TARRAGONA 21

Tarragona21 sorteja cinc entrades dobles per al concert d’Elefantes a La Canonja

Cartell del concert de La Canonja

Tarragona1 sorteja cinc entrades doble per assistir al concert que Elefantes celebrarà a La Canonja el proper 4 d’agost en el marc de les Barraques del Mamut.

Hi ha temps fins al 26 de juliol per a participar-hi. Per a poder fer-ho, només cal que ens envieu un correu amb el vostre nom, un número de telèfon de fàcil contacte i una adreça de correu electrònic. Envieu-ho a aquesta adreça:

publicitat@tarragona21.cat

Formats en 1994 por Shuarma (cantant i compositor), Jordi Ramiro (baterista), Julio Cascán (baixista) i Hugo Toscano (guitarrista), Elefantes van tornar a reunir-se en 2013.

Molta sort!

Accediu a la cançó ‘Cada vez’ en aquest enllaç (Youtube).

Clàusula de consentiment

David Fernàndez i Pepe Beúnza es manifesten contra la repressió i per la llibertat als Jutjats de Tarragona

David Fernàndez, ex-diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, ha participat en una concentració realitzada davant dels Jutjats de Tarragona. Fernàndez ha assistit acompanyat del popular activista i assessor de l’Institut per l’Acció No Violenta, Pepe Beúnza, en un acte que es realitza a diari en el mateix emplaçament de la ciutat per donar suport i reivindicar la situació excepcional que pateix Catalunya.

El grup de manifestants que protesten a diari davant dels jutjats, avui amb David Fernàndez i Pepe Beúnza.

Fins a 50 persones s’han mantingut en silenci al llarg d’una mitja hora. Una acció i un gest que preten denunciar la represió i reivindicar la llibertat dels presos polítics catalans. Sota el lema Silenci, Rebel·leu-vos, els manifestants han exigit l’alliberament de les personalitats catalanes i han animat els col·lectius judicials i policials a que actuïn contra els actes amb els que no estiguin d’acord amb la causa.

Una concentració que ja porta 26 dies en actiu gràcies a l’empenta del col·lectiu organitzador. Els manifestants van començar la protesta el dia 11 de juny i està previst que continuin fent-ho fins el 31 de juliol. Una acció persistent que es porta a terme a diari, de dilluns a divendres, des de les 9 fins les 14 hores del mid dia enfront els jutjats. I, a més a més, realitzant 30 minuts de silenci de 12 a 12:30 hores.

David Aymerich

‘Amfiteatrvm’, la nova espectacular aposta turística a Tarragona

La regidora de Turisme Inma Rodríguez (dreta) al costat d’un gladiador protagonista d’Amfiteatrvm. Foto: David Aymerich.

La consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez, ha presentat aquest dimarts una nova oferta per als vespres d’estiu. Del 27 de juliol al 25 d’agost es podran gaudir dues propostes cada cap de setmana, els divendres i els dissabtes. D’una banda, l’espectacle Amfiteatrvm –antic Tarragona Història Viva– permetrà a l’espectador viatjarà en el temps per veure com l’Amfiteatre es converteix en una petita Roma. Per l’altre costat, també s’organitzaran visites nocturnes a l’Amfiteatre, que inclouran la projecció d’una versió de 30 minuts, produïda expressament, del primer capítol del premiat documental Ingeniería Romana.

Inma Rodríguez ha presentat la proposta amb l’equip de producció de l’espectacle i del nou documental, ha destacat l’aposta per oferir a la ciutadania i als visitants una oferta de qualitat durant els mesos d’estiu que posi en valor el patrimoni de Tarragona, la història de la ciutat i, particularment, l’Amfiteatre com a símbol turístic de la destinació. “La creació d’un producte turístic a l’Amfiteatre ajuda a posicionar Tarragona com a ciutat Patrimoni Mundial capdavantera en la reinterpretació de la història a través de la recreació en viu i de les noves tecnologies i contribueix a la consolidació d’una indústria cultural al voltant d’aquestes activitats, ja que s’ha comptat amb diferents agents del territori”.

D’esquerra a dreta: José Antonio Muñiz, Sandra López, Pep Vergé, Inma Rodríguez i Angel Arenas. Foto: David Aymerich.

La consellera ha incidit en què el pas de Tarragona Història Viva a Amfiteatrvm implica nombroses novetats, com són l’ampliació d’una a dues nits a la setmana, la conversió en un espectale de gran format amb un equip de 100 persones, la introducció d’un relat a la narrativa, l’aprofitament de les dues parts de l’arena i les millores tecnològiques a la pantalla gegant i les projeccions a l’arena.

Alhora, Rodríguez ha fet menció a la continuïtat d’alguns dels objectius ja marcats l’any passat, com aconseguir la immersió en la història de la nostra ciutat de forma accessible i atractiva per a totes les edats, de manera que el públic familiar segueixi sent el públic majoritari de l’espectacle (l’any passat ja va representar, de fet, el 85% de total) i que l’entrada assoleixi les bones xifres de la passada temporada, en què es va penjar el cartell d’entrades exhaurides en diverses sessions.

Pel que fa a les visites nocturnes, que tindran lloc de diumenge a dijous, la regidora de Turisme ha volgut destacar el caràcter innovador de la proposta, tant pel fet que és el primer cop que el públic pot visitar l’amfiteatre de nit, com pel fet que la visita inclogui un documental amb l’última tecnologia que parteix de l’exitosa sèrie Ingeniería romana, produïda per Digivision i RTVE.

Espectacle de reconstrucció històrica amb els grups Thaleia i Tarraco Ludus i amb pantalla gegant de vídeo l’any 2017.
Foto: Rafael López Monné

Pep Vergé, director artístic de la proposta, ha destacat com a molt positiu “incloure la història d’una trama personal d’un gladiador que vol venjar un amic”. Tot això en un “format de pel·lícula i un disseny d’audio innovador d’estil surround”, ha afegit Vergé al respecte. En definitiva, Amfiteatrvm és un espectacle “històric, rigurós i divertit”, ha tancat el director artístic.

Amfiteatrvm és un espectacle de gran format amb una forta aposta tecnològica

L’espectacle Amfitearvm compta amb més de 100 persones implicades, de les quals 50 sortiran a l’escenari, que aquest cop ocuparà les dues parts de l’arena. Les noves tecnologies estan integrades a Amfiteatrvm amb imatges que es projectaran en una  gran pantalla de 8m x 4,5m (10.000 lumens)  i també a l’arena (20.000 lumens), i cavalcaran d’un lloc a l’altre  amb una banda sonora envolvent.

A Amfiteatrvm veurem com neix un amfiteatre, viatjarem per l’imperi i descobrirem la història de Lupus, un gladiador disposat a lluitar per restablir una injustícia i assolir la glòria de la victòria, tot plegat amb una posada en escena important amb alta tecnologia. L’espectacle, les entrades del qual ja s’han posat a la venda aquest mateix dimarts,  tindrà lloc els divendres i dissabtes a les 22 hores, del 27 de juliol al 25 d’agost, i serà en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès– per arribar a tots els públics.

Fotografia de família de l’equip que ha confeccionat el nou espectacle ‘Amfiteatrvm’. Foto: David Aymerich.

Amfiteatrvm oferirà visites nocturnes amb la projecció del guardonat documental Ingeniería romana

José Antonio Muñiz, productor de Ingeniería romana, ha confessat que “és un orgull ajudar a la ciutat mantenint la rigurositat i augmentant l’entreteniment”. Finalment, Muñiz ha subratllat també “l’important increment de mitjans tecnològics”.

D’altra banda, també s’han programat visites nocturnes a l’Amfiteatre que inclouran la projecció d’una versió de 30 minuts del capítol dedicat a Tàrraco de la guardonada sèrie Ingeniería romana (Digivision-RTVE). Aquesta versió ha estat editada expressament per a l’activitat. Les visites amb projecció tindran lloc de diumenge a dijous, del 27 de juliol al 25 d’agost a les 22h (anglès) i a les 22.40h (castellà) i tindran el mateix cost que l’entrada regular a l’Amfiteatre.

Més informació:

https://www.tarragonaturisme.cat/ca/amfiteatrvm

https://www.tarragonaturisme.cat/ca/visita-nocturna-lamfiteatre

David Aymerich

ERC proposa mesures per evitar problemes amb el cobrament de les subvencions de les associacions

Pau Ricomà, portaveu del grup municipal

El grup municipal d’ERC-MES-MDC vol que l’Ajuntament de Tarragona posi mesures per evitar que es repeteixin els problemes que han patit les associacions de veïns amb el cobrament de les subvencions municipals.

Pau Ricomà, portaveu dels republicans, lamenta que ‘diverses associacions, enmig de l’estiu quan proliferen revetlles i festes de barri, han hagut de sufragar les despeses de la seva butxaca o anul·lar actes perquè no han rebut les corresponents subvencions’. Ricomà manifesta que ‘som conscients que es tracta d’una ineficiència de l’administració que no ha estat voluntat de ningú, però com a Ajuntament hem de treballar per a que no es repeteixi’.

En aquest sentit, els republicans proposen la creació d’un ‘equip de suplències’ que pugui donar resposta a circumstàncies imprevistes, com baixes laborals o pics de feina, per tal d’evitar que es repeteixin situacions com les que han patit les associacions. ‘L’equip de suplències i de suport, amb personal tècnic polivalent, oferiria ajuda tècnica a les àrees de treball prioritàries que requereixin temporalment suport per excés de feina, baixes laborals o qualsevol altra raó’, explica Pau Ricomà. Els republicans apunten que el problema que han tingut les associacions de veïns és un dels molts que es donen en l’administració local i reivindiquen que ‘cal pensar solucions eficients i estudiar la possibilitat de reforçar la plantilla municipal per acabar amb les disfuncions que es donen en àrees com les tramitacions electròniques, l’assessorament o la gestió de subvencions entre molts d’altres’.

ERC portarà aquesta petició al plenari d’aquest divendres amb una moció que demana en el seu primer punt que l’ajuntament es disculpi amb les entitats que s’han vist perjudicades pel retard, l’incompliment i la incertesa del finançament de les seves activitats. ‘La tasca de les entitats socials i veïnals ha de ser un pilar de la participació ciutadana. L’incident d’aquest estiu amb el pagament de les subvencions requereix una resposta municipal decidida i ens brinda l’oportunitat de millorar’, conclou Pau Ricomà

El Morell instal·la dos semàfors ‘pedagògics’

Imatge del semàfor instal·lat al Morell

Els vehicles que entrin al Morell per l’avinguda de Valls (venint des de Vilallonga del Camp) i per l’avinguda de la Pau (venint de Reus) es trobaran, a partir d’ara, amb un semàfor ‘pedagògic’, també anomenat indicador dinàmic de velocitat. Un senyal que mostra la velocitat a la qual circula el vehicle i assenyala si s’ha superat o no la velocitat màxima permesa, avisant així el conductor de si ha de reduir la velocitat en accedir al municipi.

D’aquesta manera, es regularà la velocitat dels vehicles en dues de les tres entrades al terme, amb una especial incidència a l’avinguda de la Pau, ja que és una àrea en què molts nens i nenes creuen la via per accedir a la zona educacional on hi ha l’institut i l’escola. Així mateix, amb aquesta inversió de gairebé 6.000 euros es dona resposta a les demandes dels veïns, que reclamaven alguna cosa més que els pujadors que ja hi ha a
la carretera per moderar la velocitat de cotxes, motos i camions.

Aquesta, entre altres millores que s’han anat duent a terme en l’àmbit de la regulació de la circulació en el nucli urbà, són actuacions prèvies a la creació del cos de vigilants municipal, que està previst que vegi la llum definitivament durant el 4t trimestre d’aquest 2018.

També durant aquest any, es continuarà amb les tasques de senyalització horitzontal i vertical de diversos carrers del municipi, especialment en aquells punts on encara no s’hi han fet actualitzacions.

La proposta de visites guiades de Torredembarra: Castell i Nucli Antic, Indians i el Far

El claustre de la Fundació Pere Badia, un exemple d’arquitectura indiana. Foo: Anna F / Ajuntament de Torredembarra

A partir de demà, dimecres 18 de juliol, la Regidoria de Turisme inicia el calendari de visites guiades, que enguany se centren en tres rutes: Castell i Nucli Antic, ruta dels Indians i visites guiades al Far. Així, el calendari previst per aquest estiu és el que es detalla:

Ruta Castell i Nucli Antic:

Dies de visita: els dimecres 18 i 25 de juliol i 1,8,22,29 d‘agost
Dimecres 18 de juliol i 1 i 22 d’agost visites en català.
Dimecres 25 de juliol i 8 i 29 d’agost visites en castellà.
Per a d‘altres idiomes o dies de visita consultar a turisme@torredembarra.cat
(mínim 10 persones).
Horari: 19.30 h (aprox. 1,5 h de visita)
Punt de trobada: Castell
Preu: 5 € adults, 3 € de 3 a 12 anys i jubilats
Visita: Castell (Pati del Castell, Sala Lluís d‘Icart, Sala de Juntes -personatges Il·lustres, Sala de Plens), Torre de la Vila, Església de Sant Pere Apòstol i Antic Ajuntament (Pl. Vila).

Ruta del Indians

Dies de visita: els dissabtes 21 i 28 de juliol i 4,11,18 i 25 d’agost.
Dissabtes 21 de juliol i 4 i 18 d’agost visites en català.
Dissabtes 28 de juliol i 11 i 25 d’agost visites en castellà.
Per a d‘altres idiomes o dies de visita consultar a turisme@torredembarra.cat
Mínim 10 persones
Horari: 19.30 h (aproximadament 2 hores de visita)
Punt de trobada: Fundació Pere Badia
Preu: 5 € adults, 3 € de 3 a 12 anys i jubilats
Visita: Fundació Pere Badia (claustre, c/ Antoni Roig, Antic Ajuntament (pl. Vila) i Patronat Antoni Roig (Sala Noble).
Parada a l’Antic Ajuntament (pl. de la Vila) on es degustarà cafè cubà (cafè i xocolata)

El característic Far de Torrdembarra. Foto: Anna F

Visites al Far:

Dies de visita: del 22 de juny i fins a l’11 de setembre.
Preu: tarifa general 3 € i tarifa reduïda 1,5 € (nens fins a 18 anys i jubilats).
El Far de Torredembarra ha esdevingut una icona del municipi per la seva singularitat i la seva arquitectura, obra de Josep Llinàs i Carmona. Construït a finals del segle passat, té l’honor de ser el darrer far construït en el segle XX.
Per a més informació de les visites guiades i reserves al web www.turismetorredembarra.cat o al telèfon 977 64 45 80.

Josep Mª Buqueras aborda el tancament de la llibreria de la Rambla

La llibreria de la Rambla, poc abans del seu tancament. Foto: Tarragona21

Tinc a les mans el número 3 dels “Quaderns de l’Arxiu”, que amb el títol “La Llibreria de la Rambla (1968 – 1980)” va editar el Servei d’Arxiu i Documentació Municipal, l’any 2008. Aquest any és commemorava el 40è aniversari de la creació d’aquest lloc cultural i el fons documental que tenia la llibreria va ser ingressat a l’Arxiu Històric. Aquest es compon de més de 1500 documents i el llibre era una proposta de l’itinerari iconogràfic a través de l’activitat cultural desenvolupada durant tretze anys o bé amb la seva participació i cobertura. El llibre té tres capítols temàtics: 1. L’activitat cultural sota el règim franquista; 2. El melic cultural de Tarragona i 3. La implicació política i cultural.

Coincidint amb la primavera de Praga, el dia de Sant Jordi de 1968 es crea una societat que tenia com a objectiu social estatutari el “fomentar la difusió del llibre i la promoció i estímul d’activitats artístiques i culturals” S’obre al públic amb la conferència de Joan Fuster sobre el tema “Una defensa del cos humà” i el mes següent es va inaugurar la Sala d’Art amb una exposició col·lectiva de Cuixart, Hernández Pijuan, Marcel Martí i Subirachs. La llibreria havia nascut ja, “amb fins altres que el guany”. Hi havia molt de voluntarisme i precarietat en iniciatives tendents a la creació/difusió de mitjans informatius en català. En el món literari escriptors tarragonins van deixar la seva petjada, com Josep A. Baixeras, Olga Xirinachs, Arur Bladé, Jaume Vidal, Montserrat Abelló o Ramon Comas. També els poetes J. V. Foix, Pere Quart, Vicent Andrés, Tomàs Garcés, Francesc Vallverdú . . . van passar per aquest niu cultural.

L’art era present amb artistas emergents/trencadors: Artigau, Arranz Bravo, Bartolozzi, Sergi Aguilar, Robert Llimós, Cruspinera, que estaven acompanyats dels teòrics Oriol Bohigas, Cirici-Pellicer, Corredor-Matheos, Francesc Miralles o Giralt-Miracle. L’art conceptual amb llenguatge arquitectònic ens va portar tres exposicions succesives dels arquitectes modernistes/noucentistes Jujol, Martinell i Rubió, tarragoní, vallenc i reusenc, respectivament (tardor 1976) Recordo la mostra del Grup vallenc “Un Nus” (Solé, Queralt, Cuspinera, Serafini, Segué) que van fer un “Homenatge a Catalunya” amb els següents homes, entre altres, Gaudí, Maragall, Puig Antich, Verdaguer, Espriu.

Van ser nombroses les associacions, grups i organitzacions que van utilizar el local de la llibreria com a lloc de reunió sense permís governatiu: 1. Sindicats: USTEC/CC.OO./USO, UGT, CNT; 2. Partits polítics: ERC, PSUC, Convergència Socialista de Catalunya, ORT, PT, PSC-Congrés, OIC, MC, CDC, Partit Carlí; 3. Associacions culturals: Omnium Cultural, Associació d’Espectadors de Teatre, Grup L’Espiadimonis, Grup Tarragona d’Arts Plàstics; 4. Drets cívics: Bloc Feminista de Tarragona, el col·lectiu d’homosexuals, objectors de consciencia, Justícia i Pau i 5. Educatiu: Escola d’Estiu; Xarxa d’Escoles d’Esplai i Colònies, clases de català, escoltisme.

A partir de l’any 1977, dos després de la mort del dictador, les activitats tenen un altre objectiu i caràcter, com la presentación del llibre “La ciutat i alguna gent que hi viu” de l’alcoverenc Joan Cavallé, presentat per Margarida Aritzeta, que va ser el darrer acte públic (26 de juny)
Dies enrera el profesor de literatura Jordi Llovet manifestava que “ . . . el llibre és un objecte aliè a la major part de la gent”. Aquesta és la triste realitat i que ha significat un paràmetre més per prendre la decisió, força dolorosa, de tancar la llibreria al cap de cinquanta anys del seu naixement. Trobarem a falta a tota la família Marrugat, sobretot a les Roses i els Ramon, Sr. i Jr. Moltes gràcies pels anys i les vivències que ens heu regalat. Sempre us tindrem en la memòria.

Més informació en aquest enllaç.

Josep Maria Buqueras Bach

Josep Andreu rep la Clau d’Or de la Cambra

Andreu, rebent la Clau d’Or de mans de la presidenta de la Cambra, Laura Roigé

Josep Andreu, president del Port de Tarragona, ha estat distingit amb la Clau d’Or de la Cambra, la màxima distinció que atorga la Corporació tarragonina, que ha volgut reconèixer d’aquesta manera la reeixida trajectòria professional d’Andreu al capdavant de l’Autoritat Portuària.

Laura Roigé, en nom de la Cambra, ha posat en valor la bona feina que durant el mandat de Josep Andreu s’ha fet al Port. “No només has dinamitzat una infraestructura decisiva, sinó que per extensió has contribuït a la millora de l’economia del territori. I això té encara més mèrit si tenim en compte que ho has hagut de fer en un moment de recessió econòmica”.

L’acte de lliurament de la Clau d’Or ha tingut lloc al Lumine, amb la presència del Comitè Executiu de la Cambra.

Un conductor novell que quadruplicava la taxa d’alcohol s’encasta contra una paret al Vendrell

La Policia Local del Vendrell ha denunciat per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit un conductor novell que dissabte es va encastar contra una paret al camí terral del municipi.

Segons informa la policia, un cop sotmès a les proves d’alcoholèmia, l’home va quadruplicar la taxa d’alcohol permesa en aire expirat. A resultes de l’accident, van resultar ferits els quatre ocupants del vehicle, alguns dels quals van haver de ser traslladats a l’hospital. El xoc va requerir la intervenció del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques) i dels Bombers de la Generalitat.

ACN

Vilallonga estrenarà geganta i celebrarà els 25 anys de la revista ‘El Codony’ a la Festa Major

Catell del programa de festes

Vilallonga es prepara per viure una intensa i àmplia Festa Major, en honor de Sant Abdó i Sant Senen, festes que comencen ja aquest cap de setmana.

Les festes serviran per rendir homenatge a la revista local ‘El Codony’, que celebra 25 anys de vida. Seran els seus responsnbles els que llegiran el pregó i protagonitzaran una exposició.

Així mateix, durant la festa es batejarà una geganat, consort del gegant Alfons I, mentre que la tradicional Diada Castellera presenta un plat fort: la Jove de Tarragona i la Vella de Valls.

El programa complert és el següent:

Dissabte 21

17.30 h
Pedalada Popular
Organitza: Club Ciclista de Vilallonga del Camp.
Col·labora: Ajuntament Vilallonga.
En acabar coca amb xocolata i refrigeri.
Sortida i arribada al Poliesportiu, recorregut pel terme.
A continuació
Animació infantil

DIUMENGE 22

12 h
Presentació i bateig de la nova geganta de Vilallonga del Camp, Sança de Castella. Sança de Castella i de Polònia (1154 – Sixena 1208). Reina consort d’Aragó, Princesa consort de Catalunya i comtessa consort de Barcelona (1174 – 1208). Fou esposa  el rei Alfons I de Catalunya. Apadrinada per la Colla IPM de Reus i El Pitot i la Pitota del barri de Dalt de Mont-roig.

DIJOUS 26

19.30 h
Festa Holy
Obsequi d’una bossa de pols de color als 100 primers.
Preu bossa: 1€
Es recomana vestir roba de color blanc o color clar.
Poliesportiu

DIVENDRES 27

19.30 h
Cercavila
Cercavila pels carrers de la vila amb el gegant Alfons I de Catalunya, Sança de Castella i el Minguet i els capgrossos acompanyats pels Grallers i Timbalers de la Colla Gegantera de Vilallonga del Camp.
Organitza: Colla Gegantera de
Vilallonga del Camp.
Sortida i arribada: plaça de l’Església

20.30 h
La Crida
Crida a la Festa Major a càrrec de la Revista El Codony, que enguany celebra 25 anys.
Tall de carrers: trams d’accés a Plaça de l’Església des de la plaça de la Creu i carrer Major.

Plaça de l’Església
Tronada de Festa Major. A càrrec de la Pirotècnia Catalana de Vimbodí.
Plaça de l’Església

A continuació, inauguració de l’exposició: “El Codony: 25 anys relatant la crònica de Vilallonga.”
Al Museu Pere Virgili.
Carrer Pere Virgili, nº 20

22 h
Sopar de carmanyola
Vosaltres us porteu el sopar i nosaltres us posem la taula! Inscripcions a l’Ajuntament, per grups tancats. Inscripció 1€ per persona. Fins el dia 25 de juliol. La distribució a les taules s’adjudicarà segons ordre d’inscripció al sopar, i per ordre correlatiu. No es poden reservar places. Hora de finalització del sopar a les 00.30 h. Tall de carrers: carrer Gebellí (Poliesportiu) i carrer Alfons el Cast.
Carrer Alfons el Cast
24 h
Nit Jove amb:
Prole band
Vergüenza Ajen
Vergüenza Ajena Albercocks

DISSABTE 28

D’11 h a 14 h
Primer Mercat de Segona Mà. Estampació de samarretes (1€ si portes la samarreta de casa, sinó pots comprar-la a l’estand).
Plaça de l’Església
A continuació
Vermut electrònic
Durant tot el matí hi haurà venda de samarretes commemoratives del Fot-li Gasto. Tota la recaptació anirà al 20è aniversari del Fot-li Gasto.
Organitza Comissió Fot-li Gasto.
Plaça de l’Església
12 h
Guerra de l’aigua
Plaça de l’Església
19 h
Espectacle de titelles
“Les Marevelles de l’Orient” a
càrrec de la companyia Eudald
Ferré, Teatre de titelles i màscares.
Plaça de l’Església
20 h
Concert de Festa Major
A càrrec de l’Orquestra Europa.
Poliesportiu
24 h
Ball de Festa Major
A càrrec de l’Orquestra Europa.
En acabar, Dj.
Poliesportiu

DIUMENGE 29

13 h
Ofici Solemne en honor a Sant Abdon i Sant Senén. Acompanyats pel Cor Parroquial i presidida per Mossèn Joan Anton López.
Església de Sant Martí Bisbe
19 h
Diada Castellera, a càrrec de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella Xiquets del Valls.
Plaça de l’Església
23.30 h
Ball de Festa Major
A càrrec del grup Banda Sonora.
En acabar, Dj.
Poliesportiu

DILLUNS 30

11 h
Gimcana infantil
Adreçat a infants de 5 a 12
anys. Cal inscripció prèvia, del 16 al 24 de juliol, a les oficines de l’Ajuntament. La inscripció l’ha de realitzar un adult.
Plaça de l’Església
12 h
Repic de campanes. En honor als nostres patrons Sant Abdon i Sant Senén.
21 h
Sopar Popular
De la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. En el decurs de l’acte s’efectuarà el sorteig entre tots els assistents de diversos obsequis lliurats per diferents entitats i comerços. Venda de tiquets a la Cooperativa Agrícola del 16 al 23 de juliol.
Adult: 16€/ Infantil: 11€
Organitza: Delegació de Vilallonga del Camp de la Lliga contra el Càncer.
Poliesportiu
Concurs de fotografies
de la Festa Major. Participeu-hi!
Animeu-vos a participar en el concurs de fotografia de la Festa Major d’Estiu 2018. Podeu consultar les bases:
www.vilallongadelcamp.cat
Lloguer de:
Taula + 6 cadires = 18 €
Dia de venda:
23 i 24 de juliol de 18 a 19 h
Oficines de l’Ajuntament

4 AGOST

12 h
Festa Nins i Nons
Inscripcions: A les oficines de l’Ajuntament. Organitza: Associació de Jóvens de Vilallonga del Camp i Associació Cultural Embruix El Morell.
La Granja

Acte posterior

11 agost

Recreació de Vilallonga del Camp del Segle XIV al XVI
Organitza: Museu Pere Virgili
Concurs de dibuix de la Festa Major d’estiu 2018 Sant Abdon Sant Senén.

Jarabe de Palo omple a La Pobla amb un concert solidari i ple de grans clàssics

Tres moments del concert de Jarabe de Palo a La Pobla de Mafumet

Tres moments del concert de Jarabe de Palo a La Pobla de Mafumet

Més de 1.800 persones no es van voler perdre el concert que Jarabe de Palo va oferir dissabte a la pista poliesportiva de La Pobla de Mafumet. El públic, totalment entregat, no va parar de ballar els grans èxits del grup, des dels inicis de la seva carrera musical.

Fa més de 20 anys que ‘La Flaca’ es va col·lar al número 1 de les principals llistes musicals. Aquell “corall negre de l’Havana” és va convertir de seguida en un autèntic diamant per a Jarabe de Palo, la banda musical liderada per Pau Donés. Els èxits no van parar de succeir la formació, que en aquell mateix primer àlbum va incloure-hi altres temes com ‘El lado oscuro’ el qual, paradoxalment, els va fer brillar de nou davant la crítica musical.

Aquestes i altres cançons, com ‘Depende’, ‘Bonito’, ‘Grita’, ‘Agua’ o ‘Déjame vivir’, van sonar durant les dues hores del concert celebrat aquest dissabte a la nit. Com el seu públic, Pau Donés es va mostrar totalment entregat i emocionat durant l’espectacle que tenia finalitats solidàries, ja que la totalitat de la recaptació econòmica aconseguida amb la venda d’entrades, es destinarà a la Fundació Josep Carreras, per a la lluita contra la leucèmia.

Concert solidari

El caràcter solidari del concert bé es va merèixer unes paraules de reconeixement per part de l’alcalde del municipi pobletà, qui va pujar a l’escenari per “agrair la solidaritat dels assistents que amb la seva aportació, s’han sumat a la lluita contra aquesta malaltia”.

Abans del concert de Jarabe de Palo, també es va poder veure l’actuació de Doble Rombo, una de les darreres aparicions en el panorama del rock nacional, que està aconseguint fer-se un lloc en els cercles rockers.

Les Festes d’Estiu de La Pobla

El concert d’aquest passat dissabte s’emmarca en les Festes d’estiu del municipi, dins les quals se celebren nombroses propostes tant per a grans com per a petits. Música, esports, tradicions populars, molta diversió, aquests són alguns dels ingredients que no falten en el programa d’enguany de les festes. Entre els plats forts d’aquest 2018 destaquen també activitats de gran tradició a La Pobla, com la Paella Popular, la desfilada de moda infantil, el festival Playback, les sessions de cinema a la fresca o la celebració de la Diada de Catalunya.

En el marc d’aquestes festes i de cara al proper cap de setmana, el Casal Cultural acollirà el concert de la Jove Orquestra Intercomarcal, que tindrà lloc divendres dia 20 a les 19 h. Ja dissabte, els carrers del poble acolliran el Correfoc 10è aniversari de l’Associació Juvenil Els Set Pecats Capitals Ball de Diables, que comptarà amb la participació de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya. Després d’aquest correfoc la pista coberta acollirà de nou, una actuació musical.  En aquest cas, serà el concert CAT Rock que s’iniciarà a les 23.30 h.

La programació completa de les Festes d’Estiu de La Pobla de Mafumet està disponible a la pàgina web municipal, així com als seus perfils a les xarxes socials i a l’App femPobla.

Alberto San Juan i Maria Molins, protagonistes de l’Escena Altafulla

D’esquerra a dreta: Montse Castellarnau, Mònica Borrell, Fèlix Alonso i Anna Estrada a la Vil·la Romana dels Munts. Foto: David Aymerich.

Altafulla viurà els dies 28 i 29 de juliol el festival Escena Altafulla. La tercera edició d’un esdeveniment teatral en un paratge imparable, la Vil·la Romana dels Munts. Destaquen al programa prestigioses personalitats com Maria Molins, Alberto San Juan o el dramaturg Geoff Colman. Obres diverses, per a grans i petits, així com espectacles gratuïts i classes magistrals de teatre.

Escena Altafulla és una mostra de “la capacitat que té Altafulla d’autosuperar-se i oferir arts escèniques de qualitat”, ha explicat l’alcalde del municipi, Fèlix Alonso. Unes declaracions compartides per Mònica Borrell, directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAC). “Enriquir en el patrimoni i activitats que aporten punts de vista és bo per a tots”, ha exposat Borrell al respecte.

Doncs l’Escena Altafulla aglutinarà la major part dels seus actes en un jaciment històric com és la Vil·la dels Munts. Un espai que acollirà obres teatrals el dissabte, dia 28, i el diumenge, dia 29 de juliol. “Les entrades es venen a Tarracoticket, l’Oficina de Turisme d’Altafulla i minuts abans de començar els espectacles, si queden localitats per vendre”, ha explicat també la regidora de Cultura, Montse Castellarnau.

Alberto San Juan (a la dreta) en un moment de la pel·lícula ‘Las Fúrias’.

Les entrades tenen un cost individual de 15 euros, 25 euros el pack de dues entrades i, si se’n compren tres, aquestes tenen un import conjunt de 30 euros (10 euros l’entrada). “Preus súper assequibles”, segons ha opinat Castellarnau. Des d’Altafulla “apostem per la música, el cinema i el teatre el teniem una mica oblidat fins ara”, ha afegit fent autocrítica la regidora del municipi.

Un Escena Altafulla molt atractiu gràcies a la direcció d’Anna Estrada, docent també de l’Institut del Teatre a Barcelona. La programació del festival és “un intent compromés d’explicar i compartir les coses que ens preocupen”, ha explicat Estrada. Tot i això, “el dia 27 es cancel·la per accions alienes al festival”. La dramaturga i directora ha alegat que per motius externs el festival començarà el dia 28, ja que les dues companyies que actuaven el primer dia, no podran assistir a Altafulla.

També “és important el paper de Geoff Colman”, ha resaltat Estrada. Un reputat coach i director d’actors que oferirà un treball d’escenes i monòlegs de Shakespeare, així com un treball sobre monòlegs de l’obra de Sara Kane els dies 28 i 29 respectivament, des de les 10:30 fins les 14:30 hores. El preu de les classes magistrals és de 25€ i es pot assistir com oient per 10€ a cada sessió.

Pel que fa a les obres de teatre, Escena Altafulla obre, el dissabte 28 a les 19 hores, amb l’obra gratuïta Llepafils. Teatre familiar dedicat als nens i com s’enfronten al menjar. I, a les 22 hores, arribarà el plat fort de la jornada. Un cabaret escrit i composat per Bàrbara Granados i la reconeguda actriu Maria Molins (Fill de Caín, El bosc).

Finalment, el diumenge 29 de juliol, es podrà gaudir de l’obra gratuïta Conseqüències, un treball irònic i alegre entre la realitat i la ficció. I, per acabar, el recital amb música, ferotge i crític de Fernando Egozcue i Alberto San Juan. “Una de les formes per treballar i donar la nostra veu és la cultura”, “Alberto San Juan ho fa molt bé parlant d’un moment molt fosc d’Espanya” en aquesta obra, ha opinat l’alcalde Alonso per tancar la presentació de l’Escena Altafulla que arriba amb força.

David Aymerich

Activada l’alerta de l’Inuncat per les pluges intenses d’aquest matí i que es mantindran les properes hores

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat per les pluges intenses que s’han produït aquest matí i que es mantindran les properes hores.

Les pluges han provocat incidències sobretot al Barcelonès, on a Badalona han registrat més de 40 litres en mitja hora. Els Bombers de la Generalitat han rebut 22 avisos entre les 8h i 10h per incidències relacionades amb les tempestes, sobretot per inundacions en baixos i acumulacions d’aigua als carrers. Del total d’avisos, 19 s’han rebut des del nord de l’àrea metropolitana de Barcelona, dels quals 9 des de Badalona. No hi ha hagut cap incidència rellevant, segons els Bombers.

El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha explicat que les tempestes han estat més intenses de l’inicialment previstes i ha subratllat que els més de quaranta litres que han caigut a Badalona suposa un fenomen molt rellevant per a mitjans de juliol.

El telèfon d’emergències 112 ha registrat gairebé 200 trucades en les dues primeres hores de tempesta, la meitat a Barcelona i en el conjunt a l’àrea metropolitana. Delgado ha indicat que les tempestes han dificultat sobretot la mobilitat amb inundacions al carrers i també s’han produït inundacions en punts importants com als accessos d’urgències de l’Hospital del Vall d’Hebron i en alguna llar d’infants de la capital catalana. També la línia 3 del metro han estat interrompuda durant una estona entre Canyelles i Valldaura per acumulacions d’aigua.

S’espera que en les properes hores també es puguin generar incidències a causa dels forts xàfecs al Maresme, el Vallès Oriental i la Selva. Amb el pas de les hores les tempestes aniran afectant tot el quadrant nord-est i per tant totes les comarques de Girona. A les comarques de la Catalunya Central del Bages, Moianès i Osona també s’han registrat precipitacions intenses que es poden mantenir les properes hores.

Així, el Servei Meteorològic preveu que durant el dia d’avui es puguin superar els 20 litres en 30 minuts a les comarques del nord-est, en especial al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, sobretot a les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i la Selva on poden arribar als 40 litres en mitja hora. Amb el pas de les hores els ruixats s’aniran desplaçant cap al nord-est i aniran perdent intensitat. No es descarta que les tempestes també puguin afectar les comarques del Prepirineu. Protecció Civil recomana no acostar-se a prop de rieres i que no s’estacionin vehicles en aquesta zones inundables.

L’Ajuntament de Barcelona també ha activat en alerta el Pla d’Actuació Municipal PAM per inundacions. Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit indica que hi ha dos carrils tallats a la C-31 a Badalona, sentit BCN per bassals d’aigua. En aquest punt hi ha tres quilòmetres de retencions.

ACN

L’històric dibuixant de còmic Montesol exposa obra al Seminari de Tarragona

Després de l’èxit de la publicació i l’exposició al Museu del Prado, Francisco Javier Ballester Guillén, conegut artísticament com Montesol, exposarà al Centre Tarraconense El Seminari una selecció d’apunts preparatoris i versions a gran format de les obres del pintor reusenc Marià Fortuny, gairebé una trentena d’obres en les quals, amb una pinzellada ràpida i molt viva, aconsegueix una visió contemporània de l’obra de Fortuny.

Francisco Javier Ballester neix a Barcelona l’any 1952. Historietista i pintor, va ser el fundador, juntament amb l’editor Juan José Fernández, de la primera revista espanyola de còmic underground ‘Star’. També va ser membre del conegut grup de dibuixants El Rollo Emmascarado molt actius en les dècades dels anys setanta i vuitanta en la vida cultural de Barcelona.

L’any 2017 va rebre per part de José Manuel Matilla, cap de Conservació de Dibuixos i Estampes del Museo del Prado, l’encàrrec de fer un còmic inspirat en l’obra de Fortuny. El resultat serà la història d’un viatge iniciàtic de joventut als anys setanta que parteix amb dues obres de Fortuny com inspiració: Idil·li i l’Anacoreta, amb referents culturals com «Oda a la immortalitat» de William Wordsworth, la música de David Bowie i ressons literaris de la Beat Generation. La mostra també es farà ressò d’aquesta obra amb l’exposició de 60 originals del còmic.

L’exposició es podrà visitar fins el proper dia 7 d’octubre. Durant el mes de juliol estarà oberta de les 10.00 a les 13.30 h i durant els mesos de setembre i octubre, de les 10.00 a les 13.30 h, i de les 16.30 h a les 19.30 h. El mes d’agost romandrà tancada.

Nits de dansa, circ i malabars a l’Espai Jove la Palmera

Imatge promocional de La Banda del Otro

Els dijous de juliol el Festival Sota la Palmera els dedica a les nits temàtiques, i aquest dijous 19 de juliol es celebra una nova edició de la Nit de la Dansa, coorganitzada entre TarragonaJove i la jove companyia La Im.perfecta Cia. Servirà per radiografiar el panorama coreogràfic local amb petits tastos de fins a quatre artistes i companyies diferents: Carla López, Judit Entrena i Anna Soler, Dansapxl Identitat de Gènere i Rol i La Im.perfecta. A més, es mostrarà el resultat del curs intensiu que al llarg d’aquesta setmana està impartint la Raquel Méndez a l’Espai Jove Kesse.

La Nit de la Dansa està precedida pel Laboratori de Lliure Moviment, una experimentació en dansa on s’ofereixen pautes i recursos dirigits a l’exploració corporal pròpia, investigant sobre el propi moviment, sense adaptar ni copiar cap pas establert i fins aconseguir la llibertat de moviment i una expressió corporal individual. Aquest espai formatiu es realitzarà des d’avui dilluns i fins el mateix dijous tarda, quan es podran apreciar part dels resultats a la mateixa Nit de la Dansa oferint la peça Calleu! ideada per Raquel Méndez.

La Nit de la Il·lustració es posposa

D’altra banda, la Nit de la Il·lustració que s’havia de celebrar el 26 de juliol, ha quedat ajornada fins a la propera temporada d’hivern per afavorir una millor coordinació amb l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i incorporar-hi el treball dels estudiants d’Il·lustració i sumar-ho al dels altres creadors de la ciutat que treballen en aquest àmbit.

En comptes de la Nit de la Il·lustració, La Palmera acollirà el 26 de juliol una Nit de Circ i Malabars programada amb la col·laboració de La Circoteca de la Cia. Passabarret de Valls i protagonitzada per La Banda del Otro. Venen de Huelva per presentar el seu últim espectacle, Yee Haw!, que barreja música i estètica western amb malabars i humor.

La programació completa i els horaris es poden consultar a www.tarragonajove.org.

El Festival Sota La Palmera és una iniciativa del Servei Municipal TarragonaJove (Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona). Aquestes activitats reben el suport i finançament del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat en el marc del projecte CONECTA 3.

Un ferit greu en rebre un tret de nit al voltant de la Tàrraco Arena Plaça

Una persona ha resultat ferida aquesta matinada després de rebre un tir. Els fets han passat al voltant de la Tarraco Arena Plaça, al carrer Mallorca i els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a la una de la matinada. Ràpidament han activat diverses patrulles dels mossos i també de la Guàrdia Urbana i del SEM que s’han desplaçat fins al carrer Mallorca., informa Més Digital.

Allà s’han trobat amb una persona ferida amb una arma de foc i el SEM s’ha encarregat d’atendre’l i traslladar-lo a l’hospital Joan XXIII amb pronòstic greu, tot i que no es tem per la seva vida. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han començat una recerca del presumpte autor o autors del delicte i la investigació continua oberta fins que puguin trobar-los.

Xerrada cancel·lada, foc creuat i acusacions de proximitat amb el racisme entre Cotarelo i el CDR de Tarragona

Ramon Cotarelo. Foto: Òmnium Cultural

L’escriptor d’esquerres que dóna suport al procés independentista de Catalunya Ramon Cotarelo ha suspès aquest dissabte la xerrada que havia de fer a Tarragona convidat pels Comitès de Defensa de la República (CDR) perquè no tenia wifi ni taula a l’habitació de l’hotel de Tarragona on s’allotjava.

Cotarelo ha fet públic al seu bloc el seu malestar i ha anunciat que ha suspès la xerrada que havia de fer per “les males condicions” en què es trobava la seva habitació de l’hostal que li havia adjudicat el CDR. A més ha acusat el CDR d’haver intentat compensar el malestar amb “un dinar”. Cotarelo, que signa a les xarxes amb el psedònim ‘Palinuro’, ha explicat la seva versió amb el títol explícit de ‘Política rácana o explicación de una cancelación’, titllant de gasiva la proposta d’habitació d’hotel.

Denuncia que “en els més de sis anys de fer-me les Catalunyes (sic), amb desenes i desenes d’actes de tot tipus en els més diversos i amagats llocs, avui, per primera vegada, m’he vist obligat a cancel·lar (un acte) amb un gran fastigueix per part meva”. La cancel·lació “m’ha dolgut especialment perquè l’acte està ‘organitzat’ pel CDR de Tarragona, i en posar ‘organitzat’ entre cometes ja es veu per on va l’assumpte”, diu irònicament. “I és encara més ennutjós quan ahir mateix Palinuro es feia llengües del caràcter autèntic i espontani d’aquest tipus d’organitzacions. Però és que fins i tot per ser espontani cal fer-se valer”. Convé que els qui organitzen actes des de l’assemblearisme “sàpiguen com funciona el món”, afirma.

Cita que divendres passat, 13 de juliol, després d’un acte al matí a Girona pels presos politics, un altre a Tàrrega per la tarda, amb dues hores i mitja de desplaçaments per carretera, i amb el darrer acte que va acabar a les 23 hores, amb una hora més de carretera, “ens trobem que en arribar a Tarragona, el CDR ens havia reservat una habitació d’un hostal” del què no vol desvetllar el nom. “El cas és que l’hostal no reunia les condicions mínimes exigibles: el wifi no funcionava i a l’habitació no hi havia ni una taula ni una cadira. Vaig haver de treballar de nit sentat al terre i la reserva estava feta, sí, però no pagada. Vam haver de prometre que la pagaríem nosaltres, cosa que hem mantingut després de cancel·lar l’acte perquè quedin les coses clares”.

“Mai hem demanat res per a nosaltres ni hem cobrat res a part, com és lògic, de l’estricte cost dels desplaçaments i un hotel o similar, en el que almenys es pugui treballar”. Més endavant, sosté que “no és de rebut convidar algú a un acte i no donar-li les mínimes condicions exigibles perquè pugui fer el seu treball”. “I molt menys dir-li després que el desastre es pot arreglar convidant-lo a dinar. Això frega l’esperpent. Perquè els CRD asseguren tenir pocs mitjans, però, com sempre, els mitjans apareixen quan es tracta de menjars i sopars”. I llença una altra dard: “Una actitud molt típica d’Espanya i que planteja la qüestió de per què voldran independitzar-se d’ella unes persones que actuen de forma típicament hispànica”. Es queixa Cotarelo que al públic se li ha justificat la cancel·lació dient-los que el conferenciant es trobava indisposat, “i això no és cert. “La cancel·lació no va ser per causa d’una malaltia, sinó en protesta per un tractament immerescut i injutificable” i “per corregir errors d’actuació”.

La resposta dels CDR

La resposta del CDR: Cotarelo s’apropa al racisme

La resposta del CDR de Tarragona no s’ha fet esperar i no s’ha quedat curta. També s’ha expressat via internet. Els CDR asseguren que Cotarelo va haver de pagar l’habitació per un problema amb el check in de la reserva feta per Boocking, i per tant van haver d’abonar la quantitat, 86 euros. Afirmen també que membres dels CDR han pagat l’import i han demanat que es retornés el pagat a Cotarelo. Una acompanyant de Cotarelo s’ha negat que se li retornés els diners. Així mateix, els CDR han intentat “buscar una alternativa” a la desagradable situació creada convidant a dinar a Cotarelo i a la seva família, però la dona els ha respost que “a Ramon no el compenseu ni amb begudes ni amb menjar”. Quan se li ha demanat si podien parlar directament amb Cotarelo, la resposta ha estat: “Si baixa serà pitjor”. Finalment, davant la inevitable cancel·lació de la xerrada, anuncien que és per temes personals del convidat, i que no està en condicions “amb l’única pretensió de no entrar en detalls ni  malmetre la imatge de ningú”.

Els CDR afirmen que en cap moment “vam rebre peticions especials per part del sr. Cotarelo, que el preu de l’habitació era de 86 euros i que hem estat a la seva disposició pel que calgués i que se li han ofert alternatives”. I no es callen sobre l’expressió dita per Cotarelo que “‘actuen de forma típicament hispànica’. Acusen Cotarelo d’aproximar-se “al el racisme més ‘tufós’ de l’esquerra classista”.

La Cucafera torna a obrir el càsting per buscar princesa i cavaller

Imatge d’una edició anterior del càting

El Càsting ‘La Cucafera busca princesa i cavaller 2018’ es realitzarà enguany en dues fases, una a les festes del Barri del Port i l’altra per Sant Magí amb el termini d’inscripcions ja obert.

L’esdeveniment mitjançant el qual l’entitat escull cada any el cavaller i la princesa que representaran la llegenda de la Cucafera en l’acte ‘La Cucafera Baixa’ per Santa Tecla (15 de setembre) torna als seus orígens, les festes del Barri del Port, amb una primera fase dissabte 28 de juliol a les 19h al carrer Sant Miquel,19 on es coneixeren els candidats i candidates inscrits fins al primer termini ja obert. L’altra fase i definitiva es manté per Sant Magí el 12 d’agost a les 19h tot i que amb canvi d’ubicació, la Plaça de les Cols, on sortiran escollits els dos guanyadors per decisió del jurat.

Per participar és necessari tenir entre 6 i 12 anys i que els pares/mares contactin per correu a cucaferatgn@hotmail.com abans del 27 de juliol (1r termini) o abans del 3 d’agost (2n termini) per reomplir un formulari d’inscripció i rebre detalls i instruccions sobre el càsting.

Cal recordar que dijous 26 de juliol, i també en el marc de les Festes del Barri del Port 2018, la Cucafera farà la seva primera aparició en l’acte ‘La Despertada de la Cucafera’, com a primer passatge de la llegenda, retornant a la ciutat i atemorint a tothom. La sortida des de la Pl.Mitja Lluna serà a les 19h amb recorregut pels carrers del barri.

Restaurant Cócvla aixeca la Forquilla d’Or al IX Tarragona dTapes

Restaurant Cócvla ha estat el guanyador absolut de la novena edició del Tarragona dTapes, segons la votació popular que ha escollit “Una picardia de ravioli” com la millor tapa presentada a concurs, la qual cosa ha fet mereixedor a l’establiment que dirigeix Carlos Segarra de la Forquilla d’Or.

Val a dir que enguany el lliurament de la Forquilla d’Or ha estat molt especial en el sentit que els organitzadors d’aquest certamen gastronòmic han decidit que porti el nom de “Forquilla d’Or Albert Abelló” en reconeixement a qui, des de la seva vessant de president de la Cambra de Tarragona, va impulsar fa deu anys el que està considerat el primer concurs i ruta de tapes de Catalunya.

Fotografia de grup i premiats al Tarragona dTapes 2018. Foto: cedida.

L’homenatge va comptar amb l’assistència de l’Esther Lozano, vídua de l’Albert, que va entregar aquesta distinció. Durant la vetllada es van lliurar quatre premis més. Així, la Forquilla de Plata al Millor establiment de la Part Alta va ser per Cal Mano i la seva “Orada del Mano”;  la Forquilla de Plata al Millor establiment del Centre va ser per La Pepita i el seu “Pato trufao”; la Forquilla de Plata al Millor establiment del Serrallo Marina Port Tarraco va ser per l’Octopussy i el seu “El més melós” i per últim, el Premi a la Tapa que Millor ha maridat amb cervesa Moritz va ser per El Complet i el seu “Comença la Festa!”.

La Festa de lliurament de les Forquilles va comptar també amb un convidat molt especial, Vicent Guimerà, xef amb Estrella Michelin de l’Antic Molí d’Ulldecona. Durant la seva intervenció va destacar la feina i l’esforç dels restauradors que han participat al Tarragona dTapes per tal de posar en valor un dels principals actius d’aquest territori: la gastronomia.

La novena edició del Tarragona dTapes, que ha tingut lloc dels dies 14 de juny a l’1 de juliol, és una iniciativa de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, AEHT, amb la col·laboració de la Cambra de Tarragona i el patrocini de cervesa Moritz.

Redacció

Una jove regidora de La Canonja, portada del ‘Quadren’ d’El País en els 40 anys del PSC

Lucía López, la primera per l’esquerra, en el reportatge

La jove regidora del PSC a l’Ajuntament de La Canonja, Lucía López, és portada junt a dos joves militants socialistes catalans més del suplement ‘Quadern’ d’El País d’aquesta setmana, que entrevista tres joves que representen l’antítesi del votant clàssic socialista, envellit, castellanoparlant, sense estudis superiors i resident a l’àrea metropolitana de Barcelona, segons el tipifica el reportatge.

La crònica de Pere Ríos analitza els 40 anys de la fundació del PSC, els dies 15 i 16 de juliol de 1978, fruit de la fussió de tres partits socialistes, el PSC Congrés de Joan Reventós, Narcís Serra i Pasqual Maragall; el PSC Reagrupament de Josep Pallach, i la Federació Catalana del PSOE, de Josep Maria Triginer.

Lucía, de 27 anys, no va viure evidentment la fundació del PSC. Explica que és socialista “per convenciment i per tradició familiar”, però de vegades se sent sola com a militant quan sopa amb amics. Al reportatge també apareixen la lleidatana Maria Messegué i el barceloní Enric López.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies