TARRAGONA 21

“Independents dels Pallaresos” escolleix el seu alcaldable mitjançant unes primàries

l'agrupació "Independents dels Pallaresos"va escollir el seu alcaldable mitjançant un procediment de “Primàries”

l’agrupació “Independents dels Pallaresos”va escollir el seu alcaldable mitjançant un procediment de “Primàries”

El passat diumenge dia 10 de Març, l’agrupació “Independents dels Pallaresos”va escollir el seu alcaldable mitjançant un procediment de “Primàries”, obert a tota la ciutadania pallaresenca. En aquest procediment, s’ha pogut presentar qualsevol empadronat al municipi a encapçalar el número u, i han pogut votar tots els majors de setze anys.

S’han presentat dos candidats, Xavier Marcos, actual regidor d’Urbanisme, Serveis i Mobilitat de l’Ajuntament dels Pallaresos, i Samuel Urbano, actual secretari de la formació política i graduat en Dret.Tots dos candidats van tenir l’oportunitat de dirigir-se als assistents per demanar la seva col·laboració i participació en aquest procediment tan transparent i participatiu. Ambdues candidatures coincideixen en la necessitat i utilitat d’un partit així, 100% municipalista on el que realment importa, són els veïns i veïnes del municipi.Finalment, l’alcaldable serà de nou Xavier Marcos, amb el 83 % dels vots, respecte del 17 %de Samuel Urbano.

En finalitzar la proclamació, l’alcaldable va manifestar “La llista d’IP , un cop mes, serà oberta a tots els vilatans, i el nostre esforç es centrarà únicament en treballarper i para el poble dels Pallaresos.”.A més, va anunciar la seva intenció , d’integrar alsegon candidat a les primàries, Samuel Urbano,coma número 2de la seva llista electoral, com a reconeixement per la seva tasca en aquests anys, la seva formació acadèmica i el seu esperit de lluita en vers el partit.

Èxit de participació a la 1a Setmana Jove dels Pallaresos

El Regidor d’esports de l’Ajuntament dels Pallaresos, Toni Tenorio, juntament amb el Consell Comarcal, i el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona, ha ha organitzat la 1ª Setmana Jove als Pallaresos.

El Regidor d’esports de l’Ajuntament dels Pallaresos, Toni Tenorio, juntament amb el Consell Comarcal, i el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona, ha ha organitzat la 1ª Setmana Jove als Pallaresos.

Durant la darrera setmana, del 18 al 24 de febrer es van dur a terme activitats dirigides al jovent del municipi amb tallers pràctics, xerrades preventives sobre sexualitat, hàbits saludables i de consum. La setmana va concloure amb una esquiada jove, (la qual té lloc per segon any) amb la participació de 54 joves d’entre 15 i 25 anys, una xifra que ha superat les expectatives.

Cada jove assistent a l’esquiada va participar, com a mínim, a un dels tallers de la setmana jove; el taller de cuina va comptar amb 22 joves, el de batucada (que també va incorporar una actuació del grup Tympanum) amb 10 joves, el d’Instagram 11 joves, i el de ciberbullying 6. Paral·lelament, els tallers impartits a l’Institut pel col·lectiu H2O, van arribar a totes les classes de 2n, 3r i 4t d’ESO. Aquestes activitats, novetat respecte la trobada jove de l’any passat, han tingut una gran acollida.

A part de l’experiència, que ja resulta interessant en sí per la novetat que comporta per als joves, i la major interacció entre el jovent del municipi, s’ha pogut oferir informació i prevenció de conductes poc saludables i/o de risc. Segons el regidor Toni Tenorio, “després de la gran acollida entre els joves i els seus familiars, la idea és instaurar la setmana jove d’una forma definitiva, però també es tenen preparades activitats d’estiu, que es comunicaran de cara als mesos de vacances”.

Als Pallaresos PDeCAT es presentarà com a Junts per Catalunya

El candidat Pep Nolla encapçalarà una llista formada per associats delPDeCAT i persones independents El grup del PDeCAT als Pallaresos es presentarà a les properes eleccions municipalsdel 26 de maig sota el nom de ​Junts per Catalunya

El candidat Pep Nolla encapçalarà una llista formada per associats delPDeCAT i persones independents El grup del PDeCAT als Pallaresos es presentarà a les properes eleccions municipalsdel 26 de maig sota el nom de ​Junts per Catalunya

D’aquesta manera, el candidat de la formació, i actual alcalde del municipi, Pep Nolla,encapçalarà una llista formada tant per associats del Partit Demòcrata compersones independents no adscrites a cap partit.El candidat Nolla explica els motius de concórrer a les eleccions sota el nom deJunts per Catalunya – Els Pallaresos: “L’objectiu és que la nostra candidatura esconverteixi en un ​punt de trobada de persones molt preparades que tenen en comúl’amor pels Pallaresos i el seu compromís​ amb un poble que hem vist crèixer i quevolem seguir veient crèixer”.

Nolla, alcalde dels Pallaresos des del passat 2015, considera que la candidatura deJunts per Catalunya – Els Pallaresos té la capacitat d’​aglutinar persones amb granscapacitats i experiència tant a nivell professional com acadèmic​ i posar-les al serveidels veïns i veïnes del municipi.“Junts per Catalunya – Els Pallaresos ha d’esdevenir l’​eina que ens permeticonsolidar tots els èxits assolits durant els darrers quatre anys​ i afrontar tots elsreptes de futur que se’ns proposen”, considera el candidat

L’Ajuntament dels Pallaresos aprova els pressupostos per al 2019

L’edifici consistorial dels Pallaresos.

El Ple municipal de l’Ajuntament dels Pallaresos del passat dijous 27 de desembre va aprovar inicialment els Pressupostos Generals del Consistori per al proper exercici 2019. Ho va fer gràcies als 5 vots a favor dels regidors de PDECAT, ERC i ICV, els 5 vots en contra dels grups municipals del PSC i del PP i l’abstenció d’Independents dels Pallaresos.

Es tracta d’uns pressupostos que prioritzen el benestar dels veïns i veïnes del municipi on destaca una partida de 130.000 euros al  Capítol IV (subvencions o ajudes socials per l’atenció i servei dels nostres veïns del municipi) o de 472.500€ de Capítol VI (obres municipals o adquisició de béns), uns diners que van destinats als veïns i a les millores municipals. D’altra banda, els pressupostos contemplen aspectes com una rebaixa del 15% en el rebut de l’IBI i la congelació de la resta d’impostos i taxes municipals.

Amb l’aprovació dels pressupostos l’equip de govern aconsegueix consolidar la línia de treball impulsada des de la seva arribada a l’alcaldia el 2015, caracteritzada pels bons resultats, tant a nivell de gestió com de tresoreria.

En els darrers anys, des de la regidoria d’Hisenda del municipi s’ha apostat pel sanejament de les finances del consistori, reduint el deute i impulsant la modernització de la vila a través de la inversió en equipaments com el nou poliesportiu o el nou centre mèdic, així com l’arranjament de l’enllumenat públic o la implantació de la fibra òptica.

Els pressupostos aprovats pel ple municipal compleixen els criteris d’estabilitat, equilibri pressupostari, sostenibilitat financera, i respecten la regla de la despesa, el límit de deute, el percentatge d’endeutament, sense renunciar a la capacitat inversora i financera del consistori.

El Club Judo els Pallaresos celebra la 1a Gala dels Premis Estudokas 2018

Una imatge de l’acte. Foto: Club Judo Els Pallaresos

El passat diumenge 2 de desembre al Centre Jujol dels Pallaresos es va celebrar la primera edició dels Premis Estudokas que convoca el Club Judo Els Pallaresos. L’objectiu és premiar als judokes que lluiten cada dia per aconseguir l’excelència en els estudis i els resultats esportius.

Aquest reconeixement pels mèrits esportius i acadèmics es va repartir de la següent manera. En la categoria Aleví, el guanyador va ser Isaac Marquez quedant en segon lloc Brian Arqués i en la junior la guanyadora va ser Marina Garriga quedant finalista Carlos Velasco. També es va fer un reconeixement especial per part de l’Ajuntament dels Pallaresos a Juan Blanco per la seva col·laboració i implicació en les activitats de judo del club pallaresenc.

La Gala va ser presidida per un jurat format per l’alcalde del municipi Josep Maria Nolla, la directora de l’Escola Sant Sebastià Elisa Gas, el fisioterapeuta de Bruma Clínic Pedro Flores, el soci fundador de General de Franquicias Álvaro Abadías i el president del Club Judo Els Pallaresos Andrés Guillén, tots ells estan relacionats d’alguna manera al món de l’esport i els estudis acadèmics. Bernat Vellvè va ser l’encarregat de dirigir la Gala.

Els premis valorats en més de 800 euros han sigut posibles gràcies al suport de diverses empreses (#Tagoya, #BarradoMotor’s, #Telepizza, #GeneraldeFranquicias, #BonÀrea, #IPInformàtics, #BrumaClínic) que hi han col·laborat per premiar a tots aquests esportistes i a l’Ajuntament per oferir-nos un espai com el Centre Jujol per l’acte. I per finalitzar, tots els assistents van poder gaudir d’un vermut i un aperitiu per acomiadar l’acte.

El Club de Judo dels Pallaresos premia l’excel·lència acadèmica i esportiva dels seus judokes

El Club de Judo dels Pallaresos celebrarà diumenge a les 11:00 h la cerimònia de lliurament dels premis d’excel·lència esportiva i acadèmica. Es tracta de la primera edició d’uns premis impulsats pel club de judo tarragoní i que tenen com a objectiu premiar els seus esportistes que hagin assolit mèrits en la seva carrera esportiva com acadèmica.

El reconeixement repartirà un total de 800 € tant en efectiu com en material esportiu, informàtic, etc. aportats per diferents col·laboradors del club. Aquest dijous quedaven decidits els guardonats per part d’un jurat composat pel President del Club, l’Alcalde del municipi, la directora de l’Escola Sant Sebastià i el Gerent General de Franquícies i Fisioterapeuta de Bruma Clínics.

Les categories del premi són: la finalització de la primària, la de l’ESO i la del batxillerat o mòdul. I en la deliberació, el jurat tindrà en compte tant els resultats esportius que els candidats han hagut d’aportar com l’evolució acadèmica.

La Sala Jujol dels Pallaresos acollirà el lliurament de reconeixements el dia 2 de desembre a les 11:00 h i posteriorment el Club oferirà un vermut als assistents.

Els Pallaresos es mobilitza amb la Marató de TV3

Un any més, i ja en van tres, les entitats i veïns i veines dels Pallaresos participen al projecte solidari de La Maratóde TV3, buscant recursos econòmics per a la recerca científica. Enguany, la campanya estarà dedicada al càncer amb el lema ‘La investigació dona vida’.

El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer. És a dir, més de 10.000 persones l’any. Però els experts calculen que més del 40% dels càncers es poden prevenir si seguim unes pautes de vida saludables.

Des de 1992, TV3 va ser pionera a l’Estat en la implantació d’un fenomen solidari de l’abast de La Marató i ha recaptat fins a 7 milions d’euros gràcies a la participació de més de 3 milions de persones. Els Pallaresos ha demostrat al llarg de tots aquests anys la seva voluntat de participar en aquest esdeveniment i enguany es mobilitzarà oferint un seguit d’activitats per a tots els gustos i totes les edats. Segons ha afirmat el regidor d’hisenda, esports i joventut, Toni Tenorio,”amb aquest programa d’activitats volem convidar-vos a què us afegiu a la causa i participeu en qualsevol dels actes que es promouen des de les associacions municipals dels Pallaresos”.

Fortes pedregades als Pallaresos i poblacions del Baix Camp

Imatge que oferia aquesta tarda Els Pallaresos. Foto: Twitter Pep Nolla

Una forta pedregada ha afectat aquesta tarda de xàfecs, llamps i trons la població dels Pallaresos, de manera que ha cobert bona part d’ella d’un mant blanc.

Al Tarragonès, Baix Camp i Priorat s’han viscut xàfecs intensos però de curta durada. A Torroja de Priorat s’han recollit 2,4mm en 1min, i a Riudoms 2,2mm en 1min. A banda, ratxes fortes de vent, com per exemple al Pantà de Siurana, amb 65km/h. I localment porten algun gra de calamarsa, com és el cas de Riudecols, informa el Meteocat.

Una de les zones més afectades per la calamarsa o la pedra és el Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf. La tempesta ha anat acompanyada de força aparell electric.

Jordi Sans serà l’alcaldable del PSC a l’ajuntament dels Pallaresos

Jordi Sans optarà a l’alcaldia per primer cop.

Jordi Sans liderarà la llista del PSC-UNIM (Unió Nou Impuls Municipal) als Pallaresos en les eleccions municipals que s’han de celebrar l’any vinent després que l’assemblea de l’agrupació socialista del municipi l’hagi elegit per unanimitat.

“Vull fer tornar la il·lusió al nostre estimat poble després de quatre anys perduts”, ha afirmat l’alcaldable socialista per a qui “la nostra candidatura serà la que representi la totalitat de veïns del poble, hagin nascut o no als Pallaresos, amb un ajuntament de progrés i amb les idees i prioritats clares.”

Jordi Sans ha emplaçat als veïns dels Pallaresos “a reaccionar davant la paràlisi que hem patit aquests darrers quatre anys i respondre a les urnes a aquells que van sumar un pacte pensat tan sols per desallotjar la candidatura guanyadora.”

Cal recordar que el PSC va ser la llista més votada a les darreres eleccions municipals, amb el 31% dels vots, malgrat que posteriorment es formés un Govern a quatre bandes tan sols per fer fora la llista guanyadora que, a més, havia incrementat 200 vots a les eleccions.

En aquest sentit Jordi Sans, que opta a l’alcaldia per primer cop, ha afirmat que “l’ajuntament és la casa de la vila i com a tal hauria de representar a tots els veïns del municipi i no només a uns quants”, fent així referència a la “utilització política de l’ajuntament que ha deixat de banda la seva representació institucional i la seva veritable funció de servei públic”, ha reblat.

L’alcaldable socialista s’ha compromès a fer un gir real i sense complexes cap a veritables polítiques socials i millorar la gestió i la transparència de la informació municipal.

Jordi Sans també ha remarcat que es fixa com a una de les màximes prioritats posar en servei els equipaments i els serveis que el municipi requereix amb més urgència. “Els Pallaresos és un dels pobles que més ha crescut al Tarragonès en els darrers anys però aquest increment demogràfic no s’ha traduït en un augment dels equipaments i dels serveis. Nosaltres volem convertir el nostre estimat poble en líder en paràmetres de qualitat de vida al conjunt de les comarques tarragonines”, ha conclòs.

Generalitat i Ajuntament aborden en una taula de planificació les necessitats eductives de la ciutat

 

El conseller d’Ensenyament, visitant avui Vilallonga del Camp, Foto: Tarragona21

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona treballen en una taula de planificació conjunta per abordar diversos temes pendents de la ciutat en matèria educativa, el cas de les obres de l’escola de l’Arrabassada entre elles.

La Conselleria espera que “les tasques acabin mol aviat i poguem explicar amb l’alcalde la finalització dels treballs, els compromisos adquirits i la periodització de les inversons”, ha indicat a Tarragona21 el conseller, Josep Bargalló.Ambdues parts preveuen la signatura d’un conveni per segellar l’acord. “Hi estem treballant a marxes forçades i creiem que molt aviat podrem anunciar novetats”, ha dit a aquest digital durant la visita a l’escola Pere Virgili de Vilallonga del Camp, que ha cursat aquest matí de diumenge.

Bargalló no ha volgut entrar en detalls de la resolució final de les converses, a l’espera de fer-ho conjuntament amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

L’institut dels Pallaresos

D’altra banda, a la comarca del Tarragonès resten dos equipaments per tirar endavant, els instituts dels Pallaresos i de Roda de Berà. Sobre el primer cas, Bargalló ha subratllat: “Seguim els passos previstos i en el cas dels Pallaresos s’hi afegeix El Catllar, perquè la decisió que es prengui també s’ha de prendre al Catllar”.

La Conselleria té clar que “així com en altres llocs, les fronteres municipals són molt clares per decidir on s’escolaritza cada alumne, en el el cas del Catllar i Els Pallaresos, amb l’existència d’urbanitzacions disseminades, de vegades és més fàcil escolaritzar a l’institut del costat que al propi. Aquí prendrem la decisió que afectarà a infraestructures escolars dels dos municipis”. En el cas de Roda de Berà, el procés segueix el seu curs.

J. Garcia

La Diputació facilitarà l’accés a la urbanització Pallaresos Park

Imatge de la Diputació de Tarragona. Foto d’arxiu.

La Diputació de Tarragona construirà una rotonda al punt quilomètric 0,3 de la carretera TP-2235, als Pallaresos, una infraestructura que permetrà enllaçar amb el nou vial que l’Ajuntament d’aquest municipi ha de construir per accedir a la urbanització Pallaresos Park. El conveni entre la Diputació i l’Ajuntament que resol de forma adequada la vialitat en aquest punt de la carretera ha estat aprovat aquest divendres passat, al Ple de la Diputació corresponent al mes d’octubre.

La rotonda a la carretera TP-2235 (dels Pallaresos al barri tarragoní de Sant Salvador) té un import de 150.000 €. El vial que hi connectarà forma part d’un projecte més ampli que preveu el subministrament d’aigua a la urbanització pallaresos Park a través d’una nova connexió per millorar-ne el cabal i la qualitat. En aquest sentit, el vial seguirà el traçat de la canonada, i inclourà els corresponents serveis d’enllumenat, voreres, enjardinaments i mobiliari urbà.

L’acord entre totes dues administracions preveu que la Diputació construeixi la rotonda i que, un cop ja realitzada, l’Ajuntament n’assumeixi el manteniment i conservació de l’enllumenat i l’enjardinament, així com el consum d’energia elèctrica i d’aigua.

El temporal tomba desenes d’arbres en una urbanització dels Pallaresos

Un cotxe aixafat per un pi tombat pel vent a la urbanització Pallaresos Park. Foto: ACN

La urbanització Pallaresos Park, als Pallaresos es recupera dels efectes de la tempesta d’aquest diumenge a la nit, que va tombar desenes d’arbres en aquesta zona residencial del municipi.

Segons ha explicat a l’ACN l’alcalde, Josep Maria Nolla, l’intens aiguat va deixar prop de 70 litres per metre quadrat en poca estona i va anar acompanyat de fortes ràfegues de vent. El fenomen va tenir lloc cap a les deu de la nit i no es descarta que pogués haver estat un tornado, segons l’alcalde. La ventada va fer caure pins de fins a 20 metres d’altura damunt de teulades, tanques, parcel·les i de dos vehicles que van quedar aixafats.

L’alcalde ha explicat que molts dels pins afectats eren vells i que, degut a la humitat del terreny, van acanar caient “com un dòmino”. El succés també ha malmès instal·lacions elèctriques, de telèfon i de gas que han deixat sense algun subministrament prop d’una vintena d’habitatges.

Segons Josep Maria Nolla, se sospita que la ventada podria haver estat un tornado, tot i que aquest extrem no s’ha confirmat. El fenomen va afectar una franja “molt definida” d’aquesta urbanització, mentre que a la resta del municipi -de prop de 5.000 habitants- els danys van ser molt menors.

Els troncs i les branques van bloquejar diversos carrers, els quals s’han pogut reobrir al trànsit durant la jornada gràcies a l’actuació de la brigada municipal. La majoria de pins es trobaven dins de parcel·les particulars i van ocasionar danys en teulades, tanques i en dos vehicles -un dels quals estava aparcat al carrer-.

Èxit de la desena edició del BTT Eutiches Bicking Point dels Pallaresos

Un moment de la priemra sortida de la cursa de BTT dels Palalresos. Foto: Tarragona21

Prop de 250 participants van prendre part diumenge passat a la desena edició de la cursa de BTT Eutiches Bicking Point, que per segon any consecutiu va tenir com a marc idíl·lic els boscos dels Pallaresos.

L’organització de la cursa la va poder salvar i disposar de nou de patrocinador gràcies a l’ajuda de l’Ajuntament dels Pallaresos, que va facilitar la infraestructura necessària, va destacar Artur Aragonès, organitzador del Club Esportiu Eutiches.

Toni Tenorio, regidor d’Esports, subratllava a Tarragona21 l’aposta decidida que l’Ajuntament està fent per situar Els Pallaresos en el mapa esportiu català amb esdveniments com la cursa de BTT o la popular Eternal Running. “Estem molt satisfets que l’organització pensés en Els Pallaresos per a la seva celebració. Estem encantats de poder col·laborar en el món de l’esport perquè així és com volem ser coneguts”. La cursa “té molt bona acollida i volem seguir potenciant aquest espai”.

L’Ajuntament ha aportat les instal·lacions del camp de futbol, amb vestidors i dutxes, el treball de la Brigada i voluntaris inclòs, a més del control de carrers junt als Mossos d’Esquadra.

Un moment de la cursa. Foto: Eutiches Bibking Point

Els corredors i corredores van poder triar dos circuits, de 47 i 37 quilòmetres, amb molta presència de corriols, “que és el que ens agrada als ciclistes”, destacava Artur Aragonès, que per la seva part aprofitava també per reclamar “més ajuda dels participants i menys crítiques, pequè organitzar aquest esdeveniment és molt dificultós i esgotador”.

Aragonès remarcava “el mèrit d’haver pogut arribar a celebrar deu edicions i tot i que t’arribes a plantejar si convé seguir perquè sovint és una feina desagraïda, la valoració final és positiva”. Aragonès no amagava el seu desencís perquè molt corredors s’han esperat fins al final per apuntar-s’hi, fet que complica l’organització i “suposa un lleig a la gran quantitat de gent que hi col·labora desinteressadament”. Una situació que queda compensada pel fet que és manté el nivell d’inscripcions malgrat ser una prova amateur envoltada de curses professionalitzades que atreuen molts corredors.

Un moment previ a la sortida de la cursa. Foto: Tarragona21

“Sens dubte, els nostres amics de l’Ajuntament ens carreguen les piles, ens animen a seguir i ens han cedit les instal·lacions que demanàvem i que es mereixen els corredors, amb els vestidors i dutxes com a prinipals necessitats”.

D’on procedien els corredors? “De Barcelona, de Girona, del Camp de Tarragona -d’on és el gruix dels inscrits- i corredors locals, de Tarragona i Els Pallaresos”. També de les Terres de l’Ebre.

Quant a la cursa, en el circuit de Quàdrigues i en categoria masculina es va imposar Javi Galván, de Maxi Bike, de Tarragona. En dones, la guanyadora va ser Lourdes Cayetano, de Perafort i del Exclta Trail Tarragona.

En el circuit de Quàdrigues E-Bike va resultar vencedor Joaquín Perera, reusenc del Club Bicicleta Riudecols.

Consulteu els podis en aquest enllaç.

J. Garcia

 

Els Pallaresos celebra diumenge la desena edició de la BTT Eutiches Bicking Point

Imatge d’una cursa anterior. Foto: Eutiches Bicking Point

La BTT Eutiches Bicking Point ceebra la seva desena edició aquest diumenge, 7 d’octubre, i ho fa de nou als Pallaresos en dos recorreguts de 50 i 35 quilòmetres. No és gens fàcil arribar a deu edicions, com assenyalen els organitzadors, que animen a participar-hi per descobrirs un entorn boscós fantàstic.

Els organitzadors detaquen “l’excel·ent rebuda” tinguda l’any passat als Pallaresos. La sortida i arribada es farà des de la Zona Esportiva del Camp de Futbol.

L’any passat, Els Pallaresos es va estrenar amb nota alta, una edició que era determinant per fixar si el patrocinador continuaria o no amb la prova. De l’èxit de l’anterior edició n’ha sortit la seva repetició als Pallaresos i la continuïtat de la prova.

L’Ajuntament coorganitza la cursa amb el Club Esportiu Eutiches i la Botiga Biking Point Tarragona. Això permetrà de disposar “una vegada més d’unes instal.lacions fantàstiques amb dutxes, vestuaris, rentador per les bicis, servei de bar i un gran espai per fer el dinar d´arribada amb infraestructura per penjar les bicis, oficina de cursa per entrega de dorsals a les oficines del Camp de Futbol i lloc per aparcar els  vehicles als carrers propers de la sortida i arribada”, destaquen els organitzadors

Hi ha dos recorreguts dissenyats:

– El Bigues, de 35km, aproximadament, assequible per tots els amants de la BTT amb una forma física mitjana acostumants a sortir una vegada per setmana. Es podràu gaudir dels corriols i camins dels voltants de Els Pallaresos.

– El Quàdrigues, d’aproximadament 50km, per els més preparats amb la mateixa filosofia de sempre: 100% ciclable i amb infinitat de corriols per gaudir al màxim.

Els Pallaresos celebra ‘el Patró’ amb una nova gegantona

Marieta, al mig, estrenant-se després de rebre el bateig. Foto: Tarragona21

Els Pallareos ha celebrat aquest matí els actes més tradicionals de la diada del ‘Patró’ -Sant Salvador- i ho ha fet amb la benedicció de la nova gegantona Marieta, una gegantona particular fruit de l’esforç i dedicació del jove d’onze anys Macià. La Colla Gegantera dels Pallaresos ha acollit gustosament la nova gegantona i l’ha apadrinada amb un ball conjunt amb els gegants Rosalia i Isidre. La gegantona fa 2,70 metres d’alt i pesa prop de 40 quilos.

Ja des de petit, Macià es deleia pels gegants, de manera que finalment els seus pares van decidir fer-li’n un, encarregat a un jove de Les Borges del Camp, també enamorat del món geganter. El Macià ha vist fer-se realitat el somni de tenir un gegant. Donada les sevse dimensions, finalment l’ha acollit la colla local.

Era un dels actes destacats que s’ha sumat als tradicionals, amb l’arrencada de l’Anada a l’Ofici des de l’Ajuntament i fins a l’Església de Sant Salvador, amb el recorregut habitual: Avinguda de Catalunya, carrers Jujol, Nou i Plaça de l’Església. La corporació municipal ha sortit de l’Ajuntament precedida dels elements del seguici popular, i acompanyada de les pubilles i també la Xaranga Tocabemolls.

La Mulassa, agenollant-se davant l’altar de l’església, una nova tradició local molt recent. Foto: Tarragona21

La solemne missa de la Transfiguració de Sant Salvador ha estat acompanyada amb veus del Cor Àncora. I una nova tradició molt recent s’ha repetit en acabar-se la missa: la Mulassa ha rendit pleitesia a l’altar de l’església, on i ha la Creu, accedint al recinte i fent-hi una genuflexió. Aleshores s’ha viscut a la plaça el bateig de la Marieta per part del rector Joan Miquel Bravo -que el setembre canvia de parròquia-, el ball de presentació i l’anada al Centre Jujol a seguir una exposició completa de barrets, tocats i complements obra de les artistes locals de l’entitat l’Afer de la Dona.

L’Afer de la Dona presenta una exposicio de barrets, tocats i complements. Foto: Tarragona21

Una parella, fent-se un selfie en un racó de l’exposició. Foto: Tarragona21

Un arrossejat popular, la segona Edició FesTapa, ha anat acompanyat de dj Samuel EME, amb música dels 80. Aquesta tarda, súper tobogan gegant al carrer Jujol, i al vespre, doble concert amb els Buhos i Itaca Band per cloure les festes.

Maite Llonch, regidora de Festes dels Pallaresos: ‘La participació s’ha duplicat’

Maite Llonch encara el seu quart any al capdavant de la regidoria de Festes de l’Ajuntament dels Pallaresos. Paral·lelament, aquest fet comporta també fins a quatre edicions confeccionant el programa d’una Festa Major que posarà el punt i final el dia del patró, Sant Salvador, el proper dilluns 6 d’agost. L’esdeveniment més esperat del municipi any rere any.

“Des del 2015, fins ara, la participació a les Festes Majors s’ha duplicat. Hi ha ple a tots els actes, les llotjes es van vendre pràctricament el primer dia, encara que per donar cabuda a tothom hem fet una nova filera de llotjes, per poder donar un millor servei”, ha explicat la regidora de Festes a Tarragona21. A més a més, per fer possible aquest notable ascens, Llonch assegura que “les entitats són un punt fort de les festes majors, i agraïm la seva participación i col.laboració en els actes, que cada cop són més”.

Alhora, la regidora local pel PDeCat ha cuidat al detall les aportacions que podien fer, des de l’Ajuntament, per la festa més simbólica del poble. “Hem volgut recuperar actes, com el típic sopar de ‘pa amb tomaca’, un sopar de germanor, la cursa Ciclista -que va ser un referent històric als Pallaresos antigament- la baixada de carretòmines  -enguany celebren el seu desè aniversari-, sense oblidar-nos dels actes esportius, musicals i infantils”, ha explicat Llonch al voltant d’una oferta festiva molt variada i que s’allarga fins a 10 dies aquest 2018.

La regidora de Festes dels Pallaresos, Maite Llonch, al centre de la imatge atorgant el títol a millor carrer de les festes del municipi. Foto: Cedida.

Un any molt especial, doncs “l’entitat Ball de Diables celebrà el seu cinquè aniversari, i ho volem celebrar amb ells, cosa per la que hem fet la samarreta dedicada a ells”, assenyala la regidora de Festes. Tampoc “faltarà el tobogà gegant, espectacles infantils, mercadet artesà, batukada, la xaranga… tenim una gran diversitat d’actes, per tots els gustos”, ha afegit amb contundència.

D’aquesta manera, sembla perceptible un programa dedicat al jovent i la rauxa. “La regidoria té en compte els gustos i aficions del veïns”, ha especificat la regidora de Festes. “Els joves formen una part important, però aquest any, la gent gran té un paper important”.  Per exemple, “aquest any portem l’orquestra Maravella, que ha sigut un referent en les festes majors dels Pallaresos, era l’orquestra que feia ballar fins altes hores de la matinada”, explica amb entusiasme Llonch.

Unes apostes pensades per “la gent gran”. “Fem dos concerts de tarda, amb dos balls de nit, quan fins ara, únicament es feia un dia”, explica la regidora pallaresenca. “Però no ens oblidem del joven, la festa Loca FM, el grup de versions Hey Pachucos!, Buhos i Itaca Band, són una gran aposta”, raona al exposar grans noms del panorama català més actual. Tots ells estaran als Pallaresos aquesta festa major.

Concert de tarda de l’orquestra ‘Maravella’ per la Festa Major dels Pallaresos. Foto: Cedida.

“Hem volgut portar al municipi Buhos I Itaca Band, ja que els dos grups han tret nou disc aquest any, i voliem que ho disfrutessin tots els veïns”, “dilluns, és el dia del patró, i aquest dia, volem que sigui un dia gran pel municipi, fent aquesta aposta”, afegeix Llonch al voltant de la gran aposta i traca final.

Per l’altre costat, Llonch llença una clara recomanació pel municipi i poder gaudir de les festes amb seguretat, “respecter i civisme”. “S’ha de participar a les festes, i ens encanta que la gent ho faci, però sempre amb respecte i civisme”.

Finalment, la regidora de Festes esgota el seu últim any a l’Ajuntament i exposa la seva posició present i futura al respecte. “Han sigut 4 anys, molt bonics, on l’experiència ha estat gratificadora. Jo seguiré estant a disposició dels veïns i del meu partit, si ells volen comptar en mi, estarè encantada de seguir treballant pel municipi”, tanca Llonch.

David Aymerich

 

Presentació en societat del Club Patí Quimera dels Pallaresos

Posada de llarg aquest divendres i diumenge del Club Patí Quimera dels Pallaresos, amb la celebració de dues jornades de difusió de les seves activitats en el marc de la festa major del municipi. El club, que va nèixer el passat mes de maig, organitza divendres un partit d’exhibició d’hoquei patins i diumenge, una exhibició de patinatge artístic i de velocitat. Aquests actes compten amb el suport de la Federació Catalana de Patinatge i de l’Ajuntament dels Pallaresos.

El director esportiu de l’entitat, Joan Roig, explica que “volem fer un club des de la base i que la gent del poble faci patinatge, per aquest motiu organitzem aquestes dues exhibicions i que la gent ens conegui”. Roig, exjugador d’hoquei patins de primer nivell amb el Cambrils i el Vendrell, és un dels impulsors de l’entitat juntament amb Dani Rodríguez, president, i Obdùlia Maireles. En els dos mesos de vida, el Club Patí Quimera ja ha participat en diverses activitats del poble, com l’Arribada de la Flama del Canigó, Sant Joan o la Festa Major.

Els inicis del club, amb el suport del Club Patín Delta Prat, van arribar amb el patinatge de velocitat, però l’objectiu és ampliar les disciplines que ofereixen. És per això que s’organitzen aquestes dues jornades d’exhibició i promoció. La d’hoquei patins se celebra aquest divendres a les set de la tarda, a la pista esportiva del camp municipal de futbol, amb un partit mixte que comptarà amb l’apadrinament de la jugadora internacional del Voltregà d’OK Lliga, Berta Tarrida, i del bicampió de la lliga italiana, Adrià Català.

En acabar, tot aquell que vulgui podrà provar amb l’estic el control de bola i el xut. Per la seva banda, l’exhibició de patinatge artístic i de velocitat tindrà lloc diumenge, a partir de les 19.30 hores a la pista poliesportiva de l’Avinguda Onze de Setembre, amb el suport del Club Patinatge Artístic Torredembarra i del Club Patín Delta Prat, comptarà amb diverses disciplines de patinatge artístic i una exhibició de patinatge de velocitat que es podran veure i també practicar.

De cara al futur, el Club Patí Quimera, “batejat amb aquest nom per voler portar a terme un projecte que es creia inabastable”, espera en candeletes la finalització de les obres del nou pavelló esportiu dels Pallaresos, que serà la nova casa de l’entitat.

Buhos i Quim Masferrer actuaran a la Festa Major dels Pallaresos

Els Pallaresos ha presentat el programa de la sevas Festa Major de Sant Salvador 2018. Del 28 de juliol al 6 d’agost el municipi tarragoní gaudirà d’activitats ben diverses i esdeveniments com el concert del popular grup Buhos. També visitarà el poble el presentador Quim Masferrer. A més a més, Els Pallaresos celebra enguany el cinquè aniversari del Ball de Diables dels Pallaresos.

Concert del grup ‘Roba Estesa’ l’any passat als Pallaresos. Foto: cedida.

Per aquest motiu, la regidoria de Festes Maite Llonch ha volgut que tant la samarreta, la portada del llibre de festes, i el barret, estiguin dedicats a aquesta entitat del municipi. Dins del programa, destaca l’aposta per recuperar actes festius com la Baixada de Carretòmines, que aquest any celebra el seu desè aniversari.

Des de l’Ajuntament també s’ha recuperat la Gran Cursa Ciclista Ajuntament dels Pallaresos, que aquest any celebra la seva 44 edició. Amb tot, els més de 50 actes programats estan pensats per a tots els públics. L’Orquestra Meravella compartirà protagonisme amb la Loca FM, així com Ítaca Band, Hey Pachucos i Swing Latino.

Imatge d’una de les activitats populars de la Festa Major 2017. Foto: cedida.

Aquest 2018 el Mossen Joan Miquel Bravo serà el pregoner de les festes, al qual s’agraeixen els serveis prestats des de l’Ajuntament. Tot plegat, més d’una setmana de tobogants gegants, cinema a la fresca, activitats infantils, correfocs, gegants o la biciletada popular per gaudir com cal la Festa Major del municipi.

Més informació i el programa complet aquí: http://ajuntamentdelspallaresos.cat/noticia/572/festa-major-sant-salvador-2018

Redacció

Els Pallaresos construeix el reclamat nou poliesportiu

Imatge de l’inici de les obres del poliesportiu

Els Pallaresos construeix un nou poliesportiu amb el suport del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. Aquest equipament, molt reivindicat per la ciutadania del municipi, s’ubicarà entre el carrer Unió i l’avinguda Catalunya i es preveu que estigui enllestit abans de finalitzar l’any.

La primera fase de construcció de l’equipament, consistent en la preparació del terreny, ja ha quedat enllestida. En concret, s’han realitzat els moviments de terra necessaris per salvar els desnivells existents i s’han excavat les rases i els fonaments dels tancaments del futur poliesportiu. Aquestes actuacions han tingut un cost de 257.125 euros i han comptat amb una inversió del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de l’anualitat 2014 de 244.035,33 euros.

Properament s’iniciaran les obres de la segona fase que consistiran en la construcció de l’edifici, la urbanització de l’entorn i el tancament de la pista. Aquestes actuacions tenen un pressupost de 506.625,81 euros, han rebut un ajut de 221.784 euros de l’anualitat 2017 del PAM i podrien beneficiar-se d’un nou ajut del PAM 2018, que es troba pendent de resolució.

El nou poliesportiu tindrà una superfície de 3.292,66 metres quadrats i disposarà d’una zona d’aparcaments i espais verds. La pista comptarà amb senyalització per poder practicar diversos esports i també servirà per dur a terme celebracions del municipi. El pressupost total de l’obra és de 766.311,91 euros.

El Pla d’Acció Municipal preveu injectar més de 80 milions d’euros a municipis i a entitats descentralitzades del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre al llarg del període 2017-2020. Aquestes ajudes tenen com a objectiu ajudar-los a fer realitat nous projectes i a sufragar les despeses corrents.

Més de 3.500 persones participen a l’Eternal Running dels Pallaresos

La piscina municipal dels Pallaresos ha protagonitzat un obstacle de l’Eternal Running. Foto: David Aymerich.

La cursa d’obstacles d’abast internacional Eternal Running i la seva fundació han organitzat aquest cap de setmana al municipi dels Pallaresos les seves tres competicions estrella. Un esdeveniment esportiu ben espectacular que va estar amenitzat, a més a més, amb l’actuació en directe de Mikel Erentxun, exvocalista de Ducan Dhu.

L’activitat va començar amb una cursa nocturna de 5 quilòmetres, la prova Lluna Plena, com un primer tast del que vindria al dia següent. També hi havia l’afegit de córrer de nit amb una major dificultat de precisió en la superació dels diferents reptes que es plantejaven. Muntanyes de terra i sorra, clots plens a vesar d’aigua o xarxes per les quals s’havia de gatejar són alguns dels obstacles.

Un participant avançant metres en la cursa Lluna Plena que va començar ben d’hora (21h), encara de dia, als Pallaresos. Foto: David Aymerich.

Per l’altre costat, la novetat de la cursa Kids va assolir una gran acceptació per part del públic i des de l’organització han explicat la bona acollida de la nova modalitat. Una competició que dona resposta i solució als més petits que també volen iniciar-se i gaudir d’una verdadera cursa d’obstacles.

Dues proves que van finalitzar amb l’actuació del cantautor vasc Mikel Erentxun, antic vocalista de la mítica banda Duncan Dhu. Erentxun va fer ballar i gaudir els assistents del Camp de Futbol dels Pallaresos durant més d’una hora. Un concert que va recordar els millors èxits del conegut grup com Cien gabiotas o Jardín de Rosas.

Mikel Erentxun en ple concert devant del públic participant a l’Eternal Running. Foto: David Aymerich.

Al dia següent pel matí, la prova reina, l’Eternal Running de 10 quilòmetres de recorregut, també ha sigut un èxit. Més de 3.000 persones han gaudit com autèntics militars o nens (segons com es miri) de la gran quantitat d’obstacles que tenien que assolir per Els Pallaresos. Des de la piscina municipal del poble fins a inflables que acabaven en tolls gegants, passant per xarxes de més de tres metres d’alçada o filats pels quals gatejar. També cotxes tot terreny i barres de bomber.

Tot un repte per grans i petits que, tot i poder fer-se en competició, la majoria de participants han gaudit en família caminant o anant al seu ritme per degustar totes i cadascuna de les proves. D’aquesta manera, Els Pallaresos dona un cop més el tret de sortida a la temporada d’estiu, amb l’eterna prova Eternal Running d’obstacles i diversió assegurada.

Una mostra més del nivell de les proves de l’Eternal Running matinal. Foto: David Aymerich.

David Aymerich

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies