TARRAGONA 21

L’aposta per Tadeo Jones deixa enguany Port Aventura sense el Cirque du Soleil

El Cirque du Soleil no actuarà aquest estiu a Port Aventura World, i el seu lloc el cobriran els personatges populars dels films d’animació Tadeo Jones. Serà una de les grans apostes de Port Aventura i l’empresa no vol que la companyia canadenca tapi aquest esforç per crear una nova marca, a la que se sumarà els 20 anys del personatge Woody.

L’acord amb la companyia canadenca de circ estipula que es pot prescindir un any de l’espectacle si Port Aventura té una altra proposa estrella, com serà Tadeo Jones, segons ha anunciat avui el seu director general, Fernando Aldecoa. Fa dos anys ja es va prescindir de Cirque du Soleil però per una atra clàusula prevista al conveni: anaven a repetir l’espectacle de l’any passat. El desembarcament dels personatges de Tadeo Jones es farà el 23 de juny.

Aldecoa ha presentat avui les novetats de Ferrari Land i del complex Port Aventura.

Ferrari Land arranca amb cinc atraccions infantils, i nova atracció i nou hotel en 2019

Una de les noves atraccions per als petits de Ferrari Land. Foto: Tarragona21

Ferrari Land ha començat la temporada 2018 amb un increment de visites al parc del 60 per cent, el que suposa 170.000 persones, i el primer any dels eu funcionament ha provocat que s’allargui l’estada dels clients al complex Port Aventura World. Aquest va viure l’any passat una total de 4,7 milions de visitants i espera superar els cinc milions enguany davat les perspectives de creixement que hi ha. El 80 per cent dels visitants a Ferrari Land són famílies.

En 2017, Port Aventura World va arribar a 4,7 milions de visites, amb un creixement del 19 per cent respecte a 2016 degut a l’apertura de Ferrari Land. En 2018 s’espera seguir creixent i superar els cinc milions de visites. La política d’inversions continuades és clau en l’estratègia de creixement. Per a 2019 espera invertir 40 milions d’euros.

L’ocupació hotelera s’ha vist incrementada un 27 per cent i el nombre d’esdeveniments d’empresa al centre de convencions ha pujat un 13 per cent. Fins i tot el procés politic que es viu a Catalunya des de l’octubre passat no ha afectat el mercat espanyol, que ha incrementat un nou per cent els visitants, per un 16% la resta, vinguts principalment de França, Regne Unit i Rússia, ha indicat avui el director general de Port Aventura World, Fernando Aldecoa. “Halloween ha estat el més exitós de la nostra història, com també la campanya de Nadal”, ha subratllat.

A l’àrea de congressos, convencions i esdeveniments d’empresa en 2017 es van organitzar 259 esdeveniments, que van acollir 69.000 persones. Per a 2018 les dades apunten a un increment del 10 per cent.

Les previsions per a 2018 són “excel·lents” en tots els mercats, degut a l’estratègia d’innovació i s’espera mantenir la tendència de creixement que ha enregistrat la Setmana Santa, “la millor de la història en un mes de març”.

Champions Race, una altra atracció del Parc. Foto: Tarragona21

Crazy Pistons, per a totes les edats. Foto: PortAventura World

Els hotels també estan creixent. En 2017 es va viure 1,1 milions de pernoctacions, per la qual cosa “caldrà incrementar la capacitat hotelera”, ha subratllat Aldecoa. Aquesta es verificarà en 2019 amb l’apertura del sisè hotel del complex, situat al Far West. Serà de quatre estrelles, tindrà 150 habitacions i suposarà una inversió de 25 milions d’euros. Port Aventura disposa fins ara de 2.100 places hotelers distribuïdes en cinc hotels temàtics.

També en 2019 es viurà la posada en marxa d’una de els grans atraccions, Dark Ride, que obrirà a SésamoAventura, l’àrea per als més petits. Pensada per a tots els membres de la família, està protagonitzada pels famosos personatges de Sesamo Street i suposarà una inversió de 15 milions d’euros.

Més a prop en el temps, avui mateix, Ferrari Land ha obert cinc noves atraccions, pensades per al públic infantil i juvenil. L’estratègia de l’empresa és la de fixar-se en tota la família de manera que l’oferta estigui segmentada per edats i cada una d’elles tingui almenys una atracció. Aquestes, seguint la imatge de la marca Ferfari, són el Junior Red Force, Kid’s Tower, Crazy Pistons, Chapions Race i Flying Race.

J. Garcia

 

El Baix Gaià s’uneix per donar a conèixer un patrimoni comercial, natural i monumental desconegut

Reunió preparatòria d’alcaldes i representants de comerços avui a Altafulla

Els 11 municipis del Baix Gaià posaran en marxa un projecte pioner a Catalunya a nivell de subcomarca per tal d’impulsar el comerç d’un territori encara desconegut per molts visitants, al que se li suma un entorn monumental i natural espectacular.

La primera pedra de l’impuls que se li vol donar tindrà lloc el 20 d’abril quan s’encetarà la Taula pel Começ del Baix Gaià amb una jornada que reunirà a Altafulla ajuntaments, la Generalitat, el sector professional i la patronal Pimec.

De la jornada en sortirà un memoràndum que serà lliurat a la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, “perquè comenci a treballar”, han destacat avui els impulsors d’aquesta proposta pionera. Es compta “amb el suport de la Generalitat”, vital per emprendre accions.

El Baix Gaià, que feu de frontera entre territoris cristians i musulmans -i d’aquí la proliferació de castells i torres de defensa-, presenta també un espectacular contínuum de platges verges que no tenen res a veure amb les massificades de la Costa Daurada central, i un seguit de propostes comercials mot àmplies.

L’alcalde accidental d’Altafulla, Pere Gomés; el regidor de Comerç, Jaume Sànchez; el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, i el president de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) han presentat aquest matí, a la sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla, la Taula de Comerç del Baix Gaià, impulsada des d’aquestes tres organitzacions.

L’alcalde accidental ha destacat l’interès a “anar de la mà” del sector empresarial. El regidor de Comerç ha subratllat al seu torn que es tracta de buscar “el nostre espai propi”, mentre que el president de Pimec parla que el Baix Gaià “ha de jugar la Champions” comercial.

El projecte de la Taula del Comerç del Baix Gaià vol ser una eina transversal que pretén aglutinar administracions públiques i organitzacions privades amb l’objectiu d’analitzar la situació del comerç dels municipis del Baix Gaià amb la participació de tots aquests agents que actuïn per millorar-la i avaluar els possibles projectes conjunts per incentivar el comerç i al mateix temps, promocionar el turisme, l’economia i el desenvolupament local.

Per fer aquesta anàlisi, és necessari conèixer quines característiques té cada municipi, com els habitants, turistes,s egones esidències, comerços, restaurants, bars, hotels, serveis municipals, transports públics, etcètera. “També es busca determinar els atractius turístics i comercials de la zona, quina és la història i a partir d’aquí fr la fotografia de l’actualitat i buscar possibles solucions per al desenvolupament local des del punt de vista comercial”, destacava Florenci Nieto.

Aquest anàlisi ha de determinar els aspectes en què s’ha de treballar “de manera transversal, integral i conjunta” per tal de desenvolupar el projecte Comerç del Baix Gaià, on les associacions i organitzacions públiques i privades i PIMEComerç coordinaran i en donaran vida.

Per fer tot això, i amb la taula prèvia que s’ha organitzat avui amb tots els representants dels ajuntaments del Baix Gaià, està previst pel divendres 20 d’abril, el desenvolupament de la I Taula de Comerç del Baix Gaià que se celebrarà a l’Ajuntament d’Altafulla, de 9:30 a 13:30h.

En aquesta primera edició del 20 d’abril, s’hi ha convocat a tots els ajuntaments i associacions de comerciants i empresaris del Baix Gaià, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal i altres convidats com la Cambra de Comerç i el Departament de Turisme de la Generalitat.

El Baix Gaià compta ja amb un Consorci Turístic, impulsat des del Consell Comarcal del Tarragonès. No es pretén laminar-lo, sinó complementar-lo perquè tal vegada es puguin plantejar objectius més amplis en el futur, destacava Pere Gomés.

PIMEComerç, patronal del sector del Comerç de Catalunya, que associa a 45.000 comerços d’arreu del territori català, donarà suport i assessorament per al desenvolupament d’aquest projecte amb la finalitat de desenvolupar l’economia i el comerç territorial.

J. Garcia

PortAventura estrena temporada havent guanyat un 19% de visitants amb Ferrari Land

Woody Woodpecker amb diversos concursos de la darrera edició del programa televisiu Operación Triunfo, en la inauguració de la nova temporada de PortAventura. Foto: Roger Segura

PortAventura ha estrenat aquest divendres una nova temporada amb l’objectiu de superar els cinc milions de visitants. El parc temàtic de Vila-seca i Salou (Tarragonès) va tancar el 2017 amb un rècord de 4,7 milions de visites, un 19% més que l’any anterior.

Durant l’any passat el mercat nacional va créixer d’un 19%, mentre que l’internacional ho va fer d’un 21%, segons ha informat la direcció de l’empresa. La principal novetat de la temporada serà una àrea infantil a Ferrari Land, que comptarà amb cinc atraccions i s’inaugurarà el 20 d’abril. Enguany, a més, amb motiu dels 20 anys de la presència Woody Woodpecker al resort, PortAventura estrenarà a l’estiu la casa del personatge insígnia del parc.

Moment de la inauguració del parc, amb Woody Woodpecker i diversos famosos com Risto Mejide i Santi Millán. Foto: Roger Segura

La inaguració ha comptat amb destacats personatges d’Operación Triunfo (Aitana, Ana Guerra, Roi, Cepeda, Miriam, Agoney, Raoul, Ricky, Mimi, Nerea, Marina, Mireya, Thalia y Juan Antonio), l’actor Santi Millán, David Solans o youtubers com Itarte, Familuquis o la Família Carameluchi, que han fet les delicies dels fans. També hi han estat presents Risto Mejide, Pablo Puyol, Mireia Canalda, Ares Teixidó o Aina Cerdà.

Enguany PortAventura celebra els 20 anys de l’arribada del Pájaro Loco, Woody, que ha estat l’altra estrella de la inauguració. A l’estiu obrirà una Casa de Woody.

També com a novetats de la temporada hi haurà l’arribada de Tadeo Jones i els seus amics al resort. L’àrea infantil de Ferrari Land disposarà de cinc noves atraccions: Junior Red Force serà una mini muntanya russa que permetrà sentir la mateixa sensació de velocitat de l’accelerador vertical adaptat a totes les edats; Kid’s Tower serà una torre de rebot i caiguda lliure de nou metres, i Crazy Pistons, una atracció inspirada en el moviment dels pistons d’un autèntic motor Ferrari. També s’hi afegirà Champions Race, una divertida oportunitat perquè tota la família pugui sentir la sensació de conduir un mític Ferrari 250 Testa Rossa, i finalment, Flying Race serà una atracció per a intrèpits petits pilots.

Pel que fa a Tadeo Jones, els seus personatges cobraran vida i participaran en els espectacles del resort. També en el camp dels espectacles, aquests seran renovats, amb Dance Revolution 2 al Gran Teatre Imperial de Xina, Can Can Show al saloon del Far West, i Nit de Foc a Tahití, a la Polinèsia.

Curs de pre-monitors per als joves de la zona TRAC

Les regidories de Joventut dels ajuntaments de la zona TRAC (Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell) organitzen un curs de pre-monitors per a joves dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell nascuts entre els anys 2000 i 2002. Aquesta formació tindrà lloc a les instal·lacions del Punt Jove de Creixell la setmana del 26 al 29 de març de 9:30h a 14:30h.

El curs l’imparteix la Fundació Pere Tarrés i té un preu de 25€ per al jovent empadronat als municipis, que tindran preferència a l’hora de ser acceptats a la formació. En cas d’haver més places disponibles hi podran participar joves d’altres localitats. Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar als respectius Punts d’Informació Juvenil fins al 19 de març a les 13h.

Aquesta acció està inclosa en el projecte de dinamització compartit “Propera Parada…” i compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, de la Direcció General de Joventut i de la Diputació de Tarragona.

Neva a partir dels cent metres al nord del Camp de Tarragona

Imatge que oferia l Selva del Camp aquest matí. Foto: David Lara

Aquest matí neva arreu del país i en alguns punts ho fa amb certa intensitat. Segons ha indicat el Servei Meteorològic, està nevant a partir dels 100 metres des del nord del Camp de Tarragona i Ponent cap a la Catalunya Central, l’Anoia i l’àrea metropolitana de Barcelona, on la neu ha arribat de matinada a la mateixa capital catalana i els Vallesos.

Per exemple, ja s’han acumulat gruixos d’entre 3 i 4 centímetres a Terrassa, 3 a Sabadell i 3 més a Manresa. En general, s’han acumulat entre 5 i 6 centímetres de neu entre els 300 i 500 metres a la zona del prelitoral. A la zona del litoral hi cau aiguaneu i a les Terres de l’Ebre la cota de neu ha pujat als 400 metres.
La neu també començava arribar aquest matí a les comarques de Girona, on ja queien volves a localitats com Sils (Selva) i també cap a quarts de nou es començaven a veure els primers flocs a la mateixa capital gironina.

Segons apunta el Servei Meteorològic, a partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.

Wala proveirà de material el Consell Esportiu del Tarragonès

Daniel Hernández, director comercial de Wala, i Estefania Serrano, presidenta del CET

El Consell Esportiu del Tarragonès i la cadena catalana de botigues del món esportiu Wala han arribat a un acord de col·laboració per a que Wala sigui el proveïdor preferent d’articles i material esportiu per atendre les necessitats del consell esportiu i de les seves entitats i escoles vinculades, amb preus preferencials, avantatges comercials i promocions exclusives, tot oferint un serveix personalitzat per part de l’equip professional de Wala.

Una aliança que enfortirà les nostres aspiracions de creixement i també moltes de les actuacions amb les quals està implicat el CET, amb una unió de dos empreses que comparteixen valors de l’esport i, més concretament, en edat escolar.

A l’acte de signatura, hi varen estar presents diferents representants de Wala i de la comissió directiva del Consell Esportiu del Tarragonès, signant Daniel Hernández, director comercial de Wala, i Estefania Serrano, presidenta del CET.

La Diputació demanarà que s’executin els acords del Pacte de Berà

 

Imatge d’arxiu d’una de les protestes dels alcaldes del Pacte de Berà. Foto: Tarragona21

El Ple de la Diputació de Tarragona aprovarà el divendres 23 de febrer una moció, impulsada des d’Esquerra Republicana i presentada per ERC, CiU i PSC, a favor dels alcaldes de Pacte de Berà i de les mesures per posar fi a la saturació i perillositat de la carretera N-340.

Els darrers accidents amb víctimes mortals a la N-340 van provocar una onada de reacció ciutadana i institucional, que va tenir una recepció per part del president del Parlament, Roger Torrent, als alcaldes que van signar l’anomenat Pacte de Berà. Alcaldes de municipis per on transcorre la N-340 que reclamen des de fa molts anys mesures pal·liatives a la saturació de vehicles i a la perillositat d’aquesta carretera.

ERC ha impulsat un text a la Diputació que va més enllà de l’anomenat Pacte de Berà. D’entrada, això sí, la moció expressa “el suport incondicional de la Diputació als alcaldes” i tot seguit reclama que el Ministeri de Foment compleixi el seu compromís que encara no ha portat a terme. Es tracta de dues mesures: desviar els vehicles pesants de la N-340 a l’autopista AP-7 amb bonificacions, i permetre un trànsit gratuït per a la resta de vehicles per l’AP-7 que entrin i/o surtin entre Alcanar i Vilafranca del Penedès durant el mateix dia.

Les mesures haurien pogut evitar l’últim accident entre un camió i dos turismes. Per això, la moció que la Diputació aprovarà diu: “La responsabilitat del retard i, per extensió, responsabilitat indirecta dels efectes originats per accidents amb víctimes, recau en el Ministeri de Foment”.

Ara bé, la moció també posa l’accent en altres dues reivindicacions del territori, perquè “la saturació de la carretera no només se soluciona amb la desviació dels camions cap a l’autopista”. La moció d’ERC, CiU i PSC recorda que la Diputació va aprovar al Ple del 2 d’octubre de 2015 un pronunciament a favor que el Ministeri reprengués els tràmits, encallats durant anys, d’una autovia A-7. La moció del 23 de febrer de 2018 torna a sol·licitar al Ministeri de Foment “que amb caràcter immediat i provisional, el trànsit intern per la AP-7 des d’Alcanar/Ulldecona fins a l’Hospitalet de l’Infant, sigui gratuït, fins la finalització de les obres de l’autovia A-7” en el seu traçat al sud de la Central Nuclear de Vandellòs; això és aplicar la mateixa mesura que es va aplicar entre l’accés a l‘autopista d’Altafulla/Torredembarra i el de Salou, fins que l’autovia no va entrar en servei entre aquests dos punts.

Una variant de l’Arboç per desviar el trànsit urbà de la N-340

I l’altra reivindicació que la Diputació posa damunt la taula és desviar el trànsit, tant pesant com lleuger, que travessa l’Arboç pel mig del nucli urbà. El diputat d’ERC i regidor d’aquest municipi, Carles Ribé, recorda que fa més de deu anys, quan ell va ser l’alcalde (2005-2007 i 2009-2011) ja va tenir reunions amb el Ministeri de Foment per analitzar el traçat d’una variant de l’Arboç.

“Des que l’octubre de 2013 va entrar en servei la variant de l’Aldea -no sense haver estat les obres aturades durant anys i no sense les protestes del territori-, la N-340 s’ha convertit en una carretera que a la demarcació de Tarragona travessa encara un centre urbà, l’Arboç, amb el perill intrínsec per als vianants i per als conductors de tota classe de vehicles”, argumenta Carles Ribé.

La moció que la Diputació aprovarà el 23 de febrer, per tant, també demana que es redacti el projecte d’una variant de l’Arboç, perquè tot el trànsit que travessa el centre urbà sigui desviat.

El Tarragonès torna a recuperar població

 

Un total de 250.488 persones estan empadronades a la comarca del Tarragonès segons dades del Padró Continu de l’Institut Nacional d’Estadística, referents a l’any 2017. Aquestes dades publicades per l’INE reflecteixen també un increment de prop d’un miler d’habitants respecte a l’any anterior, quan la població era de 249.565 persones.

Feia quatre anys que l’evolució de la comarca del Tarragonès, pel que fa al seu nombre d’habitants, era a la baixa. Així, després de diversos anys d’augment de la població, el nombre d’empadronats es va començar a reduir al 2013 i va continuar anant a la baixa fins al passat 2017, quan el total de la població empadronada va créixer en 923 persones.

Per nuclis, el 71,75% de la població es concentra a Tarragona (amb 110.987 habitants empadronats, el que representa el 52,5% de la població total de la comarca), Salou (amb 26.233 habitants i per tant, el 10,47% de la població total) i Vila-seca (amb 21.993 empadronats, el que representa un 8,78% del total d’empadronats al Tarragonès). El 28,25% restant de la població registrada en el conjunt de la comarca, es troba repartida entre els altres 19 municipis que en formen part.

Del total d’habitants empadronats al Tarragonès, un 84% tenen nacionalitat espanyola i el 16% restant, són de procedència estrangera. Els països de procedència de la major part dels habitants amb nacionalitat estrangera són el Marroc, amb 11.283 persones empadronades en algun municipi de la comarca; Romania, amb 4.197; i Colòmbia, amb 1.909 habitants. Segueixen a aquests països altres com Senegal, amb 1.640 habitants empadronats en diferents pobles del Tarragonès, o la Xina, amb 1.585.

El Consell Comarcal del Tarragonès dóna servei als 22 municipis de la comarca, a través de diverses accions. “Treballem per al conjunt dels habitants de la comarca tot i que centrem el nostre focus d’actuació en els municipis més petits. A aquests, els hem d’oferir la millor assistència possible al nostre abast, ja que volem que tothom, visqui on visqui, pugui tenir accés a uns serveis de qualitat”, tal i com explica Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

D’altra banda, els habitants de la comarca també troben suport en aquest mateix Consell Comarcal a través dels diverses prestacions concedides en àmbits com el de l’Educació o l’Habitatge. “El Consell Comarcal del Tarragonès està al costat de les persones a través d’ajuts tan importants i diversos com la concessió de beques menjador per als alumnes, o el suport als veïns i veïnes a través de projectes d’inserció laboral, entre d’altres”, explica Cid.

Detingut un camioner que sextuplicava la taxa d’alcoholèmia i anava fent ziga-zagues per l’AP-7

Els Mossos van aconseguir fer aturar el camió a una zona de descans de La Canonja.

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dijous un camioner per un presumpte delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

L’home, de 48 anys, nacionalitat búlgara i domicili desconegut, va ser vist per una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus, que tornava de Barcelona, fent ziga-zagues, envaint el voral i la resta de carrils de l’AP-7 a l’alçada d’Altafulla.

Els agents van alertar els Mossos d’Esquadra dels fets, tot i que després de diversos intents, van aconseguir fer aturar el camió a una zona de descans de La Canonja a l’espera que arribessin els agents de la Policia. Quan van arribar al lloc dels fets, els Mossos van identificar el camioner i quan van fer-li la prova d’alcoholèmia van comprovar que sextuplicava la taxa permesa per a conductors professionals que és de 0,15 mg/l.

Els Mossos d’Esquadra van immobilitzar el camió, un vehicle de 40 tones carregat, i van detenir el conductor que va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb el compromís de presentar-se quan sigui requerit davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona que instruirà el cas.

Rescatats dos treballadors, aïllats a 20 metres d’altura a Ferrari Land en fallar un muntacàrregues

Dos operaris ha estat rescatat la nit passada quan es trobaven bloquejats a 20 metres d’altura a l’accelerador vertical de Ferrari Land, la principal atracció del parc, després d’espatllar-se l’elevador automàtic que els havia de baixar a terra. L’accelerador té una alçada de 112 metres.

Els fets han succeït a les 19:45 hores de la tarda d’aquest dijous. Els dos operaris es troben tranquils, però mullats i amb símptomes d’hipotèrmia donades les baixes temperatures que hi regnen. Els Bombers estan intentant rescatar-los, informava Diari de Tarragona.

L’incident s’ha produït quan els dos operaris estaven fent treballs de manteniment a l’atracció i per causes desconegudes, el muntacàrregues que usa el personal del parc per pujar a la zona alta de l’accelerador vertical s’ha espatllat, i ha deixat els dos treballadors sense poder baixar a terra.

Quatre dotacions dels Bombers s’han traslladat al lloc per intentar socórrer els atrapats. Els GRAE, bombers experts en rescats de muntanya, han pogut rescatar-los durant la nit.

Millo ratifica que es desviaran els camions de la N-340 però tampoc posa data

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, pronunciant un parlament a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Foto: Roger Segura

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha ratificat que el desviament obligatori de camions del tram ebrenc i penedesenc de la N-340 per l’autopista AP-7 es farà efectiu en els termes acordats amb la Generalitat però encara no ha posat cap data concreta.

Millo, que ha lamentat l’accident en el qual van perdre la vida tres persones aquest diumenge al Vendrell amb un camió implicat, ha detallat que el govern espanyol està “ultimant els detalls” de l’aplicació de la mesura, que havia d’entrar en vigor a partir de l’1 de gener d’aquest 2018. El passat desembre, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, tampoc va avançar quan es posaria en marxa.

El delegat del govern espanyol argumenta que posar en marxa el desviament obligatori i les bonificacions previstes per a veïns i transportistes implica “diferents estaments”, a banda de la concessionària de l’autopista. “Algú ho ha volgut vincular a altres aspectes de caràcter polític: no hi ha cap causa de tipus polític amb la implementació de les mesures que s’estan ultimant administrativament”, ha declarat.

“Es posarà en marxa al més aviat possible”, ha assegurat Millo, qui ha negat que el retard no suposarà cap canvi respecte els termes inicials de la mesura. Els camions seran desviats obligatòriament entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, al tram ebrenc, i entre Altafulla i Vilafranca, al Penedès. Segons ha precisat el delegat, el fet que l’accés a l’autopista d’Ulldecona-Alcanar-Vinaròs presenta limitacions importants per garantir l’enllaç, es va acabar optant per l’opció d’avançar-lo al peatge de Peníscola-Benicarló.

Els que vagin de pas tindran una bonificació del 42,5% del cost del peatge, un 50% en el cas dels transportistes locals. Els residents ebrencs i penedesencs, per la seva banda, tindran el viatge d’anada i tornada gratuït dins de 24 hores.

Segons ha insistit Millo, el govern espanyol continua treballant amb la concessionària de l’autopista AP-7, Abertis, per fer efectives aquestes mesures i habilitar els mitjans de pagament per fer efectives les bonificacions i la gratuïtat. Unes mesures, apunta, de “complexitat administrativa i financera” perquè depassen també els límits provincials. “Fa dos mesos que ho ultimem, seguim treballant i ens hagués agradat que hagués estat acabat”, ha assegurat. Segons ha avançat, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, té la voluntat de confirmar aquesta voluntat en una pròxima visita a Catalunya.

El delegat del govern espanyol, d’altra banda, ha mostrat la seva solidaritat amb les víctimes de l’accident d’aquest diumenge, que ha tornat a aixecar les crítiques de veïns i alcaldes del territori, especialment, davant la manca d’implementació de mesures preventives des de l’administració estatal. “Lamento que alguns hagin volgut aprofitar-ho per fer-ne política quan hi ha víctimes mortals”, ha tancat

ACN

Els alcaldes del Pacte de Berà diuen ‘prou’ als accidents mortals a l’N-340

Els alcaldes de les comarque del Tarragonès i Baix Penedès als qui els afecta el pas de la carretera N-340 han dit avui ‘prou’ al pas de camions per la carretera arran de la tragèdia viscuda aquest diumenge a Coma-ruga, quan van morir tres persones en un accident en topar amb un camión.

Els alcaldes, signant un manifest a l’Arboç

Les víctimes eren de L’Arboç, per on discorre la carretera nacional, i per això s’ha decidit fer un acte de protesta a la població. Els alcaldes han signat un manifest, que serà lliurat per l’alcalde de l’Arborç, Joan Sans, al ministre de Foment, i han fet tres minuts de silenci davant l’Ajuntament, mentre duien una pancarta que clamava: ‘Prou morts. N-340, solucions ja’.

Indignació a la demarcació perquè tres víctimes més se sumen al negre balanç amb què es pressiona al Ministeri de Foment perquè apliqui les solucions pactades amb Territori per desviar el trànsit de camions de l’N-340 a l’AP-7.

El municipi, on les víctimes eren molt conegudes, ha decretat tres dies de dol. Des de les Terres de l’Ebre, alcaldes se sumen a la petició a Foment però, com el moviment veïnal, van més enllà amb la reclamació de la gratuïtat total de l’AP-7, el desdoblament de l’N-340 i el tercer carril de l’AP-7.

L’Ajuntament de l’Arboç amb el suport de tots els grups municipals anuncia que queden suspesos els actes públics previstos al municipi durant 3 dies per la declaració de dol oficial per la mort de 3 veïns de la vila ahir diumenge a la N-340 al seu pas pel Vendrell. Pel mateix motiu, en senyal de dol des d’ahir a la tarda mateix, les banderes onegen a mig pal a l’Ajuntament de l’Arboç.

Rull culpa el Govern central dels accidents amb camions a l’N-340 per haver frenat la gratuïtat amb el 155

Imatge del camió accidentat i el segon turisme implicat en el sinistre de diumenge a Coma-ruga. Foto: Sílvia Jardí

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha acusat avui el Govern central de permetre que l’autopista AP-7 no sigui gratuïta en diferents trams des de l’1 de gener d’enguany, fet que explica accidents mortals com el succeït diumenge a l’N-340 a Coma-ruga, que va provocar tres víctimes mortals.

Rull ha afirmat aquest matí a RAC1 que amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, el Govern central va decidir “allargar-ho com faci falta”. “Això hagués pogut canviar l’1 de gener”, ha subratllat Rull. “Ahir em vaig indignar quan Millo va dir que el que es necessita Catalunya és que algú parli d’infraestructures. Ells estan aturant decisions preses i té conseqüències en la seguretat de les carreteres i a l’accident de la 340 ho he vist. Es ignominiós el que va dir (Millo). Millo havia dit diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio que el que necessitava el país era que algú pensés en problemes diaris com les infraestructures.

Rull ha afirmat que l’acord amb Fomento establia que l’1 de gener l’autopista AP-7 seria parcialment gratuïta per al transport de camions i en diferents trams i també per als vehicles que demostressin entrades i sortides en el tram entre Castelló i la sortida e Vilafranca.

Per la seva part, el secretari de Mobilitat i Transports de la Generalitat, Ricard Font, ha demanat “celeritat” al govern de l’Estat per implementar l’acord pel qual s’estableix el desviament obligatori de camions de l’N-340 a l’AP-7 des d’Alcanar (Montsià) fins a Vilafranca del Penedès.

Font ha explicat que a la tardor es va tancar l’acord amb el ministeri de Foment i que la mesura s’havia de fer efectiva a partir de l’1 de gener. “Demanem que s’escurcin els terminis per permetre les bonificacions pactades i el desviament obligatori. L’aplicació del 155 permetria que el conveni el signessin els ministres De la Serna i Zoido”, ha exigit en declaracions a l’ACN. Font ha recordat que la mesura que, hauria de ser temporal fins aconseguir un desdoblament de l’N-340 al territori, es fa per millorar la seguretat de la carretera i evitar accidents com el d’aquest diumenge amb tres víctimes mortals.

Ricard Font ha recordat que al setembre es va arribar a un pacte amb el territori previ a l’acord amb el Ministeri per poder dur a terme d’una banda, el desviament de camions obligatori de l’N-340 a l’AP-7 amb bonificacions de fins al 50%, i de l’altra, la gratuïtat de l’autopista per als veïns de l’Ebre i del Penedès, amb el límit d’un viatge d’anada i tornada al dia. El responsable de Mobilitat ha exigit a Foment que escurci els terminis i tirin endavant el conveni que permeti implementar la mesura. “Hem demanat dos cops al ministre quan podria fer-se, ens va dir que aviat, que ho estan tramitant. Ho fien a la burocràcia però depèn totalment d’ells”, ha afegit.

Mor un motorista en topar amb un cotxe a la carretera de Reus al Morell

Imatge de la carretera de Reus al Morell. Foto: Diputació de Tarragona

El Servei Català de Trànsit informa que ahir al vespre es va registrar un sinistre viari mortal a la carretera de Reus al Morell (TP-7225) al punt quilomètric 5,50, al terme municipal de Constantí. Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 20.35 h.

Per causes que s’estan investigant, es va produir una col·lisió entre un turisme i una motocicleta i el conductor del vehicle de dues rodes va resultar mort. Es tracta de S.F.R., de 45 anys i veí de Tarragona.

Arran de la incidència, es van activar sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que també va activar el servei de suport psicològic.

Quant a l’afectació viària, la calçada es va tallar en el tram de l’accident fins a les 22.07 h aproximadament.

El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d’orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre de trànsit. S’hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268.

El Baix Penedès, la comarca que més creix en població, i el Tarragonès, una de les més joves

El Portal de l’Àngel, ple de gom a gom durant la Diada de Sant Jordi de 2016. Foto: ACN

El Tarragonès és una de les comarques catalanes amb menys població de 65 anys i més, mentre el Baix Penedès ha estat la que més ha crescut en població, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya.

La població resident a Catalunya era de 7.496.276 persones a l’1 de gener del 2017, segons les estimacions de població de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Aquesta xifra suposa un augment de 47.944 habitants respecte a la mateixa data del 2016 -un 6,4 per cada mil habitants- i consolida la tendència de creixement iniciada fa dos anys.

El component principal del creixement de la població l’any passat ha estat el saldo migratori amb l’estranger -estimat en 38.371 persones-, seguit d’un creixement natural de 5.684 persones -68.973 naixements menys 63.289 defuncions- i un saldo migratori amb la resta de l’Estat positiu de 3.889 persones. La població ha crescut en 25 comarques i a l’Aran i ha disminuït en 16 comarques.

Les comarques que han crescut més han estat el Baix Penedès (12,5‰), el Gironès (11,1‰) i el Barcelonès (9,5‰). D’altra banda, l’Alt Urgell (-10,2‰), el Baix Ebre (-9,9‰) i la Ribera d’Ebre (-9,1‰) han estat les que han perdut més població en termes relatius. Per edats, el 2016 la població ha augmentat en els grups de 10 a 29 anys (30.348 persones), en els de 40 a 74 anys (65.354 persones) i en els majors de 80 anys (11.341 persones). En canvi, la població ha disminuït en els grups de 0 a 9 anys (9.882 persones menys), en els de 30 a 39 anys (41.886 persones menys) i en els de 75 a 79 anys (7.331 persones menys).

Segons l’Idescat, el creixement de la població en el territori no és homogeni i existeixen tendències molt diferents entre les comarques. L’any passat el saldo migratori amb l’estranger és el component que ha aportat creixement a un major nombre de comarques -un total de 33-.

La comarca del Barcelonès destaca clarament respecte de les altres, amb un saldo estimat de 27.111 persones, la segueixen el Vallès Occidental (3.271), el Baix Llobregat (2.324) i el Maresme (1.088). Entre les comarques amb un saldo migratori amb l’estranger negatiu destaquen el Baix Camp (-714), el Baix Ebre (-330) i el Segrià (-261). El saldo migratori interior (migracions amb la resta de Catalunya i la resta d’Espanya) ha estat positiu en un total de 25 comarques i a l’Aran. Destaquen les comarques del Maresme (1.936), el Vallès Occidental (1.760) i el Baix Llobregat (1.374). Les altres 16 comarques han registrat un saldo migratori interior negatiu. Entre aquestes destaquen el Barcelonès (-5.526), el Baix Ebre (-352) i l’Alt Empordà (-293).

Si es considera la totalitat de les migracions, tant amb la resta de Catalunya i la resta de l’Estat com amb l’estranger, en un total de 28 comarques i a l’Aran el creixement migratori ha estat positiu, mentre que a les 13 restants ha estat de signe negatiu. Les comarques amb un major creixement migratori total són el Barcelonès, per la contribució de la migració amb l’estranger, i el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Maresme, per la contribució tant de la migració interna com de la migració externa.

Pel que fa al creixement natural, els naixements han superat les defuncions a 19 comarques i a l’Aran. El Vallès Occidental (2.479), el Baix Llobregat (1.578) i el Gironès (768) són les comarques amb un major creixement natural. En canvi, en 22 comarques la xifra de defuncions ha estat superior a la de naixements. El Barcelonès (-560), el Ripollès (-204) i el Berguedà (-172) són les comarques amb un menor creixement natural.

Continua el procés d’envelliment de la població catalana

El procés d’envelliment continua com a resultat de la combinació d’una natalitat baixa i una esperança de vida alta, i des de l’any 1995 a Catalunya hi ha més població major de 65 anys que població menor de 15 anys, segons indica l’Idescat.

A l’1 de gener del 2017 hi havia 117,5 persones majors de 65 anys per cada 100 menors de 15 anys (índex d’envelliment). El percentatge de població de 65 anys i més ha passat del 18,5% el 2016 al 18,6% el 2017. La composició per edats dels majors de 65 anys també envelleix, i el nombre de majors de 85 anys per cada 100 majors de 65 anys (índex de sobreenvelliment) ha passat de 16,1 el 2016 a 16,4 el 2017.

L’envelliment de la població presenta diferències importants en el territori. En cinc comarques, més d’una quarta part de la població té 65 anys i més: la Terra Alta (29,1%), les Garrigues (25,4%), el Priorat (25,3%), el Pallars Jussà (25,2%) i el Ripollès (25,1%). En canvi, l’Aran (13,9%) i les comarques del Gironès (15,1%), el Tarragonès (16,2%), el Vallès Occidental (16,2%) i el Vallès Oriental (16,2%) són les que tenen un menor percentatge de població de 65 anys i més.

ACN

Victòries a la búlgara de C’s a Vila-seca i a Salou

Tres joves, presidint una mesa electoral a Tarragona. Foto: Tarragona21

Ciutadans ha aconseguit aquesta nit dos resultats espectaculars a Salou i a Vila-seca, territoris propicis, assolint a Salou gairebé tants vots com la suma de les tres forces següents, i passant d’un extraordinari 32,67% de fa dos anys a un 43,33% d’avui.

Amb el 100 per cent escrutat, l’escombrada a Salou ha estat històrica. En segon lloc s’ha situat ERC, amb un llunyà 14,85%, seguida de Junts pel Sí (13,62). Abdós sumen un 28 %, pràcticament el mateix que fa dos anys. D’on ve l’ascens fulgurant taronja? Principalment del PP, que perd set punts. A més, ha votat un 4,7 per cent més d’electors.

A Vila-seca, també amb el 100 per cent escrutat, la victòria ha estat encara més extraordinària: Ciutadans ha aconseguit tants vots com la suma de les quatre forces següents: un 47 per cent, quan el segon ha assolit només un 14,82%, i ha esultat ser el PSC. C’s puja 12 punts rspecte a 2015.

La neu, Brussel·les i un pont llarg per viatjar lluny rebaixen l’ocupació turística a la Costa Daurada i l’Ebre

L’ocupació turística de pont de desembre no ha estat tan òptima com la d’altres anys. Diferents factors han perjudicat el sector, sobretot el de les cases rural de les Terres de l’Ebre que s’han hagut de conformar amb una ocupació al voltant del 50%.

La campanya d’esquí al Pirineu, la manifestació a Brussel·les dijous i el bon encaix dels festius per aprofitar el pont per viatjar a l’estranger són alguns dels factors que s’apunten al territori com a causa d’una ocupació suficient però justa.

A la Costa Daurada, els apartaments turístics també han seguit aquesta tendència, amb unes xifres de mitja ocupació, però als hotels s’ha enfilat fins al 80% de places ocupades, tenint en compte que només un 20% estan oberts aquestes dates.

El parc temàtic de PortAventura segueix sent un dels principals atractius de la zona.
A la Costa Daurada les previsions s’han complert i el 80% de les places hoteleres disponibles s’han omplert aquest Pont de la Puríssima, sobretot de divendres a diumenge.

“Els pronòstics s’han complert potser per unes dates favorables i una climatologia que ha acompanyat”, ha apuntat el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig. Les platges i sobretot PortAventura són els principals atractius de la zona per aquestes dates, on només hi ha obert un de cada cinc establiments adherits a l’entitat-. “Són clients que ja ens coneixen i fan una escapada ja que la majoria dels clients venen de Barcelona i de la seva àrea d’influència”, ha explicat Roig. No hi ha gaire turisme estranger en aquests primers festius de desembre i la neu i l’esquí també atreu molt turista potencial de la Costa Daurada.

Cal que es calmi la situació política

“Si es calma la situació política ens fa pensar que hi ha futur. Si ara hi ha destins de neu amb bones xifres i també als destins de la platja i l’oci s’han complert les expectatives, es pot preveure un futur a nivell econòmic i turístic amb un usuari que pensa que ens sortir, en fer escapades i en consumir”, ha dit Roig.

Per altra banda, els apartaments turístics de la Costa Daurada s’han omplert al 50% tot i que només hi havia 1.400 de les 23.000 places disponibles.

L’Ebre a mitja ocupació

A la Terra Alta tampoc s’han tampoc s’han registrat les xifres d’altres anys i s’hauria quedat en una mitja ocupació. Les Terres de l’Ebre no han estat una de les destinacions preferides enguany, i també s’assenyala la neu i l’organització de la manifestació a Brussel·les com les causes principals. LA destinació ebrenca sol atreure un turista de proximitat, de diversos punts de Catalunya però sobretot de l’àrea d’influència de Barcelona i Tarragona.

Ara bé, tenint en compte també el context polític i econòmic, el portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), Juanjo Bel, ha defensat que es tracta d’una situació “puntual” perquè els ponts “sempre han funcionat” al territori. Ens nodrim del turisme català, gairebé exclusivament barceloní, i el turista barceloní ha omplert Girona i una part se n’ha anat a Brussel·les i tot compta però és una qüestió puntual”, ha dit el portaveu d’Aturebre.

ACN

Bona previsió d’ocupació a la Costa Daurada pel pont de la Puríssima

Imatge del Mercat de Nadal de Salou de l’any passat. Foto: FEHT

El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha qualificat el Pont de la Puríssima com de “bo, millor que l’any passat, que va ser molt fragmentat en caure en dimarts i dijous els dies festius”.

Pel proper període festiu, Farriol ha indicat que “esperem públic familiar i de proximitat, sobretot d’origen nacional i francès, que aprofitarà l’estada a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda per conèixer l’oferta lúdica de PortAventura World, enfocada al Nadal”. Dels cinc dies de festa, els més forts pel que fa a pernoctacions seran divendres, dia 8, i dissabte, dia 9.

Així, els hotels oberts de la Costa Daurada central, un 20% aproximadament, dels 87 associats que hi ha en total, “esperen arribar a un 85 % d’ocupació, del 6 al 10 de desembre, segons una estimació realitzada pel sector”. Cal dir que es preveuen reserves d’última hora, indica el president.

Fent referència al sector del càmping, el president de la FEHT ha indicat que “és un pont més orientat a les zones de muntanya, de fred i de neu, no tant de costa”. En aquest sentit, ara mateix hi ha 16 càmpings oberts -7 de costa i 9 d’interior- amb més de 10.000 places obertes, la qual cosa representa només un 15% del total. “La previsió d’ocupació és una mica millor pel cap de setmana, és a dir, per divendres i dissabte, que per dimecres i dijous. La mitjana de pernoctació serà de 3 nits. Els clients, famílies catalanes, es decanten més pels bungalous, protegint-se, ara que les temperatures són baixes”, assenyala Farriol.

Finalment, la previsió d’ocupació pel sector apartamentístic és del 50%, aproximadament, ha apuntat el president de FEHT. “Hi ha unes 1.400 places disponibles, un nombre ínfim si tenim en compte que a la zona de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre hi ha unes 23.000 places”.

Surt a informació pública el projecte que duplicarà els carrils de l’A-7 entre La Mora i Torredembarra

Cues el passat estiu a l’A-7 a l’altura de Torredembarra. Foto: Tarragona21

El Ministeri de Foment ha sotmès a informació pública, tal i com es publica al BOE d’avui, el projecte de traçat de l’A-7 en el tram La Mora-La Pobla de Montornès, que comportarà expropiacions de finques. El pojecte fou aprovat provisionalment el passat 31 d’octubre amb un pressupost estimat de les obres de 58 milions d’euros.

L’actual carretera N-340, que connecta Cadis i Barcelona, en el tram objecte del projecte, s’inicia en l’enllaç de La Móra, on connecta amb el tram anterior de l’A-7 entre Tarragona-La Móra, i finalitza en l’enllaç de Torredembarra.

Foment reconeix els problemes de congestió que genera el fet que a partir del lloc només hi hagi un sentit de circulació en direcció a Barcelona, que no se solucionen fins que sis quilòmetres al nord els vehicles es desvien per accedir a l’autopista AP-7 a l’enllaç de Torredembarra.

L’actució que es farà consisteix a duplicar l’atual N-340, aprofitant al màxim la calçada i ls estructures existents i millorant el sistema d’enllaços. D’aquesta manera es perllongarà l’autovia A-7 fins a fer la connexió amb l’AP-7 a Torredembarra, buscant alleugerir els problemes de congestió existents.

Tota la informació sobre el projecte es pot consultar a la seu electrònica del Ministeri de Foment: http://mfom.es/participacion-publica.

Característiques tècniques

L’actuació comprèn la construcció d’un nou tram de l’A-7 entre l’enllaç de La Mora (punt quilomètric 1.171 de la N-340) i l’enllaç de Torredembarra. Discorrerà pels termes municipals de Tarragona, la Riera de Gaià, Altafulla i Torredembarra, durant una longitud de 5,56 quilòmetres.

El traçat final de l’A-7 disposarà de tres enlaços: el de La Móra, el de la Riera de Gaià, que possibilita la connexió amb la carretera T-202, i l’enllaç de Torredembarra, tipus glorieta elevada sobre la futura A-7 i que connecta amb Torredembarra a través de la carretera T-214 i amb l’AP-7. En aquest darrer enllaç es registren unes intensitats d tràfic elevades, reconeix Fomento, per la qual cosa s’amplia la seva capacitat per millorar-ne la fuïdesa.

Fèlix Alonso, “satisfet”

El diputat d’En Comú Podem i portaveu de Foment al Congrés, Fèlix Alonso, s’ha mostrat “satisfet” després de l’anunci Foment i “compleixi una demanda històrica del territori”. Segons Alonso, el ministre de Foment, el Secretari d’Estat i, posteriorment, el subdelegat del Govern a Tarragona li van confirmar l’inici del tràmit administratiu d’una obra que s’ha d’iniciar al 2018 i que solucionarà una situació que fa anys que penalitzava als veïns i als turistes, especialment els caps de setmana i a les vacances.

El diputat dels comuns ha considerat que aquest anunci “és un pas molt important per solucionar part dels problemes que tenen el Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre en carreteres”, a més resta a l’espera del reinici de les obres de l’A27 i el seu enllaç a Montblanc a l’AP2 llargament reclamat pels representants d’En Comú Podem.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies