.

.

TOTS 21

El Centre de Dia de La Pobla convereteix la plantada de begònies a l’hort en un estímul

Regar i tenir cura de les plantes involucra a les persones usuàries del centre i els hi permet mantenir o millorar el seu grau d’autonomia, Foto: Cedida

En el Centre de Dia de la Pobla de Mafumet, gestionat per Accent Social, han organitzat una plantada de begònies al seu hort perquè les persones usuàries puguin aprofitar el bon temps i estimular els seus sentits.

De fet, activitats com aquesta tenen efectes molt beneficiosos per a les persones grans. Regar i tenir cura de les plantes involucra a les persones usuàries del centre i els hi permet mantenir o millorar el seu grau d’autonomia, exercitar la seva mobilitat, crear hàbits saludables i comportaments mediambientals que passen a formar part del seu dia a dia.

La directora del Centre de Dia, la Jordina Caparó, afirma que “propostes com aquestes afavoreixen tant la socialització com les capacitats físiques de la gent gran. Les persones que participen en l’activitat interactuen entre elles i gràcies a accions com plantar, regar o olorar les plantes, realitzen moviments amb pràcticament tot el cos, treballant així a la vegada la motricitat fina i gruixuda”.

A més, gràcies a la col·laboració i implicació del centre, tant l’equip de professionals com les persones usuàries del Centre de Dia han pogut gaudir amb alegria i il·lusió d’una plantada que, alhora, ha promogut la generació de nous vincles, l’oportunitat d’aprendre coses noves i l’exercici d’habilitats. Aquest és el cas de l’Ana Villa, usuària del centre, que explica: “Ens ho vam passar molt bé amb la plantada de Begònies. Aporten molt color a l’hort, ja que n’hi ha de roses, vermelles i liles i ens donen molta alegria. Per si algun dia no podem anar a l’hort, s’han instal·lat unes ampolles amb aigua per tal que es vagin regant de manera automàtica”.

Sobre Accent Social

Accent Social és una entitat local lligada al territori català que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones del seu entorn, acompanyant-les en el seu procés vital amb la màxima atenció i flexibilitat respecte a les seves necessitats individuals i aplicant sempre la innovació al servei del benestar. Gràcies a un equip format per més de 1.600 persones, l’entitat dona servei a més de 10.000 persones cada any.

Redacció

 

La Pobla prolonga l’avinguda Mina de Madró, convertint-la en una artèria principal del municipi

Imatge del projecte. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha posat en marxa el projecte d’obra per a la prolongació i urbanització de l’avinguda Mina de Madró, que actualment connecta la zona de les Moreres (a l’entorn del camp de futbol) amb el monument de la Indústria, ubicat a l’inici de l’avinguda Tarragona. La intervenció de prolongació es concentra entre la rotonda d’aquest monument i la carretera T-721, popularment coneguda com a carretera de Constantí i amb la qual, un cop finalitzades les obres, la Pobla estarà connectada a través de dos nous accessos i sortides. Aquests punts de connexió estaran ubicats a l’avinguda Mina de Madró i al carrer Camí de l’Horta.

La previsió és que el projecte estigui enllestit a l’estiu del 2023. la intervenció suposarà la creació d’un nou tram de carrer de 280 metres de longitud

Els treballs, que van donar inici ara fa unes setmanes, tindran una durada prevista de 14 mesos, per la qual cosa la previsió és que el projecte estigui enllestit a l’estiu del 2023. Aquesta intervenció suposarà la creació d’un nou tram de carrer de 280 metres de longitud, amb tots els serveis necessaris i la implantació d’equipaments addicionals com d’un nou aparcament amb 90 places i una nova zona de lleure infantil en un espai verd. Així mateix, també està prevista la intervenció en l’entorn immediat de l’avinguda Mina de Madró, tota vegada que es durà a terme la renovació del clavegueram i paviment del carrer Camí del Clos fins al carrer de Sant Isidre.

Tot plegat compta amb un pressupost de 4.108.747,69 euros, que aniran a càrrec dels pressupostos municipals dels anys 2022 i 2023 i suposaran la urbanització d’una superfície total de 5.481 metres quadrats, en un projecte que també preveu la reserva d’espai per a futurs usos municipals a determinar.

Està prevista la creació d’una zona verda amb àrea de lleure infantil, ubicada al carrer Camí del Clos, en el tram comprès entre l’avinguda Mina de Madró i el carrer Camí de l’Horta

Pel que fa als equipaments inclosos en els treballs a realitzar, està prevista la creació d’una zona verda amb àrea de lleure infantil, ubicada al carrer Camí del Clos, en el tram comprès entre l’avinguda Mina de Madró i el carrer Camí de l’Horta. Aquest espai comptarà amb gespa artificial i diversos elements de joc per a infants d’entre 2 i 14 anys, entre els quals dues estructures de joc continu (una amb forma de cabana i una altra de quatre torres interconnectades formant un circuit), gronxadors, pont de mico, etc. L’espai també estarà dotat amb bancs de fusta, papereres i enllumenat públic.

A nivell de serveis, es durà a terme l’extensió de les xarxes de serveis urbans de distribució elèctrica i de les xarxes de telefonia, de serveis futurs i d’aigua potable al llarg del nou tram de l’avinguda Mina de Madró. També està prevista l’execució de noves xarxes separatives d’aigües residuals i pluvials en els carrers afectats per aquest projecte. Això inclou un pas sota la carretera T-721 i sota l’autopista AP-7 per conduir la xarxa d’aigües pluvials al Torrent de les Bruixes.

Es procedirà al soterrament dels serveis aeris existents i la instal·lació de nous prismes per donar servei a les futures edificacions de l’avinguda Mina de Madró

Així mateix, també es procedirà al soterrament dels serveis aeris existents i la instal·lació de nous prismes per donar servei a les futures edificacions de l’avinguda Mina de Madró, mentre que l’apartat de serveis es veurà completat amb la renovació de diversos trams de la xarxa de clavegueram preexistent, per renovar-ne la instal·lació. En concret, es renovarà el clavegueram i el paviment del carrer Camí del Clos fins al carrer Sant Isidre.

Es preveu la creació de dues rotondes en el nou tram de l’avinguda Mina de Madró, que ordenaran i facilitaran el trànsit de vehicles a la zona

Un altre dels àmbits que seran contemplats durant l’evolució de les obres és la mobilitat. En aquest sentit, es preveu la creació de dues rotondes en el nou tram de l’avinguda Mina de Madró, que ordenaran i facilitaran el trànsit de vehicles a la zona. Aquestes rotondes estaran ubicades a les interseccions amb els carrers Camí del Clos i Camí de la Coma. Així mateix, també es procedirà a instal·lar la senyalització vial pertinent, en una zona de nova urbanització que estarà lliure de barreres arquitectòniques, per facilitar i garantir l’accessibilitat de tothom.

Quant a l’enllumenat, es prioritzarà la minimització del consum elèctric i de la contaminació lumínica, alhora que es garanteix una il·luminació uniforme i suficient, mentre que en l’àmbit de la jardineria, es donarà continuïtat a l’arbrat i arbustos de l’avinguda Mina de Madró, així com també s’hi plantaran oliveres procedents d’un altre punt del municipi. En concret, de l’entorn del dipòsit d’aigua municipal, on properament l’Ajuntament activarà un altre projecte per a la construcció d’un segon dipòsit amb capacitat per a mil metres cúbics, amb una inversió superior als 400.000 euros.

Al respecte d’ambdós projectes Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla, assenyala que “estem projectant la Pobla del futur, amb l’ampliació i finalització d’una de les artèries principals del municipi i la previsió d’espais per a futurs equipaments i usos, així com amb la creació d’un segon dipòsit que ens permeti garantir la reserva d’aigua potable per a la nostra població”.

Redacció

 

La Festa Major de la Pobla s’endinsa en la setmana dels espectacles

el Concert de Festa Major, amb Primera Cita i Buhos, va oferir un espai d’esbarjo musical que va atraure un gran nombre de públic. Foto: Ajuntament

Un cop superats els actes previs i l’inici oficial dels actes centrals, els habitants de la Pobla de Mafumet es preparen ja per gaudir la setmana gran de la seva Festa Major d’estiu. Ho faran amb un seguit de propostes culturals i lúdiques en què hi destaquen els espectacles i que començarà aquest proper dijous, 23 de juny, amb l’espectacle d’animació infantil ‘Aquafesta’ (19 h, Parc del Bassal). També a la tarda (19.30 h, Casal Cultural) l’Orquestra Miranfont oferirà el Concert de Festa Major mentre que, ja a la nit, serà el torn per a l’encesa de la tradicional foguera de Sant Joan i especial Nit del Foc (23 h, carrer les Sorts), en un acte amenitzat per l’Associació Juvenil Els Set Pecats Capitals Ball de Diables.

L’activitat festiva durant la nit més curta de l’any prosseguirà amb el Ball de Festa Major, protagonitzat al Pavelló municipal per l’Orquestra Metropol al punt de la mitjanit. A la mateixa hora i ben a prop, a la Carpa dels Jardins del Pavelló, Duet Carla&Opal amenitzaran la primera sessió de l’espai Chill out, un lloc per a la relaxació i la bona música. Aquells que prefereixin els ritmes electrònics també trobaran el seu espai, en aquest cas a partir de la 1 de la matinada a la part posterior del Pavelló, en una nova edició de la disco mòbil ‘Living the sound’, que comptarà com sempre amb la participació dels DJ locals: DJ Guibbons, Alex Sunrise, DJ Salmer i Gabry DC.

L’endemà, diada de Sant Joan, s’iniciarà a la Pobla amb la missa en honor del patró, al punt del migdia i amb acompanyament musical en directe. Tot seguit i a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal hi tindrà lloc el vermut popular de Festa Major, amenitzat per la Cobla Reus.

Ja a la tarda i fins ben entrada la nit, el protagonisme es traslladarà a la zona de les Moreres amb el Food truck Day Sant Joan, una proposta gastronòmica molt interessant amb animació musical a càrrec de la Stromboli Jazz Band i DJ Ian Tules. A més, els infants tindran a la seva disposició una zona d’inflables i pinta-cares, al Parc del Bassal.

En paral·lel i des de les 19 h al Casal Cultural, el televisiu Quim Masferrer presentarà el seu espectacle “Bona gent” en un acte que presentarà un ple absolut, tota vegada que només resten a la venda les últimes 20 entrades. Les persones interessades poden adquirir la seva localitat a poblamafumet.koobin.cat, al preu de 5 euros.

Per completar els actes de la diada de Sant Joan, el Chill obrirà portes novament, a les 23 h i amenitzat en directe per The Long Players Acustic Duo.

S’arribarà així al dissabte, 25 de juny, una jornada que inclourà actes com el Vermut electrònic (12.30 h, carrer Sant Joan) amenitzat pels DJ locals; la Festa Major petita (18 h, Parc de les Pobles) amb un refrescant espectacle familiar, jocs tradicionals i pinta-cares; el Correfoc infantil (21 h, pels carrers del poble); l’espai Chill out (23 h) amenitzat per New Vintage Band i, com a gran colofó del dia, el Concert Jove (23 h, zona de les Moreres) amb La Tortuga que nunca tuve, Moranes i els DJ locals.

Finalment, el 26 de juny serà l’últim d’aquesta Festa Major i començarà al migdia (pista coberta del CEM) amb la Festa Holy, amenitzada amb personatges d’animació i escuma; continuarà amb la representació teatral ‘El aguafiestas’, protagonitzada per Josema Yuste i Santiago Urrialde i amb les últimes entrades disponibles a poblamafumet.koobin.cat; i arribarà al seu final ja a la nit, amb el tradicional espectacle pirotècnic (22 h, esplanada del carrer les Sorts) i amb la darrera sessió de l’espai chill out (22.30 h), amenitzat en aquest cas per Astrid Torrente i Bruno Lombardi Duet Sessions.

L’Arrencada, tot un èxit

L’Arrencada va comptar com a convidat amb l’il·lusionista Jorge Luengo, davant d’un Casal Cultural ple de gom a gom. Foto: Ajuntament

D’altra banda, dissabte passat van donar inici els actes centrals de la Festa Major, en una jornada marcada entre altres actes per la celebració de l’Arrencada. Aquest acte, que des de fa uns anys ha substituït el tradicional pregó de Festa Major, va comptar com a convidat amb l’il·lusionista Jorge Luengo. Davant d’un Casal Cultural ple de gom a gom, va oferir una interessant conferència col·laborativa i va donar per inaugurades les festes del patró del municipi.

A la sala Tarsici Baget va tenir lloc la inauguració de l’exposició pictòrica d’Antoni Pedrola. Foto: Ajuntament

Seguidament, l’atenció es va traslladar al carrer amb la cercavila festiva i, tot seguit, a la sala Tarsici Baget, a on hi va tenir lloc la inauguració de l’exposició pictòrica d’Antoni Pedrola. Aquesta ha estat possible gràcies a la generosa donació d’una part del seu llegat per part de la seva vídua, Elisa Queralt, qui va estar present en l’acte inaugural.

Ja a la nit, el Concert de Festa Major, amb Primera Cita i Buhos, va oferir un espai d’esbarjo musical que va atraure un gran nombre de públic en una doble actuació amb un dels grups emergents del panorama musical i els ja consolidats Buhos, que van fer ballar i cantar el públic congregat a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal.

El programa complet dels actes de la Festa Major de Sant Joan la Pobla de Mafumet ja està disponible a l’app femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials.

Redacció

 

El Centre de Dia de La Pobla rep la visita del grup de ball en línia de la Llar de Jubilats

Una imatge de la visita. Foto: Cedida

Les persones usuàries del Centre de Dia de La Pobla de Mafumet, gestionat per Accent Social, han rebut la visita del grup de ball en línia de la Llar de Jubilats del poble.

Gràcies a la col·laboració i implicació dels dos centres, tant l’equip de professionals com les persones usuàries del Centre de Dia, han pogut gaudir amb alegria i il·lusió d’una exhibició de ball que, alhora, ha promogut la generació de nous vincles, l’oportunitat d’aprendre coses noves i l’exercici d’habilitats.

Tot seguit, els i les usuàries del centre han pogut participar en el ball tot gaudint dels múltiples beneficis que té pel cos i per la ment. Alguns d’aquests són la millora de la coordinació i l’equilibri, el reforç muscular de les cames, el treball cardiovascular, la reducció de l’estrès i la millora de l’autoestima. Tal com ens explica l’Ángel Gómez, usuari del centre «ens ho hem passat d’allò més bé i ens va encantar que ens convidéssim a ballar junts. Espero que ens tornin a visitar i poder compartir balls, una altra vegada». En la mateixa línia, la també usuària Ana Villa explica que «hem passat un matí molt divertit i amb cada cançó teníem ganes de ballar. Ha estat un dia diferent i divertit i hem gaudit molt amb seu espectacle».

Redacció

 

La Pobla es prepara per gaudir dels actes centrals de la Festa Major de Sant Joan

Dissabe passat va ser moment per al  correfoc i versots a càrrec del Ball de diables. Foto: Cedida

Després de dos caps de setmana gaudint de les activitats prèvies a la Festa Major de Sant Joan, els habitants de la Pobla de Mafumet ja es preparen per endinsar-se en el gruix de les activitats centrals plantejades en honor del patró del municipi.

Aquestes començaran el proper dissabte, en una jornada maratoniana per als apassionats de la Festa Major pobletana que donarà inici a les 9h, a la Granja dels Frares i amb una nova edició del tradicional esmorzar popular i tirada al plat. Els amants de l’esport encara tindran una segona oportunitat per a la diversió amb la celebració de la 59a Volta ciclista a la província de Tarragona que, en la seva segona etapa i a partir de les 10.30 h, tindrà sortida i arribada a la Pobla.

Al punt del migdia i completant un matí molt esportiu, el Club Gimnàstica Rítmica Costa Daurada oferirà una exhibició de l’especialitat que, fa escasses setmanes, va permetre a l’entitat proclamar-se com a campiona de Catalunya en categoria benjamí. Després d’un merescut descans per reposar forces, grans i petits tornaran a gaudir de la Festa Major amb l’acte d’Arrencada de la mateixa. En aquesta ocasió, el convidat a donar el tret de sortida oficial a les celebracions serà l’il·lusionista Jorge Luengo. Ho farà amb “Supertrucos mentales: cómo funcionamos”, una conferència col·laborativa i dinàmica que permetrà al públic assistent descobrir el poder insospitat de la ment per potenciar les capacitats personals.

L’èxit de l’acte està garantit, tota vegada que l’Ajuntament ha penjat el cartell d’entrades exhaurides per a aquesta activitat que, a continuació, cedirà el testimoni del protagonisme a la cercavila festiva i a la inauguració de l’exposició pictòrica d’Antoni Pedrola, elaborada a partir del llegat que, recentment, la seva vídua ha cedit a l’Ajuntament.

Ja a la nit, la minidisco infantil amb personatges d’animació i el Concert de Festa Major, amb Primera Cita i Buhos, oferiran la nota musical a aquesta jornada inicial dels actes centrals.

L’endemà diumenge serà el torn per al Torneig Dow de futbol base, que recupera l’edició suspesa el passat Nadal per culpa de la pandèmia, mentre que el dijous 23 de juny el protagonisme serà també per als infants, a través d’’Aquafesta’, un espectacle d’animació musical molt refrescant. El concert de Festa Major amb la Cobla Miranfont, l’encesa de la tradicional foguera de Sant Joan i l’especial Nit del Foc amenitzada per l’Associació Juvenil Els Set Pecats Capitals Ball de diables, el ball de Festa Major amb l’Orquestra Metropol, el Chill out amenitzat per Duet Carla & Opal i la disco mòbil Living the sound completaran l’oferta festiva per a la revetlla de Sant Joan.

L’endemà, diada de Sant Joan, els pobletans tenen una cita amb la litúrgia al punt del migdia, amb la Missa en honor a Sant Joan. En acabar, l’atenció es traslladarà al vermut popular mentre que, ja a la tarda i fins ben entrada la nit, el Food Truck Day oferirà menjar internacional i la millor música en directe.

En paral·lel i a partir de les 19 h, Quim Masferrer presentarà davant del públic pobletà el seu espectacle ‘Bona gent’, que a hores d’ara encara compta amb algunes entrades disponibles. Les persones interessades poden adquirir-les a través del portal poblamafumet.koobin.cat. L’activitat de la jornada es veurà completada amb una nova sessió del Chill out, amenitzada en aquesta ocasió per The Long Players Acustic Duo.

S’arribarà així a la recta final de la Festa Major que, malgrat tot, encara guardarà algunes propostes destacades com ara les del dissabte 25 de juny, amb el súper relliscador aquàtic; el vermut electrònic; la Festa Major petita; el correfoc infantil; el Concert Jove amb La Tortuga que nunca tuve, Moranes i els DJ locals; i el Chill out amenitzat per New Vintage Band.

Finalment, pel que fa al 26 de juny, la Festa Holy amb personatges d’animació infantil i molta escuma amenitzarà i refrescarà el matí a la Pobla, mentre que al vespre tindrà lloc l’espectacle teatral ‘El Aguafiestas’, amb Josema Yuste i Santiago Urrilade a l’escenari del Casal Cultural. Les últimes entrades disponibles per a aquest acte estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat.

Completaran els actes previstos, la nit del 26 de juny, l’espectacle pirotècnic ‘Simfonia de vibracions’ i la darrera sessió de l’espai Chill out, amenitzada aquesta ocasió per Astrid Torrente i Bruno Lombardi Duet Sessions.

Més d’un centenar de ciclistes a la 17a Bicicletada popular

Ahir diumenge i en el marc dels actes previs de la Festa Major de Sant Joan va tenir lloc la 17a edició de la Bicicletada popular de la Pobla de Mafumet. Foto: Cedida

D’altra banda, ahir diumenge i en el marc dels actes previs de la Festa Major de Sant Joan va tenir lloc la 17a edició de la Bicicletada popular de la Pobla de Mafumet. Un esdeveniment que va reunir més d’un centenar de participants de totes les edats, els quals van gaudir tant amb el recorregut principal com amb l’adaptat als ciclistes més petits. Per acabar, un gran sorteig de premis va posar el punt i final a la Bicicletada popular, en una jornada que també va oferir la presentació del llibre ‘Amunt del teló. 25 anys de la Corriola Teatre’, en commemoració pel 25è aniversari de l’entitat pobletana.

Un dia abans, el dissabte 11 de juny, va tenir lloc el dinar de la gent gran, amb homenatge als matrimonis que celebren les seves noces d’or, així com el torneig triangular de futbol de veterans entre CF Pobla, Nàstic i Constantí, en una jornada que també va oferir un festival de dansa amb la pobletana Bea López al capdavant, així com el correfoc i versots a càrrec del Ball de diables.

El programa complet dels actes de la Festa Major de Sant Joan la Pobla de Mafumet ja està disponible a l’app femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials.

Redacció

 

La Pobla rep en donació més de 180 documents i obres del pintor Antoni Pedrola i Font

El llegat del reconegut artista, de gran arrelament al municipi pobletà i que va traspassar l’any 2019, estarà present en la celebració d’una Festa Major que li reserva un espai privilegiat en el programa d’actes. Foto: Cedida

El proper 18 de juny al vespre, just després de l’acte d’arrencada oficial de la Festa Major de Sant Joan, la Pobla de Mafumet viurà un dels moments culturals més destacats de l’any amb la inauguració de l’exposició pictòrica i pòstuma d’Antoni Pedrola i Font.

El llegat del reconegut artista, de gran arrelament al municipi pobletà i que va traspassar l’any 2019, estarà així present en la celebració d’una Festa Major que li reserva un espai privilegiat en el programa d’actes i en el propi municipi: la sala Tarsici Baget, als baixos de la Casa de la Vila, mostrarà al públic un recull de la seva obra pictòrica, a partir d’una selecció de les obres i documents que Elisa Queralt Galobardes, vídua de Pedrola, ha donat al municipi.

En aquest sentit, Queralt ha fet donació de més de 180 documents de l’artista, que inclouen tant obres pictòriques com eines, materials, manuscrits, etc. d’un dels màxims experts en materials, procediments i tècniques pictòriques de Catalunya.

Actualment, l’Ajuntament treballa en el procés de selecció de les pintures rebudes per tal de concretar l’abast i materials que formaran part d’una exposició que, més enllà de la inauguració, serà visitable del 20 al 23 i del 28 al 30 de juny de 10 a 14 h i de 18 a 20 h.

Antoni Pedrola i Font, nascut a Vistabella el 1928 i finat a Barcelona el 2019, va fer la seva primera exposició individual el 1952 a Vilafranca del Penedès. Dos anys després va ingressar a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi. El 1956 la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el va premiar amb la Medalla Masriera.

En la seva funció com a docent, va ser professor de dibuix a l’Escola d’Arts i Oficis (Llotja) de Barcelona (1960-78), de l’Escola Superior Tècnica d’Arquitectura de Barcelona (1965-73) i de l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi com a catedràtic de procediments pictòrics a partir del 1973. També va ser col·laborador i més tard responsable tècnic i artístic de l’Escola Internacional de Pintura Mural de Sant Cugat (1978-85), i a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, de la qual es va jubilar l’any 1998 i d’on va ser director del departament de Representació i Anàlisi Compositiva (1986-92).

Pel que fa al seu llegat pictòric, Pedrola té pintures murals a la Pobla de Mafumet (1959-60), i pintures i decoració integral al cambril de la Mare de Déu del Lledó (1960) a l’església de Sant Joan Baptista, al mateix municipi; a la capella de Can Nicolau de Vinyols i els Arcs, on a més hi va dissenyar un vitrall (1970), i a la parròquia de Santa Maria de Castellar de N’Hug (1980).

La seva obra, unida al seu talent i coneixements, el van fer mereixedor de nombroses distincions a nivell internacional, entre les quals la medalla Tapiró de la Diputació de Tarragona (1964), la Coppa Reggia de l’acadèmia Gli Etruschi, de Grosseto (2005), el premi internacional Sandro Botticelli de l’acadèmia Il Marzocco, de Florència (2006) i la placa de plata de l’Accadèmia Severiade, de Milà (2007).

Més enllà de la seva producció, el vincle d’Antoni Pedrola i Font amb la Pobla de Mafumet s’estén també als seus orígens, ja que el seu pare, el compositor, organista, director de cor i mestre Salvador Pedrola i Parisi, va treballar-hi com a mestre als anys 30 del segle passat, a més de fundar-hi el conjunt coral Schola Cantorum l’any 1930 i una escola de música de llarg recorregut al municipi. Natural de Vila-seca, va establir la seva residència a la Pobla de Mafumet, a on va traspassar l’any 1973, per la qual cosa els anys d’infantesa i joventut d’Antoni Pedrola i Font van transcórrer als carrers del municipi pobletà.

Redacció

 

L’esport pobletà està d’enhorabona

El Club Gimnàstica Rítmica Costa Daurada s’alça amb el títol de campió de Catalunya en categoria benjamí de conjunts. Foto: Ajuntament

El cadet A del CF Pobla es proclama campió de lliga i signa l’ascens a Primera Divisió per a la temporada vinent. Foto: Ajuntament

Nova edició del ‘Diverteix-te en família’ els dies 11 i 12 de juny, a Torredembarra Des de fa molts anys, tant l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet com les diverses entitats municipals centrades en la pràctica esportiva duen a terme un intents treball per al foment de l’esport entre els infants i joves del poble, com a camí cap a un estil de vida saludable. Fruit d’aquesta voluntat, la Pobla ha gaudit recents i rellevants èxits, en concret associats a la gimnàstica rítmica i al futbol.

En el primer d’aquests àmbits, el 22 de maig va tenir lloc la Final de la Copa Catalana CCEE de gimnàstica rítmica. La competició, celebrada a Gurb (Osona), va comptar amb la participació destacada del Club Gimnàstica Rítmica Costa Daurada, que va proclamar-se campió de Catalunya en la categoria Benjamí 2-Mans lliures amb un equip del qual en formaven part dues gimnastes pobletanes com són Naya Torrico i Melissa García. Junt amb elles, també van alçar el títol de campiones Aitana Navalón, Laia Moya, Arlet Pla i Arlet Barrot.

A més d’aquest notable èxit, la participació del Club Gimnàstica Rítmica Costa Daurada es va veure completada amb la presència de les també pobletanes Ariadna Gil i Nerea Granero, que van contribuir de manera destacada a l’excel·lent participació del seu club en aquesta competició. Així, Ariadna Gil es va fer amb el subcampionat de Catalunya en categoria Júnior 2-Pilota, mentre que Nerea Granero va assolir una molt meritòria quarta posició en categoria Infantil 3-Corda.

D’altra banda i només un dia abans, el 21 de maig, el cadet A del CF Pobla de Mafumet va aconseguir una ajustada victòria per 1-2 en la visita a l’Escola Valls Futbol Club B. Els gols de Daniel Martínez – màxim golejador del campionat- i d’Ismael El Mezamzi van donar els tres punts que el conjunt pobletà necessitava per certificar el títol de campions de lliga, al grup 12 de la Segona Divisió cadet i amb dues jornades d’antelació. Amb aquest triomf, l’equip comandat des de la direcció tècnica Adrian Bastardo, Aaron López i Francesc de la Morena va signar també un molt merescuts ascens a Primera Divisió, categoria en la qual el cadet A pobletà competirà la temporada vinent.

A més, el CF Pobla també s’ha proclamat com l’equip més golejador i com el menys golejat de la seva lliga, gràcies a la bona feina desenvolupada per una plantilla de futbolistes formada per Oscar García, Isaac Ferre, Eric Sánchez, Iker Imbernol, Tomás Ulla, Ismael el Mezamzi, Lluis Queralt, Alex Azuaga, Ibai Rojas, Pau Ferré, Daniel Martínez, Lluc Solis, Alejandro Abad, Marti Gomez, Izan Félix, Nazan Valle, Victor Gálvez, Aaron Poveda, Andreu Nuñez, Alejandro Arjona i Enric Pascual.

L’alcalde Joan Maria Sardà ha volgut “felicitar els nostres joves esportistes, així com els seus entrenadors i clubs en nom de tot el poble, perquè l’èxit d’un pobletà o d’una pobletana és el de tot el municipi i tots ens n’alegrem”.

Redacció

 

Escoles Bressol de la Pobla reivindiquen el dret dels infants al joc

Jugar és una necessitat vital per la seva evolució personal. Foto: Cedida

Les Escoles Bressol Municipal l’Esquirol i El Nou Esquirol, ubicades a La Pobla de Mafumet i gestionades per Cavall de Cartró, recorden, en el marc del Dia Mundial del Joc, la necessitat d’incorporar-lo en la primera etapa de vida de l’infant per la quantitat i qualitat d’habilitats que assoleix, esdevenint la primera eina d’aprenentatge perquè els nens i les nenes es coneguin a si mateixos i al món que els rodeja.

En aquest sentit, i segons argumenta la directora de les EBM l’Esquirol i El Nou Esquirol, l’Ana Martínez, jugar és una necessitat vital per la seva evolució personal: «Des de l’escola bressol sabem de la importància de preparar els diferents espais del centre amb propostes i materials per promoure el joc lliure i espontani de l’infant. El joc els hi planteja situacions i reptes que han de resoldre al seu ritme. Aquest fet afavoreix l’adquisició de coneixements i afavoreix el seu desenvolupament», ha explicat.

A ambdós centres, incloure aquesta pràctica en el seu dia a dia els ajuda a observar als nens i nenes, entenent els processos de concentració pels quals passen, l’esforç que hi dediquen i la satisfacció instantània que els hi proporciona.

Cavall de Cartró reivindica així la importància d’utilitzar el joc com una eina de llibertat eficaç a través de la qual els més petits poden guanyar confiança, millorar els reflexos i descobrir les possibilitats de moviment del seu cos.

Sobre Cavall de Cartró

Cavall de Cartró és una entitat centrada a acompanyar en el seu desenvolupament educatiu, emocional i social a nens, nenes i adolescents d’entre 0 i 16 anys i les seves famílies. Des de fa més de 15 anys ofereix una metodologia plenament experimental i vivencial, on el nen és el protagonista del seu propi aprenentatge i els educadors són acompanyants que faciliten aquest procés.

Redacció

 

 

Adolfo Baines renovat per un any més a la Pobla

Adolfo Baines. Foto: Cedida

Adolfo Baines va arribar a La Pobla fa tot just un any. Des de llavors, l’equip ha experimentat un creixement progressiu notable. El filial del Nàstic va passar de patir per la permanència, a finalitzar en una còmoda setena posició a la 3a RFEF. Aquests resultats, juntament amb l’enfoc esportiu del míster i la vinculació generada dins del vestidor, han afavorit la seva renovació per un any més.

Tal com era el desig de la direcció esportiva i de la junta directiva, Baines seguirà al capdavant del CF Pobla de Mafumet la propera temprada 2022-2023. L’entrenador ha volgut agrair la confiança del Club: “Estic molt feliç i il·lusionat per poder continuar un any més. La intenció és consolidar el projecte que vam arrancar l’any passat i que va acabar donant els seus fruits”.

Preguntat per la següent temporada, Baines ha reivindicat l’evolució i l’aprenentatge assolits: “espero comptar amb un equip més madur del que teníem l’any passat, ja que teníem una plantilla molt jove. Amb aquest any d’experiència a la categoria, molts jugadors s’han consolidat i esperem ser més competitius des del principi. Estic molt il·lusionat per poder arrancar bé i fer una bona temporada; que els nois puguin seguir progressant i que el primer equip es pugui segur nodrint dels nostres jugadors”.

I és que un dels fets diferencials de la feina de Baines, ha estat la vinculació generada amb l’equip i la filosofia implementada. El feeling s’ha vist durant tota la temporada, però s’ha exterioritzat especialment en la darrera jornada quan al vestidor i a les xarxes, els jugadors bromejaven sobre l’èxit de ‘la Baineta’, fent al·lusió als resultats i a la progressió experimentada.

Seguint els seus valors, l’entrenador de La Pobla ha assegurat que “el millor llegat que pot deixar un entrenador no són els títols, ni els resultats; és el record que deixa en els seus jugadors. Crec que el feeling és recíproc i mantenir la cohesió entre la plantilla i l’staff, i ampliar aquesta unió, serà una de les claus i un dels meus objectius per la propera temporada”.

En l’aspecte futbolístic, ha demanat més consistència des del principi de temporada i superar-se esportivament; per tant, significaria, com a mínim, “acabar en una sisena posició i perquè no, aspirar al play-off. El futbol va de reptes i hem de ser ambiciosos; i si bé la competició et col·loca en la posició que et correspon, nosaltres hem de sortir amb les màximes aspiracions”, deia Baines.

Sobre les possibles entrades i sortides de la plantilla, s’ha mostrat especialment discret: “no sóc un entrenador de grans exigències i m’adapto a les eines que el club posa a la meva disposició. Entenc que, com és lògic i natural, hi haurà altes i baixes. Ara em sembla prematur parlar d’aquest tema i aquesta és una competència exclusiva de la direcció esportiva. Segurament hi haurà jugadors que completaran la seva etapa a La Pobla; és la llei natural del futbol. I per contra, tot el que vingui, ho optimitzarem màxim”.

Per acabar l’entrenador ha volgut agrair la confiança del Club i el suport del “jugador número 12”, l’afició. “L’ambient de les darreres jornades a casa era espectacular. Això és importantíssim, especialment en partits compromesos; et dóna ales i ajuda a espitjar l’equip”.

Amb tota seguretat, els veïns i veïnes de La Pobla de Mafumet, també han celebrat la renovació d’Adolfo Baines i estan esperant que comenci la temporada vinent, amb tanta il·lusió com el seu entrenador.

Redacció

 

La Pobla escalfa motors davant la Festa Major de Sant Joan

El divendres 3 de juny, els habitants de la Pobla estan cridats a participar del primer acte previ de la Festa Major de Sant Joan que, fins al 26 de juny, oferirà un programa d’actes carregat amb un total de 45 propostes per a tots els públics.

D’aquestes, una quinzena formen part dels actes previs. Un període en què els pobletans gaudiran amb iniciatives inèdits al municipi com la ‘Paintball party’ en doble sessió, per a infants i joves-adults; o la caminada nocturna, ambdós el 4 de juny; i d’altres molt arrelades al poble, com són el dinar d’homenatge a la gent gran; la Bicicletada popular, que arribarà a la seva 17a edició; o el torneig de futbol entre equips veterans. Així mateix i entre altres propostes, aquest període d’actes previs també ofereix la presentació del llibre ‘Amunt el teló. 25 anys de la Corriola Teatre’, en un acte que inclourà la representació de l’obra ‘Els Superherois de les Armilles Vermelles’, a càrrec de la secció júnior de l’entitat teatral.

S’arribarà així al 18 de juny, data d’inici dels actes propis de Festa Major. Enguany i seguint el model instaurant en els darrers anys previs a la pandèmia, el tradicional pregó quedarà reemplaçat per una conferència d’interès general. En aquest cas i sota la denominació de “L’Arrencada!”, l’il·lusionista Jorge Luengo presentarà “Supertrucos mentales: cómo funcionamos”, una conferència col·laborativa i dinàmica que permetrà al públic assistent descobrir el poder insospitat de la ment per potenciar les capacitats personals.

Aquella mateixa jornada i a banda de l’acte inaugural, també tindrà lloc la celebració de la segona etapa de la 59a Volta ciclista a la província de Tarragona; la inauguració de l’exposició pictòrica d’Antoni Pedrola, la cercavila festiva o el Concert de Festa Major, amb Primera Cita i Buhos sobre l’escenari de la pista coberta del Complex Esportiu Municipal.

En aquesta Festa Major tampoc no hi faltaran grans clàssics d’aquest període de l’any a la Pobla, com ara la Nit del Foc, els balls de Festa Major, cercaviles i correfocs o l’espai chill out. Aquest oferirà, a la Carpa dels jardins del Pavelló, fins a quatre sessions d’una opció de lleure relaxat, acompanyades de música de gran qualitat i en directe.

Cal destacar, també, la presència d’artistes de renom entre el programa d’actes. Quim Masferrer actuarà al Pavelló pobletà la tarda del 24 de juny, tot presentant-hi el seu espectacle ‘Bona gent’, mentre que Josema Yuste i Santiago Urrialde intepretaran ‘El aguafiestas’ el 26 de juny.

L’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, recorda que amb la celebració de la Festa Major de Sant Joan “per fi recuperem la totalitat de la programació prepandèmica i, per tant, la normalitat en l’àmbit de les celebracions i les activitats lúdiques” i apunta que “des de l’Ajuntament desitgem que aquestes siguin novament unes festes molt participades i que ens permetin seguir reforçant l’esperit de poble i la cohesió social, alhora que ens ofereixin oportunitats de lleure de qualitat per a tota la família”.

Les entrades, ja a la venda

L’Ajuntament també ha activat aquest dilluns la venda d’entrades d’aquells espectacles que requereixen de compra prèvia de tiquet o bé de retirada d’invitació. Aquests espectacles són l’Arrencada, conferència-pregó a càrrec de l’il·lusionista Jorge Luengo -gratuït amb retirada d’invitació prèvia; les representacions teatrals ‘Bona gent’, amb Quim Masferrer; i ‘El aguafiestas’, amb Josema Yuste i Santiago Urrilade, en ambdós casos al preu unitari de 5 euros; i la presentació del llibre ’Amunt el teló. 25 anys de la Corriola Teatre’, que inclourà la representació de l’obra ‘Els Superherois de les Armilles Vermelles’, a càrrec de la secció júnior de la Corriola Teatre, en un acte gratuït amb retirada d’invitació prèvia. En tots els casos, les localitats ja estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat només per a les persones empadronades a la Pobla i, més endavant, s’obrirà l’accés a les entrades al públic general.

Així mateix, també estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat -i en aquest cas obert a tothom qui estigui interessat- els tiquets gratuïts per a l’obra teatral ‘Dos més dos’, que tindrà lloc aquest proper dissabte a les 20 h al Casal Cultural; i les entrades per al Concert solidari d’estiu que Rosario oferirà la nit del 16 de juliol. En aquest cas, les entrades tenen un preu de 15 euros.

El programa complet dels actes de la Festa Major de Sant Joan la Pobla de Mafumet ja està disponible a l’app femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials.

Redacció

 

Rosario, artista convidada del Concert d’estiu de la Pobla de Mafumet

Les entrades ja estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat, al preu de 15 euros.

Amb l’estiu cada cop més a prop, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet treballa sense descans en la programació dels diferents esdeveniments festius, lúdics i culturals que tenen lloc durant els mesos de més calor. Així, la Festa Major de Sant Joan i les posteriors Festes d’Estiu oferiran un ampli ventall de propostes de tota mena i per a tots els gustos, entre les quals destacarà un any més el Concert solidari d’estiu.

En aquesta ocasió, l’artista convidada serà Rosario, qui s’afegirà a un històric de grans noms de la cançó com són Antonio Orozco, Macaco, Jarabe de Palo, Café Quijano, Marta Soto o Mikel Erentxun, entre d’altres artistes que han actuat en anys precedents al municipi pobletà.

Serà la nit del 16 de juliol, a la pista coberta del CEM, quan Rosario presentarà davant del públic de la Pobla el seu darrer treball discogràfic -el primer en cinc anys-, titulat ‘Te lo digo todo y no te digo na’. Aquest suposa una renovació en la carrera d’una Rosario que estrena nous sons però que, alhora, manté l’energia, la frescor i l’estil propi que sempre l’ha caracteritzat. Un estil que neix de les seves arrels flamenques i que es mescla amb el pop, el funk, el rap, el soul, el blues, el rock o el reggae, en el que ella mateixa va batejar com a “Gipsy Funky”.

Les persones interessades a assistir-hi ja poden adquirir la seva entrada, al preu unitari de 15 euros. Les localitats estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat, el mateix portal en el qual, pròximament, també estaran disponibles els diferents espectacles vinculats a la Festa Major de Sant Joan, com són la conferència-pregó a càrrec de l’il·lusionista Jorge Luengo -gratuït amb retirada d’invitació prèvia; i les representacions teatrals ‘Bona gent’, amb Quim Masferrer; i ‘El aguafiestas’, amb Josema Yuste i Santiago Urrilade, en ambdós casos al preu unitari de 5 euros. En el cas dels espectacles de Sant Joan, la retirada de localitats s’obrirà al públic properament, amb accés prioritari per a les persones empadronades a la Pobla de Mafumet.

Redacció

 

La segona Fira del vi de la Pobla supera les 11.000 consumicions servides

Cadascun dels cellers participants de l’activitat va sortejar un lot de vins, en una Fira que també va oferir música en directe i animació infantil. Foto: Ajuntament. Foto: Ajuntament

La segona edició de la Fira del vi de la Pobla de Mafumet va tancar portes a primera hora de la tarda del diumenge 8 de maig i ho va fer amb un rotund èxit de participació. I és que, durant les tres sessions d’obertura de la mateixa -dissabte matí i tarda, i diumenge al matí-, més d’11.000 consumicions van ser servides per part dels diferents cellers i espais gastronòmics presents a la Carpa dels jardins del Pavelló.

Aquesta segona edició va comptar la presència de fins a vuit denominacions d’origen del territori: D.O. Catalunya, D.O. Cava, D.O. Conca de Barberà, D.O. Montsant, D.O. Penedès; D.O. Priorat, D.O. Tarragona i D.O. Terra Alta, a les quals s’hi va afegir un food truck de Vermut Yzaguirre, així com una zona gastronòmica amb plats freds i calents, per acompanyar els tastos de vins.

I per arrodonir la iniciativa, els concerts en directe de Pink Cadillac, Pepper and Soul i Duet Vergüenza Ajena van amenitzar la Fira del vi, que va registrar una molt elevada assistència en els tres torns d’obertura, tant en la pròpia Carpa del Pavelló com en l’àrea de lleure infantil habilitada a tocar de la Fira, al Parc del Bassal, amb inflables i pinta-cares.

Tot plegat va arribar al final aquest diumenge al punt de les 15 h, quan la segona edició de la Fira del vi de la Pobla va tancar portes tot pensant ja en la tercera edició, davant l’èxit de participació registrat. A més, nou persones afortunades van alçar-se com a guanyadores del gran sorteig final, ja que cadascun dels cellers participants -les 8 D.O. i Vermut Yzaguirre- van sortejar un lot de productes entre els seus votants.

Del vi… a la pagesia

Tancada la Fira del vi, els habitants de la Pobla es preparen ja per gaudir de l’esmorzar popular de Sant Isidre, patró de la pagesia. Aquest tindrà lloc el proper diumenge, 15 de maig, a la zona de les Moreres i des de les 9.30 h. Com és costum, aquesta celebració inclourà un esmorzar de barbacoa i una passejada en carro de cavalls. Les persones interessades ja poden adquirir els seus tiquets, per només 3 euros, a poblamafumet.koobin.cat. L’Ajuntament destinarà la recaptació íntegra assolida amb aquest esdeveniment a col·laborar amb causes solidàries.

Redacció

 

L’estat de la via de trens de mercaderies centra la visita del subdelegat a la Pobla

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, i l’alcalde la Pobla, Joan Sardà. Foto: Ajuntament

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, va visitar la Pobla de Mafumet, a on es va reunir amb l’alcalde del municipi, Joan Sardà. Ambdós van abordar diverses qüestions relatives a l’actualitat del poble, així com al treball que des de l’Ajuntament es realitza.

Entre els assumptes tractats va destacar l’estat de conservació en què es troba la línia ferroviària 234 Reus-carregador, al seu pas pel municipi, un assumpte sobre el qual el subdelegat va mostrar un especial interès. Al respecte, l’alcalde pobletà li va fer saber que està pendent de resposta de la carta va enviar a la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez, en la qual sol·licitava informació relativa a si l’estat de conservació d’aquesta via permet la circulació de trens carregats amb cisternes de mercaderies perilloses, procedents del polígon petroquímic ubicat al municipi; si aquesta línia ferroviària compta amb l’adequat manteniment i quins són els terminis que Adif estableix per a solucionar qualsevol hipotètica deficiència en aquesta via.

Tot plegat, amb voluntat constructiva, ja que tant en el propi escrit com en la reunió mantinguda amb el subdelegat, Joan Maria Sardà deixa clar que el transport de mercaderies perilloses per ferrocarril és més segur que per carretera i que, per tant, cal optimitzar la conservació d’aquesta línia ferroviària.

En aquest sentit i després de la reunió celebrada a la Casa de la Vila, subdelegat i alcalde es van desplaçar fins al pont que uneix els carrers Guàrdies i Serra d’Or, sobre la via del tren, per comprovar in situ l’estat de conservació de la línia Reus-carregador al seu pas pel municipi. Durant aquesta visita, van poder comprovar com durant aquests dies s’hi estan duent a terme tasques de neteja i manteniment a l’entorn de la via, sobretot pel que fa a eliminació d’obstacles vegetals o residuals propers a la línia ferroviària.

L’alcalde Sardà va agrair al subdelegat l’interès mostrat en la problemàtica i el seu compromís de fer un seguiment d’aquesta.

Redacció

 

Mor un home de 59 anys mentre treballava en una empresa de la Pobla de Mafumet

Agents dels Mossos d’Esquadra han rebut avís aquest migdia d’un accident en un centre de formació de soldadura del municipi de la Pobla de Mafumet.

Els fets han ocorregut pels volts de les 13.00 hores  quan un treballador de l’empresa, ubicada al carrer Coma de la Pobla de Mafumet, s’ha precipitat quan baixava d’una teulada de l’edifici per circumstàncies que encara s’estan investigant.

Al lloc dels fets s’han desplaçat diverses patrulles de Mossos d’Esquadra i un indicatiu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)

La víctima és un home de 59 anys.

Els Mossos d’Esquadra han posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i del Departament d’Empresa i Treball, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet, distingida pels Reconeixements Administració Oberta 2021

Imatge de família dels pobles guardonats en la categoria d’entre 1.001-5.000 habitants

Una delegació de la Pobla de Mafumet, encapçalada per l’alcalde Joan Maria Sardà, s’ha desplaçat aquesta tarda fins a Llinars del Vallès, a on ha tingut lloc l’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2021. Atorgats pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), distingeixen aquells ens municipals i comarcals que destaquen per l’impuls de la transformació digital i el govern obert en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Els Reconeixements Administració Oberta, que estan ordenats en set categories -sis d’elles per a municipis en funció del nombre d’habitants i una per a consells comarcals-, han distingit en la seva setena edició la tasca desenvolupada per l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, situant-lo en el top 10 dels municipis amb una millor maduresa digital del 2021, en la categoria de de 1.001 a 5.000 habitants.

Aquests guardons són lliurats en base a l’Índex de Maduresa Digital que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. L’Índex de Maduresa Digital és una iniciativa única, tant en l’àmbit estatal com internacional, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic.

En aquest sentit l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, ha destacat que “aquest reconeixement posa en valor l’esforç constant que des de fa temps venim fent a l’Ajuntament, amb l’objectiu d’avançar cap a la transformació digital plena”. Així mateix, també ha constatat que “estem molt enfocats a oferir serveis més àgils i còmodes per als nostres habitants i, alhora, per acompanyar-los i ajudar-los en l’adaptació de la ciutadania a l’entorn de la tramitació electrònica, fent-la tan senzilla i accessible com sigui possible”.

D’aquesta manera, l’alcalde pobletà fa seu el lema d’aquesta setena edició dels Reconeixements Administració Oberta 2021, ‘Fem camí cap a un país digital’ ja que, tal i com ha explicat, “defineix molt bé l’activitat que des de l’Ajuntament de la Pobla venim desenvolupant els últims anys, amb la finalitat de seguir progressant i adaptant-nos als nous temps en benefici dels nostres veïns i veïnes”.

Redacció

 

La Fira del vi torna a la Pobla de Mafumet

Cellers de fins a 8 D.O. oferiran els millors vins del territori en un acte que tindrà lloc durant tot el cap de setmana a la Carpa dels jardins del Pavelló. Foto: Ajuntament

Tot és a punt a la Pobla de Mafumet per al retorn d’una iniciativa que va veure la llum al gener del 2020 i que, malgrat el gran èxit assolit en la seva estrena -amb més de 3.000 consumicions servides- va quedar aturada degut a la pandèmia. Ara, amb un any d’endarreriment, arriba la segona edició de la Fira del vi, que comptarà igualment amb la presència de fins a vuit denominacions d’origen del territori: D.O. Catalunya, D.O. Cava, D.O. Conca de Barberà, D.O. Montsant, D.O. Penedès; D.O. Priorat, D.O. Tarragona i D.O. Terra Alta.

La cita tindrà lloc a la Carpa dels jardins del Pavelló, un espai que aquest proper cap de setmana acollirà la segona Fira del vi. Aquesta tindrà lloc el dissabte (d’11 a 15 h i de 18 a 21 h) i el diumenge (d’11 a 15 h) i, a més de la possibilitat de tastar molts vins exquisits, també oferirà degustacions gastronòmiques fredes i calentes, entre les quals hi haurà formatges i pernil ibèric al tall, empanades argentines o mini entrepans de secret ibèric.

Per completar l’oferta de la Fira del vi, l’Ajuntament ha organitzat diversos espectacles en directe que amenitzaran i arrodoniran l’experiència dels visitants

Per completar l’oferta de la Fira del vi, l’Ajuntament ha organitzat diversos espectacles en directe que amenitzaran i arrodoniran l’experiència dels visitants. Així, dissabte al migdia s’oferirà un concert de Pink Cadillac, duet que reviu els grans èxits d’Elvis Presley i les millors cançons del soul, rock&roll, blys i country. El mateix dissabte, però al vespre, serà el torn de Pepper and Soul, qui portarà fins a la Pobla el bo i millor de la música internacional des dels anys 60 fins a l’actualitat. Per últim, diumenge al migdia serà Duet Vergüenza Ajena qui amenitzarà la cita, amb l’alegria i l’energia de la seva rumba.

Així mateix, l’organització també ha previst un espai per al lleure infantil. Aquest estarà ubicat al Parc del Bassal, a tocar de la Carpa dels jardins del Pavelló, i inclourà zona d’inflables i pinta-cares, de manera que els adults podran assaborir els millors vins i degustacions gastronòmiques mentre els infants es diverteixen a l’àrea lúdica.

L’accés a la Fira del vi de la Pobla és gratuït, mentre que les consumicions i degustacions tindran uns preus molt ajustats

D’altra banda, cal destacar que l’accés a la Fira del vi de la Pobla és gratuït, mentre que les consumicions i degustacions tindran uns preus molt ajustats. Les persones assistents trobaran un estand de venda de tiquets al preu unitari d’1 euro, ja que la moneda de la Fira seran aquests tiquets i, en cap cas, es vendrà vi o menjar a canvi de diners en efectiu. Així mateix, en un altre estand es podrà obtenir la copa de la Fira per a les degustacions vinícoles, així com la butlleta per a la participació del gran sorteig final.

La mecànica del sorteig és ben senzilla i, alhora, garanteix que les persones guanyadores s’enduran vins del seu gust. I és que hi haurà una urna per a cada celler que posteriorment -diumenge a les 14 hsortejarà entre tots els seus votants un lot de vins propis. D’aquesta manera, tota persona que vulgui participar del sorteig només haurà d’emplenar la seva butlleta i dipositar-la a l’urna del celler que més li hagi agradat.

Redacció

 

Bon final de curs de La Pobla: victòria per 2-4 en la darrera jornada a Granollers

L’alegria al vestidor grana. Foto: CF La Pobla

En l’últim partit de la temporada 2021-2022, La Pobla s’ha desplaçat fins a Granollers per emforntar-se a un club històric que es jugava la permanència. Aquesta ha estat una jornada unificada, on La Pobla, a diferència de la resta, matemàticament no s’hi jugava res.

Tot i això, el conjunt d’Adolfo Baines, s’ha mostrat ambbiciós, ferm, convatiu i eficient fins l’últim moment. La seva ambició els ha permès, aconseguir una abultada victòria per 2 a 4, que deixava al Granollers sense opcions per la salvació. I La Pobla, que arribava a l’estadi del carrer Girona en desena posició, n’ha sortit setèna, amb 44 punts, i la tranquilitat de mantenir, passi el que passi, la categoria esquivant els possibles descensos compensats entre 2a i 3a RFEF. En definitiva, alegria absoluta a vestidor grana. L’altra cara de la moneda ha estat pel Granollers.

De fet, les coses s’han posat molt complicades pels locals en els primers 30 minuts de joc. Perdien a dos jugadors només començar el partit: primer a Isaac Padilla, referent en atac, per lesió a l’espatlla i substituït per Gerard Urbina; i més tard a Peque, per lesió muscular i subtituit per Marquillas.

I uns minuts després, arribava el primer gol de La Pobla. La jugada començava al minut 30 amb un potent xut de Boaz, que sorprenia tothom des de fora de l’àrea. El porter local aconseguia estirar-se i aturar la pilota, però en el refús, quedava abandonada just davant de la porteria. I després d’un embolic defensiu, Álvaro Caro, ràpid i avispat, aprofitava l’ocasió per caçar l’esfèric i enviar-lo al fons de la xarxa amb un toc d’esperó.

Al 44’, i poc abans del descans, Boaz tornava a donar una assistència de gol amb una centrada des de la banda esquerra que Santi Guzmán rematava a plaer i amb convicció per fer el segon dels granes.

Ja a la represa, el filial del Nàstic, ha demostrat que tenia ganes de més. Valverde s’endinsava a l’àrea i finalitzava amb un xut que el porter tornava a refusar però sense encert. I la pilota, quedava just als peus de De Rueda que no perdonava. Era el 0-3 i semblava que el partit estava dat i beneït.

Però el Granollers ha ressorgit de les cendres i ha cregut en el miracle fins l’últim moment. Quan semblava que ja no quedaven opcions, al minut 75, Gerard Urbina retallava distàncies amb una jugada personal que ha deixat en shock a la defensa grana. I acte seguit, al 77’ i des de la frontal, Aitor s’inventava un xut imparable que donava ales als locals. Era el 2-3 i El Granollers només necessitava un gol per l’empat i això els valia per salvar-se. Però les esperances s’han exhaurit a les botes de Óscar Gómez al minut 89, quan el pobletà es quedava sol davant del porter i posava el definitiu 2-4. Una gerra d’aigua freda pel Granollers i un cop sobre la taula de La Pobla.

Adolfo Baines: ‘victòria merescuda, inapel·lable, contundent i de prestigi en un partit que no era fàcil per tot el que hi havia en joc’

L’entrenador grana, Adolfo Baines, es mostrava feliç i satisfet després del partit: ‘victòria merescuda, inapel·lable, contundent i de prestigi en un partit que no era fàcil per tot el que hi havia en joc. El compromís dels nois ha estat brutal, s’han buidat al camp i han estat a una gran alçada.’

Sens dubte, aquest ha estat un dels partits més competitius i emocionants de tota la temporada i La Pobla ha fet valer els seus actius i la seva evolució. Baines ha reflexionat sobre l’evolució del conjunt: ‘hem rubricat una temporada on hem viscut diferents etapes, algunes difícils i amb algunes tempestes que hem aconseguit revertit amb coratge, determinació i compromís cec. Molt content i orgullós dels nois però també agraït a l’staff i l’equip, sense ells no hagués estat possible. Son molt competents i em fan millor entrenador cada dia. Amb ells, hem aconseguit portar el vaixell a bon port.’

L’equip d’Adolfo Baines ha experimentat un creixement progressiu que ha culminat en un final de temporada on han passat de patir per la permanència a finalitzar la temporada en una còmode setena posició.

Baines ha volgut agrair la confiança a la direcció esportiva del club, en especial a Albert Virgili i Sergi Parés i ja va manifestar la seva intenció de quedar-se a La Pobla per seguir endavant amb el projecte al capdavant del primer equip.

Redacció

 

UP bloqueja el Complex Repsol en protesta per l’escalada de preus dels carburants i fertilitzants

Unió de Pagesos denuncia que els costos dels carburant «creixen en un mercat captiu d’empreses especuladores amb el vist i plau del Govern estatal». Foto: UP

Unió de Pagesos ha bloquejat avui l’accés a l’entrada nord del Complex Industrial Repsol Química, a la Pobla de Mafumet, després de la marxa lenta de tractors convocada aquest matí en protesta per l’escalada de preus dels carburants, fertilitzats i derivats del petroli utilitats com  a factors de producció a les explotacions agrícoles, ramaderes i forestals.

El sindicat estima que el cost del gasoil B ha pujat el darrer any un 215%, i, segons el Ministeri d’Agricultura, ja s’havia incrementat un 95,8% al gener del 2021. Els preus dels fertilitzants nitrogenats a gener del 2022 s’han encarit un 61% i un 141% respecte a la seva mitjana anual del 2020, segons dades del Departament d’Acció Climàtica. Mentrestant, Repsol, la qual disposa de l’única refineria de petroli que hi ha Catalunya, ha fet públic que els seus beneficis del 2021 assoleixen els 2.499 milions d’euros, xifra rècord dels darrers 10 anys.

Unió de Pagesos denuncia que els costos dels carburant «creixen en un mercat captiu d’empreses especuladores amb el vist i plau del Govern estatal; per això, ha traslladat aquesta protesta a la refineria que Repsol té a Catalunya, ja que és una de les principals empreses que es lucren amb els factors de producció de l’activitat agrària, com són el gasoil i els fertilitzants, entre altres».

El sindicat va adreçar divendres passat una carta al president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, amb la demanda que, atès el caràcter estratègic del sector agrari, el conjunt de les activitats agrícoles, ramaderes i forestals disposin del subministrament de gasoil amb la fiscalitat més baixa possible i amb un IVA reduït del 10%. També va demanar bonificacions fiscals en l’IRPF i en l’impost de societats des del 2021 de les factures de gasoils, plàstics i fertilitzants, així com que permeti la contractació de dues potències elèctriques per al regadiu.

Unió de Pagesos emmarca la mobilització d’avui en la campanya de mobilitzacions #LaPagesiaDiuProu a tot el territori a causa de l’empitjorament de les condicions de treball al camp i l’estancament de les polítiques adreçades a la pagesia.

Redacció

 

La Pobla reviu les tradicions associades a la Diada de Sant Jordi

Presentació del darrer llibre editat per l’Ajuntament, ‘Història de la Pobla de Mafumet’. Foto: Ajuntament

Quatre-cents veïns i veïnes de la Pobla van assistir, dissabte a la tarda, a la gala de la Diada Sant Jordi. Un acte farcit d’atractius que va servir com a punt culminant de les Jornades Culturals que el municipi ha gaudit del 19 al 24 d’abril. Des del taller de fotografia amb smarthpone fins a la presentació de la Coral de la Llar de Jubilats i Pensionistes, els habitants de la Pobla han tingut l’oportunitat de retrobar-se amb el fet cultural al municipi.

Així va quedar de manifest durant la gala de Sant Jordi, primer acte postpandèmic que registra un ple absolut al Casal Cultural. L’acte va incloure la celebració del cinquè aniversari del Club de lectura d’adults com a primer plat d’un menú cultural que va prosseguir amb la presentació del darrer llibre editat per l’Ajuntament, tal i com fa cada any per commemorar el Dia Internacional del Llibre. En aquesta ocasió, el volum escollit és ‘Història de la Pobla de Mafumet’, un llibre del 1986 obra de Francesc Cortiella i Òdena i que el consistori ha decidit reimprimir perquè, tal i com va explicar l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, “ens permet retrobar-nos amb els orígens del nostre poble, conèixer millor la seva història i obrir el poble als nous habitants que en els darrers anys ens han triat com a lloc de residència i assentament familiar”.

Reconeixement als Superlectors. Foto: Ajuntament

Presentat el nou llibre, l’atenció de la gala va centrar-se en el lliurament dels guardons als Superlectors, un reconeixement que la Biblioteca municipal, en nom del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, va atorgar a les tres persones -infantil, juvenil i adulta- que més llibres de la Biblioteca van llegir durant l’any 2021. Els mereixedors d’aquestes distincions van ser Héctor Serrano Torres, en categoria infantil; Maria Giralt Morales, en categoria juvenil; i Chari Lora Chacón, com a Superlectora adulta.

Lliurament dels premis a les persones guanyadores del tercer Concurs de relats breus de la Pobla de Mafumet. Foto: Ajuntament

Tot seguit va arribar un dels moments més esperats de la vetllada, amb el lliurament dels premis a les persones guanyadores del tercer Concurs de relats breus de la Pobla de Mafumet. En aquesta ocasió, els relats que el jurat va determinar com a mereixedors del primer premi van ser ‘La violeta blava’, de Mariona Moreno Muñoz, en categoria infantil; ‘Las estrelles que nos guían’, de Keila Pérez González, com a millor relat juvenil; i ‘Gaizota’, de Keila Alfaro Cruz, qui va revalidar el guardó obtingut l’any passat com a autora del millor relat en categoria adulta.

Finalment, el públic assistent va riure de valent amb el monòleg ‘Del deporte también se sale’, amb el tarragoní Javi Sancho com a artista convidat per cloure la gala. La seva intervenció va ser molt esperada i aplaudida, deixant un gran regust final entre els 400 pobletans que van reunir-se al Casal Cultural del municipi.

El monòleg ‘Del deporte también se sale’, amb el tarragoní Javi Sancho com a artista convidat. Foto: Ajuntament

Conclosa la gala, el focus es va traslladar a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal, a on hi va tenir lloc un aperitiu popular, així com el tradicional lliurament de llibres, punts de llibre i roses de Sant Jordi, en un acte obert a tota la ciutadania.

La Coral alça la veu

a la presentació de la Coral de la Llar de Jubilats i Pensionistes

D’altra banda, l’endemà diumenge a la tarda es va viure l’estrena de la Coral de la Llar de Jubilats i Pensionistes de la Pobla de Mafumet. L’acte, celebrat al Casal Cultural, va incloure la presentació dels integrants i directora de la Coral, els quals van oferir un concert inaugural durant el qual van poder mostrar bona part del repertori que han treballat durant els assaigs previs.

Val a dir que la Coral de la Llar de Jubilats i Pensionistes de la Pobla és un projecte que neix durant la tardor del 2019 i que, malauradament, va quedar en suspens arran de la propagació pandèmica. Ara, un cop la situació sanitària ha millorat, s’ha decidit recuperar els assaigs d’una iniciativa que va més enllà de l’àmbit musical. I és que la Coral ofereix un espai de lleure actiu amb valor afegit per a la gent gran del municipi, així com una oportunitat de socialització per als seus integrants.

Finalment, cal recordar que la Coral és una activitat oberta a la participació de qualsevol persona pensionista o jubilada del municipi, que només han d’acudir al Casal de la Gent Gran i animar-se a participar-hi.

Redacció

 

Gran festa a l’Estadi Municipal per clausurar la temporada del Pobla de Mafumet

Gran festa a l’Estadi Municipal per clausurar la temporada Aquest diumenge 24 d’abril, el CF Pobla de Mafumet viurà un matí d’intensa activitat al seu
estadi amb diversos al·licients que faran que la jornada tingui un marcat caràcter festiu i familiar. L’entrada serà lliure i des de la junta directiva del Club i l’equip tècnic, animen a tothom a assistir-hi per gaudir dels actes que s’han preparat.

A partir de les 10:30h, el Club ha organitzat la presentació oficial dels equips de futbol base, amb tota la canalla de les categories prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. En la presentació s’aprofitarà per fer les fotografies oficials dels diversos equips i que de ben segur cap
familiar es voldrà perdre. En acabar, el Club presentarà la seva primera mascota oficial.

La idea va néixer en ple confinament i va desembocar en un concurs de dibuix via xarxes socials. El disseny que va resultar guanyador és obra del ceramista Nestor Pablo; i la seva proposta ha estat adaptada i fabricada per l’empresa especialitzada Teddy & Mascots. El resultat es descobrirà aquest diumenge a l’Estadi Municipal de La Pobla i un cop presentada, el Club planteja una nova votació popular per batejar la seva nova i flamant mascota, Fetes les presentacions, arribarà el torn del futbol en el penúltim partit de lliga del primer equip, que es disputarà al mateix estadi, a partir de les 12 del migdia.

Els d’Aldolfo Baines reben la Guineueta en una jornada en la qual, més enllà del resultat, el més important és poder gaudir d’un ambient festiu. Ara bé, malgrat que el conjunt pobletà té la salvació garantida matemàticament, els granes estan compromesos amb aquest tram final de temporada i treballaran de valent per poder oferir a la seva afició, la darrera victòria a casa del 2022. Serà el darrer partit al Municipal de La Pobla, abans de posar punt i final a la competició, a Granollers, la setmana vinent.

En acabar el partit entre La Pobla i la Guineueta, es farà un pica pica en format de truitada popular, que anirà a càrrec d’un bon amic del Club, Ricardo Pacheco i que de ben segur farà les delícies de tots els assistents. Amb aquest últim acte es posarà la cirereta a una gran festa que servirà per clausurar la temporada 2021-2022 del CF Pobla de Mafumet.