TOTS 21

Crema totalment un autocar d’empresa a la N-240 a l’alçada dels Pallaresos sense provocar ferits

Un moment de l’incendi del vehicle. Foto: Bombers

Un autocar d’empresa ha cremat totalment aquest dijous al matí a la N-240, als Pallaresos, segons han informat els Bombers.

L’incendi s’ha produït a les 7.17 hores al quilòmetre cinc de la citada via i s’ha pogut extingir abans de les 9.00 hores. El conductor i els tres passatgers que hi havia en el moment han resultat il·lesos. El foc ha obligat a tallar la circulació a la N-240 i es fan desviaments amb l’A-27.

 

La parròquia dels Pallaresos recorda el màrtir i beat Mn. Andreu Prats Barrufet

Imatges de la cerimònia. Fotos: Helder Moya

L’arquebisbe de Tarragona, Mn Joan Planellas va beneir dissabte passat, dia 5 de desembre, a la tarda, la nova imatge del màrtir i beat Mn. Andreu Prats Barrufet el qual va ser rector d’aquesta parròquia des de l’any 1931 al 1936, quan va esclatar la Guerra Civil. La imatge, obra de Beatriz De Colmenares, ha estat un obsequi de la família de Mn. Prats per tal que pugui ser venerada. La celebració va ser presidida per l’arquebisbe Joan i concelebrada pel rector i vicari de la parròquia, Mn. Joan Cañas i Mn. Magí Mejías, respectivament.

La imatge, obra de Beatriz De Colmenares, ha estat un obsequi de la família de Mn. Prats.

En l’homilia, el Sr. Arquebisbe va recordar els darrers dies de la vida de Mn. Andreu Prats, al qual va definir com «un apòstol infatigable en la predicació, en la pregària, en el confessionari, en la catequesi, en la visita als malalts o parlant amb la gent». «El testimoniatge del martiri del nostre beat Andreu Prats, beatificat a Tarragona el dia 13 d’octubre de 2013, ens és per a tots nosaltres un testimoni fefaent de vivència de l’Evangeli. […] La seva memòria ens ha d’estimular també a nosaltres a ser màrtirs, és a dir, testimonis convençuts de la nostra fe», va expressar l’arquebisbe Joan. I va afegir: «No ens cal ser simplement herois, potser el que ens cal és viure la nostra vida cristiana amb autèntica esperança i, aleshores, en el moment oportú, en l’hora oportuna, l’Esperit del Senyor que tot ho renova, ens donarà el coratge i l’impuls per a confessar-lo en les proves i en els problemes de la vida».

Helder Moya

 

Els Reis d’Orient no faltaran a la cita dels Pallaresos

Cartell anunciador de la celebració

Hi haurà Reis d’Orient als Pallaresos. Així ho ha assegurat a Tots21 la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, organitzadora de l’esdeveniment que més espera la canalla al llarg de l’any. ‘I vindran perquè s’han portat molt bé’, subratllava el regidor de Cultura, Samuel Urbano. No passaran de llarg tot i la duresa de la pandèmia.

El consistori informa que el dia 5 de gener, els nenes i nenes podran rebre els reis en pijama des de casa, quan podran veure el lliurament de les claus del poble i després, sonarà el timbre de casa. Serà el 5 de gener a partir de les 18 hores a través de les xarxes socials i amb repartiment de regals porta a porta.

Abans, però, hi ha més feina per la canalla i les mares i pares: el 4 i 5 de gener es podrà visitar el magatzem reial on es preparen les joguines per la mainada. Serà al Centre Jujol. El dia 4, en horari de 17 a 20 hores, i el dia 5, de 10 a 13 hores. Cal fer reserva prèvia per telèfon i per correu electrònic a l’Ajuntament. Anteriorment, la recollida de les cartes havia tingut lloc els dies 28, 29 i 30 al mateix Centre Jujol.

 

Una usuària de la Residència NostraLlar dels Pallaresos torna a donar positiu de covid

Imatge d’arxiu de la residència.

La Direcció de la Residència NostraLlar ha anunciat per mitjà d’una nota de premsa que una resident, que ja va passar la Covid-19 durant la primera onada, va donar positiu en una prova PCR que se li va realitzar a l’Hospital Joan XXIII el passat 26 de novembre. Aquesta usuària va ser derivada a l’hospital aquell mateix dia per qüestions alienes al coronavirus «i, per protocol, se li va realitzar una PCR, el resultat de la qual no se’ns va notificar fins ahir al vespre. Davant aquesta situació, hem activat tots els protocols i mesures de seguretat», afirma la nota.

D’una banda, per saber si es tracta d’una nova infecció, se li faran més proves diagnòstiques durant els propers dies. De l’altra, s’ha establert un aïllament preventiu i s’han realitzat proves PCR a alguns residents que formen part del grup de convivència de la usuària positiva. A més, demà es realitzaran proves serològiques a tots els components del grup de convivència que, a dia d’avui, no presenten cap simptomatologia compatible amb el virus. Les visites al centre, doncs, queden anul·lades fins a nou avís.

Per acabar, des del centre s’informa que, en l’últim cribratge periòdic als professionals de la residència, dut a terme ahir dimarts, tots els resultats han estat negatius.

Redacció

 

L’Ajuntament dels Pallaresos edita una guia-directori de tots els comerços de la vila

Imatge de la guia-directori

L’Ajuntament dels Pallaresos ha editat una Guia-Directori de tots els establiments del municipi. ‘Els nostres establiments estan patint en major o menor mesura les conseqüències de la Covid-19’, afirma el regidor de Participació Ciutadana, Samuel Urbano, ‘per tant, des de l’Ajuntament dels Pallaresos impulsem totes les mesures que són al nostre abast per ajudar el nostre teixit comercial de forma integradora, ordenada segons categories i amb accés directe al seu perfil web o xarxes socials a través del teu ordinador’.

Hi figuren 81 establiments i serveis del municipi, agrupats en temàtiques familiars. Es trobarà tot el que el municipi pot oferir, a toc de clic.

Les proves certifiquen que no hi ha cap cas positiu a les residències dels Pallaresos i de Creixell

Imatge de la residència Mar i Sol de Creixell.

Les residències gestionades per l’empresari Miguel Márquez “continuem tenint la consideració de centre verd per part de les autoritats sanitàries”. Així ho ha fet saber la propietat de les llars dels Pallaresos, Creixell, de la Residència Ballús i de Residencial Fontscaldes per mitjà d’un comunicat de premsa fet públic aquest dilluns.

“Els test ràpids realitzats als treballadors de la Residència NostraLlar (Els Pallaresos), després de detectar un positiu per Covid-19 entre els professionals de l’empresa externa del servei de cuina, han donat un resultat negatiu”, afirma la nota.

A més, afegeix que “els resultats de les proves PCR realitzades a tots els usuaris de la Residència Mar i Sol (El Creixell) com a conseqüència de la detecció d’una treballadora positiva també han resultat tots negatius. Per això, us informem que tornem a la normalitat i podem reprendre les visites al centre a partir de demà dimarts”.

Per altra banda, “el CAP de referència va realitzar un cribratge selectiu entre els treballadors de la Residència Ballús (Valls) i de Residencial Fontscaldes el passat dissabte 31 d’octubre. Després de sotmetre’s a tests ràpids, tots els professionals d’ambdós centres han donat negatiu en Covid-19”.

Seguint els mateixos protocols dictats pel Departament de Salut, “els treballadors de la Residència La Marquesa del Pla de Santa Maria es van sotmetre també a tests ràpids el passat 27 d’octubre. Tots els resultats també han estat negatius”.

Redacció

 

ERC dels Pallaresos demana a l’alcalde que convoqui els plens telemàticament

L’alcalde i els regidors de la corporació municipal, durant la lectura del Manifest de l’Onze de Setembre. Foto: Jaume Parés

El president de la Generalitat, Quim Torra, va ser inhabilitat pel Tribunal Suprem el 28 de setembre. En les hores i dies següents es van convocar en molts municipis, de forma extraordinària i urgent, plens per votar el rebuig a la inhabilitació.’ Als Pallaresos no es va celebrar fins dijous passat, 22 d’octubre, 22 dies després’, sosté ERC. El ple va aprovar la moció presentada conjuntament pels grups d’ERC i Junts amb 5 vots a favor -els de la regidora d’ERC, Maria Grau, i els 4 regidors de Junts-, l’abstenció de l’alcalde, Xavier Marcos (IP Els Pallaresos), i el vot en contra de l’altre regidor d’IP Els Pallaresos, Samuel Urbano.

‘Els dos regidors del PSC Unim Pallaresos i els dos de Ciutadans, tots quatre membres també de l’equip de govern, no van assistir. L’alcalde no va saber ni excusar la seva assistència. No és el primer cop que passa’, afirma ERC. ‘Sense anar més lluny, els regidors de C’s tampoc van assistir a l’acte convocat en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre’. ‘Creiem que és una greu falta de respecte vers la resta de regidors i veïns i veïnes dels municipi, fins i tot dels seus propis votants, que veuen com els seus representants i càrrecs públics cobren un sou públic per no fer la seva feina que els hi correspon com a regidors i que, per tant, paguem entre tots”, ha lamentat la regidora i portaveu del Grup Municipal d’ERC, Maria Grau. Recordem que, segons l’acord de govern, el regidor del PSC Jordi Sans ha d’assumir l’alcaldia durant el darrer any del mandat. “Esperem que en la resta de funcions que tenen els regidors que avui no han vingut no tinguin la mateixa actitud”, afirma ERC.

ERC Els Pallaresos també denuncia públicament ‘la irresponsabilitat de l’alcalde i l’equip de govern d’IP, PSC i C’s’ de ‘no convocar els plens telemàticament’. Des del 13 de març, ja en plena pandèmia i en una situació de confinament, s’han realitzat fins a cinc plens de forma presencial (14 de maig, 15 de maig, 28 de maig, 27 d’agost i 22 d’octubre). ‘Des del març hem demanat en més d’una ocasió, de manera formal al ple i de manera telefònica amb l’alcalde, la realització telemàtica dels plens, com ja estan fent altres municipis del voltant i de les mateixes característiques que el nostre’, explica la regidora Maria Grau.

Des d’ERC Els Pallaresos insistiran per aconseguir que l’alcalde rectifiqui. ‘Pensem que els representants municipals hem de ser exemplars i seguir les recomanacions que les autoritats sanitàries ens demanen, com limitar les trobades o reunions, tant en l’àmbit privat com el públic, a un màxim de 6 persones. Estem parlant de la salut de les persones, no d’un caprici’, més ‘després de com hem patit al municipi amb el cas de la residència Nostrallar, amb més de 50 defuncions. Aquest dilluns 26 d’octubre, l’índex de risc al municipi s’ha situat amb 1410, 03 punts, amb una incidència acumulada de 481 casos per 100.000 habitants i una taxa de reproducció de 2,93. Creiem que és del tot imprescindible la celebració telemàtica dels plens amb efecte immediat’.

 

L’Ajuntament dels Pallaresos passa les tisores, deixa enrere un dèficit de 113.000 euros i arriba a un superàvit de 200.000 en mig any

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament dels Pallaresos, Felicià Fortuny. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament dels Pallaresos ha passat del dèfict al superàvit amb el nou govern municipal. En 2018 el dèficit era de 113.000 euros. Ara, el superàvit és de 194.000 euros, a exercici tancat de 2019. L’actuació del consistori s’ha basat en una regla senzilla: ‘Hem gastat menys, sobretot quant a inversions per tal de no desviar-nos pressupostàriament’, ha afirmat a Tarragona21 el regidor d’Hisenda, Felicià Fortuny.

El juny de l’any passat va canviar el color del govern municipal, amb l’acord Independents dels Pallaresos, PSC i Ciutadans, que deixaven a l’oposició una coalició comandada per Junts x Pallaresos. La situació econòmico-financera que es va trobar el nou consistori ‘no era alarmant, però el més important era la desviació pressupostària que havia deixat l’equip de govern anterior’, que sumava 291.000 euros, provocada principalment per les despeses en les obres de la sala-pavelló polivalent, segons Fortuny.

‘S’havia fet una despesa de 291.000 euros sense que figuressin al pressupost municipal, sense que els tinguessin’. Així, les dades del consistori indiquen que a 30 de juny de 2019, les obres a la sala polivalent sumaven 415.000 euros d’inversió. ‘Si tens una obra gran a fer, no la podràs executar tota de cop. Aleshores entres en una bola i cada cop es fa més gran’.

La correcció s’ha fet reduint inversions, frenant l’aportació a la sala polivalent i invertint-hi per fases. Queda ara pendent executar l’exterior de la sala polivalent, amb grades o un envelat, que es farà quan s’executi abans la part de baix. També es va descartar fer obres de millora en un carrer perquè en mig any que quedava de pressupost de 2019 no hi hava temps per fer-ho. També es va descartar realitzar millores previstes al nucli urbà.

La liquidació del dèficit no implica que s’hagi acabat amb la desviació pressupostària. ‘El més important és l’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa’, afirma Fortuny. Amb el nou govern municipal, la desviació ha passat de 291.000 euros negatius a 253.000 positius, ‘ja que hem gastat menys. Ha acabat l’any -2019- i no m’he gastat tot el pressupost que tenia’.

D’altra banda, ‘amb la pandèmia, hem viscut menys ingressos municipals -també hem gastat menys en algunes partides no usades- i han aparegut les factures pendents de pagament de 2019, de l’anterior govern’, afirma Fortuny. Una situació afegida és que amb la pandèmia i el confinament, no s’han pogut fer obres.

El regidor abunda en una qüestió: ‘El romanent de tresoreria era d’1,1 milions d’euros, però prop de 800.000 euros eren de dubtós cobrament’.

La rigidesa en la despesa ho exemplifica el regidor afirmant: ‘Als regidors i al propi alcalde els dic que tenen els diners que tenen a la partida i no n’hi ha més, perquè he de corregir 291.000 euros. No podem continuar gastant’. L’Ajuntament es regeix per un pla Econòmic-Financer que fiscalitza la Diputació de Tarragona: ‘Si em passo, aleshores la Diputació -a través del SAM-  em vindrà amb les rebaixes’, afirma. ‘Abans que m’ho diguin des de la Diputació, m’he avançat’.

J. Garcia

 

Els Pallaresos implementa mesures anticovid de caràcter local a les anunciades pel govern

L’Ajuntament dels Pallaresos ha fet pública una llista de mesures de caràcter local que complementen les anunciades pels governs espanyol i català a partir de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i el toc de queda la nit de diumenge passat.

En primer lloc, de cara a les gestions amb l’ajuntament caldrà reservar cita prèvia per telèfon al 977610600, o bé utilitzar el següent enllaç: https://ajuntamentdelspallaresos.eadministracio.cat/info.0

Alhora, es tancaran els següents espais municipals: parcs infantils, de salut i tecnificació; instal·lacions esportives i locals municipals cedits a entitats.

A banda de la suspensió de les activitats extraescolars en espais municipals, es restringeix l’accés a la biblioteca. A partir d’ara el retorn i préstec de llibres es farà prèvia sol·licitud al correo electrònic biblioteca@ajuntamentdelspallaresos.cat o per telèfon.

Redacció

 

 

Els Pallaresos porta la vacunació contra la grip d’enguany al Centre Jujol per descongestionar el Consultori

Centre Jujol als Pallaresos. Foto: totsonpuntsdevista.blogspot.com

La situació de crisi provocada per la Covid-19 obliga a canviar hàbits. I els ajuntaments del territori, en primera línia de foc, estan demostrant tenir cintura. Des de la regidoria de Sanitat dels Pallaresos, «conscients de la problemàtica en relació amb les trucades al Centre Mèdic, col·laborem activament en la campanya de vacunació de la grip» que començarà el proper 19 d’octubre. I precisament per facilitar-ne la gestió, enguany es realitzarà «fora del consultori i es portarà a terme al Centre Jujol» en un horari de dilluns i dimarts d’11:30 hores a 13 i dimecres, dijous i divendres de 8.30 hores a 10 hores.

Cal tenir present que s’haurà de demanar cita prèvia trucant a l’Ajuntament, acudint al Centre Jujol en l’horari indicat o trucant al Consultori dels Pallaresos.

Redacció

 

El Consell dinamitza la lectura a les biblioteques de la comarca amb el cicle de contes ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’

Imatge d’arxiu de l’Agus Farré deixant bocabadats als nens de Vilallonga. Foto: Consell Comarcal

Aquest dissabte 17 d’octubre, a les 11:30 hores, a la plaça de davant de la Biblioteca Municipal de Constantí, comença el cicle ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’, que es desenvoluparà aquesta tardor a les biblioteques del Tarragonès.

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries a través dels contes als nens i a les nenes de la comarca. Amb la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle ‘Tardor de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès’ amb la participació dels municipis de Constantí, Els Pallaresos, Perafort, La Pobla de Montornès, Creixell, Vilallonga del Camp, Altafulla i Roda de Berà.

Aquest cicle ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’ es dedica a posar en valor el respecte a la natura, als animals, les plantes, l’aigua… en definitiva a estimar la Terra.

El cicle el duran a terme dos contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries. La Muntsa Plana i l’Agus Farré tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques i l’ensenyament. Per tant, saben molt bé els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots dos, des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions. La Muntsa amb ‘Quan la Mare Lluna va dir Prou!’ i l’Agus amb ‘Ogoshi -te-oh-me’.

L’activitat comptarà amb les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19. Consulteu en cada municipi com tramitar les inscripcions prèvies.

Redacció

 

La Residència NostraLlar dels Pallaresos recupera la normalitat i recull 15 usuaris de la clausurada Calafell Park

Imatge de la residència Nostrallar. Foto: Cedida

La Residència NostraLlar dels Pallaresos ha fet pública aquesta tarda una nota de premsa on afirma que «ha recuperat la normalitat», fins al punt de reprendre les visites «després que totes les proves PCR realitzades a usuaris i treballadors hagin donat negatiu».

Davant d’aquesta situació «i avalat pel fet que estem considerats centre verd per les autoritats sanitàries i per la bona gestió que estem duent a terme al centre en aquesta situació de pandèmia, el Departament de Salut de la Generalitat ha decidit derivar a la NostraLlar 15 usuaris de la residència Calafell Park (Segur de Calafell), que ha hagut de ser clausurada».

Per això, continua la nota, «demà dimecres ingressaran 8 persones al centre de Pallaresos i dijous n’ingressaran 7 més. Totes elles han passat la malaltia i tenen anticossos. Per tant, no suposen cap tipus de risc per a ningú i no necessiten estar en aïllament. Des del centre, rebrem aquests nous usuaris amb els braços oberts i tot l’equip de professionals treballarà per a què se sentin còmodes a la seva nova llar».

Redacció

 

Sessió màgica de contes el dia 21 al Centre Jujol dels Pallaresos

Dins de la campanya de tardor de contes a les biblioteques i punts de lectura del Tarragonès, que compta amb el suport del Consell Comarcal i de la Fundació Privada Mútua Catalana, l’ajuntament dels Pallaresos ha organitzat una sessio de contes amb una edat recomenada d’a partir dels 3 anys aquest dimecres dia 21 a les 17.30 hores a la Sala Polivalent del Centre Jujol sota el genèric ‘Rodona i blava, contes sobre la terra’.

Agus Farré presentarà ‘Ogoshi-te-oh-me’, la història d’una nena normal que un dia traspassa el llindà d’una orta màgica que, segons la tradició japonesa, protegeix la natura. El rfelat és una adaptació d»Els meus amics’, de Taro Gomi.

Per assistir-hi cal fer incscripció prèvia a la biblioteca.

Redacció

 

Els Pallaresos organitza un concurs fotogràfic per aconseguir un calendari del 2021 participatiu

L’Ajuntament dels Pallaresos s’ha plantejat un repte que necessita de l’ajut de la ciutadania. Amb la finalitat d’aconseguir un calendari municipal per 2021 100% participatiu ha organitzat un concurs de fotografia que invita a tothom que vulgui a enviar imatges d’un ample ventall que abasta des de la cultura fins a l’esport, festes i paisatge.

Cadascuna de les dotze fotografies seleccionades rebrà un premi de 50 euros. Segons les bases, cada participant pot enviar un màxim de 3 fotografies. El termini de presentació és fins al 10 de novembre.

Redacció

 

La residència NostraLlar dels Pallaresos detecta un positiu en una treballadora

Les visites al centre han quedat anul·lades fins a nou avís. 

La Direcció de la Residència La NostraLlar dels Pallaresos ha sabut avui que una de les professionals del centre ha donat positiu en coronavirus. Aquesta treballadora va fer el seu últim torn a la residència el passat dimecres i no va tenir cap tipus de símptoma fins el cap de setmana, segons ha informat el mateix centre en un comunicat de premsa. Després de realitzar-se una prova PCR, avui s’han conegut els resultats, que han resultat ser positius.

Els protocols sanitaris estableixen que els contactes estrets es comptabilitzen des de 48 hores abans de notar la simptomatologia. Per tant, de moment, no hi ha necessitat de fer proves a residents i treballadors ni d’aïllar els usuaris. Tot i així, «restem a l’espera de rebre més instruccions per part de les autoritats sanitàries en les properes 48 hores. Davant d’aquesta situació, i com a mesura de prevenció, les visites al centre han quedat anul·lades fins a nou avís», conclou la nota.

Redacció

 

La Residència NostraLlar dels Pallaresos reprendrà dimarts les visites als usuaris

aaaaa

La Residència NostraLlar dels Pallaresos reprendrà demà les visites als usuaris, sempre seguint els protocols i mesures de seguretat pertinents. El CAP de referència del centre ha donat l’autorització per posar fi a l’aïllament de la usuària que va donar positiu en Covid-19 i que era asimptomàtica. Pel que fa a les proves PCR realitzades el passat dijous a usuaris i professionals del centre, totes han resultat negatives. Per això, i tenint en compte que hem recuperat la consideració de centre verd per part de les autoritats sanitàries, es pot recobrar la normalitat al centre.

Tot i continuar en una situació complicada, atenent a l’evolució de la pandèmia, el fet de comptar amb els recursos i eines adequades «ha permès superar la situació de manera positiva i amb èxit», afirmen des del centre en un comunicat de premsa.

«Tot l’equip humà de la NostraLlar -continua la nota- segueix tots els protocols de prevenció establerts per les autoritats sanitàries, a més de comptar amb mesures pròpies per reforçar la protecció tant d’usuaris com de professionals que hi treballen».

Redacció

 

Els Pallaresos dóna suport a l’Associació Escola de Música Lautaro ampliant l’horari d’ús del punt de Cultura

L’Ajuntament dels Pallaresos dóna suport a l’Associació Escola de Música Lautaro de la localitat per tal que pugui ampliar l’horari de l’ús del Punt de Cultura, equipament municipal que comparteix amb altres activitats.

‘Ara comença un nou curs escolar i l’Ajuntament ha decidit concedir l’ampliació de l’horari de les seves activitats en l’equipament municipal per facilitar la seva activitat’, ha indicat a Tarragona21 el regidor de Cultura, Samuel Urbano.

El consistori està ‘molt satisfet’ de les activitats que realitza l’entitat, amb seu als Pallaresos, una estima que comparteixen els pares i mares dels alumnes. ‘És voluntat de l’equip de govern, i així ho hem manifestat des del primer dia, de fer una aposta clara per la cultura al nostre municipi, que ja s’està visualitzant i encara ho farà més en funció de com evolucioni la pandèmia’, ha subratllat.

Redacció

Els Pallaresos celebra una Diada Nacional adaptada a la pandèmia

L’alcalde i els regidors de la corporació municipal, durant la lectura del Manifest. Foto: Jaume Parés

L’Ajuntament dels Pallaresos ha celebrat la Diada de l’Onze de Setembre amb la lectura del Manifest, que ha anat a càrrec de l’alcalde, Xavier Marcos, al monument a Rafael Casanova, i la posterior ofrena floral.

Enguany, la celebració de la Diada s’ha adaptat a les mesures covid-19 i únicament s’ha efectuat la lectura del manifest i l’ofrena floral al monument de Rafel Casanova. L’aforament ha estat limitat per tal de garantir la distància social, per aquest motiu calia reservar l’assistència abans del 08 de setembre.

Durant la lectura, l’alcalde ha subratllat que la Diada ‘és de tots els catalans i catalanes, vinguin d’on vinguin, parlin la llengua que parlin o pensin com pensin’. Marcos ha destacat també en la seva intervenció la data que es commemorava avui: ‘Tot i sent un dolorós moment històric pel poble català també és per molts de nosaltres un dia de reivindicació de la llibertat del nostre país’. Catalunya s’ha distingit per ser un país ‘just i democràtic’, i per això ‘cal respectar’ els que no pensen igual.

Marcos ha reiterat que davant la pandèmia, ‘no podem abaixar la guàrdia’. L’alcalde ha recordat ‘aquells que ens han deixat’ i els que lluiten contra la malaltia i ha conclòs un parlament que ha volgut que fos breu justament pel rigor de la pandèmia demanant: ‘Pallaresencs i pallaresenques, us demano que continueu defensant la nostra llengua, la nostra història i el nostre futur’.

Les diverses associacions del municipi han fet a continuació les ofrenes florals respectant les normes sanitàries de separació. L’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Seguiu l’acte al canal de l’Ajuntament dels Pallaresos, en aquest enllaç.

Redacció

 

La Residència NostraLlar dels Pallaresos confirma quatre treballadors i una resident contagiats de la Covid

Dels quatre treballadors infectats, «tres ja havien patit la malaltia mesos enrere».

Les proves PCR realitzades a residents i professionals de la Residència NostraLlar dels Pallaresos després de la detecció d’un contagi per coronavirus dilluns passat, han donat com a resultat quatre treballadors i una resident positius, tots ells asimptomàtics. Segons informen des del centre en un comunicat de premsa, dels quatre treballadors infectats, «tres ja havien patit la malaltia mesos enrere».

De manera immediata, continua la nota, «s’han activat les mesures i protocols de seguretat pertinents i l’equip humà del centre està totalment centrat i entregat amb la situació. Continuem en comunicació constant amb les autoritats sanitàries i la Direcció del centre segueix tots els protocols de comunicació als diferents col·lectius: residents, famílies, treballadors, proveïdors i mitjans de comunicació, seguint les polítiques de transparència que s’han instaurat a les residències que gestiona el mateix grup des del mes de juliol».

El comunicat assegura que, «amb els resultats a la mà, podem afirmar que no es tracta d’un brot, tenint en compte que només una resident ha donat positiu en les esmentades proves i, a més, és asimptomàtica. Tot l’equip humà de la NostraLlar segueix tots els protocols de prevenció establerts per les autoritats sanitàries», a més de «comptar amb mesures pròpies per reforçar la protecció tant d’usuaris com de professionals que hi treballen. Durant aquests mesos, han rebut hores de formació en el Coronavirus i altres situacions anòmales que es puguin presentar i la Direcció del centre ha adquirit tots els recursos sanitaris necessaris. Per això podem dir que estem preparats per afrontar aquesta nova situació», conclou.

Redacció

 

Un cas positiu de Covid a la residència NostraLlar dels Pallaressos activa els protocols de prevenció

Els protocols preventius implementats des del passat mes d’abril al grup de residències que gestiona en aquests moments la Residència NostraLlar dels Pallaresos han permès aquest dilluns detectar un positiu per Covid d’un dels professionals del centre. Segons informen des del centre per mitjà d’un comunicat de premsa, «es tracta d’un cas aïllat, que ha impulsat l’activació immediata de les mesures reactives. El professional infectat es troba en quarantena i en les properes 48 hores, residents i professionals del centre se sotmetran a proves PCR», seguint els protocols de prevenció i seguretat «que estableix la Direcció del centre i que es regeixen per les recomanacions que ha emès el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya».

Des de la Direcció del centre, continua la nota, «s’han activat també tots els protocols de comunicació als diferents col·lectius: residents, famílies, treballadors, així com proveïdors i mitjans de comunicació, seguint les polítiques de transparència que s’han instaurat a les residències que gestiona el mateix grup des del mes de juliol».

Seguint els protocols establerts, «s’han restringit les visites, una mesura que ha estat molt ben rebuda per part de les famílies. Cal destacar que els professionals de la residència sociosanitària segueixen tots els protocols de prevenció establerts per les autoritats competents, a més de comptar amb mesures pròpies que reforcen la protecció tant de residents com de l’equip de professionals que hi treballa. Tots ells han rebut hores de formació, no només en la Covid-19, sinó també per poder afrontar qualsevol situació anòmala que es pugui presentar».

Durant aquests mesos «s’ha treballat sense descans i s’han adquirit tots els recursos sanitaris necessaris. Per això podem dir que estem preparats per afrontar aquesta situació»,conclou el comunicat.

Redacció