TARRAGONA 21

El CF Pobla de Mafumet guanya per 2 a 0 a la Montañesa

Karim transformant el penal que significava l’1-0. Foto: CF La Pobla

El CF Pobla de Mafumet ha guanyat aquest migdia per 2 a 0 al CF Montañesa, en el partit de la sisena jornada d’aquesta temporada. Els gols de Karim i Carlos Martínez han donat els 3 punts als pobletans.

La primera ocasió del partit ha estat al minut 9, quan Kata, jugador de la Montañesa ha rematat de cap, sense sort. Cinc minuts després ha estat Karim qui ho ha intentat, però la pilota ha acabat sortint per la dreta de la porteria rival.

Al minut 40, però, l’àrbitre assenyalava un penal a favor dels locals. El mateix Karim ha estat l’encarregat de xutar-lo, i marcar. I tan sols 4 minuts més tard, Carlos Martínez, sol davant de la porteria de la Montañesa, ha pogut marcar el 2-0.

En la segona part, la Montañesa ha intentat reaccionar, però gràcies a la bona defensa pobletana i a l’encert del porter Dani Parra, no han aconseguit marcar.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Albert Company, ha assegurat que “hem estat capaços de defensar molt bé després dels gols”. “Ens estem acostant a les posicions on volem estar”, ha conclòs.

El CF Pobla de Mafumet se situa a la vuitena posició, amb un total de 6 punts. El proper cap de setmana visitarà al Manresa.

Redacció

 

La Pobla millora els serveis del carrer Major

Les obres, que també afectaran al carrer Nostra Senyora de Montserrat,
han començat aquest mes de novembre i tindran una durada de 5 mesos. Foto: Cedida

La Pobla millora els serveis dels carrer Major Les obres, que també afectaran al carrer Nostra Senyora de Montserrat, han començat aquest mes de novembre i tindran una durada de 5 mesos El projecte suposarà una inversió de 855.832,75 euros, que assumirà íntegrament l’Ajuntament sense cap cost afegit per als habitants La Pobla està d’obres. En concret, als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat, a través d’un projecte de millora integral d’aquestes vies que inclou tant l’aspecte exterior com els serveis soterrats que subministren d’aigua, llum i gas als domicilis dels carrers inclosos en aquestes obres. Els treballs, que han donat inici aquest mes de novembre, s’allargaran durant 5 mesos i suposaran una inversió de 855.832,75 euros.

L’Ajuntament sufraga íntegrament el cost de les obres, sense aplicar cap mena de cost afegit als veïns i veïnes de la Pobla. Un cop finalitzada la intervenció, a finals del proper mes de març, els residents als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat disposaran d’unes vies adaptades als nous temps. Entre les millores que permetrà introduir aquesta actuació, en destaca la renovació, ampliació o potenciació dels serveis soterrats. En aquest àmbit està inclosa l’ampliació de la xarxa de gas canalitzat, habilitant a cada habitatge un punt de connexió a la xarxa. A més, es renovarà completament la xarxa de clavegueram dels carrers esmentats, tot creant dues xarxes paral·leles, una d’elles per a les aigües residuals i una altra per a les aigües pluvials.

De la mateixa manera, també serà renovada la instal·lació d’aigua potable, mitjançant la creació de noves arquetes i punts de reg, o bé substituint i adequant els ja existents per deixar-los a nivell rasant. També es procedirà a soterrar els creuaments aeris existents en les xarxes d’energia elèctrica i de comunicacions telefòniques. Així mateix, s’adequarà les línies elèctriques aèries fixant-les a les façanes, mentre que també s’aprofitarà aquesta intervenció de millora per construir una xarxa soterrada, en mode de reserva, per a serveis futurs que puguin requerir d’aquesta instal·lació prèvia.

Pel que fa als treballs de superfície o que seran visibles un cop completada aquesta intervenció de millora, l’Ajuntament ha previst la substitució de l’enllumenat públic actual per un altre dotat de punts de llum de tipus led, fixats a la façana. Aquest nou sistema inclourà, a més, un controlador per atenuar la il·luminació al 70% entre la mitjanit i les 6 h de la matinada. Encara dins l’àmbit de les millores exteriors i pel que fa al paviment, està prevista la supressió de les voreres a diferent nivell de la calçada, per la qual cosa es crearà un paviment a un sol nivell, que diferenciarà la vorera de la calçada mitjançant el tipus de material a utilitzar.

Un cop finalitzada aquesta fase, els treballs es veuran completats amb el pintat de la senyalització horitzontal dels carrers afectats, així com a la renovació de la senyalització vertical. Aquesta serà minimitzada i limitada pràcticament a la senyalització de zones d’aparcament i de prohibició d’aparcament en els guals, per reduir l’impacte visual als carrers.

Per acabar, està prevista la renovació, reposició, adequació o reparació del mobiliari urbà, pel que fa a papereres i jardineres, que acabaran de configurar el nou aspecte d’una de les vies principals de la Pobla de Mafumet, atès que el carrer Major acull l’entrada principal de la Casa de la Vila, així com també connecta directament amb la plaça de la Pau, on s’ubica l’església parroquial de Sant Joan Baptista.

A la pràctica, aquesta intervenció suposa donar continuïtat als treballs de millora del nucli antic realitzats en els anys previs, i que ara tenen translació també als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat.

En paraules de l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, “aquesta actuació suposa una millora evident en la vida quotidiana dels nostres habitants, ja que millorem els serveis soterrats i de superfície de dos dels carrers més importants del municipi i, a més, suposa també una considerable inversió en temps de dificultat general que, a la pràctica, generen una injecció econòmica al territori”.

Redacció

 

Ciència familiar a la Pobla de Mafumet

El taller virtual “Repte Experimenta” s’emmarca en la 25a Setmana de la Ciència i tindrà lloc de manera online el 20 de novembre, a les 19.00 hores.

La Setmana de la Ciència torna a escena i ho fa, en la seva 25a edició, adaptada al context actual. Les conferències i tallers presencials han estat substituïts majoritàriament per activitats a distància, amb seguiment a través d’Internet. Aquest és el cas de la Pobla de Mafumet, que acollirà el taller gratuït ‘Repte Experimenta’, organitzat per la Unitat de Comciència de la URV i que els inscrits podran seguir online. Aquest taller donarà inici a les 19.00 hores i cal inscripció prèvia, a través del correu campusextens@urv.cat.

Els participants d’aquest taller online gaudiran de fins a cinc experiments pensats per a tota la família, com ara inflar un globus sense tocar-lo, apagar unes espelmes sense bufar o descobrir quantes gotes d’aigua caben en una moneda de 20 cèntims d’euro. Es tracta, doncs, d’una aproximació pràctica a la ciència per a grans i petits, en una activitat que anirà a càrrec d’Eva Pocurull, investigadora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i de Bàrbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV.

Ambdues són, també, membres del programa Repte Experimenta. El Repte Experimenta és un programa que, al llarg de l’any, ofereix a les escoles 4 sessions de 2 hores de durada (a les seves instal·lacions o en remot), utilitzant l’experimentació per apropar els alumnes al mètode científic. Ajudats per padrins científics, cada equip de 4 estudiants descobreix el fonament científic del seu experiment i el posa en marxa.

Però el Repte Experimenta va més enllà. El seu objectiu final és fer de motor per despertar vocacions científiques en els més petits i joves. Per això el programa es complementa amb els tallers Experimenta, Experimenta en xarxa i la fira Experimenta.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que compta amb la col·laboració d’una àmplia representació d’universitats i centres de divulgació i recerca de Catalunya, entre els quals la URV. Aquesta, a través de l’Antena del Coneixement del seu Campus Extens, ha programat un seguit d’actes presencials i virtuals al territori, entre els quals el taller que tindrà lloc a la Pobla de Mafumet aquest proper divendres.

Redacció

 

El CF Pobla de Mafumet guanya per 2 a 1 al CP San Cristóbal

El CF Pobla de Mafumet se situa en novena posició a la classificació, amb un total de 3 punts. Foto: CF Pobla de Mafumet

El CF Pobla de Mafumet ha guanyat aquest vespre per 2-1 al CP San Cristóbal, en el partit de la primera jornada que va quedar ajornat.

El partit ha començat de la millor manera possible pels pobletans, ja que al minut 20, Dani Argilaga ha pogut marcar el primer gol de l’enfrontament.

A mesura que anaven passant els minuts, les oportunitats dels locals anaven en augment. Karim i Caballero ho han intentat sense encert.I al minut 38, ha arribat el segon gol. Carlos Martínez posava el 2-0 en el marcador.

La segona part ha començat igualada per ambdós equips, amb poques ocasions clares de gol. Al minut 71, però, l’àrbitre assenyalava unes mans del CF Pobla de Mafumet dintre de l’àrea rival. El jugador visitant, Mario Domingo, ha estat qui ha marcat el penal.

Els visitants que, des d’aquell moment, han vist l’empat més proper, han generat ocasions clares de gol, en els últims minuts de partit. Tot i així, finalment, no han aconseguit empatar.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Albert Company, ha assegurat que “a la primera part hem estat molt bé, tot i que també ens ha tocat patir”. “Estic molt content amb aquests tres primers punts”, ha conclòs.

El CF Pobla de Mafumet se situa en novena posició a la classificació, amb un total de 3 punts. Aquest proper cap de setmana, els pobletans descansen i la setmana que ve rebran a la Montañesa.

Redacció

 

Telefónica connecta amb fibra òptica més de 1.600 llars i comerços de La Pobla de Mafumet

A l’agost la companyia ha posat en marxa en aquest municipi tarragoní la tecnologia de xarxa fixa més ràpida, segura i versàtil del mercat. Foto: Telefónica

Telefónica ha posat en marxa al juliol un nou desplegament de fibra òptica a La Pobla de Mafumet. En total, 1.675 llars i comerços han entrat per primera vegada en cobertura en aquesta localitat del Tarragonès.

Els treballs realitzats per la companyia ja permeten disposar d’aquesta connexió avançada en diferents zones del municipi, assegurant a més una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin i sense haver de realitzar nous treballs.

Amb aquest nou desplegament, més del 82% de la ciutadania i les empreses de La Pobla de Mafumet ja tenen accés a la millor tecnologia a la seva llar o negoci amb les millors prestacions en els seus serveis de connectivitat davant l’elevat creixement de la demanda de tràfic de dades. I és que la fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, “però estem convençuts que és la millor aposta que podem fer en un moment en què la digitalització ha deixat de ser una opció i s’ha convertit en una obligació”, explica Bruno Vilarasau, director d’Administracions Públiques i Serveis Digitals de Telefónica a Catalunya.

La posada en marxa d’aquest servei permetrà a La Pobla de Mafumet posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per a fer front al nou entorn digital post-Covid. D’aquesta forma, Telefónica dóna cobertura a la demanda creixent de les llars i les empreses, apropant facilitats a la població pobletana, i contribuint a millorar l’educació i el desenvolupament dels negocis i les institucions de la localitat.

Teletreball, educació i oci

La fibra òptica des de la central fins a la llar o el negoci és actualment la tecnologia de connectivitat fixa més avançada del mercat. En l’àmbit domèstic, la fibra òptica simètrica de 600 MB que ofereix Telefónica permet teletreballar, estudiar, veure televisió d’alta definició com Movistar+, gaudir de jocs online amb gran fluïdesa, realitzar videoconferències de màxima qualitat i navegació ultra ràpida a Internet, fins i tot des de diferents dispositius simultàniament sense que l’estat de la connexió pateixi alteracions.

Per a garantir aquests serveis, en els últims anys Telefónica està invertint en la construcció d’una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial de Catalunya: modernitza la forma de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes i presta millors serveis als usuaris perquè accedeixin a totes les possibilitats del món digital.

Tanmateix, aquestes actuacions s’emmarquen en el compromís que ha adquirit Telefónica per a impulsar la digitalització completa d’Espanya abans que finalitzi 2025 a través del desplegament de fibra òptica en el 100% del país i de l’impuls de la tecnologia 5G. Amb tot això, l’objectiu de la companyia és reactivar l’economia i contribuir a un canvi de model econòmic més sostenible.

Redacció

 

Àngel García deixa de ser el segon entrenador del CF Pobla de Mafumet

El CF Pobla de Mafumet ha comunicat aquest matí que Àngel García ha deixat de ser el segon entrenador del CF Pobla de Mafumet, per incompatibilitat laboral.

La persona que el substituirà serà Ivan Cristino, qui passarà a formar part del cos tècnic d’Albert Company.

Ivan Cristino era, fins ara, entrenador de la Pobla B, juntament amb Álex González. A partir d’ara, l’únic entrenador del B serà Àlex González.

A més a més, Àlex González també formarà part del cos tècnic del primer equip del CF Pobla de Mafumet.

Des del club es vol agrair a Àngel García tota la feina realitzada i desitjar-li molta sort en el seu futur.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet acull la primera reunió presencial de tècnics d’esports de la demarcació

Un moment de la reunió de tècnics d’esports celebrada a La Pobla de Mafumet. Foto: Ajuntament

La crisi sanitària de la Covid-19 ha dibuixat un escenari on el dia a dia de les persones s’ha vist trastocat amb l’aplicació de diverses normes de seguretat. En aquest context, els espais públics també han hagut d’adaptar-se per poder donar els seus serveis amb garanties de seguretat per a tothom. Aquest és el cas de les instal·lacions esportives que reben un gran flux de persones i que han de tenir clares nombroses qüestions com les relacionades amb les ràtios d’ocupació d’aquestes instal·lacions, quina és la normativa per a l’ús de les grades que s’ha d’aplicar o si es poden obrir els vestidors al públic.

Amb l’objectiu de tenir una resposta clara davant de qüestions com aquestes i en cadascuna de les fases que hem anat vivint des del desconfinament, un grup de tècnics d’esports d’una vintena d’ajuntaments de Tarragona i les Terres de l’Ebre, es van posar a treballar plegats. D’aquesta manera busquen fer front a les nombroses inquietuds generades en la nova situació. Aquest grup de treball està format per tècnics esportius dels ajuntaments de Tarragona, Reus, el Morell, Constantí, La Pobla de Mafument, Alcover, Torredembarra, Altafulla, Hospitalet de l’Infant i Tortosa, entre d’altres.

Les reunions s’han celebrat de manera setmanal i fins al moment, ja s’han reunit una desena de vegades, la majoria d’elles, de manera telemàtica i és que la reunió celebrada la setmana passada a La Pobla de Mafumet, va ser la primera trobada presencial del grup. Durant aquesta darrera reunió, es va recopilar la normativa actualitzada pel que fa a l’ús de les instal·lacions esportives i es va iniciar la redacció d’un document de treball que porta el títol d’“Acord marc consensuat per la Taula de Treball de Gestors esportius i tècnics d’esports del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en relació a les Mesures i Protocols a incorporar per a la temporada esportiva 2020-2021 en el context de la pandèmia de la Covid-19”.

Aquest document de treball es preveu que estigui acabat aquesta setmana i a partir de llavors, es farà difusió entre les instal·lacions esportives dels municipis participants en la iniciativa. D’aquesta manera, es disposarà d’un protocol unificat per a l’ús d’instal·lacions municipals.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet activa una campanya porta a porta per al foment de la recollida selectiva

Un equip d’informadors municipals visita totes les llars pobletanes per lliurar a cada domicili un kit gratuït per a la correcta separació de residus. foto: Ajuntament

La Pobla de Mafumet ha posat en marxa una campanya d’informació porta a porta, amb l’objectiu d’informar i conscienciar la població sobre la importància de la recollida selectiva dels residus domèstics. A través d’aquesta campanya, la qual va començar divendres passat, un equip d’informadors municipals visita totes les llars pobletanes per lliurar a cada domicili un kit gratuït per a la correcta separació de residus.

Aquest kit inclou bosses per separar a casa el vidre, envasos, paper i cartró; i un cubell de PVC i un rotlle de bosses biodegradables per a la separació de la matèria orgànica. Aquest kit gratuït es lliura de manera conjunta amb una guia pràctica que conté tota la informació essencial per poder practicar una correcta separació dels residus domèstics, així com també amb un imant per a la nevera, que ofereix una informació sintètica, clara i precisa per tenir sempre a cop de vista els residus que cal dipositar a cada contenidor.

La campanya informativa seguirà activa durant els propers dies, fins que l’equip d’informadors hagi visitat tots els domicilis de La Pobla de Mafumet. En aquells casos en què no sigui possible informar presencialment sobre la campanya, els informadors el deixaran a algun veí -informant l’usuari absent mitjançant una nota informativa sota la porta- o, si no fos possible, deixaran un full informatiu sota la porta, perquè sigui el propi usuari absent qui pugui recollir el seu kit gratuït per a la correcta separació de residus. En aquest cas, caldrà acudir al punt habilitat, que es troba ubicat a les Escoles Velles. Per tal de recollir el kit, és imprescindible presentar el full informatiu.

La Pobla ha incorporat fins a 24 punts de recollida de la fracció orgànica. Aquests contenidors han estat distribuïts per tot el nucli urbà del municipi

Al respecte d’aquesta campanya informativa i de conscienciació, l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, afirma que “ara ja tenim totes les eines per fer de La Pobla un municipi encara més net i més respectuós amb el medi ambient, un cop hem instal·lat les noves bateries de contenidors que permeten realitzar una recollida selectiva completa”. Al respecte, Sardà apunta que “des de l’Ajuntament hem posat el màxim interès i èmfasi en promoure la recollida selectiva i, sobretot, la de la fracció orgànica, que fins ara no teníem al municipi. En aquest sentit, La Pobla ha incorporat fins a 24 punts de recollida de la fracció orgànica. Aquests contenidors han estat distribuïts per tot el nucli urbà del municipi, amb la finalitat d’apropar i facilitar el servei a tots els residents a La Pobla.

La separació dels residus domèstics és altament beneficiosa per a la societat i per al medi ambient, ja que permet reciclar i estalviar matèries primeres i altres recursos, com l’aigua i l’energia. El reciclatge permet doncs, allargar la vida útil dels residus i ajuda a preservar els recursos naturals del planeta. Al mateix temps, la recollida selectiva genera llocs de treball i té, per tant, beneficis a nivell econòmic. Per tot plegat, tal i com recorda l’alcalde pobletà, “estàvem esperant amb candeletes la signatura del nou contracte per a la recollida i gestió selectiva dels residus domèstics que, des d’ara, ens permet separar també la fracció orgànica”.

Les noves illes de contenidors han estat instal·lades a La Pobla en virtut del nou conveni signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès

Cal recordar que les noves illes de contenidors han estat instal·lades a La Pobla en virtut del nou conveni signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès, ens al qual l’Ajuntament pobletà té delegats els serveis de recollida i gestió dels residus domèstics. Així, els pobletans ja poden separar tots els seus residus domèstics i, d’aquesta manera, contribuir a fer de La Pobla un municipi més net, més ecològic i que segueix avançant en el camí de la sostenibilitat. En aquest sentit, Joan Maria Sardà assegura que “la resposta dels habitants de La Pobla està sent excel·lent, tant en l’atenció als informadors, com en l’adaptació a la separació de les diferents fraccions de residus”.

Servei gratuït de recollida de voluminosos

Finalment, cal recordar que l’Ajuntament de La Pobla també ofereix als seus habitants un servei gratuït de recollida de trastos vells, andròmines o residus voluminosos. Per disposar d’aquest servei, només cal contactar amb l’Ajuntament a través de l’app femPobla, del telèfon 977 84 02 60 (ext. 1) o del correu electrònic trastos@poblamafumet.cat Finalment, els pobletans també tenen a la seva disposició la deixalleria, on poden portar aquells residus especials que, per les seves característiques, no poden ser dipositats als contenidors de recollida selectiva.

En aquest àmbit, hi ha dos serveis disponibles, com són la deixalleria mòbil, ubicada darrera del camp de futbol el primer dimecres de cada mes en horari de 9 a 13 h i de 16 a 19 h; i la deixalleria comarcal del Morell, ubicada a la carretera del Morell a Villalonga i que obre de dimarts a divendres (de 9 a 13h i de 15 a 18 h), els dissabtes (de 10 a 13 h i de 15 a 18 h) i els diumenges (de 9 a 15 h).

Redacció

 

La biblioteca de la Pobla té previst reobrir setembre

A la imatge, la presentació en societat de la mascota de la biblioteca durant els actes de la Gran Diada cultural. Foto: Cedida

La Carpa continua confirmant-se com l’espai lúdic i cultural per excel·lència de La Pobla postconfinament, tota vegada que dijous passat hi va tenir lloc una nova cita. En aquest cas, més de 150 veïns i veïnes de La Pobla van donar-s’hi cita per assistir a la Gran Diada Cultural, la qual va incloure diversos fets destacats. En primer lloc, es va presentar en societat l’escultura de la mascota de la Biblioteca municipal. Una escultura que neix a partir del concurs de dibuix infantil que, l’any 2018, va ser el punt de partida d’aquesta iniciativa. D’entre els dibuixos participants, un dissenyador professional va donar vida a una mascota que, ara, ja compta amb una escultura pròpia que donarà la benvinguda als usuaris de la Biblioteca. Aquesta però, roman tancada a causa de la pandèmia i actualment només ofereix el servei de préstec no presencial. Tal i com va indicar l’alcalde de La Pobla, Joan Maria Sardà, ‘en principi i si tot va bé, reobrirem al setembre’.

Una reobertura que arribarà amb grans novetats, ja que el batlle va anunciar que ‘La Pobla ja forma part de la xarxa de biblioteques de Catalunya. Això suposa diversos avantatges, com ara que la Generalitat ens ha cedit 10.000 euros en llibres, a més que, des d’ara, els habitants de La Pobla tenim a la nostra disposició tot el fons bibliogràfic de la Xarxa de biblioteques de Catalunya: més de 15 milions de llibres al nostre abas’.

Un cop presentada en societat la mascota, la Gran Diada Cultural de La Pobla va continuar amb la presentació del conte infantil ‘Un estel brilla al cel’. Es tracta d’una obra que reviu la llegenda del Lledó per apropar-la als més petits. La presentació d’aquest volum d’interès local va comptar amb la presència de la seva autora, Montse Rubinat; i el seu il·lustrador, Jordi Bibià.

El Certamen de relats breus ja té guanyadors

D’altra banda, la Gran Diada Cultural de La Pobla també va servir per donar a conèixer els guanyadors de la primera edició del Certamen de relats breus del municipi. Aquesta iniciativa, organitzada per la Biblioteca municipal, va néixer durant el confinament derivat de la pandèmia i tenia per objectiu oferir una oportunitat de lleure creatiu als pobletans. Amb tot, es tracta d’una iniciativa que neix amb voluntat de continuïtat i que, per tant, comptarà amb noves edicions.

En aquesta primera edició, que va comptar amb categories infantil i adults, s’hi va presentar un total de 12 relats. Pel que fa a la categoria infantil, el millor relat va ser “Estava equivocada i no ho sabia”, de Carla Jiménez; mentre que Anna Giralt, Sergi Verge i Nerea Granero van rebre també el seu diploma i obsequi com a participants. Entre els participants adults del certamen, Ana Maria López va ser designada com a guanyadora, pel seu relat “Mi ángel azul”. Van completar el llistat de participants Keila Alfaro, Alberto Aldana, Andrea Aliaga, Antonio José Garcia, Josefa Sicilia, Josep Maria Gasol i Marta Serrahima. Arribats en aquest punt de l’acte,

El concert de Zapping Trio, suspès

L’Ajuntament va anunciar dissabte a primera hora del matí la suspensió del concert de Zapping Trio, previst a la Carpa el mateix dissabte a la nit. Aquesta suspensió es va produir per donar seguiment i compliment a l’ordre decretada pel Departament de Salut de la Generalitat, per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19. Entre aquestes mesures i a tot el territori de Catalunya, la Generalitat ha decretat la suspensió de l’obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle, així com també les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments.

Redacció

 

Cambrils i El Morell, sorpresos en no figurar al Pla Director del Camp de Tarragona

El secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, reunint-se amb els alcaldes i representants municipals de Tarragona, Reus, Salou, la Canonja, Constantí i Vila-seca el 6 de juliol passat. Foto: Generalitat

L’Ajuntament de Cambrils no va ser convidat a la reunió que el 6 de juliol cuinava la creació del Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona per ordenar l’àrea metropolitana de Tarragona. Així ho anunciava. Hi eren presents, cridats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, els consistoris de Tarragona, Reus, Vila-seca, Salou, La Canonja i Constantí.

Malgrat tenir prop de 40.000 habitants, formar part del nucli del Camp, està tarifàriament integrat en el sistema de transport públic del Camp de Tarragona i ser un pol turístic de primer ordre, Cambrils no fou cridat a la reunió, com tampoc altres municipis de l’interior de la regió i no parlem d’una capital de comarca que històricament formava part del triangle del Camp de Tarragona, Valls.

L’absència de Cambrils ha provocat sorpresa i preocupació al sí de l’equip de govern, ja que no s’entén que el municipi no hi sigui ni s’informi de per què és així, segons ha sabut Tarragona21. L’alcaldessa, Camí Mendoza, no fa declaracions de moment sobre el tema.

Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han confirmat a Tarragona21 que l’alcaldessa es va posar en contacte amb el departament per demanar per què Cambrils no formà part de la reunió inaugural. Se li va respondre que la selecció dels sis municipis feta pel departament per acudir a la reunió obeeix a ‘criteris purament tècnics i no polítics‘. Criteris sobre el nucli del Camp de Tarragona i l’entorn industrial de què estan envoltats.

No només Cambrils ha mostrat estranyesa per estar absent de la reunió. També El Morell, situat en una cruïlla de camins i amb un polígon de la gran indústria -Repsol, Messer o Carburos Metálicos es troben al seu terme municipal-. Així ho ha expressat el seu alcalde, Eloi Calbet, preguntat per Tarragona21. ‘Ni tan sols sabíem que es feia la reunió. Ningú ens n’ha informat’, ha declarat amb evident ennuig. L’absència de notícia sobre la trobada és general entre els consistoris que no van ser cridats. Calbet també mostrava la seva sorpresa perquè l’altra municipi industrial, La Pobla de Mafumet, tampoc fos convidat. ‘Si som àrea metropolitana ho hem de ser per tot, concloïa’.

D’altra banda, els alcaldes de La Pobla de Mafumet i Perafort, localitats fortament industrialitzades, no han estat informats de la reunió ni del procés de gestació del PDU, han confirmat fonts municipals a aquest digital, que han subratllat que tant a Joan Maria Sardà com a Joan Martí Pla no se’ls ha lliurat documentació ni informació, i per aquesta raó ‘no poden emetre una valoració’. ‘Cal saber primer què es proposa fer la Generalitat i quin és l’objectiu que persegueix’, han recalcat. ‘No estaria de més saber-ho’, han conclòs.

La qüestió no aclarida és què busca el Pla Director com perquè aquests municipis no hi siguin. Tarragona21 va demanar el passat 9 de juliol i ha reiterat posteriorment informació per escrit al Departament sobre l’abast del Pla Director i els criteris de selecció dels municipis, però no ha obtingut resposta.

L’opinió dels experts

Els experts han alertat sobre aquestes absències, tot i que recalquen que la reunió fou per debatre el Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona i no per formar l’Àrea Metropolitana. El prestigiós professor de Geografia de la URV Robert Casadevall ha afirmat, en un article publicat per aquest digital, que ‘el dubte no és pels que hi són, que semblen indiscutibles, sinó pels que no hi són, i que hi podrien ser si apliquéssim uns criteris diferents. El problema és que, en aquesta diagnosi, no els coneixem. Hi ha moltes dades sobre sòl, sobre població, sobre activitat, però sempre referides només a aquests sis municipis, com si ja d’entrada s’hagués decidit aquest àmbit sense que sapiguem com i perquè’.

Casadevall, que diferencia el que és un PDU i una posterior Àrea Metropolitana, segueix: ‘Confio que això sigui un punt de partida –d’alguna manera s’ha de començar- però que no tanqui la porta a un àmbit diferent, si els treballs d’elaboració del pla ho aconsellen. L’extensió urbana, per exemple, ens portaria a considerar Cambrils i, per conceptes –i segurament conseqüències- diferents Almoster i Castellvell del Camp amb Reus, i el Catllar i els Pallaresos amb Tarragona; la mobilitat obligada i la integració econòmica, aconsellarien contemplar també el Morell, Perafort i la Pobla de Mafumet. Crec que caldrà reflexionar a fons sobre això’.

Els alcaldes de Tarragona i Salou van saludar el nou projecte de PDU, però el de Vila-seca, Pere Segura, s’ha mostrat escèptic. En un acte de presentació del primer servei d’autobús urbà del municipi, Segura afirmava aquests dies: ‘No veiem ni bé ni malament la reunió per impulsar el Pla Director, sinó que cal veure a on va a parar i sobretot, quina és la visió que té la Generalitat. Com a idea en sí no la veiem ni positiva ni negativa, tot dependrà del camí que recorreguem i de si l’eina és útil’.

Jaume Garcia

 

La sala de màquines del Nàstic nodreix amb cinc juvenils a la Pobla

D’esquerra a dreta: Marc Álvarez, Sergio Cáliz, Ricard Robledo i Zakzaria. A la imatge no surt Victor Bastardo. Foto: Nàstic

El Planter Grana continua produint generacions de jugadors amb grans qualitats després d’anys de treball i aplicar la metodologia esportiva en les diferents categories que conformen el futbol base del Gimnàstic de Tarragona.

Aquesta temporada, després de jugar al Juvenil A sota les ordres de Dani Vidal, un total de 5 jugadors vestiran la samarreta del filial, el CF Pobla de Mafumet, al grup V de Tercera Divisió.

Es tracta de Victor Bastardo, Sergio Cáliz, Ricard Robledo, Marc Álvarez i Zakzaria El Idrissi, tots ells nascuts l’any 2001.

En el cas de Ricard Robledo i Marc Álvarez, es tracta de dos joves que han evolucionat el seu futbol des de molt petits a la disciplina grana. Els dos jugadors han mostrat una llarga evolució constant que, de moment, els portarà a jugar al Municipal de La Pobla de Mafumet. Els dos futbolistes, acompanyats dels seus familiars, han signat els respectius nous contractes amb el president Josep Maria Andreu.

El tarragoní Ricard Robledo ocupa la posició de pivot, mentre que Marc Álvarez juga d’extrem i és natural de Torredembarra. Pel que fa a la línia defensiva, Víctor Bastardo, natural de Salou, reforçarà el centre de la defensa; i el lateral esquerre l’ocuparà Sergio Cáliz, de Reus.

Finalment, el cinquè futbolista és Zakzaria El Idrissi ‘Zaka’, davanter referència natural d’Olot.

Els futbolistes escollits per fer el salt de categoria continuaran la seva evolució esportiva atenent les instruccions del tècnic Albert Company. El treball començarà a la pretemporada 2020-2021, encara en data d’inici per confirmar.

Redacció

 

El CF Pobla de Mafumet i el Nàstic renoven el conveni esportiu

El president grana, Josep Maria Andreu; i el màxim dirigent del CF Pobla de Mafumet, Alejo del Alfonso.

El Gimnàstic de Tarragona i el CF Pobla de Mafumet continuaran sumant èxits esportius, com a mínim, una temporada més, després de renovar la col·laboració esportiva iniciada la temporada 2003-2004.

Coincidint amb el 5è aniversari de l’històric ascens del filial grana a la Segona Divisió B, les dues entitats han signat aquesta ampliació per seguir de la mà en l’objectiu de formar a jugadors per arribar al primer equip.

El president grana, Josep Maria Andreu; i el màxim dirigent del CF Pobla de Mafumet, Alejo del Alfonso, han remarcat la importància d’aquest nou acord per a les dues entitats. Andreu ha declarat que “la unió ha estat clau per mostrar-nos com els referents futbolístics del territori tarragoní”, afegint que “lluitarem per repetir el que vam aconseguir tots al 2015”. Per la seva part, el president pobletà ha manifestat que “és un acord de present i de futur, ja que les dues entitats tenim un gran talent en els jugadors i entrenadors del futbol formatiu.”

La propera temporada el conjunt pobletà competirà novament en el grup V de Tercera Divisió. El filial, entrenat per Albert Company, buscarà repetir situar-se en la part alta de la classificació per tal d’assolir èxits ambiciosos i sempre amb la intenció que els joves jugadors formats al Planter Grana assoleixin el nivell per arribar a trepitjar el Nou Estadi.

Cal recordar que aquesta temporada el Gimnàstic de Tarragona ha comptat amb un total de 12 jugadors en dinàmica del primer equip que durant la seva trajectòria esportiva han disputat partits amb el filial i/o en categories inferiors de la base. Des de Fran Carbia a Roger Brugué, passant per jugadors com Pol Domingo o Bernat Guiu, que en el 2020 s’han guanyat per mèrits propis estar sota les ordres de Toni Seligrat, són jugadors que han adquirit la metodologia i els valors del Gimnàstic de Tarragona al Municipal de La Pobla de Mafumet i al planter grana.

Redacció

 

L’aturada de la producció de carburants, efectiva des del cap de setmana passat, afecta 172 empleats

Panoràmica general de l’àrea química del complex industrial de Repsol a Tarragona, al municipi de la Pobla de Mafumet. Foto: Núria Torres

Repsol ha aturat aquest cap de setmana la producció de carburants a la refineria de Tarragona durant 21 dies. La causa és que la caiguda de la demanda generada per la crisi de la covid-19 ha fet que hi hagi un excés d’estoc, segons ha confirmat la companyia a l’ACN. De les cinc refineries que l’empresa té a l’Estat, la de Tarragona és la que produeix més querosè, el combustible utilitzat pels avions que no s’està consumint per la paralització del trànsit aeri dels darrers mesos. És la primera vegada que la producció de carburants s’atura des que es va posar en marxa a la ciutat fa 43 anys. Repsol ha afirmat que la mesura no comportarà cap expedient de regulació de la plantilla.

Del total de 1.400 treballadors que té Repsol a Tarragona, la decisió afecta 172 empleats, que fan tasques a les plantes dedicades a la destil·lació i en les quals s’hi fabriquen productes com querosè, gasoil o gasolina. Així doncs, les plantes dedicades a productes químics, plàstics o etilè continuaran funcionant amb normalitat.

La refineria produeix anualment uns 4 milions de tones de gasoil, 2,2 milions de tones de fuel, 1,5 de gasolina i 1,1 de querosè, segons dades facilitades per Repsol.

ACN

 

L’obertura de les piscines municipals d’estiu, un maldecap per als pobles d’interior

Imatge d’arxiu de la piscina de Prades. Foto: Cedida

L’obertura de la típica piscina municipal de poble s’està convertint en un maldecap pels municipis d’interior del Camp de Tarragona amb la pandèmia del coronavirus. Al problema d’haver de controlar l’aforament s’hi sumen molts altres, com la manera de fer efectiu el pagament, si convé fixar franges horàries, obrir tot el dia o no, què es farà amb els abonats que no puguin entrar un dia per aforament complet,… El repte és majúscul en uns municipis on el consistori conviu directament amb els veïns i la proximitat és total. Tancar la piscina seria el fàcil, però la reacció de la població no seria de comprensió. I si tanca una piscina d’un poble i obre la del municipi veí, enviarà els seus ciutadans a la piscina oberta, amb el problema de col.lapse que això generarà.

Municipis del Tarragonès, del Baix Camp o del Priorat s’estan coordinant des de fa setmanes per donar una resposta a la ‘patata calenta’ que suposa l’arribada de l’estiu i la gestió de les piscines municipals. Els municipis ja podrien tenir obertes les piscines, la fase 2 ho permet, però estan tancades, per començar perquè habitualment obren més tard, a meitats de juny, per Sant Joan o al juliol. Dilluns, 8 de juny, entrem en fase 3, i hi haurà una major permissivitat especialment en aforaments, que quedarà acotat al 50% en la piscina.

Normes més clares

Ara bé, l’experiència diu que les normes van canviant sobre la marxa. Els consistoris reclamen que el Govern aclareixi com quedarà tot a la fase 3 i especialment amb la nova normalitat, que començaria el 22 de juny, i ho faci amb temps suficient per poder reaccionar i no el dia abans de la data de la seva aplicació i per via BOE. A la incertesa general se suma que el president de la Generalitat passarà a ser autoritat competent en la fase 3 i podrà decidir les mesures a adoptar.

Molts ajuntaments ja tenen clar que obriran a l’estiu, tot i que n’hi ha alguns que tenen dubtes, mentre altres, més petits, com succeeix a la comarca del Priorat, han decidit no fer-ho i estalviar-se problemes donat que el control se’ls podria escapar de les mans per manca de personal, pressupost i capacitat de gestió. La majoria, però, obriran.

Als Pallaresos, municipi de 4.000 habitants que per bona part de la població de Tarragona és la seva segona, o primera, residència, la piscina d’estiu és un equipament molt necessari. ‘Ara com ara no tenim resposta a la pregunta de si obrirem’, afirma el regidor de Sanitat, Samuel Urbano. El consistori té previst acordar-ho aquesta setmana. L’Ajuntament s’està coordinant amb els consistoris veïns, El Catllar, la Secuita i Perafort per donar una resposta conjunta: ‘No té sentit que nosaltres obrim i el poble del costa tanqui, perquè aleshores ens vindran usuaris d’aquest poble i se’ns col.lapsarà la piscina’, subratlla el regidor.

Molts interrogants

‘Tenim molts interrogants plantejats’, confessa Urbano, la mateixa resposta que es dóna Prades o a Almoster. Urbano afirma que entre els dubtes hi ha ‘el problema de l’aforament reduït, amb les entrades i sortides de la gent, el tema dels vestidors i les dutxes, que en principi estarien tancades, i si cal fer cita prèvia’. L’Ajuntament s’està curant en salut i ha aprovat una reducció de preus dels abonaments: ‘No seria normal pagar el total de l’abonament i no poder anar a la piscina perquè l’aforament està ple’, afirma Urbano. En un estiu normal, la piscina dels Pallaresos obriria a meitats de junt i tancaria quan hi ha la tornada al col.legi, al setembre. Sobre el pagament, ‘la idea és que es faci amb tarjeta a l’Ajuntament. Estem estudiant si pagarien amb tarjeta o en mà si no ets abonat i hi vas un dia’, afirma. I finalment, hi ha el tema del personal: ‘Haurem de posar una persona de més per la desinfecció, a més del socorrista’. Els Pallaresos observa que la normativa estatal ‘és molt confusa’ i reclama ‘aclariments’.

Al Morell, el seu alcalde, Eloi Calbet, confessa també els dubtes que té el consistori hores d’ara: ‘Que volem obrir estar clar, però no sabem ni quan, ni com del tot encara, ja que estem a l’espera de novetats a partir de dilluns. Farem tot el possible per obrir-les però encara no podem donar massa detalls ja que no tenim clar com ho podrem i ho haurem de fer’.

Temes com els aforaments, el control d’accés, la vigilància de la zona de la gespa o els cursets de natació,… estan en debat, també ‘si deixem entrar la canalla dels casals o ho restringim tan sols a la població usuària del pavelló i a abonats a la piscina. Tot això són un seguit de dubtes dels quals a hores d’ara, malauradament, no en tenim resposta. Hi estem treballant, en primer lloc, per poder obrir pavelló la setmana del 15 a tot estirar si no passa res’. La piscina obrirà ‘quan tinguem clar com anirà tot’. La incertesa és ‘total’.

A Prades, el gran municipi d’interior que multiplica per nou la seva població a l’estiu i passa de 600 habitants a 5.000, també observa amb preocupació el cas de la piscina d’estiu. ‘Hem d’obrir -confessa l’alcaldessa, Lídia Bargas- i potser haurem de contractar una persona que faci el control, a més del socorrista. Ens hem de plantear com fer l’abonament. Abans obríem per Sant Joan. Si enguany obrim, serà al juliol’. Tots els consistoris consultats tenen clar que serà un servei deficitari.

A Almoster, on hi resideix molta població de Reus i disposa d’una magnífica piscina municipal de grans dimensions, també tenen molts dilemes. ‘Tots els ajuntaments esperem a veure com evoluciona la pandèmia’, informa l’alcalde, Àngel Xifré. Estan en contacte amb ajuntaments del Baix Camp per coordinar accions i evitar el tancament d’unes piscines i l’obertura de les altres. ‘La nostra intenció es obrir-la amb les condicions que pertoquin. Cal determinar-ne l’aforament, amb el límit i control d’accés que això suposa, que fins ara era de 160 persones’. El consistori té damunt la taula si obrir o no tot el dia. ‘Havíem dit de fer torns de dues hores, però la piscina és un espai de relació, no només d’anar a rmullar-te i marxar, i ho hem descartat. Ara estem plantejant si fer torns de matí i tarda o obrim tot el dia’. Té clar el consistori que abans del 27 de juny no obriran. Molts municipis de la comarca ho faran entre el 20 i el 27 de juny. El pagament és un altre problema: ‘No tenin datafon’, assegura Xifré.

Torns de matí i tarda

Qui sí en té i sembla viure la situació amb més tranquil.litat és el consistori de La Pobla de Mafumet. Obrirà la piscina municipal al juliol, com sempre, amb la particularitat que per als usuaris d’abonament anual, ho farà el proper dilluns, 8 de juny. Succeeix que a la Pobla de Mafumet, la piscina té una coberta retràctil i a l’estiu es converteix en piscina oberta. La regidora d’Esports, Estefania Serrano, que també és presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, informa que existeix una Taula d’Esports del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre que es reuneix per establir criteris.

A La Pobla de Mafumet, l’Ajuntament ja ha decidit fer torns de matí i de tarda, de 12 a 14 i de 16 a 20 hores. ‘Qui hi vagi al matí no podrà tonar a la tarda perquè el recinte tancarà al migdia i el passi serà d’un sol ús’. Fins que esclatà la pandèmia, al migdia no es tancava. La Pobla té dos tipus d’abonaments: l’anual per la piscina coberta, i el d’estiu, quan es retira la cúpula. No té problemes quant al pagament: es farà amb datafon. Fins ara es feia per domiciliació bancària. El consistori està tramitant la cita prèvia per al pagament de l’abonament.

A la piscina hi haurà una franja restringida a persones majors de 65 anys i al migdia, quan el recinte estiqui tancat, ‘intensificarem la neteja i la desinfecció’. Com sigui que l’Ajuntament té externalitzat el servei a una empresa des de fa temps, readaptar-se als canvis no és tan problemàtic com en altres municipis on la piscina, la gestiona el propi Ajuntament. El consistori demana que els abonats siguin conscients que no sempre podran accedir si hi ha límit d’aforament. En el cas dels abonats anuals, se’ls compensarà econòmicament els mesos que la piscina ha estat tancada.

Jaume Garcia

 

La Pobla rendeix un sentit homenatge a les víctimes de la Covid-19

La Pobla de Mafumet no ha hagut de lamentar cap víctima mortal a causa de la Covid-19, però el municipi va voler oferir un respectuós homenatge a totes aquelles persones d’arreu del planeta que han perdut la vida a conseqüència de la pandèmia. L’acte simbòlic va tenir lloc dissabte a la tarda, a la Carpa permanent dels jardins del Pavelló. Els assistents van visionar un vídeo d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 i, seguidament, l’alcalde Joan Maria Sardà va pronunciar unes paraules. Durant la seva intervenció, va destacar «les condicions poc o gens humanes en què molta gent ha perdut la vida, aïllats, sols i sense l’escalf i la companyia dels seus éssers estimats».

En la mateixa línia, va posar l’accent en «el dolor especialment intens que suposa perdre un familiar o un amic sense poder acomiadar-lo com cal, sense un procés de dol normal». En aquest sentit, va incidir en el fet que «no parlem només de les víctimes de la Covid-19 sinó, també, d’aquelles persones que han perdut la vida per altres malalties i que, a causa del confinament, no han pogut ser acompanyades en el seu últim alè». Per això, va explicar l’alcalde, «aquest acte vol ser un homenatge, un record en memòria dels milers d’ànimes que han traspassat d’una manera injusta» perquè, tal com va recordar, «la pandèmia no distingeix edat, classe social, color de pell, nacionalitat ni cap altra circumstància personal».

Així mateix, Sardà va apuntar que «no tenim encara cap vacuna ni cap medicina que eviti més morts per Covid-19. Per tant, cal aplicar una màxima sanitària universal i indiscutible: la prevenció és la millor medicina».

Finalment, va completar el seu parlament amb un agraïment públic a tots aquells col·lectius i particulars que, durant el període de confinament, han treballat intensament per facilitar la vida de la resta de la societat. En el cas de La Pobla, aquest agraïment es va fer extensiu «als voluntaris de Protecció Civil, vigilants municipals i membres de la Brigada, els quals han treballat sense descans, dia i nit al carrer, per ajudar a tothom». En aquest sentit, va destacar alguns exemples de les tasques desenvolupades per aquests col·lectius, com ara «portant menjar i productes de primera necessitat a aquelles persones que no podien sortir de casa, material mèdic als hospitals, desinfectant els carrers i elements de contacte, felicitant els infants pel seu aniversari o repartint el llibre i la rosa per Sant Jordi, entre altres accions».

A continuació, va prendre la paraula el rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de La Pobla, Mossèn Joan Antoni López Díaz-Cano, qui va oferir una pregària en memòria d’aquestes víctimes. El rector pobletà va escollir la pregària que, recentment, el Papa Francesc va dedicar a la Mare de Déu amb motiu de la pandèmia que estem patint.

Per acabar aquest acte, va tenir lloc un breu concert de música clàssica, durant el qual un trio format per dos violins i un piano van interpretar l’Adagio d’Albinoni, Cinema Paradiso, l’Ària de Bach i El cant dels ocells.
Així es va arribar al final de l’acte d’homenatge de La Pobla de Mafumet a les víctimes de la Covid19, el primer acte públic que celebra el municipi des que, a mitjans de març, va ser decretat el confinament de la població.

Cal destacar que l’Ajuntament va voler garantir en tot moment la protecció dels assistents, per la qual cosa va establir mesures de prevenció i seguretat, com ara lliurar mascaretes a qui no en portés; disposar ampolles d’hidrogel a l’entrada i sortida del recinte; l’obligatorietat de seguir l’acte asseguts en les cadires prèviament disposades cada dos metres, per evitar contagis; o la recomanació d’una sortida ordenada i sense formar grups. La col·laboració veïnal va ser exemplar en tot moment.

El CF Pobla puja al sisè lloc en donar-li la Federació els tres punts en l’encontre que va perdre amb el Sant Andreu

Foto oficial del CF Pobla de Mafumet. Foto: CF Pobla de Mafumet

El Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol ha estimat el recurs interposat pel CF Pobla de Mafumet per l’alineació indeguda que va presentar la UE Sant Andreu, en el partit de lliga que ambdós van disputar el 27 d’octubre de 2019, al Narcís Sala, amb el resultat final d’1 a 0 a favor dels locals.

El CF Pobla va al·legar que el jugador del Sant Andreu Josu no podia jugar aquell partit, ja que acumulava cinc targetes grogues, i havia de complir amb la corresponent sanció.

El Comitè d’Apel·lació, després de donar la raó al CF Pobla, li ha atorgat el triomf d’aquell partit, donant-los els tres punts. A més a més, ha imposat a la UE Sant Andreu una multa de 1.001 euros.  Per tant, el CF Pobla de Mafumet acaba la temporada amb 45 punts, i sisè a la classificació.

La Pobla celebra la Festa de Sant Isidre a través de les xarxes socials

Imatge de grup de pagesos veterans de La Pobla. Foto: Cedida

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet segueix treballant intensament per proposar iniciatives de lleure als seus habitants que, a més, permetin superar la barrera del confinament. En aquest marc, el municipi es prepara per gaudir, fins al proper diumenge, de la Festa de la Pagesia i del seu patró, Sant Isidre.

Aquesta celebració compta amb un gran arrelament al municipi que, any rere any i de la mà de la Cooperativa Agrícola, organitza un esmorzar popular i passejada en carro, per commemorar aquesta data. Cal recordar que, fins l’arribada de la gran indústria, La Pobla era un poble principalment agrícola, i la tradició de dedicar una festa al patró dels treballs del camp encara es manté.

Amb tot, el context actual derivat de la propagació de la pandèmia de la Covid-19 obliga a buscar noves maneres de gaudir el lleure associat a una celebració popular. En aquest sentit, l’Ajuntament ha preparat i programat un seguit d’activitats que permetin a tothom viure l’ambient de Sant Isidre i la Festa de la Pagesia.

Aquestes propostes tindran lloc, majoritàriament, a través dels perfils municipals a les xarxes socials. En aquests canals, l’Ajuntament publicarà diverses píndoles de contingut històric, associat al món agrícola a La Pobla de Mafumet, així com sobre la celebració de la festa de Sant Isidre.
Junt amb aquests continguts de caire històric, també es durà a terme dues iniciatives participatives adreçades als infants pobletans. Aquestes han estat batejades com «Disfressa’t per Sant Isidre» i «Crea la teva granja».

En la primera d’aquestes iniciatives, es proposa a les famílies pobletanes que disfressin els seus nens i nenes de pagesos/es i/o d’animals, per fotografiar-los. A continuació, cal publicar les fotografies a les xarxes socials, amb l’etiqueta #festasantisidreacasa i etiquetant també l’Ajuntament
(@AjuntamentPobla).

Pel que fa a la segona iniciativa de participació infantil, l’Ajuntament publicarà a les xarxes socials dibuixos per pintar i retallar. L’objectiu és que els infants puguin crear la seva pròpia granja, tot i que aquesta també pot ser creada amb elements que els infants tinguin a casa seva. Un cop enllestida la granja casolana, cal fotografiar-la i publicar les fotografies a les xarxes socials, amb l’etiqueta #festasantisidreacasa i etiquetant també l’Ajuntament (@AjuntamentPobla).

D’altra banda, l’Ajuntament també editarà i publicarà a les xarxes socials un vídeo recordatori de la tradició de la pagesia i la festa de Sant Isidre a La Pobla. El vídeo comptarà amb els comentaris i anècdotes dels millors experts en la matèria: els pagesos pobletans.

La Pobla avança en el camí de la sostenibilitat posant en marxa la selecció dels residus orgànics

Per primera vegada i en base al nou conveni signat amb el Consell Comarcal, el municipi incorpora els contenidors marrons a les illes de recollida selectiva. foto: Cedida

La Pobla de Mafumet és, avui, un municipi mediambientalment més sostenible, gràcies a la incorporació i entrada en funcionament dels nous contenidors per a la recollida dels residus orgànics.

Aquests formen part de les noves illes de contenidors que, des del passat divendres, estan operatives a tot el municipi, en virtut del nou conveni signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès, ens al qual l’Ajuntament pobletà té delegats els serveis de recollida i gestió dels residus domèstics. Aquestes noves illes incorporen, per primera vegada a La Pobla, els contenidors marrons, amb la qual cosa els pobletans ja poden separar els seus residus orgànics i, d’aquesta manera, contribuir a fer de La Pobla un municipi més net, més ecològic i que segueix avançant en el camí de la sostenibilitat.

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha distribuït fins a 24 contenidors per a la recollida de residus orgànics. Aquesta contenidors han estat repartits per tot el nucli urbà del municipi, amb la finalitat d’apropar el servei a tots els residents a La Pobla.

Junt amb la implantació d’aquests punts de recollida per a la fracció orgànica, també s’ha procedit a la renovació de la resta de les illes de contenidors per a la recollida selectiva a La Pobla. d’aquesta manera, els pobletans poden separar i contribuir al reciclatge d’envasos, plàstic i llaunes; paper i cartró; vidre; deixalles orgàniques, a més de disposar també de contenidors per als residus no reciclables o fracció resta.

La separació dels residus domèstics és altament beneficiosa per a la societat, ja que permet reciclar i estalviar matèries primeres i altres recursos, com l’aigua i l’energia. El reciclatge permet doncs, allargar la vida útil dels residus i ajuda a preservar els recursos naturals del planeta.

Carregador de vehicles elèctrics

Aquesta és la darrera mesura d’àmbit mediambiental implantada a La Pobla, un municipi que a les acaballes del 2019 va posar en funcionament el seu primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquest està ubicat a l’avinguda Generalitat, al costat del Casal Cultural, i compta amb dos estacions de càrrega: una de gran i una altra petita.

Pel que fa al carregador gran, es tracta d’un equip ràpid de 50 kW de potència, amb capacitat de carregar el 80% de la bateria d’un vehicle elèctric en només 30 minuts. L’equip també permet la càrrega simultània de dos vehicles, repartint la potència entre ambdós.

Quant al carregador petit, és un equip lent de 2,1 kW de potència i està pensant per a carregar motos o bicicletes. Tant el petit com el gran poden ser activats mitjançant la targeta de l’Ajuntament de La Pobla o la de qualsevol municipi que formi part de l’aliança dels municipis (Barcelona, Reus, Lleida, Cambrils, Girona, etc.). A més, el carregador gran també s’activa mitjançant l’App EVCharge.

Amb la implantació d’aquest punt de recàrrega de vehicles no contaminants, l’Ajuntament segueix apostant per la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

 

La Pobla aprova un Pla de xoc econòmic per combatre els efectes econòmics i socials

Els ajuts van destinats a tots els habitants, autònoms i empreses del municipi. Foto: Cedida

La sessió plenària de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet, celebrada ahir al vespre, va acordar per unanimitat l’aprovació d’un paquet de mesures, destinades a combatre i contrarestar els efectes econòmics i socials que el Covid-19 està provocant al municipi.

Fruit de l’acord i a proposta de l’equip de govern, l’Ajuntament impulsarà la campanya «A La Pobla, l’Ajuntament et fa costat». Aquesta es concreta en un pla de xoc econòmic que inclou diverses mesures i ajuts directes, agrupats en dos blocs. D’una banda, el consistori ofereix quatre tipus de mesures destinades a treballadors, autònoms i empreses. La primera d’aquestes es concreta en un ajut fins a 6.000 euros per a la creació de noves
empreses o de nous emprenedors, amb el requisit de mantenir l’activitat durant un mínim d’un any.

Aquesta acció pretén rellançar l’activitat econòmica del municipi, així com oferir una sortida professional als empleats o persones en situació d’atur que vulguin convertir-se en emprenedors. També s’ofereix un ajut de fins a 3.000 euros per compensar les despeses derivades del Coid-19. Per tal d’acollir-se a aquest ajut, cal acreditar despeses provocades pel tancament o la reducció de l’activitat que es realitza, en una mesura aplicable a empreses de fins a 10 empleats i a autònoms, censats a La Pobla.

Així mateix, també s’activa un ajut econòmic directe per a la contractació de persones empadronades al municipi. En aquest cas, els ajuts diferencien entre contractacions de persones menors o majors de 50 anys, amb barems que van des dels 600 euros mensuals -amb un màxim de 4.800 euros anuals- en el cas de contractes per un mínim de 3 mesos a jornada completa, fins als 19.200 euros d’ajut directe en els casos de contractació indefinida a jornada completa d’una persona major de 50 anys.

En aquest àmbit d’ajuts destinats de la contractació de persones per part d’empreses o autònoms locals o forans, caldrà que la persona contractada estigui empadronada a La Pobla, que es trobi en situació d’atur i que estigui inscrita a la borsa de treball del municipi.

Finalment, el paquet d’ajuts econòmics destinats a fomentar l’ocupació es veu completat amb el Pla d’Ocupació Local, que preveu la creació de 15 llocs de treball temporal a la Brigada municipal. En aquest cas, l’ajut consisteix en una oferta laboral per a contractació temporal directa, a la qual poden optar les persones empadronades a La Pobla de Mafumet, que es trobin situació d’atur i que estiguin inscrites a la Borsa de treball local. D’una altra banda, el conjunt de la ciutadania pot acollir-se a dos tipus d’ajuts. El primer d’ells és de tipus econòmics i consisteix en l’increment del programa d’ajuts per a estudiants.

L’Ajuntament augmentarà automàticament fins a 200 euros l’import de l’ajut a l’estudi -no al transport- ja atorgat, a totes aquelles persones que ja són beneficiàries del programa d’ajuts per a estudiants. Per tant, els beneficiaris d’aquest ajut no han de realitzar cap acció, sinó que rebran aquest ajut addicional de manera automàtica. Aquesta acció suposa que l’Ajuntament injectarà en les economies familiars de La Pobla uns 200.000 euros, aproximadament.

Finalment, s’ofereix una mesura de suport a la ciutadania, que es concreta en la posada en contacte amb un treballador social. Aquest estudiarà cada cas de manera individualitzada, per valorar-ne les necessitats i el tipus d’ajuda que cal oferir. Aquest ajut està disponible per al conjunt dels habitants de La Pobla de Mafumet i, a la pràctica, suposa que l’ampliació de la dedicació i horari del treballador social amb dedicació exclusiva al municipi, per tal de poder atendre millor les necessitats que es puguin plantejar.

Per a més informació, els canals establerts són la pàgina web municipal, www.poblamafumet.cat, des d’on es pot accedir a les bases completes d’aquest programa d’ajuts, així com els telèfons d’atenció al ciutadà, 977 840 052, 977 840 260 i 615 507 858. Al respecte d’aquesta mesura aprovada ahir al vespre per l’Ajuntament pobletà, l’alcalde Joan Maria Sardà afirma que «una vegada aconseguim superar la crisi sanitària, les conseqüències del
confinament poden ser greus. Per això, la nostra prioritat és salvar les persones, perquè són el primer».

En aquest sentit, l’alcalde assegura que «donarem prioritat absoluta a que ningú quedi enrere. Per ferho possible, és fonamental que la gent tingui treball i farem tot el possible per incentivar que cap veí o veïna de La Pobla quedi enrere per culpa del confinament».

A més, ha recordat que «l’obligació que tenim les administracions és fer costat a la ciutadania. Hem aprovat un pla de xoc i estem disposats a tot, perquè hem dut a terme una gestió econòmica municipal de control i ara, que hem sanejat l’economia, invertirem tots els recursos en la ciutadania». Finalment, ha apuntat que «si aconseguim controlar el nivell de desocupació i tornar a despertar l’activitat econòmica, recuperarem sense trauma les conseqüències del Covid-19».