TOTS 21

La Pobla aconsegueix mantenir l’empat contra el Manresa (1-1) tot i quedar-se amb 9 jugadors

La Pobla ha empatat quant jugava amb deu, en un partit on hi ha hagut 3 expulsats. Imatge d’arxiu

El CF Pobla de Mafumet ha empatat a 1 aquest migdia contra el CE Manresa en un partit que ha començat amb un clar domini dels visitants. A la primera jugada de partit, Izan marcava el 0 a 1, amb un xut des de fora l’àrea pobletana. Lluny de conformar-se amb aquest gol, els homes de Ferran Costa, han seguit pressionant en atac, per tal d’aconseguir el segon.

Al minut 28, el Manresa veia com li anul·laven un gol a Cuello, per fora de joc. I tan sols cinc minuts més tard, el porter pobletà, Cristian, evitava el segon gol dels visitants, a l’aturar un xut des de fora l’àrea de Sureda. Per part del CF Pobla de Mafumet, Carlos Martínez i Guiu han tingut diverses ocasions, però sense causar gaire perill pel porter del Manresa.

La segona part ha estat més igualada per ambdós equips. Els homes de Dani Vidal han sortit pressionant fort en atac, per aconseguir el gol de l’empat. Al minut 60, els pobletans es quedaven amb un home menys, quan Bruno rebia la segona targeta groga. Tot i així, tres minuts més tard, Óscar Gómez aconseguia marcar el gol de l’empat.

Al minut 71, era el Manresa qui veia com un dels seus homes era expulsat. Castanyer abandonava el partit. I quatre minuts més tard, la expulsió arribava pel pobletà Oribe, que després de protestar per un gol que li acabaven d’anul·lar, l’àrbitre decidia castigar-lo amb targeta vermella.

Així doncs, els pobletans que s’han quedat amb només 9 jugadors, han hagut de defensar la pressió del Manresa en els darrers minuts de partit, per tal que els visitants no aconseguissin marcar el segon gol.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Dani Vidal, s’ha mostrat molt orgullós dels seus jugadors, ja que tot i les dues expulsions que han patit, «l’equip s’ha unit i ha aconseguit aguantar la pressió».

El CF Pobla de Mafumet es manté en sisena posició, amb un total de 21 punts. El proper cap de setmana visitarà al Valls.

Redacció

 

Vox guanya a La Pobla de Mafumet per un sol vot

Només per un sol vot, 249 -el 21,32% dels vots- a 248 vots, i Vox ha aconseguit fer-se amb la victòria electoral a La Pobla de Mafumet, superant així per la mínima els socialistes. En tercer lloc ha quedat ERC, amb 231 vots. Molt lluny se situa Junts x Cat, amb 108 vots, seguint de Ciutadans amb 87. Els Comuns han aconseguit 70 vots.

Fa quatre anys, Ciutadans va arrasar amb el 42% dels vots. Així les coses, La Pobla és, junt amb Vilamalla, l’única localitat catalana on ha guanyat Vox.

 

La Pobla de Mafumet activa un protocol especial per a les eleccions del 14-F

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet vol garantir un espai de votació segur per a tots els seus habitants, amb vistes a la jornada electoral d’aquest proper diumenge. Amb aquesta finalitat, el consistori ha posat en marxa un protocol adaptat a l’ocasió i al context de pandèmia que vivim. D’aquesta manera i tot seguint les indicacions i mesures establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el municipi pobletà ha activat un paquet de mesures destinades a garantir la salut, l’ordre i la normalitat durant tota la jornada electoral. Tot plegat serà posat a prova aquest dijous a la tarda, quan el consistori durà a terme un simulacre de jornada electoral per tal de comprovar la idoneïtat i correcte funcionament del protocol establert per als comicis del proper diumenge. Aquest simulacre comptarà amb la presència dels presidents de taula, responsables de seguretat sanitària, responsable Covid-19 de l’Ajuntament i altres agents implicats en la jornada electoral del 14F.

La primera d’aquestes mesures consisteix en la reubicació d’una de les quatre taules que, habitualment, donen servei als pobletans en l’exercici del seu dret de sufragi. Si bé aquestes quatre taules acostumen a ubicar-se a l’interior del Pavelló municipal, en aquesta ocasió una de les taules serà traslladada a un punt de votació diferenciat, com és l’Escola Mare de Déu del Lledó.

Pel que fa al Pavelló, les tres taules restants estaran àmpliament separades i disposaran, tal i com succeirà a la taula de l’Escola, de recorreguts diferenciats i de sentit únic per a l’accés i sortida dels votants. És a dir, els electors només podran accedir al recorregut unidireccional de la taula assignada, respectant sempre les normes de seguretat sanitària establertes. Aquestes consisteixen en l’obligatorietat de l’ús de mascareta en tot moment, la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic i el respecte de la distància de seguretat, fixada en 1,5 metres. Per facilitar el compliment d’aquesta normativa, l’Ajuntament de la Pobla habilitarà punts d’accés segur amb dispensador de gel hidroalcohòlic i control de la mascareta i, també, senyalitzarà amb marques a terra la posició on ha d’esperar el seu torn cada elector.

D’altra banda, l’accés al punt de votació està limitat a la persona que ha de votar, sense acompanyant excepte que el requereixi per a la pròpia assistència. Un cop a la taula de votació, el votant mostrarà el seu document d’identificació, que no serà tocat pels membres de la taula, evitant en tot moment el contacte físic i respectant sempre la distància de seguretat establerta.

Així mateix, es recorda la recomanació de respectar les franges horàries de votació: de 9 a 12 h per a persones amb risc de contraure la malaltia; de 12 a 19 h per a població en general (persones sense risc de contagi i/o no infectades); i de 19 a 20 h, per a persones contagiades i contactes estrets de persones contagiades.

Finalment, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet fa una crida a la participació responsable dels electors, així com també els agraeix la seva comprensió i col·laboració amb el protocol establert per garantir la seguretat sanitària de tots els participants en aquesta jornada electoral.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet clou la seva Festa Major d’hivern

En acabar la Novena, els habitants de la Pobla van tenir l’oportunitat d’apropar-se a la imatge de la Mare de Déu del Lledó per venerar-la. Foto: Cedida

Prop de 60 persones van assistir, ahir a la tarda, al final de la Novena en el marc de la Festa Major del Lledó, a la Pobla de Mafumet. Aquest acte -que també va ser ofert en streaming a través del canal municipal de YouTube, a on també es va poder seguir la Missa Solemne- va suposar el punt i final al programa d’actes que, degut a la pandèmia i a les mesures antiCovid aplicades pel PROCICAT, van ser limitades als fets litúrgics de la Novena i la Solemne Processó. En acabar la Novena, els habitants de la Pobla van tenir l’oportunitat d’apropar-se a la imatge de la Mare de Déu del Lledó per venerar-la, respectant sempre les mesures antiCovid.

Finalment i com a cloenda de les celebracions, l’Ajuntament va publicar al seu canal de YouTube un vídeo específicament creat per a l’ocasió, sobre la història de la Mare de Déu del Lledó i la Festa Major d’hivern. El vídeo està disponible a través d’aquest enllaç: https://youtu.be/Qkr1WnYezvM

La Festa Major, a casa

D’altra banda i amb la voluntat d’apropar la Festa Major a les llars pobletanes, l’Ajuntament havia activat dues iniciatives participatives. La primera d’elles va consistir en animar la població a decorar els balcons particulars, ja fos amb banderes de la patrona o amb elements decoratius com ara llums, cintes amb els colors propis de la Mare de Déu del Lledó, etc.

Així mateix, l’Ajuntament també va convidar els infants pobletans a descarregar i acolorir el dibuix de la patrona.

Redacció

 

Dow i la Pobla mantenen l’ofrena floral al monòlit de la Mare de Déu del Lledó i l’adapten a les mesures de seguretat per la pandèmia

Fidels a la tradició, però adaptant l’acte al context actual, representants de l’empresa i del municipi han ofert el seu homenatge anual a la venerada patrona de la Pobla de Mafumet. Foto: DOW

Malgrat que el context actual ha impedit que els veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet puguin acudir a les instal·lacions de Dow Chemical Tarragona per dur-hi a terme el tradicional acte d’ofrena floral i pregària al voltant del monòlit de la Mare de Déu del Lledó, empresa i municipi han trobat la fórmula per adaptar aquest acte a les possibilitats que ofereix el context actual.

Així, l’alcalde Joan Maria Sardà i el rector de la pobletana parròquia de Sant Joan Baptista, Mossèn Joan Antoni López Díaz-Cano han acudit en representació del municipi a les instal·lacions de Dow al polígon nord per visitar i retre culte al monòlit de la Mare de Déu del Lledó que, des de fa 38 anys, recorda simbòlicament l’antiga ubicació de l’ermita que resguardava la imatge de la venerada patrona del poble.

Els representants pobletans, que degut a la pandèmia no han pogut ser acompanyats en aquesta ocasió pels veïns i veïnes del municipi que tradicionalment acudeixen a aquest entranyable acte, han estat rebuts per Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona; per Julia Echevarría, Directora d’hidrocarburs de Dow Nord i per Domingo Márquez, coordinador de l’àrea del grup d’Operacions de Dow Nord, els quals van estar acompanyats per una representació del personal de Dow Operacions de la planta de Dow Tarragona al polígon nord.

Representants de Dow i del municipi han dut a terme la tradicional ofrena floral i pregària a la Mare de Déu del Lledó, mantenint en tot moment el protocol i les mesures antiCovid per garantir la salut de tots els assistents, com ara l’ús de mascareta en tot moment, el manteniment de la distància de seguretat, etc.

Tots els assistents han coincidit a destacar l’alegria i la importància de poder realitzar l’ofrena floral, malgrat el context en què s’ha dut a terme, perquè suposa mantenir una tradició molt arrelada i perquè ha estat realitzada en nom de tots els habitants de la Pobla.

A la conclusió de l’acte, tots els participants del mateix s’han emplaçat per a la visita del 2022, en la qual confien i desitgen que s’haurà recuperat la situació de normalitat i, per tant, els pobletans i pobletanes podran tornar a visitar el monòlit de la Mare de Déu del Lledó, un dels moments més tradicionals i entranyables per a Dow i la Pobla.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet suspèn la Festa Major del Lledó

Els pobletans sí que podran participar -ja sigui presencialment o a distància- del programa litúrgic de la celebració, que inclou la Novena i la Missa del Lledó. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha pres la decisió de suspendre els actes previstos amb motiu de la seva Festa Major d’hivern, en els quals portava setmanes treballant. Malgrat la gran importància d’aquesta celebració i l’ampli seguiment de què gaudeix any rere any entre la població local, el consistori ha optat un cop més per la prudència, el seny i la responsabilitat i anuncia la suspensió de la pràctica totalitat del programa d’actes que, fins ara, havia estat preparant amb l’esperança que la situació millorés per fer possible les celebracions. Amb tot i davant l’augment de casos positius per COVID-19 que el territori ha registrat en les primeres setmanes d’aquest 2021, l’equip de govern ha aprovat l’anul·lació del programa festiu, en línia també amb les mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya a través del PROCICAT i que, entre altres, promou el tancament “d’espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc”.

Malgrat la suspensió dels actes festius en honor de la seva patrona, la Mare de Déu del Lledó, els pobletans sí que podran participar -ja sigui presencialment o a distància- del programa litúrgic de la celebració, que inclou la Novena i la Missa del Lledó.

Pel que fa a la Novena, aquesta donarà inici aquest mateix dilluns, a les 18h, i tindrà lloc diàriament fins al proper 2 de febrer, quan a les 19 h tindrà lloc el final de la Novena. El mateix 2 de febrer, dia del Lledó, al punt del migdia serà celebrada la Missa Solemne en honor de la patrona de la Pobla de Mafumet i benedicció de les candeles. Tant la Novena com la Missa Solemne tindran lloc a l’església parroquial de Sant Joan Baptista i podran ser seguides en directe -amb limitació d’aforament i totes les mesures de prevenció vigents- i, també, en streaming a través del canal municipal de YouTube.

Finalment, un cop finalitzada la Novena, el pas de la Mare de Déu serà portat en una breu processó testimonial per l’entorn de l’església i sense participació popular, donant així per acabada aquesta Festa Major atípica i adaptada al context actual, fruit de la pandèmia.

La Festa Major, a casa

D’altra banda, l’Ajuntament ha activat dues iniciatives destinades a fomentar la participació dels pobletans en els homenatges a la Mare de Déu del Lledó. Així, des del consistori s’anima a la població a decorar els balcons particulars, ja sigui amb banderes de la patrona o amb elements decoratius com ara llums, cintes amb els colors propis de la Mare de Déu del Lledó, etc.

Així mateix, l’Ajuntament també convida els infants pobletans a descarregar i acolorir el dibuix de la patrona. Aquest està disponible al web municipal, www.poblamafumet.cat

Redacció

 

Dow i la Pobla de Mafumet renoven el seu compromís solidari amb els infants ingressats a l’Hospital Joan XXIII

Diverses imatges de la visita, que ha servit per fer arribar als infants més de 130 joguines noves. Enguany, a més, la iniciativa també ha incorporat un petit obsequi als 2.000 professionals sanitaris. Fotos: Cedides

Aquest dilluns els infants ingressats a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona han rebut una visita molt especial, tota vegada que un any més han estat obsequiats amb les joguines solidàries que la Pobla de Mafumet i Dow els han fet arribar.

Ambdós han volgut mantenir aquesta tradició malgrat que, degut al context generat per la Covid-19, aquest Nadal no ha estat possible celebrar el Torneig Dow de futbol base, durant el qual es du a terme l’habitual campanya de recollida solidària de joguines.

Amb tot, l’Ajuntament pobletà i Dow Chemical Tarragona han mantingut viva la il·lusió dels infants ingressats al centre hospitalari i els han fet arribar més de 130 joguines noves. Enguany, a més, la iniciativa també ha incorporat un petit obsequi als 2.000 professionals sanitaris que cada dia ofereixen el millor d’ells mateixos per garantir la bona salut de la població. Per aquest motiu i a mode de reconeixement simbòlic, la Pobla de Mafumet i Dow han lliurat també 2.000 capses de bombons personalitzades amb el missatge «Enguany més que mai, moltes gràcies per cuidar-nos tant i tant bé».

Rafael Gracia, gerent de l’ICS Camp de Tarragona -del qual depèn la gestió de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, ha estat l’encarregat de rebre la comitiva portadora de les joguines solidàries i dels obsequis als professionals del centre hospitalari. Gracia ha estat acompanyat per la doctora Ester Castellarnau, cap del Servei de Pediatria.

Per la seva banda, els encarregats de lliurar les joguines i obsequis han estat, per part de Dow, Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Julia Echevarría, directora del Complex Nord de Dow Tarragona i Josep Boronat, director d’assumptes públics, comunicacions i serveis generals de la companyia; mentre que, per part de la Pobla de Mafumet, hi ha assistit l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, acompanyat per representants de l’Associació municipal de Protecció Civil i del cos de vigilants municipals.

Degut al context actual, els impulsors de la iniciativa han lliurat les joguines a aquests representants del centre, els quals s’encarregaran de distribuir-les entre els joves internats als serveis de l’Hospital Joan XXIII que tracten nens: Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia i la CMA Pediàtrica. Tots ells rebran les joguines que, més enllà de fomentar el propi joc entre els infants, també els suposa un estímul i una bona eina terapèutica, alhora que pedagògica. En aquest sentit, les joguines lliurades avui contribuiran a fer sentir millor els infants ingressats a l’Hospital, així com a viure-hi la seva estada d’una forma menys traumàtica.

Redacció

 

Més de 1.600 persones s’endinsen en la màgia de la Fàbrica de joguines a la Pobla de Mafumet

Una família, visitant la Fabrica de joguines. Foto: Cedida

En només tres dies d’activitat -el primer d’ells, només a la tarda-, la Fàbrica de joguines de la Pobla de Mafumet ha acollit a més de 1.600 persones. Famílies senceres que, en grups reduïts i seguint els més estrictes controls de seguretat i prevenció de la salut, s’han endinsant en aquest espai a on el Mestre de les joguines està acabant d’ultimar els detalls perquè els regals estiguin a punt.

És el propi Mestre de les joguines qui condueix els visitants a través dels diferents espais de la Fàbrica de joguines, amb la companyia d’un elf entremaliat i fins arribar a una inesperada sorpresa final. L’espai està arrencant el somriure de les famílies i, molt especialment, dels infants, en una iniciativa que s’estrena a la Pobla de Mafumet i que està rebent una molt bona valoració per part dels més de 1.600 assistents que ja hi ha passat.

De fet, el gran èxit de convocatòria va motivar l’Ajuntament a ampliar l’horari d’obertura d’aquest espai, per deixar que el Mestre de les joguines pugui acabar de preparar les joguines per als nens de la Pobla i de molts altres municipis. Amb tot, el tancament de la Fàbrica de joguines no suposa el final del Nadal a la Pobla, sinó ben al contrari. Nens i nenes també poden visitar el Pare Noel, a qui poden lliurar la seva carta i amb qui poden fotografiar-se.

A més, va tenir lloc la representació teatral de l’obra “El monstre de colors”. Les entrades per a aquest espectacle estaven esgotades des de dies enrere, si bé l’aforament va ser limitat i controlat per garantir la salut i la seguretat de tots els assistents.

De cara als propers dies, l’activitat nadalenca a la Pobla prosseguirà amb propostes tan arrelades com la Missa de Nadal (25 de desembre, 11 h), el Caga Tió (25 de desembre, 12 h), la recepció de l’Emissari Reial, que recollirà les cartes adreçades als Reis Mags del 28 al 30 de desembre, de 12 a 14 h i de 17 a 19 h, o l’arribada i passeig de l’Home dels Nassos pels carrers del poble, al migdia del 31 de desembre.

Amb l’arribada del 2021, la programació nadalenca continuarà amb la Missa d’Any Nou (1 de gener, 11 h), el doble concert de Dàmaris Gelabert (5 de gener, 11 i 13 h), l’Arribada i recepció dels Reis Mags (5 de gener, 19 h) i la Missa de Reis (6 de gener, 11 h).

L’arribada dels Reis d’Orient

En relació a l’arribada de Ses Majestats, aquestes han demanat a l’Ajuntament que la població es quedi a casa, per prioritzar la salut de tothom. Així mateix, els Reis Mags han garantit que visitaran totes les llars de la Pobla, després d’haver recollit les claus de la ciutat de mans de l’alcalde, en un acte que podrà ser seguit en streaming a través del canal de la Pobla a YouTube.

El programa d’actes del Nadal 2020 a la Pobla està disponible aquí:
https://issuu.com/ajuntamentdelapoblademafumet/docs/lapobla_nadal_programa_v10

El CF Pobla de Mafumet empata a 1 contra la UE Castelldefels

Dani Vidal, nou entrenador del CF La Pobla, s’ha estrenat amb empat. Foto: Cedida

El CF Pobla de Mafumet ha empatat aquest migdia 1-1 contra la UE Castelldefels en el primer partit a casa de Dani Vidal com a nou entrenador. Al minut 26, una falta ocasionada per la UE Castelldefels, on s’ha lesionat el visitant Juanito, ha acabat amb un gol d’Ivan de la Peña, i en els últims minuts de la primera part, els visitants han intentat buscar el gol de l’empat, sense encert.

La segona part ha començat amb el mateix patró. Tot i que el Castelldefels intentava buscar l’empat, els pobletans són els que han tingut les ocasions més clares. Al minut 51, Karim ho intentava amb un xut que acabava sortint per sobre del travesser. Al minut 68, però, Aitor Serrano marcava el gol de l’empat, amb un xut des de fora de l’àrea.

En els darrers minuts de partit, el CF Pobla de Mafumet ha estat l’equip que ha tingut més ocasions, tot i que no ha pogut marcar el segon.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Dani Vidal, ha assegurat que està molt content amb el treball de l’equip. “Ens hem centrat en millorar l’aspecte defensiu, i ho hem aconseguit”, ha conclòs.

El CF Pobla de Mafumet segueix en novena posició amb un total de 8 punts.

Redacció

 

Els nens de la Pobla de Mafumet es preparen per gaudir del Nadal

Imatge de la decoració de Nadal a la Pobla. Foto: Cedida

El proper dilluns, 21 de desembre, els infants pobletans posaran el punt i final al primer trimestre del present curs acadèmic. L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha previst un seguit d’actes adreçats a un públic familiar. Les propostes nadalenques previstes pel consistori estrenaran aquest cap de setmana les activitats pensades per als infants, com ara el doble concert que El Pot Petit oferirà aquest proper dissabte, a les 17 h i a les 19 h. L’espectacle ja fa dies que va penjar el cartell d’entrades exhaurides. Amb tot, el concert serà retransmès en streaming pel canal municipal de YouTube, arribant així a tothom qui no hagi pogut aconseguir una entrada presencial per al primer dels espectacles nadalencs solidaris amb la Marató de TV3. L’Ajuntament pobletà destinarà la recaptació íntegra d’aquest concert, així com de l’espectacle teatral “El monstre de colors” (23 de desembre) i del concert de Dàmaris Gelabert (5 de gener) a col·laborar amb la Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació contra la Covid-19.

Les propostes nadalenques per a aquest proper cap de setmana també inclouran la celebració del tradicional Concurs de pessebres, en el marc del qual el jurat visitarà els domicilis dels participants inscrits, per valorar l’originalitat, l’elaboració i el valor artístic dels pessebres, tant en categoria infantil com d’adults. Així mateix, l’església també obrirà portes als visitants que vulguin contemplar l’escena del Naixement. Els interessats podran acudir-hi els dies 19, 20, 24, 25, 26 i 27 de desembre, de 17 a 20 hores.

Finalment, cal destacar que els enviats especials dels Reis Mags estan ultimant els detalls per a l’obertura al públic de la Fàbrica de les joguines. Aquest espai, centre neuràlgic de la producció de joguines, ha estat instal·lat a la Pobla de Mafumet i estarà oberta a la visita de les famílies del 21 al 24 de desembre, en horari de 12 a 14h i de 17 a 19h (el 21 només a la tarda, el 24 només al matí). Allí, el Mestre de les Joguines i els seus ajudants compartiran amb els infants i les famílies tota la seva màgia i il·lusió en la preparació dels regals nadalencs que tots esperem aquests dies.

El programa d’actes del Nadal 2020 a la Pobla està disponible aquí: https://issuu.com/ajuntamentdelapoblademafumet/docs/lapobla_nadal_programa_v10

Redacció

 

Dani Vidal, nou entrenador del CF Pobla de Mafumet

Dani Vidal, nou entrenador del CF La Pobla. Foto: Cedida

El CF Pobla de Mafumet ha presentat aquesta tarda al nou entrenador del primer equip, Dani Vidal, només hores després del cessament d’Albert Company. Vidal ja ha dirigit aquesta tarda la sessió d’entrenament del primer equip, i aquest dimecres debutarà com a nou entrenador en el partit que es disputarà contra el Vilafranca, ajornat la passada jornada 4.

Vidal s’incorpora a la Pobla després d’haver dirigit al Juvenil A del Gimnàstic de Tarragona, equip que juga a la Divisió d’Honor. El proper diumenge, Vidal viurà el seu primer partit al Municipal de La Pobla, davant del Castelldefels.

Vidal ha assegurat que té moltes ganes de “revertir la situació de l’equip, juntament amb la resta del cos tècnic”. “El meu principal objectiu és treure a l’equip de la part baixa de la classificació el més aviat possible i pensem treballar dur per aconseguir-ho”, ha conclòs Vidal en la seva presentació com a nou entrenador del CF Pobla de Mafumet.

Redacció

 

La derrota contra la UE Valls aplana l’acomiadament del tècnic de la Pobla

Albert Company. Foto: Tarragona Ràdio

El CF Pobla de Mafumet ha anunciat aquest matí el cessament com a entrenador de l’equip d’Albert Company. Una decisió que arriba després de perdre el passat cap de setmana el derbi contra la UE Valls per 2-4. Segons es pot llegir al comunicat fet públic pel club, “Company va arribar a la Pobla al juny del passat any 2019, i ha dirigit a l’equip en un total de 36 partits. La passada temporada 2019/2020, la Pobla va iniciar la lliga aconseguint set victòries consecutives, sent el millor debut al grup V de Tercera Divisió. La situació en la present temporada, amb la dinàmica negativa en el campionat de lliga, han comportat la decisió de que Albert Company no segueixi dirigint a l’equip».

El club «agraeix a Albert Company la professionalitat, el compromís, la dedicació i el tracte sempre positiu i propè que ha mostrat sempre cap a La Pobla de Mafumet i li desitja molta sort en el futur”.

Redacció

 

Últimes entrades disponibles per als espectacles nadalencs de la Pobla

Dissabte passat va tenir lloc l’acte d’encesa de l’arbre de Nadal. Foto: Cedida

Ja és Nadal a la Pobla de Mafumet, després que dissabte passat va tenir lloc l’acte d’encesa de l’arbre de Nadal. Aquesta va ser la primera cita d’un programa nadalenc que inclou fins a 29 propostes pensades per a tots els públics i que ha estat adaptat al context actual. Així, l’Ajuntament aposta per les activitats online i per la retransmissió en streaming de les principals cites del programa. Aquesta adaptació del programa festiu i l’aposta pel seguiment online del mateix obeeix a la política municipal de prudència i seny instaurada d’ençà de l’esclat de la pandèmia, i que té continuïtat en “un Nadal diferent, un Nadal segur”, que és el lema d’aquestes festes a la Pobla.

En la mateixa línia, els espectacles presencials han estat traslladats al Pavelló, un espai que ofereix unes millors possibilitats de control de l’accés i de distància social entre els assistents. A més, s’ha limitat l’aforament a un quart de la capacitat de l’espai, per garantir en la mesura del possible la salut del públic que es doni cita als diferents espectacles i activitats previstos. Entre aquests hi destaquen les actuacions destinades al públic familiar, com ara el Pot Petit -doble funció-, El Monstre de colors i Dàmaris Gelabert -doble funció. Tots tres espectacles s’ofereixen al preu de 3€ i destinaran tota la seva recaptació a col·laborar amb la Marató de TV3, tal i com és habitual en aquestes dates.

L’expectació davant d’aquestes propostes culturals de caire presencial està sent molt bona, fins al punt que l’aforament per a algunes d’elles ja està complet. Amb tot, encara hi ha entrades disponibles per als espectacles del Pot Petit (19 de desembre, a les 19 h) i Dàmaris Gelabert (5 de gener, a les 13 h). A partir del 10 de desembre, la venda d’entrades s’obre a tothom qui hi estigui interessat. El punt de venda habilitat és a les taquilles del Pavelló, en horari de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

Elevada participació online

Els habitants de la Pobla estan oferint una bona resposta a les propostes online que ha organitzat l’Ajuntament, tant pel que fa al seguiment en streaming dels actes programats, com a través de la participació en les diferents campanyes creades per al Nadal pobletà. Aquestes estan pensades per fomentar l’activitat a les llars pobletanes.

Entre aquestes, s’ha organitzat un concurs online de cantada de nadales familiars a través de Tik Tok, una campanya de decoració de balcons i un concurs de fotografia d’elements nadalencs a través d’Instagram. Totes tres propostes, i en especial la darrera d’elles, estan gaudint d’un bon nivell de participació social, amb prop d’un centenar d’imatges que ja pengen a les xarxes socials i que mostren l’ambient nadalenc del poble.

Finalment, algunes activitats que tenen llarg durant tot l’any tindran continuïtat durant el Nadal, també en format online. Aquestes propostes inclouran l’Hora del Conte i el Club de lectura, mentre que l’Ajuntament també ha instal·lat megafonia en punts estratègics de la Pobla per fer-hi sonar nadales.

Els Reis Mags confirmen la seva presència a la Pobla

D’altra banda, en les darreres hores l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, ha rebut una carta signada pels Reis Mags, en la qual li confirmen la seva presència al municipi el proper 5 de gener. Amb tot, Ses Majestats volen prioritzar la seguretat i la salut de tothom, per la qual cosa han suspès la tradicional cavalcada i sol·liciten als habitants de la Pobla que es quedin a casa, tot garantint que ells acudiran als domicilis per portar-hi els regals.

En aquest sentit, l’Ajuntament apunta que oferirà l’arribada dels Reis Mags en streaming, a través del seu canal de YouTube. Serà el proper 5 de gener, a les 19 hores. L’acte inclourà els tradicionals parlaments, repic de campanes i espectacle pirotècnic, per acabar amb la visita dels Reis Mags a les llars de la Pobla, a on portaran regals i caramels.

El programa d’actes del Nadal 2020 a la Pobla està disponible aquí: https://issuu.com/ajuntamentdelapoblademafumet/docs/lapobla_nadal_programa_v10

La Pobla, a punt per rebre un Nadal diferent però segur

Imatge de l’encesa de l’arbre de Nadal de l’any passat. Foto: Cedida

Amb un programa reduït i adaptat a les circumstàncies actuals i, alhora, amb la ferma voluntat d’acomiadar l’any de la millor manera i amb el millor regust possibles. Així es presenta el programa d’actes nadalencs que l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha preparat i que inclou fins a 29 propostes pensades per a tots els públics. Amb tot, algunes d’elles han estat repensades i no seguiran el format habitual i tradicional, a fi d’evitar posar en perill la població. En aquest sentit, la gran festa de l’encesa de l’arbre de Nadal no reunirà enguany els pobletans a la plaça de la Vila, sinó que l’acte serà retransmès en streaming a través del canal municipal de YouTube. Serà aquest proper dissabte, a les 19 hores.

El mateix format de seguiment a través de les xarxes s’aplicarà a la tradicional arribada i recepció dels Reis Mags. Enguany i per garantir la seguretat de la població, l’Ajuntament demana als seus habitants que es quedin a casa i, de fet, no hi haurà cavalcada oberta al públic, sinó que l’arribada i recepció a Ses Majestats serà retransmesa en streaming pel canal municipal de YouTube. Aquest acte inclourà també els tradicionals parlaments dels Reis Mags, així com repic de campanes i espectacle pirotècnic, i acabarà amb la visita de Ses Majestats a les llars pobletanes per repartir-hi joguines i caramels.

Així mateix, l’Ajuntament també utilitzarà l’emissió en streaming en diversos actes oberts a la presència de públic, atesa la limitació d’aforament imposada pel context actual. Entre aquests actes hi destaquen els espectacles infantils El Pot Petit (19 de desembre, en doble sessió a les 17 i 19 h); El Monstre de colors (23 de desembre, 17.30 h); i Dàmaris Gelabert (5 de gener, en doble sessió a les 11 i 13 h). En tots els casos, l’entrada té un preu de 3€ i estaran a la venda per als habitants empadronats del 2 al 9 de desembre, i a partir del 10 de desembre per a tothom. El punt de venda habilitat és a les taquilles del Pavelló, en horari de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

També comptaran amb seguiment presencial i retransmissió en directe els actes litúrgics: les Misses del Gall (24 de desembre, 19.30 h), de Nadal (25 de desembre, 19.30 h); d’Any Nou (1 de gener, 11 h) i de Reis (6 de gener, 11 h).

Completaran el ventall d’actes que els pobletans podran seguir presencialment o a través de les xarxes el concert de nadales amb swing, amenitzat per Jordi Sans & The Souls (24 de desembre, 19h) i l’Arribada i passeig de l’Home dels Nassos (31 de desembre, 12 h). 

A la Pobla, el Nadal és solidari

D’altra banda, tant els espectacles infantils com el tradicional Bingo solidari destinaran tota la seva recaptació a col·laborar amb la Marató de TV3, tal i com és habitual en aquestes dates. Així mateix, el 24 de desembre estarà activa la campanya ‘La Pobla pels Valents’, que permetrà a les famílies pobletanes comprar l’escut de la Guàrdia Municipal i col·laborar així en l’estudi contra el càncer infantil.

Finalment i com és tradició al municipi, en els primers dies del 2021 una comitiva pobletana acudirà a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per lliurar joguines noves als infants de la planta de Pediatria.

La fàbrica de joguines, a la Pobla

Entre les novetats d’aquest Nadal a la Pobla, hi destaca la presència de la Fàbrica a on el Mestre de les joguines prepara els regals més esperats. Aquest espai estarà ubicat a la pista de futbol sala del Parc del Bassal, i estarà oberta a visites del 21 al 24 de desembre, per mostrar aquest màgic indret a on les joguines prenen forma.

D’altra banda, els infants podran lliurar la seva carta al Pare Noel els dies 23 i 24 de desembre, i a l’Emissari Reial, del 28 al 30 de desembre, així com fotografiar-se amb aquests personatges tan nadalencs i rebre un petit obsequi.

Les propostes nadalenques es veuran completades amb un seguit d’iniciatives a fomentar l’activitat a les llars pobletanes. Entre aquestes, s’ha organitzat un concurs online de cantada de nadales familiars a través de Tik Tok, un concurs de fotografia d’elements nadalencs a través d’Instagram i una campanya de decoració de balcons.

Finalment, algunes activitats que tenen llarg durant tot l’any tindran continuïtat durant el Nadal, també en format online. Aquestes propostes inclouran l’Hora del Conte i el Club de lectura, mentre que l’Ajuntament també ha instal·lat megafonia en punts estratègics de la Pobla per fer-hi sonar nadales.

El programa d’actes del Nadal 2020 a la Pobla està disponible aquí: https://issuu.com/ajuntamentdelapoblademafumet/docs/lapobla_nadal_programa_v10

Redacció

 

El CF Pobla de Mafumet guanya per 2 a 0 a la Montañesa

Karim transformant el penal que significava l’1-0. Foto: CF La Pobla

El CF Pobla de Mafumet ha guanyat aquest migdia per 2 a 0 al CF Montañesa, en el partit de la sisena jornada d’aquesta temporada. Els gols de Karim i Carlos Martínez han donat els 3 punts als pobletans.

La primera ocasió del partit ha estat al minut 9, quan Kata, jugador de la Montañesa ha rematat de cap, sense sort. Cinc minuts després ha estat Karim qui ho ha intentat, però la pilota ha acabat sortint per la dreta de la porteria rival.

Al minut 40, però, l’àrbitre assenyalava un penal a favor dels locals. El mateix Karim ha estat l’encarregat de xutar-lo, i marcar. I tan sols 4 minuts més tard, Carlos Martínez, sol davant de la porteria de la Montañesa, ha pogut marcar el 2-0.

En la segona part, la Montañesa ha intentat reaccionar, però gràcies a la bona defensa pobletana i a l’encert del porter Dani Parra, no han aconseguit marcar.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Albert Company, ha assegurat que “hem estat capaços de defensar molt bé després dels gols”. “Ens estem acostant a les posicions on volem estar”, ha conclòs.

El CF Pobla de Mafumet se situa a la vuitena posició, amb un total de 6 punts. El proper cap de setmana visitarà al Manresa.

Redacció

 

La Pobla millora els serveis del carrer Major

Les obres, que també afectaran al carrer Nostra Senyora de Montserrat,
han començat aquest mes de novembre i tindran una durada de 5 mesos. Foto: Cedida

La Pobla millora els serveis dels carrer Major Les obres, que també afectaran al carrer Nostra Senyora de Montserrat, han començat aquest mes de novembre i tindran una durada de 5 mesos El projecte suposarà una inversió de 855.832,75 euros, que assumirà íntegrament l’Ajuntament sense cap cost afegit per als habitants La Pobla està d’obres. En concret, als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat, a través d’un projecte de millora integral d’aquestes vies que inclou tant l’aspecte exterior com els serveis soterrats que subministren d’aigua, llum i gas als domicilis dels carrers inclosos en aquestes obres. Els treballs, que han donat inici aquest mes de novembre, s’allargaran durant 5 mesos i suposaran una inversió de 855.832,75 euros.

L’Ajuntament sufraga íntegrament el cost de les obres, sense aplicar cap mena de cost afegit als veïns i veïnes de la Pobla. Un cop finalitzada la intervenció, a finals del proper mes de març, els residents als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat disposaran d’unes vies adaptades als nous temps. Entre les millores que permetrà introduir aquesta actuació, en destaca la renovació, ampliació o potenciació dels serveis soterrats. En aquest àmbit està inclosa l’ampliació de la xarxa de gas canalitzat, habilitant a cada habitatge un punt de connexió a la xarxa. A més, es renovarà completament la xarxa de clavegueram dels carrers esmentats, tot creant dues xarxes paral·leles, una d’elles per a les aigües residuals i una altra per a les aigües pluvials.

De la mateixa manera, també serà renovada la instal·lació d’aigua potable, mitjançant la creació de noves arquetes i punts de reg, o bé substituint i adequant els ja existents per deixar-los a nivell rasant. També es procedirà a soterrar els creuaments aeris existents en les xarxes d’energia elèctrica i de comunicacions telefòniques. Així mateix, s’adequarà les línies elèctriques aèries fixant-les a les façanes, mentre que també s’aprofitarà aquesta intervenció de millora per construir una xarxa soterrada, en mode de reserva, per a serveis futurs que puguin requerir d’aquesta instal·lació prèvia.

Pel que fa als treballs de superfície o que seran visibles un cop completada aquesta intervenció de millora, l’Ajuntament ha previst la substitució de l’enllumenat públic actual per un altre dotat de punts de llum de tipus led, fixats a la façana. Aquest nou sistema inclourà, a més, un controlador per atenuar la il·luminació al 70% entre la mitjanit i les 6 h de la matinada. Encara dins l’àmbit de les millores exteriors i pel que fa al paviment, està prevista la supressió de les voreres a diferent nivell de la calçada, per la qual cosa es crearà un paviment a un sol nivell, que diferenciarà la vorera de la calçada mitjançant el tipus de material a utilitzar.

Un cop finalitzada aquesta fase, els treballs es veuran completats amb el pintat de la senyalització horitzontal dels carrers afectats, així com a la renovació de la senyalització vertical. Aquesta serà minimitzada i limitada pràcticament a la senyalització de zones d’aparcament i de prohibició d’aparcament en els guals, per reduir l’impacte visual als carrers.

Per acabar, està prevista la renovació, reposició, adequació o reparació del mobiliari urbà, pel que fa a papereres i jardineres, que acabaran de configurar el nou aspecte d’una de les vies principals de la Pobla de Mafumet, atès que el carrer Major acull l’entrada principal de la Casa de la Vila, així com també connecta directament amb la plaça de la Pau, on s’ubica l’església parroquial de Sant Joan Baptista.

A la pràctica, aquesta intervenció suposa donar continuïtat als treballs de millora del nucli antic realitzats en els anys previs, i que ara tenen translació també als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat.

En paraules de l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, “aquesta actuació suposa una millora evident en la vida quotidiana dels nostres habitants, ja que millorem els serveis soterrats i de superfície de dos dels carrers més importants del municipi i, a més, suposa també una considerable inversió en temps de dificultat general que, a la pràctica, generen una injecció econòmica al territori”.

Redacció

 

Ciència familiar a la Pobla de Mafumet

El taller virtual “Repte Experimenta” s’emmarca en la 25a Setmana de la Ciència i tindrà lloc de manera online el 20 de novembre, a les 19.00 hores.

La Setmana de la Ciència torna a escena i ho fa, en la seva 25a edició, adaptada al context actual. Les conferències i tallers presencials han estat substituïts majoritàriament per activitats a distància, amb seguiment a través d’Internet. Aquest és el cas de la Pobla de Mafumet, que acollirà el taller gratuït ‘Repte Experimenta’, organitzat per la Unitat de Comciència de la URV i que els inscrits podran seguir online. Aquest taller donarà inici a les 19.00 hores i cal inscripció prèvia, a través del correu campusextens@urv.cat.

Els participants d’aquest taller online gaudiran de fins a cinc experiments pensats per a tota la família, com ara inflar un globus sense tocar-lo, apagar unes espelmes sense bufar o descobrir quantes gotes d’aigua caben en una moneda de 20 cèntims d’euro. Es tracta, doncs, d’una aproximació pràctica a la ciència per a grans i petits, en una activitat que anirà a càrrec d’Eva Pocurull, investigadora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i de Bàrbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV.

Ambdues són, també, membres del programa Repte Experimenta. El Repte Experimenta és un programa que, al llarg de l’any, ofereix a les escoles 4 sessions de 2 hores de durada (a les seves instal·lacions o en remot), utilitzant l’experimentació per apropar els alumnes al mètode científic. Ajudats per padrins científics, cada equip de 4 estudiants descobreix el fonament científic del seu experiment i el posa en marxa.

Però el Repte Experimenta va més enllà. El seu objectiu final és fer de motor per despertar vocacions científiques en els més petits i joves. Per això el programa es complementa amb els tallers Experimenta, Experimenta en xarxa i la fira Experimenta.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que compta amb la col·laboració d’una àmplia representació d’universitats i centres de divulgació i recerca de Catalunya, entre els quals la URV. Aquesta, a través de l’Antena del Coneixement del seu Campus Extens, ha programat un seguit d’actes presencials i virtuals al territori, entre els quals el taller que tindrà lloc a la Pobla de Mafumet aquest proper divendres.

Redacció

 

El CF Pobla de Mafumet guanya per 2 a 1 al CP San Cristóbal

El CF Pobla de Mafumet se situa en novena posició a la classificació, amb un total de 3 punts. Foto: CF Pobla de Mafumet

El CF Pobla de Mafumet ha guanyat aquest vespre per 2-1 al CP San Cristóbal, en el partit de la primera jornada que va quedar ajornat.

El partit ha començat de la millor manera possible pels pobletans, ja que al minut 20, Dani Argilaga ha pogut marcar el primer gol de l’enfrontament.

A mesura que anaven passant els minuts, les oportunitats dels locals anaven en augment. Karim i Caballero ho han intentat sense encert.I al minut 38, ha arribat el segon gol. Carlos Martínez posava el 2-0 en el marcador.

La segona part ha començat igualada per ambdós equips, amb poques ocasions clares de gol. Al minut 71, però, l’àrbitre assenyalava unes mans del CF Pobla de Mafumet dintre de l’àrea rival. El jugador visitant, Mario Domingo, ha estat qui ha marcat el penal.

Els visitants que, des d’aquell moment, han vist l’empat més proper, han generat ocasions clares de gol, en els últims minuts de partit. Tot i així, finalment, no han aconseguit empatar.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Albert Company, ha assegurat que “a la primera part hem estat molt bé, tot i que també ens ha tocat patir”. “Estic molt content amb aquests tres primers punts”, ha conclòs.

El CF Pobla de Mafumet se situa en novena posició a la classificació, amb un total de 3 punts. Aquest proper cap de setmana, els pobletans descansen i la setmana que ve rebran a la Montañesa.

Redacció

 

Telefónica connecta amb fibra òptica més de 1.600 llars i comerços de La Pobla de Mafumet

A l’agost la companyia ha posat en marxa en aquest municipi tarragoní la tecnologia de xarxa fixa més ràpida, segura i versàtil del mercat. Foto: Telefónica

Telefónica ha posat en marxa al juliol un nou desplegament de fibra òptica a La Pobla de Mafumet. En total, 1.675 llars i comerços han entrat per primera vegada en cobertura en aquesta localitat del Tarragonès.

Els treballs realitzats per la companyia ja permeten disposar d’aquesta connexió avançada en diferents zones del municipi, assegurant a més una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin i sense haver de realitzar nous treballs.

Amb aquest nou desplegament, més del 82% de la ciutadania i les empreses de La Pobla de Mafumet ja tenen accés a la millor tecnologia a la seva llar o negoci amb les millors prestacions en els seus serveis de connectivitat davant l’elevat creixement de la demanda de tràfic de dades. I és que la fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, “però estem convençuts que és la millor aposta que podem fer en un moment en què la digitalització ha deixat de ser una opció i s’ha convertit en una obligació”, explica Bruno Vilarasau, director d’Administracions Públiques i Serveis Digitals de Telefónica a Catalunya.

La posada en marxa d’aquest servei permetrà a La Pobla de Mafumet posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per a fer front al nou entorn digital post-Covid. D’aquesta forma, Telefónica dóna cobertura a la demanda creixent de les llars i les empreses, apropant facilitats a la població pobletana, i contribuint a millorar l’educació i el desenvolupament dels negocis i les institucions de la localitat.

Teletreball, educació i oci

La fibra òptica des de la central fins a la llar o el negoci és actualment la tecnologia de connectivitat fixa més avançada del mercat. En l’àmbit domèstic, la fibra òptica simètrica de 600 MB que ofereix Telefónica permet teletreballar, estudiar, veure televisió d’alta definició com Movistar+, gaudir de jocs online amb gran fluïdesa, realitzar videoconferències de màxima qualitat i navegació ultra ràpida a Internet, fins i tot des de diferents dispositius simultàniament sense que l’estat de la connexió pateixi alteracions.

Per a garantir aquests serveis, en els últims anys Telefónica està invertint en la construcció d’una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial de Catalunya: modernitza la forma de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes i presta millors serveis als usuaris perquè accedeixin a totes les possibilitats del món digital.

Tanmateix, aquestes actuacions s’emmarquen en el compromís que ha adquirit Telefónica per a impulsar la digitalització completa d’Espanya abans que finalitzi 2025 a través del desplegament de fibra òptica en el 100% del país i de l’impuls de la tecnologia 5G. Amb tot això, l’objectiu de la companyia és reactivar l’economia i contribuir a un canvi de model econòmic més sostenible.

Redacció