TARRAGONA 21

SOREA llança una campanya per fomentar la factura digital i reduir l’ús del paper

SOREA vol contribuir a reduir el consum de paper i la producció de residus

SOREA, empresa gestora del cicle integral de l’aigua, ha llançat una campanya per animar els seus usuaris a passar-se a la factura digital i contribuir així a reduir el consum de paper i la producció de residus.

L’usuari no només podrà rebre les factures de forma digital sinó també la resta de correspondència relativa al servei li podrà arribar a través de correu electrònic. D’aquesta manera, a més, la comunicació és més efectiva i immediata.

Sota el lema “Cada gest, sostenible”, SOREA ha elaborat una campanya que posa el focus en la sostenibilitat medi ambiental i social. D’una banda, la companyia promou reduir el consum de paper alhora que es disminueix la generació de residus, la qual cosa té un impacte directe en la sostenibilitat del planeta.

De l’altra, SOREA destinarà l’estalvi que suposa deixar d’enviaraquesta correspondència a una causa social: el Programa de Pobresa Energètica de Creu Roja.

La companyia va destinar 325.500 euros al 2018 a fons socials a 157 municipis de Catalunya, de forma que més de 1.500 llars en situació de vulnerabilitat econòmica van pagar zero euros pel seu servei d’aigua. Amb aquesta donació a Creu Roja, SOREA reforça el seu compromís amb
garantir l’accés a l’aigua a la població vulnerable.

Per tal de facilitar el tràmit als seus usuaris, SOREA ha posat en marxa el lloc web www.holafacturadigital.com, des d’on es pot omplir un senzill formulari. Un web on, a més, es pot veure en temps real el nombre de persones que han decidit fer el pas definitiu cap a la correspondència digital.

Amb la campanya “Els boscos, vius. I la correspondència, digital”, SOREA espera assolir un increment significatiu dels usuaris que es passen a la factura electrònica i, d’aquesta manera, fer entre tots i totes un gest important per a la sostenibilitat del planeta.

Actualment, el 22% dels titulars d’un contracte amb la companyia subministradora d’aigua ja han fet el pas a la factura digital i Montse Solé, la seva directora de Clients, posa l’objectiu en 20.000 noves altes. Amb la finalitat de fer realitat la sostenibilitat mediambiental i desenvolupar un major
compromís social amb els col·lectius més vulnerables, SOREA va elaborar un pla estratègic de desenvolupament sostenible, el REwater Global Plan (2017-2021), un full de ruta que li permetrà avançar donant resposta a la seva responsabilitat ambiental, social i econòmica com a empresa.

Mitjançant aquest pla, la companyia ha establert compromisos ferms i quantificables adreçats a reforçar el model d’economia circular i de sostenibilitat ambiental, social i econòmica en tota la seva activitat.

El Programa de pobresa energètica de la Creu Roja

La pobresa energètica és un fenomen a l’alça a Catalunya. Actualment afecta el 10% de la població, xifra que s’ha duplicat des de 2008, segons alerten l’Aliança contra la Pobresa Energètica i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social.

L’indicador de pobresa energètica de l’Observatori de la Creu Roja ha augmentat gairebé 40 punts en 7 anys, passant del 42% el 2011 al 79,3% el 2018. De fet, la Creu Roja a Catalunya ha atès el 2018 més de 760 persones afectades per la pobresa energètica i hi ha destinat més de
150.000 euros per donar-hi una atenció integral més enllà del pagament de factures.

D’aquesta manera, s’han dut a terme activitats de dignificació de les condicions de vida, com ara arranjaments de les llars, o accions preventives a través de tallers de sensibilització i conscienciació per l’estalvi en els consums. També s’han fet acompanyaments de persones en risc d’exclusió social en els tràmits per la sol·licitud de bonificacions d’aigua, per exemple, a banda de la revisió de contractes i millora de les condicions.

La Costa Daurada busca seduir el turista polonès

Imatge de representants del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils i de la FEHT. Foto: Sílvia Jardí

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca, i la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme (FEHT) han projectat un pla de promoció per al 2019 que se centra en la consolidació del turisme familiar nacional. Concretament, un 30% del pressupost del pla – de 900.000 euros- va dirigit a la fidelització del mercat espanyol.

França s’endú un 20% del pressupost. També es faran accions per a seguir atraient els turistes irlandesos, alemanys, holandesos, belgues i russos. Pel que fa als nous mercats, la Costa Daurada vol seduir Polònia, país des d’on ja hi ha 11.000 places d’arribada contractades a l’Aeroport de Reus, un 250% més que el 2018. A més, també volen captar visitants dels mercats nòrdics, països de l’Europa de l’Est o nòrdics.

El 30% del pla va dirigit a la consolidació i l’augment del mercat nacional, que és el més important a la zona. Per a incrementar les operacions, es faran diversos ‘workshops’ a Bilbao, Sant Sebastià i Madrid per presentar la Costa Daurada als agents de viatges locals. Això es farà a través d’esdeveniments innovadors que utilitzaran la realitat virtual, els espectacles de PortAventura World i ‘showcookings’ com a tècnica d’atracció. També es visitaran altres ciutats, com Saragossa, València, Santiago de Compostel·la, Oviedo o Barcelona.

El segon segment més destacat a la Costa Daurada correspon als turistes francesos. Per a aquest ‘target’ es destina el 205 del pressupost de les accions, que servirà per assistir a les fires SIT Nantes, SIT Rennes i TOPRESA i KidExpo a París. Al maig també s’han programat viatges de professionals del turisme perquè descobreixin el territori de primera mà.

A banda d’aquests dos mercats, la Costa Daurada treballarà perquè hi hagi més operacions des d’Irlanda, on es presentarà la destinació a les fires de ‘The Holiday Show’ i ‘Irish Travel Show’. També es visitarà Galway, Waterford i Cork. A Alemanya, a més d’assistir a la ITB de Berlín, considerada la més important del país, es faran ‘roadshows’ per diferents ciutats. Els països del Benelux –Països Baixos i Bèlgica- s’enduen el 6% del pressupost del pla per a assistir a la fira Vakantiebeurs, específica del sector campista, i fer accions amb turoperadors.

La Costa Daurada també vol seguir captivant els turistes russos i ha programat accions de promoció a 15 ciutats –entre les quals Moscou o Sant Petersburg, però també d’altres amb alta població i que es consideren amb “alt potencial”. Finalment, es visitarà Bielorússia –Minsk- i Ucraïna –Kiev- per potenciar-los.

La cerca de nous mercats és una de les tasques que s’ha marcat com a objectiu en el pla. Concretament, s’intenta augmentar la presència de visitants polonesos a la Costa Daurada. De fet, l’Aeroport de Reus ja preveu més vols -11.000 places- i, segons la gerent de la FEHT, Marta Álvarez, es treballa perquè els turistes es quedin a la Costa Daurada un cop aterrats. La destinació estarà present a la Fira Internacional Travel Show de Varsòvia al novembre. Els països nòrdics també es troben en la diana del sector turístic.

Álvarez ha explicat que el 85% de les accions es fan mitjançant intermediació, és a dir, dirigint-se als operadors turístics o les agències de viatges, que prescriuen la destinació als clients. La resta d’accions es dirigeixen als clients finals. A banda del mercat familiar, es busca també un altre tipus de visitant, com el sènior, les parelles o els esportistes, perfils que poden ajudar a desestacionalitzar el turisme a la Costa Daurada.

Per tot plegat, s’impulsaran patrocinis i esdeveniments que la posicionin com una bona destinació per qui busca esport o gastronomia, a més de sol i platja. “A través d’esdeveniments esportius, com el futbol o el golf, sumarem nous mercats, com els Estats Units, Amèrica del Sud, Xina i països nòrdics”, ha afegit la gerent de la FEHT, que aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració a la demarcació de Tarragona.

El pla de promoció es va engegar el 2014 i els diners provenen d’una part dels recursos obtinguts de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats. El pressupost d’enguany és el mateix que els dos darrers anys, de 900.000 euros.

Sílvia Jardí – ACN

Tarragona renova a FITUR els convenis amb Renfe i Movelia

Imatge del conveni que s'ha firmat amb RENFE

Imatge del conveni que s’ha firmat amb RENFE

Continua la intensa activitat a Fitur de Tarragona, que compta amb estand propi del Patronat Municipal de Turisme a la fira turística més important d’Espanya.

Ahir dimecres a la tarda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez, van signar un conveni de col·laboració amb Renfe Viajeros per promocionar activitats turístiques i culturals de Tarragona. Així mateix, aquest acord es concreta en descomptes fins al 35% sobre la tarifa general a tots els assistents i expositors de les activitats relacionades amb la promoció del turisme de congressos. L’acte va comptar amb la presència del ministre de Fomento, José Luis Ábalos.

D’altra banda, avui dijous el director general de Movelia Santiago Vallejo Sánchez-Monge i la consellera de Turisme, Inma Rodríguez, han estat els encarregats de renovar l’acord que des de l’any passat ha obert vies de treball orientades a atraure visitants per a la ciutat. A l’acte hi ha assistit també el conseller de Presidència de l’Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín. La central de reserves té acords amb importants entitats del transport de viatgers i posarà a disposició del Patronat Municipal de Turisme els seus canals i suports per oferir informació sobre productes i esdeveniments turístics, així com activitats de Tarragona. A més, Movelia oferirà les dades sobre el tràfic de viatgers a Tarragona.

Durant els cinc dies de fira, el Patronat Municipal de Turisme mantindrà una vintena de reunions amb organismes de gestió turística, partners, turoperadors i diferents empreses, tant de forma individual com amb el Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España.

L’estand de Tarragona Turisme és al pavelló 7 (stand 7B07 / 09) dins de l’espai de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre de l’Estand Catalunya. Del 23 al 25 de gener farà horari de 10 a 19 h, mentre que els dies d’obertura de la fira al públic en general (26 i 27) l’horari serà de 10 a 18 h.

 

El Consell Esportiu del Tarragonès lliura l’equipació al seu grup de voluntariat

Els voluntaris de Tarragona 2018 estaven molt implicats amb les activitats

Els voluntaris de Tarragona 2018 estaven molt implicats amb les activitats

El Consell Esportiu del Tarragonès, amb una bona representació de la comissió directiva, encapçalada per la seva presidenta Estefania Serrano, ha lliurat aquest matí tota l’equipació a un bon nombre de voluntaris del recent grup creat pel CET.

Aquest nou servei ha estat una iniciativa provinent del retorn de la positiva experiència que varem mantenir amb un grup estable de voluntaris de Tarragona 2018, que estaven molt implicats amb les nostres activitats; especialment, les destinades al col·lectiu de persones amb discapacitat, les d’esport en edat escolar i d’esport per a tothom.

També ha estat possible gràcies a l’acord amb l’Associació per la Promoció i la Formació del Voluntariat (APIFV), representat avui per Lluis Mangrané, que ens dona cobertura legal i ens interrelaciona amb altres institucions per a coordinar-nos i optimitzar accions conjuntament en l’àrea de voluntariat.

Actualment, disposem de 15 voluntaris i voluntàries i la intenció és completar el grup per tal de poder donar servei a totes les nostres iniciatives i també a les d’aquelles entitats i institucions vinculades amb el CET, sempre que, per les seves característiques i destinataris, siguin susceptibles de poder oferir-les la nostra col·laboració.

Esport i solidaritat, una nova expectativa del CET per la qual estem ben satisfets i il·lusionats

La Secuita reclama el pàrquing de baix cost vora l’estació de l’AVE

Un passatger que acaba d’aparcar el seu vehicle en el voral de la carretera d’accés a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona. Foto: Mar Rovira

L’Ajuntament de la Secuitainsisteix en la construcció d’un pàrquing de baix cost a tocar de l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona. Actualment, el consistori treballa en la redacció definitiva de l’informe mediambiental després que la tramitació inicial ja hagi estat aprovada en comissió d’urbanisme.

El projecte, però, no avança al ritme previst i el consistori critica que les administracions superiors no tenen interès en agilitzar la tramitació. “Adif no té cap interès en què l’ajuntament faci un aparcament, però nosaltres pensem que hi ha d’haver una alternativa molt més econòmica per a l’usuari”, defensa l’alcalde, Eudald Roca.

El batlle de la Secuita considera que la construcció d’un aparcament alternatiu al d’Adif és “una necessitat imperiosa”. “No sé com encara no han atropellat a ningú, sembla un mas robat”, sentencia. Des de fa anys, els usuaris que es volen estalviar el cost del pàrquing soterrat aparquen el vehicle al voral de la carretera que accedeix a l’estació, la TV-2231. De nit, han de caminar amb les maletes per un espai sense enllumenat i això, sumat als robatoris i a la crema d’una desena de vehicles a principis de l’any passat, genera “malestar” al municipi perquè en dona “mala imatge”, segons explica l’alcalde a l’ACN.

El consistori va plantejar el projecte ara fa tres anys i els tràmits administratius van començar el 2017 amb la compra d’una hectàrea i mitja de terrenys agrícoles. L’Ajuntament hi vol construir un pàrquing de 600 places amb un preu que rondaria els cinc euros al dia. Actualment, s’està redactat una modificació puntual de la normativa municipal per poder requalificar els terrenys.

Retrets a Adif

El projecte, però, topa amb el “desinterès” de les administracions, segons l’alcalde. “Adif no té cap interès en què l’ajuntament faci un aparcament. Amb el seu ja és suficient i, si convé, ja l’ampliaran”, diu Roca. El batlle critica que fa més de dotze anys que els governs haguessin pogut resoldre la problemàtica de l’aparcament a l’estació que, a més, encara no té pla director.

Malgrat aquests impediments, Roca remarca que han intentat cercar “sinergies polítiques” per desencallar el projecte, sense èxit. “Tot ens ho anem fent nosaltres, al nostre pas anem avançant de mica en mica i estic segur que assolirem l’objectiu”, apunta.

Des de la tardor passada, el govern català és el titular del vial que connecta amb l’estació. Tot i això, la situació no ha canviat i els usuaris continuen aparcant els vehicles a banda i banda de la carretera. Segons expliquen fonts dels Mossos d’Esquadra, durant aquest temps no han multat cap vehicle perquè no s’ha fet un canvi normatiu que prohibeixi l’estacionament als vorals. A hores d’ara, només poden sancionar aquells vehicles estacionats que posin en perill la seguretat viària.

Mar Rovira – ACN

Els promotors turístics de la Costa Daurada signen el conveni Corner per més de 340.000 euros

Foto de família dels signants del conveni Corner a les portes de la Diputació de Tarragona.

Diversos organismes públics i privats de la Costa Daurada han signat aquest divendres a la Diputació de Tarragona una nova edició del conveni Corner, que està adreçat a la promoció turística conjunta de la destinació. L’acord té un pressupost de 345.000 euros -un 20% més que l’anterior- i inclou la presència dels 25 ens implicats en diversos certàmens firals i en campanyes de promoció.

Els patronats municipals de turisme, les associacions i les empreses del sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es promocionaran a

FITUR la setmana que ve i tindran un espai propi dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha encapçalat per setzè any consecutiu la signatura del conveni Corner que enguany inclou 25 ens públics i privats de la Costa Daurada.

Entre les accions de l’acord es preveu l’assistència a fires internacionals com l’ITB a Berlín, Vakantiebeurs a Utrecht, WTM a Londres i a la MITT de Moscou. A la vegada, també inclou la seva participació en fires i promocions estatals i nacionals. Entre elles, FITUR a Madrid la propera setmana, Navartur a Pamplona, B-TRAVEL a Barcelona o una acció promocional amb Logitravel també a Madrid.

La Fira Internacional de Turisme, FITUR, que se celebrarà del 23 al 27 de gener a Madrid, tindrà una presència destacada de les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Sota el paraigua del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, 30 ens públics i privats del territori participaran del certamen i tindran un espai propi dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme. Durant aquests dies, el Patronat de Turisme de la Diputació té previst mantenir una cinquantena de reunions amb touroperadors, agències de viatge i companyies aèries.

A banda, el conveni també contempla una campanya de publicitat a la ciutat francesa de Bordeus i a la seva àrea metropolitana, i una altra al mercat andorrà. També està previst fer accions de comunicació en una revista especialitzada en el sector turístic del mercat català i en un portal on-line de prescripció i reserves de viatges espanyol.

La URV vol una garantia de finançament per les obres del campus Catalunya

Imatge del Campus Catalunya de la URV. Foto: Lo Campus Diari

La URV diu que les obres del campus Catalunya han de ser completes i incloure el trasllat de la Facultat de Psicologia, a més d’Educació. Per això, la universitat vol arrencar a la Generalitat el compromís “formal” que rebran finançament. La rectora de la URV, Maria José Figueras, ha explicat aquest dimarts que enviaran una sol·licitud al Govern en què exposen aquest posicionament, després que s’hagi consultat amb els degans. Si la inversió no està garantida perquè les obres siguin “completes”, hi ha un pla alternatiu, que implica millorar les instal·lacions de Sescelades. L’informe dirigit a l’executiu català també inclou les inversions necessàries per “altres desgràcies” en infraestructures, segons Figueras, com goteres en diversos edificis o intervencions al celler Mas de Frares, de la Facultat d’Enologia, a Constantí, on s’han detectat unes argiles que fan que la construcció s’estigui enfonsant, segons la rectora.

L’escalfament d’edificis municipals amb biomassa forestal, impulsat per la Diputació de Tarragona, serà una realitat el 2020

Signat el conveni per a l'inici de les obres per instal·lar calderes als primers municipis del projecte 'Xarxa de Calor de Proximitat'

Signat el conveni per a l’inici de les obres per instal·lar calderes als primers municipis del projecte ‘Xarxa de Calor de Proximitat’

La xarxa de calor de proximitat en edificis municipals, a partir de calderes alimentades amb biomassa forestal, és a punt d’arribar al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, en una iniciativa impulsada per la Diputació de Tarragona. Un total de nou municipis de la demarcació (Alcover, el Montmell, Gandesa, Horta de Sant Joan, la Fatarella, la Sénia, Rasquera, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) seran els primers a beneficiar-se, el proper hivern, d’aquest sistema d’abastiment energètic, més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient. El conveni marc que regula tots aquests projectes s’ha signat aquest dimarts al Palau de la Diputació de Tarragona, en un acte amb la participació del president de la institució, Josep Poblet, i dels alcaldes dels respectius municipis, amb l’assistència de la diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria i Territori, Imma Costa, i del vicepresident primer de la Diputació, Quim Nin.

El projecte –’Xarxa de Calor de Proximitat de la Diputació de Tarragona’– contempla la instal·lació de calderes i xarxes de calor en aquests nou municipis per produir energia tèrmica a partir de la biomassa (estelles de fusta, procedents de boscos dels mateixos municipis). Així, des d’una única caldera, alimentada amb biomassa forestal de qualitat, els respectius municipis escalfaran aigua que es conduirà per un entramat de canonades que connecten amb els sistemes de calefacció dels equipaments municipals. Enguany s’iniciarà la licitació de les obres amb la finalitat que la calor de proximitat arribi a aquests equipaments municipals l’hivern del 2020.

L’aprofitament de la biomassa com a font de calor té com a objectiu prevenir incendis forestals, gràcies a la neteja de boscos per obtenir la biomassa; potenciar l’ús d’energia renovable i local, fomentar una gestió forestal sostenible i reduir la despesa energètica als municipis. El projecte, liderat per la Diputació de Tarragona, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu ‘FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4‘. La Unió Europea cofinança el 50% de l’import sense IVA, del total de la inversió prevista, que és de 2.152.262,67 €. La Diputació i les administracions locals hi participen amb un 25% d’inversió, respectivament. D’altra banda, les actuacions en matèria del projecte de ‘Xarxa de Calor de Proximitat’ tenen entre els seus objectius la reducció de les emissions de CO2, d’acord amb els compromisos adquirits en el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, liderat per la Diputació de Tarragona i que aposta per una economia més sostenible en l’ús dels recursos, més ecològica i més competitiva. Així, entre els anys 2012 i 2018, la Diputació ha finançat la redacció de plans directors d’eficiència energètica en 148 municipis de la demarcació, que sumats als ajuts per a l’execució de les accions del Plans d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) representa una inversió total de més d’1,6 M € per part de la institució supramunicipal.

Igualment, el projecte ‘Xarxa de Calor de Proximitat’ s’inclou dins el conjunt d’iniciatives en matèria de gestió forestal, arranjament de camins i altres mesures de caire mediambiental impulsades des de la Diputació.

Beneficis per al territori

En la presentació pública del projecte, prèviament a la signatura del conveni, el president de la Diputació de Tarragona ha destacat la importància d’aquesta iniciativa “per aconseguir municipis sostenibles, amb tecnologia a l’abast de les persones i amb boscos ben gestionats”. Així mateix, Josep Poblet ha posat de manifest que, després d’aquests primers nou municipis, ja hi ha dotze municipis més interessats en aquesta iniciativa.

De la seva part, la diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria i Territori ha fet èmfasi en la prevenció dels incendis, un dels objectius destacats del projecte, i en el fet que el 90% dels municipis de la demarcació de Tarragona ja s’han adherit al PAES de manera decisiva.

Finalment, l’alcalde de Gandesa, portaveu dels nou municipis que l’hivern de 2020 ja comptaran amb calderes de biomassa, ha ressaltat els múltiples beneficis econòmics i mediambientals d’aquest sistema, el qual, ha afegit, repercutirà també positivament en la lluita contra el despoblament dels municipis petits de l’interior.

Recurs energètic sostenible

A través de l’ús de la biomassa forestal com a recurs energètic, es contribueix a mitigar el canvi climàtic, en aquest cas pel que fa a la reducció d’emissions. La utilització d’estella permet computar un balanç neutre d’emissions de CO2 per la seva condició d’energia renovable. Alhora, es valoritza un subproducte com l’estella, resultant de la gestió forestal sostenible, del tot necessària per defensar persones, béns i l’entorn de l’amenaça dels incendis forestals. Aquest fet implica afavorir la dinamització del sector forestal i contribueix clarament a l’impuls de l’economia circular dels territoris. Així mateix, l’execució del projecte suposarà un estalvi econòmic important als municipis pel que representa a la despesa de combustible. En aquest sentit, la posada en funcionament de les instal·lacions en aquests primers nou municipis produirà un estalvi en la seva factura energètica de climatització d’equipaments públics d’uns 170.000 €/any, la qual cosa representa estalviar un 77% de mitjana utilitzant estella com a combustible, en comptes de les energies fòssils actuals, com el gasoil, el gas o l’electricitat.

Nova retirada popular de plaques franquistes a Tarragona

Cartell del moviment contra els símbols franquistes

Cartell del moviment contra els símbols franquistes

Avui, 15 de gener de 2019, marquen 80 anys de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat de Tarragona. Aquest any passat 2018 se n’han complert 40 del naixement del règim del 78. L’existència de símbols feixistes exhibits a la via pública de Tarragona posa de manifest que la nostra no és una democràcia sana i que encara no s’ha fet net amb el franquisme.

La llei 52/2007, de 26 de desembre, coneguda com a “Llei de Memòria Històrica”, estableix a l’article 15 que les administracions públiques estan obligades a retirar de la via pública aquests símbols.

Per altra banda, l’entrada en vigor de la llei 5/2017, de 28 de març, afegeix a la Llei del dret a l’habitatge un termini d’un any per retirar les plaques d’aquells edificis que ja han perdut la protecció oficial.

A l’Ajuntament de Tarragona es va aprovar, l’abril de 2017, una moció presentada per la CUP per a retirar d’ofici les plaques de les façanes.

La existència d’aquestes plaques és, per tant, no sols il·legal, sinó també intolerable que perduri en el temps.

El dia 19 de gener de 2019 diverses entitats tarragonines convoquen, de nou, una retirada popular de simbologia franquista per tal de dur a terme el que l’Ajuntament hauria d’haver fet d’ofici.

L’IPC tanca el 2018 en un 1,3% a Tarragona, el nivell més baix de tota Catalunya

L'IPC de Tarragona, el més baix de 2018

L’IPC de Tarragona, el més baix de 2018

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va tancar el 2018 en un 1,3% a la demarcació de Tarragona, segons les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La xifra és la més baixa de tota Catalunya, on l’IPC va tancar l’any passat en l’1,4%. La taxa interanual de l’1,3% del desembre del 2018 és sis dècimes més baixa que la registrada el mes de novembre, quan va ser de l’1,9%. A nivell mensual, l’IPC va caure cinc dècimes el desembre. Els indicadors que més han contribuït a l’augment de preus a Tarragona han estat l’habitatge, l’aigua, l’electricitat i gas i combustibles (2,6%), les comunicacions (2,6%) i els restaurants i hotels (2,4%). En el sentit oposat, els preus van caure en l’oci i la cultura (-0,5%) i van pujar molt poc en mobles i articles de la llar (0,1%).

L’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla instal·la dues comportes al canal de la Rasa per evitar l’entrada d’aigua de mar quan hi ha llevantades

Comportes del Canal de Rasa d'Altafulla

Comportes del Canal de Rasa d’Altafulla

L’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla, on l’Ajuntament manté el 51 % del capital, i el 49 % restant, pertany a la Companyia d’Aigües de Catalunya SA, ha instal·lat dues comportes al canal de la Rasa amb l’objectiu d’evitar l’entrada d’aigua de mar quan es produeixen llevantades i reduir, d’aquesta manera, les inundacions a la rotonda del Puntet.

Aquesta actuació, que ha significat una inversió de 15.000 €, s’emmarca dintre del Programa d’Inversions, Actuacions i Finançament (PAIF) de la companyia per aquest any 2019, que destinarà un total de 100.000 € per a diferents millores a la xarxa de subministrament d’aigua del municipi.

Una de les obres destacades serà la instal·lació d’una estació de bombament d’aigua a la zona del Fortí, un dels sectors que més pateix quan es produeixen temporals de fort onatge, i que, en l’últim episodi de temporals va malmetre una de les canonades de la xarxa.

Els treballs en aquesta actuació, segons ha informat el Cap de Servei de l’Empresa d’Aigües, Jordi Aran, han consistit en netejar prèviament l’entrada del canal de la Rasa per instal·lar-hi a posteriori aquestes dues comportes que s’obren i es tanquen automàticament mitjançant la diferència de pressió provocada per l’aigua.

La Policia Local de Torredembarra deté el presumpte autor de diversos robatoris en establiments de restauració

Imatge d'un policia local de Torredembarra

Imatge d’un policia local de Torredembarra

La Policia Local de Torredembarra ha detingut un jove, gràcies a la col·laboració ciutadana, conegut per altres fets delictius, com a presumpte autor dels diversos robatoris en establiments de restauració que s’han produït a la població.

Els fets que van propiciar la detenció van succeir al voltant de les 23 h d’aquesta passada nit, quan es va rebre una trucada a la central de la Policia Local d’un veí, de l’avinguda de Montserrat, que informava que havia vist un jove sortint corrent d’un establiment de restauració, en direcció al centre de la població, alhora que facilitava una descripció molt acurada.

Tot seguit, una patrulla es va adreçar a l’establiment afectat i l’altra va realitzar una recerca del presumpte autor amb la descripció facilitada. La recerca va donar el seu fruït quan la patrulla va localitzar un jove que, a més a més, era ja conegut per cometre delictes similars. A banda de la descripció facilitada, els agents van ser informats que la persona que havia entrat a l’establiment s’havia tallat i sagnava, fet que també coincidia amb el jove que presentava un tall a la mà. Amb aquests clars indicis, els agents van procedir a la seva detenció i posterior disposició judicial.

Per esclarir la resta de robatoris en diversos establiments que s’han produït els darrers dies, les investigacions de la Policia Local continuen obertes, en col·laboració amb el Grup de Investigació dels Mossos d’Esquadra, però tot fa pensar que es tracta de la mateixa persona que ja ha estat detinguda.

 

Neix l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya

Neix l'Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya

Neix l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya

Amb la finalitat de donar veu a les dones que treballen al sector agrícola, ramader, forestal i pesquer, neix l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya. L’entitat, que fins ara actuava sota el nom ‘Grup de Dones del Món Rural’, s’ha constituït oficialment com una associació i s’ha inscrit al Registre general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una agrupació sense ànim de lucre, apolítica i no vinculada a cap sindicat.

Segons la Generalitat de Catalunya, un 20% de les dones es dediquen professionalment al sector primari a Catalunya i a més, aporten una gran millora econòmica, social i cultural de les zones rurals d’arreu del món. Per aquesta raó, els principals objectius d’aquesta nova organització són donar visibilitat a la feina de les dones del món rural, defensar els seus interessos i necessitats, crear sinèrgies i millorar la igualtat d’oportunitats del sector. L’associació es constitueix com una font de referència per proporcionar informació sobre la situació social i econòmica, les preocupacions i les necessitats reals de les dones del món rural als responsables polítics, a la societat i als mitjans de comunicació.

Amb la creació d’aquesta nova entitat, el grup de dones vol incidir en les polítiques del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i estar present en les diverses taules sectorials per tal de professionalitzar la seva activitat i apoderar les dones del sector primari. Per tal d’aconseguir els objectius fixats, l’associació realitzarà diverses activitats, des de l’organització d’estratègies de treball, fins a accions de sensibilització o programes formatius.

L’Associació de Dones del Món Rural està constituïda per una Junta Directiva que regeix, administra i representa l’entitat i està formada per 12 persones: la presidenta – Dolors Català-, la vicepresidenta – Montse Cardona-, la secretaria – Mònica Pont-, la tresorera – Maria Àngels Prat- i 8 vocals – Marcel·la Otamendi, Urgell Isus, Maria Casoliva, Carme Dalmau, Ester Gomis, Maria Àngels Cácerles, Isabel Castanyer i Anna Espelt. En aquest òrgan hi ha almenys una representant de cada territori (Terres de l’Ebre, Catalunya Central, Alt Pirineu, Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona).

El projecte es va posar en marxa el passat 2018, quan el grup va crear la seva primera xarxa social, un compte d’Instagram, per poder fer visible la seva feina. Tot i això, la idea de crear una associació d’aquestes característiques va sorgir 10 anys enrere, el 2008, quan l’Escola Agrària de Monells va agrupar 12 dones catalanes del sector primari i va organitzar un viatge a Zumaia, al País Basc, per conèixer la potència de l’associacionisme de la dona rural basca. Allà, van veure com era d’important l’apoderament i l’associacionisme femení en aquella regió.

Des de llavors, cada any s’han fet diferents estades per conèixer projectes emprenedors liderats o cotitulats per dones: Navarra (2011), Pallars (2012), Ripollès (2013), Empordà (2014), Solsonès (2015), Cantàbria (2017), Cerdanya (2017), Menorca (2018) i Terres de l’Ebre (2018). En cada una d’aquestes trobades, el grup va anar creixent en nombre de dones i en coneixements.

L’any 2015 a Solsona es va veure la necessitat d’aprofitar les xarxes socials per aconseguir que l’intercanvi fos permanent i no ocasional i es va crear un grup de WhatsApp, on es compartia informació sobre cursos, fires, jornades, trobades, interessos personals, dubtes, etc. A partir d’aquell moment i gràcies a la iniciativa de les Escoles Agràries de l’Empordà, del Solsonès i del Pallars, es va començar a gestar el grup, que ara s’ha acabat convertint en l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya.

Per fer visible l’associació i donar a conèixer la seva feina i valor, s’ha creat el blog de l’entitat (https://donesmonrural.wordpress.com/), el compte d’Instragram Dones Món Rural (@donesmonrural), el de Facebook (@donesmonrural) i el de Twitter (@donesmonrural).

D’altra banda, totes les dones que tinguin interès i que la seva vida laboral sigui exercida en l’àmbit de la ramaderia, pagesia, pesca o forestal poden formar part de l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya, només cal que omplin el formulari d’inscripció.

Triomf del CN Tàrraco a Manresa

Imatge de l'equip

Imatge de l’equip

L’equip absolut de waterpolo del CN Tàrraco es va imposar per 7-14 a la piscina del CN Minorisa B en partit corresponent a la Lliga Catalana de 3a divisió.

Els tarragonins van fer un gran inici de partit que va permetre agafar avantatge en el marcador.
El conjunt de Tarragona es va mostrar efectiu en les superioritats numèriques i la bona defensa en estàtic va permetre als de Jordi Figueras marcar el ritme del partit.
Els de Manresa van reaccionar en el tercer període però un gol dels visitants a l’inici del darrer període va donar tranquil·litat al CN Tàrraco, que no va patir per emportar-se la victoria.
El proper dissabte es disputa el derbi tarragoní, el CN Tàrraco rep al CN Reus Ploms, que es va imposar al CW Garraf per un contundent 19-6, a les 18:30 a Tarragona.
CN MINORISA B (7): Chircu, Ruiz (1), Pelegrín, Sala, Maspla (1), Bello (1), Solernou, Marín (1), Khalil (2), Cerezo (1), Pérez, Bianco i Villaro.
Entrenador: E. Martinez.
CN TARRACO (14): A. Román, D. Sánchez, A. Morató (1), JJ. Montón (2), Veintimilla (1), O. Román (1), Cirera (1), L. Rabie (2), R. García (4), O. Pérez (1) i Romero (1).
Entrenador: J. Figueras
PARCIALS: 1-4, 1-4, 4-2 I 1-4.
ÀRBITRES: López i Iñesta.

Els Pressupostos de l’Estat inclouen la millora de l’A-7 a La Móra, que caurà si l’independentisme no els aprova

Imatge general de la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, amb el seu equip a les portes de l’hemicicle lluint el projecte de llei de pressupostos. Foto: Tània Tàpia

Tal com avançar el subdelegat del Govern central a Tarragona en una entrevista concedida a Tarragona21, els Pressupostos Generals de l’Estat -presentats avui- inclouen la transformació de l’autovia A-7 entre La Móra i La Pobla de Montornès guanyant un carril per sentit de circulació. Però si els pressupostos no són aprovats per l’oposició dels partits independentistes, l’obra no es farà. El mateix que li passarà a les rotondes previstes fer a l’N-340 a Creixell, Roda de Berà i El Vendrell i reclamades pels seus alcaldes.

Es tracta d’un conjunt de rotondes que busquen frenar la velocitat dels vehicles i millorar accessos als municipis.

Interessant és que la proposta de Pressupostos destina 300.000 euros a la recuperació de la via fèrria Reus-Roda de Berà.

Projecte de Fomento de crear una rotonda d’accés a Creixell. Foto: Tarragona21

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) presentat pel govern espanyol del PSOE preveu destinar al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre un total de 212.305.530 euros, prop d’un 22% menys que les xifres dels comptes del passat 2018.

La finalització del procés de descontaminació química de l’embassament de Flix (Ribera d’Ebre) és, novament, l’actuació que s’emporta la xifra de recursos més important, 31,25 milions d’euros, que hauran de servir per reprendre i completar les operacions. També s’inclouen 6,1 milions d’euros per al sistema d’emmagatzemament temporal de residus atòmics de la central nuclear d’Ascó. El port de Tarragona, amb 24,7 milions, és l’entitat pública estatal de la demarcació amb una major dotació pressupostària.

Al recinte portuari s’urbanitzarà el moll de la Química i es faran actuacions per millorar l’accessibilitat ferroviària. Aquestes actuacions sumen 4,28 milions d’euros. A més a més, s’invertiran 2,2 milions en millores de seguretat. Hi ha una partida de 10,74 milions d’euros per a actuacions diverses i 3,9 milions més per a obres genèriques i actuacions menors.

Per la seva banda, el capítol ferroviari queda enguany força reduït, després d’haver concentrat el gruix de les inversions estatals durant els últims anys. Així, Adif té previst invertir 9,93 milions d’euros en la posada en marxa de la nova variant Vandellòs-Tarragona, a més de 13,69 milions en la línia Vandellòs-València. Addicionalment, el Ministeri de Foment ha previst una partida de 300.000 euros per a la recuperació línia Reus-Roda.

La xarxa viària

Pel que fa a actuacions a la xarxa viària de titularitat estatal, es concentren principalment en el tram ebrenc de la N-340 i la construcció de les anunciades rotondes. Així, Foment destina 2 milions d’euros a la supressió de girs a l’esquerra en quatre interseccions als trams d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant. A més, preveu 100.000 euros per a les glorietes d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant; així com 100.000 més a la construcció de tres rotondes i la millora de tres enllaços en interseccions a Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant. La millora de l’enllaç d’Amposta de la mateixa N-340, anunciada fa mesos, té una partida de 388.460 euros.

Al Camp de Tarragona, la connexió de l’A-27 i l’AP-2 a Montblanc només s’enduu 100.000 euros, la mateixa xifra prevista per al tram de l’A-7 entre la Móra i la Pobla de Montornès. L’administració estatal, per últim, preveu construir glorietes i passarel·les de vianants en el tram de la N-340 entre Torredembarra i Calafell.

Pel que fa a l’aeroport de Reus, es destinaran 5,81 milions d’euros, dels quals 4,48 milions són per la nova terminal d’embarcament i l’adaptació de l’edifici terminal. 1,2 milions d’euros s’ha pressupostat per a la seguretat i manteniment a l’aeroport.

Altres partides destacades són els 1,8 milions d’euros per a la climatització del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona o els 500.000 per “actuacions diverses” al Museu i Necròpolis Paleocristians. La remodelació i la millora del Parador de Tortosa s’enduu 390.000 euros.

La major part de les inversions del Ministeri per a la Transició Ecològica es concentren en regadius i actuacions a la conca de l’Ebre, compartides a la demarcació de Lleida, i actuacions per al control de la regressió costa, amb 230.000; la protecció i recuperació de sistemes litorals, 300.000; o les dotacions per a l’accés i ús públic de la costa, amb 100.000.

Paral·lelament, Enresa té pressupostat 118.000 euros per als treballs d’enguany de la clausura de Vandellòs I.

Redacció – ACN

ERC proposa que Tarragona es declari ciutat amiga de l’alletament matern

ERC Tarragona defensa que la lactància en espais públics és un dret de totes les mares i nadons

ERC Tarragona defensa que la lactància en espais públics és un dret de totes les mares i nadons

ERC Tarragona defensa que la lactància en espais públics és un dret de totes les mares i nadons que s’ha de poder exercir sense cap tipus de limitació. ‘No podem tractar la lactància com un acte que molesta, incomoda o ofèn. És una necessitat vital que no es pot limitar’, assegura el portaveu d’ERC Pau Ricomà. És per això que els republicans demanen que Tarragona es declari ciutat amiga de l’alletament matern, una proposta que es debatrà en el consell plenari d’aquest divendres 18  de gener.

Ricomà explica que la proposta del seu grup pretén acabar amb qualsevol situació que  vulneri el dret del nadó a ser alimentat en qualsevol moment i en qualsevol espai. Més encara si es tracta d’espais públics. ‘ No és coherent que, en una ciutat declarada amiga de la infància, es produeixin situacions que posen traves a que una mare pugui donar el pit al seu fill en un espai públic o municipal’, afirma el líder d’ERC. ‘L’Ajuntament de Tarragona ha de vetllar per tal que cap dona sigui discriminada per decidir donar el pit al seu nadó, quan sigui i on sigui’.

En aquest sentit, els republicans demanen ‘que en tots els edificis i espais municipals es faciliti l’alletament matern amb normalitat i que es revisin totes les normatives municipals per detectar i corregir qualsevol aspecte que dificulti l’exercici d’aquest dret’. Pau Ricomà explica que demanaran també que l’ajuntament col·labori amb centres hospitalaris i d’atenció primària per difondre els beneficis de l’alletament matern i es promocionin campanyes com la setmana mundial de la lactància materna. ‘Els beneficis de donar pit tant pel nadó com per la mare estan reconeguts, entre altres, per la Organització Mundial de la Salut. L’ajuntament de Tarragona ha de contribuir en l’exercici d’aquest dret i eradicar qualsevol situació que el dificulti’.

Cloenda de la campanya comercial de Nadal

Foto guanyadors del concurs d'aparadors

Foto guanyadors del concurs d’aparadors

El passat dia 10 es va celebrar l’acte de cloenda de la campanya comercial de Nadal endegada conjuntament per totes les associacions de comerciants de Tarragona, des de ponent a llevant,  i per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament. L’acte es va celebrar a Caixa Fòrum amb la presència de la consellera de Comerç de l’Ajuntament, Elvira Ferrando; el director de l’àrea de Negoci de CaixaBank a Tarragona, David Ciscar; el president de l’Associació de Comerciants Via T, Salvador Minguella, i  el president de l’associació dels Voltants del Mercat, Josep Maria Joan, entre d’altres.

Una de les activitats desenvolupades durant la campanya i a la que s’hi van adherir 140 comerços, va ser la decoració de Nadal, creada i dissenyada per la Fundació Estela per la Discapacitat. El total recaptat en la decoració ha anat destinat a la Fundació Estela, a qui se li va lliurar un donatiu de 4.235€.

D’altra banda, a l’entitat sense ànim  Tarraco Salut se li van  lliurar 3.000€ recollits amb motiu de la Campanya Nadal Musical. L’aportació la va realitzar l’Obra Social “la Caixa”.

També es van lliurar dues PlayStation 4 que es van sortejar entre els participants a la gimcana d’aparadors de Nadal i, finalment, es van lliurar els premis als sis establiments guanyadors del concurs d’aparadors nadalencs: Miguel Gigar-the Barber, D-Nas essències a l’aire, Farmàcia Garcia, Urly Flamenca, Netadent i El Racó del Pagès.

Torredembarra tanca enguany la commemoració ‘Mai Més’ dels vuitanta anys de la Guerra Civil

Imatge d'un Refugi antiaeri

Imatge d’un Refugi antiaeri

En el marc de la commemoració “Mai Més” dels vuitanta anys de la Guerra Civil que es va iniciar el 2017 i que enguany arriba a la seva fi, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, conjuntament amb l’Antena del Coneixement de la URV, el Centre d’Estudis Sinibald de Mas i la Biblioteca Mestra Maria Antònia, ha organitzat tot un seguit d’actes per tal de recuperar la memòria d’aquest esdeveniment tan transcendental com tràgic. Aquesta activitat té com a objectiu crear un espai on reflexionar i analitzar les claus d’aquell conflicte bèl·lic, des d’una perspectiva local però sense deixar de
mirar més enllà. En aquesta edició, també s’inclou una activitat infantil, un contacontes que servirà per parlar de la convivència en època de conflicte.

Tot i que les activitats conformen un conjunt global, el seu calendari es presenta al voltant de dos eixos:

  • Repressió i exili: Una conferència on es farà un repàs de com va funcionar la justícia repressiva i com va recaure damunt els torrencs. Una obra de teatre, “Memòria de les oblidades”, que dona veu a quatre dones van viure la represàlia i que van ser empresonades a les Oblates, i un tast de llibres de Jordi Manent relacionats amb Pompeu Fabra i el seu exili.
  • Primer franquisme: Dues conferències. Una al voltant de la instauració del règim i l’altra on, a través del que es podria considerar una anècdota com va ser el pas d’autoritats per la vila, es coneixerà la importància que atorgava el règim a la simbologia i a la propaganda.

També es presenta una exposició amb obres d’un dels fotògrafs tarragonins més importants, Hermenegild Vallvè, amb imatges de la ciutat de Tarragona durant el període 1936-1939. Novament, s’ofereix la possibilitat de visitar el refugi antiaeri de la plaça de la Font.

Arrenca una nova edició de la Casa d’Oficis amb 29 joves participants

Cartell promocional Casa d'Oficis

Cartell promocional Casa d’Oficis

Aquest gener comença una nova edició de la Casa d’Oficis de l’Ajuntament de Tarragona, un programa de formació i treball adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys que actualment es troben en situació d’atur.

El programa té una durada d’un any i està distribuït en dues fases de sis mesos cadascuna. A la primera fase es dona prioritat a la formació en l’ofici i en aspectes complementaris (riscos laborals, seguretat, higiene, orientació laboral, informàtica…). A la segona es prioritza l’experienciació laboral en diversos equipaments municipals. Els participants en aquest programa reben una beca durant la primera fase, mentre que durant la segona són donats d’alta amb contracte de formació com a treballadors de l’Ajuntament.

En aquesta edició el programa ofereix 29 places, distribuïdes en tres especialitats formatives:

  • Atenció a sociosanitària a persones dependents.
  • Reparació i manteniment d’habitatges.
  • Dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil – Auxiliar d’educació infantil. Els participants d’aquesta especialitat obtindran els carnets de monitor de lleure, menjador i transport.

Les persones interessades a optar a aquest programa han de tenir entre 16 i 24 anys, han d’estar inscrites a l’atur com a demandants d’ocupació en el moment de la sol·licitud i han de viure a la Part Alta o Campclar (o àrees d’influència).

Les persones interessades poden inscriure’s a través d’internet o bé sol·licitar informació a les instal·lacions de Tarragona Impulsa (Espai Tabacalera, av. Vidal i Barraquer s/n, Magatzem 1 2n pis. Telèfon d’atenció 977 243 609).

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, projecte treball als barris.

 

Demà nova aturada a Endesa i tall de la N-340 a Tarragona

Els treballadors d’Endesa han organitzat una aturada

La plantilla d’Endesa continua demà amb el calendari de mobilitzacions que va iniciar el mes de desembre amb aturades als centres de treball de tot l’Estat. Demà, els treballadors i les treballadores de Catalunya faran aturades d’11.30 a 12 hores davant de tots els centres de treball, protestes que es repetiran els dies 22 i 29 de gener de 2019.

Recordem que el passat mes de juny de 2017, la direcció d’Endesa va presentar denúncia del IV Conveni Col·lectiu Marc d’Endesa. A la Comissió Negociadora creada per a la negociació del V Conveni, la direcció va plantejar una proposta que tenia com a únic objectiu reduir drets laborals, econòmics i socials dels treballadors i les treballadores que conformen la plantilla d’Endesa.

El passat 27 de desembre es va arribar al bloqueig de la negociació que perseguia la pèrdua de drets dels treballadors i treballadores i del personal passiu.

Davant la negativa de transigir amb cap nova retallada, tenint en compte els espectaculars resultats econòmics que està obtenint la companyia i els esforços que ha suposat per a la plantilla la signatura del conveni ara denunciat, l’empresa ha materialitzat el bloqueig, que ha estat duent a terme en aquests 18 mesos de pretesa negociació, amb el tancament unilateral de la Mesa de Negociació del V Conveni Marc del Grup Endesa.

Amb aquesta acció unilateral arrabassa el dret del personal passiu de les diferents empreses que formen l’actual Endesa, i manté la política d’espoli practicada per la propietària d’Endesa, l’elèctrica italiana ENEL participada pel govern transalpí, i aconsegueix, a més de generar una indefensió important a un col·lectiu de prop de 27.000 antics treballadors i treballadores o vidus i vídues, embutxacar-se les quantitats aprovisionades en els comptes d’Endesa per a aquesta finalitat, que actualment arriben a més de 700 milions d’euros.

Les seccions sindical d’UGT FICA, CCOO i SIE denuncien que aquest bloqueig deixa els treballadors i treballadores d’una empresa de la rellevància d’Endesa, que va ser líder del sector elèctric estatal, sense conveni i amb les seves condicions laborals contractualitzades.

Sense descartar l’enduriment de les mesures a adoptar, els sindicats UGT FICA, CCOO i SIE, que tenen més del 95% de la representació sindical a l’empresa, mantenen el calendari d’aturades a tot l’Estat.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies