TARRAGONA 21

Oberta la inscripció a la nova oferta formativa del Viver d’Empreses de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Imatge d’arxiu d’alumnes del curs per obtenir el carnet professional de carretons elevadors. Foto: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

El període de matrícula per a l’oferta formativa que l’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (IDETSA) posa a l’abast per aquest 4t trimestre de l’any al Viver d’empreses és oberta. Les persones interessades a apuntar-se a aquesta oferta pensada per ‘ampliar el currículum dels alumnes i la seva formació dins dels sectors amb més potencial de creixement al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant’ han d’adreçar-se al Viver d’empreses, situat al polígon industrial Les Tàpies. També poden fer la preinscripció online, a través de la pàgina web www.idetsa.cat (a l’apartat ‘Formació’), en què hi ha tota la informació.

La nova oferta inclou una vintena de propostes. Entre aquestes propostes, hi ha accions formatives d’administració i màrqueting (preparació per a l’obtenció del nivell bàsic de l’ACTIC, és a dir, de l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació, amb el valor afegit que la prova oficial per aconseguir-la es pot realitzar també al Viver d’empreses d’IDETSA; i ensenyament d’eines de màrqueting digital 3.0); del món agrari (‘7 claus de la jardineria sostenible’) i d’obtenció de carnets professionals per al sector logístic (de carretons elevadors; de transpalet i de plataformes mòbils de personal).

Com a novetat, s’han programat uns nous cursos destinats al sector serveis i indústria (de comptabilitat analítica, de prevenció de riscos laborals en la construcció i el metall; i de les novetats de la llei de contractes del sector públic, sota el títol ‘Factures o vols facturar amb l’Administració Pública?’ ) i a la restauració (‘Porta la teva cuina a la Xarxa!’ i de manipulador d’aliments).

D’altra banda, IDETSA continuarà apostant aquest trimestre pels tallers relacionats amb el sector del comerç, tal com està previst en el pla de dinamització comercial del municipi; i amb l’orientació laboral i l’emprenedoria, segons ha destacat el regidor de l’àrea de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Garcés. Així doncs, s’oferirà una masterclass sobre aparadorisme i una sessió sobre ‘Marxandatge visual: organització del punt de venda i del producte’; i tallers de recerca activa de feina, de gestió de l’eina curricular d’IDETSA, de preparació de les entrevistes de feina; de finances per a no financers, de màrqueting i comercialització i d’eines de comunicació empresarial 2.0.

Formació ocupacional

A més, IDETSA, com a centre homologat de formació ocupacional, ha demanat al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya la possibilitat de tornar a oferir quatre cursos de formació ocupacional amb certificat de professionalitat: el d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, el d’Organització i gestió de magatzems, el d’Activitats de gestió administrativa; i el d’ Operacions de sistemes informàtics. Aquests cursos, que són totalment gratuïts per a l’alumnat, tenen com a finalitat millorar la capacitació i qualificació professional per afavorir la inserció laboral dels treballadors/es en situació d’atur.

Fins a finals d’any aquesta sol·licitud estarà pendent de resolució. Mentrestant, les persones interessades també s’hi poden apuntar.

Hermanos Guasch fitxa l’exgerent del Nàutic de Cambtrils com a director comercial

Fabián Estapé

Fabián Escudé s’ha incorporat recentment a l’equip d’Hermanos Guasch, empresa destacada del sector nàutic radicada a L’Hospitalet de l’Infant, com a nou director comercial. Una incorporació clau per a les noves línies de negoci amb què el grup busca consolidar el seu lideratge en la venda i manteniment d’embarcacions d’esbarjo a escala estatal.

La incorporació d’Escudé, considerat un cervell en la gestió d’equipaments i empreses esportives, és una notable notícia en l’àmbit de la nàutica a casa nostra per quan la seva marxa del Nàutic de Cambrils no va ser precisament amistosa. Formà tàndem amb el president Joaquim Oliva i quan aquest deixà el càrrec en mans de Ramon Vallverdú, aquest va prescindir d’Escudé per motius no aclarits.

La companyia Guasch ha tancat una “fantàstica temporada nàutica” i ja està treballant en la incorporació de dues noves i reconegudes marques amb les quals participarà en els principals salons nàutics d’Europa, començant la setmana vinent a Cannes, deataca en un comunicat.

Tota una vida dedicada a la nàutica

Escudé es va iniciar a la nàutica al Club Nàutic de Cambrils gràcies a l’afició del seu pare des de la seva infantesa i ha seguit vinculat al sector des de llavors en diferents àmbits, des de la competició en vela lleugera i classes olímpiques fins a la gestió portuària.

Llicenciat en Ciències Empresarials a ICADE (Madrid), va iniciar la seva carrera professional en banca d’inversió a la City de Londres, però la seva passió pel mar el va portar de nou a la Costa Daurada i a la competició esportiva d’elit, participant en dues campanyes olímpiques en la classe Tornado (catamarà) per als Jocs de Pequín 2008 i posteriorment a Nacra 17.

A continuació, Escudé va estar implicat en la gestió del Club Nàutic de Cambrils entre 2008 i 2017 com a gerent del club, contribuint a la professionalització de la gestió de l’entitat, la internacionalització dels seus clients i a la renovació de la concessió del club, obtinguda el març de 2017.

“Em sento orgullós i il·lusionat d’incorporar-me a Hermanos Guasch per afrontar els nous reptes de l’empresa i per formar part d’un equip humà que
destaca pel seu compromís, professionalitat i vocació de donar el millor servei als seus clients” explica el nou Director Comercial.

Arxivada la denúncia contra 14 persones per arrencar llaços a la Ribera i el Baix Camp

Denúncia dels CDR contra la ‘ruta de retirada de llaços’ de Tarragona

El jutjat número 1 de Falset ha arxivat les diligències obertes contra les 14 persones que la matinada del 17 d’agost van ser identificades pels Mossos d’Esquadra per arrencar llaços grocs i símbols independentistes en diverses poblacions de la Ribera d’Ebre i el Baix Camp. A més, quatre particulars van presentar denúncia contra ells.

En la interlocutòria, però, el jutjat considera que no concorren els elements integrants dels delictes de danys al mobiliari urbà i furt de què els acusava la policia catalana. En aquest sentit, en la resolució el jutge subratlla que les persones que retiren “símbols polítics” actuen “amb finalitats molt diferents a l’obtenció d’un benefici o avantatge econòmic”, un element que resulta bàsic, diu, per a l’apreciació del delicte de furt.

A més, el jutjat relativitza els danys denunciats -una esgarrapada en un cartell de ‘Municipi de la República Catalana’ i el tall de les cordes on s’hissava una estelada- i afirma que, en tot cas, poden suposar una infracció de la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana, l’aplicació de la qual no correspon al jutjat.

Les identificacions es van produir la matinada del 17 d’agost i, sis dies més tard, els Mossos d’Esquadra van lliurar al jutjat de Falset un atestat on 14 persones constaven com a denunciades per un presumpte delicte de furt i danys. L’atestat es va instruir arran de l’actuació dels agents i recollia també les denúncies de quatre particulars.

En concret, es denunciava el furt d’una bandera estelada penjada en el pal ubicat davant el pavelló firal del Móra la Nova -valorada en 126 euros-; de dues pancartes, una amb la llegenda ‘Llibertat presos polítics’ i una altra amb la representació d’una boca tapada, ubicades a la façana del consistori; d’una bandera estelada penjada en un pal de propietat privada ubicat al passeig de Sant Isidre de Tivissa -valorada en 122 euros-; i de dues pancartes, tres llaços grocs de plàstic i estendards situats a la població de Vandellòs -valorats en 110 euros-. Igualment, es van denunciar els danys ocasionats al cartell ubicat a l’entrada de Móra la Nova de ‘Municipi de la República Catalana’, així com el tall efectuat en el sistema de cordes del pal situat al pavelló firal.

El jutjat considera que no concorren els elements integrants dels delictes imputats i conclou que “resulta evident la total absència de l’ànim de lucre en relació amb el delicte de furt imputat”. Segons la interlocutòria, és “de públic coneixement l’existència de grups de persones que, en el marc de la situació política existent a Catalunya, estarien col·locant i traient diversos signes i símbols polítics que, si bé poden ser de propietat particular de persones o entitats concretes, obren amb finalitats molt diferents a l’obtenció d’un benefici o avantatge econòmic, element intencional del delicte que resulta bàsic per a la seva apreciació”.

D’altra banda, en relació amb el delicte lleu de danys imputat, el jutjat diu que cal tenir en compte que els danys denunciats “són unes esgarrapades efectuades sobre el cartell ubicat a l’entrada de Móra la Nova, així com el tall en les cordes del pal on es trobava hissada una de els banderes estelades sostretes”. El jutge sosté que “els danys constitutius de delicte són, segons reiterada jurisprudència, aquells que impliquen la destrucció parcial o total o la inutilització amb pèrdua d’eficàcia, productivitat o rendibilitat”.

“Tenint això en compte i observant les fotografies incorporades a l’atestat, no s’observa destrucció o inutilització del bé, per la qual cosa no existeix cap delicte de dany, sense perjudici que el possible deslluïment de béns pugui, en el seu cas, situar-se dins les infraccions de la llei 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana, l’aplicació de la qual no correspon al jutjat”, afegeix el magistrat.

A criteri del jutge, “no apareix degudament justificada la perpetració dels delictes que han donat motiu a la formació de la causa, tota vegada que no concorren la totalitat dels elements objectius i subjectius que integren els tipus penals”. Segons la interlocutòria, a més, en el propi relat de fets contingut a l’atestat “no apareix prou constatada la comissió de la infracció penal que és objecte de la mateixa” i, per això, diu, cal dictar “el sobreseïment i l’arxiu de les actuacions sense necessitat d’iniciar la instrucció penal”. La resolució, dictada el 28 d’agost, no és ferma i s’hi pot interposar un recurs de reforma o subsidiari d’apel·lació.

El grup va ser interceptat de matinada

Els Mossos d’Esquadra van ser alertats, cap a les dues de la matinada del 17 d’agost, que a Móra la Nova hi havia un grup que despenjava llaços grocs, símbols independentistes i cartells que demanen l’alliberament dels “presos polítics”. En desplaçar-se fins al lloc els agents van trobar dos vehicles i en van aturar un, on hi anaven quatre persones que duien cúters, ganxos, frontals, roba fosca, mocadors i un mapa amb pobles de l’entorn marcats amb diversos recorreguts. Entre ells, Vandellòs i Tivissa.

Davant d’això, els agents es van dirigir a Tivissa, on van identificar vuit persones més que també retiraven llaços amb dos vehicles més. Entre els identificats hi havia un agent de la Guàrdia Civil. Segons fonts policials, es va decomissar el material i es van obrir diligències per si algú denunciava danys, tal com va succeir posteriorment. Segons la policia, no es va produir cap confrontació entre aquest grup d’individus i els veïns dels municipis afectats.

L’Hospitalet de l’Infant viurà el cap de setmana la Setmana Catalana de Vela

El cap de setmana arribar la Setmana Catalana de Vela

El Club Natació L’Hospitalet – Vandellòs ho té tot a punt perquè aquest cap de setmana, 8 i 9 de setembre, se celebri, en aigües del municipi de Vandellòs – L’Hospitalet de l’Infant, la 31a edició de la Setmana Catalana de Vela – Trofeu Gran Premi de la Generalitat.

Tot apunta al fet que els més de 240 regatistes inscrits arribats de més d’una trentena de clubs d’arreu de Catalunya – i també de la Comunitat Valenciana, Balears i Canàries – gaudiran d’unes condicions favorables per a la pràctica esportiva de la vela, fent possible que tots ells ens facin vibrar d’un esdeveniment esportiu d’alt nivell.

La Setmana Catalana de Vela comptarà amb un gran nombre de classes participants: Optimist / Làser 4.7 / Làser Radial / 420 / Finn / Techno 293 / Raceboard / RS:X.

Aquesta regata, una de les més importants que se celebren a Catalunya, està organitzada pel CN L’Hospitalet – Vandellòs i la Federació Catalana de Vela, amb el suport del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del municipi.

Obert el segon període de matriculació als cursos d’adults de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

El segon període de matriculació als cursos d’adults, organitzats per la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, s’ha obert avui dilluns 3 de setembre i finalitzarà el 28 de setembre. Les persones interessades a apuntar-s’hi podran presentar la sol·licitud a les oficines municipals d’atenció ciutadana, situades a l’Ajuntament de Vandellòs o a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant.

Per al curs 2018-19, s’oferiran cursos de preparació per a la prova d’obtenció del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (GES) i per a les proves lliures d’accés als Cicles Formatius i de Grau Mitjà (CFGM i CFGS) que convoca el Departament de la Generalitat de Catalunya. També es brindarà un curs preparatori per a la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 i 45 anys.

Les classes començaran el 12 de setembre i s’impartiran a les instal·lacions del Viver d’Empreses d’IDETSA, de dilluns a divendres de les 16 a les 20.45 hores.

Més informació a: www.vandellos-hospitalet.cat

Més de 250 triatletes participaran aquest diumenge al Triatló de L’Hospitalet de l’Infant

La prova començarà a les vuit del matí amb la distància Olímpica a la platja de l’Arenal.

Més de 250 triatletesprendran part aquest diumenge a la 5a edició del Triatló de L’Hospitalet de L’Infant. El número d’inscrits es manté respecte a l’edició anterior. Destacar que augmenta la participació femenina i la presència de triatletes de fora del Camp de Tarragona.

Com en la darrera edició, la prova d’aquest any consta de tres modalitats: OLÍMPICA (1.500m + 40 Km + 10 Km), SPRINT (750m + 20 Km + 5 Km) i SUPERSPRINT (350m + 10 Km + 2,5 Km).

La prova començarà a les vuit del matí amb la distància Olímpica a la platja de l’Arenal, on el participants començaran amb el tram de natació. Més tard ho faran els de la distància Sprint i SuperSprint. Desprès de la natació, serà el torn del ciclisme que transcorrerà per la N340, repetint el circuit de l’any passat, tancat completament al transit. La cursa a peu, molt ben valorada pel seu recorregut pla pel passeig marítim, decidirà els guanyadors de la prova. A la cita no hi faltaran un bon grapat de triatletes de nivell.

El Passeig de l’Arenal de L’Hospitalet de L’Infantserà l’epicentre del triatló durant tot el cap de setmana. Serà el lloc on estarà ubicada l’entrega de dorsals iels stands de les diferents marques del sector, els boxs de transició i la metadel triatló.

El Triatló de L’Hospitalet de L’Infant comptarà en diferents serveis per als participants: dutxes al Camp de Futbol, sistema de xip, avituallament en la carrera a peu (2.5km; 5km; 7.5km, 10km i meta), seguretat i guarda-roba.

La recollida del pack del triatleta, que inclou el casquet de natació, el dorsal, el xip i la samarreta tècnica de regal, es podrà recollir el dissabte 1 de setembre de 17 a 20 h o el diumenge 2 de setembre de 6.30 a 8.30 h pel Camp de Futbol de L’Hospitalet de l’Infant.

L’Hospitalet de l’Infant recrearà el seu passat medieval del 31 d’agost al 2 de setembre

El XXIII Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant s’inaugurarà el divendres 31 d’agost, a les 19 h, a la Plaça Catalunya. Foto: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Al voltant de l’emblemàtic hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant, se celebrarà el XXIII Mercat Medieval d’aquest poble, els dies 31 d’agost i 1 i 2 de setembre. Durant aquests dies, a la zona ubicada entre les places Berenguer d’Entença, del Pou i Catalunya hi haurà un centenar de parades de productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres; i també diverses activitats, com ara cercaviles, espectacles de circ, foc i teatre, exhibicions de vol d’aus rapinyaires, un sopar medieval, tallers  i demostracions d’oficis tradicionals, així com un seguit de propostes lúdiques per als infants.

Com a novetats, hi haurà una exposició d’armes i un campament medieval on s’oferiran diverses recreacions històriques (de la vestimenta dels cavallers, de la cuina i de les lluites de l’època i de la cerimònia dels templers) i els visitants tindran al seu abast nous tallers demostratius i participatius relacionats amb els antics oficis (en concret, de terrissaire, de bufador de vidre a «soplet»; de teixir, de filar, de tints naturals i de cardar llana). A més, hi haurà tallers dirigits especialment per a la mainada: de pintura de l’escut de l’Hospitalet de l’Infant fet en fang; de destil·lació de plantes amb alambí i un taller familiar en què es teixirà una bufanda gegant.

Per als més petits també, al carrer de l’Estació, com cada any, hi haurà un espai gratuït de jocs tradicionals de tot tipus: de pesca, d’habilitat, d’enginy, de lògica, d’equilibri, de punteria, etc, perquè els nens i nenes puguin jugar sols, en grup i en família. A més, hi haurà atraccions infantils de pagament i podran veure com passeja un grup d’oques per la zona.

El XXIII Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant s’inaugurarà el divendres 31 d’agost, a les 19 h,  a la Plaça Catalunya; i es clourà  el diumenge 2 de setembre, a les 22 hores, amb un correfoc a la Plaça Berenguer d’Entença, a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet,  els tabalers i el Cavallet de Mar del Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta plaça també tindrà lloc un altre dels actes centrals del cap de setmana: el sopar medieval, previst per al dissabte 1 de setembre,  a les 22h. Les persones interessades a assistir a aquest sopar, que inclourà un espectacle de foc, han de comprar els tiquets a l’Oficina de Turisme (poden fer-ho fins al 29 d’agost, a les 14 h). El preu és de 10 euros per als adults; i de 8 euros, per als infants.

Amb aquesta festa, l’Hospitalet de l’Infant retornarà a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer fundat per l’Infant Pere al 1344, es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.

El Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant està organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona; i la col·laboració de diverses entitats, comerços i veïns i veïnes del municipi.

El programa d’actes complet, amb els horaris, es pot consultar a: www.vandellos-hospitalet.cat

Primer pas per a la creació d’un parc subaquàtic a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i el representant d’Underwater Gardens International SL, Marc García-Durán, van ser els encarergats de signar el document de cessió a l’ajuntament d’un biòtop artificial. Foto: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i el representant d’Underwater Gardens International SL, Marc García-Durán, han signat un document per mitjà del qual aquesta empresa ha cedit a l’Ajuntament, de manera gratuïta, un biòtop artificial, és a dir, una peça d’obra i pedra feta amb un ciment natural d’alta durabilitat, que atrau la flora i la fauna marina i fa que es formi un escull. Es tracta d’una peça de 120×70 cm, aproximadament, que ha estat dissenyada íntegrament per aquesta empresa per poder satisfer una nova generació d’elements subaquàtics, capaços de crear nous espais per a la vida marina.

És una peça volumètrica, formada a partir de diferents plans triangulars i quadrats que generen una figura en l’espai de forma pentagonal-estrellada. El biòtop té, a més, nombrosos forats que permeten el moviment de la vida marina, entre aquests i amb l’espai interior que es genera fruit de l’encaix dels diferents plans. Una de les característiques úniques i que identifiquen a Underwater Gardens és, precisament, la disposició i geometria dels forats, vinculats a un estudi de la vida marina local, segons ha explicat el representant de l’empresa, que compta amb un equip multidisciplinari d’experts, integrat per  biòlegs, arquitectes, enginyers, bussejadors i programadors.

L’Ajuntament té previst submergir aquest biòtop a la Platja de l’Arenal. Foto: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

A hores d’ara, aquesta peça està exposada al vestíbul de la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant, mentre el consistori obté les pertinents autoritzacions per submergir-lo al mar, d’acord amb la normativa aplicable.

L’Ajuntament té previst submergir aquest biòtop a la Platja de l’Arenal, i s’ha compromès a informar al cedent, amb una periodicitat d’un any, de com reacciona amb l’ecosistema marí. En aquest sentit, cal tenir en compte, que aquest element que s’ha anomenat ‘primera pedra’, constitueix una eina de sondeig que, degudament monitoritzada, permetrà analitzar les propietat de la zona potencial.

“Aquesta és la primera peça d’un gran projecte, molt important i llarg, de creació d’un parc subaquàtic al municipi, en què hauran d’intervenir diferents administracions”, ha dit la regidora de Turisme, Elidia López. Per posar en marxa aquest projecte, de fet, el consistori encarregarà primer la realització de la prospecció, estudi i avaluació dels hàbitats marins al litoral del terme municipal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Aquests treballs seran finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través del Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

Aquest estudi servirà per decidir la millor ubicació del futur parc subaquàtic, “un nou atractiu turístic del municipi, del qual podran gaudir els aficionats al submarinisme i a l’snorkel”, segons ha apuntat la regidora Elidia López. Aquest parc, tal com ha afegit ella, ha de servir per “promoure noves activitats per a un turisme de qualitat i sostenible i alhora per restaurar i protegir la biodiversitat del fons marí local”.

Dàmaris Gelabert omple de gom a gom la plaça Berenguer d’Entença

Un instant del concert. Foto: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

La presència de Dàmaris Gelabert no va passar ni molt menys desapercebuda a l’Hospitalet de l’Infant. La plaça Berenguer d’Entença es va omplir de gom a gom el passat dimecres al vespre per poder assistir al concert gratuït, organitzat per la regidoria de Cultura de l’ajuntament, dut a terme per aquesta famosa cantant, pedagoga i musicoterapeuta especialitzada en música infantil. Juntament amb el músic Àlex Martínez va crear el segell discogràfic Totsona Records per poder treure al mercat el seu pròpies cançons. Dins d’aquest ha publicat més de 10 discos, amb gairebé 200 cançons.

 

L’Hospitalet de l’Infant estrena una estació per a la recàrrega ràpida de vehicles elèctrics

S’ha posat en funcionament aquest mes d’agost, al carrer de la Carretera de Móra. Foto: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Aquest mes d’agost s’ha posat en servei l’estació per a la recàrrega ràpida de vehicles elèctrics que hi ha instal·lada al cèntric carrer de la Carretera de Móra número 5 de l’Hospitalet de l’Infant (davant el supermercat Spar). Disposa de tres punts de recàrrega de 55 kW, que permeten carregar el 80% de la bateria d’un vehicle elèctric en només 30 minuts.

Per poder utilitzar-la, els conductors han de registrar-se a l’aparcament municipal de la Plaça Berenguer d’Entença (de dilluns a divendres, de 8 a 14 h) i disposar de la targeta de vehicle elèctric de l’Ajuntament, que es pot recollir en el mateix aparcament. D’aquesta manera, obtenen un any gratuït per carregar els seus vehicles en la nova electro benzinera, tal com s’explica en els panells  que ha col·locat el consistori, amb les instruccions d’ús i informació dels principals punts d’atractiu turístic del poble. També és vàlida la targeta RFID d’algun dels altres municipis adherits a l’aliança de municipis per a la interoperabilitat (Amposta, Barcelona, Cambrils, Lleida, Reus, etc.), com ha apuntat el regidor de l’àrea de Promoció Econòmica i Energia, Miguel Ángel Garcés.

Per a la instal•lació d’aquesta infraestructura, la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha concedit una subvenció a l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per valor de 40.000 euros, en el marc del Pla estratègic per al desplegament d’infraestructura de recàrrega per a vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC). Així doncs, el consistori només haurà de fer-se’n càrrec de la gestió.

La XX Rústic Festa familiar omplirà de vida el nucli de Castelló el dissabte 25 d’agost

L’Associació Masia de Castelló, que és l’entitat que organitza aquest esdeveniment amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ha programat per aquest dia diverses propostes adreçades al públic familiar.

El dissabte 25 d’agost, a Castelló, un nucli gairebé deshabitat del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, tindrà lloc la vintena edició de la Rústic Festa. L’Associació Masia de Castelló, que és l’entitat que organitza aquest esdeveniment amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ha programat per aquest dia diverses propostes adreçades al públic familiar.

Aquests actes començaran a les 17.30 hores i duraran fins a la matinada. Per als més petits, hi haurà jocs tradicionals, tallers i espectacles infantils (Matito i la grandíssima roda de fira, Circ amb la Companyia Passabarret i el grup d’animació musical Xiula). També per la tarda,  com a novetat, de les 18 a les 20 h, s’hi oferiran activitats sota el títol «Explora les emocions: coaching lúdic, mindfulness, meditació infantil i per a adults» en una de les cases rehabilitades (per participar-hi, cal porta roba còmoda, màrfega, tovallola o manta).

I per a la nit, a partir de les 22 hores, hi ha programada la Trobada d’Acordionistes, amb la participació d’acordionistes locals, dels Dolçainers del País Valencià (Josemi Sánchez i Eduard Caballer) i dels Acordionistes del Pirineu (Artur Blasco i Marien de Casimiro); i música tradicional amb harmònica (a càrrec de Ramon Closa, Jaume March i Joan Roca). Per acabar, a partir de la mitjanit, pujaran a l’escenari Belda i Marc Serrats i Dj del Terreno.

A més, hi haurà una zona de cocteleria i parades de menjar, perquè qui vulgui pugui berenar o sopar (creps, croquetes, clotxa, pa amb tomàquet, pizzes al forn de llenya…)

Les entrades costen 10 euros per als adults; i 6 euros per als infants de 4 a 10 anys (per als menors de 4 anys l’entrada és gratuïta). Si es compren de manera anticipada (a través del web www.masiacastello.cat), els preus són de 8 i 5 euros, respectivament.

El 24 d’agost, la Nit de Trobadors de Lluna

El divendres 24 d’agost, un dia abans de la XX Rústic, la Masia de Castelló acollirà la Nit de Trobadors de Lluna. En el marc d’aquest acte cultural, hi actuaran, a partir de les 22h, la soprano Susanna Sarrà; Olga Prats, amb el seu violoncel i contrabaix; Marcel Pascual, al violí; Miquel Javaloy, a la guitarra; i Josep González, amb la seva veu i la seva guitarra.

El preu de l’entrada per assistir a la Nit de Trobadors de Lluna és de 6 euros. Per als adults s’ofereix un abonament, que inclou l’entrada a la Rústic i a la Nit dels Trobadors de Lluna, per 14 euros.

Els diners recaptats amb les entrades per a la Nit de Trobadors es destinaran a la rehabilitació de la casa de Cal Santo de Castelló. Com la Rústic Festa, aquest esdeveniment està organitzat per l’Associació Masia de Castelló, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Castelló

Castelló és un poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, enclavat entre muntanyes, que quedà deshabitat a la meitat del segle XX. La seva decadència física s’aturà quan l’any 1997 es constituí l’Associació Masia de Castelló i organitzà el seu primer pessebre vivent.

Poc a poc Castelló, ha recuperat carrers, parets, eres, cases i algun sostre, aleshores mig enrunats i amagats sota la vegetació. Però no només ha recuperat el seu aspecte físic, sinó també, cada Nadal i cada estiu, la seva vida, aquella que havia tingut a principis del segle passat, quan hi habitaven prop de 120 persones.

Més informació a: www.masiacastello.cat i a www.vandellos-hospitalet.cat

Els Mossos identifiquen 14 persones que volien arrencar símbols independentistes amb eines punxants

Els Mossos d’Esquadra han identificat 14 individus a Móra la Nova, Tivissa i Vandellòs com a possibles autors de danys al domini públic per portar objectes i eines tallants com pals amb cúters enganxats a la punta amb els que arrencar símbols independentistes. Segons informen des de la policia catalana, “s’inicia accions per pressumpta infracció greu de la Llei 4/2015 de seguretat ciutadana que sanciona aquestes accions amb multes de 601 a 30.000€”. La policia va requisar el material, que també incloïa mapes de les diferents zones amb instruccions detallades per com procedir i mocadors per tapar-se la cara. Segons ha informat TV3, un dels identificats seria un agent de la Guàrdia Civil.

L’actuació arriba després de la denúncia feta a les xarxes socials pel CDR de la Ribera d’Ebre, de la qual també se nha fet ressò el regidor de la CUP a l’ajuntament de Tarragona, Jordi Martí. A la piulada es pot llegir que “la nit de divendres vam rebre la desagradable visita d’un grup equipat amb navalles, xurracs i cúters amb la cara tapada. Es van deixar aquests papers amb descripcions dels ‘objectius’ que demostren preparació pseudo-militar”.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant recapta prop de 2.000 euros per a l’Asociación NEN

El programa d’activitats va incloure des de zumba fins a berenar solidari.

Gairebé 2.000 euros és la quantitat total de diners que s’ha recaptat al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per a l’Associació NEN durant la Setmana de la Joventut Solidària. En el  marc d’aquesta Setmana,  recordem, la Regidoria de Joventut va organitzar, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, l’Àrea d’Esports, l’empresa local Lo Tossalet, l’associació familiar La Tribu i l’associació NEN, diverses activitats en benefici d’aquesta associació, de familiars i amics de pacients amb neuroblastoma, un tipus de càncer que afecta els infants.

Aquestes activitats, programades del 6 al 12 d’agost, van consistir en esmorzars solidaris per als infants i joves inscrits a les activitats d’estiu municipals; en un berenar solidari, en una gimcana solidària, en un taller d’astronomia i en partides de Làser Tag.

La major part dels diners es van aplegar a l’acte de cloenda: el 3r Aperitiu solidari #Tamarikitanga18, que va aplegar molta gent durant tot el diumenge 12 d’agost a la Plaça de la Marina de l’Hospitalet de l’Infant. En aquest escenari, s’hi va oferir menjar, productes solidaris i hi ha haver animació infantil i activitats, com ara una sessió de dj, zumba, etc.

Durant la Setmana, també es van vendre tiquets per al sorteig de cinc lots de productes donats “per una cinquantena d’establiments comercials i de restauració del municipi” a l’Espai Jove i a l’Oficina de Turisme, tal com ha destacat la regidora de Joventu, Celia Ruiz, qui ha ressaltat també la implicació del col·lectiu jove en aquesta iniciativa, com a participants i com a voluntaris. El sorteig es va realitzar ahir dilluns 13 d’agost a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant.

Recaptació de la Setmana de la Lactància Materna

També per a l’Asociación NEN, es van aconseguir recaptar 100 euros a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, en les activitats organitzades per la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració del Campus Extens de la URV del municipi, del grup Sagessa i de l’Institut Català de la Salut, amb motiu de la celebració de la Setmana de la Lactància Materna al municipi (de l’1 al 7 d’agost).

Més d’una cinquantena d’actes per celebrar la Festa Major de l’Hospitalet de l’Infant, del 14 al 19 d’agost

Grup de tabalers ‘Batukets’ de l’Hospitalet de l’Infant durant la Trobada de gegants.

Imatge d’arxiu de la Festa Holi.

Del 14 al 19 d’agost se celebrarà la Festa Major de l’Hospitalet de l’Infant, en honor de Sant Roc. Per aquests dies, la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i la Comissió de Festes de l’Hospitalet han organitzat, amb la col·laboració de diverses entitats, més d’una cinquantena d’actes variats per a tots els públics.

Per als més petits, en concret, s’han previst inflables, un espectacle infantil, el tobogà aquàtic de 100 m, el concurs familiar de castells de sorra, la Festa Holi Dolly i Festa de l’escuma, ‘l’Encierro pamplonica’, etc.

Entre les propostes tradicionals destaca la de la pujada a l’Ermita.

Hi destaquen també les propostes tradicionals, que són les que cada any apleguen més gent: la fideuà, la XXXII Nit de Foc, la XXXI Trobada de Gegants, grallers i altres grups festius; la Dansa vora la Mar Blava, la Pujada a Peu a l’Ermita de Sant Roc, el Gran Castell de Focs (a càrrec de la Pirotecnia Dragón) i les havaneres amb degustació de rom cremat. I és que, com afirma la regidora de Festes, Elidia López, aquesta festa “conserva els aspectes de fons, els orígens, per mantenir i potenciar la identitat del poble”.

Els àpats populars tindran un caràcter solidari: el vermut es farà en benefici de l’Associació d’Afectats de Fibromiàlgia de l’Hospitalet de l’Infant (ASHOFI); i la ‘Brasa catalana’ estarà organitzada per la delegació de la Lliga contra el càncer de l’Hospitalet. Com a novetat, hi haurà una truitada gegant popular (la gràcia serà veure com giraran la truita).

Pel que fa a les actuacions musicals, cal remarcar el concert d’Hotel Cochambre i del grup local ‘On the road’; els balls amb les orquestres Nueva Alaska, Nueva Saturno (Premi ARC 2017) i Metropol; la ‘Xaranga a la llum del dia’ amb el grup Tocabemolls (guanyador del Concurso Nacional de Charangas) i el musical ‘The show’. Quant a les activitats esportives, hi haurà la tradicional Travessia al port nedant, la ruta de caiacs, aquagym, el campionat d’escacs V Memorial Pere Coromines 2018, tir al plat, partits de futbol, tirada de bitlles, etc.

Per onzè any, a més, les penyes comptaran amb un espai on reunir-se i realitzar activitats, a la zona educativa (als patis de l’Escola Mestral i de l’INS Berenguer d’Entença). En aquesta zona s’hi oferiran concerts, sessions de dj’s, un sopar de germanor, zumba, etc. Aquests actes acostumen a atreure especialment el jovent.

La pregonera

Com cada any, el primer acte serà el del pregó de la Festa Major (el dimarts 14 d’agost, a les 19 h, a la Casa de la Vila). Anirà a càrrec de la Pilar Bo, presidenta des de fa 18 anys del Grup de Dones Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant. Ella ha estat la persona triada per l’Ajuntament per donar el tret de sortida a la festa “en reconeixement a la tasca” que duu i ha dut a terme aquesta entitat que enguany celebra el seu 25è aniversari. “Durant aquest quart de segle aquesta entitat s’ha convertit en un dels referents associatius del poble”, ha argumentat l’alcalde, qui ha agraït a la Pilar, especialment, la seva “dedicació i generositat”.

El programa d’actes complet i les bases del concurs de fotografia que ha organitzat la Regidoria de Festes a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament es poden consultar al web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

Oberta la matrícula a l’Aula Universitària de la UNED de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Des del passat 5 de juliol és oberta la matrícula per a l’Aula Universitària de la UNED de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Des d’aleshores i fins al dimarts 23 d’octubre, concretament, estarà obert el termini per apuntar-se als estudis de grau (de Geografia i Història i d’Enginyeria en Tecnologies Industrials ) i al curs d’accés a la universitat per a més grans de 25 i 45 anys. El període de matrícula previst per als cursos que ofereix el Centre Universitari d’Estudis d’Idiomes a Distància (CUID), és a dir, Francès A1, A2, B1 i B2 i Anglès dels nivells A1, A2, B1 i B2, és del 3 de setembre al 8 de novembre.

L’Aula Universitària de la UNED està ubicada a l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, on el professorat atén l’alumnat personalment dos dies a la setmana, mitjançant classes presencials i sessions tutorials. Aquest serà el 5è curs que s’obrirà, per facilitar l’accés dels joves i adults del municipi i de la resta de la demarcació als esmentats ensenyaments a distància, tal com recorda la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz.

Per formalitzar la matrícula cal adreçar-se al Centre Associat UNED-Tortosa, del qual depèn l’Aula, que està situat al c/ Cervantes 17 de la capital del Baix Ebre (adreça de correu electrònic: info@tortosa.uned.es i telèfons: 977 443 104 i 977 443 108). Per demanar més informació es pot trucar al telèfon 663 321 811 o escriure un correu electrònic a l’adreça josborruey@tortosa.uned.es

L’Hospitalet de l’Infant acollirà la Setmana Catalana de Vela els dies 8 i 9 de setembre

Imatge del conveni signat el 25 de juliol.

La 31 edició de la Setmana Catalana de Vela-Gran Premi de la Generalitat de Catalunya es disputarà en aigües de l’Hospitalet de l’Infant els dies 8 i 9 de setembre. Es calcula que aquesta prova, la regata més important del calendari anual de la Federació Catalana de Vela, hi reunirà més de 300 embarcacions i 30 clubs d’arreu de Catalunya i en aquesta edició també de la Comunitat Valenciana. A hores d’ara i fins al 7 de setembre, la inscripció és oberta a la pàgina web: www.cnhv.sailti.com. Hi participaran una quinzena de classes: Optimist G1 / G2 / G3 (Nivell 3) /Làser 4.7 (Nivell 2) / Làser Radial (Nivell 2) / Làser Standar (Nivell 2) / Snipe (Nivell 3) /420 (Nivell 2) / Windsurf Techno 293 (Nivell 2) / Windsurf Raceboard (Nivell 2) / Windsurf RS:X (Nivell 2) / Windsurf Divisió 2 (Nivell 3) / Vela adaptada 2.4 (Nivell 3) / Creuer (Nivell 3) / Finn (Nivell 2) / Patí de Vela (Nivell 3) / Europa (Nivell 3) / Catamarà (Nivell 3).

Aquesta competició  estarà organitzada pel Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs i comptarà amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i dels principals organismes i entitats esportives. El passat 25 de juliol Gerard Figueras (secretari general de l’Esport), Xavier Torres (president de la Federació Catalana de Vela), Alfons Garcia (alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), Lluís Coll (president del CN Hospitalet-Vandellòs), Cristina Borràs (regidora d’Esports de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), Joan Plana (representant territorial de l’Esport a Tarragona) i Sergi Cadenas (delegat territorial de Tarragona i vicepresident de la Federació) van signar a la seu del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, a Esplugues del Llobregat, el conveni de col·laboració que delega l’organització de la Setmana Catalana de Vela al Club Nàutic.

El conveni especifica que el CN Hospitalet -Vandellòs organitzarà l’edició d’enguany de la Setmana Catalana de Vela, de la qual és titular i propietària la Federació Catalana de Vela.

Al conveni signat el passat 2 d’agost per l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i el president del Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, Lluís Coll, el Club Nàutic s’ha compromès a assumir el “bon funcionament de les àrees de mar i de terra, els aspectes organitzatius referents a la infraestructura i mitjans de la seu i a la gestió, execució i coordinació del pressupost de la regata, així com a facilitar l’ús de la instal·lació portuària per a la celebració de l’esdeveniment”. L’Ajuntament, per la seva banda, s’ha compromès a aportar al Club 10.000 euros, per tal d’ajudar a finançar l’esdeveniment; i a donar suport material i tècnic en l’organització de la Setmana Catalana de Vela 2018.

 

La MIDIT i Mont-roig del Camp es fan aliats

A l’acord signat aquest dimarts hi han assistit el president del MIDIT, Alfons Garcia, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i el vicepresident de la Mancomunitat, Jordi Jardí.

Els municipis que integren la MIDIT (Pratdip, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) i el municipi de Mont-roig del Camp s’han compromès a “iniciar un procés de cooperació, planificació i participació per al desenvolupament local i la diversificació econòmica del territori”. Això consta a l’acord que han signat aquest dimarts 7 de maig el president de la Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT), Alfons Garcia; i l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. A aquest acte també hi ha assistit el vicepresident de la Mancomunitat, Jordi Jardí.

Per tal que aquest compromís esdevingui una realitat, han acordat crear un grup de treball entre els equips tècnics de les dues entitats “que actuï de manera operativa, integral, sostenible i coordinada” i elabori “propostes d’actuació comunes per al desenvolupament d’una estratègia territorial”. Aquest grup de treball es reunirà mensualment, amb l’objectiu de “millorar l’eficiència i l’eficàcia de les polítiques de desenvolupament local, promoció econòmica i de suport a la generació d’ocupació del territori” que abasten; i, en definitiva, “millorar la qualitat de vida i el benestar de la seva població”.

Per assolir aquesta finalitat, tant la MIDIT com l’Ajuntament de Mont-roig del Camp consideren necessari incorporar en aquest procés al teixit social i econòmic del territori, és a dir, coordinar les iniciatives públiques i privades, per fomentar alhora la cohesió social i territorial.

Ambdues parts han decidit rubricar aquest acord tenint en compte “la realitat socioeconòmica compartida pels quatre municipis, l’existència d’importants reptes de futur comuns, els llaços estrets de veïnatge i la seva col•laboració en altres àmbits, així com la voluntat conjunta de reforçar aquests vincles”, tal com consta en el document. Altres arguments que justifiquen l’acord, segons argumenten, és que “l’impuls a escala supralocal d’actuacions de desenvolupament econòmic local en millora substancialment el seu impacte” i que “les polítiques públiques d’ocupació vigents aposten per les estratègies territorials conjuntes mitjançant la cooperació dels territoris”.

Els municipis que formen part de la MIDIT (Pratdip, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) i el municipi de Mont-roig del Camp conformen un territori que constitueix una realitat socioeconòmica i ocupacional diferenciada, caracteritzada per una sèrie de trets comuns:

  • Estan situats en la zona I d’influència de les centrals nuclears de Vandellòs I i II, la primera en procés de desmantellament; i la segona, encara en funcionament amb previsió de tancament en un futur.

 

  • La població activa dels municipis que integren aquest acord (8.083 persones) presenta una taxa d’atur global del 17,14% que es concentra en la població major de 44 anys. La taxa de contractació segons el sector d’activitat es concentra en un 76% al sector serveis de mitjana a l’últim any.

 

  • Al territori existeixen 692 empreses registrades de les quals un 76% són empreses de serveis.

 

  • El sector industrial està perdent pes al territori i previsiblement aquesta tendència s’accelerarà quan la indústria energètica cessi la seva activitat i, per tant, cal treballar en la generació d’ocupació en altres sectors.

 

  • Els municipis inclosos en aquest acord consideren al sector de la indústria turística i al sector agroalimentari com a sectors estratègics per al seu desenvolupament.

 

  • El teixit socioeconòmic dels municipis que integren la Mancomunitat i Mont-roig del Camp comparteix la capacitat per fer front a aquestes conseqüències mitjançant la potenciació de sectors estratègics com el turisme, el sector agroalimentari, o el sector tecnològic mitjançant els polígons industrials existents i projectes d’atracció de talent al territori. Aquest compta amb un sector privat cada cop més sensibilitzat en el procés de diversificació econòmica i el desenvolupament local com a pilars per al benestar de les persones.

 

  • El territori disposa vies de comunicació importants, l’Autovia A7, l’Autopista AP7, el corredor mediterrani, l’aeroport de Reus o el Port de Tarragona, que permeten generar oportunitats tant en els sectors de futur ja identificats, com en altres de valor afegit que es puguin identificar.

 

Els municipis integrants de la Mancomunitat fa temps que treballen per propiciar un procés de diversificació econòmica mitjançant un Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local que s’està implementant des de l’any 2010, davant la necessitat que es va veure de coordinar les actuacions públiques i privades a portar a terme per progressar, basant-se en un gran nexe comú: generar ocupació per mitjà del desenvolupament econòmic local.

El municipi de Mont-roig del Camp també ha iniciat un procés de reflexió i de planificació estratègica en desenvolupament econòmic local amb la participació d’agents públics i privats amb l’objectiu de generar ocupació local i la diversificació econòmica del municipi. Aquesta planificació estratègica engloba un Pla Estratègic de Turisme; i d’altra banda, s’està duent a terme el Pla Estratègic Mont-roig Miami 2030, que servirà per avaluar la situació del municipi i definir les accions a implementar per a la seva transformació.

Els quatre municipis concentren una població de 20.286 habitants (Mont-roig del Camp, 11.597 habitants; Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, 6.294; Tivissa, 1.677; i Pratdip, 718),  segons dades de l’Idescat de 2017).

Gairebé 600 persones participen en la 8a edició de Vandekames

Lluisma Mas i Núria Florencio van ser els guanyadors de la 1a cronoescalada del 3 d’agost; i Aleix Toda i Isabel Pelegrina, de la cursa negra del 4 d’agost.

Prop de 600 persones han participat en la 8a edició de Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família que enguany s’ha celebrat a Vandellòs els dies 3 i 4 d’agost. Aquestes persones i els 130 voluntaris i voluntàries van haver de suportar les altes temperatures que s’hi van registrar, vora els 40 graus, segons han destacat els organitzadors (el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), que han remarcat també el bon ambient, esportiu i festiu, que s’hi va respirar.

Vandekames 2018 va començar el divendres 3 d’agost, a les 20 h, amb la cronoescalada ‘VandevertiKal’, la novetat d’enguany. En aquesta prova d’1,680 km i 343 m de desnivell positiu, que puntuava en el nou Circuit de KV del Camp de Tarragona, hi van prendre part gairebé una cinquantena de persones. Lluisma Mas, del Club BTT Montbike va ser el guanyador de la categoria masculina, amb un temps de 00:14:06; i Núria Florencio, del Club Excursionista Serres del Mestral, la guanyadora de la categoria femenina, amb un temps de 00:18:45.

Les proves disputades dissabte 4 d’agost van començar mitja hora més tard del previst, perquè l’organització va decidir ajornar les hores de sortida a causa de la forta calor.

La resta de proves es van disputar el dissabte 4 d’agost i van començar mitja hora més tard del previst, perquè l’organització va decidir ajornar les hores de sortida a causa de la forta calor. La primera, la negra, de 28,3 km i un desnivell positiu de 1.414 m, es va iniciar a les 18 h, a la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs com totes les curses. Els primers classificats d’aquesta cursa puntuable per al Circuit Clàssic del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN) van ser Aleix Toda, del Club Borges Trail -AAEET, en la categoria masculina, amb un temps de 02:49:30; i Isabel Pelegrina, del club Conca Senglars, en la categoria femenina, amb un temps de 03:37:43. Els vencedors locals d’aquesta modalitat van ser Òscar Chies i Mayte Colmenarejo  del Centre Excursionista Serres de Mestral (la Mayte Colmenarejo va quedar en segona posició a la cursa, després d’Isabel Pelegrina, en la categoria femenina)

En la cursa roja, de 17,860 km amb un desnivell positiu de 935m, puntuable per al Circuit Express del CCTGN, s’hi van imposar Oriol Ferré, del Club Excta. Alliberadrenalina, en la categoria masculina (amb un temps d’01:51:59) i Gemma Barrabeig, del Club Excursionista Torredembarra, en la categoria femenina (amb un temps de 02:09:03). Els guanyadors locals van ser Núria Florencio i David O’Callaghan (3r en la classificació general), del Centre Excursionista Serres del Mestral

Les caminades (la blava, de 11,870 km amb un desnivell de 614 m; i la groga, de 8,220 km amb un desnivell positiu de 333m), que no tenien caràcter competitiu, van aplegar gairebé 200 participants; i les curses infantils, una quarantena.

Abans i després de les proves, tots els participants i els seus acompanyants van poder banyar-se a la piscina municipal; i menjar-se una fideuà en acabar, al camp de futbol.

En la pàgina web www.vandekames.com s’hi poden consultar totes les classificacions i veure i descarregar les fotos d’aquest esdeveniment.

Gairebé 650 inscrits en la 8a edició de Vandekames

Aquest esdeveniment esportiu de muntanya se celebrarà a Vandellòs els dies 3 i 4 d’agost amb novetats. Foto: Jordi Santacana

Prop de 650 persones s’han inscrit a la 8a edició de Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família que enguany se celebrarà a Vandellòs els propers dies 3 i 4 d’agost. Aquest és el nombre total de persones, de diverses edats, que s’han interessat per participar en les diferents modalitats de curses i caminades organitzades pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

En aquesta edició, Vandekames constarà de les dues tradicionals curses de muntanya (la negra, de 28,3 km amb un desnivell positiu de 1.414 m, que han triat 117 corredors; i  la roja, de 17,860 km amb un desnivell positiu de 935m, que ha atret 240 corredors) i de les dues caminades que no tenen caràcter de competició (la blava, de 11,870 km amb un desnivell de 614 m, a la qual s’han apuntat 118 persones; i la groga, de 8,220 km amb un desnivell positiu de 333m, que ha estat l’opció escollida per 76 persones), amb recorreguts nous. I a més, com a novetat, d’una cronoescalada, que s’ha batejat amb el nom de «VandevertiKal» i que puntuarà en el nou Circuit de KV del Camp de Tarragona. A aquesta prova, que tindrà un recorregut de 1,680 km amb un desnivell positiu de 343 m, s’hi han inscrit una cinquantena de persones. També hi haurà curses infantils (“Vandekids) per a la quarantena de nens i nenes d’entre 4 i 12 anys que s’hi han apuntat.

Vandekames forma part també del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN). En concret, la cursa negra serà puntuable per al Circuit Classic del CCTGN; i la cursa roja per al Circuit Express del CCTGN.

Amb la cronoescalada «VandevertiKal», es donarà el tret de sortida enguany a Vandekames, el divendres 3 d’agost a les 20 h. La resta de proves es disputaran el dissabte 4 d’agost, a partir de les 17.30 h (les infantils, «Vandekids», a partir de les 20 h).

El punt de sortida de totes les curses i caminades serà la Plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs; i el punt d’arribada, la zona del pavelló poliesportiu i del camp de futbol, que serà el lloc on es correran les curses infantils i on se servirà una fideuà per a tots els participants. Tots els participants rebran, a més, com a obsequi una samarreta i podran banyar-se junt amb els seus acompanyants a la piscina municipal del poble.

Més informació a la pàgina web www.vandekames.com i a vandekames2018@gmail.com

Més de 300 participants en l’11a Cursa popular de l’Hospitalet de l’Infant

153 van completar el recorregut llarg, de 4,8 quilòmetres; i 160, el recorregut curt, de 900 metres, que no tenia caràcter competitiu. Foto: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Més de 300 persones han pres part en l’onzena edició de la Cursa popular de l’Hospitalet de l’Infant, que es va disputar el passat diumenge 29 de juliol: 153 van completar el recorregut llarg, de 4,8 quilòmetres; i 160, el recorregut curt, de 900 metres, que no tenia caràcter competitiu.

Amb un temps de 15 minuts i 44 segons, Hakim Hamid, del club Fisio Jose Gómez, va ser el guanyador absolut de la prova. El van seguir Marc Bové, del club Gas x Satanás, amb un temps de 16 minuts i 14 segons, que va quedar en segona posició; i Adrià Ceballos, del club Atletismo Sant Josep Obrer, que amb  un temps de 16 minuts i 18 segons va quedar tercer.

En la categoria femenina, la vencedora va ser Sonia Arruti, del club Running Zaragoza-Fisio Zaragona, amb un crono de 20 minuts i 2 segons; el segon lloc va ser per a la corredora local Marta Galego, amb un temps de 20 minuts i 46 segons, i el tercer lloc per a Angelica Damoc, del club Romania, amb un temps de 21 minuts i 3 segons.

Imatge dels guanyadors en categoria femenina i masculina. Fotos: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Tant els primers atletes locals (Pau Martí Navarro, en la categoria masculina; i Cristina Borràs Chavarria, en la categoria femenina); com els tres primers classificats de la cursa llarga abans esmentats, de la categoria masculina i femenina, van rebre un trofeu de mans dels regidors Cristina Borràs i Miguel Ángel Garcés. Als participants més joves se’ls va lliurar una medalla; i una samarreta commemorativa, a tots els participants.

La Cursa popular de l’Hospitalet de l’Infant és un esdeveniment esportiu organitzat per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La inscripció és gratuïta i té com a punt de sortida i d’arribada la zona de la Base Nàutica, al passeig marítim. Els resultats de la prova es poden consultar amb més detall a la pàgina web: www.tretzesports.com

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies