TARRAGONA 21

Èxit d’assistència en la 29ª edició de la Bicicletada de Tarragona

Imatge de la Biciletada de Tarragona abans del tret de sortida. Foto: Tarragona 21.

La 29a Bicicletada popular de Tarragona comença amb èxit d’assistència amb un total de 2.000 participants. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha donat el tret de sortida aquest matí a la cantonada de Ramon i Cajal amb l’avinguda Vidal i Barraquer. Una marea de bicicletes començaven a rodar després d’aquest inici espectacular. Aquest esdeveniment ha sigut organitzat per l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració de diverses empreses com Repsol, l’exhibició aèria d’ahir al Balcó del Mediterrani promocionava aquest acte saludable.

Des de l’organització han destacat que la Bicicletada no és cap cursa, és un passeig popular perquè tots els ciutadans puguin gaudir de la jornada tranquil·lament. També han organitzat amb la inscripció un sorteig que inclou quatre bicicletes i quatre mallots de les principals rondes ciclistes: Volta a Catalunya, Vuelta a España, Giro d’Itàlia i Tour de França. Així mateix, la 29a Bicicletada també vol lliurar més de 40 premis directes, que l’organització ha amagat de manera aleatòria en alguns dels bidons de ciclista que rebran tots els participants inscrits com a record commemoratiu.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut agrair a la ciutadania la seva participació en aquesta jornada saludable:

Pel que fa al recorregut d’enguany, l’organització manté l’aposta pel doble circuit popular (17 km) i infantil (3,7 km). La Bicicletada, ha sigut com tots els anys, apte per tots els públics i d’edats diverses, a més hi ha autobusos repartits per tot el circuit per si alguna persona no pot acabar-lo. A més, aquest caire festiu  i familiar s’ha ampliat amb la celebració de la 1a Festa de la Bicicleta, que ha tingut lloc al Parc de la Ciutat. Altres pobles del voltant de Tarragona, El Morell, també ha volgut celebrar la festa de la bicicleta amb dos circuits, el curt de 8 km i el llarg de 18km, junt amb un esmorzar popular a la Granja dels Frares.

 Andrea Palma

L’exhibició aèria reuneix milers de persones a Tarragona

Imatge del públic en l’espectacle aeri, al fons un dels avions de l’equip Bravo3 Repsol. Foto: Tarragona 21

Els dos avions, fent acrobàcies

Els pilots de l’equip Bravo3 Repsol, Juan Velarde i Cástor Fantoba, han ofert un espectacle ple d’acrobàcies d’extrema dificultat i a una velocitat de 380 km/h. Aquesta és la setena edició de l’espectacle aeri, que aplega segons dades oficials de l’equip de Repsol entre 15.000 i 20.000 persones entre el Balcó del Mediterrani i la platja del Miracle. El bon temps de dissabte a la tarda també ha permès al públic poder gaudir millor d’aquestes acrobàcies aèries pel litoral de Tarragona.

Aquest acte acrobàtic està organitzat per Repsol i ha comptat de nou amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut donar les gràcies a la companyia i la seva visió de l’esdeveniment:

Els pilots Cástor Fantoba i Juan Velarde compten amb un gran prestigi mundial, i mitjançant tècniques perilloses han mostrat les seves habilitats i el seu domini amb els avions Sukhoi 26, construïts amb una fibra de carboni, titani i a més, amb uns motors de més de 400 cavalls de potència. Els pilots de l’equip Bravo 3 Repsol es troben en l’èlit mundial, i usant avions propulsats per 400 cavalls de potència mostren tècniques aèries com loopings, encreuaments, figures i acrobàcies de gran dificultat que han captivat totalment l’atenció del públic. Actualment, són l’única formació de Sukhoi en actiu.

Cartell de l’exhibició aèria que aplega a milers d’espectadors. Foto: Tarragona 21.

També el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, ha volgut destacar la importància d’aquest acte en una ciutat com és Tarragona:

Des de l’organització de Repsol destaquen que volien portar els millors pilots de vol acrobàtic amb motiu de la Bicicletada que es celebrarà demà diumenge a les 10 del matí a Tarragona. Demà es celebra la 29ª edició de la bicicletada amb nous circuits, el punt de sortida és la cantonada de Ramon i Cajal amb l’avinguda de Vidal i Barraquer, més tard hi haurà la festa de la bicicleta.

Una de les nombroses piruetes que s’han vist al cel de Taragona

Andrea Palma

Tornen els gladiadors a Tarraco Viva

Imatge del taller de gladiadors d’aquest matí a l’amfiteatre de Tarragona. Foto: Tarragona 21.

Tarragona viatja al passat, concretament, a l’època romana i es transforma en la icònica ciutat de Tarraco, la coneguda capital de l’imperi romà a Hispania. Des del 5 fins el 19 de maig els monuments i edificis més emblemàtics s’omplen de ciutadans i turistes que volen conèixer més profundament el patrimoni històric que resideix en l’antiga metròpolis. El temps a més, també juga a favor en aquesta nova edició ja que els visitants poden gaudir d’espectacles a l’aire lliure amb el millor temporal possible. Durant uns dies compartirem els carrers de la ciutat amb els gladiadors més salvatges, els sacerdots esperitiuals i per què no, també la deessa dels gladiadors, coneguda com Nemèsi.

Amb aquesta ja celebren la 21a edició del Tarraco Viva, un festival cultural i internacional dedicat especialment a la divulgació de l’època romana. És una manera de sensibilitzar al públic de la importància de mantenir en peu aquest patrimoni, a més de ser un festival que capta l’atenció de molts turistes, molts d’ells de Zaragoza. D’aquesta forma tarragonins i turistes poden arribar a conèixer els costums i els misteris de la històrica Tarraco.

Xerrada sobre la deessa dels gladiadors, Nemèsi. Foto: Tarragona 21.

Per una banda, el festival Tarraco Viva va començar a organitzar-se l’any 1999, com a suport a la candidatura de Tarraco com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, va ser tot un èxit i per aquesta raó es celebra any rere any. Els espais on es celebren els tallers i espectacles formen part dels monuments arqueològics de Tarragona, per exemple, un espai important és l’amfiteatre. Cal destacar que, el festival no promou les arts escèniques, simplement busca ensenyar com era la Tarraco romana, oferint tot un recull d’activitats per aproximar el públic de totes les edats.

Activitats dirigides pels més petits, tallers de mosaics a les afores de l’amfiteatre. Foto: Tarragona 21.

D’altra banda, aquest esdeveniment també lluita contra els mites, no tots els gladiadors morien en l’arena, és a dir, la part de l’amfiteatre on lluitaven, com a molt només disputaven dos o tres baralles a l’any. I a més, contradient alguns mites creats després de la creació de pel·lícules com Gladiator, els gladiadors de veritat no estaven musculats, és més, econòmicament els propietaris obtenien més beneficis si els seus gladiadors tenien molt greix.  Aquest espectacle bèlic neix com un ritu funerari, una festa dedicada a un difunt important de l’època romana, com per exemple, la mort d’un emperador. Més tard, es va convertir en un espectacle de masses, eren com jugadors i el públic apostava pels seus preferits.

L’amfiteatre, és un monument històric que crida l’atenció turística de tots els visitants que passen per Tarragona, és vist a dia d’avui com el santuari de la mort. Ens l’imaginem antigament amb rius sang, feres i homes lluitant, mentre altres es troben decidint el seu destí i el públic els hi crida tot tipus de bestieses. Fins i tot, la suor dels gladiadors es venia com si fos un elixir, totalment inimaginable a dia d’avui.

Durant el taller de gladiadors ensenyant les diverses tècniques de lluita. Foto: Tarragona 21.

La deessa de la guerra Nemèsi, també forma part del festival d’aquest any, la majoria d’activitats que es celebren a l’amfiteatre la mencionen, fins i tot, trobem dos tallers especialitzats en ella. Era la deessa de la venjança, una divinitat justa i en contra de la supèrbia.

“Els gladiadors que perdien en l’arena era perquè s’ho mereixien” – guia del Taller “Persones i personatges de l’amfiteatre de Tarraco.

Avui dissabte torna l’espectacle més esperat del Tarraco Viva, la lluita de gladiadors a les 17h en l’amfiteatre, pel matí els mateixos gladiadors que trobarem en l’arena ensenyaven a tots els visitants les seves tècniques. Els grups que participen són la companyia Ludus de Tarragona i un altre grup que els acompanya de Zaragoza.

Visitants del taller provant les armes dels gladiadors. Foto: Tarragona 21.

Trobarem durant aquests dies un recull d’activitats d’oci que ens aproximaran a l’època dels nostres avantpassats romans. Gràcies al festival de Tarraco Viva coneixerem la vida quotidiana, les legions, el seu teatre, la lluita de gladiadors, com construien mosaics, la seva cuina, escriptura i enginyeria dels romans. Benvinguts de nou a Tarraco!

Andrea Palma

 

PortAventura obrirà un espai d’oci per ajudar a la recuperació d’infants amb malalties greus

PortAventura Dreams preveu acollir unes 200 famílies anualment, en estades d’una setmana

PortAventura Dreams preveu acollir unes 200 famílies anualment, en estades d’una setmana

PortAventura inaugurarà al setembre un espai pioner a Europa que posarà en valor l’oci com a part del tractament mèdic d’infants amb malalties greus. PortAventura Dreams, que així s’anomenarà la zona d’uns 9.000 metres quadrats que ja està en construcció, s’ha presentat aquest dimarts i preveu acollir unes 200 famílies cada any, que faran estades d’una setmana de manera gratuïta.

Els pacients arribaran procedents d’hospitals especialitzats amb infants com l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital Infantil Universtario Niño Jesús de Madrid, que actuaran en col·laboració amb la Creu Roja. La inversió per dur a terme el projecte és d’uns 4 milions d’euros.

Els responsables del parc l’han definit com el projecte més ambiciós de la fundació. La voluntat de la instal·lació és “ser part de la teràpia de recuperació a través de l’oci, la diversió, la interacció i els moments en família”, segons ha apuntat Choni Fernández, directora de Responsabilitat Corporativa de PortAventura World. Les famílies que hi podran passar una setmana seran les de menors en una fase avançada de la curació de la malaltia que pateixin. Des del moment que es posi en marxa l’equipament al setembre, ja començaran a arribar els primers pacients.

La selecció dels beneficiaris la realitzarà un comitè mèdic independent, format per professionals dels hospitals participants en la iniciativa, juntament amb la Creu Roja. Hauran de ser infants d’entre 4 i 17 anys “que hagin patit una malaltia molt greu de les que es recullen en el llistat de malalties greus del Ministeri de Sanitat”, ha informat Fernández. En la decisió no hi intervindrà la Fundació PortAventura, però sí que cobrirà el cost de l’estada setmanal. Les famílies també tindran accés als tres parcs de PortAventura World i la possibilitat de fer activitats exclusives dinamitzades per voluntaris de la Fundació PortAventura.

Membres del comitè mèdic han exposat que l’Hospital Universitari Vall d’Hebron està realitzant un “estudi psicològic pioner” sobre els beneficis que té per als pacients participar en accions d’oci i entreteniment. Durant la presentació del projecte s’han citat també visites de famosos i “ídols” dels infants, com ara actors, cantants o futbolistes.

Tot i que encara no hi ha una conclusió ferma, han indicat que hi hauria una millora en la salut del malalt en els dies posteriors a aquestes visites o experiències, en aspectes com l’estat d’ànim o l’ansietat. El cap de psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, José Antonio Quiroga, ha afirmat que la voluntat dels impulsors del projecte “no és que quedi com una iniciativa aïllada, sinó integrar-la dins del procés de recuperació”, així com “mesurar quin impacte tindrà en la seva recuperació a nivell emocional, de qualitat de vida d ‘interrelacions a nivell familiar”. Es tracta doncs, que l’estada a PortAventura “sigui un estímul per tirar endavant” amb el tractament.

El resort comptarà amb sis habitatges de 130 metres quadrats cadascun que estaran col·locats de forma circular, amb un espai comú al mig “que fomenti la interacció entre les famílies”, ha detallat Fernández. Cadascun dels habitatges tindrà capacitat per sis persones, amb tres habitacions dobles, dos lavabos, una sala d’estar, terrassa i cuina, i està adaptat a les necessitats dels infants amb malalties greus. A la part exterior hi haurà una zona per passejar i una pista poliesportiva. A més també es construirà un edifici per a la recepció, una sala polivalent, un restaurant i les futures oficines de la Fundació PortAventura. Fernández també ha exposat que es desenvoluparà una propera fase per la qual s’incrementarà el nombre de places disponibles, tot i que no ha concretat quan es durà a terme. La vil·la s’ubicarà en la part posterior de l’Hotel Colorado Creek.

Eloi Tost – ACN

El mal temps frena l’elevada ocupació a la Costa Daurada

Diversos turistes passegen pel carrer Saragossa de Salou en una imatge d’arxiu. Foto: Sílvia Jardí

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT) encara no té les xifres d’ocupació turística d’aquesta Setmana Santa i té previst donar els resultats a mitjans de setmana.

De tota manera, afirmen que les primeres sensacions no són gaire positives. “Ha estat una Setmana Santa normal, sense cap excés”, ha assegurat Joan Anton, portaveu de la FEHT, que ha assenyalat que «la climatologia ha marcat molt i ens ha fet evolucionar cap a una tendència de consum inferior a la desitjada”. Reconeix que no han patit cancel·lacions, “si bé és cert que per Setmana Santa hi acostuma a haver moltes reserves d’última hora que no s’han acabat fent”. En alguns casos, segons explica Anton, hi ha hagut clients que han finalitzat l’estada un dia abans a causa del mal temps i les terrasses dels establiments no s’han pogut aprofitar com desitjaven.

Els pronòstics de l’entitat situaven l’ocupació al voltant del 85%. Aquestes bones previsions, en bona part, eren a causa del turisme esportiu que atreu un elevat nombre d’esportistes nacionals i internacionals. La procedència dels turistes que han estat a la demarcació de Tarragona principalment han estat catalans i de la resta de l’Estat, juntament amb “els primers estrangers” de la temporada.

Pel que fa als allotjaments rurals de les Terres de l’Ebre, Aturebre ha confirmat que s’han complert les previsions i s’ha omplert el 90% de l’oferta. El portaveu de l’entitat, Juanjo Bel, ho ha valorat positivament, malgrat que s’ha mostrat preocupat perquè ha estat una xifra lleugerament inferior a l’ocupació de l’any passat, que va fregar el 95%.

La Setmana Santa a Catalunya 

D’altra banda, les zones de costa i muntanya han assolit a Catalunya ocupacions d’entre el 70% i el 90% per Setmana Santa tot i el mal temps arreu de Catalunya. Les nevades dels últims dies han permès als esquiadors fer les darreres baixades de la temporada a la majoria d’estacions, tot i que d’altres com Masella allargaran fins l’1 de maig.

ACN

 

Els Premis Ones reserven una quarta part de les entrades en una setmana

Fotografia dels premis Ones de l’any 2018.

Els Premis Ones Mediterrània, que se celebraran el pròxim 7 de juny al Teatre Metropol de Tarragona, han reservat en una sola setmana 125 entrades d’un total de mig miler disponibles. La  xifra, rècord en la història del certamen, indica l´interès que ha despertat el 25è aniversari dels Premis Ones, que també han obtingut un ampli ressò entre els mitjans de comunicació i les xarxes socials. Una altre indicador positiu són les 39.100 impressions  obtingudes a Twitter també en una setmana, d’un total de 40.800 en els últims 28 dies.

En total, Mare Terra Mediterrània atorga deu reconeixements a la tasca a favor del medi ambient, el drets humans i la justicia social.  Quatre dels galardons s’han concedit a entitats i sis, a cinc dones. L´únic home premiat, a més, feia equip amb una d’elles. Els galardonats d’aquesta 25 edició són els periodistes Lydia Cacho, Raquel Ejerique i Nacho Escolar; la psicóloga, conferenciant i esportista d’èlit Irene Villa;  la veterinària, ramadera, poeta i escriptora Maria Sánchez i l’artista Amparo Sánchez.

Pel que fa a les entitats, es reconeix el despatx d’advocats Guernica Group, l’entitat mexicana Verde Balam; el festival Tarraco Viva i la Unitat Agrícola de BASF. A la gala, també es lliurarà el premi concedit per Ecoticias al Partit animalista contra el maltracte animal (PACMA) i de Sirusa a l’Ajuntament de Cambrils.

Cal recordar que l’entrada a la cerimònia és gratuïta, però cal fer reserva prèvia a Mare Terra Fundació Mediterrània, bé al telèfon 977 55 13 00 o al correu electrònic a direccion@mare-terra.org.

La Generalitat adjudica obres a una quinzena d’estacions i parades d’autobusos per valor d’1,9 milions

Fotografia Estació busos Tortosa

La Generalitat ha adjudicat obres en 15 estacions d’autobusos i parades arreu de Catalunya, que sumen una inversió d’1,9 milions d’euros. L’actuació inclou actuacions com la reforma de marquesines, la renovació de paviments, l’actualització d’instal·lacions i els treballs d’urbanització. Es preveu que els treballs comencin durant aquesta primavera, amb un periode d’execució de 8 mesos.

En concret, s’actuarà a les estacions de la Seu d’Urgell, Olot, Igualada, Torroella de Montgrí, Sabadell, Tortosa, Amposta, Blanes, Valls, Tossa de Mar, Reus, Tarragona, Vic i a diverses parades a Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Pallerols.

Joan Ruiz: «Aprovarem el reglament que permetrà l’establiment de xarxes tancades d’energia als polígons químics de Tarragona»

 

Joan Ruiz a una carpa informativa organitzada per l'agrupació socialista de Tarragona

Joan Ruiz a una carpa informativa organitzada per l’agrupació socialista de Tarragona. Font: PSC Premsa

El cap de llista socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha afirmat aquest diumenge que «el Govern de Pedro Sánchez aprovarà el reglament de xarxes tancades d’energia als polígons químics de Tarragona. Es tracta d’una mesura molt important demandada pel sector per guanyar en competitivitat.»

«Els socialistes som molt conscients de la enorme importància del sector químic de Tarragona, tant pel que fa a llocs de treball estables i ben remunerats com a nivell de generació de riquesa pel territori.» – Ha assegurat Joan Ruiz.

 

En matèria energètica, el candidat del PSC també ha remarcat el compromís del Govern de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic per arribar a produir un 35% d’energia renovable en els propers anys.

«El Govern socialista serà un Govern ecologista. Sabem que la transició energètica serà també un factor prioritari per generar nova ocupació. Aquí a les comarques tarragonines els sectors vinculats amb l’economia verda podrien arribar a crear 2.000 nous llocs de treball en els propers quatre anys.» – Joan Ruiz.

Joan Ruiz ha especificat que aquests nous sectors com l’energia eòlica, els vehicles elèctrics, la depuració de l’aigua i dels residus o la investigació vinculada a les renovables són un dels nòduls de nova ocupació que tindrem a les nostres comarques aquests propers anys.

D’altra banda, el candidat del PSC s’ha mostrat convençut «que aquests primers dies de campanya constatem allò que ja apuntaven les enquestes des de fa mesos: el 28 d’abril només hi ha dues opcions, o avancem des del diàleg i el progrés amb un Govern socialista liderat per Pedro Sànchez que garanteixi la convivència o fem un fenomenal salt enrera amb el que suposaria el front del PP-Ciudadanos-Vox al poder. O avancem o retrocedim. O diàleg o confrontació. O Pedro Sánchez o el trident Casado-Rivera-Abascal. No hi ha volta de fulla…»

En aquest sentit Joan Ruiz ha demanat «el vot pel PSC perquè una victòria socialista a Tarragona i a Catalunya és la garantia que barrarà l’accés de l’extrema dreta al poder i l’únic vot capaç d’assegurar un Govern progressista, feminista i ecologista liderat per Pedro Sánchez.»

«No podem quedar-nos a casa el dia de les eleccions! No podem perdre cap vot progressista perquè que ningú tingui cap dubte que si PP-Ciudadanos-Vox sumen aquella mateixa nit arribaran a un acord per repartir-se al Govern. I aleshores serà massa tard per a lamentar-ho…», ha advertit Joan Ruiz

Joan Ruiz ha assistit a diverses carpes informatives que han habilitat diferents agrupacions socialistes aquest matí, al migdia participarà a l’acte d’homenatge als represaliats pel franquisme, i per la tarda assistirà a diversos actes convocats a la Canonja i Cambrils.

 

La Costa Daurada comença a dissenyar el turisme en família del futur

Una jornada organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a la Fira Reus reuneix més d'un centenar d'agents del sector turístic públic i privat en el marc del projecte PECT TurisTIC en família

Una jornada organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a la Fira Reus reuneix més d’un centenar d’agents del sector turístic públic i privat en el marc del projecte PECT TurisTIC en família

Més d’un centenar d’agents turístics del sector públic i privat de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre han participat aquest dijous en una jornada organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona per analitzar, debatre i treballar sobre les propostes de turisme en família que es desenvolupen en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial TurisTIC en família, liderat per la Diputació. En concret, el Patronat de Turisme de la Diputació executa tres de les operacions d’aquest projecte, que han de permetre dissenyar nous productes en l’àmbit del turisme familiar. Es tracta de Platja innovadora, Patrimoni cultural i Vinya en família.

Els assistents a la jornada han pogut conèixer el treball de diagnosi que ja s’ha realitzat i les primeres conclusions per definir a partir d’ara aquests productes. En el cas de Platja innovadora, l’objectiu és crear una xarxa de platges intel·ligents a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre que estiguin interconnectades entre si i que proporcionaran informació de serveis i activitats per fer en família durant tot l’any, contribuint, així, a la desestacionalització de l’oferta.

Pel que fa a Patrimoni cultural, l’aposta de futur passa per crear accions innovadores aplicant la tecnologia i incidint en les experiències intergeneracionals. El turisme familiar patrimonial d’experiències que es planteja inclourà la gamificació, la teatralització i els recursos tecnològics.

L’operació Vinya en família pretén superar la proposta puntual que ja proporciona un celler o una empresa d’aquest àmbit per convertir-se en una proposta de caràcter estratègic, creant activitats per als nens atenent de manera diferenciada les edats. Es planteja que els territoris del vi tinguin una component temàtica transversal que impregni el conjunt de serveis, especialment els d’allotjament i restauració

Els canvis sociodemogràfics que han variat el concepte i els rols de família porten a treballar per conèixer les necessitats específiques d’aquests visitants i les seves expectatives pel que fa al turisme, per tal de crear productes que responguin de manera personalitzada a la demanda.

Els infants al centre del disseny dels nous productes de turisme en família

Els assistents han coincidit a assenyalar la necessitat que les famílies, i en especial els infants, se situïn en el centre dels treballs perquè són els principals protagonistes del turisme en família. Alhora, els treballs han de tenir en compte les noves tendències, els nous models de família i les necessitats que demanden.

El turisme en família defineix un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa «Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial», i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCiTTO), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

Cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Els ajuntaments del Camp i el Govern creen una comissió amb Foment per desenvolupar les infraestructures

Un moment de la reunió entre els alcaldes, la Generalitat i el Ministeri de Foment

Els ajuntaments del territori i la Generalitat acorden constituir una comissió tècnica amb el Ministeri de Foment per desenvolupar les infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona

Els alcaldes de Tarragona, Josep Felix Ballesteros; Reus, Carles Pellicer; Cambrils, Camí Mendoza; Salou, Pere Granados i la regidora d’Urbanisme de Vila-seca, Manuela Moya, s’han reunit aquest dimarts, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, per fer arribar al Ministeri de Foment les propostes de millora ferroviària acordades entre els cinc principals Ajuntaments del territori amb la Generalitat de Catalunya.

La reunió d’avui és la primera que es celebra al màxim nivell entre representants de diferents administracions i amb un document consensuat per totes les parts, que aborda les necessitats del territori, tenint en compte les infraestructures en funcionament i, també aquelles a desenvolupar en els propers anys.

De la reunió de treball n’han sortit tres acords concrets: el Ministeri «assumeix l’acord estratègic per a l’impuls de les infraestructures ferroviàries del Camp i es treballaran tots els projectes inclosos amb unitat d’acció. Així mateix, es constituirà una comissió tècnica de treball conjunta per tal d’analitzar i avançar en els estudis i treballs sobre les propostes presentades. Finalment, es constituirà una comissió política per tal de fer seguiment del treballs tècnics i vetllar pel compliment del document d’acord presentat.

En les properes setmanes, les diferents administracions nomenaran els representants de les comissions per tal de començar a treballar el més aviat possible en el full de ruta conjunt.

Èxit de funcionament de les 11 sirenes d’accident químic del Tarragonès

Una de les sirenes del Camp de Tarragona.

Protecció Civil de la Generalitat ha provat al llarg d’aquest matí l’efectivitat del so i cobertura de 89 sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat. Entre les 10.00h i les 12.50h, s’han activat seqüencialment un total de 89 sirenes d’avís de risc químic ubicades en 39 municipis catalans.
El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 121 trucades de ciutadania alertant del so de les sirenes. El nombre de trucades suposa una lleugera disminució respecte les darreres proves.
En la prova d’avui no s’han produït incidències destacables. Les dues noves sirenes que s’han instal·lat al municipi de Sant Vicenç de Castellet (Bages), on ja n’hi havia una, i una de nova al municipi de Puig-Reig (Berguedà) han funcionat perfectament i l’audició real sobre l’audició teòrica prevista ha estat superior.
Durant la prova, Protecció Civil de la Generalitat ha fet l’enviament de missatges massius a través de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d’un accident químic real. També s’ha informat a través del Twitter @emergenciescat de l’activació de les sirenes a cada municipi a través del #ProvaSirenes.
Com en anteriors edicions, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil també ha enviat un SMS a les persones sordes de Catalunya que viuen en zona de risc químic amb la finalitat d’ajustar els avisos a la seva discapacitat. Aquestes dades estan disponibles a través de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). També s’ha fet una trucada de veu automàtica a les persones residents a la zona de Campredó que no disposen d’altre mitjà d’avís de risc químic.
El CECAT de Protecció Civil s’ha mantingut en contacte amb els municipis on han sonat les sirenes al llarg de la prova.
Pel que fa a la participació dels centres educatius durant la prova, finalment 91 centres educatius de 29 municipis diferents han participat a l’exercici fent un simulacre de confinament a les aules. En total, entre alumnat, professorat i personal docent i no docent, han participat a l’exercici més de 36.000 persones.
Per a la prova d’avui s’havien repartit 68.000 fulletons i 7.000 cartells en català, a més de 25 cartells en aranès al municipi de Les. La majoria d’aquest material es va repartir entre els ajuntaments amb sirenes al seu terme municipal, així com a les entitats Port de Barcelona, Zona Franca i Mercabarna.

Cimera dimarts a Madrid per abordar les reivindicacions ferroviàries del Camp de Tarragona

Encaixada de mans dels alcaldes de Cambrils, Vila-seca, Tarragona, Reus i Salou, amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, en la presentació del Pacte per les infraestructures, a Tarragona. Foto: Núria Torres

La seu del Ministeri de Foment, a Madrid, acollirà aquest dimarts una cimera per abordar les reivindicacions ferroviàries del Camp de Tarragona.

Segons ha pogut saber l’ACN, la trobada es farà a les cinc de la tarda i s’espera que hi assisteixin els alcaldes de Tarragona, Reus, Salou, Cambrils i Vila-seca; representants del Govern, del Ministeri de Foment -amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura- i de les empreses Adif i Renfe. Un dels principals objectius de la reunió és abordar la integració de la línia del ferrocarril que creua els nuclis urbans de Salou i Cambrils -que es desmantellarà amb la posada en marxa del corredor mediterrani- i la implantació d’un tren tramvia a càrrec de la Generalitat.

Recentment, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es va mostrar confiat que la cimera es convocaria aviat, tot i que se’n va començar a parlar a final d’octubre passat. Calvet s’hi va referir el 15 de març a Tarragona després d’anunciar que FGC ja tenia l’encàrrec de redactar l’estudi informatiu, la declaració d’impacte ambiental i el pla especial ferroviari per a implantar el tren-tram entre Cambrils i Salou-PortAventura. Els estudis trigaran mig any, aproximadament.

Calvet va assenyalar que la intenció era guanyar temps i fer coincidir els calendaris. Foment encara no ha revelat els terminis per al desmantellament, per la qual cosa s’espera que la reunió de dimarts esvaeixi els dubtes existents. La intenció és que es puguin coordinar les tasques que corresponen al govern espanyol -el desmantellament i la integració- amb la implantació d’un tren tramvia -competència de la Generalitat-.

En els darrers mesos, tant el conseller com els alcaldes han posat en valor que, finalment, el territori defensa amb “unitat” els objectius plasmats en el mapa ferroviari del Camp de Tarragona. A més de la implantació del tren tramvia, el full de ruta acordat ara fa un any entre els ajuntaments i el Govern inclou les demandes d’una variant interior per als trens de mercaderies i potenciar la connexió ferroviària amb l’aeroport de Reus, entre d’altres.

Roger Segura – ACN

Joan Ruiz: “El pla de lluita contra la pobresa infantil beneficiaria uns 30.000 infants del Tarragonès”

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz

El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha afirmat avui que “un dels grans reptes que tenim per endavant aquests propers quatre anys és eradicar la pobresa infantil del nostre país. La pobresa que afecta als nens i nenes és particularment injusta perquè perjudica als més petits i, per tant, als més vulnerables. Per a nosaltres aquesta serà sempre una prioritat i un autèntic objectiu de país, més enllà dels gestos simbòlics o de les gestualitzacions estèrils que sembla que tant preocupen a altres opcions polítiques.”

En aquest sentit, Joan Ruiz ha valorat “molt positivament” l’aprovació per part del Govern aquest passat divendres de l’estratègia nacional de lluita contra la pobresa i l’exclusió social pels propers quatre anys. Aquest pla s’ha elaborat en col·laboració amb l’Alt Comissionat per a la lluita contra la pobresa infantil, el consell estatal d’ONG i els interlocutors socials.

“Els nens i nenes d’aquest país es mereixen viure i créixer amb dignitat material i que les institucions facin tot allò que estigui el seu abast per fer-ho possible. No pot haver-hi excuses a aquesta convicció moral que per als socialistes és un compromís indeclinable”, ha argumentat el diputat tarragoní.

Aquest pla nacional contra la pobresa infantil inclou l’objectiu de posar en servei un ingrés mínim vital, augmentar a 588 euros l’ajuda per fill a càrrec per a famílies vulnerables, enfortir els serveis públics i abaratir els costos per accedir a un habitatge.

Joan Ruiz ha recordat que la taxa de risc de pobresa infantil arriba al 28,5% dels infants, el que suposa que, només a Catalunya, uns 285.000 nens i nenes menors de 16 anys viuen en una situació de vulnerabilitat. “Dels quals uns 30.000 són de les comarques tarragonines. No podem permetre que continuïn en situació de pobresa. És un tema de qualitat democràtica ja que per poder viure en democràcia és essencial que tota la ciutadania tingui les mateixes oportunitats i els mateixos drets i això no serà així mentre hi hagi nens i nenes vivint en situació de pobresa material.”

Finalment, Joan Ruiz ha recordat també que una de les primeres decisions del president Pedro Sánchez quan va accedir a la presidència va ser crear un Alt Comissionat contra la pobresa infantil.

 

El touroperador TUI Russia & CIS reforça la seva aposta per la Costa Daurada

D’esquerra a dreta, Kyril i Ellana Peskov (fundadors iTravex), Pere Granados (alcalde de Salou); Taras Demura (CEO TUI Russia & CIS), Marti Carnicer i Marta Farrero, president i directora del Patronat de Turisme de la Diputació

El touperador TUI Russia & CIS, un dels principals operadors turístics d’aquest país, ha presentat avui la seva estratègia de creixement a Espanya i Catalunya. Durant la presentació, duta a terme pel seu CEO a Rússia i països del CEI (Comunitat d’Estats Independents), Taras Demura, l’empresa ha detallat les diferents novetats pels propers mesos, amb les que busquen tancar 2019 amb un augment del nombre de clients transportats fins 1.300.000, doblant els 700.000 de 2018. Aquest any la companyia enviarà més de 30.000 turistes i té un objectiu pel proper any de 60.000 cap al nostre país.

L’acte s’ha celebrat a Port Aventura amb l’objectiu, ha explicat Demura, de «reforçar el compromís de l’operador turístic per Espanya i Catalunya en general i la Costa Daurada en particular». Més de 120 directors i propietaris d’agències de viatges russes amb seu a Espanya han participat en el mateix.

Un dels pilars de l’estratègia per 2019 i 2020 serà l’obertura de noves connexions aèries entre Rússia i països veïns i Catalunya. En aquest sentit, l’aeroport de Girona rebrà dues noves rutes procedents de Moscou organitzades per TUI Russia & CIS, amb la qual es doblarà la freqüència actual. A l’estiu 2020 s’estudia possibilitat de vols a Reus. En l’actualitat, TUI Russia & CIS utilitza en la seva operativa quatre avions Airbus-321 de Ural Airlines i dos avions Airbus-330 de iFly, i col·labora amb altres línies aèries russes com Yamal Airlines, Azur Air, Aeroflot o S7. Aquests avions cobreixen les rutes des de 22 ciutats russes.

Així mateix, el CEO de TUI Russia & CIS ha explicat la creació de dos conceptes de producte Costa Brava i Costa Daurada, TUI Tucan i Fun & Sun, amb els quals l’operador turístic rus busca personalitzar més i millor l’experiència del turista en aquestes dues zones de Catalunya.

Finalment, l’executiu rus ha explicat l’obertura de noves oficines a països veïns a Rússia com Bielorússia o els països bàltics (Estònia, Lituània i Letònia). «El potencial d’emissió de turisme des d’aquests països cap a Catalunya i Espanya és molt elevat i per això hem volgut apropar-nos a les agències locals amb aquestes noves oficines». En aquest sentit, Demura ha explicat que el grup rus tancarà 2019 amb més de 13.000 contractes vigents amb agències de viatges independents.

El grup turístic està integrat per més de 300 agències de viatges (pròpies i delegacions). A Espanya, TUI Russia & CIS està representada pel receptiu iTravex, agència líder pels mercats de Rússia, Ucraïna i Països de l’Est, i amb oficines a Barcelona, ​​Cambrils, Lloret de Mar, Palma de Mallorca, Tenerife, Andorra, Praga i Moscou. Aquest any iTravex va sortir en top rànquing de Financial Times de les empreses amb màxim creixement anual i realitza els serveis amb focus al client, oferint-los experiències úniques d’alt nivell d’estàndards internacionals.

La lliga de Cros del Tarragonès arriba al seu final

La Lliga ha albergat diferents cros, amb una tipologia molt diversa i amb l’objectiu de fomentar la pràctica de l’esport

La Lliga ha albergat diferents cros, amb una tipologia molt diversa i amb l’objectiu de fomentar la pràctica de l’esport

Les instal·lacions del Col·legi Turó han albergat el diumenge 24 de març el darrer cros de la temporada comarcal amb un ambient immillorable, on els i les esportistes i el públic assistent han pogut gaudir d’una gran jornada esportiva i familiar acompanyada d’una esplèndida temperatura que ha facilitat la pràctica d’aquest esport.

El 9è Cros Solidari Col·legi Turó – 35è Cros Col·legi Aura – 23è Cros Comarcal del Tarragonès ha tingut una participació d’aproximadament 600 corredors i corredores

Aquest cros, que ha estat el 12è de la temporada, tanca la Lliga del Tarragonès programada dins dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. D’aquesta manera, també s’han entregat els guardons als tres millors classificats de cada categoria a tota la lliga (es comptabilitzen els 7 millors resultats de cada esportista), reconeixent el mèrit de tota la temporada.

La Lliga ha albergat diferents cros, amb una tipologia molt diversa i amb l’objectiu de fomentar la pràctica de l’esport en edat escolar i també per adults, gaudint d’un notable èxit de participació. Aquest satisfactori desenvolupament ha estat possible gràcies a la gran implicació de totes les institucions, les entitats i centres escolars i la col·laboració dels diferents voluntaris que han estat cada jornada donant el millor suport possible.

Els 12 cros que s’han disputat han estat els següents:

Vila-Seca (04.11.18), Escola Els Àngels – La Granja (11.11.18), Escola El Roquissar – Altafulla (18.11.18), Col·legi Sant Pau Apòstol (02.12.18), Creixell – Escola Les Eres (16.12.18), Col·legi Mare Nostrum (13.01.19), La Salle Tarragona (20.01.19), La Pobla de Mafumet (10.02.19), Escola Pax (17.02.19), Escola Cèsar August – Ciutat Tgna (24.02.19), Escola Josep Veciana-Perafort (17.03.19) i Col·legi Turó – Col·legi Aura – Cros Comarcal del Tarragonès.

SOREA llança una campanya per fomentar la factura digital i reduir l’ús del paper

SOREA vol contribuir a reduir el consum de paper i la producció de residus

SOREA, empresa gestora del cicle integral de l’aigua, ha llançat una campanya per animar els seus usuaris a passar-se a la factura digital i contribuir així a reduir el consum de paper i la producció de residus.

L’usuari no només podrà rebre les factures de forma digital sinó també la resta de correspondència relativa al servei li podrà arribar a través de correu electrònic. D’aquesta manera, a més, la comunicació és més efectiva i immediata.

Sota el lema “Cada gest, sostenible”, SOREA ha elaborat una campanya que posa el focus en la sostenibilitat medi ambiental i social. D’una banda, la companyia promou reduir el consum de paper alhora que es disminueix la generació de residus, la qual cosa té un impacte directe en la sostenibilitat del planeta.

De l’altra, SOREA destinarà l’estalvi que suposa deixar d’enviaraquesta correspondència a una causa social: el Programa de Pobresa Energètica de Creu Roja.

La companyia va destinar 325.500 euros al 2018 a fons socials a 157 municipis de Catalunya, de forma que més de 1.500 llars en situació de vulnerabilitat econòmica van pagar zero euros pel seu servei d’aigua. Amb aquesta donació a Creu Roja, SOREA reforça el seu compromís amb
garantir l’accés a l’aigua a la població vulnerable.

Per tal de facilitar el tràmit als seus usuaris, SOREA ha posat en marxa el lloc web www.holafacturadigital.com, des d’on es pot omplir un senzill formulari. Un web on, a més, es pot veure en temps real el nombre de persones que han decidit fer el pas definitiu cap a la correspondència digital.

Amb la campanya “Els boscos, vius. I la correspondència, digital”, SOREA espera assolir un increment significatiu dels usuaris que es passen a la factura electrònica i, d’aquesta manera, fer entre tots i totes un gest important per a la sostenibilitat del planeta.

Actualment, el 22% dels titulars d’un contracte amb la companyia subministradora d’aigua ja han fet el pas a la factura digital i Montse Solé, la seva directora de Clients, posa l’objectiu en 20.000 noves altes. Amb la finalitat de fer realitat la sostenibilitat mediambiental i desenvolupar un major
compromís social amb els col·lectius més vulnerables, SOREA va elaborar un pla estratègic de desenvolupament sostenible, el REwater Global Plan (2017-2021), un full de ruta que li permetrà avançar donant resposta a la seva responsabilitat ambiental, social i econòmica com a empresa.

Mitjançant aquest pla, la companyia ha establert compromisos ferms i quantificables adreçats a reforçar el model d’economia circular i de sostenibilitat ambiental, social i econòmica en tota la seva activitat.

El Programa de pobresa energètica de la Creu Roja

La pobresa energètica és un fenomen a l’alça a Catalunya. Actualment afecta el 10% de la població, xifra que s’ha duplicat des de 2008, segons alerten l’Aliança contra la Pobresa Energètica i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social.

L’indicador de pobresa energètica de l’Observatori de la Creu Roja ha augmentat gairebé 40 punts en 7 anys, passant del 42% el 2011 al 79,3% el 2018. De fet, la Creu Roja a Catalunya ha atès el 2018 més de 760 persones afectades per la pobresa energètica i hi ha destinat més de
150.000 euros per donar-hi una atenció integral més enllà del pagament de factures.

D’aquesta manera, s’han dut a terme activitats de dignificació de les condicions de vida, com ara arranjaments de les llars, o accions preventives a través de tallers de sensibilització i conscienciació per l’estalvi en els consums. També s’han fet acompanyaments de persones en risc d’exclusió social en els tràmits per la sol·licitud de bonificacions d’aigua, per exemple, a banda de la revisió de contractes i millora de les condicions.

La Costa Daurada busca seduir el turista polonès

Imatge de representants del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils i de la FEHT. Foto: Sílvia Jardí

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca, i la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme (FEHT) han projectat un pla de promoció per al 2019 que se centra en la consolidació del turisme familiar nacional. Concretament, un 30% del pressupost del pla – de 900.000 euros- va dirigit a la fidelització del mercat espanyol.

França s’endú un 20% del pressupost. També es faran accions per a seguir atraient els turistes irlandesos, alemanys, holandesos, belgues i russos. Pel que fa als nous mercats, la Costa Daurada vol seduir Polònia, país des d’on ja hi ha 11.000 places d’arribada contractades a l’Aeroport de Reus, un 250% més que el 2018. A més, també volen captar visitants dels mercats nòrdics, països de l’Europa de l’Est o nòrdics.

El 30% del pla va dirigit a la consolidació i l’augment del mercat nacional, que és el més important a la zona. Per a incrementar les operacions, es faran diversos ‘workshops’ a Bilbao, Sant Sebastià i Madrid per presentar la Costa Daurada als agents de viatges locals. Això es farà a través d’esdeveniments innovadors que utilitzaran la realitat virtual, els espectacles de PortAventura World i ‘showcookings’ com a tècnica d’atracció. També es visitaran altres ciutats, com Saragossa, València, Santiago de Compostel·la, Oviedo o Barcelona.

El segon segment més destacat a la Costa Daurada correspon als turistes francesos. Per a aquest ‘target’ es destina el 205 del pressupost de les accions, que servirà per assistir a les fires SIT Nantes, SIT Rennes i TOPRESA i KidExpo a París. Al maig també s’han programat viatges de professionals del turisme perquè descobreixin el territori de primera mà.

A banda d’aquests dos mercats, la Costa Daurada treballarà perquè hi hagi més operacions des d’Irlanda, on es presentarà la destinació a les fires de ‘The Holiday Show’ i ‘Irish Travel Show’. També es visitarà Galway, Waterford i Cork. A Alemanya, a més d’assistir a la ITB de Berlín, considerada la més important del país, es faran ‘roadshows’ per diferents ciutats. Els països del Benelux –Països Baixos i Bèlgica- s’enduen el 6% del pressupost del pla per a assistir a la fira Vakantiebeurs, específica del sector campista, i fer accions amb turoperadors.

La Costa Daurada també vol seguir captivant els turistes russos i ha programat accions de promoció a 15 ciutats –entre les quals Moscou o Sant Petersburg, però també d’altres amb alta població i que es consideren amb «alt potencial». Finalment, es visitarà Bielorússia –Minsk- i Ucraïna –Kiev- per potenciar-los.

La cerca de nous mercats és una de les tasques que s’ha marcat com a objectiu en el pla. Concretament, s’intenta augmentar la presència de visitants polonesos a la Costa Daurada. De fet, l’Aeroport de Reus ja preveu més vols -11.000 places- i, segons la gerent de la FEHT, Marta Álvarez, es treballa perquè els turistes es quedin a la Costa Daurada un cop aterrats. La destinació estarà present a la Fira Internacional Travel Show de Varsòvia al novembre. Els països nòrdics també es troben en la diana del sector turístic.

Álvarez ha explicat que el 85% de les accions es fan mitjançant intermediació, és a dir, dirigint-se als operadors turístics o les agències de viatges, que prescriuen la destinació als clients. La resta d’accions es dirigeixen als clients finals. A banda del mercat familiar, es busca també un altre tipus de visitant, com el sènior, les parelles o els esportistes, perfils que poden ajudar a desestacionalitzar el turisme a la Costa Daurada.

Per tot plegat, s’impulsaran patrocinis i esdeveniments que la posicionin com una bona destinació per qui busca esport o gastronomia, a més de sol i platja. «A través d’esdeveniments esportius, com el futbol o el golf, sumarem nous mercats, com els Estats Units, Amèrica del Sud, Xina i països nòrdics», ha afegit la gerent de la FEHT, que aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració a la demarcació de Tarragona.

El pla de promoció es va engegar el 2014 i els diners provenen d’una part dels recursos obtinguts de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats. El pressupost d’enguany és el mateix que els dos darrers anys, de 900.000 euros.

Sílvia Jardí – ACN

Tarragona renova a FITUR els convenis amb Renfe i Movelia

Imatge del conveni que s'ha firmat amb RENFE

Imatge del conveni que s’ha firmat amb RENFE

Continua la intensa activitat a Fitur de Tarragona, que compta amb estand propi del Patronat Municipal de Turisme a la fira turística més important d’Espanya.

Ahir dimecres a la tarda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez, van signar un conveni de col·laboració amb Renfe Viajeros per promocionar activitats turístiques i culturals de Tarragona. Així mateix, aquest acord es concreta en descomptes fins al 35% sobre la tarifa general a tots els assistents i expositors de les activitats relacionades amb la promoció del turisme de congressos. L’acte va comptar amb la presència del ministre de Fomento, José Luis Ábalos.

D’altra banda, avui dijous el director general de Movelia Santiago Vallejo Sánchez-Monge i la consellera de Turisme, Inma Rodríguez, han estat els encarregats de renovar l’acord que des de l’any passat ha obert vies de treball orientades a atraure visitants per a la ciutat. A l’acte hi ha assistit també el conseller de Presidència de l’Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín. La central de reserves té acords amb importants entitats del transport de viatgers i posarà a disposició del Patronat Municipal de Turisme els seus canals i suports per oferir informació sobre productes i esdeveniments turístics, així com activitats de Tarragona. A més, Movelia oferirà les dades sobre el tràfic de viatgers a Tarragona.

Durant els cinc dies de fira, el Patronat Municipal de Turisme mantindrà una vintena de reunions amb organismes de gestió turística, partners, turoperadors i diferents empreses, tant de forma individual com amb el Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España.

L’estand de Tarragona Turisme és al pavelló 7 (stand 7B07 / 09) dins de l’espai de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre de l’Estand Catalunya. Del 23 al 25 de gener farà horari de 10 a 19 h, mentre que els dies d’obertura de la fira al públic en general (26 i 27) l’horari serà de 10 a 18 h.

 

El Consell Esportiu del Tarragonès lliura l’equipació al seu grup de voluntariat

Els voluntaris de Tarragona 2018 estaven molt implicats amb les activitats

Els voluntaris de Tarragona 2018 estaven molt implicats amb les activitats

El Consell Esportiu del Tarragonès, amb una bona representació de la comissió directiva, encapçalada per la seva presidenta Estefania Serrano, ha lliurat aquest matí tota l’equipació a un bon nombre de voluntaris del recent grup creat pel CET.

Aquest nou servei ha estat una iniciativa provinent del retorn de la positiva experiència que varem mantenir amb un grup estable de voluntaris de Tarragona 2018, que estaven molt implicats amb les nostres activitats; especialment, les destinades al col·lectiu de persones amb discapacitat, les d’esport en edat escolar i d’esport per a tothom.

També ha estat possible gràcies a l’acord amb l’Associació per la Promoció i la Formació del Voluntariat (APIFV), representat avui per Lluis Mangrané, que ens dona cobertura legal i ens interrelaciona amb altres institucions per a coordinar-nos i optimitzar accions conjuntament en l’àrea de voluntariat.

Actualment, disposem de 15 voluntaris i voluntàries i la intenció és completar el grup per tal de poder donar servei a totes les nostres iniciatives i també a les d’aquelles entitats i institucions vinculades amb el CET, sempre que, per les seves característiques i destinataris, siguin susceptibles de poder oferir-les la nostra col·laboració.

Esport i solidaritat, una nova expectativa del CET per la qual estem ben satisfets i il·lusionats

La Secuita reclama el pàrquing de baix cost vora l’estació de l’AVE

Un passatger que acaba d’aparcar el seu vehicle en el voral de la carretera d’accés a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona. Foto: Mar Rovira

L’Ajuntament de la Secuitainsisteix en la construcció d’un pàrquing de baix cost a tocar de l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona. Actualment, el consistori treballa en la redacció definitiva de l’informe mediambiental després que la tramitació inicial ja hagi estat aprovada en comissió d’urbanisme.

El projecte, però, no avança al ritme previst i el consistori critica que les administracions superiors no tenen interès en agilitzar la tramitació. «Adif no té cap interès en què l’ajuntament faci un aparcament, però nosaltres pensem que hi ha d’haver una alternativa molt més econòmica per a l’usuari», defensa l’alcalde, Eudald Roca.

El batlle de la Secuita considera que la construcció d’un aparcament alternatiu al d’Adif és “una necessitat imperiosa”. «No sé com encara no han atropellat a ningú, sembla un mas robat», sentencia. Des de fa anys, els usuaris que es volen estalviar el cost del pàrquing soterrat aparquen el vehicle al voral de la carretera que accedeix a l’estació, la TV-2231. De nit, han de caminar amb les maletes per un espai sense enllumenat i això, sumat als robatoris i a la crema d’una desena de vehicles a principis de l’any passat, genera “malestar” al municipi perquè en dona “mala imatge”, segons explica l’alcalde a l’ACN.

El consistori va plantejar el projecte ara fa tres anys i els tràmits administratius van començar el 2017 amb la compra d’una hectàrea i mitja de terrenys agrícoles. L’Ajuntament hi vol construir un pàrquing de 600 places amb un preu que rondaria els cinc euros al dia. Actualment, s’està redactat una modificació puntual de la normativa municipal per poder requalificar els terrenys.

Retrets a Adif

El projecte, però, topa amb el “desinterès” de les administracions, segons l’alcalde. “Adif no té cap interès en què l’ajuntament faci un aparcament. Amb el seu ja és suficient i, si convé, ja l’ampliaran”, diu Roca. El batlle critica que fa més de dotze anys que els governs haguessin pogut resoldre la problemàtica de l’aparcament a l’estació que, a més, encara no té pla director.

Malgrat aquests impediments, Roca remarca que han intentat cercar «sinergies polítiques» per desencallar el projecte, sense èxit. «Tot ens ho anem fent nosaltres, al nostre pas anem avançant de mica en mica i estic segur que assolirem l’objectiu», apunta.

Des de la tardor passada, el govern català és el titular del vial que connecta amb l’estació. Tot i això, la situació no ha canviat i els usuaris continuen aparcant els vehicles a banda i banda de la carretera. Segons expliquen fonts dels Mossos d’Esquadra, durant aquest temps no han multat cap vehicle perquè no s’ha fet un canvi normatiu que prohibeixi l’estacionament als vorals. A hores d’ara, només poden sancionar aquells vehicles estacionats que posin en perill la seguretat viària.

Mar Rovira – ACN

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies