TARRAGONA 21

Joan Martí Pla repeteix com a alcalde de Perafort amb majoria absoluta

Imatge del consistori de Perafort. Foto: Cedida.

Joan Martí Pla (Junts per Perafort i Puigdelfí) continuarà sent alcalde de Perafort després d’haver obtingut els cinc vots de la seva candidatura durant la sessió de constitució del nou ajuntament celebrada aquest matí al consistori perafortí. Per tant, repetirà doncs com a alcalde i ho farà mantenint la majoria absoluta que ja tenia en el darrer mandat.

En les eleccions municipals del 26 de maig, Martí Pla va obtenir cinc regidors, mentre que el PSC en va obtenir dos, ERC i Ciutadans van treure un regidor més cada un. L’equip de govern de Perafort i Puigdelfí estarà format per: Joan Martí Pla, Òscar Moya, Xavi Prim, Elisabet Albujar i Marc Gavaldà.

Joan Maria Sardà, reelegit alcalde de la Pobla de Mafumet

Joan Maria Sardà repeteix l’alcaldia amb majoria absoluta. Foto: Cedida.

Joan Maria Sardà ha estat elegit alcalde amb els nou vots de la seva candidatura i el vot en blanc d’ERC. El PSC, per la seva banda, no ha votat, en no prendre el seu representant possessió del càrrec, per motius personals. L’alcalde de la Pobla de Mafument ha estat reelegit, per majoria absoluta, en la sessió de constitució de l’Ajuntament celebrada aquest matí. El saló de plens del consistori pobletà, s’ha omplert de gom a gom per un nombrós públic que ha seguit la sessió.

L’alcaldia no és nova per a Sardà, ja que amb aquesta legislatura són 7 les vegades que és elegit alcalde des de l’any 1995. Aquests 24 anys d’alcalde fan que Joan Maria Sardà sigui un dels més veterans de les nostres comarques. A més, és un element destacable que des de 2003, sempre ha estat elegit per majoria absoluta.

Avui durant la seva presa de possessió Sardà ha volgut destacar que: «Ho vàrem dir durant la campanya i ho repetim ara, a la Pobla hi té cabuda tothom, sigui quina sigui la seva ideologia. Gent d’esquerres, de centre i de dreta, independentistes i unionistes, etc. L’Ajuntament és la casa de tots i ho seguirà sent. En els meus anteriors mandats com a alcalde, sempre he procurat que sigui així i he respectat  les ideologies i les discrepàncies de tothom. Defenso amb energia que aquesta és la casa de tots i de totes».

Així mateix, Joan Maria Sardà ha destacat també que: «El que importa és que cada dia millorem el que hem fet el dia anterior i que treballem amb honradesa, amb transparència, escoltant a la gent i sabent que estem aquí, no per defensar interessos particulars de partit o d’ideologia, sinó per treballar per a tots i cadascun dels habitants que estan aquí a fora, a les llars de la Pobla». Les paraules de Sardà han rebut l’aplaudiment de la sala, en la qual ha regnat un ambient de concòrdia, entre els grups municipals.

A partir d’ara, el nou equip de govern serà monocolor i estarà format pels nou regidors de la candidatura guanyadora, que són:

Joan Maria Sardà

Estefania Serrano

Gustavo Donoso

Tania Carretero

Sergi Moreno

Barbara Francesch

Mireia Morales

Martí Miravete

Llorenç Serrahima

Jordi Molinera i Alba Muntadas comparteixen l’alcaldia d’Altafulla

Jordi Molinera i Alba Muntadas (EINA) són els nous coalcaldes d’Altafulla. Foto: Cedida.

Jordi Molinera i Alba Muntadas són els coalcaldes d’Altafulla, després dels vots a favor de l’EINA, el PSC i ARA governaran amb majoria absoluta durant la legislatura 2019-2023. El partit EINA, la marca local d’Esquerra Republicana liderarà el municipidesprés d’haver guanyat les eleccions del passat 26 de maig. Els partits exclosos i que formaran part de l’oposició són Junts per Altafulla i Alternativa Altafulla, que fins ara assumia la passada legislatura.

L’EINA i els regidors del PSC i ARA han acordat «un govern republicà i de canvi».  Per tant s‘obre, un nou cicle polític a Altafulla liderat per la marca local d’Esquerra Republicana. Pel que fa a l’antic batlle, Fèlix Alonso, ha sigut el gran absent durant la jornada de constitució, tal com havia explicant anteriorment, l’ex alcalde no ha pres possessió de la seva acta de regidor i ha donat un pas al costat de la política local. La seva número 2 de moment, Montse Castellarnau, assumeix actualment el rol de portaveu d’Alternativa Altafulla ha volgut agrair la feina de l’antic batlle i ha destacat que «ha deixat el llistó ben alt», la seva formació perd l’alcaldia.

Durant les eleccions del 26 de maig, EINA va ser la primera força amb 4 regidors, seguit d’Alternativa en segona posició amb 4, Junts per Altafulla amb 2 regidors, PSC amb 1, a l’igual que ARA que també n’ha tret un regidor.

Les tres formacions (EINA-PSC-ARA) han pactat la redacció d’un Pla d’Acció Municipal que ha de prioritzar les polítiques socials i la participació ciutadana. Queda en incògnit com es formularà el govern de coalcaldia que té com objectiu repartir les competències d’alcalde de manera igual entre els dos regidors de l’EINA, Jordi Molinera i Alba Muntadas.

La localitat del Baix Gaià tindrà quatre noves regidories: Habitatge, Treball, Emprenedoria i Protecció Animal. Altafulla dona pas a un nou cicle polític amb l’entrada al govern de l’EINA, el PSC i ARA, després de vuit anys de mandat de Fèlix Alonso que deixa l’alcaldia i abandona la seva acta com a regidor.

Els 13 regidors i regidores de la nova Corporació són:

EINA-ERC

1. Jordi Molinera Poblet
2. Alba Muntadas Olivé
3. Daniel Franqués Marsal
4. Gemma Maymó Masip
5. Àlex Cañas Torres

Alternativa Altafulla

1. Montse Castellarnau Vicente
2. Marisa Méndez de Vigo Campos
3. Jaume Sánchez Hernández
4. Francesc Farré Camps

Junts per Altafulla

1. Héctor López Bofill
2. Xavier Rofas Gasulla

Candidatura de Progrés – PSC

1. María Inmaculada Morales Navarro

Ara Altafulla
1. Natalia Sanz Pijua

Andrea Palma

 

 

Eloi Calbet és elegit nou alcalde del Morell

Pere Guinovart, alcalde del Morell durant 27 anys, dona pas al nou batlle, Eloi Calbet. Foto: Cedida.

Eloi Calbet és el nou alcalde, després de 27 anys de Pere Guinovart al capdavant de l’Ajuntament. Calbet, cap de llista de Junts pel Morell, ha rebut els vots favorables dels regidors del seu grup, els d’Ara El Morell i el PSC, un total de set. El regidor de Ciutadans ha votat la seva pròpia candidatura, mentre que els tres de Compartim s’han abstingut.

En el seu primer discurs com a alcalde del Morell, Eloi Calbet ha remarcat que “el fet de presidir un Ajuntament molt fragmentat, amb cinc grups, fa més necessari que mai arribar a punts de consens i d’acord”. Així, tot i haver treballat amb un objectiu de màxima entesa que, per ara, no s’ha assolit, ha insistit que “avui no es tanca cap porta”. Finalment, a més d’agrair la confiança que Pere Guinovart ha dipositat en ell, així com el suport de família, amics, companys de partit i, sobretot, veïns i veïnes, ha expressat la seva voluntat de dirigir un Ajuntament obert: “Hem de governar de cara a la gent i no d’esquena”.

La votació per elegir l’alcalde s’ha dut a terme després que tots els membres de la nova corporació juressin o prometessin el seu càrrec de regidor o regidora: Eloi Calbet, Maria Jesús Valldosera, Judit Fernández i Mònica Casas de Junts pel Morell; Ramon Manyé, Teresa Bolaño i Albert Roig de Compartim; Pere Domingo i Rosa Maria Sánchez d’Ara El Morell; Francisco Palma de Ciutadans, i Alberto Ortega del PSC.

Tot seguit, quan Eloi Calbet ha promès el càrrec d’alcalde, s’ha produït un dels moments més emotius de la sessió plenària, ja que el batlle sortint, Pere Guinovart, li ha lliurat la vara d’alcalde, formalitzant així el traspàs en el càrrec.

Just abans de pronunciar el seu primer discurs com a alcalde, Calbet ha cedit la paraula als portaveus de tots els grups municipals, que han aprofitat per justificar el seu vot.

Ramon Manyé, de Compartim, ha manifestat que “comença una època en què la transparència, la concòrdia i les grans coalicions han de ser bàsiques perquè aquest Ajuntament funcioni”. Així mateix, ha justificat l’abstenció del seu grup dient que “no tenim un pacte signat, però esperem tancar-lo pròximament” i unir-se, d’aquesta manera, a l’equip de govern.

Des d’Ara El Morell, Pere Domingo ha expressat la voluntat del seu grup de “donar suport a la llista més votada” i ha assegurat que “treballarem de valent” pel municipi.

El regidor de Ciutadans, Francisco Palma, malgrat que s’ha votat ell mateix ha dit que “Eloi Calbet era la millor opció”, i ha destacat el fet que durant les negociacions “hi ha hagut concòrdia, respecte i saber estar, que és el més important”.

Finalment, Alberto Ortega, del PSC, ha defensat que “Eloi Calbet és l’alcalde que tocava”, i per això li ha donat el seu vot.

La sessió plenària de constitució de la corporació municipal s’ha iniciat a les dotze del migdia amb un parlament de l’alcalde sortint, Pere Guinovart, que ha volgut agrair el suport rebut durant la seva trajectòria com a batlle a morellencs i morellenques, treballadors del consistori, família i companys de viatge en general.

A la vegada, Guinovart ha tornat a incidir en els eixos principals de la carta que ha adreçat a la ciutadania per acomiadar-se’n, com el fet d’haver “convertit el municipi en el cap de comarca dels municipis d’interior”; la consolidació d’un “compromís mediambiental amb la realització, els darrers anys, de l’estudi de la qualitat de l’aire i la salut”, i el record pels presos polítics i exiliats, amb una “situació anòmala que viu el país que no ha de caure en l’oblit de la nova corporació”.

Així mateix, ha instat l’Ajuntament a treballar “pensant sempre en el Morell, i sobretot posant el focus en les persones”, a la vegada que ha demanat que “tothom sumi, i que la convivència entre totes les forces polítiques persisteixi”.

Alfons Garcia renova l’alcaldia de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

El Ple de l’Ajuntament està format aquest mandat per 6 regidors del PSC, 2 de JxCat, 1 de la FIC, 1 d’ERC, 1 de la CUP, 1 de Cs i 1 del PP. Foto: Cedida.

La sala de plens de l’Ajuntament de Vandellòs s’ha omplert aquest dissabte 15 de juny al migdia amb motiu de la celebració del ple de constitució del consistori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’elecció de l’alcalde. Després de la constitució de la mesa d’edat per part de la secretària i del jurament o promesa del càrrec de cadascun dels 13 membres que componen el nou ajuntament, arran dels resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig, ha tingut lloc la imposició de la medalla corporativa i el lliurament del pin institucional als nous representants municipals i tots els regidors han ocupat el seu escó.

Els integrants de la nova corporació municipal són, per part del PSC: Alfons Garcia,  Núria Ortiz, Maria José Gómez, Frederic Escoda, Diego Mauricio García i Lupe Capella;  per part de JxCat, Assumpció Castellví i Belen Lavilla; per part de la FIC, Maria Elidia López; per part d’ERC, Esmeralda Saladié (en substitució de Raquel Gené, que ha renunciat a l’acta de regidora); per part de la CUP, Sergi Saladié; per part de Cs, Tomás Díaz; i per part del PP, Silvia Pujol.

A continuació, s’ha declarat constituït l’Ajuntament per al mandat 2019-2023 i s’ha procedit a la votació de l’alcalde. El candidat del PSC a l’alcaldia, Alfons Garcia, ha obtingut un total de 6 vots; la candidata de JxCat, Assumpció Castellví, 2 vots; i la resta de candidats, 1 vot cadascun  (M.Elidia López, de la FIC; Esmeralda Saladié, d’ERC; Sergi Saladié, de la CUP; Tomás Díaz, de Cs; i Silvia Pujol, del PP).  Així doncs, tot i que el candidat socialista, Alfons Garcia, no ha obtingut la majoria absoluta, com que va ser el regidor que va encapçalar la  llista més votada al municipi, ha quedat investit alcalde i ha rebut el bastó de comandament a mans del president de la mesa d’edat, Frederic Escoda.

Després dels parlaments dels caps de llista de cadascun dels grups polítics que integren la corporació municipal, Alfons Garcia, ja com a alcalde, ha clos la sessió plenària extraordinària amb un discurs en què ha expressat la seva voluntat de governar amb una «política de proximitat, als problemes que preocupen en la vida quotidiana a la majoria dels veïns»; i amb una «política de mà estesa, de reunions amb els portaveus, més enllà de les que són preceptives institucionalment, perquè hi ha decisions que superen la tasca de govern diària».

En aquest sentit, ha afegit: «Cal que realment tots pensem en la polis (en la ciutat i la ciutadania), en les coses que afecten als seus pobladors, en la res publica (en allò públic), però fer-ho des d’una pràctica allunyada dels reduccionismes en què ha caigut el debat polític. Hem de ser capaços de confrontar idees i metodologies, sense apriorismes ni dogmatismes. És a dir, ens agradaria que aquest Ajuntament fos un referent de debat polític obert».

 

 

Fran Morancho és reelegit alcalde de Mont-roig del Camp

Fran Morancho ha estat proclamat alcalde de Mont-roig del Camp en un acte que ha reunit més de 200 persones. Foto: Cedida.

Fran Morancho ha estat proclamat alcalde de Mont-roig del Camp en la sessió constitutiva del nou consistori que ha tingut lloc aquest dissabte 15 de juny, al Teatre del Centre Polivalent de Miami Platja. Morancho, cap de llista del PSC- CP revalida el càrrec per segon mandat consecutiu gràcies al suport de 9 dels 17 regidors que conformen l’Ajuntament, els regidors i regidores del PSC-CP, del cap de llista de Plataforma Impulso Miami Mont-roig Vicente Pérez i de la cap de llista de Ciutadans Ibana Pacheco.

Per la seva banda, Francisco Chamizo, cap de llista del grup municipal Junts per Mont-roig Miami ha obtingut 3 vots, Irene Aragonès, cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya – Moviment d’Esquerres – Acord Municipal ha obtingut 3 vots. Després de prometre el càrrec, en el seu discurs d’investidura ha volgut agrair a totes les persones que l’han votat i les persones que ho han fet per altres opcions. Ha donat la benvinguda als nous regidors i regidores d’un ajuntament que per primer cop serà paritari.

En la seva intervenció, Morancho ha afirmat: “Vull seguir encapçalant un govern de tots i totes, i per a tots i per a totes. Porto al cor aquest municipi, de punta a punta, de nucli a nucli, totes les persones que hi viuen són la meva prioritat. I en aquest punt m’agradaria llençar un missatge important: el meu govern representarà, com ho ha fet aquests últims 4 anys, a tot el municipi de Mont-roig del Camp. Que ningú tingui cap dubte: el meu govern representarà a tot el municipi de Mont-roig del Camp”. En el seu discurs d’investidura també ha fet referència als pactes i ha afegit: “Com segurament sabeu, no s’ha pogut materialitzar finalment un acord de govern amb Esquerra Republicana. Però no voldria que aquest fet es portés a confusió. Que finalment no formin part del govern no significa que estigui deixant fora el que representa en nucli de Mont-roig».

A més, ha afegit que “Aquests eixos de treball que seguirem des del govern se sumen a la gestió ordinària i als grans reptes que tenim al davant, alguns d’ells tan importants com seguir executant l’avinguda de Barcelona amb noves fases; l’eliminació de la via del tren i la creació d’una via verda; la revitalització al Nucli Antic; acabar els projectes del Pla de Barris; executar els projectes pendents del centre sociocultural i la Plaça de Miramar de Mont-roig, els parcs del Casalot i Costa Zèfir o al Club de Mar; seguir millorant l’educació i els centres educatius; la construcció del nou institut; o seguir millorant les urbanitzacions”. Prèviament, els 17 regidors electes han constituït el nou consistori amb el jurament o promesa del càrrec.

 

Jordi Vinyals, de nou alcalde de la Selva del Camp

Les dues formacions, ERC i PSC, que han governat durant el darrer mandat repeteixen el pacte i donen continuïtat al seu projecte. Foto: Cedida.

Els vots dels quatre regidors del Partit dels Socialistes (PSC-JpS-CP) i els tres d’Esquerra Republicana (ERC-AM) han convertit aquest matí al republicà Jordi Vinyals de nou en alcalde de la Selva del Camp. L’acord entre les dues formacions revalida el projecte que ja es va establir fa quatre anys al municipi i que les ha portat a governar en coalició al llarg del darrer mandat.

Els detalls de l’acord de govern preveuen que Vinyals ocuparà l’alcaldia durant el primer any de mandat, cedint a continuació el lideratge municipal durant dos anys al cap de llista socialista, Josep Masdeu, el qual es preveu que retorni l’alcaldia novament als republicans pel quart any de govern.

El nou alcalde ha destacat durant el seu parlament la necessitat de treballar en benefici del poble i de les seves persones, tot remarcant la tasca realitzada al llarg del darrer mandat per un equip del qual n’ha valorat sobretot «el compromís i la bona entesa» més enllà de les sigles i dels colors de cada partit. En aquesta mateixa línia, Vinyals també ha anunciat la creació d’una nova regidoria d’Igualtat, Transparència i Participació Ciutadana, a més de repassar alguns dels projectes que s’esperen completar en els pròxims anys, com ara l’ampliació de la residència d’avis, els nous programes d’habitatge, l’ampliació dels projectes educatius i socials, la creació d’un teatre d’ús públic o el foment de les accions mediambientals.

A banda d’ERC, també han presentat candidatura a l’alcaldia Junts per la Selva i CUP-AMUNT, que entra per primera vegada en el consistori selvatà. Josep Maria Puig (JxS) ha lamentat que no s’hagi facilitat a la seva formació crear un govern sobiranista amb ERC i la CUP que deixés fora del poder el PSC; mentre que Inès Fort (CUP) ha anunciat una oposició constructiva i una nova manera de fer política a l’Ajuntament, a més de recriminar als socialistes el seu posicionament en l’aplicació del 155. Finalment, Josep Masdeu i Enric Roberto, com a portaveus del PSC i d’ERC, respectivament, han valorat la majoria d’esquerres que forma la seva coalició, el compromís d’ambdós partits de treballar per un projecte municipal similar i també que les urnes hagin validat l’acord i el projecte de govern que van compartir durant el darrer mandat

Camí Mendoza renova l’alcaldia de Cambrils

L’alcaldessa ha afirmat que continuarà tenint la porta oberta per escoltar i dialogar amb tothom. Foto: Cedida.

Camí Mendoza ha estat investida alcaldessa de Cambrils amb els vots a favor de 6 regidors d’ERC, 3 de Junts per Cambrils i 3 de NMC. En el Ple de Constitució de l’Ajuntament, celebrat aquest migdia, també han pres possessió del càrrec els 21 membres que formen la corporació municipal pel mandat 2019-2023.

L’alcaldessa ha afirmat que continuarà al servei de la ciutadania, amb la porta oberta i disposada a escoltar i dialogar amb qualsevol veí o veïna, càrrec electe o treballador. Mendoza ha assegurat que governarà per millorar el dia a dia de tots els cambrilencs i cambrilenques, impulsant les polítiques socials  que siguin necessàries, impulsant polítiques que revitalitzin l’activitat  econòmica del municipi i apostant fermament per impulsar el patrimoni cultural cambrilenc”.

“Governaré per a totes les cambrilenques i cambrilencs: per implementar nous projectes socials i de benestar; per prendre decisions en l’àmbit econòmic que permetin que Cambrils sigui una ciutat atractiva per invertir i per crear ocupació; per continuar dirigint les finances municipals amb rigor i honestedat. Per governar amb humanitat i humilitat amb la convicció que Cambrils ha de ser un referent al territori en serveis i en qualitat de vida, i per posar les bases d’un municipi republicà defensant la justícia social, la igualtat i la llibertat, ha explicat l’alcaldessa.

Regidors i regidores del nou mandat

ERC (6)

Camí Mendoza Mercè

Alejandro García Muñoz

Cinta Ballesté Aran

Eduard Pellicer Sabaté

Hélène Arcelin Zabal

Jaume Gila Pliego

Ciutadans (4)

Juan Carlos Romera Gil

Santiago Gámez Moreno

Patricia de Miguel Ladreda

Yolanda Burgos Vena

PSC (4)

Ana López Vázquez

Josep Maria Vallès Recasens

Yolanda Quílez Castán

Ingrid Duch Sanz

Junts per Cambrils (3)

Josep Lluís Abella Hortoneda

Marta Borràs Donato

Joan Maria Artigau Príncep

NMC (3)

Oliver Klein Bosquet

Enric Daza Micol

Natalia Pleguezuelos Berlanga

PP (1)

David Chatelain

Pere Segura es converteix en el nou alcalde de Vila-seca

Imatge de Pere Segura durant la presa de possessió de la nova Corporació Municipal a Vila-seca. Foto: Cedida

Pere Segura és el nou alcalde de Vila-seca i substitueix a Josep Poblet, antic batlle del municipi. El candidat de Vila-seca Segura-Junts ha aconseguit ser investit gràcies als vots favorables dels dos regidors del PSC, així com l’abstenció de Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca, després que la seva formació es quedés lluny de les majories absolutes aconseguides pel seu antecessor.

L’arribada de Segura a l’alcaldia de Vila-seca no ha estat, ni de lluny, tan plàcida com les que protagonitzava Josep Poblet amb les seves sis majories absolutes consecutives. Tot i guanyar a les urnes el passat 26 de maig, els vuit regidors aconseguits –a tres de la majoria absoluta- resultaven insuficients per poder governar amb comoditat. Finalment, el PSC, no sense un motí intern d’última hora quan la majoria de militants locals va signar un comunicat en contra del pacte, entrarà a formar part del govern encapçalat per Vila-seca Segura-Junts.

I, malgrat això, amb el suport dels dos regidors socialistes, els exconvergents de Vila-seca Segura es queda a un de la majoria absoluta i haurà de governar en minoria. Àmplia, però minoria. La quadratura del cercle ha arribat amb les abstencions en el ple d’investidura de Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca –vinculada a ERC-. Un bon senyal, en paraules del mateix alcalde electe, que veu esperançat com s’obre la possibilitat d’arribar a acords amb aquestes dues formacions. Al davant tindrà a C’s, que ha votat el seu cap de files, Juan Antonio Ramírez, que encapçalarà l’oposició gràcies als cinc regidors obtinguts en els comicis.

Conscient de la complexitat d’aquest trencaclosques polític, Segura ha fet un discurs d’investidura marcat per les referències a la diversitat i pluralitat dins del municipi, presentant el seu projecte com a «obert a tothom» i a «totes les sensibilitats». En aquest sentit, ha advocat per la «multilateralitat i el consens» com els «ingredients» del treball diari del nou govern. «No serà el camí més ràpid, però és el que ens farà arribar més lluny», ha assegurat.

Sota l’atenta mirada de Josep Poblet, l’encara president de la Diputació de Tarragona que aquest dissabte al migdia deixa l’alcaldia després de 26 anys, Segura s’ha emocionat quan, al final del seu discurs, ha recordat el seu besavi, Jaume Xatruch, que també va ocupar el càrrec «en temps bastant més complicats». L’alcalde electe i el sortint s’han fos en una abraçada quan s’ha aixecat la sessió.

La crida de Segura al consens ha trobat el seu eco a l’oposició. Ramírez ha reconegut que el «diàleg constant» haurà de ser un dels principals signes pels quals s’haurà de guiar l’acció de govern. El líder de C’s s’ha compromès a fer l’Ajuntament «governable» i ha advocat per posar els «interessos del poble abans que els del partit». Tant Ramírez com el portaveu de Vila-seca en Comú, Mario Téllez, han tingut paraules de reconeixement dirigides a Poblet. El regidor dels comuns ha recordat que han rebutjat l’oferta de Segura per formar part del govern i s’ha mostrat partidari d’assolir «consensos».

Més crític s’ha mostrat Josep Forasté, de Decidim Vilaseca, que com altres regidors republicans i dels comuns ha promès el càrrec de regidor per imperatiu legal –no així Segura, que s’ha limitat a prometre-. Ha retret als governs anteriors de poblet actuar de forma «absoluta». En un discurs en el qual ha intercalat català i castellà, com ha fet el portaveu de C’s, el socialista Ivan Navarro, ha inscrit en un «moment històric» el pacte tancat amb els excovergents. «Hem volgut fer un salt endavant i participar en el govern municipal per ser protagonistes del canvi després de més de 30 anys a l’oposició», ha subratllat.

Aquests són els nous regidors que formen part de l’Ajuntament de Vila-seca:

– Per Vila-seca Segura (8 regidors): Pere Segura,  Manuela Moya, Josep Toquero, Lucía Teruel, Cristina Cid, Xavier Farriol, Àngels Poblet i Esmeralda Núñez.

Per Ciudadanos (5 regidors): Juan Antonio Ramírez, David García-Miguel, Concepción D. Insa, Sandra González i Miguel Ángel Hidalgo.

Per Vila-seca en Comú (3 regidors): Mario Téllez, Núria Miret i Carlos Cercós.

Per Decidim Vila-seca (3 regidors): Josep Forasté, Pineda Vaquer i Robert Rodríguez.

Pel Partit dels Socialistes de Catalunya (2 regidors): Iván Navarro i Anabel Margalef.

ACN

 

Eduard Rovira escollit novament alcalde de Torredembarra

Imatge de la corporació municipal junt amb l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. Foto: Anna F. – Aj. Torredembarra

Eduard Rovira Gual (ERC) ha sigut escollit nou alcalde de Torredembarra per majoria absoluta amb els vots favorables del seu grup municipal (9) en el ple extraordinari que s’ha dut a terme aquest 15 de juny, al migdia, i en el qual ha quedat constituïda la nova Corporació Municipal per al mandat 2019-2023.

Els grups del PSC i JxCAT no han presentat candidatura i s’han abstingut en la votació al candidat Eduard Rovira, mentre que Cs han presentat Antonio Cruz com a candidat, obtenint els vots del seu grup (3).
Eduard Rovira ha escollit la següent fórmula per a prometre el càrrec: «Prometo per la meva consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec d’alcalde de Torredembarra, per imperatiu legal, amb lleialtat al rei, i respectar i fer respectar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. I manifesto el ferm compromís amb els valors republicans i declaro que continuaré treballant en la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada».
En el discurs d’investidura com a nou alcalde, Eduard Rovira ha destacat que el nou govern actuarà amb positivitat i prudència. També ha estès la mà a les aportacions dels grups municipals a l’oposició, especialment al PSC amb qui ERC ha compartit govern junt amb l’ABG en l’anterior mandat. Ha finalitzat la seva intervenció demanant la llibertat dels presos polítics i assenyalant que treballaran dia a dia amb els valors republicans per a Torredembarra i Catalunya.
Núria Batet (ERC): Ha ressaltat que aportaran els valors del republicanisme a la política municipal i que estaran en contacte constant amb les persones. També ha mostrat agraïment als companys de govern del darrer mandat.
Vale Pino (PSC): Ha explicat que per lleialtat al passat i per coherència s’han abstingut en la votació de la candidatura d’Eduard Rovira. Tot i així, ha assenyalat que tornaran a estendre la mà i continuaran treballant pel progrés i la normalitat institucional, essent tan aplicats a l’oposició com al govern.
Antonio Cruz (Ciutadans): Ha demanat al nou govern que tingui en compte també els vots que no són del govern i també diàleg perquè Torredembarra sigui pionera al territori.
Anna Magrinyà (JxCAT): Ha explicat que inicia el mandat amb la intenció de ser crítics i també amb la voluntat de ser positius, fent una oposició sensata i positiva.

Jordi Llopart repeteix com a alcalde de Creixell

Llopart esdevé alcalde per tercera legislatura consecutiva. Foto: cedida.

Jordi Llopart renova per tercera legislatura consecutiva el seu càrrec com alcalde de Creixell. El ple de constitució i presa de possessió de la nova Corporació Municipal de l’ajuntament de Creixell ha sigut sense cap incidència. A l’inici de l’acte s’ha constituit la Mesa d’Edat que ha estat formada pel regidor Juan Lara com a regidor de més edat (PSC) i per Jaime Serret com a regidor més jove (PP).

Jordi Llopart i Senent, ha sigutt escollit i proclamat novament alcalde de Creixell per 5 vots favorables dels 11 membres que formen la  Corporació municipal de l’Ajuntament de Creixell. Llopart ha obtingut 5 vots favorables, la candidata del PSC Montse Muñoz 3 vots favorables i el regidor del PP Jaime Serret 2 vots favorables. També hi ha hagut 1 vot nul. L’alcalde ha estat proclamat sense majoria absoluta.

La regidora del PSC Montserrat Muñoz ha tret tres vots, els equivalents al seu grup municipal i el regidor del Partit Popular, Jaime Serret Simó ha tret dos vots. Muñoz ha fet una extensa explicació del motiu de presentar-se a les eleccions. Una regidora del PP, la segona de la llista, també ha fet un agraiment a l’electorat.

Junts per Creixell governarà en coalició amb ERC i la regidora independent de la FIC-Units per Creixell, que li atorguen la majoria absoluta a l’ajuntament (sis vots d’onze totals). A l’anterior mandat es va verificar un pacte entre Llopart i la regidora de la FIC, Pili Romero, que van governar en minoria i amb suports puntuals d’ERC, després que els dos regidors republicans abandonéssin el govern municipal poc temps després de començar la legislatura l’any 2015. Ara, el pacte amb ERC i la FIC es consolida i dona estabilitat al nou govern municipal. El PSC i el PP quedaran a l’oposició.

El nou Cartipàs municipal quedarà definit de la següent manera:

Jordi Llopart (JxC): Alcaldia, Hisenda, Serveis i Governació.

  • Pilar Romero (FIC): 1a tinent d’alcalde. Festes, Gent Gran, Ensenyament i Joventut.
  • Jordi Moliné (ERC): 2n tinent d’alcalde. Urbanisme i Recursos Humans.
  • Sílvia Farrero (JxC): 3a tinent d’alcalde. Turisme, Comerç i Medi Ambient.
  • Francesc Sentís (JxC): Esports, Cultura i Patrimoni.
  • Chelo Picón (ERC): Igualtat i Atenció Social.

Així doncs el Ple de la Corporació municipal de l’ajuntament de Creixell per aquesta nova legislatura 2019-2023 estarà format per 3 regidors de Junts per Creixell, 3 regidors del PSC, 2 regidors del PP, 2 regidors d’ERC i una regidora de la FIC-Units per Creixell.

La sala de Plens de l’Ajuntament de Creixell s’ha omplert de gom a gom de veïnes i veïns que han volgut assistir a l’esdeveniment. Al final de l’acte els nous membres de la Corporació Municipal s’han fet una fotografía de família de tot el Consistori. Els nous regidors i regidores han rebut la tradicional insígnia d’or de la Vila de Creixell.

Ricomà: ‘Estenc la mà a tots els partits polítics’

Centenars de persones s’ha reunit a les portes de l’Ajuntament pep donar suport a Ricomà

‘Avui comença una nova època per Tarragona, que volem propera, justa i cohesionada, on ningú s’ha de sentir de fora. Tarragona vol mirar endavant. Tenim l’obliagació d’obrir l’Ajuntament a l’esperança’. Així ha acabat el seu parlamet d’investidura el nou alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Clarament emocionat, Ricomà ha ‘estès la mà als grups de l’oposició’ que no l’han votat ‘per tal de treballar conjuntament’ i no s’ha oblidat dels ‘presos polítics i exiliats’. A l’inici ha saludat les autoritats presents, sense deixar els presidents de l’Òmnium Cultural i ANC.

Ricomà ha agraït les persones ‘que han fet possible que avui sigui alcalde’, especialment als grups polítics ‘que han fet possibl el canvi a Tarragona i als que no els han votat els ha dit que també comto amb vostès. Tarragona és de tothom. Els estenc la mà, i trobarem espais de treball compartit’. Ser alcalde de Tarragona ‘és un dels honors mes grans que la vida m’hagi pogut donar’, ha destacat.

Ha recordat especialment la immigració, els atacs homòfobs i contra les dones i contra els animals, fent bones les línies directrius dels seus socis d’ECP i del suport extern de les CUP: ‘Al segle XXI, Tarragona rep gent de gairebé tot el món, s’hi parlen centenars de llengus diferents. Som davant una enorme oportunitat col.lectiva, i si sabem mobilitzar somnis i tenir ciutadans crítics serà positiu’. La cohesió és l’eix de la seva política: ‘A través de la identitat comuna podrà Tarragona definit el seu futur, que té en la llengua catalana el màxim exponent’.

I ha desgranat què sustentarà les línies de treball i com s’enfrontaran al retorn de formacions i mentalitats neofeixistes: ‘Honestedat, participació, transparència, cohesió i respecte a la diversitat. Davant l’avenç de la intransigència hi posarem el respecte a tothom  Ens enfrontarem al masclisme, al racisme, a l’homofòbia, al maltractament dels animals, a la censura i a la repressió. Defensarem vies polítiques posant per davant el respecte als drets humans, al dret del poble català a dirimir democràticamet quin és el futur que volem per la nostra nació’. Finalment, ha situat la cultura com ‘la millor eina de transformació per la ciutat i de projecció a l’exterior. L’accés a la cultura ha d’arribar a tots els racons de la ciutat’. I ha acabat citant el polític i escriptor republicà tarragoní Antoni Rovira i Virgili.

Soraya Rodríguez

 

Pere Granados, reelegit alcalde de Salou

    Pere Granados (Sumem per Salou) alcalde de Salou des de 2009. Foto: Tarragona 21

Pere Granados (Sumem per Salou) repeteix com alcalde de Salou per majòria simple, en ser el candidat més votada amb 7 escons. Des de 2009,  Granados és acalde de Salou. Després de ser escollit com a alcalde s’ha apropat al públic i ha donat les gràcies a tots els salouenses por tornar-lo a reelegir.

La jornada de constitució de l’Ajuntament s’ha viscut sense cap mena de problema i els 21 regidors de Salou han jurat el càrrec. Per tant, l’Ajuntament queda de la següent manera: Sumem per Salou 7 escons i governarà durant  4 anys per majòria simple, PSC amb 5 escons, seguit d’ERC amb 4 escons, C’s amb 4 i per últim, el PP amb 1 escó. .

En el seu discurs d’investidura ha agraït la confiança en el seu projecte, també ha mencionat l’honor d’estar acompanyat pels seus regidors en el nou mandat 2019-2023. Entre d’altres, ha destacat que exercirà el càrrec amb ‘el màxim compromís’. A més, durant el seu discurs, variant el castellà i el català, ha explicat que durant aquests quatre anys Salou viurà ‘transformacions urbanes, afavorint l’ocupació i el progrés’. Ha finalitzat la seva intervenció amb un: Visca Salou!

Tots els regidors han felicitat al reelegit alcalde, s’han mostrat oberts al diàleg per les pròximes reformes i propostes  que tirarà endavant l’Ajuntament de Salou. D’altra banda i amb més detall, el candidat del PP, Mario García, ha destacat que la seva oposició serà “responsable, rigorosa i atenta, amb vocació de servei”.

Per la seva part, el portaveu de C’s, Pere Lluís Huguet, ha considerat que “exerciria la tasca de lleial oposició, i donant suport a totes aquelles reformes que fan falta i demana Salou”.

Pel que fa a Esquerra Republicana, han promès donar suport al nou Ajuntament pel procés nacional, fent menció a Francesc Macià i els creadors del partit. També han promés per la independència i el republicanisme. El nou regidor d’ERC, Marçal Curtó, ha recordat també a Alexandre Boquet, antic cap de llista d’ERC, parlant des del seu sentiment de justicia. “Una persona noble, justa i sincera. En el nostre record ens quedaran les seves ganes de viure” ha destacat el regidor Marçal Curtó.

El portaveu del PSC, David González, durant la seva intervenció ha mencionat que els seus regidors i regidores “vetllaran perquè l’Ajuntament treballi pels interessos de Salou”, i que “restem oberts al diàleg amb tots els grups i amb la societat salouenca”.

Imatge conjunta dels 21 regidors de Salou. Foto:Tarragona 21.

Sumem per Salou, governarà finalment en solitari sense el suport de cap dels partits, però pendent d’ERC. Durant les eleccions va aconseguir una participació del 55,15% de la població amb un total de 8.654 vots.

Andrea Palma

Ricomà, investit alcalde de Tarragona

Ricomà, amb la vara de comandament

Hi ha força expectació per seguir la investidura de Ricomà

Ricomà amb Ballesteros

Pau Ricomà ha estat investit alcalde de Tarragona poc abans de la una del migdia i en primera votació aquest matí en una jornada històrica ja que l’ha convertit en el primer alcalde d’ERC en vuitanta anys. Tarragona ha estat governada des de la represa de la democràcia municipal per socialistes i convergents i per cap altra formació.

Ricomà ha aconseguit els vots esperats, catorze, mentre Jose Fèlix Ballesteros, José Luís Martín i Rubén Viñuales han aconseguit els vots dels seus regidors. L’han votat ERC -set vots-, ECP -dos-, Junts x Tarragona -tres- i la CUP -dos-.

Ricomà ha promès i ‘per imperatiu legal’ al rei i a la Constitució, i per expressió democràtica ‘manifesto ferm compromís amb els valors de la república, seguiré treballant x una Catalunya lliure, pròspera i seguirem lluitant per la llibertat dels presos i pel retorn dels exiliats’.

Els nou regidors que li han donat suport han seguit un model semblant, recordant els presos i exiliats.

Hi havia força expectació i s’ha habilitat la rotonda situada a l’avantsala del saló de plens amb pantalles de vídeo, perquè el públic pugui seguir la jornada. Una quarantena de periodistes estan acreditats. Hi ha hagut corredisses per agafar seient. Abans de la sessió s’han sentit crits de ‘Llibertat presos polítics’.

De 1979 a 1989 va governar el socialista Josep Maria Recasens; el va seguir el convergent Joan Miquel Nadal amb un llarg mandat de divuit anys, fins que en 2007 van guanyar les eleccions de nou els socialistes i Josep Fèlix Ballesteros va accedir a l’alcaldia.

Als set vots d’ERC se li sumaran els tres de Junts x Tarragona, els dos d’ECP i els dos de la CUP, que li otorgaran la majoria absoluta de 14 vots, sobre 27 regidors. ERC iniciarà mandat governant amb ECP, en un acord segellat divendres, i obert a l’entrada de la CUP.

Entre els assistents, destaca la presència del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, Sr. Eusebi Campdepadrós, primer secretari de la mesa del Parlament de Catalunya, Jordi Salvador i Joan Ruiz diputats al Congrés i Santi Castellà, senador.

La sessió s’ha iniciat a les 12h com la constitució de la Mesa d’Edat, formada pel secretari general de l’Ajuntament, el conseller de més edat, Manel Castaño, i el de menys edat, Mario Soler.

Acte d’En Comú Podem a les portes de l’AjuntamentD’altra banda, En Comú Podem ha protagnitzat un acte a les portes de l’Ajuntament recordant les víctimes de la violència de gènere.

Tarragona no és independentista

Després de la proclamació de Pau Ricomà com alcalde de Tarragona, s’ha donat pas als discursos dels portaveus dels diferents partits polítics amb representació a l’Ajuntament. Ha començat parlant Elisa Vedrina, del PP, donant l’enhorabona i molta sort a Pau Ricomà, però, això sí, recordant-li que «des del PP no permetrem que Tarragona deixi de ser una meravellosa ciutat per a convertir-se en un instrument més a favor del procés dels presos polítics» . Elisa vol deixar clar que el pacte que li ha portat a ser alcalde a Ricomà «és un pacte entre populistes i independentistes», a aclarit entre algunes esbroncades del públic assistent. També ha volgut recalcar que «les normes jurídiques no són inamovibles però la seva modificació és incompatible amb la seva infracció», comentari al que Dídac Nadal candidat de JuntsxTgn, assegut al darrere d’Elisa, ha reaccionat amb un gest de no estar-hi massa d’acord. «El 60% de la població tarraconense no és independentista» i «esperem que aquest mandat no es converteixi en una competició per a veure qui és més independentista i radical», són alguns dels comentaris més rellevants d’Elisa que la majoria del ple no ha pres amb molta simpatia.

«Hem fet fora la màfia»

Laia Estrada portaveu de la CUP, ha continuat amb el seu discurs defensant el seu pacte amb ERC, al·ludint al fet que Pau Ricomà va acceptar les seves propostes polítiques i assegurant que «hem fet fora la màfia» fent referència a l’equip de Ballesteros qui «ha estat malgovernant Tarragona durant 14 anys», segons la Laia, qui ha respòs al famós ‘pacte d’odi’ que li han encomanat a la CUP i els altres partits independentistes tot dient que «res més lluny es tracta d’un pacte d’amor a Tarragona», ha aclarit Laia sota les rialles del públic.

Regidors de l’Ajuntament de Tarragona al complet. Foto: Cedida

«Pacte de l’odi»

Rubén Viñuales, per la seva banda, ha volgut contestar a la Laia Estrada afirmant que el que estan portant a terme és un ‘pacte d’odi’ i ho ha fet referint-se a a una contesa succeïda entre una simpatitzant d’ERC que, assegura haver-li insultat fortament mentre anava amb la seva dona i la seva filla de 4 anys amb desqualificatius com «fill de puta» o «fora, merda». Rubén exigeix al nou alcalde acabar amb aquestes conductes i ha afirmat que «Tarragona ha anat de Guatemala a Guatepeor». Rubén ha volgut donar un repàs a tots els partits que conformen el pacte del nou govern amb sentencies molt polèmiques com la que li ha fet a als ‘comuns podem’ que assegura haver traït el partit i els seus votants en acceptar la coalició. Viñuales a s’ha dirigit a Dídac Nadal, també, recordant-li que «vostè ha dit que no és un tema de cadires pel que no entra al govern, vostè no entra al govern perquè li han dit públicament que no el volen al govern». I ha finalitzat amb una petita advertència a Pau Ricomà «si al seu mandat no pensa només en Tarragona, ens hi trobarà, i de quina manera ens trobarà», referint-se als assumptes ideològics i de banderes a les que Rubén assegura que ERC es dedica deixant de banda la vertadera política.

«Una ciutat republicana»

Xavier Puig, portaveu del grup municipal ERC a Tarragona, deixa clar, per la seva banda, que esperen una Tarragona republicana on cada persona sigui amo i propietari del seu destí, aspecte que curiosament desentona amb els resultats electorals obtinguts els quals han nomenat alcalde al Sr. Fèlix Ballesteros per número real de vots i, que després dels pactes corresponents, ha acabat sent-ho Pau Ricomà, paradoxa que crida bastant l’atenció.

Comiat a Ballesteros

Sandra Ramos ha finalitzat els discursos com a portaveu del PSC de Tarragona explicant que el partit socialista ha votat a Ballesteros com a alcalde perquè «així ho han decidit la majoria dels ciutadans de Tarragona a les eleccions del 26M».També ha recordat que el PSC és el partit que realment avoca per la democràcia, la justícia social, les llibertats, la igualtat, el catalanisme polític i un partit inclusiu que defensa realment un estat de benestar amb serveis públics que es torna «l’únic patrimoni dels qui no tenen patrimoni». Per últim, Sandra ha dedicat unes emotives paraules de comiat al ja ex alcalde de Tarragona Jose Fèlix Ballesteros sota un aplec d’aplaudiments del públic de dins i fora del ple.

En acabar amb els discursos, Pau Ricomà ha volgut treure el cap al balcó de l’Ajuntament per atendre a tots els ciutadans que romanien a la Plaça de la Font expectants per la seva aparició i que l’han rebut sota aplaudiments i ovacions i amb el càntic dels Segadors i banderes independentistes. Tot un espectacle que crida al fanatisme més pur, aquell que catalanistes i fidels seguidors de l’esquerra republicana que avui governa, es dediquen a jutjar de forma ferma quan es tracta de nacionalisme espanyol. Una altra paradoxa viscuda avui a l’investidura de l’Ajuntament de Tarragona.

Espectadors a la Plaça de la Font rebent a Pau Ricomà. Foto: Soraya Rodríguez

Tarragonins i tarragonines cantant l’himne dels segadors. Foto: Soraya Rodríguez

Si voleu seguir el ple al complet ho podeu fer clicant a aquest enllaç de l’Ajuntament de Tarragona.

Soraya Rodríguez

Ricomà i Carla Aguilar segellen l’acord d’un Ajuntament que prioritzarà la proximitat amb la ciutadania

au Rixomà i Carla Aguilar, encaixant la mà davant un mural simbòlic de la guerra civil

Pau Ricomà (ERC) i Carla Aguilar Cunill (En Comú Podem) han fet l’encaixada de mans que segella l’acord al qual han arribat les seves formacions per formar un pacte de govern a Tarragona que posarà fi a dotze anys de mandat del PSC.

L’acord prioritzarà la proximitat de l’Ajuntament amb les persones i les entitats, un dels dèficits mes grans que ambdues formacions han posat damunt la taula en campanya electoral i que fins i tot privadament han reconegut els prois socialistes.

En una trobada a l’Antiga Audiència han exposat els tretze punts de l’acord programàtic que permetran que aquest dissabte Pau Ricomà esdevingui alcalde de la ciutat, també amb el suport en la investidura de Junts per Tarragona i la CUP, que per ara no entraran al govern.

L’encaixada de mans s’ha fet davant el conegut mural de la guerra civil en què hi ha unes crides a favor de Largo Caballero, Lenin i la UGT.

També han informat del nou cartipàs municipal, format per sis grans àrees: presidència, territori i sostenibilitat, serveis generals i govern obert, ciutadania, desenvolupament econòmic i educació.

En una trobada a l’Antiga Audiència han exposat els tretze punts de l’acord programàtic que permetran que aquest dissabte Pau Ricomà esdevingui alcalde de la ciutat, també amb el suport en la investidura de Junts per Tarragona i la CUP, que per ara no entraran al govern. També han informat del nou cartipàs municipal, format per sis grans àrees: presidència, territori i sostenibilitat, serveis generals i govern obert, ciutadania, desenvolupament econòmic i educació.

Ricomà ha assenyalat que el primer que volen fer és “saber com està cada cosa” per tal “d’aturar una decadència urbana manifesta” de l’espai i equipaments públics. Ha parlat de cosir, rehabilitat i regenerar la ciutat. Fins i tot fent una auditoria de cada àmbit. Aguilar ha destacat que impulsaran “una política més honesta, més propera a la ciutadania i més enfocada a la política petita, la del dia a dia”.

El primer punt de l’acord programàtic és el “compromís en defensa de la convivència, la pluralitat democràtica, els valors republicans, les llibertats civils i democràtiques i la memòria històrica”. Seguidament es parla de l’organització de la ciutat en ‘consells de districte’, que han de ser “l’instrument formal i estable de participació ciutadana i de descentralització de la presa de decisions”. Aquesta tasca l’assumirà la republicana Paula Varas.

L’àrea de presidència la dirigirà Pau Ricomà, que assumirà també les conselleries de Cultura i Festes. Urbanisme serà per a un dels homes forts d’ERC, Xavier Puig, que coordinarà la macroàrea de Territori i Sostenibilitat. Pel què fa a equipaments, l’acord parla de recuperar el Banc d’Espanya per fer-hi un centre cívic, així com estudiar propostes de futur per al Fortí de la Reina, l’edifici municipal de la plaça Imperial Tàrraco, la Tabacalera o el preventori de la Savinosa. Un altre membre important dels republicans, Jordi Fortuny, assumirà la vessant econòmica de l’Ajuntament dirigint l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert.

Protagonisme per als comuns

Per als comuns queda la vessant més social. Carla Aguilar Cunill coordinarà l’àrea de ciutadania i assumirà la conselleria de Serveis Socials, però també les tasques vinculades amb el feminisme i LGTBIQ+, una qüestió que portaven al seu programa electoral. Es tracta d’una àrea que tindrà molt pes en el govern, segons han assegurat, i que preveu en l’acord programàtic “fer de la lluita contra qualsevol tipus de discriminació una prioritat de l’Ajuntament”. En l’àrea de ciutadania també s’hi inclou Habitatge, que assumirà l’altre regidor d’ECP, Herman Pinedo. Entre els aspectes a desenvolupar hi ha les mesures contra l’emergència habitacional, incrementar l’IBI dels pisos buits als grans tenidors o realitzar un cens de pisos buits. A més, el nou govern preveu destinar el 30% de pisos de nova obra a habitatge social i desenvolupar promocions públiques de lloguer i compra.

Una altra conselleria que en els darrers any ha agafat protagonisme a Tarragona és la de Turisme, que es quedarà la republicana Laura Castel, que coordinarà l’àrea de Desenvolupament Econòmic. Mary López l’acompanyarà a Comerç i Esports. Finalment, l’àrea d’Educació serà per a Manel Castaño, que dirigirà Seguretat Ciutadana i Protecció Civil.

Possible entrada de la CUP

Ricomà i Aguilar no han descartat que en el futur la CUP entri en el govern. “No tenim cap inconvenient en parlar-ho, tot el que es faci s’anirà decidint en conjunt”, ha exposat el futur alcalde. A més ha indicat que “el cartipàs sempre és provisional”, davant la possibilitat que es modifiqui properament. De fet, en l’acord programàtic d’ERC i ECP també hi ha els cinc punts que va exigir la CUP per votar la investidura de Ricomà. El republicà també ha agraït als militants cupaires i als de Junts per Tarragona el suport per facilitar el nou govern. Finalment Aguilar ha posat en valor que tenen “una nova forma de fer política” que consistirà en la transparència de les actuacions que desenvolupin.

ACN – Redacció

L’Ajuntament tindrà regidories de defensa dels animals i de feminisme

Imatge dels nou regidors que formaran l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, a l’Antiga Audiència, darrere la maqueta de Tarraco. Foto: Eloi Tost

La distribució del nou cartipàs municial de l’Ajuntament de Tarragona, distribuït d’acord amb el pacte entre ERC i ECP, dibuixa que les grans àrees, potser les de més pes, quedaran en mans dels regidors republicans Jordi Fortuny, Xavier Puig i Laura Castell, mentre ECP gaudirà de la gran àrea de serveis socials i habitatge, i de dues de novedoses: defensa dels animals i feminisme. El cartipàs queda així:

Alcalde: Pau Ricomà i Vallhonrat (ERC)
Primera Tinent d’Alcalde: Carla Aguilar i Cunill (ECP)
Segon Tinent d’Alcalde: Jordi Fortuny i Guinart (ERC)
Tercer Tinent d’Alcalde: Xavier Puig i Andreu (ERC)
Quarta Tinent d’Alcalde: Laura Castel i Fort (ERC)
Cinquè Tinent d’Alcalde: Paula Varas i González (ERC)
Sisena Tinent d’Alcalde: Mary López i García (ERC)
Setè Tinent d’Alcalde: Hermán Pinedo i Sánchez (ECP)
Vuitè Tinent d’Alcalde: Manel Castaño i Bachiller (ERC)

Àrees i subàrees

Àrea de Presidència
Pau Ricomà i Vallhonrat (coord.)

Imatge i Comunicació Interna, Jocs del Mediterrani 2018, Ciutat intel·ligent, Pla estratègic 2022, Cultura, Festes i Relacions amb el Síndic de Greuges.

Hermán Pinedo i Sánchez
Patrimoni històrico-artístic, Tarraco Viva

Laura Castel i Fort
Protocol i relacions institucionals, Projecte Banc d’Espanya

Paula Varas i González
Consell de districtes

Àrea de Territori i sostenibilitat
Xavier Puig i Andreu (coordinador): Urbanisme, Llicències urbanístiques, comunicacions urbanístiques i ambientals i disciplina urbanística. Espais públics, Coordinació de plans integrals, Patrimoni Municipal, Domini públic i mobilitat, Medi Ambient i Neteja.

Manel Castaño i Bachiller
Seguretat ciutadana i Protecció civil.

Àrea de Serveis Generals i Govern Obert
Sr. Jordi Fortuny i Guinart (coordinador): Serveis econòmics, Serveis pressupostaris de comptabilitat i fiscalització, Tresoreria i gestió d’ingressos, Ordenació corporativa i administrativa, Coordinació amb empreses municipals i organismes autònoms, Assessoria jurídica, Arxiu municipals amb excepció d’arxiu històric, Expedients de responsabilitat patrimonial, Serveis centrals, Gestió de personal, Prevenció de riscos laborals, Formació de personal i Xarxa de telecentres

Laura Castel i Fort
Contractació, Compres i subvencions, Transparència, accés a la informació i govern obert.

Àrea de Ciutadania
Carla Aguilar i Cunill (coordinadora): Serveis Socials, Participació ciutadana,Centres cívics, Salut Pública, Benestar animal, Feminismes i LGTBIQ+,
Capacitats diverses, Llars de jubilats, Associacions de jubilats i Consell de la gent gran.

Hermán Pinedo i Sánchez: Cases regionals, Joventut, Ajuts socials, Cooperació, Voluntariat i Habitatge.

Paula Varas i González
Nova ciutadania

Àrea de Desenvolupament Econòmic
Laura Castel i Fort (coordinadora): Patronat municipal de Turisme, Marca de ciutat, Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Desenvolupament econòmic, Europa Direct, Tarragona Open Future

Mary López i García: Comerç, Mercats, Fires, Consum i Esports.

Àrea d’Educació
Manel Castaño i Bachiller (coordinador): Normalització lingüística, Infància, Educació, Universitats, Ocupació i Memòria històrica.

Carles Pellicer serà investit alcalde amb el suport d’ERC i Ara Reus

El cap de llista de Junts per Reus, Carles Pellicer, en roda de premsa entre les regidores Montserrat Vilella i Teresa Pallarès. Foto: ACN

Carles Pellicer serà investit alcalde de Reus per majoria absoluta amb el suport ja anunciat dels dos regidors d’Ara Reus i els vots favorables dels sis representants d’ERC, amb qui finalment ha segellat un acord.

Com a contrapartida, i per visualitzar el pes polític dels republicans després de triplicar regidors en les eleccions del passat 26-M, la cap de llista Noemí Llauradó ostentarà una vicealcaldia.

Els republicans volen que la CUP s’integri a un futur govern amb Junts, mentre que la candidatura de Pellicer descarta els anticapitalistes i insisteix que la prioritat és reeditar el tripartit del darrer mandat amb el partit municipalista Ara Reus.

ERC ha explicat que l’acord d’investidura amb Junts per Reus preveu la creació d’una vicealcaldia que ostentarà Llauradó, amb la intenció de donar visibilitat “als dos accents” del futur govern i que atorgui als republicans el lideratge que mereix “haver triplicat regidors” el 26-M. El càrrec de nova creació assumirà la representació i les relacions institucionals amb la Generalitat, coordinarà l’acció de govern mitjançant comissions tècniques i presidirà una comissió de regidors delegats.

“Creiem que és un bon pacte almenys per començar el camí, que s’ha de complementar amb un acord de govern que intentarem que sigui el millor possible”, ha dit la candidata d’ERC. En aquest sentit, Llauradó ha insistit que vol que la CUP se sumi a un govern entre Junts i ERC per reforçar el caràcter independentista i republicà del nou consistori.

Després que les converses amb el PSC i la CUP per explorar una alternativa no hagin fructificat pels diferents “condicionants” de cada partit, Llauradó ha admès que la prioritat era un pacte “en clau nacional”. Segons l’alcaldable, un acord que inclogués partits “que no reconeixen que tenim presos polítics, que el judici és una farsa o el dret a l’autodeterminació” seria difícil de mantenir, més i tot amb la previsible condemna dels dirigents independentistes.

Pel que fa a les negociacions, Llauradó ha dit que el pacte és local i que no s’ha decidit des de Barcelona, tot i que ha admès que ERC i Junts per Catalunya han estat i estan negociant les alcaldies de diversos municipis i el lideratge d’’institucions com la Diputació de Tarragona. Sobre la decisió final a Reus, Llauradó ha subratllat l’aposta per fer “governs republicans i independentistes”.

Posteriorment ha comparegut el cap de llista de Junts per Reus, Carles Pellicer, per confirmar l’acord d’investidura. L’actual alcalde en funcions ha reivindicat que, com a força més votada, li correspon l’alcaldia durant els quatre anys de mandat, i ha apuntat que la vicealcaldia s’ha acordat en les converses “discretes” que han mantingut amb els republicans per “visualitzar la importància que tindrà ERC com a soci de govern”.

ACN

La periodista Judit Borrell, nomenada cap de gabinet del nou alcalde de Tarragona

Judit Borrell

La periodista tarragonina Judit Borrell serà la nova cap de gabinet del nou alcade de Tarragona, el republicà Pau Ricomà. El seu nomenament ja s’està tramitant i durant el ple d’investidura i posterior ple extraordinari de nomenaments d’aquest dissabte ja serà efectiu.

Borrell, dona de la màxima confiança de Ricomà, ha exercit els darrers quatre anys de cap de premsa del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, d’on ara farà el salt substituint en el càrrec Josep Maria Bonet.

Borrell, nascuda fa 37 anys a Móra la Nova, porta 14 anys vivint a Tarragona. És licenciada en Relacions Laborals -UAB- i en Periodisme -URV. Va començar exercint de periodista al Canal Català per passar després a la televisió pública TAC12, on hi va estar sis anys. És també membre de Dames i Vells.

J.G.

Militants socialistes de Vila-seca se senten ‘enganyats’ per l’acord amb Vila-seca Segura

El cap de llista de Vila-seca Segura, Pere Segura, encaixant les mans amb el cap de llista del PSC, Ivan Navarro, durant la presentació de l’acord de govern. Foto: ACN

Un ampli grup de militants socialistes de Vila-seca ha signat un document contrari al pacte amb Vila-seca Segura i afirmen sentir-se enganyats. Afirmen que en una assemblea celebrada el 31 de maig es va decidir que ‘en cap cas’ es pactaria amb la formació de Segura i en tot cas mai pactarien en solitari amb altres forces, segons el comunicat.

Així, 15 dels 21 afiliats han signat un document en què acusen la Federació de Tarragona de desencadenar ‘autoritàriament’ la decisió. Afegeixen que els dos regidors del PSC que s’incorporaran a l’equi d govern no tenen ‘la força suficient’ per ser providencials ‘perquè tampoc faciliten la majoria de Vila-seca Segura’. És a dir que eren altres formacions les que havien de facilitar la governabilitat.

Els signants del manifest, molts d’ells històrics militants amb dècades de recorregut al partit, se senten ‘enganyats i manipulats’, per aquest motiu han decidit apartar-se de l’agrupació. Alguns d’ells, fins i tot, no descarten trencar el carnet. Entre els signants hi ha antics alcaldables com Carme Aleu, i exregidors d’anteriors mandats com Pep Aleu, Rafael García Barrios i Estela Martín.

En el manifest demanen perdó als votants. Afirmen, a més, que el suport al manifest va més enllà dels signants, que ja suposa el 70% de la militància del PSC a Vila-seca.

 

Pere Guinovart s’acomiada de 27 anys d’alcaldia morellenca

Una imatge de Guinovart

A tan sols un dia de la constitució d’un nou consistori, l’encara alcalde en funcions de l’Ajuntament del Morell, Pere Guinovart, s’acomiada de la
ciutadania amb una emotiva carta. Un text en què repassa la seva trajectòria després de 27 anys a l’alcaldia i destaca, com una gran fita assolida, el fet d’haver convertit el municipi en el cap de comarca dels municipis d’interior.

Així mateix, remarca com l’Ajuntament “ha consolidat un compromís mediambiental amb la realització, els darrers anys, de l’estudi de la qualitat de l’aire i la salut”, a la vegada que demana al nou consistori que no oblidi “la situació anòmala que viu el país, que es va iniciar amb l’1-O i que ha comportat presos polítics i exiliats”.

A la missiva, Guinovart també dona les gràcies a totes les persones que l’han acompanyat en aquest llarg viatge polític i fa una darrera petició en referència al nou alcalde, que tothom li faci “la mateixa confiança que m’heu fet a mi”.

Últim ple de la legislatura

Aquest passat dimecres, la sala de plens va acollir el darrer plenari de la legislatura que va començar el 2015. Una sessió en què tots els grups municipals van aprofitar per fer balanç dels últims quatre anys.

Josep Lluís Navarro, d’Units pel Morell, va voler “agrair el suport que m’han donat els meus companys al llarg de 12 anys”, i alhora va manifestar el seu desig que “en el nou ajuntament que es conformi hi hagi el màxim de consens possible”.

Des del PSC, Alberto Ortega es va acomiadar dels regidors que no continuaran a partir de dissabte i els va desitjar molta sort. També va instar tots els grups a què “es formi el millor grup possible” per governar l’Ajuntament els pròxims quatre anys.

Eloi Calbet, com a portaveu de CiU, també va fer un agraïment “als onze regidors que, en aquest viatge de quatre anys, hem viscut moments durs i complicats, però també instants molt bons”.

La intervenció de Guinovart

L’última intervenció la va fer Pere Guinovart, encara com a alcalde en funcions, donant les gràcies a tothom, des dels treballadors del consistori fins a tots els regidors tant del govern com de l’oposició que han estat al seu costat durant la seva llarga alcaldia. I, finalment, en un terreny més personal, va demanar als assistents que tinguin clar que l’amistat passa per davant de la política: “Una discrepància política no ha de trencar la relació
d’amistat que puguis tenir amb una persona”, va remarcar.

Un punt final per a Pere Guinovart, i també per a la resta de regidors que no continuaran la seva tasca municipal en la nova legislatura, com són Susanna Ferré, Vicky Grau, Josep Lluís Navarro, Josep Lluís Moreno i Josep Maria Garriga. Però un punt i seguit per a l’Ajuntament del Morell que, tot just aquest dissabte 15 de juny a les 12 del migdia, viurà una sessió plenària històrica en què elegirà un nou alcalde després de 27 anys.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies