TARRAGONA 21

Cinema, circ, visites al patrimoni i festes majors formen part del menú per a l’estiu de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant organitza una agenda d’actes variada per aquest estiu. Inclou propostes de diferents tipus, adreçades a tots els públics: cinema a Ca la Torre de Vandellòs (a la sala Llorers), tots els dilluns a les 22 h, a partir del 6 de juliol i fins al 31 d’agost; “cinema sota els estels” al pati de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, tots els dijous a les 22 h, a partir del 16 de juliol i fins al 27 d’agost (excepte el 13 d’agost, per la Festa Major de Sant Roc); i espectacles de circ (al pati de damunt l’Escola Valdelors de Vandellòs, el 21 de juliol; i al pati de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, els dies 15, 22 i 29 de juliol; i els dies 5, 19 i 26 d’agost). Al pati de damunt de l’Escola de Vandellòs també es podrà veure l’11 d’agost un espectacle de titelles.

Aquest estiu, a més, hi ha programades també diverses visites guiades al patrimoni del municipi. En concret,  a l’Hospital del Coll de Balaguer (del 26 de juny al 13 de setembre, els divendres, a les 19h; els dissabtes, a les 12 h i a les 19 h; i els diumenges, a les 12 h); al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet Castellana i al Poblat Hifrensa (del 2 de juliol al 12 de setembre, els dijous i dissabtes a les 19h); i al Molí de l’Oli de Vandellòs i al poble medieval de Castelló (del 4 de juliol al 12 de setembre, els dissabtes, de les 17 a les 20 h).

Així mateix, a la façana del l’Hospital del Coll de Balaguer des del passat 1 de juliol es projecta el «mapping», l’espectacle audiovisual en 3D per conèixer la història del poble de l’Hospitalet de l’Infant  i la construcció i remodelació d’aquest conjunt monumental fundat l’any 1344, declarat Bé Cultura d’Interès Nacional (BCIN).  Fins al 26 d’agost, aquest espectacle es podrà veure, tots els dimecres, excepte el 12 d’agost, en dues sessions: a les 22 i a les 23 h.

També és previst que se celebrin les festes majors de Masriudoms i de l’Almadrava, per Sant Jaume, del 24 al 26 de juliol; la Festa d’estiu de Masboquera, els dies 1 i 2 d’agost; la Festa Major de l’Hospitalet de l’Infant, per Sant Roc, del 12 al 16 d’agost; i la Festa Major de Vandellòs, per Sant Cosme i Sant Damià, del 24 al 27 de setembre.

L’oferta d’oci es complementa amb el Mercat d’artesania, instal·lat des del passat 1 de juliol a la Plaça de la Marina de l’Hospitalet de l’Infant, on romandrà obert cada dia fins al 30 d’agost, de 18 a 24 h; i amb el trenet turístic, que des del 26 de juny, surt cada dia (menys els dilluns) de la Plaça de Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant, a les 11.30, 12:30, 18:00; 19:00 i 20:00 h i fa un recorregut pel poble. Els dimarts només circula en horari de tarda. Aquest servei es brindarà fins al 30 d’agost.

En totes les activitats i serveis s’han establert les mesures de prevenció de la Covid-19 per garantir la seguretat de totes les persones participants

Redacció

 

La Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant es reforça aquest estiu amb dos agents més

Els dos agents nous amb l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; el regidor de Seguretat i Protecció Civil, Tomás Díaz; i el cap de la Policia Local, Jordi Jiménez. Foto: Ajuntament

Un total de dos agents reforçaran aquest estiu la plantilla de la Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Des d’ahir 1 de juliol i fins al 31 d’agost, aquests agents faran tasques relacionades amb la policia de proximitat, és a dir, vigilància de platges i de les vies públiques; control del compliment de les ordenances municipals de convivència ciutadana i informació als ciutadans i regulació del trànsit.

Per dur a terme aquestes tasques, els agents es desplaçaran a peu o amb bicicleta. D’aquesta manera, vetllaran per la seguretat i atendran les possibles necessitats de la ciutadania, amb especial atenció a la zona de platges i a la zona comercial, que és on més afluència de gent hi ha durant aquesta època de l’any.

Aquest dijous 2 de juliol els dos agents han pres possessió del càrrec. En un acte celebrat a la Casa de la Vila, han promès complir les lleis vigents en l’exercici de les funcions i han rebut la credencial de policia de mans de l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Tomás Díaz; i pel cap de la Policia Local, Jordi Jiménez.

Amb la incorporació d’aquests dos agents de reforç, la Policia Local disposarà aquest estiu d’un total de 19 efectius, per donar resposta a l’augment de població que experimenta el municipi durant aquests mesos.

Redacció

 

Les llars d’infants municipals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han reobert avui 1 de juliol

Catifa desinfectant a l’entrada de la llar d’infants Patufets. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha reobert les dues llars d’infants municipals avui dimecres 1 de juliol, amb l’aforament limitat i seguint escrupolosament les mesures d’higiene i de seguretat establertes pel Departament d’Educació de la Generalitat, per evitar la propagació de la Covid-19. Tenint en compte les superfícies disponibles en aquests centres educatius, el consistori ha ofert 7 places a les famílies amb alumnes de P-1 i P-2 matriculats aquest curs a la Llar d’Infants Patufets de Vandellòs; i 20 places a les famílies amb alumnes de les mateixes edats matriculats a la Llar d’Infants Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant. En cap cas, hi podran assistir els alumnes de 0 a 1 any, que és el grup més vulnerable, a causa de la immaduresa del seu sistema immunitari.

A Vandellòs, 7 nens i nenes utilitzaran aquest servei durant el mes de juliol; i 6 durant el mes d’agost; i a l’Hospitalet de l’Infant, 16 al juliol i 13 a l’agost (hi haurà un màxim de 10 alumnes per aula). Als dos centres educatius, el tipus d’activitat serà d’acollida, de 9 a 13 h; i no hi haurà servei de menjador, segons ha precisat la regidora d’Ensenyament, Nuria Ortiz.

La mateixa regidora ha explicat que en totes dues llars d’infants es compliran les mesures incloses al Pla d’obertura de centres educatius aprovat pel PROCICAT, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Entre aquestes mesures, que es poden consultar aquí), ha destacat aquestes:

El pati s’utilitzarà la major part de les hores i es prioritzaran les activitats exteriors. Durant el temps d’esbarjo, l’educadora vigilarà, igual que a l’aula, que els infants juguin de manera individual, mantenint la distància de seguretat d’un metre i mig aproximadament.

Per evitar aglomeracions, les entrades i sortides de les llars s’hauran de fer en diferents horaris i de manera esglaonada. Abans d’entrar-hi, es prendrà la temperatura als nens i nenes i una vegada els alumnes ja estiguin dins dels centres, se’ls farà rentar les mans.

Per minimitzar, igualment, les possibilitats de contagi del coronavirus, durant l’estada a la llar, tot el personal haurà de portar la mascareta degudament posada i utilitzar guants per fer la higiene dels infants. Així mateix, les escasses joguines que queden a la llar seran d’ús exclusiu individual. Quan el nens/es les deixin es guardaran dintre d’una bossa de plàstic i es deixaran per desinfectar.

A més, les famílies o persones tutores han hagut de presentar el primer dia de retorn als centres educatius una declaració responsable, per la qual els infants compleixen els requisits per assistir-hi. El personal dels centres també ha hagut de signar una declaració responsable.

Redacció

 

ADIF dona el pas per esborrar del mapa el tram de via única Vandellòs-PortAventura

Via del ferrocarril que creua Salou. Foto: Roger Segura


Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha adjudicat un contracte de serveis de consultoria i assistència per a la redacció del projecte d’execució que permetrà el desmantellament del tram de via única entre Vandellòs i Port Aventura.

El contracte ha estat adjudicat per import de 72.710,51 euros (IVA inclòs) a l’empresa Inse Rail, amb un termini estimat per a la redacció del projecte de 4 mesos.

D’aquesta manera, es dóna compliment a la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), que contemplava la desaparició d’aquest tram una vegada posada en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.

El projecte haurà de contemplar el desmantellament de la superestructura de via (carril, travesses, aparells de via i balast), desmuntatge i trasllat dels pals de catenària i demolició dels massissos de fonamentació d’aquests, i instal·lacions de seguretat i comunicacions (senyals lluminosos, balises, i altres sistemes) en un trajecte de gairebé 28 km.

En el cas de les estacions, es desmuntaran, a més de la via general única, totes les vies d’apartat.

Redacció

 

 L’Ajuntament se suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Imatge del pas de vianants del Passeig Marítim. Foto: Ajuntament

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, i Intersexuals), que se celebrarà diumenge, 28 de juny, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha volgut mostrar la seva ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats d’aquestes persones, així com el seu compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets del mateix col·lectiu. Per aquest motiu, ha pintat tres passos de vianants del municipi (davant de l’Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, davant de l’escola de Vandellòs i al passeig marítim) amb els colors de la bandera multicolor que representa el col·lectiu LGTBI i ha penjat la bandera irisada a diversos equipaments municipals (l’Espai Jove de l’Hospitalet; el Centre Cultural Infant Pere, l’Oficina de Turisme, el Casal de Vandellòs i Ca la Torre).

A més d’aquestes accions simbòliques, el consistori, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha organitzat el sorteig d’un pack d’articles “rainbow”, al seu perfil d’Instagram (@igualtatvh) amb l’etiqueta #SENTOORGULL.

La Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, així mateix, compartirà aquests dies a la seva pàgina de Facebook uns enllaços a la bibliografìa bàsica de cultura gai, lèsbica i transsexual elaborada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i per la Diputació de Barcelona; i el dossier que ha elaborat amb una selecció de llibres i pel·lícules que hi ha disponibles a les biblioteques municipals. Les persones inscrites a les biblioteques municipals també rebran aquesta informació via Whatsapp.

“Amb aquestes accions volem donar visibilitat a la diversitat de gènere i reivindicar el respecte a tothom, però creiem que les mostres de suport al col·lectiu LGTBI han de ser permanents i per això des de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp i amb la Generalitat de Catalunya, treballem per implementar polítiques d’igualtat al municipi”, ha apuntat el regidor d’Igualtat, Diego García.

El Dia de l’Orgull Gai se celebra cada 28 de juny perquè en aquesta data es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, EUA) el 1969, que marquen l’inici del moviment d’alliberament homosexual.

Aquest dia hi va haver una batuda policial al pub Stonewall Inn en un barri de Nova York. Com a resposta, van sorgir de forma espontània diverses revoltes i manifestacions violentes que pretenien protestar contra un sistema que perseguia els homosexuals. Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, són considerats com les primeres mostres de lluita del col·lectiu homosexual als Estats Units i al món.

Redacció

 

L’Estació Nàutica substitueix els tickets de paper per codis QR al mòbil

Amb la fi de les restriccions, l’oci al mar intenta recuperar la normalitat.

La temporada d’activitats nàutiques s’inicia aquesta setmana a les principals platges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Durant els pròxims dies i de forma progressiva, s’anirà incrementant l’àmplia oferta d’activitats que ofereix Estació Nàutica a les seves poblacions. Així, s’espera que durant els darrers dies de juny i els primers de juliol, el litoral de Salou, Cambrils, Mont-roig i Miami Platja, Vandellòs i l’Hospitalet, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre-Riumar vagi recuperant progressivament la nova normalitat i l’oci nàutic tingui el protagonisme de temporades anteriors.

Les diferents fases contemplades al Pla de Transició a la Nova Normalitat del Ministeri de Sanitat van preveure que algunes activitats al mar poguessin reprendre’s abans. Serà a partir d’ara però, amb l’aixecament de les restriccions, la possibilitat de desplaçar-se més enllà de la regió sanitària i l’obertura de fronteres europees, que la nàutica serà el complement ideal per les platges de la nostra destinació.

Ara per ara, és molt complicat realitzar qualsevol tipus de previsió sobre el comportament de la temporada. Una part de la campanya d’enguany s’ha perdut i la tendència dels pròxims mesos serà reservar a darrera hora. L’excepció a aquest «last minute» es s’està donant només en casos concrets: aquells que busquen un producte de certa exclusivitat i poca disponibilitat i que volen assegurar-se la reserva.

Els codis QR substitueixen els tickets de paper

Durant els darrers mesos, Estació Nàutica ha fet un important esforç per millorar la comercialització de les seves experiències. Així, aquest més de juny s’ha estrenat una nova pàgina web que amb reserva i confirmació immediata al telèfon mòbil. La renovació integral de la seva pàgina web amb noves prestacions, tant el continguts i imatge, com també en millores operatives per guanyar estabilitat, velocitat i seguretat a l’hora de fer reserves.

Entre aquestes prestacions figura la incorporació d’un channel manager que permet unificar les disponibilitats i reserves a un sol punt, gestionat directament per Estació Nàutica així com facilitar la venda de producte nàutic per altres plataformes de comercialització d’experiències amb les que s’han tancat acords durant el passat hivern.

La novetat més important és l’eliminació dels tickets de paper a totes les reserves, tant les fetes online com les de les oficines d’Estació Nàutica, que son substituïts per un codi QR al telèfon mòbil del client.

L’eliminació dels tickets de paper és una de les recomanacions que es realitzen des del Ministeri de Sanitat per fer front a la transmissió de Covid 19. Cal recordar que des d’Estació Nàutica es va elaborar fa unes setmanes un document per ajudar a les empreses nàutiques a fer front a la situació generada pel Covid-19. Es tracta d’un manual de bones pràctiques que pretén ser una eina a partir de la qual cada empresa pugui fer front a la seva realitat i generar confiança entre els clients i usuaris de les activitats.

Redacció

 

Es reobren els mercadets de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’horari d’obertura d’aquests mercats ambulants setmanals serà el mateix de sempre: de 9 a 13 h, en el cas del de Vandellòs; i de 9 a 14 h, en el cas del de l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Ajuntament

Els mercats ambulants del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reiniciaran la seva activitat després d’haver estat tres mesos tancats arran de la declaració de l’estat d’alarma. El de l’Hospitalet de l’Infant, aquest diumenge 28 de juny, en el seu emplaçament habitual, és a dir, al passeig marítim; i el de Vandellòs, el proper dilluns, 29 de juny, en una ubicació diferent. L’Ajuntament ha decidit canviar-lo de lloc de manera provisional, per evitar aglomeracions i la propagació de la Covid-19 en la zona on fins ara se situava el mercadet, al costat de l’edifici que acull la residència per a la gent gran. Les parades es traslladaran al carrer Onze de Setembre.

L’horari d’obertura d’aquests mercats ambulants setmanals serà el mateix de sempre: de 9 a 13 h, en el cas del de Vandellòs; i de 9 a 14 h, en el cas del de l’Hospitalet de l’Infant.

Per garantir la seguretat dels paradistes i de la clientela, s’hi prendran diverses mesures per prevenir la transmissió de la Covid-19. Així doncs, es redistribuiran les parades per poder mantenir la distància entre elles i facilitar la circulació dels vianants. Les parades hauran d’estar separades per una lona i hauran de disposar de gels hidroalcohòlics. Tant els marxants com els clients hauran d’utilitzar mascareta i respectar la distància de seguretat, d’almenys 1m, si hi ha elements de protecció o mostrador; o de 2 m, si no n’hi ha.

Així mateix, es fomentarà el pagament amb targeta i els datàfons s’hauran de desinfectar després de cada ús. També s’hauran de desinfectar els emprovadors després del seu ús.

Data de reobertura del Mercat d’artesania

El Mercat d’artesania de l’Hospitalet de l’Infant, que cada estiu s’instal·la a la Plaça de la Marina, s’obrirà el dimecres 1 de juliol i es tancarà el diumenge 30 d’agost. L’horari d’obertura serà l’habitual: de 18 a 24 h. En aquest mercat també s’hi establiran mesures per a la prevenció de la Covid-19.

Redacció

 

La Festa de Sant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, en format reduït

La Festa de Sant Pere de l’Hospitalet de l’Infant se celebrarà del 27 al 29 de juny, i el seu programa d’actes inclourà un total de set actes gratuïts per a tots els públics, organitzats per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i per la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant. Amb aquest programa reduït, que conté moltes menys activitats que en anys anteriors, és pretén mantenir viva una festa que antigament era molt important a l’Hospitalet, quan la festa major del poble se celebrava a l’entorn d’aquesta efemèride.

Davant de la pandèmia de la Covid-19, hem volgut prioritzar la salut de la ciutadania, per aquest motiu hem descartat els actes que implicaven concentracions de persones i limitarem l’aforament a aquells que puguin atreure més gent”, ha explicat el regidor de Festes, Diego García. Per controlar l’aforament i garantir la distància social entre els participants, es col·locaran seients separats i la majoria de les propostes tindran lloc al pati de l’Escola Mestral, un espai gran i a l’aire lliure que s’estrenarà com a ubicació de la Festa. Com a mesura de seguretat sanitària, no hi haurà barra de bar i serà obligatori l’ús de la mascareta. Per evitar-hi aglomeracions, les portes d’accés al recinte s’obriran una hora abans de l’inici dels espectacles i es tancaran deu minuts després del començament d’aquests.

En aquest escenari, de fet, estan previstos els actes més destacats: l’espectacle de màgia i humor amb el Mag Marin, del dissabte a les 20 h; el concert “Tribut a Sabina: Pongamos que hablo de Joaquín”, del dissabte a les 23.30 h; i el concert de tarda i de nit de l’orquestra Swing Latino (sense pista per ballar), del diumenge a les 20 h i les 23.30 h, respectivament.

La Xaranga Xino Xano farà un recorregut per davant dels bars i restaurants de l’Hospitalet de l’Infant dissabte, a partir de les 21 h. Amb aquesta activitat, es vol incentivar el consum als establiments de restauració del poble, donar un impuls econòmic a aquest sector.

Tot i que enguany no hi haurà la tradicional processó pels carrers, amb la banda de música municipal «Clau de Vent» i els Gegants de l’Hospitalet, sí que se celebrarà la missa, en honor de Sant Pere, a l’església (dilluns, a les 20 h), amb aforament limitat. La festa finalitzarà a continuació, amb l’actuació del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant.

Redacció

 

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Cartell 1000 maneres d’estalviar energia.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha adherit a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES2020), que enguany se celebra a Catalunya del 22 al 26 de juny, amb l’objectiu d’incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la gestió energètica i la necessitat de canviar els hàbits en el consum d’energia.

Aquest any se centrarà en l’estalvi i l’eficiència energètica en l’àmbit domèstic, amb el lema «1001 maneres d’estalviar energia. El canvi comença a casa. Jo trio, jo actuo», i apostarà per la celebració d’activitats telemàtiques virtuals i les accions en xarxes socials per tal d’evitar els actes presencials, com a mesura per prevenir la COVID19. Aquesta edició també inclourà actuacions específiques destinades al petit comerç, amb l’objectiu de millorar la seva competitivitat a través d’una millor gestió i ús d’energia.

Durant aquests dies, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant difondrà per les xarxes socials en què és present (Facebook i Twitter) algunes d’aquestes activitats virtuals per conscienciar els ciutadans i ciutadanes del seu paper clau en el nou model energètic més net, democràtic i sostenible cap al qual avança Catalunya, i dotar-los d’eines i coneixements per exercir la seva capacitat d’actuació en l’ús de l’energia.

La SEES2020 està organitzada per la Generalitat de Catalunya (a través de l’Institut Català de l’Energia), la Diputació de Barcelona, la diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA).

Plaques solars al Viver d’Empreses

Precisament, per conscienciar la ciutadania sobre la funcionalitat de les energies renovables i també per disminuir el cost energètic elèctric, l’empresa municipal de Promoció Econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, ha instal·lat plaques solars a la coberta del Viver d’Empreses, ubicat al polígon industrial Les Tàpies I. En concret, hi ha instal·lat un total de 45 panells fotovoltaics de 390 W amb un ondulador trifàsic de 15 kW nominals, la qual cosa li permetrà estalviar uns 4.000 euros a l’any en la factura de la llum, segons calcula

Busquem l’autosuficiència energètica i apostem pel respecte al medi ambient i per la sostenibilitat, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que són els que guien la implementació de l’Agenda 20230 de les Nacions Unides “, ha afirmat la regidora que està al capdavant de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, María José Gómez.

Amb la instal·lació d’aquestes plaques solars, que té un cost de gairebé 30.000 euros, IDETSA ha ampliat el seu objecte social per la gestió, explotació, manteniment integral, adequació i administració d’aquesta i totes les instal·lacions d’energies renovables que li encarregui en el futur l’Ajuntament, per concessió, arrendament, o mitjançant qualsevol altre títol.

Redacció

 

Llum verda del CSN a la pròrroga de la vida útil de la central nuclear Vandellòs II durant deu anys més

Pla general de la central nuclear Vandellòs II des de la platja de l’Almadrava. Foto: Roger Segura

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha donat llum verd a la pròrroga de la vida útil de la central nuclear Vandellòs II durant deu anys més, fins 2030. L’organisme ha aprovat informar favorablement la sol·licitud de renovació d’autorització d’explotació presentada pels gestors de la planta, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV). L’informe es trametrà al Ministeri per a la Transició Ecològica, que serà l’encarregat d’aprovar definitivament l’autorització. El CSN apunta que la decisió es basa en la «comprovació del correcte funcionament de la central i del manteniment del nivell adequat de seguretat per continuar la seva operació», així com en el fet que pot donar resposta a requisits normatius actuals de «major exigència».

D’acord amb el comunicat fet públic per l’organisme regulador, s’ha tingut també en compte les «propostes de millora de seguretat» que ANAV ha efectuat arran de la Revisió Periòdica de la Seguretat. El CSN, afegeix, també ha tingut en compte la verificació del compliment per part del titular dels requisits que se li van imposar en l’última pròrroga, l’any 2010.

Amb l’aprovació, s’inclou també un dictamen on s’imposen diversos i límits i condicions. A banda del compliment dels requisits genèrics –entre els quals la potència màxima autoritzada, presentar informes anuals, la sortida d’elements radioactius fora de les instal·lacions o condicions per al tancament-, se li reclama el compliment dels compromisos adquirits –amb les modificacions introduïdes pel CSN, dels programes de seguretat i altres accions addicionals.

Addicionalment, també reclama actuacions de protecció davant riscos interns i, concretament, derivats d’inundacions internes i aspersió. L’organisme reclama també que se li remeti un informe sobre l’envelliment i l’operació a llarg termini cada tres anys. Aquests límits, a més, s’acompanyen de cinc instruccions tècniques complementàries que el CSN ha establer directament a ANAV, que desenvolupen les condicions de l’autorització i les mesures esmentades que haurà d’assumir.

En el mateix ple, el CSN ha aprovat el Pla de Gestió de Residus Radioactius i Combustible Gastat associat a l’operació a llarg termini. Un cop presentat pel titular de la central, haurà de ser aprovat per aconseguir la renovació d’autorització d’explotació. Igualment, també ha informat favorablement de la sol·licitud de renovació de l’autorització de protecció física de la central, que entrarà en vigor simultàniament i pel mateix termini que s’acabi establint la pròrroga.

ACN

 

Visites guiades al patrimoni de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, del 26 de juny al 13 de setembre

Façana de l’Hospital del Coll de Balaguer. Foto: Ajuntament

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat visites guiades al patrimoni per aquest estiu. En concret, del 26 de juny al 13 de setembre, a l’Hospital del Coll de Balaguer; del 3 de juliol al 12 de setembre, al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet Castellana i al Poblat Hifrensa; i del 4 de juliol al 12 de setembre, al Molí de l’Oli de Vandellòs i al poble medieval de Castelló.

Aquestes visites s’oferiran en grups reduïts, d’un màxim de 10 persones; i respectant les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. L’ús de la mascareta serà obligatori per a les persones participants.

En les visites guiades a l’Hospital del Coll de Balaguer per al públic general, programades per als divendres, a les 19h; per als dissabtes, a les 12 h i a les 19 h; i per als diumenges, a les 12 h, s’hi mostrarà el centre de visitants, situat dins dels murs de l’antic hospital fortalesa, fundat per l’infant Pere d’Aragó l’any 1344 per defensar, assegurar i poblar el territori i el pas pel Coll. En aquest espai museogràfic s’hi expliquen les característiques i la història d’aquest conjunt monumental, origen del poble de l’Hospitalet de l’Infant.

En les visites guiades al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet, recomanades per a públic adult i previstes els dijous i dissabtes a les 19h i, es pot veure una rèplica d’una aula de l’antiga Escola Àster, obra de l’arquitecte racionalista Antonio Bonet Castellana; i fer un recorregut a peu pel Poblat Hifrensa, darrera colònia industrial de Catalunya, construïda a principis dels anys 70 per acollir les famílies dels treballadors de la central nuclear Vandellòs I. El valor del conjunt d’equipaments col·lectius i habitatges rau en una concepció modular i integrada en el paisatge, exemple únic al nostre país de l’obra de l’arquitecte racionalista.

Una experiència diferent es brindarà a les famílies en la visita anomenada “Quan el passat reviu: Castelló i el Molí de l’Oli de Vandellòs”, programada els dissabtes, de les 17 a les 20 h. Es tracta d’una visita guiada al centre d’interpretació de l’oli de Vandellòs que inclou un tast d’oli i un taller d’olis aromàtics; i un seguit de tallers d’oficis antics al poble medieval de Castelló, per donar a conèixer com vivien els avantpassats cent anys enrere. Es facilitarà el transport, perquè puguin gaudir de tota una tarda en plena natura.

Per participar en qualsevol de les visites guiades, caldrà fer una reserva prèvia a través del web www.culturaalabast.cat. Es donarà la possibilitat de fer visites concertades en cas de no convenir en les dates programades, per a grups de 5 a 10 persones.

Posada en servei del trenet turístic

La Regidoria de Turisme posarà en marxa el servei del trenet turístic el divendres 26 de juny, amb les mesures de seguretat per la Covid-19. Fins a l’11 de setembre, el trenet sortirà cada dia (menys els dilluns) de la Plaça de Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant, a les 11.30, 12:30, 18:00; 19:00 i 20:00 hores i farà un recorregut pel poble. Els dimarts només circularà en horari de tarda.

Les persones usuàries hauran de dur mascareta obligatòriament i pagar 2 euros per adult i 1 euro per infant (de 4 a 10 anys). El trenet turístic serà gratuït per als nens i nenes de 0 a 3 anys i es desinfectarà després de cada recorregut.

Redacció

 

Oberta la preinscripció als casals d’estiu que ofereix l’Ajuntament

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat uns casals d’estiu per a infants i joves, amb l’objectiu de “facilitar, un any més, la conciliació de la vida laboral i familiar durant aquest període i també de proporcionar als participants una experiència lúdica i educativa, basada en la pràctica d’esport», segons ha explicat el regidor d’Esports, Diego García.

En aquests casals d’estiu, distribuïts en vuit setmanes compreses entre l’1 de juliol i el 28 d’agost, els participants podran dur a terme diversos tipus d’activitats en horari de matí, de 9 a 13.30 h: els infants de P3, P4 i P5 faran activitats d’iniciació esportiva, jocs i dinàmiques de grup i també tallers i també aniran a la piscina i a la platja. I als nens i nenes més grans i els joves (de les categories prebenjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet) se’ls oferiran activitats a la platja, d’aventura (senderisme, snorkel, cursa d’orientació, BTT, escalada, etc.), esports sense contacte físic (per exemple, treballaran les tècniques individuals del bàsquet, el voleibol, el futbol i l’handbol i practicaran tennis, natació, atletisme, pàdel i bàdminton i també esports alternatius i jocs com ara hoquei herba, flag, lacrosse, beisbol, korfbal, etc.

A les famílies, a més, se’ls brindarà servei d’acollida (de les 8 a les 9 h).

Per evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat entre els participants, les places seran limitades i es donaran per ordre de puntuació en base a un barem que té en compte si els infants i joves estan empadronats al municipi i les obligacions laborals dels progenitors o tutors/es legals. Amb el mateix objectiu, la majoria d’activitats previstes es desenvoluparan a l’aire lliure i s’organitzaran grups reduïts de fins a 10 participants, amb un mínim d’un monitor o monitora que es relacionarà sempre amb el seu mateix grup. Cada grup d’edat entrarà i sortirà per un lloc diferent.

Durant els casals d’estiu també es vetllarà pel compliment de les mesures de prevenció de la Covid-19 i diàriament, a l’arribada es comprovarà l’estat de salut dels participants i es realitzarà un control de temperatura. També se seguirà un protocol específic sobre l’ús i desinfecció dels espais, del material propi de les activitats i de la gestió dels espais d’emmagatzematge.

El període de preinscripció i reserva de places finalitzarà demà dimarts 23 de juny, si bé les inscripcions romandran obertes el mes de juliol, sempre que hi hagi places disponibles. Caldrà formalitzar les inscripcions amb una setmana d’antelació de manera telemàtica, enviant un correu electrònic a l’adreça esports@vandellos-hospitalet.cat

Redacció

 

L’Ajuntament posa en marxa el servei dels informadors de platja

Informadors de platja en la Platja de l’Arenal. Foto: Ajuntament

Des d’avui, divendres 19 de juny, i fins al 31 d’agost, hi haurà informadors i informadores de platja a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. L’Ajuntament ha posat en marxa aquest servei per intentar garantir al màxim la seguretat sanitària a les quatre platges del municipi (la Platja de l’Arenal, la Platja del Riu, la Platja del Torn i la Platja de l’Almadrava ) i augmentar la confiança de les persones usuàries.

Aquestes persones s’encarregaran d’informar a la gent de les normes i recomanacions de protecció per a la salut que s’han de seguir per evitar riscos de contagi i propagació de la Covid-19; i de vetllar pel seu compliment. També controlaran l’aforament, revisaran l’estat dels serveis disposats a les platges (passeres, punts verds, serveis higiènics…) i donaran avís de les incidències que s’hi puguin produir. Per comunicar aquests successos, disposaran d’unes emissores per contactar amb el servei de socorrisme, en cas que les incidències siguin de tipus sanitari (picades de medusa, ofegaments…); amb la Policia Local, si estan relacionades amb agressions, enfrontaments, baralles…); o amb el coordinador del servei, si tenen algun dubte o es troben amb un problema menor.

Als vuit informadors i informadores de platja que ha contractat l’Ajuntament, se’ls va impartir una sessió de formació ahir dijous, 18 de juny i se’ls ha dotat de material i equips de protecció individual. La gent podrà reconèixer-los fàcilment perquè duran una armilla amb el logotip de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i un carnet identificatiu.

L’horari del servei serà de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. Cada dia, abans de finalitzar aquests torns, els agents de platja ompliran un formulari en què faran constar l’aforament per franges horàries, si s’ha hagut incidències i l’estat en què s’han trobat els serveis, un cop feta la comprovació.

L’Ajuntament recorda a la ciutadania que “és molt important fer un ús i una ocupació responsable de les platges tant des del punt de vista ambiental com sanitari”, tal com insisteix en la cartelleria que ha col·locat en les platges, en què es detallen les mesures de seguretat, protecció i higiene establertes per les autoritats sanitàries: cal mantenir sempre la distància de seguretat de 2 m, utilitzar mascareta si no és possible mantenir la distància de 2 m, no s’hi pot anar en grups de més de 15 persones; s’ha de deixar lliure una distància de 6 metres des de l’aigua; i només s’hi poden fer activitats esportives sense contacte físic, individuals i mantenint una distància mínima de 2 metres.

A les platges no s’hi han instal·lat dutxes, rentapeus ni jocs infantils i esportius, per seguretat, per evitar tots aquells elements que puguin ser transmissors del coronavirus. Hi haurà inodors químics, però menys que habitualment.Treballs de condicionament de les platges

Pel que fa a la posada a punt de les platges, Costes de l’Estat ha començat aquesta setmana a dur a terme els treballs de reposició de la sorra que fa cada any i també altres actuacions per arranjar els desperfectes que hi va ocasionar el temporal Glòria. En concret, les actuacions previstes són: a la Platja de l’Almadrava, aportació de sorra procedent de la zona del port de l’Hospitalet de l’Infant i execució d’un escullerat de protecció del camí de ronda al sud de la platja; a la Platja del Torn, protecció amb escullera de l’accés nord de la platja; a la Platja de l’Arenal, instal·lació de tanques de protecció en el camí que discorre entre el càmping EL Templo del Sol i la platja; I al tram de platja annex al port, retirada d’excés de sorra.

Paral·lelament, la brigada municipal de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha procedit a la instal·lació de les passarel·les.

Tot i que algunes guinguetes ja estan obertes, la majoria dels adjudicataris de les guinguetes i els altres serveis han manifestat la seva voluntat de posar-hi en marxa els serveis  per Sant Joan o a principis de juliol.

Redacció

 

Dilluns s’obriran la piscina coberta de l’Hospitalet de l’Infant i les piscines descobertes de Vandellòs i de Masboquera

Imatge de la piscina coberta de l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Ajuntament

Coincidint amb l’entrada de la “nova normalitat”, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reobrirà la piscina coberta de l’Hospitalet de l’Infant i obrirà les piscines descobertes de Vandellòs i de Masboquera el proper dilluns, 22 de juny. Per la piscina descoberta de Masriudoms encara no hi ha una data d’obertura exacta, tot i que es calcula que també es podrà posar en servei en breu, perquè falta poc perquè finalitzin les obres d’arranjament que s’hi estan executant.

L’horari de la piscina coberta serà de 8 a 21.30 h, de dilluns a divendres; de 9 a 20 h, els dissabtes; i de 10 a 13 h, els diumenges (s’hi establiran torns); i el de les piscines descobertes, que tancaran portes el 13 de setembre, de dilluns a divendres, de 12 a 15 h i de 17 a 20 h; i dissabtes i diumenges, d’ 11 a 14:30 h i de 16:30 a 20 h.

L’Ajuntament recorda a la ciutadania que per evitar la propagació del coronavirus, és essencial evitar el contacte físic i mantenir la distància de seguretat entre les persones, així com complir les normes d’higiene, neteja i desinfecció establertes en els protocols que l’Àrea d’Esports ha elaborat per a cadascun dels equipaments esportius.

Per garantir la distància de seguretat entre els usuaris i usuàries d’aquestes instal·lacions esportives i evitar-hi la concentració de gent, no s’hi permetran les entrades puntuals (només s’hi podrà accedir amb abonaments, nous abonaments o bons de 10) i es limitarà i controlarà l’aforament. En el cas de la piscina municipal coberta, el control de l’aforament (12 persones com a màxim per torn) es farà mitjançant un sistema de cita prèvia. Per reservar una franja d’un hora i mitja de durada, caldrà trucar al telèfon 977 82 05 23 (en l’horari d’obertura de la piscina). Es prega a les persones usuàries que siguin puntuals a la cita i en cas que no hi puguin assistir, que anul·lin la reserva per cedir el lloc.

En les piscines descobertes, es demanarà a la gent que respecti les parcel·les habilitades per mantenir la distància de seguretat i que deixi les sabates al lloc habilitat per fer-ho, abans d’accedir-hi.

Amb el mateix objectiu de vetllar per la salut de la ciutadania, el servei a la piscina coberta es limitarà a l’ús lliure dels tres vasos d’aigua (la piscina gran, la mitjana i la petita), és a dir, no hi haurà classes de natació ni d’aiguagim i estarà tancada la zona de benestar (del jacuzzi, de la sauna i del bany turc). Els vestidors estaran oberts perquè els banyistes puguin canviar-se de roba, però no es podran utilitzar les dutxes. A les piscines descobertes, en canvi, no s’obriran els vestidors, però es podrà demanar l’accés als lavabos; i no s’hi col·locaran hamaques.

Tant les persones que vulguin utilitzar la piscina coberta com les piscines descobertes hauran de signar el compromís de responsabilitat per a l’ús de les instal·lacions. Mitjançant la signatura d’aquest document, es comprometran a respectar les mesures per a la prevenció de la Covid-19 establertes per l’Àrea d’Esports, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

Per la seva banda, el consistori incrementarà el servei de neteja i desinfecció. També garantirà el funcionament constant del sistema de recirculació dels vasos d’aigua i farà un control permanent de la presència de desinfectant en l’aigua de bany.

Per qualsevol dubte, es pot contactar amb l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament via telèfon (977 82 05 23) o per correu electrònic (esports@vandellos-hospitalet.cat).

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant mantindrà les platges obertes per Sant Joan però no permetrà fer-hi fogueres

Dues persones que passegen en direcció a la platja de l’Almadrava, al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Roger Segura (ACN)

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) mantindrà obertes les platges del municipi durant la revetlla de Sant Joan però no permetrà fer-hi fogueres per evitar concentracions de persones. El consistori demana a la ciutadania que faci un ús responsable de l’espai i que respecti les normes i recomanacions de protecció per la covid-19. En concret, s’indica que cal mantenir la distància de seguretat de dos metres, utilitzar mascareta si no es pot mantenir aquesta distància, deixar lliures sis metres des de l’aigua i no acudir a les platges en grups de més de quinze persones. L’Ajuntament tampoc no organitzarà cap acte públic per celebrar la festa, per precaució.

El consistori considera que en aquests moments el més important és garantir la seguretat de la ciutadania i que les previsibles mesures de seguretat i de limitació d’aforament dificultarien l’organització i desenvolupament dels actes.

A més, argumenta que la suspensió d’aquesta festa i dels altres esdeveniments cancel·lats permetrà destinar els pressuposts que hi havia previstos a altres partides vinculades a l’atenció a les persones i a la promoció econòmica, per fer front a les conseqüències de la crisi.

ACN

 

Dilluns 22 de juny s’obrirà la preinscripció a l’Escola de Música

El període de preinscripció a l’Escola Municipal de Música Xavier Barceló de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per als alumnes de nou ingrés, curs 2020/21, tindrà lloc entre el 22 i el 30 de juny, i el termini per formalitzar la matrícula entre el 6 i el 10 de juliol. En breu es publicarà l’oferta de places, així com el formulari de preinscripció. El tràmit es realitzarà preferentment pel correu electrònic del centre ( escolademusica@vandellos-hospitalet.cat) i, en el cas que no sigui possible, es podrà demanar la presentació presencial amb cita prèvia.

A l’Escola es poden aprendre a tocar un total de 15 instruments (acordió, bombardí, clarinet, flauta, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, percussió, piano, saxòfon, trombó, trompa, trompeta, tuba, violí i violoncel), i també es pot cursar cant.

Els grups instrumentals que actualment hi ha són: els grups d’acordions, de guitarres de percussió i de piano; les bandes infantil i juvenil; les orquestres infantil i juvenil; i el combo i el cor jove.

Per donar suport a les famílies que es troben en situació econòmica desfavorida, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposa de preus reduïts perquè els nens i nenes empadronats al municipi puguin assistir a l’Escola Municipal de Música. L’aplicació d’aquests preus requerirà de l’informe previ dels Serveis Socials del municipi.

Redacció

 

Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant volen crear un consorci 

Imatge de la reunió de treball que ha tingut lloc avui divendres, 12 de juny, al matí, al Centre Polivalent de Miami Platja. Foto: Ajuntament de Mont-roig del Camp

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’Ajuntament Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant encarregaran un estudi per a la creació d’un consorci integrat pels dos consistoris. Aquesta és la decisió que han pres les dues administracions locals en una reunió de treball que ha tingut lloc avui divendres, 12 de juny, al matí, al Centre Polivalent de Miami Platja.

La trobada ha estat presidida pels alcaldes Fran Morancho i Alfons Garcia i ha comptat amb la participació de tots els regidors i regidores dels dos equips de govern. L’objectiu de l’estudi és poder valorar la possibilitat de prestar serveis, com la recollida d’escombraries, la promoció econòmica i el turisme o l’atenció social, de manera consorciada, per optimitzar així els recursos i millorar-ne la prestació.

Aquesta és la tercera trobada que mantenen els dos consistoris, i que serveix per arrencar de nou l’acord de col·laboració, iniciat el passat mes de febrer i interromput per la pandèmia de la Covid-19. En aquesta ocasió, han continuat avançant en temes que ja s’havien posat sobre la taula en les anteriors reunions, com ara la problemàtica de la venda ambulant no autoritzada, la possibilitat de fer promocions turístiques conjuntes l’hivern vinent o l’acord de reprendre les converses amb Transports de la Generalitat per sol·licitar busos llançadora fins a l’Hospital Sant Joan de Reus i el Complex Educatiu de Tarragona (l’Antiga Universitat Laboral).

Pròxima trobada per analitzar els resultats de l’estudi

Els dos ajuntaments tenen previst reunir-se, de nou, a finals de juliol, quan tinguin el resultat de l’estudi que avui han acordat encarregar. Un cop disposin de les valoracions tècniques i jurídiques relatives a la creació del consorci estudiaran la viabilitat de la iniciativa i decidiran si finalment la posen en marxa.

Se suspèn la Setmana de la Joventut Solidària de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Imatge d’un grup de joves voluntaris realitzant una de les activitats programades en l’edició anterior. Foto: Ajuntament

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha decidit suspendre la Setmana de la Joventut Solidària, que s’havia de celebrar del 5 al 12 d’agost al municipi. Aquest departament del consistori considera que el primordial és garantir la seguretat de la ciutadania, del personal municipal i dels joves voluntaris que participen en l’organització d’aquest esdeveniment i que la situació actual d’incertesa, les previsibles mesures restrictives que s’haurien d’aplicar per prevenir la propagació del coronavirus i de limitació d’aforament dificultarien l’organització i desenvolupament dels actes, que s’han de preparar amb antelació, des de principis d’estiu.

La Setmana de la Joventut Solidària és una iniciativa impulsada per la Regidoria de Joventut que té com a objectiu «involucrar, cada any, el jovent del municipi en l’organització de tallers i altres tipus d’activitats que serveixin per recaptar diners per a una entitat local diferent de tipus social; perquè aquest col·lectiu prengui consciència del paper clau que té en la millora de la societat», segons ha recordat el regidor de Joventut, Diego García.

En aquesta cinquena edició, l’entitat local a la qual havia d’anar destinada la recaptació de diners és l’associació ESTEMAQUÍ, que vetlla per la visibilització i sensibilització d’infants amb diferents capacitats promovent activitats d’assessorament, suport, assistència i informació a les seves famílies. La Regidoria de Joventut s’ha compromès a organitzar la propera edició en benefici d’aquesta mateixa entitat i ha agraït la seva comprensió en aquesta situació d’excepcionalitat.

L’equip de Joventut no descarta dur a terme alguna activitat puntual solidària al llarg de l’any, en cas que sigui viable, per implicar els joves del municipi en l’organització de jornades benèfiques de caràcter social.

La Setmana de la Joventut Solidària va néixer el 12 d’agost de 2016 a la Plaça Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant, sota el nom de «Tamarikitanga» (que vol dir «joventut», en maorí), amb tallers infantils i un vermut solidari. L’estiu de 2017 ja es va optar per fer un acte principal, amb el mateix nom; i altres activitats a diferents punts del municipi al llarg de la setmana. Aquest últim format és el que es va acabar adoptant, perquè té molt bona acollida per part de la ciutadania.

Els càmpings de Alannia Resorts reprenen la seva activitat a Tarragona

La cadena disposa de càmpings a Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant, i espera obrir-ne un de nou a Salou l’any vinent.

La cadena Alannia Resorts reprèn la seva activitat a Tarragona aprofitant les característiques úniques que ofereix el seu model vacacional: entorns naturals, completa autonomia en cadascun dels seus allotjaments i possibilitat de realitzar activitats en espais oberts. El primer càmping a iniciar la seva activitat serà Alannia Els Prats, situat a Mont-roig del Camp, que començarà a rebre els primers visitants avui divendres 12 de juny. D’altra banda, Alannia Costa Dorada, situat a Hospitalet de L’Infant, obrirà les seves portes el divendres 18 de juny.

La proposta vacacional de la cadena es presenta com una de les millors opcions per a gaudir de les vacances en la nova normalitat, ja que les seves instal·lacions són molt espaioses, les seves bungalós a l’aire lliure permeten el fàcil distanciament social i compten amb jardí privat en el propi allotjament. A aquestes característiques s’afegeixen amplis espais com a piscines, parc d’aigua i zones de bany adaptades a mesures sanitàries recomanades per les autoritats. Els vistantes podran gaudir d’una àmplia proposta d’animació i espectacles en els quals l’equip de Alannia Resorts està treballant per a oferir als usuaris la millor experiència durant aquest estiu.

Per a reprendre la seva activitat, la cadena ha posat en marxa el seu protocol ‘vacances segures’ per a l’obertura de les seves instal·lacions amb les màximes garanties de seguretat sanitària davant la covid-19. Es tracta d’una guia de mesures que s’implantaran en tots els seus establiments, tant els situats a Tarragona, com això d’Alacant. Aquest protocol inclou plans d’higienització exhaustiva, a través de l’increment de recursos i freqüències, així com també sistemes protectors per a la recepció, barres de bar, restaurant, supermercats o gimnasos. No obstant això, un dels aspectes més destacats és l’aplicació de les noves tecnologies per a facilitar el compliment de les recomanacions llançades per les autoritats i associacions per a aquest sector.

Entre les novetats tecnològiques implantades en Alannia destaca el check in online, un sistema a través del qual els clients rebran un email abans d’arribar al resort a través del qual poden enviar tota la documentació requerida i la seva estada abans de l’arribada. Aquesta mesura permetrà reduir al mínim els temps en la recepció a l’arribada.

Així mateix, gràcies a la implementació de les polseres intel·ligents el passat estiu, es facilitarà el pagament per aquesta via en tots els resorts, amb l’objectiu de reduir l’ús d’efectiu i evitar contactes. Aquest sistema permet carregar un saldo en la polsera i realitzar els pagaments en tots els serveis del complex, a més, els clients tindran la possibilitat de rebre regals pel seu ús durant la seva estada.

Una altra de les mesures vinculades a la tecnologia que s’incorporen en el protocol ‘vacances segures’ de Alannia és el sistema de comanda del servei de restauració a través de l’APP del grup. Els usuaris dels resorts poden consultar la carta dels restaurants a través de l’aplicació, realitzar les seves comandes i sol·licitar la recollida en manera take away o el lliurament en l’allotjament en diferents franges horàries.

Per a facilitar la resolució de dubtes dels clients, s’ha habilitat un chatbot en la web del grup que permet resoldre dubtes sobre totes les mesures de seguretat que s’han implementat, així com contactar amb la recepció dels establiments o amb diferents departaments.

Paral·lelament, amb l’objectiu de facilitar la contractació de les vacances, des de Alannia s’han implementat també mesurades per a flexibilitzar les condicions de reserva. Per a això, tots els que realitzin les seves reserves a través de la web del grup podran abonar les seves vacances abans de l’arribada sense dipòsit i disposen de cancel·lació gratuïta al juny i juliol fins a 48 hores abans de l’arribada i set dies abans de l’arribada a l’agost.

El protocol de seguretat sanitària dissenyat per l’empresa contempla moltes altres actuacions en quatre nivells: higiene i seguretat, distanciament social, adequació d’espais comuns i, control i seguiment. Totes les mesures poden consultar-se en la web: https://promo.alanniaresorts.com/medidas-vacaciones-seguras/

Sobre Alannia

Alannia Resorts és la divisió turística de Grup Marjal, l’empresa que gestiona, en aliança amb Corpfin Capital, cinc resorts vacacionals dissenyats per al gaudi familiar amb una completa oferta que conjuga espai prop de la naturalesa i ubicació, amb serveis en matèria d’animació, restauració, pràctica esportiva, wellnes, spa i zones d’aigua.

  • Alannia Guardamar (ubicat a Guardamar del Segura, Alacant).
  • Alannia Costa Blanca (ubicat a Crevillent, Alacant).
  • Alannia Els Prats (ubicat a Mont-Roig del Camp, Tarragona).
  • Alannia Costa Dorada (ubicat a Hospitalet de L’Infant, Tarragona)
  • Alannia Salou (ubicat a Salou, Tarragona, que obrirà les seves portes el 2021).

La Bandera Blava onejarà un estiu més a les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu i del Torn

Les platges de l’Arenal, el Torn i la Punta del Riu, i també el Port Esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, han obtingut la Bandera Blava 2020. Es tracta d’un distintiu que atorga anualment un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una òptima gestió ambiental. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

El jurat internacional Bandera Blava 2020, format per organismes com l’Organització de les Nacions Unides (ONU), l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), ha distingit un total de 589 platges a Espanya. La Comunitat Valenciana lidera el nombre de platges amb Bandera Blava, amb 134; seguida de Galícia, amb 107; Andalusia, amb 100; Catalunya, amb 95; Canàries, amb 51; Balears, amb 38; i Múrcia, amb 26.

La demarcació de Tarragona acumula 41 banderes blaves: 32 de la Costa Daurada i 9 de les Terres de l’Ebre, dues menys que l’any passat.

La classificació pel que fa al nombre de ports guardonats (98 a tot Espanya) l’encapçala Catalunya, amb 23. Entre aquests, hi ha el del port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, que ha revalidat un any més la seva Bandera Blava, igual que els altres cinc ports que han tornat a rebre aquest reconeixement a la demarcació de Tarragona: el Port Segur de Calafell, CN Cambrils, CN Salou, PD L’Hospitalet de l’Infant, CN L’Ametlla de Mar y CN L’Ampolla

La regidora de Turisme, María José Gómez, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que el municipi hagi aconseguit renovar les tres banderes blaves de les platges i la del port esportiu, «tenint en compte els criteris cada vegada més selectius i els efectes del temporal Glòria». «El repte és mantenir-les aquest estiu, respectant els criteris de la Bandera Blava i les normes oficials relatives a la Covid-19. Cal tenir present que la Bandera Blava suposa un incentiu per a millores socials i ambientals i que beneficia l’economia local”, ha dit la mateixa regidora.

El Sender Litoral del Jonquet rep el guardó de Sender Blau

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obtingut novament el guardó de Sender Blau pel Sender Litoral del Jonquet. És un distintiu de qualitat que atorga l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment d’uns criteris de qualitat que garanteixen la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d’ús per als visitants, i una gestió integrada i coherent dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el patrimoni litoral.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies