Més de 60 inscrits han seguit les classes de català a l’Hospitalet de l’Infant

Imatge de l'acte de cloenda dels cursos. Foto: Cedida

Imatge de l’acte de cloenda dels cursos. Foto: Cedida

El dia 23  de maig a les 18.30h a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere ha tingut lloc l’acte de cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua que promouen l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL).

La festa ha consistit en intervencions diverses d’alumnes dels nivells Bàsic 2, Intermedi 2 i Suficiència 2, que han llegit o explicat les seves curioses autobiografies lingüístiques i ens han donat detalls i anècdotes sobre quina ha estat la seva primera llengua, com han après les altres que saben, quin va ser el primer contacte amb el català…

També hi han participat Anna Saperas, directora del CNL, i Núria Ortiz, regidora d’Ensenyament,  que ha tancat l’acte.

En aquest curs acadèmic, a l’Hospitalet s’han organitzat sis cursos de català, dos adreçats a persones que no parlaven en català (B1 i B2) i quatre per a persones que ja hi parlaven però que volien millorar el seu nivell parlat i escrit (I1 i I2 i S1 i S2) que han tingut un total de 83 inscrits. Aquests cursos els ha impartit Magda Aragonès, tècnica de normalització lingüística del CNL.

A més, s’ha continuat treballant en el programa Voluntariat per la llengua. Concretament s’han format 18  parelles lingüístiques, que s’han trobat una vegada a la setmana durant 10 setmanes per parlar en català mentre feien qualsevol altra activitat, i s’hi han adherit deu establiments del municipi: Stand Up Paddle Surf Arenal, Sol Solet, Monpharma Parafarmàcia, Fast & Clean, Siurell SCP, Sports Scorpio, Ignis Gym, Electrodomèstics Zambudio, Massatges i Estètica DIDO, i 7 Moments i Espais. L’adhesió d’aquestes botigues ha estat arran de la difusió que n’han fet l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i l’Associació de Restauració i Hoteleria de la Vall de Llors, amb qui el CNL va signar uns convenis al març.

Aquest estiu el programa Voluntariat per la llengua, al qual es pot participar també virtualment per videoconferència, continua i qui hi estigui interessat s’hi pot inscriure emplenant el formulari que hi ha a vxl.cat.

De cara a la tardor, Ajuntament i CNL ja preparen una nova oferta de cursos, que es preveu que inclogui, en aquesta ocasió, els nivells B3, I3 i S3, que permetrien a l’alumnat de tots tres grups obtenir el certificat oficial dels nivells A2 (A bàsic), B2 (Intermedi) i C1 (suficiència) del Marc Europeu Comú de Referència.

La tonyina tornarà a ser la protagonista de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a partir de diumenge

Imatge d'arxiu de l'edició anterior de la Diada de la Tonyina. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu de l’edició anterior de la Diada de la Tonyina. Foto: Cedida

Amb la celebració de l’XII Diada de la Tonyina, s’inauguraran aquest diumenge 28 de maig les XVIII Jornades de la Tonyina a l’Hospitalet de l’Infant. Els assistents a aquesta jornada gastronòmica, prevista a partir de les 11 hores, a la Plaça Catalunya, podran tastar les “tonyi-tapes” elaborades pels deu restauradors que prenen part en aquesta edició de les jornades, per un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa. A més, hi haurà tallers i animació infantil, un photocall amb què els participants podran endur-se una fotografia de record al moment; i un sorteig d’un lot de productes locals, per gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs.

D’aquesta manera, començaran oficialment les 18es Jornades de la Tonyina, organitzades per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta edició, que finalitzarà l’11 de juny, hi participaran una desena de bars i restaurants (8 de l’Hospitalet de l’Infant: Amalfi, Cerveseria Cal Rullo, El Porró, El Solomillo, HS Hotel Sancho; Le P’tit Normand, Nàutic i Topolino; un de Masboquera: El Rebost de la Nuri; i un de Pratdip: La Cuina d’en Carlos).

A vuit d’aquests establiments, en concret, s’oferiran menús amb la tonyina com a ingredient protagonista, per uns preus que oscil·len entre els 12 i els 36 euros; i a vuit, “tonyi-tapes”, és a dir, tapes elaborades amb tonyina per un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa. “Diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat dels cuiners que, després de 18 edicions, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona”, ha assenyalat la regidora de Turisme, Elidia López.

A banda de l’oferta gastronòmica, les XVIII Jornades de la Tonyina tindran un altre atractiu: els que tastin els menús podran prendre part en el sorteig de diversos premis. Entre aquests premis, hi ha un menú per a dues persones en un dels restaurants que ofereixen menú de la tonyina, una sessió de relaxació en un llit flotant thermospa, una sessió d’hidromassatge, un bateig de paddle-surf, un bateig de submarinisme, batejos de golf, entrades a l’Aquum Spa, a l’Aquatonic, a Port Aventura, etc.

La Regidoria de Turisme ha organitzat també un concurs fotogràfic a Instagram, amb dues categories. La fotografia més votada de cada categoria guanyarà dues entrades a Port Aventura World. Les bases del concurs es poden consultar en el fullet informatiu de les jornades i a www.hospitalet-valldellors.cat i www.vandellos-hospitalet.cat

Més de 20 intèrprets participaran en el I Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant

Roda de premsa de presentació del festival. Foto: Cedida

Roda de premsa de presentació del festival. Foto: Cedida

Un total de 24 intèrprets participaran en el Festival Internacional de Guitarra l’Hospitalet de l’Infant 2017, que tindrà lloc del 26 de juliol al 6 d’agost. Entre aquests hi haurà músics de reconegut prestigi internacional, guanyadors de nombrosos premis, com ara els músics catalans Guillem Pérez-Quer, Àlex Garrobé, Carmen Becerra i Anabel Montesinos; el Duo Panebianco (format pel guitarrista i compositor cubà Alfredo i la seva filla nascuda a Reus, Jennifer, una nena prodigi d’onze anys), els noruecs Jorgen Skogmo i Anders Clemens, que és el director artístic del festival; l’alemany Jens Franke i el guitarrista cubà amb nacionalitat austríaca Marco Tamayo.

Durant dotze dies, aquesta vintena d’intèrprets oferiran un total de 14 concerts (dos de guitarra flamenca; i la resta, de guitarra clàssica), 7 màster classes, i 7 conferències a l’entorn del món de la guitarra. En aquesta primera edició, el festival estarà dedicat a la concertista, compositora i pedagoga argentina M. Luisa Anido González, coneguda arreu del món com “La Gran Dama de la Guitarra”.

Anido va viure a Barcelona i, els últims anys de la seva vida a Tarragona, on reposen les seves restes. De fet, alguns dels artistes que prendran part en el festival van tenir una relació directa amb l’homenatjada, que es va convertir en la més gran de les solistes argentines i en la més famosa guitarrista del món. Al voltant de la seva figura, precisament, s’ha programat també, en el marc d’aquest esdeveniment organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, una taula rodona per al dia 30 de juliol, amb set convidats, la majoria alumnes i persones que la van conèixer.

A banda dels concerts, les conferències, les màster classes (de nivell elemental, mig i alt) i la taula rodona, el Festival Internacional de Guitarra l’Hospitalet de l’Infant 2017 inclourà cinc exposicions d’instruments antics i moderns, a càrrec de luthiers de la categoria de Joan Pellisa, Marco Salerno, Santiago Canals i José Antonio Fuentes.

La coordinadora general de l’esdeveniment, Patricia Mercado, ha destacat “la gran qualitat” dels actes programats, que es posaran a l’abast del públic “a uns preus molt assequibles”; i el fet que aquest és “l’únic festival dedicat a la guitarra que se celebra a les comarques de Tarragona i que neix amb la voluntat de convertir-se en un referent cultural del territori”. “Serà un luxe accessible per a tothom”, ha afirmat la regidora de Cultura, Núria Ortiz, que ha avançat que l’any que ve el festival intentarà abastar més gèneres de la guitarra, per exemple, el blues i el jazz.

Pel que fa als escenaris on s’oferiran els actes, la regidora ha explicat que la majoria tindrà lloc al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, a excepció dels dos concerts a l’aire lliure que seran gratuïts (el del duet Diego Molina i Alberto Maezo, a la Plaça Coll de Balaguer; i el del quartet A Cuatro Voces, a la Plaça del Pou); i de l’únic concert de guitarra antiga, de William Waters, previst al Centre de visitants de l’Hospital Coll de Balaguer de l’Hospitalet de l’Infant.

Més informació i inscripcions a les màster classes a la pàgina web del festival: www.guitarfesthospitalet.cat

El comerç de Vandellòs i l’Hospitalet celebrarà dissabte la Festa de la Primavera

 

Cartell convocant a assistir als actes

El dissabte 29 d’abril, se celebrarà la Festa de la Primavera a l’Hospitalet de l’Infant. Es tracta d’una festa organitzada per la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i l’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, que tindrà lloc a la Plaça Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant.

En aquest escenari, de les 11 a les 14 hores, hi haurà parades on diversos establiments comercials exposaran i vendran els productes i serveis que ofereixen i mostraran les novetats de la nova temporada; i també hi haurà animació infantil i degustacions. Les degustacions podran ser gratuïtes per a totes aquelles persones que presentin dos tiquets de compres o de consumicions fetes en qualsevol establiment de comerç de proximitat o de restauració del municipi durant aquesta setmana. Els dos tiquets es podran bescanviar dissabte per un còctel de fruita, per un vermut o per un “montadito”.

A més, a l’inici d’aquesta jornada festiva, adreçada a tots els públics, es presentarà la nova marca de Comerç i la nova Guia Comercial i de Serveis.

“La idea és oferir una mostra de l’oferta comercial del poble, per tal de donar-la a conèixer i fomentar les compres i consumicions al municipi”, segons ha assenyalat el regidor de Comerç, Miguel Ángel Garcés. El mateix regidor ha explicat que aquestes accions s’emmarquen en el pla de dinamització comercial del municipi, que es va aprovar per unanimitat en el darrer ple municipal.

Sis visites guiades per gaudir del patrimoni per Setmana Santa a Vandellòs i l’Hospitalet

Interior del Centre de visitants de l’Hospital Coll de Balaguer

A la visita “L’Hospitalet de l’infant Pere”, programada per als dies 13, 14, 15 i 16 d’abril, a les 18h, s’hi mostrarà el Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, l’espai museogràfic, situat dins dels murs de l’antic hospital fortalesa, que data de 1344 i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). També, el mirador de la torre sud-oest, des d’on es poden admirar les estructures medievals encara visibles i l’entorn que s’hi albirava.

Una altra visita que es podrà fer sense sortir del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant serà la del Poblat d’HIFRENSA, el conjunt urbanístic que el cèlebre arquitecte Antonio Bonet Castellana va projectar l’any 1967 per allotjar els treballadors de la central nuclear Vandellòs I i les seves famílies. Aquest recorregut s’oferirà els dies 14, 15 i 16 d’abril, a les 18h, i està recomanat per a públic adult.

