TARRAGONA 21

Aquest dilluns, sessió informativa del procés de Pressupostos Participatius 2019

Aquest mes de desembre, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant engega, per tercera vegada consecutiva, el procés de pressupostos participatius, un mecanisme de participació i gestió del municipi mitjançant el qual la ciutadania podrà proposar a què es destinarà una part dels recursos municipals: 200.000 euros del pressupost de 2019.

Perquè aquest procés sigui un canal més efectiu de democràcia participativa, en aquesta edició l’Ajuntament hi introduirà algunes millores, després d’haver-ne avaluat amb deteniment les experiències anteriors i els suggeriments que li han fet arribar els participants. L’objectiu és que la informació arribi a tota la població i hi prengui part el màxim nombre de ciutadans possible.

Per explicar aquestes novetats i donar a conèixer el nou procés de pressupostos participatius a la ciutadania, l’Ajuntament ha organitzat una sessió informativa per al proper dilluns 17 de desembre: a les  19 h a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant i a les 20.30 h a Ca la Torre de Vandellòs.

En aquesta sessió també s’hi posaran exemples de propostes vàlides i no vàlides i es donarà compte de l’estat de les propostes guanyadores de l’edició anterior. Tots els assistents podran reflexionar sobre les mancances que hi ha al municipi en clau de propostes d’inversió. No cal oblidar que la filosofia d’aquest procés és: Tots hi participem, tots decidim!

L’Hospitalet de l’Infant acollirà el congrés anual de l’Asociación Española de Fotógrafos de Naturaleza

L’esdeveniment se celebrarà a les instal·lacions del Centre Cultural Infant Pere.

L’Hospitalet de l’Infant serà la seu del XXVI Congreso Anual de la Asociación Española de Fotógrafos de Naturaleza (AEFONA) els propers dies 6, 7 i 8 de desembre. En el marc d’aquest esdeveniment, que se celebrarà a les instal·lacions del Centre Cultural Infant Pere, s’oferiran diverses activitats obertes a tothom, no només als socis de l’entitat, com ara conferències, audiovisuals, ponències, debats, estands d’empreses del sector i una exposició.

Entre la dotzena de ponents que hi participaran, hi haurà fotògrafs de natura de renom en l’àmbit nacional i internacional, que donaran a conèixer els seus treballs més recents. En el programa d’actes destaquen, per exemple, les conferències de:

José Benito Ruiz, president de la Internacional Federation of Wildlife and Nature Photography, que parlarà de la seva participació com a guionista i director de fotografia en el documental Mediterraneum.

Mario Súarez, guanyador de premis tan prestigiosos com National Geographic – Nature Photographer of the Year, Asferico, Montier, Glanzlichter, Golden Turtle, Festival de l’Oiseau, Nature´s Best Photography, Memorial María Luisa, Nature Talks, Ambid, Isle of May photo Competition, FIO, SEO, Terre Sauvage Nature Images Award, Expoaves, Bird  Photographer of the Year i actualment membre del jurat dels Premios Princesa de Asturias, que departirà sobre la fotografia artística d’aus.

Pere Soler, que ha obtingut primers premis i reconeixements en els concursos més importants de la majoria de països europeus (entre aquests, el Wildlife Photographer of the Year (2015), en la categoria aèria) impartirà una conferència titulada “A vista de pájaro”, en què farà un recorregut per diversos llocs del món, com Islàndia o Namíbia, sense oblidar la geografia espanyola.

Oriol Alamany, que va ser fundador i membre de la primera junta directiva d’AEFONA i creador de la revista IRIS i que ha rebut guardons en certàmens fotogràfics com European Photographer of the Year (GDT), Montphoto, FotoPres, Memorial María Luisa, Naturescapes Images of the Year, o la Biennal de Fotografia de Barcelona, entre d’altres, dissertarà sobre el seu actual projecte basat en documentar la vida i problemàtica del lleopard de les neus i sobre el desafiament personal que representa buscar-lo i obtenir fotografies d’aquest animal esquiu en les severes condicions hivernals que es registren a la serralada de l’Himàlaia.

El fotògraf i biòleg Jaime Culebras, que també ha rebut premis en diversos concursos internacionals de fotografia com el Wildlife Photographer of the Year, Windland Smith Rice Awards, Big Picture Photo Competition, GDT European Wildlife Photographer of the Year i Montphoto, entre d’altres, donarà a conèixer la gran riquesa natural d’Equador, així com els greus problemes als quals s’enfronta per culpa de l’ésser humà.

Iñaki Relanzón, les fotografies i textos del qual apareixen assíduament en revistes com National Geographic, BBC Wildlife Magazine, Audubon Magazine, Lonely Planet, Altair o The New York Times, entre d’altres; i que ha col·laborat en la prestigiosa campanya Wildlife as Canon sees it (la vida silvestre vista a través de Canon) que apareix en National Geographic Magazine des de fa més de 30 anys, impartirà una conferència titulada “ De Malvinas a Galápagos: los archipiélagos salvajes” i farà un recorregut visual per aquests dos arxipèlags situats en ambdues costes de Sud-amèrica, la de l’Atlàntic i la del Pacífic.

En el transcurs del Congrés, així mateix, es presentaran tres llibres: Diario de un fótografo de la Naturaleza, de José Luis Gómez de Francisco; Érase un ratón, cuentos de un fotógrafo de naturaleza, de Ramiro Díaz; i Imaginando mundos, de Uge Fuertes. A més, es presentarà oficialment la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN) a la província de Tarragona, es donarà a conèixer la comunitat internacional de joves fotògrafs de natura creada recentment (Young Nature Photographers) i s’organitzaran dues sortides fotogràfiques per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un municipi que disposa de 7.267 hectàrees de paratges protegits com Espais d’Interès Natural (EIN), la qual cosa representa el 70% de la seva extensió, segons destaca l’organització.

A les muntanyes de Vandellòs i l’Hospitalet de l‘Infant, precisament, està dedicat un dels articles del número 25 de IRIS, la prestigiosa revista anual d’AEFONA, que es presentarà durant la trobada. Aquest article és obra de Roberto Bueno, membre d’AEFONA i fotògraf establert a l’Hospitalet de l’Infant, que ha coordinat el Congrés i que es farà càrrec de les dues sortides fotogràfiques.

Tots els detalls del Congrés i el programa complet d’activitats, organitzades amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, es poden consultar al web: https://www.aefona.org/actividades/congreso-2018/

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant dona la llicència per construir la caserna de la Guàrdia Civil a la nuclear

La caserna de la nuclear de Vandellòs II podrà acollir fins a 45 agents, i tindrà ús residencial i administratiu.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) ha aprovat atorgar a l’Associació Ascó-Vandellòs (ANAV) la llicència urbanística provisional per a la construcció de nou edifici de la Guàrdia Civil dins el complex nuclear. La llicència es va aprovar en l’últim ple del mes de novembre, amb els vots a favor del PSC, PP i FIC i l’abstenció del PdeCAT i ERC. La caserna de la nuclear de Vandellòs II podrà acollir fins a 45 agents, i tindrà ús residencial i administratiu. Com a Ascó, aquest centre policial estarà ubicat a l’entrada del complex nuclear i es construeix en compliment de la legislació vigent perquè la Guàrdia Civil s’encarregui de la seguretat interna de les plantes.

A Ascó i Vandellòs s’hi destinaran agents dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil, una quarantena per cadascuna de les dues centrals. Els efectius s’hi estaran en torns de 15 dies, per la qual cosa el contingent estarà format per un total d’uns 140 agents.

ANAV assumirà els més de 8 milions d’euros anuals que costarà aquesta activitat policial -a raó d’uns 61.000 euros per agent- i el seu allotjament, que es farà dins les centrals, en aquestes noves casernes.

ACN

 

Homenatge al cap de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, amb motiu de la seva jubilació

Amb motiu de la seva jubilació, el cap del Parc de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, ha rebut un homenatge pels seus anys de treball al servei del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. A la Sala Infant Pere del Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, s’hi va organitzar dissabte passat, 1 de desembre, un acte de reconeixement, en el qual l’alcalde, Alfons Garcia; el cap de la Regió d’Emergències de Tarragona, Albert Ventosa; i el cap de l’agrupació de bombers voluntaris de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Josep Ramon Arrufat, van agrair-li la tasca que ha dut a terme durant els vint anys que ha estat al capdavant del parc de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant i van lliurar-li uns obsequis.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova un pressupost de gairebé 20,5 MEUR per al 2019

El consistori destinarà 4 milions d’euros a inversions municipals.

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar ahir dijous 29 de novembre el pressupost consolidat de la Corporació per a l’any 2019 amb els vots a favor del PSC i la FIC, els vots en contra d’ERC i l’abstenció del PdeCAT i del PP. El pressupost consolidat, que està integrat pel de l’Ajuntament, els dels organismes autònoms (els patronats municipals dels Mitjans de Comunicació, de l’Escola de Música i de la Llar d’Infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres Serveis Municipals SLU), ascendeix a 20.448.610,99 euros.

El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 17.995.598, 67 euros. Un 22,45% d’aquests diners, aproximadament, 4.049.219, 11 euros, seran destinats a inversions. Aquest capítol es veurà incrementat un 12,02% respecte l’any anterior.

“Aquests són uns pressupostos socials, elaborats pensant en la gent, sobretot  en els col·lectius que més ajuda necessiten, com ara la gent gran i la canalla”, va dir l’alcalde, Alfons Garcia, en el moment de presentar-los. Això es veurà reflectit, segons va argumentar, en el tipus d’inversions que hi ha previstes. Les principals estan relacionades amb la construcció de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant (1.431.000 euros), el projecte i remodelació de la piscina municipal de Masriudoms,  (306.157 euros); l’ampliació de l’Escola Mestral (300.000 euros), la compra d’edificis (240.000 euros), la reforma i millora del menjador de la llar d’infants de l’Hospitalet de l’Infant (170.000 euros, per substituir els mòduls prefabricats que ocupa ara); l’arranjament de carrers (150.000 euros), la reforma de la Zona Esportiva Àster (141.000 euros, per actuacions a la piscina coberta i a les pistes esportives) i del gimnàs Hifrensa (130.000 euros).

Altres inversions destacades aniran destinades al projecte de la nova caserna de la Policia Local (100.000 euros); a la compra de parc mòbil (87.000 euros), sobretot destinat als departaments de Medi Ambient i Obres i Serveis;  a la reforma del carrer La Sentiu de l’Hospitalet de l’Infant (57.000 euros) i a la millora de platges (40.000 euros).

Com en els darrers anys, el consistori tornarà contractar veïns i veïnes en situació d’atur, mitjançant el Pla d’ocupació municipal. A aquest Pla hi destinarà l’any vinent 530.000 euros. En el capítol de personal destaca també l’augment de la despesa (d’un 1,08%), en previsió del possible increment salarial dels empleats municipals, de fins al 3% que podria incloure la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat; i de l’ampliació de la plantilla laboral que hi ha prevista (s’hi incorporarà la figura d’un tècnic de Serveis Econòmics i d’un educador social per a la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).

“Totes les inversions es faran sense incrementar les taxes i els impostos municipals, que es mantindran congelats; ni tampoc l’endeutament municipal, que en el cas de l’Ajuntament passarà a ser 0 i en el cas de l’empresa municipal IDETSA és de 440.000 euros, aproximadament, la qual cosa representa un 4,28% de deute viu”, va explicar l’alcalde.

 

El batlle també va remarcar que l’any que ve l’Ajuntament farà un «esforç per disminuir les despeses corrents un 7,3%, amb una il•luminació de la xarxa viària més eficient, que permetrà disminuir la despesa energètica», entre d’altres mesures.

 

Altres acords destacats del ple

En la sessió plenària del 29 de novembre, també es va aprovar l’estudi de viabilitat previ a la decisió de construir i explotar en règim de concessió la futura residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant, amb els vots a favor del PSC, ERC, PP i FIC i l’abstenció del PDeCAT.

Així mateix, es va donar llum verd a la modificació de les bases per la concessió d’ajuts socials puntals per a persones en situació d’urgència social, de prevenció d’exclusió social i per l’assistència als centres d’atenció per la gent gran. Aquesta modificació, aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals,  permetrà a l’Ajuntament retornar el 50% de l’IBI a les famílies monoparentals. I és que, per complir la llei, en l’ordenança reguladora d’aquest impost aprovada per 2019, l’Ajuntament  ha hagut de suprimir les bonificacions a aquest tipus de famílies. El motiu és que, per norma autonòmica, l’equiparació  de drets entre les famílies nombroses i les monoparentals només està reconeguda a efectes de taxes de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, les famílies monoparentals rebran un ajut equivalent.

D’altra banda, amb els vots  a favor del PSC, PP i FIC i l’abstenció del PdeCAT i d’ERC, es va acordar atorgar a l’Associació Ascó-Vandellòs II, AIE (ANAV) la llicència urbanística provisional per a la construcció d’una infraestructura de la Guàrdia Civil. El nou edifici està previst per a l’ús habitacional i administratiu, amb una ocupació màxima de 45 persones.

Una desena de bars i restaurants participarà en la III Ruta de tapes a l’Hospitalet de l’Infant

La presentació oficial de la III Ruta de tapes va tenir lloc el dilluns 26 de novembre, a les 19h, al Centre de visitants de l’Hospital Coll de Balaguer.

Per al període comprès entre el 30 de novembre i el 9 de desembre, l’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors  (ARH) ha organitzat, amb el suport de la Regidoria de Turisme, la III Ruta de tapes. En aquesta edició, hi participarà un total de 10 establiments, que oferiran una tapa i una “canya” o “quinto” de cervesa o un gotet de vi per 2,5 euros.

Durant aquests dies, els participants d’aquesta ruta no només tindran l’oportunitat d’assaborir unes tapes variades i elaborades especialment per a l’ocasió, sinó també de prendre part en el sorteig de tres premis: el 1r estarà dotat amb una escapada gastronòmica per a dues persones; el 2n, amb una tablet; i el 3r, amb un joc de copes i accessoris de vi.

Per prendre part en el sorteig d’aquests premis, s’haurà de tastar les 10 tapes que inclou la ruta. Al Passaport de la Ruta, que es pot aconseguir a l’Oficina de Turisme o a qualsevol dels establiments de restauració participants, hi haurà de quedar segellada i puntuada cadascuna de les 10 tapes. Un cop completat el passaport, amb els segells corresponents, la puntuació de les tapes i les dades personals correctament emplenades, aquest futllet es podrà dipositar a les urnes/bústies que hi haurà als establiments participants.

El sorteig dels premis es farà el 22 de desembre i el nom dels guanyadors es donarà a conèixer al Facebook de l’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors (ARH). Allí també s’hi farà públic el premi a la millor tapa. El restaurador guardonat serà obsequiat amb un sopar gourmet per a dues persones.

La presentació oficial de la III Ruta de tapes va tenir lloc el dilluns 26 de novembre, a les 19h, al Centre de visitants de l’Hospital Coll de Balaguer (a la Sala Infant Pere), en un acte que va anar a càrrec del president de  l’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, Jordi Orriols; de l’alcalde, Alfons Garcia; de la regidora de Turisme, Elidia López; del gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració, Daniel Brasé; i de Gustavo Turón, president del Gremi Empresarial de Productors, Distribuidors, Restauradors i Hostalers DELTA SUBLIM. En aquest acte s’hi va agrair la participació dels 10 establiments que enguany formen part de la Ruta (D’Tapas, Can Donatello, Amalfi, Muelle 58, La Strega, Möss, El Drac, D’Antis, Nàutic i El Solomillo), que té com a objectiu promocionar la gastronomia del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Més informació al Facebook ARH Associació de Restauració i Hoteria de la Vall de Llors i al web de l’Ajuntament (www.vandellos-hospitalet.cat) i a les xarxes socials on és present (Facebook i Twitter).

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant encendrà els llums de Nadal aquest divendres 30 de novembre

L’acte oficial de l’encesa dels llums de Nadal i de presentació de la campanya comercial tindrà lloc el proper divendres 30 de novembre: a les 17.30 h, a la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs; i a les 18.30 h, a la Plaça Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant. A les dues places s’hi presentarà el vídeo promocional de Nadal de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors (ACHV) i s’hi oferirà una xocolatada popular. A Vandellòs, a més, hi actuarà el grup d’acordionistes de l’Escola de Música; i a l’Hospitalet de l’Infant hi haurà una cantada de nadales a càrrec de l’Escola de Música. Amb aquest acte organitzat per l’Ajuntament, a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; del regidor de Comerç, Miguel Ángel Garcés; i de la presidenta de l’ACHV, Maria José Gómez, es donarà també el tret de sortida al programa d’actes previst per les festes nadalenques al municipi.

‘Per Nadal, fer poble té premi’

Per dinamitzar el comerç local i premiar la fidelitat dels clients, les regidories de Comerç i de Turisme han posat en marxa la campanya ‘Per Nadal, fer poble té premi’. Des de l’1 de desembre i fins al 6 de gener, les persones que realitzin compres als establiments comercials del municipi o consumeixin als bars i restaurants locals, per un import de 10 euros com a mínim, podran bescanviar els tiquets per vals per a diverses activitats organitzades per l’Ajuntament per aquestes dates. Queden excloses d’aquesta promoció les compres fetes a les grans superfícies comercials.

Els premis de la campanya consistiran en viatges a les atraccions infantils o al trenet de Nadal; fotografies al photocall nadalenc i entrades per a les sessions de cinema o per al parc aquàtic.

L’Oficina de Turisme (Cal Forn) és el lloc on es bescanviaran els tiquets de compra o de consumició pels vals. Els de 10 a 29,99 euros es bescanviaran per 1 val; els de 30 a 49,99 euros, per 2 vals; i els de 50 euros o més, per 3 vals.

 

Dissabte arriba la vuitena ediciò de l’Aglà a Vandellòs

Cartell del festival

L’Associació de joves de Vandellòs ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, la 8a edició de l’Aglà festival al pavelló poliesportiu del poble, per al proper dissabte 24 de novembre. A les 18 hores, l’espectacle infantil ‘Reggae per Xics’ (de The Penguins) donarà el tret de sortida a la vuitena edició de l’Aglà, pensat perquè gaudeixin tant grans com petits.

A partir de les 23 h, els assistents al festival podran gaudir d’una nit de bona música i bon ambient de la mà dels grups Xavi Sarrià i Auxili. Com és habitual, el dj OGT i el dj CEBA seran els encarregats de tancar la nit.

Les entrades del concert de tarda es podran adquirir a taquilla el mateix dia per un preu de 5 euros. Pel que fa a les de la nit, ja es poden aconseguir de manera anticipada per un preu de 6 euros als punts de venda físics (Cooperativa Agrícola de Vandellòs i Bar de Baix Rasquera) i també online, al web https://www.entradium.com

A taquilla, les entrades tindran un preu de 10 euros.

L’Hospitalet acollirà els grans fotògrafs de la natura

José Benito Ruiz, president de la Internacional Federation of Wildlife and Nature Photography. Foto: Wikipèdia

L’Hospitalet de l’Infant serà la seu del XXVI Congreso Anual de la Asociación Española de Fotógrafos de Naturaleza (AEFONA) els propers dies 6, 7 i 8 de desembre. En el marc d’aquest esdeveniment, que se celebrarà a les instal·lacions del Centre Cultural Infant Pere, s’oferiran diverses activitats obertes a tothom, no només als socis de l’entitat, com ara conferències, audiovisuals, ponències, debats, estands d’empreses del sector i una exposició.

Entre la dotzena de ponents que hi participaran, hi haurà fotògrafs de natura de renom en l’àmbit nacional i internacional, que donaran a conèixer els seus treballs més recents. En el programa d’actes destaquen, per exemple, les conferències de:

José Benito Ruiz, president de la Internacional Federation of Wildlife and Nature Photography, que parlarà de la seva participació com a guionista i director de fotografia en el documental Mediterraneum.

Mario Súarez, guanyador de premis tan prestigiosos com National Geographic – Nature Photographer of the Year, Asferico, Montier, Glanzlichter, Golden Turtle, Festival de l’Oiseau, Nature´s Best Photography, Memorial María Luisa, Nature Talks, Ambid, Isle of May photo Competition, FIO, SEO, Terre Sauvage Nature Images Award, Expoaves, Bird Photographer of the Year i actualment membre del jurat dels Premios Princesa de Asturias, que departirà sobre la fotografia artística d’aus.

Pere Soler, que ha obtingut primers premis i reconeixements en els concursos més importants de la majoria de països europeus (entre aquests, el Wildlife Photographer of the Year (2015), en la categoria aèria) impartirà una conferència titulada “A vista de pájaro”, en què farà un recorregut per diversos llocs del món, com Islàndia o Namíbia, sense oblidar la geografia espanyola.

Oriol Alamany, que va ser fundador i membre de la primera junta directiva d’AEFONA i creador de la revista IRIS i que ha rebut guardons en certàmens fotogràfics com European Photographer of the Year (GDT), Montphoto, FotoPres, Memorial María Luisa, Naturescapes Images of the Year, o la Biennal de Fotografia de Barcelona, entre d’altres, dissertarà sobre el seu actual projecte basat en documentar la vida i problemàtica del lleopard de les neus i sobre el desafiament personal que representa buscar-lo i obtenir fotografies d’aquest animal esquiu en les severes condicions hivernals que es registren a la serralada de l’Himàlaia.

El fotògraf i biòleg Jaime Culebras, que també ha rebut premis en diversos concursos internacionals de fotografia com el Wildlife Photographer of the Year, Windland Smith Rice Awards, Big Picture Photo Competition, GDT European Wildlife Photographer of the Year i Montphoto, entre d’altres, donarà a conèixer la gran riquesa natural d’Equador, així com els greus problemes als quals s’enfronta per culpa de l’ésser humà.

Iñaki Relanzón, les fotografies i textos del qual apareixen assíduament en revistes com National Geographic, BBC Wildlife Magazine, Audubon Magazine, Lonely Planet, Altair o The New York Times, entre d’altres; i que ha col·laborat en la prestigiosa campanya Wildlife as Canon sees it (la vida silvestre vista a través de Canon) que apareix en National Geographic Magazine des de fa més de 30 anys, impartirà una conferència titulada “ De Malvinas a Galápagos: los archipiélagos salvajes” i farà un recorregut visual per aquests dos arxipèlags situats en ambdues costes de Sud-amèrica, la de l’Atlàntic i la del Pacífic.

En el transcurs del Congrés, així mateix, es presentaran tres llibres: Diario de un fótografo de la Naturaleza, de José Luis Gómez de Francisco; Érase un ratón, cuentos de un fotógrafo de naturaleza, de Ramiro Díaz; i Imaginando mundos, de Uge Fuertes. A més, es presentarà oficialment la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN) a la província de Tarragona, es donarà a conèixer la comunitat internacional de joves fotògrafs de natura creada recentment (Young Nature Photographers) i s’organitzaran dues sortides fotogràfiques per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un municipi que disposa de 7.267 hectàrees de paratges protegits com Espais d’Interès Natural (EIN), la qual cosa representa el 70% de la seva extensió, segons destaca l’organització.

A les muntanyes de Vandellòs i l’Hospitalet de l‘Infant, precisament, està dedicat un dels articles del número 25 de IRIS, la prestigiosa revista anual d’AEFONA, que es presentarà durant la trobada. Aquest article és obra de Roberto Bueno, membre d’AEFONA i fotògraf establert a l’Hospitalet de l’Infant, que ha coordinat el Congrés i que es farà càrrec de les dues sortides fotogràfiques.

Tots els detalls del Congrés i el programa complet d’activitats, organitzades amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, es poden consultar al web: https://www.aefona.org/actividades/congreso-2018/

L’Ajuntament i Arola Editors publiquen un llibre per gaudir de la visió dels espais més significatius de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Les imatges i el discurs visual són del fotògraf Rafael López-Monné; i el relat literari, de l’escriptora Joaquima Nolla. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Arola Editors han editat el llibre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que es va presentar divendres passat, 16 de novembre,  a les 19 h a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant; i a les 20.30 h a l’Auditori de Vandellòs. Els actes van anar a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; de la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz i dels autors de l’obra: Rafael López Monné i Joaquima Nolla.

Aquesta publicació té la intenció de “recrear la mirada reposada del lector que cerca fruir amb la visió dels espais més significatius i rellevants del municipi”, tal com explica l’alcalde, Alfons Garcia, en el pròleg. Amb la finalitat de ressaltar els trets definidors i identitaris de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ajuntament va encarregar al reconegut fotògraf i geògraf Rafael López-Monné, que és un gran coneixedor de tots els racons dels pobles que conformen el municipi, l’elaboració d’un ampli reportatge que reflectís les característiques més importants del terme.

Amb aquest llibre, assegura l’alcalde, els lectors podran “delectar-se detingudament en la bellesa plàstica, la composició, la llum, els enfocaments i molts altres detalls que Rafael López-Monné acostuma a reflectir en les seves imatges”.

El document gràfic ve acompanyat d’unes referències mínimes, però molt definitòries, dels diferents espais que permeten al lector adonar-se del seu reconeixement ancestral.

L’obra es completa amb la visió literària de la professora i escriptora Joaquima Nolla Gasulla, que ha bastit un relat titulat “Del blau al verd”, que reuneix els principals referents del territori, tant físics com llegendaris, “amb un resultat tan atractiu com sorprenent”, afegeix Alfons Garcia. “La Joaquima ens deixa corpresos amb la seva capacitat creativa i amb una narració àgil que manté l’avidesa del lector a conèixer la resolució de la ficció”, argumenta el batlle en aquest sentit. Tots els textos s’ofereixen en diversos idiomes: català, castellà, anglès i francès.

L’alcalde, Alfons Garcia, ha agraït a la Regidoria de Cultura, que ha coordinat l’obra; i al Consell Editorial Municipal “la seva receptivitat i entusiasme envers l’edició d’una obra d’aquesta entitat i vàlua”.

 

La Festa Major de Masboquera se celebrarà del 16 al 18 de novembre

Imatge d’arxiu de la tradicional processó.

Del 16 al 18 de novembre, el poble de Masboquera, que pertany al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, celebrarà la seva Festa Major, en honor de la seva patrona, Santa Isabel d’Hongria, “Santa Zabet”.

Per aquests dies, la Regidoria de Festes ha organitzat, amb la col·laboració del Club Esportiu de Masboquera i d’altres entitats locals, gairebé una vintena d’actes, tots gratuïts, adreçats a tots els públics. El programa inclou: activitats infantils (cinema, inflables, un espectacle, animació, l’actuació dels Batukets de l’Hospitalet de l’Infant i dels Capgrossos de Vandellòs…), actes tradicionals com la processó, l’homenatge a la gent gran, la ballada de sardanes, l’aperitiu popular, el ball de Diables i la tirada de bitlles; i altres propostes com l’obra de teatre «Marit i muller, quin merder!» amb Mayte Carreras i Ramon Navarro, la Nit de Monòleg amb Jonathan Vives, el ball de nit amb el Duet Sara’s i el campionat de petanca. Més detalls a: www.vandellos-hospitalet.cat

Aquí podeu consultar el programa d’actes complet: https://goo.gl/f18Erd

Totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obtenen la Bandera Ecoplayas

Concessió de les banderes a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant – la de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l’Almadrava– han obtingut la Bandera Ecoplayas 2018, un guardó que atorga l’Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS) i que distingeix a les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental.

Les quatre platges han aconseguit renovar aquesta acreditació, gràcies al compromís continu de l’Ajuntament amb la millora de la seva qualitat. El jurat ha valorat l’evolució durant l’últim any (manteniment dels aspectes positius i millores efectuades), tenint en compte criteris concrets i fàcils de documentar, demostrar i avaluar, des del punt de vista de l’enginyeria i la sostenibilitat de les platges, així com aspectes turístics. Per exemple, la possessió de certificacions i guardons com la Bandera Blava i el sistema EMAS, la qualitat de les aigües i la sorra, la neteja i freqüència de neteja, el disseny paisatgístic, la funcionalitat i qualitat dels equipaments i serveis, l’accessibilitat, el salvament i socorrisme, etc.

Així doncs, les platges de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l’Almadrava podran exhibir la bandera que acredita l’excel·lència com a reflex de la línia d’actuació de la gestió d’aquests espais fins a l’entrega dels premis de la convocatòria següent.

El lliurament dels premis Bandera Ecoplayas 2018 va tenir el passat divendres 9 de novembre, en el marc del XX Congreso y Exposición Internacional de Playas que es va celebrar a l’Hotel Zafiro Palace d’Alcúdia (Mallorca). A l’acte i al congrés, que va tenir lloc del 7 al 9 de novembre, hi va assistir la regidora de Turisme, Elidia López.

Elidia López ha manifestat la seva satisfacció pel fet que totes les platges del municipi hagin rebut aquest guardó, perquè segons ha manifestat, suposa un “reconeixement a la gestió sostenible i respectuosa amb el medi ambient´” que l’Ajuntament fa de les platges i “a la qualitat excel·lent de les platges, que són el principal atractiu del municipi com a destinació turística”. També ha expressat, però, la seva voluntat de continuar implementant el pla de millora de les platges, que ha començat a executar enguany sobre la base d’un estudi que va encarregar a una empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes turístics.

Per a la regidora de Turisme, participar en el Congrés li ha resultat d’utilitat per disposar d’una «visió tècnica global de tots els aspectes relacionats amb el món de les platges». I és que, segons ha argumentat, en les ponències i taules rodones s’hi van tractar temes específics, s’hi van donar a conèixer diverses experiències municipals i s’hi van mostrar els últims avenços tecnològics que estan disponibles al mercat per a la gestió de platges.

Dos tallers adreçats als infants, per celebrar la Setmana de la Ciència a l’Hospitalet

Amb motiu de la Setmana de la Ciència 2018, que se celebrarà a Catalunya del 9 al 18 de novembre, el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet i l’AMPA Llastres de l’Escola Mestral han organitzat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i la Diputació de Tarragona, dos tallers de divulgació científica a l’Hospitalet de l’Infant, per al dissabte 17 de novembre.

Un està adreçat a les famílies i recomanat per a nens i nenes de 6 a 9 anys. Anirà a càrrec de Laureano Jiménez, enginyer químic a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) i divulgador científic, que ensenyarà als assistents a fer el seu propi slime, la joguina de moda consistent en una massa viscosa. A causa de l’interès que ha despertat aquesta activitat, se n’han programat dues sessions: una a les 10.30 h, i una altra a les 12 h, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere.

L’altre està pensat per a infants de 9 a 12 anys (aquesta és l’edat recomanada i en aquest cas no és obligatori que els nens i nenes vagin acompanyats de familiars) i duu per títol “Buscant el nostre ADN. Descobreix el científic que portes dins”. D’aquesta activitat se n’ocuparà Manuel García, biotecnòleg al Centre Tecnològic de la Química (CTQ) i a la URV, a les 10.30 h, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou.
Com que les places dels tallers són limitades (40 persones de màxim a cadascun), les persones interessades a participar s’hi han d’inscriure via correu electrònic a través de l’adreça ampaescolamestral@gmail.com o antena.vandellos.hospitalet@urv.cat

Hermanos Guasch distribuirà les embarcacions menorquines de Sasga Yachts

El potencial client de les menorquines Sasga podrà configurar fins al més mínim detall la seva embarcació.

Hermanos Guasch i Sasga Yachts han tancat un acord de distribució en virtut del qual Hermanos Guasch serà concessionari de la drassana de Menorca, especialista en la fabricació de menorquines d’alta qualitat constructiva i àmplies possibilitats de personalització.

Amb la incorporació d’aquestes embarcacions a la cartera de productes d’Hermanos Guasch, la companyia complementarà la seva oferta nàutica amb un tipus de vaixell que destaca per la seva gran personalitat, d’estil elegant i emblemàtic, i que es dirigeix a usuaris amb un gust molt personal, als i a les “amants” de les embarcacions tipus llaüt.

En aquest sentit, el potencial client de les menorquines Sasga podrà configurar fins al més mínim detall la seva embarcació, ja que la construcció artesanal d’aquests vaixells permet un alt nivell de personalització: fustes, teles, acabats, opcions, etc.

Després de la signatura de l’acord, Hermanos Guasch comercialitzarà les embarcacions de Sasga Yachts i prestarà els serveis tècnics i d’atenció al client associats. De fet, l’equip de l’empresa amb seu a l’Hospitalet de l’Infant ja està treballant conjuntament amb Sasga i ha viatjat fins a la seu de la drassana per conèixer de primera mà els detalls del procés de construcció artesanal d’aquestes embarcacions.

Alta qualitat i tecnologia, emblemes de Sasga Yachts

Hermanos Guasch ha apostat per Sasga Yachts per satisfer navegants exigents que busquen embarcacions segures i de primera qualitat, realitzades de forma tradicional, però sense renunciar a les últimes innovacions tecnològiques. Aquesta amalgama de característiques es concreta en un es embarcacions úniques per navegar: vaixells mariners, molt estables, amb tota l’essència d’allò que caracteritza les menorquines i amb un rendiment que permet assolir una velocitat de creuer de 16-17 nusos i una velocitat màxima de 22-23 nusos.

Nou servei gratuït de carrets de compra, per als usuaris del pàrquing municipal de l’Hospitalet de l’Infant

Amb aquesta acció, l’Ajuntament vol fomentar el comerç local.

Els usuaris del pàrquing municipal de l’Hospitalet de l’Infant, ubicat a la Plaça Berenguer d’Entença, disposen ara d’un nou servei gratuït de carrets de compra. Per gaudir-lo només han d’aparcar-hi els seus vehicles i demanar a la taquilla un carret deixant el tiquet d’entrada com a dipòsit. D’aquesta manera, poden comprar còmodament al poble, sense haver de carregar les compres i després retornar tranquil·lament el carret, un cop hagin dipositat les compres al cotxe i abonat el pàrquing.

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és la que ha posat a l’abast aquest nou servei per promoure el comerç local, ara que s’acosten les compres nadalenques. Amb el mateix objectiu d’apropar el comerç del poble a la ciutadania, cal recordar que des de fa més d’un any, l’empresa municipal de promoció econòmica (IDETSA) ofereix als clients dels establiments comercials de proximitat 1 hora gratis de pàrquing, per 20 euros en compres. Per aconseguir aquest descompte, només han de presentar com a comprovant els tiquets de compra a l’aparcament municipal.

A la venda les entrades per a l’òpera còmica La Canterina del dissabte a l’Hospitalet

Cartell anunciador de l’obra

Avui dimarts, 6 de novembre, es posen a la venda les entrades per a l’òpera en català “La Canterina”, de J. Haydn, que es podrà veure el proper dissabte, 10 de novembre, a les 20.30 h a l’Hospitalet de l’Infant. Les entrades es podran adquirir de manera anticipada fins divendres a la taquilla del Teatre-Auditori, de les 18 a les 20 hores; i una hora abans el dia de l’espectacle. El preu és de 5 euros i l’accés és gratuït per als menors de 12 anys.

La Canterina és una òpera còmica en dos actes del compositor Franz Joseph Haydn (1732–1809). És la vuitena òpera del seu catàleg, la més antiga que conservem íntegra i la primera que Haydn escriu com a mestre de capella del príncep Esterhazy. La Canterina fou estrenada al palau d’Eisenstadtel 1766 en una representació privada davant l’emperador, tot i que l’estrena pública i oficial no tingué lloc fins al 1767 a Bratislava.

El llibret de La Canterina segueix un text de Domenicco Macchia utilitzat prèviament pels compositors Scirolli (1753), Conforto (1754) i Piccini (1760). L’obra de Haydn però, presenta algunes modificacions respecte al llibret original, atribuïbles al tenor i llibretista Karl Frieberth, que interpretava el paper de Don Pelagio el dia de l’estrena.

La jove Gasparina rep lliçons de vida d’Apollonia, la seva consellera i mare fictícia, i lliçons de cant de Don Pelagio, el seu professor i pretendent, però quan apareix Don Ettore el món de Gasparina trontolla.

L’espectacle que es podrà veure a l’Hospitalet de l’Infant, dins de la programació municipal de Cultura , és una producció de la companyia reusenca El Teatre de Les Comèdies i anirà a càrrec de les sopranos Laia Frigolé i Maia Planas; i dels tenors Carles Prat i Matthew Thomson. De la direcció d’escena, se n’ocupa Jordi Vall; i de la direcció musical i de l’adaptació al català, Marcel Pascual.

Més informació a: www.culturaalabast.cat.

Llum verda al planejament de la futura residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant

Imatge del darrer ple celebrat a l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat definitivament els dos documents de planejament urbanístic per poder desenvolupar l’àmbit en què s’emplaçarà la futura residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant.

Es tracta d’un àmbit ocupat bàsicament per equipaments públics, com la Casa de la Vila, el Centre d’Assistència Primària (CAP), l’edifici del Casal d’avis i del centre de dia i el parc de Bombers.

Amb aquests tràmits aprovats aquest dimecres 31 d’octubre, amb els vots a favor del PSC, del PP i de la FIC; i l’abstenció del PDeCAT i d’ERC, l’Ajuntament disposarà d’un sòl apte des del punt de vista urbanístic per construir en el futur aquesta nova edificació destinada a la gent gran al centre del poble.

A la darrera sessió plenària també s’ha aprovat, amb els vots a favor del PSC, del PP i de la FIC i l’abstenció del PDeCAT i d’ERC, la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici de 2019.

Novetats en els impostos locals

Com a principals novetats, l’ordenança fiscal reguladora de l’impost de vehicles de tracció mecànica inclourà una bonificació del 50% en els vehicles propulsats per GLP (gas); i a l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), s’establirà un únic tipus de gravamen del 4% per a totes les obres, amb una quota mínima de 42 euros. A més, a l’ordenança reguladora de l’impost sobre béns immobles (IBI), es mantindran les bonificacions a les famílies nombroses però es suprimiran les bonificacions per a les famílies monoparentals, per complir la llei. I és que, per norma autonòmica, l’equiparació de drets entre les famílies nombroses i les monoparentals només està reconeguda a efectes de taxes de la Generalitat de Catalunya. Perquè les famílies monoparentals puguin rebre un ajut equivalent, però, l’Ajuntament crearà unes noves bases de subvenció, segons ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

Altres acords destacats

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat igualment, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals, la modificació de les bases reguladores del Programa municipal de subvencions per a l’ensenyament, que permetrà incorporar els llibres digitals a les línies de subvenció i ampliar els ajuts al transport. D’aquests ajuts al transport no només es podran beneficiar els alumnes empadronats que cursin cicles formatius fora del municipi, per manca de l’oferta corresponent a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, sinó també els alumnes de les modalitats de Batxillerat en centres educatius públics, que tampoc s’ofereixin al municipi.

Per unanimitat, s’ha donat llum verd, igualment, al reglament general de funcionament del servei de buc d’assaig. El buc d’assaig és una sala insonoritzada i adequada acústicament, de 12 metres quadrats, que es va habilitar a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant. Amb l’aprovació del reglament, es convertirà en un nou servei gratuït, destinat a facilitar un espai on els joves del municipi puguin desenvolupar els seus projectes creatius en l’àmbit de la música.

Podran utilitzar-lo, de manera preferent, els joves d’edats compreses entre els 12 i els 35 anys empadronats al municipi. Les persones d’edats no incloses en aquesta franja d’edat també podran emprar-lo, sempre que els usos estiguin relacionats amb la música. En tots els casos, les persones interessades hauran de sol·licitar-ho presencialment a l’Espai Jove, situat també a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant; i hauran de fer-se responsables del bon ús i conservació de la instal·lació, equipada amb una bateria completa, un equip de veus, micròfons i una pissarra.

D’altra banda, la moció presentada pel grup municipal d’ERC per reservar places d’estacionament individuals per a persones amb mobilitat reduïda ha estat rebutjada amb els vots en contra del PSC i l’abstenció del PP i la FIC (el PDeCAT i ERC n’han votat a favor).

Vandellòs i l’Hospitalet abordarà l’antifranquisme en les Jornades d’història del Campus URV

Manifestació a Tarragona el febrer de 1976. FOTO del blog aboriginemag.com

El Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant inaugurarà oficialment el curs 2018-19 el proper dilluns 5 de novembre, amb l’inici de les III Jornades d’història, que en aquesta edició duen per títol “Història i política en la Catalunya contemporània”.

Sobre aquesta matèria tractaran les quatre conferències programades en el marc d’aquestes Jornades, que s’impartiran els dilluns del mes de novembre a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, a les 19.30h. Les ha organitzades el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, sota la coordinació de Neus Baena Gallardo, llicenciada en Història per la URV i Màster en Societats Històriques i Formes Polítiques a Europa.

La primera, prevista per al dilluns 5 de novembre, es titula «De les protestes de fàbrica a l’ocupació dels carrers. L’antifranquisme de masses a Tarragona» i anirà a càrrec de Cristian Ferrer González, doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador al Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID-UAB).

Prèviament, inauguraran el curs 2018-2019 del Campus Extens de la URV al municipi, la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Socials de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), Cori Camps Llauradó; l’alcalde, Alfons Garcia; i la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz.

Per al dilluns 12 de novembre està prevista la segona conferència: «Pensament i acció del moviment feminista a Catalunya durant la Transició», que donarà Meritxell Ferré Baldrich, doctora en Història per la URV.

«Félix Carrasquer Launed. 1905-1993. Vida d’un militant llibertari, entre el sindicalisme i la pedagogia» és el títol de la tercera conferència, del dilluns 19 de novembre, que anirà a càrrec de Gianni Sarno, llicenciat en Història per la Universitat de Pisa (Itàlia) i Màster en Societats Històriques i Formes Polítiques a Europa.

De la quarta i darrera conferència de les jornades se n’ocuparà la coordinadora de les Jornades, Neus Baena Gallardo. Ella parlarà sobre «Religió i política durant la dictadura franquista. Del nacionalcatolicisme a les parròquies obreres», el dilluns 26 de novembre.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant incrementa el reciclatge d’envasos de vidre un 6% respecte a l’estiu passat

Entre els 47 establiments hostalers participants, es va sortejar un pack experiència i el guanyador va ser el bar Marc Café de l’Hospitalet de l’Infant. El tècnic de Gerència a Catalunya d’Ecovidrio, Ivan Costa; i la regidora de Medi Ambient, Celia Ruiz, van lliurar-li el premi.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han aconseguit reciclar en aquest municipi 96 tones de vidre durant l’estiu, un 6% més que en el mateix període de l’any anterior.

Aquest és el resultat de la campanya ‘Toma nota, recicla vidrio’ d’Ecovidrio, un pla integral per incrementar el reciclatge d’aquests residus en els establiments hostalers de la costa mediterrània que es va posar en marxa aquest estiu al municipi. En aquesta edició, un total de 47 establiments hostalers de la línia de costa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han col·laborat amb Ecovidrio, una dada important tenint en compte la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. A més, l’època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual es recull el 30% del total del vidre reciclat durant l’any.

Els resultats obtinguts s’han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers de la línia de costa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i a la dotació de mitjans per part de Ecovidrio. Amb l’objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, l’entitat va instal·lar 13 contenidors adaptats a l’hostaleria i va lliurar 35 cubells especials als professionals hostalers. A més, per mobilitzar els professionals del sector, l’entitat van fer un total de gairebé 140 visites a establiments. L’empresa pública comarcal Secomsa, per la seva banda, va  ampliar la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l’augment de l’activitat en hostaleria.

Per agrair als establiments hostalers del municipi la seva participació en la campanya, Ecovidrio va sortejar entre ells un pack experiència. El guanyador del sorteig va ser el bar Marc Café. El seu propietari ha rebut recentment el premi de mans del tècnic de Gerència a Catalunya d’Ecovidrio, Ivan Costa; i de la regidora de Medi Ambient de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Celia Ruiz.

Dades de reciclatge de vidre a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant van reciclar un total de 215.191 quilograms de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 34,2 kg. Respecte a la taxa de contenidors, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant se situa amb una mitjana  de100 habitants per contenidor, i compta en l’actualitat amb un total de 63 contenidors per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

‘Toma nota, recicla vidrio’: una iniciativa per l’hostaleria sostenible

La campanya ha comptat amb la col·laboració de 92 consistoris de municipis costaners de tot el país i més de 10.600 establiments hostalers. Gràcies al seu compromís, la iniciativa ‘toma nota, recicla vidrio’ ha aconseguit reciclar en total més de 39.000 tones d’envasos de vidre que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any.

Els establiments hostalers més compromesos han resultat guanyadors d’una classe magistral impartida per Quique Dacosta al seu restaurant tres estrelles Michelin Quique Dacosta Restaurant, a Dénia.

Així mateix, tots els establiments hostalers que han participat en la campanya poden consultar a través de la pàgina web www.tomanotareciclavidrio.es si han resultat guardonats en la iniciativa amb packs experiència, entre altres premis.

Oberta la inscripció a la segona cursa de muntanya UT Llastres

El període d’inscripció a la 2a edició de la cursa de muntanya UT Llastres és obert des d’aquest dilluns 29 d’octubre. Les persones interessades a apuntar-se a aquesta prova d’ultraresistència que consta de tres etapes i que es disputarà al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant els dies 22, 23 i 24 de març ho poden fer fins al 17 de març de 2019 a través de la pàgina web: www.utllastres.com. Poden optar per participar en les tres etapes o en alguna o algunes de les sis curses que s’han organitzat per aquests dies, per separat.

Les tres proves que conformen l’UT Llastres, organitzada pel Centre Excursionista Serres de Mestral i pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i batejada així en honor del riu que passava pel municipi, són:

  1. La nocturna, de 19 km, prevista per al divendres 22 de març, a partir de les 21.30 h. Començarà a la Plaça de l’Ajuntament de Vandellòs i finalitzarà a la Platja de l’Arenal, davant de la Base Nàutica de l’Hospitalet de l’Infant.
  2. Llastres, prevista per al dissabte 23 de març, a partir de les 7 h. Tindrà un recorregut de 53 km. El punt de sortida serà la Zona esportiva Àster de l’Hospitalet de l’Infant; i el punt d’arribada, el pavelló poliesportiu de Vandellòs.
  3. La Portella Clàssica. Aquesta tradicional cursa, que forma part del Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona, es disputarà el diumenge 24 de març, a partir de les 8.30 h. Tindrà un recorregut circular de 26 km, amb la Zona Àster de l’Hospitalet de l’Infant com a punt de sortida i d’arribada. Per commemorar el 10è aniversari d’aquesta cursa, es donarà un obsequi a tots els participants.

En el marc de l’UT Llastres, s’organitzaran també aquestes altres proves:

  • La Portella Express, , a partir de les 8.45 h del diumenge 24 de març, amb un recorregut de 16 km, amb sortida i arribada a la Zona Esportiva Àster de l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta prova també puntuarà per al Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona.
  • La Portella Caminada, a partir de les 9.00 h del diumenge 24 de març, amb un recorregut d’11 km,  amb sortida i arribada a la Zona Esportiva Àster de l’Hospitalet de l’Infant.
  • La Canicross, a partir de les 17 h del dissabte 23 de març, amb un recorregut de 6 km, amb sortida i arribada al pavelló poliesportiu de Vandellòs. Amb aquesta cursa, a tots els amants de la muntanya se’ls donarà l’oportunitat de córrer amb el seu gos o gossa.

L’objectiu que es plantegen els organitzadors d’aquests esdeveniment per al 2019 és “sorprendre als corredors amb nous recorreguts, així com també donar a conèixer tot el territori que es promociona sota la marca turística de Terres de Mestral, és a dir, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip; i un entorn més salvatge que l’edició anterior”.

La idea és que tothom pugui prendre part en aquest esdeveniment esportiu i gaudir, corrent o caminant, dels paisatges. Per aquest motiu, també el diumenge 24 de març, en el marc de la Cursa de la Portella, hi haurà, com és habitual, curses infantils. En aquest cas, les inscripcions dels nens i nenes, d’entre 4 i 12 anys, es podran fer el mateix dia, a partir de les 10 h, a la mateixa zona de sortida de les curses (a la Zona Esportiva Àster de l’Hospitalet de l’Infant). Més informació a: www.cursalaportella.com o a www.utllastres.com

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies