.

La primera Caminada lila de La Pobla de Mafumet reuneix 400 persones

Una imatge de la Caminada lila. Foto: Cedida

Les Jornades de la Dona i la Igualtat de la Pobla de Mafumet caminen ja cap a la recta final del programa d’actes organitzat per l’Ajuntament, amb el suport de diverses entitats locals. Fins ara, la tònica dominant està sent l’elevada participació a les diferents activitats programades, tal i com va succeir aquest passat diumenge al matí, quan 400 persones -el màxim previst per l’organització- van reunir-se al Parc de les Pobles per participar de la primera Caminada lila.

Aquesta va tenir lloc pels itineraris saludables que recorren l’entorn natural del poble, en una iniciativa que va acabar de nou al Parc de les Pobles per oferir a tots els assistents un esmorzar popular i la lectura del manifest de la dona.

L’altre acte destacat del darrer cap de setmana va ser el concert amb Dones de Paraula. Davant la previsió -després confirmada- de pluja, l’Ajuntament va traslladar l’acte inicialment previst a la Carpa dels Jardins del Pavelló fins a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal, a on va tenir lloc un excels concert en què música i literatura van unir-se de la mà i de la veu d’Anna d’Ivori, Maria Jacobs, Nerea Bassart i Txell Mas, quatre compositores que han posat melodia a obres de poetesses catalanes que mai abans havien estat musicades.

L’acte va tenir continuïtat amb un vermut popular, la recaptació del qual serà íntegrament lliurada a la Fundació La Muntanyeta, entitat que vetlla per la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i/o etiologies similars de les comarques de Tarragona.

D’altra banda i de cara als propers dies, les Jornades de la Dona i la Igualtat encara reserven alguns plats forts per a les dones i els homes de la Pobla que s’animin a participar d’activitats com la masterclass de flamenc que tindrà lloc aquest dimecres (20 h, Pavelló), la sessió Escape room urbà de la igualtat (divendres, 17.30 h). Es tracta d’un joc col·laboratiu de carrer, en grups de 3 a 5 persones, amb el qual es generarà un espai on podrem reflexionar sobre la societat en la qual vivim.

A través del joc es podrà treballar conjuntament i reflexionar-hi en perspectiva de gènere a través de proves d’enginy, habilitat i reflexió. Diversió amb proves físiques escampades pel poble i proves digitals amb una APP mòbil per grup. Les persones interessades a gaudir d’aquesta activitat s’hi poden inscriure a l’Ajuntament.

S’arribarà així a la nit de dissabte, quan les Jornades de la Dona i la Igualtat completaran la programació
prevista amb l’únic dels actes pensat exclusivament per a les dones: el 14è Sopar de dones (21 h,
Pavelló). Serà, com sempre, una vetllada que oferirà un exquisit àpat, diferents espectacles d’animació,
moltes sorpreses i ball amb discoteca mòbil amenitzada per Nacho Lascasas, fins ben entrada la
matinada.

 

Gran expectació en les Jornades de la Dona de la Pobla de Mafumet

Aquest vespre (20 h), la Masterclass de zumba organitzada per l’Associació Familiar Més 30 donarà el tret de sortida a la programació de les Jornades de la Dona i la Igualtat. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament, amb la col·laboració de diverses entitats pobletanes, i que oferirà un total de 17 activitats culturals, esportives i lúdiques fins al 16 de març.

Aquestes jornades, a més, tenen un clar enfoc integrador, ja que la pràctica totalitat de les activitats programades estan obertes a la participació tant de dones com d’homes. L’única excepció serà el Sopar de dones, que en la seva 14a edició (16 de març, 21 h, Pavelló) seguirà mantenint la seva essència i, per tant, es manté com un espai per al lleure exclusivament femení. Serà, com sempre, una vetllada que oferirà un exquisit àpat, diferents espectacles d’animació, moltes sorpreses i ball amb discoteca mòbil amenitzada per Nacho Lascasas, fins ben entrada la matinada.

Les dones interessades a assistir-hi s’hi poden inscriure fins a aquest proper divendres, 8 de març, a la Casa de la Vila, i fer el pagament del tiquet. El preu es manté inalterable respecte d’anys anteriors i és de 20 € per a dones empadronades a la Pobla; i 35 € per a les no empadronades. Cal recordar que l’Ajuntament destinarà la recaptació íntegra d’aquest acte a col·laborar amb causes solidàries.

Pel que fa a la resta de propostes incloses en aquesta edició de les Jornades de la Dona i la Igualtat, l’expectació és màxima, tal i com demostra el fet que dues de les activitats que requereixen d’inscripció prèvia ja han esgotat l’aforament disponible.

Es tracta de la xerrada ‘Dones i nutrició: mites en l’alimentació’, que la dietista i nutricionista Olga Martín pronunciarà aquest dimarts a la tarda; i de la primera Caminada lila pels itineraris saludables del poble. La proposta ha tancat inscripcions amb 400 assistents confirmats, el màxim previst per l’organització.

D’altra banda, aquesta primera setmana d’activitats associades a les Jornades de la Dona i la Igualtat patirà un canvi respecte de la programació inicialment prevista. En aquest sentit, divendres 8 de març no es podrà dur a terme el taller ‘Sòl pelvià i hipopressius’ però, en el seu lloc, l’Associació de Dones Mare de Déu del Lledó ha programat la xerrada ‘Coneix i cuida el teu sòl pelvià’, que la fisioterapeuta Esther Egui pronunciarà al Casal Cultural (18.30 h).

L’endemà dissabte, a les 12.30 h (Carpa dels jardins del Pavelló), Dones de Paraula oferirà un interessant concert en què música i literatura s’uniran en una iniciativa cultural multidisciplinària, de la mà i de la veu d’Anna d’Ivori, Maria Jacobs, Nerea Bassart i Txell Mas, quatre compositores que han posat melodia a obres de poetesses catalanes que mai abans havien estat musicades.

En acabar el concert, totes les persones assistents podran gaudir del vermut popular per agafar forces abans que, a les 15.30 h, doni inici la sortida en BTT pels itineraris saludables del poble. Aquesta activitat, adreçada a dones i homes a partir dels 16 anys i que sàpiguen muntar amb bicicleta, està organitzada pel Club Triatló la Pobla.

L’endemà diumenge, l’esport seguirà ben present amb la primera Caminada lila, la qual tindrà continuïtat al Parc de les Pobles amb l’esmorzar popular i la lectura del manifest de la dona.

 

La Pobla de Mafumet fa una crida per rebre fotografies del segle XX

Imatge d’una edició anterior del Concurs de relats breus. Foto: Cedida

El consistori de La Pobla de Mafumet treballa en la creació d’un recull fotogràfic de la Pobla del segle XX, a través d’imatges aportades pels veïns i veïnes del municipi. D’altra banda, ja està en marxa el període de participació al cinquè Concurs de relats breus, una iniciativa cultural que promou la literatura de proximitat.

La societat pobletana està cridada a participar de dues iniciatives culturals que veuran la llum durant el proper mes d’abril, en el marc de les jornades culturals que el municipi acostuma a organitzar al voltant de la Diada de Sant Jordi.

La primera de les propostes està relacionada amb la tradició local per la qual l’Ajuntament edita, cada any, un llibre d’interès o temàtica local, amb la voluntat de perpetuar i difondre fets culturals, històrics o definitoris de la població. En aquest sentit, en anys precedents han vist la llum reculls de receptes, llibres sobre la història d’entitats com la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre o monogràfics sobre la patrona del municipi, la Mare de Déu del Lledó, i les seves festes decennals, entre altres exemples.

Ara, el consistori pobletà planteja als seus habitants la possibilitat de participar activament en l’elaboració d’un recull fotogràfic que mostri com era la Pobla del segle XX, a través de l’aportació d’imatges guardades als arxius familiars i que posin de manifest aspectes de la vida quotidiana al municipi de l’últim segle. Des d’activitats esportives a celebracions familiars, passant per fets culturals, lúdics i festius, fotografies escolars, actes públics o edificis, carrers i places tindran cabuda en aquest àlbum recopilatori de la Pobla d’abans.

Les persones interessades a col·laborar amb l’edició d’aquest llibre poden aportar les seves fotografies abans de l’1 de març, tot portant-les a l’Ajuntament. El consistori es compromet a conservar intactes les imatges rebudes i, a més, obsequiarà a cada persona participant amb la reimpressió i emmarcat d’una de les fotografies que faciliti.

Els lletraferits, a escena

D’altra banda i també en el marc de les celebracions al voltant del Dia internacional del Llibre, l’Ajuntament pobletà ha activat recentment la cinquena edició del Concurs de relats breus. Es tracta d’una iniciativa cultural que promou la creació literària entre els habitants de la Pobla.

Així, el municipi busca un any més els millors relats i relatistes breus del municipi, en una convocatòria  ue pretén alliberar la creativitat i demostrar el talent local per a l’escriptura narrativa. Com en edicions anteriors, la Biblioteca municipal obre la cinquena convocatòria del Concurs de relats breus, per a la qual ofereix tres categories de participació: infantil, per a joves escriptors de 7 a 12 anys; juvenil, de 13 a 17 anys; i adults, per majors de 18 anys. D’aquesta manera, qualsevol persona empadronada al municipi i amb un mínim de 7 anys d’edat, pot participar d’aquest certamen literari.

En la categoria infantil, els relats hauran de tenir una extensió d’entre 1 i 2 fulls DIN A4, mentre que en les categories juvenil i adulta, l’extensió sol·licitada és de 3 a 5 fulls. En tots els casos, els relats hauran de ser lliurats en tipografia Arial, grandària 12, a doble espai i a una sola cara, i podran ser redactats en català o castellà. Com a requisit imprescindible, els relats hauran de ser originals i de temàtica lliure, amb la finalitat que cada persona participant pugui escriure sobre el tema que li resulti més atractiu o que l’inspiri més.

Les persones interessades a participar-hi poden presentar els seus relats -un per persona- fins al proper 12 d’abril. Hauran de fer-ho en un sobre tancat, a l’exterior del qual constarà el lema o pseudònim de l’autor i la modalitat a la qual s’opta. A l’interior del sobre -a més del relat presentat- n’hi haurà un altre, que contindrà les dades personals del participant (nom i cognoms, DNI, adreça, edat, telèfon i correu electrònic de contacte, categoria en la qual participa, títol de l’obra i pseudònim utilitzat). El sobre, degudament tancat, haurà de ser dipositat a la bústia de retorn de llibres de la Biblioteca municipal, ubicada al Casal Cultural.

Totes tres categories són de concurs i, per tant, qualsevol participant pot optar a algun dels premis que el jurat atorgarà en designar els millors relats de cada categoria. El resultat serà donat a conèixer públicament durant les Jornades Culturals 2023, que tindran lloc el mes d’abril, al voltant de la Diada de Sant Jordi.

 

El caràcter inclusiu, eix de les Jornades de la Dona i la Igualtat de la Pobla

La societat pobletana està cridada a participar d’una nova edició de les Jornades de la Dona i la Igualtat, que enguany tindrà lloc del 4 al 16 de març.

Com sempre, l’Ajuntament ha previst un conjunt d’actes – disset en total- pensats per al gaudi, l’aprenentatge i la socialització a partir d’activitats culturals, lúdiques i esportives que pretenen, a més, ser un focus d’inclusió i d’igualtat.

És per això que el conjunt de la programació està obert a la participació de dones i d’homes per igual, amb l’única excepció del Sopar de dones, que segueix mantenint l’essència de ser un espai exclusivament per a dones. Així, les pobletanes tindran una nit de diversió únicament per a elles el dissabte 16 de març quan, a partir de les 21 h, el Pavelló municipal obrirà les seves portes per a la celebració del 14è Sopar de dones de la Pobla. Serà, com sempre, una vetllada que oferirà un exquisit àpat, diferents espectacles d’animació, moltes sorpreses i ball amb discoteca mòbil amenitzada per Nacho Lascasas, fins ben entrada la matinada.

Les dones interessades a assistir-hi s’hi poden inscriure fins al 8 de març, a la Casa de la Vila, i fer el pagament del tiquet. El preu es manté inalterable respecte d’anys anteriors i s’ofereix per 20 € per a dones empadronades a la Pobla; i 35 € per a les no empadronades. Cal recordar que l’Ajuntament destinarà la recaptació íntegra d’aquest acte a col·laborar amb causes solidàries.

Pel que fa a la resta de la programació, tant les dones com els homes de la Pobla estan convidats a participar d’unes Jornades de la Dona i la Igualtat en les quals hi destaquen propostes com la conferència-taller participatiu ‘Un camí clar’ (7 de març, 19 h, Escoles velles), amb la coach integral i consultora Magda Barceló, o el concert amb Dones de Paraula (9 de març, 12.30 h, Carpa dels jardins del Pavelló), una proposta que uneix música i literatura en una iniciativa cultural multidisciplinària, de la mà i de la veu d’Anna d’Ivori, Maria Jacobs, Nerea Bassart i Txell Mas, quatre compositores que han posat melodia a obres de poetesses catalanes mai abans musicades.

Caminada lila

En l’àmbit de les propostes esportives, el diumenge 10 de març tindrà lloc la primera Caminada lila, una proposta de lleure actiu i saludable per a tots els públics, que transcorrerà pels itineraris del poble i que
oferirà un obsequi per a totes les persones assistents. El període d’inscripció estarà obert fins al 29 de febrer, a l’Ajuntament, i també aquí.

En acabar la caminada donarà inici un esmorzar popular i lectura del manifest de la dona (Parc de les Pobles), mentre que una altra proposta destacada de la programació prevista tindrà lloc la tarda del 15 de març, amb la sessió Escape room urbà de la igualtat. Es tracta d’un joc col·laboratiu de carrer, en grups de 3 a 5 persones, amb el qual es generarà un espai on podrem reflexionar sobre la societat en la qual vivim.

A través del joc es podrà treballar conjuntament i reflexionar-hi en perspectiva de gènere a través de proves d’enginy, habilitat i reflexió. Diversió amb proves físiques escampades pel poble i proves digitals amb una APP mòbil per grup. L’escape room urbà de la igualtat és una activitat gratuïta i amb inscripció prèvia, fins al 12 de març, a l’Ajuntament.

 

 

La Pobla de Mafumet reactiva per segon cop la popular ‘targeta moneder’

Imatge de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet. Foto: Cedida

Després de la gran acollida que va tenir en la seva primera edició, l’any 2021 i llavors amb l’objectiu de fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha activat recentment una segona edició de la campanya ‘La Pobla, al teu costat’, de suport econòmic a les famílies i comerços locals.

Aquesta iniciativa és popularment coneguda com la ‘targeta moneder’, amb la qual l’Ajuntament pretén ajudar les famílies pobletanes i, de retruc, el comerç local, a través del lliurament de targetes bancàries prèviament carregades amb un saldo. Aquest varia en funció del nombre de membres empadronats en el domicili objecte de la sol·licitud i en el qual la persona sol·licitant, qui com a requisit imprescindible ha d’estar empadronada al municipi des d’abans del 27 de novembre del 2023.

Altres requisits passen per ser propietari o llogater amb ús de l’habitatge sobre el qual es sol·licita l’ajut i ser el titular dels subministraments i serveis dels quals es deriven les factures i/o rebuts bancaris que poden ser objecte de l’ajut.

En aquest sentit, el consistori vol contribuir a sufragar parcialment les despeses bàsiques de la llar, concretament les relatives al lloguer o hipoteca de l’habitatge, així com al consum energètic del mateix, en relació a l’any 2023. Les despeses justificables i susceptibles de rebre la ‘targeta moneder’ són aquelles que facin referència al lloguer o hipoteca de l’habitatge habitual, o les relatives al subministrament d’energia elèctrica, gas, gasoil per a calefacció i/o consum de pèl·lets.

A més, l’import de l’ajut estarà condicionat al nombre de persones integrants i empadronades al nucli de convivència, és a dir, al domicili motiu de la sol·licitud. A més, s’atorgarà un únic ajut per a cada habitatge sol·licitant, que anirà des dels 200 € per als domicilis amb un únic resident empadronat, fins al 500 € per a les llars amb quatre o més membres. En tots els casos i després d’estudiar cada cas de manera individual, l’import de l’ajut serà el corresponent a la despesa efectivament realitzada i justificada per cada persona sol·licitant.

Tot plegat configurarà un programa d’ajuts amb una dotació global de 400.000 €, que l’Ajuntament atorgarà a través de la ‘targeta moneder’ i per estricte ordre de recepció de les sol·licituds. Aquestes podran ser presentades a l’Ajuntament, de manera presencial o telemàtica, des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOPT i fins al 31 de maig, mentre que les persones que en resultin beneficiàries podran utilitzar la seva ‘targeta moneder’ fins al 31 de desembre del present any.

Actualment, la campanya es troba en fase d’inscripció dels comerços locals que vulguin adherir-se a la iniciativa, un termini que finalitzarà el proper 18 de febrer. Serà llavors, amb la campanya ja totalment definida i amb l’oferta completa de comerços participants, quan s’iniciarà una campanya de comunicació local, per difondre la iniciativa i fer-la arribar a totes les persones potencialment interessades en adherirse a la campanya de la ‘targeta moneder’. En paraules de l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, ‘la nostra obligació com a administració local és gestionar els recursos públics del municipi en benefici de la comunitat i, a través d’aquesta iniciativa, estem injectant d’una manera directa 400.000 € a les economies familiars i al comerç local’.

 

Repsol reduirà el fum i el soroll de la seva torxa

Operaris d’una empresa subcontractada, durant els treballs de la parada. Foto: Cedida

Repsol aturarà aquest dijous la torxa de la planta química de derivats de Tarragona per substituir-ne el cremador de manera que reduirà els fums i el soroll que provoca, disminuint les emissions de CO2.

És una de les principals modificacions que es durà a terme durant la parada actualment en curs, consistent en la substitució del tip (cremador) de la torxa d’OPSM, com ja es va fer a les torxes de les unitats d’Olefines (cracker) i de Polipropilè. Se substituirà per un nou model que, utilitzant la millor tecnologia disponible al mercat, aconsegueix reduir substancialment el fum produït en cas d’activar-se la torxa, i la quantitat de vapor necessari per a això, suposant alhora una reducció de les emissions de CO2. S’assoleix així una millor combustió dels hidrocarburs i una millora de l’impacte visual i sonor en els episodis de torxa.

Es tracta d’una de les actuacions més destacades de la parada que s’està portant a terme al complex des del passat 15 de gener, amb una inversió total de 150 MEUR, la més important en la hstòria de la companyia a Tarragona en aquest tipus d’actuacions.

Imatge e la torxa d’OPSM del complex de Repsol a Tarragona. Foto: Neus Bertola

Pel que fa als canvis a la torxa, el seu director, Javier Sancho, ha destacat que aquests permetran reduir les emissions de CO2, així com el seu impacte visual. Aquesta setmana ja s’ha arribat, pràcticament, a l’equador de la parada, amb un 40% dels treballs assolits. Des de la companyia han afirmat que durant els primers 23 dies “no s’han produït ni accidents personals, ni industrials, ni mediambientals” i que la parada segueix els terminis establerts.

De la mateixa manera que va passar a les torxes de les unitats de Polipropilè i d’Olefines fa dos i quatre anys, respectivament, Repsol ha aprofitat la parada a l’àrea química del complex per canviar el cremador d’OPSM (Òxid de Propilè/Estirè Monòver) i derivats (Poliols polimèrics, Poliols flexibles i Glicols). Per al director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, aquesta és una de les actuacions més destacades de la parada d’aquest 2024, que compta amb el pressupost més gran de la seva història: 100 milions d’euros destinats a inversions i 50 milions d’euros a manteniment.

Millores en eficiència energètica

A banda de la substitució del cremador de la torxa, que compta amb un pressupost de 4 milions d’euros, Sancho també ha destacat les millores en eficiència energètica, en capacitat de producció i en digitalització. En aquest sentit, ha destacat l’electrificació de les màquines que, segons Sancho, “permetrà reduir més de 104.000 tones d’emissions de CO2 anuals”.

 

En la línia de la descarbonització, el director també ha subratllat la instal·lació de nous oxidadors tèrmics regeneratius (RTO) , que substituiran els anomenats Regenox, instal.lats fa 20 anys, el que suma un import de 20 milions d’euros que “el que faran és reduir les emissions de compostos orgànics volàtils (COV) a l’atmosfera”.

Durant la parada, la companyia també preveu invertir en la millora de la producció de la planta d’OPSM per 44 milions d’euros a través d’un nou reactor d’oxidació, un nou compressor i la modificació dels equips existents. També es destinaran 22 milions d’euros a un nou compressor elèctric i 6 milions d’euros a l’eliminació de les limitacions de càrrega. Tot plegat, amb l’objectiu de “millorar en la descarbonització, el creixement de la producció i la diferenciació de la planta”, tal com ha afegit Sancho.

23 dies de parada

L’àrea química del complex de Repsol a Tarragona ja porta 23 dies en parada. Es tracta de quatre de les set setmanes previstes. Durant aquest període, s’ha executat el 40% dels treballs i la previsió és que torni a estar operativa a principis del mes de març. Aquesta setmana, coincidint amb l’equador de la parada, s’ha assolit el pic màxim d’afluència de treballadors, arribant a les 2.700 persones,s ense comptar els 1.700 de la pròpia empresa.

Jaume Garcia – ACN

 

La Pobla acomiada la seva Festa Major d’hivern i es prepara per al Carnestoltes

Tardeo de Festa Major a la Pobla. Foto: Cedida

Els habitants de la Pobla de Mafumet van gaudir de valent el passat cap de setmana, amb els últims actes emmarcats en la celebració de la Festa Major del municipi, dedicada a la Mare de Déu del Lledó. Divendres, dia de la patrona, van tenir lloc els actes litúrgics associats a aquesta festivitat, amb la solemne eucaristia i la solemne processó com a actes destacats d’una jornada que també va incloure la cercavila i vermut popular al migdia, així com l’espectacle pirotècnic del Lledó, al vespre.

L’endemà dissabte va començar amb una proposta per a tots els públics i, especialment, l’infantil, a través de l’espectacle “A quant va la mel?”, de la companyia la Tresca i la Verdesca. La jornada també va incloure propostes tan emocionants com l’exhibició de trial amb Arnau Farré o el correfoc adult, mentre que el Tardeo de Festa Major i el Lledó Session Festival van posar el punt musical perfecte per arrodonir el penúltim dia de celebracions.

Finalment, ahir diumenge la Festa Major del Lledó va arribar al seu final amb una oferta d’activitats que va incloure propostes tan tradicionals com la Trobada de vehicles clàssics o el Cros infantil del Lledó, una iniciativa organitzada pel Consell Esportiu del Tarragonès i l’Ajuntament i que, emmarcada en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, va arribar a la seva 25a edició. En paral·lel i al Complex Esportiu Municipal, el torneig de pàdel del Lledó va completar un matí de marcat accent esportiu, mentre que La Corriola Teatre va abaixar el teló de les celebracions amb la representació del seu darrer projecte escènic, la comèdia “L’última pirueta”.

Una imatge del correfoc. Foto: Cedida

Tancada la Festa Major del Lledó, els pobletans giren la mirada cap al Carnestoltes, que serà celebrat aquest proper dissabte al vespre. Serà al punt de les 19 h quan la rua festiva iniciarà el seu recorregut, que sortirà des de l’avinguda Tarragona i transitarà pel carrer Mina de Madró, avinguda Generalitat, Rambla Jaume I i carrer Bassal, fins arribar al Pavelló municipal, a on l’Ajuntament ha organitzat un sopar fred per a tots aquells que, prèviament, s’hi ha inscrit.

Per arrodonir la celebració, el mateix Pavelló acollirà la festa de Carnestoltes, que oferirà a tots els assistents ball amb minidisco amenitzada pels DJ locals, coca amb xocolata i moltes sorpreses més.

Pel que fa a la rua de Carnestoltes, aquesta comptarà amb la participació de12 carrosses i prop de 700 persones, les quals s’han inscrit prèviament com a membres de comparses amb o sense carrossa, o bé participaran a títol individual o per parelles.

La processó. Foto: Cedida

La celebració del Carnestoltes a la Pobla és una iniciativa organitzada per l’Ajuntament pobletà, amb la col·laboració de la Comissió de Festes i, també, de la Guàrdia Municipal i de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, que vetllaran pel correcte i segur funcionament del dispositiu activat per a l’ocasió.

 

La Pobla ofereix dues propostes formatives als seus habitants empadronats

Façana de l’Ajuntament de la Pobla. Foto: Cedida

En el marc de la política ocupacional i formativa que segueix l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, tot oferint propostes de qualitat i d’interès als seu habitants, recentment ha activat dos nous cursos amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Aquests estan adreçats a persones d’entre 45 i 60 anys i que es trobin en situació d’atur o d’inactivitat laboral, per la qual cosa es presenten com una bona oportunitat per a persones interessades en actualitzar o reciclar les seves aptituds professionals tot participant d’uns cursos que tenen un clar enfocament a les necessitats del mercat laboral actual.

D’una banda, el curs ‘Auxiliar de magatzem + Logística’ respon a una realitat evident, com és que en els últims anys el sector logístic ha crescut considerablement al Camp de Tarragona i, per tant, cada cop més requereix de mà d’obra formada i especialitzada. Sota aquesta premissa, el curs que ofereix l’Ajuntament de la Pobla als seus habitants formarà totes aquelles persones que s’hi inscriguin per aconseguir una reconversió laboral en un sector en alça a les nostres comarques.

Així, el curs oferirà coneixements i formació en àmbits com el Picking, els estocs o els magatzems, en una proposta formativa de 150 hores que tindrà lloc de dilluns a divendres entre el 2 d’abril i el 6 de maig, en horari de matí (de 8.30 a 14.30 h). Més informació i inscripcions, aquí.

D’una altra banda, la segona proposta formativa que ha activat l’Ajuntament de la Pobla està centrada en l’àmbit professional de la ‘Dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil + auxiliar de cuina escolar’. Es tracta d’una proposta que té com a objectiu principal el de millorar l’ocupabilitat dels seus participants amb una formació pràctica i específica que els pugui obrir noves oportunitats laborals en el sector escolar, com a monitor i com ajudant de cuina.

En aquest cas, aquells alumnes que superin el curs obtindran el títol oficial de la Generalitat de Catalunya com a dinamitzadors d’activitats de lleure infantil i juvenil. Per aconseguir-ho, hauran de superar un període formatiu de 150 hores, que serà desenvolupat del 8 de febrer al 22 de març. Els alumnes d’aquest curs rebran formació sobre dinamització d’activitats en horari matinal (de 9 a 14 h), mentre que a les tardes el curs estarà centrat en l’àmbit de l’auxiliar de cuina (de 16 a 20 h).

Tant el curs d’auxiliar de magatzem i logística com el de dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil i auxiliar de cuina estan subvencionats al 100% per l’Ajuntament de la Pobla, per la qual cosa s’ofereixen de manera gratuïta a totes aquelles persones empadronades al municipi que tinguin interès en aprofitar aquesta oportunitat formativa que els pot obrir les portes a la seva reinserció al món laboral.

Més enllà d’aquesta doble oferta, des de l’Ajuntament pobletà es continua treballant constantment en l’organització de noves propostes formatives que puguin resultar d’interès per als seus habitants. En aquest sentit, properament veuran la llum iniciatives adreçades a altres públics, en aquest cas majors de 19 anys i que estaran centrades en àmbits com l’obtenció del carnet de conduir o la dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil o la formació com a auxiliar de cuina escolar.

 

La Pobla de Mafumet manté la tradició de trobada amb la Mare de Déu del Lledó

Un moment de l’acte celebrat al lloc on hi ha el monòlit. Foto: Cedida

Prop de 200 veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet s’han desplaçat aquest matí fins a les instal·lacions de Dow al polígon nord per dur-hi a terme una de les tradicions més arrelades al municipi, com és la visita i pregària al monòlit de la Mare de Déu del Lledó que, des de fa 42 anys, s’aixeca a l’interior del recinte de la companyia.

Aquest entranyable acte ha tingut lloc, com sempre, en el marc de la Festa Major d’hivern que el municipi
pobletà dedica a la seva patrona.

La comitiva veïnal ha estat encapçalada per l’alcalde, Joan Maria Sardà, i diversos dels regidors i regidores municipals, així com pel rector de la parròquia pobletana, Mn. Joan Antoni López Díaz-Cano, junt amb els prop de 200 veïns i veïnes que han volgut participar de la trobada. Tots ells han estat rebuts per Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Julia Echevarría, Directora d’hidrocarburs de Dow Nord; i per una representació del personal d’Operacions de la planta.

Un cop reunits, amfitrions i convidats han compartit la tradicional ofrena floral i pregària al monòlit de la patrona pobletana per a, seguidament, protagonitzar la fotografia de record d’una trobada que ha finalitzat amb un dinar de germanor abans de donar per finalitzar aquesta entranyable i tradicional acció conjunta que, com sempre, contribueix a estrènyer lligams.

Abans de finalitzar la trobada, Ignasi Cañagueral ha manifestat davant de tots els assistents que “un any més ens suposa un gran plaer rebre els veïns i veïnes de la Pobla a les nostres instal·lacions, per celebrar-hi un acte tan emotiu com és la visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, un acte que ens permet compartir una agradable estona amb la comunitat que ens envolta i, també, mostrar què fem i com ho fem”.

Per la seva banda, Joan Maria Sardà s’ha mostrat “agraït que, un any més, Dow ens obri les seves portes per celebrar-hi una de les tradicions més importants del nostre poble, en un acte que ens permet seguir enfortint els vincles que tenim com a societat i perpetuar, un any més, el record de l’antiga ermita de la nostra patrona”.

 

El compositor de Txarango Sergi Carbonell fa parada a la Pobla amb ‘Refugi’

Sergi Carbonell es cofundador de Txarango. Foto: Xevi Abril

Aquest dissabte a la nit, el Casal Cultural s’omplirà amb les sonoritats de ‘Refugi’, el nou projecte musical en solitari de Sergi Carbonell (Ribes de Freser, 1986). Es tracta del cinquè treball personal de l’artista, si bé els quatre anteriors eren de piano i, ara, es llença també a cantar.

Així doncs, el cofundador i compositor de Txarango, s’embarca doncs en un projecte de redescoberta personal que l’ha portat a allunyar-se de la música festiva a la qual ens tenia acostumats i ens convida a un sorprenent viatge cap a un univers poètic ple de sonoritats delicades i sensibles.

La seva faceta com a multiinstrumentista -a Txarango era el pianista i en aquest nou projecte hi aporta la guitarra- es veu completada en aquesta nova etapa amb la veu, atès que és la primera vegada que Carbonell es llença a cantar i, per tant, a obrir un nou període com a cantautor.

Al respecte d’aquest nou treball en solitari i del seu debut com a cantant, el propi Sergi Carbonell afirma que li “agrada pensar en la música com un espai de trobada, on compartir i aprendre, un espai de llibertat i creativitat”. I fruit d’aquesta llibertat i creativitat neix ‘Refugi’, un projecte que el seu autor explica tot dient que “després de l’etapa amb Txarango i després d’haver compost entremig quatre discos en solitari de piano, sentia la necessitat de fer coses diferents i transitar per nous camins. I enmig d’aquesta recerca em vaig trobar, sense esperar-ho, amb la meva veu”.

L’actuació de Sergi Carbonell a la Pobla tindrà lloc dissabte a les 22 h, al Casal Cultural, amb entrades a la venda per només 5 euros al portal web poblamafumet.koobin.cat. L’Ajuntament destinarà la recaptació íntegra d’aquest concert a causes benèfiques.

 

Per què emmalaltim? Una gran investigació buscarà respostes al Camp de Tarragona

Marina Esquerrà, coordinadora IMPaCT Catalunya; Olga Ochoa, directora assistencial d’atenció primària ICS Camp de Tarragona; Imma Grau, gerent de la Regió Sanitària de Tarragona, i Josep Basora, investigador principal del projecte. Foto: Mar Rovira

Arrenca, al Camp de Tarragona, un macroprojecte per estudiar les causes de les malalties de la població, que durarà 20 anys

El macroprojecte Cohort IMPaCT estudiarà per què emmalalteix la població amb l’objectiu de prevenir i tractar les malalties. Durant vint anys, es farà un estudi exhaustiu que analitzarà les causes i l’evolució de la salut dels participants. La investigació, impulsada per l’Institut de Salut Carlos III del Ministeri de Ciència i Innovació i Universitats, s’iniciarà a nou municipis del Camp de Tarragona i hi participaran 4.000 usuaris. A Catalunya, es farà seguiment de 24.000 persones i al conjunt de l’Estat de 200.000. “És el primer gran projecte a l’altura d’altres països europeus; fins ara molts dels resultats aplicats venen de cohorts estrangers sense saber si s’adapten a la nostra població”, ha dit l’investigador principal, Josep Basora.

El macroestudi Cohort IMPaCT s’ha posat en marxa aquesta setmana a l’àrea bàsica del Baix Francolí. Concretament, a les poblacions dels Pallaresos, Constantí, el Morell, Vilallonga del Camp, el Rourell, la Secuita, Perafort, la Pobla de Mafumet i els Garidells, així com al barri de Sant Ramon i Sant Salvador de Tarragona. Actualment, s’estan seleccionant aleatòriament les 4.000 persones d’aquesta àrea que hi participaran. Els impulsors del projecte han remarcat que no es tracta d’una cohort de voluntaris sinó que se seleccionaran les persones per tal que siguin representatives.

Basora ha detallat que començaran a estudiar les malalties comunes, com ara l’obesitat, però també altres com les cardiovasculars o el càncer. Les malalties mentals també seran un àmbit d’estudi prioritari. “És un estudi que vol comprendre les causes de les malalties i les condicions de salut, fem molt èmfasi en tot allò que acompanya a l’envelliment de la població, estudiant el deteriorament funcional associat a l’edat, així com influencien les desigualtats socioeconòmiques a l’estat de salut”, ha subratllat l’investigador principal del projecte.

Josep Basora, investigador principal del projecte. Foto: Mar Rovira

El també director de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària de Salut Jordi Gol (IDIAPJGol) ha afirmat que el macroestudi arrenca a les comarques tarragonines per “l’excel·lència” dels seus investigadors. Alhora, ha negat que estigui relacionat amb el fet de voler estudiar la possible relació de determinades malalties amb la indústria petroquímica, instal·lada al territori. “Estudiar les 4.000 persones d’aquí ens pot donar claus de malalties mediambientals, de com influeix la forma de viure i fer també estudis arrelats al territori”, ha afegit Basora.

La mostra inclou un rang ampli de població

Segons ha explicat la investigadora IDIAPJGol i coordinadora IMPaCT Catalunya, Marina Esquerrà, la mostra es fa a un ampli rang de persones, amb edats compreses entre els 16 i 79 anys. Totes elles respondran primer qüestionaris i després participaran en exploracions físiques i proves fisiològiques, així com en anàlisi de biomarcadors. Aquestes proves es duran a terme al mateix centre d’atenció primària (CAP), des d’on es coordina la investigació. Esquerrà ha fet una crida a la població més jove perquè hi participi, ja que els interessa fer un seguiment de la seva salut durant els vint anys que s’allargarà el macroestudi. Així mateix, ha dit que la voluntat és repetir les proves cada cinc anys.

Una imatge de la presentació de l’estudi. Foto: Mar Rovira

Els responsables de la Cohort IMPaCT han assegurat que l’estudi permetrà fer un “salt qualitatiu” en la investigació sobre medicina de precisió a l’Estat Espanyol. Es farà en cinquanta àrees de salut d’arreu d’Espanya, sis dels quals a Catalunya. El projecte es va iniciar el març de 2023 amb una prova pilot a Mallorca i Madrid. Després s’ha estès per altres comunitats autònomes i es desplegarà aviat a l’Aldea (Baix Ebre), Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental), Manresa (Bages), Lleida (Segrià) i a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

Els primers resultats, d’aquí a cinc anys

L’investigador principal del projecte ha apuntat que els primers resultats del macroestudi podrien arribar d’aquí a cinc anys. Basora sosté que la majoria de les cohorts fetes han obtingut els resultats en un període comprés entre els cinc i deu anys. Amb tot, ha indicat que les primeres conclusions dependran del tipus de malaltia que s’investigui. A banda, ha destacat que en el cas de l’Estat Espanyol és la primera vegada que es fa un macroestudi poblacional a diferència de països com Regne Unit, França, Alemanya, Suècia o els Estats Units, en els quals, diu, ja s’han fet aquests estudis.

ACN

 

La Pobla de Mafumet respira ambient de Festa Major

Sopar de carmanyola a la Festa Major de La Pobla. Foto: Cedida

La història, i més concretament el període nazi, obriran el segon cap de setmana d’activitat de la Festa Major d’hivern a la Pobla de Mafumet. Ho farà divendres a la tarda (19 h, sala Tarsici Baget) amb la presentació del llibre ‘K.L. Sachsenhausen. El camp de concentració de Berlín/Oranienburg, 1936 – 1945’, del veí i historiador Marcel Biosca Fortuny.

Aquesta serà la segona estrena cultural de joves autors locals que tindrà lloc durant aquestes celebracions, atès que divendres passat es va dur a terme la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Instants naturals’, del també pobletà Lluc Semis i que serà visitable fins al 29 de febrer, en horari d’obertura de l’Ajuntament. La mostra ofereix una col·lecció de fotografies d’animals a on la llum, el color i la qualitat destaquen per elles mateixes.

Aquesta exposició fotogràfica, junt amb la celebració del sempre esperat i sorprenent festival de màgia ‘Abraca… Pobla!’ -amb la primera de les tres sessions previstes-, van obrir la programació festiva divendres passat, si bé la màgia va continuar dissabte i diumenge amb la gala familiar i la gran gala internacional, respectivament. Alguns dels il·lusionistes més destacats de l’actualitat van donar-se cita a la Pobla per mostrar tot el seu talent al públic que va omplir el Casal Cultural.

D’altra banda, el primer cap de setmana de Festa Major també va incloure moltes estones de música i ball, a través del sopar de germanor del Lledó, celebrat la nit de dissabte i que va estar musicalment amenitzat per l’Orquestra Girasol; i del vermut rumbero i solidari, animat per Piratas Rumbversions. Així mateix, el parc d’inflables i jocs infantils va oferir un espai de lleure per als més petits durant el matí de diumenge.

El vermut rumbero solidari de la Pobla. Foto: Cedida

Ara, la celebració es pren un parèntesi fins al proper cap de setmana quan, a més de la ja comentada presentació del llibre, tindran lloc alguns dels actes principals d’aquesta Festa Major. Pel que fa a dissabte, l’activitat donarà inici a les 11 h amb una doble proposta: d’una banda, la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, ubicat a les instal·lacions de Dow al polígon nord. En paral·lel i pensant en el públic infantil, l’Ajuntament oferirà al Casal Cultural l’obra ‘Adiós Peter Pan’, de Festuc Teatre.

Ja a la tarda, el foc i la pólvora ressonaran pels carrers de la Pobla amb el correfoc infantil del Lledó, que comptarà amb la participació del Ball de diables Els Set Pecats Capitals, com a amfitrions; i també amb les colles de diables infantils del Catllar i la Selva del Camp.

Finalment, les activitats de dissabte arribaran al seu final amb una nova proposta musical: Sergi Carbonell, cofundador i compositor de Txarango, presentarà davant del públic pobletà el seu primer projecte en solitari, ‘Refugi’, amb el qual s’allunya de la música festiva a la qual ens tenia acostumats i ens convida a un sorprenent viatge cap a un univers poètic ple de sonoritats delicades i sensibles. La cita musical tindrà lloc a les 22 h, al Casal Cultural, amb entrades ja a la venda per només 5 euros al portal web poblamafumet.koobin.cat.

Cal recordar que l’Ajuntament destinarà la recaptació íntegra d’aquest concert a causes benèfiques, tal i com també farà amb l’assolida a través del vermut rumbero i del festival ‘Abraca… Pobla!’.

El festival de màgia. Foto: Cedida

S’arribarà així a diumenge, quan els pobletans gaudiran d’un matí carregat d’activitats festives, com ara la Timbalada i posterior cercavila tradicional, amenitzada pel ball de diables local, els gegants de la Mafumada i altres elements convidats de la cultura tradicional catalana. Serà a partir de les 10.30 h quan els carrers del poble ressonaran a ritme de timbal i pólvora, en una cercavila que finalitzarà en l’accés al Pavelló. Un cop allí, l’Ajuntament oferirà un esmorzar popular amb coca i xocolata per als infants, mentre que, a l’interior del Pavelló s’hi celebrarà durant tot el matí el 5è Campionat Open de Botifarra.

D’altra banda i també durant el matí, els aficionats al col·leccionisme tenen una cita amb la Trobada d’intercanvi de plaques de cava (10 h, carrer Bassal), mentre que tothom podrà trobar interessants oportunitats i grans descomptes al Mercadet d’objectes de segona mà, en una iniciativa organitzada per l’Associació Familiar Més 30.

Per completar tota l’activitat matinal, la Carpa dels jardins del Pavelló acollirà una nova edició del VermutPobla, un espai per a la família amb food trucks, animació musical i inflables per als infants. La proposta estarà activa d’11 a 15 h.

Finalment, el segon cap de setmana de la Festa Major del Lledó a la Pobla de Mafumet arribarà al seu final amb el concert d’orgue del Lledó, (19 h, Església), que comptarà com a organista convidat amb Markku Mäkinen, professor d’orgue de la Sibelius Academy de Hèlsinki.

 

Sal i Pebre: Vermouth Yzaguirre aixeca el teló del 2024 amb un guardó

Bodegas Yzagirre està d’enhorabona ja que aquest any celebra el seu 140 aniversari. Foto: Helder Moya

Bodegas Yzaguirre escalfa motors per un any acabat d’estrenar que serà especial. Aquest 2024 Yzaguirre celebra el seu 140 aniversari i coincidint amb aquesta efemèride, un nou impuls empresarial per la marca arribarà gràcies a la nova nau que està acabant de construir-se a la seva seu central, entre el Morell i La Pobla de Mafumet.

A més, el 2024 ha començat de la millor manera, i és que un dels seus productes estrella, el Vermouth Yzaguirre Negre Reserva, ha estat seleccionat per l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi i Espirituosos (AEPEV) com el millor d’Espanya en la seva categoria. El premi ha estat una «grata sorpresa», segons ha apuntat la família Salla Solé, propietària de Bodegas Yzaguirre, ja que aquesta selecció no funciona per candidatures, sinó pels vots dels 196 afiliats a la AEPEV.

Yzaguirre pioners en treure un reserva

«Aquest premi arriba en un any molt important per a nosaltres ja que fem 140 anys d’història», ha subratllat la família Salla. Vermouth Yzaguirre es va instal·lar en els seus inicis a Reus, l’any 1884, i des de llavors ha continuat elaborant els seus productes de manera tradicional, a base de fórmules exclusives, però incorporant innovacions que l’han mantingut a l’avantguarda del sector vinícola. Fruit de la seva ambició per trobar el millor sabor pels seus productes, Yzaguirre va ser el primer celler d’Espanya a treure un Vermouth Reserva, ara premiat.

El premiat Vermut Vermell Reserva d’Uzaguirre va ser pioner a tot l’estat. Foto: Helder Moya

Elvira Basteiro és l’enòloga de Bodegas Yzaguirre i una de les figures clau per aconseguir que el Vermouth Yzaguirre compti amb un sabor únic «la fórmula és secreta i seguim la recepta tradicional, però la clau del dia a dia està en triar un bon vi base i centrar-se en l’elaboració de l’extracte de components botànics del vermouth, que encara es realitza com antigament». Ella és també qui fa les recomanacions sobre el millor moment per degustar cada producte i, en el cas del Vermouth Yzaguirre Negre Reserva, assegura que és «perfecte com a aperitiu diari i maridat amb ibèrics i formatges semi curats i curats».

El Vermut Yzaguirre Negre Reserva és molt aromàtic, vellutat i agradable al paladar, amb notes de fusta, herbes i espècies que recorden a la fruita madura. S’envelleix durant 12 mesos en barriques de roure, que li confereixen caràcter i consistència.

Aquest any acabat d’estrenar comença doncs de la millor manera per Bodegas Yzaguirre, a l’aniversari s’hi sumarà la nova nau –que en principi estarà inaugurada aquest primer semestre- i on la combinació entre la tradició i la innovació es trobaran en un espai pensat per a la maduració i elaboració dels extractes, així com per a la degustació i el gaudi dels seus productes. Sens dubte, enguany a Bodegas Yzaguirre brindaran pels assoliments aconseguits amb un got del seu Negre Reserva.

Helder Moya

 

Arriba la Festa Major del Lledó de La Pobla de Mafumet: aquest és el menú

Tot és a punt a la Pobla de Mafumet perquè donin inici les celebracions en honor de la seva patrona, la
Mare de Déu del Lledó, a la qual l’Ajuntament dedicarà una Festa Major amb un total de 34 propostes
culturals, lúdiques i festives per a tots els gustos.

L’activitat festiva s’allargarà del 19 de gener al 4 de febrer, omplint tres caps de setmana amb iniciatives
tan consolidades com el festival de màgia ‘Abraca… Pobla’. En la seva onzena edició i aconseguint any
rere any omplir de gom a gom el Casal Cultural, la cita amb la màgia i l’il·lusionisme obrirà les activitats
festives amb el taller i espectacle ‘Trucs de màgia amb el telèfon mòbil per a tota la família’ (19 de gener,
18 h, Casal Cultural), mentre que l’endemà dissabte (11 h, Casal Cultural) tindrà lloc la gala familiar, amb
l’argentí Carlos Adriano sobre l’escenari.

El festival màgic

El festival màgic arribarà al seu final diumenge, a les 18 h (Casal Cultural) amb la gran gala màgica, que comptarà amb artistes de gran prestigi com són Miguel de Lucas (Un país Mágico, TVE), Adrián Soler, Brando & Silvana, Davig el Magow i Mireia.

Sergi Carbonell, cofundador de Txarango, actua a La Pobla de Mafumet. Foto: Cedida

Cal destacar que el festival ‘Abraca… Pobla’ s’oferirà de manera gratuïta al públic assistent, amb l’única
excepció de la gran gala màgica, la qual tindrà un preu de només 3 euros. Les entrades ja estan
disponibles al perfil Koobin del municipi, junt amb les altres activitats de pagament que el consistori ha
previst per a aquesta edició de la Festa Major del Lledó: el vermut rumbero i solidari amenitzat per Piratas
Rumbversions (21 de gener, 12 h, Pavelló), amb un preu de 3 euros per entrada que inclou una
consumició; i el concert de Sergi Carbonell, cofundador i compositor de Txarango, que inicia el seu primer
projecte en solitari, ‘Refugi’. Amb aquest nou treball, Carbonell convida el seu públic a un sorprenent
viatge cap a un univers poètic ple de sonoritats delicades i sensibles, que a la Pobla sonarà el dissabte
27 de gener (22 h, Casal Cultural), i que tothom pot gaudir per només 5 euros.

A més i com és costum al municipi, l’Ajuntament destinarà la recaptació íntegra de tots tres espectacles
a finalitats solidàries.

El primer cap de setmana de la Festa Major d’hivern inclourà propostes com la inauguració de l’exposició
fotogràfica ‘Instants naturals’, de Lluc Semis. Serà divendres, a les 19.30 h i a la sala Tarsici Baget, quan
obrirà portes una mostra que serà visitable fins al 29 de febrer, en horari d’obertura de l’edific consistorial.

El sopar de germanor del Lledó

Pel que fa al dissabte 20 de gener, inclourà el sopar de germanor del Lledó (21.30 h, Pavelló), d’estil
carmanyola i amenitzat musicalment per l’Orquestra Girasol. Les persones interessades a participar
d’aquesta activitat ja s’hi poden inscriure, fins aquest proper dijous, a la consergeria de la Guàrdia
Municipal.

Finalment, el cap de setmana es veurà completat durant tot el diumenge amb el Parc d’inflables i jocs
infantils, que tindrà lloc a la Carpa dels jardins del Pavelló en sessió de matí i tarda (de 10 a 14 h i de 16
a 18 h).

D’altra banda, la Festa Major d’hivern de la Pobla de Mafumet comptarà un any més amb la tradicional
visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó. Aquesta activitat, adreçada a persones majors de 14 anys,
tindrà lloc el 27 de gener, si bé avui dilluns s’ha obert el termini d’inscripcions gratuïtes. Les persones
interessades a participar-hi poden acudir a la consergeria de la Guàrdia Municipal, fins al divendres 1 9
de gener.

El programa d’actes complet està disponible aquí.

 

Repsol fa la parada programada amb la inversió més elevada de la seva història: 150 MEUR

La parada començarà el 15 de gener i durarà 52 dies. Foto: Repsol

Repsol iniciarà la parada programada amb major inversió de la seva història el pròxim 15 de gener. Comportarà un total 150 milions d’euros, 50 milions per a manteniment i 100 per a inversió, principalment en matèria de seguretat, eficiència i infraestructures. Es tracta de la parada pluriennal de manteniment de les unitats d’OPSM (Òxid de Propilè/Estirè Monòmer) i derivats (Poliols polimèrics, Poliols flexibles i Glicoles), dins l’àrea de química derivada del complex industrial a Tarragona i durarà 52 dies. La parada involucrarà una mitjana de 1.300 treballadors, amb puntes de 2.300, que se sumaran als 1.700 empleats que ja operen a l’àrea de química del complex industrial.

 

 

Les unitats esmentades han estat sotmeses a treballs de manteniment de forma periòdica, però és durant aquesta parada programada quan paren de forma simultània per poder realitzar els treballs d’inspecció reglamentaris i emprendre millores que permetin incrementar la fiabilitat, seguretat i eficiència energètica dels equips. La resta de les àrees del complex industrial, com ara les plantes de l’àrea de combustibles o la planta d’olefines (cracker), continuaran funcionant amb normalitat.

Repsol aposta per Tarragona

Es revisaran un total de 675 equips, en què es realitzaran inspeccions reglamentàries i treballs de manteniment. També es revisaran 270 línies i 585 vàlvules de seguretat. Pel que fa a les inversions, es posaran en marxa projectes per valor de 100 milions d’euros que milloraran l’eficiència energètica de les instal·lacions i possibilitaran evitar l’emissió de 104.000 tones de CO₂ anuals (l’equivalent a les emissions anuals d’una població de 35.000 habitants).

Se substituirà el cremador de la torxa, entre d’altres inversions. Foto: Repsol

Les inversions tindran a veure amb els àmbits de la seguretat, el medi ambient i l’eficiència energètica, la descarbonització, la circularitat i la digitalització, i es faran aplicant les millors tecnologies disponibles. Aquests nous passos cap a la transformació del complex industrial de Tarragona en un hub multienergètic estan dissenyats per donar resposta a les fites establertes amb vista a la descarbonització del complex industrial cap a les emissions neutres de CO₂, l’any 2050.

L’electrificació del compressor de propilè de la planta d’OPSM, amb una inversió de 22 M€, i la instal·lació d’un tercer reactor d’oxidació a la mateixa planta són dues de les actuacions més rellevants que es duran a terme.

La instal·lació del tercer reactor d’oxidació també representa el muntatge d’un nou compressor de gas i diverses modificacions en equips existents (amb una inversió total de 44 M€). Aquesta actuació permetrà augmentar la producció d’òxid de propilè.

Cal destacar també entre les inversions més significatives, la instal·lació de nous oxidadors tèrmics per al tractament d’emissions gasoses (amb una inversió de 20 M€), que permetran reduir de manera significativa les emissions a l’atmosfera, i la substitució del cremador de la torxa d’OPSM/PEAD (4 M€).

El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, durant la roda de premsa. Foto: Repsol

El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha ressaltat “la clara aposta de Repsol per Tarragona i per mantenir el complex industrial com un referent industrial, tecnològic, sostenible i competitiu” que permeti continuar generant valor social i econòmic. Sancho ha destacat que “només en parades de manteniment, la companyia destinarà, aquest any a Tarragona, més de 50 milions d’euros”.

Empreses auxiliars

Una cinquantena de persones han treballat durant dos anys per preparar aquesta parada de manteniment, perquè tot estigui planificat al detall. A més d’aquestes persones, per als treballs d’execució, se sumaran al voltant de 500 professionals del complex industrial i 30 més procedents de diferents centres industrials de Repsol. Així mateix, Repsol disposarà dels serveis de més de 80 empreses auxiliars, el 90% de les quals són locals o tenen delegació a Tarragona.

Les inversions que s’hi duran a terme possibilitaran evitar l’emissió de 104.000 tones de CO₂ anuals. Foto: Repsol

El complex industrial de Repsol és una de les indústries destacades al seu entorn, per la seva capacitat per generar ocupació i desenvolupament social i econòmic, i en aquesta parada ha fet un esforç per fomentar l’ocupació entre les empreses i els treballadors de l’entorn immediat.

En total, la parada farà servir de manera directa una mitjana diària de 1.300 persones, amb puntes de treball durant les quals accediran al Complex fins a 2.300 persones. Aquest volum de persones i feina equival a un total de 600.000 hores/persona. És a dir, si els treballs de la parada els pogués fer una única persona en jornades laborals de vuit hores, hauria de dedicar-hi més de 192 anys de feina ininterrompuda (treballant 8 h cada dia de l’any).

Aquests pics de 2.300 persones dedicades a la parada són addicionals a les 1.700 (entre personal propi i d’empreses col·laboradores) que diàriament accedeixen a treballar al complex de manera habitual. En total, doncs, els dies de màxima afluència durant la parada, accediran al complex industrial més de 4.000 persones.

V.Tapias

 

La Pobla de Mafumet tanca un Nadal per al record

Cavalcada de Reis de la Pobla. Foto: Cedida

Els habitants de la Pobla de Mafumet han acomiadat definitivament les celebracions nadalenques, després de rebre la tan esperada visita dels Reis de l’Orient. La cavalcada de Ses Majestats pel terme pobletà va tenir un seguiment multitudinari per part de la societat pobletana, que s’ha mostrat molt participativa al llarg de tot el Nadal.

Així, tots i cadascun dels gairebé 40 actes organitzats a la Pobla han comptat amb una gran assistència per part dels pobletans, que han gaudit amb propostes com els diferents espectacles d’arts escèniques com ara els concerts de Mariona Escoda i In Crescendo, el musical ‘Alicia en el musical de las maravillas’ o la doble representació del clàssic ‘Els Pastorets’; el Parc infantil de Nadal i les visites del Pare Noel i de l’Emissari Reial; el sopar i revetlla de Cap d’Any; la sortida a PortAventura o, entre moltes altres activitats, la Fàbrica de Joguines, un espai que ha rebut a més de 5.000 visitants i que s’ha consolidat com un dels atractius nadalencs més destacats de la programació pobletana.

Imatge d’Alicia en el musical de las maravillas. Foto: Cedida

Tot plegat sense oblidar el component solidari que, un any més, ha tingut el Nadal a la Pobla, tant a través dels diferents actes que han servit per col·laborar econòmicament amb La Marató de TV3 com, també, amb les campanyes de recollida d’aliments als espais municipals i de joguines en el marc del 25è Torneig de Nadal Dow de futbol base. Aquestes joguines van ser lliurades el matí del 4 de gener a l’Hospital Joan XXIII, per a la seva distribució al llarg de l’any entre els infants ingressats al centre hospitalari.

Tancat doncs l’episodi nadalenc, la societat pobletana afronta les primeres setmanes de l’any tot esperant l’arribada de la Festa Major d’hivern. Una celebració en honor de la patrona del municipi, la Mare de Déu del Lledó, que arribarà carregada de sorpreses i d’activitats pensades per a tota la família. Així, no hi faltaran clàssics imprescindibles com la visita al monòlit de la patrona a les instal·lacions de Dow; o el festival de màgia Abraca… Pobla!, a més dels correfocs, cercaviles i vermuts populars, en una programació festiva que es veurà arrodonida amb espectacles de gran qualitat i la litúrgia associada a aquestes dates tan especials per al municipi pobletà.

 

La Pobla i Dow porten la màgia del Nadal a l’Hospital Joan XXIII

Imatge de l’entrega de joguines. Foto: Cedida

Un any més i donant continuïtat a la tradició instaurada anys enrere, una delegació de representants de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i Dow Tarragona s’han desplaçat aquest matí fins a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona per fer-hi entrega d’un carregament de joguines noves, educatives i adaptades a diferents edats perquè cada infant ingressat al centre hospitalari en pugui rebre una d’adequada als seus interessos i habilitats. Aquestes joguines seran gestionades pels professionals del recinte sanitari, els quals les distribuiran al llarg de l’any entre els nens i nenes ingressats en els serveis destinats al tractament dels infants, com són Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia i l’UCI Pediàtrica.

Les joguines lliurades en el dia d’avui per l’Ajuntament pobletà i Dow procedeixen de la campanya solidària “La teva joguina els farà somriure”, la qual va tenir lloc el passat 27 de desembre, en el marc de la 25a edició del Torneig de Nadal Dow de futbol base. Com és costum, tant els propis participants del torneig com el públic assistent poden col·laborar amb aquesta iniciativa benèfica, tot lliurant-hi joguines noves o en bon estat.

D’altra banda i pensant en preservar la salut i la comoditat dels usuaris i professionals del centre hospitalari, l’entrega de les joguines ha tingut lloc a l’exterior de l’accés principal del mateix. L’acte de lliurament ha comptat amb la presència de la directora mèdica i de la directora d’infermeria de l’Hospital Joan XXIII, Ione Montalvo i Carme Berbis, respectivament, els quals han estat acompanyats per diversos membres de l’equip pediàtric del centre hospitalari. Ells han estat els receptors de les joguines, que han estat transportades fins a la Pobla en una comitiva encapçalada per l’alcalde i la primera tinent d’alcalde del municipi pobletà, Joan Maria Sardà i Estefania Serrano, respectivament; així com també s’hi ha desplaçat representants del cos de vigilants municipals i de la brigada municipal de la Pobla, de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi; el president del CF Pobla de Mafumet, Eduardo Loma-Ossorio. La representació de Dow ha anat a càrrec del director del Complex Industrial de Tarragona, Ignasi Cañagueral.

Durant la trobada, l’alcalde pobletà Joan Maria Sardà ha manifestat que “per a la Pobla és molt important mantenir aquest vincle solidari amb el centre hospitalari de referència de la nostra demarcació, sobretot tenint en compte que es tracta d’una acció destinada a aportar una mica de felicitat i d’il·lusió als infants, que malauradament, han de passar el Nadal ingressats en un hospital. Per això, un any més ens hem implicat al màxim amb l’organització del Torneig de Nadal Dow de futbol base i amb la campanya solidària que té associada i que és possible gràcies a la implicació i a l’esforç de molta gent, així com també gràcies a la generositat de la societat pobletana”.

Per la seva banda, Ignasi Cañagueral ha posat de manifest que “per a tota la família de Dow és una gran satisfacció i un orgull poder col·laborar un any més amb aquesta iniciativa solidària a favor dels infants ingressats a l’Hospital Joan XXIII. Sens dubte, es tracta d’una acció que encaixa perfectament amb els valors que ens defineixen com a empresa: integritat, respecte per les persones i protecció del nostre planeta. Espero que aquestes joguines puguin aportar moments d’alegria i d’evasió de la realitat hospitalària a les famílies beneficiàries, mentre esperen la bona notícia de poder tornar a les seves llars”.

Finalment, Ione Montalvo i Carme Berbis han mostrat el seu agraïment perquè “un any més podem obrir les nostres portes a la solidaritat i la generositat de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i de Dow Tarragona, que amb la seva iniciativa permeten als nostres nens i nenes ingressats evadir-se una mica de la rutina hospitalària a través d’aquestes joguines que avui rebem”. En aquest sentit, han recordat que “accions com aquesta donen un gran impuls a la tasca d’humanització de l’hospital que duem a terme cada dia, perquè a banda d’intentar curar problemes d’índole física, també és essencial treballar l’aspecte emocional. I, en aquest darrer àmbit, els somriures i l’alegria amb què els infants rebran aquestes joguines també són de gran ajuda en el seu procés de recuperació”.

 

La Pobla s’endinsa en els actes centrals del seu Nadal

El concert de Mariona Escoda a la Pobla. Foto: Cedida

Després de dues setmanes havent gaudit dels actes previs, els habitants de la Pobla de Mafumet es preparen ja per aprofitar al màxim el gruix de la programació nadalenca, que aquesta setmana i tot coincidint amb l’arribada de les vacances escolars, estrenarà alguns dels plats forts previstos en el programa d’actes.

Tot plegat arrencarà aquest proper dijous, amb l’obertura de la Fàbrica de joguines, el lloc d’on neix tota la màgia nadalenca i que, un any més, estarà ubicada a la carpa instal·lada al Parc del Bassal. Enguany i com a gran novetat, la Fàbrica obrirà portes als visitants amb una nova mecànica d’accés. Així, tota persona interessada a conèixer-la haurà de reservar la seva entrada gratuïta a través del portal Koobin.

En el moment d’adquirir la invitació, caldrà reservar franja horària de matí o de tarda i l’entrada només serà vàlida per al dia i franja escollits. Així mateix, serà obligatori presentar l’entrada en el moment d’accedir al recinte i no serà possible accedir-hi sense invitació. D’altra banda, es recomana acudir-hi amb suficient antelació, ja que l’activitat tancarà puntualment a les 14 i les 20 h, encara que hi hagi gent fent cua, si bé l’organització tancarà la cua amb antelació per evitar esperes innecessàries.

El bingo solidari de la Pobla. Foto: Cedida

La Fàbrica de joguines obrirà portes en doble sessió de matí i tarda del 21 al 24 i del 27 al 30 de desembre, i del 2 al 4 de gener, excepte el dia 24, quan ho farà només al matí. A més, els dies 21 i 22 de desembre l’accés serà exclusiu per a persones empadronades al municipi pobletà.

L’altre gran acte nadalenc que tindrà lloc a la Pobla durant els propers dies és el Parc infantil de Nadal, amb accés gratuït per a tothom i que obrirà portes en doble sessió de matí i tarda del 21 al 24 i del 27 al 30 de desembre, i del 2 al 4 de gener. Estarà ubicat a l’interior i exterior del Pavelló municipal i presentarà diferents atractius per a infants i joves, com ara diferents inflables, zona Play Station, el futbolí humà, rocòdrom i tirolina o karts ecològics, entre altres opcions de lleure.

Ambdues propostes són els principals atractius d’una setmana que també comptarà amb la recepció del Pare Noel, qui recollirà les cartes dels infants del 21 al 24 de desembre (de 10 a 13.30 h i de 16 a 20 h, el dia 24 només al matí) en un acte que tindrà lloc a la Carpa dels Jardins del Pavelló i durant el qual tots els infants s’enduran una fotografia de record i un barret del Pare Noel.

Festival de Nadal de patinatge del Club Patí la Pobla. Foto: Cedida

La programació nadalenca d’aquesta setmana es veurà completada divendres amb la sessió nadalenca dels Clubs de lectura infantils (de 17 a 20 h a la Biblioteca) i amb el Taller de l’Hora del conte ‘Plega i desplega el Nadal’ (17.30 h, Biblioteca); mentre que dissabte serà el torn per a l’App Experience Rute ‘La llegenda d’en Cacus’ (de 12 a 14 h), una activitat gratuïta i amb inscripció prèvia fins dimecres a l’Ajuntament, que permetrà als seus participants descobrir racons i fets sobre la Pobla en l’entorn d’un joc que té lloc pel municipi. Ja a la nit, Flamenco Azabache oferirà l’espectacle de flamenc i teatre ‘Azabache en Navidad’, mentre que diumenge les famílies pobletanes estan convidades a participar de la Missa del Pollet (19.30 h, Església).

Solidaritat amb la Marató

D’altra banda, entre els actes celebrats aquest darrer cap de setmana destaquen les tres propostes que el municipi i les entitats locals dediquen, any rere any, a col·laborar amb la Marató de TV3. En aquesta ocasió i a través de la seva participació en els diferents actes organitzats, els pobletans han aconseguit recaptar més de 3.000 euros, gràcies a la massiva assistència registrada en actes com el concert de Mariona Escoda, que va delectar el nombrós públic assistent amb el concert de cloenda de la gira del seu disc ‘D’una altra manera’; el Festival de Nadal de patinatge, organitzat pel Club Patí la Pobla i el Bingo solidari, organitzat per la Llar de Jubilats i Pensionistes.

Amb tot, cal recordar que l’aportació pobletana a la causa de la Marató serà superior, tota vegada que el municipi encara ha de celebrar dos actes més amb aquest rerefons solidari. Es tracta de les dues representacions de l’obra ‘Els Pastorets’ que La Corriola Teatre oferirà els dies 26 i 30 de desembre (19 i 19.30 h, respectivament), amb entrades per només 3 euros disponibles a www.lacorriolateatre.com.

 

Mariona Escoda protagonitzarà l’acte estrella del Nadal solidari a la Pobla

Mariona Escoda en concert. Foto: Cedida

La vallenca Mariona Escoda -guanyadora de la primera edició d’Eufòria (TV3)- serà l’encarregada de protagonitzar l’acte central d’entre aquells que la Pobla de Mafumet dedicarà a col·laborar amb la Marató de TV3. Ho farà aquest proper dissabte (19 h, Casal Cultural), amb un concert que serà també la cloenda a la gira del seu segon treball discogràfic, ‘D’una altra manera’.

D’aquesta manera, Escoda s’afegeix a la llarga llista d’artistes que, en època nadalenca, han actuat a la Pobla de Mafumet amb rerefons solidari, ja que l’Ajuntament ha destinat tota la seva recaptació a col·laborar amb la Marató. Entre altres, el públic pobletà ha gaudit en directe dels concerts de Chenoa (2014), David DeMaría (2017), El Pot Petit i Dàmaris Gelabert (2020), Los Secretos (2021), The Penguins amb ‘Reggae Per Xics’ (2021) o Els Pets (2022). A més, també han passat per la Pobla grans noms de l’humor català, com José Corbacho (2016), Santi Millán i Javi Sancho (2018) o Edu Soto (2019).

Ara serà el torn de Mariona Escoda, en una proposta musical que permetrà al públic assistent gaudir d’un repertori amb aires de pop, cançó d’autor i, fins i tot, rock, en què l’artista busca reivindicar-se. Les entrades solidàries amb la Marató (10 €), estan disponibles al perfil pobletà de Koobin.

D’altra banda, la programació nadalenca de la Pobla associada a la Marató inclou també altres propostes com són el Festival de Nadal de patinatge, organitzat pel Club Patí la Pobla i que tindrà lloc aquest proper dissabte (11.30 h, Pavelló), amb un preu d’entrada de només 2 euros. L’endemà diumenge arribarà un dels grans clàssics del Nadal pobletà, com és el Bingo solidari. Serà a partir de les 18 h, al Casal de la Gent Gran i, com sempre, estarà obert a la participació de tothom. Finalment, la representació teatral de l’obra ‘Els Pastorets’, a càrrec de la Corriola Teatre, tancarà la programació nadalenca que la Pobla dedica a col·laborar amb la Marató. La clàssica lluita entre el Bé i el Mal serà representada els dies 26 i 30 de desembre (19 i 19.30 h, respectivament), amb entrades per només 3 euros disponibles a www.lacorriolateatre.com.

Mariona Escoda actuarà aquest dissabte a la Pobla. Foto: Cedida

Finalitzat el cap de setmana dedicat a la Marató i tot coincidint amb l’inici de les vacances escolars, l’activitat nadalenca a la Pobla es centrarà en les propostes destinades al públic infantil: la recepció al Pare Noel i a l’Emissari Reial (del 21 al 24 i del 27 al 30 de desembre, respectivament); el Parc infantil de Nadal, que obrirà portes en doble sessió de matí i tarda del 21 al 24 i del 27 al 30 de desembre, i del 2 al 4 de gener; la 25a edició del Torneig de Nadal Dow de futbol base (27 de desembre), que un any més inclourà la campanya de recollida solidària de joguines per als infants ingressats a l’Hospital Joan XXIII; el Caga Tió (25 de desembre, 12 h) i moltes altres propostes serviran per oferir espais de lleure de qualitat per a les famílies pobletanes.

Un altre dels imprescindibles nadalencs a la Pobla és la Fàbrica de joguines, el lloc d’on neix tota la màgia nadalenca i que, un any més, estarà ubicada a la carpa instal·lada al Parc del Bassal. Enguany i com a gran novetat, la Fàbrica obrirà portes als visitants amb una nova mecànica d’accés. Així, tota persona interessada a conèixer-la haurà de reservar la seva entrada gratuïta a través del portal Koobin.

Aquest mateix portal servirà per adquirir les entrades o invitacions per al concert de Nadal amb In Crescendo (29 de desembre); l’espectacle teatral ‘Alicia en el musical de las maravillas’ (5 de gener; 5 euros); o la tan esperada Cavalcada i recepció als Reis Mags de l’Orient (5 de gener), entre moltes altres propostes.

 

El Nadal inunda la Pobla de Mafumet

Una imatge de la Festa de l’Encesa a la Pobla. Foto: Cedida

Ja és, oficialment, Nadal a la Pobla, després que dissabte al vespre centenars de persones van reunir-se a la Plaça de la Vila per gaudir amb la Festa de l’encesa de l’arbre. L’acte, com de costum, va incloure diferents atractius per a tota la família, des de l’espectacle ‘El camí a la fàbrica de joguines’ fins a l’estrena del mapping ‘La carta màgica’, a més d’un berenar popular, l’encesa de l’arbre, una cantada de nadales o l’arribada del Tió, que des d’ara i fins al dia de Nadal, serà alimentat a la Casa de la Vila per garantir que pugui cagar força regals per als infants pobletans.

La programació nadalenca, que inclou una quarantena de propostes per a tots els gustos, va continuar l’endemà diumenge amb la trobada ocellaire de Nadal, organitzada per la Unió Ocellaire la Pobla – El Passerell. De cara als propers dies, en destaquen propostes com el dinar de Nadal de la gent gran (dissabte 9), la gran bola de Nadal, transitable pel seu interior i que s’il·lumina al ritme de la música (accés al Pavelló, tots els dies a les 19, 20 i 21 h), o les activitats dedicades a col·laborar amb la Marató de TV3.

Entre aquestes últimes no hi faltaran alguns dels grans clàssics nadalencs a la Pobla, com són el bingo solidari, organitzat per la Llar de Jubilats i Pensionistes (17 de desembre, 18 h); o la representació teatral de l’obra ‘Els Pastorets’, a càrrec de la Corriola Teatre (26 de desembre, 19 h; i 30 de desembre, 19.30 h). Així mateix, la vallenca Mariona Escoda -guanyadora de la primera edició d’Eufòria (TV3); presentarà el seu primer treball discogràfic, en un concert que destinarà tota la seva recaptació a col·laborar amb la Marató (16 de desembre, 19 h).

Els pobletans van poder gaudir de l’estrena d’un mapping. Foto: Cedida

Finalitzat el cap de setmana dedicat a la Marató i tot coincidint amb l’inici de les vacances escolars, l’activitat nadalenca a la Pobla es centrarà en les propostes destinades al públic infantil: la recepció al Pare Noel i a l’Emissari Reial (del 21 al 24 i del 27 al 30 de desembre, respectivament); el Parc infantil de Nadal, que obrirà portes en doble sessió de matí i tarda del 21 al 24 i del 27 al 30 de desembre, i del 2 al 4 de gener; la 25a edició del Torneig de Nadal Dow de futbol base (27 de desembre), que un any més inclourà la campanya de recollida solidària de joguines per als infants ingressats a l’Hospital Joan XXIII; el Caga Tió (25 de desembre, 12 h) i moltes altres propostes serviran per oferir espais de lleure de qualitat per a les famílies pobletanes.

Un altre dels imprescindibles nadalencs a la Pobla és la Fàbrica de joguines, el lloc d’on neix tota la màgia nadalenca i que, un any més, estarà ubicada a la carpa instal·lada al Parc del Bassal. Enguany i com a gran novetat, la Fàbrica obrirà portes als visitants amb una nova mecànica d’accés. Així, tota persona interessada a conèixer-la haurà de reservar la seva entrada gratuïta a través del portal Koobin, aquí.

Aquest mateix portal servirà per adquirir les entrades o invitacions als espectacles que, junt amb el concert de Mariona Escoda, configuraran un Nadal ple d’emocions a la Pobla. En aquest apartat hi destaquen el concert de Nadal amb In Crescendo (29 de desembre); l’espectacle teatralAlicia en el musical de las maravillas’ (5 de gener); o la tan esperada Cavalcada i recepció als Reis Mags de l’Orient (5 de gener), entre moltes altres propostes incloses en un programa d’actes que pot ser consultat aquí.

Entrega de premis als estudiants. Foto: Cedida

L’Ajuntament reconeix els millors estudiants locals

Dissabte passat, al punt del migdia, la Pobla va celebrar un acte institucional i ja plenament consolidat, de reconeixement i posada en valor dels joves talents estudiantils del municipi. En la seva desena edició, els Premis als millors expedients acadèmics de la Pobla de Mafumet van distingir un total de 24 joves que, gràcies al seu esforç, perseverança, talent i dedicació han tancat un cicle educatiu amb les millors notes globals.

L’acte es va veure arrodonit amb l’actuació en directe de Brincadeira i el seu espectacle “Perculights – LED Drummers”, que va encisar el públic assistent amb una actuació plena de ritme i llum.