Dins del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant, igualment, el 16 d’abril, a les 10h, s’hi podrà participar en una visita guiada sobre els vestigis i fets de la Guerra Civil titulada “Hospitalet de mar en guerra”, que és el nom amb què era denominat el poble aleshores. És una visita no apta per a persones amb mobilitat reduïda i menors de 7 anys.

Ja fora del nucli urbà de l’Hospitalet, la visita “Entre dos fronts de guerra: les fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer”, prevista per als dies 9, 14 i 15 d’abril, a les 10h, ensenyarà als participants algunes de les restes fortificades existents a la zona: el polvorí de Letícia (a les fotos) i les bateries de Pitrassa i de Cala d’Oques. Tampoc és una visita apta per a persones amb mobilitat reduïda i menors de 7 anys. Inclou els transport amb autobús fins als emplaçaments.

A Vandellòs s’hi oferirà una experiència ben diferent: la visita guiada i taller apta per a tota la família a l’antic Molí de l’Oli del poble, els dies 14 i 15 d’abril, a les 11h. La visita inclou l’entrada al Centre d’Interpretació de l’Oli (més conegut com a Molí de l’Oli) i un taller d’olis aromàtics o de sabó tradicional. Els participants podran emportar-se el resultat a casa.

I la visita guiada i taller “Castelló, on el passat reviu”, programada per al 16 d’abril, a les 11h, i pensada també per a un públic familiar, proposarà un passeig per aquest poble medieval, situat prop de Vandellòs, per conèixer com vivien els avantpassats cent anys enrere.

Com que les places són limitades, s’han de reservar a cultura@vandellos-hospitalet.cat, presencialment al Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, o bé per telèfon (al 663 95 46 28), del dissabte d’abril al diumenge 16 d’abril, de 10 a 14h i de 16 a 20h. Per reservar les visites al Molí de l’Oli i a Castelló, les persones interessades també es poden adreçar al Molí de l’Oli. Més informació a: www.culturaalabast.cat

Diumenge s’inauguraran les I Jornades gastronòmiques d’interior a Vandellòs

Cartell que anuncia les Jornades Gastronòmiques

Amb la celebració de la 1a Diada de les Jornades gastronòmiques d’interior, s’inauguraran el proper diumenge, 2 d’abril, aquestes noves jornades, organitzades per la Regidoria de Turisme. La Diada tindrà lloc a la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs, de les 11.30 a les 13.30 hores.

En aquest escenari, s’hi podran menjar miniclotxes, elaborades per la Cooperativa agrícola de Vandellòs, i els tastets cuinats per la desena de restaurants que participaran en les jornades, a un preu de 2 euros. També hi haurà actuacions en directe i els assistents podran prendre part en el sorteig de diversos productes.

Les Jornades gastronòmiques, pròpiament dites, tindran lloc del 2 al 16 d’abril. Durant aquests dies, als deu establiments de restauració participants (5 dels quals són de l’Hospitalet de l’Infant: Nàutic Restaurant, Deviteca, Restaurant de l’Hotel Sancho, LB21 Restaurant i Le P’tit normand; 2 de Vandellòs: Racó del Padrí i La Figuerola “Safareig”; 2 de Masboquera: Casal de Masboquera i El Rebost de la Nuri; i un de Pratdip: La Cuina d’en Carlos), oferiran menús especials a uns preus que oscil·len entre els 9 i els 35 euros. Aquests menús tindran com a ingredients principals productes i plats de la terra, com ara porc senglar, arròs de tros, ceps, fruits secs, calçots, cargols, carxofes, peus i galtes de porc, etc.

Entre les persones que consumeixin quatre menús especials, se sortejarà un menú per a dues persones. Les bases del sorteig i la informació detallada dels tastets de la Diada i els menús de les jornades es poden consultar a: www.hospitalet-valldellors.cat; i www.vandellos-hospitalet.cat

Amb l’organització d’aquestes noves jornades gastronòmiques, que s’afegeixen a les dedicades a la tonyina –que enguany se celebraran del 28 de maig a l’11 de juny-, l’Ajuntament vol “promoure el consum als establiments de restauració del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i fomentar-hi l’activitat econòmica durant aquests primers mesos de l’any, previs a l’estiu”, ha explicat la regidora de Turisme, Elídia López. Aquest és l’objectiu també de la campanya promocional “Menja i guanya”, que està actualment en marxa.

En el marc d’aquesta campanya, els clients que consumeixen 20 euros com a mínim a qualsevol dels bars, restaurants o establiments de menjar per emportar que hi ha al municipi poden participar en el sorteig d’un premi. Els que ho facin aquest mes de març poden guanyar una tablet; i els que ho facin a l’abril, una escapada per a dues persones.

Vandellòs i l’Hospitalet s’adhereix a l’Hora del Planeta apagant els llums dels edificis municipals

Ca la Torre, centre cultural. Foto: Cedida

Ca la Torre, centre cultural. Foto: Cedida

El dissabte 25 de març, de les 20.30 a les 21.30 hores, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’afegirà a milions de persones d’arreu del planeta per celebrar l’Hora del Planeta de WWF, i apagarà els llums de dos edificis municipals emblemàtics durant una hora, per mostrar el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic. En concret, apagarà els llums de Ca la Torre de Vandellòs, la casa pairal que acull actualment un centre d’interpretació de la història del poble i l’arxiu històric municipal; i de l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant, un conjunt monumental que data de 1344 i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

En sumar-se a aquesta iniciativa i animar la ciutadania a fer-ho també, el consistori participarà en un moment simbòlic, que no pretén produir un estalvi d’energia durant una hora, sinó cridar l’atenció sobre els reptes als quals fa front el nostre planeta i recordar que canviar pel clima està en les nostres mans.

Més informació a: www.horadelplaneta.es

Cèlia Ruiz, elegida per unanimitat líder del PSC a Vandellòs i l’Hospitalet

Cèlia Ruiz

L’assemblea de l’agrupació socialista de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha elegit Cèlia Ruiz com a primera secretaria dels socialistes del municipi per aquests propers quatre anys.

La nova primera secretaria té 35 anys i és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Professionalment s’ha especialitzat en atenció a les víctimes de la violència masclista i ha estat molt activa també en l’àmbit associatiu. Actualment treballa al S.I.E. de Tarragona i és regidora d’administració, medi ambient i joventut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’infant.

A banda de Cèlia Ruiz ha estat elegida la nova comissió executiva local que té German Garcés com a president, Joaquim Gràcia com a secretari d’organització, Núria Ortiz com a secretaria de cultura i ensenyament, Miguel Angel Garcés com a secretari de comunicació i Ángeles Jimeno com a secretaria d’igualtat i cooperació.

Així mateix, l’alcalde Alfons García i la portaveu del grup municipal socialista Cristina Borràs, completen la nova comissió executiva.

L’assemblea també ha elegit Cèlia Ruiz com a representant de l’agrupació al Consell de Federació del PSC del Camp de Tarragona.

En la seva primera intervenció Cèlia Ruiz ha agraït el suport rebut i s’ha compromès a seguir treballant per fer més gran l’agrupació i aprofundir en la relació amb els ciutadans i entitats veïnals del municipi.

“Volem reforçar el projecte socialista a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant perquè és el que pot servir millor a la defensa dels interessos populars, en especial a aquells que pitjor ho estan passant com a conseqüència de la crisi.”

“Seguirem treballant a peu de carrer i també a l’Ajuntament amb el projecte transformador i progressista que lidera l’alcalde Alfons García. Els socialistes som els garants que aquest canvi que es va iniciar l’anterior mandat no s’aturi, sinó que guanyi un nou impuls, embranzida i eficàcia”, ha reblat la nova primera secretaria dels socialistes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Dodo i Ferrer s’imposen a la cursa de la Portella, que reuneix 600 participants

Imatge de la cursa de la Portella. Foto: Cedida

Imatge de la cursa de la Portella. Foto: Cedida

Aquest diumenge 19 de març vora 600 participants van prendre part en la segona cursa del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona. A les 8.30 h del matí es donava la sortida de la cursa de 24 km amb 1.700 m de desnivell positiu. En categoria masculina es va imposar Guilad Dodo amb un temps de 2h49’44”, seguit de Senen Escoda del Borges Trail – AAEET amb 2h50’06” i Aleix Toda del Borges Trail – AAEET amb 2h55’32”, que amb aquesta posició i l’aconseguida a la cursa de quatre termes és ara qui lidera el rànquing del Circuit en categoria masculina.

En categoria femenina la vencedora va ser Sílvia Ferrer del C.E. Trail Tarraco amb un temps 3h31’19”, seguida d’Eugènia Munté del Blue Line Evasion amb 3h32’14”, Mayte Colmenarejo del C.E. Trail Tarraco amb 3h33’01” va ser tercera i lidera el rànquing en categoria femenina.

A banda, paral·lelament a la cursa llarga, es va celebrar la cursa del Circuit Express, de 16 km i 1.000 m de desnivell positiu, els vencedors de la qual van ser Oscar Alfani del C.E. Alliberadrenalina amb 1h47’42” i líder del Circuit Express, Josep Nadal amb 1h49’44” i David O’Callaghan del Club Centre Excta. Serres del Mestral amb 1h50’45”, en categoria femenina la guanyadora va ser Ester Casajuana del C.E. Alliberadrenalina amb 2h05’45” líder femenina del Circuit Express, seguida de Judit Francín del C.E. Trail Tarraco amb 2h14’22” i Núria Florencio del Club Centre Excta. Serres del Mestral amb 2h 16’19”.

Pel que fa a les classificacions per equips, el C.E. Trail Tarraco continua líder de la classificació, seguits del C.E. Alliberadrenalina.

La propera prova, Un Tomb pel Montsant, tindrà lloc a La Morera de Montsant el proper 23 d’abril i serà organitzada pel C.E. Trail Tarraco.

La 8a edició de la Cursa de La Portella és organitzada pel Club Centre Excta. Serres del Mestral, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Les classificacions ja estan disponibles a la web de la cursa i a la pàgina de la cursa i del Circuit (http://www.circuitcamptgn.cat) a l’apartat “Rànking”.  Podeu trobar més informació al facebook (facebook.com/circuitcamptgn) i twiter (@circuitcamptgn). Per qualsevol consulta o aclariment (info@circuitcamptgn.cat).

L’Hospitalet i Vandellòs, llestos per a celebrar Carnestoltes

Cartell del Carnaval de Vandellòs

Per celebrar el Carnestoltes a l’Hospitalet de l’Infant, la Regidoria de Festes i la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant han organitzat més d’una desena d’actes, amb la col·laboració de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes “Llastres” i dels Diables de l’Hospitalet. Els actes estan adreçats a tots els públics i tindran lloc els dies 24, 25 i 26 de febrer.

Entre els actes, la regidora de Festes, Elídia López, ha destacat aquells adreçats als més petits (la batalla de confeti a la Plaça Catalunya, la cercavila pels carrers del poble, i el berenar i la festa infantil al pavelló cobert), previstos per al divendres; i els programats per dissabte: la concentració a la Casa de la Vila amb la xaranga Suquet Calero; la rua, en què participaran unes 400 persones; el sopar al poliesportiu, al qual s’han apuntat més d’un centenar de persones; i el ball amb l’orquestra Montesol, amb entrada gratuïta. Com a novetat, el mateix dissabte, a les 00.45h, es lliuraran tots els premis del concurs de disfresses.

Diumenge, el velatori de Sa Majestat Carnestoltes, amenitzat per la Bandarra Street Orkestra, la rua mortuòria i la festa de comiat amb xocolatada i refrigeri a la Plaça Catalunya seran els protagonistes de la jornada.

A Vandellòs, la festa també començarà el divendres 24 de febrer. L’Associació de Joves de Vandellòs, amb la col·laboració de l’AMPA Vall de Llorers, els Diables de Vandellòs i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat activitats per a totes les edats, que tindran lloc el divendres 24 (una rua pels carrers del poble, els versots al balcó de l’Ajuntament i una festa jove amb concurs de disfresses al local dels joves) i el diumenge 26 de febrer (una cerimònia d’enterrament del Rei Carnestoltes a la Plaça de l’Ajuntament i un pica-pica popular).

Per al dissabte 25 de febrer, el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) també ha preparat un seguit d’actes, amb la col·laboració de l’Ajuntament: la rua pels carrers del poble i pluja de confeti amb música i cervesa a la Plaça Catalunya; i el sopar, la desfilada, concurs de disfresses i balls amb l’Orquestra Código al pavelló.

Pepelu Ballester i Elena Calvillo guanyen l’Ultra Vandekames 2017 de les Terres de Mestral

Pepelu Ballester, guanyador de l'Ultra. Foto: Jordi Santacana

Pepelu Ballester, guanyador de l’Ultra. Foto: Jordi Santacana

Els guanyadors de l’Ultra Vandekames 2017 van ser Pepelu Ballester Gómez, del club Mur i Castell-Tuga, de Faura (València), en la categoria masculina, amb un temps de 12:31:37; i Elena Calvillo Arteaga, del club Arrastaka MKT, de Beasain (Guipúscoa), en la categoria femenina, amb un temps de 15:13:53. Tots dos van ressaltar la duresa i bellesa paisatgística del recorregut, per unes muntanyes que toquen directament al mar; i van agrair la bona organització de l’esdeveniment i els “avituallaments complets”.

Pel que fa a la participació, més d’un centenar de persones han format part de les curses més exigents de la Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya que organitzen el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs i el Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. És a dir, l’Ultra Vandekames 2017, una prova d’ultrarresistència de 89 km i 5.500 m de desnivell positiu que va tenir lloc a les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs i la Serra de Llaberia i que enguany va passar també pels municipis veïns de Tivissa i Pratdip ; i la Marató Vandekames, de 42 km i 2.875 metres de desnivell positiu.

El guanyador, acompanyat per la regidora d'Esports, Cristina Borràs; i pel director de la cursa, Conrad Solé. Foto: Jordi Santacana

El guanyador, acompanyat per la regidora d’Esports, Cristina Borràs; i pel director de la cursa, Conrad Solé. Foto: Jordi Santacana

Entre els participants, hi havia corredors procedents de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona; i també del País Basc, l’Aragó i València, segons han destacat els organitzadors, que han remarcat també la col·laboració de 170 voluntaris.

Els vencedors de la Marató Vandekames 2017 van ser: Javier Heras Hernández, del club Centre Excursionista Serres del Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, en la categoria masculina, amb un temps de 4:51:23; i M.Pilar Prades Alquézar, del club Orinoco Lacordada de Torrecilla de Alcañiz (Terol), amb un temps de 5:56:20, en la categoria femenina.

Els primers equips classificats de la modalitat Marató Vandekames per relleus (la novetat d’enguany) van ser el Serres de Mestral, format per Álvaro Jumilla i David Ventura, del club Centre Excursionista Serres del Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, en la categoria masculina; el CCT Girls, format per Ingrid Ruiz i Eva Maria Tapia, en la categoria femenina; i el Patxangatrail, integrat per Vanessa Molner i Josep Maria Rius, en la categoria mixta.

Tallers de musicoteràpia per a les famílies a l’Hospitalet de l’Infant

Imatge d’un taller de musicoteràpia preventiva i estimulació musical

L’Escola Municipal de Música de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat uns tallers de musicoteràpia preventiva i estimulació musical, adreçats a les famílies que tenen nens de 0 a 2 anys.

A Ca la Torre de Vandellòs es van oferir dues sessions dissabte passat, 28 de gener; i a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet s’hi oferiran les properes: el dissabte 11 de febrer, a les 10.30 i a les 11.15 h. A l’Hospitalet de l’Infant s’hi han programat dues sessions més per al dia 11 de març, també a les 10.30 i a les 11.15h, a la mateixa sala.

Totes les sessions van a càrrec de la professora de l’Escola Municipal de Música, Susanna Sarrà, que habitualment realitza activitats a les llars d’infants municipals -jocs musicals i d’estimulació musical- només per als alumnes.
L’objectiu dels tallers és que els pares i mares acompanyin els seus fills en el seu procés de creixement. I és que com explica la Susanna Sarrà, a través de la música i el joc, el nen desenvolupa les seves capacitats emocionals, expressives, sensorials, musicals, cognitives i motrius, entre altes.

Les famílies interessades a apuntar-se als tallers han de posar-se en contacte amb la professora, a través del telèfon 636 169 776. La inscripció és gratuïta.

‘Menja i guanya!’ un televisor, una tablet i un viatge als restaurants de Vandellòs i l’Hospitalet

Per promoure el consum als establiments de restauració del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i fomentar-hi l’activitat econòmica durant aquests primers mesos de l’any, la Regidoria de Turisme ha tornat a posar en marxa la campanya promocional “Menja i guanya!”.

És la tercera vegada que organitza aquesta campanya, en el marc de la qual els clients que consumeixin 20 euros com a mínim a qualsevol dels bars, restaurants o establiments de menjar per emportar que hi ha al municipi podran participar en el sorteig d’una televisió de plasma, si ho fan durant el mes de febrer; en el sorteig d’una tablet, si ho fan el mes de març; i en el sorteig d’una escapada per a dues persones, si ho fan el mes d’abril.

Per prendre part en els diferents sortejos, només cal que els clients lliurin els tiquets a l’Oficina de Turisme o al mateix establiment on hagin fet una despesa igual o superior a 20 euros. Abans de presentar els tiquets, han d’anotar al dors dels tiquets el seu nom complet, telèfon de contacte, correu electrònic i municipi. El sorteig de cada mes es realitzarà a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant durant la primera setmana del mes següent a la promoció.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament pretén “augmentar l’activitat econòmica durant la temporada baixa, premiar els clients que consumeixen als bars i restaurants del municipi i, en definitiva, atreure els ciutadans i visitants als establiments de restauració locals”, ha dit la regidora de Turisme, Elidia López. La regidora espera que aquesta campanya tingui el mateix èxit o més que les dues edicions anteriors, que la Regidoria de Turisme va organitzar el primer trimestre de l’any passat i per les festes de Nadal.

Premiat el treball de Mossos i policies locals de Vandellòs, Mont-roig i Cambrils contra el top manta

Imatge dels guardonats

El jurat dels “IV Galardones PROMUSICAE-AGEDI a las Policías Locales por la Protección de los Derechos de Propiedad intelectual” ha concedit un premi al caporal de la Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Sergi Navarro; al sergent cap de la Policia Local de Mont-roig del Camp, Antonio Pacheco; al sergent de la Policia Local de Cambrils, Carles Besora i al sergent dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Cambrils, Josep Manel Balanya.

El jurat ha destacat la creació d’un grup permanent de treball conjunt, integrat per Mossos d’Esquadra i comandaments de les Policies Locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp i Cambrils, en el qual s’han valorat “estratègies de caràcter preventiu, dissuasiu i operatiu, destinades a mitigar el fenomen del top manta en una comarca de la província de Tarragona, el Baix Camp, on aquesta activitat delictiva té una especial incidència”.

“Les reunions mantingudes durant més d’un any per aquest grup –no només de caràcter policial, sinó també tractant aspectes col·laterals tan significatius com el fenomen de la immigració il·legal, la conscienciació del consumidor, la difusió de publicitat alertant de les conseqüències negatives i sancionadores de la compra de productes falsificats, així com l’intercanvi i recerca de sinèrgies amb els titulars de drets i marques- han estat recollides en un ampli, significatiu i magníficament documentat informe en què es detallen els aspectes més sensibles del fenomen del top manta, els seus efectes socials i econòmics, així com la visió policial del problema, oferint vies i estratègies molt positives per acotar i reduir aquest greu problema”, ha argumentat el jurat.

El jurat considera que aquesta iniciativa conjunta, “única en el seu gènere a nivell nacional”, ha significat un “valuós instrument d’experiència compartida per a intentar aturar el problema de la venda il·legal de productes pirates en la via pública” i que la seva posada en pràctica, durant el període estival en les zones d’influència dels tres municipis, ha comportat “una sensible reducció del nombre de venedors il·legals als carrers i zones d’oci, amb el consegüent benefici per al comerç legal i per a la imatge dels municipis afectats”.

Els premis es van lliurar a V Encuentro Nacional de Responsables de Seguridad Local, celebrat els dies 26 i 27 de gener a Alcalá de Henares. En representació de la Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, hi va assistir el sotsinspector cap, Jordi Jiménez, qui va acompanyar al caporal guardonat, Sergi Navarro.

La muntanya, el mar i la gastronomia, protagonistes del video de les Terres de Mestral

 

La mancomunitat que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) ha presentat oficialment el vídeo promocional de “Terres de Mestral”. A l’acte que va tenir lloc divendres passat, 27 de gener, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, es va estrenar la peça audiovisual amb què es vol donar a conèixer les “Terres de Mestral”, que és el nom de la marca turística que aglutina els tres municipis des de fa dos anys.

És un vídeo produït i dirigit per Rafael López-Monné i Rafa Pérez, amb l’assessorament de Toni Oresanz per al guió, que tant en la seva versió llarga, de 4 minuts i mig, com en la seva versió curta, d’un minut, posa èmfasi en la gran quantitat i varietat d’activitats que es poden fer en aquest territori, situat “entre l’Ebre i la Mediterrània” i caracteritzat per la combinació de mar i muntanya. Aquesta extensa oferta d’oci actiu inclou, per exemple: ciclisme, pàdel surf, running, snorkel, visites culturals, anar a la platja, gaudir de la gastronomia, etc. També remarca l’atractiu de les Terres de Mestral com a destinació turística familiar, on les persones de totes les edats poden passar-s’ho molt bé. Amb aquesta idea, l’empresa productora, Kamaleon, ha muntat un petit relat que comença amb un pare que està esmorzant en una casa rural i rep un missatge al mòbil que el fa posar-se ne marxa i fer un recorregut de la muntanya a la platja. La muntanya a prop del mar esdevé l’eix conductor del vídeo.

A més, la peça audiovisual, que es pot visualitzar a través del canal You Tube, ensenya els magnífics paisatges naturals que es poden veure en aquesta zona i conté imatges aèries i submarines que els mostra des d’unes perspectives diferents a les habituals i aporten originalitat.

Es tracta d’un projecte que s’emmarca en el Pla d’Execució Anual “El Pla Estratègic de desenvolupament econòmic local de la MIDIT: Pilar de la diversificació del territori”, promogut per la MIDIT amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i pel Ministerio de Empleo, en el marc de la línia de subvenció dels projectes innovadors i experimentals de l’any 2015, amb l’objectiu d’acompanyar les empreses del sector turístic i agroalimentari de la MIDIT per crear, promocionar i comercialitzar productes turístics competitius que permetin millorar la competitivitat de la destinació Terres de Mestral.

La tarragonina Toro Advertising entra al Top 20 de les empreses de màrqueting de resultats a nivell mundial

L’empresa té 12 empleats

Toro Advertising, empresa tarragonina de l’Hospitalet de l’Infant dedicada al màrqueting digital, ha aconseguit entrar en el rànquing de les 20 millors companyies de màrqueting de resultats que reconeix anualment el Performance Marketing Blue Book, propietat de la corporació nord-americana mThink LLC. La companyia ha obtingut el lloc número 20 d’aquesta classificació, referent a nivell mundial, gràcies al suport del sector.

Aquest rànquing s’elabora mitjançant una investigació independent que inclou un estudi a través d’enquestes a més de 25.000 editors en línia i anunciants de tot el món, a més de l’opinió d’un panell d’experts, dades de tràfic i altres variables com l’influencia i la reputació. Dins de les dues categories que reconeix, empreses de màrqueting de resultats i grans portals de comerç electrònic, es troben gegants com Amazon, Ebay, Rakuten, Matomy o Zanox.

En poc més de quatre anys de vida, Toro Advertising ha aconseguit erigir-se como un dels referents del sector del màrqueting de resultats o performance màrqueting a nivell mundial, entrant directament al Top 20 el primer cop que ha estat nominada. Cal destacar que només unes 100 corporacions de tot el món, entre les quals no sol haver-hi gairebé cap europea, són nominades. En un sector dominat per les empreses nord-americanes i israelianes, Toro
Advertising és l’única de capital espanyol que ha entrat al Top 20 i una de las dues europees.

“Ser nominats ja era un èxit per nosaltres. No esperàvem entrar al rànquing aquesta vegada, però sembla que hem rebut molts suports dels nostres col·laboradors i empreses del sector, i ho agraïm enormement”, explica Jose M. Chacón, CEO de Toro Advertising. “Entrar al Top 20 ens dóna un nou impuls i renova les nostres energies per a continuar creixent i afermant-nos en un sector tan competitiu com és el màrqueting digital. El nostre objectiu és que aquest no sigui un fet anecdòtic, seguirem treballant per mantenir-nos i escalar posicions en el rànquing”, afegeix.

El Top 20 del Performance Marketing Blue Book és reconegut com el rànquing més prestigiós del sector a nivell mundial gràcies a la investigació totalment independent que realitza de les empreses dedicades al màrqueting online. Es publica anualment i serveix de referència a les parts principals de la indústria: anunciants, editors i xarxes. Consta de dues categories, els Top 20 de les xarxes de CPA (o de màrqueting de resultats), en la que Toro Advertising ha obtingut el lloc número 20, i els Top 20 de CPS (grans portals de comerç electrònic).

Al Top 20 de màrqueting de resultats es troben empreses com Maxbounty, Peerfly o Matomy (aquesta última
cotitza al mercat de valors Nasdaq). Al Top 20 de grans portals de comerç electrònic estan Ebay, Amazon o Rakuten, entre d’altres.

Qui és Toro Advertising

El màrqueting de resultats o performance màrqueting és el principal negoci de Toro Advertising, una jove empresa nascuda el 2012 que actualment dóna feina a 12 empleats a les seves instal·lacions de l’Hospitalet de l’Infant.

Nueva oficina comercial de Bénéteau en Port Ginesta

Hermanos Guasch SA, concesionario oficial del astillero francés Bénéteau, ha nombrado agente comercial en el puerto deportivo Port Ginesta en la persona de Jordi Olesti de la empresa Olmarine.

Con este acuerdo, Hermanos Guasch amplía sus puntos de presencia en el litoral catalán, en este caso a través de uno de los puertos deportivos más emblemáticos de Cataluña. Por su parte, Olmarine refuerza su presencia y amplía la oferta a sus clientes.

En la foto adjunta aparecen Rodolf Guasch, director general de Hnos Guasch, junto al nuevo agente comercial, Jordi Olesti.

Vandellòs s’adhereix al conveni de la Diputació per a la promoció turística del municipi

La regidora de Turisme, Elidia López, signant l’acord

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Elidia López, ha assistit aquest dilluns al migdia al palau de la Diputació de Tarragona per formalitzar la signatura com a representant del municipi del conveni córner de la Costa Daurada.

L’acte de signatura l’han realitzat conjuntament el president del Patronat de Turisme, Martí Carnicer, i representants dels ajuntaments i entitats públiques i privades vinculades al sector turístic amb l’assistència del president de la Diputació, Josep Poblet. Aquest acord regula la participació conjunta i coordinada del Patronat de Turisme de la Diputació, els municipis i les entitats comarcals en fires nacionals, estatals i internacionals promogudes per l’Agència Catalana de Turisme i pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

El conveni preveu també l’impuls de campanyes publicitàries, d’accions de comunicació i màrqueting conjuntes a nivell estatal i internacional, sota el paraigua del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

En concret, el conveni estableix l’assistència a les fires WTM (Londres), ITB (Berlín), VAKANTIBEURS (Utrecht), MITT (Moscou) i a FITUR (Madrid), NAVARTUR (Pamplona) i B-TRAVEL (Barcelona). Precisament aquesta mateixa setmana una representació del municipi assistirà a FITUR, la fira de turisme de Madrid per promocionar i donar a conèixer els atractius i peculiaritats de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, la regidora de Turisme de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Elidia López, ha explicat que per al municipi “és important estar sota el paraigua de la Diputació, fer força i fer equip” i ha destacat la fira de Londres ja que “hem de començar a treballar per captar el turisme britànic”.

A més, l’acord que han signat les entitats municipals i comarcals amb la Diputació preveu una campanya de publicitat conjunta als mercats emissors més importants, que inclou campanyes radiofòniques a nivell nacional i estatal i de promoció on line. L’objectiu és
difondre els recursos i productes turístics més destacats del territori i els atractius dels municipis que s’hi han adherit.

Enguany han signat el conveni, a més de l’ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, els d’Altafulla, Calafell, Cambrils, Creixell, Mont-roig del Camp, Reus, Roda de Berà, Salou, Tarragona, Torredembarra, el Vendrell i Vila-seca, els consells comarcals del Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, l’Associació Priorat Enoturisme, l’Associació Costa Daurada destinació Golf i Pitch & Putt, l’Estació Nàutica Costa Daurada, Aquopolis Costa Daurada, i PortAventura.

La matrícula per als cursos de català a l’Hospitalet s’obre del 7 al 10 de febrer

Del 7 al 10 de febrer de 2017 s’obre el període d’inscripció per als cursos de català  de l’Hospitalet de l’Infant a la sala d’actes de la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. Les consultes, inscripcions i proves de nivell es faran el 7, 8 i 9 de febrer, de 16.30 a 20h, i el 10 de febrer, de 9.30 a 13.30h.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus col·laboren un any més i llancen una oferta que preveu cursos presencials per a persones que no parlen en català i també per als que ja el parlen i volen aprendre a escriure’l correctament.

L’oferta inicial de cursos el 2n quadrimestre del curs 2016-2017 és:

Nivell B2           Presencial           15.15 – 17.00 h       dimarts / dijous
Nivell S2           Presencial           19.15 – 21 h             dimarts / dijous
Nivell I2            Presencial           17.15 – 19.00  h       dimarts / dijous

Les classes dels cursos presencials, que tindran lloc com és habitual a l’antiga Escola Àster, a la Zona Esportiva,  es faran  els dimarts i dijous a les 15.15 h, les 17.15 h, o les 19.15h.
La informació sobre nivells, horaris i preus dels cursos d’altres localitats properes  es pot consultar a www.cpnl.cat/reus.

Els casals de joves de Vandellòs i l’Hospitalet comencen l’any amb activitats per a tots els gustos

Els casals de joves de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’omplen d’activitats en aquest primer trimestre de l’any amb una programació que inclou campionats, cursos, tallers i campionats a més de les nits joves un dissabte de cada mes.

Així, al casal de joves de l’Hospitalet cada tarda s’hi realitzarà una activitat diferent de dilluns a dissabte amb cursos d’anglès, de cuina o de defensa personal, al casal de Vandellòs hi haurà campionats els divendres i pel·lícula amb crispetes els dissabtes, les activitats segueixen la línia del trimestre anterior ja que, segons han valorat els tècnics de l’àrea, van obtenir una molt bona resposta. A més, els casals també acullen les nits joves que a Vandellòs se celebraran els dissabtes 13 de gener, 3 de febrer i 10 de març de 18 a 00h i a l’Hospitalet de l’Infant el 27 de gener, 17 de febrer i 24 de març en el mateix horari. L’horari de les activitats dels dos casals la resta de dies és de 16 a 20h.

Una de les novetats d’aquest any, però, és l’activitat d’intercanvi generacional amb el casal d’avis mitjançant el qual, joves i avis es reuniran un cop al mes per jugar a jocs de taula i intercanviar temps i experiències.

Per completar l’oferta dirigida als joves del municipi, també s’ha presentat ja la proposta de sortides juvenils del programa Tocal2 que es promou conjuntament amb l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i Miami Platja. Per aquest primer semestre de l’any 2017, es proposen sortides al Sal Saló del Còmic a l’abril, al Tibidabo al maig, Sal Saló del Cinema i les Sèries aquest mateix mes de gener i l’esquiada jove a Andorra del 17 al 19 de febrer. Les activitats del programa Tocal2 inclouen el transport, l’assegurança i les entrades, materials o allotjament en cada cas.
Les inscripcions es poden fer a través del web de joventut http://blocs.xarxanet.org/cjvandellos/