El VI Concurs de Samfaina de Vinyols i els Arcs aplega participants de totes les edats

Enguany s'ha introduït la categoria infantil. Foto: Cedida

Enguany s’ha introduït la categoria infantil. Foto: Cedida

Més de 20 participants van competir el dissabte dia 17 de juny en el VI Concurs de Samfaina de Vinyols i els Arcs, una de les activitats més destacades del primer cap de setmana de Festa Major que es dedica a la Jornada Gastronòmica de la Samfaina.

El concurs va aconseguir una participació molt alta en les diverses categories en les que es podia competir: samfaina clàssica, samfaina moderna i samfaina infantil i juvenil. La categoria de samfaina moderna, que demana un exercici de creativitat,i innovació i originalitat va ser la que va obtenir més participants, amb 14 propostes tan vistoses com saboroses. Tot i amb això, tampoc la samfaina clàssica es va quedar sense propostes, ja que hi van participar 9 plats. Els guanyadors van ser Eric Corts en la samfaina moderna i Concepció Nogués de la clàssica.

Per primera vegada des de l’inici del concurs, en aquesta sisena edició s’ha introduït la categoria infantil i juvenil, en la que els infants, en parelles van cuinar in situ la seva samfaina amb l’ajuda d’un adult voluntari que s’ocupava dels fogons. El taller de samfaina permetia a la canalla d’entre 5 i 14 anys entrar a participar al concurs. En aquesta categoria es van presentar 6 samfaines més. La jornada es va completar amb l’esmorzar popular i passejades en carruatges de cavalls i ponis.

A la tarda va ser el torn de l’actuació castellera amb els Xiquets de Cambrils, els Minyons de l’Arborç i els Xiqüelos i xiqüeles del Delta, que van omplir la plaça del Replà en una tarda castellera molt emocionant.  Durant tot el cap de setmana també s’ha celebrat la Ruta del Pintxo Vinyolenc en el que han participat set restaurants del municipi i amb el que tant el millor pintxo com els que completen la ruta aconsegueixen premis. La Ghetto Orchestra va fer ballar el públic fins ben entrada la matinada amb un espectacle al bell mig del poble.

Vinyols i els Arcs segueix de Festa Major  en honor a Sant Joan, de manera que els actes més importants se celebraran aquest cap de setmana amb una gran revetlla popular, l’encesa de les fogueres i la missa i processó el dia 24.

La segona Jornada gastronòmica de la Samfaina de Vinyols s’omple de novetats

El municipi de Vinyols i els Arcs dedicarà el dissabte dia 17 de juny a la samfaina en la celebració de la II Jornada Gastronòmica, una diada de festa en la que aquesta popular salsa de verdures esdevé el centre de l’activitat.
La principal activitat del dia és el Concurs Gastronòmic de la Samfaina que enguany arriba a la VI edició amb moltes novetats.

El concurs comptava fins ara amb dues categories de competició: samfaina clàssica i samfaina moderna, a les que enguany s’incorpora la categoria juvenil, amb la que a través d’un taller de cuina, la canalla també competirà per elaborar la millor samfaina.

El taller de cuina “Com preparar una samfaina” començarà a les 10 del matí a la Plaça Pere Clariana, i els participants s’hi ha d’inscriure per parelles amb un adult voluntari que manipularà els fogons. Els plats de samfaina que resultin del taller seran els que competiran per aconseguir el premi de dues entrades a Port Aventura o Costa Caribe. La competició juvenil es realitzarà en dues subcategories, una de 5 a 9 anys i una altra de 10 a 14.

Per les categories d’adults els premis són un àpat per a dues persones per al guanyador de la samfaina moderna i un val de 120€ per comprar als establiments del municipi en el cas de la samfaina clàssica.

El jurat el conformen els xefs Diego Campos, que té una Estrella Michelin, Rubén Campos i Salvador Virgili. A banda del concurs, la jornada es completa amb activitats ja des de bon matí amb l’esmorzar popular, passejades amb poni i exposicions i concert a la nit amb la Ghetto Orchestra, durant el concert se servirà degustació de la “Caterineta”, la típica beguda vinyolenca.

Ruta del pintxo vinyolenc

També el dissabte comença la ruta del pintxo vinyolenc, una promoció en la que participen set restaurants del municipi oferint la beguda i el pintxo a 2’50 euros. Caldereta de garrí, mini hamburguesa, patata ecològica o diversos tipus de botifarra són la base de l’oferta del pintxos que es podran trobar durant tot el cap de setmana.

Com a premi, aquells que completin el recorregut i hagin introduït les paperetes de vot per triar el millor pintxo aconseguiran la samarreta oficial de la Festa Major de Vinyols i els Arcs.