TARRAGONA 21

Més de 30 actes a la Festa del 30 d’Octubre a Salou

Més de 30 actes conformen el gruix d’activitats de la festa del 30 d’Octubre de Salou.

El tradicional pregó de festes es durà a terme el dimarts 23 d’octubre a les 8 del vespre a la Sala de Plens i anirà a càrrec de Josep Abelló Padró, alcalde de Reus de 1985 a 1999. Però des del 19 d’octubre i fins al 4 de novembre les activitats esportives, culturals, gastronòmiques i festives s’uneixen per donar pas a una festa de marcat caràcter local.

Al marge del dia del pregó, el dia fort, serà el 30 d’octubre, festiu al municipi, i en el que l’esmorzar popular, la missa amb l’ofrena floral, la cercavila d’elements populars, i la gran paella popular, centraran els actes del matí. Ja per la tarda, el tradicional llançament de coets i ball d’orquestra al Parc de Manuel Albinyana, l’esclat de focs, i el posterior sopar del 30 d’Octubre, posaran punt i final al dia gran de la festa major.

L’alcalde, Pere Granados, ha destacat la importància d’aquesta festa local hi ha fet una crida a tots els salouencs a gaudir-la i participar dels diferents actes que s’han programat des de la regidoria.

Per la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, “es tracta de la festa del naixement del nostre municipi hi ho celebrarem amb una gran festa on s’impliquen nombroses entitats i associacions locals”.

Però fins al dia gran de la festa es muntaran entre els primers actes que enceten la festa la Salou Lan Party (del 19 al 21 d’octubre a la Sala Europa del TAS); el dissabte 20 a les 18h tindrà lloc la VI Trobada Bastonera amb dos grans cercaviles que transcorreran fins trobar-se a la plaça de la Pau; el diumenge 22 d’octubre les activitats se centraran en l’excursió de festa major a càrrec del Club Excursionista Salouenc; la caminada de Festa Major organitzat pel Centre d’Alta Resolució de Salou les quals arriben a la onzena edició, així com la pedalada popular que organitza l’Associació Ciclista Salou.

La festa manté activitats consolidades com el lliurament dels XVII premis 30 d’octubre a la creativitat infantil i juvenil (dimecres 24 d’octubre a les 17,30h al TAS). També es manté el concert de les corals (divendres 26 d’octubre a les 20h al TAS), o el concurs d’instagram #salouween2018 (del 22 d’octubre al 4 de novembre) organitzat per l’Associació de Comerciants i Empresaris de Salou.

La biblioteca Municipal també ha programat una sèrie d’actes per aquesta festa major com ara l’hora del conte el dimarts 23 a les 17.30h amb Els Bombers que cremaven llibres; també han programat una exposició d’acudits del 24 al 30 d’octubre; així com un taller ebiblio el dimecres 24, a les 10.30 i a les 15.30h, dia internacional de les biblioteques. Ja per la tarda, a partir de les 17.30h es dura a terme la xerrada de l’escriptora Núria Pradas sobre la seva novel.la, l’Aroma del temps. El dijous 25, es farà una gimcana a partir de les 17.30h a la mateixa biblioteca municipal per tal de conèixer les tasques bibliotecàries. Ja a les 19h, el pati de la biblioteca acollirà la presentació del nou vestuari del ball d’espases i el ball de pastorets de Salou. Però el dia gran de la biblioteca serà el dissabte 27 amb la festa del 26è aniversari de la biblioteca i la presentació i inici del club de lectura infantil a les 10h.

Del divendres 26 al diumenge 28 d’octubre tindrà lloc l’Escape Tous, on cal inscriure’s prèviament ja que es faran varies sessions en funció de l’edat. El dissabte 27, els Grallers la Tarota celebren els seus 30 anys amb una cercavila a les 12h des de la Torre Vella. El diumenge 28, VIII Open de dòmino Vila de Salou al centre Cívic a partir de les 9.30h.

L’espai d’infància Estació del Carrilet, serà un dels altres punts on es durant a terme nombroses activitats per als més petits com ara el pintem i dibuixem panellets, castanyes i moniatos el dilluns 22 i el dimarts 23 d’octubre de 17.30 a 19h per tal de celebrar la castanyada. El divendres 26, es farà un mural gegant de la tardor a partir de les 17.30h i posterior ballada amb xocolata a càrrec de l’associació Sal-i-Ou. El diumenge 28, gran festa del panellet a les 10.30h, i ja per la tarda a partir de les 17h xocolatada popular amb degustació de panellets i presentació de la nova cançó de la confetina.

Endinsant-nos ja en Halloween, el dimecres 24 d’octubre, els més petits podran gaudir del cinema Xic’s amb la pel·lícula “Scooby-Doo i la carrera de los monstruos” al TAS a partir de les 17.30h. El dimecres 31 d’octubre, el Tas acollirà un altra sessió de cinema Xic’s amb la projecció de “El alucinante mundo de Norman” a partir de les 17h. Tot seguit, gran desfilada zombie amb sortida davant del TAS. Ja per finalitzar els actes de la festa major, el diumenge 4 de novembre, Salou acollirà la primera edició del SalouWind, la gran volada d’estels gegants a la platja de Llevant a partir de les 9h. Per a més informació podeu consultar el programa adjunt on es detallen totes les activitats, horaris i ubicacions.

S’enfronta a 37 anys de presó per prostituir i agredir sexualment la seva parella a Torredembarra

Façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

La fiscalia sol·licita 37 anys de presó per a un home que està acusat d’obligar la seva parella a exercir la prostitució i d’agredir-la sexualment en tres ocasions. Tots dos van mantenir una relació entre els mesos de març i agost del 2015, i convivien en un pis de Torredembarra.

Segons el fiscal, mentre eren parella Rafik E.K. va obligar la dona a exercir la prostitució al seu domicili i, a més d’intimidar-la i agredir-la, l’obligava a beure cervesa on hi havia introduït substàncies estupefaents. L’individu portava homes a casa perquè mantinguessin relacions completes amb ella a canvi de diners que ell s’ocupava de recaptar. El cas es jutjarà el mes que ve a l’Audiència de Tarragona.

Per obligar la dona a exercir la prostitució, el processat també l’amenaçava amb explicar la situació a la família d’ella i, fins i tot, l’agredia físicament per evitar que oferís resistència. Durant les relacions sexuals no consentides amb altres homes, la víctima va arribar a necessitar assistència mèdica, i l’home l’obligava prostituir-se fins i tot quan tenia la menstruació.

En una ocasió del mes d’abril del 2015, l’home li va propinar cops de puny, puntades i bufetades i la va colpejar amb una ampolla plena d’aigua. Un cop va mantenir relacions no consentides amb un client, l’acusat es va aprofitar de la “por absoluta” viscuda per la víctima i la va penetrar amb l’ampolla.

L’agost del 2015 la dona va dir a l’acusat que estava embarassada perquè no l’obligués a mantenir relacions sexuals amb altres homes, però aquest la va agredir, la va pegar i la va forçar a mantenir relacions sexuals amb ell.

L’home se’n va anar al Marroc l’agost del 2015 i ella va donar per acabada la relació sentimental que fins aleshores havia mantingut per por, segons el ministeri públic. Al cap d’un parell de mesos, el va denunciar.

Al novembre, però, l’acusat es va presentar al domicili d’ella per sorpresa i va agredir-la sexualment en dues ocasions. Des d’aquell moment es va dedicar a trucar-la i a enviar-li missatges amenaçadors “perquè no anés a declarar als jutjats”. Fins i tot va dir-li que “la seva família era perillosa, que traficava amb droga i que li farien alguna cosa o agafarien benzina i la cremarien viva”.

A finals de novembre, va trucar-la en tres ocasions per preguntar-li on era i ella va trucar immediatament a la policia. Quan va obrir la porta pensant que eren els agents, qui hi havia a l’altra banda era l’acusat. L’home va irrompre al pis, va intentar desvestir-la i, davant la negativa d’ella, la va agafar pel coll. Aleshores la policia es va presentar al domicili i va poder evitar l’agressió.

37 anys de presó

Segons la fiscalia, els fets constitueixen un delicte relatiu a la prostitució amb l’agreujant de parentiu, pel qual sol·licita cinc anys de presó i una multa de 4.320 euros; tres delictes d’agressió sexual amb l’agreujant de parentiu per cadascun dels quals demana deu anys de presó; un delicte continuat d’amenaces pel qual sol·licita un any de presó i, finalment, un delicte de maltractament en l’àmbit familiar pel qual demana un altre anys de privació de llibertat.

A més, el ministeri públic sol·licita que l’home no es pugui aproximar a la víctima a menys de 500 metres ni comunicar-se amb ella durant un període de 25 anys, i que no pugui tenir ni utilitzar armes durant sis anys. En concepte de responsabilitat civil, reclama una indemnització de 450 euros per les lesions que va patir la dona. El cas arribarà es jutjarà els dies 7 i 8 de novembre a l’Audiència de Tarragona.

Roger Segura / ACN

Comença la segona fase de les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra

Imatge d’obres al carrer Pere Badia. Foto: Anna F / Ajuntament

La segona fase de les obres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia s’inicia aquest dilluns 15 d’octubre amb un replantejament de la planificació per adaptar-la a la realitat de l’obra i garantir la seva finalització dins del termini previst de tres mesos.

El principal canvi sobre la planificació inicial és que les demolicions es faran conjuntament en trams no paral·lels per així evitar endarreriments fruit de la concentració de maquinària en un mateix espai, per tot seguit ja iniciar la pavimentació.

D’aquesta manera, aquest dilluns comencen els treballs en dues zones: dels números 5 a 11 i dels números 25 a 43. Ja serà a partir del dia 18 d’octubre quan s’abordaran les tasques a realitzar en dos trams més de carrer: dels números 2 al 8 i del 20 al 32. Més tard, el 25 d’octubre, començarà la zona ubicada enfront de la rotonda on conflueixen Pere Badia i Garrofers. S’ha decidit esperar a aquesta data perquè aleshores ja s’haurà reobert el trànsit al carrer de Ferran de Querol i es podrà treballar més còmodament a la zona de la rotonda. La previsió és que la segona fase finalitzi el 22 de novembre en tots aquests trams.

Pel que fa a les actuacions de la plaça, aquestes continuaran fins al 9 de novembre, després que es retardés l’inici una setmana (passat l’11 de setembre) i que s’hagués d’aturar per soterrar un cablejat. Els trams corresponents a la primera fase de les obres ja són transitables a l’espera d’executar els acabats.

Tota aquesta actualització d’afectacions s’ha dissenyat a partir de la reunió a peu d’obra que va tenir lloc fa uns dies i en la qual hi van prendre part l’alcalde, Eduard Rovira; el regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino, i la regidora d’Urbanisme, Clara Solivellas. En aquesta primera fase s’ha produït una setmana de retard de mitjana però el ritme general de l’obra indica que s’acabarà dins de termini. Les feines finals a tot el carrer tindran lloc entre el 23 de novembre i el 5 de desembre. Durant les obres es pot contactar amb l’encarregat per gestionar incidències individualitzades i també es pot escriure un correu a: obresperebadia@gmail.com

Cal recordar que les ordres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia es van adjudicar a l’empresa Infraestructuras Trade, SL per un import de 308.137,61 €. Per al seu finançament, l’Ajuntament compta amb una subvenció de 227.933 € del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2017 de la Diputació de Tarragona. La resta prové de l’aplicació pressupostària de les inversions financerament sostenibles. Aquestes obres no comportaran cap despesa per als residents al carrer (no es giraran contribucions especials).

ERC porta al Congrés que es garanteixi el finançament de l’Institut d’Investigació Química

Imatge del centre d’investigació tarragoní. Foto: ICIQ

El grup d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats ha registrat una proposició no de llei perquè el govern espanyol garanteixi el finançament de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i perquè els criteris de valoració de l’excel·ència a l’hora de tenir accés als ajuts “tinguin més en compte la investigació de base i el reconeixement pels ingressos obtinguts per la transferència de les seves investigacions a l’àmbit empresarial”.

És el que reclama el diputat tarragoní Jordi Salvador, impulsor de la iniciativa i que setmanes enrere ja va registrar una bateria de preguntes al govern espanyol demanant explicacions “per excloure l’ICIQ dels ajuts del programa Severo Ochoa”, on fins ara s’havia pogut acollir. I essent, com és, “un centre de reconegut prestigi en tots els rànquins europeus sobre investigació química”.

En la seva proposició, Salvador recorda que personalitats d’arreu del món, començant pels premis Nobel de Química Jean-Pierre Sauvage, Robert H. Grubbs o Jean-Marie Lehn han reaccionat davant del “menyspreu” a aquest centre amb seu a Tarragona “recordant que es tracta d’un institut d’investigació de primer nivell en química, no només a nivell europeu, sinó també mundial”.

L’ICIQ és un centre de referència mundial en la investigació sobre catàlisi, per millorar processos químics, i les energies renovables, per contribuir a la transició energètica. “Per això, de fet, l’Institut té el reconeixement del Consell Europeu d’Investigació, del qual ha rebut nombroses beques per a la investigació”, recorda Salvador.

La proposició es debatrà a la comissió de Ciència, Innovació i Universitats.

La lluita contra el càncer de mama congregarà dimarts cent voluntàries a Tarragona

Un moment de la presentació de la jornada que ha tingut lloc avui

Durant aquesta setmana, la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre realitzarà a la demarcació de Tarragona diferents actes amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama que és el divendres 19 d’octubre.

La ciutat de Tarragona acollirà la tradicional acapta solidària per tal d’aconseguir fons per a l’entitat que es destinaran als fins fundacionals, així com també a conscienciar la població sobre aquesta malaltia i les accions que poden prendre’s per prevenir-la.

El dimarts 16 d’octubre, l’acapta de Tarragona mobilitzarà prop de 100 voluntàries que sortiran als carrers de la ciutat per tal de donar informació tant sobre la malaltia com de les activitats que realitza la Lliga.

Com en altres ocasions les taules on s’ubicaran les voluntàries seran al carrer Canyelles, a la plaça Imperial Tarraco, a la Rambla Nova a la cantonada Ramon i Cajal, a la Rambla Nova a la cantonada amb el Cortefiel, a la Rambla president Lluís Companys a l’alçada de el Corte Inglés, a la Rambla Vella, al carrer Rovira i Virgili cantonada Mossèn Ritort i Faus.

Les taules recaptatòries, així com d’informació estaran des de les 9.00 fins les 14.00 hores. Cal assenyalar que la ciutat de Tarragona ha estat sempre solidària tant amb l’entitat com amb els malalts de càncer.

Activitats a Tortosa

Els serveis territorials de Salut, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i la Lliga contra el Càncer han organitzat un acte per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Serà el proper divendres, 19 d’octubre, a partir de les cinc de la tarda, al Museu de Tortosa. Hi haurà una taula rodona on participaran Francesc Vallespí com a delegat de la Lliga a Tortosa i Montse Aixendri com a afectada i voluntària de l’entitat. A més hi haurà un vídeo explicatiu d’exploració mamària i informació per part dels professionals de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

A Tortosa, el diumenge, 21 d’octubre se celebarà la primera Cursa de la Dona de les Terres de l’Ebre. L’acte començarà a les 12 del migdia i inclourà una cursa de 4,7 quilòmetres i una caminada d’1,7 quilòmetres. Les inscripcions i donatiu seran a partir de 10 euros, i serviran per recaptar fons per a la Lliga contra el Càncer.

Activitats a Reus

La regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus en col·laboració amb la Lliga Contra el Càncer commemoraran el Dia Mundial del Càncer de Mama, el pròxim divendres 19 d’octubre, amb una tarda d’activitats a la Plaça de l’Indi, a l’antic hospital Sant Joan de Reus.

De les 17 a les 19 hores es realitzaran activitats com una sessió d’autoexploració mamària, una sessió de ioga i també un taller de patchwork per cosir coixins del cor que es lliuren a les dones operades de càncer de mama. En cas de pluja, la jornada s’emplaçarà al hall de l’antic hospital de Reus.

Activitats a Vila-seca

Al CAP de Vila-seca es lliurarà informació durant la jornada sobre la Lliga Contra el Càncer i el càncer de mama.

Activitats a Benifallet

La delegació de Benifallet, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama organitza un taller de patchwork solidari durant el divendres 19 d’octubre i el dissabte 18 d’octubre de les 17.00 a les 20.00 hores al Centre d’Interpretació de Benifallet. Cap portar fil de cosir blanc, tisores , agulla de cosir, agulles de cap, didal, bolígraf i regle. El donatiu serà de 15 euros que es pagaran en el moment d’apuntar-se. Per apuntar-se es pot fer als baixos de l’ajuntament el dimarts 16 d’octubre de les 11 a l’1 i de les 5 a les 7 de la tarda.

Activitats a Amposta

La delegació d’Amposta de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre realitzarà el pròxim diumenge, 21 d’octubre, el 15è ball a benefici de l’entitat a la Sala de Ball de la Lira Ampostina. Enguany estarà amenitzat per Guateque. El preu del donatiu d’entrada serà de 6 euros. Hi haurà fila 0.

La URV lidera un projecte per millorar les lleis de dependència a Europa

Imatge de la primera sessió de cocreació que s’ha fet aquesta setmana a Vilanova i la Geltrú.. Foto: URV

El projecte SoCaTeL ha arrencat aquesta passada setmana amb els tallers de cocreació que serviran per definir la plataforma tecnològica que ha de permetre la creació d’un software per dissenyar i millorar les polítiques de cures de llarga durada a tot Europa.

El taller, que s’ha fet a Vilanova i la Geltrú, és un dels tallers pilot, que es faran paral·lelament a tes ciutats europees: a Dublin (Irlanda), a Budapest (Hongria) i a Tampere (Finlàndia). En aquests tallers hi participen institucions, usuaris de serveis i prestacions de cures de llarga durada, familiars cuidadors i cuidadores, professionals del treball social, professionals mèdics, empreses i investigadors i investigadores, per posar en comú les necessitats existents que han de permetre una millor aplicació de les lleis que regulen les cures de llarga durada (en el cas espanyol, la coneguda com a ‘Llei de Dependència). Es tracta, doncs, d’una eina de participació que uneix la ciutadania i les administracions per a un objectiu comú.

Les sessions dels tallers es fan utilitzant els recursos de Lego Serious Play, una de les metodologies de cocreació més innovadores. Durant la sessió, dirigida per un expert, una artista gràfica va traduint en imatges les conclusions a les que es vagi arribant.
Aquesta fase del projecte arriba després de mesos d’investigació, feta a base d’entrevistes a usuaris i professionals, que han permès concloure que existeix manca d’informació sobre els recursos de cura i els mecanismes per sol·licitar-los, que existeix una gran complexitat administrativa per sol·licitar la ‘Llei de dependència’ (LAPAD), que cal una millora de la coordinació entre professionals i que hi ha insuficiència de recursos de cura. Al voltant d’aquestes conclusions girarien els temes que requereixen d’una millora més intensa pel que fa als recursos existents de serveis de dependència.

SoCaTeL és un projecte europeu nascut en el marc del programa Horizon 2020 de la Comissió Europea. El Consorci que el gestiona el formen fins a 13 entitats i institucions. A més de la URV -que coordina el projecte- hi participen la Universitat de Ciències Aplicades de Fontys (Holanda); la Universitat i l’Ajuntament de Tempere (Finlàndia), la Universitat de Gál Fernec (Hongria); el Trinity College de Dublin i l’Executiu de Serveis de Salut (Irlanda), l’empresa Blau Advisors Strategic Partners SL (Espanya), el Centre d’Investigació i Innovació LTD (Xipre); l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (Espanya); la Fundació ONCE (Espanya), Ozwillo (França) i Everis Spain SL (Espanya).

Té per objectiu crear una plataforma que faciliti la participació dels diferents grups implicats en l’aplicació de les lleis de dependència fent especial èmfasi en la inclusió de tots els col·lectius i escalable als diferents països europeus. El projecte es desenvoluparà d’acord amb el concepte de cocreació, que implica que els usuaris de serveis públics, familiars, proveïdors de l’atenció domiciliària, professionals, investigadors i innovadors intervinguin en el procés de detecció de les necessitats que té la gent gran amb l’aplicació de les polítiques de cures de llarga durada a Europa, com és la coneguda “llei de dependència”, tenint en compte que la legislació europea en aquesta matèria no és uniforme.

Ciutadans demana millor senyalització i sensibilització sobre els passos de vianants

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha exigit a l’equip de govern local que “prengui mesures urgents” davant la proliferació d’incidents amb vianants a la ciutat.

Viñuales ha explicat que des del grup municipal de Cs han “recollit diverses denúncies d’incidents amb vianants” i, davant “la manca de seguretat en passos de zebra i voreres”, considera necessari “l’elaboració d’un informe públic on es contempli el grau de compliment de les recomanacions fetes per l’Eurotest AuditoriaEuropea sobre aquests espais públics”.

El portaveu de Cs ha elevat una proposta al ple per “estudiar l’elaboració d’un pla d’actuació per a la millora i seguretat dels passos de zebra” tanmateix com “millorar la senyalització i la visibilitat dels punts conflictius”. A més, ha reiterat que cal “reforçar la seguretat vial a les zones d’atenció preferent com a col·legis o centres sanitaris”.

Finalment, Rubén Viñuales ha explicat que “s’exigirà una dotació econòmica concreta per a dur a terme aquestes millores” i ha instat al govern local a “desenvolupar una campanya informativa que reforci la conscienciació sobre les pràctiques adequades en l’ús dels passos de zebra entre els tarragonins”.

Les pluges intenses del ‘Leslie’ descarregen fort a Tarragona i desborden de nou el clavegueram

Pla general d’un home amb un impermeable vermell a la Rambla de Tarragona aquesta tarda de pluja intensa a la ciutat. Foto: ACN

Les pluges intenses derivades de l’ex-huracà ‘Leslie’ ja han entrat a Catalunya pel sud i han afectat les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, han caigut prop de 30 litres en mitja hora a punts del Priorat com Falset o Torroja del Priorat, i 26,3 litres a Blancafort (Conca de Barberà) i 20,7 a Prades (Baix Camp).

A la ciutat de Tarragona plou amb força i la precipitació, que va acompanyada de de tempesta i que ha tornat a provocar grans problemes als barris del Port i del Serrallo. incomunicat de nou de la resta de la ciutat. Les queixes dels ciutadans d’aquesta zona de la part baixa plouen sobre mullat i van dirigides principalment al desbordament del clavegueram, un aspecte que ja es va posar de manifest durant les pluges caigudes aquesta setmana.

Les dificultats també s’han fet evidents en altres zones de Tarragona. Els veïns del Parc Francolí han deixat constància per mitjà de twitter del seu enuig davant el que consideren manca de previsió del consistori.

Els Bombers de la Generalitat han treballat en una vintena de serveis a la demarcació de Tarragona fins a les vuit d’aquest vespre. En concret, en una desena al Camp de Tarragona i en set més a les Terres de l’Ebre. La majoria de serveis han estat menors, tot i que a Cambrils han hagut d’ajudar a sortir del seu vehicle a una persona que s’havia quedat atrapada a l’T-312. A més, al municipi cambrilenc, els bombers també han intervingut al carrer Verge de Montserrat i al carrer Varsòvia per l’entrada d’aigua a la cuina d’un habitatge i per una bomba de pou sec, respectivament.

ACN

Una persona morta en ser arrollada per un tren de la línia Tortosa-Barcelona

Una dona de mitjana edat ha mort aquest diumenge al migdia en ser atropellada mentre creuava la via del tren a l’estació de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Els fets han passat quan faltaven vint minuts per les tres de la tarda i fins al lloc s’han desplaçat tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, que no han pogut fer res per salvar la vida de la víctima. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets.

Segons sembla, la dona ha intentat creuar les vies i en veure que s’apropava el tren ha intentat esquivar-lo sense èxit. En l’accident s’hi ha vist implicat un tren de la línia R16, que ha sortit de Tortosa a les 13.44 hores. El sinistre ha fet que el tren circulés amb unes dues hores de retard.

ACN

Alerta a Tarragona per pluges intenses i vent fins dilluns al migdia

Imatge del Serrallo durant la tempesta d’aquesta setmana. Foto: twitter Josep Manel Ricard

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per previsió de pluges molt intenses per l’arribada de l’huracà Leslie, ja convertit en depresió postropical, que entrarà pel sud, per Tarragona, a la tarda-vespre i escombrarà tot el litoral i prelitoral, fins a Girona, durant la matinada. Les pluges poden arribar a descarregar més de 40 litres en 30 minuts. Hi ha perill alt pel que fa a la intensitat de la pluja a les comarques de les Terres de l’Ebre, del Camp de Tarragona, del litoral i prelitoral central i de la meitat est entre aquesta tarda i demà al matí. En concret, situa la Ribera d’Ebre, Priorat, Alt i Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Alt i Baix Penedès, Anoia, Garraf i Baix Llobregat en el llindar superior d’intensitat de pluges. En aquestes zones és possible que s’acumulin més de 40 mm en només mitja hora. A la resta del territori, les acumulacions poden ser de més de 20 mm en 30 minuts.

També s’ha emès l’avís per perill alt per vent les comarques de la demarcació de Barcelona i Tarragona. El Leslie provocarà a més a més temporal marítim, amb onades que poden superar els 4 metres d’alçada al litoral barceloní i tarragoní i més de 2,5 metres a tota la costa.

Aquesta és la darrera actualització dels avisos de Meteocat per avui diumenge i demà dilluns per perill per intensitat de precipitació, per acumulació de pluja, per intensitat de vent i per estat de la mar.

A Tarragona les previsions indiquen risc d’intensitat alta avui a partir de les 18h. Per aquest motiu, cal seguir les següents recomanacions:

  • Evitar desplaçaments innecessaris i no apropar-se a rieres, ponts, zones inundables, esculleres, etc.
  • Circular preferentment per rutes principals i autopistes. Moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat.
  • Les persones que assisteixin al partit del Nàstic cal que segueixin les instruccions de la Guàrdia Urbana i Protecció Civil que desplegaran un dispositiu de seguretat i control d’accessos.
  • Prestar atenció a les prediccions meteorològiques i a l’estat de les carreteres.

Pel que fa al fort vent, que podria arribar a ratxes superiors al 72 km/h a tot el territori des d’aquest vespre fins demà al migdia, cal seguir les següents recomanacions:

  • Tancar i assegurar portes, finestres i tendals. Evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a façanes i terrasses.
  • Evitar parcs, jardins i zones boscoses.
  • El temporal pot provocar grans onades, no accedir als punts afectats pel fort onatge o llocs on les onades trenquin amb força.

L’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el pla d’emergència municipal per pluges i la Guàrdia Urbana i els Voluntaris de Protecció Civil es troben activats i duent a terme mesures preventives per minimitzar les possibles afectacions.

Avançar el retorn cap a casa

Per la seva banda, el subdirector de gestió d’emergències de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha recomanat als ciutadans que hagin marxat de pont que avancin el retorn cap a casa per evitar problemes a la carretera. “Avui és un dia que si podem avançar el retorn al migdia o primera hora de la tarda serà millor”, ha explicat a l’ACN, advertint que el fenomen meteorològic pot produir “afectacions” a la carretera, inclosos “talls i alguna petita inundació” en vies més locals que compliquin la mobilitat, especialment al litoral i el prelitoral.

Consulteu les recomanacions de seguretat a:

https://www.tarragona.cat/seguretat/proteccio-civil/consells-de-prevencio/copy_of_inundacions

http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/aiguats_i_inundacions/

Unes 250 persones celebren plegades al TAS el Dia Internacional de la Gent Gran de Salou

Aquesta tarda Salou culmina els actes dedicats a la gent gran del municipi i ho fa amb un dinar homenatge i posterior ball als passadissos del Teatre Auditori del municipi on s’ha muntat la festa. Com és ja tradicional -i en van 25 anys- a iniciativa de la Regidoria de Benestar i Serveis Socials i amb la col·laboració de les entitats Esplai per a la Gent Gran i Casal Municipal de Jubilats del Parc de Salou, el municipi celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb diverses activitats festives al llarg de la setmana i ho culmina amb un dinar de germanor, que avui reuneix a unes 250 persones, entre autoritats i persones del col·lectiu de la gent gran de Salou enmig d’un bon ambient de germanor.

Al dinar de germanor han acudit diferents regidors del consistori per acompanyar les persones de la tercera edat en aquesta festa més que consolidada al municipi i que enguany, lliurarà un record a cada un dels participants; es tracta d’una tassa de ceràmica amb cullereta que recorda l’efemèride.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de l’àrea, Estela Baeza, han estat els encarregats de dirigir unes paraules de suport i agraïment als assistents de la jornada, a través de la qual es busca agrair la gran tasca que fan en el dia a dia les persones grans del municipi tot donant  una imatge positiva de l’envelliment i amb un clar reconeixement de l’atenció municipal cap al col·lectiu de la gent gran. A més d’afegir l’agraïment als Esplais de Jubilats per la feina constant que desenvolupen al municipi durant tot l’any, i sobretot per oferir un espai de trobada on la gent gran de Salou pot gaudir d’una forma activa del seu ben merescut temps d’oci.

En acabar el dinar, el ball amb l’orquestra Ruben’s amenitzarà la tarda.

El CNL de Tarragona obre el curs 2018-2019 amb una xerrada sobre Manuel de Pedrolo

Enguany se celebra el centenari de Manuel de Pedrolo.

Amb el títol ‘Manuel de Pedrolo. Procés d’addicció creixent // Aproximació a Pedrolo’, el tècnic Enric Garriga Martí oferirà una xerrada sobre la vida i la obra de l’escriptor segarrenc per inaugurar el curs acadèmic 2018-2019 del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. La xerrada tindrà lloc dimecres, 17 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’Espai Kesse.

Manuel de Pedrolo (L’Aranyó, Segarra, 1918 — Barcelona, 1990), del qual enguany se celebra el centenari del naixement, ha estat un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana de tots els temps: “amb setanta-dues novel·les, tretze llibres de contes, quinze obres de teatre, tres reculls de poesia i nou d’articles i proses diverses […] als quals caldria afegir una cinquantena de traduccions. En síntesi, vull dir que de bracet amb Pla i amb el referent llunyà de Llull, Pedrolo és l’autor més prolífic i amb una voluntat més totalitzadora de la literatura catalana”, en diu Isidor Cònsul.

De família aristocràtica, de jove Pedrolo renega de la seva classe social i es decanta per l’existencialisme, el marxisme i l’independentisme, que conformaran els eixos ideològics i polítics de la seva vida i de la seva obra. Precisament aquest biaix de la seva producció li conferirà el carregós “honor” de ser l’escriptor català més censurat del segle XX.

Manuel de Pedrolo té una gran influència sobre determinats sectors de la societat dels setanta i vuitanta, no solament com a escriptor sinó també com a personatge públic, per la seva exemplar i insubornable actitud cívica i crítica a la vegada amb el desenvolupament polític dels partits catalans. Sempre es declara independentista i recull aquesta idea en nombrosos dels seus articles. La seva integritat moral i el seu catalanisme mai no es descontradiuen.

La seva immensa feina com a escriptor es veu recompensada en diferents ocasions amb premis literaris com el Víctor Català, el Sant Jordi o el Prudenci Bertrana. El 1979 és guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. És també soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, que durant sis anys, del 1984 al 1989, convoca el premi Mecanoscrit adreçat a escriptors joves.

Prop d’un miler de persones participen des de Cornudella en la iniciativa ‘Cims per la llibertat’

Desenes de persones han participat en aquesta iniciativa sortint de Cornudella per coronar la Roca Corbatera, el punt més alt de la Serra del Monsant.

Els “presos polítics” i “exiliats” han anat agraint al llarg d’aquest dissabte la iniciativa dels Cims per la Llibertat, a través de diversos missatges a les xarxes socials. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha escrit a Twitter que va resseguint “de memòria” el camí cap al Matagalls. “M’encanta que la boira us hi hagi acompanyat! També la trobo a faltar”, ha afegit des de Suïssa. I des de Brussel·les, l’exconseller de Salut Toni Comín ha agraït la gent que ha culminat la Pica d’Estats i ha instat a “no defallir” fins aconseguir la llibertat de tots els dirigents polítics i socials encausats per l’1-O, un missatge similar al de l’extitular de Cultura Lluís Puig. “Sóc amb vosaltres, respirant la llibertat del Canigó. La seva flama mai s’apaga”, ha apuntat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, en un missatge que ha fet arribar des de la presó de Lledoners.

El projecte de Cims per la Llibertat és una acció esportiva, solidària i reivindicativa que consisteix en una ascensió simultània a 18 cims catalans que han estat triats directament pels “presos, exiliats i represaliats polítics”. Puig ha escollit el Tossal del Rei, Comín la Pica d’Estats, Cuixart el Canigó i Rovira el Matagalls. Al seu torn, l’exconsellera Dolors Bassa ha triat el Montgrí, Meritxell Serret el Tossal de les Torretes, i Quim Forn Les Agudes. L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha apostat per la Gallina Pelada, i el president d’ERC, Oriol Junqueras, Sant Jeroni. L’extitular de Territori ha triat La Mola, i el president de JxCat, Jordi Sànchez, el Carlit. Jordi Turull ha apostat per la Comabona pel Pas dels Gosolans, i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha preferit el Montcaro. Meritxell Borràs ha triat el Pedraforca, i Carles Mundó ha escollit el Puigmal. L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha triat el Puigsacalm, la muntanya que, en nom seu, ha pujat l’actual cap del Govern, Quim Torra.

Raül Romeva escolleix la Roca Corbatera

Finalment, l’exconsellera Clara Ponsatí s’ha decantat pel Montsent de Pallars, i Raül Romeva la Roca Corbatera, el punt més alt de la Serra del Monsant. L’associació excursionista de Cornudella, des d’on han pres la sortida el prop d’un miler de participants, ha estat corresponsable de l’organització.

Prop d’11.000 persones han col·laborat en aquesta iniciativa arreu del país, que té com a objectiu conscienciar de “la injustícia” que representa la situació dels presos independentistes, segons ha explicat l’organització en un comunicat. Tots els inscrits han pagat 10€ per participar, una recaptació que es destinarà a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

ACN

Torra rebutja la proposta “autonomista” de Sánchez i diu que “l’únic” que canviarà l’1-O és “un nou referèndum”

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat la proposta “autonomista” del president espanyol, Pedro Sánchez, i ha reiterat que “l’únic” que podria fer canviar els resultats de l’1-O és “un nou referèndum”. “L’etapa dels estatuts no és una etapa passada, sinó passadíssima”, ha dit. En declaracions a la premsa des del cim del Puigsacalm, on ha pujat en record de presos i exiliats, Torra demanat continuar les mobilitzacions, especialment en previsió a la sentència contra els polítics que són a la presó. El president ha fet una crida a “l’esperit de l’1-O” i la “força del 3-O” per fer front a la sentència, i ha destacat que amb la mobilització d’aquest dissabte “s’ha fet el primer cim”.

En un ambient festiu, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha pujat aquest dissabte al cim del Puigsacalm, a cavall entre Osona i la Garrotxa. Ho ha fet acompanyat de 1.300 persones, que han volgut reivindicar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

En declaracions a la premsa, des del cim, Torra ha rebutjat la proposta “autonomista” de Sánchez, i ha dit que “la fase dels estatuts la tenim superada”. “És una etapa no passada sinó passadíssima”, ha assegurat. En aquest sentit, ha recordat que “els catalans vam votar en un referèndum d’autodeterminació l’1-O i vam declarar políticament la independència el 27 d’octubre”, i ha avisat que “l’únic que pot bescanviar aquesta situació és un referèndum pactat i acordat”.

Torra ha fet aquestes declaracions després que diversos mitjans hagin apuntat que el president espanyol, Pedro Sánchez, té un pla en tres fases per a Catalunya que inclou una votació, però només per un major autogovern, no per la independència.

A dalt del Puigsacalm, l’escollit per Carles Puigdemont, Torra ha alliberat un xoriguer visiblement emocionat i ha dit que ho feia per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. El president ha assegurat que el poble català no s’aturarà fins que siguin lliures, i ha fet una crida a continuar les mobilitzacions en previsió a les sentències “ignominioses” amb “l’esperit de l’1-O i la força del 3-O”.

“No ens aturarem fins que ells siguin lliures i el nostre poble també”, ha dit. “Som capaços de fer els cims que ens proposem, fins i tot el cim de la República catalana, que és el nostre objectiu”, ha afegit, destacant la “solidaritat i la fraternitat” d’aquesta jornada “d’ascensions multitudinàries”.

Torra ha destacat que amb la mobilització d’aquest dissabte “s’ha fet el primer cim”, però ha avisat que, en les properes setmanes, cada dia “s’haurà de fer un nou cim”.

Durant l’acte, Anna Puigdemont ha llegit una carta escrita pel seu germà, Carles Puigdemont. En ella, l’expresident ha demanat als ciutadans “una mica més d’esforç” per arribar fins al final, i ha dit que allà “ens tornarem a trobar”. A la pujada al Puigsacalm hi ha participat també l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

600 Inscrits i 1.300 participants

A l’acte s’hi havien inscrit 600 persones que s’han trobat al Pavelló de la Vall d’en Bas (Garrotxa) a les vuit del matí. Després d’haver-se registrat, han pujat als catorze autobusos que hi havia preparats i s’han afegit a les 700 persones que han volgut participar sense haver-se registrat. Des de l’organització destaquen “l’enorme èxit” de la convocatòria.

Sánchez té un pla en “tres fases” per Catalunya que acaba amb una votació sobre més autogovern

El president espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa a La Moncloa. Foto: ACN

El president espanyol té un pla en “tres fases” per a Catalunya que acaba amb una votació per a un major autogovern, segons publiquen aquest dissabte ‘El Periódico’ i ‘La Vanguardia’, que fan una crònica de les converses informals que Pedro Sánchez va mantenir amb la premsa a Madrid durant les celebracions del 12-O. El pla preveu una primera fase per calmar les tensions amb la Generalitat, de “normalització i distensió”, on estaríem actualment, i que se centra en les relacions bilaterals i l’assoliment d’acord pràctics en temes entre els que La Moncloa també inclou els pressupostos. En la segona fase, segons aquests rotatius, Sánchez faria la seva proposta “política” a Catalunya, i finalment, en la tercera, accediria a una “votació” sobre la reforma, però centrada en un major autogovern, i en cap cas en l’autodeterminació.

Sánchez va explicar durant la recepció del 12-O que preveu presentar un projecte de pressupostos “a finals de novembre o principis de setembre” i que, amb el text ja redactat, iniciarà les negociacions amb la resta de forces polítiques per aprovar-los.

Segons publiquen ‘La Vanguardia’ i ‘El Periódico’, a la Moncloa “no va agradar” la reprovació al rei Felip VI votada pel Parlament de Catalunya, i tot i que Sánchez està estudiant donar-hi una resposta jurídica, també va admetre que es tracta d’un document “declaratiu” sense efectes.

ACN

L’Associació Hotelera celebra el seu sopar anual amb la voluntat de “continuar la col·laboració entre el sector privat i públic”

Una imatge de l’acte, que es va celebrar a peu dret i de forma distesa.

L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda va realitzar aquest dimecres passat el seu sopar anual de final de temporada a l’Hotel Sol Port Cambrils. L’acte, que complia la vintena edició, va congregar més d’un centenar de persones, entre hotelers, gerents i directors, agències de viatge receptives i tour operadors.

Entre els assistents, hi havia el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, que va ser-hi present a títol personal. També va assistir-hi el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol; Salvador Anton Clavé, director científic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCTTO) i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV); Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona (Unique Camping Destination); Joan Calvet, president de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre (AAT); i José Luis Túnez, president l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada, entre altres.

El president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, va destacar que hi ha voluntat per “continuar la col·laboració entre el sector públic i el sector privat”, en mig de la celebració del que ha estat “un bon any”, segons va manifestar.

Al final del sopar, Marcelino Gómez, director a la cadena Best Hotels, va rebre un petit homenatge per la seva trajectòria professional.

Al final del sopar, que es va celebrar a peu dret i de forma distesa, Marcelino Gómez, director a la cadena Best Hotels, va rebre un petit homenatge per la seva trajectòria professional. Per la seva banda, Juan Alcubilla, director general corporatiu de Best Hotels, va pronunciar unes paraules elogiant la labor de Gómez. Octavi Bono va manifestar la seva satisfacció per poder compartir una estona amb el sector, que sempre ha apreciat per l’estreta relació que hi ha mantingut.

A Tarragona obren portes pel 12-O menys ajuntaments que l’any passat

El Dia de la Hispanitat ha passat desapercebut en alguns ajuntaments catalans, que han obert les seves portes i han funcionat com si fos un dia feiner. D’altres han optat per una via intermèdia i no estan oberts, però els regidors independentistes sí que han anat a treballar. Un dels que l’any passat sí que va obrir, el de Badalona, enguany no ho ha fet després del canvi a l’alcaldia, ara en mans del PSC. Pel que fa al Govern, el president Quim Torra i la majoria de consellers tenen reunions de treball i mantenen la seva agenda. D’altra banda, algunes botigues també obren, ja sigui per criteris comercials o perquè “no tenen res a celebrar”. Més de la meitat de les parades del mercat de Girona han funcionat amb normalitat.

Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han obert portes menys ajuntaments que l’any passat. Als Guiamets (Priorat), un petit municipi governat per la CUP, l’edifici consistorial es manté obert. L’alcalde i dues regidores de l’equip de govern -que no cobren pel càrrec- han aprofitat per despatxar assumptes pendents i atendre els veïns que s’hi poguessin apropar. En aquest cas, la secretària ha escollit fer festa per motius familiars, mentre que l’agutzil ha fet la recollida de la brossa amb normalitat. L’alcalde, Miquel Perelló, ha subratllat que, en la seva opinió, el 12 d’octubre “no s’ha de celebrar res perquè és la commemoració d’un genocidi i és la festa d’un estat retrògrad i antidemocràtic com l’espanyol”. També al Priorat, el govern de la CUP de la Vilella Alta manté l’activitat i els serveis diaris de l’ajuntament funcionen amb normalitat.

A la ciutat de Tarragona, els regidors de la CUP han anat a treballar al despatx, mentre que a Reus, l’Ajuntament està tancat. Aquest any, els regidors del grup municipal de la CUP a la capital del Baix Camp han decidit no anar-hi perquè han optat per participar en diferents mobilitzacions adreçades a “convertir un dia festiu en una jornada de lluita”. A l’Ajuntament de Valls, diversos regidors han acudit a treballar a la casa de la vila, mentre que el de Torredembarra no ha obert portes, com sí que va fer el 2018.

A Móra d’Ebre l’alcalde, Joan Piñol (CDC) i diversos regidors de l’equip de govern han obert l’ajuntament durant el matí, mentre els treballadors municipals han decidit fer festa. Els polítics s’han dedicat a “quadrar” el pressupost municipal de l’any vinent “amb més lleugeresa” que en un dia laborable i també s’han mostrat disposats a atendre a qualsevol veí. Piñol ha subratllat que, en el context polític actual, no se sentien “especialment atrets a fer cap celebració” en aquesta jornada. A Gandesa, l’alcalde, Carles Luz (PDeCAT) també ha acudit a treballar, com també han fet regidors d’Amposta, Sant Carles de la Ràpita, l’Ametlla de Mar o Deltebre.

ACN

 

Els organitzadors de l’acte del 12-O demanen als jutges que no ”s’acorvadeixin” i siguin ”conseqüents”

Capçalera de la manifestació commemorant el 12-O i reclamant la unitat d’Espanya. Foto: ACN

Els manifestants llueixen, sobretot, banderes espanyoles, tot i que també s’hi poden veure senyeres, banderes de la fictícia Tabàrnia o ensenyes europees. Foto: CCMA

Els organitzadors de la manifestació i l’acte de celebració del 12-O a Barcelona han demanat als jutges que no ”s’acovardeixin” i que siguin ”conseqüents” amb les decisions que han de prendre en un futur. Així ho ha expressat Javier Megino, vicepresident del moviment cívic d’Espanya i catalans davant una plaça de Catalunya plena on també s’ha erigit com ”els catalans legals i lleials” al marc jurídic i a la Constitució. Els crits de ”Puigdemont a presó” i ”ni orgull ni perdó, llargs anys de presó” han ressonat entre els assistents que també han entonat unànimement ”Pedró dimissió”. L’acte s’ha desenvolupant en un ambient festiu i ha comptat amb actuacions i una paròdia d’una declaració d’autonomia per part de Tabàrnia.

Megino també ha reivindicat la ”dignitat” dels qui se senten espanyols. ”Som tan dignes com ells” ha defensat el vicepresident D’Espanya i catalans, i ha demanat respecte ”a les nostres institucions, al nostre rei, a la nostra bandera” al mateix temps que ha avisat que ”ningú ens negarà l’orgull de ser i sentir-nos espanyols”.

En una línia similar s’ha pronunciat Manuel Miró, de Societat Civil Catalana (SCC) Que ha avisat a Torra que ”Catalunya no es mereix un president com vostè” perquè considera que només govern per una part dels catalans i ha reivindicat que no són ”catalans de segona”. Li ha demanat que es tregui ”el llacet” i govern per a tothom ”en el marc de la llei” i que si no ho pot fer l’ha emplaçat a plegar. Miró ha retret que el procés ha portat ”confrontació i dolor” i ha demanat al Govern que torni ”les institucions a tots els catalans”. Ha fet una advertència també al president Torra, ”si ens busca, ens trobarà; no consentirem que ens llenci al precipici”. Per Miró cal buscar el diàleg però en el marc de la llei perquè sinó és ”autoritarisme i xantatge”.

Les consignes contra el procés i els partits independentistes han ressonat a la plaça amb crits de ”Puigdemont a presó” o ”ni oblit ni perdó, llargs anys de presó”, un lema que Megino ha atorgat als ciutadans que el passat 3 d’octubre es van manifestar des de la plaça Artós. Els mitjans i l’escola catalana, amb les acusacions d’adoctrinament, també han aparegut al discurs de Megino, que ha criticat que el govern espanyol ”miri cap un altre costat quan es parla d’adoctrinament”. En aquest punt, els manifestants han demanat la dimissió de Pedro Sánchez.

Josep Alsina, de Somatemps, també ha participat enl’acte i ha negat el genocidi després del descobriment d’Americà. Ha criticat les paraules i els articles de Quim Torra i ha defensat l’actitud d’aturar ”el cop” així com les ”brigades de neteja de la porqueria groga que empastifava Catalunya”. Per Alsina, el govern espanyol els ha deixat ”sols”.

L’acte també ha tingut un moment de record per Montserrat Caballé i un minut de silenci per les víctimes del temporal de Mallorca.

Paròdia de referèndum i declaració d’autonomia

L’acte del 12-O també ha volgut tenir moments per l’humor i els organitzadors han organitzat un referèndum a Tabàrnia on ha participat el 103% del cens i, segons el presentador, el resultat ja era conegut abans de tancar els col·legis. Albert Boadella, en un vídeo, ha proclamat l’autonomia de Tabàrnia, però l’ha suspès nou segons després. Per això, els organitzadors han reivindicat que la República Catalana continua sent la més curta.

“Per la unitat d’Espanya i per celebrar la nostra festa”

Amb la bandera espanyola penjada al coll i amb cartells a favor de la unitat d’Espanya, la Cati i l’Encarna s’han manifestat aquest divendres per demanar als polítics catalans que no divideixin l’estat espanyol. “Els vots que van fer l’1-O són falsos, no valen, votaven a tot arreu, on els hi donava la gana”, han explicat. Molt enfadada, l’Encarna ha exigit a Puigdemont, “qui ha fugit com les rates a Brussel·les”, que doni la cara davant la justícia.

D’altres manifestants se senten orgullosos que, per “primer cop, a Barcelona, es pugui celebrar el dia de la Hispanitat amb normalitat”. És el cas del Vicente, qui ha celebrat que, arran “del cop d’estat” de l’1-O, la gent “s’ha conscienciat i els patriotes més demòcrates ens hem unit”. “Abans no ho podíem celebrar perquè les institucions d’aquí ens han boicotejat sempre”, ha assegurat.

La manifestació ha congregat 65.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 300.000 segons els organitzadors. Amb el lema ”Barcelona, garante de la Hispanidad”, els representants del PP, VOX, Cs i Plataforma per Catalunya, al costat dels organitzadors, han recorregut el tram de Passeig de Gràcia entre la Gran Via i la plaça de Catalunya, on ha tingut lloc l’acte final. Crits a favor de la unitat d’Espanya, el rei i la Guàrdia Civil, ”jo sóc espanyol” i pancartes amb missatges contra els polítics independentistes han omplert el carrer.

”Torra i Puigdemont, racistes i colpistes són” o ”aïllar-se és empobrir-se” han compartit espai amb altres cartells que demanen la fi de les autonomies ”Fora les autonomies, un govern no 18” i adhesius que transformaven el llaç groc a favor dels presos amb una mà aixecant el dit del mig. Ciutadans amb to festiu han sortit al carrer amb banderes espanyoles i diferents complements com ara barrets, samarretes, polseres.

Tanmateix, l’hostilitat cap als periodistes de TV· ha obligat a que fossin escoltats pels Mossos d’Esquadra. Una redactora de TVE ha denunciat públicament aquesta situació amb una piulada on titlla la situsció de “vergonyosa”.

 

ACN

La versió més demolidora d”Els segadors’ arriba a Tarragona de la mà del grup de heavy ‘A sound of thunder’

La versió més demolidora de l’himne nacional català, ‘The Reapers’ (Els Segadors), arribarà a Tarragona (Sala Zero) aquest pròxim 25 d’octubre de la màs de la banda estadounidenca ‘A Sound of Thunder’. Originaris de la capital, Washington, DC, el seu so està especialitzat en una barreja de metal i hard rock clàssic de potents decibels que evoca noms com Judas Priest, Iron Maiden i Dio. Format el 2008, el grup està liderat per la cantant catalana-americana Nina Osegueda. A principis del 2012, van publicar una sèrie d’àlbums d’estudi molt aclamats per la crítica i que els va donar a conèixer internacionalment. El 2017 el seu homenatge a Els Segadors, llençat als primers dies d’octubre coincidint amb el referèndum per a la independència ,va va esdevenir viral arreu de Catalunya, fins i tot de la llista d’itunes Top 40 i EU200. Això va portar a la banda a fer la primera gira per Catalunya, incloent-hi la inauguració del concert per la llibertat amb una presentació en viu que es va emetre del territori català per TV3.

El 2018 el so del tro torna a Catalunya amb la seva nova gira ‘Desperta Ferro’, per aixecar ben alt la falç. La nit l’obrirà ‘Inmoonere’

Obertura de portes: Inici 20.30 H: 21.00 H

Preu: 12 € anticipat (+ despeses) 15 € taquilla

Punts de venda: 

Tarragona: Shiva Music, discoteques Arsis, Dr. vàlvula i Vap botiga

Reus: Espantar Records, discoteques bat i registres H

ONLINE: www.salazero.com

Dídac Nadal exigeix a Ballesteros una solució immediata a les aigües fecals d’un bloc de Riu Clar

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha registrat una sol·licitud a l’àrea d’Alcaldia on reclama la solució urgent a la filtració d’aigües fecals del bloc número 9 del barri de Riu Clar (veure imatges). “Fa quatre mesos que els veïns i veïnes conviuen amb aquesta aigua bruta que també ha malmès diversos punts de la instal·lació elèctrica”, ha explicat Nadal, que davant de la greu situació reclama que l’Ajuntament “actuï subsidiàriament per aturar la filtració”.

El portaveu del PDeCAT considera “inacceptable” que l’equip de govern (PSC-PP) “s’hagi desentès totalment de la problemàtica”. “El veïnat va demanar ajuda a l’Ajuntament a principis de juliol i la resposta va ser que el consistori no tenia competència”, ha denunciat Nadal.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies