de durada.

Gràcies a aquest acord els Bombers de la Generalitat assumeixen, a partir d’ara, les funcions de salvament i rescat de persones i d’extinció d’incendis en edificis i en vaixells. A més,
l’Autoritat Portuària de Tarragona també invertirà 150.000 € l’any per adquirir l’equipament especialitzat d’intervenció, durant els 4 anys de durada del conveni.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset Domènech. Foto: Port de Tarragona.

«El Port fa una inversió més amb la prevenció, amb el material i amb les persones que han de fer front a les emergències que són els treballadors i treballadores del cos de bombers, parlaríem de salvament marítim en terra o vaixells, en accidents de trànsit, en incendis, en màteries perilloses… Tot el que existeix dins de la zona portuària queda cobert amb aquest conveni» – Miquel Buch, Conseller d’Interior.

L’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) aportarà el suport tècnic, material i formatiu necessari per als Bombers de la Generalitat. Aquesta aportació es traduirà en l’adquisició dels equipaments necessaris per tal de millorar la seguretat i eficiència en la gestió de les emergències, la formació especialitzada del personal de Bombers de la Generalitat. En la mateixa línia, i per tal que els equips d’intervenció disposin de coneixements específics de l’entorn portuari, s’autoritzarà l’accés al Port i la realització de pràctiques dins del recinte. D’altra banda s’assumirà un compromís d’inversions de 150.000€ a l’any destinats a l’adquisició d’equipament especialitzat d’intervenció que s’adeqüi a la tipologia de riscos específics propis de la zona de servei marítim-terrestre del Port de Tarragona.

 

A més, i per tal de millorar la resposta operativa i el nivell d’especialització, el conveni recull també l’aspecte formatiu dels Bombers de la Generalitat. Aquesta formació estarà orientada al coneixement teòric i pràctic dels diferents aspectes relacionats amb l’activitat portuària i els riscos específics associats a l’activitat industrial i marítima dins de la zona del Port. Així, la partida de formació, que serà de 50.000€ anuals finançats per l’APT i serà impartida per organismes o centres formatius de reconegut prestigi, anirà orientada a aspectes relacionats amb:

  • Incendis en vaixells, bodegues i espais confinats
  • Operatives i actuacions de salvament i rescat
  • Comandament de grans emergències
  • Ús de grans cabals d’aigua en grans incendis
  • Risc químic
  • Coneixement i treballs amb maquinària pesant
  • Equipament i treballs de salvament en alçada, incendis, rescats amb maquinària pesant, recerques en espais confinats, equips respiratoris i protecció química

 

Amb aquest conveni, s’adquireix el compromís i es protocolaritza la intervenció dels Bombers de la Generalitat amb sortida immediata des dels parcs més propers en cas de qualsevol tipus de salvament i rescat de persones, en zona terra o en vaixell, i en accidents de trànsit amb persones atrapades.

 

A petició de l’APT, i com a reforç dels bombers d’empresa, desenvoluparan funcions d’extinció d’incendis, intervencions en  matèries perilloses i actuaran en cas d’activació del Pla d’Autoprotecció del Port i altres Plans de Protecció Civil o d’àmbit superior que afectin la zona portuària. Finalment, i de forma planificada, col·laboraran amb l’APT en la realització d’estudis i en l’assessorament de les instal·lacions i els sistemes per a la protecció d’incendis; col·laboraran en la investigació i l’anàlisi dels sinistres que s’hi produeixin i participaran en la realització de simulacres generals realitzats per l’APT. Igualment, els Bombers de la Generalitat participaran en les campanyes generals de sensibilització adreçades a la comunitat portuària, relacionades amb la prevenció i l’extinció d’incendis i riscos específics de les instal·lacions o de qualsevol altre aspecte que pugui ser considerat d’interès.

 

El conveni té una vigència de quatre anys i es podrà prorrogar per voluntat expressa de les parts fins a un màxim de quatre anys més. Es crearà una Comissió Tècnica de Seguiment per tal de garantir, avaluar i promoure millores en l’aplicació del mateix.

 

A l’acte de signatura realitzat avui han assistit també el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo; el director general del Port de Tarragona, Ramon Garcia i el cap de la Regió d’Emergències de Tarragona, Albert Ventosa, entre d’altres.

El Port de Tarragona també ha volgut comunicar mitjançant twitter l’acord del conveni per a la prestació dels serveis d’emergències, destacant que avui és un gran dia gràcies a aquesta col·laboració.

Llibertat amb càrrecs per a l’home de 80 anys acusat de fer tocaments a una menor a Tarragona

Considera que no hi ha indicis d'infracció penal

Considera que no hi ha indicis d’infracció penal

El jutjat de guàrdia de Tarragona ha deixat en llibertat amb càrrecs l’home de 80 anys que va ser detingut dimarts a la nit acusat de fer tocaments a una noia de quinze anys, segons fonts dels Mossos d’Esquadra. L’home està pendent de presentar-se davant el jutge quan sigui requerit. Els fets van passar al domicili de l’home, a la Part Baixa de Tarragona, i tant la víctima com el presumpte agressor es coneixien prèviament . Un cop van rebre l’avís i van comprovar els fets, els Mossos van arrestar l’home per un suposat delicte d’abús sexual a menors. De la seva banda, una ambulància va traslladar la noia a l’hospital perquè li fessin un reconeixement.

ACN

Serveis mínims a RENFE per la vaga del 30 d’agost i l’1 de setembre

Imatge d’arxiu d’un tren de Rodalies. Foto: cedida

Rodalies de Catalunya prestarà avui i diumenge, 1 de setembre, el 40% del servei en les següents franges horàries, de 12 a 16h i de 20h a 24h. Tanmateix, els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat asseguren la circulació del 78% dels trens afectats per la vaga convocada pel sindicat CGT.

Els clients que estiguin afectats per la vaga poden demanar el canvi o reemborsament dels bitllets sense cap cost addicional.

COMUNICAT OFICIAL DEL SINDICAT CGT

Aquest divendres continuen els aturs parcials convocats pel Sector Ferroviari de la CGT, ja duts a terme els passats 31 de juliol i 14 d’agost.

Reclamem un augment del nivell de contractació per a mitigar la falta de plantilla existent en totes les àrees de Renfe, la qual cosa està repercutint negativament en el servei i perjudicant
els usuaris i usuàries del ferrocarril, que com nosaltres si consideren servei públic, a
diferència de la Direcció de RENFE i el Ministeri de FOMENT:

– Més personal de tallers: Per a poder actuar amb més celeritat i garanties en la reparació dels trens i evitar supressions de circulacions per avaries.
Més personal en taquilles i informació, per a evitar el continuat tancament d’estacions per falta de personal i la deterioració del servei.
Més personal en conducció: per a evitar la supressió de trens per falta de maquinistes.
– Més personal en intervenció: Per a evitar la circulació de trens sense personal que atengui els/as viatgers/as i que auxiliï al maquinista en tasques de seguretat en la circulació.

Si hem arribat a la convocatòria d’aquests aturs és pel bloqueig de qualsevol tipus de solució negociada per la Direcció de RENFE i pel Ministeri de Foment, al qual ens vam tornar a dirigir per carta el passat dia 5 d’agost sol·licitant la seva intervenció directa per a evitar aquests aturs i posar solució a les manques que patim en el ferrocarril i al qual el Sr. Ábalos ha fet cas omís.

Les necessitat de millores en el ferrocarril convencional i les necessitats de personal, estan en coneixement de l’actual ministre de Foment, que fins ho reconeix públicament en declaracions en premsa, on l’última informació anunciada d’incorporar a 60 persones que procedeixen de l’Exèrcit a Renfe, per acords interministerials, ens sembla un pegat insuficient i dreceres a la necessària convocatòria d’oferta d’ocupació pública oberta a tota la ciutadania, que atengui totes les necessitats per a donar un bon servei públic en el ferrocarril.

Respecte als Serveis Mínims imposats del Foment, els considerem abusius i limiten el Dret de Vaga, deixant només a un 7% de la totalitat de la plantilla que treballa els dies d’atur amb possibilitat de secundar-la, amb un 93% de serveis mínims nomenats. El Ministeri i Renfe s’acorden que és un servei públic quan es convoquen mobilitzacions, la resta de l’any es dedica a precarizarlo i privatitzar-lo, tancant o suprimint serveis o lliurant-los a empreses privades.

Estem demanant que s’augmenti a un 108% la reposició de personal en Renfe, que permeti el rejoveniment de la plantilla, mesura contemplada en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat i que ells mateixos incompleixen. A més de la paralització de les privatitzacions i la millora de la conciliació de la vida familiar i laboral, incloses en la Llei 6/2018 del passat any i que lluny d’haver-se negociat s’ha eliminat de facto per la imposició per la Direcció de RENFE.

La falta de diàleg i la imposició per part de l’empresa, és el que ens ha portat a convocar 4 jornades d’aturs i recau sota la seva completa responsabilitat les conseqüències que implica. Actituds autoritàries i intransigents, unides al silenci davant les nostres trucades, són les provocadores de la mobilització laboral en defensa dels drets de treballadors/as i de l’ocupació.

Demanem a la ciutadania en general, i als usuaris i usuàries del ferrocarril en particular, comprensió i suport a aquestes mobilitzacions i exigència als poders públics d’un servei públic ferroviari social i segur.

Sector Ferroviari de la CGT de Tarragona

 

Mor l’home que va intentar rescatar dues menors a la platja de Segur de Calafell

El banyista va ingressar dimarts en estat crític a l’hospital Joan XXIII. Foto: cedida.

 

L’home de 40 anys que dimarts al vespre va quedar ferit crític després d’intentar rescatar dues menors a la platja de Segur de Calafell ha mort aquest dijous al migdia, segons han confirmat a l’ACN fonts de l’hospital Joan XXIII de Tarragona. L’home va ingressar al centre hospitalari després d’ofegar-se quan intentava treure de l’aigua les dues noies. Els fets van passar cap a tres quarts de vuit del vespre, un cop el servei de vigilància i socorrisme ja havia acabat. Finalment, uns nois van poder rescatar l’home amb una taula de surf, mentre les dues noies en van sortir gairebé il·leses.

A l’home ofegat el van traslladar en estat crític a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, on aquest dijous ha mort. Per la seva banda, les dues noies van quedar ferides lleus i van rebre l’alta ‘in situ’.

Els fets van passar després que el servei de socorrisme acabés el torn, a les set de la tarda. La jornada havia acabat amb bandera vermella degut a les males condicions de la mar arran de la tempesta.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), un helicòpter i una embarcació de Salvament Marítim, i efectius de la Policia Local de Calafell, dels Mossos d’Esquadra i dels Bombers.

Els “Jesus Jazz Band” tancaran el cicle “Nits de Jazz al Serrallo” aquest cap de setmana

 

El Tinglado 1 dóna acollida a dues exposicions aquesta setmana. L’exposició “Ninots” de Víctor Centelles. Foto: cedida

El Moll de Costa torna a acollir una gran varietat d’activitats culturals per a aquest cap de setmana: exposicions, música a la fresca i una visita teatralitzada.

 

El divendres 30 d’agost, el Museu del Port proposa una visita teatralitzada adreçada al públic general, ‘Descobrint les Amèriques’, dins del marc ‘Nits del Museu del Port’. En aquesta experiència els petits podran descobrir què és l’or blanc i quina relació s’amaga entre Amèrica i el Port. Miquel Ballester, l’amic tarragoní de Cristòfol Colom, s’endinsa en un viatge fins al segle XV per explicar el comerç del Port al llarg de la història. L’activitat, que s’inicia a les 22 hores i s’adreça al públic general, és gratuïta i cal realitzar reserva prèvia: museuport@porttarragona.cat

 

En la jornada de dissabte tindrem, a la Pèrgola del Serrallo, el jazz a la fresca amb el grup ‘Jesus Jazz Band’, últim grup que actuarà en el cicle ‘Nits de Jazz al Serrallo’. Aquest cicle, que es fa tots els dissabtes del mes d’agost, es caracteritza perquè tots els músics participants provenen de la demarcació, són mestres de jazz, professors i també afeccionats. L’activitat és gratuïta i es durà a terme el dissabte, dia 31 d’agost a les 22 h.

 

Exposicions

El Tinglado 1 dóna acollida a dues exposicions aquesta setmana. L’exposició “Ninots” de Víctor Centelles. De dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. Entrada lliure.

 

I l’exposició “XXI Biennal d’Art Contemporani Català 2018”, que tindrà lloc al Tinglado 1 i que recull una selecció de propostes d’artistes menors de 35 anys que treballen en l’àmbit de les arts visuals a Catalunya. De dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Entrada lliure.

L’agenda cultural per aquesta setmana es completa amb l’exposició “Compartint la mar amb… Diari de navegació de Rafael de Moragas i de Tavern”, que tindrà lloc al vestíbul del Museu del Port. De dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. Entrada lliure.

 

L’Ajuntament reestructura la plantilla de les llars d’infants per disposar d’educadors en cas de baixes que s’han de cobrir de forma immediata

Fortuny ha explicat que el disseny és d’una persona amb capacitat, coneixedora de la realitat cultural i festiva de Tarragona i amb capacitat per gestionar projectes. Foto: cedida.

El plenari que se celebrarà demà a l’Ajuntament de Tarragona portarà a aprovació la modificació de la plantilla de personal i relació de llocs de treball de les llars d’infants. “Tenim un servei de llar d’infants que volem cuidar i no escatimarem esforços, tot i ser una càrrega pressupostària important”, explica el conseller de Serveis Econòmics, Centrals i de Personal, Jordi Fortuny. “El que fem -continua Fortuny- és reestructurar la plantilla, adequant-la a les seves necessitats. El curs vinent tindrem un grup més a una llar d’infants. Per tot això, dotarem de 3 persones més que reforçaran la plantilla en casos de baixes de menys de 3 dies que s’han de cobrir de forma immediata sense alterar el funcionament de la llar d’infants. És una de les accions de govern més important”. Aquest reforç s’afegeix a les 15 places que s’afegiran a la plantilla d’educadors i educadores de llars d’infants i que provenien de programes d’ocupació.

 

Per altra banda, també es portarà a plenari la modificació del lloc de treball de cap de gestió tècnica de l’àrea de Cultura. Fortuny ha remarcat que “la Cultura és una prioritat per aquest Ajuntament. La volem establir com a eix de govern. Precisament el conseller de Cultura és l’alcalde, la qual cosa demostra aquesta importància. Després d’avaluar l’estructura del departament creiem que és fonamental l’existència d’un coordinador de Cultura”. Fortuny ha explicat que el disseny és d’una persona amb capacitat, coneixedora de la realitat cultural i festiva de Tarragona i amb capacitat per gestionar projectes. “I això no està lligat a un càrrec de direcció, ja que al desenvolupar tasques de coordinació no cal que tingui una titulació o formació universitària”. Fortuny ha avançat que es crearà una comissió tècnica, “no política, on els aspirants hauran de presentar un projecte de coordinació i un comitè estrictament tècnic escollirà el millor perfil. No serà ni l’alcalde ni cap polític qui el triïn”, ha remarcat.

 

Connectar el carrer Armanyà amb Baixada del Toro

Per altra banda, el plenari de demà es portarà l’obertura del carrer Armanyà per connectar-lo amb la Baixada del Toro. Es tracta d’una modificació puntual del Pla d’Ordenació Municipal que permetrà donar continuïtat a un carrer, l’Armanyà, que es trobava travat per l’existència d’un solar. Ara, amb l’aprovació de demà, es planteja completar un procés urbanístic que afecta a 4 parcel·les amb una superfície aproximada de 100 m2. El consistori oferirà una compensació edificatòria als propietaris dels terrenys. L’objectiu final és dignificar un carrer que es troba a escassos metres de la Rambla Nova i a tocar de la passera que connecta amb el passeig marítim.

 

Per altra banda, el plenari també portarà a aprovació un requeriment que fa a la Generalitat de Catalunya perquè aprovi definitivament la implantació d’un centre de culte al carrer Sant Antoni Maria Claret. L’Ajuntament de Tarragona ja va aprovar provisionalment la seva implantació, però calia que el Govern Català aprovés definitivament el seu ús ja que és competència seva. No obstant això, la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat va emetre informe favorable però no va aprovar-ho definitivament.

 

També el plenari porta La proposta de Modificació puntual del POUM té per objecte donar una nova redacció a l’article 188 del POUM, urbanísticament adequada i territorialment coherent, respecte de l’edificació i usos permesos a la clau 14a1, en compliment de la sentència núm. 297/2017 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Una clau que singularitza determinats edificis per determinar els usos.

 

Bàsicament per tal de donar resposta a les diferents casuístiques de les edificacions existents qualificades amb la clau 14a1, es proposa:

  1. Regular les condicions d’edificació en relació a la volumetria, a través d’únic redactat per a totes les zones qualificades amb la clau 14a1.
  2. Regular les condicions d’ús, mitjançant la creació de tantes subzones de la clau 14a1 com siguin necessàries amb la finalitat de regular quin son els usos admesos en funció de la tipologia edificatòria, dels usos actualment implantats i dels nous usos possibles proposats, tot tenint en consideració la zona on es troba emplaçat l’edifici o els edificis existents.

 

Manteniment dels preus públics del Patronat d’Esports

Per altra banda, també es portarà a aprovació els preus públics del Patronat Municipal d’Esports per a la propera temporada. “Es mantenen els preus però s’incrementen els serveis”, ha avançat Fortuny.

 

El plenari també aprovarà les medalles i distincions als voluntaris de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona. “Una entitat que presta un molt bon servei a la ciutat”, ha expressat el conseller Fortuny. L’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i l’Escola Joan XXIII per realitzar pràctiques de formació dual és un dels darrers punts que es debatran demà.

 

Finalment, el conseller de Serveis Econòmics ha destacat els expedients de modificatius de crèdit que, “per primera vegada i fent un exercici de transparència i democràcia molt important, desglossem en 3 perquè tots els grups polítics puguin expressar la seva opinió”.

La CUP afirma que l’Ajuntament va pagar més de 60.000 euros per la defensa d’investigats per Inipro

Pla general de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, sortint dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro, el 26 de gener del 2016. Foto: ACN

L’Ajuntament de Tarragona va pagar 60.137 euros entre el 2015 i el 2018 per sufragar les despeses de la defensa jurídica de diferents càrrecs polítics, treballadors i funcionaris investigats en el cas Inipro. Així ho ha denunciat aquest dijous el grup municipal de la CUP, que alhora exerceix l’acusació popular en el cas. “És l’ajuntament qui hauria d’haver actuat com a acusació, en lloc de ser nosaltres qui ho haguem hagut de fer. És del tot vergonyós que, a sobre, l’administració pública hagi sufragat les despeses de les defenses”, han criticat els anticapitalistes. Segons la CUP, hi ha factures de 12.100 euros que corresponen a la defensa de l’exalcalde Ballesteros i de 14.520 euros que són de la defensa de l’exportaveu del PSC, Begoña Floria.

Segons els anticapitalistes, la despesa pública també inclou la defensa de l’excap de gabinet de Ballesteros, Gustavo Cuadrado, amb una factura de 6.050 euros. La CUP recorda que Cuadrado “va presentar la seva dimissió el 26 d’octubre de 2015, coincidint amb la detenció de l’exgerent de l’IMSST Antonio Muñoz, a qui també va ser pagada una factura de 5.445 euros per a la seva defensa”.

En el comunicat, la CUP ha agraït al regidor d’Economia, Jordi Fortuny, que hagi facilitat aquestes dades, atès que l’estiu del 2016 asseguren que no van obtenir resposta del govern socialista. La formació confia que l’actual govern d’ERC i En Comú Podem aclareixi “qui va autoritzar el pagament d’aquestes factures i en base a quin acord de govern o conveni ho va fer”.

Alhora, els anticapitalistes han emplaçat el govern actual a reclamar el retorn d’aquestes quantitats. “En un cas de corrupció com és Inipro aquestes factures s’haurien d’haver abonat per part de les persones investigades i, només en cas d’arxiu de la causa o d’absolució, es podria haver requerit amb posterioritat que l’Ajuntament es fes càrrec de les despeses”, recull la nota.

Una quinzena d’investigats

Actualment s’està a l’espera que l’Audiència de Tarragona dicti l’obertura de judici oral. El cas gira sobre el contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l’empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l’associacionisme de població immigrant però, segons el jutjat, aquests treballs no han quedat acreditats en les memòries justificatives i, realment, el què es portava a terme eren activitats en benefici del PSC.

Entre els delictes imputats a Ballesteros hi ha malversació, prevaricació, suborn, alteració de preus en concurs públics, falsedat documental, tràfic d’influències, frau i abús en l’exercici de la funció pública. També estan investigats la regidora Begoña Floria; l’exregidora Victòria Pelegrín; l’exgerent de l’IMSS, Antonio Muñoz; l’excap de gabinet de l’alcalde, Gustavo Cuadrado; Alejandro Caballero, contractat per Inipro i vinculat amb el PSC; José Gallet, administrador de l’empresa Gallet; Enrique Manuel Miró, administrador d’Itinere Serveis Educatius; Araceli Saltó, funcionària municipal; Enriqueta Aznar, tècnica de l’IMSS; i els treballadors Maria Cecilia Mangini, Vasile Baltaretu, Judit Cepero, Juan Carlos Lozano i Mario Bulzuri.

ACN

L’Hospital Joan XXIII impulsa l’ús de ‘La Meva Salut’ entre la seva població de referència

La Meva Salut és un espai digital personal i segur de consulta i de relació amb els professionals sanitaris, on el Departament de salut posa a disposició de la ciutadania la seva informació personal de salut més rellevant. Foto: cedida.

La finalitat d’aquest espai virtual és facilitar la participació ciutadana i la coresponsabilitat dels usuaris de la sanitat pública en la prevenció de la pròpia salut, així com facilitar el contacte amb els centres de salut i els hospitals de referència.

 

L’Hospital Joan XXIII és proactiu en fomentar l’ús de ‘La Meva Salut’ per la facilitat i immediatesa amb què es pot accedir a la informació clínica personal en format digital, de manera totalment segura i privada, amb total garantia de confidencialitat en l’accés a les dades.

 

Els professionals de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania de l’Hospital Joan XXIII han rebut formació específica per poder facilitar informació sobre les possibilitats que ofereix aquesta plataforma i per proporcionar les claus d’accés als usuaris que ho sol·licitin.

 

L’accés a ‘La Meva Salut’ es pot fer mitjançant l’ordinador personal o qualsevol altre dispositiu mòbil, amb una contrasenya o el certificat digital. La contrasenya es pot demanar directament a la Unitat d’Atenció a la Ciutadania de l’Hospital Joan XXIII presentant el DNI i la targeta sanitària.

 

Alguns dels principals avantatges, a banda de la immediatesa i de tenir a l’abast tota la informació clínica personal ordenada i classificada, són poder disposar de tota aquesta informació sense necessitat de tenir el documents i informes a casa en paper, poder accedir-hi en qualsevol moment i des de qualsevol lloc, disposar de la informació en cas que s’hagi de facilitar a altres professionals sanitaris, si és necessari, o dur a terme tràmits amb el sistema de salut de manera digital.

 

La informació disponible a l’espai personal és, entre d’altra, el nom dels professionals sanitaris assignats; informes diagnòstics, d’urgències o d’ingressos i els resultats de proves i exploracions. També hi ha informació sobre les vacunes administrades, el pla de medicació vigent o la programació de visites i proves programades al CAP o a l’Hospital. També inclou informació sobre la llista d’espera en cas d’estar pendent d’una intervenció quirúrgica, així com l’accés al document de voluntats anticipades, si s’ha registrat.

A ‘La Meva Salut’ es poden fer tràmits com demanar hora de visita, sol·licitar canvi de metge o concertar hora per a vacunació internacional.

El sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) volca la informació clínica personal dels usuaris de forma gradual a ‘La Meva Salut’, i això facilita l’accés a la informació vinculada als diferents proveïdors de salut. La informació publicada a ‘La Meva Salut’ només és visible pel ciutadà a partir del moment en què el centre assistencial la publica.

El ‘Cupó Diari’ de l’ONCE reparteix 350.000 euros a Tarragona

Foto d’arxiu d’ONCE.

Emilia González Moya, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui ha portat la sort a Tarragona des de la seva ruta de venda delimitada per la Plaça del Rei, Passeig de Torroja,  carrer de les Coques, carrer Merceria i carrer Nou del Patriarca. Emilia, persona amb discapacitat com tots els venedors de l’ONCE, va vendre 10 cupons premiats amb 35.000 euro cadascú d’ells. En total, va repartir 350.000 euros.
La direcció de l’ONCE a Tarragona presta serveis personalitzats a 800 afiliats i afiliades i compta amb una xarxa de 174 agents venedors dels productes de joc de l’Organització.
Enguany, l’ONCE ja ha repartit prop de 53 milions d’euros en premis a Catalunya.
El ‘Cupó Diari’ de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. A més, el client té l’oportunitat, per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie i guanyar ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000 euros.
Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels 20.000 agents venedors que integren la seva xarxa de vendes. Gràcies al Terminal Punt de Venda (TPV) el client pot escollir a l’instant el número que més li agradi. A més, es poden adquirir des de la pàgina web oficial de joc de l’ONCE i establiments autoritzats. A Catalunya són més de 10.000 els seus afiliats i el col·lectiu de l’ONCE i la seva Fundació supera les 15.000 persones. A Catalunya, l’ONCE compta en l’actualitat amb una xarxa de 2.700 venedors.
 

L’AVV del Port celebra 30 anys i les XXX Festes del Barri del Port aquest cap de setmana

Per primer cop la data s’ha postposat un mes i enlloc de celebrar-se el darrer cap de setmana de juliol es fan el darrer d’agost, allunyant en coincidència les festes d’altres barris i situant-se entre les de Sant Magí i Santa Tecla. Foto: cedida.

 

L’Associació de Veïns del Port està d’aniversari. Enguany se celebren 30 anys d’entitat veïnal i de festes del Barri del Port que arriben a la 30a edició aquest cap de setmana, dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre.
Per primer cop la data s’ha postposat un mes i enlloc de celebrar-se el darrer cap de setmana de juliol es fan el darrer d’agost, allunyant en coincidència les festes d’altres barris i situant-se entre les de Sant Magí i Santa Tecla. No obstant, l’entitat sí va oferir dos actes tradicionals que no podien modificar la data de celebració, la Despertada de la Cucafera i la Trobada Geganteraque van omplir de festa els carrers del barri, ampliant així dates i activitat al barri.
L’alcalde Pau Ricomà serà divendres 30 d’agost a les 18.45h el pregoner d’aquestes XXX Festes del Barri del Port que comptaran prèviament amb els actes de l’Associació La Muralla de 16h a 18h i la xocolatada popular a 18.30h. Seguidament el concurs de dibuix infantil a 19.30h i a la nit Espectacle Cabaret, en que el veïnat també pot sopar a la fresca a partir de les 22h, tancaran el primer dia de festes.
Diumenge tindrà lloc la cloenda amb ball de gegants i festa d’escuma al matí, mentre que dissabte ocuparà el gruix d’activitats. La Jornada arrancarà amb la 2a edició de ‘La Sargidora va de compres’ a les 11h de forma prèvia a la tradicional musclada i vermut rumbero de les 12.30h amb el grup Son Caló. La passejada i visita pels comerços del barri per part de la capgrossa de l’AVV del Port anirà acompanyada de la Xaranga Guirigalls qui també acompanyarà a la tarda a les 18.30h la 1a ‘Despertada de la Cucafera Petita’, versió infantil de la despertada i primera sortida de l’any de la bèstia gran que va tenir lloc fa un mes.  Itinerari: Sant Miquel, Apodaca, Pl.Carros, Rebolledo i St.Miquel.
Seguidament a 19.30h s’ha programat el Càsting ‘La Cucafera busca cavaller’ en no trobar candidat/a de 7 a  12 anys en el càsting celebrat a Sant Magí en que va sortir escollida princesa Jana Gómez. Per participar cal enviar correu abans del dia 28 a cucaferatgn@hotmail.com. D’igual mode que divendres, la nit de dissabte acabarà amb sopar de germanor i revetlla popular a partir de les 22.30h.

Detingut un home de 80 anys per fer tocaments a una menor a Tarragona

Imatge d’arxiu dels Mossos d’Esquadra.

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 80 anys a Tarragona acusat de fer tocaments de caràcter sexual a una noia de 15 anys. Segons fonts policials, els fets van passar dimarts a la nit al domicili de l’home, a la Part Baixa de la ciutat, i tant la víctima com el presumpte agressor es coneixien prèviament . Un cop van rebre l’avís i van comprovar els fets, els Mossos van arrestar l’home per un suposat delicte d’abús sexual a menors. De la seva banda, una ambulància va traslladar la noia a l’hospital perquè li fessin un reconeixement.

ACN

Què opinen els veïns de la Tarraco Arena sobre el tancament de les nits nocturnes?

Imatge de la Tàrraco Arena Plaça. Foto: Tarragona 21.

Una sentència obligava a la mítica Tarraco Arena Plaça (TAP) a tancar les seves portes durant la nit, des del passat juliol l’antiga plaça de toros, ara propietat de la Diputació de Tarragona, es veia obligada a no realitzar cap activitat a partir de les 21h fins les 7 del matí, per tal de complir la normativa catalana respecte els sorolls i les prescripcions de la llicència municipal amb la qual compten fins ara.

Per una banda, l’Ajuntament de Tarragona va destacar que acataria la sentència i buscaria una solució pels problemes de soroll que originaven les seves festes nocturnes, entre ells concerts de grans cantants i esdeveniments com el reconegut concurs de Castells que es celebra cada setembre. L’antiga plaça de toros s’havia reconvertit en un centre d’oci i cultura, que per ara s’acomiada de les nits nocturnes.

El portaveu del govern, Xavier Puig, va informar des del primer moment que no recorrerien la sentència i que per tant, ho acatarien. Les queixes dels veïns, exactament, dos expedients sancionadors, van provocar el tancament de les nits nocturnes des de ja fa un mes. Tanmateix, des de l’Ajuntament estan buscant una solució per tal de millorar l’acústica de l’espai i no molestar als veïns propers a la TAP.

Per ara, els concerts que estaven prevists per agost ja han canviat el seu horari, entre ells, Manuel Carrasco, que es va celebrar dissabte 10 d’agost a les 19h, Marea que va actuar divendres s’ha mostrat molest amb la nova normativa i el concert de Beret també ha modificat l’hora, aquests artistes han sigut els primers afectats per la normativa horària. Pel que fa als operadors de la TAP, no han volgut fer comentaris al respecte i han modificat tal com diu la sentència l’horari de tots els concerts.

Enrere queden ja les nits nocturnes organitzades per Pacha la Pineda, veïns propers a la TAP es queixaven de la brutícia i el soroll que ocasionaven aquestes festes però no tots els veïns opinen igual respecte a la polèmica.

Comunicat oficial de la Tarraco Arena

La Tarraco Arena Plaça emitia el 20 d’agost aquest comunicat agraint l’assistència durant els últims concerts d’aquest mes d’agost, també han fet menció a les persones que no han pogut assistir als concerts degut a la restricció horària.

«El nostre equip segueix treballant de forma activa per poder disposar d’un recinte que ha de ser referent de l’activitat cultural de la ciutat, sempre respectant tant el nostre entorn com el veïntat local» – TAP.

Opinions respecte la polèmica

Jana, 20 anys, veïna de la TAP, exactament a la rotonda que fa baixada al carrer Pere Martell, considera una llàstima el tancament de les nits nocturnes, ella no ha tingut mai cap queixa i destaca que els concerts propers al seu pis no li causaven cap molèstia. A més, ha quedat molt sorpresa amb la sentència ja que desconeixia que els veïns de la seva zona volguessin el tancament.

Maria, 60 anys, veïna del carrer Alguer proper a la Tarraco Arena, destaca que els hi afectava molt, «des de les 8 ja feien cua per entrar i després si no tancaven la cúpula se sentia molt. En sortir es quedaven per allà i n’hi havia que feien botellón. Ho deixaven brut, els carrers plens d’ampolles i orins. També haviem sentit que feien festes d’estudiants sense permís». Maria, continua dient que depèn del grup que actuava la gent era més cívica o menys. Era una situació que com a veïna va patir i considera que havia de canviar.

Sandra, 20 anys, veïna del carrer Pere Agustí Altisent, ens comenta que el soroll per ella no era cap molestia, tanmateix, també es queixa de la brutícia dels carrers després de les festes nocturnes a la TAP, «era molt molest aixecar-se i trobar-se els carrers tots bruts, si ho recollissin em donaria exactament igual».

Imatge del Bar Rianxeira davant de la TAP. Foto: Tarragona 21.

Hotels de Tarragona

Hotel SB Ciutat de Tarragona, ubicat a la Plaça Imperial Tarraco, «hem notat alguns canvis, per exemple quan es va fer la festa Remember dels anys 90 l’hotel va rebre moltes solicituds per quedar-s’hi i passar la nit, això va ser a l’abril abans del canvi d’horari dels concerts i festes. Ara, l’últim concert va ser Marea, aquest mes d’agost i vam veure com moltes persones anulaven les seves reserves degut al canvi d’horari, més endavant podrem veure més canvis.

Hotel Tarraco Park, carretera de València, comenten que encara és aviat per veure els canvis per aquesta modificació, però si destaquen que es veuran afectats més endavant ja que el seu hotel rep a moltes persones que s’hospeden per veure els concerts dels artistes i les festes nocturnes a la TAP.

Bars i Restaurants de la zona

Tarrarena, destaquen que aquest mes ha tingut molt poca clientela, per les nits quasi no hi ha moviment i com a molt tard tanquen a les 12 de la nit, el cap de setmana que hauria de ser més mogut tanquent mitja hora més tard, com a única diferència, consideren que és perquè molts veïns es troben de vacances fora de la ciutat no pel canvi d’horari de la TAP. En quant als carrers bruts comenten que ells mai van notar brutícia després dels concerts. «Nosaltres treballàvem molt després dels concerts a les 12, ara en canvi, tanquem a aquesta hora, la gent que ve dels concerts a les 9 consumeix i marxa aviat, hi ha molt poc moviment aquest mes».

La Plaça, destaquen que es troben molt decebuts amb la modificació, l’hosteleria està notant tots els canvis, ja que el canvi d’horari fa que tanquin molt aviat, comenten que abans tots els bars de la zona podien contractar a 3 o 4 persones gràcies al torn de les 12, «quan la gent sortia dels concerts venien aquí a les 12 i contractaven a més persones per cobrir aquest torn, ja no treballem res quan hi ha concerts que acaben a les 9, les persones que surten de la TAP es troben el bar ple i no poden sopar aquí, en canvi, a les 12 ho trobaven buit i es quedaven aquí, ara a les 12 ja hem tancat, no tenim res a fer».

Rianxeira, consideren que el seu comerç s’ha vist molt afectat per la restricció horària, l’horari nou és totalment diferent a l’anterior, la gent només consumeix beguda ja no es queden a sopar aquí. Destaquen «pel que fa al soroll, nosaltres estem just al costat i mai ens ha molestat, els veïns de la Plaça de l’Ajuntament també han tingut soroll per les festes de Sant Magí i ara per Santa Tecla, la festa estarà allà a dalt i això estarà mort, també es trobaran els carrers bruts i molt de soroll en les pròximes setmanes». Els concerts, comenten que la seva durada es curta, «són dues hores i segons l’artista la gent és molt civilitzada, un altre cosa són les festes universitàries, allà si que notem un canvi però feien poques durant l’any.

Imatge de la taquilla tancada. Foto: Tarragona 21.

Per una banda,  trobem els veïns moltestos pel soroll i la brutícia, per l’altre, els comerços de la zona que comencen a notar els canvis de la seva clientela degut a la restricció horària.

La Tarraco Arena no pot realitzar, a hores d’ara, cap activitat a partir de les 21h fins les 7 del matí, per tal de complir la normativa catalana respecte els sorolls i les prescripcions de la llicència municipal amb la qual compten fins ara. L’Ajuntament de Tarragona destaca que estan treballant per buscar una solució apte per tothom. Durant els següents mesos veurem quins canvis planteja el nou Ajuntament.

Andrea Palma

 

 

 

Comença la verema a la DO Tarragona amb previsió d’arribar als 12 milions de quilos

Vicenç Ferré, president DO Tarragona, Oscar Peris, regidor de l’Ajuntament de Valls, i Roger Soler Blanch, de Cellers Blanch, amb raïm a les mans en l’acte d’inici de la verema a la DO Tarragona, a Puigpelat. Imatge del 28 d’agost del 2019. Foto: ACN.

 

Els productors de raïm de la DO Tarragona han començat la verema amb previsió de collir 12 milions de quilos, un 10% més que l’any passat. Els primers en collir són viticultors de la Ribera d’Ebre, on hi fa més calor, i d’aquí a uns dies ho faran els de les altres tres comarques que integren la DO -Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès-, amb una quarantena de cellers. De les 4.300 hectàrees totals, un 25% són vinyes velles que s’han d’esporgar a mà.
Després d’un estiu sec, les darreres pluges han afavorit el conreu, que presenta un estat sanitari molt bo. Moscatell i chardonnay són les varietats més primerenques, si bé la més estesa i ancestral a la zona és el macabeu -representa el 45% de tot el raïm produït. Enguany, com a novetat, una dotzena de cellers s’han aliat per muntar una festa de la verema que durarà tres dies, del 27 al 29 de setembre.
La primera edició de la Festa de la Verema, que s’ha presentat aquest dimecres al migdia entre vinyes a Puigpelat (Alt Camp), il·lusiona el Consell Regulador de la DO Tarragona.

En els tres dies que durarà la festa, tindran lloc una dotzena d’activitats als cellers de la DO i també a la ciutat de Valls, adreçades a tots els públics, des de tasts de vins a cegues a Rasquera a baixades en kayak i tast de mosts a Miravet, passant per trepitjades de raïm a Nulles o passeigs en carro pels boscos de Valls.

La major part de cellers de la DO Tarragona han arrencat la verema, amb una previsió excel·lent quant a la qualitat del raïm i un increment de la producció d’un 10% respecte a la de l’any passat. Amb tot, enguany la collita és més tardana. A l’Alt Camp, per exemple, la verema es concentrarà sobretot al setembre, “com es feia antigament, quan no hi havia tanta sequera”, diu el president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré. D’entre la vintena de varietats de la zona, el macabeu és la predominant.

La DO Tarragona vol treure més partit del macabeu i posicionar-lo com el seu raïm “insígnia”, “icona de la DO”, afirma Ferré. De fet, no hi ha cap celler que no en tingui. Entre la quarantena de cellers -uns trenta embotelladors i deu elaboradors- comercialitzen dos milions d’ampolles. Un 75% es ven al mercat nacional, especialment Catalunya, i un 25% s’exporta, sobretot a Xina, EUA i nord d’Europa. Entre altres reptes de la DO, es pretén incorporar més petits cellers per dotar-la de major dinamisme.

ACN

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies