TARRAGONA 21

La Setmana de la Cultura de La Pobla arriba a l’equador amb la celebració de Sant Jordi

Imatge de la celebració dels Jocs Florals escolars, durant el matí. A la tarda i com ja ve sent habitual, l’Ajuntament ha obsequiat els veïns i veïnes del municipi amb un llibre. El títol triat enguany ha estat ‘La Pobla dels meus records’, obra de Josep Bultó.

Un moment de l’estrena de ‘Llir entre cards. L’amor de Tirant lo Blanc i Carmesina’, una adaptació lliure de la novel·la de Joanot Martorell, ‘Tirant lo Blanc’.

La Pobla de Mafumet continua celebrant els actes organitzats amb motiu de la seva Setmana de la Cultura. El tret de sortida a la programació es va donar el passat dissabte amb l’estrena de ‘Llir entre cards. L’amor de Tirant lo Blanc i Carmesina’, una adaptació lliure de la novel·la de Joanot Martorell, ‘Tirant lo Blanc’. El Casal Cultural pobletà es va omplir de gom a gom per assistir a aquesta representació que va anar a càrrec de l’entitat local la Corriola Teatre, i que es va poder veure en dues sessions, una dissabte al vespre i l’altra, diumenge a la tarda.

Com no podia ser d’una altra manera, la celebració de la diada de Sant Jordi ha tingut un pes important en el marc d’aquesta programació. La jornada s’ha iniciat amb la celebració dels Jocs Florals escolars durant el matí. A la tarda i com ja ve sent habitual, l’Ajuntament ha obsequiat els veïns i veïnes del municipi amb un llibre. El títol triat enguany ha estat ‘La Pobla dels meus records’, obra de Josep Bultó que narra les vivències i records de les famílies pobletanes al llarg del temps, sota la perspectiva de l’autor.

El llibre ha estat presentat en un acte al Casal Cultural del municipi al qual hi han assistir nombrosos habitants del municipi. En el marc d’aquest acte, Bultó ha incidit en la idea que ‘és important deixar memòria per a les generacions futures, d’un model de vida que poc a poc va desapareixent’. Per la seva banda, l’alcalde de La Pobla, Joan Maria Sardà, ha destacat que ‘es tracta d’un llibre que parla de nosaltres, dels habitants de La Pobla, de la gent que durant dècades ha contribuït a engrandir el nostre municipi. Les persones són la base de qualsevol societat, d’això no hi ha dubte. I aquestes persones formen famílies i nissagues que, en ocasions, arrelen en un municipi. D’aquestes famílies, i d’altres que per circumstàncies van marxar de La Pobla, ens parla Josep Bultó en aquest llibre’.

A més d’obsequiar els veïns i veïnes amb un exemplar de ‘La Pobla dels meus records’, tots els assistents a l’acte han rebut també un punt de llibre i una rosa. Finalment, entre les activitats organitzades a La Pobla amb motiu de la Diada de Sant Jordi, ha tingut lloc un concert a càrrec de l’Orquestra de Cambra de L’Empordà que ha ofert l’actuació ‘Concert desconcertant’.

Els actes amb motiu de la Setmana de la Cultura de La Pobla continuaran divendres vinent al Casal Cultural amb la xerrada “Jo dona liderant en femení”, a càrrec de Sui Generis. L’endemà dissabte, i de nou al Casal Cultural, Joan Reig i els membres dels Clubs de lectura de La Pobla, protagonitzaran el recital literari de poemes i cançons de Sant Jordi, a partir de les 19 hores. El punt i final a la Setmana de la Cultura es posarà diumenge 29 amb una jornada de portes obertes a la Biblioteca, equipament municipal que ha estat reformat recentment.

La Setmana de la Cultura de La Pobla té l’objectiu de difondre i promocionar la cultura en àmbits diversos, com el teatre, la literatura, la música, etc. Enguany, han estat deu les propostes organitzades en el marc d’aquesta setmana que de nou, ha tingut molt bona acollida entre els veïns i veïnes de La Pobla de Mafumet.

La Setmana de la Cultura arriba a La Pobla

Un any més, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha organitzat un seguit d’actes al voltant de la Diada de Sant Jordi i del Dia Internacional del Llibre. L’objectiu és difondre i promocionar la cultura en els seus diferents àmbits, del teatre a la literatura, de la música a la conferència. Tot suma i, en aquesta ocasió, són deu les propostes que donen forma a la Setmana de la Cultura de La Pobla de Mafumet.

Els actes culturals obriran el teló al Casal Cultural, amb l’estrena de “Llir entre cards. L’amor de Tirant lo Blanc i Carmesina”. La darrera producció de l’entitat local La Corriola Teatre portarà a l’escenari pobletà una adaptació lliure per a teatre de la novel·la “Tirant lo Blanc”, de Joanot Martorell. Tal i com ja va succeir en la darrera gran estrena de de La Corriola Teatre, amb “El Rei Lleó”, aquest nou projecte ha despertat una considerable expectació entre el públic pobletà i dels municipis de l’entorn, que podran gaudir d’aquesta proposta teatral aquest proper dissabte 21 d’abril, a les 21 hores, i l’endemà diumenge, a les 18.30 hores. En ambdós casos, els interessants en assistir-hi poden fer-se amb les darreres entrades al a venda, que estan disponibles al Casal Cultural avui dimecres i també el divendres, 20 d’abril, en horari de 19 a 20.30 hores. També poden adquirir la seva localitat a través del telèfon 604 357 980. El preu de l’entrada és de 3 euros.

Un cop passat el cap de setmana i estrenada la darrera producció de La Corriola Teatre, l’atenció cultural dels pobletans tornarà de nou al Casal Cultural el dilluns 23 d’abril. La Diada de Sant Jordi inclourà diversos actes, que començaran amb els Jocs florals escolars, al matí, i continuaran a les 18.30 hores amb la presentació del llibre “La Pobla dels meus records”, obra de Josep Bultó i que narra les vivències i records de les famílies pobletanes al llarg del temps, sota la perspectiva de l’autor.

En acabar l’acte de presentació tindrà lloc el concert de Sant Jordi, amb l’actuació de l’Orquestra de l’Empordà, mentre que la jornada arribarà al seu final amb el tradicional lliurament del llibre, el punt de llibre i la rosa a tots els veïns i veïnes que assisteixin a l’acte.

Després d’uns dies de parèntesi, l’activitat vinculada a la Setmana de la Cultura de La Pobla de Mafumet tornarà el divendres, 27 d’abril, amb un nou acte al Casal Cultural. En concret, a les 18.30 hores hi tindrà lloc la xerrada “Jo dona liderant en femení”, a càrrec de Sui Generis.

L’endemà dissabte i de nou al Casal Cultural, Joan Reig i els membres dels Clubs de lectura de La Pobla protagonitzaran el recital literari de poemes i cançons de Sant Jordi, a partir de les 19 hores. I encara en clau literària, el diumenge 29 d’abril la Setmana de la Cultura arribarà al seu final amb la jornada de portes obertes a la Biblioteca, per visitar la reforma realitzada en aquest equipament municipal. L’acte tindrà continuïtat a l’aparcament annex al Casal Cultural, on hi tindrà lloc un vermut popular amb animació infantil a càrrec de Karaoke Kids, que oferiran al públic assistent i sobretot als infants l’espectacle “El misteri de les lletres”.

L’Assemblea General de l’AEQT es reuneix a la Pobla de Mafumet

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) va celebrar aquest dilluns a la tarda la seva Assemblea General, que va tenir lloc a l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, continuant amb el costum de l’associació de celebrar la seva assemblea de forma itinerant en els diferents municipis on la Indústria està present.

Durant la trobada, els directors de les companyies de la química tarragonina van escoltar l’informe del president, Josep Francesc Font, qui va exposar les línies que han de regir les accions de l’associació i del sector en general en un futur proper.

També va exposar el seu informe el nou gerent de l’AEQT, Juan Pedro Díaz, incorporat el passat mes de febrer i que, per tant, s’adreçava per primer cop a l’Assemblea General de l’associació. Díaz va aprofitar per presentar-se a ell mateix i també a la resta de l’equip de professionals de l’AEQT, i en format de declaració d’intencions va desgranar les bases que guiaran la seva gestió.

També van intervenir, un per un, els presidents de les diferents comissions en les quals s’estructura la tasca de l’AEQT: Activitats Logístiques i Portuàries, Comunicació, Energia, Medi Ambient, Seguretat, Sociolaboral, Territori i Empreses de Serveis. Cadascun d’ells va exposar quines han estat les principals àrees de treball i accions dutes a terme per la seva comissió en el temps que ha transcorregut des de la darrera reunió de l’Assemblea, que havia tingut lloc al novembre a Tarragona.

Finalment, la trobada de dilluns va servir també perquè s’aprovés per unanimitat el tancament de comptes de l’exercici 2017.

La Corriola Teatre estrena la seva darrera producció: ‘Llir entre cards. L’amor de Tirant lo Blanc i Carmesina’

Després de l’espectacular i molt recordat èxit assolit en temporades anteriors amb ‘El Rei Lleó’, els membres de l’entitat cultural pobletana La Corriola Teatre es troben de nou a les portes d’estrenar un nou gran projecte. En aquest cas, han optat per un dels grans clàssics de la literatura catalana, com és ‘Tirant lo Blanc’, de Joanot Martorell.

En concret, els actors i actrius de La Corriola Teatre interpretaran l’obra titulada ‘Llir entre cards. L’amor de Tirant lo Blanc i Carmesina’, que suposa una adaptació per a teatre de la novel·la cavalleresca per excel·lència de la literatura catalana. Les aventures d’armes i l’amor del seu protagonista, Tirant, al servei d’un vell ideal: alliberar l’Imperi Grec del setge dels turcs. Una història cortesana i militar, que va des del to greu fins l’humor, des de la crueltat fins l’erotisme. Una obra plaent i divertida amb una trama variada i rica en registres, que ha resistit el pas dels temps i que no deix a ningú indiferent.

L’estrena d’aquesta obra, recomanada per a majors de 16 anys i que La Corriola Teatre ha vingut preparant des de fa uns mesos, tindrà lloc al Casal Cultural de La Pobla de Mafumet el cap de setmana del 21 i 22 d’abril. En concret, l’entitat oferirà dues representacions, que tindran lloc el dissabte 21 d’abril, a les 21 hores; i el diumenge 22 d’abril, a les 18.30 hores.

Amb tot i tal i com ja va succeir amb ‘El Rei Lleó’, La Corriola Teatre oferirà una preestrena del seu nou treball escenogràfic. Aquesta representació prèvia a l’estrena tindrà lloc al Teatre Municipal la Llanterna, de Móra d’Ebre, aquest proper diumenge 15 d’abril, a les 20 hores.

Pel que fa a les funcions a desenvolupar a La Pobla de Mafumet, la darrera producció de La Corriola Teatre s’ofereix al públic a un preu molt assequible, ja que l’entrada individual tindrà un cost de només 3 euros. Els interessats en assistir a aquest nou espectacle teatral podran adquirir les seves localitats al Casal Cultural, els dies 11, 13, 18 i 20 d’abril, de 18 a 20 hores, o bé trucant al telèfon 604 357 980.

‘Llir entre cards. L’amor de Tirant lo Blanc i Carmesina’ és una producció de La Corriola Teatre, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet.

La Pobla posa a la venda les entrades per als dos darrers espectacles de La Pobla Free Comedy

El passat 17 de març, el Casal Cultural de La Pobla de Mafumet es va omplir de gom a gom per rebre el televisiu i polifacètic Txabi Franquesa. El seu monòleg va arrencar nombroses rialles i va satisfer el públic assistent, en un acte que va suposar l’estrena de la darrera iniciativa cultural de l’Ajuntament pobletà: La Pobla Free Comedy, un cicle d’actuacions que porta al municipi algunes de les principals figures del panorama humorístic. La voluntat del consistori és que aquesta nova iniciativa tingui continuïtat en el temps, amb la creació de noves edicions de cicles de monòlegs.

La Pobla Free Comedy arriba a un preu accessible a totes les butxaques, ja que l’assistència a cadascun dels monòlegs té un preu de 5 euros. Cal recordar, a més, que la recaptació íntegra que assoleixi aquesta iniciativa serà destinada a finalitats benèfiques, en una proposta que està aixecant una gran expectació degut a la qualitat i popularitat dels artistes que donen forma al cicle de monòlegs d’humor de La Pobla.

En aquest sentit, l’èxit assolit per Txabi Franquesa podria tenir continuïtat amb les actuacions de Xavier Deltell (14 d’abril, 19 h) i Javi Sancho (5 de maig, 19 h). Les entrades corresponents a aquests espectacles sortiran a la venda properament, tota vegada que els interessats a gaudir amb l’humor de Xavier Deltell podran adquirir la seva entrada del 3 al 13 d’abril. En el cas de Javi Sancho, les localitats estaran a disposició del públic del 16 d’abril al 4 de maig. En ambdós casos, la venda d’entrades es durà a terme a l’Ajuntament, de 10 a 14 h.

Xavier Deltell, del Dret a l’humor

El popular i polifacètic Xavier Deltell, nascut a Lleida el 1958, va cursar estudis de Dret i graduat Social, però ben aviat va veure clar que el seu futur estava al davant dels micròfons i, sobretot, en l’àmbit de l’humor. L’any 1975, una casualitat fa que entri a la Cadena COPE, com a locutor de ràdio fórmula durant sis anys.

Després s’incorpora a la Cadena Catalana (SER), on despunta com a showman en diferents magazines. A Barcelona coneix actors, humoristes i presentadors com Andreu Buenafuente o Toni Clapés, amb els quals col·labora en un programa nocturn de Ràdio Barcelona (SER) i on forja una relació professional amb Clapés que el porta, uns anys després, a ser part de l’elenc d’humoristes del programa “Efectes secundaris” (TV3). El 1997 és fitxat per Javier Sardà i el seu “Crónicas Marcianas”, estrenat aquell mateix any a Telecinco.

El 2006 s’incorpora al programa “UVE, Unidad de Visionado Especial” (Cuatro), treball que compagina amb intervencions com la realitzada a la Gala Aniversari dels 50 anys de TVE i la de jurat de programes musicals com “¿Cantas o qué?” (Antena 3) y “Mira quién baila” (TVE).

Ara, Deltell arriba a La Pobla disposat a fer riure tothom amb el seu particular i característic estil.

Javi Sancho, una promesa feta realitat

Aquest jove humorista tarragoní viu la trentena en plena forma i al cim d’una carrera professional en l’àmbit humorístic que el va portar a rodar, ja de ben jove, pels locals de comèdia més populars de Catalunya. Ara fa set anys va iniciar una gira nacional de teatres, compartint escenari amb Santi Millán en els espectacles “Santi Millan Live!” i “Estamos mejor que nunca”.

Malgrat la seva joventut, ha estat programat fins a sis vegades en el cicle de comèdia “Comedy Zoo” al Club Capitol, havent estat el còmic més jove de la història en aparèixer a la cartellera de la Sala Pepe Rubianes de Barcelona.

L’any 2012 dóna el salt a la televisió com a copresentador del programa diari “Fiesta Suprema”. Ha esta col·laborador de “Zapeando” a la Sexta i presentador, amb Santi Millán, del programa de càmera oculta “Sinvergüenzas” a Neox, tot combinant aquestes aparicions amb d’altres en el programa “Sopar de Gansos” de Cuatro i FDF.

Amés, Javi Sancho ja coneix La Pobla, després que el passat mes de maig va ser l’encarregat de conduir la Diada d’Entitats, on va fer gala de les seves capacitats humorístiques i d’improvisació.

La Pobla ja prepara el Dia Mundial de l’Activitat Física

L’any passat, la Caminada popular de La Pobla va assolir una participació rècord superior als 400 assistents.

Un any més, La Pobla de Mafumet s’afegeix a la programació que, arreu del planeta, té lloc amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física. I com de costum, l’Ajuntament pobletà ho fa tot organitzant una nova edició de la seva tradicional Caminada popular. Aquest és un esdeveniment força arrelat al municipi, d’ençà de la creació dels itineraris saludables que transiten pel paisatge urbà i rural del municipi. En aquest sentit, la Caminada popular inclou tres circuits de 3, 5 i 10 quilòmetres, perquè tothom pugui participar-hi en la mesura de les seves possibilitats i de la seva condició física. Enguany, la Caminada popular tindrà lloc el diumenge, 8 d’abril.

El punt de concentració dels participants serà el Parc de les Pobles. Un cop reunits els inscrits, se’ls lliurarà una bossa d’avituallament i tindrà lloc un petit acte previ d’escalfament, a fi d’evitar lesions i molèsties físiques entre els participants. Un cop enllestits els preparatius, la Caminada popular donarà inici a les 10 hores.

Els interessats a participar-hi ja poden formalitzar la seva inscripció fins al 5 d’abril, a través de dues vies: o bé de manera presencial a l’Ajuntament, els dies laborables i en horari de 10 a 14 h, o bé a través de la pàgina web municipal, www.poblamafumet.cat.

L’any passat, la Caminada popular de La Pobla va assolir una participació rècord superior als 400 assistents.

La Pobla obre el termini d’inscripcions per al Casal de Setmana Santa

El Misteri de la Passió aplega, any rere any, una gran munió de públic que omple les graderies del Complex Esportiu per assistir a una representació que reuneix més de 120 veïns i veïnes de La Pobla encarregats de donar vida als personatges.

S’acosta la Setmana Santa i, amb ella, el tradicional període de parèntesi acadèmic. Amb la voluntat de facilitar la conciliació entre la vida laboral i la familiar, així com també amb l’objectiu d’oferir un espai de lleure de qualitat per als infants en aquests dies en què no tenen obligacions acadèmiques, l’Ajuntament ha organitzat un any més el ja tradicional Casal de Setmana Santa. Aquesta iniciativa es desenvoluparà del 26 al 29 de març, a les escoles velles ubicades al carrer Bassal, i estan adreçades a infants de 3 a 12 anys. L’horari de l’activitat serà de 9 a 13 h i de 15 a 17 hores, amb la possibilitat d’accedir-hi de 8 a 9 hores a través del servei d’acollida.

El Casal de Setmana Santa de La Pobla s’ofereix a uns preus per a totes les butxaques, tota vegada que té un cost per participant de 10 € més 2€ opcionals per al servei d’acollida, en el cas dels inscrits empadronats al municipi; i de 15€ més 5€, per als no empadronats.

Pel que fa a l’activitat pròpia del Casal, els seus participants hi duran a terme manualitats, esports, cinema, cançons, jocs, ludoteca, teatre, expressió corporal, circuits, psicomotricitat i contes. Tot, sota la supervisió de monitors titulats i amb els inscrits agrupats en funció de la seva edat. A més, es recorda als usuaris del Casal de Setmana Santa que han de portar esmorzar i aigua.

Aquest Casal de Setmana Santa compartirà protagonisme amb els tradicionals actes litúrgics vinculats a aquestes dates, que a La Pobla donaran inici aquest proper diumenge, 25 de març, amb la Benedicció de les palmes. L’acte tindrà lloc a les 11 hores, davant l’Ajuntament.

Uns dies després, el dijous 29 de març, els pobletans acudiran a l’església per celebrar la Missa del Sopar del Senyor, a les 19 h, mentre que a les 21.30 h i a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal hi tindrà lloc la 17a representació del Misteri de la Passió. Aquest esdeveniment aplega, any rere any, una gran munió de públic tant local com d’altres municipis, que omplen les graderies del Complex Esportiu per assistir a la representació en directe d’un passatge històric a través de la interpretació de més de 120 veïns i veïnes de La Pobla que donen vida als personatges del Misteri de la Passió.

L’endemà 30 de març, Divendres Sant, La Pobla viurà el Via Crucis i l’exhibició d’armats, a partir de les 9 hores i pels carrers del poble. Ja a la tarda, a les 19 hores, l’Església acollirà la celebració de la mort del Senyor mentre que, una hora després, els carrers del municipi s’ompliran dels participants de la processó del Sant Enterrament.Tot plegat finalitzarà el 2 d’abril, Dilluns de Pasqua, amb les tradicionals reunions familiars per compartir la mona i el final d’aquestes celebracions de caire religiós que, un any més, tindran una gran participació i seguiment a La Pobla de Mafumet.

Fundación Repsol premia el projecte més innovador d’alumnes d’FP

Imatge dels membres del projecte guanyador.

El projecte Fenix 4, dissenyat per 4 alumnes de Formació Professional del l’IESD Horticultura i jardineria, amb el suport dels seus professors i l’assessorament dels voluntaris Repsol, ha estat el guanyador de la primera edició del programa d’Emprenedoria en FP de Fundación Repsol.

El premi s’ha entregat en el marc del Demo Day, un acte que posa fi a la primera edició d’Emprenedoria en FP a Tarragona, un innovador programa posat en marxa per Fundación Repsol amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i millorar l’ocupabilitat dels estudiants de Formació Professional.

Durant l’acte, que s’ha celebrat a l’auditori de la Pobla de Mafumet, els 11 equips participants han exposat els seus projectes davant el jurat, que ha valorat la creativitat i el valor de la proposta, el pla de treball, la viabilitat, el compromís social i l’exposició realitzada pels alumnes.

El guanyador ha estat el projecte Fenix 4, desenvolupat pels alumnes d’FP de l’IESD Horticultura i jardineria, amb el suport dels seus professors i voluntaris Repsol. Aquest equip proposa una innovadora solució per detectar de forma semiautomàtica incendis latents mitjançant el reconeixement d’imatge.

A més, han assistit a la presentació Valero Camps, inspector d’educació de la Generalitat de Catalunya i Eduardo García, director de l’àrea Institucional, d’Energia i Sostenibilitat de Fundación Repsol, encarregats d’entregar el premi.

Durant l’acte, que s’ha celebrat a l’auditori de la Pobla de Mafumet (Tarragona), els 11 equips participants han exposat els seus projectes davant el jurat.

Quatre mesos de feina

La primera edició d’Emprenedoria en FP a Tarragona es va iniciar al novembre de 2017 i després d’una ronda de hacktones, finalment s’han unit al projecte un total de 43 alumnes i 9 professors d’FP pertanyents a 6 centres educatius (l’Institut Baix Camp, l’IESD Horticultura i jardineria, l’Institut Pere Martell, l’Escola Joan XXIII, l’Institut Francesc Vidal i Barraquer i l’Institut Jaume Huguet).

Després de rebre formació especialitzada, els propis alumnes han liderat els seus equips, que han rebut també l’assessorament dels professors d’FP i dels voluntaris Repsol.

Al llarg de la fase d’ideació, els 11 equips han decidit el seu projecte, l’han validat i han après a comunicar-lo. Per a això, han rebut també formació a càrrec d’experts.

A través d’aquesta iniciativa, Fundación Repsol ofereix als alumnes participants formació en temes com el lideratge, la creativitat, la comunicació o leanstartup. En l’organització d’aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de Cise (Centre Internacional Santander d’Emprenedoria).

A més de a Tarragona, aquest projecte s’ha desenvolupat paral·lelament a A Coruña, Ciudad Real i la regió de Murcia, involucrant a més de 170 alumnes i 35 professors de 24 centres d’FP, que han comptat amb el suport de 28 voluntaris Repsol i mentors del Secot.

La Pobla s’abona a les rialles amb el nou cicle d’humor ‘La Pobla Free Comedy’

Txabi Franquesa és actor, còmic, presentador, director, reporter, monologuista, guionista, animador…

Aquest proper dissabte 17 de març, a les 19 hores, els habitants de La Pobla i tots aquells que ho desitgin tenen una cita amb l’humor de primer nivell, gràcies a la nova iniciativa cultural impulsada per l’Ajuntament: ‘La Pobla Free Comedy’. Aquesta proposta posarà a l’abast de tothom l’humor més actual, en format monòleg, i ho farà amb una programa periòdica que portarà els millors monologuistes i còmics estatals a l’escenari del Casal Cultural de La Pobla.

L’encarregat d’estrenar el primer cicle de ‘La Pobla Free Comedy’ serà el polifacètic Txabi Franquesa: actor, còmic, presentador, director, reporter, monologuista, guionista, animador… aquest polivalent català ha fet de tot sobre els escenaris i davant les càmeres de televisió: des d’arrencar rialles al ‘Club de la Comedia’ fins a formar part dels sempre incisius reporters de ‘Caiga quien caiga’, passant més recentment per la conducció –mig despullat- de l’aclamat espectacle ‘The Hole’.

Posteriorment, el primer cicle humorístic de ‘La Pobla Free Comedy’ comptarà també amb la presència de Xavier Deltell (14 d’abril) i de Javi Sancho (5 de maig). L’assistència a cadascun d’aquests espectacles té un preu de 5€, i la recaptació íntegra serà destinada a finalitats benèfiques.

Els interessats en assistir a aquesta primera sessió, on Txabi Franquesa garanteix les rialles, ja poden adquirir les seves entrades a l’Ajuntament, de 10 a 14 hores.

Les dones tanquen la seva setmana gran

D’altra banda, aquest passat dissabte va tenir lloc el tradicional Sopar de Dones que, en el marc de la Setmana de la Dona, té lloc cada any a La Pobla. En aquesta edició hi van prendre part unes 300 dones, que van compartir una agradable i divertida vetllada al Pavelló municipal.

A banda del menú que van poder degustar, les pobletanes van ballar al ritme que el DJ Nacho Lascasas va proposar amb el seu espectacle ‘¡Menéalo!’, en un acte que es va allargar fins ben entrada la matinada.

Els actes programats per a la Setmana de la Dona arribaran al seu final aquest proper diumenge amb la visita cultural a Barcelona, on les dones pobletanes prèviament inscrites podran gaudir en directe del musical ‘Sugar, con faldas y a lo loco’, al barceloní Teatre Coliseum.

La Pobla celebra la setmana gran de les seves dones

Imatge del sopar de Dones en una edició anterior

Amb molta energia i amb una doble proposta esportiva, així es com va donar inici l’edició 2018 de la Setmana de la Dona de La Pobla de Mafumet. Ahir diumenge, les pobletanes van gaudir d’una jornada de portes obertes al Complex Esportiu Municipal.

Aquest acte és tota una tradició al municipi i, com sempre, va comptar amb la col·laboració del Consell Esportiu del Tarragonès. Amb motiu d’aquesta jornada de portes obertes, les dones pobletanes van disposar de lliure accés a les piscines, al gimnàs, a la sauna i a l’hidromassatge. I a més, també van poder practicar esport a les pistes de pàdel, tennis, frontó i a la poliesportiva.

Tot plegat es va veure completat amb una interessant i molt participada master class d’aquagym, a la piscina municipal del Complex Esportiu  Municipal.

D’altra banda, l’activitat inclosa en el programa d’actes de la Setmana de la Dona prossegueix aquest dilluns. A les 20 hores està prevista una sessió de Team Building de percussió corporal, la qual serà impartida per Santi Serratosa, membre de la reconeguda banda musical Gossos. Aquesta proposta tindrà lloc al Pavelló Esportiu Municipal, el mateix espai que, demà dimarts, acollirà a les 19 hores un Taller de ioga. En concret, aquest tindrà lloc a la sala de taekwondo, on les dones pobletanes prèviament inscrites podran relaxar-se tot practicant aquesta modalitat.

Pel que fa al dimecres, la proposta és culinària. La sala de cuina de l’Associació de Dones acollirà, a les 19.30 hores, una master class de cuina, amb Estel Casas als fogons i una temàtica molt concreta i interessant: “Decoració de pastís fondant: vores perfectes”.

questa activitat donarà pas al dijous, on el protagonisme serà novament per al benestar i la cura personal, a través de la realització d’un curs de maquillatge. Aquest acte, organitzat per l’Associació de Dones, tindrà lloc a la sala de l’entitat, a partir de les 18 hores, mentre que dues
hores després i a la sala de plens de la Casa de la Vila, tindrà lloc la lectura del Manifest del Dia de la Dona.

L’endemà divendres, l’atenció de la Setmana de la Dona es traslladarà al Casal de la Gent Gran, on hi tindrà lloc un taller de ball en línia a les 19.30 hores i, novament, amb l’organització a càrrec de l’Associació de Dones.

Així s’arribarà al dissabte quan, després d’unes jornades marcades per l’esport, el benestar i la cura personal, la gastronomia i el ball, tindrà lloc l’acte central de les celebracions: el Sopar de dones, que arriba enguany a la seva onzena edició i que reunirà, un cop més, a les dones pobletanes per gaudir d’una vetllada amb sopar i diferents espectacles d’animació, sorpreses i molt més.

Inscripcions obertes per a “Sugar, con faldas y a lo loco”

D’altra banda, la Setmana de la Dona finalitzarà el 18 de març, quan les dones pobletanes es desplaçaran a Barcelona per gaudir en directe d’un dels espectacles musicals més aclamats i reconeguts de l’escena actual: “Sugar, con faldas y a lo loco”, al Teatre Coliseum. Les interessades en assistir a aquest espectacle poden formalitzar la seva inscripció fins al proper 8 de març, tot adreçant-se a l’Ajuntament en horari de 10 a 14 h, i abonant l’import de 20 euros, que inclou tant el desplaçament d’anada i tornada, com l’entrada al musical.

Cal recordar que, des de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet, es pretén que la Setmana de la Dona sigui una festa inclusiva i de foment de la cohesió social al municipi, per la qual cosa la majoria dels actes proposats estan oberts també a la participació masculina, amb l’excepció del
Sopar de dones i del musical “Sugar, con faldas y a lo loco”, que estan programats exclusivament per a les dones pobletanes.

Desbrossada la llera del Francolí al pas per La Pobla de Mafumet

Les millores han consistit en la retirada de vegetació que obstaculitzava el pas de l’aigua i la plantació d’espècies de ribera

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet han finalitzat diverses actuacions dutes a terme a la llera del riu Francolí al seu pas pel municipi. Concretament s’ha treballat en un tram de prop de 700 metres i una superfície aproximada de 7.700 m2 en l’entorn de la zona industrial de la localitat.

L’actuació ha consistit en la retirada de vegetació que envaïa la llera i suposava un obstacle per al pas de l’aigua, el control del rebrot de les espècies al·lòctones (principalment canya americana), i la plantació d’espècies arbòries de ribera al marge de la llera. Els treballs garantiran la lliure circulació de l’aigua en cas d’avingudes i milloraran ambientalment aquest espai.

La Pobla de Mafumet és un municipi històricament vinculat al riu Francolí tota vegada que, fins l’arribada de la gran indústria als anys 70 del segle XX, la principal activitat econòmica de La Pobla era l’agricultura, principalment amb els cultius de l’olivera, la vinya i el préssec. Aquest últim gaudia d’un gran renom gràcies a la qualitat del producte cultivat al municipi pobletà, que actualment manté actives diverses plantacions d’olivera. De fet, l’oli pobletà està integrat a CEOLPE, que va ser àmpliament guardonat gràcies a la collita del 2016 sota la marca “El Trull”.

D’altra banda, la relació entre el municipi de La Pobla de Mafumet i el riu Francolí es manté vigent encara avui en dia, a través de l’activitat principalment olivarera que desenvolupa la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre, així com també a través de la gran bassa que, ubicada a tocar de la llera del riu, gestiona i manté una altra de les entitats pobletanes: la Comunitat de Regants la Sequieta.

El cost dels treballs ha estat de 12.266 euros, finançats en un 80% per l’agència i el 20% restant per l’ajuntament.

Una incidència al complex industrial de Repsol a Tarragona obliga a activar la torxa de seguretat

El funcionament de la planta d’etilè podria trigar encara “unes hores” a normalitzar-se, segons la companyia. Foto: ACN

El complex industrial de Repsol a Tarragona ha registrat aquest dimecres al migdia una incidència “puntual” en uns compressors de la planta d’etilè, segons ha informat la companyia. Aquest fet ha obligat a activar la torxa de seguretat per cremar gasos, amb flama i fum visibles. L’incident s’ha comunicat al 112 i, segons l’empresa, la torxa encara podria estar activa durant unes hores fins a “normalitzar” la planta. Repsol ha subratllat que la situació “està controlada” i “no suposa cap risc per a l’entorn”.

ACN

Acusen l’assassí confés de la seva parella a la Pobla de Mafumet d’una violació del 2003

L’acusat de matar la seva parella a la Pobla de Mafumet sent conduït pels Mossos al vehicle policial per traslladar-lo a presó. Foto: Roger Segura

L’assassí confés de la seva parella a la Pobla de Mafumet (Tarragonès) el 2016, Francisco Javier M., ha estat acusat d’una violació ocorreguda el 2003 a Tarragona.

L’home, de 45 anys, es troba en presó provisional comunicada i sense fiança des del 21 de desembre del 2016 per la mort de la seva dona i per haver agredit sexualment la filla d’ella.

Precisament, arran de l’agressió a la menor es va obtenir el seu ADN, el qual ha coincidit amb el perfil de les restes biològiques que no s’havien pogut identificar durant la investigació dels fets del 2003, segons han assenyalat a l’ACN fonts judicials. El 4 de setembre de l’any passat, després d’atribuir-li la presumpta violació de fa gairebé 15 anys, el jutjat d’instrucció número 5 de Tarragona va formalitzar també el seu empresonament per aquesta causa. Ara, la fiscalia li demana deu anys de presó per la violació i quatre més per robatori i intimidació. El cas, que hauria prescrit aquest proper mes d’abril, es jutjarà a l’Audiència de Tarragona durant els pròxims mesos.

Els fets que ara s’atribueixen a Francisco Javier M. es remunten al 18 d’abril del 2003. Cap a un quart de sis de la matinada, l’acusat es va acostar a un vehicle que acabava d’aparcar al carrer Sant Antoni Maria Claret de Tarragona. Abans que la conductora -que aleshores tenia 28 anys- sortís del turisme, l’home va obrir la porta del copilot i exhibint un tornavís d’uns 20 centímetres de longitud va obligar la noia a tornar a arrencar el cotxe i a conduir fins a una zona més apartada, a la Vall de l’Arrabassada.

En aquell indret, l’acusat li va dir que es despullés mentre exhibia el tornavís. Davant la negativa de la dona, l’home va etzibar “O la vida, o et despulles”, i aquesta finalment va accedir a les seves pretensions davant la por que li produïa l’acusat, segons la fiscalia. A continuació, va obligar-la a practicar-li una fel·lació i la va penetrar.

Un cop consumada la relació sexual, el processat va obligar la jove a tornar a conduir fins al carrer Pin i Soler de Tarragona, d’on va baixar del vehicle. Abans, però, li va exigir que li entregués els diners i les targetes bancàries que portés al damunt, a la qual cosa ella li va lliurar 30 euros en efectiu. Com a conseqüència d’aquests fets, la víctima va requerir d’un llarg tractament psicològic.

Segons el ministeri públic, els fets constitueixen un delicte de violació i un altre de robatori amb intimidació pels quals sol·licita deu i quatre anys de presó, respectivament. A més, la fiscalia també demana que no es pugui aproximar a menys de 500 metres de la víctima, ni comunicar-se amb ella, durant un període de 15 anys.

En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia demana que l’home pagui una indemnització de 6.000 euros per les lesions psíquiques ocasionades a la dona i que li retorni els diners sostrets. Això sí, amb els interessos legals previstos en la Llei d’Enjudiciament Civil (LEC) que correspongui aplicar pel llarg període de temps transcorregut.

Durant el judici, que se celebrarà en els pròxims mesos a l’Audiència de Tarragona, estan citats a declarar el processat, la víctima i diversos agents de la policia espanyola. També hauran de comparèixer com a pèrits els metges forenses que van elaborar els informes d’exploració de la víctima.

Fonts judicials han assenyalat a l’ACN que la troballa de l’autor de la violació respon al fet casual que, arran de l’agressió sexual a menor perpetrada a finals del 2016, el seu ADN es va incorporar a la base policial de dades. D’aquesta manera, el perfil de les restes biològiques obtingudes el 2003 va activar una coincidència amb aquest individu. Això ha evitat que el cas prescrivís al cap de 15 anys, un termini que hagués vençut el proper mes d’abril.

El 2016 va matar la seva dona a ganivetades i va agredir sexualment la filla d’ella

Francisco Javier M. va matar la seva parella la nit del 17 de desembre del 2016 en un pis del carrer Reus de la Pobla de Mafumet. L’home hauria mort la dona propinant-li nombroses ganivetades i no va ser fins l’endemà al migdia que es va personar a la comissaria dels Mossos de Campclar per confessar el crim. Quan els agents es van desplaçar al domicili per comprovar els fets, hi van trobar el cadàver amb signes de violència.

A més de l’homicidi o assassinat de la dona, la magistrada de violència de Tarragona també va acusar l’home d’haver agredit sexualment a la filla de la seva parella, de 15 anys. Segons van assenyalar aleshores fonts judicials, no constaven denúncies prèvies de la dona, però sí que l’home tenia vigent una ordre d’allunyament d’una exparella per maltractaments. L’autor confés tenia aleshores 44 anys, la mateixa edat que la víctima, Carmen Ginés, molt coneguda al poble i amb qui s’havia casat feia dos anys.

Roger Segura / ACN

El Carnaval de La Pobla reuneix 650 participants

La cita va comptar un any més amb la presència del matrimoni format per José Moya (91 anys) i Maria Josefa Sánchez (84 anys) que, fidels a la tradició, van participar un cop més del Carnestoltes.

 

Els carrers de La Pobla van servir, la tarda de dissabte passat, de passarel·la per a la gran rua de Carnaval que un any més va organitzar l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet. Amb una gran acumulació de públic a banda i banda del carrer, perfectament integrada en la celebració amb disfresses d’allò més variades i originals, la rua carnavalesca va arrencar a l’avinguda Tarragona i va desfilar també pel carrer Mina de Madró, carrer Bassal, avinguda Pintor Marià Fortuny, avinguda de la Generalitat, rambla Jaume I i carrer Bassal fins arribar al final del recorregut, fixat al davant del Pavelló Esportiu Municipal.

Un cop allí, les 20 comparses participants -12 de les quals acompanyades per la seva pròpia carrossa- i els seus més de 650 membres van donar per finalitzada la rua, si bé la festa encara es va allargar fins ben entrada la matinada, gràcies al Ball de Carnestoltes. La cita va comptar un any més amb la presència del matrimoni format per José Moya (91 anys) i Maria Josefa Sánchez (84 anys) que, fidels a la tradició, van participar un cop més del Carnestoltes. Ho van fer, com sempre, amb la comparsa familiar que, en aquesta ocasió, van escollir com a temàtica les tribus africanes. Aquest matrimoni constitueix tot un exemple al municipi, atès que ni la seva edat ni el fred els allunyen de compartir aquesta festivitat amb l’esperit alegre i participatiu que sempre han exhibit.

Els infants també celebren el Carnestoltes

D’altra banda i com és costum a La Pobla, els alumnes de les llars d’infants l’Esquirol i de l’Escola Mare de Déu del Lledó van acomiadar la setmana escolar amb una rua pels carrers del poble, durant la qual van poder lluir les disfresses que amb tanta dedicació havien preparat als seus respectius centres educatius.

Com és costum, la jornada va acabar al Pavelló, amb una festa infantil molt animada i oberta a la presència d’alumnes, educadors i familiars dels estudiants.

Pel que fa als alumnes i educadores de la llar d’infants, van exhibir unes originals disfresses de cactus, mentre que a l’escola municipal, la temàtica escollida va ser la dels Jocs Mediterranis, per la qual cosa els estudiants van representar les diferents modalitats esportives que es donaran cita en aquesta competició que el territori acollirà el proper mes de juny, i de la qual La Pobla de Mafumet en serà seu en la modalitat de futbol.

Multitudinària assistència al Sopar de germanor de la Festa Major de La Pobla

Un moment del popular sopar de germanor

La Pobla ha acomiadat la seva Festa Major d’hivern, i ho ha fet amb un seguit d’actes englobats en un cap de setmana llarg, que va donar inici el passat divendres, 2 de febrer, dia de la Mare de Déu del Lledó. L’activitat festiva va començar al punt del migdia amb la solemne missa, que va comptar amb una notable assistència tota vegada que l’església parroquial es va omplir d’assistents.

Tots ells, junt amb altres veïns i veïnes del poble, van gaudir a continuació de la cercavila amenitzada per Bangaluru, que va recórrer els carrers de La Pobla tot representant el festival dels colors de Punjab, la celebració de la primavera hindú.

Aquesta cercavila va portar els seus assistents fins al Pavelló, on va tenir lloc el tradicional vermut popular. Aquest és un dels actes més arrelats i imprescindibles de la Festa Major d’hivern a La Pobla, tal i com demostra l’elevada participació registrada en un vermut que, com de costum, va
estar amenitzat en directe per la Cobla de Reus i per una ballada de sardanes organitzada per l’Associació de Dones del municipi.

La cercavila festiva pels carrers del municipi

Ja a la tarda, la litúrgia va recuperar el protagonisme festiu amb la solemne processó pels carrers del poble, amb l’acompanyament musical de la Banda d’Onda i també dels molts veïns i veïnes que van donar vida a aquesta processó.

Finalment, la jornada en honor a la patrona del municipi va acabar amb el també tradicional espectacle pirotècnic, que va encendre el cel pobletà per commemorar el dia de la Mare de Déu del Lledó.

Una bella imatge de la processó

L’endemà dissabte va ser el torn per al públic familiar i, especialment, per a l’infantil, gràcies a l’espectacle titellaire “La mongetera màgica”, que va tenir lloc al Casal Cultural. També hi va haver temps per a les activitats d’exterior, amb el correfoc i els versots infantils protagonitzats pel Ball de
diables Els 7 Pecats capitals, amb la companyia de l’Au Fènix.

I per acabar el dia, novament grans i petits van trobar un punt d’interès comú amb la celebració del Sopar de germanor, que va reunir més de 600 comensals al Pavelló municipal. L’acte va comptar amb l’animació musical de l’Orquestra Strenos, en un acte que va permetre als habitants de La Pobla compartir una agradable vetllada en la qual l’Ajuntament posa a disposició dels assistents les taules, la beguda i l’animació, mentre que cada colla assistent prepara i degusta el seu propi sopar.

Així es va arribar al diumenge, 4 de febrer, darrer dia de celebracions en honor de la Mare de Déu del Lledó. La jornada amenaçava pluja i fred, per la qual cosa l’organització va decidir ajornar la disputa del segon Campionat de pàdel i de bàsquet 3×3 del Lledó. Properament, l’Ajuntament anunciarà la nova data de celebració del campionat, a través dels seus perfils a les xarxes socials.

El que no va poder impedir el mal temps va se  la 10a Trobada de vehicles clàssics, organitzada pel Club de vehicles clàssics de La Pobla i que va tenir lloc a la zona de les moreres. Molt a prop, a l’interior del Pavelló, els infants van gaudir de valent amb el parc d’inflables, inicialment previst al
Parc del Bassal però que va ser reubicat per evitar el fred i la pluja, permetent així als nens i nenes de La Pobla gaudir del darrer acte de la Festa Major d’hivern, una celebració que ha estat àmpliament seguida en tots i cadascun dels actes organitzats i que, de ben segur, serà llargament
recordada pels habitants de La Pobla.

Dow i La Pobla celebren un any més la tradicional visita al monòlit del Lledó

Foto de família dels participants a la sortida

Fidel a la tradició instaurada ara fa 36 anys, Dow Chemical Tarragona ha obert avui les seves portes als habitants de La Pobla de Mafumet que, com cada any i en el marc de la seva Festa Major d’hivern, han volgut visitar el monòlit de la Mare de Déu del Lledó, ubicat a l’interior de les instal·lacions de la companyia.

Més de 170 veïns i veïnes de La Pobla, entre els quals l’alcalde del municipi Joan Maria Sardà, la resta de membres de la corporació i el rector de la parròquia de La Pobla, han format la comitiva que aquest migdia s’ha desplaçat fins al complex industrial de Dow Tarragona, al polígon nord, on han estat rebuts pel seu director, Jaume Sariol, pel director de Comunicació i Relacions Institucionals, Josep Boronat i per la directora del Complex Nord de Dow Tarragona, Julia Echevarría.

Un cop reunits, amfitrions i convidats han visita el monòlit de la Mare de Déu del Lledó, instal·lat des de fa tres anys a la zona enjardinada d’accés a les oficines de Dow. Aquest trasllat va obeir en el seu dia als imprescindibles treballs tècnics que la companyia va realitzar en l’entorn del seu cracker, antiga ubicació del monòlit i que ara, gràcies a aquest trasllat, gaudeix d’una ubicació privilegiada que el fa més visible i accessible, i que permet als pobletans visitar aquest element simbòlic de manera més còmoda i segura.

L0alcalde de La Pobla, Joan Maria Sardà, amb el director del complex Dow de Tarragona, Jaume Sariol

Com és tradició, la visita va incloure diversos parlaments, una pregària i una ofrena floral al monòlit, que simbolitza l’indret on, fins l’any 1801, les runes de l’ermita de Sant Joan del Codony van acollir la imatge de la Mare de Déu del Lledó, la patrona de La Pobla. Es tracta d’una talla de fusta del segle XIII que actualment és venerada a l’església parroquial del municipi.

L’estada de la comitiva pobletana als terrenys de Dow es va completar amb una visita perimetral guiada per tècnics i per la directora del Complex Dow Nord, amb especial atenció a les plantes de producció d’etilè i octà. Seguidament, la comitiva s’ha traslladat al saló d’actes, on Jaume Sariol i Julia Echevarría han fet un breu repàs de les fites de seguretat i producció assolides l’any 2017, així com també han presentat als assistents a l’acte els objectius i projectes per al període 2018-2020. Finalment, s’ha ofert un breu repàs als 50 anys de trajectòria de la companyia a Tarragona, abans de posar el punt i final a aquesta 36a visita de La Pobla al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, de la qual els veïns pobletans s’han endut un obsequi fabricat amb producte Dow, com a record d’aquesta emotiva jornada.

Abans de finalitzar la recepció, Jaume Sariol ha manifestat davant de tots els assistents que “un any més ens suposa un gran plaer rebre els veïns de La Pobla a les nostres instal·lacions, per celebrar-hi un acte tan emotiu com és la visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, un acte que ens permet compartir una agradable estona amb la comunitat que ens envolta i, també, mostrar què fem i com ho fem”.

La Pobla defineix el seu Pla d’Acció per l’Energia Sostenible

L’Ajuntament de Pobla de Mafumet ha finalitzat la primera etapa de l’elaboració del seu Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que serà l’eina que guiarà al municipi per arribar a l’any 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005, en compliment dels compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes, al qual es va adherir el mes de maig de 2016.

Des de novembre de 2016, el municipi ve treballant amb la Diputació de Tarragona i l’equip tècnic que ofereix la seva assistència en aquest projecte, amb l’objectiu d’establir les bases per avançar cap a la reducció dels gasos d’efecte hivernacle al municipi.

En aquest sentit, La Pobla de Mafumet ja ha completat la primera etapa del projecte, que ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat. L’inventari ha permès detectar els sectors que tenen un major impacte a nivell d’emissions, com són el sector terciari i el transport, causants del 63% i el 29% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d’emissions de GEH del 2005 i calcular el 20% de reducció compromès per al 2020.

Per aconseguir aquesta reducció del 20%, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet durà a terme diverses accions, tant en l’àmbit municipal, com del propi Ajuntament, sobre els sectors d’afectació del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus. L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ja ha iniciat la segona etapa, on es definirà el Pla d’Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts.

El PAES és un dels elements fonamentals per aconseguir els objectius que marca el “Pacte d’Alcaldes”, iniciativa de la Comissió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic a nivell local.

Els pobletans participen de manera massiva en els primers actes de la seva Festa Major d’hivern

El concert de Vergüenza Ajena reuneix prop de 800 persones, en un acte solidari amb l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral – la Muntanyeta
El concert de Blaumut i la inauguració del Parc infantil del Bassal seran els plats forts del segon cap de setmana de celebracions.

La Pobla ja està de Festa Major. Aquest passat cap de setmana va tenir lloc l’inici de les celebracions, i els habitants del municipi no han perdut l’oportunitat de participar en els diferents actes programats. De fet, l’elevada presència de públic en tots i cadascun dels actes programats ha estat la tònica predominant en aquest inici de la Festa Major d’hivern, en honor a la Mare de Déu del Lledó, la patrona del municipi.

Les celebracions van començar al punt del migdia d’aquest passat dissabte, quan el públic va omplir el Casal Cultural per gaudir amb la gala de màgia familiar del sisè festival ‘Abraca… Pobla!’. Amb David el mag, Pau Segalés i Mago Fleky sobre l’escenari, els pobletans es van deixar portar per un espectacle de màgia participativa i visual per a tota la família on la sorpresa, l’humor i l’il·lusionisme van ser els protagonistes.

Després d’unes hores de descans, el Casal va tornar a obrir portes i els pobletans el van tornar a omplir de gom a gom per rebre l’humorista David Guapo. Durant més d’una hora, el popular monologuista va provocar nombroses i sonores rialles entre els més de 400 assistents al seu espectacle, “#quenonosfrunjanlafiesta 2.0”.

Així es va arribar al diumenge, que va oferir propostes per a tots els públics. Des del parc d’inflables i circuit de motor, destinat als infants i joves i que va obrir portes al Parc de les Pobles en doble sessió de matí i tarda, fins a la gran gala de màgia internacional de l’’Abraca… Pobla!’, que novament va provocar el ple absolut a l’auditori del Casal Cultural. Juan Mayoral, Sasha & Connie, Mag Gerard i, sobretot, Jeff Toussaint (l’hipnotitzador d’Antena 3), van deixar bocabadat el públic assistent. Aquestúltim, a més, va oferir un espectacle d’hipnosi massiva, tota vegada que va fer pujar a l’escenari una trentena d’espectadors, als quals va hipnotitzar en directe.

D’altra banda, la música va fer ahir al migdia la seva primera aparició en aquesta Festa Major d’hivern. Els protagonistes van ser Vergüenza Ajena i el seu estil alegre i desenfadat. El grup tarragoní va oferir un concert amb rerefons solidari, tota vegada que els prop de 800 assistents van col·laborar amb l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral – la Muntanyeta, a través de la compra de l’entrada al concert.Blaumut també esgota les entrades disponibles.De cara al segon cap de setmana festiu, el programa d’actes ofereix diversos plats forts. El primer
d’ells arribarà al migdia de dissabte, amb la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, ubicat a les instal·lacions de Dow Chemical.

A la mateixa hora i destinat a un públic infantil i familiar,el Casal Cultural acollirà l’espectacle “El Triacontes”, mentre que a la tarda els carrers del poble s’il·luminaran amb el correfoc protagonitzat pel Ball de diables Els 7 Pecats Capitals de La Pobla, els Banyuts del Casal de Llavaneres i els diables Aristois.
Ja a la nit arribarà l’esperat concert de Blaumut, que pràcticament ha esgotat les entrades disponibles –només en queden una vintena a la venda-. La reconeguda banda està presentant el seu quart treball discogràfic, “Equilibri”, en un espectacle que a La Pobla donarà inici a les 21.30 hores.
Nou equipament infantil: el Parc del Bassal

Pel que fa al diumenge, els habitants de La Pobla tenen un matí força ocupat, tota vegada que podran gaudir de la timbalada, del mercadet d’objectesd e segona mà, de l’11a Trobada d’intercanvi de plaques de cava i, al migdia, de la inauguració del Parc infantil del Bassal, mentre que l’oferta dominical es veurà completada a la tarda amb el concert de Festa Major, amb l’orquestra Montgrins. Pel que fa al Parc infantil del Bassal, es tracta d’un nou equipament públic ubicat al pati de l’antiga escola del carrer Bassal. Aquest espai oferirà diversos elements de joc per als infants, així com una pista poliesportiva.

A partir de les 11.30 hores del proper diumenge, el Parc obrirà les seves portes i, mitja hora després, un mestre de cerimònies excepcional com és el cinematogràfic “el Sombrerero” anirà presentant un a un els elements de joc que configuren el nou parc infantil de La Pobla, en un acte que també comptarà amb la presència dels personatges infantils més destacats del moment, pintacares, xanquers, animació musical infantil amb balls i personatges, una llençada multitudinària de globus i moltes més sorpreses.

D’altra banda, cal destacar que el programa de la Festa Major d’hivern inclou també propostes
imprescindibles d’aquesta celebració, com són la cercavila, els actes litúrgics, la trobada de vehicles
clàssics i moltes més propostes que configuren una celebració pensada per gaudir-ne en família. El
programa complet d’actes ja està disponible a l’App femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals
a les xarxes socials de Facebook i Twitter.

En només mitja hora, els pobletans van esgotar les entrades per a l’espectacle de David Guapo

Aquest dissabte, el Casal Cultural pujarà el teló per donar la benvinguda a la sisena edició del festival de màgia ‘Abraca… Pobla!’.

Aquest proper dissabte, La Pobla obrirà el programa d’actes d’una celebració molt esperada: la Festa Major en honor de la patrona del municipi, la Mare de Déu del Lledó. Del 20 de gener al 4 de febrer, els habitants de La Pobla tindran al seu abast fins a 23 propostes de tota mena i per a tots els gustos.

Tot plegat començarà al punt del migdia d’aquest proper dissabte, quan el Casal Cultural pujarà el teló per donar la benvinguda a la sisena edició del festival de màgia ‘Abraca… Pobla!’. Com de costum, aquesta atractiva proposta de màgia per a tots els públics arriba a La Pobla en una doble sessió: dissabte, amb la gala de màgia familiar i, diumenge, amb la gran gala internacional. La primera cita oferirà un cartell integrat per David el mag, Pau Segalés i Mago Fleky, en un espectacle de màgia participativa i visual per a tota la família on la sorpresa, l’humor i l’il·lusionisme seran els protagonistes.

L’endemà diumenge, a les 19 hores, la gran gala internacional portarà a l’escenari pobletà grans noms com els de Jeff Toussaint (l’hipnotitzador d’Antena 3), Juan Mayoral, Sasha & Connie i Mag Gerard. Els espectadors gaudiran d’un fantàstic viatge per totes les especialitats de la il·lusió, que demostraran que amb la màgia podem somiar desperts. Entre totes dues gales, la Festa Major oferirà altres propostes altament interessants, com ara el duel futbolístic que enfrontarà el CF Pobla amb la UE Sant Andreu, en partit corresponent a la 22a jornada de lliga a la Tercera Divisió. La cita tindrà lloc al camp de futbol, el dissabte a les 18 hores.

I només una hora després, el Casal Cultural s’omplirà de gom a gom per assistir a l’espectacle “#quenonosfrunjanlafiesta 2.0”, amb el televisiu David Guapo a l’escenari. Un dels monologuistes més destacats arriba a La Pobla per oferir-nos una revisió del seu monòleg més mític. Actuació, improvisació i música es combinen en un espectacle on les rialles hi estan garantides, així com també ho està el ple absolut al pati de butaques, tota vegada que les entrades disponibles es van esgotar en només 30 minuts.

Pel que fa a diumenge, els infants i joves tenen una cita amb la diversió al Parc de les Pobles on, de 10 a 14h i de 16 a 18h, podran gaudir amb el parc d’inflables i circuit de motor. D’altra banda, al punt del migdia de diumenge l’atenció festiva es traslladarà al Pavelló, on hi tindrà lloc un concert solidari amenitzat per Vergüenza Ajena. L’accés a l’espectacle té un preu de 5 euros, i la recaptació íntegra serà destinada a col·laborar amb l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral – la Muntanyeta.

A la venda les entrades per al concert de Blaumut

Els espectacles musicals continuaran tenint un gran protagonisme en el desenvolupament de la Festa Major del Lledó, tota vegada que el dissabte 27 de gener, a les 21.30 h, el Casal Cultural acollirà el concert de Blaumut. La reconeguda banda està presentant el seu quart treball discogràfic, “Equilibri”, en un espectacle que a La Pobla tindrà un preu per entrada de 5 €. Els veïns empadronats ja poden adquirir les seves entrades, mentre que el públic en general podrà obtenir les seves localitats el 17 i 18 de gener.

Finalment, el programa de la Festa Major d’hivern inclourà clàssics imprescindibles d’aquesta celebració, com són la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó (27 de gener), els correfocs, la cercavila i la timbalada, així com amb les trobades de vehicles clàssics i d’intercanvi de plaques de cava, a més d’altres propostes que configuraran el programa d’actes de la Festa Major d’hivern 2018 a La Pobla de Mafumet. El programa complet d’actes ja està disponible a l’App femPobla!, a la pàgina web i als perfils municipals a les xarxes socials de Facebook i Twitter.

La Pobla acomiada els Reis Mags i ja es prepara per gaudir amb la Festa Major d’hivern

Imatges deixades pels Reis Mags al seu pas per la localitat.

El Nadal ja és història i, a La Pobla, serà recordat pels seus habitants degut a la gran varietat i qualitat d’actes que hi ha tingut lloc en el marc d’aquestes dates tan assenyalades. Els seus habitants i, sobretot, els més petits de cada casa, han pogut gaudir de valent amb les diferents propostes programades. En aquest sentit, el regust final de les celebracions nadalenques és immillorable, tota vegada que la cavalcada dels Reis Mags i els posteriors parlaments de Ses Majestats van ser seguits de manera multitudinària pels pobletans, la tarda del passat divendres.

La rua va estar acompanyada en tot moment per una gran quantitat de públic que, a més, va poder gaudir amb els diferents personatges d’animació, així com de la banda musical que va amenitzar la desfilada fins arribar al jardí del Pavelló. Un cop allí i davant del nombrós públic que va omplir l’espai, Ses Majestats van oferir unes paraules al poble i, molt especialment, als infants pobletans, que contemplaven ben atents i bocabadats l’extraordinària visita reial.

Igualment sorpresos i satisfets van quedar grans i petits al matí del passat divendres, gràcies a l’espectacle musical ‘Toy Musical the Story’, que va omplir el Casal Cultural d’un públic de caire familiar. A través de la coneguda nissaga cinematogràfica, l’espectacle va convidar els espectadors a reflexionar i entendre que una joguina no mor mai i que pot fer feliços a molts nens.

Finalment, el Nadal es va acomiadar de La Pobla el dissabte, amb la celebració de la Missa de Reis. D’aquesta manera es va posar el punt i final a un programa d’actes que ha aplegat més d’una quarantena d’actes lúdics, tradicionals i religiosos.

Actes per la Mare de Déu del Lledó

Ara, els habitants de La Pobla enceten el nou any amb la mirada posada en la següent i propera celebració; la Festa Major en honor de la patrona del municipi, la Mare de Déu del Lledó. del 20 de gener al 4 de febrer, els pobletans tindran l’oportunitat de gaudir de fins a 23 propostes per a tots els gustos: música i ball, esports, litúrgia, solidaritat, activitats infantils i, fins i tot, també amb dues actuacions destacades: les de l’humorista David Guapo, que presentarà el seu darrer espectacle, “#quenonosfrunjanlafiesta 2.0”. La cita tindrà lloc el dissabte 20 de gener, a les 10 hores, al Casal  Cultural, i s’ofereix a un preu de 5 €. Les entrades estaran disponibles els dies 9 i 10 de gener, per als habitants empadronats a La Pobla, i els dies 11 i 12 de gener per al públic en general.

D’altra banda, el cartell d’artistes de renom es veurà completat amb l’actuació de Blaumut, el 27 de gener a les 21.30 hores. La reconeguda banda està presentant el seu quart treball discogràfic, “Equilibri”, en un espectacle que a La Pobla tindrà un preu per entrada de 5 €. Els veïns empadronats podran adquirir-les els dies 15 i 16 de gener, mentre que el públic en general podrà obtenir les seves localitats el 17 i 18 de gener.

Finalment, el programa de la Festa Major d’hivern inclourà clàssics imprescindibles d’aquesta celebració, com són el festival de màgia ‘Abraca… Pobla!’ (20 i 21 de gener), que enguany arriba a la seva sisena edició, la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó (27 de gener) o el concert solidari que Vergüenza Ajena oferirà el 21 de gener, i que recaptarà fons per a finalitats benèfiques. Tot plegat es veurà completat amb els correfocs, la cercavila i la timbalada, així com amb les trobades de vehicles clàssics i d’intercanvi de plaques de cava, a més d’altres propostes que configuraran el programa d’actes de la Festa Major d’hivern 2018 a La Pobla de Mafumet.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies