TARRAGONA 21

El projecte de rehabilitació i ampliació de l’Orfeó Canongí ja és una realitat

Ahir es va presentar al públic per part de l’equip d’arquitectes que va guanyar el concurs d’idees.

Aquest dimarts 22 de maig, a la Sala d’Actes del Castell de Masricart, es va desvetllar la incògnita sobre la proposta guanyadora del Concurs d’idees per la Rehabilitació del edifici del Orfeó Canongí. La proposta guardonada amb l’encàrrec de redacció del projecte ha resultat ser obra del despatx dels arquitectes reusencs Figuerola-Gavaldà-Romera, els quals disposen d’una dilatada carrera professional al capdavant de la restauració d’importants monuments i edificis, com la Catedral de Tarragona o el Convent de Santa Anna d’Alcover.

El concurs d’idees es va pensar des de la necessitat primordial de la rehabilitació de l’edifici del Orfeó, actualment de propietat municipal i catalogat com a Bé Cultural d’Interès local. L’edifici presenta nombroses deficiències de caràcter normatiu, que fan que no sigui apte per continuar amb l’activitat de sala de teatre o sala de concerts. És per aquest motiu que l’Ajuntament va plantejar una rehabilitació normativa, funcional i espaial, per tal de dur-los als estàndards actuals. Alhora el concurs plantejava la necessitat d’una futura ampliació del edifici del Orfeó en una finca adjacent destinada a equipaments públics pel POUM, i que recentment l’Ajuntament també ha adquirit. El concurs exigia una elevada solvència tècnica als participants, fet que propicià que finalment només 4 equips d’arquitectes passessin per les diferents fases prèvies de selecció, fins arribar a la fase final, on havien de presentar una proposta gràfica, sota lema, per tal de mantenir l’anonimat de la proposta.

El jurat, format per arquitectes de reconegut prestigi, i per un arquitecte de la família Pujol, descendent de l’arquitecte Antoni Pujol Sevil, autor del edifici del Orfeó als anys 30 del Segle XX, va deliberar que la proposta que solucionava millor totes les exigències que plantejaven les bases del concurs era la proposta amb el lema “OSSA 60a”. Segons relata l’acta del jurat en relació a aquesta proposta: “…Des d’una visió de respecte amb l’edifici històric Ossa 60a és clarament subsidiari al volum major de l’Orfeó. La discreció del volum menor contrasta amb la dinàmica de les formes i la trobada amb el futur edifici del carrer Marina…Ossa 60a s’ajusta més als criteris de les bases amb un clar respecte pels valors patrimonials inherents de l’edificació original…”

L’arquitecte Jordi Romera, va ser l’encarregat d’explicar el projecte davant d’un nombrós públic que l’escoltava atentament. La primera idea que va llençar Romera va ser que la rehabilitació del edifici històric mantindria totalment els seus valors patrimonials. “Es manté l’essència del Casal tradicional amb el seu caràcter eclèctic, de manera que el teatre sigui reconegut com un referent de memòria històrica pels canongins. Que formalment al casal li passi el mínim però que funcionalment arribi al màxim”, va dir l’arquitecte.

Sense renunciar a la autenticitat, potència, i imatge de la façana principal amb el seu àmbit previ d’accés, el projecte, segons Jordi Romera, proposa l’estratègia de restaurar-la, per tal de no pervertir la seva originalitat i buscar que l’accés principal al teatre sigui des del nou edifici, “donant el protagonisme de la façana principal al ús social del casal i l’Orfeó”.

El nou edifici annex, de fusta tractada, pretén alinear-se amb el carrer i generar una correcta transició dels edificis residencials. A l’hora proposa una relació respectuosa amb la façana principal.

En general tot el projecte fa un esforç en millorar funcionalment l’equipament i dotar-lo de tot el necessari per fer una vida cultural i social activa.

Els joves de la Canonja ja poden sol·licitar els ajuts per al pagament del lloguer

La quantia de l’ajut podrà variar en funció dels ingressos i les circumstàncies personals dels beneficiaris.

Després que l’Ajuntament de la Canonja aprovés, en plenari municipal, les bases reguladores per a la concessió de subvencions a persones joves per al pagament del lloguer i ara que ja s’han publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, comença doncs el termini per demanar els ajuts que finalitzarà el 30 de novembre de 2018.

Els ajuts van destinats a aquelles persones que  tinguin entre 18 i 34 anys en el moment de la signatura del contracte de lloguer; que hagin estat com a mínim 5 dels últims 10 anys empadronades a la Canonja; que siguin titulars d’un contracte de lloguer d’habitatge a la Canonja signat entre l’1 de gener de 2018 al 30 de novembre de 2018 (inclòs), amb una renda entre 200 i 600 € mensuals i amb una durada mínima d’un any; que no disposin d’un pis en propietat i que els ingressos de la unitat de convivència no superin el resultat de multiplicar per quatre l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC).

La quantia de l’ajut podrà variar en funció dels ingressos i les circumstàncies personals dels beneficiaris. “El que es pretén, segons l’alcalde Roc Muñoz, és ajudar als joves a fer front a la despesa que representa llogar un habitatge quan es plantegen emancipar-se dels pares. Ja sabem que en aquests moments qualsevol ajut econòmic és molt important per donar aquest pas i des de l’Ajuntament contribuirem posant en marxa aquesta subvenció que ja es pot sol·licitar”.

Les sol·licituds es presentaran a les Oficines Municipals d’Atenció Ciutadana (OMAC), al c/ Raval, 11, en el model normalitzat confeccionat a aquest efecte, disponible en aquestes oficines i en la pàgina web municipal www.lacanonja.cat.

En el termini màxim d’un mes des de la data en què la sol·licitud ha tingut entrada en el Registre general de l’Ajuntament, l’òrgan competent per a l’aprovació de la subvenció dictarà resolució amb indicació del beneficiari i l’import de l’ajut.

Prop de 300 persones participen de la Caminada de germanor Constantí–La Canonja

A la vil·la romana de Centcelles va tenir lloc una representació històrica de diversos episodis relacionats amb fets dels segles IV i V d.C.

Unes 300 persones han participar aquest diumenge 20 de maig de la segona caminada de germanor que va unir les poblacions de la Canonja i Constantí, amb participants de tots dos municipis gaudint d’aquesta jornada primaveral. Com ja es va fer l’any passat, els dos municipis col·laboren d’aquesta iniciativa que promou la salut i el benestar, através de l’esport, i que a més permet conèixer el nostre patrimoni cultural i històric més proper

Rememorant la vella tradició que els veïns dels dos municipis participaven a les respectives festes majors, es va realitzar una caminada popular conjunta per visitar alguns dels espais més interessants del terme de Constantí, com el Molí de Constantí, el monument de Centcelles i el Pont de les Caixes, tots tres integrats en l’anomenada “Ruta de l’aigua”. El guia cultural i expert en patrimoni, Ferran Marín, va ser l’encarregat de fer les explicacions sobre el terreny i comentar alguns dels aspectes més rellevants d’aquests indrets.

Precisament a la vil·la romana de Centcelles va tenir lloc una representació històrica de diversos episodis relacionats amb fets dels segles IV i V d.C, com la cacera dels cérvols (tal com apareix representada a la cúpula) o les acusacions d’heretgia religiosa cap a la senyora de la casa.

La caminada de germanor va concloure amb un dinar popular al Parc de l’Almatella. En un petit parlament, l’alcalde de Constantí Oscar Sánchez i el primer tinent d’alcalde de la Canonja van destacar la significació de la diada i la voluntat de repetir-la novament l’any vinent.

Aquesta Caminada de Germanor posava el punt i final al cicle d’activitats “Fes Cultura, Fes Salut” d’aquest any, que des del passat 14 d’abril ha programat més d’una trentenad’activitats obertes a tothom.

Aquest diumenge Caminada de Germanor a la Canonja

Aquest diumenge 20 de maig tindrà lloc la Caminada de Germanor a la Canonja. La sortida es farà a les 9 h. des del Parc de la Muralla des d’on s’anirà fins a la Canonja. Després d’un esmorzar popular, es tornarà a Constantí per fer una visita guiada al Molí de Constantí, el Pont de les Caixes i la vil·la romana de Centcelles. Posteriorment es farà un dinar de germanor al Parc de l’Almatella.

L’activitat posarà el punt i final al cicle “Fes Cultura, Fes Salut” d’aquest any, que s’iniciava el passat 14 d’abril amb més d’una trentena d’activitats.

El Museu d’Art Modern recorda i homenatja la figura de l’escultor canongí Salvador Martorell

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona homenatja l’escultor Salvador Martorell i mostra l’empremta de l’obra d’aquest reconegut artista nascut a la Canonja, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort. La sala del Museu dedicada a l’escultor ha incorporat un plafó commemoratiu amb una imatge de l’artista realitzada pel fotògraf Pere Masdéu Rovira i un escrit que recull les principals fites de la seva reconeguda trajectòria artística. També s’hi acompanyen algunes de les obres més destacades de l’escultor. Aquest diumenge, 13 de maig, es compliran 50 anys de la mort de l’artista àmpliament conegut i reconegut a Tarragona.

Escultures que formen part del paisatge de la ciutat de Tarragona

La façana de l’edifici,situat al número 100 de la Rambla Nova de Tarragona, on s’ubica l’actual seu central de CaixaBank, conté algunes de les escultures de Martorell que ja formen part del paisatge propi de la ciutat. L’any 1954 es van encarregar a l’escultor quatre escultures per aquest edifici. Les peces, de caire clàssic, representen les al·legories al Treball, a l’Estalvi, al Mar i a la Terra. Estan col·locades per parelles, dues a la façana de l’edifici, a dreta i esquerra de la porta principal, dins d’unes fornícules i les altres dues a la part superior, coronant els laterals de l’edifici.

Una altra obra emblemàtica de l’artista que es pot veure a la ciutat és l’escultura dedicada al déu Mercuri, que es va instal·lar, l’any 1959 al bell mig de la plaça dels Carros. L’escultura va ser en tot moment, i fins la seva mort, la gran passió d’un artista amb gran domini de la tècnica i una exquisida sensibilitat en el tractament de la figura humana.

Un artista compromès amb l’educació artística a la ciutat

Vinculat al Noucentisme, Salvador Martorell i Ollé (La Canonja, 1895 – Tarragona, 1968) va conrear un classicisme arcaïtzant influït per Aristides Maillol. La seva primera etapa de formació va transcórrer a Barcelona i, posteriorment, va completar-la a París becat per la Diputació de Tarragona (1918-19). A la capital francesa va guanyar amb l’escultura “Sortint del bany”, l’any 1925, la Medalla d’Or de l’Exposició d’Arts Decoratives i, el 1929, a Barcelona, la Medalla d’Or de l’Exposició Internacional amb l’obra “Cap de Negre”. L’any 1934 va tornar definitivament a Tarragona, on va contribuir al desenvolupament del Taller-Escola de la Generalitat Republicana, activa fins al 1938, l’any que va ser destruïda a causa dels bombardeigs que va patir la ciutat durant la Guerra Civil. Entre els anys 1947 i 1965, va treballar com a professor d’escultura de l’Escola-Taller d’Art de la Diputació de Tarragona, ubicada aleshores a la seu que actualment ocupa el Museu d’Art Modern de Tarragona.

La Canonja lliura els ajuts per naixement o adopció als nous canongins

Com ja és tradició, després del parlament de l’alcalde, totes les famílies amb els seus nadons van sortir al Pati del Castell per fer-se la fotografia de grup i poder immortalitzar aquest moment.

L’alcalde de la Canonja, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Salvador Ferré i les regidores Glòria Virgili i Marina Clavero, van oferir una recepció el passat dissabte al Castell de Masricart, a totes les famílies que es van beneficiar dels ajuts a la natalitat i a l’adopció que va posar en marxa el consistori ja fa sis anys. Durant el primer trimestre del 2018, una quinzena de famílies han pogut rebre els 150 euros per nen/nena nascut o adoptat. Durant la recepció, l’alcalde va manifestar que la voluntat del govern municipal és continuar amb aquests tipus d’ajuts a les famílies, al mateix temps, continuarem amb els ajuts per la compra de llibres i material escolar i va afegir com a novetat “la subvenció pel pagament del lloguer de pisos als joves que vam aprovar en el plenari fa uns mesos i que estarà destinada als canongins que tinguin entre 18 i 34 anys”.

Durant el seu discurs, l’alcalde va destacar que “per a l’Ajuntament i el municipi és una satisfacció donar la benvinguda als nous nascuts, als nous canongins que seran el futur del nostre poble i pels quals hem de treballar per garantir-los la millor qualitat de vida possible”.

Un turisme bolca i s’emporta la tanca del pas a nivell de la carretera de l’Apeadero

Imatges de l’accident, provinents del compte de twitter de LaCanonja112.

Un turisme ha bolcat aquesta tarda, cap a les 16.30 hores, al pas de nivell de la carretera de l’Apeadero de la Canonja. El vehicle ha topat contra la tanca del pas a nivell per causes que es desconeixen. Personal d’ADIF s’ha fet càrrec de la regulació del pas, i es demana que es circuli per la zona (l’accident ha ocorregut al vial que connecta l’N-340 amb el Polígon Industrial Entrevies) amb precaució. Les dues dotacions de Bombers que s’han desplaçat al lloc dels fets no han trobat cap persona ni dins ni al voltant del vehicle.

L’Orfeó Canongí ja té llest el programa d’actes per maig

L’Orfeó Canongí ha fet públics els actes programats aquest mes de maig per la XXXVI Desena Cultural.

Divendres dia 4, a les 20 hores: Taller de Cuina oriental a càrrec de Mariona Quadrada. Les inscripcions es podran fer fins dimecres dia 2 a Cal quimet, al Bar Orfeó o a orfeocanongi@orfeocanongi.com. Els preus són 10 euros per socis 15 per no socis.

Dijous 10, 17 i 24 a les 19.30 hores: Audicions comentades de les grans obres de la música clàssica (‘Rèquiem’ de Mozart; ‘El llac dels Cignes de Txaikovsky i monogràfic ‘Dones compositores’, espectivament), a càrrec de Rafael Esteve Alemany, professor d’Història de la Música al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. L’entrada és gratuïta.

Dijous 31, a les 19.30 hores: Presentació de la nova sala de billar. El nou emplaçament del club es troba a l’espai Pub.

La Canonja estrena un parc agility de 400 metres quadrats per a gossos

Un gosset, passant per un tub que hi ha al parc

La Canonja ha obert un nou parc caní dedicat a l’agility, un divertit i gratificant esport on el gos ha de superar una sèries d’obstacles (salts, túnels, passarel·la, rampa, balancí, etc.) guiat pel seu amo.

Es tracta d’un espai de 400 metres quadrats situat al Camí Vell de Reus que s’ha dissenyat com una àmplia zona dedicada al esbarjo de gossos, que es dividirà en dos espais diferenciats, un dedicat a la pràctica de l’agility, i l’altra dedicat al lliure moviment dels gossos, sense necessitat d’haver d’anar lligats amb la corretja.

La zona dedicada a la lliure circulació i moviment dels gossos disposa d’una tanca perimetral, amb un doble porta de seguretat, una font i papereres. Aquesta zona es situa a tocar del camí i disposarà d’una superfície aproximada de 110,00 m2.

Una viata general de les instal·lacions

La zona dedicada a la instal·lació dels elements d’Agility disposa també d’una tanca perimetral, amb un doble porta de seguretat, una font i papereres. Aquesta zona se situa a tocar del límit posterior de la finca municipal, i disposa d’una superfície aproximada de 295,00 m2.

L’Ajuntament ha invertit un total de 24.000 euros en aquest parc caní, un equipament molt demanat per a veïns que volien disposar d’un espai al municipi on poder passejar els gossos deslligats.

El parc disposa d’un cartell a l’entrada amb les normes d’ús per tal de conservar en bones condicions la instal·lació i que tothom pugui gaudir amb les seves mascotes d’un espai únic a la Canonja.

Sergio Trueba guanya a La Canonja el Trofeu 15 d’abril de la Copa Espanya júnior de ciclisme

Imatge del podi general.

Els tres primers classificats.

El càntabre Sergio Trueba, de l’equip Aseguras-Produque, s’ha proclamat vencedor de la quarta edició del Trofeu 15 d’Abril de ciclisme, segona prova puntuable per la Copa Espanya júnior Cofidis organitzada pel Club Ciclista La Canonja. El guanyador s’ha imposat al sprint, a la mateixa línea d’arribada, per davant de Carlos Rodríguez (Polartec-Kometa) i José González (Turismo Villanúa), que l’han acompanyat al podi després de culminar els 111 quilòmetres de recorregut de la prova.

Tot i l’arribada massiva la cursa ha estat força animada. Quan només s’havien disputat 14 quilòmetres Pablo Diez (Ecotisa-Goerna) ha protagonitzat la primera escapada de la jornada i ha arribat a disposar de mig minut d’aventatge, però tot just quan estava a punt de coronar el coll de Batalla ha estat neutralitzat.

L’aventura del dia ha portat el nom de Joseba Etxebarria (Intersport Irabia), que ha aprofitat l’spint especial d’Alforja per fugar-se del pilot. Ha arribat a tenir poc més de dos minuts sobre el gran grup, seguit a un minut de David Manrique (Recambios Callejo). Etxebarria fins i tot ha coronat en solitari el coll del Portell, de 1ª categoria.

Tot i això un i altre han estat absorbits als darrers quilòmetres, quan tots els equips s’han preparat a fons per l’sprint que ha tingut en  Sergio Trueba l’home més ràpid. El segon classificat, Carlos Rodríguez, és ara el nou líder de la Copa Espanya, arrebatant-li el maillot groc a Alex Martín que havia estat el guanyador de la primera cita, el Memorial Juan Bautista Llorens, tot just per davant d’ell.

Aquest Trofeu 15 d’Abril de ciclisme ha transcorregut per La Canonja, Constantí, El Morell, Vilallonga del Camp, La Selva del Camp Coll de La Batalla, Vilaplana, Aleixar, Maspujols, Les Borges del Camp, Alforja Coll del Portell, La Musara, Coll de La Musara, Vilaplana, Aleixar, Maspujols, Reus i altre cop La Canonja.

Els principals ports de muntanya de la cursa han estat el Coll de la Batalla (de 3ª categoria, 460 metres d’alçada), al quilòmetre 36.2 del recorregut; el Coll del Portell (1ª cat.,  956 m.), al km. 69.9 i el Coll de la Mussara (4ª cat., – 973 m.), al km.78.8. Dins el traçat hi havia també dos esprints especials ubicats a Vilallonga del Camp (km. 22,7) i a Alforja (km. 58,4).

Han competit 150 ciclistes dels equips Polartec-Kometa, Natació Vic, Tot-Net Terrassa, Bathco, Castillo de Onda, Ulbsports-Ginestar, MMR Academy, Arte en Transfer, Valverde Team, Ale-Respetad, Salchi-Iberauto, Infinobras-Merckx, Academia Moreno-Cataldo, Recambios Callejo, Txirringan, Banco Santander, Intersport Irabia, Aseguras Produque, Ofertbikes, Cartagena Esetec, Ecotisa Goerna, Sanse-Rotor, Fenavin, Turismo Villanua, Trek-Quadis, Translujan Mollet y Gimenez Ganga-Primoti.

La Copa Espanya júnior de ciclisme arriba a la Canonja amb el Trofeu 15 d’abril

La competició ha estat presentada aquest matí a l’Ajuntament amb la presència de l’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz; Francesc Estellé, president del Club Ciclista La Canonja, entitat que organitza la prova; Paco Domínguez, regidor d’Esports del municipi; i David Llauradó Delegat a Tarragona de la Federació Catalana de Ciclisme.

200 ciclistes prendran part al Trofeu 15 d’abril de ciclisme de La Canonja, prova puntuable per la Copa Espanya júnior Cofidis que es disputarà aquest dissabte 14 d’abril sota un recorregut de 111 quilòmetres.

La competició ha estat presentada aquest matí a l’Ajuntament amb la presència de l’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz; Francesc Estellé, president del Club Ciclista La Canonja, entitat que organitza la prova; Paco Domínguez, regidor d’Esports del municipi; i David Llauradó Delegat a Tarragona de la Federació Catalana de Ciclisme.

La prova s’iniciarà a les 14.55 hores des de davant del polisportiu municipal (c/Alcalde Marià Fonts i Ciurana) i passarà per La Canonja, Constantí, El Morell, Vilallonga del Camp, La Selva del Camp Coll de La Batalla, Vilaplana, Aleixar, Maspujols, Les Borges del Camp, Alforja Coll del Portell, La Musara, Coll de La Musara, Vilaplana, Aleixar, Maspujols, Reus i altre cop La Canonja, on s’espera l’arrida dels ciclistes entre les 17.40 i les 18.00 hores a la meta que estarà situada a l’Avinguda de l’alcalde Marian Fonts i Ciurana.

Els principals ports de muntanya de la cursa seran el Coll de la Batalla (de 3ª categoria, 460 metres d’alçada), al quilòmetre 36.2 del recorregut; el Coll del Portell (1ª cat.,  956 m.), al km. 69.9 i el Coll de la Mussara (4ª cat., – 973 m.), al km.78.8. Dins el traçat hi haurà també dos esprints especials ubicats a Vilallonga del Camp (km. 22,7) i a Alforja (km. 58,4).

Cadascun dels equips que prendran en aquest Trofeu 15 d’abril de ciclisme de La Canonja estarà composat per un màxim de vuit ciclistes. La prova compta amb 875 euros en metàl•lic en premis, 150 dels quals seran pel guanyador absolut.

A la darrera edició de la cursa, disputada al 2017, el guanyador fou Guillem Garcia, de l’equip Bicis Esteve, que s’imposà a l’sprint a la mateixa línea de meta amb el mateix crono que Adrián González (Fundación Víctor Sastre) i amb quatre segons d’aventatge sobre Lorenzo Pardo (Team Giménez Ganda-Primoti).

Prop de 1.500 persones han gaudit de les 13es Jornades de Màgia Impossible de la Canonja

Les jornades, que s’han celebrat aquest cap de setmana, han comptat amb una varietat d’espectacles per a tots els públics.

Ni el número 13 ni el mal temps han pogut amb l’Impossible de la Canonja. Com en les anteriors edicions, aquestes jornades de màgia que organitza l’Ajuntament de la Canonja a través del Patronat de Cultura, amb la col·laboració de Batall Produccions i la direcció artística del Mag Gerard, han estat un èxit absolut. Al voltant de 1.500 persones han vist els diferents espectacles que van començar el passat dimecres 4 d’abril amb la presentació al públic del festival incorporant una mostra de màgia de prop del mateix Mag Gerard i que van finalitzar aquest diumenge amb dos espectacles familiars de la mà de la Cía Cíclicus i la Cia Deaux à la Tache.

Com sempre el plat fort va ser la nit de dissabte, enguany amb el sorprenent espectacle de Jorge Blass que va captivar l’atenció de gairebé 500 persones durant 90 minuts. Noves il·lusions implicant noves tecnologies junt als jocs més reconeguts, tot envoltat d’una acurada posada en escena que va transportar el públic a altres dimensions.

La Gran Gala Internacional de Màgia del divendres també va reunir grans mags d’arreu del món com Gisell (Perú), Riversson (Madrid), Adrian Conde (Argentina) i la companyia catalana Set de màgia. Un fantàstic viatge per totes les especialitats de la il·lusió que van gaudir prop de 400 persones.

El primer tinent d’alcalde i regidor de cultura Salvador Ferré, se sent molt satisfet de com ha anat l’edició d’enguany de l’Impossible i destaca l’experiència d’aquestes 13 edicions de jornades. “La Canonja va ser el primer municipi tarragoní que va organitzar un festival de màgia i la trajectòria de tots aquests anys s’ha de notar d’alguna manera, tot i que l’èxit no només és nostre, sense la col·laboració de la Productora Batall i l’assessorament del Mag Gerard tot això no hagués estat possible”. Ferré també va destacar la bona afluència de públic que van tenir els espectacles matinals més familiars, en principi programats al carrer, i que es van dur a terme a l’escola i al Poliesportiu Municipal degut a les condicions meteorològiques.

La ruta de tapes de la Canonja omplirà sis dies de propostes gastronòmiques

Image dels participants a la ruta de tapes de La Canonja

L’èxit de les quatre edicions anteriors ha portat a la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Canonja a tornar a organitzar, amb la participació de bars, cafeteries i restaurants del poble i la col·laboració d’empreses de la zona, el Des-Tapa la Canonja. Més de 15.000 tapes i un gran ambient pels carrers de la Canonja, edició rere edició, avalen aquest esdeveniment que té com a objectiu dinamitzar els sector de la restauració del poble.

Enguany, el Des-Tapa tornarà a celebrar-se durant dos caps de setmana del mes d’abril, que coincidiran amb la festa de la Municipalitat del 15 d’abril i el cap de setmana de Sant Jordi, Així doncs, els canongins podran gaudir de les tapes els dies 13, 14 i 15 i el 20, 21 i 22 d’abril.

Enguany hi participen set establiments del poble. Restaurants, bars i geladeries ens tornaran a oferir tapa i beguda per 2,5 euros.
Enguany hi participen: Bar El Racó de l’Orfeó, Bocatín Malagueño, Bar BBT Otra, Pizzería Metro, Bar Antídot, Bar Camp de Futbol i Fleca Cafeteria Raval.

“Seran dos caps de setmana amb molt de moviment i activitats al poble i per tant creiem que pot beneficiar als establiments que enguany formen part de la ruta de tapes” comenta el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Roca. “El nivell de les propostes gastronòmiques ja s’ha vist en les altres edicions i hem comprovat que és altíssim, esperem que continuïn treballant en aquesta línia”, afirma Francesc Roca.

Enguany, ens comenta Francesc Roca, varia una mica el funcionament, “tornem a fer segellar els 7 establiments per poder optar als premis i les butlletes tenen dues preguntes per millorar les properes edicions del Des-Tapa”
“Aquesta iniciativa és una gran oportunitat de gaudir amb família i amistats, i de descobrir el poble i la seva oferta de restauració i bars que cada cop és major i de millor qualitat”, afegeix Francesc Roca.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica agraeix la col·laboració dels establiments que hi participen i dels patrocinadors La Boella i Komkal. També desitja que la iniciativa tingui l’acollida que es mereix i per això “volem que tota la gent que hi participi doni la seva opinió votant la millor tapa”. En aquest sentit l’ajuntament atorgarà un premi de reconeixement a l’establiment que obtingui el major número de vots com la millor tapa. L’establiment guanyador rebrà una menció i el premi d’una nit per a dues persones a l’Hotel la Boella que inclou sopar, dormir i esmorzar.
L’establiment patrocinador Komkal atorgarà un premi a la tapa més creativa.

També hi haurà premis per les persones que realitzin bona part del recorregut del “Des-Tapa la Canonja”.

Els guanyadors de les entrades pels grans espectacles de màgia de La Canonja són…

Jorge Blass, un dels grans mags internacionals, actuarà a La Canonja

Ja es coneixen els guanyadors del sorteig de Tarragona21 de cinc abonaments dobles per als espectacles centrals de les 13enes Jornades de Màgia Impossible de La Canonja, que viuran aquest divendres la gran gala, i dissabte, l’esperada actuació del mag internacional Jorge Blass.

Divendres, la Gran Gala oferirà els espectacles de Gisell (Perú), Riversson (Madrid) i Set de Màgia (Catalunya). Presentarà la gala l’argentí Adrián Conde, sota la direció de Mag Gerard.

Els guanyadors són Verònica Díaz Bueno, Karima Akalay Berroho, Joel López Fernández, Maria Jesús Bascuñana i Javier Díaz Bueno.

Podran passar a recollir els abonaments a les guixetes del pavelló poliesportiu Josep Canadell de La Canonja, lloc on se celebraran els espectacles, abans de l’inici dels mateixos. Els dos espectacles començaran a les 21 hores.

Clàusula de consentiment

Jorge Blass: ‘En La Canonja veremos una selección de mis mejores magias’

Jorge Blass será la gran estrella de las jornadas de magia de La Canonja de este fin de semana

Mediático como pocos, considerado uno de los grandes magos internacionales, al que incluso el gran David Copperfield le ha pedido colaboración, Jorge Blass es la gran estrella de las 13 Jornadas de magia de La Canonja, que arracan ya. Coleccionista de premios, ha trabajado para Disney, Tele 5, Cuatro o Antena 3. Blass ha concedido una entrevista a Tarragona21, en la que anuncia grandes dosis de asombro en su espectáculo del sábado.

¿Cómo recuerda de sus inicios? ¿Cómo se inició en la magia?
Recuerdo con mucha ilusión los primeros años, como descubría un nuevo mundo con la magia. Han pasado 25 años y sigo con la misma sensación, me encanta crear nuevos espectáculos y mantengo la misma curiosidad, con algo más de experiencia, pero con la misma ilusión.

¿Ha sido Juan Tamariz su maestro? ¿Qué recuerda de él?
Juan fue el responsable de que me apasionara la magia desde niño. Sus programas de televisión, sus fascículos en los quioscos que empecé a coleccionar con 12 años, y tener la suerte de conocerle en persona y aprender en su escuela de Madrid, fue todo un lujo. Ahora somos buenos amigos e incluso actuamos juntos en muchos países del mundo, pero Juan fue, es y seguirá siendo mi maestro siempre.

¿La magia necesita de la televisión?
Es importante para difundir lo que hacemos, y la magia puede ser muy efectiva, aunque yo prefiero el directo en el teatro. Son lenguajes distintos y se complementan muy bien.

¿Es un espectáculo que se mantiene, va a más o pierde terreno entre el público?

Siempre va a más, en los últimos tiempos la magia se ha popularizado más que nunca, hay muchos espectáculos en teatro, programas de TV, festivales de magia, películas inspiradas en magia etc… Además, el espectador que ve magia en directo siempre repite y descubre un nuevo género teatral. Los magos vivimos un muy buen momento.

¿Qué hace falta para ser un gran mago?
Tener mucha pasión por lo que haces, estudiar a fondo tu arte, dominarlo, y después saber comunicarlo a tu público, transmitir esa magia.

¿Qué tipo de magia atrae més al público? ¿Las levitacions, tal vez?
La magia imposible, no importa el efecto, lo importante es la emoción que produce en el público.

Usted es un mago internacional. ¿Tenemos buenos magos en España?
Buenísimos, grandes representantes que dejan el listón muy alto fuera de nuestras fronteras. Dani Daortiz ,de Málaga; Woody Aragón, de Madrid, o Charlie Mag, de Barcelona, son algunos ejemplos.

¿Dónde se hace mejor magia?
España es uno de los países con más fama mundial de calidad mágica. Ha habido grandísimos maestros, como Arturo de Ascanio, Frakson, Tamariz, y ha creado escuela. También recientemente en Corea del Sur hay una Universidad Mágica de la que están surgiendo magos muy innovadores, con propuestas muy interesantes.

¿Quién les enseña los nuevos trucos? ¿Ustedes mismos? ¿Hay algún duende que se los explique?
Jaja… Los imagino mientras duermo, viajo o tomo un café. Después hay que pasar muchas horas en el estudio trabajando a base de prueba-error, hasta que poco a poco toman forma. Nada es fácil en la magia.

¿Cómo consiguen que no se sepan los trucos tras años de repetir números parecidos?
Para un mismo truco hay diferentes métodos. Por eso siempre sorprendemos…

¿Qué veremos en La Canonja?
Una selección de mis mejores magias, que he perfeccionado a lo largo de 25 años. Además de algunas novedades, como mi nuevo colaborador: un dron que me ayuda en el escenario, magia interactiva con todo el público, y algunas ilusiones con teléfonos móviles.

¡No os lo podéis perder!

El mag Gerard dóna inici a les jornades de màgia de La Canonja amb un espetacle proper

El mag, fent les delícies del públic. Foto: Tarragona21

El mag Gerard ha donat el tret de sortida de les 13enes Jornades de màgia Impossible de La Canonja amb un espectacle fet a peu dret i envoltat de públic al Castell de Masricart.

Arrenquen així quatre dies de màgia intensa. Es podran veure els millors mags nacionals i internacionals, una marca de la casa. La gran novetat d’enguany no ve marcada per l’elenc d’il·lusionistes i mags presents a La Canonja, sinó perquè el teatre de l’Orfeó Canongí deixa pas al pavelló com a principal escenari, donada la propera reforma que s’hi viurà.

El divendres començarà l’Impossible amb la Gran Gala màgica en la que es podrà gaudir de la màgia poètica de Gisell, la primera maga que ha guanyat un 1r premi nacional de màgia al nostre país. Màgia teatralitzada combinada amb manipulació de primer nivell.

Des de Madrid arribarà Riversson amb una màgia elegant i sorprenent que ha presentat arreu del món. La cia catalana Set de màgia presentaran la seva particular versió d’un clàssic de la màgia portat a l’actualitat amb el suport de projeccions. Finalment, el mag i clown Adrián Conde amb el seu personatge ‘El Gran Braulio’ serà el conductor d’aquest gran espectacle on oferirà un tast de la seva màgia còmica durant aquesta gala.

El dissabte pel matí tindrem l’espectacle de carrer a les 12 amb l’Adrián Conde i per la nit el plat fort amb la màgia de Jorge Blass. Un sorprenent espectacle per a tots els públics. Sentiràs en directe la seva màgia més emocionant i reconeguda. Aparicions, desaparicions, levitacions impossibles i màgia interactiva en la que el públic és el protagonista. Tot això envoltat en un halo de misteri i una acurada estètica que aconsegueix que tornem a il·lusionar-nos i a somniar amb l’impossible. Noves il·lusions implicant noves tecnologies junt als jocs més reconeguts de l’elegant màgia de Jorge Blass. Un espectacle únic.

El diumenge continuen els espectacles de carrer amb la CIA Cíclicus i Deaux a la Taché que ens oferiran diversió per a tots els públics a partir de les 11.30 h.

Els preus i ofertes es mantenen igual que en anteriors edicions, “estem convençuts que aquests aspectes, sumats al major aforament que permet el poliesportiu, contribuiran a consolidar l’èxit d’aquest festival en el nostre municipi”, conclou Salvador Ferré.

 

Darrer dia del sorteig de Tarragona21 de cinc abonaments dobles per a les jornades de màgia de La Canonja

La Canonja s’endinsa de nou en les Jornades de Màgia Impossible

Tarragona21 sorteja cinc abonaments dobles per la Gran Gala Internacional de Màgia de divendres 6 d’abril a les 21 h i per l’espectacle de Jorge Blass de dissabte 7 d’abril a les 21 h. que tindrà lloc a La Canonja.

La població viu de nou el festival de màgia Impossible, amb els millors espectaces del moment.

Per a participar-hi, envieu-nos per correu el vostre nom i el vostre telèfon indicant que participeu al sorteig Impossible. Feu-ho en aquesta adreça de correu:

redaccio@tarragona21.cat

Hi ha temps per a participar-hi fins al dia 4 d’abril. El dia 5 es farà públic el nom dels guanyadors/es.

Clàusula de consentiment.

A la Canonja no hi ha res Impossible…

 

A la Canonja no hi ha res impossible…

El retorn, un any més del Festival Impossible omplirà la Canonja d’espectacles originals i sorprenents. Tot això, serà gràcies a artistes de renom Internacional com Adrián Conde, Gisell, Riverson, Set de màgia, Deux a la Taché, o el televisiu Jorge Blass. La presentació del festival serà el dimecres 4 d’abril a les 5 de la tarda i anirà a càrrec del Mag Gerard amb una mostra de màgia de prop.

Imatge de la presentació del programa de l’Impossible.

A la Canonja no hi ha res impossible…

La novetat més important d’enguany és el canvi d’ubicació, ja que s’abandona de manera provisional la sala de l’Orfeó, degut a les properes obres de remodelació que s’hi duran a terme, i es presenta l’Impossible al Pavelló poliesportiu. El primer tinent d’alcalde i regidor de cultura, Salvador Ferré, comenta que “aquest trasllat temporal obliga a un nou esforç tècnic i d’infraestructura, però el treball conjunt de Batall, Teatre Màgic i l’Ajuntament de la Canonja a través del Patronat de Cultura del Castell de Masricart ha esdevingut en 12 anys una garantia de continuïtat i millora, per la qual cosa afrontem aquest nou repte amb la seguretat que aquesta tretzena edició serà un nou èxit”.

El divendres començarà l’Impossible amb la Gran Gala màgica en la que es podrà gaudir de la màgia poètica de Gisell, la primera maga que ha guanyat un 1r premi nacional de màgia al nostre país. Màgia teatralitzada combinada amb manipulació de primer nivell. Des de Madrid arribarà Riversson amb una màgia elegant i sorprenent que ha presentat arreu del món. La cia catalana Set de màgia presentaran la seva particular versió d’un clàssic de la màgia portat a l’actualitat amb el suport de projeccions. Finalment, el mag i clown Adrián Conde amb el seu personatge ‘El Gran Braulio’ serà el conductor d’aquest gran espectacle on oferirà un tast de la seva màgia còmica durant aquesta gala.

El dissabte pel matí tindrem l’espectacle de carrer a les 12 amb l’Adrián Conde i per la nit el plat fort amb la màgia de Jorge Blass. Un sorprenent espectacle per a tots els públics. Sentiràs en directe la seva màgia més emocionant i reconeguda. Aparicions, desaparicions, levitacions impossibles i màgia interactiva en la que el públic és el protagonista. Tot això envoltat en un halo de misteri i una acurada estètica que aconsegueix que tornem a il·lusionar-nos i a somniar amb l’impossible. Noves il·lusions implicant noves tecnologies junt als jocs més reconeguts de l’elegant màgia de Jorge Blass. Un espectacle únic.

El diumenge continuen els espectacles de carrer amb la CIA Cíclicus i Deaux a la Taché que ens oferiran diversió per a tots els públics a partir de les 11.30 h.

Els preus i ofertes es mantenen igual que en anteriors edicions, “estem convençuts que aquests aspectes, sumats al major aforament que permet el poliesportiu, contribuiran a consolidar l’èxit d’aquest festival en el nostre municipi”, conclou Salvador Ferré.

BASF celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb el seu programa d’experiments Kids’ Lab

Al centre de producció de BASF a La Canonja, on el programa porta 7 anys consolidat, més de 1.100 nens d’educació primària van realitzar el programa durant el passat curs escolar.

BASF se suma a les celebracions del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) a través de la seva iniciativa educativa Kids’ Lab. Més de 600 nens de col·legis pròxims als seus centres de producció de Barcelona i la Canonja s’acostaran al món de la química. Els experiments, dissenyats per a nens d’entre 8 i 12 anys, contribueixen a despertar l’interès per la ciència de manera creativa i col·laborativa.

‘Clever foodies’, alimentació saludable

El grup d’experiments ‘Clever foodies’, que es realitzarà al centre de producció de BASF a Castellbisbal del 5 al 16 de març, incideix en el tema de l’alimentació saludable, a més de contribuir a l’objectiu de l’ONU “educació de qualitat” cobreix altres dos objectius relacionats amb la sostenibilitat: ‘Fam zero’ i ‘Salut i benestar’. Els estudiants, vestits amb ulleres i bates de protecció, detecten i identifiquen vitamines i pigments en fruites i verdures, mesuren volums i aprenen a gestionar pipetes i tubs d’assaig.

El programa ‘Water Loves Chemistry’, que es desenvoluparà del 16 al 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, a les instal·lacions de BASF a la Canonja, gira al voltant d’un tema de rellevància social d’actualitat: conscienciar sobre la importància de fer un bon ús d’un recurs vital, però escàs: l’aigua. Els petits científics descobriran a través d’experiments lúdic-educatius com depurar-la i emmagatzemar-la fent servir materials fabricats per BASF.

Els programes d’experiments del Kids’ Lab utilitzen mètodes didàctics modern per conscienciar i educar sobre temes de rellevàncies social. Al centre de producció de BASF a La Canonja, on el programa porta 7 anys consolidat, més de 1.100 nens d’educació primària van realitzar el programa durant el passat curs escolar. A aquestes xifres es van sumar més de 300 estudiants de 4t curs d’educació secundària, que van experimentar el Teens’ Lab.

El 2016 Kids’ Lab va arribar als centres de producció de BASF a l’àrea de Barcelona, ​​i durant la setmana de la ciència més de 300 estudiants es van convertir en científics durant unes hores.

La màgia de l’Impossible torna el primer cap de setmana d’abril a la Canonja

El reconegut mag Jorge Blass portarà el seu espectacle ‘El arte de la magia’.

De nou la Canonja acollirà a començaments d’abril la Gran Festa de la Màgia. El Festival Impossible es portarà a terme els dies 6, 7 i 8 d’abril. La presentació oficial tindrà lloc el dia 4 al Castell de Masricart amb un tast de màgia de prop a càrrec del Mag Gerard.

Com a novetat més important cal destacar el canvi provisional d’ubicació, ja que degut a les properes obres de remodelació de l’Orfeó Canongí, hi haurà espectacles que es traslladaran al Pavelló poliesportiu. Aquest acollirà la Gala Internacional de Màgia amb Gisell, Set de màgia, Riversson i Adrián Conde; i l’espectacle ‘El arte de la magia’ a càrrec del reconegut mag Jorge Blass. “Aquest trasllat temporal obliga a un nou esforç tècnic i d’infraestructura, però el treball conjunt de Batall, Teatre Màgic i l’Ajuntamen de la Canonja ha esdevingut en 12 anys una garantia de continuïtat i millora, per la qual cosa afrontem aquest nou repte amb la seguretat que aquesta tretzena edició serà un nou èxit”, ens comenta el primer tinent d’alcalde i regidor de cultura Salvador Ferré.

L’altre canvi d’ubicació correspon als actes de carrer que abandonen la plaça Mestre Gols per passar a l’espai de la plaça Ernest Lluch. En aquest sentit, el dia 7 d’abril al matí, podrem gaudir de la màgia familiar d’Adrian Conde i també des d’aquest espai es donarà sortida a la cercavila de la companyia Cíclicus amb una tartana molt especial. L’Impossible finalitzarà enguany amb la màgia de Deux a la Tache al migdia del diumenge dia 8 d’abril a la plaça del Castell.

Les entrades i els abonaments pels diferents espectacles es podran adquirir a partir de dilluns 5 de març a través de la web Codetickets i al Castell de Masricart. La venda a taquilla una hora abans de l’espectacle. Tot i així, La majoria  d’espectacles son de carrer i gratuïts, per la qual cosa us animem a que visiteu la web de l’Ajuntament de la Canonja on hi trobareu els horaris.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies