La Pobla posa a la venda les últimes entrades per al concert de David DeMaría

Fins a 220 persones van participar al Dinar de Nadal de la Gent Gran.

Tot és a punt a La Pobla per rebre el popular i reconegut intèrpret David DeMaría qui, aquest proper dissabte a les 19 hores, oferirà un concert molt especial a l’auditori del Casal Cultural del municipi pobletà. La cita té un doble atractiu: d’una banda, l’artista presentarà el seu darrer treball discogràfic, que rep el títol de “Séptimo cielo”. I d’una altra banda, la recaptació íntegra que assoleixi aquesta proposta cultural serà destinada a col·laborar amb La Marató de TV3.

La setmana passada, el consistori va obrir un primer torn de venda d’entrades per als veïns i veïnes empadronats i, com de costum, uns dies després posa a disposició de tothom qui ho vulgui les entrades disponibles per a aquest espectacle. Així, els interessats en adquirir alguna de les darreres localitats encara lliures poden adreçar-se a l’Ajuntament, de 10 a 14 hores. En qualsevol cas, tant els veïns empadronats com el públic general que vulgui assistir al concert ha d’abonar una entrada donatiu de 5€. Posteriorment, la recaptació íntegra d’aquest concert serà lliurada a La Marató de TV3.

D’altra banda, la solidaritat pobletana tornarà a escena l’endemà, 17 de desembre, amb la celebració del tradicional Bingo solidari, organitzat com sempre per l’Associació de Jubilats i Pensionistes de La Pobla i que també recollirà diners a favor de La Marató.

I també amb un caire solidari, el Nadal a La Pobla inclou dues propostes que ja són imprescindibles en aquestes dates. D’una banda, el Torneig Dow de futbol base servirà un any més per recollir joguines per als infants més necessitats. En aquest sentit, tant els futbolistes que disputin el torneig com el públic assistent podran lliurar joguines a mode d’entrada solidària al torneig, que tindrà lloc el 27 de desembre.

Finalment, de l’11 de desembre al 7 de gener s’establirà una recollida solidària d’aliments. Tothom qui vulgui col·laborar amb aquesta iniciativa podrà aportar-hi aliments bàsics als punts de recollida habilitats per a l’ocasió: l’escola, el Casal de la Gent Gran, el Casal Cultural, el Mercat i el Pavelló.

La gent gran avança el brindis nadalenc

D’altra banda, aquest passat dissabte va tenir lloc un dels grans clàssics del Nadal a La Pobla, com és la celebració del dinar de la gent gran. L’acte va reunir fins a 220 persones a l’interior del Pavelló i, com de costum, els regidors pobletans va servir menús a domicili a tots aquells jubilats i pensionistes de La Pobla que, per raons de mobilitat, no van poder assistir a l’acte. En total, una vuitantena de persones van beneficiar-se d’aquesta mesura. Pel que fa al dinar celebrat al Pavelló, els assistents van gaudir d’una vetllada molt agradable que va finalitzar amb un ball popular al ritme del grup Banda Sonora.

En els dies successius i fins a la Missa de Reis que el municipi celebrarà el 6 de gener per cloure les celebracions nadalenques, La Pobla i els seus habitants gaudiran d’un programa d’actes molt variat i farcit de propostes per a tots els gustos: des dels actes litúrgics al Parc infantil de Nadal, tot passant pel Concurs de pessebres, l’arribada dels tres Patges Reials, el Cagatió, la 34a representació dels Pastorets, el Torneig Dow de futbol base, el sopar i revetlla de Cap d’Any, l’esperada i il·lusionant visita dels Reis Mags i un llarg etcètera de propostes i activitats que, sens dubte, faran que el Nadal de La Pobla sigui molt especial.

També hi contribuiran els diferents musicals que l’Ajuntament ha programat, i que inclouen “Pinocho, un musical para soñar” (23 de desembre. 19 h), espectacle finalista dels BroadwayWorld Spain 2015 en la modalitat de millor musical infantil; “Boig Nadal” (25 de desembre, 19 h), una combinació teatral de dansa i màgia amb Souldance i Mag Albert; “El Mag d’Oz” (29 de desembre, 19 h), que ofereix un gir inesperat al gran clàssic sobre la història de la Dorothy i els seus inseparables companys; i “Toy Musical the Story” (5 de gener, 12 h), un espectacle que convidarà l’espectador a reflexionar i entendre que una joguina no mor mai i que pot fer feliços a molts nens.

El programa complet dels actes nadalencs a La Pobla de Mafumet ja està disponible a l’App femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials de Facebook i Twitter.

L’encesa de la il·luminació nadalenca obre els actes nadalencs a La Pobla

Un dels actes festius per celebrar l’encesa dels llums nadalencs a La Pobla de Mafumet

El fred no va impedir que nombroses persones es donessin cita dissabte a la tarda a la plaça de
la Vila, per presenciar el tret de sortida de les festes nadalenques. L’encesa dels llums i de l’arbre
de Nadal i també la projecció del mapping ‘L’estrella d’un tronc de Nadal’, van aconseguir captar
l’atenció de tots els assistents, que també van presenciar l’arribada a l’Ajuntament del Tió i van
gaudir d’un berenar de coca i xocolata i llaminadures.

Gala de lliurament dels premis als millors expedients

Aquest mateix dissabte al matí, el Casal Cultural va acollir el lliurament dels Premis als millors
expedients acadèmics que enguany celebraven la seva quarta edició. Amb aquest acte es va
reconèixer i premiar l’esforç dels joves estudiants de La Pobla que han obtingut la millor nota
mitja en el darrer cicle educatiu que han cursat. En total, van ser set els alumnes que van obtenir
una distinció per haver mantingut l’excel·lència durant tot un cicle educatiu. A més d’aquest
reconeixement, l’acte de lliurament dels Premis als millors expedients acadèmics va incloure
també l’espectacle “Clinc!” de la Companyia Pep Bou.

L’espectacle ‘Clinc’ de la companyia de Pep Bou

De cara als propers dies, La Pobla té previstos diversos actes més en el marc de les festes de
Nadal. Entre aquests, destaca el concert de David DeMaría, el proper 16 de desembre a les 19 h,
per presentar “Séptimo cielo”, el seu darrer treball discogràfic. L’espectacle tindrà un preu de 5€, i
la recaptació íntegra serà destinada a La Marató de TV3.

També amb una vessant solidària, s’han previst altres actes al municipi. Així, el diumenge dia 17
de desembre se celebrarà el Bingo Solidari organitzat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes
de La Pobla i que també servirà per recollir fons per a La Marató. D’altra banda, els veïns i veïnes
del municipi podran mostrar la seva solidaritat donant joguines, a mode d’entrada solidària,
durant la celebració del Torneig Dow de futbol base. Entre els actes de caire solidari destaca
també la recollida d’aliments que es durà a terme de l’11 de desembre al 7 de gener i amb motiu
de la qual s’establiran diferents punts de recollida: l’escola, el Casal de la Gent Gran, el Casal
Cultural, el Mercat i el Pavelló.

Dinar de Nadal

Entre els actes festius organitzats a La Pobla destaca també el tradicional dinar de Nadal de la
gent gran, que tindrà lloc el proper dissabte dia 9 de desembre al Pavelló, i una nova sessió de
L’hora del conte, amb “Les històries del Senyor Borra” (15 de desembre, Biblioteca). Els més
petits també podran gaudir de l’espectacle ‘Pinocho, un musical para soñar’, que es representarà
el dia 23 de desembre a Casal Cultural. També per a ells està pensada una activitat molt
tradicional al municipi, la del Parc Infantil de Nadal, que ubicat al pavelló, aplegarà diverses
activitats i tallers per als més joves.

En el programa de festes, no hi faltaran tampoc, els actes litúrgics propis d’aquestes festes,el
concurs de pessebres, l’arribada dels tres Patges Reials, el Cagatió, la 34a representació dels
Pastorets, el sopar i revetlla de Cap d’Any, la visita dels Reis Mags i un llarg etcètera de
propostes i activitats. Podeu consultar el programa complet dels actes nadalencs de La Pobla de
Mafumet a l’App femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials de
Facebook i Twitter.

La Pobla posa en marxa el seu Nadal

Imatge de l’encesa dels llums de Nadal de l’any passat.

Després de tot un any d’espera per part de grans i, sobretot, dels més petits de cada casa, l’ambient nadalenc ja arriba a La Pobla. L’Ajuntament ha elaborat un complet programa d’actes que inclou fins a 45 propostes destinades a un públic familiar però, sobretot, als nens i a les nenes del municipi.

Per obrir les festivitats, aquest proper dissabte al migdia tindrà lloc la gala de lliurament dels IV Premis als millors expedients acadèmics. El Casal Cultural acollirà aquest reconeixement als estudiants locals més destacats, en un acte que també inclourà l’espectacle ‘Clinc!’ de la Companyia Pep Bou.

Després d’aquest primer acte, el Nadal entrarà de ple a les llars i als carrers de La Pobla a les 18.30 h. Serà llavors quan, a la Plaça de la Vila, hi tindrà lloc la Festa de l’encesa de la il·luminació nadalenca i de l’arbre de Nadal. A més, els assistents també podran gaudir amb la projecció del mapping ‘L’estrella d’un tronc de Nadal’, així com amb l’arribada del Tió a l’Ajuntament. Finalment, els assistents gaudiran d’un berenar a base de coca amb xocolata i llaminadures. Aquest primer cap de setmana d’actes nadalencs es veurà completat el diumenge a la tarda. En concret, a les 17.30 h, el Casal Cultural rebrà públic de totes les edats per a la projecció del film ‘Emoji’ en sessió de cinema familiar en 3D.

Transcorregut aquest primer cap de setmana del Nadal a La Pobla, l’activitat tornarà amb el tradicional dinar de Nadal de la gent gran (9 de desembre, al Pavelló) i amb una nova proposta infantil com és la sessió de L’hora del conte, amb ‘Les històries del Senyor Borra’ (15 de desembre, Biblioteca).

Llavors, La Pobla entrarà de ple en la celebració d’un Nadal que, entre molts altres actes, comptarà amb una visita molt especial: la de David DeMaría en concert, el 16 de desembre a les 19 h, per presentar ‘Séptimo cielo’, el seu darrer treball discogràfic. L’espectacle tindrà un preu de 5€, i la recaptació íntegra serà destinada a La Marató de TV3. Amb la mateixa finalitat solidària, l’endemà 17 de desembre serà el torn del Bingo per a La Marató, organitzat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes de La Pobla.

En els dies successius i fins a la Missa de Reis que el municipi celebrarà el 6 de gener per cloure les celebracions nadalenques, La Pobla i els seus habitants gaudiran d’un programa d’actes molt variat i farcit de propostes per a tots els gustos: des dels actes litúrgics al Parc infantil de Nadal, tot passant pel Concurs de pessebres, l’arribada dels tres Patges Reials, el Cagatió, la 34a representació dels Pastorets, el Torneig Dow de futbol base, el sopar i revetlla de Cap d’Any, l’esperada i il·lusionant visita dels Reis Mags i un llarg etcètera de propostes i activitats que, sens dubte, faran que el Nadal de La Pobla sigui molt especial.

També hi contribuiran els diferents musicals que l’Ajuntament ha programat, i que inclouen ‘Pinocho, un musical para soñar’ (23 de desembre. 19 h), espectacle finalista dels BroadwayWorld Spain 2015 en la modalitat de millor musical infantil; ‘Boig Nadal’ (25 de desembre, 19 h), una combinació teatral de dansa i màgia amb Souldance i Mag Albert; ‘El Mag d’Oz’ (29 de desembre, 19 h), que ofereix un gir inesperat al gran clàssic sobre la història de la Dorothy i els seus inseparables companys; i ‘Toy Musical the Story’ (5 de gener, 12 h), un espectacle que convidarà l’espectador a reflexionar i entendre que una joguina no mor mai i que pot fer feliços a molts nens.

Nadal solidari a La Pobla

D’altra banda i com ja és costum al municipi, l’Ajuntament ha previst diferents actes de caire solidari en el marc de les celebracions nadalenques. A més del concert de David DeMaría i del bingo organitzat per l’Associació de Jubilats i pensionistes, dos actes que recaptaran fons per a La Marató de TV3, La Pobla també podrà mostrar la seva solidaritat tot lliurant joguines a mode d’entrada solidària durant la celebració del Torneig Dow de futbol base.

Finalment, de l’11 de desembre al 7 de gener s’establirà una recollida solidària d’aliments. Tothom qui vulgui col·laborar amb aquesta iniciativa podrà aportar-hi aliments bàsics als diferents punts de recollida habilitats per a l’ocasió: l’escola, el Casal de la Gent Gran, el Casal Cultural, el Mercat i el Pavelló.

El programa complet dels actes nadalencs a La Pobla de Mafumet ja està disponible a l’App femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials de Facebook i Twitter.

La Pobla de Mafumet tasta l’oli nou i ja pensa en el Nadal

Més de 500 assistents en l’esmorzar popular solidari de la 18a Festa de l’oli
El mercadet d’objectes de segona mà i la cloenda de la Mostra de teatre tanquen els actes culturals del novembre a La Pobla.
Ahir diumenge, La Pobla va celebrar la 18a edició de la Festa de l’oli, una tradició molt esperada al
municipi tal i com demostren els més de 500 assistents que es van donar cita per gaudir d’un esmorzar
popular que va satisfer els paladars més exigents.

Amb les graelles a punt i les brases ben calentes, els participants de la 18a Festa de l’oli van anar
adquirint el tiquet de 3€ per rebre a canvi el seu esmorzar, que cada comensal va coure al seu gust. Un
cop preparats els aliments, no hi va faltar l’oli de la nova premsada, que va amanir el pa torrat i la carn
a la graella, per oferir un menú excel·lent per al matí del diumenge.
A més i seguint la iniciativa instaurada fa uns anys, la recaptació íntegra d’aquest esdeveniment serà
destinada a finalitats solidàries. En aquest sentit, la Festa de l’oli de La Pobla va aconseguir recaptar
més de 1.500 euros, la xifra més elevada des de la instauració d’aquesta finalitat solidària de la Festa
de l’oli de La Pobla.

Grans oportunitats amb petits preus
Mentre els comensals anaven degustant el seu esmorzar regat amb el millor oli nou a la zona de les
moreres, ben a prop va tenir lloc el Mercadet d’objectes de segona mà, instal·lat per a l’ocasió al Parc
de les Pobles. Les parades amb productes d’ocasió a preus molt reduïts van atraure una gran quantitat
de públic, en una iniciativa organitzada per l’Associació Familiar +30, que combina l’intercanvi i el
reciclatge de productes per donar-los una segona vida.

Finalment, el cap de setmana i els actes lúdics del mes de novembre van arribar al seu final aquest
passat diumenge a la tarda, quan l’auditori del Casal Cultural va obrir les seves portes per acollir la
representació de “Cyrano de Bergerac”. Aquest clàssic va ser interpretat per la secció júnior de La
Corriola Teatre, en el marc de la Mostra de teatre Carme Baget. De fet, l’edició 2017 va arribar al seu
final amb aquesta obra.
Així doncs, els habitants de La Pobla miren ja al futur i, en matèria lúdica i cultural, la propera cita
arribarà amb les festes nadalenques, que un any més serviran per omplir els carrers del municipi
d’il·lusió, màgia i convivència mentre arriben les dates més esperades de l’any

Aturada tècnica de la unitat de producció d’etilè de Dow

Avui dimecres dia 15 de novembre a les 8:05 hores, s’ha produït una incidència de subministrament elèctric a la planta d’etilè de Dow. Com a conseqüència, s’ha aturat la unitat de producció d’etilè ubicada a La Pobla de Mafumet/Perafort.
 
En aquests moments estem començant el procés de posada en marxa de la unitat, per tal d’assolir de nou la situació de funcionament normal. Aquest procés tindrà una durada aproximada de 48 hores.
 
Durant aquest període farem ús de la torxa, essent part del procés fins que el cracker arribi al seu ritme normal de funcionament.
 
Preguem disculpin les possibles molèsties causades durant l’episodi de torxa i la posterior posada en marxa de la planta.
 
Les torxes del complex industrial formen part dels sistemes de seguretat de les plantes i és habitual que funcionin durant processos de parada i/o anomalies de procés.

 

La Pobla degustarà diumenge l’oli nou

L’esmorzar popular i solidari centrarà l’activitat de la 18a Festa de l’oli, en un
diumenge que també oferirà la darrera representació de la Mostra de teatre
Diumenge, a partir les 9.30 hores, els habitants de La Pobla i tothom qui ho vulgui té una cita amb l’oli
nou del municipi. I és que la nova premsada del preuat aliment arribarà amb la 18a Festa de l’oli nou de
La Pobla, una cita imprescindible en el calendari cultural i festiu del municipi i que, com en edicions
anteriors, servirà per donar a conèixer la qualitat de l’oli acabat de collir i de premsar.

Com de costum, l’activitat tindrà lloc a la zona de les moreres, on s’oferirà un esmorzar popular. Les
barbacoes fumejaran tot coent uns aliments que, posteriorment, seran regats amb l’oli nou. Per accedir
a aquest suculent esmorzar, els assistents a l’acte hauran d’adquirir el tiquet pel preu simbòlic de 3
euros.

A més i seguint la iniciativa instaurada fa uns anys, la recaptació íntegra d’aquest esdeveniment serà
destinada a finalitats solidàries. En aquest sentit, la Festa de l’oli de La Pobla va reunir l’any passat fins
a 450 assistents, en un acte que va permetre als organitzadors recaptar un total de 1.197 euros.
Aquesta quantitat va ser lliurada posteriorment per l’Ajuntament a les Germanetes dels Pobres de
Reus. En aquesta ocasió, la recaptació també serà destinada a una entitat de caire solidari.
Un degoteig de premis per a l’oli pobletà

L’oli pobletà, intregrat a CEOLPE, ha estat àmpliament guardonat gràcies a la collita del 2016 i sota la
marca ‘El Trull’. Així, l’oli CEOLPE ha aconseguit el primer premi del CDO (Centre de
Desenvolupament de l’Oli); el primer premi PIERALISI (Espanya-Portugal), un accèssit a la fira
internacional Expoliva’17 i la menció especial ‘Tres gotas de Oro’ del concurs internacional “L’Oro del
Mediterraneo’17” (Itàlia).

D’altra banda i de manera paral·lela a l’activitat de la Festa de l’Oli, l’Associació Familiar Més30
organitzarà una nova edició del Mercadet d’objectes de segona mà, que tindrà lloc al Parc de les
Pobles. Aquesta fira local de l’intercanvi i el reciclatge va guanyant importància i seguiment amb el pas
de les edicions i, aquest proper diumenge, de ben segur que s’hi podrà trobar objectes molt
interessants a preus atractius.

Finalment, l’oferta d’actes públics i lúdics de La Pobla per al diumenge es veurà completada a la tarda,
amb la representació de la darrera obra inclosa en la Mostra de teatre Carme Baget. En aquesta
ocasió, els protagonistes seran els membres de la secció júnior de La Corriola Teatre, que interpretaran
un gran clàssic de la literatura i dels escenaris, com és “Cyrano de Bergerac

El Pobla s’emporta el derbi contra el Reus B

El president de la Federació Catalana, Andreu Subies, ha assistit al derbi. Foto: FCF

El Pobla s’ha endut el derbi de la tercera divisió nacional, que ha enfrontat els pobletans contra el filial del Reus Deportiu B, amb resultat d’1-0 a favor de l’equip local. Andreu Subies, president de l’FCF, acompanyat d’en Josep Vives, secretari de la junta directiva i delegat per Tarragona de l’FCF, ha assistit al partit.

Previ a la celebració del partit, Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla, i en Ivan Carrasco, president del club, han mostrat a la delegació federativa les noves instal·lacions del club, en un esforç conjunt de l’entitat i del municipi per respondre al repte de modernitat neccesari pel projecte esportiu del primer equip.

També han participat de la visita en Ricardo Pacheco, directiu FCF, en Ferran Garcia, delegat del CTA a Tarragona, en Raül Font, president del Consell Esportiu del Tarragonès i na Estefania Serrano, regidora d’esports de la Pobla de Mafumet.

El derbi s’ha aprofitat per fer la presentació de totes les categories del club, amb més de 250 jugadors a sobre de la gespa, amb una graderia plena i un ambient clarament festiu.

Tardor multicultural al Casal Cultural de La Pobla de Mafumet

Al novembre tindran lloc les dues funcions ajornades de la Mostra de teatre Carme Baget, així com el festival Guant de titelles i un concert d’orgue.El mes d’octubre finalitza amb la celebració de la Castanyada, mentre que dissabte passat va tenir lloc l’enèrgic concert de presentació de Jay Lem’on.
A La Pobla, l’estiu és sinònim d’alegria, diversió i vida social al carrer. I quan arriba la tardor, el
protagonisme es trasllada als espais tancats on poder seguir gaudint de l’àmplia oferta cultural que
programa tant l’Ajuntament com les entitats del municipi.

En aquest sentit, el mes de novembre oferirà al públic pobletà interessants propostes vinculades a
les arts escèniques, a la música i, fins i tot, a les xerrades amb ponents d’alçada. Pel que fa al grup
d’activitats escèniques que tindran lloc al Casal Cultural, aquest mes de novembre tindran lloc les
dues representacions emmarcades en la Mostra de teatre Carme Baget que, malauradament, van
haver de ser ajornades el passat mes d’octubre. Així, hom podrà gaudir amb els espectacles “Joan
de l’os” (4 de novembre) i “Cyrano de Bergerac” (19 de novembre).

Les obres seran interpretades, respectivament, per les seccions infantil i júnior de La Corriola Teatre. En ambdós casos, l’entradaals espectacles és gratuïta tot i que els espectadors podran col·laborar amb un recapte solidari d’aliments en favor del Banc d’Aliments.

D’altra banda, l’escenari del Casal Cultural també acollirà la representació de l’espectacle “Gnoma”,
en el marc del Festival Guant de titelles. L’obra, a càrrec de la Pea Green Boat Puppet Company de
Barcelona i que tindrà lloc l’11 de novembre a les 18 hores, gira al voltant del repte de la convivència
i l’amistat, les diferències i l’acceptació dels altres. Tot plegat transcorre amb uns protagonistes molt
especials i que captivaran els espectadors, com són la gnoma Gwendolyn i la seva amiga Matilda
l’ocell.
L’endemà diumenge, 12 de novembre, serà el torn per a la celebració d’un nou concert d’orgue. En
aquest cas, l’església rebrà a les 18 hores la visita de l’organista milanès Maurizio Salerno, que
oferirà un interessant repertori interpretat amb els excel·lents i particulars sons de l’orgue pobletà.
Tot a punt per a la Castanyada
Mentre els pobletans esperen l’arribada d’aquestes interessants propostes culturals que tindran lloc
durant el mes de novembre, faran temps tot gaudint d’una de les tradicions més arrelades al municipi
pobletà, com és la Castanyada. La festa de la tardor conviu des de fa uns anys amb el Halloween,
per la qual cosa aquest dimarts a la nit grans i petits compartiran espai al Pavelló municipal per
gaudir d’un sopar popular amb ball, discoteca mòbil i, per descomptat, l’espectacular i esfereïdor
passatge del terror.
Finalment, cal destacar que dissabte passat va tenir lloc el concert de Jay Lem’on (Albert Burrut).
Durant dues hores plenes de sorpreses i davant de més de 400 assistents, l’artista tarragoní i la seva
banda van oferir un concert màgic, enèrgic i emocionant, en un viatge sincer durant el qual va desgranar i explicar cadascuna de les aventures que s’amaguen darrere els set temes del seu primer
àlbum ‘Shake Your Mind’.

La posada en escena elegant va estar a l’alçada d’un auditori ple de gom a
gom per a l’ocasió, amb un públic que es va entregar durant tota l’actuació. El moment àlgid i més
emotiu de l’actuació va arribar quan la veu de Jay Lem’on, acompanyada només al piano, va fer
arribar la música al més enllà.

La Pobla i l’Obra Social ‘la Caixa’ renoven el seu conveni per afavorir els més necessitats

Joan Maria Sardà, alcalde de La Pobla, i Alexis Gómez, director d’Institucions de Caixabank, han rubricat aquest acord segons el qual l’Obra Social ‘la Caixa’ aportarà 2.500 euros a l’Ajuntament.

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet i l’Obra Social ‘la Caixa’ han formalitzat aquest matí la renovació del conveni que, des de fa uns anys, mantenen amb l’objectiu d’oferir el seu suport a les famílies del municipi en situació de risc d’exclusió social. Aquest acord representa una aposta clara del consistori pobletà i l’Obra Social ‘la Caixa’ per fer costat als col·lectius més vulnerables, a través de la creació, l’impuls o el suport de projectes amb finalitats socials.

Joan Maria Sardà, alcalde de La Pobla, i Alexis Gómez, director d’Institucions de Caixabank, han rubricat aquest acord segons el qual l’Obra Social ‘la Caixa’ aportarà 2.500 euros a l’Ajuntament, que destinarà aquests nous recursos al desenvolupament dels diferents programes socials municipals de suport a les persones en risc d’exclusió social.

En aquest sentit, la dotació íntegra del conveni signat avui serà destinada a la concessió de beques menjador per als alumnes de la llar d’infants que es trobin en una situació econòmica més vulnerable. D’aquesta manera, l’Ajuntament de La Pobla, amb la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’, farà costat a les famílies en situació de risc d’exclusió social a través d’aquestes beques menjador, que garanteixen que els infants beneficiaris tinguin una nutrició adequada. Les beques seran concedides a través de l’AMPA del centre educatiu, des d’on seran gestionades les peticions i adjudicacions vinculades a aquest pla d’ajuts.

La Pobla acull el debut discogràfic de Jay Lem’on

‘Shake Your Mind’ suposa el debut d’aquest jove tarragoní, que actuarà a La Pobla acompanyat per la seva banda.

L’artista tarragoní Jay Lem’on (Albert Burrut), aterrarà aquest proper dissabte a l’escenari del Casal Cultural de La Pobla on, a les 19.30 h, desgranarà els títols que donen forma al seu primer treball discogràfic.

‘Shake Your Mind’ suposa el debut d’aquest jove tarragoní, que actuarà a La Pobla acompanyat per la seva banda, la qual està integrada pel baixista David Cuenca, el bateria Joan Torné, el pianista Alex Badi i el guitarrista Xavier Oró. Junts, faran vibrar el públic assistent amb una proposta musical que inclou ritmes pop-rock/soul i, sobretot, molta energia.

Les propostes culturals basades en l’animació continuaran el proper 31 d’octubre, amb la celebració de la Castanyada. Als imprescindibles i sempre sol·licitats panellets, moniatos i moscatell s’hi afegeix la ja plenament consolidada celebració del Halloween, que un any més comptarà amb l’espectacular i esfereïdor passatge del terror al Pavelló municipal.La nit del 31 d’octubre, Castanyada i Halloween es donaran la mà en una festa que també inclou sopar, ball i discoteca mòbil.

Activitats del cap de setmana

D’altra banda, el darrer cap de setmana ha estat ben intens pel que fa activitat al municipi pobletà, tota vegada que ha tingut lloc fins a tres propostes que han assolit una elevada participació. En aquest sentit, la platea del Casal Cultural es va omplir d’un públic familiar el dissabte a la tarda. Grans i petits van gaudir amb la projecció de la pel·lícula ‘Tadeo Jones’.

La caminada popular i solidària va tenir lloc diumenge i va congregar més de 300 inscrits.

També hi va haver espai per a l’esport i la salut, a través d’una nova edició de la caminada popular i solidària. La trobada va tenir lloc ahir diumenge i va congregar més de 300 inscrits. L’organització els va lliurar a tots ells una bossa d’avituallament, en una cita que combina el vessant esportiu amb el solidari, ja que els assistents van poder col·laborar amb una causa benèfica. Com sempre, la caminada va transcórrer per l’entorn urbà i rural de La Pobla, a través dels itineraris saludables del municipi i acompanyats en tot moment pels membres de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de La Pobla de Mafumet.

Els jubilats i pensionistes del municipi van celebrar la seva particular Castanyada el passat dissabte a la nit, amb més de 120 assistents.

Tanmateix, els jubilats i pensionistes del municipi van celebrar la seva particular Castanyada aquest passat dissabte a la nit. Ho van fer amb un sopar i ball que va reunir més de 120 assistents, en una nova mostra de la vitalitat i energia que desprèn la gent gran del poble i que els porta a protagonitzar una atapeïda agenda d’activitats al llarg de l’any.

El fort temporal malmet la piscina de La Pobla

La Pobla de Mafumet va patir ahir al vespre un dels pitjors temporals de pluja i vent de les darreres dècades, i que va provocar importants danys materials al poble. Per sort, no cal lamentar cap dany personal, si bé la coberta de la piscina municipal ha quedat força malmesa. Aquest equipament municipal va patir el despreniment parcial de les peces translúcides que conformen la seva coberta retràctil, així com altres danys en vidres i mobiliari. A més, alguns dels cables d’acer que suporten l’estructura també van ser malmesos per la ventada. Tot plegat ha provocat el tancament de manera indefinida de la zona d’aigües del Complex Esportiu Municipal, durant el temps necessari per a l’avaluació dels danys ocasionats i la seva pertinent reparació.

Així mateix, el temporal també va provocar el trencament de branques i fins i tot la caiguda d’alguns arbres al poble. En total, el consistori ha detectat fins a dotze arbres afectats, d’entre els quals destaquen un xiprer caigut al cementiri i un pi que va caure sobre la tanca del recinte poliesportiu municipal, fent malbé la part metàl·lica d’aquesta.

A hores d’ara, la brigada municipal treballa en la retirada dels arbres caiguts i dels materials trencats, així com en el restabliment de la normalitat a l’entorn de la piscina municipal de La Pobla.

 

Cultura, salut i tradició per a l’octubre de La Pobla

Imatge d’arxiu de la Castanyada de l’any passat.

Amb la tardor ja instal·lada en l’activitat quotidiana, a La Pobla han arribat també les cites que, any rere any, veuen la llum cada mes d’octubre. Així, aquest mes d’octubre ha tingut lloc la Mostra de teatre Carme Baget, que va arribar al seu final aquest passat dissabte amb la representació d’un clàssic universal com és ‘Cyrano de Bergerac’. La interpretació va anar a càrrec de la secció juvenil de la Corriola Teatre, en una edició de la Mostra que ha estat plenament protagonitzada pels joves talents de l’escena teatral pobletana.

Encara dins l’àmbit cultural, aquest mes d’octubre també hi haurà espai per al cinema i per a la música, tota vegada que el públic familiar podrà gaudir amb la projecció del film ‘Tadeo Jones’. La cita tindrà lloc al Casal Cultural, el dissabte 21 d’octubre a les 18.30 h. I una setmana després, el protagonisme recaurà en un jove valor del panorama musical. Jay Lem’on pujarà a l’escenari del Casal Cultural a les 19 hores del 28 d’octubre, per oferir al públic pobletà el seu primer treball discogràfic. Els assistents podran gaudir d’un concert fresc i molt agradable, on hi tindran cabuda ritmes soul, pop, folk i rock.

Però, a més de les propostes culturals que també es veuran completades amb noves reunions del Club de lectura i de l’Hora del conte, aquest mes d’octubre també hi haurà temps per a l’esport i la salut. I és que des de l’Ajuntament s’ha programat una nova edició de la caminada popular i solidària.

La trobada tindrà lloc el diumenge 22 d’octubre, a les 10 hores, al Parc de les Pobles. Des d’allí, grans i petits compartiran una agradable passejada per l’entorn urbà i rural de La Pobla, a través dels itineraris saludables del municipi. Aquesta cita oferirà, com sempre, diferents circuits adaptats a les capacitats de cada participant. A més, l’organització lliurarà a cada inscrit una bossa d’avituallament, en una cita que combina el vessant esportiu amb el solidari, ja que els assistents tindran l’oportunitat de col·laborar amb una causa benèfica. Els interessats a participar-hi s’hi poden inscriure a l’Ajuntament, de 10 a 14 hores, fins el proper 18 d’octubre.

Finalment, el mes d’octubre inclou també una de les festes tradicionals més esperades i participades pels habitants de La Pobla, com és la Castanyada. Als imprescindibles i sempre sol·licitats panellets, moniatos i moscatell s’hi afegeix la ja plenament consolidada celebració del Halloween, que un any més comptarà amb l’espectacular i esfereïdor passatge del terror al Pavelló municipal. La nit del 31 d’octubre, Castanyada i Halloween es donaran la mà en una festa que també inclou sopar, ball i discoteca mòbil. L’Ajuntament mantindrà obert el termini d’inscripcions a la Festa de la Castanyada fins al 21 d’octubre.

La Mostra de Teatre Carme Baget aixeca el teló a La Pobla


El Casal Cultural de La Pobla de Mafumet tornarà a acollir la Mostra de Teatre Carme Baget, que en aquesta edició de 2017 oferirà fins a tres espectacles interpretats per l’entitat organitzadora de la Mostra: la Corriola Teatre.

L’entitat pobletana ofereix al gran públic aquest recital teatral que, des del 2007, serveix per homenatjar a Maria del Carme Baget, sòcia fundadora de l’entitat cultural que va morir i de la qual es recorda el seu esforç, empenta i compromís amb el teatre pobletà i la cultura en general.

En aquesta ocasió, la Mostra tindrà com a principals protagonistes les joves fornades d’intèrprets locals, tota vegada que seran les seccions infantil, júnior i juvenil de La Corriola les que interpretaran fins a tres obres. Tot plegat donarà inici aquest proper dissabte 30 de setembre, a les 19 hores, amb la representació de “Joan de l’os”, a càrrec de la secció infantil de l’agrupació teatral pobletana.

L’endemà diumenge, 1 d’octubre, i també a les 19 hores, pujaran a l’escenari els membres de la secció júnior de La Corriola Teatral, que interpretaran “Canviant el món”, mentre que la Mostra de Teatre Carme Baget 2017 arribarà al seu final el dissabte 7 d’octubre. Ho farà, també a les 19 hores, amb tot un clàssic: “Cyrano de Bergerac”. En aquesta ocasió, serà la secció juvenil de La Corriola la que posarà de manifest que el teatre i la interpretació tenen un gran futur a La Pobla, tota vegada que la pedrera d’intèrprets segueix ben activa.

D’altra banda, cal destacar que totes tres representacions seran gratuïtes i d’accés lliure, si bé com en anteriors edicions de la Mostra de Teatre Carme Baget, l’organització habilitarà un recapte solidari d’aliments a fi que el públic assistent pugui col·laborar, de manera voluntària, amb els més necessitats.

El 7è Duatló de La Pobla reuneix 200 participants

 

La Pobla de Mafumet va tornar a vibrar amb l’esport del més alt nivell, gràcies a una nova edició del Duatló que, des de fa set anys, organitzen conjuntament l’Ajuntament i Running Solutions. En aquesta setena edició van competir-hi fins a 200 esportistes, que van completar un recorregut exigent i entretingut, que els duatletes van superar davant l’atenta mirada del nombrós públic que es va congregar per animar els participants i gaudir de l’espectacle.

Abans de l’inici de la competició van tenir lloc diverses curses infantils, on va quedar demostrat que La Pobla té una bona pedrera en el món de l’atletisme. A més, tots els participants infantils van rebre una medalla i llaminadures com a recompensa al seu esforç.

Pel que fa al vessant competitiu, Albert Torres va proclamar-se com a guanyador absolut del 7è Duatló de La Pobla, amb un temps d’1h 2m 37s. Van completar el podi Pol Espinosa (1h 3m 6s) i Marcel Gual (1h 3m 27s), en una competició molt ajustada, ja que els tres integrants del podi absolut van completar la prova amb una diferència de només 50 segons.

Quant a la categoria femenina, el triomf final va ser per a la duatleta Nuria Florencio, que va aturar el cronòmetre en 1h 14m 7s. El podi femení va ser completat per Marta Camps (1h 17m 54s) i per Lali Masriera (1h 19m 1s).

Pel que fa a la resta de categories en competició en aquesta setena edició del Duatló de La Pobla, es van proclamar guanyadors masculins Óscar Carrasco en categoria sènior, amb un temps d’1h 7m 52s; Luis López, millor classificat en més de 40 anys amb un cronòmetre d’1h 9m 40s; i Jerónimo Ortiz, vencedor en més de 50 anys amb 1h 12m 56s.

Així mateix, també van pujar al calaix més alt del podi Marta Tajes, com a guanyadora de la categoria sènior femenina amb un temps d’1h 33m 27s; i Carme López, vencedora en categoria de més de 40 anys amb una marca d’1h 37m 22 s.

Final molt ajustat en relleus

D’altra banda, el setè Duatló va oferir un final molt competit en la modalitat de relleus, tota vegada que les tres parelles integrants del podi absolut van estar separades per només 11 segons. Així, la parella “Jorge-Jordi” es va proclamar vencedora amb un temps de 59m 54s. Vuit segons més va necessitar l’equip “Unica/Best/Pallares”, mentre que el podi va ser completat per la parella “Flor de Triatló-Biking Point”, amb un temps d’1h 2s.

Els millors competidors locals també tenen premi

En aquesta modalitat de relleus també es van imposar les parelles “Trail Tarraco Ladies”, en modalitat femenina i amb una marca final d’1h 12m 57s, així com “Megabici Team Mixto”, en categoria mixta, amb un temps d’1h 9m 39s. Precisament aquesta última parella també es va proclamar guanyadora d’un dels premis als millors competidors locals, guardó que també van aconseguir Antonio Luque (1h 22m 27s) en la modalitat individual, i les parelles “Speed Team” i “Club Triatló Femení”, en les modalitats de relleu masculí i femení, respectivament.

Més enllà del vessant purament esportiu, la jornada va destacar pel bon ambient viscut als carrers de La Pobla, així com per la botifarrada popular que van poder degustar tots els participants d’aquesta prova que, amb els pas dels anys, ja s’ha consolidat com una cita imprescindible per als amants del duatló al nostre territori.

La Pobla degusta la 26a Paella popular

Un moment de la celebració de la tradicional paella popular de La Pobla

Fidel a la tradició, una espectacular traca pirotècnica va esclatar al punt de les 14 hores per donar el tret de sortida a una nova edició de la Paella Popular de La Pobla de Mafumet.

La celebració, que el municipi va estrenar l’any 1991 i que acumula ja 26 edicions, va reunir prop de 1.800 persones a la zona de les moreres. L’excusa era cuinar i degustar una paella. El rerefons, la possibilitat de compartir un acte que any rere any serveix per cohesionar socialment el poble, gràcies a les 60 paelles cuinades per les colles participants, així com pels espectacles d’animació proposats per l’organització i que van permetre arrodonir una jornada perfecta.

El ressò de la traca pirotècnica va marcar el moment en què els assistents a aquesta celebració van poder tirar l’aigua a la seva paella i, d’aquesta manera, van enllestir la preparació del seu arròs. Amb tot, la jornada va començar molt abans. I és que a primera hora del matí els participants més matiners van poder recollir la llenya, la paella i els ingredients que l’Ajuntament aporta a cada colla participant en la Paella Popular.

En aquesta ocasió, l’organització va facilitar 203 quilos d’arròs i de sípia; 114 litres d’oli; 55 quilos de gambes, crancs, cloïsses, galeres, pèsols i costelles; 104 quilos de musclos i tomàquets; 60 pollastres; 163 melons; 68 síndries; i molts altres ingredients bàsics per gaudir d’aquesta festa gastronòmica.

Paral·lelament, la jornada va incloure diferents activitats d’animació per a grans i petits, en sessió de matí i de tarda al Parc de les Pobles, i a la mateixa carpa mentre els comensals anaven degustant les seves paelles. Tot plegat va configurar una jornada molt especial que es va allargar fins a l’hora del sopar que, molts dels assistents a la Paella, van voler compartir a la mateixa carpa.

Finalment, la discoteca mòbil va fer ballar aquells que van aguantar després de tota una jornada d’intensa activitat.

La Paella, sinònim de solidaritat

D’altra banda i com ja és tradició, en el marc de la Paella Popular es va fer una recollida d’aliments de primera necessitat. Per cinquè any consecutiu, Creu Roja de Tarragona va ser beneficiària d’aquesta recollida que va tenir lloc en una carpa ubicada al mateix recinte i a la qual, els assistents hi van poder deixar aliments bàsics per ajudar les persones més necessitades.

De tot plegat, els assistents en van fer un excel·lent resum a través de les diferents xarxes socials, tot utilitzant l’etiqueta #paellalapobla2017, amb la qual l’Ajuntament va convidar els prop de 1.800 participants de la Paella Popular a deixar el seu testimoni escrit o fotogràfic d’aquesta festa única i multitudinària que, com sempre, va comptar amb l’assistència d’una nodrida presència de representants institucionals i del teixit econòmic i social del nostre territori.

La Paella Popular s’emmarca dins el conjunt de les Festes d’Estiu celebrades a La Pobla i s’ha convertit amb els anys, en el preludi de les celebracions de la Diada de Catalunya. A més, és un clar exemple de bon ambient entre els veïns i veïnes del municipi que, any rere any, participen molt activament en aquesta celebració.

La Pobla es prepara per continuar de festa el setembre

Dissabte passat va tenir lloc la 23a Festa del Romesco, que va comptar amb 17 parelles participants i més de 400 assistents.

La celebració de les Festes d’Estiu de La Pobla de Mafumet segueix el seu curs i ja s’encamina cap als actes previstos per al mes de setembre. Tot plegat donarà inici divendres vinent a la tarda, amb la gran festa de final d’estiu. La celebració donarà inici a les 18 hores amb una disco mòbil i una sessió de pinta cares per als infants, mentre que una hora després serà el torn per a la divertida i acolorida Holy Party. Aquesta proposta es va estrenar amb èxit l’estiu passat i, enguany, torna amb més força per celebrar una explosió de colors a la pista coberta del municipi.

L’endemà dissabte, 2 de setembre, la proposta festiva serà doble. D’una banda, el Ball de Diables Els Set Pecats Capitals organitzarà la primera Trobada de Bestiari de La Pobla. L’acte comptarà amb la presència de l’Au Fènix, la bèstia de foc de La Pobla, així com d’altres grups convidats: el Ruc lo Templat d’Ascó; la Pigota de la Pobla de Montornès; i el Drac Baluk Astharot de Terrassa. La cita donarà inici a la plaça de la Vila amb la plantada de les bèsties convidades, a les 19.30 h, i continuarà amb l’inici del correfoc (21 h).

I d’una altra banda, les celebracions de dissabte es veuran completades amb la Festa rumbera que, a partir de les 21.30 hores i a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal, posaran ritme a la nit pobletana amb un concert organitzat per l’Associació Gitana Cultural Satipen i que comptarà amb l’actuació de Pedrito Santiago i Belén Junén.

Finalment, el cap de setmana viurà el seu darrer acte festiu diumenge al matí, amb la celebració de la gran festa familiar de cloenda de la temporada d’estiu de les piscines municipals. L’acte inclou ‘Uluburun, un naufragi a la piscina’. Es tracta d’una activitat de caràcter arqueològic i lúdic, a través dels quals els participants podran descobrir el tresor del vaixell més antic naufraga t a la Mediterrània, l’Uluburun, que va enfonsar-se a l’Edat del Bronze.

El 7a Duatló de La Pobla de Mafumet obre inscripcions

Les inscripcions ja estan obertes per a la setena edició del Duatló de La Pobla de Mafumet, que es disputarà el proper 16 de Setembre. Com a novetats, en aquesta edició també és disputarà una cursa infantil.

A les 18h començarà el Duatló de La Pobla de Mafumet que constarà, en aquest ordre, de 5 quilòmetres de cursa a peu, 18 quilometres en BTT i 2,5 quilòmetres de cursa a peu per finalitzar.

En aquesta setena edició també es podrà escollir entre realitzar el duatló de forma individual o per relleus (masculí, femení o mixte).

Prèviament a la sortida del duatló tindran lloc les curses infantils, les inscripcions de les quals es poden fer mitjançant l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet.

Tots els participants seran obsequiats amb una samarreta tècnica i disposaran de servei de dutxes, guarda-roba, avituallament durant la cursa a peu i avituallament final amb botifarrada i cervesa o refresc.

Més informació e inscripcions: www.duatlopoblamafumet.com

La Festa del Romesco de La Pobla, ajornada en senyal de dol, es farà aquest dissabte

Imatge de la Festa del Romesco de l’any passat.

Després que l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet va decretar el passat divendres l’ajornament dels actes festius previstos per al passat cap de setmana, en senyal de dol i de solidaritat amb les víctimes dels terribles atemptats que van tenir lloc a Barcelona i Cambrils, el municipi pobletà vol tornar a la normalitat i ja té noves dates per a la celebració dels actes emmarcats en el programa de les Festes d’Estiu.

En aquest sentit, la tradicional Festa del Romesco, que enguany arriba a la seva 23a edició, tindrà lloc aquest proper dissabte. A partir de les 19 hores, els jardins del Pavelló acolliran aquesta imprescindible competició gastronòmica, que en aquesta ocasió comptarà amb 17 parelles participants. Totes elles elaboraran una cassola de romesco amb el seu toc personal, amb l’objectiu de fer-se amb el títol de ‘Mestre romescaire’.

D’altra banda, també té nova data de celebració la Festa rumbera. El concert, organitzat per l’Associació Gitana Cultural Satipen i que comptarà amb l’actuació de Pedrito Santiago y Belén Belén Junén, tindrà lloc el dissabte 2 de setembre, a les 21.30 hores, a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal.

Un tercer acte ajornat també té nova data: la Festa del pernil, que anualment organitza la Llar de Jubilats i Pensionistes de La Pobla.

Aquesta tradicional trobada estiuenca dels jubilats pobletans tindrà lloc el proper divendres, 25 d’agost, a les 20 hores.

A més de degustar aquest producte tan típic i valorat de casa nostra, els assistents també gaudiran d’un ball. Tot plegat, a la pista coberta.

Així mateix, l’activitat de les Festes d’Estiu a La Pobla enceta des d’avui i fins divendres una cita esportiva de gran nivell, com és el Torneig de futbol sala júnior.

La pista coberta acollirà aquesta competició que, any rere any, va guanyant en participació i en seguiment i que, enguany, promet oferir interessants partits entre joves promeses d’aquesta especialitat esportiva.

Finalment, la programació de les Festes d’Estiu relativa al mes d’agost posarà el seu punt i final aquest proper dissabte. Ho farà amb una nova sessió de cinema a la fresca, a les 21 hores i a la pista coberta.

En aquesta ocasió, l’oferta passa pel divertit títol de cinema d’animació ‘Capità Calçotets’, que concentrarà grans i petits davant la pantalla del Cinema a la fresca pobletà.

Posteriorment i ja al mes de setembre, La Pobla gaudirà d’actes com la Festa rumbera, la Paella Popular, la Diada de Catalunya o el Duatló, entre d’altres

La Pobla acomiada l’Humor Amarillo i es prepara pel romesco

Un dels moments més esperats de l’estiu a La Pobla va arribar, per fi, aquest passat dissabte. La divertida i refrescant gimcana d’estil Humor Amarillo va aterrar a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal per engrescar grans i petits a superar un circuit carregat de reptes, de rialles i de competició, tota vegada que l’organització va preveure fins a tres categories, amb medalles per als participants i trofeus per als tres primers classificats de les categories infantil (de 8 a 12 anys), júnior (13-1 anys) i sènior (a partir dels 17 anys).

Mentrestant, els pobletans més petits també van tenir la seva quota de diversió i gresca al parc d’inflables instal·lat al costat de la gimcana d’Humor Amarillo, una proposta que La Pobla va estrenar enguany i que va assolir un destacat èxit de participació i d’acceptació per part dels pobletans.

L’activitat festiva i refrescant del passat dissabte es va veure completada amb la sessió matinal, que va oferir a grans i petits una nova oportunitat de combinar velocitat i aigua gràcies al tobogan aquàtic instal·lat al Camí de l’Horta.

Tot a punt per degustar el millor romesco

Amb vistes als propers actes emmarcats en el programa de les Festes d’Estiu de La Pobla, l’activitat tornarà aquest proper dissabte, 19 d’agost, amb dues propostes més: a la tarda, la Festa del Romesco arribarà a la seva 23a edició per tornar a demostrar la bona mà que els pobletans i les pobletanes tenen amb aquesta recepta tradicional. Fins a 17 participants intentaran fer-se amb el títol de Mestre Romescaire que, estiu rere estiu, suposa un dels moments més destacats de l’estiu a La Pobla.

D’altra banda i un cop finalitzi la Festa del Romesco, grans i petits podran acudir a la pista coberta del CEM on, a partir de les 21.30 hores, donarà inici la Rumba a la fresca, un concert que comptarà amb l’actuació de Miguelito Amaya i de Junén. Aquesta activitat està organitzada per l’Associació Gitana Cultural SATIPEN, i compta amb la col·laboració del pobletà Bar Los 7 Enanitos, així com de l’Ajuntament del municipi.

I encara al mes d’agost, les Festes d’Estiu oferiran dues propostes més: el torneig de futbol sala júnior, que tindrà lloc del 21 al 25 d’agost, i una nova sessió de cinema a la fresca, la nit del 26 d’agost, amb el divertit film ‘Capità Calçotets’.

La diversió d’Humor Amarillo arriba a La Pobla

Imatge d’arxiu de l’edició 2016 de la Festa del Romesco.

Després d’un cap de setmana de parèntesi, l’activitat de les Festes d’Estiu torna a La Pobla de Mafumet. I ho farà amb una proposta d’allò més divertida i esbojarrada: la gimcana d’Humor Amarillo que, el proper dissabte, estarà a disposició d’adults i joves. Tots els participants podran reviure i protagonitzar algunes de les proves més destacades i recordades del famós programa televisiu homònim dels anys 90. Paral·lelament, els infants tindran el seu propi espai de diversió amb el parc d’inflables.

Totes dues propostes estaran ubicades a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal i obriran portes a les 18 hores, si bé la diversió no serà exclusiva de la tarda de dissabte. Ja al matí, grans i petits podran refrescar-se i riure amb el tobogan aquàtic que, de 10 a 14 hores, estarà ubicat al Camí de l’Horta per a gaudi de tothom.

Després d’un dissabte on la diversió i l’humor seran els ingredients principals, les Festes d’Estiu tornaran una setmana després, el 19 d’agost, amb dues propostes més: a la tarda, la Festa del Romesco arribarà a la seva 23a edició per tornar a demostrar la bona mà que els pobletans i les pobletanes tenen amb aquesta recepta tradicional. Els interessats a participar-hi poden formalitzar la seva inscripció a l’Ajuntament, fins aquest proper dijous.

Un cop finalitzi la Festa del Romesco, grans i petits podran acudir a la pista coberta del CEM on, a partir de les 21.30 hores, donarà inici la Rumba a la fresca, un concert que comptarà amb l’actuació de Miguelito Amaya i de Junén. Aquesta activitat està organitzada per l’Associació Gitana Cultural SATIPEN, i compta amb la col·laboració del pobletà Bar Los 7 Enanitos, així com de l’Ajuntament.