TARRAGONA 21

La Canonja incrementa un 25% els ajuts per al pagament del lloguer dels joves

Fotografia sobre el plenari celebrat ahir a l’Ajuntament de la Canonja

Fotografia sobre el plenari celebrat ahir a l’Ajuntament de la Canonja

En el plenari municipal celebrat ahir, l’Ajuntament de la Canonja ha aprovat, amb els vots a favor de PSC, Junts per la Canonja i Ciutadans, el vot en contra de Som Poble i l’abstenció d’Esquerra, les bases reguladores dels ajuts destinats a persones joves per al pagament del lloguer que per l’exercici 2020 augmenten el seu import en un 25%.

Els ajuts van destinats a aquelles persones que tinguin entre 18 i 34 anys en el moment de la signatura del contracte de lloguer; que hagin estat com a mínim 5 dels últims 10 anys empadronades a la Canonja; que siguin titulars d’un contracte de lloguer d’habitatge a la Canonja signat entre l’1 de desembre de 2019 al 30 de novembre de 2020 (inclòs), s’entenen incloses en aquest concepte les corresponents pròrrogues de contracte degudament formalitzades; amb una renda entre 200 i 600 € mensuals i amb una durada mínima d’un any; que no disposin d’un pis en propietat i que els ingressos de la unitat de convivència no superin el resultat de multiplicar per quatre l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC).

La quantia de l’ajut podrà variar en funció dels ingressos i les circumstàncies personals dels beneficiaris. També, en aquest ple, tots els grups amb representació a l’Ajuntament van aprovar les bases reguladores de la convocatòria per a la concessió d’ajuts d’urgència social per l’any 2020.

També es van aprovar els ajuts als esportistes que es concreten en subvencionar als esportistes empadronats al municipi de la Canonja, en base als seus resultats obtinguts durant l’exercici 2019 en competicions oficials.

En un altre ordre de temes, es va aprovar una declaració institucional conjunta (PSC, ERC, Som Poble, Ciutadans, Junts per la Canonja) de rebuig a l’amenaça per part d’ENDESA d’iniciar els procediments de suspensió de subministrament elèctric a les persones vulnerables.

En el plenari es van designar les dues festes locals per l’any 2020 que seran el 20 de gener (Festa Major de Sant Sebastià) i el 15 d’abril (Festa de la Municipalitat).

Els arqueòlegs troben més eines de pedra de fa un milió d’anys al Barranc de la Boella

Primer pla d’una eina de sílex localitzada al Barranc de la Boella. Foto: Palmira Saladié / IPHES

La dotzena campanya d’excavacions al jaciment prehistòric del Barranc de la Boella, a la Canonja, ha recuperat una col·lecció 50 d’eines de pedra de fa un milió d’anys, que s’afegeixen a les 400 peces obtingudes en les campanyes anteriors.

La campanya, que va començar el 5 de setembre i acabarà dilluns vinent, està dirigida un any més per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). A més de membres de l’IPHES especialistes en diferents disciplines, aquest any hi prenen part prop d’una cinquantena d’estudiants i professionals procedents de diferents parts de l’estat espanyol i de països com França, Itàlia i l’Argentina.

La dotzena campanya intervé a les localitzacions conegudes com la Cala 1 i la Mina, i manté l’objectiu d’augmentar el coneixement sobre les primeres poblacions humanes al continent europeu. Un dels objectius principals del projecte és investigar l’estil de vida i el tipus de subsistència d’aquests grups humans. En concret, el tipus de tecnologia que empraven i la seva relació amb les dispersions humanes en el continent Euroasiàtic. En aquest context, cal tenir en compte que les eines de pedra recuperades formen part d’un període en què eren poc abundants.

Al Barranc de la Boella s’han identificat les evidències més antigues a Europa de la cultura Axeliana, que es caracteritza per la presència de grans instruments, com els pics o les destrals de mà. Es tracta d’un tipus de tecnologia que va emergir a l’Àfrica Oriental fa 1,7 milions d’anys, però que no va arribar a Europa fins fa un milió d’anys. De fet, les evidències del Barranc de la Boella són actualment les més antigues d’aquest continent.

En el seu conjunt, les eines que s’han localitzat en aquest jaciment contribuiran a ampliar el coneixement sobre l’estudi de l’evolució cultural humana, la difusió de les innovacions adquirides per els grups humans i la seva migració arreu del planeta, en un període encara poc conegut a Euràsia.

A més d’aquestes eines s’han trobat diverses restes d’ossos d’animals i copròlits (excrements fòssils) de hienes. Aquestes troballes indiquen que els homínids van viure en un entorn molt ric en recursos animals i on existia un alt risc per l’abundància de depredadors existents, principalment les hienes.

El tipus d’animals trobats fins ara al Barranc de la Boella són molt diversos i evidencien que mamuts, hipopòtams, rinoceronts, cérvols, ossos, mones de la barbaria, llops o lleons de les estepes van viure a la costa de Tarragona. Aquests elements ajuden a reconstruir els ecosistemes costaners del Camp de Tarragona de fa un milió d’anys, quan les masses d’aigua eren abundants i el clima era càlid.

D’altra banda, dissabte al matí s’ha organitzat una jornada de portes obertes que inclou exhibicions de talla per veure com s’elaboraven les eines lítiques fa un milió d’anys.

Arrenca el programa EscolAQUA amb les escoles com a divulgadores de l’ús de l’aigua de l’aixeta

L'objectiu és que les escoles i instituts públics es converteixin en prescriptors de l'ús habitual de l'aigua de l'aixeta i, alhora, ajudar a conscienciar i sensibilitzar sobre l'enorme impacte ecològic i econòmic de l'ús de l'aigua embotellada.

L’objectiu és que les escoles i instituts públics es converteixin en prescriptors de l’ús habitual de l’aigua de l’aixeta i, alhora, ajudar a conscienciar i sensibilitzar sobre l’enorme impacte ecològic i econòmic de l’ús de l’aigua embotellada.

Avui divendres 20 de setembre s’ha posat en marxa el programa EscolAQUA, una iniciativa d’Ematsa amb la participació de 10 centres educatius de Tarragona, La Canonja, Els Pallaresos i El Catllar. L’objectiu és que les escoles i instituts públics es converteixin en prescriptors de l’ús habitual de l’aigua de l’aixeta i, alhora, ajudar a conscienciar i sensibilitzar sobre l’enorme impacte ecològic i econòmic de l’ús de l’aigua embotellada. «En el món es consumeixen cada minut al voltant d’un milió d’ampolles, les quals tard o d’hora fan cap al mar.

Per tant, tot allò que suposi conscienciar a la població i a les escoles de que l’ús de l’aigua és bo pel medi és una bona opció per apostar per ella», ha explicat el director gerent d’Ematsa, Daniel Milan. Durant la presentació s’han mostrat les grans diferencies entre l’aigua d’aixeta i l’embotellada, un litre de la qual es entre 100 i 300 vegades més cara que l’aigua d’aixeta. I això no ho és tot, ja que, tal com ha comentat el director gerent d’Ematsa l’aigua embotellada no només és més cara, sinó que també contamina molt més.

Es tracta d’un seguit d’activitats adaptades des de primària fins a secundaria amb l’objectiu d’aconseguir que siguin els propis alumnes els impulsor del canvi. Un bon exemple d’això és la proposta portada a terme per les professores participants del Institut Pons d’Icart, on són els propis alumnes el que fan difusió del projecte. «Aquest any esperem que amb aquesta iniciativa vegin que realment són ells el canvi, ja que seran ells els qui crearan les activitats i els qui, en el projecte final, aniran a les escoles de primària a ensenyar el que podem fer».

Aquesta nova edició ve amb dues novetats. En primer lloc, es portarà terme la creació i edició d’un llibre sobre el projecte EscolAQUA a través de la col·laboració dels propis alumnes i les escoles, el qual veurà la llum per Sant Jordi. Per una altra part, Good Karma Project s’uneix al programa per mostrar un altre punt de vista, amb l’objectiu d’informar del problema però, sobretot, de posar solució a la problemàtica per curar del nostre Mar Mediterrani.

I és que, tal com han manifestat el canvi comença en els més petits. EscolAQUA és un projecte de Responsabilitat Social Corporativa basada en la transferència de coneixement que busca el canvi d’hàbits i les transformacions de costums. Tot això, a través d’un servei d’assessorament amb una amplia proposta d’activitats, però seran les propies escoles les que decidiran la millor manera de difondre el contingut.

La Canonja celebra els Tres Tombs amb més d’un centenar de cavalls

Foto d'arxiu dels Tres Tombs de la Canonja

Foto d’arxiu dels Tres Tombs de la Canonja

Més d’un centenar de cavalls i una vintena de carros i carruatges van omplir els carrers de la Canonja durant la celebració dels Tres Tombs el passat diumenge. Els participants en aquesta trobada eren procedents de diferents municipis: Alcover, Valls, Tivissa, Constantí, Pallaresos, Nulles, Cambrils, Vinyols, Calafell, Barris de Ponent, Vila-seca, El Catllar i Mora d’Ebre.

El matí va començar a la zona del Sector Nord amb un bon esmorzar que ofereix l’Ajuntament de la Canonja a tots els participants. A continuació va començar la desfilada de cavalls i carruatges pels diferents carrers del poble, fins a arribar a la plaça del Castell de Masricart, on hi va haver la benedicció dels animals. L’organització anava a càrrec de l’entitat canongina «Amigos del Caballo«, amb la col·laboració de l’Ajuntament i d’altres entitats i empreses.

Mor un veí de la Canonja en un accident a l’A-7 a Vila-seca

Imatge del punt quilomètric on es va produir l’accident a l’A-7. Foto: Google Maps.

El sinistre es va produir ahir per la nit, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís de l’accident a les 22:52h, amb aquesta ja són 108 víctimes que han mort a la carretera. Per causes que encara s’estan investigant, el turisme va sortir de la via i el seu únic ocupant va morir.

L’accident es va produir al punt quilomètric 1173, a Vila-seca (Tarragonès), a l’accident es van traslladar 5 patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres ambulàncies i dos dotacions de Bombers.

Galeria d’imatges: La Canonja enceta la Festa Major d’estiu

Després del pregó del periodista canongí, Lluís Miquel Hurtado, es va dur a terme el seguici festiu amb l’anada d’autoritats i l’encesa de la tronada. Els carrers de la Canonja s’omplen de gom a gom per gaudir d’aquests dies de festa major.

Pots consultar tota la programació de la festa major aquí.

(Reportatge: Tarragona 21/ Ajuntament de la Canonja)

Lluís Miquel Hurtado: “hem de fer un exercici de tolerància durant la festa major de la Canonja»

Imatge durant el pregó, a l’esquerra el pregoner Lluís Miquel Hurtado, a la dreta l’alcalde, Roc Muñoz. Foto: Tarragona 21.

La Canonja enceta la festa major amb el pregó del periodista canongí, Lluís Miquel Hurtado Coronado, freelance a l’Orient Mitjà, el pregó es va dur a terme al Castell de Masricat acompanyat de l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz. Amb un to contundent, el pregoner, va explicar els seus rècords d’infància a la Canonja i la duresa del seu ofici com a freelance. Entre les paraules claus del seu discurs es troben: la tolerància, les guerres, la cordialitat, les injustícies i la precarietat del món en el qual vivim.

Lluís Miquel Hurtado, va néixer l’any 1986 a la Canonja on també es va formar ha viscut tota la seva vida al carrer Sant Isidre. Tot i que al principi volia estudiar Arquitectura, va decidir que volia viure la història des de la primera línia, així doncs, va estudiar Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Rovira i Virgili i es va acabar llicenciant de Periodisme a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid.

La seva carrera periodística va començar en l’Agència EFE, passant per la Sexta i treballant en mitjans locals com Reus TV i el Diari de Tarragona. L’any 2010 va començar a treballar pel diari El Mundo i dos anys més tard, es va fer reporter autònom i va viatjar a Turquia on va començar la seva carrera com freelance. També ha cobert la guerra de Síria, la crisi de refugiats a les illes gregues i les eleccions d’Iran, entre molts altres esdeveniments històrics.

L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, l’ha presentat com un “orgull per la Canonja” i li ha donat la benvinguda a la seva casa fins fa 12 anys quan va marxar.

El pregoner, va començar fent un rècord de la seva infància, destacant el nom dels seus coneguts i les vivències que va viure a l’escola. Seguidament, va fer menció dels països en els quals ha treballat i la seva experiència. Va parlar del conflicte de Xipre, en el qual els veïns de les dues bandes es desconeixen i no es posen d’acord. Va compartir amb tots els canongins les impressions de les guerres que ell havia viscut com a reporter.

L’alcalde , Roc Muñoz, entrega al pregoner l’obsequi, La Venus de la Canonja. Foto: Tarragona 21.

Lluis Miquel Hurtado, tenia mil històries per explicar de tots els llocs que ha visitat, durant el seu discurs també va fer un símil amb la Canonja “hem de fer un exercici de tolerància durant aquesta festa major, són dies que hem de sortir al carrer i passar-nos-ho bé, vull una festa major laica i inclusiva per a tots”.

La Canonja enceta amb aquest pregó la festa major d’enguany, on finalitzat el pregó es va dur a terme, a l’avinguda de les Garrigues, l’Anada d’autoritats amb l’encesa de la tronada i el seguici festiu.

Pots consultar tota la programació de la festa major aquí.

Andrea Palma

La Canonja Somriu a la Festa Major

Disseny de la samarreta de la Festa Major 2019 de la Canonja, dissenyada per les canongines Anna Martínez Falguera i Violeta Bofarull Veciana. Foto: cedida.

Els somriures són els protagonistes del disseny de la samarreta de la Festa Major 2019 de la Canonja, dissenyada per les canongines Anna Martínez Falguera i Violeta Bofarull Veciana.

Gairebé tots els sentiments es poden percebre al rostre. Aquesta és la raó per la qual s’ha volgut presentar aquest treball sobre les diverses sensacions que es transmeten en forma de somriure en aquests dies tan especials.  Independentment de les races, sexes i edats són unes dates de moltes emocions, retrobaments, alegria, nervis, rialles, sorpreses, converses i molt d’amor. Aquest any, com a novetat i per iniciativa i gestió d’una de les entitats juvenils del poble, el Mico de la Canonja, s’ha volgut fer una crida a tothom per fer difusió tant de la nostra festa com de la samarreta, penjant a les xarxes socials fotografies compartint moments màgics de la Festa Major i, sobretot, el somriure, amb l’etiqueta #somriufmcnj2019. Enguany també hi ha un altra novetat i és el barret de Festa major, que també es podrà comprar durant aquests dies.

La samarreta i el barret es van presentar el passat divendres  al Castell de Masricart, amb la presència del regidor de Festes, Francesc Roca, altres membres del consistori canongí i molts veïns i veïnes que van voler compartir aquest moment. La samarreta i el barret es podran comprar durant els dies de Festa Major per 8 euros els dos.

Detingut un fugit de la justícia després de donar-se a la fuga en un control policial a la Canonja

El conductor del vehicle també ha sigut arrestat per conducció temerària i desobediència greu als agents de l’autoritat. Foto: Mosssos d’Esquadra.

 

La Guàrdia Municipal de la Canonja (Tarragonès) i els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres un home que estava en recerca policial després que se l’identifiqués en un patrullatge dels agents municipals. L’arrestat viatjava d’acompanyant en un vehicle al qual es va donar l’ordre d’aturar-se però que va fugir. El cotxe va escapar dels guàrdies a gran velocitat i conduint de forma temerària durant més de cinc quilòmetres per la carretera T-11. Quan van aconseguir parar el vehicle, el copilot va marxar corrents, camp a través, cap al carrer Riu Siurana de Camp Clar de Tarragona. Finalment, en coordinació amb els Mossos el van detenir.
El conductor del vehicle també ha estat arrestat per un presumpte delicte de conducció temerària, resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat. El primer detingut per ordre de recerca i detenció també està acusat d’un delicte de desobediència greu als agents policials.
ACN

El ple de la Canonja aprova l’increment de diversos ajuts i subvencions

El consell plenari va aprovar també una modificació de crèdit que conté la dotació pressupostària necessària per tirar endavant les obres de rehabilitació i ampliació de l'edifici del Orfeó Canongí

El consell plenari va aprovar també una modificació de crèdit que conté la dotació pressupostària necessària per tirar endavant les obres de rehabilitació i ampliació de l’edifici del Orfeó Canongí

Del ple de l’Ajuntament de la Canonja del mes de juliol, cal destacar l’aprovació de noves bases reguladores de concessió d’ajuts i subvencions: les de llibres i material escolar, les de premis per a estudiants de 2n de Batxillerat amb millor puntuació en l’expedient acadèmic i d’ajuts per estudis universitaris; les de subvencions a la natalitat i/o l’adopció; els ajuts per a fer efectives despeses bàsiques de la llar; i les de subvencions de suport a l’activitat comercial i empresarial. Cal destacar l’increment dels imports aprovats en les dues primeres: els ajuts escolars i universitaris i els de natalitat i/o adopció que s’incrementen a 175 €.

El consell plenari va aprovar també una modificació de crèdit que conté, com element més destacable, la dotació pressupostària necessària per tirar endavant les obres de rehabilitació i ampliació de l’edifici del Orfeó Canongí, el projecte de les quals també es va aprovar inicialment en el mateix ple. Altres punts de l’ordre del dia van ser l’aprovació del compte general de l’exercici 2018 i l’elecció del jutge de pau titular i suplent de la Canonja.

Paco Enlaluna tancarà aquest divendres el cicle del «Surt a la Fresca»

L’humor serà la peça amb la que finalitzarà el cicle Surt a la Fresca el dia 2 d’agost amb el tarragoní Paco Enlaluna. Cançons, imitacions i rialles assegurades per esperar la Festa Major d’Estiu. Músic, actor i guionista Paco Enlaluna fusiona en el seu Concert
Sentit de l’Humor les seves diferents facetes en un espectacle basat en la música i la comèdia a parts iguals. En ell trobem paròdies, petits monòlegs i una constant complicitat amb el públic.

Paco té una llarga trajectòria a la seva esquena. Ha publicat tres CDs, cinc recopilatoris, treballa periòdicament com a monologuista i guionista en diferents cadenes de televisió amb companyies com Miramón Mendi, El Terrat, Proder, Còmics de guàrdia i Són-riures.

L’acusat d’abusar sexualment de la seva fillastra a la Canonja nega els fets

L’acusat, d’esquena, a l’inici del judici celebrat a l’Audiència Provincial de Tarragona. Foto: ACN

El presumpte autor d’un delicte continuat d’abús sexual a la seva fillastra de tretze anys a la Canonja (Tarragonès) ha negat els fets, en el judici que s’ha celebrat aquest dimarts a l’Audiència Provincial de Tarragona.

El fiscal i l’acusació han demanat la pena màxima per aquests casos, de dotze anys de presó. En el judici s’ha reproduït la declaració que la menor va fer al jutjat d’instrucció, on relatava els abusos que hauria patit. També han declarat l’amiga de la noia a la qual va explicar els fets, la mare i l’equip tècnic de psicòlegs, que han confirmat la versió de la nena. El cas ha quedat vist per a sentència.

Segons l’escrit d’acusació de la fiscalia, l’home mantenia una relació sentimental amb una dona des del 2007 i vivien plegats, juntament amb la filla d’ella i un fill que van tenir en comú, en un domicili de la Canonja. Durant aquell període de convivència, l’home hauria abusat de la menor “de forma constant i continuada” aprofitant que la mare no era a casa.

En algunes ocasions, el processat feia tocaments a la fillastra mentre ell mirava material pornogràfic i es masturbava. Segons relata la fiscalia, sota el pretext de fer massatges a la menor, li feia tocaments per diferents parts del cos, inclosa la zona genital, “amb ànim libidinós i amb intenció de satisfer els seus instints sexuals”.

El 2013 la parella va trencar la relació, però les visites al fill que tenien en comú van fer que el processat i la víctima seguissin mantenint cert contacte. El ministeri fiscal assenyala que l’home aprofitava per fer tocaments dissimulats a la nena per la zona del cul i els pits quan la saludava. Els fets van ser denunciats el març del 2017 i el jutjat va dictar una mesura cautelar contra l’home perquè no pogués apropar-se ni comunicar-se amb la menor durant la tramitació de la causa.

A més dels dotze anys de presó, la fiscalia també demana la prohibició d’aproximar-se a la víctima a menys de 200 metres i de comunicar-se amb ella durant 14 anys, i set anys de llibertat vigilada després del compliment de la pena.

L’acusat, que es troba en llibertat, ha consignat 10.000 euros i ha demanat l’atenuant per reparació del dany. És la quantitat que demanava el fiscal com a responsabilitat civil.

ACN

Èric Vinaixa portarà divendres el seu Rock’n’Roll a la Canonja

Foto d'arxiu d'Èric Vinaixa

Foto d’arxiu d’Èric Vinaixa

A la Canonja, els divendres de juliol continuem amb el cicle cultural «Surt a la Fresca» que programa actuacions musicals i culturals les nits de divendres. Pel día 26 tindrem l’oportunitat de gaudir de la música més rockera amb el cantant, músic, compositor i productor català, fill de Miravet, Èric Vinaixa que ens presenta en format trio el seu espectacle «Llarga vida al Rock’n’Roll». Un directe acústic amenitzat amb anècdotes i històries que situen cada música en el seu espai. Aquest concert tindrà lloc al jardí del Mas de l’Abeurador, situat al Camí de Reus 37 de la Canonja.

L’humor serà la peça amb que finalitzarà el cicle «Surt a la Fresca» el dia 2 d’agost amb el tarragoní Paco Enlaluna. Cançons, imitacions i rialles assegurades per esperar la Festa Major d’Estiu que començarà el día 14 d’agost amb el pregó.

La Canonja gaudirà divendres d’un concert gratuït de SAL 150

El grup presentarà divendres el seu nou disc, Astronautas

El grup presentarà divendres el seu nou disc

Aquest divendres 5 de juliol la Canonja serà l’escenari d’un concert gratuït del grup SAL 150. El grup té entre alguns dels seus integrants a canongins i presentaran el seu últim disc el mateix divendres. Per la seva banda, el concert tindrà lloc al Mas de l’Abeurador a les 22.30 h.

S’enfronta a dotze anys de presó per abusar sexualment de la fillastra a la Canonja

Imatge de la façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

La fiscalia demana dotze anys de presó a un home que hauria abusat sexualment de la fillastra durant anys. Segons el relat de la fiscalia, l’home mantenia una relació sentimental amb una dona des del 2007 i vivien plegats, juntament amb la filla d’ella i un fill que van tenir en comú, en un domicili de la Canonja.

Durant aquell període de convivència, l’home hauria abusat de la menor “de forma constant i continuada” aprofitant que la mare no era a casa. En algunes ocasions, el processat feia tocaments a la fillastra mentre ell mirava material pornogràfic i es masturbava. La parella va posar fi a la relació el 2013 i els fets es van denunciar el 2017.

Segons relata la fiscalia, sota el pretext de fer massatges a la menor, li feia tocaments per diferents parts del cos, inclosa la zona genital, “amb ànim libidinós i amb intenció de satisfer els seus instints sexuals”.

El 2013 la parella va trencar la relació, però les visites del fill que tenien en comú va fer que el processat i la víctima seguissin mantenint cert contacte. El ministeri fiscal assenyala que l’home aprofitava per fer tocaments dissimulats a la nena per la zona del cul i els pits quan la saludava. Els fets van ser denunciats el març del 2017 i el jutjat va dictar una mesura cautelar contra l’home perquè no pogués apropar-se ni comunicar-se amb la menor durant la tramitació de la causa.

Segons la fiscalia, els fets constitueixen un suposat delicte continuat d’abús sexual a una menor de tretze anys, pel qual demana dotze anys de presó; la prohibició d’aproximar-se a la víctima a menys de 200 metres i de comunicar-se amb ella durant 14 anys, i set anys de llibertat vigilada després del compliment de la pena. En concepte de responsabilitat civil, el ministeri públic reclama una indemnització de 10.000 euros pels danys morals causats.

Està previst que el cas arribi a judici a l’Audiència de Tarragona el 23 de juliol.

Roger Segura – ACN

Roc Muñoz renova l’alcaldia de La Canonja

Roc Muñoz a la presa de possessió de la nova legislatura. Foto: Mercè Veciana.

El socialista Roc Muñoz torna a ser investit alcalde gràcies a la seva victòria en les eleccions municipals del 26 de maig, amb un 62,69%% dels vots no ha necessitat pactar amb cap altre partit per renovar l’alcaldia. Els seus 9 regidors li donaven la majoria absoluta.

La Canonja, des de que va deixar de ser un barri no ha conegut cap altre alcalde que en Roc Muñoz. Dels 13 regidors que es disputaven l’Ajuntament, el partit socialista en va treure 9, sumant així la majoria absoluta. Els altres partits amb representació són Som poble, Ciutadans, Junts per Catalunya i ERC, tots han obtingut un regidor.

La Canonja va tenir un 77,31% de participació, durant la legislatura que comença 2019-2023, Roc Muñoz no tindrà problemes per tirar endavant les seves propostes gràcies al gran nombre de regidors que va assolir en les passades eleccions.

Andrea Palma

Aquesta setmana comencen les Jornades de l’Ecoverd a la Canonja

Foto d'arxiu d'una jornada Ecoverd a la Canonja

Foto d’arxiu d’una jornada Ecoverd a la Canonja

El dia 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i la Canonja ho celebra amb les jornades de l’Ecoverd, amb programa ple de tallers i activitats que pretenen conscienciar de la necessitat de tenir cura del medi natural, aprofitar els recursos propis, ser cada cop més sostenible, així com promoure la vida saludable.

Com cada any, la quarta edició d’aquestes jornades organitzades per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Canonja es fa realitat gràcies a la col·laboració de les entitats canongines que participen en l’organització de les diferents activitats. D’aquesta manera l’Ecoverd es converteix en una festa verda amb un ampli ventall d’ofertes que van des de conferències, tallers de sabons, de cuina, de reciclatge, de minimalisme a teatre a l’escola, sortides per l’entorn natural, exposició de vehicles elèctrics, gimcanes amb sopar popular i xou.

La seva regidora, Glòria Virgili considera que las passades edicions són una mostra de la sensibilització que tenen els canongins envers aquests temes i que “per tant continuarem organitzant activitats relacionades amb el medi ambient, la vida saludable i la sostenibilitat”.

 

 

Roc Muñoz arrasa a La Canonja

Roc Muñoz, al centre de la imatge, celebrant la victòria a la seu socialista

L’alcalde i alcaldable de La Canonja, el socialista Roc Muñoz, ha arrasat en les municipals d’avui. Amb el cent per cent escrutat, ha obtingut nou regidors (62,69% dels vots), contra un regidor d’SP-Amunt (10,3%), Ciutadans (8,28%), Junts (7,19%) i ERC (6,83%).

Un nou equip al capdavant del Ball de Diables de La Canonja

La nova junta del Ball de Diables de la Canonja

El passat mes de febrer, després d’un procés electoral que va quedar desert, uns quants joves de l’entitat van decidir afrontar el repte i treballar junts per tirar endavant l’entitat. Els socis van dipositar la seva total confiança en ells i esperen esdevenir una colla de referència dins i fora del municipi.
L’equip, encapçalat per Miquel Sabaté com a president, compta amb Aida Fajardo com a vicepresidenta i Sergio Sancho i Elvira Sauceda en els càrrecs de tresorer i secretària, respectivament. Tanmateix, el nucli es completa amb Ismael Lancharro, Miquel Salom, Joel López i Pau Salom com a vocals.

Segons es detalla en el seu projecte, volen recuperar l’esperit amb el qual es va començar aquest projecte ara fa sis anys. Assumeixen aquest repte per fer del Ball de Diables de La Canonja una entitat més plural, oberta i participativa.

L’equip tècnic

L’organigrama intern es complementa per un equip tècnic que afronta el relleu amb energies renovades i amb ganes de donar el millor de si mateixos.
Com a cap de colla de la secció infantil i bèstia, ens trobem a Joel López el qual l’acompanyarà el Pau Salom, el més jove de l’equip.
Elvira Sauceda serà la cap de colla de la secció adulta de l’entitat juntament amb el Sergio Sancho, que serà el sots cap de colla.

Pel que fa a la secció de tabals, l’Ismael Lancharro serà al capdavant de la formació. Són un equip jove i divers que vol contribuir a la salut i qualitat de la cultura popular de La Canonja.

Com la majoria d’entitats culturals i folklòriques, el Ball de Diables de La Canonja, inicia la seva temporada a portes de l’estiu.
Dónen el tret de sortida a la temporada amb la celebració de Sant Joan i no s’aturen fins a la seva Festa Major d’hivern, al gener.

Protecció Civil de la Canonja ja està connectada a la xarxa de comunicacions d’emergències RESCAT

 

Foto de l'acte de lliurament de les emissores de la xarxa RESCAT als voluntaris de Protecció Civil de la Canonja

Foto de l’acte de lliurament de les emissores de la xarxa RESCAT als voluntaris de Protecció Civil de la Canonja

Els voluntaris de Protecció Civil de la Canonja ja disposen de les emissores RESCAT que milloraran la comunicació i coordinació entre els organismes d’emergències. Ahir, tècnics de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya van lliurar les emissores de la xarxa de radiocomunicacions d’emergències RESCAT a l’Ajuntament de la Canonja, concretament al seu alcalde, Roc Muñoz i als membres voluntaris.

Amb l’entrega de les emissores es posa en valor la tasca del voluntariat, sobretot quant a la seva participació en serveis preventius en actes en què es preveu una gran concurrència de persones així com en situacions d’emergència que afectin el seu municipi i en les quals estiguin desenvolupant tasques de suport a l’ajuntament.

Les emissores estan configurades per poder contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat en cas de necessitat. La connexió directa del voluntariat de protecció civil amb el CECAT facilitarà la coordinació i alhora garanteix les comunicacions en cas de caiguda de les telecomunicacions ordinàries (telefòniques i connexió internet).

Aprofitant l’entrega dels terminals, personal del Servei Logístic i Operativa Territorial del Departament d’Interior i de la Xarxa RESCAT han dut a terme un sessió de formació als voluntaris de protecció civil sobre l’ús de les emissores.

 

L’Ajuntament de la Canonja rep el premi LocalTIC Cunit pel seu procés de transformació digital

A través de la seu electrònica de l’Ajuntament de la Canonja ja es poden realitzar més de 140 tràmits amb la màxima seguretat

A través de la seu electrònica de l’Ajuntament de la Canonja ja es poden realitzar més de 140 tràmits amb la màxima seguretat

 

El regidor de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de la Canonja, Francesc Roca, i el cap del departament, Daniel Prieto, van recollir ahir el premi al millor projecte consolidat de transformació digital en la IV edició del Congrés LocalTIC de Cunit, pel projecte “L’e-administració a la Canonja: una transformació fulminant”.

Aquest premi ha posat en valor la gran feina realitzada pels treballadors públics en el procés de transformació digital de l’Ajuntament de la Canonja en el que ha passat de 0 a 100 en administració electrònica en molt poc temps i a l’administració per ser i mostrar-se activa en projectes d’innovació i administració electrònica.

En aquesta IV edició del Congrés, que s’ha centrat en la innovació i modernització del món públic, la gestió del canvi, l’empoderament públic i municipis smart, Daniel Prieto també hi ha dut a terme una ponència sobre l’exitós i ràpid procés de transformació digital de l’Ajuntament de la Canonja, que seguirà evolucionat incorporant nous sistemes i millores.

El cap del departament de Noves Tecnologies ha destacat la bona organització del congrés i el gran nivell de les ponències. Per la seva banda, el regidor Francesc Roca ha agraït als treballadors la feina feta i l’esforç per a fer-ho possible i els ha donat l’enhorabona per l’èxit aconseguit.

Recordem que a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de la Canonja ja es poden realitzar més de 140 tràmits amb la màxima seguretat, sense condicionaments d’horaris ni d’espai i contribuint a un ús més eficaç i eficient dels recursos públics.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies