TARRAGONA 21

Curs de monitors i monitores en el lleure per als joves de la zona TRAC

Imatge de la darrera sortida a Port Aventura per Halloween organitzada per la Zona TRAC.

Les regidories de Joventut dels ajuntaments de la zona TRAC organitzen un curs de monitors i monitores per a joves dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla, La Riera de Gaià i Creixell. Aquesta formació tindrà lloc a les escoles Velles de la Riera de Gaià, al carrer Alzina, s/n, i serà intensiu del 21 de desembre al 5 de gener.

El curs l’imparteix la Fundació Pere Tarrés i té un cost de 220€, però per al jovent empadronat en aquests municipis només serà de 120€, ja que cada ajuntament assumeix 100 euros del cost per jove inscrit. En cas d’haver més places disponibles hi podran participar joves d’altres localitats que també rebran el suport en aquest cas del Consell Comarcal del Tarragonès.

Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar als respectius Punts d’Informació Juvenil fins a l’11 de desembre a les 13h.

Aquesta acció està inclosa en el projecte de dinamització compartit “Propera Parada…” i compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, de la Direcció General de Joventut i de la Diputació de Tarragona.

En el cas d’Altafulla, cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil, a l’Era de l’Esteve, de dilluns a divendres, de 16 a 19h; i al correu electrònic pijaltafulla@gmail.com.

Superat el temporal, toca reparar els danys

Imatge de la C-12, entre Tortosa i Amposta, tallada com a conseqüència de les pluges.Foto: Anna Ferràs

Protecció Civil ha desactivat cap a les dues del migdia l’alerta de l’Inuncat per la millora de les condicions meteorològiques, amb tot, manté la prealerta d’aquest pla fins que es normalitzi la situació als rius rieres i barrancs. De fet, només queda tallada la C-12 a Tortosa per esfondraments del paviment entre els quilòmetres 9 i 9,50 i en aquest punt es fan desviaments senyalitzats.

Paral·lelament, encara es dona pas alternatiu als vehicles a la TP-3311 a La Galera perquè la calçada està inundada en sentit sud. Tot i que s’ha desactivat el pla Inuncat, Protecció civil ha demanat “extremar les precaucions a l’entorn de rius i rieres i no travessar cap punt que encara estigui inundat”.

Superat el temporal, que de fet ha estat doble -un pel Pilar i l’atra, aquesta setmana-, toca ara fer el recompte de danys i començar a actuar en els llocs on n’ s’ha fe perquè no presentaven tantes emergències, com en el cas de Salou, com una de les poblacions més afectades en l’anterior episodi. Els ajuntaments hauran d’arranjar camins rurals, principalment, com indicava a Tarragona21 l’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, on més enllà d’alguna gotera en la llar d’avis, la feina vindrà ara als camins del terme, on en principi l’Ajuntament haurà de contractar treballs de manteniment ja que no ho podrà assumir la Brigada municipal. En principi no es comptaria amb subvencions de la Diputació.

A Catalunya, el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 10 del matí 595 trucades relacionades amb el temporal. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han fet entre les 10 de la nit i les 10 del matí 46 serveis, la majoria per arbres caiguts i per inundacions. Cap a les 6 del matí s’ha pogut restablir la circulació de trens entre Barcelona i València, tallada des de les 6 de la tarda de divendres per la inundació de l’estació de Vinaròs. El tall ha afectat diversos trens, entre ells, un talgo que ha obligat als seus usuaris a passar entre 8 i 12 hores a dins el tren a l’Aldea.

Des que va començar l’episodi de pluges, Protecció Civil ha rebut 595 trucades, amb 440 expedients. 281 dels avisos es van fer des del Montsià, 64 des del Baix Ebre, 41 del Baix Camp, 35 del Barcelonès, 25 del Garraf, 24 del Tarragonès, 17 del Maresme, 16 del Vallès Occidental, 11 del Gironès i 8 de l’Alt Empordà. El municipi des d’on es van fer més trucades al telèfon d’emergències és Alcanar (120), seguit d’Amposta (51), Tortosa (40), Sant Carles de la Ràpita (30) i Barcelona (29).

Dels registres de pluges de les darreres hores destaquen els 250 l/m² del Parc Natural dels Ports, els 235,4 l/m² d’Alcanar, els 153,9 l/m² d’Ulldecona, els 144l/m² de Mas de Barberans, els 109,7 l/m d’Horta de Sant Joan i els 103 l/m² dels Alfacs.

Els Bombers de la Generalitat han fet fins a les 10 del matí 46 serveis relacionals amb la pluja i el vent. La majoria dels 19 avisos rebuts des de les Terres de l’Ebre eren per inundacions de baixos. D’entre els serveis que han fet els bombers en destaca un que han fet aquest dissabte a les deu del matí al carrer Roca Roja, a Alcanar Platja, on ha cedit el paviment d’un carrer i el mur d’un aparcament privat, cosa que ha fet caure parcialment els vehicles que hi havia estacionats.

Redacció / ACN

Escolars de Tarragona, la Canonja, Els Pallaresos i El Catllar seran prescriptors en l’ús de l’aigua d’aixeta

L’alcalde de Tarragona, Josep Felix Ballesteros, dirigint-se a alcaldes i directors d’escola. Foto: Mauri

Arrenca el programa EscolAQUA amb la participació de 6 centres educatius de Tarragona, La Canonja, Els Pallaresos i el Catllar que són: l’escola Marcel·lí Domingo i Sant Salvador de Tarragona, l’Arquitecte Jujol i la Sant Sebastià dels Pallaresos, l’escola La Canonja de La Canonja i l’institut-escola l’Agulla del Catllar.

L’objectiu és que les escoles públiques i les llars d’infants municipals esdevindran prescriptores de l’ús habitual de l’aigua de l’aixeta i, així, ajudar a sensibilitzar i conscienciar sobre l’enorme impacte ecològic i econòmic de l’ús d’aigua embotellada. “Som un territori que parteix d’un passat amb aigua salda i això ha fet que el consum de l’aigua de l’aixeta sigui significativament més baix que a altres territoris. En canvi, cal dir que la qualitat organolèptica de l’aigua és millorable, però és de molta qualitat i infinitament més barata que les embotellades”, ha explicat l’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros.

Per la seva part, el subdirector general de Coordinació de Salut Pública a Tarragona, Conrad Casas, ha destacat que el projecte Escolaqua “és una plasmació pràctica de promoció de la salut. Tots compartim l’objectiu comú de la importància que les escoles es converteixin en prescriptores de l’aigua de l’aixeta”. L’alcalde dels Pallaresos, Josep Nolla, ha manifestat “el suport incondicional del seu municipi al projecte quan només era una idea embrionària”.

Per la seva part, l’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz, recorda quan aquest territori “hi havia sobreexplotació dels aqüífers i patíem set. No sabem el gran esforç perquè aquestes comarques tinguéssim aigua. Per tant, l’èxit del projecte està assegurat perquè comencem amb la canalla”. En la mateixa línia s’ha expressat el director de l’Escola l’Agulla del Catllar, Francesc Seritjol, qui ha assegurat que “el millor de l’Escolaqua és que les bones pràctiques les traslladem a casa, a banda de ser un projecte de proximitat”.

Finalment, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, ha destacat que el projecte Escolaqua és un dels principals eixos del projecte be@, que pretén fomentar l’ús de l’aigua de l’aixeta. Milan ha destacat el vessant ambiental i ha donat una dada: cada segon es produeixen 20.000 ampolles de plàstic i, d’aquestes, el 60% van a parar al mar. L’aigua que distribuïm té un impacte ambiental menor, de fet, contamina 1.000 vegades menys que l’aigua de l’aixeta”.

EscolAQUA és un projecte de Responsabilitat Social Corporativa basat en la transferència de coneixement que recerca el canvi d’hàbits i la transformació de costums.

La filosofia és la generació d’activitats en els centres educatius adaptades a les necessitats d’alumnes, mestres i famílies al voltant de l’aigua.

Els objectius són:

  • Superar les resistències sobre l’ús de l’aigua de l’aixeta per reduir la petjada de carboni del consum de l’aigua de boca.
  • Generar i transferir els coneixements d’Ematsa sobre l’aigua, el seu consum i la seva gestió a la comunitat educativa.
  • Impulsar una xarxa col·laboradora i d’aprenentatge entre escoles, ajuntaments i Ematsa.

Les propostes que s’impulsaran a les escoles van des de rebre reptes per fer recerca dins de l’aula, a desenvolupar tallers sobre estalvi d’aigua a casa en família.

L’objectiu del projecte és alinear els beneficis del consum habitual de l’aigua de l’aixeta a les nombroses iniciatives i programes vinculats a la sostenibilitat que avui dia estan ja ben integrades a l’àmbit escolar (reciclatge, consum de proximitat, eficiència energètica, entre d’altres).

Per aquest curs està previst la participació de 6 centres educatius, però a partir del curs 2019-20 s’incorporaran altres escoles o instituts que voluntàriament se sumin a aquesta iniciativa.

Etiqueta blava: El projecte pretén teixir una xarxa de col·laboració entre els centres que hi participin, que creixi fruit de l’èxit del mateix projecte. Està prevista la creació d’una etiqueta pròpia per penjar als centres participants i fer-ne un símbol distintiu que agrupi les escoles en xarxa prescriptores del consum habitual d’aigua de l’aixeta.

Ematsa oferirà assessorament amb una àmplia proposta d’activitats, però serà cada escola qui decidirà quina és la millor manera de difondre aquest contingut.

Arriben efectius de la policia espanyola a Salou i Vila-seca per la Diada i l’aniversari de l’1-0

Efectius de la policia espanyola a les portes de l’Hotel Gran Hacienda de la Pineda. Foto: Mar Rovira

Desenes d’efectius de la policia espanyola s’han instal·lat aquest diumenge en almenys dos hotels de Salou i Vila-Seca (Tarragonès). Concretament, s’han allotjat al Gran Hotel Hacienda, situat al nucli de la Pineda, on s’hi han desplaçat fins a set furgonetes aquest vespre, i l’Hotel Best Sol d’Or de Salou, segons ha pogut confirmar l’ACN.

Formen part del mig miler d’agents d’aquest cos que s’han desplaçat fins a Catalunya, per ordre del Ministeri d’Interior, de cara a l’11 de Setembre i al primer aniversari de l’1-O. Per ara, l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda desconeix el nombre d’efectius de la policia espanyola allotjats entre els seus establiments.

ACN

Adif licita l’estudi de l’efecte barrera de la línia ferroviària entre Tarragona i Vandellòs

Alcaldes i Generalitat, unint esforços el passat mes d’abril per la millora ferroviària. Foto: Mauri

Adif ha licitat un contracte de serveis per a la redacció de l’estudi que avaluarà l’efecte barrera que suposa l’actual tram Vandellòs-Tarragona de la línia ferroviària que quedarà en desús quan entri en servei la nova variant.

El contracte s’ha licitat per un import de 210.000 euros i el termini previst per a la redacció de l’estudi és de vuit mesos. L’estudi es farà en base a la declaració d’impacte ambiental de la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani, que determina la necessitat de desmantellar la via quan entri en servei la nova infraestructura.

Així, es preveu la retirada de l’estructura de la via, així com dels sistemes d’electrificació i senyalització -mantenint la plataforma ferroviària en la seva actual configuració. Adif, a través d’una nota, exposa que caldrà definir una sèrie de criteris, a través dels quals “s’avaluï el potencial efecte barra de l’actual traçat sobre el territori i es puguin establir les mesures oportunes per minorar l’efecte”.

La línia de tren actual té una longitud aproximada d’uns 30 quilòmetres i discorre paral·lelament a la costa, travessant els termes de l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Cambrils, Vinyols i els Arcs i Salou.

“El seu recorregut presenta nombroses aglomeracions urbanes al llarg de la línia de costa i molt vinculades a l’activitat turística, com urbanitzacions, càmpings o parcs d’atraccions; per tant l’actual traçat d’aquest eix ferroviari suposa una línia de discontinuïtat en diferents aspectes característics de la transversalitat del territori que, amb la posada en marxa de la nova variant, es pretenen avaluar i mitigar”, diu el comunicat d’Adif.

L’estudi desenvoluparà, entre altres actuacions, la realització dels contactes institucionals necessaris, l’anàlisi de la documentació disponible, treballs i visites de camp, la identificació dels principals condicionants, a més de definir i programar les actuacions necessàries per minimitzar l’efecte barrera derivat de la presència de l’actual traçat ferroviari, considerant aspectes com la mobilitat, la configuració urbana, l’accés a zona de platja i altres serveis, o el manteniment del drenatge actual.

D’aquesta manera, l’estudi preveu establir les actuacions a executar, les prioritats i un marc de programació temporal per desenvolupar-les. La definició i disseny precisos s’abordarà en una fase posterior, en el projecte de construcció, conclou Adif.

Set entitats del Baix Gaià i Tarragona s’uneix contra la futura connexió ferroviària a la zona

L’estació ferroviària d’Altafulla. Foto: Altafulla Ràdio

Arran dels acords polítics i comercials que s’han anunciat darrerament que insten al Ministeri de Foment a construir un by-pass ferroviari entre la via tradicional i la de l’alta velocitat a la zona del Gaià a fi de reduir el temps de viatge actual entre Tarragona i Barcelona a menys d’una hora un grup d’entitats de Tarragona i el Baix Gaià s’han unit per a constituir la Plataforma SOS Baix Gaià.

Consideren que “la construcció d’aquest bypass ferroviari que suposaria tan sols la reducció d’uns pocs minuts en el trajecte Tarragona-Barcelona i seria utilitzada només pels trens d’altes prestacions, no justifica el greu impacte ambiental que suposaria aquesta obra, tenint en compte que existeixen altres alternatives amb un impacte ambiental i econòmic molt més reduït”.

Per altra banda, aquesta infraestructura s’afegeix a la voluntat de desdoblament de l’A-7, “que creiem que no és necessària tenint en compte que el 2021 s’acaba la concessió de l’AP-7 i l’autopista serà gratuïta”.

Els integrants d’aquesta plataforma reivindiquen “el valor patrimonial del nostre territori i ens oposem a la construcció d’aquestes noves infraestructures”. Demanen als responsables polítics “que el projecte de comunicacions del Camp de Tarragona es faci de manera consensuada amb el territori i la gent que hi viu, i no tenint en compte tan sols els interessos econòmics”.

Les entitats que hi donen suport són la Federació de Veïns de Llevant, Associació de veïns La Móra-Tamarit, Associació Mediambiental la Sínia, GEPEC-EdC, Assocació Terres del Gaià i GATA (Grup d’Amics de Toni Achón – Ecologistes de Tarragona).

Creixell lliura els guardons a les platges verges de la demarcació

Foto de família dels guadonats

El Casal Municipal de Creixell ha acollit aquest divendres el lliurament de guardons de la 9ª edició Platges Verges, Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre. Amb aquests guardons es vol reconèixer aquelles platges que no complint amb els requisits exigits per les certificacions ambientals convencionals, tenen en canvi una importància cabdal en la preservació de la biodiversitat natural. Es tracta de valorar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i Entitats per mantenir les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural.

I ho fa atorgant una certificació i una bandera de Platges Verges a les platges que havent presentat la seva candidatura a la convocatòria de l’any 2018, millor compleixin amb les bases establertes.

Ha obert l’acte l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, que ha donat la benvinguda als assistents. Seguidament ha prés la paraula el regiudor de media ambient de Creixell, Francesc Sentís, que ha posat en valor la tasca reivindicativa de la platja natural del Gorg de Creixell, que es fa des del propi Ajuntament de Creixell. Seguidament ha prés la paraula loy i Nolla, d’Ecologistes en Acció, que ha explicat les característiques d’aquess guardons. També han assistit a l’acte la regidora de turisme de Creixell, Silvia Farrero, i el regidor d’ICV, Juan Miguel Teruel.

Enguany s’han presentat 23 candidatures de platges que pertanyen a 12 municipis. Els municipis i les platges guardonades enguany són els següents:

ALCANAR, 2 PLATGES
SANT CARLES DE LA RÀPITA, 1 PLATJA
AMPOSTA, 1 PLATJA
SANT JAUME D’ENVEJA, 1 PLATJA
DELTEBRE, 3 PLATGES
L’AMPOLLA, 2 PLATGES
L’AMETLLA DE MAR, 7 PLATGES
TARRAGONA, 1 PLATJA
ALTAFULLA, 1 PLATJA
TORREDEMBARRA, 1 PLATJA
CREIXELL, 1 PLATJA
VILADECANS, 2 PLATGES

Quan arriba la temporada d’estiu, els diferents municipis del litoral duen a terme distintes actuacions en les seves platges per fer-les mereixedores de certificacions anomenades de qualitat, que lluny de destacar els valors naturals de les mateixes són un exponent de l’existència de tot un seguit d’infraestructures turístiques que afavoreixen la seva massificació i transformació. Per contra, les platges que es mantenen en el seu estat més naturals són oblidades i amagades quan són, precisament, les que exposen el que havia estat el nostre litoral abans de les transformacions urbanístiques i de massificació de mitjans del segle passat.

Constantí abandona el servei comarcal de la brossa

Imatge del ple municipal de Constantí

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar, en sessió plenària celebrada aquest dimecres 18 de juliol, la rescissió dels convenis amb el Consell Comarcal del Tarragonès, referits a la gestió dels serveis mediambientals. Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, PP, Units pel Canvi; els vots en contra d’ERC i ICV; i l’abstenció del PdeCat.

En data 5 d’abril de 2017, el Ple de l’Ajuntament aprovava la no delegació en el Consell Comarcal del Tarragonès dels serveis mediambientals, consistents en el servei integral de recollida selectiva de la brossa, la neteja viària i el servei de deixalleria fixa. Com a conseqüència de l’anterior, el Ple aprovava no participar en la licitació d’aquests serveis, que està tramitant el Consell Comarcal de forma mancomunada amb la resta de municipis del Tarragonès.

Ara, el Consell Comarcal ha sol·licitat a l’Ajuntament de Constantí, que adopti un acord addicional en el que manifesti la rescissió dels convenis mitjançant els quals es va delegar en l’ens comarcal la gestió i el finançament de la deixalleria fixa (conveni del 2001); i l a gestió de diferents serveis mediambientals (conveni del 2004 i addenda del 2015). L’acord aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Constantí de rescindir aquest convenis, produirà els seus efectes a partir de la data del nou servei comarcal. Paral·lelament, l’Ajuntament de Constantí està treballant en la redacció dels plecs administratius i tècnics per tal de licitar el nou servei municipal incloent tots els serveis mediambientals, i tenir un major control sobre ells.

A banda d’aquest punt, el Ple d’aquest dimecres va servir també per aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, l’inici de l’expedient d’expropiació forçosa de dues finques urbanes del nucli antic, situades al carrer Sant Pere (números 32, i 30-28). Es tracta de dues finques que es troben tocant a la Muralla, que el POUM classifica com a zona verda pública amb afectació de la muralla. La intenció de l’ajuntament és que, a curt termini, es pugui restaurar tot el tram de la muralla de la plaça de l’Hospital (davant de la Biblioteca).

Finalment, també es va aprovar la proposta d’aprovació de l’augment retributiu als empleats públics de l’Ajuntament de Constantí per l’any 2018, en aplicació de la Llei de Pressupostos de l’Estat.

El personal dels hotels de PortAventura denuncia l’acomiadament d’una treballadora després de les protestes

Imatge de la protesta del personal de pisos dels hotels de PortAventura, de l’empresa Claro Sol. . Foto: Sílvia Jardí

El comitè del personal de pisos dels hotels de PortAventura, que ha convocat diverses jornades de protesta després de no arribar a un acord en la negociació amb l’empresa Claro Sol, ha denunciat l’acomiadament d’una treballadora després de les mobilitzacions.

Segons ha explicat aquest dilluns la presidenta del comitè, Loli López, la treballadora va anar dissabte al seu lloc de feina i li van entregar una carta d’acomiadament disciplinari en què s’al·legava que havia baixat el rendiment. “Tampoc diuen quin és el rendiment que hauria de tenir la cambrera, que no està ni en habitacions, sinó en zones”, ha explicat López, que reclama que se la readmeti. Per tot plegat, sospiten que l’acomiadament és “una amenaça” i asseguren que “han aprofitat per treure’s de sobre una de les persones que guanya més diners de la plantilla”, perquè cobra un complement personal més elevat que la resta.

Els sindicats ho estudien amb els serveis jurídics i estan a l’espera de si l’empresa ho tira endavant.
La plantilla explica que, normalment, se sanciona els treballadors que no han complit amb la feina, però consideren que Claro Sol “ha agafat la directa”. “Volen fer neteja del personal i dels que cobrem més per antiguitat”, ha assegurat Sònia Moreso, delegada del comitè d’empresa.

Les protestes van començar divendres passat, han continuat aquest dimarts i s’allargaran fins a finals de mes. El personal està pendent que l’empresa reprengui la negociació, que es va iniciar després que el personal desconvoqués la vaga per iniciar la mediació. No descarten tornar a la vaga si el procés continua encallat.

ACN

L’arquebisbe nomena 19 nous rectors, entre ells els de Bonavista, Constantí, La Canonja i Els Pallaresos

Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona. Foto Montse Riera

Amb data de 5 de juliol, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha fet 25 nomenaments parroquials, dels quals 19 són per a rector de parròquies i del Seminari, i la resta, per a adjunts i diaques.

Destaca el nomenament del nou rector de la parròquia de Bonavista, Joan Miquel Bravo, i de parròquies com les de Constantí i La Canonja, Els Pallaresos, Perafort, Santa Maria de Cambrils o La Selva del Camp.

El llistat de nomenaments, que es farà efectius abans de finalitzar el mes de setembre, és el següent:

Parroquials:
Mn. Joan M. Padrell Benet, rector de la Parròquia de Santa Maria de Cambrils.

Mn. Norbert Miracle Figuerola, rector de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell.

Mn. Joan Miquel Bravo Alarcón, rector de la Parròquia de Santa Maria Assumpta de Bonavista, a Tarragona (continua com a rector de la Parròquia de Santa Maria de Vallmoll).

Mn. Antoni Pérez de Mendiguren i Cros, rector de la Parròquia de Sant Salvador dels Pallaresos (continua com a rector de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona).

Mn. Josep Antoni López Salinas, rector de les parròquies de Sant Pere Apòstol de Perafort i de Sant Sebastià de Puigdelfí.

Mn. F. Xavier Morell Rom, rector de les parròquies de Sant Feliu Màrtir de Constantí i de Sant Sebastià de la Canonja.

Mn. Manuel M. Fuentes i Gasó, rector de les parròquies de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp, de Sant Miquel Arcàngel d’Almoster i de Sant Miquel Arcàngel de l’Albiol.

Mn. Josep Bofarull Veciana, rector de les parròquies de Sant Martí Bisbe de l’Aleixar i de la Nativitat de la Mare de Déu de Vilaplana (continua com a rector de la Parròquia de Santa Maria Assumpta de Maspujols)

Mn. Eduardo José Angulo Colmenárez, rector de les parròquies de Sant Pere Apòstol de Riudecols (i església de la Concepció de Maria de les Voltes), de Sant Antoni de Pàdua de les Irles, de l’Assumpció de les Borges del Camp, de Sant Miquel Arcàngel d’Alforja, de Sant Andreu d’Arbolí i de Sant Esteve de la Febró.

Mn. Lluís Simón Pascual, rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Rodonyà (continua com a rector de la Parròquia de Sant Ramon de Penyafort de Masllorenç).

Mn. Albert Fortuny Llaveria, rector de les parròquies de Santa Maria de Vila-rodona, de Sant Bartomeu de Montferri, de Sant Bartomeu d’Alió i de Sant Jaume Apòstol de Bràfim.

Mn. Jean Damascene Ndagijimana, rector de les parròquies de Sant Julià de l’Arboç i de Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès.

Mn. Lluís Noguero Aguilar, rector de la Parròquia de Sant Cristòfor de Cunit i tinent de la Tinença de l’Assumpció de Segur de Calafell (continua com a rector de la Parròquia de Santa Maria de Bellvei).

Mn. Xavier Roig Rovira, rector de les parròquies de Santa Maria de Falset, de Santa Llúcia de Bellmunt del Priorat, de Sant Joan Evangelista de Porrera, de Santa M. Magdalena de Pradell de la Teixeta i de la Nativitat de la Mare de Déu de la Torre de Fontaubella.

Mn. Josep M. Alegret Bellmunt, rector de les parròquies de Sant Llorenç de Llorenç del Penedès, de Sant Jaume de Sant Jaume dels Domenys i de Santa Maria de Santa Oliva.

Mn. Josep M. Font Solé, rector de les parròquies de Sant Jaume Apòstol d’Arbeca, de Sant Martí de Sant Martí de Maldà (i església del Dolç Nom de Maria del Vilet), de Sant Jaume Apòstol de Belianes, de Santa Maria de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Nalec, de Sant Miquel dels Omellons i de la Transfiguració del Senyor de Rocafort de Vallbona, i encarregat del Santuari de la Mare de Déu del Tallat de Rocallaura.

Mn. Jordi Díaz Moix, rector de les parròquies de Sant Jaume Apòstol dels Garidells (i església dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi de les Gunyoles) i encarregat de l’església del Sagrat Cor de Jesús de Vistabella (continua com a rector de les parròquies de Sant Salvador de Tarragona, de Santa Maria de la Secuita i de Sant Roc de l’Argilaga).

Mn. Joan M. Ferrer Calvo, rector de la Parròquia de Santa Maria de Salomó (continua com a rector de la Parròquia de Santa Maria de la Pobla de Montornès).

Mn. Raimon Mateu i de la Casa, diaca encarregat de la cura pastoral de les parròquies de Sant Mateu Apòstol de Riudecanyes, de Sant Bartomeu de l’Argentera i de Santa Maria de Duesaigües.

Mn. Joan Curieses Garcia, adscrit a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona.

Mn. Francesc Manresa Manresa, adscrit a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls.

Mn. Manuel Borges Anguera, adscrit a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls.

Mn. Ramon Martí i Olesti, adscrit a la Parròquia de Sant Pere Apòstol de Reus

Mn. Miquel dels Sants Combalia Aleu, adscrit a la Parròquia de la Santíssima Trinitat de Tarragona.

Seminari

Mn. Jaume Gené Nolla, rector del Seminari Conciliar Pontifici de Tarragona.

Les pernoctacions creixen un 5% a la Costa Daurada fins al maig i el sector espera completar una bona temporada

La temporada a la Costa Daurada ha arrencat amb més de 5 milions de pernoctacions des d’inicis d’any fins al maig, un 5% més respecte de l’any anterior.

Són les xifres de la Federació Empresarial d’Hoteleria i Turisme de la Costa Daurada (FEHT) i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, que valoren positivament l’arrencada de la temporada tot i que no preveuen batre les xifres rècords de la temporada passada.

Des del sector expliquen que pràcticament tots els mercats han crescut i destaquen l’increment del mercat alemany, que xifren en un augment del 30%.

A més, també es fa una aposta pels mercats emergents dels països de l’Europa de l’Est. D’altra banda, el sector veu amb preocupació el retorn de les ofertes de destinacions de la mediterrània, com Turquia, Egipte o Tunísia, amb qui no poden competir amb preus. Tot plegat, allibera altres destinacions, com les Illes Balears i les Canàries.

“La gran diferència és la mà d’obra: el sou mitjà en aquests països ronda els 400 dòlars, i aquí això és impossible”, ha asseverat Eduard Farriol, president de la FEHT. Lluny d’entrar en una guerra de preus, el sector reforçarà l’aposta per la qualitat i la desestacionalització amb els esdeveniments esportius.

Mar Rovira – ACN

Set pistes de pàdel, primer pas del complex del resort Esentia Costa Daurada

Ariana Sánchez, número 9 del WTA, ha inaugurat les pistes de pàdel del complex ‘Essentia Costa Daurada’. Foto: David Aymerich.

La inauguració de set pistes de pàdel ha suposat el tret de sortida a la segona fase de la remodelació del Club de Golf Costa Daurada, el qual, d’ara en endavant, es gestionarà sota el nom d’un complex molt més gran anomenat Essentia Costa Daurada. Un resort esportiu i immobiliari de referència que finalitzarà la totalitat de les seves obres, possiblement, l’any 2020.

Unes instal·lacions esportives de l’esport de la raqueta que s’han presentat amb la presència i participació de la reusenca Ariana Sánchez, número 9 del Padel Tour Mundial (WTA), la qual ha ofert una exhibició i partit inaugural al costat del número 67 del rànquing de Catalunya, Gerard Francino. Un acte al qual també ha assistit el delegat d’Esports de la Generalitat, Joan Plana, i el diputat tarragoní Carles Castillo.

Gerard Francino (a l’esquerra), número 67 de Catalunya, durant el partit d’exhibició amb Ariana Sánchez (a la dreta). Foto: David Aymerich,

Aquesta inauguració anirà de la mà de la construcció, gairebé simultània, d’unes pistes de tennis que estaran finalitzades el proper mes d’agost per tancar la segona fase del complex Essentia Costa Daurada. Un procès al qual s’afegirà aviat la tercera fase, l’instal·lació d’un gimnàs DiR amb piscina a l’octubre i un camp de pràctiques de golf i una pista de Pitch and putt properament.

Tot plegat, sumat a les pistes de golf, pàdel, tennis i gimnàs DiR; conformaran el primer capítol del projecte Essentia, un resort immobiliari de luxe que anirà de la mà d’aquest projecte esportiu de primer nivell que poc a poc va prenent forma i que va acompanyat d’una, ja present, oferta culinària i altres novetats que descobrirem ben aviat.

La incorporació de la nova fase d’Esentia Costa Daurada ha aglutinat un gran públic en la seva presentació oficial. Foto: David Aymerich.

David Aymerich

Ábalos serà el nou ministre de Foment, amb una àmplia agenda de temes tarragonins

L’actual secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos. Foto: ACN

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, serà el nou ministre de Foment, segons han confirmat fonts socialistes.

Ábalos, de 59 anys i diputat per València al Congrés dels Diputats des del 2008. És mestre de professió i consultor de Cooperació Internacional. Anteriorment, havia estat diputat al parlament del País Valencià (2003-2007) i anteriorment regidor de l’Ajuntament de València (1999-2009).

Ábalos, que és considerat la mà dreta de Pedro Sánchez, substituirà en el càrrec a Iñigo De la Serna després de la moció de censura Mariano Rajoy. Ábalos se suma als nomenaments ja confirmats de Josep Borrell com a nou ministre d’Exteriors; la també catalana Meritxell Batet com a ministre d’Adminsitracions Públiques; Carmen Calvo com nova vicepresidenta del Govern i ministra d’Igualtat; i Maria Jesús Montero com a nova ministra d’Hisenda.

Tarragona té un llarg llistat de temes pendents amb Foment, els més urgents dels quals passen pel camp ferroviari, des del desmantellament de la via fèrrea a la línia de costa fins al tercer fil ferroviari. Els acaldes de la costa tenen el recent compromís de Foment d’execució del desmantellament.

L’aposta per Tadeo Jones deixa enguany Port Aventura sense el Cirque du Soleil

El Cirque du Soleil no actuarà aquest estiu a Port Aventura World, i el seu lloc el cobriran els personatges populars dels films d’animació Tadeo Jones. Serà una de les grans apostes de Port Aventura i l’empresa no vol que la companyia canadenca tapi aquest esforç per crear una nova marca, a la que se sumarà els 20 anys del personatge Woody.

L’acord amb la companyia canadenca de circ estipula que es pot prescindir un any de l’espectacle si Port Aventura té una altra proposa estrella, com serà Tadeo Jones, segons ha anunciat avui el seu director general, Fernando Aldecoa. Fa dos anys ja es va prescindir de Cirque du Soleil però per una atra clàusula prevista al conveni: anaven a repetir l’espectacle de l’any passat. El desembarcament dels personatges de Tadeo Jones es farà el 23 de juny.

Aldecoa ha presentat avui les novetats de Ferrari Land i del complex Port Aventura.

Ferrari Land arranca amb cinc atraccions infantils, i nova atracció i nou hotel en 2019

Una de les noves atraccions per als petits de Ferrari Land. Foto: Tarragona21

Ferrari Land ha començat la temporada 2018 amb un increment de visites al parc del 60 per cent, el que suposa 170.000 persones, i el primer any dels eu funcionament ha provocat que s’allargui l’estada dels clients al complex Port Aventura World. Aquest va viure l’any passat una total de 4,7 milions de visitants i espera superar els cinc milions enguany davat les perspectives de creixement que hi ha. El 80 per cent dels visitants a Ferrari Land són famílies.

En 2017, Port Aventura World va arribar a 4,7 milions de visites, amb un creixement del 19 per cent respecte a 2016 degut a l’apertura de Ferrari Land. En 2018 s’espera seguir creixent i superar els cinc milions de visites. La política d’inversions continuades és clau en l’estratègia de creixement. Per a 2019 espera invertir 40 milions d’euros.

L’ocupació hotelera s’ha vist incrementada un 27 per cent i el nombre d’esdeveniments d’empresa al centre de convencions ha pujat un 13 per cent. Fins i tot el procés politic que es viu a Catalunya des de l’octubre passat no ha afectat el mercat espanyol, que ha incrementat un nou per cent els visitants, per un 16% la resta, vinguts principalment de França, Regne Unit i Rússia, ha indicat avui el director general de Port Aventura World, Fernando Aldecoa. “Halloween ha estat el més exitós de la nostra història, com també la campanya de Nadal”, ha subratllat.

A l’àrea de congressos, convencions i esdeveniments d’empresa en 2017 es van organitzar 259 esdeveniments, que van acollir 69.000 persones. Per a 2018 les dades apunten a un increment del 10 per cent.

Les previsions per a 2018 són “excel·lents” en tots els mercats, degut a l’estratègia d’innovació i s’espera mantenir la tendència de creixement que ha enregistrat la Setmana Santa, “la millor de la història en un mes de març”.

Champions Race, una altra atracció del Parc. Foto: Tarragona21

Crazy Pistons, per a totes les edats. Foto: PortAventura World

Els hotels també estan creixent. En 2017 es va viure 1,1 milions de pernoctacions, per la qual cosa “caldrà incrementar la capacitat hotelera”, ha subratllat Aldecoa. Aquesta es verificarà en 2019 amb l’apertura del sisè hotel del complex, situat al Far West. Serà de quatre estrelles, tindrà 150 habitacions i suposarà una inversió de 25 milions d’euros. Port Aventura disposa fins ara de 2.100 places hotelers distribuïdes en cinc hotels temàtics.

També en 2019 es viurà la posada en marxa d’una de els grans atraccions, Dark Ride, que obrirà a SésamoAventura, l’àrea per als més petits. Pensada per a tots els membres de la família, està protagonitzada pels famosos personatges de Sesamo Street i suposarà una inversió de 15 milions d’euros.

Més a prop en el temps, avui mateix, Ferrari Land ha obert cinc noves atraccions, pensades per al públic infantil i juvenil. L’estratègia de l’empresa és la de fixar-se en tota la família de manera que l’oferta estigui segmentada per edats i cada una d’elles tingui almenys una atracció. Aquestes, seguint la imatge de la marca Ferfari, són el Junior Red Force, Kid’s Tower, Crazy Pistons, Chapions Race i Flying Race.

J. Garcia

 

El Baix Gaià s’uneix per donar a conèixer un patrimoni comercial, natural i monumental desconegut

Reunió preparatòria d’alcaldes i representants de comerços avui a Altafulla

Els 11 municipis del Baix Gaià posaran en marxa un projecte pioner a Catalunya a nivell de subcomarca per tal d’impulsar el comerç d’un territori encara desconegut per molts visitants, al que se li suma un entorn monumental i natural espectacular.

La primera pedra de l’impuls que se li vol donar tindrà lloc el 20 d’abril quan s’encetarà la Taula pel Começ del Baix Gaià amb una jornada que reunirà a Altafulla ajuntaments, la Generalitat, el sector professional i la patronal Pimec.

De la jornada en sortirà un memoràndum que serà lliurat a la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, “perquè comenci a treballar”, han destacat avui els impulsors d’aquesta proposta pionera. Es compta “amb el suport de la Generalitat”, vital per emprendre accions.

El Baix Gaià, que feu de frontera entre territoris cristians i musulmans -i d’aquí la proliferació de castells i torres de defensa-, presenta també un espectacular contínuum de platges verges que no tenen res a veure amb les massificades de la Costa Daurada central, i un seguit de propostes comercials mot àmplies.

L’alcalde accidental d’Altafulla, Pere Gomés; el regidor de Comerç, Jaume Sànchez; el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, i el president de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) han presentat aquest matí, a la sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla, la Taula de Comerç del Baix Gaià, impulsada des d’aquestes tres organitzacions.

L’alcalde accidental ha destacat l’interès a “anar de la mà” del sector empresarial. El regidor de Comerç ha subratllat al seu torn que es tracta de buscar “el nostre espai propi”, mentre que el president de Pimec parla que el Baix Gaià “ha de jugar la Champions” comercial.

El projecte de la Taula del Comerç del Baix Gaià vol ser una eina transversal que pretén aglutinar administracions públiques i organitzacions privades amb l’objectiu d’analitzar la situació del comerç dels municipis del Baix Gaià amb la participació de tots aquests agents que actuïn per millorar-la i avaluar els possibles projectes conjunts per incentivar el comerç i al mateix temps, promocionar el turisme, l’economia i el desenvolupament local.

Per fer aquesta anàlisi, és necessari conèixer quines característiques té cada municipi, com els habitants, turistes,s egones esidències, comerços, restaurants, bars, hotels, serveis municipals, transports públics, etcètera. “També es busca determinar els atractius turístics i comercials de la zona, quina és la història i a partir d’aquí fr la fotografia de l’actualitat i buscar possibles solucions per al desenvolupament local des del punt de vista comercial”, destacava Florenci Nieto.

Aquest anàlisi ha de determinar els aspectes en què s’ha de treballar “de manera transversal, integral i conjunta” per tal de desenvolupar el projecte Comerç del Baix Gaià, on les associacions i organitzacions públiques i privades i PIMEComerç coordinaran i en donaran vida.

Per fer tot això, i amb la taula prèvia que s’ha organitzat avui amb tots els representants dels ajuntaments del Baix Gaià, està previst pel divendres 20 d’abril, el desenvolupament de la I Taula de Comerç del Baix Gaià que se celebrarà a l’Ajuntament d’Altafulla, de 9:30 a 13:30h.

En aquesta primera edició del 20 d’abril, s’hi ha convocat a tots els ajuntaments i associacions de comerciants i empresaris del Baix Gaià, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal i altres convidats com la Cambra de Comerç i el Departament de Turisme de la Generalitat.

El Baix Gaià compta ja amb un Consorci Turístic, impulsat des del Consell Comarcal del Tarragonès. No es pretén laminar-lo, sinó complementar-lo perquè tal vegada es puguin plantejar objectius més amplis en el futur, destacava Pere Gomés.

PIMEComerç, patronal del sector del Comerç de Catalunya, que associa a 45.000 comerços d’arreu del territori català, donarà suport i assessorament per al desenvolupament d’aquest projecte amb la finalitat de desenvolupar l’economia i el comerç territorial.

J. Garcia

PortAventura estrena temporada havent guanyat un 19% de visitants amb Ferrari Land

Woody Woodpecker amb diversos concursos de la darrera edició del programa televisiu Operación Triunfo, en la inauguració de la nova temporada de PortAventura. Foto: Roger Segura

PortAventura ha estrenat aquest divendres una nova temporada amb l’objectiu de superar els cinc milions de visitants. El parc temàtic de Vila-seca i Salou (Tarragonès) va tancar el 2017 amb un rècord de 4,7 milions de visites, un 19% més que l’any anterior.

Durant l’any passat el mercat nacional va créixer d’un 19%, mentre que l’internacional ho va fer d’un 21%, segons ha informat la direcció de l’empresa. La principal novetat de la temporada serà una àrea infantil a Ferrari Land, que comptarà amb cinc atraccions i s’inaugurarà el 20 d’abril. Enguany, a més, amb motiu dels 20 anys de la presència Woody Woodpecker al resort, PortAventura estrenarà a l’estiu la casa del personatge insígnia del parc.

Moment de la inauguració del parc, amb Woody Woodpecker i diversos famosos com Risto Mejide i Santi Millán. Foto: Roger Segura

La inaguració ha comptat amb destacats personatges d’Operación Triunfo (Aitana, Ana Guerra, Roi, Cepeda, Miriam, Agoney, Raoul, Ricky, Mimi, Nerea, Marina, Mireya, Thalia y Juan Antonio), l’actor Santi Millán, David Solans o youtubers com Itarte, Familuquis o la Família Carameluchi, que han fet les delicies dels fans. També hi han estat presents Risto Mejide, Pablo Puyol, Mireia Canalda, Ares Teixidó o Aina Cerdà.

Enguany PortAventura celebra els 20 anys de l’arribada del Pájaro Loco, Woody, que ha estat l’altra estrella de la inauguració. A l’estiu obrirà una Casa de Woody.

També com a novetats de la temporada hi haurà l’arribada de Tadeo Jones i els seus amics al resort. L’àrea infantil de Ferrari Land disposarà de cinc noves atraccions: Junior Red Force serà una mini muntanya russa que permetrà sentir la mateixa sensació de velocitat de l’accelerador vertical adaptat a totes les edats; Kid’s Tower serà una torre de rebot i caiguda lliure de nou metres, i Crazy Pistons, una atracció inspirada en el moviment dels pistons d’un autèntic motor Ferrari. També s’hi afegirà Champions Race, una divertida oportunitat perquè tota la família pugui sentir la sensació de conduir un mític Ferrari 250 Testa Rossa, i finalment, Flying Race serà una atracció per a intrèpits petits pilots.

Pel que fa a Tadeo Jones, els seus personatges cobraran vida i participaran en els espectacles del resort. També en el camp dels espectacles, aquests seran renovats, amb Dance Revolution 2 al Gran Teatre Imperial de Xina, Can Can Show al saloon del Far West, i Nit de Foc a Tahití, a la Polinèsia.

Curs de pre-monitors per als joves de la zona TRAC

Les regidories de Joventut dels ajuntaments de la zona TRAC (Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell) organitzen un curs de pre-monitors per a joves dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell nascuts entre els anys 2000 i 2002. Aquesta formació tindrà lloc a les instal·lacions del Punt Jove de Creixell la setmana del 26 al 29 de març de 9:30h a 14:30h.

El curs l’imparteix la Fundació Pere Tarrés i té un preu de 25€ per al jovent empadronat als municipis, que tindran preferència a l’hora de ser acceptats a la formació. En cas d’haver més places disponibles hi podran participar joves d’altres localitats. Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar als respectius Punts d’Informació Juvenil fins al 19 de març a les 13h.

Aquesta acció està inclosa en el projecte de dinamització compartit “Propera Parada…” i compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, de la Direcció General de Joventut i de la Diputació de Tarragona.

Neva a partir dels cent metres al nord del Camp de Tarragona

Imatge que oferia l Selva del Camp aquest matí. Foto: David Lara

Aquest matí neva arreu del país i en alguns punts ho fa amb certa intensitat. Segons ha indicat el Servei Meteorològic, està nevant a partir dels 100 metres des del nord del Camp de Tarragona i Ponent cap a la Catalunya Central, l’Anoia i l’àrea metropolitana de Barcelona, on la neu ha arribat de matinada a la mateixa capital catalana i els Vallesos.

Per exemple, ja s’han acumulat gruixos d’entre 3 i 4 centímetres a Terrassa, 3 a Sabadell i 3 més a Manresa. En general, s’han acumulat entre 5 i 6 centímetres de neu entre els 300 i 500 metres a la zona del prelitoral. A la zona del litoral hi cau aiguaneu i a les Terres de l’Ebre la cota de neu ha pujat als 400 metres.
La neu també començava arribar aquest matí a les comarques de Girona, on ja queien volves a localitats com Sils (Selva) i també cap a quarts de nou es començaven a veure els primers flocs a la mateixa capital gironina.

Segons apunta el Servei Meteorològic, a partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.

Wala proveirà de material el Consell Esportiu del Tarragonès

Daniel Hernández, director comercial de Wala, i Estefania Serrano, presidenta del CET

El Consell Esportiu del Tarragonès i la cadena catalana de botigues del món esportiu Wala han arribat a un acord de col·laboració per a que Wala sigui el proveïdor preferent d’articles i material esportiu per atendre les necessitats del consell esportiu i de les seves entitats i escoles vinculades, amb preus preferencials, avantatges comercials i promocions exclusives, tot oferint un serveix personalitzat per part de l’equip professional de Wala.

Una aliança que enfortirà les nostres aspiracions de creixement i també moltes de les actuacions amb les quals està implicat el CET, amb una unió de dos empreses que comparteixen valors de l’esport i, més concretament, en edat escolar.

A l’acte de signatura, hi varen estar presents diferents representants de Wala i de la comissió directiva del Consell Esportiu del Tarragonès, signant Daniel Hernández, director comercial de Wala, i Estefania Serrano, presidenta del CET.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies