.

.

TOTS 21

L’Estat construirà un nou vial per millorar la seguretat de l’accés al polígon nord per l’A-27

Imatge de la reunió d’alcaldes i responsables empresarials del polígon nord de Tarragona amb el secretari d’Infraestructures, Xavier Flores. Foto: Cedida

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) millorarà “la funcionalitat i la seguretat” de l’enllaç 6 de l’autovia A-27, únic accés al complex industrial del polígon nord de Tarragona. Ho farà amb la construcció d’un nou vial de mig quilòmetre que connectarà amb la rotonda de la sortida 6.

El Mitma haurà d’adaptar un projecte que va redactar la Generalitat i sotmetre’l a informació pública. Quan s’aprovi el projecte, les obres del vial duraran un any. Es farà en uns terrenys aportats per Repsol. Per l’enllaç hi passen cada dia unes cinc mil persones, amb un important moviment de vehicles lleugers i pesats.

L’anunci s’ha fet aquest dimecres en una reunió del secretari d’Infraestructures, Xavier Flores, amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà, alcaldes de la zona, el director del complex industrial, Javier Sancho, i la directora de l’AEQT, Maria Mas.

El nou vial de l’autovia A-27 és una via alternativa a l’N-240 entre Tarragona i Montblanc, on enllaçarà amb l’AP-2 i permetrà una “millora substancial” a tota l’àrea industrial i logística de Tarragona. Es milloraran els temps de recorregut i també “la competitivitat de les empreses”.

El polígon nord de Tarragona ocupa 470 hectàrees de les 1.200 que d’extensió del polígon petroquímic. Actualment, l’únic accés a la zona industrial per a prop de 5.000 persones és la carretera T-750, en el tram comprés per l’A-27 i l’N-240. El vial connectarà les tres vies.

 

La Pobla no s’atura: després de la Festa Major arriba el Carnaval

La Pobla ho té tot a punt per a la celebració del Carnaval. Foto: Cedida

La Pobla ho té tot a punt per a la celebració del Carnaval. Foto: Cedida

La Pobla de Mafumet va donar ahir per finalitzada la celebració de la seva Festa Major d’hivern. Ho va fer amb un cap de setmana carregat d’activitat i amb una excel·lent resposta per part del públic pobletà, que ha omplert de vida les diferents propostes festives que han tingut lloc.

Dissabte al matí, les famílies van acudir a la Carpa dels Jardins del Pavelló per participar d’un taller de circ, mentre que a la tarda l’atenció es va traslladar al Casal Cultural, a on s’hi va registrar un ple absolut per veure en directe a José Sacristán a l’obra ‘Señora de rojo sobre fondo gris’. Al vespre, el correfoc adult va animar els carrers del poble mentre que, ja a la nit i fins ben entrada la matinada, el públic jove va ballar als ritmes més actuals, de la mà de Henry Méndez, Marsal Ventura i els DJ locals: Gabry DC, DJ Salmer i DJ Guibbons.

Pel que fa al diumenge, darrer dia de celebracions en honor de la patrona del municipi, l’activitat es va concentrar al matí, amb el IV Campionat de Botifarra, el 24è Cros del Lledó, el Torneig de pàdel del Lledó i la concentració de vehicles clàssics. Ja a la tarda i com a acte final de la Festa Major, l’església va obrir portes per celebrar-hi un concert d’orgue en homenatge pòstum a l’ex rector de la parròquia, Mossèn Josep Moragues, i a Pere Giralt, històric jutge de pau del poble.

Tancada ja la Festa Major, el municipi mira ja a la següent cita festiva, un Carnaval que es presenta molt interessant tota vegada que l’Ajuntament ha previst repetir la fórmula instaurada l’any passat i que tan bona acollida va obtenir.

Una imatge del Carnaval de l'any passat. Foto: Cedida

Una imatge del Carnaval de l’any passat. Foto: Cedida

Així, el consistori ha organitzat una rua de recorregut circular per l’avinguda Mina de Madró, entre la rotonda de l’avinguda Generalitat i la zona de les moreres. La comitiva festiva donarà diverses voltes al recorregut enmig d’un espectacle de llums i amb la música més actual, de la mà dels DJ locals: DJ Guibbons, Alex Sunrise, DJ Salmer i Gabry DC.

Així, la tarda del 18 de febrer aquella zona de la Pobla es convertirà en un ‘sambòdrom’ amenitzat per diversos grups d’animació convidats especialment per a l’ocasió: la batucada Brincadeira, que oferirà al públic assistent tota la seva energia i alegria; un altre grup d’animació de batucada brasilera; animació de carrer amb ‘Cyborgs’; i diversos personatges d’animació infantil, tots ells compartint protagonisme amb els propis veïns i veïnes de la Pobla que vulguin participar de la rua.

Aquesta donarà inici a les 19 h, mentre que dues hores després ho farà l’altre al·licient d’aquesta celebració. I és que, enguany, es recupera el tradicional sopar fred de Carnestoltes. Finalitzat aquest, la festa continuarà amb la minidisco infantil amenitzada per personatges d’animació, mentre que el colofó arribarà amb l’actuació dels DJ locals, de les 22.30 h a les 03 h, en una celebració que inclourà coca amb xocolata per a tothom.

Carnaval 2022. Foto: Cedida

Carnaval 2022. Foto: Cedida

Inscripcions obertes
El sopar s’ofereix al preu simbòlic de 5 euros les persones empadronades; i 10 euros les no empadronades, mentre que la participació a la rua és gratuïta. En ambdós casos, la inscripció estarà oberta fins al proper divendres, 10 de febrer.

Les persones interessades a participar de les activitats associades al Carnaval de la Pobla poden fer-ho de manera presencial a l’Ajuntament, de 10 a 14 h. La rua festiva admet inscripcions individuals, per parelles o de comparsa, ja sigui aquesta amb o sense carrossa.

En aquest sentit, cal recordar que la comparsa haurà de tenir un mínim de 10 integrants (12 en el cas de comparses amb carrossa), equipats amb disfresses iguals o de la mateixa temàtica. Així mateix, com a mínim el 50% dels membres de la comparsa hauran de ser persones empadronades al municipi.

 

La Pobla ofereix 32 cursos formatius per als seus habitants

Imatge del fulletó dels Cursos Formatius 2023 a la Pobla. Foto: Cedida

Imatge del fulletó dels Cursos Formatius 2023 a la Pobla. Foto: Cedida

En el seu afany per impulsar i potenciar la formació acadèmica entre la població, tot oferint propostes de qualitat i pensades per a l’actualització o el reciclatge professional, l’Ajuntament de la Pobla ha fet pública una nova edició del seu programa d’oferta formativa i subvencionada, exclusiva per als habitants empadronats.

En aquesta ocasió, a més, ho fa recuperant l’oferta de cursos presencials, ja que durant la pandèmia va reorientar aquesta iniciativa cap a propostes exclusivament online. Així, el programa 2023 de cursos formatius de la Pobla de Mafumet ofereix un total de 32 propostes, de les quals 11 són de caire presencial i, les 21 restants, a desenvolupar telemàticament.

Les persones interessades ja poden consultar el programa complet i formalitzar la seva inscripció al curs o cursos que els resultin d’interès. La programació de cursos ha estat distribuïda a les bústies de les llars pobletanes i, també, es troba disponible al lloc web municipal, des d’on també es pot accedir a la plataforma d’inscripció i pagament. Cal recordar que la inscripció i pagament es durà a terme de manera exclusivament online.

Entre l’oferta formativa presencial, l’Ajuntament aposta per àmbits de gran utilitat pràctica en l’àmbit professional, com poden ser els idiomes, amb cursos d’Anglès en diferents nivells (A1, A2, B1 i B2); l’ús de carretons i plataformes elevadores; primers auxilis; manipulació d’aliments; carretó elevador frontal i retràctil; recepció i atenció al client; Excel bàsic i avançat; i Preparació ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) nivell mig.

Pel que fa a la proposta de cursos online, aquests poden ser iniciats del 20 de febrer al 30 de desembre d’enguany, i la persona usuària disposarà de 3 mesos per finalitzar-lo, a comptar des de la data en què comenci el curs. En aquest àmbit de cursos telemàtics, les persones interessades hi trobaran cinc àmbits formatius: Ofimàtica (diferents nivells de Word, Excel i Power Point), Idiomes (diferents nivells d’Anglès, Francès, Alemany i Italià), Habilitats personals (Coaching, Mindfulness i Gestió de l’estrès), Sanitari (Primers auxilis) i Alimentació (Manipulació d’aliments).

Tota l’oferta presentada en aquest programa és exclusiva per a persones empadronades a la Pobla de Mafumet i està subvencionada pel propi Ajuntament, amb la qual cosa s’ofereixen a preus molt interessants per a les persones interessades en realitzar algun dels cursos proposats. Aquests van dels 10 als 55 euros, en el cas dels cursos presencials i amb una durada d’entre 6 i 60 hores lectives; i dels 12 als 35 euros, pel que fa a l’oferta de cursos online, que inclou opcions de 20 a 60 hores de formació. Així mateix, les places disponibles per a cada curs són limitades, amb 15 places per als cursos presencials i 75 per als telemàtics.

 

La depuradora de la Pobla de Mafumet triplica la seva capacitat

Aquest matí s'han explicat els detalls de les obres. Foto: Cedida

Aquest matí s’han explicat els detalls de les obres. Foto: Cedida

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs per ampliar i millorar les instal·lacions de la depuradora de la Pobla de Mafumet. Les obres han suposat una inversió de 2,3 milions d’euros. L’activació de les obres d’ampliació ha estat oficialitzada per l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau, i el director de l’ACA, Samuel Reyes, entre d’altres autoritats, com els alcaldes del Morell, Eloi Calbet, i La Canonja, Roc Muñoz. 

 Les obres d’ampliació de la depuradora han suposat un important augment de la capacitat de tractament de la planta, passant dels 1.000 m3/dia als 2.700 m3/dia (equivalent a una població  de 18.000 habitants). Els treballs han consistit en ampliar el pretractament, el reactor biològic amb reducció de nutrients, habilitar un nou espessidor de fangs i ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga. Durant el període que han durat els treballs s’ha garantit que la planta existent hagi continuat amb el seu normal funcionament. 

La depuradora de la Pobla de Mafumet es va activar en el 2005 i, arran del creixement urbanístic en els darrers anys dels municipis dels quals tracta les aigües residuals (la Pobla de Mafumet, el Morell i Vilallonga del Camp) ha comportat la necessitat de dur a terme els treballs per ampliar la planta. 

L’estat del sanejament a Catalunya
Actualment hi ha 545 depuradores en servei a Catalunya, que garanteixen el sanejament del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca del Tarragonès, avui són 13 les depuradores en servei que garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la seva població. 

En el tercer cicle de la planificació (2022-2027) i al Programa de sanejament en alta de Catalunya (PGSAC), l’Agència Catalana de l’Aigua té previstes prop de 30 noves actuacions a la comarca (tant noves depuradores com millores en sistemes de sanejament en servei), per a garantir el manteniment o la millora de l’estat ecològic de les aigües superficials i subterrànies d’aquest àmbit territorial, a través d’una inversió de 42,6 milions d’euros. 

El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació. 

 

Els pobletans omplen els carrers en la Festa Major del Lledó

Una imatge del sopar de germanor. Foto: Cedida
Una imatge del sopar de germanor. Foto: Cedida

La Pobla de Mafumet es troba en plena celebració de la seva Festa Major d’hivern. El primer cap de setmana s’ha tancat amb una valoració excel·lent, tant per la qualitat i varietat de les propostes ofertes com, sobretot, per la gran resposta social que aquestes han generat. De fet, totes i cadascuna de les activitats celebrades han fregat o aconseguit el ple absolut de l’aforament disponible, la qual cosa posa de manifest que els pobletans esperaven amb gran interès l’arribada d’aquesta Festa Major.

En el primer cap de setmana d’activitats festives, grans i petits van gaudir amb les tres sessions del festival màgic ‘Abraca… Pobla!’, celebrades a l’auditori del Casal Cultural. Aquest s’ha omplert de gom a gom en les tres sessions, que han permès el públic pobletà gaudir de ben a prop d’alguns dels millors mags i magues del moment, com ara el Mag Linaje, Inés la Maga, Willy Monroe, Mago Marín, Álvaro Cortés i Mag Gerard.

El festival de màgia. Foto: Cedida

Val a dir, a més, que la tercera de les sessions, la gala internacional de màgia, va ser l’única de pagament i igualment va assolir un ple absolut d’assistents. L’Ajuntament, com és costum al municipi, destinarà tota la recaptació d’aquest acte a finalitats solidàries, tal i com també ho farà amb la resta dels espectacles de pagament d’aquesta Festa Major del Lledó.

Aquest va ser el cas, per exemple, del Vermut rumbero i soldari, que va aplegar prop d’un miler de persones al Pavelló el migdia del diumenge. Els tarragonins Vergüenza Ajena van amenitzar un acte social molt participat i amè, durant el qual famílies i grups d’amics van reunir-se per compartir una estona agradable i distesa.

El vermut rumbero de Vergüenza Ajena al pavelló. Foto: Cedida

El mateix ambient de germanor es va viure dissabte a la nit, durant el sopar de carmanyola celebrat al Pavelló. Aquest va incloure una sessió de ball a càrrec de l’orquestra Yo suspendí EGB, els quals van fer ballar el públic assistent fins ben entrada la nit.

Finalment, el primer cap de setmana festiu es va veure completat amb la inauguració de l’exposició titulada ‘Propaganda nazi VS testimoni dels presos. Confrontació de narratives al camp de concentració de Sachsenhausen’, a càrrec de Marcel Biosca, historiador i veí pobletà. L’exposició serà visitable fins al 26 de febrer, en horari d’obertura de l’Ajuntament, a la sala Tarsici Baget, que va registrar una excel·lent afluència de públic en la sessió inaugural d’aquesta interessant i colpidora mostra.

Inauguració de l’exposició sobre la propaganda nazi. Foto: Cedida

Mishima, plat fort del cap de setmana
D’altra banda, la Festa Major del Lledó arribarà al seu equador aquest proper cap de setmana. Dissabte (22 h) arribarà un dels actes més destacats d’aquestes celebracions, amb el concert de Mishima. Consolidada ja com a referents del panorama musical català, la banda barcelonina oferirà a la Pobla el seu primer concert de l’any, durant el qual presentaran el seu treball discogràfic més recent: ‘L’aigua clara’.

Les entrades per a aquest espectacle ja estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat per només 5 euros i, com ja és sabut, l’Ajuntament destinarà tota la recaptació assolida a contribuir amb causes benèfiques.

El concert de Mishima compartirà protagonisme en un dissabte que també oferirà als pobletans la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, ubicat a les instal·lacions de Dow al polígon nord (al matí); el concert familiar a càrrec d’Ambauka (18 h, Carpa dels jardins del Pavelló); i el correfoc infantil del Lledó (20.15 h, pels carrers del poble), que comptarà amb la participació del Ball de diables Els Set Pecats Capitals, la Colla Infantil dels Diables Cagarrieres de Cambrils, la Colla infantil Dels Diablons de Bellvei i el Ball de Diables Infantil de Reus.

Pel que fa al diumenge, la timbalada del Ball de diables Els Set Pecats Capitals despertarà els pobletans, en una jornada que comptarà amb atractius com la trobada d’intercanvi de plaques de cava; el mercadet d’objectes de segona mà; el VermutPobla, amb Food Trucks, animació musical i zona infantil amb inflables; i la tarda de cuplets amb Núria Esquius, ‘la cupletista’.

Victor Valverde (CF Pobla de Mafumet), marxa cedit a la Unió Esportiva Olot

Valverde tornarà a final de temporada. Foto. Cedida
Valverde tornarà a final de temporada. Foto. Cedida

L’extrem de la Pobla de Mafumet, Victor Valverde, marxa cedit a la Unió Esportiva Olot fins a final de temporada. Així doncs, Valverde finalitzarà la temporada a Segona RFEF al conjunt olotí per seguir en el seu procés de creixement i tornarà a la Pobla quan finalitzi la temporada.

Valverde va arribar la temporada pasada a la Pobla procedent de la Unió Esportiva Figueres. Durant aquest temps vestint la samarreta grana ha disputat un total de 45 partits i ha anotat un total de 8 gols en partit oficial. També ha debutat en partit oficial amb el Nàstic davant l’Andorra i va anotar un gol de pretemporada amb el Huesca.

Des del CF Pobla de Mafumet li desitja molta sort a Valverde en aquesta segona meitat del curs esportiu i espera tornar a unir camins per la propera campanya.

Mishima i José Sacristán, caps de cartell de la Festa Major del Lledó a la Pobla

Una imatge del festival de màgia 'Abraca... Pobla!'. Foto Cedida
Una imatge del festival de màgia ‘Abraca… Pobla!’. Foto Cedida

La màgia i la història protagonitzaran el primer cap de setmana de celebracions en el marc de la Festa Major del Lledó a la Pobla de Mafumet, que fins al proper 5 de febrer oferirà una trentena d’activitats per a tots els públics.

El tret de sortida anirà a càrrec del festival de màgia ‘Abraca… Pobla!’, que en la seva desena edició amplia l’oferta amb una tercera sessió: la masterclass de màgia amb aliments, un espectacle de tipus familiar que obrirà el programa festiu a les 18 h del 20 de gener, al Casal Cultural.

L’endemà i al punt del migdia, de nou el festival màgic s’obrirà al públic familiar amb la celebració de la gala familiar, conduïda pel Mag Linaje, mentre que l’oferta màgica es veurà completada el diumenge, 22 de gener (18 h, Casal Cultural), amb la gran gala internacional. En aquesta ocasió, el públic assistent gaudirà de les actuacions d’Inés la Maga, Willy Monroe, Mago Marín, Álvaro Cortés i Mag Gerard.

Els dos primers espectacles del festival ‘Abraca… Pobla!’ seran gratuïts, mentre que la gala internacional tindrà un preu per entrada de 3 euros. Les entrades per a aquest espectacle i els altres de pagament ja estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat. Junt amb la gala internacional de màgia, també seran de pagament el vermut rumbero i solidari amenitzat per Vergüenza Ajena (22 de gener, 12 h, Pavelló), al preu de 3 euros per entrada; el concert de Mishima, la nit del 22 de gener i per només 5 euros; i l’obra teatral ‘Señora de rojo sobre fondo gris’, amb José Sacristán sobre l’escenari del Casal Cultural (4 de febrer, 19 h). En aquest darrer cas, la localitat té un preu de 10 euros.

Aquests dos últims espectacles es presenten com els més destacats d’entre la trentena de propostes que donen forma al programa. Mishima oferirà un concert durant el qual interpretarà les cançons incloses en el seu novè disc d’estudi, ‘L’aigua clara’. Aquest treball és un cant a la vida que no aparta la mirada davant dels seus abismes, en un àlbum que ha atorgat a Mishima les millors crítiques de la seva carrera.

Per la seva banda, el veterà i reconegut José Sacristán arribarà a la Pobla per interpretar un clàssic de Miguel Delibes: ‘Señora de rojo sobre fondo gris’, una història d’amor en camí desenfrenat cap a la mort, que situa l’espectador en l’Espanya del 1975 i que parla de la felicitat i de la seva pèrdua, arribant a la intimitat i l’emoció de cada ésser humà pel camí de la veritat.
En tots els casos i com és costum al municipi, l’Ajuntament destinarà la recaptació íntegra a col·laborar amb causes solidàries, mentre que la resta de la programació prevista és gratuïta i d’accés lliure fins a completar l’aforament dels diversos espais.
Pel que fa a aquest primer cap de setmana d’activitats festives, cal destacar-ne també la celebració del sopar de germanor del Lledó, un àpat de tipus carmanyola que tindrà lloc la nit de dissabte, al Pavelló. L’activitat estarà amenitzada musicalment per l’orquestra Yo suspendí EGB.

I, l’endemà al matí, l’oferta és per als més petits de casa, amb el parc d’inflables i jocs infantils. Aquest estarà ubicat a la Carpa dels jardins del Pavelló i Parc del Bassal, en horari de matí i tarda.

Finalment, dissabte a les 18 h, la sala Tarsici Baget (baixos de l’Ajuntament) acollirà la inauguració de l’exposició titulada ‘Propaganda nazi VS testimoni dels presos. Confrontació de narratives al camp de concentració de Sachsenhausen’. Aquesta exposició és obra del veí pobletà i historiador Marcel Biosca i serà visitable fins al 26 de febrer, en horari d’obertura de l’Ajuntament.

El mateix Marcel Biosca compartirà una xerrada-col·loqui el dilluns 23 de gener, a les 18 h i a la mateixa sala Tarsici Baget, abans que la Festa Major del Lledó visqui un parèntesi en la seva activitat. Aquesta retornarà el dissabte 28 de febrer al matí, amb la recuperació de la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó. Ubicat a les instal·lacions de Dow Tarragona, recorda simbòlicament la ubicació de l’ermita que, antigament, protegia la talla de fusta de la patrona del municipi.


El CF Pobla de Mafumet cau davant un letal Sant Andreu (1-2)

Una imatge del partit. Foto: Cedida
Una imatge del partit. Foto: Cedida

La Pobla de Mafumet cau al Municipal davant d’un dels rivals capdavanters de la

categoria, la Unió Esportiva Sant Andreu per 1 gol a 2. El filial grana, tot i tenir ocasions

per tenir un premi major, no ho ha acabat aconseguint i els visitants s’han acabat

emportant els tres punts a domicili. El partit no podria començar de millor forma pels

d’Adolfo Baines. S’avançava la Pobla al minut 8 en el primer córner. Urbina feia la

centrada a l’interior de la petita i Torrents s’alçava per avançar els locals al marcador. 1 a

0 i el duel començava de forma incontestable pels pobletans que veien porteria en la

primera ocasió de perill sobre Jaime.

Tot i així, deu minuts després, Rey cometia un penal dins l’àrea i Josue no perdonava des

dels onze mtres. Tornava a igualar-se el partit i les forces, però allà és on la Pobla creixia

i primer, mitjançant una pressió alta de Sant Guzmán que gairebé provoca l’ensurt de

Jaime i una jugada de Hamza des de la dreta, gairebé tornarien a posar en aventatge els

locals. Deu minuts després vindria la ocasió més clara per la Pobla. Jugada individual de

Victor Valverde que es quedava sol contra Jaime, i el seu control marxava cap a la posició

de Torrents que estava inhabilitat per fora de joc. Una jugada que marcaria el transcurs

partit, perquè immediatament després, el Sant Andreu s’avançaria amb una passada a

l’espai cap a Sergi Arranz que, davant la sortida de Gerard Font, faria la vaselina i

col·locaria per davant els visitants.

Arribariem al temps de descans, i a la segona meitat la Pobla mostraria la seva millor

versió. Una jugada de tiralínies a la frontal de l’àrea deixaria Victor Valverde sol dins

l’àrea i Jaime trauria una mà miraculosa evitant l’empat. Seguiria pressionant la Pobla

mitjançant Santi Guzmán, però de nou es trobava amb l’encert del porter visitant. Adolfo

Baines sacsaria la banqueta i donaria entrada a Querol, Danilo i Kim. Seria el propi Querol

que, des de la banda dreta, provaria un xut llunyà i potent cap a l’escaire, però de nou

Jaime evitaria l’empat. La Pobla ho continuava intentant amb centrades laterals i obligant

a defensar en àrea propia al Sant Andreu, que finalment, rresistiria les envestides de la

Pobla.

Finalment, no hi hauria temps per més i es confirmaria la derrota de la Pobla. Amb

aquest resultat, els granes es queden amb 21 punts a la classificació i es mantindria a la

part mitja de la taula. El proper partit, els pobletans visitaran el camp de L’Hospitalet,

diumenge a les 12h del migdia.

Taboada i Bono, baixes del CF Pobla Mafumet

Una imatge de Sergio Bono. Foto: Cedida

Una imatge de Sergio Bono. Foto: Cedida

Edu Taboada i Sergio Bono marxen del CF Pobla de Mafumet. Els dos jugadors i el club han acordat les seves respectives marxes del club pobletà. Taboada marxa al CD Lugo Polvorín i deixa al filial grana amb 12 partits disputats aquesta temporada a les ordres d’Adolfo Baines. Per la seva banda, Bono torna després de dues temporades a l’Alzira de Segona RFEF.

Des del Club Futbol Pobla de Mafumet desitgem el millor dels èxits a ambdós jugadors en el seu futur més immediat, tant a nivell personal com a nivell professional.

 

La Pobla, Dow i el Nàstic porten regals als infants de l’Hospital Joan XXIII

L'entrega de joguines s'ha fet aquest matí. Foto: Cedida

L’entrega de joguines s’ha fet aquest matí. Foto: Cedida

 Avui dimarts 3 de gener, diversos representants de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i Dow Tarragona han visitat l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona per fer entrega d’un carregament de joguines noves, educatives i adaptades a diferents edats pels infants ingressats a les plantes de Pediatria, UCI Pediàtrica, UCI Neonatal i Maternitat. 

D’aquesta manera es manté viva la tradició instaurada anys enrere, a través de la qual l’Ajuntament de la Pobla i Dow lliuren a l’Hospital Joan XXIII les joguines recollides en el marc de la campanya solidària “La teva joguina els farà somriure”, associada al tradicional Torneig de Nadal Dow de futbol base, que el passat 27 de desembre es va reprendre després de dos anys de parèntesi pandèmic. 

La directora mèdica de l’Hospital Joan XXIII, Ione Montalvo, i el director d’infermeria, Jesús Esteve, de l’Hospital Joan XXIII, acompanyats per representants de l’equip del Servei de Pediatria, van rebre a una comitiva composta per l’alcalde i la primera tinent d’alcalde de La Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà i Estefania Serrano, respectivament; representants del cos de vigilants municipals i de la brigada municipal de la Pobla, així com de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi; pel president del CF Pobla de Mafumet, Eduardo Loma-Ossorio; i per Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Julia Echevarría, directora del Complex Nord de Dow Tarragona; i Josep Boronat, director d’assumptes públics de Dow Tarragona. 

El Nàstic tampoc s'ha volgut perdre la cita amb els pacients de pediatria de l'hospital. Foto: Cedida

El Nàstic tampoc s’ha volgut perdre la cita amb els pacients de pediatria de l’hospital. Foto: Cedida

 Visita del Nàstic
Jugadors i representants de Club Gimnàstic de Tarragona també han visitat als infants ingressats aquest dimarts i els han portat regals, uns equipatges complets petits i “El petit conte del Nàstic” escrit pel periodista Enric Pujol i per Marta Contreras. D’aquesta manera, els nens i nenes ingressats al Servei de Pediatria han rebut els regals i han parlat amb els jugadors del Nàstic Pablo Fernández, Nil Jiménez, Aarón Rey i Andy Escudero, que han vingut a l’hospital acompanyats pels consellers del club, Jesús Albiol i Antoni Vallverdú. 

 

El Morell i la Pobla reclamen que el Twitter de Protecció Civil només s’usi per a emergències

Imatge de l'usuari @emergenciescat a Twitter. Foto: ACN

Imatge de l’usuari @emergenciescat a Twitter. Foto: ACN

Alcaldes de la comarca del Tarragonès demanen que el compte oficial de Twitter de Protecció Civil (@emergenciescat) s’utilitzi només per comunicar situacions d’emergència i no per processos de funcionament habituals de la indústria química o els denominats “incidents”. Així ho han manifestat en declaracions a l’ACN els batlles del Morell, Eloi Calbet, i de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà. Des de setembre, el canal informa de qualsevol incidència que les empreses del sector comuniquen al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), com arrencades programades d’una planta. Segons els alcaldes, aquesta pràctica pot crear “alarmisme” o “confusió”. Protecció Civil ja ha anunciat que estudia crear un perfil específic pel Plaseqta.

A tall d’exemple, durant la primera quinzena de desembre, Protecció Civil ha publicat fins a catorze tuits relatius a la petroquímica tarragonina. S’ha informat de simulacres, proves de sirenes o la posada en marxa d’alguna planta que pot causar l’encesa puntual d’una torxa o d’emissió de sorolls.

L’alcalde del Morell creu que “hem passat d’un extrem a un altre i ens trobem en un moment que les pròpies empreses comuniquen gairebé totes les activitats extraordinàries”. Calbet assegura que són un “ajuntament crític, demanem que les coses es facin ben fetes i que es comuniquin quan toca i com toca”. Tot i això, insisteix que “cap dels dos extrems és positiu. Entenem que hi ha d’haver transparència i comunicació d’episodis puntuals no programats o incidents que no estiguin previstos. Ara bé, si es comuniquen procediments normals com posades en marxa de les plantes, a la ciutadania li creem alarmisme”. També tem que la societat “no sigui capaç de desgranar el gra de la palla” en cas d’una emergència real.

L’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, coincideix amb el batlle de la població veïna: “entenc que s’hauria de comunicar quan és realment necessari” i no processos “habituals”. Sardà creu que “tanta informació pot crear confusió” entre la ciutadania, tot i que veu amb bons ulls que es publiqui en cas d’haver afectacions a l’exterior com l’encesa d’una torxa. “No voldria que els veïns ho veiessin com una rutina”, diu l’alcalde de la Pobla. “Els canals d’emergència s’han d’utilitzar en cas d’emergència”, acaba Calbet. “Ens ho hauríem de replantejar”, afegeix.

Un perfil específic pel Plaseqta
Des del mes de setembre, Protecció Civil va canviar la comunicació dels incidents de la química arran del retorn de la gestió del Pla d’Emergències Químiques a Tarragona. Ara per ara, s’informa de tots aquells “incidents” que es pugin percebre des de l’exterior dels recintes. Segons es recull al Plaseqta, un incident és “qualsevol disfunció de la planta en què no està implicada una substància perillosa i que es pot controlar amb els mitjans habituals establerts sense afectar la seguretat de les instal·lacions ni de les persones ni del medi ambient”, incloent també “qualsevol fet que pot ser percebut per la població i especialment si és susceptible de crear una alarma, com és el cas d’emissions de sorolls, fums, flama als equips de seguretat com torxes o altres situacions similars.”

Sobre la queixa dels alcaldes del Morell i de la Pobla, fonts de Protecció Civil han valorat a l’ACN que “tot és millorable”. Tot i això, han assegurat que “el canal d’@emergenciescat no és només per informar d’accidents greus” i han indicat que fins fa pocs mesos només es comunicaven els incidents que tenien una afectació exterior allargada en el temps i en aquests casos “s’anava tard”.

Ara estudien obrir un compte específic de Twitter del Plaseqta, és a dir, per incidències, consells o simulacres relacionats amb la petroquímica de Tarragona, seguint l’exemple dels comptes de trànsit de carreteres concretes.

Distingir una emergència d’un “procés normal”
L’investigador d’Asterisc, el grup de recerca en comunicació de la URV, Jan Gonzalo, sobre aquest canvi de protocol apunta que Protecció Civil “s’està posant un repte molt alt com és voler informar de tot”. Tot i això, manifesta que “la gent és capaç de distingir quan és una aturada o un procés normal” i justifica el canvi dels últims mesos: “fan els tuits perquè pot tenir una afectació exterior i generar alarma: uns sorolls, unes flames o unes sirenes. Llavors l’usuari mira a Twitter i veu què passa”. La ciutadania del Camp de Tarragona té més consciència sobre el risc d’emergència, segons l’expert de la URV, i “sap distingir entre un tuit que posa ’emergència, confineu-vos’ a un que digui ‘aturada, sorolls’.

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) considera que “és important distingir entre el que s’anomena incident menor, i situacions d’emergència. Els incidents menors són situacions habituals, sovint fins i tot programades o que formen part dels processos, i que no impliquen una situació de risc o d’emergència”. El president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, emmarca aquestes comunicacions en una “aposta per la transparència” del sector químic tarragoní.

El repte de comunicar l’emergència
Per al de la URV, “el gran repte és que en el moment de l’excepcionalitat es reaccioni prou ràpid per informar a la població” i creu que això no ha passat en els darrers incidents com per exemple la fuita de nafta en una empresa d’hidrocarburs de Constantí el passat mes de setembre. “En una situació de fuita que generi olors, l’administració serà capaç de coordinar-se amb l’empresa per generar informació correcta i rellevant sobre aquella situació no programada?”, es pregunta Gonzalo.

ACN

 

Èxit de participació al 24è Torneig de futbol base Dow-la Pobla

330 futbolistes de 12 clubs han participat en el torneig. Foto: Cedida

330 futbolistes de 12 clubs han participat en el torneig. Foto: Cedida

El Torneig de Nadal de futbol base Dow-la Pobla ha tornat a escena, després del parèntesi pandèmic, i ho ha fet amb rècord de participació, atès que fins a 330 joves futbolistes procedents de 12 clubs esportius van prendre part en la cita celebrada ahir durant tot el dia, a la Pobla de Mafumet.

En aquesta 24a edició, a més, s’ha produït l’estrena del futbol femení en un torneig que, any rere any, aconsegueix reunir el bo i millor del futbol base territorial en les categories baby, prebenjamí, benjamí i aleví. Enguany ho fa sumant-hi la categoria benjamí femení, a la qual han competit els equips del CF Pobla, Cambrils, Altafulla i Salle Tarragona. Junt amb aquests conjunts, han completat el quadre de participants a les diferents categories en competició el Barça Academy, la Canonja, el Catllar, la Floresta, la Pastoreta, la Riera, Sant Pau i Torreforta.

Donat l’augment de participants i categories respecte d’edicions anteriors, en aquest 24è Torneig de Nadal Dow es va ampliar a tres el nombre de terrenys de joc, sumant-hi el camp de l’Escola Mare de Déu del Lledó. Així mateix, l’organització va oferir als clubs participants diversos serveis auxiliars, com ara el de fisioteràpia i el de càtering, en un esdeveniment que també va comptar amb el suport sanitari d’una ambulància i la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Pobla de Mafumet.

Ja a la tarda i un cop finalitzada la competició, es va procedir al lliurament de trofeus i medalles als joves futbolistes. Aquest acte de distincions va comptar amb la presència d’Eduardo Loma-Ossorio, president del CF Pobla de Mafumet; Estefania Serrano, regidora d’Esports de la Pobla de Mafumet; José Cosano, Juan Muñoz i Juan Carlos Infante, delegat i subdelegats de la Federació Catalana de Futbol, respectivament; i Josep Boronat, director de Comunicació i Afers Públics de Dow Tarragona.

Finalment, cal destacar que, un any més, l’accés a aquesta cita esportiva va ser gratuït, si bé el públic assistent va poder col·laborar amb la campanya solidària de recollida de joguines. En els propers dies, aquestes joguines seran lliurades als joves usuaris dels serveis de l’Hospital Joan XXIII que tracten amb infants: Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia i la CMA Pediàtrica.

 

Gerardo de la Torre, de la NSA, nou jugador de La Pobla

El davanter americà ja és nou jugador del filial del Nàstic. Foto: Cedida

El davanter americà ja és nou jugador del filial del Nàstic. Foto: Cedida

Gerardo de la Torre es converteix en el primer jugador de la Nàstic Sports Academy en fer el salt de categoria. El davanter de 22 anys defensarà els interessos del filial grana, el CF Pobla de Mafumet, fins a final de temporada.

El jove futbolista grana, pitxitxi amb 17 gols en 12 partits a 4a catalana, deixa líder a l’equip de l’NSA Camp Joliu per continuar marcant gols al Municipal de La Pobla de Mafumet a Tercera Federación.

El jugador, que ja ha realitzat diferents sessions d’entrenament a La Pobla durant la present temporada, s’unirà als entrenaments amb la resta de companys demà, 28 de desembre, per iniciar la preparació pel primer partit de 2023 sota les indicacions del tècnic Adolfo Baines.

El treball i qualitat del jugador, desenvolupant el seu futbol sota la metodologia grana a la Nàstic Sports Academy, ha permès que Gerardo sigui el referent esportiu per a tots els joves jugadors que defensen l’escut de l’NSA Camp Joliu en el primer curs competitiu.

Juntament amb el jugador, els encarregats de segellar l’acord han estat els membres del comitè de la NSA, Javier Ornia i Jose Maria Andreu Solé; els coordinadors de l’Àrea Esportiva de la NSA, Carlos Guillén i Mia Guasch; el director del Planter Grana, Sergi Parés; i el director esportiu del CF Pobla de Mafumet, Albert Virgili.

 

La Pobla omple els carrers per participar dels actes de Nadal

Festa de l'encesa a la Pobla. Foto: Cedida

Festa de l’encesa a la Pobla. Foto: Cedida

Ja és Nadal a la Pobla de Mafumet. D’ençà que el passat 3 de desembre va tenir lloc la Festa de l’encesa de la il·luminació nadalenca, les propostes incloses en el programa d’actes s’han anat succeint amb una constant: la bona acollida i la massiva participació per part dels habitants del municipi a totes i cadascuna de les activitats celebrades.

Així, els pobletans s’han donat cita de manera multitudinària i, a més, han fet gala d’una gran previsió i planificació, tal i com demostra el fet que les entrades i invitacions disponibles per a espectacles com ‘Viva mi planeta’ de Cantajuego, ‘Christmas Rock’ amb A Grup Vocal, ‘Bãksa’ o ‘La clau màgica’ van quedar exhaurides en poques hores. L’expectació és màxima i les ganes de tornar a gaudir del lleure cultural són més que evidents entre els pobletans, tal i com també va quedar demostrat al concert que els Pets van oferir el passat 16 de desembre davant d’un públic entregat als ritmes de la banda constantinenca.

Aquesta tendència també va quedar palesa el mateix dia en què el consistori va activar la venda d’entrades per al sopar de Cap d’Any. Després de dos anys sense la darrera festa de l’any a causa de la pandèmia, la previsió era assolir una bona xifra d’assistència, però les previsions van quedar clarament superades per la realitat. “Les 650 places disponibles van ser reservades en poc més d’una hora”, explica l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà”.

Cal recordar que la modalitat d’accés a la festa de Cap d’Any també inclou la possibilitat d’acudir només a la revetlla, passada la mitjanit i ja per celebrar l’entrada al 2023. En aquest cas, les 1.000 entrades previstes per l’organització també estan pràcticament esgotades i l’Ajuntament preveu un nou ple absolut.

Una imatge del concert d'Els Pets. Foto: Cedida

Una imatge del concert d’Els Pets. Foto: Cedida

Al respecte, Sardà afirma que “la clau de l’èxit és programar activitats de qualitat i que resultin atractives per al conjunt de la població, sense segmentar per franges d’edat”. Amb tot, aquelles propostes pensades per a un públic en concret, com són les infantils, també estan tenint una excel·lent rebuda per part de les famílies pobletanes. En aquest àmbit s’hi inclouen activitats com l’arribada del Pare Noel, la Fàbrica de joguines, el Caga Tió o el Parc infantil de Nadal, que han aplegat centenars de nens i nenes en els seus primers dies d’obertura.

De cara als propers dies, la programació nadalenca a la Pobla estarà protagonitzada per la recepció a l’Emissari Reial (fins al divendres, a la Carpa dels jardins del Pavelló); el concert de Nadal amb ‘Christmas Rock’ d’A Grup Vocal i l’arribada de l’Home dels Nassos, a més del sopar i revetlla de Cap d’Any, en un acte que estarà amenitzat per l’Orquestra Krypton.

 

La Pobla es prepara per gaudir dels actes centrals del seu Nadal

Parc Infantil de la Pobla. Foto: Cedida

Parc Infantil de la Pobla. Foto: Cedida

Després d’un cap de setmana dedicat a la Marató, amb el concert dels Pets com a proposta destacada i multitudinària, la Pobla de Mafumet afronta ja els darrers preparatius per als actes centrals del seu programa de Nadal. Amb les vacances escolars a punt d’arribar, des de l’Ajuntament es treballa en tenir a punt les diferents activitats adreçades especialment al públic infantil i juvenil, com ara el concert que Cantajuego oferirà aquest dijous a la tarda. L’espectacle, titulat “Viva mi planeta” va penjar el cartell d’entrades exhaurides poc després que l’Ajuntament posés les invitacions a disposició del públic.

Aquest èxit de convocatòria també s’ha donat, amb igual rapidesa i també amb totes les entrades ja distribuïdes, amb els espectacles de Christmas Rock, Bãksa i La clau màgica. És evident, doncs, que els habitants de la Pobla tenen moltes ganes de gaudir el Nadal. Ho podran fer, també a partir d’aquest proper dijous, amb l’arribada de tres de les activitats més destacades del programa d’actes: d’una banda, el Pare Noel estarà al municipi els dies 22, 23 i 24 de desembre, a la Carpa dels jardins del Pavelló, per rebre els infants pobletans i recollir les seves cartes.

El mateix dijous també obriran les seves portes dos dels espais més esperats i destacats del Nadal, com són la Fàbrica de joguines i el Parc infantil de Nadal. La primera d’aquestes propostes romandrà oberta al Parc del Bassal del 22 al 24 i del 27 al 30 de desembre, en horari de 12 a 14 h i de 17 a 20 h; mentre que el Parc infantil rebrà els infants i joves del 22 al 24 i del 28 al 30 de desembre, així com també els dies 2, 3 i 4 de gener. L’horari d’obertura serà de 10 a 13.30 i de 16 a 20 h, excepte el dia 22, quan obrirà només a la tarda.

El Parc infantil oferirà diferents atractius i propostes de lleure per als infants, des de tallers i manualitats fins a inflables, rocòdrom, karts ecològics i segway, entre moltes altres opcions de lleure actiu.

Finalment i per completar el cap de setmana que culminarà amb la celebració del Nadal, els pobletans també tindran l’oportunitat de col·laborar amb la campanya “La Pobla pels valents”, a través de la qual les famílies tindran l’oportunitat de col·laborar amb l’estudi contra el càncer infantil tot comprant l’escut de la Guàrdia Municipal de la Pobla. serà dissabte 24 de desembre, al Pavelló, de 10 a 14 hores, mentre que diumenge serà el torn per a la Missa de Nadal i el Caga Tió popular a la carpa dels Jardins del Pavelló.

 

Els Pets actuaran a la Pobla amb un rerefons solidari

Imatge promocional d'Els Pets. Foto: Cedida

Imatge promocional d’Els Pets. Foto: Cedida

Poc a poc, la Pobla es va endinsant en el programa d’actes nadalencs que, durant les properes setmanes, oferiran un ampli ventall d’activitats per a tots els públics. L’Ajuntament ha preparat propostes de tota mena, amb l’objectiu que tota la població pugui gaudir del Nadal a través del lleure, amb actes tradicionals i culturals de tota mena.

Un dels més destacats arribarà aquest proper divendres a la nit, quan Els Pets pujaran a l’escenari habilitat al Pavelló municipal per presentar davant del públic pobletà el seu darrer treball discogràfic, titulat ‘1963’. La mítica banda de Constantí torna amb un disc arrabassador, dolç i descarat, un nou treball sobri i detallista, ple de melodies enganxoses que embolcallen històries amb ànima. Cançons que demanen ser escoltades amb calma, emmirallades en els clàssics de la new wave britànica però al mateix temps amb una voluntat trencadora i contemporània.

‘1963’ és un cant adult a la vida, una reivindicació al pòsit que donen els anys viscuts. En temps de plaers immediats, aquest disc és una aposta honesta als petits detalls que només es poden copsar amb calma i bons aliments. ‘1963’ també és una efemèride que defineix el contingut del disc: és l’any zero dels tres components del grup i al mateix temps el punt de partida del gènere que practiquen des dels seus inicis, un pop de guitarres amb melodies enganxoses com caramels de cafè amb llet.

Amb aquesta carta de presentació arriben a la Pobla per oferir-hi un concert amb rerefons solidari, ja que l’Ajuntament en destinarà tota la recaptació a col·laborar un any més amb la Marató de TV3. Les persones interessades a assistir-hi poden adquirir les localitats disponibles a través del portal web https://poblamafumet.koobin.cat/

Així mateix, el Nadal pobletà oferirà altres propostes de gran interès, tal i com demostra el fet que la gran majoria dels espectacles programats ja han penjat el cartell d’entrades exhaurides poc després de la seva activació. Es tracta de ‘Bãksa’, ‘La clau màgica’, ‘Viva mi planeta’ amb Cantajuego i ‘Christmas Rock’ amb A Grup Vocal. D’altra banda i també a través del portal https://poblamafumet.koobin.cat/, encara hi ha les últimes localitats disponibles per a la sessió de cinema prevista per a aquest proper dissabte (17 h, Casal Cultural). El film escollit és ‘Minions: L’origen de Gru’, un títol per a tota la família i que assegura la diversió i l’entreteniment.

El cap de setmana es veurà completat dissabte al matí amb el IV Festival de patinatge, també solidari amb la Marató de TV3 i organitzat pel Club Patí la Pobla, mentre que diumenge serà el torn del tradicional concurs de pessebres, l’exhibició de gimnàstica rítmica i el bingo solidari amb la Marató, una iniciativa de la Llar de Jubilats i Pensionistes de la Pobla.

 

La Pobla enceta el Nadal de la recuperació total

L'encesa de llums de Nadal era un dels actes més esperats. Foto: Cedida

L’encesa de llums de Nadal era un dels actes més esperats. Foto: Cedida

Després que al 2021 la Pobla es va quedar sense sopar i revetlla de Cap d’Any, entre altres actes suspesos degut a la priorització de la prudència i la prevenció de la salut per part de l’Ajuntament i en un context encara pandèmic, el consistori aposta enguany per recuperar la plena normalitat de la tradició nadalenca al municipi.

Així, un cop eliminades totes les restriccions sanitàries, els habitants de la Pobla gaudiran de nou d’un Nadal amb plenitud. No hi faltaran, doncs, les activitats clàssiques i tradicionals com ara la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient, la visita de l’emissari reial, del Pare Noel o de l’Home dels Nassos, la Fàbrica de joguines, el Caga Tió i un ampli reguitzell de propostes, fins a 40, que configuren el programa complet del Nadal a la Pobla.

Tot plegat va donar inici amb l’arribada del mes de desembre. Així, la tarda del dia 1 el Casal Cultural es va omplir de gom a gom per compartir un col·loqui sobre l’ELA amb l’exporter i exentrenador professional de futbol Juan Carlos Unzué. Durant l’acte, el públic assistent va tenir l’oportunitat de col·laborar amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, a la qual l’Ajuntament ha donat 7.000 euros en concepte d’ajuda al desenvolupament de la seva activitat en favor dels malalts d’ELA i als familiars d’aquests.

L’endemà 2 de desembre, el protagonisme va ser per als Clubs de lectura infantil i juvenil, així com per a Daina Teatre amb una nova sessió de l’Hora del conte. Els infants assistents van gaudir amb “L’extraordinari Nadal d’en Pol”, mentre que dissabte al migdia, de nou els infants i joves del poble van tenir tot el protagonisme durant la gala de lliurament de la novena edició dels premis als millors expedients acadèmics. L’acte va finalitzar amb una animada i molt participada actuació dels Brodas Bros i el seu “Hipstory”.

Ja al vespre va arribar el moment més esperat d’aquest inici dels actes nadalencs. La Festa de l’encesa va congregar una munió de pobletans i pobletanes a la Plaça de la Vila, desitjosos d’assistir en directe a l’estrena de la il·luminació nadalenca. L’acte també va comptar, com de costum, amb altres atractius, com són l’encesa del gran arbre de Nadal, la projecció del mapping ‘Joan i la fàbrica de joguines’ sobre la façana modernista de la Casa de la Vila i un espectacle d’animació infantil, l’arribada del Tió o un berenar amb coca i xocolata per a tothom.

Tal i com va destacar l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, “enguany hem ampliat la il·luminació nadalenca a més ubicacions, alhora que hem apostat per l’eficiència energètica amb lluminàries de baix consum i, a més, apagant aquesta decoració lumínica a la mitjanit, excepte els dies més assenyalats d’aquestes festes, que les deixarem una mica més”.

Pel que fa a les properes cites del Nadal a la Pobla, aquest proper dissabte tindrà lloc el dinar de la gent gran, amenitzat musicalment per Banda Sonora, mentre que el cap de setmana del 16 al 18 de desembre tindran lloc els tradicionals actes solidaris amb la Marató de TV3. Enguany, els pobletans reuniran fons per a aquesta iniciativa a través del concert dels Pets (16 de desembre, 22 h, 10 €); el IV Festival de patinatge organitzat pel Club Patí la Pobla (17 de desembre, 11.30 h, 2 €); i el Bingo solidari (18 de desembre, 18 h).

Les persones interessades a assistir als espectacles de Nadal de la Pobla poden adquirir les seves entrades o invitacions, segons el cas, a través de poblamafumet.koobin.cat.

A més i encara dins l’àmbit solidari, la Pobla torna a activar un Nadal més la recollida d’aliments en favor de les persones més necessitades. Les persones interessades a col·laborar-hi poden lliurar aliments de primera necessitat a qualsevol dels diferents punts de recollida habilitats: l’escola Mare de Déu del Lledó, el Casal de la Gent Gran, el Casal Cultural, el Mercat i el Pavelló.

Finalment, el 27 de desembre i en el marc del Torneig Dow de futbol base, el públic assistent tindrà l’oportunitat de col·laborar amb el recapte de joguines noves, no sexistes i no bèl·liques que, uns dies després, seran lliurades a la unitat de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

 

“Lluna de sang”, millor obra del primer Concurs de teatre amateur M. del Carme Baget

Una imatge de "Lluna de sang". Foto: Cedida

Una imatge de “Lluna de sang”. Foto: Cedida

La Pobla ha gaudit durant les darreres setmanes del bo i millor del teatre amateur català, en una primera edició del Concurs de teatre amateur M. del Carme Baget que, dissabte passat, va celebrar la gala de lliurament de premis entre les quatres obres participants. Prèviament, La Corriola Teatre les havia seleccionat d’entre les 38 companyies que van presentar la seva candidatura.

El gran triomfador d’aquesta primera edició ha estat el Grup de Teatre ‘El Centre’ de Gràcia, ja que amb la representació de l’obra “Lluna de sang” s’ha fet amb un total de tres guardons: el de millor grup, el de millor direcció personificat en Mercè Tost i Carlos Pablos i, també, amb el premi al vot popular, atorgat pel nombrós públic assistent a les diferents obres concursants.

“Lluna de sang” narra la història d’un grup d’amics de tota la vida que es reuneix, com d’altres vegades, a casa de l’Alfons i l’Eva per sopar, però aquesta nit hi ha lluna de sang i pot passar de tot. La línia argumental de l’obra i l’actualitat de la història fa d’aquesta comèdia un viatge ple de sorpreses amb grans dosis d’humor, amb situacions desbaratades i girs inesperats, però també conté una gran humanitat i profunditat en cada un dels seus personatges.

Així mateix, el jurat de la primera edició del Concurs de teatre M. del Carme Baget ha posat en valor el treball desenvolupat pel Grup de Teatre Deixalles 81 de Sant Feliu de Codines. Aquesta agrupació va interpretar el clàssic “El diari d’Anna Frank”, obra amb la qual s’ha fet amb un total de quatre distincions, com són les de segon millor grup, millor escenografia i il·luminació, millor actriu principal amb Magalí Verge i millor actor de repartiment amb Sergi Capdevila.

Finalment, completen el quadre d’honor l’obra “Mamààà!!!”, interpretada pel Grup de Teatre TeiaTròlics de Banyoles i que s’ha endut el guardó a millor actor principal, amb Miquel Torrent; i “Sospitós habitual”, del Grup de Teatre Paranys de Sant Joan de Vilatorrada i que ha aconseguit el premi a la millor actriu de repartiment amb Montse Mas. D’aquesta manera, les quatre agrupacions participants d’aquest primer Concurs de Teatre M. del Carme Baget han aconseguit inscriure el seu nom al quadre d’honor.

Pel que fa a la gala de lliurament, es va presentar als quatre membres del jurat del concurs, tots ells amb una àmplia experiència en el món teatral, tant a nivell nacional com internacional. També es va comptar amb la presència de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la qual cosa deixa clara la importància d’una iniciativa organitzada per La Corriola Teatre amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i, també, de la Diputació de Tarragona.

Edgar Bustamante, president de la Corriola Teatre, detalla que “aquest projecte va néixer amb la voluntat de donar més visibilitat al teatre amateur de Catalunya, i sobretot, a la demarcació de Tarragona, i crec que ho hem aconseguit”. És per això que, des de l’entitat organitzadora, ja miren al futur i pensen “en la segona edició del Concurs de teatre, que esperem anar consolidant any a any fins convertir-lo en un referent entre els concursos del teatre amateur”. Cal recordar que, fins ara, el nostre territori comptava amb un únic concurs d’aquest tipus, l’organitzat pel grup de teatre Naltrus, de Santa Coloma de Queralt.

Per la seva banda l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, va destacar el fet que “la Pobla és municipi de llarga tradició cultural i, especialment, en l’àmbit teatral. Per això, quan La Corriola Teatre ens va plantejar la proposta del Concurs, de seguida vam veure que era una gran oportunitat per promoure la cultura i que, alhora, ens permetia oferir a la població local i forana una programació atractiva i potent de teatre amateur”.

 

La Pobla recupera la Festa de l’Oli Nou amb gran èxit de participació

450 persones van participar en la Festa de l'Oli Nou. Cedida.

450 persones van participar en la Festa de l’Oli Nou. Cedida.

Els habitants de la Pobla van tornar a assaborir ahir una de les tradicions més consolidades del municipi, com és la Festa de l’Oli Nou. En la seva 21a edició, fins a 450 persones (el màxim previst per l’organització) van participar d’una activitat que ha estat recuperada després de dos anys de parèntesi degut a la pandèmia.

Des de primera hora del matí, el degoteig de veïns i veïnes que van acudir a la zona de les moreres va ser constant. Tots ells van poder gaudir d’un exquisit esmorzar amb arengada, llonganissa, botifarra, cansalada i pa com a elements d’un àpat que es va veure arrodonit amb l’ingredient protagonista de la jornada: l’oli nou, que tots els assistents van poder assaborir i, també, comprar.

De fet, la pobletana Cooperativa Agrícola Sant Isidre va arribar a vendre un centenar de litres d’oli nou, mentre que la venda de tiquets per a l’esmorzar popular va generar una recaptació de fins a 1.350 euros. Aquests diners tenen una destinació clara, tota vegada que l’Ajuntament ja va anunciar que destinaria els ingressos totals per venda de tiquets a col·laborar amb l’Associació Down Tarragona.

Així mateix i com de costum, el consistori va posar a disposició de l’activitat i dels seus participants l’indret, així com les barbacoes, taules i cadires per fer possible el correcte desenvolupament d’una activitat tradicional i que va permetre als seus assistents assaborir l’oli nou.

Mercadet d’objectes de segona mà
D’altra banda i en paral·lel a la celebració de la Festa de l’Oli Nou, el tram de l’avinguda Mina de Madró més proper a la zona de les moreres va acollir durant el matí de diumenge un altre acte convertit ja en tradicional a la Pobla, i que acostuma a acompanyar altres actes multitudinaris: el mercadet d’objectes de segona mà, que va rebre compradors i curiosos, en una iniciativa que permet donar una segona vida útil a objectes molt diversos, encara en bon estat i a preus immillorables.

Aquest mercadet va ser organitzat, com sempre, per l’Associació Familiar Més 30, mentre que l’activitat dominical es va veure completada amb una masterclass de zumba, celebrada a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal i amb rerefons solidari. Les persones que van acudir-hi van tenir l’oportunitat de col·laborar amb l’associació La Pobla de Mafumet Gats, per a la compra d’aliments per als animals tutelats.

 

La Pobla reforça la seva protecció cardiovascular

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha adquirit recentment cinc desfibril·ladors externs automàtics (DEA), que ha instal·lat a diferents ubicacions estratègiques en diferents espais i equipaments municipals, com són el Casal Cultural, el Mercat municipal, les Escoles velles i les dues llars d’infants.

D’aquesta manera, els 4.150 veïns i veïnes del municipi pobletà disposen ja de més elements de seguretat en l’àmbit públic, cultural i lúdic, tota vegada que amb aquests 5 nous DEA l’Ajuntament n’ha desplegat fins a 14, si tenim en compte els nou preexistents. Aquests es troben igualment distribuïts en diferents ubicacions essencials de la vida esportiva, social i lúdica del municipi, com són la Casa de la Vila, el camp de futbol, el Pavelló, les piscines, les pistes de pàdel, l’escola Mare de Déu del Lledó, el Casal de la gent gran i, també, es disposa de dues unitats mòbils, instal·lades als vehicles de la Guàrdia Municipal i de l’Associació de Protecció Civil.

Així, amb aquests 14 DEA, la Pobla està preparada per oferir una ràpida resposta en cas que alguna persona pateixi una aturada cardíaca, ja que es tracta d’aparells de gran utilitat en cas d’aquest tipus d’emergència sanitària. Amb tot, han de ser utilitzats per persones entrenades en el seu ús. Per això, l’Ajuntament està designant un equip de responsables i usuaris dels DEA a la Pobla, els quals estan rebent la corresponent formació reglamentària per a l’ús d’aquests equips que poden salvar vides.

Per aquest motiu, després d’haver adquirit aquests equips de socors d’emergència, l’Ajuntament pobletà ja està preparant unes jornades formatives adreçades a tot el personal relacionat amb els centres educatius, esportius, culturals i lúdics a on es troben ubicats els desfibril·ladors. Així, aquesta formació teòrica i pràctica s’impartirà als preparadors físics, entrenadors, socorristes, personal administratiu i de manteniment d’aquestes instal·lacions municipals.

Des de fa més d’una dècada, l’Ajuntament de la Pobla inverteix de manera decidida en cardioprotegir la seva població, davant l’elevat volum d’activitat esportiva, lúdica i cultural que té lloc al municipi durant l’any. En aquest sentit l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, afirma que “des del consistori apostem per la prevenció i l’atenció a les necessitats de la nostra població. Per això, hem decidit ampliar i reforçar el mapa de desfibril·ladors del poble, amb la finalitat de garantir la millor cobertura i atenció possibles davant d’un hipotètic cas d’aturada cardíaca”. Aquests nous equips han suposat, en paraules del màxim mandatari municipal, “una inversió de 8.439 euros en la recent adquisició dels cinc desfibril·ladors, sense comptar-hi la necessària formació que rebran les persones designades per a l‘ús d’aquests equips que poden salvar vides”, ha recordat.

Cal recordar que la Pobla de Mafumet és un municipi amb una intensa activitat cultural, lúdica i esportiva, a través de les propostes generades des de l’Ajuntament i, també, per les 31 entitats que donen vida al moviment social del poble. Aquestes organitzen i fomenten un gran volum d’activitats al llarg de l’any, la qual cosa fa necessari i recomanable disposar d’aquests desfibril·ladors per prevenir qualsevol contratemps que es pugui produir durant la celebració de les activitats, així com dels entrenaments, assaigs i pràctiques que duen a terme les associacions i entitats pobletanes.

Redacció