.

.

TOTS 21

La refineria de Repsol a Tarragona afronta l’aturada més llarga de la seva història amb una inversió de 100 MEUR

El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, durant la roda de premsa d’aquest dimarts. Foto: Eloi Tost

 

La conjuntura internacional i la inflació han endarrerit i encarit el procediment

 

La refineria de Repsol a Tarragona començarà aquest divendres l’aturada més llarga de la seva història, que farà que les unitats de combustibles estiguin 53 dies sense produir. Durant aquest temps es faran actuacions per millorar la seguretat i la competitivitat, inversions per reduir emissions de CO2 i tasques de manteniment. La companyia hi destinarà 100 MEUR, un cost superior al previst inicialment a causa de la conjuntura internacional i la inflació, que també han fet endarrerir un procediment que estava planificat per a l’abril i maig. El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha destacat que l’aturada ha de permetre tenir les instal·lacions a punt per al pròxim cicle de producció de sis anys.

Durant la parada, de mitjana hi treballaran 2.900 persones, amb puntes de 3.700 treballadors. Una cinquantena de persones han treballat en la preparació de l’aturada, que comptarà amb 120 tècnics de prevenció. Per dur a terme aquestes tasques Repsol ha contractat 80 empreses auxiliars, la majoria de les quals amb seu o delegació a Tarragona.

Pel que fa als 100 MEUR de cost, Sancho ha apuntat que 30 MEUR seran per tasques de manteniment i 70 MEUR seran per 148 actuacions. D’aquestes, el 30% seran per millorar la seguretat i l’impacte sobre el medi ambient, un 35% aniran directament dirigides a canvis per reduir les emissions de CO2 i un 35% per millorar la competitivitat.

De les referents a rebaixar la contaminació, Sancho ha quantificat que es deixaran d’emetre 33.000 tones de CO2, «l’equivalent a una població de 10.000 habitants durant un any». El director ha reconegut que la refineria emet anualment 1 tona de CO2 a l’atmosfera, però que l’empresa està compromesa a assolir la neutralitat climàtica el 2050. «Fa anys que treballem per la descarbonització i les parades programades són cabdals per implementar inversions de millora de les instal·lacions», ha remarcat.

Així, entre 2016 i 2025 el compromís de la petrolera és d’haver disminuït l’emissió de gasos d’efecte hivernacle «entre un 10% i un 12%». Per assolir-ho, «la primera palanca és reduir consums, sobretot de gas natural». En aquest sentit, ha reconegut que «la conjuntura» internacional els ha fet accelerar la disminució d’us de gas natural i substituir-ho per «altres alternatives». Per Sancho, les inversions signifiquen «una aposta ferma i clara de la companyia cap al complex de Tarragona» per tal que segueixi sent «un referent».

Entre les tasques que es duran a terme durant els 53 dies de parada hi ha la inspecció de totes les canonades, especialment una de 20 quilòmetres de longitud. Per revisar-la a fons s’utilitzarà un aparell que calcula el gruix del tub al llarg del recorregut i avisa si hi ha alguna zona més deteriorada per tal de reparar-la i evitar fuites. Paral·lelament, a l’interior d’alguns equipaments s’hi introduiran robots per fer tasques similars.

Amb tot, l’operació més complexa serà el buidatge de l’anomenada «torre de buit», en la qual s’hi haurà de fer un «remetal·litzat», que consisteix en un recobriment de l’interior de la torre d’una capa de metall que la protegirà de l’atac químic dels productes amb els quals es treballi.

Eloi Tost

 

L’11è Duatló de la Pobla obre el període d’inscripcions

Els participants de l’11è Duatló de la Pobla hauran de superar un circuit de 5 quilòmetres de cursa a peu, 18 quilòmetres en BTT i 2,5 quilòmetres de cursa a peu per finalitzar el recorregut. Foto: Ajuntament

Els amants de l’esport en general, i del duatló en particular, tenen una cita imprescindible a la Pobla de Mafumet el proper dia 8 d’octubre. Un any més, el municipi acollirà el Duatló, una competició que enguany arriba a la seva onzena edició. Running Solutions i l’Ajuntament de la Pobla col·laboren de nou en l’organització d’aquesta prova, les inscripcions de la qual ja estan obertes en les seves dues modalitats -individual o per relleus- a través del lloc web https://sbhotelstriathlonseries.com/duatlo-lapobla/

Com en edicions anteriors, els participants de l’11è Duatló de la Pobla hauran de superar un circuit de 5 quilòmetres de cursa a peu, 18 quilòmetres en BTT i 2,5 quilòmetres de cursa a peu per finalitzar el recorregut. En la categoria de relleus, que poden ser mixtes, un participant completarà la cursa a peu i, l’altre, el circuit en BTT. A més, A més, també hi haurà curses infantils i premis per als millors duatletes de les diverses categories masculines, femenines, per parelles i competidors locals. Com és habitual en aquesta cita esportiva, tot els participants inscrits rebran una samarreta, així com servei d’avituallament en completar la seva participació al Duatló i una fotografia del moment de la seva arribada a meta.

Des de l’organització es recorda que la recollida de dorsals, l’entrega d’obsequis d’inscripció (bossa del participant) i el check in de la bicicleta es farà en la franja horària de 15 a 16.30 h, mentre que el Duatló donarà inici a partir de les 17 h.

A l’octubre, tornen els Ranking Games

D’altra banda, el cap de setmana del 14 al 16 d’octubre tindrà també un marcat caràcter esportiu, tota vegada que tornen a la Pobla els Ranking Games. Després que el municipi ja va acollir aquesta cita l’any passat i davant les bones sensacions que va deixar la cita a amfitrions i a organitzadors, la Pobla acollirà de nou aquesta competició esportiva per a empreses, corporacions i institucions amb vocació guanyadora i competitiva, que promou l’esport com un eix de vertebració interna i un aparador de la pròpia marca.

Enguany, la prova ofereix competicions en bàsquet 3×3, futbol 3×3, natació, pàdel, tir amb arc, running per relleus i sogatira, a més d’interessants xerrades i activitats complementàries, com ara valoracions biomètriques de la petjada dinàmica o teràpies de microcirculació físic-vascular.

Les empreses i organitzacions interessades a inscriure el seu equip poden fer-ho fins al 30 de setembre, a través del lloc web https://rankingames.world/poblamafumetoctubre2022/. Els equips, de vuit membres, poden ser masculins o mixtes (4 homes i 4 dones).

Amb aquestes dues iniciatives, la Pobla de Mafumet segueix apostant clarament pel foment de la pràctica esportiva com a camí cap a un estil de vida saludable. A l’habitual oferta d’instal·lacions i modalitats esportives que poden ser practicades al municipi, i que es veu completada amb l’organització d’iniciatives consolidades com són la Bicicletada popular, les caminades populars o els campionats de futsal a l’estiu, cal afegir-hi el ja més que consolidat Duatlóo i els Ranking Games, que repeteixen a la Pobla després de l’èxit organitzatiu assolit l’any passat.

Redacció

 

L’Ajuntament de la Pobla aposta pel teatre amateur

 

‘Diner negre’ (17 de setembre) i ‘La casa de les Bernardetes’ (24), ambdues gratuïtes, són la proposta teatral per a aquest mes de setembre

 

A la tardor arribarà una nova edició de la Mostra de teatre M. Carme Baget, la qual arribarà enguany carregada de novetats

 

Aquest proper dissabte, a les 19 h, l’auditori del Casal Cultural pujarà el seu teló per donar la benvinguda al Grup Escènic Atenea, de Tarragona. La companyia presentarà al públic pobletà la seva darrera producció teatral: ‘Diner negre’. Es tracta d’una adaptació lliure d’una esbojarrada comèdia que gira al voltant d’un maletí ple de bitllets. Quatre milions d’euros que faran parar boig un empleat de banca i provocaran una esbojarrada comèdia, que garanteix les rialles durant les gairebé dues hores de durada d’aquesta representació apta per a tots els públics i que, a més, és gratuïta. Les entrades ja estan disponibles a través del perfil Koobin de la Pobla de Mafumet, disponible aquí.

Una setmana després i a la mateixa hora, serà el torn de Buenafuente’s Company, amb l’obra ‘La casa de les Bernardetes’. Basada en el clàssic ‘La Casa de Bernarda Alba’ de Federico García Lorca i en clau de comèdia, a ‘La Casa de les Bernardetes’ estan de dol. Les joves Bernardetes ho tenen tot prohibit, especialment l’amor. No hi pot entrar res ni ningú que els hi recordi. Són moments molt difícils per a totes elles, que no entenen perquè han de renunciar al meravellós regal que la joventut els hi posa al davant.

Aquesta obra ens apropa a la problemàtica i la repressió que vivien antigament les dones, especialment en l’entorn rural. També s’aborden les relaciones generacionals entre mares, filles i netes, tenint en compte la influència que tenien les àvies en la cura de les noies, sempre vetllant pel seu benestar encara que xoquessin de cara amb les seves mares. En resum, una comèdia familiar escrita per una dona (Maite Buenafuente), feta per dones i adreçada especialment a les dones i als que viuen amb elles.

‘La casa de les Bernardetes’ s’ofereix a la Pobla de manera gratuïta i amb entrades també disponibles al perfil Koobin de la Pobla de Mafumet, aquí.

Tot plegat respon a l’aposta municipal per la promoció de la cultura en general i del teatre amateur de proximitat en particular. El consistori programa periòdicament i al llarg de l’any diverses produccions teatrals que ofereix al municipi de manera gratuïta, tot apropant la cultura i, alhora, col·laborant amb les companyies teatrals del territori a través del mecenatge. En la mateixa línia de promoció cultural, també col·labora amb l’entitat pobletana La Corriola Teatre, la qual organitza cada tardor la Mostra de teatre M. Carme Baget. Un esdeveniment que, enguany, arribarà carregat de novetats i en la qual tant l’entitat com l’Ajuntament ja hi estan treballant.

Redacció

 

 

Més de 1.700 persones gaudeixen amb el retorn de la Paella popular de la Pobla

Imatges de la jornada, Fotos: Ajuntament

Com cada any i des del 1991 -amb el parèntesi de dos anys a causa de la pandèmia-, al punt de les 14.00 hores del primer dissabte de setembre un coet va ressonar al cel de la Pobla. Ho va fer per avisar als més de 1.700 assistents a la Paella popular que ja podien tirar l’aigua al seu arròs per, d’aquesta manera, completar l’elaboració de les seves paelles i que totes estiguessin a punt al mateix temps. En aquesta 29a edició se’n van cuinar fins a 59, tantes com colles s’hi havien inscrit prèviament.

Juntament amb els pobletans reunits també s’hi va donar cita una àmplia representació del teixit institucional, social i econòmic del territori, que van compartir aquesta agradable jornada al municipi pobletà.

Amb tot, l’activitat vinculada a la Paella popular, l’acte social i lúdic més arrelat i multitudinari dels que tenen lloc al municipi pobletà, havia començat molt abans. De 8.30 a 9.30h, els membres de les 59 colles prèviament inscrites van acudir a l’edifici de la Cooperativa per recollir les paelles i els ingredients que, com sempre, va facilitar l’Ajuntament. Des de l’arròs fins a les gambes, galeres, crancs, cloïsses, sèpia, pollastre i costelles que van donar gust i categoria a les paelles, fins als fregalls per retornar les paelles netes a l’organització un cop acabat l’àpat.

Però no tot és gastronomia a la Paella popular de la Pobla, una celebració que ocupa tota la jornada i que s’allarga fins ben entrada la matinada. De fet, l’animació popular organitzada per l’Ajuntament va acabar a les 2.30 h de la matinada, quan els DJ locals -DJ Alex Sunrise, Gabry DC, DJ Salmer i DJ Guibbons- van posar el punt i final a la Pobla Paella Session.

Molt abans, des del migdia i fins a la nit, es van succeir diferents activitats d’animació com ara l’espectacle infantil “Boti-Boti-Boti” -al Parc de les Pobles-, la txaranga Bandarra Street Orquestra, animació itinerant d’actors i màgia de prop per les taules, animació infantil i pintacares, berenar per als infants i karaoke, entre altres activitats paral·leles a l’objectiu central de la 29a Paella popular: compartir una jornada gastronòmica durant la qual es potencia la germanor i la cohesió del municipi.

A La Pobla, “no és no”

D’altra banda, la 29a Paella popular de La Pobla de Mafumet va comptar novament amb un punt multicolor, de sensibilització envers la violència de gènere. Aquest punt va servir per oferir informació a tots aquells que s’hi van apropar, amb l’objectiu de fomentar la igualtat de gènere i el respecte cap a tothom, així com de sensibilitzar el públic general i atendre, informar i ajudar les víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista o sobre qüestions LGTBIfòbiques. La seva finalitat, doncs, va ser conscienciar, prevenir i gaudir la festa sempre des del respecte cap a tothom i, per tant, lliures de qualsevol tipus d’assetjament i humiliació cap als altres.

A més de facilitar informació i consell a tothom qui es va apropar a aquest punt de sensibilització, l’Ajuntament va repartir-hi polseres i xapes amb el lema “NO ÉS NO. La Pobla, lliure d’agressions sexistes. Jo estic a favor de la igualtat de gènere”.

Les Festes d’estiu afronten la seva recta final

La 29a Paella Popular s’emmarca en el programa d’actes de les Festes d’Estiu, que en aquest mes de setembre afronta ja la recta final de la seva programació. Durant els propers dies, els habitants de la Pobla gaudiran amb un altre clàssic de l’estiu: la sessió d’Havaneres i rom cremat, amb l’actuació de Sopa de peix, que tindrà lloc la nit del 10 de setembre. L’endemà,11 de setembre, la Pobla celebrarà la Diada seguint la tradició: amb un vermut musical amenitzat per Versio.cat.

Les Festes d’estiu de la Pobla de Mafumet viuran llavors un parèntesi fins que el dissabte 8 d’octubre, a les 18 h, doni inici l’onzena edició del Duatló popular de la Pobla que, com sempre, oferirà un interessant repte a tots els seus participants, en una prova que combina l’atletisme i el ciclisme i que, any rere any, guanya pes específic en el calendari català de l’especialitat.

La programació completa de les Festes d’Estiu de la Pobla de Mafumet està disponible a la pàgina web municipal, així com als seus perfils a les xarxes socials i a l’App femPobla.

Redacció

 

L’Ajuntament de la Pobla impulsa l’ocupació i l’emprenedoria amb una campanya municipal d’ajuts

El consistori ofereix ajuts de fins a 8.000 euros per a la creació de noves empreses o nous emprenedors, i de fins a 19.200 € per a la contractació.

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha decidit renovar la campanya municipal d’incentius a empreses i emprenedors per a la promoció de l’ocupació, una iniciativa sorgida arran de la pandèmia com a mesura per pal·liar els efectes econòmics i laborals que se’n van derivar i que, ara, torna per seguir impulsant la creació d’ocupació al municipi.

Així, el consistori pobletà ha donat llum verda a una campanya destinada a persones treballadors, autònoms/es i empreses, i que inclou dos àmbits d’actuació. D’una banda, la creació de noves empreses o de noves persones emprenedores al municipi, que rebran un ajut econòmic directe per tirar endavant el seu projecte empresarial. La finalitat d’aquesta modalitat és “oferir una sortida professional a les persones empleades o en situació d’atur que vulguin convertir-se en emprenedors”, tal i com explica Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla. En aquest àmbit, els ajuts són de fins a 6.000 euros per a noves empreses sense establiment o local obert al públic, i de fins a 8.000 euros en aquells casos en els quals sí que hi ha establiment o local obert al públic. En ambdós casos, el compromís dels beneficiaris ha de ser mantenir l’activitat durant un any, com a mínim.

Pel que fa a la contractació de persones empadronades al municipi i que es trobin en situació d’atur, també s’ofereix un ajut econòmic directe

Pel que fa a la contractació de persones empadronades al municipi i que es trobin en situació d’atur, també s’ofereix un ajut econòmic directe. En aquest cas, la subvenció distingeix fins a sis modalitats diferents per a contractacions de persones menors o majors de 50 anys, amb barems que van des dels 600 euros mensuals -amb un màxim de 4.800 euros anuals- en el cas de contractes per un mínim de 3 mesos a jornada completa, fins als 19.200 euros d’ajut directe en els casos de contractació indefinida a jornada completa d’una persona major de 50 anys.

En aquest àmbit d’ajuts a la contractació, “l’objectiu és que les empreses en procés d’ampliació del seu equip professional es decantin per la contractació de persones de la Pobla, o bé per la transformació de contractes temporals en contractes fixos o fixos discontinus”, detalla l’alcalde pobletà.

Els emprenedors i empresaris interessats a beneficiar-se d’aquesta iniciativa municipal poden presentar les seves sol·licituds a través del Registre General de l’Ajuntament, ja sigui de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà o bé telemàtica, a la Seu electrònica municipal i sempre amb posterioritat a la contractació dels treballadors o a la implantació de la nova activitat al terme municipal.

L’Ajuntament mantindrà obert el termini de sol·licituds fins al 15 de novembre, en una iniciativa que, en paraules de l’alcalde, pretén “donar un cop de mà als nostres habitants perquè, a la Pobla, ningú no es quedi enrere”. Tot plegat, “amb un programa que inclou ajuts directes tant a aquelles empreses o emprenedors que contractin noves persones o transformin contractes temporals en fixes, com també col·laborant i incentivant la creació de noves iniciatives empresarials al nostre terme municipal”.

Redacció

 

La Pobla reuneix més de mil persones a la Festa Jove

La ‘Batalla de gallos’ va comptar sobre l’escenari amb DJ Hazhe, Force, Sara Socas, Blon, Invert, Babi i Queen Mary. Foto: Ajuntament

Dissabte passat, a la Pobla de Mafumet van ressonar els ritmes més actuals, de la mà de dues propostes musicals adreçades al públic jove i que van assolir un notable èxit de participació. I és que més de 1.000 persones van donar-se cita a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal, un espai que va reunir alguns dels millors freestylers nacionals a la ‘Batalla de gallos’.

L’activitat va comptar sobre l’escenari amb DJ Hazhe, Force, Sara Socas, Blon, Invert, Babi i Queen Mary, els quals van fer vibrar el nombrós públic assistent a la cita. En acabar la vetllada freestyler, el miler de persones reunit per a l’ocasió es va mantenir al seu lloc per seguir ballant i divertint-se fins ben entrada la matinada amb els ritmes més actuals, de la mà dels DJ locals: DJ Guibbons, DJ Alex Sunrise, DJ Salmer i Gabry DC.

Pel que fa a les properes cites de les Festes d’Estiu, que afronten ja la seva recta final, cal destacar que aquest proper dissabte tindrà lloc la Crazy Jump Race, una gimcana wipeout (d’eliminació) amb circuit d’aigua al més pur estil ‘Humor Amarillo’ i pensada per a la participació de petits i grans. La propostes tindrà lloc a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal, des de les 19.00 hores i no és necessària la inscripció prèvia.

Ja al mes de setembre, tornarà el gran clàssic de l’estiu pobletà: la Paella popular. Després de dos anys d’espera, els habitants de la Pobla podran per fi gaudir de la 29a edició d’aquesta festa gastronòmica, que inclou també animació diversa i que reunirà, com de costum, més de 1.500 persones a la zona de les Moreres.

La cita amb la Paella popular tindrà lloc el 3 de setembre i, una setmana després i a la Carpa dels Jardins del Pavelló, serà el moment de les havaneres i el rom cremat, en una vetllada nocturna que, com és tradició al municipi, serà preludi de la celebració de la Diada de Catalunya. Aquesta inclourà un vermut musical amenitzat per Versio.cat, mentre que les Festes d’Estiu arribaran al seu final el 8 d’octubre, amb l’onzena edició del Duatló popular de la Pobla de Mafumet.

Redacció

 

Detingut per robar 440 litres de gasoil de dos camions a la Pobla de Mafumet

El detingut va passar divendres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tarragona van detenir dimecres un home de 37 anys, com a presumpte autor d’un robatori amb força.

Els fets van tenir lloc la matinada de dimarts passat en un pàrquing de la Pobla de Mafumet. Els vigilants municipals van rebre avís que dos individus estaven sostraient gasoil d’un camió estacionat. Ràpidament es van adreçar al lloc i van sorprendre els dos individus que van intentar fugir del lloc en un vehicle.

Per intentar marxar del lloc, el conductor va xocar contra dos vehicles que hi havia estacionats. En veure que no podien fugir en cotxe, els lladres van abandonar-lo i van fugir corrents.

Poc després, una patrulla dels mossos va arribar al lloc i va comprovar que al costat del camió hi havia 4 garrafes amb gasoil i a l’interior del vehicle dels lladres hi havia 47 garrafes més. En total, es van recuperar 440 litres de gasoil. El camió d’on l’havien tret presentava el tap del dipòsit trencat. Posteriorment, els mossos van saber que hi havia un segon camió afectat pel robatori de gasoil.

A partir de la informació aportada pels vigilants i les gestions amb el vehicle, els mossos van identificar els dos presumptes autors del robatori. També van lliurar el gasoil sostret al propietari del camió i van emportar-se a comissaria la resta de gasoil mentre feien gestions amb la documentació del segon camió afectat per lliurar-li al seu propietari.

L’endemà, van detenir a Tarragona un dels dos implicats, un home de 37 anys, i van penjar una ordre de detenció per a l’altre home.

El detingut va passar divendres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Redacció

 

Pol Domingo, nastiquer fins al 2025

Pol Domingo amb el president Josep Maria Andreu. Foto: Nàstic

El Gimnàstic de Tarragona i Pol Domingo Ciuraneta amplien el contracte que els uneix fins al 30 de juny de 2025. El futbolista de La Pobla de Montornès, que finalitzava contracte a la conclusió d’aquest nou curs, ha signat les dues temporades addicionals juntament amb el president Josep Maria Andreu.

Als seus 22 anys, el defensa continua millorant el seus registres i futbol a l’entitat que l’ha vist créixer des de la seva arribada al Planter Grana en categoria aleví, quan només tenia 8 anys. Després de tres temporades al primer equip, Pol Domingo ha disputat 58 partits oficials amb la samarreta del Gimnàstic de Tarragona i ha marcat dos gols; el més recordat, el golàs davant el Sevilla Atlético davant els 13.222 nastiquers presents al Nou Estadi Costa Daurada. A més de ser un dels capitans grana.

En aquestes 15 temporades a l’entitat, Pol ha desenvolupat els coneixements impartits al futbol formatiu del Gimnàstic de Tarragona i és un exemple per a molts joves jugadors. Amb aquesta renovació, l’entitat reafirma el bon treball que es desenvolupa en les diferents categories del Planter Grana, nodrint de talent al primer equip amb jugadors del territori.

Redacció

 

L’entrada a la Pobla per l’avgda Tarragona, tallada durant 30 dies per obres

Imatge virtual de l’obra.

L’ajuntament de la Pobla de Mafumet ha informat aquest dijous que les obres d’ampliació i millora de l’avinguda Mina de Madró i carrers adjacents, des d’avui «i durant un termini previst de 30 dies romandrà tancat l’accés al poble des de la rotonda de la carretera de Constantí (T-721), però seguirà obert amb normalitat en el sentit de sortida del municipi».

«Així -afegeix el consistori-, l’avinguda Tarragona queda tallada al trànsit de vehicles, en el sentit d’accés al poble, de tal manera que durant aquest període, l’accés al municipi serà a través del pòrtic ornamental, ubicat a l’avinguda de la Química».

Redacció

 

La Pobla activa una campanya de subvencions per al foment de l’energia fotovoltaica

Aquesta iniciativa està enfocada a les persones propietàries d’habitatges al municipi pobletà.

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet segueix apostant pel medi ambient i, recentment, ha obert una nova línia de subvencions municipals, en aquesta ocasió destinada a finançar parcialment la instal·lació de plaques fotovoltaiques i els seus equips als habitatges unifamiliars o plurifamiliars, o a les comunitats de propietaris del municipi.

Aquesta iniciativa està enfocada a les persones propietàries d’habitatges al municipi pobletà, ja siguin aquests unifamiliars o bé comunitats de propietaris d’edificis. Podran acollir-se a aquesta campanya municipal de subvencions tots aquells projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques finalitzats a partir del 29 de juny del 2021, en una convocatòria d’ajuts que romandrà oberta fins al proper 30 de novembre.

La subvenció oferta per l’Ajuntament consisteix en un ajut econòmic directe a les despeses subvencionables. És a dir, les inversions derivades de la instal·lació d’equips per a la generació d’energia elèctrica fotovoltaica, que únicament podran incloure elements generadors; sistemes d’ancoratge i subjecció; inversors; cablejat i proteccions; treballs d’enginyeria i/o legalització, que no podran excedir del 10% del cost total de la instal·lació. Tenint en compte aquest requisit, l’Ajuntament subvencionarà un màxim del 50% del total de les despeses per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, amb una subvenció directa de fins a 4.000 euros per sol·licitud en el cas d’habitatges unifamiliars; i de fins a 15.000 euros per als plurifamiliars o comunitats de propietaris d’edificis.

Les bases completes i els formularis per a la sol·licitud d’aquesta i altres campanyes d’ajuts municipals actives estan disponibles a la seu electrònica de l’Ajuntament.

Pel que fa a l’objectiu d’aquesta nova iniciativa, tal i com explica l’alcalde Joan Maria Sardà, “és promoure la utilització d’energies renovables, per pal·liar els efectes del canvi climàtic”. Cal recordar que la Pobla ja disposa de plaques fotovoltaiques en alguns edificis municipals, com per exemple el Complex Esportiu Municipal, a on l’energia solar facilita la climatització de les piscines, així com la il·luminació artificial i l’escalfament d’aigua a la zona de vestidors.

Així mateix, el municipi disposa d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics amb doble punt de subministrament. Aquest es troba ubicat a l’avinguda de la Generalitat, a tocar del Casal Cultural. D’altra banda i en virtut del conveni de servei mancomunat subscrit amb el Consell Comarcal del Tarragonès, la Pobla disposa de bateries completes de contenidors per a la correcta separació dels residus domèstics, així com també de deixalleria mòbil.

Al respecte d’aquestes iniciatives, l’alcalde afirma que “com a administració, estem alineats amb la preocupació pel medi ambient, per la reducció de la petjada de carboni, ja que la majoria de les nostres activitats quotidianes com a individus i com a col·lectius generen un impacte ambiental. Per això, estem molt conscienciats amb aquesta situació i promovem iniciatives destinades a augmentar la sostenibilitat del nostre municipi”.

Redacció

 

El guanyador de la Final Nacional Red Bull Batalla, entre els freestylers que actuaran a la Pobla

La Pobla de Mafumet es prepara per a l’Exhibició de Freestyle que se celebrarà a la Pista Coberta del municipi el proper dia 20 d’agost. En aquest esdeveniment d’improvisació musical es donaran cita un total de set freestylers de reconegut prestigi. Entre aquests, destaca la presència de Blon, qui aquest passat cap de setmana es va proclamar guanyador de la Final Nacional Red Bull Batalla Espanya 2022 i, per tant, amb aquesta classificació, serà el representant estatal a la Final Internacional, acompanyat per dos freestylers més. Blon, actuarà a la Pobla junt amb DJ Hazhe, Force, Sara Socas, Invert, Babi i Queen Mary.

Les batalles de galls, com també es coneixen aquests duels, s’han convertit en un autèntic fenomen arreu. I de fet, aquests espectacles d’improvisació amb combats verbals rimats entre els seus participants, no paren de sumar adeptes entre els amants del hip-hop.

L’Exhibició de Freestyle que tindrà lloc dissabte dia 20 a La Pobla, anirà seguida pel Pobla Summer Festival, una activitat que estarà amenitzada per quatre DJ locals: DJ Guibbons, DJ Alex Sunrise, DJ Salmer i Gabry DC. Tots ells seran els encarregats de posar música a aquesta nit en què els joves seran els grans protagonistes.

L’exhibició de Freestyle i el Pobla Summer Festival, són dues activitats que s’emmarquen dins el programa de les Festes d’Estiu que el municipi va posar en marxa el passat mes de juliol i que finalitzaran amb la celebració de la Diada de Catalunya, el proper 11 de setembre.

Torna la Trobada romescaire de la Pobla

Dins del programa de les Festes d’Estiu, una de les activitats amb més tradició del municipi és la de la Trobada romescaire que enguany arriba a la seva 26a edició. Es tracta d’un concurs gastronòmic en què els participants elaboren les seves receptes de cassoles de romesco, amb un temps limitat i sota l’atenta mirada d’un jurat que acaba determinant qui són els guanyadors. Les darreres edicions d’aquesta trobada culinària que tindrà lloc aquest proper dissabte dia 6 d’agost, han comptat amb un gran nombre de participants.

Redacció

 

Les obres de prolongació de l’avinguda Mina de Madró de la Pobla avancen a bon ritme

Imatge virtual del projecte. 

El nou tram de l’avinguda Mina de Madró va prenent forma i, després de les primeres setmanes de treballs, el progrés en la intervenció de millora segueix la planificació prevista. D’aquesta manera, es preveu que el projecte estigui enllestit a l’estiu del 2023. Serà llavors quan els pobletans podran gaudir d’una avinguda que es convertirà en una autèntica artèria, ja que travessarà tot el municipi, des de la coneguda com a zona de les moreres (a l’entorn del camp de futbol) amb la carretera T-721, popularment coneguda com a carretera de Constantí i amb la qual, un cop finalitzades les obres, la Pobla estarà connectada a través de dos nous accessos i sortides. Aquests punts de connexió estaran ubicats a l’avinguda Mina de Madró i al carrer Camí de l’Horta.

Els 280 metres que guanyarà aquest vial es veuran completats amb els treballs d’urbanització pertinents

Els 280 metres que guanyarà aquest vial es veuran completats amb els treballs d’urbanització pertinents, entre els quals es troba la dotació d’aquella zona del poble amb els serveis necessaris, així com la implantació d’equipaments addicionals i públics: un nou aparcament de superfície, amb capacitat per a 90 vehicles; i una nova zona de lleure infantil en un espai verd. Aquesta àrea d’esbarjo infantil estarà ubicada al carrer Camí del Clos, en el tram comprès entre l’avinguda Mina de Madró i el carrer Camí de l’Horta. Comptarà amb gespa artificial i diversos elements de joc per a infants d’entre 2 i 14 anys, entre els quals dues estructures de joc continu (una amb forma de cabana i una altra de quatre torres interconnectades formant un circuit), gronxadors, pont de mico, etc. L’espai també estarà dotat amb bancs de fusta, papereres i enllumenat públic.

Així mateix, també està prevista la intervenció en l’entorn immediat de l’avinguda Mina de Madró, ja que es durà a terme la renovació del clavegueram i paviment del carrer Camí del Clos fins al carrer de Sant Isidre.

El conjunt del projecte compta amb un pressupost de 4.108.747,69 euros, que aniran a càrrec dels pressupostos municipals dels anys 2022 i 2023

El conjunt del projecte compta amb un pressupost de 4.108.747,69 euros, que aniran a càrrec dels pressupostos municipals dels anys 2022 i 2023, en un projecte que suposarà la urbanització d’una superfície total de 5.481 metres quadrats. Aquesta àrea també preveu la reserva d’espai per a futurs usos municipals, encara sense determinar.

A nivell de serveis, els treballs ja iniciats inclouen l’extensió de les xarxes de serveis urbans de distribució elèctrica i de les xarxes de telefonia, de serveis futurs i d’aigua potable al llarg del nou tram de l’avinguda Mina de Madró. També està prevista l’execució de noves xarxes separatives d’aigües residuals i pluvials en els carrers afectats per aquest projecte. Això inclou un pas sota la carretera T721 i sota l’autopista AP-7 per conduir la xarxa d’aigües pluvials al Torrent de les Bruixes.

També es procedirà al soterrament dels serveis aeris existents en un projecte que té molt en compte l’accessibilitat

Així mateix, també es procedirà al soterrament dels serveis aeris existents en un projecte que té molt en compte l’accessibilitat, per la qual cosa el nou tram de l’avinguda Mina de Madró estarà lliure de barreres arquitectòniques. Quant a l’enllumenat, es prioritzarà la minimització del consum elèctric i de la contaminació lumínica, alhora que es garantirà una il·luminació uniforme i suficient, mentre que en l’àmbit de la jardineria, es donarà continuïtat a l’arbrat i arbustos existent a l’avinguda Mina de Madró.

Redacció

 

Rosario Flores fa ballar els més de 2.500 assistents al Concert d’estiu de la Pobla

L’artista va oferir un tast del seu treball discogràfic més recent, ‘Te lo digo todo y no te digo na’, a més de repassar els grans èxits de la seva carrera. Foto: Ajuntament

Dissabte a la nit, la Pobla de Mafumet va ballar al ritme de la fusió d’estils que Rosario Flores va portar fins a l’escenari habilitat a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal. Una fusió d’estils que neix de les seves arrels flamenques i que es mescla amb el pop, el funk, el rap, el soul, el blues, el rock o el reggae, en el que ella mateixa va batejar com a ‘Gipsy Funky’.

Més de 2.500 persones van poder gaudir en directe de l’espectacle, durant el qual Rosario va repassar els temes més destacats del seu treball discogràfic més recent -el primer en cinc anys-, titulat ‘Te lo digo todo y no te digo na’. Així mateix, la popular intèrpret també va oferir al seu públic els èxits més importants de la seva carrera, com ara ‘Que bonito’, ‘Como quieres’, ‘No dudaría’, o ‘Marcha’, entre altres que van traslladar tota la seva energia i ritme al públic que es va donar cita a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal pobletà.

Amb l’actuació de Rosario, s’afegeix un nom més a la llista d’artistes de renom que han actuat a la Pobla en el marc del concert d’estiu de les Festes d’Estiu del municipi. Un escenari al qual, en anys precedents, hi ha actuat Macaco, Antonio Orozco, Jarabe de Palo, Café Quijano, Marta Soto o Mikel Erentxun.

Juntament amb el concert de Rosario Flores, el cap de setmana es va veure completat per una altra proposta musical. En aquest cas, adreçada a un públic familiar a través de la festa infantil i participativa ‘Bombollam’.

L’activitat, que va reunir un gran nombre de públic al Parc de les Pobles, va incloure molta música, dansa, clown i, també, escuma de colors. L’activitat de les Festes d’Estiu prosseguirà fins a la celebració de la Diada de Catalunya, al setembre. Abans, la programació prevista encara oferirà alguns plats forts, com per exemple la tradicional Desfilada infantil de roba, que tindrà lloc aquest proper dissabte (19 h) a la Carpa dels Jardins del Pavelló.

Ja al mes d’agost, la 26a Trobada Romescaire de la Pobla (6 d’agost), la trobada de bèsties de foc ‘Fenix Foc Day’ (13 d’agost), la Festa Jove amb l’exhibició de freestyle ‘Batalla de gallos’ i Summer Festival amb els DJ locals (20 d’agost), la Crazy Jump Race (27 d’agost) o la 29a Paella Popular (3 de setembre), oferiran espais d’esbarjo per als veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet.

Redacció

 

Més de mil veïns s’han instal.lat l’app de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet

Façana de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet. Foto: Cedida

Estar al dia de les principals notícies i bans que afecten el poble, participar d’enquestes sobre afers d’interès municipal, notificar a l’Ajuntament incidències i avisos sobre desperfectes o alteracions, consultar l’agenda municipal d’actes, descobrir els principals llocs d’interès del poble i, sobretot,
disposar d’un feedback efectiu i immediat amb l’Ajuntament, són els principals avantatges i serveis que ofereix l’aplicació gratuïta ‘femPobla’.

Aquesta va veure la llum a la Pobla de Mafumet al juliol de 2015 i, des de llavors, rep constants actualitzacions i millores per a una eina que ja han descarregat més de 1.000 persones. Totes elles ja disposen als seus telèfons d’una aplicació molt efectiva i vàlida per estar al dia de tota l’actualitat
municipal, així com per informar l’Ajuntament d’incidències que els veïns poden trobar pel carrer. Per exemple, l’aparició de mobiliari urbà malmès, de pintades o de forats a les voreres. La utilització de ‘femPobla’ és molt senzilla i, a més, permet fer un seguiment de l’estat de la incidència, ja que
l’Ajuntament va actualitzant la informació a l’usuari que hagi creat l’avís.

D’altra banda, el consistori també utilitza aquesta plataforma comunicativa per informar la ciutadania de tots aquells assumptes d’interès general que tinguin lloc a la Pobla, com poden ser talls eventuals en el subministrament dels serveis generals; actualitzacions i novetats en la programació d’actes;
afectacions en el trànsit, bans i pregons, etc. Aquests missatges tenen un altre avantatge, i és que es tracta de missatges push, és a dir, que arriben al telèfon de l’usuari encara que aquest no tingui l’aplicació oberta. Això garanteix que els veïns i veïnes de la Pobla puguin estar informats, en tot moment, dels fets d’interès que els afectin tant a ells directament, com al municipi en general.

L’App ‘femPobla’ és gratuïta i està disponible per als sistemes operatius iOs i Android. A més, els usuaris no han de facilitar cap dada personal per tenir-hi accés, la qual cosa garanteix la seva privacitat i la salvaguarda de les seves dades, ja que en cap moment les han de facilitar a l’aplicació ni a
l’Ajuntament.

Amb l’aplicació ‘femPobla’, l’Ajuntament pobletà ‘ha fet un pas endavant en la seva voluntat d’oferir un govern transparent i participatiu per als veïns i veïnes del municipi. Alhora, aquests habitants passen a ser part activa del seu govern’, destaca el consistori.

Aquesta aplicació entronca amb les tendències actuals de govern obert, participació ciutadana i transparència municipal. Amb ‘femPobla’, l’Ajuntament pot escoltar els seus habitants en una comunicació bidireccional que pretén buscar la col·laboració veïnal, tot fomentant un major ús de les noves tecnologies. A més i en la mateixa línia, ‘l’Ajuntament treballa intensament i des de fa uns anys en el desenvolupament i potenciació de les eines digitals que l’apropin als seus habitants’.

En aquest sentit, l’Ajuntament pobletà està apostant de manera decidida per la digitalització i l’ús de les noves tecnologies en el dia a dia del vincle amb els habitants del municipi. L’objectiu és aconseguir una proximitat real i efectiva, així com facilitar els tràmits i gestions dels pobletans i les pobletanes en la seva relació amb l’administració local.

En aquesta línia de proximitat online, el consistori posa a disposició de tothom recursos informatius com són perfils municipals molt actius a les xarxes socials Facebook -a on suma més de 5.000 seguidors-, Twitter -hi té prop de 1.000 seguidors- i Flickr, a on ha publicat més de 166.000 fotografies
de fets socials i culturals del municipi. A través d’aquestes eines, tothom pot mantenir-se informat al moment de qualsevol novetat o informació d’interès, així com també comunicar-se amb l’Ajuntament.

A més i amb la voluntat d’oferir el servei més eficient i àgil possible, l’Ajuntament va impulsar temps enrere la seva pròpia Seu electrònica municipal, així com també ha incorporat al web municipal una botiga virtual per facilitar el pagament de de cursos i activitats diverses; i el portal d’ocupació municipal, un servei que permet, a pobletans i forans, cercar ofertes de feina a desenvolupar tant al propi poble com en altres de propers.

Es tracta d’un servei que s’emmarca en l’ODL (Oficina de Desenvolupament Local) de la Pobla, i que permet oferir dues possibilitats a les persones que cerquen feina: d’una banda, el municipi disposa d’un Pla d’Ocupació Local, adreçat als habitants del municipi desocupats i que, complint una sèrie de requisits, poden optar a cobrir temporalment alguna de les vacants dels serveis municipals.

I, d’una altra banda, també s’ofereix una borsa de treball amb la qual l’Ajuntament, a través del web municipal, fa de filtre i altaveu per promocionar les ofertes de feina de les empreses del municipi i de fora. A partir d’aquí, són les empreses i els candidats qui s’han d’entendre i finalitzar el procés de
selecció i contractació.

Aquest nou servei està disponible a l’adreça electrònica www.poblamafumet.cat/ofertas-de-feina I és que les eines telemàtiques de les quals s’ha dotat l’Ajuntament li permeten seguir oferint els serveis i gestions habituals i, fins i tot, fer-ho d’una manera més còmoda per als pobletans: sense haver de sortir de casa, sense haver de fer cua, sense la limitació d’un horari determinat. Així, des de la Seu electrònica municipal, tothom pot realitzar un ampli ventall de gestions amb l’Ajuntament, a qualsevol hora i des de qualsevol lloc, ja que només cal disposar d’un ordinador, tauleta o telèfon amb connexió a Internet. La finalitat de tot plegat és aconseguir que l’Ajuntament estigui ben a prop dels pobletans i les pobletanes.

La Seu electrònica pobletana es troba a l’adreça www.poblamafumet.eadministracio.cat, i també s’hi pot accedir des del web municipal de la Pobla, www.poblamafumet.cat.

 

Les Festes d’Estiu tornen a la Pobla amb Rosario Flores com a gran artista convidada

Cartell promocional de la cantant Rosario

Un cop finalitzada la Festa Major de Sant Joan, la Pobla de Mafumet s’ha endinsat en els mesos estivals. Un període que, al municipi, està tradicionalment associat a la celebració de les Festes d’Estiu.

Enguany i després del parèntesi provocat per la pandèmia, l’Ajuntament recupera aquesta programació lúdica, cultural i festiva amb una vintena de propostes per a tots els gustos.

L’activitat, de fet, va començar aquest passat cap de setmana amb el tradicional Sopar de carmanyola, una activitat oberta a la participació de tothom i que va estar amenitzada musicalment per l’Orquestra Centauro. Unes 500 persones van gaudir d’aquesta agradable vetllada, per a la qual l’Ajuntament facilita l’espai, l’animació i la beguda, mentre que els assistents hi acudeixen amb el seu propi sopar.

L’endemà diumenge, la concentració de vehicles clàssics organitzada pel Club de Vehicles Clàssics de la Pobla i la Masterclass de zumba, organitzada per l’Associació Familiar Més 30, van centrar l’activitat festiva. En ambdós casos van fer-ho amb un notable èxit de participació, tal i com s’espera per a les properes cites del programa d’actes de les Festes d’Estiu: aquest proper dissabte, amb el Festival de patinatge (18 h, Pavelló) i l’espectacle musical per a grans i petits ‘Lolo, on ets?’, AMB Cat Rock en Família (19.30 h, Carpa dels Jardins del Pavelló).

Durant aquestes Festes d’Estiu també hi haurà temps i espai per als amants de la cervesa, a través del tast organitzat per David Bea, de Tarraco Bier Sommelier. L’activitat, exclusiva per a persones empadronades al municipi i que tindrà lloc el dijous 14 de juliol a les 19.30 h, a la sala polivalent del
Pavelló, té un preu de 10 euros i les entrades ja estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat.

Només dos dies després, el dissabte 16 de juliol, serà el torn per als aficionats als escape room. En aquest cas, però, la proposta és d’exterior i adaptada al conjunt del municipi, a través del joc ‘El cofre del tresor’, que endinsarà els seus participants en la recerca d’un tresor amagat a la Pobla de Mafumet, a partir de les pistes que aniran trobant. Les persones interessades s’hi poden inscriure, de manera gratuïta, a través del portal web entrapolis.com/entrades/escape-la-pobla. només cal reservar i registrar una entrada i hora per grup, amb un màxim de sis participants per grup.

Rosario Flores

Finalitzat l’escape room s’arribarà a un dels moments culminants de les Festes d’Estiu, amb el Concert d’Estiu la nit del 16 de juliol. En aquesta edició, l’artista convidada és Rosario Flores, qui s’afegirà a un històric de grans cantants com són Antonio Orozco, Macaco, Jarabe de Palo, Café Quijano, Marta Soto o Mikel Erentxun, entre d’altres artistes que han actuat en anys precedents al municipi pobletà. Serà a les 22 h i a la pista coberta del CEM, quan Rosario Flores presentarà davant del públic pobletà el seu treball discogràfic més recent -el primer en cinc anys-, titulat ‘Te lo digo todo y no te digo na’. Aquest suposa una renovació en la carrera d’una Rosario que estrena nous sons però que, alhora, manté l’energia, la frescor i l’estil propi que sempre l’ha caracteritzat. Un estil que neix de les seves arrels flamenques i que es mescla amb el pop, el funk, el rap, el soul, el blues, el rock o el reggae, en el que ella mateixa va batejar com a “Gipsy Funky”.

Les persones interessades a assistir-hi ja poden adquirir la seva entrada, al preu unitari de 15 euros, a través del web poblamafumet.koobin.cat.

Més enllà del concert, les Festes d’Estiu oferiran atractius de gran interès com la festa infantil i participativa ‘Bombollam’, la desfilada infantil de roba, la 29a Festa del Playback, la 26a Trobada Romescaire, la trobada de bèsties de foc ‘Fenix Foc Day’, la Festa Jove amb l’exhibició de freestyle
‘Batalla de gallos’, la Crazy Jump Race o la 29a Paella Popular, entre altres propostes incloses en un programa d’actes que ja està disponible al web municipal.

 

El Centre de Dia de La Pobla convereteix la plantada de begònies a l’hort en un estímul

Regar i tenir cura de les plantes involucra a les persones usuàries del centre i els hi permet mantenir o millorar el seu grau d’autonomia, Foto: Cedida

En el Centre de Dia de la Pobla de Mafumet, gestionat per Accent Social, han organitzat una plantada de begònies al seu hort perquè les persones usuàries puguin aprofitar el bon temps i estimular els seus sentits.

De fet, activitats com aquesta tenen efectes molt beneficiosos per a les persones grans. Regar i tenir cura de les plantes involucra a les persones usuàries del centre i els hi permet mantenir o millorar el seu grau d’autonomia, exercitar la seva mobilitat, crear hàbits saludables i comportaments mediambientals que passen a formar part del seu dia a dia.

La directora del Centre de Dia, la Jordina Caparó, afirma que “propostes com aquestes afavoreixen tant la socialització com les capacitats físiques de la gent gran. Les persones que participen en l’activitat interactuen entre elles i gràcies a accions com plantar, regar o olorar les plantes, realitzen moviments amb pràcticament tot el cos, treballant així a la vegada la motricitat fina i gruixuda”.

A més, gràcies a la col·laboració i implicació del centre, tant l’equip de professionals com les persones usuàries del Centre de Dia han pogut gaudir amb alegria i il·lusió d’una plantada que, alhora, ha promogut la generació de nous vincles, l’oportunitat d’aprendre coses noves i l’exercici d’habilitats. Aquest és el cas de l’Ana Villa, usuària del centre, que explica: “Ens ho vam passar molt bé amb la plantada de Begònies. Aporten molt color a l’hort, ja que n’hi ha de roses, vermelles i liles i ens donen molta alegria. Per si algun dia no podem anar a l’hort, s’han instal·lat unes ampolles amb aigua per tal que es vagin regant de manera automàtica”.

Sobre Accent Social

Accent Social és una entitat local lligada al territori català que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones del seu entorn, acompanyant-les en el seu procés vital amb la màxima atenció i flexibilitat respecte a les seves necessitats individuals i aplicant sempre la innovació al servei del benestar. Gràcies a un equip format per més de 1.600 persones, l’entitat dona servei a més de 10.000 persones cada any.

Redacció

 

La Pobla prolonga l’avinguda Mina de Madró, convertint-la en una artèria principal del municipi

Imatge del projecte. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha posat en marxa el projecte d’obra per a la prolongació i urbanització de l’avinguda Mina de Madró, que actualment connecta la zona de les Moreres (a l’entorn del camp de futbol) amb el monument de la Indústria, ubicat a l’inici de l’avinguda Tarragona. La intervenció de prolongació es concentra entre la rotonda d’aquest monument i la carretera T-721, popularment coneguda com a carretera de Constantí i amb la qual, un cop finalitzades les obres, la Pobla estarà connectada a través de dos nous accessos i sortides. Aquests punts de connexió estaran ubicats a l’avinguda Mina de Madró i al carrer Camí de l’Horta.

La previsió és que el projecte estigui enllestit a l’estiu del 2023. la intervenció suposarà la creació d’un nou tram de carrer de 280 metres de longitud

Els treballs, que van donar inici ara fa unes setmanes, tindran una durada prevista de 14 mesos, per la qual cosa la previsió és que el projecte estigui enllestit a l’estiu del 2023. Aquesta intervenció suposarà la creació d’un nou tram de carrer de 280 metres de longitud, amb tots els serveis necessaris i la implantació d’equipaments addicionals com d’un nou aparcament amb 90 places i una nova zona de lleure infantil en un espai verd. Així mateix, també està prevista la intervenció en l’entorn immediat de l’avinguda Mina de Madró, tota vegada que es durà a terme la renovació del clavegueram i paviment del carrer Camí del Clos fins al carrer de Sant Isidre.

Tot plegat compta amb un pressupost de 4.108.747,69 euros, que aniran a càrrec dels pressupostos municipals dels anys 2022 i 2023 i suposaran la urbanització d’una superfície total de 5.481 metres quadrats, en un projecte que també preveu la reserva d’espai per a futurs usos municipals a determinar.

Està prevista la creació d’una zona verda amb àrea de lleure infantil, ubicada al carrer Camí del Clos, en el tram comprès entre l’avinguda Mina de Madró i el carrer Camí de l’Horta

Pel que fa als equipaments inclosos en els treballs a realitzar, està prevista la creació d’una zona verda amb àrea de lleure infantil, ubicada al carrer Camí del Clos, en el tram comprès entre l’avinguda Mina de Madró i el carrer Camí de l’Horta. Aquest espai comptarà amb gespa artificial i diversos elements de joc per a infants d’entre 2 i 14 anys, entre els quals dues estructures de joc continu (una amb forma de cabana i una altra de quatre torres interconnectades formant un circuit), gronxadors, pont de mico, etc. L’espai també estarà dotat amb bancs de fusta, papereres i enllumenat públic.

A nivell de serveis, es durà a terme l’extensió de les xarxes de serveis urbans de distribució elèctrica i de les xarxes de telefonia, de serveis futurs i d’aigua potable al llarg del nou tram de l’avinguda Mina de Madró. També està prevista l’execució de noves xarxes separatives d’aigües residuals i pluvials en els carrers afectats per aquest projecte. Això inclou un pas sota la carretera T-721 i sota l’autopista AP-7 per conduir la xarxa d’aigües pluvials al Torrent de les Bruixes.

Es procedirà al soterrament dels serveis aeris existents i la instal·lació de nous prismes per donar servei a les futures edificacions de l’avinguda Mina de Madró

Així mateix, també es procedirà al soterrament dels serveis aeris existents i la instal·lació de nous prismes per donar servei a les futures edificacions de l’avinguda Mina de Madró, mentre que l’apartat de serveis es veurà completat amb la renovació de diversos trams de la xarxa de clavegueram preexistent, per renovar-ne la instal·lació. En concret, es renovarà el clavegueram i el paviment del carrer Camí del Clos fins al carrer Sant Isidre.

Es preveu la creació de dues rotondes en el nou tram de l’avinguda Mina de Madró, que ordenaran i facilitaran el trànsit de vehicles a la zona

Un altre dels àmbits que seran contemplats durant l’evolució de les obres és la mobilitat. En aquest sentit, es preveu la creació de dues rotondes en el nou tram de l’avinguda Mina de Madró, que ordenaran i facilitaran el trànsit de vehicles a la zona. Aquestes rotondes estaran ubicades a les interseccions amb els carrers Camí del Clos i Camí de la Coma. Així mateix, també es procedirà a instal·lar la senyalització vial pertinent, en una zona de nova urbanització que estarà lliure de barreres arquitectòniques, per facilitar i garantir l’accessibilitat de tothom.

Quant a l’enllumenat, es prioritzarà la minimització del consum elèctric i de la contaminació lumínica, alhora que es garanteix una il·luminació uniforme i suficient, mentre que en l’àmbit de la jardineria, es donarà continuïtat a l’arbrat i arbustos de l’avinguda Mina de Madró, així com també s’hi plantaran oliveres procedents d’un altre punt del municipi. En concret, de l’entorn del dipòsit d’aigua municipal, on properament l’Ajuntament activarà un altre projecte per a la construcció d’un segon dipòsit amb capacitat per a mil metres cúbics, amb una inversió superior als 400.000 euros.

Al respecte d’ambdós projectes Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla, assenyala que “estem projectant la Pobla del futur, amb l’ampliació i finalització d’una de les artèries principals del municipi i la previsió d’espais per a futurs equipaments i usos, així com amb la creació d’un segon dipòsit que ens permeti garantir la reserva d’aigua potable per a la nostra població”.

Redacció

 

La Festa Major de la Pobla s’endinsa en la setmana dels espectacles

el Concert de Festa Major, amb Primera Cita i Buhos, va oferir un espai d’esbarjo musical que va atraure un gran nombre de públic. Foto: Ajuntament

Un cop superats els actes previs i l’inici oficial dels actes centrals, els habitants de la Pobla de Mafumet es preparen ja per gaudir la setmana gran de la seva Festa Major d’estiu. Ho faran amb un seguit de propostes culturals i lúdiques en què hi destaquen els espectacles i que començarà aquest proper dijous, 23 de juny, amb l’espectacle d’animació infantil ‘Aquafesta’ (19 h, Parc del Bassal). També a la tarda (19.30 h, Casal Cultural) l’Orquestra Miranfont oferirà el Concert de Festa Major mentre que, ja a la nit, serà el torn per a l’encesa de la tradicional foguera de Sant Joan i especial Nit del Foc (23 h, carrer les Sorts), en un acte amenitzat per l’Associació Juvenil Els Set Pecats Capitals Ball de Diables.

L’activitat festiva durant la nit més curta de l’any prosseguirà amb el Ball de Festa Major, protagonitzat al Pavelló municipal per l’Orquestra Metropol al punt de la mitjanit. A la mateixa hora i ben a prop, a la Carpa dels Jardins del Pavelló, Duet Carla&Opal amenitzaran la primera sessió de l’espai Chill out, un lloc per a la relaxació i la bona música. Aquells que prefereixin els ritmes electrònics també trobaran el seu espai, en aquest cas a partir de la 1 de la matinada a la part posterior del Pavelló, en una nova edició de la disco mòbil ‘Living the sound’, que comptarà com sempre amb la participació dels DJ locals: DJ Guibbons, Alex Sunrise, DJ Salmer i Gabry DC.

L’endemà, diada de Sant Joan, s’iniciarà a la Pobla amb la missa en honor del patró, al punt del migdia i amb acompanyament musical en directe. Tot seguit i a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal hi tindrà lloc el vermut popular de Festa Major, amenitzat per la Cobla Reus.

Ja a la tarda i fins ben entrada la nit, el protagonisme es traslladarà a la zona de les Moreres amb el Food truck Day Sant Joan, una proposta gastronòmica molt interessant amb animació musical a càrrec de la Stromboli Jazz Band i DJ Ian Tules. A més, els infants tindran a la seva disposició una zona d’inflables i pinta-cares, al Parc del Bassal.

En paral·lel i des de les 19 h al Casal Cultural, el televisiu Quim Masferrer presentarà el seu espectacle “Bona gent” en un acte que presentarà un ple absolut, tota vegada que només resten a la venda les últimes 20 entrades. Les persones interessades poden adquirir la seva localitat a poblamafumet.koobin.cat, al preu de 5 euros.

Per completar els actes de la diada de Sant Joan, el Chill obrirà portes novament, a les 23 h i amenitzat en directe per The Long Players Acustic Duo.

S’arribarà així al dissabte, 25 de juny, una jornada que inclourà actes com el Vermut electrònic (12.30 h, carrer Sant Joan) amenitzat pels DJ locals; la Festa Major petita (18 h, Parc de les Pobles) amb un refrescant espectacle familiar, jocs tradicionals i pinta-cares; el Correfoc infantil (21 h, pels carrers del poble); l’espai Chill out (23 h) amenitzat per New Vintage Band i, com a gran colofó del dia, el Concert Jove (23 h, zona de les Moreres) amb La Tortuga que nunca tuve, Moranes i els DJ locals.

Finalment, el 26 de juny serà l’últim d’aquesta Festa Major i començarà al migdia (pista coberta del CEM) amb la Festa Holy, amenitzada amb personatges d’animació i escuma; continuarà amb la representació teatral ‘El aguafiestas’, protagonitzada per Josema Yuste i Santiago Urrialde i amb les últimes entrades disponibles a poblamafumet.koobin.cat; i arribarà al seu final ja a la nit, amb el tradicional espectacle pirotècnic (22 h, esplanada del carrer les Sorts) i amb la darrera sessió de l’espai chill out (22.30 h), amenitzat en aquest cas per Astrid Torrente i Bruno Lombardi Duet Sessions.

L’Arrencada, tot un èxit

L’Arrencada va comptar com a convidat amb l’il·lusionista Jorge Luengo, davant d’un Casal Cultural ple de gom a gom. Foto: Ajuntament

D’altra banda, dissabte passat van donar inici els actes centrals de la Festa Major, en una jornada marcada entre altres actes per la celebració de l’Arrencada. Aquest acte, que des de fa uns anys ha substituït el tradicional pregó de Festa Major, va comptar com a convidat amb l’il·lusionista Jorge Luengo. Davant d’un Casal Cultural ple de gom a gom, va oferir una interessant conferència col·laborativa i va donar per inaugurades les festes del patró del municipi.

A la sala Tarsici Baget va tenir lloc la inauguració de l’exposició pictòrica d’Antoni Pedrola. Foto: Ajuntament

Seguidament, l’atenció es va traslladar al carrer amb la cercavila festiva i, tot seguit, a la sala Tarsici Baget, a on hi va tenir lloc la inauguració de l’exposició pictòrica d’Antoni Pedrola. Aquesta ha estat possible gràcies a la generosa donació d’una part del seu llegat per part de la seva vídua, Elisa Queralt, qui va estar present en l’acte inaugural.

Ja a la nit, el Concert de Festa Major, amb Primera Cita i Buhos, va oferir un espai d’esbarjo musical que va atraure un gran nombre de públic en una doble actuació amb un dels grups emergents del panorama musical i els ja consolidats Buhos, que van fer ballar i cantar el públic congregat a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal.

El programa complet dels actes de la Festa Major de Sant Joan la Pobla de Mafumet ja està disponible a l’app femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials.

Redacció

 

El Centre de Dia de La Pobla rep la visita del grup de ball en línia de la Llar de Jubilats

Una imatge de la visita. Foto: Cedida

Les persones usuàries del Centre de Dia de La Pobla de Mafumet, gestionat per Accent Social, han rebut la visita del grup de ball en línia de la Llar de Jubilats del poble.

Gràcies a la col·laboració i implicació dels dos centres, tant l’equip de professionals com les persones usuàries del Centre de Dia, han pogut gaudir amb alegria i il·lusió d’una exhibició de ball que, alhora, ha promogut la generació de nous vincles, l’oportunitat d’aprendre coses noves i l’exercici d’habilitats.

Tot seguit, els i les usuàries del centre han pogut participar en el ball tot gaudint dels múltiples beneficis que té pel cos i per la ment. Alguns d’aquests són la millora de la coordinació i l’equilibri, el reforç muscular de les cames, el treball cardiovascular, la reducció de l’estrès i la millora de l’autoestima. Tal com ens explica l’Ángel Gómez, usuari del centre «ens ho hem passat d’allò més bé i ens va encantar que ens convidéssim a ballar junts. Espero que ens tornin a visitar i poder compartir balls, una altra vegada». En la mateixa línia, la també usuària Ana Villa explica que «hem passat un matí molt divertit i amb cada cançó teníem ganes de ballar. Ha estat un dia diferent i divertit i hem gaudit molt amb seu espectacle».

Redacció

 

La Pobla es prepara per gaudir dels actes centrals de la Festa Major de Sant Joan

Dissabe passat va ser moment per al  correfoc i versots a càrrec del Ball de diables. Foto: Cedida

Després de dos caps de setmana gaudint de les activitats prèvies a la Festa Major de Sant Joan, els habitants de la Pobla de Mafumet ja es preparen per endinsar-se en el gruix de les activitats centrals plantejades en honor del patró del municipi.

Aquestes començaran el proper dissabte, en una jornada maratoniana per als apassionats de la Festa Major pobletana que donarà inici a les 9h, a la Granja dels Frares i amb una nova edició del tradicional esmorzar popular i tirada al plat. Els amants de l’esport encara tindran una segona oportunitat per a la diversió amb la celebració de la 59a Volta ciclista a la província de Tarragona que, en la seva segona etapa i a partir de les 10.30 h, tindrà sortida i arribada a la Pobla.

Al punt del migdia i completant un matí molt esportiu, el Club Gimnàstica Rítmica Costa Daurada oferirà una exhibició de l’especialitat que, fa escasses setmanes, va permetre a l’entitat proclamar-se com a campiona de Catalunya en categoria benjamí. Després d’un merescut descans per reposar forces, grans i petits tornaran a gaudir de la Festa Major amb l’acte d’Arrencada de la mateixa. En aquesta ocasió, el convidat a donar el tret de sortida oficial a les celebracions serà l’il·lusionista Jorge Luengo. Ho farà amb “Supertrucos mentales: cómo funcionamos”, una conferència col·laborativa i dinàmica que permetrà al públic assistent descobrir el poder insospitat de la ment per potenciar les capacitats personals.

L’èxit de l’acte està garantit, tota vegada que l’Ajuntament ha penjat el cartell d’entrades exhaurides per a aquesta activitat que, a continuació, cedirà el testimoni del protagonisme a la cercavila festiva i a la inauguració de l’exposició pictòrica d’Antoni Pedrola, elaborada a partir del llegat que, recentment, la seva vídua ha cedit a l’Ajuntament.

Ja a la nit, la minidisco infantil amb personatges d’animació i el Concert de Festa Major, amb Primera Cita i Buhos, oferiran la nota musical a aquesta jornada inicial dels actes centrals.

L’endemà diumenge serà el torn per al Torneig Dow de futbol base, que recupera l’edició suspesa el passat Nadal per culpa de la pandèmia, mentre que el dijous 23 de juny el protagonisme serà també per als infants, a través d’’Aquafesta’, un espectacle d’animació musical molt refrescant. El concert de Festa Major amb la Cobla Miranfont, l’encesa de la tradicional foguera de Sant Joan i l’especial Nit del Foc amenitzada per l’Associació Juvenil Els Set Pecats Capitals Ball de diables, el ball de Festa Major amb l’Orquestra Metropol, el Chill out amenitzat per Duet Carla & Opal i la disco mòbil Living the sound completaran l’oferta festiva per a la revetlla de Sant Joan.

L’endemà, diada de Sant Joan, els pobletans tenen una cita amb la litúrgia al punt del migdia, amb la Missa en honor a Sant Joan. En acabar, l’atenció es traslladarà al vermut popular mentre que, ja a la tarda i fins ben entrada la nit, el Food Truck Day oferirà menjar internacional i la millor música en directe.

En paral·lel i a partir de les 19 h, Quim Masferrer presentarà davant del públic pobletà el seu espectacle ‘Bona gent’, que a hores d’ara encara compta amb algunes entrades disponibles. Les persones interessades poden adquirir-les a través del portal poblamafumet.koobin.cat. L’activitat de la jornada es veurà completada amb una nova sessió del Chill out, amenitzada en aquesta ocasió per The Long Players Acustic Duo.

S’arribarà així a la recta final de la Festa Major que, malgrat tot, encara guardarà algunes propostes destacades com ara les del dissabte 25 de juny, amb el súper relliscador aquàtic; el vermut electrònic; la Festa Major petita; el correfoc infantil; el Concert Jove amb La Tortuga que nunca tuve, Moranes i els DJ locals; i el Chill out amenitzat per New Vintage Band.

Finalment, pel que fa al 26 de juny, la Festa Holy amb personatges d’animació infantil i molta escuma amenitzarà i refrescarà el matí a la Pobla, mentre que al vespre tindrà lloc l’espectacle teatral ‘El Aguafiestas’, amb Josema Yuste i Santiago Urrilade a l’escenari del Casal Cultural. Les últimes entrades disponibles per a aquest acte estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat.

Completaran els actes previstos, la nit del 26 de juny, l’espectacle pirotècnic ‘Simfonia de vibracions’ i la darrera sessió de l’espai Chill out, amenitzada aquesta ocasió per Astrid Torrente i Bruno Lombardi Duet Sessions.

Més d’un centenar de ciclistes a la 17a Bicicletada popular

Ahir diumenge i en el marc dels actes previs de la Festa Major de Sant Joan va tenir lloc la 17a edició de la Bicicletada popular de la Pobla de Mafumet. Foto: Cedida

D’altra banda, ahir diumenge i en el marc dels actes previs de la Festa Major de Sant Joan va tenir lloc la 17a edició de la Bicicletada popular de la Pobla de Mafumet. Un esdeveniment que va reunir més d’un centenar de participants de totes les edats, els quals van gaudir tant amb el recorregut principal com amb l’adaptat als ciclistes més petits. Per acabar, un gran sorteig de premis va posar el punt i final a la Bicicletada popular, en una jornada que també va oferir la presentació del llibre ‘Amunt del teló. 25 anys de la Corriola Teatre’, en commemoració pel 25è aniversari de l’entitat pobletana.

Un dia abans, el dissabte 11 de juny, va tenir lloc el dinar de la gent gran, amb homenatge als matrimonis que celebren les seves noces d’or, així com el torneig triangular de futbol de veterans entre CF Pobla, Nàstic i Constantí, en una jornada que també va oferir un festival de dansa amb la pobletana Bea López al capdavant, així com el correfoc i versots a càrrec del Ball de diables.

El programa complet dels actes de la Festa Major de Sant Joan la Pobla de Mafumet ja està disponible a l’app femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials.

Redacció