La gent gran de La Canonja visita la planta de Clariant

Imatge de la visita a la planta de Clariant. Foto: Cedida

Imatge de la visita a la planta de Clariant. Foto: Cedida

Una quarantena de persones del col·lectiu de la Gent Gran Activa van visitar la indústria química Clariant situada al terme municipal de La Canonja.

El director d’operacions de Clariant, Miguel Muñoz va donar la benvinguda als canongins, acompanyats per la regidora de Serveis Socials, Paqui Márquez,  la regidora de Medi Ambient, Glòria Virgili i el regidor de Promoció Econòmica, Paco Roca.

Tot seguit hi va haver una xerrada informativa sobre la història de la companyia química suïssa i després van realitzar una visita a les instal·lacions de la planta a La Canonja i a la seva depuradora per poder veure in situ el procés de depuració de l’aigua. En acabar les visites, Clariant va obsequiar els canongins amb un aperitiu i un petit detall de record de l’empresa.

La Canonja ha lliurat més de 200 ajuts per naixement o adopció en els últims cinc anys

Foto de família dels guardonats amb el xec

L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, acompanyat per altres regidors del consistori, van oferir una recepció el passat dissabte al Castell de Masricart, a totes les famílies que es van beneficiar dels ajuts a la natalitat i a l’adopció que va posar en marxa el consistori ja fa cinc anys i que ja ha beneficiat a 207 infants.

Durant l’últim trimestre del 2016 i primer del 2017, més d’una trentena de famílies han pogut rebre els 150 euros per nen/nena nascut o adoptat. Durant la recepció, l’alcalde va manifestar que la voluntat del govern municipal és continuar amb aquests tipus d’ajuts a les famílies, “com també seguirem amb els ajuts per la compra de llibres i material escolar que vam posar en marxa i cada any anem ampliant”.

Durant el seu discurs, l’alcalde va destacar que “per a l’Ajuntament i el municipi és una satisfacció donar la benvinguda als nous nascuts, als nous canongins que seran el futur del nostre poble i pels quals hem de treballar per garantir-los la millor qualitat de vida possible”. D’altra banda, tot i que va reconèixer que el xec nadó només és un detall que pot ajudar a les famílies, va recalcar que “la Canonja és un municipi ideal per viure en família, ja que oferim ajudes, serveis i instal·lacions de qualitat per a les nostres famílies i fills”.

Després del parlament de l’alcalde, es va fer una fotografia al pati del Castell de Masricart amb totes les famílies i tot seguit un aperitiu per a tothom.

Maneta, lliga i ascens: El Canonja es proclama campió i torna a Segona Catalana per la porta gran

 

El Canonja tornarà a ser equip de Segona Catalana la temporada que ve, i ho farà per la porta gran. Aquest migdia s’ha proclamat campió a falta d’una jornada derrotant el Mas Pellicer per un contundent 5-0.

Els canongins ho tenien tot preparat per celebrar l’ascens al seu estadi: ampolles de cava, samarretes commemoratives, una paella per 70 persones… L’única cosa pendent era treure un empat o una victòria del partit d’avui.

Els cinc gols, a la segona part

Després d’una primera part sense gols, els locals s’han arremangat i quan encara no havien passat cinc minuts del segon temps, Alexander Guirao (Schuster) ha obert la llauna. A partir d’aquí els gols han començat a caure de madur: Imanol ha transformat el segon, Schuster ha fet el de la tranquil·litat de falta, i Hurtado i Fran, que havien entrat a la segona, han arrodonit el marcador.

Felicitació de l’entrenador, mantejat i ruixat amb cava

L’eufòria, que ja era present a la graderia, s’ha contagiat al terreny de joc poc després que l’àrbitre assenyalés el final del partit. Després de ser ruixat de cava i just abans de ser mantejat l’entrenador, Dani García, ha felicitat els seus jugadors per una temporada en què han dominat el campionat del principi a la fi.

La samarreta dels campions

Jugadors, tècnics i alguns dels aficionats més aferrissats han celebrat l’ascens cridant, abraçant-se, agraïnt el suport del públic i fent voltes en rotllana al centre de l’estadi, enfundats amb la samarreta dels campions que s’han guanyat a pols. La temporada clourà a Vila-seca, on es preveu que els locals rebin la seva entrada al camp amb el passadís d’honor.

“La Segona és més cara, però és el nostre lloc”

Després de la celebració, ja toca pensar en la temporada 2017-2018. Sobretot a la directiva, que admet que serà més dur: “Estar a Segona Catalana fa que les despeses pugin almenys un 30%, però és el lloc que li pertoca al nostre equip”, explicava el tresorer i expresident, Manuel Lancharro.

Comença a la Boella l’excavació per localitzar les proves més antigues de presència humana a Catalunya

Vista dels treballs d’excavació a la Mina del Barranc de la Boella. Foto: IPHES

Localitzar les proves més antigues de presència humana a Catalunya és l’objectiu principal de la campanya d’excavació que des de l’1 de maig i fins al 3 de juny es desenvolupa al Barranc de la Boella, a La Canonja, sota la direcció de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

En aquesta línia, els primers dies de treballs a la Cala 1, un dels jaciments on es treballa, s’han dedicat a treure els sediments que contenen ceràmiques d’època romana. A la Cala 2 s’han fet algunes troballes significatives d’eines de pedra i restes esquelètiques de grans mamífers, com, per exemple, copròlits de hienes i grans herbívors. A la Cala 1 s’han registrat també, sota el nivells amb restes romanes, un nombre important de restes prehistòriques de sílex tallades, que poden ser datades, de forma preliminar, entre fa 200.000 i 500.000 anys abans del present.

Aquest jaciment ha estat ampliada la superfície d’excavació amb la finalitat de poder registrar un conjunt de fòssils més nombrós els propers anys. L’interès de la direcció científica i del IPHES pels propers anys és fer visitable els jaciments del Barranc de la Boella – IPHES.

Un jaciment singular

Les troballes arqueopaleontològiques que argumenten l’origen del poblament humà fora d’Àfrica son molt escasses en tota Euràsia. En aquest sentit, “el registre fòssil del Barranc de la Boella és singular per explicar les primeres migracions humanes procedents del continent africà, per les restes que s’hi han conservat i perquè demogràficament les primeres poblacions humanes que arriben a la península ibèrica, fa un milió d’anys eren molt reduïdes, de pocs individus”, ha destacat Josep Vallverdú, arqueòleg de l’IPHES i codirector de l’excavació juntament amb Palmira Saladié, també arqueòloga d’aquest centre de recerca.

La intervenció d’aquest mes s’ha plantejat en forma de gran extensió, “perquè aquesta opció permet obtenir un nombre més important de fòssils que han de facilitar poder començar a comparar el Barranc de la Boella amb altres jaciments prehistòrics”, comenta Josep Vallverdú.

“Ganivet” de sílex localitzat al Barranc de la Boella

L’excavació la du a terme un equip multidisciplinari compost per membres de l’IPHES i del Museu de Ciències Naturals de Madrid. Hi prenen part més de 35 persones, moltes d’elles estan llicenciades en diferents universitats espanyoles. També hi ha estudiants de diferents graus i màsters, com el Grau d’Antropologia i Evolució Humana, coimpartit per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), i el Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana de la URV.

Coincidint amb l’excavació tindrà lloc la publicació científica d’un total de dos estudis sobre la tafonomia (processos de formació dels jaciments) del Barranc de la Boella que es donaran a conèixer a través de la revista internacional Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology, amb Antonio Pineda (becari predoctoral IPHES) i la Dra. Palmira Saladié com a investigadors responsables.

 

La generació del 67 de La Canonja celebra els 50 anys en un sopar multitudinari

La generació del 1967 a La Canonja. Foto: Cedida

La generació del 1967 a La Canonja. Foto: Cedida

El passat dissabte va tenir lloc el sopar de retrobament de la generació de 1967 de la Canonja que enguany compleix 50 anys. Des de principi d’any i a través d’un grup de Whatsapp creat a l’efecte s’han anat programant una sèrie de sis trobades fins a arribar a la setena que es va celebrar el passat dissabte dia 6 de maig. Van ser una seixantena els assistents al sopar que va tenir lloc al restaurant les Dues Roses de la Canonja, molts d’ells es tornaven a veure 34 anys després.

Es dóna la circumstància que l’any que es van conèixer va ser l’any 1973 just inaugurat el Col·legi Públic Rion Marsal. Llavors aquesta generació començava la seva etapa escolar fent el primer curs d’Educació General Bàsica. Va ser la primera promoció que va cursar tota l’EGB en el col·legi acabat de estrenar. Molts dels assistents llavors vivien a la barriada de Bonavista i també van començar els seus estudis al col·legi canongí. Enclavats dins el fenomen del Baby Boom, en aquesta escola hi va arribar haver més de 250 alumnes d’aquesta generació de 1967.

Al matí es va visitar l’escola i el sopar va ser un èxit total i una mostra clara de la joventut d’aquesta generació. Hi va haver regals, orles, vídeos de records i música fins altes hores de la matinada.

L’alcalde de la Canonja visita la central de Tarragona Power

L’alcalde, durant la visita a la central

Roc Muñoz, alcalde de la Canonja, ha visitat aquest matí la central de Tarragona Power, propietat d’Iberdrola, al costat de la directora general de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Teresa Pallarès.

El director de la planta, Pablo Pirles, els ha acompanyat durant la visita i els ha explicat les peculiaritats d’aquesta instal·lació ubicada al municipi de la Canonja, ja que es tracta del major cicle combinat amb cogeneració d’Espanya, amb una potència aproximada de 420 megawatts. També han estat presents Marc Zambrana, cap de Gestió de l’Explotació i Enrique Capuz, cap de Producció.

Els sistemes de cogeneració són sistemes de producció d’alta eficiència en els quals s’obté simultàniament energia elèctrica i energia tèrmica útil minimitzant l’impacte ambiental. A més, Tarragona Power té la particularitat de generar vapor, aire comprimit i aigua desmineralitzada per proveir al polígon industrial on està ubicada, i compta amb unes calderes que permeten valoritzar els gasos industrials provinents d’aquest polígon, el que redunda en una reducció substancial de les emissions de CO2 d’aquest enclavament d’empreses del sector químic.

La companyia, que compta amb 39 treballadors, va realitzar l’any passat una important inversió en millores per augmentar l’eficiència i seguretat de la planta i va celebrar la consecució de 10 anys sense accidents laborals amb baixa de personal propi.

La Canonja acull aquest dissabte una tarda literària plena de poetes

Cartell anunciant la trobada literària de La Canonja

La Societat La Nova Amistat i l’associació cultural Etcètera, ambdues amb seu a la Canonja, han preparat per aquest dissabte una tarda literària plena de poesia en aquest municipi. L’activitat s’ha convocat a les 19.00 hores a la seu de La Nova Amistat, al carrer Raval 23-25, i comptarà amb la presència cinc poetes que llegiran alguns textos de la seva obra.

S’ha convidat a les poetesses Montse Farrés, Raquel Estrada i Joana Garcia; i als poetes Antoni Nomen i Francesc Roig. Aquesta Tarda de Lletres, serà presentada per l’escriptor Òscar Ramírez Dolcet. El grup de música folk i ètnica Maruga Band posarà el ritme a la lectura dels poetes amb les seves creacions.

Abans de la poesia, a les 17.30 hores, els més petits podran gaudir d’un espectacle de titelles amb la companyia l’Invisible que representarà l’obra “La que escombrava l’escaleta”. L’entrada serà gratuïta tant per les titelles com per la lectura de poesia. Les dues activitats s’emmarquen en el calendari de commemoració dels 150 anys d’història de la Societat La Nova Amistat.

La Canonja aconsegueix una participació acceptable i vota per dotar de cuina pròpia el menjador de l’escola

El tinent d’alcalde de Participació, Salvador Ferré, durant l’escrutini

La resposta ciutadana al procés dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de la Canonja ha estat “molt positiva” ja que s’ha aconseguit un 11,55% de participació. Poblacions com Vila-seca havien assolit només un 4%.

D’un cens de 4.719 han votat 545 persones. Les dues propostes que han obtingut més vots han estat, “dotar de cuina pròpia el menjador de l’Escola la Canonja”, amb 367 vots i “marcar i senyalitzar una ruta perimetral de 7 kilòmetres que passa per camis públics i envolta el poble, inclòs el Sector Nord, per on es pugui caminar, anar en bici, córrer…” amb un total de 252 vots. El cost de la primera proposta és de 92.500 euros i el de la segona puja 106.800 euros, per tant les dues juntes pràcticament esgoten el límit dels 200.000 euros destinats a la partida dels pressupostos participatius.

Les altres idees més votades han estat: Instal·lació d’un sistema de descalcificació de l’aigua a la sortida dels dipòsits d’abastament i dotar de material l’aula de plàstica de l’Escola.

El primer tinent d’alcalde i regidor de l’àrea de Participació Ciutadana, Salvador Ferré, se sent molt satisfet del resultat del procés, “els pressupostos han servit com a diagnosi de primera mà de les necessitats del poble. La ciutadania amb les seves propostes ha posat de manifest mancances, ha fet aflorar necessitats i alhora ens ha brindat moltes idees que caldrà recollir i incorporar a les prioritats polítiques del govern”.

“Tenint en compte que és el primer cop que es dur a terme a la Canonja, hem obtingut una alta participació tant en la formulació de propostes com en el procés de votacions, si ho comparem amb processos similars d’altres municipis”, comenta Salvador Ferré.

En el proper mes de maig es realitzarà una sessió de presentació pública dels resultats del procés on es mostraran les propostes guanyadores.

Sebastival de La Canonja arriba amb un format més extens i per a tots els públics

Cartell del festival de La Canonja

El pròxim dissabte 6 de maig, tindrà lloc al Poliesportiu Municipal de La Canonja, el SEBASTIVAL, el festival cultural y de música organitzat per ACMEA (Associació Canongina de Música Electrònica i Alternativa).

Sebastival va néixer l’any 2010, i han passat pels seus escenaris artistas nacionals i internacionals com Marc Maya, Baraso, Lukas, Fernanda Martins, Uto Karem, Alexander Kowalski, Nuria Ghia, Pet Duo, Luca Fabiani, i molts altres artistas locals.

En aquesta edició, la seva setena, el format serà més extens, tenint un horari molt més ampli i per a tots els públics.

El festival obrirà portes el dissabte 6 de maig a les 12 del migdia perquè petits, joves i adults puguin gaudir en una zona a l’aire lliure, d’un vermut musical a càrrec dels djs locals MKSN. Aquesta zona romandrà oberta fins les 16h, tornant a obrir a les 19h amb més música i podent gaudir de 3 foodtrucks diferents que oferiran des d’hamburgueses i entrepans de pollastre, creps dolces i salades o varietat de productes de xocolata durant tota la tarda i nit. Incloent una zona de descans sota l’ombra.

Serà a partir de les 00 que obrirà les portes la MainRoom, el Poliesportiu Municipal, podent gaudir del techno dels djs locals, i amb el plat fort dels djs convidats. Aquest any podrem veure el brasiler DJ MURPHY, un vell conegut de l’escena electrònica techno amb molts anys d’experiència als vinils, i amb el barceloní RAUL MEZCOLANZA, exresident de elRow, Florida135 o Monegros Desert Festival.

El festival es caracteritza per la seva gratitud i l’aposta cultural a l’electrònica. Durant el dia l’accés al recinte serà per a tots els públics i durant la nit només per a majors de 16 anys.
Sebastival llega a la séptima edición con un formato más extenso y para todos los públicos.

 

La mostra sobre el descobridor de Floquet de Neu arriba a La Canonja

L’exposició “Jordi Sabater Pi. Una vida dedicada a la ciència”, produïda per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), a partir del material dipositat a la Col·lecció Sabater Pi a la Universitat de Barcelona – Parc Científic de Barcelona, es podrà visitar del 21 d’abril al 12 de maig a la sala d’exposicions del Castell de Masricart, a La Canonja.

L’entrada és lliure i l’horari: dimarts, dimecres i divendres, de les 9 a les 13 h; tardes, de dilluns a dijous de les 16 a les 20 h.

Guillem Garcia guanya el Trofeu 15 d’abril de ciclisme a La Canonja

El guanyador, entrant a la meta. Foto: lacapsa.com

Guillem Garcia, de l’equip Bicis Esteve, ha estat el guanyador de la tercera edició del Trofeu 15 d’abril, cursa puntuable per la Copa Espanya Júnior organitzada pel Club Ciclista La Canonja, que s’ha disputat aquest dissabte.

Garcia, júnior de segon any, s’ha imposat a l’sprint a la mateixa línea de meta amb el mateix crono que Adrián González (Fundación Víctor Sastre) i amb quatre segons d’aventatge sobre Lorenzo Pardo (team Giménez Ganda-Primoti).

Tots tres, que han invertit un temps de dues hores i 50 minuts en recórrer els 108 quilòmetres del recorregut, s’havien escapat a només 10 kms. de l’arribada del grup capdavanter de cursa, integrat per 14 ciclistes, i han aconseguit mantenir les diferències. El grup de perseguidors ha acabat entrant a 13 segons, encapçalat per Lorenzo Finkler (Cartagena ESETEC).

Dels 190 ciclistes participants només 111 han arribat a meta. L’exigent recorregut, de 108,5 quilòmetres, comptava amb l’ascensió als colls d’Alforja, Porrera i La Teixeta, tots tres de 2ª categoria, com a principals obstacles del dia. Els ports de muntanya han marcat sens dubte les diferències.

El circuit de la prova transcorria per Vila-seca, Vinyols, Cambrils, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Botarell, Alforja, Porrera, Riudecols, Reus amb l’arribada final a La Canonja. Hi haurà sprints especials a Montbrió del Camp i Montbrió del Camp.

En la resta de classificacions Miguel López (Ginestar-ULBSports J) ha estat el vencedor en júniors de primer any; la Fundación Victor Sastre, per equips; Juan Fernando Calle (Plataforma Central Iberum) en la muntanya (ha estat el primer en coronar els de Porrera i la Teixeta); Daniel Howley (Valverde Team) en els sprints especials (s’ha imposat en els dos ubicats a Vinyols i els Arcs i Montbrió del Camp);

La prova, emmarcada dins dels actes de la Festa de la Municipalitat, ha comptat amb la presència dels equips Cartagena Esetec, Valverde Team, Polartec Fundación Contador, Castillo de Onda Zafiro, Fundación Víctor Sastre, Bathco, MMR Academy, Plataforma Central Iberum, Gimenez Ganga – Primoti, Bicis Esteve, Fenavin Turismo Ciudad Real, GSport, Aseguras-Indupime, Oferbikes – Metal Lube, Ginestar ULBSport, Corvi TotNet, Six2 Respetad 1.5, Sanse Rotor, Trek Quadis, Turismo Villanua, Trans-Lujan Mollet, Bicicletas Salchi, Ecotisa Goerna i Infinobras-Momparler. Cada equip podia inscriure un màxim de 8 corredors.

La Canonja planta una carpa i obre horaris perquè la participació en la consulta dels pressupostos no sigui molt baixa

Punt de votació instal·lat avui a la Rambla 15 d’abril. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de la Canonja està preocupat perquè la participació, com ha passat en altres municipis de l’entorn, sigui baixa en el procés popular per triar part de les inversions municipals de 2017. Avui ha arrencat el procés, que s’allargarà una setmana més i ho ha fet amb una carpa ben visible al parc de la Rambla del 15 d’abril i aprofitant la jornada de celebració de la Municipalitat.

Interessa a la ciutadania en general votar propostes concretes? O interessa que els facin cas al que demanen i que siguin els seus representants els qui decideixin. És un debat politic obert a les democràcies occidentals. Recentment Vila-seca va viure amb indissimulada decepció que només un 4 per cent de la població votés les inversions municipals.

L’alcalde i part dels regidors, en el parlament de la festivitat. Foto: Tarragona21

Fa set anys, el Parlament de Cataluya donava el vist-i-plau que la Canonja recuperés la seva municipalitat -independència-, segrestada pel franquisme per interessos econòmics. L’Ajuntament ha aprofitat una jornada que reuneix gent al carrer per instal·lar una carpa i donar inici a la quarta fase del procés particiaptiu, el que inclou les votacions. “Volem donar les màximes facilitats als ciutadans perquè puguin votar”, deia a Tarragona21 el primer tinent d’alcalde, Salvador Ferré. Durant la semana que ve es podrà votar en un horari ample (de les 8:30 a les 20 hores) en dos punts diferents, l’Oficina del Consumidor i el Castell de Masricart.

El procés va començar al gener amb un acte públic de presentació de com seria. Els ciutadans van presentar 184 iniciatives subjectes a ser incloses en les votacions. L’equip tècnic municipal n’ha esporgat les que no s’adecuen a les bases i n’han sortit 30 finalistes. “No podem acceptar propostes que no siguin inversions, com tampoc les genèriques, com una que ens demanava activitats esportives, i han de tenir un pressupost assumible” resumia Ferré al respecte a les bases i de les queixes que han arribat sobre les propostes no acceptades. El topall de despesa de cada inversió proposada és de 200.000 euros.

“En preocupava una mica l’índex de participació quan vam endegar el procés”, reconeixia Ferré, un procés que justament va coincidir amb el cas de Vila-seca. “Esperem superar l’índex del 4 per cent, i el fet d’aprofitar el dia d’avui, que és festiu, per muntar la carpa i iniciar les votacions es va fer amb la idea de facilitar la participació, com també que es pugui disposar d’una setmana per votar”.

L’alcalde, Roc Muñoz, deia al parlament que concloïa la jornada del matí que un dels veïns “ens ha demanat que fem la totalitat de les 30 propostes seleccionades, però això és impossible perquè es dispararia el pressupost”.

Entre les propostes que se sotmeten a votació n’hi ha de forç elaborades, que podrien formar part de qualsevol programa electoral. Hi figuren des de la petició d’instal·lar una petita àra d’autocaravanes a l’aparcament dissuassiu del Camí de Reus, a la petició de depuració de l’aigua de les piscines municipals “amb el sistema de l’electròlisi amb sal”. Des del col·legi ha arribat la petició d'”una pissarra digital, un projector, altaveus i ordinador amb 25 taules”.

Diables, gegants i cobla, desfilant pels carrers de la Canonja. Foto: Tarragona21

La Festivitat de la Municipalitat ha viscut l’acte central al matí, però amb menys presència de gent que altres anys donades ls vacances de Setmana Santa. El Ball deDiables de la Canonja, els gegants Bià i Esperança i la cobla Cossetània han sortit en processó des de l’entorn del Castell de Masricart, precedint la comitiva municipal i fins al parc de la Rambla 15 d’abril, on hi ha hagut el parlament de l’alcalde, una coetada, ballada de sardanes i vermut.

J. G.

La Canonja celebra la festa de la municipalitat obrint les votacions pels pressupostos participatius

L’alcalde Roc Muñoz, durant una edició anterior de la Festa de la Municipalitat

La celebració del 15 d’abril, coincidint amb l’aniversari de l’aprovació per unanimitat del projecte de llei de creació del municipi de la Canonja per part del Parlament de Catalunya, és per a La Canonja un bon motiu de festa. Enguany, però, la coincidència amb la festivitat de la Setmana Santa concentrarà les diferents activitats en el mateix dia 15 d’abril, on els actes protocol·laris seran els protagonistes.

Així, a la Rambla 15 d’abril es farà un acte de record dels esdeveniments que ara fa 7 anys tingueren lloc al Parlament de Catalunya, pensant també en totes aquelles persones que van mantenir la flama de la identitat com a poble malgrat no tenir la plena municipalitat.

Un dels aspectes principals d’aquesta jornada serà l’obertura de les votacions del procés de Pressupostos Participatius, que l’Ajuntament ha posat en marxa. En total s’han recollit més de 180 propostes, un cop feta la valoració tècnica i econòmica per part dels tècnics, n’han quedat 30 que seran les que es podran votar a partir del dia 15 d’abril de 11 a 14 hores i després del dimarts 18 al divendres 21 d’abril a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i al Castell de Masricart. Podrà votar tota la població de 16 anys o més empadronada al municipi. Cada persona podrà votar fins a un màxim de 5 propostes.

Programació dels diferents actes:

Jocs per la mainada: de 2/4 d’11 del matí fins a la 1 del migdia, a la Rambla 15 d’abril.

Carpa per la votació dels Pressupostos Participatius: de 11 a 2 del migdia a la Rambla 15 d’abril.

Seguici de la Corporació en Ple cap a la Rambla 15 d’abril amb l’acompanyament dels gegants Bià i Esperança i els Diables de la Canonja: a 2/4 d’1 del migdia, amb la sortida des del Castell de Masricart.

Acte protocol·lari de celebració de la Municipalitat, parlaments de les autoritats i encesa de la tronada: a la 1 del migdia, a la Rambla 15 d’abril.

A continuació, aperitiu popular i sardanes a càrrec de la Cobla Cossetània.

III Trofeu 15 d’Abril: El Club Ciclista la Canonja, amb la col·laboració de l’Ajuntament i del Motor Club la Canonja, organitza la cursa ciclista Trofeu 15 d’abril (Copa Espanya Júnior). La sortida neutralitzada tindrà lloc al poliesportiu municipal, 5 minuts abans de les 3 de la tarda.

La Copa Espanya júnior de ciclisme, aquest dissabte a La Canonja amb el Trofeu 15 d’abril

Imatge de la presentació que s’ha fet a l’Ajuntament de la Canonja

El Club Ciclista La Canonja organitza aquest dissabte la tercera edició del Trofeu 15 d’abril, cursa puntuable per la Copa Espanya Júnior que s’emmarca dins dels actes de la Festa de la Municipalitat.

La prova, que s’iniciarà a partir de les 15.00 hores, comptarà amb la presència de 190 ciclistes dels equips Cartagena Esetec, Valverde Team, Polartec Fundación Contador, Castillo de Onda Zafiro, Fundación Víctor Sastre, Bathco, MMR Academy, Plataforma Central Iberum, Gimenez Ganga – Primoti, Bicis Esteve, Fenavin Turismo Ciudad Real, GSport, Aseguras-Indupime, Oferbikes – Metal Lube, Ginestar ULBSport, Corvi TotNet, Six2 Respetad 1.5, Sanse Rotor, Trek Quadis, Turismo Villanua, Trans-Lujan Mollet, Bicicletas Salchi, Ecotisa Goerna i Infinobras-Momparler. Cada equip pot inscriure un màxim de 8 corredors.

Tots ells hauran d’afrontar un exigent recorregut de 108,5 quilòmetres amb l’ascensió als colls d’Alforja, Porrera i La Teixeta, tots tres de 2ª categoria, com a principals obstacles del dia. Pel que fa a les poblacions de pas, la prova transcorrerà per Vila-seca, Vinyols, Cambrils, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Botarell, Alforja, Porrera, Riudecols, Reus amb l’arribada final a La Canonja. Hi haurà sprints especials a Montbrió del Camp i Montbrió del Camp.

La prova repartirà 800 euros en premis en metàl·lic entre els primers classificats.

El Des-tapa la Canonja lliura els premis a les millors tapes

Foto de família dels guanyadors del Des-tapa

La quarta edició de la ruta de tapes de la Canonja es consolida i aconsegueix un bon ritme dins del panorama gastronòmic de la zona, destaca l’Ajuntament. Després de dos caps de setmana del Des-tapa, el dilluns es va fer el lliurament de premis al Castell de Masricart, amb la presència del regidor de l’àrea de Promoció econòmica, Francesc Roca, i dels representants dels establiments participants.

Aquest any, durant els dos caps de setmana del Des-Tapa es van servir una mitja de 800 tapes per establiment.
Les dues tapes més votades pels 191 participants que van lliurar les butlletes de la ruta completament omplertes han estat la “Festa Mediterrània” del Bar la Nova Amistat, que s’ha endut el premi a la millor tapa amb el 37,7% dels vots, i la “Calçotada com a casa” de l’establiment Com a Casa, que amb el 30,9% dels vots ha estat premiada com la tapa més creativa.

L’Ajuntament de la Canonja va fer entrega del reconeixement a la tapa més votada amb un sopar per a dues persones amb nit i esmorzar inclòs a l’Hotel La Boella. I el segon premi el va entregar Montse Florensa, gestora de cash&carry de Komkal, amb un val per valor de 300 € per gastar en els establiments Komkal.

Durant l’acte també es van celebrar els sortejos per fer entrega dels 10 premis entre els participants que van fer la ruta completa i van presentar la butlleta segellada pels 9 establiments adherits. Els premis consisteixen en una nit per a dues persones a l’Hotel La Boella (amb sopar, dormir i esmorzar) i 9 sopars o dinars, a escollir, per a dues persones oferts pels establiments adherits a aquest esdeveniment gastronòmic.

El regidor de l’àrea de Promoció econòmica, Francesc Roca, va destacar la importància d’organitzar esdeveniments d’aquest tipus per dinamitzar l’oci i la gastronomia del municipi.

El Canonja marca territori en el derbi local (1-4)

Fran, un dels destacats del partit -vestit de vermell- disputant una pilota. Foto: Tarragona21

Ni el Madrid-Atlético ha pogut amb un altre clàssic, un derbi del Tarragonès per excel·ència que s’ha viscut aquesta tarda al Municipal canongí entre l’España Canonja i el Canonja. No ha faltat la tensió i les picabarallaes, però s’ha mantingut la correcció. El Canonja, que va com un tret en primera posicio del grup 2 de Tercera Catalana, s’ha desfet amb una enganyosa comoditat del seu etern rival gràcies a una contra demolidora, a un Imanol en gràcia i a un Fran incommensurable per la banda dreta. L’España li ha posat el cor, la passio, però el Canonja ha sabut jugar amb el cap.

L’España Canonja d’avui, amb els reserves inclosos. Foto: Tarragona21

L’alineació de sortida del Canonja. Foto: Tarragona21

Els capitans, amb l’àrbitre, Carlos García. Foto: Tarragona21

En la primera volta de la lliga, el derbi arribava en el millor moment possible, essent el Canonja líder i l’España, segon classificat. Més emoció impossible. Un solidari gol al minut 81 donatria els tres punts als aleshores locals. Això provocaria un enfonsament anímic en l’España. Tal com explicava abans del partit el seu vicepresident, Antonio Reyes, encadenarien cinc derrotes i baixarien a la taula. La segona posició, que donava dret a pujar a Segona o disputar la promoció, quedava de moment vetada.

Dani, treient una pilota a la defensa de l’España. Foto: Tarragona21

Un moment del derbi local. Foto: Tarragona21

Però una reacció posterior, amb vuit victòries, un empat i una derrota, han situat l’Espanya cinquè, a nous punts del Falset, segon classificat. “No renunciem a atrapar-lo, és el nostre objectiu”, destava Reyes a Tarragona21.

El Canonja, en canvi, segueix líder, li treu cinc punts al Falset, amb qui està dusputant una apassionant lliga,  i a més porta una segona volta per emmarcar.

Seguidores del Canonja. Foto: Tarragona21

Bon ambient a les grades del Municipal. Foto: Tarragona21

Gol ràpid dels visitants

El partit s’ha decantat pels avui vestits de vermell a la segona part, però ha arrencat mot bé el conjunt visitant amb un primergol quan només es portaven jugats set minuts i després d’un inicis on l’España semblava anar a per totes.

Després del gol i durant uns minuts dominarien els visitants, però l’España es faria amb el control del joc i Carlos tenia la millor ocasió per fer l’empat al minut 21. La tensió del derbi es notava en les parelles de ball: Carlos i el defensa vermell Abraham se les tenien a la banda. Al minut 41, el Canonja tenia el 0-2 a l’abast amb una pilota enviada al travesser després que se servís un córner.

Imanol ha fet un golàs de falta directa: el 0-3. Foto: Tarragona21

Amb 0-1 acabava la primera part. No estava tancat, el partit i menys amb l’actitu que mostrava l’España. Però no hi ha hagut temps per a la reacció local. Dos gols consecutius del davanter Imanol en només quatre miuts (49 i 53) mataven el partit. El tercer era un gol directe de falta amb un llançament ras a la dreta de Manel.

Ha tret la garra l’España, forçant córners i faltes i amb reiterats xuts de Carlos. Rueda feia un partidàs al centre del camp, mot ben assistit des del darrera pel capità Maikel, que en rebre el 0-3 cridava als seus companys: “Ens aplastaran. Vinga!”. David, des de l’extrem dret, es marcava uns curses en solitari que no tenien remat final.

Eric enganya José Ramón i marca el gol de l’honor local. Foto: Tarragona21

Enmig dels intents per crear ocasions i reduir així distàncies en el marcador, Diouf feia el 0-4 en rematar de cap una centrada per la dreta. Mancaven set minuts i tot estava decidit, però la insistència local tenia el seu premi de consolació gràcies a un penal, protestat pels seguidors visitants, comès per Martorell sobre Jemi. Eric ha enganyat el porter i ha certificat l’1-4 final.

J. Garcia

Seguiu l’acta del partit en aquest enllaç.

Seguiu la classificació del grup en aquest enllaç.

La Canonja tanca 2016 amb un superàvit que permetrà un gran esforç inversor amb recursos propis

Un moment del ple municipal celebrat aquest dijous

L’Ajuntament de la Canonja ha donat compte avui de la liquidació del pressupost del passat exercici 2016. Un any més, i segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Jose Luis Sánchez, els comptes municipals tanquen els números en positiu, i, el romanent líquid de tresoreria, la dada que ofereix una idea del “superàvit” o “dèficit” acumulat, es manté en números positius arribant als 6.260.550 euros. Cal recordar que el romanent líquid de tresoreria és l’indicador que millor reflecteix la situació financera de l’ens local a curt termini.

Hi ha diferents raons que han permès que aquests comptes es tanquin en positiu; d’una banda, apuntava: “La gestió i control de la despesa corrent i l’alt índex de recaptació efectiva que presenten els ingressos municipals”. Per altra banda, l’alcalde Roc Muñoz ha parlat de la bona feina en la gestió econòmica municipal que ha fet que el romanent de tresoreria arribi gairebé als 6,3 milions d’euros i, amb l’afegit, que l’ajuntament no té deute viu en aquest moment. “Aquest romanent en positiu ens permetrà fer front a tota una sèrie d’inversions ja previstes en el pressupost del 2017 amb recursos propis i sense haver de recórrer al crèdit, tenint en compte que aquest potent esforç inversor no anirà en detriment dels serveis als ciutadans ni de les múltiples iniciatives i accions de caire social que ja duu a terme l’ajuntament”.

Compra de les propietats de la Cooperativa

La greu situació financera per la que travessa la Secció de Crèdit de la Cooperativa de la Canonja també ha estat tractada en el ple i s’ha procedit a ratificar la resolució d’alcaldia per la qual s’inicia l’expedient de compra de dues finques propietat de la Cooperativa Agrícola de la Canonja. Aquesta va ser una solució plantejada per la junta rectora de la Cooperativa a l’Ajuntament per assegurar la recuperació dels dipòsits als impositors i que ha estat referendada per tots els grups polítics amb representació.

Veïns reclamen al carrer que es recuperi l’antic camí de la Canonja a Vila-seca

Imatge dels concentrats aquest diumenge

El passat diumenge 26 de març, diverses entitats i partits polítics dels municipis de la Canonja i Vila-seca van realitzar una caminada reivindicativa per tal de reclamar una solució definitiva al tall del camí històric entre ambdues poblacions.

El camí que uneix la Canonja i Vila-seca, un camí públic que forma part del GR-92 que creua el litoral català i que ha estat usat durant dècades com a vial d’unió entre ambdós municipis per pagesos, ramaders, passejants, excursionistes i ciclistes, ja fa més de 25 anys que es troba tallat per la carretera de Bellissens (T-313) i més de 10 anys per una mitjana de formigó que separa els dos sentits de circulació de la mateixa.

Aquesta caminada va comptar amb una vuitantena de participants dividits en dos grups que van sortir de forma simultània des de cada municipi per trobar-se al punt de conflicte. Es va tallar la carretera T-313 per tal de dibuixar un camí simbòlic a terra, llegir un manifest signat per totes les entitats i partits polítics d’ambdues poblacions i immortalitzar el moment d’unió veïnal.

Aquesta reivindicació compta amb l’aval dels Ajuntaments de la Canonja i Vila-Seca així com del Síndic de Greuges de Catalunya, però encara no s’ha resolt per part del Departament Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya,

Ni trampa ni cartró: Hipnosi en massa a La Canonja de la mà de l’estrella d’Antena 3 Jeff Toussaint

 

És fàcil simular en un programa de televisió gravat, però no tant fer-ho davant d’un públic on tothom es coneix. Amb aquesta premisa incrèdula vaig anar a l’Orfeó Canongí a veure la que va ser una sessió massiva d’hipnosi per part de Jeff Toussaint. És resident a Miami Platja i protagonista del programa d’Antena 3 Hipnotízame, que va aconseguir superar els 3 milions d’espectadors en l’estrena. “Si comença a pujar a l’escenari gent que no és del poble, això cantarà molt”, em comentava amb certa reticència una dona que s’asseia prop meu. Una estona més tard la mateixa dona queia desplomada a la seva butaca, adormida per l’hipnotista.

Hipnosi massiva a La Canonja de la mà de Jeff Toussaint, del programa d'Antena 3 1, 2, 3 ... Hipnotízame, en el marc del festival Impossible. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

El terra de l’escenari de l’Orfeó Canongí es va omplir de desenes de persones adormides per Toussaint. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Allau humana per agafar ‘bitllets’ imaginaris

En les dues hores i mitja llargues que va durar l’espectacle, plat fort de l’edició d’enguany del festival de màgia Impossible, els més de 200 espectadors de l’Orfeó Canongí van viure un deliri. Induïts per l’hipnotista, desenes de familiars i veïns seus feien coses cada vegada més insòlites, que podeu veure als vídeos i imatges que acompanyen la notícia (al final trobareu la llista de reproducció): adormir-se de cop amb un simple gest, quadrar-se i saludar a un general imaginari, participar en una cursa de cavalls, barallar-se per agafar uns folis blancs creient-se que eren bitllets, aguantar-se horitzontalment sobre dos banquets amb una nena dreta a sobre, o intentar seduir l’hipnotista perquè els tregués a ballar.

 

“Era conscient del que passava, però volia fer el que em deia”

Encara impactat pel que havia vist, al final de l’espectacle vaig voler parlar amb algunes persones hipnotitzades perquè m’expliquessin què els havia passat. “La majoria del temps era conscient del que passava, però tenia ganes de fer el que em deia. No tenia sensació d’estar dormint”, explica la Yolanda Pérez. Ella és la voluntaria que va aguantar-se horitzontal sobre els bancs, aguantant una nena dreta a sobre seu. “No, no noto res a la panxa ni en cap altre lloc, i això que tinc problemes d’esquena… Recordo que m’ha dit que em posés ben tibant, però no recordo haver estat sobre els bancs de fusta, ni que es posés ningú sobre meu”, explica. Tampoc recorda el número final, on es va esforçar més que ningú per cridar l’atenció de l’hipnotista perquè la convidés a ballar, tal com els havia demanat. Toussaint en va treure or, cridant-la en últim lloc.

Hipnosi massiva a La Canonja de la mà de Jeff Toussaint, del programa d'Antena 3 1, 2, 3 ... Hipnotízame, en el marc del festival Impossible. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Una nena dempeus sobre la Yolanda, en un dels moments més impactants de l’espectacle. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La Yolanda, psicòloga de professió, recomana a tothom que pugui que passi per aquesta experiència, que ja va tenir en un taller quan estudiava la carrera. També ho fa l’Ona Veciana, una altra de les voluntàries que va pujar a l’escenari. En un moment de l’espectacle, l’hipnotista va fer creure als voluntaris que tenien molt de fred mentre dormien, i que havien de buscar la persona que tinguessin més a prop per arraulir-s’hi com si fos un coixí. Tant l’Ona com la Yolanda recorden nítidament sentir les mans congelades en aquell moment.

El terra de l’escenari, ple de cossos adormits

Al cap de poc més de mitja hora d’aquest espectacle, el terra de l’escenari de l’Orfeó Canongí estava ple d’una trentena de cossos adormits, com en una escena apocalíptica. Abans d’això, l’hipnotista havia creat l’atmosfera perfecte perquè fos un èxit. Lluny de la imatge seriosa i seca que transmet al programa d’Antena 3, Toussaint va enamorar ràpidament el públic amb la seva simpatia i el seu humor, desmitificant i explicant el que anava a fer, i com ho anava a fer. “La hipnosi no la faig jo, és una capacitat que tots tenim a dins, i que ens ajuda a ser millors”, va insistir.

Hipnosi massiva a La Canonja de la mà de Jeff Toussaint, del programa d'Antena 3 1, 2, 3 ... Hipnotízame, en el marc del festival Impossible. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Els exercicis previs a la hipnosi. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

En tot moment, Toussaint va esforçar-se per explicar al públic en què consistia el que els estava passant als participants, i a fer pedagogia sobre la hipnosi i els seus beneficis. “La vostra ment és meravellosa, només fa falta que l’obriu”, va apuntar. Va voler diferenciar entre els diferents nivells de la disciplina, des de la suggestió d’estimuls simples fins a la hipnosi terapèutica, passant per la que està enfocada a l’espectacle. També va fer ‘autobombo’ del programa d’Antena 3, una experiència molt diferent a la que es va viure al teatre, i va instar el públic a seguir el seu perfil de Facebook. “Jo us llenço la falca”, va dir, rient.

 

Com els hipnotitza?

L’hipnotista va advertir que el 95% dels que no participen se’n penedeixen, i la resposta quan va demanar voluntaris va ser massiva. En un tres i no res, l’escenari es va omplir d’una cinquantena de persones. Després d’ordenar-los en files, va començar a obrir la seva ment amb uns exercicis de relaxació amb els ulls tancats. Primer havien d’estirar els braços endavant, i imaginar-se que en un d’ells hi tenien un paquet de sucre cada cop més pesat, i a l’altre un globus d’heli cada cop més gros. “Hi ha persones més suggestionables que altres. En aquest cas, les que ho són més són les que tenen els braços més separats”, va explicar. Tot seguit, els va convèncer que tenien els ulls enganxats amb cola, de tal manera que era impossible que els obrissin. Després de fer-los entrar en un estat de relaxació total, va aparèixer la ‘màgia’: els cossos de més de trenta voluntaris anaven caient desplomats amb una simple estirada de braç o d’espatlla de Toussaint. La resta, els menys suggestionables, eren convidats a marxar.

“Toca’t el cap amb el dit, i t’adormiràs”

A partir d’aquí, l’hipnotista va fer el que va voler amb ells (o, segons ell, els va induir a que volguessin fer el que ell deia). “Ves a seure en aquella cadira, però compte, que quan t’hi asseguis t’adormiràs de cop”. I, dit i fet, la persona queia en un son profund després de recolzar-se a la cadira. “Toca’t el cap amb el dit, i t’adormiràs”. I, automàticament, el voluntari es desplomava amb el simple contacte del seu índex.

Hipnosi massiva a La Canonja de la mà de Jeff Toussaint, del programa d'Antena 3 1, 2, 3 ... Hipnotízame, en el marc del festival Impossible. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Toussaint va fer un exercici d’hipnotisme al públic sencer. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Hipnosi massiva al públic

Un dels moments més impactants va ser quan Toussaint va deixar dormint a l’escenari totes les persones que havia hipnotitzat, i va baixar a la platea. Ens va demanar a tot el públic que ajuntéssim les mans, amb els dits índexs enganxats l’un a l’altre. “Mireu-los fixament, i imagineu-vos que un cargol us els ajunta, i que no els podeu separar. També hi teniu cola. Ara, intenteu desenganxar-los. Els que pugueu, asseieu-vos”. La meitat del públic va seguir dret. Per molt que ho intentessin, no ho podien fer. L’hipnotista va anar de butaca en butaca, i a alguns dels que estaven més absorts, va aconseguir adormir-los amb una estirada de braç, fent que es despertessin al cap de pocs segons. Probablement perquè tenia més al cap aquest article que l’exercici, jo vaig aconseguir separar els dits a la primera. Llàstima. Hauré d’esperar a la propera per explicar el relat de la meva experiència com a hipnotitzat.

Romà Rofes

 

LLISTA DE REPRODUCCIÓ:

 

La hipnosi serà el plat fort del Festival de Màgia Impossible de la Canonja

Jeff Toussaint, un dels millors mags, serà a la Canonja

El Patronat de Cultura del Castell de Masricart posa en marxa de nou el festival de màgia de la Canonja. Un esdeveniment cultural amb una programació de qualitat que ja s’ha fet un lloc dins del calendari de les nostres comarques.

L’Impossible s’avança enguany a finals de març i està farcit d’actuacions sorprenents que de ben segur deixaran al públic bocabadat. Batall Produccions i el Mag Gerard del Teatre Màgic, continuen al capdavant de la programació de l’Impossible que començarà demà dimecres a les 5 de la tarda al Castell de Masricart, amb la presentació del festival i del llibre “Màgia amb aliments” del Mag Gerard. Ell mateix ens presentarà el seu nou espectacle per a tota la família que barreja amb un estil propi la màgia visual i sorprenent amb la comèdia, tot un seguit d’il·lusions màgiques ens acompanyaran en aquets viatge per les diferents especialitats de l’art de l’impossible amb la finalitat de deixar-nos bocabadats.

L’Impossible començarà el divendres 24 de març per la nit amb la Gran Gala Internacional de Màgia amb Kenris Murat & Aurelia (França), Cia Mag Edgard (Catalunya), Willy Monroe (Madrid) i Toni Cors (Catalunya). En aquesta gala es podrà gaudir de les increïbles manipulacions a ritme de Tango dels francesos Kenris Murat & Aurelia.

La màgia visual i original del gironí Toni Cors us deixarà intrigats de com es poden multiplicar els objectes. Des de Madrid arribarà la sorprenent magiaflèxia de Willy Monroe premiada internacionalment. La companyia catalana Mag Edgard seran els encarregats de fascinar-nos amb les seves grans il·lusions amb una acurada posada en escena. Finalment, el mag i actor Jordi Pota serà el conductor d’aquest gran espectacle on ens oferirà un tast de la seva màgia còmica. Un fantàstic viatge per totes les especialitats de la il·lusió per demostrar que amb la màgia podem somiar desperts.

El dissabte continuarà la màgia amb Globesession de Willy Monroe, una estrena a Catalunya que la podrem gaudir a les 12 del migdia a la Plaça Mestre Gols El creatiu il·lusionista Willy Monroe arriba a l’Impossible amb el seu premiat espectacle Globsesion on es combina la màgia còmica amb diversos efectes màgics en els quals els globus són els protagonistes. La interacció amb el públic, els gags, els efectes de màgia i humor s’entrelliguen per cuinar aquest show per a tots els públics.

Jeff Toussaint

El hipnotista Jeff Toussaint (França) serà el plat fort del festival, el dissabte a les 9 del vespre a l’Orfeó Canongí. Jeff Toussaint és l’hipnotitzador del programa d’Antena 3 “Hipnotízame”. En la seva primera emissió ha estat vist per més de 3.000.000 teleespectadors. En aquesta ocasió ens presentarà un espectacle en el qual viuràs una experiència difícil de creure, interactiva, plena de fortes emocions, magnetisme, misteri i humor. Un viatge a l’últim racó del subconscient a través de la fascinant tècnica de la hipnosis, la capacitat de suggestió i impressionants moments de hipnosis col·lectiva. Descobriràs el misteriós i desconegut poder de la ment humana.

El diumenge pel matí a les 11.30 podrem gaudir de l’espectacle de carrer “Glof” amb JAM clown & street theater, que recorrerà tota la Raval fins la Plaça del Castell. Un cop arribats al Castell, el Mago Patxi (Vitoria) prendrà el relleu amb la seva actuació “¿Conoces a este pollo?”. Divertit, sorprenent, participatiu, amb un discurs fresc, espontani i, sobretot, molt màgic. Així és el nou espectacle de carrer del Mago Patxi per a públic de totes les edats. Aquest peculiar il·lusionista atrapa al públic de forma sorprenent, interpretant a un personatge d’aspecte eixelebrat i esbojarrat que farà les delícies del públic assistent.

I acabarem l’Impossible 2017 amb una estrena a Catalunya que ens presentarà Adrián Carratalá, “El inventor de màgia”, a les 6 de la tarda a l’Orfeó Canongí.

Les entrades i els abonaments pels diferents espectacles es poden adquirir anticipadament a través de la web Codetickets i al Castell de Masricart, fins el 24 de març. La venta a taquilla una hora abans de l’espectacle. Tot i així, gran part dels espectacles son gratuïts, per la qual cosa us animem a que visiteu la web de la Canonja.
El primer tinent d’alcalde de l’àrea de cultura, Salvador Ferré, comenta que “tradicionalment l’Impossible coincidia amb la Festa de la Municipalitat que celebrem el 15 d’abril, però enguany al caure en Setmana Santa vam pensar que era millor avançar-ho a l’últim cap de setmana de març, al igual que la ruta de tapes que també coincidirà amb la màgia”.