CiU dels Pallaresos ja es diu oficialment Partit Demòcrata (PDeCAT)

El nou equip local del PDECat dels Pallaresos. Foto: Cedida

El nou equip local del PDeCAT dels Pallaresos. Foto: Cedida

L’antic grup municipal de Convergència i Unió (CiU) de l’Ajuntament dels Pallaresos ha oficialitzat el canvi de nom de la formació pel de grup municipal Partit Demòcrata (PDeCAT). PDeCAT Els Pallaresos ha informat que el passat 27 de gener es va presentar mitjançant registre 1-2017-00367-1 petició de canvi de nom del grup municipal. Fet que és plenament efectiu a partir de l’aprovació en la celebració de l’últim plenari, el passat 30 de març.

En declaracions de Pep Nolla, cap de llista del Partit Demòcrata als Pallaresos, ens comunica que en les darreres setmanes molts han estat els grups municipals d’arreu del territori que han anat abandonant les antigues sigles de CiU o CDC i substituint-les per les de PDeCAT. És voluntat del Partit Demòcrata que en els propers mesos aquesta nova marca prengui el relleu en tots els municipis de Catalunya allà on es van fer llistes electorals de CiU o CDC a les darreres eleccions municipals. Així doncs als Pallaresos hem configurat el canvi de nom d’acord amb els nous estatuts i segons les directius i objectius del Partit.

Partit Demòcrata dels Pallaresos, serà doncs, a partir d’ara el nom amb que es presentarà el grup municipal als veïns i veïnes dels Pallaresos.

Els Pallaresos acollirà la cursa Eternal Running Invencible el proper 2 de juliol

Presentació de la cursa Eternal Running als Pallaresos. Foto: Cedida

Presentació de la cursa Eternal Running als Pallaresos. Foto: Cedida

La cursa Eternal Running Invencible, que se celebrarà als Pallaresos el proper 2 de juliol de 2017 representa tot un repte per l’Ajuntament dels Pallaresos. Com ens explica el seu regidor d’esports Toni Tenorio, l’objectiu és impulsar l’esport amb l’objectiu de donar a conèixer el Municipi dels Pallaresos al nostre territori. Es tracta d’una cursa mundial d’alt nivell i de gran magnitud, que es converteix en un desafiament esportiu, però sense oblidar el caire benèfic i festiu de la competició.

Avui s’ha signat als Pallaresos el contracte d’esponsorització entre l’Ajuntament dels Pallaresos mitjançant el seu Alcalde Pep Nolla i el Director del grupo empresarial CdePr, Rubén López. Segons Toni Tenorio, l’idea és que els participants, vinguin a gaudir del acollidor municipi dels Pallaresos, de l’esport, a passar-s’ho bé, i que tinguin un bon record per poder repetir l’any vinent.

Els Pallaresos serà la seu de la desena prova en el calendari 2017de l’Eternal Running, desprès del seu pas per ciutats com  Platja d’Aro, Àguilas, Màlaga o Cantabria, i que continuarà por localitats com Còrdova, València o Lisboa i Buenos Aires, a nivell internacional.

La Eternal Running Invencible va néixer a Barcelona en l’any 2002, de la mà de Thunar Esport, i el que va començar com una aventura pels mes bojos i atrevits de la ciutat condal, s’ha convertit en un repte en el que participen persones de tot el món.

Les xifres parlen per si mateixes, 15 anys buscant INVENCIBLES per tot el món, 218 curses realitzades, en 5 continents i més de 250.000 participants, que ja han obtingut el títol d’Invencible, al creuar la línia de meta.

La Cursa Organitzada per la regidoria d’esports de l’Ajuntament dels Pallaresos, quedarà finançada per empreses col·laboradores mitjançant convenis de patrocinis i publicitat. Així mateix, es demanarà col·laboració a Administracions per a que la cursa sigui tot un èxit.

Les característiques de la competició, que combina esport i molta diversió, és que els participants hauran de superar 80 obstacles, bales de palla, inflables, rases de fang, espuma o boles de paintball, entre d’altres, que ficaran a prova les habilitats dels corredors. Un altre singularitat de la cursa, son les disfresses, els corredors qui vulguin, poden anar disfressats, i d’aquesta manera els participants més ràpids tindran premi, però també les disfresses mes originals i divertides. Així doncs, la cursa va adreçada als runners però també a totes les persones, edats o condicions físiques.

Fiscalia demana 15 anys de presó per a l’administrador de finques Ramon Franch

La víctima, Cristina Gallart

La Fiscalia de Tarragona ha decidit seguir endavant amb l’acusació contra l’ administrador de finques Ramon Franch per la mort de Carmen Gallart, veïna dels Pallaresos, malgrat que el seu cadàver mai no va aparèixer. El Ministeri Públic sol·licita per a l’acusat 15 anys de presó per homicidi, xifra que l’acusació particular eleva a 19 –per assassinat–, segons informa Diari de Tarragona.

El cas podria ser jutjat a finals d’any a l’Audiència Provincial amb jurat popular. Mentre, els Mossos segueixen cercant el cos per la zona d’Osca.

Ramon Franch, de 58 anys d’edat i natural de de Reus, era el cap de la immobiliària Finques Franch, situada al número 12 de la Rambla Nova de Tarragona. La víctima va contractar els seus serveis en 2006 perquè fes els tràmits per la venda d’un habitatge a la platja del Miracle i la compra d’una casa a la zona de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau.

Carmen Gallart va perdre les dues cases, segons el fiscal, degut a l’actuació professional de Franch. Així les coses, Gallart va presentar querella en 2012 per presumpta estafa i falsedat documental. El fiscal demanava per a Franch sis anys de presó i una indemnització a la víctima d’un milió i mig d’euros. Franch hauria intentat que Gallart es fes enrere arribant a un acord econòmic. No va ser possible i segons el fiscal, Franch va planejar la seva mort, que l’hauria executat utilitzant un vehicle i abordant-la al carrer el 18 de juny de 2015. El judici oral es va suspendre en no comparèixer la víctima.

A més de la pena de presó, el fiscal demana una indemnització de 600.000 euros per als pares i fills de la víctima, als que Franch no es podrà acostar a menys de mil metres durant 20 anys.

Els Pallaresos viurà a l’estiu el Circuit Mundial de l’Eternal Running

El proper 2 de juliol, arriba als Pallaresos el Circuit Mundial de l’Eternal Running, una de las curses més dures del panorama internacional de competició, una cursa amb 10 quilòmetres de recorregut i 80 obstacles de tota mena, que durant el 2016 va aplegar a més de 250.000 corredors a tot el món.

Aquesta cursa que té com a objectiu promoure l’esport d’una forma distreta, és repte, superació, sacrifici i sobre tot diversió. Compta amb proves que els corredors hauran que superar, des de contenidors, rases de fang, filats, camions de palla, fins a obstacles inflables, zona d’escuma, el tsunami, o el tobogan de 6 metres, aquest és el desafiament de ser “INVENCIBLE”.

Així mateix, aquesta cursa té caràcter solidari, ja que a través de la seva fundació ajuden a diferents projectes humanitaris a través dels quals es construeixen escoles per nens de països subdesenvolupats, es contribueix a augmentar les existències als bancs d’aliments, o s’ajuda a apadrinar animals en perill d’extinció.

Segons el regidor d’Esports, Toni Tenorio, aquesta cursa, una de les més importants dins el calendari esportiu, arriba als Pallaresos amb l’objectiu de situar la localitat al mapa a nivell municipal i esportiu i per fomentar conjuntament l’esport i la diversió, però també l’esport i la solidaritat. Properament s’informarà de com realitzar les inscripcions.

El Palau Municipal dona el tret de sortida a la Marató de Donants de Sang 2.0 a Tarragona

Una participant en la marató de donants de sang de Tarragona. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Una participant en la marató de donants de sang de Tarragona. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La sala d’actes del Palau Municipal s’ha convertit per un matí en una infermeria per on hi han passat desenes de persones per participar en aquesta primera jornada de la Marató de Donants de Sang 2.0 de Tarragona. A partir de les 5 de la tarda i fins les 9 hi haurà una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits recollint donacions al Tram Teresianes de la Rambla Nova.

“Només anunciar la campanya, ja vam començar a notar un gran augment de donants als hospitals catalans”, explica la tècnica del Banc de Sang i Teixits, Monica Gili, satisfeta perquè les reserves de sang, que estaven en un nivell molt baix, s’estan recuperant progressivament.

Dissabte als Pallaresos i diumenge a Miami Platja

Demà les unitats mòbils es traslladaran a la sala de plens dels Pallaresos, que de 17h a 21h de la tarda acollirà els dispositius corresponents a la recepció de donants de sang. Diumenge es podrà donar sang davant del restaurant Casablanca de Miami Platja (a la platja Cristall) de les 10 del matí a les 2 del migdia.

La Marató se celebrarà fins el proper 20 de gener i el calendari de llocs de recollida fora dels centres mèdics es pot consultar en aquest enllaç. El Banc de Sang recorda que en qualsevol moment es pot donar sang a qualsevol centre mèdic català, i que una unitat mòbil es trasllada cada tarda del primer divendres de mes al Tram Teresianes de la Rambla Nova.

Jaume Domínguez renuncia a ser regidor als Pallaresos i conseller comarcal ‘per motius personals’

Jaume Domínguez, durant la passada campanya electoral. Foto: Tarragona21

El fins ara regidor socialista als Pallaresos, Jaume Domínguez, ha presentat aquest matí la seva renúncia a l’acta de regidor per motius personals. Així mateix, Jaume Domínguez també ha presentat la seva renúncia com a membre del grup del PSC al Consell Comarcal del Tarragonès.

Jaume Domínguez addueix que “després d’aquests dies festius, i un cop meditada aquesta decisió amb la meva família, he cregut oportú aprofitar l’inici de l’any per presentar la meva renúncia als càrrecs públics que havia assumit.”

Cal recordar que Jaume Domínguez feia quasi 10 anys que era regidor als Pallaresos i 6 anys conseller al Consell Comarcal. Així mateix, el fins ara regidor va encapçalar la candidatura socialista a les darreres eleccions municipals als Pallaresos guanyant els comicis.

En aquest sentit, Jaume Domínguez ha volgut “agrair molt especialment la confiança depositada en la meva persona per tants i tants pallaresencs i pallaresenques, fet que va propiciar que guanyés dues eleccions municipals consecutives. Malgrat això, els pactes postelectorals van impedir que pogués governar durant aquest mandat municipal.”

“Tot i això, marxo de la política amb la satisfacció de la bona feina feta i amb la convicció personal d’haver deixat un poble millor del que em vaig trobar quan vaig entrar en la política municipal, i amb els comptes de l’Ajuntament sanejats.”

Entre aquesta acció de Govern Jaume Domínguez ha destacat l’impuls als serveis socials municipals, la cohesió urbana i social del municipi, la construcció de nous equipaments municipals i la lluita contra l’atur.

“Tot i que ara deixo les meves responsabilitats polítiques continuaré compromès amb el nostre estimat poble i estaré, com sempre he fet, a disposició dels veïns i veïnes en tot allò que els pugui ajudar. La renúncia de càrrecs públics no comporta una abdicació dels meus compromisos morals. Això mai!”, ha emfatitzat Jaume Domínguez.

L’equip de Govern dels Pallaresos afirma que l’oposició votà contra els pressupostos sense argumentar-ho

L'alcalde dels Pallaresos, Josep Maria Nolla. Foto: Ajuntament dels Pallaresos

L’alcalde dels Pallaresos, Josep Maria Nolla. Foto: Ajuntament dels Pallaresos

L’Ajuntament dels Pallaresos va aprovar el passat 24 de novembre els Pressupostos Generals del Consistori per al proper exercici 2017. L’aprovació va esdevenir amb 6 vots a favor i 5 vots en contra dels grups municipals del PSC i del PP.

Novament els regidors de l’oposició (PSC-PP) van votar en contra del document que ha de regir la planificació econòmica de les finances municipals per al pròxim any. L’equip de govern afirma que van votar en contra “sense afegir cap proposta prèvia a la comissió informativa convocada per consensuar el document”. “De la mateixa forma que a la mateixa comissió van acceptar tots els documents presentats, i fins i tot, els van semblar del tot correcte.”

En el plenari, però, van votar en contra dels Pressupostos “sense documentar la seva negativa, i sense donar cap explicació al respecte”, afirma l’equip de govern. “I encara va ser mes diferent, quan en el dia d’ahir 12 de desembre, van presentar al·legacions, que no són tals, i que sí es poden considerar propostes per debatre a la Comissió Informativa a la que van ser convocats per tractar el document, i en la que no van presentar cap millora, ni puntualització al respecte”.

Així doncs, l’equip de govern va aprovar uns pressupostos “reals, basats en totes i cadascun dels estudis que es realitzen trimestralment des de secretaria i la regidoria d’hisenda, i que es presenten al plenaris corresponents per la seva informació”.

Els pressupostos són “equilibrats, que compleixen l’estabilitat pressupostària, que mantenen l’equilibri pressupostari, que compleix la sostenibiliat financera, la regla de la despesa, el límit de deute, el percentatge d’endeutament, i que tenen capacitat inversora i capacitat financera”, assegura l’equip de govern municipal.

Segons va documentar el regidor d’hisenda, Toni Tenorio, amb aquests pressupostos, l’any 2017 l’Ajuntament dels Pallaresos vol centrar les seves prioritats i esforços “en les persones, el foment de l’activitat econòmica, la generació d’oportunitats laborals, en la millora de l’espai públic, i la qualitat de vida dels veïns i veïnes dels Pallaresos”.

Amb aquestes directrius s’ha elaborat un pressupost d’ingressos per no augmentar la pressió fiscal dels veïns, en el que el gran volum econòmic prové dels impostos directes, les transferències corrents i les transferències de capital.

Pel que fa a les despeses, s’han incrementat les despeses de personal per tal de donar més ocupació laboral als veïns dels Pallaresos en detriment dels contractes privats per cobrir serveis establerts per l’anterior govern, s’han mantingut les despeses corrents, “hem desglossat les transferències corrents perquè les entitats del municipi puguin rebre la corresponent ajuda municipal per tota la seva participació”, i com a inversions s’han pressupostat obres “necessàries i urgents” com són el poliesportiu, el canvi de lluminàries o l’execució del projecte d’arranjament de l’enllumenat públic exterior del nucli urbà dels Pallaresos, entre d’altres. Unes inversions municipals que segons Toni Tenorio, “no es podrien realitzar sense l’ajuda i participació de la Diputació de Tarragona amb projectes com el PAM o el PEXI”.

Toni Tenorio presidirà el primer equip local del PDECAT als Pallaresos

El nou equip local del PDECat dels Pallaresos. Foto: Cedida

El nou equip local del PDECat dels Pallaresos. Foto: Cedida

L’assemblea d’associats del Partit Demòcrata (PDECAT) dels Pallaresos, va escollir ahir dimarts 29 de novembre de 2016, el primer equip local del nou partit que presidirà Toni Tenorio. L’elecció de l’equip local, i de la nova executiva forma part del procés de creació dels òrgans de direcció del nou partit en els diferents àmbits territorials.

A l’acte, que es va celebrar al Centre Jujol,  hi van participar l’Alcalde del Municipi Pep Nolla, Fede Adan com a President Comarcal del Tarragonès del Partit Demòcrata, Jordi Sendra com a Diputat al Parlament, tots els associats i simpatitzants conjuntament amb alguns veïns, i altres membres del partit d’altres poblacions, que van recolzar i acompanyar a Toni Tenorio, que va presentar el passat divendres la seva candidatura a presidir l’executiva dels Pallaresos, en la que estarà acompanyat per Maite Llonch (Secretària) , Esteve Torres (Tresorer), Pep Nolla, Lluís Escofet, Pepi Fernández, Marc Prada i Anna Navarrete.

En el seu discurs de presentació, Toni Tenorio va agrair a Assun Asensio l’esforç i dedicació com anterior Cap Local durant els darrers 6 anys, va agrair a tots els companys de la candidatura el seu recolzament, i va agrair i recordar, que sense militants i simpatitzants no es pot mirar al futur. Per últim va subratllat la unitat, el grup, el treball, el diàleg, el consens i l’amistat de tots els associats i simpatitzants, com a pilars per aquest nou projecte del Partit Demòcrata als Pallaresos, sense oblidar-se d’obrir el partit a tothom, i escoltar totes les propostes i suggeriments per continuar amb una dinàmica activa i participativa als Pallaresos.

Els Pallaresos programa una vintena d’activitats en suport a La Marató de TV3

marato

L’Ajuntament dels Pallaresos ha publicitar els actes que s’organitzen al municipi amb motiu de La Marató de TV3, una vintena en total. En els actes, participen representants del conjunt d’entitats, associacions i veïns i veïnes dels Pallaresos que donen suport en l’organització dels mateixos.

Enguany, La Marató de TV3 està dedicada a l’ictus i lesions medul·lars i cerebrals, tot i que els actes de TV3 tindran lloc el dia 18 de desembre, als Pallaresos els actes començaran el proper dimarts 6 de desembre, i el gran volum finalitzarà el dia 18.

La Marató de TV3 és un esdeveniment únic que des del l’any 1992 mobilitza la societat catalana entorn d’un objectiu per obtenir recursos econòmics, però que dur a terme una potent tasca de sensibilització a la societat, promovent la solidaritat i la participació activa de la gent.

“Els Pallaresos demostra un cop més que és un poble obert i solidari”, destaca l’Ajuntament. “És molt importat que posem en valor l’esforç que fa el nostre municipi per les causes solidàries, en aquest cas per la investigació per superar les malalties tractade”, subratlla en un comunicat de premsas. El conjunt de persones que participen en tots els actes “demostren que la solidaritat és transversal i que agrupa institucions, empreses, entitats, associacions i col·lectius de tota mena”. Des del Consistori “estem orgullosos del nostre poble i de les persones que el fan bategar. Treballem amb el cor per les causes solidàries, en aquest cas per l’ictus i lesions medul·lars i cerebrals”.

L’Ajuntament anima a tothom a participar en aquesta mobilització ciutadana solidària, per contribuir en la recaptació en la missió de fomentar i promoure la recerca biomèdica d’excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties.

Els Pallaresos obre una nova porta a la cultura inaugurant la Biblioteca Municipal

Un dels exemplars de la Biblioteca, durant la inauguració. Foto: Tarragona21

Un dels exemplars de la Biblioteca, durant la inauguració. Foto: Tarragona21

La biblioteca Mercè Rodoreda dels Pallaresos ha estat inaugurada oficialment aquest dissabte al matí, en un acte amb la participació de Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, administració que ha invertit gairebé 41.000 euros en el condicionament d’aquest equipament cultural. Impulsada per l’Ajuntament, la biblioteca també ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat, que incorpora l’espai a la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya, formada per 400 biblioteques.

Josep Poblet n’ha destapat la placa inaugural juntament amb l’alcalde dels Pallaresos, Josep M. Nolla, i en presència de la responsable Servei Biblioteques de la Generalitat, Carme Fenoll; del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili; de regidors i regidores dels Pallaresos, de representants d’entitats i centres escolars, i de veïns i veïnes del municipi. Els Gegants i Grallers i el Ball de Diables dels Pallaresos han col·laborat en l’acte inaugural de la biblioteca, situada a l’edifici del Centre Jujol, al carrer Alt, número 23 dels Pallaresos. Posteriorment a l’acte, Josep Poblet ha visitat la Casa Bofarull, obra destacada de l’arquitecte Josep M. Jujol al Camp de Tarragona.

Les autoritats, durant l'acte

Les autoritats, durant l’acte

L’alcalde ha destacat en l’acte inaugual els equipaments que necesita el municipi: “Un centre d’assistència primària, un poliesportiu cobert, un casal municipal”, entre d’altres, reclamant l’ajut de la Generalitat, “i de manera molt especial, de la Diputació de Tarragona”.

Assolir aquests objectius “es farà com fins ara, amb planificació, amb seny i amb sentit comú, pensant en la seva sostenibilitat i amb inversions que puguem assumir”, ha destacat, en clara referència a l’anterior equip de govern municipal (PSC-PP).

“Tenim el ferm convenciment que invertir en cultura, en educació i  en coneixement és fer-ho en el nostre present, i sobretot en el nostre futur”, ha volgut destacar Nolla. L’alcalde recordava unes paraules d’Enric Prat de la Riba, president de la Mancomunitat de Catalunya, de 1914: “Que no hi hagi ni un sol ajuntament de Catalunya que deixi de tenir, a part del servei de policia, la seva escola, la seva biblioteca, el seu telèfon i la seva carretera. Avui als Pallaresos ja ho tenim”.

La Diputació de Tarragona ha col·laborat econòmicament en la nova biblioteca a través de les inversions del Pla d’Acció Municipal 2013-2016. La biblioteca Mercè Rodoreda compta amb els serveis de préstec, d’Internet i de Wi-Fi. El nou equipament cultural, el nom de la qual va ser escollit després de fer una enquesta entre el veïnat, obre de dilluns a divendres, de 16 h a 20 h, i dissabtes, de 9 h a 14 h.

L’Ajuntament dels Pallaresos contracta quatre joves en pràctiques

L'Auntament dels Pallaresos

L’Auntament dels Pallaresos

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament dels Pallaresos, mitjançant la subvenció del Fons Social Europeu del programa Garantia Juvenil per a joves de 16 a 29 anys que no estiguin estudiant ni treballant, realitzarà quatre contractes de treball en pràctiques remunerades durant sis mesos a jornada completa (37,5h/setmana).

Aquestes contractacions no suposaran cap despesa per l’Ajuntament. La Regidoria de Joventut vol valorar les seves contractacions, amb el clar objectiu d’incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves dels Pallaresos.

Els llocs de treball escollits seran 1 administratiu, 1 desenvolupador de pàgines web i 2 de personal de brigada.

Els requisits que han de complir els candidats són: tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrit com a demandant d’ocupació no ocupat (DONO) al SOC, i haver acabat estudis de les següents formacions: CFGM de gestió administrativa, CFGS de desenvolupament d’ aplicacions web, i CFGM d’electricitat i electrònica o similar, a més de no haver estat contractat en pràctiques amb anterioritat i estar inscrit al programa de Garantia Juvenil.

Les persones interessades hauran de dirigir-se al SOC i fer la inscripció a la Garantia Juvenil si encara no hi consten com a beneficiaris.

Per a la inscripció al programa Garantia Juvenil poden contactar al telèfon 977244500, o bé al correu electrònic mancomunatjove@tarragones.org. La selecció de les persones candidates es farà mitjançant oferta al SOC, i podeu contactar amb la Regidoria de Joventut a l’Ajuntament dels Pallaresos.

Els Pallaresos inaugura aquest dissabte la Biblioteca Municipal

Aquest dissabte, 12 de novembre, a les 12 hores s’inaugura la nova Biblioteca Municipal dels Pallaresos, que porta per nom Biblioteca Mercè Rodoreda.

L’acte inaugural serà presidit per l’alcalde, Josep Ma. Nolla, i pel president de la Diputació, Josep Poblet. També comptarà amb la presència del director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, i altres autoritats.

La biblioteca està situada a l’edifici del Centre Jujol, al C. Alt, núm. 23 del municipi i compta amb els serveis de préstec, d’Internet i de wifi. La biblioteca ha rebut el suportde la Diputació de Tarragona per la seva posada en marxa. L’horari d’obertura del nou equipament cultural serà de dilluns a divendres, de 16 h a 20 h, i dissabtes, de 9 h a 14 h.

L’Ajuntament dels Pallaresos i l’Associació Aurora signen un acord de custòdia del riu Francolí

 

El moment de la signatura del conveni. Foto: Cedida

El moment de la signatura del conveni. Foto: Cedida

En el marc d’aquest acord de custòdia es planteja portar a terme actuacions encaminades a l’eliminació d’espècies de flora invasores, com ara la canya i l’ailant, i a la recuperació dels camins. També es pretén organitzar jornades de voluntariat ambiental en les que participin els veïns.

Les parts estan d’acord en la necessitat de fer compatible l’ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials, perquè en puguin gaudir totes les persones i també les generacions futures.  Per aquest motiu, l’Ajuntament dels Pallaresos i l’Associació Aurora han establert un marc de col·laboració per dur a terme una iniciativa de custòdia del territori.

L’àmbit d’aquest acord es situa a les riberes del riu Francolí, al terme municipi dels Pallaresos.

El Pobla perd amb el juvenil del Nàstic en la seva posada de llarg

Un moment del partit de presentació dels pobletans

Un moment del partit de presentació dels pobletans

El CF Pobla de Mafumet ‘B’, que enguany defensarà els colors de l’entitat al grup II de la Tercera divisió Catalana, ha fet la seva posada de llarg davant del Juvenil ‘A’ del Gimnàstic de Tarragona. Els pobletans han perdut per 0 gols a 2 en el que ha estat el partit de presentació dels futbolistes que dirigeix, un any més, Sergio Paz.

La relació de futbolistes de la plantilla per aquesta campanya 2016-17 són els següents:

Porters: Dani Alfano i Ivan Garrido

Defenses: Francisco José López, Brian Joel Piñeiro, Pablo Zamora, Julián Piñeiro, Matias Urrutia, José Navarrete i el capità Joel Robles.

Migcampistes: Yatma Fall, Josep Brunet, Javier Nuñez, David del Sol, Ramon Niculau, Francesc Brunet, Oriol Valles, Albert Bellido,Alejandro Palomares, Víctor Camacho i Mateo Steven.

Davanters: Adrià Romero, Miquel Prioó i Oriol Gilisbar.

El cos tècnic està encapçalat pel mister Sergio Paz, pel Juan Antonio Torres com a 2n entrenador, Gerard Barrantes com a fisioterapeuta, Javier Fernández com a responsable del material i Manolo Martínez com a delegat.El CF Pobla de Mafumet ‘B’, que enguany defensarà els colors de l’entitat al grup II de la Tercera divisió Catalana, ha fet la seva posada de llarg davant del Juvenil ‘A’ del Gimnàstic de Tarragona. Els pobletans han perdut per 0 gols a 2 en el que ha estat el partit de presentació dels futbolistes que dirigeix, un any més, Sergio Paz.

Els Pallaresos ja té penya oficial del FC Barcelona

Imatge del logo de la penya blaugrana a Pallaresos.

Imatge del logo de la penya blaugrana a Pallaresos.

La Junta Directiva del Futbol Club Barcelona ha fet oficial en la seva web el reconeixement de la Penya Blaugrana Els Pallaresos. La Penya es va iniciar el procés de reconeixement oficial a inicis d’aquest any i en data 26 de juliol la Junta Directiva del FC Barcelona. El president de la Federació de Penyes del Tarragonés Nord, Pere Cols, va comunicar la notícia. A més a més, una delegació de la Penya ja ha assistit al Congrés Mundial de Penyes que es va celebrar al Palau de Congressos de Catalunya.

D’aquesta manera, la PB Els Pallaresos en forma part de la Federació de Penyes del Tarragonés Nord.La seu social de la PB Els Pallaresos està ubicada a l’establiment Bar Imperi del municipi I té una Junta Directiva formada per 6 persones:

President: Mario Rigau
Vice president: Jaume Bonache
Tresorer: Antoni Sans
Secretari: Josep Maria Tasias
Vocal: Jordi Sans
Vocal: Javier Borrás

Fins el moment la Penya compta amb més de 70 socis adults I 30 d’infantils i en breu iniciarà una campanya de captació de nous socis penyistes, així com la preparació d’un seguit d’activitats, a més de l’acte oficial de presentació social, que encara no té data.

D’aquesta manera, amb la constitució d’una penya oficial, el municipi dels Pallaresos tindrà un punt de trobada pels seguidors culés i una entitat més que vindrà sumar-se a la important activitat associativa del poble.

Controlat l’incendi intencionat a Pallaresos mentre s’investiga una dotzena de focs intencionats

Incendi a la zona de Pallaresos. Foto: Tarragonaradio

Incendi a la zona de Pallaresos. Foto: Tarragonaradio

Ahir a la nit, sobre les nou, es va declarar un foc que va mobilitzar 14 vehicles dels bombers en els treballs d’extinció. Tot a punta que algú l’hauria pogut provocar de manera intencionada. S’ha pogut controlar aquesta matinada. Durant quest matí les dotacions dels bombers remullaran el perímetre. Els Bombers mantenen en fase d’alerta els plans INFOCAT per risc d’incendi que a la demarcació afecta especialment l’Alt i Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca, el Priorat i el Tarragonès.

D’altra banda, el Cos d’Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra investiguen l’autoria d’una dotzena d’incendis intencionats que han tingut lloc des del passat mes d’abril a la zona dels Pallaresos i el barri tarragoní de Sant Ramon. En l’últim d’aquests focs, declarat aquest passat dimecres al vespre als Pallaresos i que ha cremat un total de 3,5 hectàrees, els Agents Rurals han detectat sis punts d’ignició diferents, fet que demostraria de forma evident la intencionalitat en l’origen del sinistre.

De fet, des del passat mes d’abril s’han registrat en aquesta mateixa zona un total de dotze incendis –tres el mateix mes d’abril, dos al maig, quatre al juny i tres aquest juliol, incloent el d’ahir dimecres- que, d’acord amb els indicis recollits, haurien estar provocats intencionadament per algú. Els Agents Rurals han traslladat ja les diligències per aquests casos a Fiscalia. En aquests moments, mantenen actiu un dispositiu de vigilància per identificar l’autor dels fets i treballen de forma coordinada amb els Mossos d’Esquadra així com amb la Guàrdia Urbana de Tarragona.

JAMA, el ciclista solidari dels Pallaresos, torna a casa després d’haver recorregut 1.888 quilòmetres

JAMA, saludant l'alcalde dels Pallarsos, Pep Nolla

JAMA, saludant l’alcalde dels Pallarsos, Pep Nolla

José Antonio Martínez, JAMA, veí dels Pallaresos, amant de la bici, esportitsta i aventurer, ja ha arribat als Pallaresos. Després de 18 dies, i amb 1.888 quilòmetres recorreguts, ahir dilluns 27 de juny, el consistori, família, veïns i amics dels Pallaresos el van rebre a l’Ajuntament per donar-li la benvinguda. JAMA havia partit dels Pallarsos el 10 de juny.

Ha estat un viatge per Europa (TransEuropa 2016 – TE16), en el que José ha barrejat el repte esportiu i personal, amb un viatge solidari en el que ha recorregut els països d’Holanda, Bèlgica, França i Andorra, per entrar a Espanya per Catalunya. Han estat 1.888 quilòmetres solidaris en benefici de l’Hospital de dia Mas Sabater de la Fundació d’Esclerosis Múltiple de Reus.

El taló amb els diners recaptats solidàriament

El taló amb els diners recaptats solidàriament

Tant Toni Tenorio, regidor d’Esports de l’Ajuntament dels Pallaresos, com Sefa Bové, coordinadora de campanyes de la Fundació d’Esclerosis Múltiple de Tarragona, han estat seguint el recorregut de José en el seu viatge, i publicitant la campanya TE 2016 – 1€ x Km.

JAMA, amb la Colla Gegantera

JAMA, amb la Colla Gegantera

D’aquesta forma entre tots, ahir el regidor d’Esports li va lliurar a José un taló de 1.132€, que són totes les aportacions recollides fins al moment, que ell mateix va lliurar a Roser Llauradó, usuària de l’Hospital Mas Sabater, i que va rebre encantada i agraïda per l’esforç del José i de tots els que han estat col·laborant, i que continuen treballant, per tal de que el viatge solidari de José, aconsegueixi el seu objectiu. 1.888Km = 1.888€.

#sigemsolidaris #pallaresossolidari #elspallaresos

El pallaresenc JAMA inicia un viatge en solitari per una causa solidària

El pallaresenc

El pallaresenc JAMA surt aquest divendres cap a Amsterdam

Un veí dels Pallaresos endega avui una campanya solidària a favor de la Fundació d’Esclerosi Múltiple de Reus amb el nom TE 2016 – 1€ x Km i amb suport incodicional de l’Ajuntament.

El veí dels Pallarsos José Antonio Martínez Arenas inicia aquest divendres, 10 de juny, un viatge en bicicleta en solitari (TransEuropa2016 – TE 16) per Europa (Amsterdam – Els Pallaresos), que durarà més o menys fins al dia 26 de juny. La idea és recollir diners per l’Hospital de dia Mas Sabater, de la Fundació d’Esclerosi Múltiple de Reus.

Jose Antonio Martinez, JAMA per als amics, una persona emprenedora, aventurera, solidària i molt activa als Pallaresos. Ara inicia un viatge basat en la solidaritat, i en l’ajuda a persones necessitades.

JAMA ja ha realitzat altres viatges semblants i per cal conèixer el seu blog: http://bttepok.blogspot.com.es/?m=1. En ell podreu veure una petita història de les seves vivències i del seus viatges.

Des de l’Ajuntament dels Pallaresos es vol ajudar JAMA, i donar “total suport” al seu viatge solidari, és per això de la campanya TE 2016 – 1€ x Km.

La campanya consisteix en recollir diners per l’Hospital de dia Mas Sabater, de la Fundació d’Esclerosi Múltiple de Reus. Qui vulgui col·laborar, o qui vulgui ser solidari ho pot fer a través del número de compteES82 2100 3419 4422 0004 2366, de l’Hospital de dia Mas Sabater, de la Fundació d’Esclerosi Múltiple de Reus, o presentant-se a l’Ajuntament en horari d’oficina i fer la seva aportació. Tan sigui d’una manera o d’un altre sempre cal posar com a referència TE2016.

Tant el JAMA, com l’Ajuntament dels Pallaresos, i l’Hospital de dia Mas Sabater, de la Fundació d’Esclerosi Múltiple de Reus animen tothom a participar per una causa solidaria.

El viatge es podrà seguir com a JAMA per les xarxes socials, i amb un seguiment exhaustiu que realitzarà l’Ajuntament dels Pallaresos per les seves xarxes socials.

#pallaresossolidari

Els Pallaresos omple el cap de setmana vivint dies de festa i germanor entre seus veïns

El seguici festiu i la benedicció del Pa de Sant Isidre

El seguici festiu i la benedicció del Pa de Sant Isidre

El dissabte dia 14 de maig es va realitzar la 13a Trobada Gegantera a càrrec de la Colla local dels Gegants dels Pallaresos, i ho va fer amb diverses colles convidades d’arreu de Catalunya amb una concorreguda cercavila. Més de 30 gegants van ballar pels carrers del poble i van fer gaudir a tots els assistents, però sobretot als més petits, que s’ho van passar d’allò més bé. D’aquesta forma, es dona inici a una nova temporada gegantera.

La benedicció de la nova imatge de Sant Isidre, que ja és municipal

La benedicció de la nova imatge de Sant Isidre, que ja és municipal

El diumenge 15 de maig es va celebrar la festivitat de Sant Isidre, un dels patrons de la pagesia i que Els Pallaresos ho celebra amb un seguici festiu i la benedicció del Pa de Sant Isidre ( per gentilesa del forn de pa Joan), acompanyat per les associacions municipals.

Cal destacar també la benedicció de la nova imatge de Sant Isidre, que a partir d’ enguany, ja és de propietat municipal gràcies a la inversió efectuada pel nou consistori.

Dinar solidari de germanor organitzat per Cáritas Interparroquial

Dinar solidari de germanor organitzat per Cáritas Interparroquial

Desprès del seguici popular, l’ofrena floral i les benediccions, va tenir lloc el dinar solidari de germanor organitzat per Cáritas Interparroquial Els Pallaresos, Perafort i Puigdelfí. Enguany sota una nova coberta en la que vora 300 assistents no van patir l’enorme calor d’anys anteriors.

Finalment la jornada es va concloure amb una rifa solidària, una actuació musical i la missa en honor a Sant Isidre.

La dona desapareguda als Pallaresos va perdre tres finques arran de l’estafa del seu presumpte homicida

Carmen Gallart

Carmen Gallart

La dona desapareguda als Pallaresos va perdre tres finques arran de l’estafa del seu presumpte homicida. El judici contra l’empresari immobiliari es manté fixat pel 18 de maig a l’Audiència de Tarragona.

L’estafa a Carmen Gallart, desapareguda des del juny de l’any passat, es va perpetrar el 2006 per l’agent immobiliari Ramon Franch, detingut i empresonat el mes passat pel seu presumpte homicidi. Segons la fiscalia, l’empresari va fer creure a la dona que tenia un comprador per al seu domicili.

Aquesta va demanar un préstec per comprar un segon habitatge. Totes dues operacions les va gestionar l’acusat, que es va embutxacar una comissió de 45.000 euros. Com que la primera operació va resultar un engany, la dona es va veure obligada a demanar més préstecs i a desfer-se de les seves propietats per pagar els deutes, segons el fiscal. Ara l’acusat s’enfronta a 6 anys de presó per estafa agreujada i falsedat documental i a una indemnització milionària.

Carmen Gallart va desaparèixer el 18 de juny del 2015 i els Mossos d’Esquadra mantenen que no ho va fer voluntàriament. La investigació encara està marxa per esclarir el presumpte homicidi. Tot apunta que aquell dia l’acusat s’hauria reunit amb ella amb la intenció aparent d’arribar a un acord econòmic per evitar el judici. Posteriorment hauria acabat amb la seva vida.

La Unitat Central de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra continua pendent de rebre l’anàlisi d’ADN de les restes de sang localitzades al maleter del vehicle de l’acusat el passat 15 de març.