TOTS 21

Diverses activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Un fragment de la imatge del cartell. Foto: Ajuntament

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el dilluns 8 de març, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, a través de les regidories d’Igualtat, Cultura, Joventut i Comunicació, ha organitzat un programa d’actes, amb la col·laboració de l’entitat local Les Violetes, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs. Les activitats començaran el diumenge 7 de març i finalitzaran el 14 de març.

Aquests actes tenen com a objectiu «fer reflexionar la ciutadania sobre els avenços aconseguits, demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper clau en la història i també reivindicar el dret de les dones a la igualtat en tots els àmbits de la vida personal, social i professional», segons ha explicat el regidor d’Igualtat, Diego García.

Amb aquesta finalitat, s’han preparat diferents tipus de propostes: dues sessions de cinema al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant (una per al diumenge 7 de març, a les 18 h, amb la pel·lícula «Wonder Woman 1984»; i una altra per al dijous 11 de març, a les 19 h, amb la pel·lícula «Wonder Woman y el profesor Marston»); la lectura institucional del manifest consensuat per les entitats municipalistes (el dilluns 8 de març, a les 12 h, davant de la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant; i a les 13 h, davant de l’Ajuntament de Vandellòs) i una sessió de contes, a càrrec del grup Vivim del Cuentu, que explicarà un dels seus “contes desexplicats”: “La rateta que llegia a l’escaleta”, el divendres 12 de març, a les 18 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant.

A més, el 10 i el 12 de març, l’equip de la Regidoria de Joventut impartirà unes tutories de sensibilització a l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant; i els mitjans de comunicació municipals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs) emetran una programació especial durant tota la setmana que inclou entrevistes i una taula rodona igualment a l’entorn a la temàtica de la dona.

Per donar visibilitat al paper i a les reivindicacions de les dones, igualment, del 7 al 14 de març, l’Ajuntament il·luminarà amb el color lila la façana de Ca la Torre de Vandellòs; i amb el logo del Dia Internacional de les Dones, la façana del Centre Cultural Infant Pere a l’Hospitalet de l’Infant.

D’altra banda, l’associació local Les Violetes ha organitzat, amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament, la gimcana “8 Reptes per al 8M”. En aquesta gimcana, prevista del 8 al 15 de març, hi pot participar qualsevol grup bombolla, prèvia inscripció. En la pàgina web municipal es poden consultar les bases d’aquesta proposta i accedir al formulari que cal emplenar per prendre-hi part (l’últim dia fer per-ho és el 7 de març). Hi ha en joc dos vals de 50 euros per gastar en els establiments adherits a l’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

Redacció

 

El matrimoni de Joana de Foix-Bearn guanya el premi d’investigació Doctor Saladié-Roig de l’Hospitalet de l’Infant

L’acte va ser presidit pel Dr. Antoni Conejo, sotsdirector de l’IRCVM, qui va destacar la qualitat d’un estudi que, en especial, dona molta llum sobre la figura de Joana de Foix-Bearn. Foto: Cedida

Aquest dilluns passat va tenir lloc de forma semipresencal el lliurament del IV Premi d’Investigació Doctor Saladié-Roig, que busca promoure la recerca històrica relacionada amb la vila de l’Hospitalet de l’Infant i els seus fundadors. Els guardonats d’enguany van ser Stefano Cingolani i Joel Colomer pel seu treball ‘El matrimoni entre l’infant Pere d’Aragó i Joana de Foix-Bearn’.

L’acte va ser presidit pel Dr. Antoni Conejo, sotsdirector de l’IRCVM, qui va destacar la qualitat d’un estudi que, en especial, dona molta llum sobre la figura de Joana de Foix-Bearn.

Després, vam poder gaudir de la conferència de Jaume Marcé, titulada ‘Alimentació i proveïment en un hospital de camí: l’exemple de l’hospital de l’infant Pere a finals del segle XIV’, que fou el treball guanyador en la III edició del Premi (any 2019). L’interés de la presentació va provocar un enriquidor espai per al debat.

Finalment, el Dr. Conejo va recordar que el termini de presentació de treballs per a una nova i cinquena edició del premi encara és obert fins al proper 15 de març (consulteu-ne les bases aquí).

Redacció

 

Nou pla d’ocupació municipal a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Com a novetat, els veïns en situació d’atur contractats hauran de combinar l’activitat laboral amb la realització de diverses accions formatives impartides per IDETSA. Foto: Ajuntament

Amb la voluntat de continuar alleugerint la situació de desocupació que pateix una part de la població del municipi, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert el pla d’ocupació municipal de 2021, al qual hi destinarà 605.000 euros. Aquest pla ha passat enguany a denominar-se ‘Acció d’Ocupació i Professionalitat’ perquè incorpora algunes modificacions per facilitar la formació i l’ocupabilitat de les persones que hi opten.

La principal novetat es troba en el fet que els contractes laborals estaran vinculats a accions formatives, que els veïns i veïnes en situació d’atur contractats hauran de fer paral·lelament a l’activitat laboral. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol millorar la seva capacitació i contribuir a la seva inserció laboral, segons ha explicat l’alcalde i regidor de Recursos Humans, Alfons Garcia.

En el marc d’aquesta nova estratègia, a més, es preveu donar un assessorament individualitzat a tothom qui opti al pla, mitjançant el Servei d’Orientació Laboral d’IDETSA, per definir les accions més adients en cada cas per millorar el seu posicionament dins del mercat de treball.

Com en les edicions anteriors, les persones aspirants, per poder ser admeses, hauran de reunir uns requisits: estar en situació legal d’atur, estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castellà), tenir 18 anys com a mínim i ser residents al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (en aquesta ocasió, amb una data d’empadronament prèvia a l’1 de gener de 2018). Com l’any passat, a més, les persones aspirants hauran d’estar inscrites a la Borsa de Treball d’IDETSA, l’empresa municipal de Promoció Econòmica.

Tal com consta en les bases, que es poden consultar en la pàgina web municipal, en el procés selectiu, es valoraran diverses variables socioeconòmiques de cada aspirant, com per exemple, la situació d’atur (durada i prestacions), les càrregues familiars, si formen part d’un col·lectiu amb dificultats per a la inserció laboral, etc.

Les persones admeses treballaran per reforçar actuacions a zones públiques, manteniment de mobiliari urbà, neteja d’espais públics o naturals i suport administratiu. Aquestes tasques les faran amb contractes laborals de 3 mesos a jornada completa, que podran ser prorrogats tres mesos més, si han assistit a les formacions compromeses i han complert satisfactòriament amb les funcions del seu lloc de treball. En aquests darrers casos, quan finalitzin el contracte, l’Ajuntament emetrà una carta de recomanació a les associacions empresarials del municipi. El consistori està estudiant també la possibilitat de donar ajuts a les empreses que contractin persones que han seguit de manera satisfactòria l’Acció d’ocupació i professionalització.

Els veïns i veïnes del municipi interessades a participar en la primera convocatòria de l’Acció d’Ocupació i Professionalitat 2021, en què l’Ajuntament preveu contractar una quarantena de persones, poden presentar les seves sol·licituds fins al 12 de març inclòs, per internet, a través de la seu electrònica del consistori. També poden tramitar les sol·licituds de manera presencial, a les oficines d’atenció ciutadana (OMAC), situades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant.

Redacció

 

Menjar als establiments de restauració de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant pot tenir premi

Per promoure el consum als establiments de restauració del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i fomentar-hi l’activitat econòmica durant aquests primers mesos de l’any, la Regidoria de Turisme ha posat en marxa la campanya promocional “Menja i guanya!, per sisè any consecutiu. D’aquesta manera, els clients que facin consumicions iguals o superiors a 20 euros a qualsevol dels bars, restaurants o establiments de menjar per emportar que hi ha al municipi podran participar en el sorteig d’un smartwatch, si ho fan el mes de març; d’una tablet, si ho fan el mes d’abril; i d’una experiència per a dues persones, si ho fan el mes de maig.

Gràcies a la col·laboració de l’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors (ARH), també se sortejarà cada mes un val de 30 euros, per utilitzar en qualsevol establiment membre d’aquesta entitat fins al 30 de juny.

Per prendre part en els diferents sortejos, només cal que els clients i clientes lliurin els tiquets a l’Oficina de Turisme o al mateix establiment on hagin fet una despesa igual o superior a 20 euros. Abans de presentar els tiquets, han d’anotar en el dors dels tiquets el seu nom complet, telèfon de contacte, correu electrònic i municipi. El sorteig de cada mes es realitzarà a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant durant la primera setmana del mes següent a la promoció. Els tiquets no s’acumularan i es retiraran cada mes, de manera que cadascun dels tres sortejos es farà amb els tiquets que es presentin el mes que pertoqui.

Amb la represa d’aquesta iniciativa, que l’any passat es va haver d’interrompre al març a causa de la pandèmia de la COVID-19, l’Ajuntament pretén donar un cop mà al sector de la restauració, un dels més afectats per la crisi sanitària. “Volem augmentar l’activitat econòmica, premiar els clients i clientes que consumeixen als bars i restaurants del municipi i, en definitiva, atreure gent als establiments de restauració locals”, ha afirmat la regidora de Turisme, María José Gómez.

Redacció

 

Les targetes moneder deixen un impacte econòmic de més de 270.000 euros als negocis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Ús de la targeta moneder en un dels establiments locals adherits a la campanya ‘Fes-la rodar’. Foto: Ajuntament

Les targetes moneder que va lliurar l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant l’últim trimestre de 2020 han revertit en un impacte econòmic directe de més de 270.000 euros als negocis locals de serveis, comerç i restauració que es van adherir a la campanya “Fes-la rodar” (aquesta xifra, en realitat, és superior perquè les despeses que van sobrepassar l’import subvencionable no han estat comptabilitzades en aquesta ocasió). A aquests gairebé seixanta establiments va ser on els veïns i veïnes beneficiàries d’aquests nous ajuts per al foment del teixit empresarial local es van poder gastar les targetes, amb què el consistori va subvencionar la compra de béns i serveis de la ciutadania a aquests negocis que es van veure obligats a cessar l’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

De les 1.121 targetes atorgades a les persones físiques i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d’aquests nous ajuts, 914 van ser “Targetes Consum 100% Plus”, per a les llars que superaven els valors de renda fixats, i tenien un saldo d’entre 50 i 160 euros. Amb aquestes targetes, les persones beneficiàries d’aquest ajut només havien de pagar el 50% de l’import dels productes o serveis que compraven. De l’altre 50% se’n feia càrrec l’Ajuntament.

Les altres 207 targetes van ser “Targetes Consum 100%”, per a llars municipals que estaven en els límits de renda establerts en les bases reguladores de la subvenció, i tenien un saldo que oscil·lava entre els 100 i els 320 euros, a bescanviar íntegrament.

La regidora de l’Àrea de Promoció econòmica, María José Gómez, ha valorat molt positivament aquesta primera convocatòria dels ajuts per al foment del teixit empresarial, no només perquè la inversió municipal de 157.975 euros s’ha vist revertida en una activitat de 270.360 euros als negocis locals, sinó també perquè ha servit per “evitar la fuga del consum fora del municipi i per fer un pas endavant cap a la digitalització de la ciutadania i de les empreses locals, amb la tramitació dels ajuts de manera electrònica”.

En vista de l’èxit d’aquesta primera campanya del “Fes-la rodar”, l’Ajuntament preveu obrir enguany dues noves convocatòries d’aquests ajuts: una a la primavera i una altra a la tardor. Per aquest motiu, recorda als veïns i veïnes que ja tenen la targeta moneder que l’ han de conservar (en cas de pèrdua, hauran de demanar un duplicat que tindrà un cost de 10 euros) i anima a aquelles persones que no la van sol·licitar que la demanin quan s’obrin les noves convocatòries de subvencions, per obtenir-la de manera gratuïta i poder-se’n beneficiar, tal com ho han fet ja 3.400 veïns i veïnes del municipi (un 52,5% de la població).

Les targetes moneder va ser una de les mesures que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va posar en marxa l’any passat per reduir l’impacte negatiu de la crisi de la COVID-19 en l’economia local i en l’ocupació. Amb aquest objectiu, a més de crear aquests ajuts per al foment del consum i del teixit empresarial local, entre altres accions, el consistori va modificar les bases de les subvencions per a la contractació de treballadors en atur i les bases del programa d’ajuts per al foment de l’autoempresa, perquè els autònoms i les micro i petites empreses del municipi que es van veure obligats a cessar l’activitat o a reduir l’activitat en més del 75% dels seus ingressos habituals a causa de l’estat d’alarma poguessin beneficiar-se d’uns ajuts directes, a fons perdut.

Redacció

 

 

Mesures anticovid el 14-F a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Imatge d’una de les reunions que han tingut lloc a la Casa de la Vila per preparar les mesures del dia de les eleccions. Foto: Ajuntament

Perquè els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant puguin celebrar la jornada electoral del proper diumenge, 14 de febrer, amb els mínims riscos per a la salut i el màxim de garanties per exercir el seu dret a vot, l’Ajuntament ha adoptat un conjunt de mesures. Per fer-ho, ha adequat el protocol elaborat pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, al municipi, on estan cridades a les urnes un total de 4.531 persones.

Com ja és habitual, hi haurà dos col·legis electorals: un a la sala annexa del Pavelló Municipal Cobert de Vandellòs, on hi haurà dues meses electorals; i l’altre, al Pavelló Municipal Cobert de l’Hospitalet de l’Infant, on com a novetat hi haurà una mesa electoral més (vuit en total).

A diferència de les altres jornades electorals, tant en un lloc com en un altre hi haurà un punt d’entrada i de sortida diferent i s’establiran uns circuits de circulació únics, amb senyalització horitzontal, per evitar l’encreuament de persones. En el cas de Vandellòs, el punt d’accés al col·legi electoral serà pel carrer Flors; i el punt de sortida, per la porta d’emergència situada al carrer dels Dedals. En el cas de l’Hospitalet de l’Infant, el punt d’entrada serà pel carrer Tivissa, per la porta principal d’accés al pavelló; i el punt de sortida serà la porta situada al lateral dret del pavelló que dona al carrer Tivissa. Es tancarà la circulació de vehicles fins al carrer Alamanda. La ubicació de les entrades dels dos col·legis electorals farà possibles les cues al carrer i la distància entre les persones votants.

D’altra banda, les cabines de votació (2 a l’Hospitalet de l’Infant i 1 a Vandellòs) es distribuiran de forma que es garanteixi la privacitat dels votants sense necessitat de passar les cortines. No obstant això, es recomana a la ciutadania que porti el sobre de votació preparat de casa per tal d’agilitzar el procés i passar el menor temps possible als col·legis.

També és important que els i les votants respectin les franges horàries establertes pel Govern de la Generalitat de Catalunya a l’hora d’accedir als centres de votació: de 9 a 12 h per a les persones vulnerables, de 12 a 19 h per a les persones sanes; i de 19 a 20 h per a les persones contagiades i confinades.

Cal tenir en compte, igualment, que en aquestes eleccions, només podrà entrar al centre de votació la persona que ha de votar. Únicament podran accedir acompanyades les persones que necessitin assistència.

A l’hora de votar, a diferència de la resta d’eleccions, els membres de la mesa no tocaran el document d’identificació dels votants (aquests últims l’hauran de mostrar, col·locant-lo en una safata a la mesa electoral), però sí que retiraran el paper que tapa l’urna abans de demanar als electors que introdueixin el sobre.

Una altra de les novetats més destacades d’aquests comicis és que hi haurà un “responsable COVID-19” de l’Ajuntament i uns responsables de seguretat sanitària (un a Vandellòs i un altre a l’Hospitalet de l’Infant, amb un ajudant cadascun) sota les seves ordres que s’encarregaran de controlar l’accés ordenat dels electors al col·legi, tot assegurant que es

mantenen moment les distàncies de seguretat establertes per evitar el contacte entre persones. També s’encarregaran de garantir l’ús de la mascareta en tot moment, així com la neteja de mans dels electors i membres de les meses.

Mesures per als membres de les meses

Tal com estableix el protocol, en arribar al local electoral, als membres de les meses se’ls prendrà la temperatura, que haurà de ser inferior a 37,5 graus.

Els dies previs als comicis, Salut els oferirà poder-se fer un test d’antígens al CAP que els pertoqui. A més, se’ls proporcionarà un kit personal amb material de protecció i desinfecció, que inclou un vestit protector homologat per a l’última franja de votació del dia, de 19 a 20 hores. Els membres de la mesa tindran en tot moment l’acompanyament d’un o més responsables de seguretat sanitària de local electoral. Durant el recompte, se’ls facilitarà una mascareta FFP2 i guants d’un sol ús, es mantindrà la distància de seguretat entre persones i es garantirà que en la sala on es fa l’escrutini hi ha l’aforament equivalent a 2,5 m per persona.

Podeu consultar tota la informació sobre les mesures de seguretat establertes per les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim diumenge 14 de febrer al portal web parlament2021.cat.

Redacció

 

La Guàrdia Civil deté 11 albanesos dedicats a la producció de marihuana a gran escala a Mont-roig i l’Hospitalet de l’Infant

S’han detingut els 11 integrants de l’organització entre els quals es trobava el líder d’aquesta, tots ells homes de nacionalitat albanesa amb edats compreses entre els 30 i 40 anys. Fotos: Guàrdia Civil

Agents de l’Oficina de Recerca Fiscal de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona i les Policials Locals de Mont-roig del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’Arboç, en el marc de l’operació ‘Entrepana’, han desarticulat un entramat criminal, integrat per ciutadans albanesos, relacionat amb el cultiu i trànsit de cànnabis a gran escala. En l’operació han estat detinguts 11 homes de nacionalitat albanesa, s’han practicat 5 registres, en els quals s’han confiscat més de 8.000 plantes de marihuana en diferents estadis de desenvolupament, 22 quilos de cabdells d’aquesta substància envasada en bosses tèrmiques-segellades, una picadora i una envasadora.

La recerca es va iniciar durant el mes d’octubre del passat any, quan en la localitat de Montroig del Camp es detecta un habitatge, on els indicis fan pressuposar que es podria estar conreant cànnabis, duent a terme un seguiment entorn d’aquesta edificació, fruit del qual es va descobrir que era utilitzada per un grup de ciutadans albanesos que no desenvolupaven cap activitat laboral. L’activitat i desplaçaments realitzats pels sospitosos van permetre als agents establir connexions en una xarxa d’immobles distribuïts per la província. Després de l’anàlisi de la conducta i moviments es va aconseguir situar altres quatre enclavaments on podrien dur-se a terme activitats relacionades amb cultiu i comercialització de marihuana.

Degut la complexitat de l’operació, la seva àmplia distribució territorial i numero de persones relacionades, es va crear un equip de treball integrat pels diferents cossos abans esmentats, a fi de recollir la major quantitat d’informació, aprofundir en la identificació dels integrants de l’organització i l’exacta localització de totes les infraestructures implicades per a les activitats il·lícites d’aquest grup.

De les vigilàncies a les quals van ser sotmesos els seus membres, es descobreix la dinàmica de funcionament i els rols dels implicats. Es va poder determinar la jerarquia establerta en l’organització. Els cuidadors/vigilants dedicats a la custòdia dels immobles no realitzaven cap activitat social, desconeixien l’idioma i mai abandonaven les dependències que custodiaven, dedicant-se amb exclusivitat al cultiu i maneig de les plantes i subproductes generats, depenent la seva alimentació i necessitats de proveïment, del lloctinent del líder de l’organització, que acudia periòdicament als enclavaments.

Els immobles comptaven amb un sistema de vídeo vigilància que permetia al líder del grup controlar tant l’accés i l’activitat perimetral de les instal·lacions on se situaven els cultius, com les activitats que desenvolupaven els encarregats de la custòdia i cura de la plantació.

Les plantacions, distribuïdes en diverses sales, comptaven amb les tècniques, materials i tecnologia propícia per al cultiu d’exemplars vegetals en interior, sent subministrades totes les necessitats de manera artificial. Foto: Guàrdia Civil

Les plantacions, distribuïdes en diverses sales, comptaven amb les tècniques, materials i tecnologia propícia per al cultiu d’exemplars vegetals en interior, sent subministrades totes les necessitats de manera artificial. Els encarregats del seu cultiu i cura mantenien, de forma automatitzada unes condicions òptimes de temperatura, humitat, control d’irrigació idònia a cadascuna de les fases del cultiu, així com un sistema de ventilació i renovació de l’aire requerit per les plantes en funció del període lumínic, també controlat mitjançant llums de llum artificial. Les plantacions s’establien en substrat alta qualitat ocupant tota la superfície disponible, les plantes estaven en diferents estadis de desenvolupament i disposaven dels fertilitzants adequats al requeriment de cadascuna d’elles.

El sofisticat sistema utilitzat en les naus, facilitava el procés en controlar de manera automàtica totes les variables, permetent amb això intensificar el cultiu de marihuana i garantir la producció escalonada programant les collites per a la seva consegüent distribució i comercialització en un ampli rang temporal, minimitzant els temps de magatzematge de la substància.

En els immobles a més de l’esmentat per al cultiu, es va trobar la infraestructura necessària per a la resta de procés dut a terme en el maneig i transformació del cànnabis. Es van trobar una picadora, assecadors i una envasadora, així com els desfets de plantacions anteriors.

En l’operació duta a terme durant la matinada del dia d’avui, amb autorització judicial i la presència de Lletrats de l’Administració de Justícia, es van efectuar 5 registres en els immobles investigats; 3 en naus industrials situades en els termes municipals de Tarragona, Hospitalet de l’Infant i l’Arboç, on es van localitzar diverses sales de plantació amb una producció “indoor” de Cànnabis Sativa, i 2 en habitatges situats en el terme municipal de Mont-roig del Camp, intervenint més de 8000 plantes, 22kg de cabdells de marihuana en bosses tèrmiques-sellables, diverses eines de cultiu i manufacturació, entre les quals destaquen una picadora i una envasadora.

Per aquest motiu es va procedir a la detenció d’11 integrants de l’organització entre els quals es trobava el líder d’aquesta, tots ells homes de nacionalitat albanesa amb edats compreses entre els 30 i 40 anys, per la presumpta comissió dels delictes d’organització criminal, tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i defraudació de fluid elèctric, els quals una vegada prestin declaració seran posats a disposició judicial.

Redacció

 

Vandellòs i l’Hospitalet subvencionarà la fotovoltaica i la minieòlica per a l’autoconsum

Imatge de la sessió plenària del 28 de gener de 2021, celebrada a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant subvencionarà les inversions en generació d’energia elèctrica fotovoltaica o minieòlica per a l’autoconsum en habitatges unifamiliars (autoconsum individual), edificis d’habitatges (autoconsum individual o compartit) i empreses (naus industrials i locals).

L’import de la subvenció serà de fins al 30% de la despesa considerada com a subvencionable, amb una quantia màxima per sol·licitud de 2.500 euros per l’autoconsum individual i de 4.500 euros per a l’autoconsum compartit en comunitats energètiques d’empreses o habitatges. Al tercer sector i a les cooperatives se’ls aplicarà un 10% addicional de l’import atorgat.

Això serà possible gràcies a la modificació de les bases reguladores de subvencions d’eficiència energètica i autoconsum del consistori, que va aprovar inicialment el Ple de l’Ajuntament ahir dijous 28 de gener, amb els vots a favor del PSC, JxCat, ERC, la CUP, Cs i PP i l’abstenció de la FIC, amb la incorporació de l’esmena presentada per la CUP.

Una altra de les novetats incloses en aquestes bases és l’ampliació del ventall de beneficiaris d’aquestes subvencions: a més dels ciutadans i ciutadanes empadronades al municipi amb una antiguitat d’un any i les empreses i els autònoms amb domicili fiscal al municipi, podran demanar-les també les comunitats.

D’altra banda, continuaran sent subvencionables:

– Els sistemes de climatització o obtenció d’aigua calenta: qualsevol sistema amb font energètica elèctrica eficient o bé que utilitzi energia solar tèrmica o biomassa com a combustible i, per tant, tingui un impacte ambiental neutre. A qui acrediti la contractació de l’electricitat amb una comercialitzadora 100% renovable, se li aplicarà un 10% addicional de l’import pagat. En cap cas seran subvencionables els sistemes que utilitzin combustibles fòssils com a font energètica.

– Les inversions en il·luminació amb tecnologia eficient: led, plasma i inducció o bé il·luminació solar natural conduïda.

En ambdós casos, l’ajut que concedeix l’Ajuntament és del 25% del valor de les mesures incloses al projecte d’inversió, amb un màxim de 2.500 euros, per a inversions superiors als 400 euros. Com a novetat, al tercer sector i a les cooperatives se’ls aplicarà un 10% addicional de l’import atorgat.

Amb aquests ajuts directes en forma de subvencions, l’Ajuntament pretén «incentivar les inversions en estalvi i eficiència energètica i en energies renovables en l’àmbit domèstic i empresarial».

«La ciutadania i l’empresariat també són grans protagonistes en el repte climàtic, ja que poden contribuir a reduir les emissions de gasos contaminants i ser agents actius en la transició energètica», va argumentar la regidora de Promoció Econòmica, María José Gómez, quan va explicar la proposta.

Amb aquestes subvencions, el consistori també vol contribuir a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per Nacions Unides i adaptats al context municipal en l’Agenda Local 2030, en què es concreten les fites següents: garantir l’accés universal a serveis energètics assequibles i fiables i moderns; i augmentar considerablement la proporció d’energia renovable en el conjunt de fonts energètiques, segons s’explica en les bases

Altres acords destacats

– En la sessió plenària del 28 de gener, també es van aprovar inicialment les Bases reguladores de les condicions per a la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) i bicicletes amb pedaleig assistit a les vies públiques, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals, excepte la CUP, que es va abstenir. Amb aquestes bases, es tracta d’ordenar la mobilitat urbana, d’evitar danys propis o aliens i de garantir la seguretat vial, per potenciar la pacífica convivència dels vianants i la resta d’usuaris i usuàries de les vies públiques, tal com consta en el preàmbul del text i va assenyalar el regidor de Mobilitat, Tomás Díaz.

– El Ple de l’Ajuntament va acordar delegar a l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, la inversió, gestió i manteniment de les zones blaves, així com la gestió de les sancions i encomanar al gerent d’aquesta societat anònima municipal amb capital íntegrament públic l’estudi de les tarifes a percebre per l’Ajuntament. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC, JxCat, la CUP, Cs i el PP; i els vots en contra de la FIC i d’ERC.

Tal com va explicar la regidora María José Gómez en la sessió plenària, l’Ajuntament té la intenció d’implantar un sistema d’estacionament regulat en la via pública durant el període estival a causa de limpacte generat per l’elevada demanda d’estacionament al nucli de l’Hospitalet de l’Infant relacionada amb l’activitat de platges a l’estiu i en períodes punta.

Els objectius són:

 • Facilitar l’estacionament dels veïns en la zona de platges i de la seva àrea d’influència en els moments de més pressió, establint una zona mixta d’ús prioritari i gratuït per als residents.
 • Que les persones usuàries foranes (turistes i visitants) de les platges contribueixin al seu manteniment amb una aportació econòmica, ja que l’Ajuntament destina importants recursos a dotar de serveis, equipaments i infraestructures al turisme.
 • Fer una gestió més sostenible de la via pública, promovent la mobilitat a peu com un hàbit saludable, i que contribueixi a reduir el trànsit i la contaminació.

– També va prosperar la moció presentada pel grup municipal de JxCat sobre l’estudi per a la instal·lació de reductors de velocitat o senyalitzacions horitzontals/verticals, amb els vots a favor del PSC, JxCat, la CUP, Cs i PP; i l’abstenció de la FIC i d’ERC. Així doncs, es va acordar demanar als serveis tècnics municipals que facin aquest estudi per determinar quines són les zones del municipi on es poden instal·lar aquests reductors de velocitat o senyalitzacions en cas necessari, per augmentar-ne la seguretat; i “fer una valoració a consciència de les deficiències que hi ha actualment a la Via Augusta”, tenint en compte que hi ha unes obres previstes en aquesta via.

Mocions rebutjades

– La proposta de resolució presentada pel grup municipal de JxCat per demanar la creació d’una comissió de treball, entre tots els grup polítics municipals i personal tècnic, per modificar la regulació publicitària al municipi, amb els vots en contra del PSC, la CUP i Cs; l’abstenció d’ERC i el PP i els vots a favor de JxCat i la FIC.

– La moció presentada pel grup municipal d’ERC per la recuperació de la memòria històrica municipi, amb els vots en contra del PSC, la CUP i Cs; l’abstenció del PP; i els vots a favor de JxCat, la FIC i ERC.

– La proposta d’acord del grup municipal de la CUP per a l’aprofitament de la biomassa, amb els vots en contra del PSC, la FIC i Cs; l’abstenció de JxCat, ERC i el PP; i el vot a favor de la CUP.

– La proposta d’acord del grup municipal de la CUP per al manteniment del Parc de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant, amb els vots en contra del PSC, JxCat, ERC, Cs i el PP; l’abstenció de la FIC; i el vot a favor de la CUP.

Redacció

 

S’adjudica la redacció del projecte i direcció de les obres d’ampliació de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant

Imatge dels mòduls prefabricats de l’Escola Mestral que seran substituïts pel nou aulari. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha encarregat la redacció del projecte i direcció de les obres d’ampliació de l’Escola Mestral, consistents en la creació d’un nou aulari d’educació infantil per substituir els mòduls prefabricats actuals, i de condicionament de l’entorn de l’Hospitalet de l’Infant a l’arquitecte Enric Jené Izquierdo per un import de 65.000 euros, aproximadament.

La proposta d’aquest arquitecte va ser la guanyadora del concurs de projectes que va convocar el consistori, per adjudicar aquest contracte de serveis. A aquest concurs s’hi van presentar un total de 7 propostes. En una primera fase, el jurat va seleccionar les 5 propostes-idees que van obtenir la major puntuació; i en una segona fase, la proposta guanyadora. Els quatre participants de la segona fase que no han resultat guanyadors han rebut 2.000 euros en concepte de primes.

El jurat va estar integrat per tres arquitectes en qualitat de vocals (un arquitecte nomenat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; un arquitecte proposat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’arquitecte municipal) i per una funcionària de l’Ajuntament com a secretària. La Junta de Govern Local, reunida el passat 9 de desembre, va ratificar el seu veredicte.

L’arquitecte guanyador disposarà d’un termini de 6 mesos per redactar el projecte; i posteriorment, quan l’obra ja hagi estat adjudicada, d’un termini de 15 mesos per dirigir-la.

Amb la resolució del concurs de projectes, l’Ajuntament ha fet un pas endavant més en el projecte de construcció del nou aulari. Segons es calcula, les obres podrien iniciar-se a finals de 2021 o principis de 2022, després que s’hagin licitat els treballs», ha explicat la regidora d’Ensenyament, Nuria Ortiz.

«Volem que el nou aulari de l’Escola Mestral sigui un espai adequat per als nens i nenes de P3, P4 i P5 i que disposi de mobiliari adaptat als seus usos i necessitats. Cal tenir en compte que des de fa molts anys l’alumnat d’aquest cicle està en mòduls prefabricats. Les inversions en les escoles són competència de la Generalitat de Catalunya, però davant de la necessitat de millorar les condicions en què es troben i d’alliberar els espais que actualment ocupen per destinar-los a altres usos, l’Ajuntament va decidir assumir el cost de la creació del nou aulari», ha afegit la mateixa regidora.

Tal com consta al conveni de col·laboració que van signar l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la propietat de les obres dutes a terme en el solar de titularitat municipal serà de l’Ajuntament, que cedirà el seu ús a la Generalitat de Catalunya per a l’activitat escolar. Tot i la cessió de l’ús de l’immoble, l’Ajuntament podrà utilitzar les instal·lacions del nou aulari per programar i realitzar activitats i serveis de caràcter educatiu i assistencial fora de l’horari lectiu. De fet, l’Ajuntament ja té previst fer servir l’aula de psicomotricitat del nou edifici, que tindrà un accés independent, com a parc infantil cobert fora de l’horari escolar, per atendre una de les principals demandes de les famílies del municipi.

El pressupost estimat de l’obra és d’1,3 milions d’euros, aproximadament. Per sufragar aquesta inversió, l’Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació de Tarragona, en el marc del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2020-2023), amb un import de gairebé 675.000 euros.

Redacció

 

L’Ajuntament lliura la recaptació de la Cursa de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant a la Lliga contra el Càncer 

El regidor amb la presidenta de la delegació de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre que hi ha al poble, Gemma Arias. Foto: Ajuntament

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Diego García, ha lliurat els diners recaptats amb la IX Cursa de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant a la presidenta de la delegació de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre que hi ha al poble, Gemma Arias. Un total de 201 euros aplegats amb la inscripció d’un euro per participant que, per tercer any consecutiu, va cobrar l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament a favor d’aquesta entitat; i amb les donacions econòmiques fetes per la gent.

Cal recordar que, davant la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de la COVID-19, la Cursa de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant, organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, va tenir el 2020 un format diferent a l’habitual.

Les persones participants (137 en total de les 191 que s’hi van inscriure) van poder recórrer els 3 km de la prova quan van voler, soles o en parella o amb la seva bombolla familiar, entre els dies 21 i 31 de desembre i van haver d’escanejar uns codis QR per verificar el seu pas pels diferents punts de l’itinerari. D’aquesta manera, l’Ajuntament va voler mantenir viva la tradició d’acomiadar l’any amb aquesta cursa i evitar possibles aglomeracions de gent.

Redacció

 

Set càmpings de Tarragona guardonats com els millors d’Europa

Imatge del Playa Montroig Camping Resort, un dels premiats. Foto: Cedida

En total set dels establiments que pertanyen a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, han estat reconeguts com els millors càmpings de tot Europa per dues associacions referents al sector, l’ANWB dels Països Baixos i l’ADAC d’Alemanya. Cal destacar que cinc d’aquests càmpings han aconseguit els reconeixements de les dues associacions. Així, enguany, els premis atorgats per l’associació automobilística de referència als Països Baixos, l’ANWB, que compta amb més de 4,5 milions d’usuaris han estat per: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping & Resort Sangulí (Salou), Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit) i Càmping Stel (Roda de Berà).

Alhora, sis càmpings també han estat premiats amb el Superplätze 2021, una de les majors distincions del sector campista. Aquest guardó l’atorga la prestigiosa guia alemanya Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC), l’associació automobilística de referència a Alemanya i la més gran d’Europa amb més de 20 milions de membres. Els càmpings de la província de Tarragona reconeguts amb el Superplätze 2021 han estat: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping El Templo del Sol (L’Hospitalet de l’Infant), Càmping & Resort Sangulí (Salou) i Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit).

Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, s’ha mostrat molt satisfet per aquests reconeixements rebuts. A més, ha afegit que «sense cap dubte el 2020 ha estat el pitjor any pel sector campista en la nostra història, però aquests premis ens confirmen que els campistes europeus segueixen confiant en la nostra destinació i, tan aviat com la pandèmia els deixi, tornaran a visitar-nos».

Per concloure, Anton ha afirmat que «segur que aquest any 2021 tampoc serà fàcil, però continuar tenint diversos càmpings guardonats, any rere any, com els millors d’Europa ens posiciona com una destinació líder, a més, farem promoció i tot el que estigui a les nostres mans per tal que puguem tenir la millor temporada que sigui possible».

Sobre l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 57 càmpings presents a tot el territori de la província.

Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní -Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats en entorns naturals de l’interior. http://www.campingstarragona.com

Redacció

 

L’Ajuntament i Cossetània Edicions publiquen un llibre sobre les dones i la repressió a Vandellòs durant el primer franquisme

Lluc Margalef amb el seu llibre. Foto: Ajuntament

‘Dones i repressió al Vandellòs del primer franquisme’ és el títol del darrer llibre que han publicat l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Cossetània Edicions dins de la col·lecció ‘Les nostres arrels’ (és el número 15). Aquest llibre, del jurista i politòleg Lluc Margalef Boquera, «indaga entorn de l’opressió econòmica, política, social i les vexacions que sofriren les dones —en concret, les de Vandellòs— durant la immediata postguerra. El relat pretén explicar com el franquisme emprà el dolor, el càstig i una concepció àmplia d’enemic com a arma política», segons s’apunta en la contraportada.

En paraules de l’autor, que és veí del poble, l’obra és «una recopilació de les veus, un recull dels pensaments, un compendi dels records, que pretén transmetre, difondre i consolidar la memòria de les seves protagonistes».

Segons destaca l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en la presentació, es tracta d’un «treball formalment i metodològicament impecable quant a les fonts, l’estructura i la documentació que empra per disposar d’una anàlisi objectiva i desapassionada, enfronta la duresa de vivències i patiments encara propers, perquè no siguin esborrats per l’oblit del temps».

Amb aquesta obra de 96 pàgines, de fet, en Lluc Margalef va guanyar un accèssit al I Premi al millor Treball de Fi de Grau amb perspectiva de gènere de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona l’any 2018.

En representació de l’Ajuntament i del Consell Editorial Municipal, la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz, ha manifestat la seva satisfacció per haver tingut l’oportunitat d’editar un nou llibre d’aquest jove (l’any 2014, amb Cossetània Edicions també, va publicar Diari de Guerra d’en Magí Domènech i Martí), que «mai no ha oblidat els seus ni ha perdut l’interès per aportar més coneixement a un període tradicionalment oblidat per la historiografia contemporània». Tal com ha afegit la regidora, la voluntat de consistori era presentar públicament aquest treball al setembre de 2020: «ens hagués agradat poder presentar el llibre, tal com es mereix, durant les festes majors de Vandellòs, peròla situació sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19 no ho va permetre i, malauradament, la situació no ha millorat per poder fer-ho com voldríem».

Enllaç a la pàgina web de Cossetània Edicions

Redacció

 

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant mantindrà oberta la Piscina Municipal Coberta i les pistes de raqueta a partir del 7 de gener

Imatge dels vasos de la Piscina Municipal Coberta. Foto: Ajuntament

Tenint en compte les mesures de restricció per a la contenció de la COVID-19 que estaran en vigor a Catalunya a partir del proper dijous 7 de gener, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant tancarà aquest dia els gimnasos municipals i suspendrà les activitats esportives dirigides i extraescolars, fins a nova ordre.

Els vasos de la Piscina Municipal Coberta de l’ Hospitalet de l’Infant, en canvi, es mantindran oberts, amb l’aforament limitat al 30% i control d’accés, ì no s’hi permetrà fer activitats en grup, tal com marca la normativa. Per poder accedir a la piscina caldrà demanar cita prèvia, a través del telèfon 977 82 05 23. A partir de l’11 de gener, qui ho prefereixi, podrà reservar-ne una franja horària a través de l’aplicació mòbil (app) gratuïta ReservaPlay, que fins ara només es podia utilitzar per reservar les pistes de pàdel i tennis municipal. Aquesta mateixa app es podrà fer servir, igualment, per demanar cita prèvia als gimnasos municipals, quan l’Ajuntament pugui reobrir-los.

Les pistes de raqueta municipals (de pàdel, tennis i frontó) continuaran obertes també a partir del 7 de gener, perquè en aquestes instal·lacions esportives hi ha control d’accés. Igualment, se seguiran oferint els cursos de pàdel per a adults.

Redacció

 

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ofereix una app per reservar l’accés als gimnasos municipals i a la piscina coberta

Imatge dels vasos de la Piscina Municipal Coberta. Foto: Ajuntament

A partir del dilluns 11 de gener, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posarà a disposició de les persones usuàries dels gimnasos municipals i dels vasos de la Piscina Municipal Coberta una aplicació mòbil (app) per poder reservar-ne una franja horària.

L’objectiu és facilitar-los un sistema més còmode de reserva i alhora millorar-ne el servei. «D’aquesta manera, podran saber en tot moment la disponibilitat d’aquests equipaments esportius municipals i demanar cita prèvia per accedir-hi sense necessitat de desplaçar-se a les oficines de l’Àrea d’Esports o d’esperar que els atenguin la trucada», ha explicat el regidor d’Espots, Diego García.

Perquè això sigui possible, l’Ajuntament ha ampliat el servei de l’aplicació ReservaPlay, que fins ara només es podia utilitzar per reservar les pistes de pàdel i tennis municipal. A aquesta app gratuïta s’hi pot accedir a través del mòbil, la tablet i també a través de qualsevol ordinador (en aquest últim cas, via el web vandelloshospitalet.reservaplay.cat).

Cal tenir en compte que, en aquests moments, a causa de la pandèmia de la COVID-19, s’ha de concertar cita prèvia en les instal·lacions esportives tancades. En aquest tipus d’equipaments, l’aforament està limitat al 30% de la seva capacitat i hi ha d’haver un control d’accés i una bona ventilació.

Segons estableix també la Resolució SLT/3354/2020, de 19 de desembre de 2020 per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció el brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, en els establiments i equipaments tancats només estan permeses les activitats grupals que es puguin desenvolupar amb mascareta; i queda prohibida la utilització d’equipaments esportius que no estiguin supervisats.

Per donar-se d’alta com a persona usuària cal:

 1. Descarregar-se l’APP Reservaplay (disponible per Android i iOS).
 2. Seleccionar ‘AE Vandellòs Hospitalet’
 3. Prémer el botó ‘Registrat’t ara’
 4. Emplenar tots els camps del formulari
 5. Verificar la creació del compte
 6. Prémer ‘enviar’
 7. Esperar la teva validació i formalitzar l’abonament a esports@vandellos-hospitalet.cat.

Per formalitzar una reserva:

Prèviament cal està registrat/da a l’APP

 • Entrar a l’APP i introduir les dades d’accés. Prémer «Entrar».
 • Triar l’opció que es desitgi.

– Reserves de :

   • Vandellòs (gimnàs, pista de pàdel i pista de tennis)
   • L’Hospitalet de l’Infant (piscina coberta, gimnàs, pistes de pàdel i pista de tennis)
 • Prémer l’equipament desitjat.
 • Escollir data i franja horària i prémer Apuntar-se’’

Redacció

 

Els Reis Mags d’Orient adapten la seva visita a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a la COVID-19

Imatge d’una visita anterior dels Reis d’Orient. Foto: Ajuntament

Davant la COVID-19, els Reis Mags d’Orient prendran diverses precaucions per poder saludar, com cada any, als nens i nenes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Amb l’objectiu d’evitar les concentracions de gent i el potencial contagi del coronavirus, substituiran les tradicionals cavalcades, per unes altres activitats.

A l’Hospitalet de l’Infant, el dimarts 5 de gener, a partir de les 17 h, els Reis recorreran el màxim nombre de carrers transitables del poble amb unes carrosses, acompanyats del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant i dels Tabalers, a més de música i de llums especials. A aquest acte, organitzat per la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant amb el suport de la Regidoria de Festes, se li ha anomenat «la Balconada Reial» perquè el que es pretén és precisament això, que la gent vegi l’espectacle des dels balcons de casa seva i només si no pot, des del carrer, mantenint la distància de seguretat. No hi haurà repartiment de caramels ni de regals.

«L’objectiu dels Reis Mags és evitar les concentracions de gent i per aquest motiu l’Ajuntament ha dividit el poble en 5 zones. En cadascuna d’aquestes zones, s’anunciarà l’arribada de Ses Majestats amb el nombre de ‘chupinazos’ corresponent al número de cada zona, perquè la gent estigui avisada de quan podrà sortir als balcons a veure els Reis i no hagi d’esperar-se», ha explicat el regidor de Festes, Diego García. El recorregut de les carrosses i les zones en què s’ha dividit l’Hospitalet de l’Infant es donarà a conèixer demà dimarts, 5 de gener, a través dels canals de comunicació municipals (web i xarxes socials) i també a través de la Televisió de Vandellòs.

Als nuclis d’interior del municipi, en canvi, també el dia 5 de gener, els Reis d’Orient faran el repartiment de regals a la canalla porta a porta, seguint les mesures d’higiene i de seguretat. A Vandellòs, l’AMPA Vall de Llorers ha organitzat aquest repartiment a partir de les 19.30 h, amb la col·laboració de diverses entitats del poble. A Masriudoms, la Comissió de Festes del poble l’ha programat a partir de les 18.30 h, amb el suport de la Regidoria de Festes.

A Masboquera, com ja és tradició, Ses Majestats arribaran l’endemà, el 6 de gener, a les 12 h, muntats a cavall i repartiran els regals a la canalla també porta a porta. Així ho ha organitzat la Regidoria de Festes amb la col·laboració dels veïns i veïnes del poble.

En nom dels Reis Mags d’Orient, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania.

Redacció

 

La Masia de Castelló passa del pessebre vivent al ‘Pessebre per detràs’

Imatge d’arxiu d’una edició anterior del pessebre vinent.

La pandèmia de COVID-19 no ha donat treva a la Masia de Castelló (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), que no ha pogut celebrar la XXIII edició del Pessebre dels Estels. Ara bé, des de l’Associació de la Masia de Castelló s’ha fet públic un comunicat on afirmen que «no ens hem pogut estar quiets i us hem preparat una sorpresa nadalenca: el Pessebre per detràs. Aquesta iniciativa es basa en la idea de mostrar a tothom què hi ha darrera del Pessebre dels Estels. Tothom qui ha vingut coneix les escenes però, sabeu com es van construir? com es preparen els figurants? qui hi ha al darrera de tota l’organització?»

La nota de premsa de l’entita continua afirmant que «hem volgut mostrar-vos aquesta part “de detràs” amb imatges de les escenes al llarg dels anys, com es van arreglar les cases, com s’organitza la gent… i per això us convidem a estar atents a les nostres xarxes socials a partir del 24 de desembre. Cada dia publicarem 4 o 5 vídeos (a partir de les 9 del matí i fins les 21 del vespre) amb el recorregut del pessebre, des del parking fins a la carpa de sortida. I com a colofó final, tots aquests vídeos estaran en un mapa interactiu que podreu visitar quan vulgueu. I per si no en teníem prou, tenim unes mascaretes de Castelló fantàstiques que volem regalar…».

Xarxes socials:

Associació Masia de Castelló https://www.masiacastello.cat/

Instagram: https://www.instagram.com/masiacastello/

Facebook: https://www.facebook.com/masiacastello/

Twitter: https://twitter.com/masiacastello

YouTube: https://www.youtube.com/c/masiacastello

Redacció

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lliura uns vals-regal al seu personal per gastar als establiments de restauració locals

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lliura uns vals-regal al seu personal per gastar als establiments de restauració locals. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha donat a cadascun dels seus treballadors i treballadores un val per valor de 20 euros perquè se’l puguin gastar als establiments de restauració del municipi.

Els empleats i empleades municipals podran bescanviar aquests vals-regal fins al 10 de gener de 2021 a qualsevol dels 37 bars, restaurants i establiments de menjar per emportar que hi ha a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i s’han volgut sumar a aquesta iniciativa.

Amb aquesta acció, el consistori vol donar un cop de mà al sector de la restauració local, un dels més afectats per la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19. «La nostra voluntat és promoure el consum als bars i restaurants del municipi i fomentar l’activitat econòmica», ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

Per donar suport a aquest sector, l’Ajuntament també ha adoptat altres mesures, com ajudar als restauradors locals a incorporar-se a la plataforma Hospi-Eat, una app que serveix per demanar menjar per emportar a diversos establiments del municipi; i suspendre la taxa de l’ocupació de la via pública amb taules i cadires, amb finalitat lucrativa, durant l’exercici 2020. Igualment, el consistori ha impulsat campanyes de comunicació i sensibilització a través de les seves xarxes socials amb l’objectiu de donar-los visibilitat i ha donat als negocis locals que es van veure obligats a cessar l’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus a sumar-se a la campanya «Fes-la rodar».

Als establiments adherits a aquesta campanya per fomentar el teixit empresarial local és on, fins al 20 de desembre, un miler de veïns i veïnes del municipi poden gastar les targetes moneder que els ha lliurat l’Ajuntament.

Redacció

 

S’adjudica la redacció del projecte de construcció de la residència de gent gran de l’Hospitalet de l’Infant i la direcció de l’obra

Espai on es preveu ubicar la futura residència. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha encarregat la redacció del projecte de construcció de la residència per a la gent gran i de condicionament de l’entorn a l’Hospitalet de l’Infant i la posterior direcció d’obra a l’arquitecte Santiago Vives Sanfeliu per un import de 134.000 euros, aproximadament.

La proposta d’aquest arquitecte va ser la guanyadora del concurs de projectes que va convocar el consistori, per adjudicar aquest contracte de serveis. A aquest concurs s’hi van presentar un total de 26 propostes. En una primera fase, el jurat va seleccionar les 5 propostes-idees que van obtenir la major puntuació; i en una segona fase, la proposta guanyadora. Els quatre participants de la segona fase que no han resultat guanyadors han rebut 2.000 euros en concepte de premis.

El jurat va estar integrat per tres arquitectes en qualitat de vocals (una arquitecta nomenada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; un arquitecte proposat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’arquitecte municipal, ) i per una funcionària de l’Ajuntament com a secretària. La Junta de Govern Local, reunida el passat 10 de novembre, va ratificar el seu veredicte.

L’arquitecte guanyador disposarà d’un termini de 8 mesos per redactar el projecte bàsic i executiu de la residència de gent gran de l’Hospitalet de l’Infant; i posteriorment, quan l’obra ja hagi estat adjudicada, d’un termini de 18 mesos per dirigir-la.

«Amb la resolució del concurs de projectes, hem fet un pas endavant més en el projecte de construcció de la nova residència per a la gent gran, que és llarg i complex. Segons es calcula, les obres de construcció d’aquest nou equipament públic municipal podrien iniciar-se a finals de 2021 o principis de 2022, després que s’hagin licitat els treballs», ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

El pressupost estimat de l’obra és de gairebé 2.400.000 euros. Per sufragar aquesta inversió, l’Ajuntament ha demanat el cofinançament al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, que correspon a un import de gairebé 381.000 euros.

La nova residència, per a 40 places, haurà de disposar de l’espai adequat per oferir tot el ventall de serveis que li corresponen. La superfície construïda màxima no podrà sobrepassar de 1.750 m2.

L’àmbit en què s’ubicarà es troba a l’interior de l’illa d’equipaments públics municipals, darrere del centre de dia i el Casal d’Avis i del CAP de l’Hospitalet de l’Infant, davant del carrer Ramon Berenguer IV, núm.5.

La Regidoria de Turisme reconeix els autors de les imatges del calendari de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant 2021

Els autors i autores de les fotografies del calendari de l’Ajuntament de 2021 que van poder assistir a l’acte de reconeixement. Foto: Ajuntament

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, María José Gómez, va rebre ahir dimecres, 15 de desembre, als autors i autores de les imatges del calendari de 2021 que ha editat el consistori. Aquestes fotografies han estat les més votades cada mes de 2020 pels seguidors de Facebook i Instagram de Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

Cada mes, l’equip tècnic de la Regidoria de Turisme va escollir tres imatges del municipi que havien estat publicades a Instagram, perquè els gairebé 14.000 seguidors de la pàgina de Facebook de Turisme i els prop de 6.000 seguidors de l’Instagram poguessin votar quina havia de ser la foto del mes. La fotografia del desembre, en canvi, és la guanyadora del IV Concurs d’Instagram del Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló, que l’any passat va convocar la mateixa regidoria. Com que enguany no es podrà celebrarà el Pessebre, a causa de la pandèmia de la COVID-19, la fotografia del mes de desembre del calendari de l’Ajuntament de 2022 serà la imatge més votada aquest mes de desembre al Facebook i a l’Instagram de Turisme l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

En l’ acte de reconeixement celebrat a l’Oficina de Turisme, la regidora María José Gómez va agrair als guanyadors del concurs la seva participació en aquesta iniciativa i la seva contribució a donar a conèixer els atractius del municipi; i també va felicitar-los per bellesa i la qualitat de les imatges captades.

Com a obsequi, els igers guanyadors van rebre un lot de productes locals i de marxandatge de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors; i una còpia del calendari en què apareixen les seves fotografies.

Redacció

 

La cursa solidària de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant, enguany amb un format diferent per la Covid-19

Imatge del recorregut de la cursa. Foto: Ajuntament

Davant la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de la COVID-19, la Cursa de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant, organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, tindrà aquest 2020 un format diferent a l’habitual.

«Amb la voluntat de mantenir viva la tradició d’acomiadar l’any amb aquesta prova i evitar possibles aglomeracions de gent, l’Ajuntament proposa als veïns i veïnes del municipi fer-la soles, en parella o amb la seva bombolla familiar, entre el 21 i 31 de desembre, el dia i l’hora que vulguin, respectant, en qualsevol cas, les mesures de seguretat sanitàries pel coronavirus establertes per les autoritats competents», ha precisat el regidor d’Esports, Diego García.

Com els tres anys anteriors, la inscripció a aquesta 9a edició de la cursa costa 1 euro per participant i la quantitat recaptada es destinarà íntegrament a la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

En aquesta competició, hi podran prendre part totes les categories, caminant o corrent. El recorregut serà de 3 km i tindrà el seu punt de sortida i d’arribada a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. Durant l’itinerari, les persones participants trobaran diversos codis QR que hauran d’escanejar per verificar el seu pas pels diferents punts.

A diferència dels altres anys, en aquesta ocasió no hi haurà trofeus per als primers i primeres classificades. El que sí que hi haurà serà un sorteig de premis entre totes les persones participants.

Qui estigui interessat a prendre part en aquesta cursa, s’hi pot apuntar del 14 al 20 de desembre, per Internet, a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Només ha d’emplenar un formulari i passar a recollir el dorsal i pagar l’euro d’inscripció a la Piscina Municipal Coberta (un cop emplenat el formulari, rebrà les instruccions pertinents).

L’Àrea d’Esports anima el veïnat a ésser part d’aquesta edició especial de la Cursa de Sant Silvestre i a enviar fotografies de la seva participació en aquesta a l’adreça de correu electrònic esports@vandellos-hospitalet.cat. L’Ajuntament compartirà posteriorment aquestes imatges a la seva pàgina de Facebook perquè les persones protagonistes d’aquesta iniciativa solidària en tinguin un record.

Aquí podeu emplenar el formulari d’inscripció

Redacció