Francesc Vallès deixa el Congrés i torna a la docència universitària

Francesc Vallès, acompanyat de la direcció sortint del grup al Congrés del PSOE

Francesc Vallès, acompanyat de la direcció sortint del grup al Congrés del PSOE. Foto: Reusdigital.cat

El portaveu del PSC a Reus, Francesc Vallès, ha deixat oficialment la seva tasca al Congrés dels Diputats després de dotze anys com a diputat en representació de la demarcació de Tarragona. Vallès encara desenvolupava la seva tasca a Madrid perquè era membre de la diputació permanent del Congrés, que no s’ha dissolt fins la constitució de la nova cambra, aquest dimecres. En un missatge a les xarxes socials, el socialista ha agraït a tots aquells que li han donat confiança i l’oportunitat de “servir uns ideals, un territori, un país i la seva gent durant tres legislatures consecutives”.

Vallès torna, a partir d’ara, a la docència universitària. Concretament, té plaça de professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Compaginarà aquest càrrec amb el de portaveu del PSC a l’Ajuntament de Reus. Del consistori, Vallès cobra les dietes corresponents, com la resta de membres de l’oposició.

Reusdigital.cat / Grup de Diaris Digitals de Catalunya

Els diputats i senadors d’ERC de Tarragona defensen l’Ebre davant el Congrés amb estelades

Els representants d'ERC, a les escales del Congrés

Els representants d’ERC, a les escales del Congrés

Els diputats i senadors d’ERC de Tarragona, Jordi Salvador, Miquel Aubà i Josep Rufà, han anat avui a Madrid per recollir els actes per prendre possessió dels seus càrrecs, demà dia 13 de Madrid, quan es constitueixen les cambres legislatives.

La seva presència a la capital d’Espanya ha estat marcant tendència i ha estat fent una denúncia a la problemàtica del Riu Ebre. El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Salvador, ha destacat que per salvar el riu Ebre i el Delta, el camí és la independència” i ha afegit que “cal el Rei té molt poca qualitat democràtica”. Tanmateix, Salvador ha manifestat que “venim a Madrid a defensar el Govern del Parlament al qual el Rei ha menyspreat”.

Tots tres s’han fotografiat davant les escales del Congrés amb banderes estelades, per separat i junt amb la resta de nous diputats i senadors d’ERC.

Arga Sentís: “La unió ens ha dut una Tarragona d’esquerres”

Arga Sentís

Arga Sentís

Eufòria a la coalició guanyadora a Taragona i a Catalunya de les eleccions del 20-D. Arga Sentís, coordinadora d’ICV Tarragona, considera que els resultats electorals de En Comú Podem a la ciutat, a la demarcació i a Catalunya reflecteixen “l’esforç dels diferents corrents d’esquerres per presentar propostes d’unitat, i el desig de la ciutadania que les coses canviïn”. La candidatura ha esdevingut primera força política a Tarragona i al país.

“La unió de les esquerres ens ha dut una Tarragona i una Catalunya d’esquerres, ha indicat Sentís, que tancava la llista que ha dut Fèlix Alonso al Congrés dels Diputats. A la ciutat de Tarragona, En Comú Podem ha aplegat 14.356 vots, el 22,48% dels sufragis, per davant de tota la resta de llistes.

“Ha estat una feina d’equip”, ha afegit la coordinadora,”que demostra que la col·laboració i el treball compartit donen els seus fruits. La ciutadania ha entès que les coses poden canviar si ens unim i presentem iniciatives raonables que vagin a l’arrel dels problemes”, ha afirmat un dels referents de l’esquerra del PSC al territori. “El futur de Tarragona i de Catalunya passa per la priorització de les actuacions socials, perquè les institucions ajudin tots i cadascun a sortir de la crisi. I l’atzucac nacional que vivim només s’aclarirà si som capaços d’impulsar un referèndum d’autodeterminació. És el que nosaltres sempre hem dit, però és que ara ho diu també la majoria dels veïns i les veïnes de la ciutat”, ha subratllat en la valoració dels resultats.

Sentís ha agraït als votants la confiança que han demostrat envers En Comú Podem, i ha reiterat el seu compromís per treballar en favor de la ciutat.

Aquests seran els sis diputats tarragonins

Moltes cares noves. Només repeteix Joan Ruiz (PSC). La renovació ha afectat a gairebé tots els partits i han entrat tres de nous: la sorpresa En Comú Podem, ERC i Ciutadans. Enrera queda l’anterior repartiment de dos diputats de CiU, dos del PSC i dos del PP. Aquests són els sis diputats tarragonins al Congrés.

Fèlix Alonso

Fèlix Alonso

En Comú Podem

Fèlix Alonso és alcalde d’Altafulla per una formació independent vinculada a EUiA. Periodista, va ser alt càrrec en el govern tripartit d’esquerres de la Generalitat. Acaba de revalidar la victòria electoral al seu municipi. Va ser un destacat líder del Sindicat de Periodistes de Catalunya.

Jordi Salvador

Jordi Salvador

ERC

Jordi Salvador
Diplomat en mestre d’EGB, especialitat c. socials, en l’especialitat ed. Física, llicenciat en Geografia i Història, Doctor en Antropologia Social i Cultural i Premi Extraordinari de Doctorat. Ha treballat molt anys en educació en el lleure primer i en la docència (principalment en ESO i BATX) més de 20 anys en total. Ex-Secretari General de la UGT de les Comarques de Tarragona (2008-2015). Implicat en totes les lluites pels drets socials, laborals i nacionals dels darrers anys al territori. Molt implicat també en la cooperació pel desenvolupament i membre de diferents associacions culturals i socials de l’activitat de Tarragona. Membre de la CATP (comité per l’aliança dels traballadors i dels pobles. Ha publicat multitud d’articles en revistes i diaris relaciotats amb el moviment obrer i també un llibre: Futbol, metàfora d’una guerra freda. Un estudi antropològic del Barça.

Joan Ruiz

Joan Ruiz

PSC

Joan Ruiz és llicenciat en geografia i història i diplomat en magisteri. Diputat al Congrés des de 2008. Durant aquesta legislatura ha format part de vàries comissions parlamentàries com la de Foment o Habitatge. Secretari d’organització del PSC del Camp de Tarragona és membre també de la comissió executiva de la federació.

Ferran Bel

Ferran Bel

Democràcia i Llibertat

Ferran Bel va néixer a Tortosa fa 50 anys. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB i postgraduat en Economia i Gestió de la Hisenda Local i Autonòmica. ÉS economista i professor associat de la URV. També ha exercit la docència a la UB. Ha estat regidor a l’Ajuntament de Tortosa des de l’any 2003, i n’és l’alcalde des de l’any 2007. Ha estat president del Consell Comarcal del Baix Ebre i ha estat senador a les Corts Generals en la darrera legislatura.

 

 

Sergio del Campo

Sergio del Campo

Ciutadans

Sergio del Campo és inspector de Treball nascut a Saragossa en 1981.

Jordi Roca

Jordi Roca

PP

Jordi Roca. Tarragona. 45 anys. Empresari informàtic. Regidor de l’Ajuntament de Tarragona des de l’any 2007, sent portaveu adjunt del Grup Municipal del Partit Popular. Diputat al Parlament de Catalunya entre 2011 i 2015, sent vicepresident de la mesa de la Comissió de Polítiques de Joventut i portaveu del grup parlamentari popular en la Comissió de la Sindicatura de Comptes.

 

Fèlix Alonso encarna l’èxit d’En Comú Podem a Tarragona

Fèlix Alonso en conèixer els resultats del 20D aquest vespre al bar La Cantonada. Foto: Tarragona21

Fèlix Alonso en conèixer els resultats del 20D aquest vespre al bar La Cantonada. Foto: Tarragona21

L’ èxit de En Comú Podem ( amb 20,64% a la demarcació de Tarragona el que representa el 73.370 dels vots) s’ha reflexat aquesta nit a la cara del seu candidat Fèlix Alonso. Per Alonso, fins i tot, el resultat ha estat “poc” perquè, “ja em coneixeu” i esperava un “major percentatge”. “Tenim la possibilitat de fer aquest canvi real” ha dit Alonso. Amb “l’esperança i el desig” de poder formar govern a l’estat Espanyol, Alonso serà “el diputat del canvi” per Tarragona i Terres de l’Ebre.

“Fa un mes ningú donava un euro per nosaltres” ha dit Alonso ironitzat, però els “grans resultats” han estat fruït “de la meva trajectòria en política” i “de la “grandiosa campanya” que ha titllat “d’immesurable” .

Per altra banda, Alonso ha valorat “positivament” el fi del bipartidisme. Aquests resultats garantiran, com ha dit Alonso, que “esposi el referéndum sobre la taula”. “M’ho he passat bé” organitzant aquesta campanya, ha dit Alonso i ha agraït als militants de Podems, Equo, EUiA i En Comú els resultats.

B.U.

Fèlix Alonso acompanyat de Joan Herrera aquest vespre a Tarragona. Foto: Tarragona 21

Fèlix Alonso acompanyat de Joan Herrera aquest vespre a Tarragona. Foto: Tarragona 21

El PP guanya les eleccions, el PSOE queda segon i no hi ha majories possibles

Mariano Rajoy, votant en la jornada d'avui

Mariano Rajoy, votant en la jornada d’avui

Els populars aconsegueixen la victòria, tot i que queden lluny de la majoria absoluta, en un Parlament molt fragmentat després de la votació d’aquest diumenge. El PSOE aconsegueix mantenir la segona posició en escons, però el segueix de molt a prop el partit de Pablo Iglesias, que en surt reforçat. Ciutadans no aconsegueix passar de la quarta posició. La participació en aquests comicis ha estat lleugerament superior a la del 2011. El PP necessitaria a Ciutadans i formacions nacionalistes per governar. Amb el 91 escrutat, el PP suma 122 diputats; PSOE, 91; Podemos, 69, i Ciudadanos, 40; ERC, 9 i Democràcia i Llibertat, 9.

Victòria sorpresa d’En Comú Podem a Tarragona amb un empat a un diputat entre sis partits

Una cua de votants, en aquesta jornada electoral. Foto: Tarragona21

Una cua de votants, en aquesta jornada electoral. Foto: Tarragona21

En Comú Podem ha guanyat les eleccions a Tarragona tot i empatar a un diputat amb altres cinc formacions. Amb el 97 per cent de vot escrutat, els resultats a la província de Tarragona atorguen un escó per a sis partits, encapçalant En Comú Podem (20,62%), seguit d’ERC (17,45%), PSC (15,78%), Democràcia i Llibertat (15,33%), Ciutadans (14,23%) i PP (12,29%), per aquest ordre.

Daltabaix electoral a Tarragona. Sepultat queda el repartiment de l’anterior legislatura, amb dos diputats per a CiU, dos pel PSC i dos per al PP, per aquest ordre de vots. Entren ara tres formacions al Congrés: En Comú Podem, ERC i Ciutadans. CiU passa de primera força a quarta i el PP, de ser tercer a sisè i veu com Ciutadans el supera.

Fa quatre anys, CiU, PSC i PP es van repartir els sis escons de la demarcació amb dos escons per cada formació. ICV-EUiA, la marca original a la que s’han sumat Podem (Pablo Iglesias) i En Comú (Ada Colau) portava molt temps sense diputats a Madrid.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, és qui encapçala la llista d’En Comú Podem. La figura triada, l’estratègia dels pactes -vinguda des de Barcelona- i, evidentment, les ganes d’apostar per noves fórmules polítiques que s’ha observat en aquestes eleccions han estat les claus d’una victòria sorprenent.

Abans de la cursa electoral, la coalició donava per fet que no trauria cap diputat. Alonso va ser refrendat pel seu partit, EUiA, per ICV -que com el veia el millor candidat possible i això el va fer decidir definitivament a fer el pas- i les posteriors aliances amb Podem i Tarragona En Comú han donat per a l’opció situada a l’esquerra del PSC. Periodista, Alonso és un alcalde popular, transversal i de pes -va formar part del tripartit de la Generalitat com a director general-.

Fèlix Alonso, cap de llista d'En Comú Podem, fent-se un 'selfie' avui abans de votar a Altafulla. Foto: Tarragona21

Fèlix Alonso, cap de llista d’En Comú Podem, fent-se un ‘selfie’ avui abans de votar a Altafulla. Foto: Tarragona21

Seguiu l’escrutini de Tarragona en aquest enllaç.

Fèlix Alonso encarna l’èxit d’En Comú Podem a Tarragona

Fèlix Alonso en conèixer els resultats del 20D aquest vespre al bar La Cantonada. Foto: Tarragona21

Fèlix Alonso en conèixer els resultats del 20D aquest vespre al bar La Cantonada. Foto: Tarragona21

L’ èxit de En Comú Podem ( amb 20,64% a la demarcació de Tarragona el que representa el 73.370 dels vots) s’ha reflexat aquesta nit a la cara del seu candidat Fèlix Alonso. Per Alonso, fins i tot, el resultat ha estat “poc” perquè, “ja em coneixeu” i esperava un “major percentatge”. “Tenim la possibilitat de fer aquest canvi real” ha dit Alonso. Amb “l’esperança i el desig” de poder formar govern a l’estat Espanyol, Alonso serà “el diputat del canvi” per Tarragona i Terres de l’Ebre.

“Fa un mes ningú donava un euro per nosaltres” ha dit Alonso ironitzat, però els “grans resultats” han estat fruït “de la meva trajectòria en política” i “de la “grandiosa campanya” que ha titllat “d’immesurable” .

Per altra banda, Alonso ha valorat “positivament” el fi del bipartidisme. Aquests resultats garantiran, com ha dit Alonso, que “esposi el referéndum sobre la taula”. “M’ho he passat bé” organitzant aquesta campanya, ha dit Alonso i ha agraït als militants de Podems, Equo, EUiA i En Comú els resultats.

Fèlix Alonso acompanyat de Joan Herrera aquest vespre a Tarragona. Foto: Tarragona 21

Fèlix Alonso acompanyat de Joan Herrera aquest vespre a Tarragona. Foto: Tarragona 21

Brindis d’ERC pel primer diputat tarragoní al congrés dels republicans

Brindis de Jordi Salvador el primer per l'esquerra i representants d'ERC al tarragonès. Foto:Tarragona21

Brindis de Jordi Salvador el primer per l’esquerra i representants d’ERC al tarragonès. Foto:Tarragona21

Jordi Salvador ja ha fet història a ERC. Aquest mestre tarragoní serà el primer representant dels republicans al congrés per la demarcació de Tarragona.

Esquerra ha estat la segona força més votada a Tarragona i ha confirmat que és una de les opcions que segueix guanyant força entre els votants tarragonins i també catalans, ja que els republicans han estat segona força en la suma global del país per darrere d’En Comú-Podem.

Jordi Salvador ha valorat el fet de situar-se segons a la demarcació de Tarragona i ha remarcat també el paper dels republicans al Senat on hi haurà dos senadors tarragonins per primer cop també.

Salvador ha obert la mà a sumar els vots d’ERC als de Podem a l’Estat per defensar un referèndum d’independència a Catalunya. Salvador ha enviat un missatge clar també cap a PP i C’s “l’anticatalanisme ha tornat a punxar. PP i C’s han de saber que amb aquest discurs no aniran enlloc. Podem ha demostrat que amb el dret a decidir sobre la taula ha guanyat a Catalunya i Euskadi, si no compleixen els hi recordarem”.

Salvador ha recordat que defensaran el Parlament de Catalunya “no creiem en aquest Estat, estem en una altra pantalla. Ara mateix Espanya és poc governable i depenen dels nostres vots si volen formar un possible Govern d’esquerres”.

 

El PSC se situa com a tercera força a la demarcació de Tarragona

Joan Ruiz a la seu del PSC aquest vespre. Foto: Tarragona 21

Joan Ruiz a la seu del PSC aquest vespre. Foto: Tarragona 21

El candidat del PSC, Joan Ruiz, ha valorat “positivament” els resultats que els situen com a tercera força a la demarcació de Tarragona. Amb un 15,78% del resultat, els socialistes han passat de 90.496 vots al 2011 a 56.092. Fent referència a les darreres eleccions, Ruiz s’ha mostrat positiu en haver aconseguit un millor resultat que el passat 27S, on van aconseguir 48,936 vots.

El socialista ha “felicitat” la bona “salut democràtica de la nostra província”. Segons Ruiz, aquesta es reflexa en la amalgama de formacions que han obtingut representació en aquestes eleccions generals.

“Hi ha sis diputats tarragonins” de diverses ideologies però “molta gent ha votat pel canvi”, ha dit Ruiz. I els socialistes “apostarem pels pactes” i per “una política diferent a la que ha fet Mariano Rajoy”. Així, Ruiz ha garantit que “les polítiques d’esquerres i progressistes” pel territori tarragoní arribaran a Madrid . I ha “felicitat el resultat de les forces emergents”.

Al acabar el deu discurs, el socialista ha mostrat el seu agraïment als tarragonins i a les tarragonines que han recolzat al PSC per a la propera legislatura a Madrid.

B.U.

Regust agradolç a Democràcia i Llibertat en l’estrena de la nova marca convergent

Ferran Bel i Albert Abelló a la seu de CDC a Tarragona. Foto:Tarragona21

Ferran Bel i Albert Abelló a la seu de CDC a Tarragona. Foto:Tarragona21

Poc a celebrar a la seu de Convergència a Tarragona que en aquestes eleccions ha provat la seva tercera marca electoral diferents en les tres eleccions que s’han celebrat aquest 2015. Els convergents van presentar-se a les municipals sota les sigles de CiU i encara amb Unió, ho van fer amb “Junts pel Sí” amb ERC a les catalanes i ara han triat “Democràcia i Llibertat” per participar a les espanyoles.  La sensació era agradolça, perquè tot i la satisfacció per  tenir representació i els moviments de vots existents, s’entenia que la fragmentació del mapa polític ha jugat en contra dels seus interesos a Tarragona “fem una valoració positiva perquè C’s i PP han quedat per darrera a Tarragona. Ells han estat els més bel·ligerants amb Catalunya”.

Segurament aquestes darreres eleccions són les que pitjors registres els han deixat, pràcticament sols tot i la fusió aconseguida amb Reagrupament i Demòcrates, els Convergents no han estat capaços de mobilitzar el seu vot consolidat i s’han situat com a quarta força a Tarragona.

Ferran Bel el cap de llista de Democràcia i Llibertat ha explicat que els resultats són bons en balanç global, ja que un diputat i un senador convergents per Tarragona seran al Congrés i al Senat en aquest “escenari nou” segons Bel.
El mateix Bel s’ha marcat com a objectiu clar que no hi hagi un govern de C’s i el PP i de donar suport a aquelles forces que apostin per un govern a Espanya que aposti per proposar un referèndum a Catalunya.

Bel de fet ha posat a disposició els diputants de Democràcia i Llibertat per a possibles governs amb diferents formacions polítiques condicionant aquesta cessió al possible referèndum “queda clar que PP i C’s contra els que hem lluitat aquesta campanya no podran fer govern”.

El candidat de Democràcia i Llibertat ha parlat d’una possible reflexió a Democràcia i Llibertat, reflexió que arribarà dins de Convergència per parlar de la nova formació que s’ha gestat en aquests mesos i que surt reforçada dels resultats d’aquestes eleccions.

Ciutadans entra al Congrés com a cinquena força a Tarragona

Sergio Del Campo es rebut per militants del partit abans de fer la valoració del resultat. Foto: Tarragona21

Sergio Del Campo es rebut per militants del partit abans de fer la valoració del resultat. Foto: Tarragona21

El candidat de Ciutadans per Tarragona, Sergio Del Campo, ha esperat a la compareixença d’Albert Rivera per fer una la valoració de la formació taronja a Tarragona. Del Campo ha fet una “molt bona” valoració dels resultats que amb 50.525 vots deixarien a Ciutadans com a cinquena força a Tarragona. Del Campo entrarà al Congrés dels diputats per Tarragona on lluitarà “per un nou front” i per “un espai de centre”.

Del Campo ha recordat que a nivell estatal la formació ha aconseguit 40 diputats en la seva primera campanya d’eleccions generals. Dades que el candidat tarragoní ha titllat “d’èxit” i ha felicitat els més de 3 milions d’espanyols que han votat per veure “el final del bipartidisme” a l’estat espanyol.

“Ara és el moment de celebrar” els resultats i “demà començarem a treballar” per aconseguir “el canvi”, ha conclòs Del Campo a l’ hotel SD Ciutat de Tarragona.

B.U.

Del Campo i afiliats de Ciutadans a Tarragona a l'hotel SD Ciutat de Tarragona. Foto: Tarragona21

Del Campo i afiliats de Ciutadans a Tarragona a l’hotel SD Ciutat de Tarragona. Foto: Tarragona21

El PP s’agafa a la victòria a l’Estat i a mantenir el diputat tarragoní

Jordi Roca en la seva compareixença a la seu del PP a Tarragona. Foto:Tarragona21

Jordi Roca en la seva compareixença a la seu del PP a Tarragona. Foto:Tarragona21

Diuen que qui no es conforme és perquè no vol. El PP ha obtingut uns resultats a Tarragona lluny dels seus bons temps quan es veien amb capacitat per disputar de tu a tu amb PSC i l’antiga CiU la victòria a la demarcació. Els Populars han estat la sisena força en vots a les terres tarragonines i Jordi Roca ha hagut de buscar en la història que avala als populars l’argument decisiu per parlar de bons resultats per la seva candidatura “és la demarcació catalana on tenim més suport i això ens permet que des de l’any 1982 mantenin representació al Congrés del Diputats”.
Roca ha destacat que amb l’ampliació del ventall de partits, el PP ha aconseguit mantenir un Diputat i segons el candidat Popular “vull acabar la gran feina que ha fet Alejandro Fernández. Tarragona està millor que fa quatre anys i esperem que aquest progrés no canvïi”.
En el discurs de Roca els aplaudiments del mateix Alejandro Fernández han servit per trencar les paraules de Jordi Roca i per resaltar el fet que el PP ha guanyat les eleccions “esperem que es respecti la força més votada com hauria de ser” ha afirmat Jordi Roca.
Des del PP de Tarragona tot i ser sisena força s’ha parlat de satisfacció per estar al Congrés i s’ha dit que la situació a l’Estat ara mateix no és ideal però que s’espera seguir amb un Govern del PP sense majoria absoluta.
Roca ha puntualitzat també que “el procés català està mort i els que han promès coses que no es poden complir a veure quina solució troben ara”.

En Comú Podem també guanya a Tarragona ciutat i l’independentisme se situa en fora de joc

Un grup de sobres i paperetes en un col·legi de Tarragona. Foto: Tarragona21

Un grup de sobres i paperetes en un col·legi de Tarragona. Foto: Tarragona21

A Tarragona ciutat també ha guanyat En Comú Podem, amb un 22,31 per cent dels vots (13.636 paperetes), seguida de Ciutadans, amb el 18,13%. El PSC s’ha situat en tercer lloc, amb el 16,67% i el PP passa a ser la quarta formació, amb el 15,21%. Les dades corresponen al 95,7 per cent de l’escrutini.

En un llunyà cinquè lloc se situa ERC, amb el 12,92% dels vots i Democràcia i Llibertat la segueix amb el 10,41%. Unió se situa molt distanciat, amb l’1,62%.

Fa quatre anys va vèncer el PSC, seguit del PP i ERC.

Seguiu els resultats de Tarragona ciutat en aquest enllaç.

Unió desapareix del mapa i anunciarà aquest dilluns el trencament oficial amb Convergència a Tarragona

Martí Barberà al centre amb jersei blau. Foto:Tarragona21

Martí Barberà al centre amb jersei blau. Foto:Tarragona21

La mort anunciada d’Unió en les darreres eleccions catalanes s’ha acabat de confirmar en aquestes generals. A la demarcació el partit que encapçalava Martí Barberà s’ha qudat amb només un 1’7% dels vots i a Tarragona ciutat amb un 1’6%.

La trompada de la formació que aposta per un catalanisme moderat i que fuig del procés català ha estat important a Catalunya i la demarcació de Tarragona.

Martí Barberà ha parlat d’intentar trobar el lloc del partit com una possible força emergent en un futur.  Barberà ha dit que “cal fer una reflexió important. La ciutadania no ha volgut que hi fossim. No és el primer cop que no serem a Madrid, volíem ser-hi”.

Barberà ha reconegut que no han aconseguit aglotinar el vot útil i que s’haurà de fer una revisió important per millorar “el temps però s’ha tirat a sobre i les dues campanyes que hem fet han estat extraordinàries. Hem de treballar perquè el missatge d’Unió sigui una resposta a la demanda dels ciutadans”. Martí Barberà ha assegurat igualment que “ara toca aguantar Unió en un moment difícil”.

Unió convocarà demà una compareixença del seu únic regidor a l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, que anunciarà de forma oficial el trencament entre Convergència i Unió a l’Ajuntament, deixant el grup convergent amb dos regidors (Albert Abelló i Cristina Guzman) i el d’Unió amb Prats com a únic regidor.

ERC toca campana amb dos senadors i En Comú Podem en situa un

Miquel Aubà

Miquel Aubà

ERC ha tocat campana al Senat en la circumscripció de Tarragona. A manca d’escrutar-se el 8 per cent, ha situat dos senadors entre els quatre possibles. Miquel Aubà, viticultor gandesà, duia 63.693 vots (un 7,27%) i se situava en un incontestable primer lloc.

En segon s’ha col·locat en el tram final del recompte Celia Cánovas, d’En Comú Podem (56.518 vots). Tercer es col·loca un altre republicà, Josep Rufà (55.468 vots), en dura pugna amb el quart, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, de Democràcia i Llibertat (55.197 vots).

Cinquè i fora del pòdium senatorial hi ha Laura Castel, d’ERC, amb 52.370 vots, una distància amb el quart que tot indica que no podrà superar.

Entre els noms coneguts, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es col·loca vuitè (48.480 vots), el tarragoní Joan Basora (Democràcia i Llibertat), desè, o el també tarragoní Josep Acero (PP), catorzè.

Seguir el resultat al Senat en aquest enllaç.

En Comú Podem arracona l’independentisme a Catalunya

 

Artur Mas

Artur Mas

Els nacionalistes només han aguantat una legislatura com a partit més votat a Catalunya. En Comú Podem, el referent català de Podem, s’ha alçat amb la victòria aquest 20 de desembre en aquesta comunitat, segons el primer escrutini. El vot independentista l’ha capitalitzat Esquerra Republicana de Catalunya, que ha quedat en segona posició. Democràcia i Llibertat, la marca de Convergència, ha patit una gran patacada i ha quedat en cinquè lloc, cosa que deixa en l’aire el conjunt de l’estratègia del president català, Artur Mas.

En Comú Podem ha escombrat l’independentisme a Catalunya amb 12 escons, seguida d’ERC (9 escons), el PSC (8), Democràcia i Llibertat (8), Ciutadans (5) i PP (5).

Seguiu els resultats de Catalunya en aquest enllaç.

Els sondejos fan que no sumin majoria PP amb C’S, ni PSOE amb Podemos

Gràfiques amb els sondejos d'aquesta nit

Gràfiques amb els sondejos d’aquesta nit

Un parlament a la israeliana. Ni PP amb Ciutadans ni PSOE amb Podemos sumarien majoria absoluta. La governació seria més complexa que mai i necessitaria de tres formacions polítiques. A Catalunya, la nova marca de Convergència, Democràcia i Llibertat, viu una desfeta històrica passant a ser la cinquena força. Saltaria la sorpresa amb En Comú Podem en primer lloc, segons l’enquesta de TV3.

El sondeig de TV3 atorga al PP la victòria, però amb un fort descens, situant-se en 114-118 escons (contra els 186 actuals). El PSOE se sitaria segon, amb 81-85 escons (ara, 110). Tercer seria Podemos, amb 76-80 i quart, Ciutadans, amb 47-50. ERC se situaria a continuació, amb 9-11 i Democràcia i Llibertat, amb 6-7. El PNB aconseguiria 4-5 escons; IU, 3-4; EH-Bildu, 3-4; Coalició Canària, 0-1, el mateix que GBAI. Unió Democràtica i UPyD quedarien fora.

El sondeig de TV3 a peu d’urna, fet públic a les vuit de la tarda i que ha comptat amb 170.000 enquestes dóna la victòria a Catalunya a En Comú Podem (12-13 escons), seguit d’ERC (9-11), Ciutadans i PSC (7-8), mentre Democràcia i Llibertat quedaria en cinquena posició (6-7 escons). Unió quedaria fora.

D’altra banda, el sondeig d’Antena 3 ofereix 121-124 escons al PP, 79-83 al PSOE; 70-74 a Podemos i 46-50 a Ciuitadans, entre els quatre principals. Aquest sondeig col·loca PP-Ciutadans a dos escons de la majoria absoluta.

Augmenta la participació a la província fins a les sis de la tarda

Un conjunt de paperetes en un col·legi electoral, avui. Foto: Tarragona21

Un conjunt de paperetes en un col·legi electoral, avui. Foto: Tarragona21

Canvi de tendència entre les dues del migdia i les sis de la tarda. A la circumscripció de Tarragona s’ha enregistrat un increment de 2,6 punts en la participació electoral d’avui respecte a les generals de 2011. El Ministeri de l’Interior fixa una participació de 54,61 punts contra 52,02 de fa quatre anys.

A la ciutat de Tarragona, l’increment és encara més notori: de prop de quatre punts (57,26 contra 53,37).

A Catalunya, l’increment percentual és de 3,4 punts (56,65 avui contra 53,21 de 2011). Al conjunt estatal, però, la pujada no arriba a un punt (58,36 contra 57,65).

A les dues de la tarda

Fa quatre anys, a la demarcació de Tarragona, la participació va ser de 35,51 punts segons les xifres fetes públiques a les 14:30 hores i referents a les 14 hores. Avui ha baixat lleugerament i s’ha situat en 35,10.

A Tarragona ciutat també es manté semblant. Fa quatre anys va de 38,41 punts i avui arriba a 38,20, segons les dades oficials del Ministeri de l’Interior.

A Catalunya, les xifres són semblants: un 35,30 de participació a la mateixa hora contra un 35,55 de fa quatre anys. Al total espanyol, la participació s’enfila a 37 punts contra 37,88 de fa quatre anys.

Seguiu les dades de participació en aquest enllaç.

Ruiz recorda “davant l’incertesa” que “buscarem solucions als problemes” de Tarragona

Joan Ruiz, en el moment de votar. Foto: Tarragona21

Joan Ruiz, en el moment de votar. Foto: Tarragona21

El candidat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha exercit el vot aquest matí a les 10.30h al col·legi electoral a la seu de la Ditupació de Tarragona. Ruiz “ha animat a tots els tarragonins i a les tarragonines a participar a la festa de la democràcia”. El socialista ha fet una crida al vot “recordant que els nostres problemes tenen solució” i per aconseguir utilitzarem “el diàleg”.

El candidat socialista ha definit aquestes eleccions com les eleccions de “l’incertesa”, però ha dit que “a partir de demà” buscarem les “solucions” que “els ciutadans es mereixen”. En la mateixa línia, Ruiz ha dit que la “gent assenyada sap a qui ha de votar” durant la jornada d’avui.