TARRAGONA 21

La sala de màquines del Nàstic nodreix amb cinc juvenils a la Pobla

D’esquerra a dreta: Marc Álvarez, Sergio Cáliz, Ricard Robledo i Zakzaria. A la imatge no surt Victor Bastardo. Foto: Nàstic

El Planter Grana continua produint generacions de jugadors amb grans qualitats després d’anys de treball i aplicar la metodologia esportiva en les diferents categories que conformen el futbol base del Gimnàstic de Tarragona.

Aquesta temporada, després de jugar al Juvenil A sota les ordres de Dani Vidal, un total de 5 jugadors vestiran la samarreta del filial, el CF Pobla de Mafumet, al grup V de Tercera Divisió.

Es tracta de Victor Bastardo, Sergio Cáliz, Ricard Robledo, Marc Álvarez i Zakzaria El Idrissi, tots ells nascuts l’any 2001.

En el cas de Ricard Robledo i Marc Álvarez, es tracta de dos joves que han evolucionat el seu futbol des de molt petits a la disciplina grana. Els dos jugadors han mostrat una llarga evolució constant que, de moment, els portarà a jugar al Municipal de La Pobla de Mafumet. Els dos futbolistes, acompanyats dels seus familiars, han signat els respectius nous contractes amb el president Josep Maria Andreu.

El tarragoní Ricard Robledo ocupa la posició de pivot, mentre que Marc Álvarez juga d’extrem i és natural de Torredembarra. Pel que fa a la línia defensiva, Víctor Bastardo, natural de Salou, reforçarà el centre de la defensa; i el lateral esquerre l’ocuparà Sergio Cáliz, de Reus.

Finalment, el cinquè futbolista és Zakzaria El Idrissi ‘Zaka’, davanter referència natural d’Olot.

Els futbolistes escollits per fer el salt de categoria continuaran la seva evolució esportiva atenent les instruccions del tècnic Albert Company. El treball començarà a la pretemporada 2020-2021, encara en data d’inici per confirmar.

Redacció

 

El CF Pobla de Mafumet i el Nàstic renoven el conveni esportiu

El president grana, Josep Maria Andreu; i el màxim dirigent del CF Pobla de Mafumet, Alejo del Alfonso.

El Gimnàstic de Tarragona i el CF Pobla de Mafumet continuaran sumant èxits esportius, com a mínim, una temporada més, després de renovar la col·laboració esportiva iniciada la temporada 2003-2004.

Coincidint amb el 5è aniversari de l’històric ascens del filial grana a la Segona Divisió B, les dues entitats han signat aquesta ampliació per seguir de la mà en l’objectiu de formar a jugadors per arribar al primer equip.

El president grana, Josep Maria Andreu; i el màxim dirigent del CF Pobla de Mafumet, Alejo del Alfonso, han remarcat la importància d’aquest nou acord per a les dues entitats. Andreu ha declarat que “la unió ha estat clau per mostrar-nos com els referents futbolístics del territori tarragoní”, afegint que “lluitarem per repetir el que vam aconseguir tots al 2015”. Per la seva part, el president pobletà ha manifestat que “és un acord de present i de futur, ja que les dues entitats tenim un gran talent en els jugadors i entrenadors del futbol formatiu.”

La propera temporada el conjunt pobletà competirà novament en el grup V de Tercera Divisió. El filial, entrenat per Albert Company, buscarà repetir situar-se en la part alta de la classificació per tal d’assolir èxits ambiciosos i sempre amb la intenció que els joves jugadors formats al Planter Grana assoleixin el nivell per arribar a trepitjar el Nou Estadi.

Cal recordar que aquesta temporada el Gimnàstic de Tarragona ha comptat amb un total de 12 jugadors en dinàmica del primer equip que durant la seva trajectòria esportiva han disputat partits amb el filial i/o en categories inferiors de la base. Des de Fran Carbia a Roger Brugué, passant per jugadors com Pol Domingo o Bernat Guiu, que en el 2020 s’han guanyat per mèrits propis estar sota les ordres de Toni Seligrat, són jugadors que han adquirit la metodologia i els valors del Gimnàstic de Tarragona al Municipal de La Pobla de Mafumet i al planter grana.

Redacció

 

L’aturada de la producció de carburants, efectiva des del cap de setmana passat, afecta 172 empleats

Panoràmica general de l’àrea química del complex industrial de Repsol a Tarragona, al municipi de la Pobla de Mafumet. Foto: Núria Torres

Repsol ha aturat aquest cap de setmana la producció de carburants a la refineria de Tarragona durant 21 dies. La causa és que la caiguda de la demanda generada per la crisi de la covid-19 ha fet que hi hagi un excés d’estoc, segons ha confirmat la companyia a l’ACN. De les cinc refineries que l’empresa té a l’Estat, la de Tarragona és la que produeix més querosè, el combustible utilitzat pels avions que no s’està consumint per la paralització del trànsit aeri dels darrers mesos. És la primera vegada que la producció de carburants s’atura des que es va posar en marxa a la ciutat fa 43 anys. Repsol ha afirmat que la mesura no comportarà cap expedient de regulació de la plantilla.

Del total de 1.400 treballadors que té Repsol a Tarragona, la decisió afecta 172 empleats, que fan tasques a les plantes dedicades a la destil·lació i en les quals s’hi fabriquen productes com querosè, gasoil o gasolina. Així doncs, les plantes dedicades a productes químics, plàstics o etilè continuaran funcionant amb normalitat.

La refineria produeix anualment uns 4 milions de tones de gasoil, 2,2 milions de tones de fuel, 1,5 de gasolina i 1,1 de querosè, segons dades facilitades per Repsol.

ACN

 

L’obertura de les piscines municipals d’estiu, un maldecap per als pobles d’interior

Imatge d’arxiu de la piscina de Prades. Foto: Cedida

L’obertura de la típica piscina municipal de poble s’està convertint en un maldecap pels municipis d’interior del Camp de Tarragona amb la pandèmia del coronavirus. Al problema d’haver de controlar l’aforament s’hi sumen molts altres, com la manera de fer efectiu el pagament, si convé fixar franges horàries, obrir tot el dia o no, què es farà amb els abonats que no puguin entrar un dia per aforament complet,… El repte és majúscul en uns municipis on el consistori conviu directament amb els veïns i la proximitat és total. Tancar la piscina seria el fàcil, però la reacció de la població no seria de comprensió. I si tanca una piscina d’un poble i obre la del municipi veí, enviarà els seus ciutadans a la piscina oberta, amb el problema de col.lapse que això generarà.

Municipis del Tarragonès, del Baix Camp o del Priorat s’estan coordinant des de fa setmanes per donar una resposta a la ‘patata calenta’ que suposa l’arribada de l’estiu i la gestió de les piscines municipals. Els municipis ja podrien tenir obertes les piscines, la fase 2 ho permet, però estan tancades, per començar perquè habitualment obren més tard, a meitats de juny, per Sant Joan o al juliol. Dilluns, 8 de juny, entrem en fase 3, i hi haurà una major permissivitat especialment en aforaments, que quedarà acotat al 50% en la piscina.

Normes més clares

Ara bé, l’experiència diu que les normes van canviant sobre la marxa. Els consistoris reclamen que el Govern aclareixi com quedarà tot a la fase 3 i especialment amb la nova normalitat, que començaria el 22 de juny, i ho faci amb temps suficient per poder reaccionar i no el dia abans de la data de la seva aplicació i per via BOE. A la incertesa general se suma que el president de la Generalitat passarà a ser autoritat competent en la fase 3 i podrà decidir les mesures a adoptar.

Molts ajuntaments ja tenen clar que obriran a l’estiu, tot i que n’hi ha alguns que tenen dubtes, mentre altres, més petits, com succeeix a la comarca del Priorat, han decidit no fer-ho i estalviar-se problemes donat que el control se’ls podria escapar de les mans per manca de personal, pressupost i capacitat de gestió. La majoria, però, obriran.

Als Pallaresos, municipi de 4.000 habitants que per bona part de la població de Tarragona és la seva segona, o primera, residència, la piscina d’estiu és un equipament molt necessari. ‘Ara com ara no tenim resposta a la pregunta de si obrirem’, afirma el regidor de Sanitat, Samuel Urbano. El consistori té previst acordar-ho aquesta setmana. L’Ajuntament s’està coordinant amb els consistoris veïns, El Catllar, la Secuita i Perafort per donar una resposta conjunta: ‘No té sentit que nosaltres obrim i el poble del costa tanqui, perquè aleshores ens vindran usuaris d’aquest poble i se’ns col.lapsarà la piscina’, subratlla el regidor.

Molts interrogants

‘Tenim molts interrogants plantejats’, confessa Urbano, la mateixa resposta que es dóna Prades o a Almoster. Urbano afirma que entre els dubtes hi ha ‘el problema de l’aforament reduït, amb les entrades i sortides de la gent, el tema dels vestidors i les dutxes, que en principi estarien tancades, i si cal fer cita prèvia’. L’Ajuntament s’està curant en salut i ha aprovat una reducció de preus dels abonaments: ‘No seria normal pagar el total de l’abonament i no poder anar a la piscina perquè l’aforament està ple’, afirma Urbano. En un estiu normal, la piscina dels Pallaresos obriria a meitats de junt i tancaria quan hi ha la tornada al col.legi, al setembre. Sobre el pagament, ‘la idea és que es faci amb tarjeta a l’Ajuntament. Estem estudiant si pagarien amb tarjeta o en mà si no ets abonat i hi vas un dia’, afirma. I finalment, hi ha el tema del personal: ‘Haurem de posar una persona de més per la desinfecció, a més del socorrista’. Els Pallaresos observa que la normativa estatal ‘és molt confusa’ i reclama ‘aclariments’.

Al Morell, el seu alcalde, Eloi Calbet, confessa també els dubtes que té el consistori hores d’ara: ‘Que volem obrir estar clar, però no sabem ni quan, ni com del tot encara, ja que estem a l’espera de novetats a partir de dilluns. Farem tot el possible per obrir-les però encara no podem donar massa detalls ja que no tenim clar com ho podrem i ho haurem de fer’.

Temes com els aforaments, el control d’accés, la vigilància de la zona de la gespa o els cursets de natació,… estan en debat, també ‘si deixem entrar la canalla dels casals o ho restringim tan sols a la població usuària del pavelló i a abonats a la piscina. Tot això són un seguit de dubtes dels quals a hores d’ara, malauradament, no en tenim resposta. Hi estem treballant, en primer lloc, per poder obrir pavelló la setmana del 15 a tot estirar si no passa res’. La piscina obrirà ‘quan tinguem clar com anirà tot’. La incertesa és ‘total’.

A Prades, el gran municipi d’interior que multiplica per nou la seva població a l’estiu i passa de 600 habitants a 5.000, també observa amb preocupació el cas de la piscina d’estiu. ‘Hem d’obrir -confessa l’alcaldessa, Lídia Bargas- i potser haurem de contractar una persona que faci el control, a més del socorrista. Ens hem de plantear com fer l’abonament. Abans obríem per Sant Joan. Si enguany obrim, serà al juliol’. Tots els consistoris consultats tenen clar que serà un servei deficitari.

A Almoster, on hi resideix molta població de Reus i disposa d’una magnífica piscina municipal de grans dimensions, també tenen molts dilemes. ‘Tots els ajuntaments esperem a veure com evoluciona la pandèmia’, informa l’alcalde, Àngel Xifré. Estan en contacte amb ajuntaments del Baix Camp per coordinar accions i evitar el tancament d’unes piscines i l’obertura de les altres. ‘La nostra intenció es obrir-la amb les condicions que pertoquin. Cal determinar-ne l’aforament, amb el límit i control d’accés que això suposa, que fins ara era de 160 persones’. El consistori té damunt la taula si obrir o no tot el dia. ‘Havíem dit de fer torns de dues hores, però la piscina és un espai de relació, no només d’anar a rmullar-te i marxar, i ho hem descartat. Ara estem plantejant si fer torns de matí i tarda o obrim tot el dia’. Té clar el consistori que abans del 27 de juny no obriran. Molts municipis de la comarca ho faran entre el 20 i el 27 de juny. El pagament és un altre problema: ‘No tenin datafon’, assegura Xifré.

Torns de matí i tarda

Qui sí en té i sembla viure la situació amb més tranquil.litat és el consistori de La Pobla de Mafumet. Obrirà la piscina municipal al juliol, com sempre, amb la particularitat que per als usuaris d’abonament anual, ho farà el proper dilluns, 8 de juny. Succeeix que a la Pobla de Mafumet, la piscina té una coberta retràctil i a l’estiu es converteix en piscina oberta. La regidora d’Esports, Estefania Serrano, que també és presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, informa que existeix una Taula d’Esports del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre que es reuneix per establir criteris.

A La Pobla de Mafumet, l’Ajuntament ja ha decidit fer torns de matí i de tarda, de 12 a 14 i de 16 a 20 hores. ‘Qui hi vagi al matí no podrà tonar a la tarda perquè el recinte tancarà al migdia i el passi serà d’un sol ús’. Fins que esclatà la pandèmia, al migdia no es tancava. La Pobla té dos tipus d’abonaments: l’anual per la piscina coberta, i el d’estiu, quan es retira la cúpula. No té problemes quant al pagament: es farà amb datafon. Fins ara es feia per domiciliació bancària. El consistori està tramitant la cita prèvia per al pagament de l’abonament.

A la piscina hi haurà una franja restringida a persones majors de 65 anys i al migdia, quan el recinte estiqui tancat, ‘intensificarem la neteja i la desinfecció’. Com sigui que l’Ajuntament té externalitzat el servei a una empresa des de fa temps, readaptar-se als canvis no és tan problemàtic com en altres municipis on la piscina, la gestiona el propi Ajuntament. El consistori demana que els abonats siguin conscients que no sempre podran accedir si hi ha límit d’aforament. En el cas dels abonats anuals, se’ls compensarà econòmicament els mesos que la piscina ha estat tancada.

Jaume Garcia

 

La Pobla rendeix un sentit homenatge a les víctimes de la Covid-19

La Pobla de Mafumet no ha hagut de lamentar cap víctima mortal a causa de la Covid-19, però el municipi va voler oferir un respectuós homenatge a totes aquelles persones d’arreu del planeta que han perdut la vida a conseqüència de la pandèmia. L’acte simbòlic va tenir lloc dissabte a la tarda, a la Carpa permanent dels jardins del Pavelló. Els assistents van visionar un vídeo d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 i, seguidament, l’alcalde Joan Maria Sardà va pronunciar unes paraules. Durant la seva intervenció, va destacar «les condicions poc o gens humanes en què molta gent ha perdut la vida, aïllats, sols i sense l’escalf i la companyia dels seus éssers estimats».

En la mateixa línia, va posar l’accent en «el dolor especialment intens que suposa perdre un familiar o un amic sense poder acomiadar-lo com cal, sense un procés de dol normal». En aquest sentit, va incidir en el fet que «no parlem només de les víctimes de la Covid-19 sinó, també, d’aquelles persones que han perdut la vida per altres malalties i que, a causa del confinament, no han pogut ser acompanyades en el seu últim alè». Per això, va explicar l’alcalde, «aquest acte vol ser un homenatge, un record en memòria dels milers d’ànimes que han traspassat d’una manera injusta» perquè, tal com va recordar, «la pandèmia no distingeix edat, classe social, color de pell, nacionalitat ni cap altra circumstància personal».

Així mateix, Sardà va apuntar que «no tenim encara cap vacuna ni cap medicina que eviti més morts per Covid-19. Per tant, cal aplicar una màxima sanitària universal i indiscutible: la prevenció és la millor medicina».

Finalment, va completar el seu parlament amb un agraïment públic a tots aquells col·lectius i particulars que, durant el període de confinament, han treballat intensament per facilitar la vida de la resta de la societat. En el cas de La Pobla, aquest agraïment es va fer extensiu «als voluntaris de Protecció Civil, vigilants municipals i membres de la Brigada, els quals han treballat sense descans, dia i nit al carrer, per ajudar a tothom». En aquest sentit, va destacar alguns exemples de les tasques desenvolupades per aquests col·lectius, com ara «portant menjar i productes de primera necessitat a aquelles persones que no podien sortir de casa, material mèdic als hospitals, desinfectant els carrers i elements de contacte, felicitant els infants pel seu aniversari o repartint el llibre i la rosa per Sant Jordi, entre altres accions».

A continuació, va prendre la paraula el rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de La Pobla, Mossèn Joan Antoni López Díaz-Cano, qui va oferir una pregària en memòria d’aquestes víctimes. El rector pobletà va escollir la pregària que, recentment, el Papa Francesc va dedicar a la Mare de Déu amb motiu de la pandèmia que estem patint.

Per acabar aquest acte, va tenir lloc un breu concert de música clàssica, durant el qual un trio format per dos violins i un piano van interpretar l’Adagio d’Albinoni, Cinema Paradiso, l’Ària de Bach i El cant dels ocells.
Així es va arribar al final de l’acte d’homenatge de La Pobla de Mafumet a les víctimes de la Covid19, el primer acte públic que celebra el municipi des que, a mitjans de març, va ser decretat el confinament de la població.

Cal destacar que l’Ajuntament va voler garantir en tot moment la protecció dels assistents, per la qual cosa va establir mesures de prevenció i seguretat, com ara lliurar mascaretes a qui no en portés; disposar ampolles d’hidrogel a l’entrada i sortida del recinte; l’obligatorietat de seguir l’acte asseguts en les cadires prèviament disposades cada dos metres, per evitar contagis; o la recomanació d’una sortida ordenada i sense formar grups. La col·laboració veïnal va ser exemplar en tot moment.

El CF Pobla puja al sisè lloc en donar-li la Federació els tres punts en l’encontre que va perdre amb el Sant Andreu

Foto oficial del CF Pobla de Mafumet. Foto: CF Pobla de Mafumet

El Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol ha estimat el recurs interposat pel CF Pobla de Mafumet per l’alineació indeguda que va presentar la UE Sant Andreu, en el partit de lliga que ambdós van disputar el 27 d’octubre de 2019, al Narcís Sala, amb el resultat final d’1 a 0 a favor dels locals.

El CF Pobla va al·legar que el jugador del Sant Andreu Josu no podia jugar aquell partit, ja que acumulava cinc targetes grogues, i havia de complir amb la corresponent sanció.

El Comitè d’Apel·lació, després de donar la raó al CF Pobla, li ha atorgat el triomf d’aquell partit, donant-los els tres punts. A més a més, ha imposat a la UE Sant Andreu una multa de 1.001 euros.  Per tant, el CF Pobla de Mafumet acaba la temporada amb 45 punts, i sisè a la classificació.

La Pobla celebra la Festa de Sant Isidre a través de les xarxes socials

Imatge de grup de pagesos veterans de La Pobla. Foto: Cedida

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet segueix treballant intensament per proposar iniciatives de lleure als seus habitants que, a més, permetin superar la barrera del confinament. En aquest marc, el municipi es prepara per gaudir, fins al proper diumenge, de la Festa de la Pagesia i del seu patró, Sant Isidre.

Aquesta celebració compta amb un gran arrelament al municipi que, any rere any i de la mà de la Cooperativa Agrícola, organitza un esmorzar popular i passejada en carro, per commemorar aquesta data. Cal recordar que, fins l’arribada de la gran indústria, La Pobla era un poble principalment agrícola, i la tradició de dedicar una festa al patró dels treballs del camp encara es manté.

Amb tot, el context actual derivat de la propagació de la pandèmia de la Covid-19 obliga a buscar noves maneres de gaudir el lleure associat a una celebració popular. En aquest sentit, l’Ajuntament ha preparat i programat un seguit d’activitats que permetin a tothom viure l’ambient de Sant Isidre i la Festa de la Pagesia.

Aquestes propostes tindran lloc, majoritàriament, a través dels perfils municipals a les xarxes socials. En aquests canals, l’Ajuntament publicarà diverses píndoles de contingut històric, associat al món agrícola a La Pobla de Mafumet, així com sobre la celebració de la festa de Sant Isidre.
Junt amb aquests continguts de caire històric, també es durà a terme dues iniciatives participatives adreçades als infants pobletans. Aquestes han estat batejades com «Disfressa’t per Sant Isidre» i «Crea la teva granja».

En la primera d’aquestes iniciatives, es proposa a les famílies pobletanes que disfressin els seus nens i nenes de pagesos/es i/o d’animals, per fotografiar-los. A continuació, cal publicar les fotografies a les xarxes socials, amb l’etiqueta #festasantisidreacasa i etiquetant també l’Ajuntament
(@AjuntamentPobla).

Pel que fa a la segona iniciativa de participació infantil, l’Ajuntament publicarà a les xarxes socials dibuixos per pintar i retallar. L’objectiu és que els infants puguin crear la seva pròpia granja, tot i que aquesta també pot ser creada amb elements que els infants tinguin a casa seva. Un cop enllestida la granja casolana, cal fotografiar-la i publicar les fotografies a les xarxes socials, amb l’etiqueta #festasantisidreacasa i etiquetant també l’Ajuntament (@AjuntamentPobla).

D’altra banda, l’Ajuntament també editarà i publicarà a les xarxes socials un vídeo recordatori de la tradició de la pagesia i la festa de Sant Isidre a La Pobla. El vídeo comptarà amb els comentaris i anècdotes dels millors experts en la matèria: els pagesos pobletans.

La Pobla avança en el camí de la sostenibilitat posant en marxa la selecció dels residus orgànics

Per primera vegada i en base al nou conveni signat amb el Consell Comarcal, el municipi incorpora els contenidors marrons a les illes de recollida selectiva. foto: Cedida

La Pobla de Mafumet és, avui, un municipi mediambientalment més sostenible, gràcies a la incorporació i entrada en funcionament dels nous contenidors per a la recollida dels residus orgànics.

Aquests formen part de les noves illes de contenidors que, des del passat divendres, estan operatives a tot el municipi, en virtut del nou conveni signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès, ens al qual l’Ajuntament pobletà té delegats els serveis de recollida i gestió dels residus domèstics. Aquestes noves illes incorporen, per primera vegada a La Pobla, els contenidors marrons, amb la qual cosa els pobletans ja poden separar els seus residus orgànics i, d’aquesta manera, contribuir a fer de La Pobla un municipi més net, més ecològic i que segueix avançant en el camí de la sostenibilitat.

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha distribuït fins a 24 contenidors per a la recollida de residus orgànics. Aquesta contenidors han estat repartits per tot el nucli urbà del municipi, amb la finalitat d’apropar el servei a tots els residents a La Pobla.

Junt amb la implantació d’aquests punts de recollida per a la fracció orgànica, també s’ha procedit a la renovació de la resta de les illes de contenidors per a la recollida selectiva a La Pobla. d’aquesta manera, els pobletans poden separar i contribuir al reciclatge d’envasos, plàstic i llaunes; paper i cartró; vidre; deixalles orgàniques, a més de disposar també de contenidors per als residus no reciclables o fracció resta.

La separació dels residus domèstics és altament beneficiosa per a la societat, ja que permet reciclar i estalviar matèries primeres i altres recursos, com l’aigua i l’energia. El reciclatge permet doncs, allargar la vida útil dels residus i ajuda a preservar els recursos naturals del planeta.

Carregador de vehicles elèctrics

Aquesta és la darrera mesura d’àmbit mediambiental implantada a La Pobla, un municipi que a les acaballes del 2019 va posar en funcionament el seu primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquest està ubicat a l’avinguda Generalitat, al costat del Casal Cultural, i compta amb dos estacions de càrrega: una de gran i una altra petita.

Pel que fa al carregador gran, es tracta d’un equip ràpid de 50 kW de potència, amb capacitat de carregar el 80% de la bateria d’un vehicle elèctric en només 30 minuts. L’equip també permet la càrrega simultània de dos vehicles, repartint la potència entre ambdós.

Quant al carregador petit, és un equip lent de 2,1 kW de potència i està pensant per a carregar motos o bicicletes. Tant el petit com el gran poden ser activats mitjançant la targeta de l’Ajuntament de La Pobla o la de qualsevol municipi que formi part de l’aliança dels municipis (Barcelona, Reus, Lleida, Cambrils, Girona, etc.). A més, el carregador gran també s’activa mitjançant l’App EVCharge.

Amb la implantació d’aquest punt de recàrrega de vehicles no contaminants, l’Ajuntament segueix apostant per la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

 

La Pobla aprova un Pla de xoc econòmic per combatre els efectes econòmics i socials

Els ajuts van destinats a tots els habitants, autònoms i empreses del municipi. Foto: Cedida

La sessió plenària de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet, celebrada ahir al vespre, va acordar per unanimitat l’aprovació d’un paquet de mesures, destinades a combatre i contrarestar els efectes econòmics i socials que el Covid-19 està provocant al municipi.

Fruit de l’acord i a proposta de l’equip de govern, l’Ajuntament impulsarà la campanya «A La Pobla, l’Ajuntament et fa costat». Aquesta es concreta en un pla de xoc econòmic que inclou diverses mesures i ajuts directes, agrupats en dos blocs. D’una banda, el consistori ofereix quatre tipus de mesures destinades a treballadors, autònoms i empreses. La primera d’aquestes es concreta en un ajut fins a 6.000 euros per a la creació de noves
empreses o de nous emprenedors, amb el requisit de mantenir l’activitat durant un mínim d’un any.

Aquesta acció pretén rellançar l’activitat econòmica del municipi, així com oferir una sortida professional als empleats o persones en situació d’atur que vulguin convertir-se en emprenedors. També s’ofereix un ajut de fins a 3.000 euros per compensar les despeses derivades del Coid-19. Per tal d’acollir-se a aquest ajut, cal acreditar despeses provocades pel tancament o la reducció de l’activitat que es realitza, en una mesura aplicable a empreses de fins a 10 empleats i a autònoms, censats a La Pobla.

Així mateix, també s’activa un ajut econòmic directe per a la contractació de persones empadronades al municipi. En aquest cas, els ajuts diferencien entre contractacions de persones menors o majors de 50 anys, amb barems que van des dels 600 euros mensuals -amb un màxim de 4.800 euros anuals- en el cas de contractes per un mínim de 3 mesos a jornada completa, fins als 19.200 euros d’ajut directe en els casos de contractació indefinida a jornada completa d’una persona major de 50 anys.

En aquest àmbit d’ajuts destinats de la contractació de persones per part d’empreses o autònoms locals o forans, caldrà que la persona contractada estigui empadronada a La Pobla, que es trobi en situació d’atur i que estigui inscrita a la borsa de treball del municipi.

Finalment, el paquet d’ajuts econòmics destinats a fomentar l’ocupació es veu completat amb el Pla d’Ocupació Local, que preveu la creació de 15 llocs de treball temporal a la Brigada municipal. En aquest cas, l’ajut consisteix en una oferta laboral per a contractació temporal directa, a la qual poden optar les persones empadronades a La Pobla de Mafumet, que es trobin situació d’atur i que estiguin inscrites a la Borsa de treball local. D’una altra banda, el conjunt de la ciutadania pot acollir-se a dos tipus d’ajuts. El primer d’ells és de tipus econòmics i consisteix en l’increment del programa d’ajuts per a estudiants.

L’Ajuntament augmentarà automàticament fins a 200 euros l’import de l’ajut a l’estudi -no al transport- ja atorgat, a totes aquelles persones que ja són beneficiàries del programa d’ajuts per a estudiants. Per tant, els beneficiaris d’aquest ajut no han de realitzar cap acció, sinó que rebran aquest ajut addicional de manera automàtica. Aquesta acció suposa que l’Ajuntament injectarà en les economies familiars de La Pobla uns 200.000 euros, aproximadament.

Finalment, s’ofereix una mesura de suport a la ciutadania, que es concreta en la posada en contacte amb un treballador social. Aquest estudiarà cada cas de manera individualitzada, per valorar-ne les necessitats i el tipus d’ajuda que cal oferir. Aquest ajut està disponible per al conjunt dels habitants de La Pobla de Mafumet i, a la pràctica, suposa que l’ampliació de la dedicació i horari del treballador social amb dedicació exclusiva al municipi, per tal de poder atendre millor les necessitats que es puguin plantejar.

Per a més informació, els canals establerts són la pàgina web municipal, www.poblamafumet.cat, des d’on es pot accedir a les bases completes d’aquest programa d’ajuts, així com els telèfons d’atenció al ciutadà, 977 840 052, 977 840 260 i 615 507 858. Al respecte d’aquesta mesura aprovada ahir al vespre per l’Ajuntament pobletà, l’alcalde Joan Maria Sardà afirma que «una vegada aconseguim superar la crisi sanitària, les conseqüències del
confinament poden ser greus. Per això, la nostra prioritat és salvar les persones, perquè són el primer».

En aquest sentit, l’alcalde assegura que «donarem prioritat absoluta a que ningú quedi enrere. Per ferho possible, és fonamental que la gent tingui treball i farem tot el possible per incentivar que cap veí o veïna de La Pobla quedi enrere per culpa del confinament».

A més, ha recordat que «l’obligació que tenim les administracions és fer costat a la ciutadania. Hem aprovat un pla de xoc i estem disposats a tot, perquè hem dut a terme una gestió econòmica municipal de control i ara, que hem sanejat l’economia, invertirem tots els recursos en la ciutadania». Finalment, ha apuntat que «si aconseguim controlar el nivell de desocupació i tornar a despertar l’activitat econòmica, recuperarem sense trauma les conseqüències del Covid-19».

 

El pobletà Antonio Cruz presenta «Hoy», la cançó solidària contra el Covid-19


Cruzados, el trio format pel pobletà Antonio Cruz, el seu germà Javi Cruz i Ruben Lorenzo, són els intèrprets del tema musical «Hoy». El veí de La Pobla és, a més, el compositor d’una cançó nascuda del confinament i creada com a homenatge a totes les persones que, a conseqüència del Covid-19, viuen separades de les seves parelles, familiars i amics.

La cançó va ser estrenada en primícia el passat dissabte, quan es va fer públic el seu videoclip a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet. El vídeo musical ha comptat amb la col·laboració veïnal, entre els quals el propi alcalde pobletà, que no han dubtat a prestar la seva imatge per fer possible el videoclip de la cançó «Hoy».

Així mateix, el nou tema musical de Cruzados té un rerefons solidari, tota vegada que el trio tarragoní ha cedit tots els drets de la cançó per contribuir a la investigació del Covid-19.

El videoclip «Hoy» està disponible aquí: https://youtu.be/FbO2iRPg_6Y

Aquest és el primer tema propi de Cruzados, formació fins ara dedicada a la interpretació de versions de cançons d’altres autors. Amb «Hoy», Cruzados es presenta al públic com a grup amb composicions pròpies, signades pel cantautor Antonio Cruz. Aquest afirma que «amb la difícil situació que estem vivint, em va semblar oportú i necessari crear una cançó d’homenatge a totes aquelles persones que
viuen separades de les persones a qui s’estimen».

Cal recordar que, a més de ser l’autor del tema «Hoy», Antonio Cruz és també el compositor que signa l’himne del Club de Futbol Pobla de Mafumet, a més de comptar amb una considerable trajectòria sobre els escenaris, acompanyat d’artistes de renom com Antonio Orozco, Mikel Erentxun, María
Villalón o Álex Ubago, entre d’altres, i com a autor del treball discogràfic «Ciencias naturales».
Cruzados està present a Instragram, Facebook i Youtube, a través de @cruzadosmusica.

La Pobla felicita l’aniversari dels seus infants durant el confinament

Imatge d’una celebració d’aniversari d’un ciutadà de La Pobla. Foto: Cedida

Trencar la monotonia i oferir un record especial enmig d’una situació difícil, com és celebrar l’aniversari en confinament i sense poder compartir l’alegria d’aquest dia amb els familiars i amics. Aquest és l’objectiu que s’ha proposat l’Ajuntament de La Pobla, que acudeix a felicitar els infants en el dia del seu aniversari.

Ho fa a través de l’equip de Vigilants Municipals i dels voluntaris de Protecció Civil, que es desplacen fins a la llar dels infants per obsequiar-los amb una visita, que inclou el lliurament d’un pastís d’aniversari, llaminadures i un petit detall per celebrar aquest dia tan especial. La iniciativa ha tingut una molt bona acollida entre la població pobletana i, especialment, entre les famílies que troben en aquesta mesura una manera de celebrar de manera especial l’aniversari dels seus fills i filles.

A més, aquesta iniciativa no es limita només als infants que fan anys, sinó que l’Ajuntament, en nom del municipi i a través de l’equip de Vigilants Municipals i dels voluntaris de Protecció Civil, també felicita aquells matrimonis que celebren les seves noces. Aquest és el cas de Francisco Enamorado i Matilde Torvisco, els quals el passat 13 d’abril van rebre la visita municipal per celebrar els seus 45 anys de matrimoni.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de La Pobla segueix impulsant mesures que permetin als seus habitants gaudir de records agradables en temps de confinament, així com també ofereix propostes culturals i de lleure a través dels perfils municipals a les xarxes socials de Facebook, Twitter, Instagram i Youtube i, també, a l’app femPobla.

 

El CF Pobla obre la convocatòria d’inscripcions per a la temporada 2020-2021

CF Pobla de Mafumet. Foto: tgn21

El CF Pobla de Mafumet ha obert avui la convocatòria d’inscripcions per a la propera  temporada 2020-21. A causa de la situació actual generada pel Covid-19, els pobletans volen estar al costat  de l’esportista. I, per aquest motiu, tot aquell nen o nena que s’inscrigui per a la propera temporada abans del dia 31 de maig, només haurà de pagar una quota de 200 euros.

Aquesta promoció està inclosa en totes les categories del futbol base. Totes aquelles persones que es vulguin inscriure al CF Pobla de Mafumet han de trucar al telèfon 622 699 493 o al 977 840 948.

 

Els habitants de La Pobla reben a casa el llibre i la rosa regalats per l’Ajuntament

Una vigilant municipal de La Pobla de Mafumet , lliurant el llibre i la rosa a una veïna. Foto: Cedida

Malgrat la situació d’excepcionalitat que travessa el conjunt de la societat, La Pobla de Mafumet ha trobat la manera de superar els obstacles derivats del confinament per permetre que els seus habitants puguin celebrar la Diada de Sant Jordi. Tot i que de forma atípica i sense sortir al carrer, el conjunt dels residents al municipi pobletà han rebut la seva rosa i el seu llibre.

L’Ajuntament, a través de la Brigada i Vigilants municipals i dels voluntaris de Protecció Civil, han recorregut els carrers del poble amb una furgoneta carregada de llibres, roses i música. Aquesta servia als pobletans per conèixer si el vehicle es trobava a prop de casa seva i, així, tenir clar en quin moment havien de sortir al seu portal per recollir els obsequis municipals.

En aquest sentit, el consistori va comunicar als veïns i veïnes el mecanisme de lliurament de la rosa i el llibre, així com un seguit de mesures de prevenció, consistents en baixar de manera ordenada i mantenint la distància de seguretat -en el cas d’habitatges plurifamiliars-, a més de fer servir en tot moment els elements bàsics de protecció individual, com són la mascareta i els guants.

Així, un a un els pobletans han rebut la rosa i un paquet format per un punt de llibre i els dos darrers llibres d’interès local que ha editat l’Ajuntament: «De La Pobla bon recer! Decennals 2010-2020», un volum que repassa les dues darreres festes Decennals viscudes pel municipi, a partir d’un ampli
reportatge gràfic; i la reedició de l’obra «Breu història. Mare de Déu del Lledó», originalment editat el 2002 i que ara, amb motiu de les Decennals que el municipi celebra enguany, torna a ser editat per oferir als pobletans dos volums de col·leccionista i per al record.

La iniciativa ha estat molt ben rebuda pels veïns i veïnes, que han agraït l’esforç de tot el personal que ha fet possible que, un Sant Jordi més, tothom tingui la rosa i el llibre per, encara que sigui de manera alterada a causa del confinament, poder gaudir de la Diada.

La Pobla obsequia els professionals de l’Hospital Joan XXIII amb la rosa de Sant Jordi

Imatge del lliurament de roses. Foto: Cedida

L’alcalde de La Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, ha portat aquest migdia 400 roses als professionals que, dia a dia, treballen per fomentar la bona salut de la població des de l’Hospital Joan XXIII i, també, des del Sociosanitari Francolí. I, molt especialment, en aquestes setmanes de lluita constant enfront la propagació i afectació que està causant el Covid-19.

Sardà, qui ha acudit al centre hospitalari acompanyat dels voluntaris de Protecció Civil de La Pobla i també dels Vigilants municipals, ha lliurat aquest obsequi simbòlic en nom del municipi de La Pobla de Mafumet. L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir un senzill reconeixement a la lloable i impagable tasca que estan realitzant els professionals sanitaris i serveis auxiliars del centre hospitalari, així com també apropar-los una petita mostra de l’afecte que la societat sent per ells.

D’aquesta manera, La Pobla ha pretès mantenir viu l’esperit de la Diada de Sant Jordi, en uns moments de dificultat a causa de la crisi sanitària que estem patint.

 

La Pobla de Mafumet repartirà mascaretes per a tots els seus habitants

El consistori lliurarà a domicili una mascareta a cada veí. Foto: Cedida

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet segueix treballant per garantir la màxima protecció davant el Covid-19 als seus habitants i, en aquest sentit, el consistori ha organitzat una campanya de distribució de mascaretes entre els residents al municipi.

En concret, es lliurarà una mascareta a cada habitant, prèvia sol·licitud. Els interessats a obtenir la seva mascareta poden sol·licitar les unitats corresponents a la seva unitat familiar, a través de dues vies: trucant al telèfon 977 840 052, en horari de 10 a 14 hores; o bé enviant un correu electrònic a l’adreça poblacontraelcovid@poblamafumet.cat

En ambdós casos, caldrà especificar les dades personals, adreça i número de telèfon de contacte, per tal de facilitar les tasques de distribució i lliurament de les mascaretes. Aquestes aniran empaquetades individualment per a cada domicili, en sobres tancats, i seran repartides a l’adreça especificada en el moment de formular la sol·licitud.

 

El primer Certamen de relats breus per celebrar Sant Jordi a La Pobla

Amb la voluntat de combatre la monotonia associada al confinament, així com d’oferir propostes de lleure per a tota la família, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet està treballant en la programació d’activitats de caire cultural. Ho fa a través dels perfils municipals a les principals xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube), així com també a través de l’app femPobla.

Entre les mesures impulsades destaca la creació del primer Certamen de relats breus. Aquesta iniciativa, impulsada per la Biblioteca municipal i que neix amb voluntat de trobar continuïtat en el temps, celebrarà la seva primera edició tot aprofitant el confinament de la població.

Per tal de fomentar la participació, l’organització ha establert tres categories, de manera que qualsevol persona empadronada al municipi i amb un mínim de 7 anys d’edat, podrà participar-hi. Les categories incloses en aquest primer Certamen de relats breus són: infantil, per a joves escriptors de 7 a 12 anys; juvenil, de 13 a 17 anys; i adults, per als majors d’edat.

En la categoria infantil, els relats hauran de tenir una extensió d’entre 1 i 2 fulls DIN A4, mentre que en les categories juvenil i adulta, l’extensió sol·licitada és de 3 a 5 fulls. En tots els casos, els relats hauran de ser lliurats en tipografia Arial, grandària 12, a doble espai i a una sola cara, i podran ser redactats en català o castellà.

El certamen literari premiarà els millors relats, segons el criteri d’un jurat que serà especialment creat per a l’ocasió. Els relats guanyadors seran donats a conèixer durant la Festa Major de Sant Joan, si bé el termini per al lliurament de les propostes finalitzarà el proper 15 de maig.

Els interessats a participar-hi han de lliurar els seus relats en un sobre tancat, a l’exterior del qual constarà el lema o pseudònim de l’autor. A l’interior del sobre hi haurà el relat i un altre sobre, que contindrà les dades personals del participant (nom i cognoms, DNI, adreça, edat, telèfon de contacte, títol de l’obra i pseudònim utilitzat). El sobre, degudament tancat, haurà de ser dipositat a la bústia de devolució de llibres de la Biblioteca municipal, ubicada al Casal Cultural.

Amb tot i per evitar el risc de contraure el Covid-19, els participants del Certamen de relats breus de La Pobla també podran lliurar els seus relats als vigilants municipals i/o als voluntaris de Protecció Civil, els quals dipositaran els sobres a la bústia de la Biblioteca.

 

La Pobla de Mafumet, implicada en el projecte «Coronavirus makers»

Imatge dels habitants de La Pobla de Mafumet participant en el projecte. Foto: Cedida

La lluita contra el Covid-19 es lliura, principalment, als hospitals, però també fora d’aquests. En aquest àmbit, el respecte a les mesures de confinament, de mantenir la distància de seguretat als comerços i de procurar uns bons hàbits d’higiene i de protecció personal resulten fonamentals.

Així mateix, també és essencial que els professionals sanitaris disposin de material adequat i suficient per poder atendre de la millor manera possible les persones contagiades per aquesta pandèmia. En aquest sentit, adquireix especial importància el projecte «Coronavirus makers«, que ofereix solidaritat tecnològica en 3D per lluitar de casa.

Aquest projecte, que compta amb més de 3.000 voluntaris arreu de Catalunya -més de 400 a Tarragona-, també té presència a La Pobla de Mafumet. La seva tasca consisteix a produir material sanitari amb impressores 3D, des de casa. En concret, viseres de protecció.

Un cop creades, les viseres van a un punt de muntatge i desinfecció, habilitat en un magatzem municipal facilitat per l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet. Des d’allí, són distribuïdes entre els centres hospitalaris, cossos policials, residències de gent gran i altres punts de primera necessitat.

Aquest projecte, que continua creixent i que realitza una tasca primordial en la lluita contra el Covid-19, necessita de més ajuda per tal de cobrir les necessitats d’aquells que lluiten contra la pandèmia des de la primera línia de batalla. En aquest sentit, el grup de La Pobla de «Coronavirus makers» necessita més voluntaris per contribuir a les tasques de muntatge i desinfecció de les viseres. Els interessats a col·laborar amb aquesta lloable tasca, poden contactar el grup de voluntaris a través del telèfon 651 777 601 (Ludi).

 

L’Ajuntament porta la Diada de Sant Jordi a les llars de La Pobla

Amb la voluntat de combatre la monotonia associada al confinament, així com d’oferir propostes de lleure per a tota la família, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet està treballant en la programació d’activitats de caire cultural. Ho fa a través dels perfils municipals a les principals xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube), així com també a través de l’app femPobla.

D’altra banda, l’Ajuntament també farà possible que els habitants de La Pobla puguin mantenir l’essència de l’ambient que, tradicionalment, es viu al poble amb motiu de la Diada de Sant Jordi. En aquest sentit el consistori, a través de la Brigada municipal, durà a terme una acció porta a porta, per lliurar una rosa i els dos darrers llibres d’interès local que ha editat l’Ajuntament: «De La Pobla bon recer! Decennals 2010-2020», un volum que repassa les dues darreres festes Decennals viscudes pel municipi, a partir d’un ampli reportatge gràfic; i la reedició de l’obra «Breu història. Mare de Déu del Lledó», originalment editat el 2002 i que ara, amb motiu de les Decennals que el municipi celebra enguany, torna a ser editat per oferir als pobletans dos volums de col·leccionista i per al record.

Exposició de dibuix infantil

Junt amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament treballa dia a dia per oferir altres propostes de lleure cultural als pobletans, que contribueixin a fer més amè el temps de confinament. Aquestes mesures són principalment a distància, i són canalitzades a través dels mitjans i canals que l’Ajuntament té a les xarxes socials, així com a través de l’app pròpia, femPobla.

Entre aquestes mesures destaca la creació d’una campanya de dibuix infantil, amb l’objectiu de crear una exposició en el futur. Els interessats a participar-hi poden enviar el seu dibuix a l’adreça culturaifestes@poblamafumet.cat, o bé lliurar-lo físicament als vigilants municipals o als voluntaris de Protecció Civil. En aquest cas, cal escriure al dors del dibuix el títol del mateix i el nom de l’autor.

També cal destacar altres iniciatives impulsades, com ara el Taller per elaborar a casa una rosa de Sant Jordi, els vídeos que els membres dels Clubs de lectura infantil i juvenil estan penjant a les xarxes per fomentar la lectura en aquests temps, o els Tallers de cuina que, de la mà de l’Associació de Gourmets de La Pobla de Mafumet, ofereix interessants receptes cada dijous del mes d’abril.

A més, el consistori també ha impulsat altres propostes culturals i socials d’interès cultural, educatiu o social, com són les caminades des de casa, la difusió de fitxes del Taller de la Memòria per a la gent gran; la publicació al canal de Youtube de vídeos recordatoris d’activitats celebrades a La Pobla; la programació de cursos i propostes on-line i, sobretot, la difusió de tota la informació relativa al Covid19, per facilitar que la població tingui el màxim d’informació possible.

Properament, el Certamen de relats breus i el conte del Lledó

Finalment, el municipi també està ultimant els detalls per a l’edició d’un conte. «Un estel brilla al cel», obra de Montse Rubinat Sindreu i amb il·lustracions de Jordi Bibià, és un relat que narra la fascinant història de la Mare de Déu del Lledó. L’obra serà presentada públicament en els propers mesos, un cop superada la situació de confinament.

Així mateix, en els propers dies veurà la llum el primer Certamen de relats breus de La Pobla de Mafumet. Ho farà a través de les xarxes socials, i convidarà els pobletans a partir de 7 anys a mostrar públicament tota la seva creativitat literària.

Distribuïts en tres categories -infantil, de 7 a 12 anys; juvenil, de 13 a 18; i adults), els relats breus seran de temàtica lliure i un jurat especialitzat serà l’encarregat de determinar quins són els escrits guanyadors.

Entre les mesures que properament veuran la llum també hi ha sessions de l’Hora del conte amb Joan Boher; un repte de creació de versots infantils amb el Ball de Diables Els 7 Pecats Capitals; una sessió musical on-line amb els DJ de La Pobla (Alex Sunrise, Gabry DC, DJ Guibbons i DJ Salmer), que tindrà lloc el 24 d’abril a les 22 hores, al canal de Youtube de La Pobla; un directe on-line del cantant Tony Cruz; la publicació d’entrevistes a pobletans destacats, a partir de videoconferències amb els habitants del municipi; sessions de monòlegs on-line amb la Corriola Teatre; una iniciativa per fomentar la decoració de balcons per Sant Jordi; o la difusió d’activitats infantils a través dels perfils municipals a les xarxes socials.

Aquestes iniciatives, junt amb d’altres que l’Ajuntament està treballant i anunciarà properament, formen part del pla consistorial per oferir possibilitats de lleure actiu als seus habitants, tant a partir d’activitats pròpies com donant difusió a aquelles que organitzen les diverses entitats de La Pobla de Mafumet.

 

La Pobla de Mafumet organitza una caminada popular sense sortir de casa


Aquest proper diumenge i com cada any, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet celebrarà una caminada popular. Aquesta iniciativa s’emmarca en els actes de celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, que hom celebra el 6 d’abril.

Amb tot i donat el context actual de confinament obligat i necessari, el consistori ha decidit adaptar aquesta tradicional caminada per l’entorn del poble. Així, l’habitual recorregut serà substituït per un altre de personalitzat, ja que cada participant crearà el seu propi traçat sense sortir de casa. A més, podrà realitzar el repte en qualsevol moment del dia, amb l’objectiu de completar un mínim de 1.000 passes.

Per comptar les passes, els participants podran utilitzar rellotges o smartphones que comptin amb la funció de podòmetre, o bé descarregar alguna app específica o, també, comptar la distància o nombre de passes que té el seu recorregut i multiplicar-lo pel nombre de vegades que realitzin el traçat.

Un cop completada la fita, caldrà publicar a les xarxes socials el nombre de passes realitzades, amb l’etiqueta #jocaminoacasa, i etiquetant també l’Ajuntament.

Els interessats a participar d’aquesta iniciativa, poden inscriure-s’hi a través del formulari online habilitat per l’Ajuntament: forms.gle/KWUqTcZw7gPWnXVs5

Caminar 10.000 passes en un sol dia

D’altra banda, el segon repte proposat per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de La Pobla consisteix a caminar 10.000 passes en un sol dia, durant aquesta setmana. Igualment, el recorregut s’ha de completar també a la pròpia llar i publicar el resultat als perfils personals públics de les xarxes socials, l’etiqueta #jocaminoacasa i etiquetant també l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet.

Totes dues iniciatives s’engloben sota el lema «10.000 passes contra el confinament» i pretenen contribuir a fomentar un estil de vida actiu i saludable, tot seguint la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que recomana caminar 10.000 passes al dia. A més, tant la caminada com
el repte de les 10.000 passes en un dia serviran per dedicar les passes fetes a agrair la feina que, dia a dia, desenvolupen els treballadors i treballadores de tots els serveis essencials.

Vídeo de l’alcalde de La Pobla de Mafumet sobre el coronavirus

L’alcalde de La Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, ha emès un vídeo des de casa seva agraint el seguiment que està fent la població, destacant ‘la responsabilitat, l’esforç i la col.laboració’ de la ciutadania. Sardà anima a mantenir ‘la xifra zero de contagiats’ a la població. Tot i que la Casa de la Vila està tancada, ‘seguim donant solucions als problemes del dia a dia’, i ha agraït ‘l’impagable esforç de col.lectius i dels treballadors municipals’,a  més de Protecció Civil, els comerços i les farmàcies de la vila.

L’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament està treballant en un paquet de mesures socials per pal.liar les taxes i impostos, ‘que aplicarem quan recuperem la normalitat’.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies