.

.

TOTS 21

Vídeos: Primer va ser Ucraïna i ara Turquia; Carlos se’n va per ajudar en les tasques de rescat

Carlos Ocampo viatjarà a Adana per presentar ajuda després del terratrèmol. Foto: Tots21

Carlos Ocampo viatjarà a Adana per presentar ajuda després del terratrèmol. Foto: Tots21

Ara fa gairebé un any, Carlos Ocampo, un pintor que viu a l’Argilaga, pedania de La Secuita, marxava cap a Ucraïna per portar-hi ajuda humanitària i tornar cap a casa amb refugiats. El que va veure allà el va colpir en tal mesura que, poc temps després, va fer una segona volta i va tornar-hi amb la mateixa missió. Ara, en veure la catàstrofe que ha causat el terratrèmol a la frontera entre Síria i Turquia, ha decidit tornar a agafar els trapans i viatjar fins allà per ajudar a rescatar el milers de persones que encara estan sota les runes.

Divendres al migdia, el Carlos agafarà un vol des de Barcelona fins a Adana, la població turca que s’ha convertit en l’epicentre de l’ajuda internacional, per unir-se als equips de rescat.

Aquest argilaguí de residència, argentí de naixement i criat a Paraguai explica que, quan va veure les imatges del terratrèmol per la televisió, va sentir el mateix que quan va veure les destrosses causades per la guerra entre Rússia i Ucraïna. “No puc quedar-me aquí veient el que està passant i no prestar la meva ajuda a la gent que ho necessita”, comenta. És conscient de les colpidores escenes que es pot trobar quan arribi al lloc del terratrèmol, però l’estira més la satisfacció que troba en ajudar la gent que no pas el patiment que viurà.

I és que la necessitat de posar-se al costat dels desfavorits no és nova per al Carlos. Durant la seva joventut, quan encara vivia a Paraguai, va ser fundador d’una ONG l’any 1999, Sunú, que encara avui continua activa.

Tot i que ha intentat fer els primers contactes des d’aquí, trucant a Creu Roja i altres entitats solidàries, fins al moment no ha aconseguit massa informació i tampoc cap contacte d’Adana per poder planificar un mínim. Això, però, no el tira enrere. La seva experiència en aquest àmbit el fa estar confiat i segur que sortirà de l’aeroport amb una destinació concreta.

Així doncs,  l’únic que sap el Carlos és que divendres viatja cap a Adana, fent escala a Istambul, i que, probablement, tornarà a principis de la setmana que ve perquè a partir d’aleshores, apunta, ja no es podrà fer massa cosa més per la gent que continua sota les runes.

Aquesta serà, doncs, la tercera missió humanitària a títol individual que fa el Carlos des que va venir viure a Tarragona fa més de dues dècades. Com en les dues primeres, va pels seus propis mitjans i és per això que fa una crida a qui vulgui col·laborar amb aportacions econòmiques.

V.Tapias

 

Aportacions econòmiques per ‘anar’ amb el Carlos fins al lloc del terratrèmol, aquí

Ahir a la tarda, el Carlos no aixecava el cap del telèfon per mirar de buscar contactes. Foto: Tots21

Ahir a la tarda, el Carlos no aixecava el cap del telèfon per mirar de buscar contactes. Foto: Tots21

Carlos Ocampo, veí de l’Argilaga, comença divendres una nova missió humanitària per anar a prestar ajuda en les tasques de rescat després del terratrèmol que ha deixat milers de morts a la frontera entre Síria i Turquia. Igual que va fer quan va marxar a Ucraïna en esclatar la guerra, ho fa pels seus propis mitjans.

De moment, té el bitllet d’avió que el portarà fins a Adana, l’epicentre de l’ajuda humanitària del terratrèmol. Quan arribi, “es buscarà la vida”, com ell diu, per subsistir durant els dies que hi sigui. “Un cop allà ja miraré on puc dormir i què puc menjar. L’important és arribar-hi per ajudar en tot el que necessitin. Tinc dues mans i molta energia per fer tasques de rescat”, apunta.

Per això, tal com va fer en la seva missió a UcraÏna, ha fet servir les xarxes socials per demanar la col·laboració de les persones que vulguin ajudar-lo. Qualsevol persona que vulgui fer una aportació econòmica, pot fer-ho enviant un Bizum al telèfon 699 978 281.

V.Tapias

 

Cicle de cinema infantil en català a La Secuita i L’Argilaga

Es tracta del cicle CineXic. Foto: Cedida
Es tracta del cicle CineXic. Foto: Cedida

El municipi de la Secuita ha decidit fer una aposta pel cinema infantil en català. Per això ha programat vuit pel·lícules per a aquest any 2023, totes elles amb entrada gratuïta.

Les projeccions començaran el dissabte 28 de gener amb “Gordon i Paddy”, una pel·lícula que es podrà veure al teatre del Casal de la Secuita.

Les altres set pel·lícules són les següents:

-25 de febrer a les 18 hores al teatre del Casal de l’Argilaga:  “Al sostre del món”.

-25 de març a les 18 hores al teatre del Casal de la Secuita: “El Cargol i la Balena”.

-22 d’abril a les 18 hores al teatre del Casal de l’Argilaga: “La mama és pura pluja”.

-27 de maig a les 18 hores al teatre del Casal de la Secuita: “Jacob, Mimi i els gossos del barri”.

-28 d’octubre a les 18 hores al teatre del Casal de l’Argilaga: “Neu i els arbres màgics”.

-25 de novembre a les 18 hores al teatre del Casal de la Secuita: “Solan & Eri, missió a la lluna”.

-23 de desembre a les 18 hores al teatre del Casal de l’Argilaga: “Operació Pare Noel”.

A l’entrada a la sala, els assistents podran aconseguir el Passaport CineXic i, quan tinguin un mínim de quatre segells, entrant a cinexic.cat/passaport, podran guanyar un dels lots culturals que s’han preparat per als espectadors i espectadores més aventurers del cinema en català!

L’Argilaga inaugura el seu nou teatre

Pla general del teatre durant la inauguració. Foto: Tots21

Pla general del teatre durant la inauguració. Foto: Tots21

L’Argilaga ha estrenat aquest cap de setmana el seu nou teatre. La inauguració oficial es va celebrar el vespre de divendres, amb un concert de jazz del grup The F.E.O.S Experience i un petit refrigeri al bar del casal.

L’acte va començar amb unes breus paraules de Loreto Martorell, regidora de l’Ajuntament; Àngel Cortadelles, director dels Serveis Territorials d’Administració Local a Tarragona, i Eudald Roca, alcalde de La Secuita. Roca va explicar tots els ets i uts de les obres i va felicitar els veïns del poble per la seva implicació en el projecte.

La regidora Loreto Martorell (2a des de l'esquerra) també és veïna de l'Argilaga. Foto: Tots21

La regidora Loreto Martorell (2a des de l’esquerra) també és veïna de l’Argilaga. Foto: Tots21

El teatre s’ubica a l’edifici del casal, un casal d’època modernista que compta amb dos naus. Segons va explicar l’alcalde, l’ala oest es va rehabilitar fa 18 anys i “aquesta última actuació ha servit per rehabilitar l’ala est i ajuntar les dues naus”. Les obres han consistit en la substitució de la coberta, instal·lació d’aïllament tèrmic, climatització, canvi de paviments, ampliació de la caixa escènica, cortinatge i telons, entre d’altres.

Una imatge del bar del casal, ple de gom a gom. Foto: Tots21

Una imatge del bar del casal, ple de gom a gom. Foto: Tots21

Tot plegat ha suposat una inversió de 380.000 euros, 182.000 dels quals han estat finançats pel departament de Governació de la Generalitat dintre del Pla Únic d’Obres i Serveis, 54.400 per la Diputació dintre del Pla d’Acció Municipal i la resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

L’alcalde va explicar que “hem aprofitat les obres per arreglar el pati que uneix els dos edificis i li hem rentat la cara a la part del bar del casal”. A més, en ser un edifici catalogat, també s’han hagut de fer actuacions relacionades amb la seguretat, com un canvi de canonades i la instal·lació d’un dipòsit d’aigua per usar-lo en cas d’incendi.

La presidenta de l'Associació Cultural de l'Argilaga, Noemí Ayxendri, parlant amb veïns. Foto: Tots21

La presidenta de l’Associació Cultural de l’Argilaga, Noemí Ayxendri, parlant amb veïns. Foto: Tots21

El teatre està cedit a l’Associació Cultural de l’Argilaga. La seva presidenta, Noemí Ayxendri, estava molt satisfeta amb el resultat dels treballs realitzats. “Estem molt contents de tenir un teatre com aquest. A més, se’ns ha consultat des d’abans de començar les obres i les nostres idees, les que han estat possibles, s’han respectat”, deia amb un somriure als llavis. “Ara ja tenim un local esplèndid i intentarem programar-hi coses dintre de les nostres possibilitats”.

L'actor Oriol Grau també va assistir a la inauguració. Foto: Tots21

L’actor Oriol Grau també va assistir a la inauguració. Foto: Tots21

La mateixa satisfacció es veia reflectida també en les cares dels veïns i veïnes que van assistir a la inauguració. Entre els assistents també hi havia l’actor Oriol Grau, que també va lloar l’estètica del nou teatre: “M’agrada molt l’estètica perquè s’ha conservat l’estil que ja tenia”, comentava.

El de divendres va ser l’acte oficial d’inauguració i el primer d’un cap de setmana cultural, on s’ha pogut veure teatre, contacontes i altres activitats per a la canalla.

V.Tapias

 

Salvaguarda ambiental per als terrenys adjacents al pantà del Gaià

La presidenta de l’Associació Mediambiental la Sínia, Raquel Córdova i el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho. Foto: Cedida

 

Repsol i l’Associació Mediambiental la Sínia estan d’acord en la necessitat de fer compatible l’ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials

 

Una de les accions destacables de l’acord de custòdia és la col·laboració amb el projecte de reintroducció de la tortuga de terra

 

La presidenta de l’Associació Mediambiental la Sínia, Raquel Córdova i el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, han signat avui el conveni l’acord de custòdia dels terrenys adjacents al pantà del Gaià propietat de Repsol.

Repsol i l’Associació Mediambiental La Sínia estan d’acord en la necessitat de fer compatible l’ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials. Després del que ha suposat la recuperació del cabal ecològic del Gaià, a través de la signatura del conveni entre Repsol i l’ACA, les actuacions contemplades en l’acord que s’ha signat avui busquen aconseguir un alt nivell de qualitat ambiental de l’entorn del pantà i prevenir el deteriorament del patrimoni natural i de la seva biodiversitat.

L’espai natural del riu Gaià (codi ES5140019) va ser declarat mitjançant ACORD GOV/112/2006, de 5 de setembre, inclòs en la xarxa Natura 2000 (codi ES5140019) com a LIC (Lloc d’Importància Comunitària) i ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les Aus). Per Acord GOV/150/2014, de 4 de novembre, es va fer la declaració de les zones especials de conservació (ZEC) de la regió biogeogràfica mediterrània, on s’inclou el riu Gaià, i es van aprovar els instruments de gestió. Tot l’àmbit correspon a una àrea d’alt d’interès faunístic i, entre altres espècies, és destacable que hi nidifica una parella d’àguiles cuabarrada (Aquila fasciata) que utilitza les zones properes a l’embassament com a àrea de campeig i alimentació. Aquesta espècie de la fauna salvatge autòctona està declarada protegida i inclosa dins el Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades. En l’àmbit territorial, el riu Gaià té altrament una gran importància com a connector ecològic de primer ordre.

Repsol és l’empresa propietària de 499,44 hectàrees, una part de les quals, se situen al domini públic hidràulic del curs fluvial del riu Gaià i al mateix embassament a l’entorn de l’embassament del riu Gaià. Aquestes finques se situen als municipis de la Secuita, el Catllar, Renau, Vespella de Gaià i Salomó, comarca del Tarragonès, i Vilabella del Camp, comarca de l’Alt Camp. I totes estan situades dins l’Espai Natural Protegit del riu Gaià.

L’any 2012, es va presentar la redacció del Pla d’Acció per a la Biodiversitat (PAB) de les finques de Repsol a l’entorn de l’embassament del Gaià. El document del PAB va ser redactat per LIMONIUM, juntament amb Acció Natura l’any 2011, a través de la Fundación Repsol. Des de l’any 2015, i a càrrec del Complex Industrial de Repsol, s’estan executant actuacions recollides en el PAB. Les tasques busquen millorar i augmentar la biodiversitat de la finca propietat de Repsol a l’entorn de l’embassament del Catllar, la qual forma part de l’Espai Natural Protegit riu Gaià.

D’altra banda, Repsol i La Sínia fa diversos anys que col·laboren en projectes de custòdia del territori. L’any 2014 van signar un primer acord de custòdia a la font de Sant Joan, on s’han fet treballs de millora i de recuperació de l’espai, com per exemple, la consolidació d’un refugi per a ratpenats, diverses recuperacions de marges i millores de la vegetació de ribera.

També el foment del voluntariat corporatiu ha estat una de les activitats dutes a terme els darrers anys, a través de l’organització de diverses jornades adreçades a treballadors de Repsol, on s’han dut a terme diferents accions, com ara basses de suport per a la fauna, diverses plantacions de vegetació de ribera, col·laboració en el seguiment de la fauna aquàtica del riu Gaià i la construcció de caixes niu entre d’altres. Cal destacar que algunes d’aquestes accions s’han fet en terrenys a l’entorn de l’embassament del Gaià, en el marc del projecte de millora d’aquest espai natural protegit.

En el desenvolupament de l’objecte del present acord de custòdia, les parts coincideixen a col·laborar en els següents àmbits:

a) Establir línies de treball conjuntes, per mantenir, impulsar i incrementar la conservació de l’espai natural riu Gaià.

b) Intercanviar coneixements tècnics de què ambdues parts disposin en la matèria objecte del present conveni.

c) Promoure la celebració i organització conjunta d’actes, jornades, xerrades, estudis científics i tècnics per a la difusió dels valors naturals de l’espai natural riu Gaià.

d) Aconseguir un alt nivell de qualitat ambiental de l’espai esmentat, prevenint el deteriorament del patrimoni natural i de la biodiversitat i/o facilitant la seva recuperació mitjançant l’ordenació integral de l’ús, la millora de la planificació i de la gestió dels recursos naturals.

Tortuga de terra

Una de les accions de l’acord  és la col·laboració amb el projecte de reintroducció de la tortuga de terra. Foto: Cedida

Una de les accions destacables de l’acord de custòdia que s’ha signat avui, és la col·laboració amb el projecte de reintroducció de la tortuga de terra (testudo hermanni) a l’espai natural protegit del riu Gaià, que promou la Generalitat i que compta amb el suport tècnic del CRARC, Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya. Gràcies a aquest acord de custòdia, s’ha facilitat aquest projecte de reintroducció d’aquesta espècie amenaçada.

Des de l’any passat, s’han fet diverses accions de millora de l’espai. Concretament, aquest any 2022 i gràcies als ajuts d’espais naturals de la Generalitat de Catalunya i el suport econòmic de Repsol, s’han fet algunes actuacions com ara la construcció de dues vedrunes, la col·locació de diversos abeuradors, la senyalització de l’espai, tancament d’algun camí per evitar el trànsit rodat en zones sensibles i diverses plantacions amb vegetació de ribera.

Redacció

 

Un ciclista resulta ferit greu en patir un xoc frontal amb una furgoneta a la Secuita

Un ciclista ha resultat ferit greu després de patir una col·lisió frontal amb una furgoneta a la Secuita Tarragonès) i ha estat traslladat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Els fets han passat al quilòmetre 5 de la T-223 a les 8.02 hores del matí d’aquest dimecres, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. De moment es desconeixen les causes del xoc. En l’atenció a la víctima hi han participat dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques, així com dues dotacions dels Bombers i patrulles dels Mossos d’Esquadra.

ACN

 

Vistabella inicia les obres per retornar l’esplendor de l’interior de l’església jujoliana del Sagrat Cor

Interior de l’església amb una làmpada feta per Jujol. Foto: Jaume Garcia

L’església de Vistabella -Tarragonès-, única que va aixecar l’arquitecte Josep Maria Jujol, ha iniciat la seva reforma interior. L’Arquebisbat de Tarragona, titular de l’edifici, executarà de cop les darreres fases i que són les que afecten l’interior després que anteriorment hagués millorat la torre del campanar i la coberta i a continuació, les quatre façanes. Vistabella es prepara, a més, per tenir completa l’obra en l’any del centenari de la seva construcció -1923-2023-.

La delegada diocesana per al Patrimoni Cultural de l’Arquebisbat de Tarragona, Roser Martín, ha informat a Tots21 que el dia 22 de juny es va constituir la mesa de contractació que va valorar les ofertes presentades per adjudicar el contracte d’execució de les obres definides a les fases 3, 4, 5 i 6 del projecte de restauració de l’església del Sagrat Cor de Vistabella.

El procediment de licitació ja ha acabat. La mesa de contractació acordà de forma motivada adjudicar l’execució del contracte a l’empresa Vesta Rehabilitación, SL.

El juliol es va publicar l’adjudicació definitiva del contracte de les obres definides a les fase 3, 4, 5 i 6 del projecte de restauració de l’església. Un cop formalitzat el contracte les obres es van iniciar el 19 de setembre passat.

El cor de l’església, fet de fusta i simulant una menjadora per a animals, amb barana de fusta en diagonal. Foto: Jaume Garcia

L’execució del contracte suma 256.404,60 € + IVA. A aquest import s’hi hauran de sumar els honoraris tècnics i altres despeses pròpies de l’obra.

Aquestes fases tindran lloc a l’interior i tenen com a objectiu ‘retornar l’esplendor que tenia el temple quan es va dissenyar’, subratlla Martín. Es dotarà el temple d’una nova climatització que millorarà les condicions de conservació de les pintures que el propi Josep Maria Jujol va dibuixar i que encara es conserven, es recuperaran els paviments originals de la capella de la Mare de Déu del Roser i la nau central, es restauraran els elements de fusta i ferro originals, es restauraran els paraments de l’interior i les pintures sobre maó. La restauració de les pintures sobre parament llis no estan englobades en aquestes fases. Finalment, es dotarà d’una nova il·luminació l’interior.

Una panoràmica parcial de l’interior. Les pintures no són de Jujol, es van afegir posteriorment. Foto: Arquebisbat

Treballar en una obra de Jujol

‘Restaurar patrimoni és sempre un repte, i una obra única i emblemàtica com ho és el temple de Vistabella, és una tasca d’enorme responsabilitat però hi ha un bon equip darrera. S’ha procurat perquè la intervenció guardi unitat amb l’obra original emprant materials i tècniques similars als de l’època de construcció de l’obra. Hem volgut apropar-nos a l’obra de forma respectuosa i escrupolosa, conservant elements originals i evitant alteracions de tipus estructural o tipològics de l’espai. Mínima intervenció i màxim respecte per l’obra original fugint de fantasies que haurien esborrat el sentit que Jujol va donar a la seva obra’, ha destacat Martín.

Façana principal de l’església de Vistabella un cop restaurada. Foto: Tots21

El termini de les obres és d’uns 10 mesos, aproximadament.

L’any del centenari de la seva construcció

L’alcalde de La Secuita -on se situa el nucli de Vistabella-, Eudald Roca, ha destacat a Tots21 la importància d’aquestes obres, ‘que remataran la reforma integral de l’església del Sagrat Cor, l’única obra eclesiàstica de Jujol començada i acabada per ell i on el poble va participar treballant-hi. La gent se la sent molt seva’, destaca. Donat el pes de l’obra arquitectònica i artística i el valor que sempre se li ha donat des de Vistabella i els municipis de l’entorn, ‘des de l’Ajuntament ens hi hem abocat aportant una quantitat de diners molt destacada, de 60.000 euros’.

La reforma acabarà l’any vinent, un any ‘clau perquè s’esdevé el centenari de la seva construcció i des de l’Ajuntament programarem un seguit d’activitats molt destacades’, ha afirmat. L’Ajuntament haurà d’encaixar, no obstant això, el calendari d’obres amb les activitats que prevegui fer, ja que deu mesos d’obres suposen que acabarien al juliol de l’any vinent i abans hi ha la Primavera Musical.

Per a l’execució de les darreres fases del projecte de restauració es comptarà amb ‘la inestimable col·laboració econòmica’ de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de la Secuita -60.000 euros- i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i la propietat. ‘Sense la suma de totes aquestes aportacions no s’hauria pogut fer front a la restauració de l’església del Sagrat Cor de Vistabella’, ha conclòs Martín.

L’Església del Sagrat Cor és un Bé Catalogat d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de Monument Històric. Gaudeix del màxim nivell de catalogació que contempla la Llei 9/1993, de patrimoni cultural català. Es va incoar l’expedient de catalogació l’any 2010 i s’acordà definitivament la seva catalogació el 25 de març de 2011.

Jaume Garcia

 

La Secuita inaugura un innovador Casal i Centre de Dia

Un moment de la inauguració, que ha reunit força gent

La gent gran de la Secuita compta amb un nou equipament que millora la seva salut i benestar. Cofinançat per la Diputació de Tarragona, el Casal i Centre de dia del municipi s’ha inaugurat aquest dijous a la tarda en un acte amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona i diputat del SAM de la institució, Enric Adell; de l’alcalde del municipi, Eudald Roca, i del director dels Serveis Territorials de Drets Socials de la Generalitat a Tarragona, Daniel Sagalà.

Es tracta d’un espai innovador per quant comparteix edifici i a la vegada serveix per donar servei als quatre nuclis del municipi, La Secuita, L’Argilaga, Vistabella i Les Gunyoles. L’alcalde, Eudald Roca, ha explicat a Tots21 la innovació que suposa compartir en un mateix edifici un Centre de Dia i un Casal de la Gent Gran, de manera que s’ha volgut ‘no discriminar aquelles persones que necessiten els serveis del Centre de Dia, però també van a fer una partida o a xerrar amb els seus amics al Casal d’Avis’.

Recinte destinat a infermeria

Una de les sales comunitàries

Enrada al complex

Només una porta separa els dos equipaments, de manera que es crea una sensació de continuïtat que redueix la sensació d’aïllament dels usuaris dels Centres de Dia habituals. ‘Les persones que estan soles s’abandonen. Necessiten companyia i fer activitats’. El Centre de Dia farà atenció personalitzada. Per usar el Casal només cal estar empadronat al poble -que, recordem, té quatre nuclis- i tenir més de 65 anys.

L’edifici és un recinte molt exterior, lluminós i amb una àmplia balconada orientada al sud. Es troba ubicat en una illa molt potent d’equipaments municipals. ‘Fa onze anys vam fer la piscina i els vestidors; fa set, les instal.lacions esportives, les de padel, de futbol sala i bàsquet i ara, els equipaments per a la gent gran. A l’estiu, el lloc funciona molt bé i és molt usat per les famílies’.

A l’acte inaugural, que ha reunit força gent, hi ha assistit, així mateix, la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès; el director dels Serveis Territorials de Presidència de la Generalitat a Tarragona, Àngel Cortadellas; el secretari per a l’Administració de Justícia, Eusebi Campdepadrós; el senador Josep Rufà; les diputades de la Diputació Marta Blanch i Sílvia Puerto, i les regidores i regidors de la corporació municipal.

La inversió

La Diputació ha aportat 339.373,90 € per a aquest nou equipament, que també ha comptat amb finançament de la Generalitat, de l’Ajuntament de la Secuita i de Fons de la Unió Europea pel Desenvolupament Rural. Situat al costat de la zona d’equipaments esportius, l’edifici compta amb una superfície total construïda de més de 400 metres quadrats. El primer espai es destina a un ús lúdic i de serveis per la gent gran, amb una sala de més de 100 m2, divisible en tres sales -on es poden organitzar conferències, lectures, concerts, projeccions, activitats, manualitats, balls, àpats…-, perruqueria-podologia, control d’accés, un gran espai diàfan d’entrada i una terrassa exterior privada. Aquest espai és de lliure accés per la gent gran del municipi.

L’altra part de l’edifici és d’accés restringit, de caire tutelat i hospitalari, i es destina a aquelles persones grans que necessiten d’una atenció més especifica i professional. Està adaptat a necessitats més hospitalàries de dia i compta amb sala de consulta mèdica-rehabilitació, sala de control d’infermeria, dutxa geriàtrica, lavabos, vestidors, vestidors de personal, bugaderia, cuina, menjador, sala d’activitats i repòs, espai exterior privat i enjardinat i sala d’equips tècnics. La seva capacitat màxima és de 20 usuaris. A tots dos espais han prioritzat els criteris d’eficiència energètica, llum natural, climatització i adaptació de l’accessibilitat.

Edificis autsuficients

D’altra banda, el Centre per la Gent Gran i l’Escola són els dos primers edificis públics de La Secuita autosuficients. En un municipi amb 2.000 habitants, incloent-hi els quatre nuclis que el formen, s’han instal·lat 41 mòduls (plaques) fotovoltaics a la teulada del Centre per la Gent Gran del municipi. ‘El cost d’aquesta inversió realitzada en tots dos edificis es preveu amortitzar-la, per l’estalvi en el consum elèctric, en un període de set anys, sense comptar amb la quantitat subvencionada. La vida útil de aquesta instal·lació es preveu que sigui un mimin de 30 anys’, ha destacat Roca.

Redacció

 

Detinguts a Sant Pere i Sant Pau tres homes pel robatori d’una caixa forta d’una cafeteria de l’Estació del Camp de Tarragona

Els mossos van localitzar la furgoneta implicada en el robatori  i els tres individus en unes cotxeres del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau.. Foto: Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació del Tarragonès van detenir aquest dimecres al barri de Sant Pere i Sant Pau tres homes de 26, 33 i 35 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.

Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació dimarts dia 2 d’agost arran d’una denúncia per la sostracció d’una caixa forta de l’interior de la cafeteria de l’Estació del Camp de Tarragona, situada a la Secuita (Tarragonès).

Els lladres van tallar amb unes tenalles un cadenat que assegurava una de les portes i van accedir a l’interior de l’establiment per perpetrar el robatori.

Davant d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra van muntar un dispositiu policial i gestions d’investigació van permetre localitzar la furgoneta implicada en el robatori  i els tres individus en unes cotxeres del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau.

Immediatament, diverses patrulles van desplaçar-se al lloc i van detenir els tres homes quan intentaven obrir la caixa forta amb una radial.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts passaran en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

Redacció

 

L’Argilaga sorprèn oferint la sarsuela catalana ‘Cançó d’amor i de guerra’

Un moment del final de l’obra. Foto: Tots21

El nucli de L’Argilaga, que forma part dels quatre nuclis amb La Secuita, va sorprendre la nit de divendres oferint en la seva programació una sarsuela catalana. Res més i res menys que ‘Cançó d’amor i de guerra’. Un format musical que ja no es programa a Catalunya si no és per petició es va poder seguir a l’aire lliure a la plaça de l’Església en una arriscada aposta que va fer l’Ajuntament i que li va sortir rodó amb 400 seients ocupats i una llarga ovació final en acabar la representació al cap d’hora i mitja. L’obra s’havia d’estrenar el Teatre de L’Argilaga, reformat, però queda pendent per més endavant aquest acte ja que l’empresa constructora no va arribar a temps.

Fou un exercici musical que va transportar L’Argilaga al passat, a cent anys enrera, quan la sarsuela feia furor a Catalunya. ‘El fons de la sarsuela catalana el formen més de 400 obres’, recordava a Tots21 l’alcalde de La Secuita, Eudald Roca, i gran valedor de la representació d’ahir.

L’obra va ser escenificada per la Companyia de Sarsuela Ciutat Comtal, amb la coordinació musical de Xavi Dolç i Aníbal Gil, i la coordinació general de Rafa Miralles. Van destacar poderosament les veus dels actors principals, la soprano Mireia Dolç, el tenor José Luis Blanc i el baríton Xavi Fernández, a més del tenor còmic Pol Calvo.

 

Amb text de Lluís Cadevila i Víctor Mora, i música del compositor valencià Rafael Martínez, ‘Cançó d’amor i de guerra’ se situa en l’època revolucionària francesa de 1793 i és un cant a la revolució. Va ser estrenada en 1926 al Teatre Victòria de Barcelona en plena dictadura de Primo de Rivera, i constituí un èxit abassagador. Es va mantenir en cartell durant tres anys, es va representar 2.000 vegades, també es va veure en quatre teatres barcelonins alhora, i essent traduïda al castellà, feu el recorregut per Espanya, Buenos Aires i París.

L’obra és una història d’amor impossible entre dos treballadors d’una forja del Vallespir, l’Eloi i la Francina, amb el rerefons violent de la revolució i la contrarevolució, el drama d’un amor on s’hi interposa un potentat, però com comentava l’alcalde, ‘a les sarsueles, els drames sempre acaben bé’. I així va ser, en tots els sentits.

Jaume Garcia

 

Centre per la Gent Gran i l’Escola, els dos primers edificis públics de La Secuita autosuficients

Imatge de les plaques forovoltaiques instal.lades a la teulada del Centre de la Gent Gran. Foto: Cedida

El Centre per la Gent Gran i l’Escola són els dos primers edificis públics de La Secuita autosuficients. En un municipi amb 2.000 habitants, incloent-hi els quatre nuclis que el formen, s’han instal·lat 41 mòduls (plaques) fotovoltaics a la teulada del Centre per la Gent Gran del municipi.

Aquestes plaques es preveu que produiran 28,53 MWh, que equivalen a 7,56 tones de CO2 que no s’emetran a l’atmosfera, o el que és el mateix, equivaldrien a 347 arbres plantats, ha informat a Tots21 el seu alcalde, Eudald Roca.

A la teulada de l’Escola Guillem de Claramunt també han estat instal·lats 60 mòduls fotovoltaics, amb una producció prevista de 45,12 MWh, que equivalen a 11,96 tones de CO2 que no s’emetran a l’atmosfera, que equivaldrien a 549 arbres plantats.

Entre les dues actuacions es preveu produir en autoconsum 73,65 MWh, que equivalen a 19,52 tones de CO2 que no s’emetran a l’atmosfera, que equivaldrien a 896 arbres plantats.

L’alcalde, Eudald Roca, ha subratllat a Tots21 que la redacció del projecte energètic, direcció d’obra i legalització de les instal·lacions ha estat adjudicat a l’enginyer Sergi Triquell (SOLAREDGE) per 5.989,50 €, mentre que l’execució dels treballs d’instal·lació han estat adjudicats a Volalta Corporació, SA, amb uns cost que ascendeix a 41.568,34€. Per altra banda, la inversió compta amb una subvenció per la transició energètica i canvi climàtic de la Diputació de Tarragona de 19.374,00 euros.

‘El cost d’aquesta inversió realitzada en tots dos edificis es preveu amortitzar-la, per l’estalvi en el consum elèctric, en un període de set anys, sense comptar amb la quantitat subvencionada. La vida útil de aquesta instal·lació es preveu que sigui un mimin de 30 anys’, ha destacat Roca.

El següent pas a plantejar per l’Ajuntament, a més a més de continuar les captacions fotovoltaiques en edificis públics, ‘és la de constituir una comunitat energètica municipal entre aquelles instal·lacions municipals equidistants a menys de 500 metres. Tenir cura del medi ambient és responsabilitat de tots’, ha conclòs.

Redacció

 

La Cambra, Perafort i la Secuita reclamen millores a la N-240 per accedir a l’Estació de l’AVE

La presidenta de la Cambra, amb els alcaldes i el subdelegat del Govern.Foto: Cedida

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, Joan Martí Pla, alcalde de Perafort i Puigdelfí, i Eudald Roca, alcalde de la Secuita, s’han reunit amb Joan Sabaté, subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, per tal d’exposar-li la necessitat de millorar la carretera N-240, com a principal accés a l’única estació d’alta velocitat de les Comarques de Tarragona.

La Cambra i els ajuntaments de Perafort i La Secuita conformen un grup de treball que impulsa accions diverses per posar en valor l’Estació del Camp de Tarragona, infraestructura estratègica per a la competitivitat de les empreses i la mobilitat de les persones.

La proposta presentada a Sabaté consisteix en una millora viària compresa entre la rotonda superior del barri de Sant Salvador, amb accés a la TP-2235 fins als Pallaresos, a l’alçada del punt quilomètric 5, i la rotonda d’accés a l’Estació del Camp de Tarragona, on hi ha instal·lada una màquina de tren al bell mig, que connecta amb la C-421B, amb una distància de només quatre quilòmetres. La principal millora hauria de consistir, principalment, en afegir a l’esmentat tram un nou carril viari en direcció a Valls.

Joan Martí, alcalde de Perafort, ha insistit que “ni l’accés de llevant de l’Estació amb el nou tram viari projectat, que ha d’unir aquesta infraestructura amb la carretera del Catllar, està solucionat, ni tampoc l’accés amb el sector de ponent del territori. Davant les dificultats per desenvolupar el vial de Sant Ramon projectat per la Generalitat, a remolc dels creixements urbanístics, considerem que hi ha una solució més eficient i amb una major repercussió territorial. Aquesta passa per millorar l’accés a l’Estació del Camp de Tarragona adequant la N-240”.

Per la seva part, Eudald Roca, alcalde de la Secuita, ha explicat que “els beneficis d’aquesta millora viària es traduirien en un accés més ràpid i segur a l’Estació, ja que els tràfics de sortida s’absorbeixen conjuntament amb l’autovia A-27 de Tarragona-Valls. Així mateix, suposarien una millora per la mobilitat dels polígons químic nord i el de Perafort. I l’impacte ambiental seria molt baix, ja que la nova calçada podria integrar-se, pràcticament, en el mateix espai viari.”

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha afegit que “és el mateix problema de sempre, tenim una estació que ofereix un servei ferroviari d’altes prestacions al territori. I el territori li dona a aquesta estació infraestructures i serveis poc avantatjosos. Cal que tots plegats entenguem la importància i l’oportunitat que l’Estació del Camp de Tarragona suposa pel desenvolupament empresarial i econòmic de la zona”.

Joan Sabaté, subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, ha recollit la proposta i s’ha compromès a fer-la arribar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

 

La cantautora Magalí Sare tanca la Primavera Musical a Vistabella

La cantautora Magalí Sare.

La cantautora Magalí Sare serà l’encarregada de tancar la cinquena edició de Primavera Musical a Vistabella. Presentarà el seu segon disc en solitari ‘Esponja’. Un concert que es durà a terme a l’aire lliure, davant de l’Església del Sagrat Cor de Vistabella, a les 21.30 h, com a final de festa.

La temàtica de les cançons d’aquest nou treball gira al voltant de la configuració de la seva personalitat posant l’èmfasi en les etapes de la vida que més van definint el nostre caràcter, la infantesa i l’adolescència, èpoques tendres, convulses i plenes de canvis. ‘Esponja’ és un treball ple de confessions que s’ha inspirat a partir de les dones de la seva família: la mare, la germana, la neboda i ella mateixa. En clau musical, oferirà una barreja entre el fons clàssic, el jazz i la música tradicional, amb pinzellades de producció moderna. En aquesta ocasió, l’escenari de l’espectacle serà l’exterior de l’església, com a final de festa.

La posada en escena serà en format quartet. Al costat de la Magalí Sare hi haurà en Dani López, al piano, en Sebastià Gris a les guitarres i en Josep Cordobés, a la bateria.

Les entrades es poden adquirir a: www.primaveramusicalvistabella.com

Església del Sagrat Cor de Vistabella, un espai per recuperar

Més enllà de la voluntat d’obrir l’Església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també vol ser un trampolí per col·laborar en la restauració d’aquest element modernista. L’església, obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol, va ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011.

Redacció

 

Ennèagon Ensemble arriba a la Primavera Musical a Vistabella

Enneàgon Ensemble està format per músics de les comarques tarragonines. Foto: Cedida

Aquest diumenge podrem descobrir el conjunt tarragoní en un format diferent. Gaudirem d’un quintet de vent, un clàssic dels grups de cambra, entrellaçat amb un diàleg amb el piano. Tot plegat, permetrà construir un mosaic de música quasi festiva, acolorida i exòtica. Més enllà d’interpretar una obra de Joan Magrané, el conjunt també portarà en escena ‘Ma mère l’Oye’ (1911) de Maurice Ravel i ‘Sextet’ (1932) de Francis Poulenc.

Enneàgon Ensemble està format per músics de les comarques tarragonines. Un fet que reforça la voluntat de la Primavera Musical d’apostar pels professionals de proximitat, així com descobrir nous talents. El concert s’havia de celebrar el 7 de maig, però finalment en podrem gaudir aquest diumenge 5 de juny a les 20 h del vespre.

Un cicle que es clourà l’11 de juny I per tancar la cinquena Primavera Musical a Vistabella, avançarem en el temps per descobrir un pop d’autor. La cantautora Magalí Sare presentarà el seu segon disc ‘Esponja’, l’11 de juny. Un treball ple de confessions que s’ha inspirat a partir de les dones de la seva família: la mare, la germana, la neboda i ella mateixa. En clau musical, oferirà una barreja entre el fons clàssic, el jazz i la música tradicional, amb pinzellades de producció moderna.

En aquesta ocasió, l’escenari de l’espectacle serà l’exterior de l’església, com a final de festa. Aquest concert es durà a terme a l’exterior de l’església, a les 21.30h, com a final de festa.

Redacció

 

Més d’un centenar d’assistents al Sopar de Caçadors de La Secuita-Els Garidells

Dos moments del sopar celebrat al local sociocultural dels Garidells. Foto: Tots21

Més d’un centenar de persones van assistir la nit de divendres, 27 de maig, al Sopar de Caçadors organitzat als Garidells per la Societat de Caçadors L’Aliança de La Secuita-Els Garidells. El sopar es va celebrar al local sociocultural dels Garidells i en ell no hi va faltar un plat de senglar. El vi i el cava el van posar el Celler Cooperatiu de Vilarodona i Castell d’Or.

Entre els assistents es trobaven el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de La Secuita, Josep Maria Mañé, i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament dels Garidells, Sisco Dolç, a més del president de la Federació territorial de Caça, Joaquim Vidal, i el president de la Cooperativa de Vilarodona i de Castell d’Or, Adrià Rabadà.

Entre els comensals, la situació actual de la caça, l’accés sovint lliure de persones i excursionistes en finques privades i un cert creixement que es constata de la presència de la dona en el món de la caça foren diversos dels temes abordats.

Redacció

 

Vistabella porta aquest dissabte la música hispànica del segle XVI amb el prestigiós Cor Francesc Valls

Imatge del Cor. Foto: corfrancescvalls.org/

La Primavera Musical de Vistabella porta aquest dissabte la música hispànica del segle XVI. Serà amb el Cor Francesc Valls, que oferiran madrigals, ensalades i villancets sota el títol ‘La música a les corts hispàniques al segle XVI’. Serà aquest dissabte, 28 de maig, a les 20:30 a la jujoliana església del Sagrat Cor.

El Cor professional va ser fundat el 2003 per tal de participar de forma regular a les misses conventuals de la Catedral de Barcelona, adoptant el nom de Francesc Valls per homenatjar qui en fou mestre de capella de la Catedral, Francesc Valls i Galan (1671-1747), i un dels màxims exponents de la música barroca peninsular.

El treball del Cor combina tant la interpretació de la polifonia religiosa de tots els temps com d’obres inèdites conservades als arxius capitulars, oferint setmanalment un ric repertori de motets. L’exemple més rellevant el trobem en el Cant de la Sibil·la, on s’ha reconstituït la litúrgia i vestuari del segle XVI, tot utilitzant les fonts originals.

El Cor Francesc Valls, sota la direcció de Pere Lluís Biosca, també participa setmanalment a les misses internacionals de la la Basílica de la Sagrada Família, desenvolupant un repertori específic de música sacra per a cor i orgue, del barroc a l’actualitat.

 

Locus Desperatus arriba a la Primavera Musical a Vistabella

Locus Desperatus és un ensemble de música antiga, especialitzat en la música medieval, fundat el 2013. Foto: Cedida

Aquest dissabte 21 (20:30 hores) teniu una segona cita a la Primavera Musical de Vistabella. Locus Desperatus seran els encarregats de sorprendre’ns amb un viatge a les sonoritats medievals, amb el programa ‘Sentì un gran romore’.

Locus Desperatus és un ensemble de música antiga, especialitzat en la música medieval, fundat el 2013. Combina l’ampli repertori de l’edat mitjana amb altres disciplines, com ara la dansa contemporània, la literatura o fins i tot, conferències d’historiadors de l’art. En aquesta ocasió, el grup ens proposa un repertori centrat en la música de Niccolò da Perugia, un dels exponents més prolífics, juntament amb Francesco Landini, de la polifonia cultivada a Florència del segle XIV. Bon amic del poeta Franco Sacchetti, de qui va musicar moltes obres, i segurament poeta ell mateix, se’n conserven 41 composicions entre ballate, madrigals i cacce, i les conegudes ballatae minimae de text moralitzant. El concert serà aquest dissabte 21 de maig a les 20.30 h.

El cicle musical està organitzat per l’Ajuntament de la Secuita i l’Església del Sagrat Cor de Vistabella. El certamen busca reivindicar la música de proximitat i donar a conèixer una joia modernista: l’església del Sagrat Cor de Vistabella, obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol.

Venda d’entrades

Les entrades es podran adquirir només per anticipat i online al web del cicle. El preu és de 15 euros per cada concert.

www.primaveramusicalvistabella.com

Redacció

 

El concert d’Enneàgon Ensemble a la Primavera Musical de Vistabella, ajornat

Ennèagon Ensemble. Un nonet instrumental forjat per músics de les comarques de Tarragona.

El concert d’Enneàgon Ensemble que s’havia de dur a terme aquest dissabte 7 de maig, a les 20.30 h, s’ajorna per indisposició de la formació. Un concert que s’havia de realitzar en el marc de la Primavera Musical a Vistabella. El concert es recuperarà el diumenge 5 de juny a les 20 h. Pel que fa a les entrades, a tot aquell que hagi abonat el cost i no pugui venir a la nova data, se li reemborsaran els diners.

Un cicle que s’allargarà fins a l’11 de juny

La resta de concerts de la cinquena Primavera Musical a Vistabella es mantenen segons la programació inicial. Per als amants de la música medieval, no us podeu perdre el conjunt ‘Locus Desperatus’, el 21 de maig. Amb el programa ‘Sentì un gran romore’ posaran en escena la música de Niccolò da Perugia, un dels exponents més prolífics, juntament amb Francesco Landini, de la polifonia cultivada a Florència el segle XIV.

En el penúltim concert, el Cor Francesc Valls ens descobrirà la polifonia hispànica del s XVI. Un conjunt dirigit per Pere Lluís Biosca que fa prop de 20 anys que interpreten composicions religioses de tots els temps, així com obres inèdites conservades als arxius capitulars. Un concert que comptarà amb Josep Maria Martí tocant l’arxillaüt, el 28 de maig.

I per tancar la cinquena Primavera Musical a Vistabella, avançarem en el temps per gaudir d’un pop d’autor. La cantautora Magalí Sare presentarà el seu segon disc ‘Esponja’, l’11 de juny. Un treball ple de confessions que s’ha inspirat a partir de les dones de la seva família: la mare, la germana, la neboda i ella mateixa. En clau musical, oferirà una barreja entre el fons clàssic, el jazz i la música tradicional, amb pinzellades de producció moderna. En aquesta ocasió, l’escenari de l’espectacle serà l’exterior de l’església, com a final de festa.

Les entrades es poden adquirir a través de www.primaveramusicalvistabella.cat.

Redacció

 

‘Ennèagon Ensemble’ arriba a la Primavera Musical de Vistabella

Ennèagon Ensemble és un nonet instrumental forjat per músics de les comarques de Tarragona. Foto: Cedida

La segona cita de la Primavera Musical a Vistabella estarà protagonitzada per Ennèagon Ensemble. Un nonet instrumental forjat per músics de les comarques de Tarragona que oferiran el programa ‘Música Silenciada’, un homenatge a dos compositors que van viure coartats pel moment històric que els va tocar viure: M. Oltra i L. Farrenc.

Es tracta d’una formació poc habitual, que es podrà veure per primer cop a l’Església del Sagrat Cor de Vistabella. D’una banda, la proposta del conjunt tarragoní fa un homenatge a Manuel Oltra, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement. Tot i que va néixer a València, de ben jove ja es va establir a Barcelona, on començà els estudis musicals. La seva trajectòria destaca per la vessant de docència, però també per la de composició. En plena repressió feixista, va escriure diverses obres simfòniques, algunes per a cor a cappella i també amb acompanyament instrumental, així com cantates infantils i obres per a cobla. En aquesta ocasió, els amfitrions interpretaran ‘Doble 5 suite’, una obra originalment composta per a quintet de vent i quintet de corda, l’any 1962.

D’altra banda, el concert d’aquest dissabte també farà valdre a la compositora francesa Louise Farrenc (1804-1875). Va ser un gran referent en l’educació, la publicació de partitures i en la composició i interpretació pianística de tot el país. Immersa pel masclisme de l’època, no va ser fins a aconseguir un gran reconeixement amb ‘op. 38’, quan va poder exigir al Conservatori de París que li paguessin el mateix que els seus col·legues masculins, un fet inconcebible a l’època.

Un cicle que s’allargarà fins a l’11 de juny

Per als amants de la música medieval, no us podeu perdre el conjunt ‘Locus Desperatus’, el 21 de maig. Amb el programa ‘Sentì un gran romore’ posaran en escena la música de Niccolò da Perugia, un dels exponents més prolífics, juntament amb Francesco Landini, de la polifonia cultivada a Florència el segle XIV.

En el penúltim concert, el Cor Francesc Valls ens descobrirà la polifonia hispànica del s XVI. Un conjunt dirigit per Pere Lluís Biosca que fa prop de 20 anys que interpreten composicions religioses de tots els temps, així com obres inèdites conservades als arxius capitulars. Un concert que comptarà amb Josep Maria Martí tocant l’arxillaüt, el 28 de maig.

I per tancar la cinquena Primavera Musical a Vistabella, avançarem en el temps per gaudir d’un pop d’autor. La cantautora Magalí Sare presentarà el seu segon disc ‘Esponja’, l’11 de juny. Un treball ple de confessions que s’ha inspirat a partir de les dones de la seva família: la mare, la germana, la neboda i ella mateixa. En clau musical, oferirà una barreja entre el fons clàssic, el jazz i la música tradicional, amb pinzellades de producció moderna. En aquesta ocasió, l’escenari de l’espectacle serà l’exterior de l’església, com a final de festa.

Tots els concerts es duran a terme a les 20.30 h, menys el darrer, que serà a les 21.30 h.

Venda d’entrades

Les entrades es podran adquirir només per anticipat i online al web del cicle. El preu és de 15 euros per cada concert.

www.primaveramusicalvistabella.com

Església del Sagrat Cor de Vistabella, un espai per recuperar

Més enllà de la voluntat d’obrir l’Església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també té la voluntat de ser un trampolí per col·laborar en la restauració d’aquest element modernista. En els darrers anys, han restaurat alguns elements d’aquesta obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. L’església va ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011.

Redacció

 

AGENDA: La 5a edició de Primavera Musical Vistabella s’estrena aquest dissabte

La Primavera Musical a Vistabella va néixer el maig del 2018 amb la voluntat d’apropar el món artístic i musical del moment a l’Església del Sagrat Cor de Vistabella. Un espai modernista que ha resultat ser del tot idoni com a escenari per a concerts de música de cambra. El cicle ja ha celebrat quatre edicions i la bona rebuda per part del públic i dels artistes permet seguir impulsant aquesta iniciativa que busca oferir una programació variada.

L’edició d’enguany (del 30 d’abril a l’11 de juny) s’estrena aquest dissabte, a partir de les 20:30 hores, amb Roger Padullés & Albert Guinovart (tenor i piano) interpretant ‘Dichterliebe’ (Schuman i Guinovart). Podeu comprar les entrades i els abonaments per a tota la programació clicant aquí.

Redacció