TOTS 21

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant torna a engegar la campanya ‘Fes-la rodar’, amb diverses novetats

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja ho té tot preparat per posar en marxa la segona convocatòria de la campanya «Fes-la rodar» d’aquest 2021, que té com a objectiu fomentar el consum de la ciutadania dins del municipi, als negocis locals.

«Amb aquesta iniciativa que vam posar en marxa l’any passat per primera vegada, volem continuar reduint l’impacte negatiu de la crisi sanitària de la COVID-19 en l’economia local, influir positivament en la demanda i ajudar les famílies i els empresaris i emprenedors locals en aquests moments difícils», ha recordat la regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

Segons és previst, a partir del proper dijous 24 de setembre i fins al dijous 14 d’octubre, els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant podran demanar ja les targetes moneder que es podran gastar en els establiments adherits a la segona convocatòria de la campanya d’enguany. Les targetes podran utilitzar-se del 25 d’octubre al 3 de desembre.

D’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial del municipi es podran beneficiar, en concret, les llars de convivència i les persones físiques de 18 anys o més, legalment emancipades o en tràmit legal d’emancipació, que resideixin efectivament i estiguin empadronades al municipi, de manera ininterrompuda, per un termini mínim d’un any. Per demanar aquestes subvencions, hauran de presentar-ne la sol·licitud per Internet, preferentment, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (a la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat); o si no poden fer-ho telemàticament, de manera presencial, a les oficines municipals d’atenció ciutadana (OMAC).

Amb aquestes targetes, l’Ajuntament subvencionarà la compra de béns i serveis de la ciutadania a les empreses locals adherides a la segona convocatòria de la campanya «Fes-la rodar», que estaran identificades amb la imatge corporativa municipal.

Pel que fa al tipus de targetes que lliurarà el consistori, n’hi haurà dos, de quantia variable en funció del nombre de membres de les unitats familiars i de la capacitat econòmica de les llars de convivència (calculada sobre la base de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya):

– La Targeta Consum 100%, per a aquelles llars municipals que es trobin en una situació de vulnerabilitat, disposarà d’un saldo que oscil·larà entre els 150 i els 320 euros. El 100% de la compra anirà a càrrec d’aquesta targeta moneder.

– La Targeta Consum 100% Plus, per a les llars que superin els valors de renda fixats (la majoria), tindrà un saldo que oscil·larà els 100 i els 160 euros. En aquest cas, el 50% de l’import de la compra anirà a càrrec de la targeta i l’altre 50% a càrrec de la persona usuària.

Diverses novetats

En aquesta segona convocatòria de la campanya Fes-la rodar de 2021, com a novetat, totes les targetes moneder es podran utilitzar a qualsevol dels establiments adherits (en l’anterior edició, la del mes de juny-juliol de 2021, als petits comerços d’alimentació i altres productes i serveis de primera necessitat només s’acceptaven les targetes de tipus Consum 100%).

Com en l’anterior convocatòria, però, totes les targetes moneder s’hauran d’utilitzar, com a mínim, a tres establiments diferents durant la campanya.

Una altra novetat està relacionada amb la documentació que hauran de presentar les persones o famílies que optin a la targeta de rendes inferiors al límit establert, a la Targeta 100%: a més del model de sol·licitud, se’ls demanarà el certificat de vulnerabilitat econòmica de la llar emès per l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

A més, s’han establert uns límits de facturació màxima per establiment i per campanya:

– 6.000 euros, per a les empreses del sector de l’alimentació

– 8.000 euros per a les empreses del sector de restauració

– 10.000 euros per a les empreses del sector de l’equipament personal i de la llar

Crida al teixit empresarial a participar en la nova convocatòria

Els establiments adherits a la campanya anterior continuaran adherits i no serà necessari que presentin la sol·licitud de nou. Si no volen continuar participant en aquesta iniciativa hauran de presentar una instància general a la seu electrònica de l’Ajuntament exposant que renuncien a prendre part en la segona campanya Fes-la rodar de 2021.

L’Ajuntament fa una crida a tots aquells empresaris i empresàries que encara no s’han sumat a la campanya a apuntar-s’hi (presentant la corresponent sol·licitud, del 24 de setembre al 14 d’octubre), perquè així també es podran beneficiar d’aquesta campanya que potencia l’economia circular.

Més informació, a https://www.idetsa.cat/fes-la-rodar/

Balanç de l’edició anterior

En l’anterior convocatòria de la campanya Fes-la rodar de 2021, a la qual s’hi van adherir 56 empreses locals, l’Ajuntament va lliurar un total de 849 targetes moneder: 667 de tipus Consum 100% Plus, per a les llars que superaven els valors de renda fixats; i 182 de tipus Consum 100%, per a les llars amb una renda inferior, en situació de vulnerabilitat. L’import total atorgat per l’Ajuntament en concepte d’aquestes targetes va ser de 137.630 euros, una inversió municipal que va deixar un impacte econòmic de gairebé 230.000 euros als negocis locals.

Redacció

 

Dues activitats gratuïtes per celebrar el Dia Mundial del Turisme a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Turisme, el dilluns 27 de setembre, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet ha organitzat dues activitats gratuïtes per aquest dissabte 25 de setembre:

  • A les 10:30 h, una visita guiada a l’antic Molí de Vandellòs, que avui dia és un centre d’interpretació de l’oli, on es mostra el procés d’elaboració de l’oli; i on es conserva la maquinària original i diverses eines.
  • A les 12:00 h, un tour panoràmic per l’Hospitalet de l’Infant amb el trenet turístic.

Per participar en aquestes activitats cal inscripció prèvia. Les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a turisme@vandellos-hospitalet.cat. Les places són limitades.

El Dia Mundial del Turisme fomenta la sensibilització respecte al valor social, cultural, polític i econòmic del turisme i la contribució que el sector pot fer als Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquest 2021, aquesta efemèride se celebra arreu del món sota el lema ‘Turisme per a un creixement inclusiu’.

Redacció

 

La Festa Major de Vandellòs se celebrarà del 23 al 26 de setembre

La Festa Major de Vandellòs en honor de Sant Cosme i de Sant Damià començarà el dijous 23, a les 18.30 h, amb el repic de campanes de l’església i finalitzarà el diumenge 26, després del Gran Castell de Focs, previst a partir de les 21.30 h, aproximadament. Fins aleshores, s’hauran ofert un total de 25 actes gratuïts per a tots els públics, organitzats pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i altres entitats del poble, amb el patrocini i la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Enguany, la persona encarregada de fer el pregó, el dijous a les 19 h al pavelló poliesportiu, serà la veïna Margarita Domènech Margalef. L’Ajuntament l’ha escollit com a pregonera per «reconèixer la seva voluntat i laboriositat continuada per recordar i recuperar els costums ancestrals, les imatges, la iconografia de les situacions i, sobretot, les vivències de les persones del poble que ha mostrat en les seves exposicions, que han servit per promoure i preservar la història local, però sobretot per aprofundir en els trets més identificatius de Vandellòs.», segons ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

Entre la vintena de propostes incloses al programa de la festa, destaquen l’espectacle «L’home orquestra» d’en Peyu, l’humorista català conegut per les seves aparicions en ràdio, televisió i teatre; l’actuació musical de Lo Pau de Ponts, el concert de nit i de tarda amb l’orquestra Selvatana, el concert jove de la cantautora Carla Collado i la Nit Jove amb l’actuació del grup Band-idos.

Altres propostes que també cridaran l’atenció de la gent seran la quarta gimcana esportiva organitzada per l’ADF local, «Asclats de Festa»; els espectacles infantils i familiars: «The Tower», de Traüt, companyia d’espectacles; «Les vacances de Madame Roulotte», de la companyia La Bleda; «Trenzadas», de 23 Arts Brothers Proyectos; i «Viatge al món dels contes», de la Companyia Trama SCCL; i la presentació del llibre Un tomb per la història del Centre d’Estudis de la Vall amb la participació de les actrius catalanes Maria Molins, Laura Conejero i Montse Miralles.

Tampoc faltaran alguns dels actes tradicionals, com ara el correfoc infantil i el 31è Gran Correfoc de Nit, a càrrec de les colles de Diables de Vandellòs i de l’Hospitalet de l’Infant; la mostra de balls de gegants i capgrossos (enguany estàtica) i les sardanes (enguany en format de concert i a càrrec de la cobla Cossetània), etc.

En paraules de la presidenta del CCERV, Rosa Saladié, es tracta d’un programa d’actes «semblant al dels altres anys, però afectat per les restriccions sanitàries de la Covid-19». La majoria dels actes, tal com ha remarcat ella, es faran en espais oberts i aforament limitat, a la plaça Drs. Gil-Vernet, al camp de futbol i també al pavelló poliesportiu i «sempre seguint les mesures de seguretat vigents».

Tot això serà possible “gràcies a la col·laboració i la bona voluntat del CCERV i de la resta d’entitats del poble, que s’han esforçat per recuperar la Festa Major de Vandellòs en la mesura del possible i amb les degudes precaucions», ha dit el regidor de Festes, Diego Garcia.

Redacció

 

Treballs de millora de la sortida 38 de l’autopista AP-7 a l’Hospitalet de l’Infant

Pla general de l’AP-7 al seu pas per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Foto: ACN

Segons ha informat aquest dilluns la Unitat de Carreteres a Tarragona del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, del proper dimecres dia 22 al divendres 24 de setembre, es portaran a terme treballs de conservació i manteniment a l’enllaç de l’Hospitalet de l’Infant de l’autopista AP-7. es tracta de la reposició de las juntes de dilatació de l’estructura de l’enllaç.

Afectaran al trànsit que circula per l’autopista direcció sud, amb el tall parcial de la sortida 38, des de les 08:00h. del dia 22 a les 13:00 hores del 24 de setembre. Estarà tallada la sortida per al trànsit que circula per l’AP-7 direcció sud. La resta de moviments, direcció nord, des de l’A-7 i la C44, no tindran restriccions.

Els treballs es senyalitzaran convenientment i es portaran a terme si ho permet la situació meteorològica.

Redacció

 

‘La dona il·legal’, a l’Hospitalet de l’Infant

Fotograma de la pel·lícula.

El proper dijous, 23 de setembre, a partir de les 19 h, es projectarà la pel·lícula ‘Una dona il·legal’ al Teatre-Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, en el marc de la programació del Cicle Gaudí, el Circuit Estable de Cinema Català.

Ramon Térmens, director i coguionista de la pel·lícula, i Daniel Faraldo, actor protagonista i coguionista, presentaran aquest thriller amb rerefons social, abans de la projecció. Posteriorment oferiran una xerrada col·loqui als espectadors/es.

Sinopsi

En Fernando Vila (Daniel Faraldo) és un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, la Zita Krasniqi (Klaudia Dudová).

Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) i les autoritats declaren que s’ha suïcidat. En Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, la Juliet Okoro (Yolanda Sey), una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre el Fernando prova d’esclarir els fets, troba la fèrria oposició del cap de policia Oriol Cadenas (Isak Férriz) i aviat comença a descobrir la corrupció, els abusos sexuals i els “falsos suïcidis” que tenen lloc dins del sistema de deportacions de l’Estat espanyol.
En Fernando lluitarà contra aquest sistema arriscant la seva pròpia vida.

Repartiment: Daniel Faraldo, Yolanda Sey, Isak Férriz, Boris Ruiz, Montse Germán, Adeline Flaun, Àngels Bassas, Klaudia Dudová, Raquel Camón, Gorka Lasaosa

Guió: Daniel Faraldo i Ramon Térmens

Direcció: Ramon Térmens

Gènere: Thriller amb rerefons social

Versió: Original en català

Durada: 160′

Edat recomanada: +12 anys

Preu: 4,50 € – Preu especial: 3 € amb el carnet de les biblioteques públiques i carnet Jove. Aforament limitat

Redacció

 

La Platja de l’Arenal de l’Hospitalet de l’Infant acolleix més de 250 triatletes

Imatge del podi masculí. Foto: Ajuntament

Més de 250 triatletes han participat en el Triatló de l’Hospitalet de l’Infant, segona prova del circuit ‘Sailfish Just Tri Series’, el circuit de triatló més gran de Catalunya. En modalitat Olímpica, els vencedors han estat Marc Terrats, amb un temps de 02:11:09; i Agnès Abella, amb un temps de 2:26:51. Els primers classificats en modalitat Sprint han estat Roger Miravet i Aina Güell, amb un temps de 01:00:32 i 01:14:25 respectivament.

Dues modalitats

El Triatló de l’Hospitalet de l’Infant ha gaudit de dues modalitats diferents: Olímpica (1500m natació – 39km ciclisme – 10km cursa a peu) i Sprint (750m natació – 20km ciclisme – 5km cursa a peu). Totes les modalitats van ser individuals, ja que per protocol de la COVID-19 no es poden disputar per relleus.

La prova, organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sota la direcció tècnica d’Sport No Limit,  va donar el tret de sortida el dissabte 18 de setembre a les 17 h a la Platja de l’Arenal, des d’on els triatletes van nedar inicialment per encarar després el circuit de bicicleta per la carretera N-340. Per últim, un privilegiat sector de cursa a peu al llarg del Passeig de l’Arenal va ser el darrer repte de les persones participants abans de creuar l’arc d’arribada.

Dades estadístiques de la participació. Font: Ajuntament

Més informació i resultats a https://justriseries.com/hospitalet/
https://sportmaniacs.com/es/races/triatl-de-lhospitalet-de-linfant

Pàgina web Just Tri Series: https://justriseries.com/
Facebook Just Tri Series: https://www.facebook.com/justriseries/
Instagram Just Tri Series: https://www.instagram.com/justriseries/

Redacció

 

A judici el responsable d’un bar de l’Hospitalet de l’Infant per posar partits de futbol sense llicència

Façana de l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN

El responsable d’un bar de l’Hospitalet de l’Infant serà jutjat a l’Audiència de Tarragona per haver posat partits de futbol sense llicència. Els fets es remunten a finals del 2018. Segons l’escrit de fiscalia, l’amo del bar va emetre al seu local diversos partits de futbol corresponents a la Lliga espanyola, la Lliga de Campions i la Copa del Rei. L’acusat va piratejar els partits amb un decodificador de televisió connectat a Internet, a través d’un cable LAN, procedent del rúter del seu local. Així, va utilitzar aquest sistema durant més de tres mesos per emetre els partits de futbol al televisor del bar, sense autorització ni pagar el servei. La fiscalia li reclama una multa de prop d’un miler d’euros.

La fiscalia de Tarragona demana que l’acusat indemnitzi la Lliga Nacional de Futbol Professional amb 903,77 euros pel perjudici econòmic sofert. L’escrit de fiscalia sosté que el responsable del bar, «amb ànim d’enriquiment injust i de manera fraudulenta», va emetre al seu bar els partits d’aquestes tres competicions sense abonar el servei ni estar autoritzat, almenys des de l’1 de setembre a l’11 de desembre del 2018. La fiscalia considera que els fets són constitutius d’un delicte contra la propietat intel·lectual i un delicte relatiu al mercat i els consumidors.

ACN

 

Comença la cinquena temporada del programa radiofònic ‘Espurnes… de llengua’

El programa ‘Espurnes… de llengua’ torna en el seu format habitual aquest setembre i ja compleix cinc temporades en antena des que va iniciar les emissions el gener de 2018 als municipis de l’Hospitalet de l’Infant i de la Selva del Camp. A Ràdio Cambrils, on ja s’hi havien fet programes sobre llengua fa uns anys, es van poder renovar les col·laboracions amb aquest mitjà local i aquesta ja serà la tercera temporada en què també s’hi emet ‘Espurnes… de llengua’.

La nova temporada s’estrenarà amb l’edició de l’Hospitalet de l’Infant, el 20 de setembre, i l’endemà mateix, el 21, es reprendrà el programa a la Selva del Camp. La tècnica del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, Jenina Cases, s’encarregarà de l’edició de l’Hospitalet de l’Infant, al costat d’Estrella Botello, i de la Selva del Camp, amb Toni Mateos. D’altra banda, la responsable del Servei Local de Català de Cambrils, Helena Martínez-Ferreruela, junt amb Marga Mallol o Adrià Muñoz, conduirà el programa a Ràdio Cambrils, que començarà la temporada el 28 de setembre.

‘Espurnes… de llengua’ presenta un format breu, i s’hi tracten qüestions i recursos relacionats amb la llengua que són d’interès general. La terminologia, l’ortografia i la gramàtica del català són alguns dels pilars del programa, on també s’hi comenten les novetats i les activitats que s’ofereixen des del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Reus. Els primers programes, a banda de presentar els serveis del CNL de Reus i l’activitat que s’hi duu a terme, seran sobre algunes qüestions ortogràfiques i sobre certes polèmiques lingüístiques que han tingut lloc durant el juliol i l’agost, mesos en què no hi ha hagut programa.

‘Espurnes… de llengua’ s’emet cada dilluns a les 12 h per Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i cada dimarts a les 11.45 h per Ràdio la Selva. Els dimarts a les 12 h també s’emet per Ràdio Cambrils, però en aquest cas es fa de manera quinzenal. Podeu recuperar alguns podcasts de la temporada passada a https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlreus/programes-de-radio/ o des del Facebook del Servei Comarcal de Català del Baix Camp (@SCCBaixCamp), on setmanalment també hi trobareu les referències als programes.

Redacció

 

Abonaments gratuïts de 15 minuts per provar el servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques a l’Hospitalet de l’Infant

L’Ajuntament oferirà això amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, prevista a Catalunya del 16 al 22 de setembre. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre. Així doncs, per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta, amb transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació, ha organitzat una iniciativa a l’Hospitalet de l’Infant per demà divendres 17 de setembre, en el marc de l’obertura del XXV Mercat Medieval.

En concret, el que oferirà el consistori aquest dia són uns abonaments gratuïts de 15 minuts per provar el servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques que va posar a l’abast de la ciutadania el passat mes de juny a través de l’empresa municipal IDETSA.

Les bicicletes amb pedaleig assistit estaran exposades a la Plaça Catalunya, perquè totes aquelles persones de 14 anys o més que les vulguin utilitzar ho puguin fer. Prèviament, però, hauran de donar-se d’alta a l’aplicació per a mòbil APP ECO BLU i signar un document de compromís pel retorn de la bicicleta. L’horari d’activació dels abonaments serà de 10 a 13 h; i de 18 a 20 h.

Totes les persones que demanin aquests abonaments gratuïts de 15 minuts participaran en el sorteig d’un premi, consistent en una subscripció anual gratuïta del servei de lloguer de bicicletes elèctriques. El sorteig tindrà lloc el 22 de setembre a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant vol donar a conèixer encara més aquest servei, que té com a objectiu “promoure la mobilitat sostenible i la pràctica d’esport i alhora facilitar la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com ara l’estació de trens”, segons ha recordat la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

Aquí podeu consultar tota la informació relativa a aquest servei: www.idetsa.cat/bicicletes-electriques/

Presentació de la Setmana de la Mobilitat 2021

Amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’ i en línia amb el tema d’aquest any, «Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible», la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19. No és una coincidència que la salut mental sigui un tema prioritari, ja que la Setmana Europea de la Mobilitat vol centrar-se en l’estreta relació que hi ha entre la salut mental i la mobilitat urbana, un tema que ha esdevingut especialment important durant la pandèmia.

Un altre punt prioritari és la salut física, que inclou l’impacte de la contaminació acústica i atmosfèrica, i els beneficis que té una mobilitat activa. En l’àmbit de la seguretat en el transport es vol destacar millores recents en la seguretat, la integració de persones amb mobilitat reduïda i l’aplicació de mesures de seguretat viària a l’entorn urbà. També es vol destacar la resposta de les administracions davant la COVID-19, i centrar l’atenció en els aspectes positius de la pandèmia en la mobilitat urbana i la importància de restablir la confiança en el transport públic.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

• Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
• Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
• Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
• Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Redacció

 

Més de 250 triatletes participaran aquest dissabte en el Triatló de l’Hospitalet de l’Infant

La de l’Hospitalet de l’Infant és la segona prova del circuit de triatló més gran de Catalunya. Foto: Ajuntament

Aquest proper dissabte 18 de setembre se celebrarà el Triatló de l’Hospitalet de l’Infant, segona prova del circuit Sailfish Just Tri Series, el circuit de triatló més gran de Catalunya.

El nombre d’inscrits per aquesta edició serà de 250 triatletes. Augmenta la participació femenina, que representa un 20% del total, i la presència d’atletes de fora del Camp de Tarragona, quasi un 60% del total.

Pel que fa les distàncies, el Triatló de l’Hospitalet de l’Infant ofereix SPRINT i OLIMPIC. Un total de dues modalitats diferents: olímpica (1500m natació – 39km ciclisme – 9,5km cursa a peu), sprint (750m natació – 20km ciclisme – 4,9km cursa a peu). Totes les modalitats són individuals, ja que per protocol de la COVID-19 no es poden disputar per relleus.

Passeig de l’Arenal, epicentre de la prova

El Triatló de l’Hospitalet de l’Infant donarà el tret de sortida el proper 18 de setembre a partir de les 17 h a la Platja de l’Arenal, des d’on els triatletes nedaran inicialment per encarar després el circuit de bicicleta per la carretera N-340. Per últim, un privilegiat sector de cursa a peu al llarg del Passeig de l’Arenal esperarà els participants abans de creuar l’arc d’arribada.

La recollida dels dorsals es durà a terme a la zona EXPO, ubicada al Passeig de l’Arenal, el dissabte de 15 a 16:45 h. La recollida serà amb horari assignat personalment amb la finalitat d’evitar punts amb molta gent.

Els boxes seran més amplis, amb 1,5m per cada atleta i s’agruparà els atletes per clubs i entitats.

L’entrega de premis es farà a la mateixa meta a les 19:30h

Més informació a https://justriseries.com

Afectacions al trànsit

Us informem de les afectacions al trànsit que hi haurà el dissabte 18 de setembre, amb motiu de la celebració del Triatló de l’Hospitalet de l’Infant:

De les 7:00 a les 23:30 h, es tallarà la circulació a la zona de boxes que s’habilitarà al Passeig de l’Arenal, entre els carrers La Rojala i La Sentiu.

De les 17 h a les 20 h, per la prova de ciclisme, es tallarà la circulació als carrers Navaes, La Rojala, Chirac, l’avinguda Via Augusta (rotonda Alcantarilla Gran), a l’Alcantarilla Gran, a la incorporació a la carretera N-340 direcció Tarragona i a l’N-340 del punt quilomètric 1128,5 fins al 1124. També quedarà afectada l’N-340 pel que fa a l’accés al Taller «Automoció Infant», Benzinera «Repsol «, Hotel «Villaclara» i «Taller Grúas José y José Luis».

A més, del divendres 17 de setembre, a les 9 h, al dissabte 18 de setembre a les 20 h, aproximadament. l’estacionament estarà prohibit als carrers Chirac, Passeig de l’Arenal i c/ de la Rojala.

Redacció

 

La llar d’infants municipal Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant ja disposa d’un nou menjador

Personal de la llar utilitzant la cuina office. Foto: Ajuntament

La llar d’infants municipal Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant ha iniciat el curs 2021-2022 amb un nou menjador. Un cop finalitzades les obres d’ampliació, aquest centre educatiu compta amb un nou edifici adossat a l’existent, que ha reemplaçat els mòduls prefabricats on es prestava el servei de menjador a l’alumnat.

Es tracta d’un edifici, amb una superfície d’uns 250 m2, format per una planta baixa amb coberta plana, que consta de cuina office, menjador, zona de dormitoris, zona d’emmagatzematge i un bany. També té un porxo perimetral com a espai intermedi amb l’exterior.

En el disseny d’aquest, sha buscat, sobretot, el benestar dels infants i la màxima qualitat en els elements constructius; i també que el nou edifici tingui relació amb l’exterior i amb el fons visual de les muntanyes. Per això el nou edifici té grans finestrals i s’ha optat per materials com la fusta i el linòleum. Tot està adaptat, a més, a les proporcions dels nens i nenes, segons ha explicat el director de l’obra, l’arquitecte Juan Fernando Ródenas.

De moment, aquestes noves instal·lacions només s’utilitzaran per rebre el menjar que subministra l’empresa de càtering contractada per l’Ajuntament, perquè des del curs passat, com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, els i les alumnes que són usuàries del servei del menjador dinen i dormen a les seves respectives aules.

«Aquesta és una mesura prevista dins del Pla d’obertura del centre, aprovat pel Consell Escolar Municipal, per garantir que els grups bombolla no és barregin al menjador, perquè com són infants petits i es mouen molt seria difícil mantenir la distància entre ells al menjador», tal com ha apuntat la directora de la llar, Neus López.

«La previsió és que els nens i nenes de la llar que són usuàries del servei puguin estrenar el nou menjador quan la situació sanitària millori i no sigui necessari establir com a mesura la distància social per evitar la propagació de la Covid-19. El nostre objectiu és que puguin gaudir del servei de menjador en les millors condicions possibles», ha afegit la regidora d’Ensenyament, Nuria Ortiz, que aquest dimecres 15 de setembre ha visitat el nou edifici en companyia de l’alcalde, Alfons Garcia i d’altres regidors.

Les obres d’ampliació de la llar d’infants van ser adjudicades a l’empresa Edifisa Enter SL, per un import de gairebé 363.000 euros. Per finançar-les, l’Ajuntament comptarà amb una subvenció de 101.105 euros de la Diputació de Tarragona, en el marc del Pla d’acció municipal 2019 (PAM); i amb una aportació econòmica del Ministerio para la Transición Ecológica de 190.468,75 euros, en concepte de projectes de desenvolupament local cofinanciables a realitzar l’any 2020, en virtut de l’establert a l’Ordre IET/458/2015, d’11 de març, per la qual es regulen les assignacions als municipis de l’entorn de les instal·lacions nuclears amb càrrec al Fondo para la financiación de las actividades del Plan General de Residuos Radiactivos.

AGENDA: L’Hospitalet de l’Infant tornarà a recrear el seu passat medieval del 17 al 19 de setembre

Del 17 al 19 de setembre, davant l’emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer, es tornarà a celebrar el Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant, que es va haver de suspendre l’any passat a causa de la pandèmia. En aquesta 25a edició, a la Plaça Berenguer d’Entença, hi haurà una cinquantena de parades de productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres (una desena de les parades seran locals), amb ambientació medieval, que estaran obertes de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

Com a novetat, també hi haurà una exposició de màquines de setge, medicina, armes medievals i invents de l’edat mitjana, que es podrà veure d’11 a 14 h i de 18.30 a 21 h, i un taller-demostració de l’ofici tradicional del forjador.

Per als més petits, com és habitual, hi haurà un espai gratuït de jocs tradicionals de fusta, i a més una atracció infantil de pagament i diversos espectacles gratuïts de titelles, a càrrec de la companyia Titelles Vergés; i de màgia, de la mà dels mags Esparragow i Óscar Sanjuan.

Segons ha explicat la regidora de Comerç, María José Gómez, l’Ajuntament ha decidit celebrar-lo enguany només a la Plaça Berenguer d’Entença i a la zona d’aparcament situada al costat del parc infantil d’aquesta plaça en lloc de fer-ho com les altres edicions també a l’entorn de la Plaça Catalunya i del Pou, per controlar millor l’aforament del Mercat Medieval. D’aquesta manera, es podrà delimitar l’espai i aplicar totes les mesures anti-Covid. Així doncs, s’habilitaran tres accessos diferents al recinte, es col·locaran cadires perquè el públic pugui veure els espectacles assegut i amb la distància de seguretat, només es permetrà menjar a les zones habilitades per fer-ho, etc. Per evitar concentracions de gent, el consistori també ha eliminat enguany el tradicional sopar medieval al programa d’actes i ha reduït a la meitat el nombre de parades del mercat, aproximadament.

Amb aquesta festa adaptada a la situació actual, l’Hospitalet de l’Infant retornarà a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer, fundat per l’Infant Pere l’any 1344 i avui dia declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.

El Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant està organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

El programa d’actes complet, amb els horaris, es pot consultar aquí: mercat_medieval_2021_programa

Un acte complementari

En el marc de la celebració del XXV Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI) ha organitzat per al dimarts 14 de setembre, a les 19 h, una conferència titulada «Les trobairitz: la veu femenina de la lírica medieval», a càrrec de la directora de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona, Meritxell Simó. Aquesta xerrada tindrà lloc al Centre Cultural Infant Pere, a la Sala Bonet Castellana.

Redacció

 

I Torneig Intercol·legial de Pàdel Tarragona

Maximum Pàdel Tour i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona han firmat un acord per organitzar de manera conjunta el I Torneig Intercol·legial de Pàdel Tarragona, que es jugarà del 18 al 24 d’octubre de 2021 al Padelnou Club Hospitalet de l’Infant.

Joan Bel, director de Maximum Padel Tour i Antoni Escarré, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona. Foto: Cedida

A més del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, els col·legis professionals participants són: Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, Col·legi Oficial d’Infermes i Infermers de Tarragona, Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Col·legi Oficial de Graduats Socials de Tarragona, Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de les Terres de l’Ebre.

Per poder participar, cal que almenys un dels dos jugadors que formin la parella estigui col·legiat en algun dels col·legis adscrits al torneig. Les inscripcions s’hauran de dur a terme a través de la pàgina: www.maximumpadeltour.com.

Redacció

 

Sandro Portune i Gerard de Soria, campions de la XXXIII Setmana de la Vela Catalana

Imatges de la competició i dels guanyadors. Fotos: Cedides

Sandro Portune (CN Salou) i Gerard de Soria (CN Garraf) s’han proclamat guanyadors absoluts del Gran Premi Generalitat de Catalunya de Vela Lleugera i Optimist, respectivament, de la 32a edició de la Setmana de la Vela Catalana

La gran festa esportiva de la Vela Catalana s’ha celebrat aquest cap de setmana -4 i 5 de setembre- en aigües de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i ha comptat amb la participació de més de 150 regatistes arribats de més de 20 clubs de Catalunya. Tots ells han conviscut durant aquests dos dies en un ambient de germanor.

Climatològicament, la Setmana de la Vela Catalana ha gaudit d’un suau vent de component sud tot el cap de setmana que ha permès que les taules de windsurf i els Optimist completessin 6 proves i els ILCA 4 & 7, els Finn i els 420, 5 proves.

Els guanyadors de la XXXIII Setmana Catalana de Vela han estat:

– En ILCA 4: Ricard Garriga (CN Sant Feliu)

– En ILCA 6: Santi Alberto (CN Cambrils)

– En Finn: David Terol (CN Hospitalet-Vandellòs)

– En 420: Nora García i Mariona Ventura (CN El Masnou)

– En Optimist: Gerard de Soria (CN Garraf)

– En Techno 293 Sub17: Sandro Portune (CN Salou)

  • En Techno Plus: Bruno Gutiérrez (CN Hospitalet-Vandellòs)
  • En Windsurf Infantil: David Serra (CN Hospitalet-Vandellòs)

– Gran Premi de la Generalitat de Catalunya d’Optimist: Gerard de Soria (CN Garraf)

– Gran Premi de la Generalitat de Catalunya de Vela Lleugera: Sandro Portune (CN Salou)

Resultats complets

El lliurament de premis ha estat presidit pel president del CN Hospitalet – Vandellòs, Lluis Coll, el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, i l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia.

La regata ha estat organitzada pel CN L’Hospitalet – Vandellòs i la Federació Catalana de Vela, amb el suport del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del municipi.

Redacció

 

Tot a punt perquè arrenqui la XXXIII Setmana de la Vela Catalana

El CN L’Hospitalet – Vandellòs ho té tot a punt perquè els pròxims 4 i 5 de setembre se celebri, en aigües del municipi de Vandellòs – L’Hospitalet de l’Infant, la 33a edició de la Setmana Catalana de Vela – Trofeu Gran Premi de la Generalitat.

Tot apunta al fet que els més de 150 regatistes inscrits arribats de més d’una trentena de clubs d’arreu de Catalunya -i també de la Comunitat Valenciana- gaudiran d’unes condicions favorables per a la pràctica esportiva de la vela, fent possible que tots ells ens facin vibrar d’un esdeveniment esportiu d’alt nivell.

La Setmana Catalana de Vela comptarà amb un gran nombre de classes participants: Optimist / ILCA 4 / ILCA 6 / 420 / Finn / Techno 293 / Windsurf Iniciació.

Aquesta regata, una de les més importants que se celebren a Catalunya, està organitzada pel CN L’Hospitalet – Vandellòs i la Federació Catalana de Vela, amb el suport del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del municipi.

Redacció

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aplica un reforç policial a les nits per combatre els botellots

Imatge d’un dels controls policials efectuats el 26 d’agost. Foto: Ajuntament

Aquesta setmana s’ha incrementat la presència policial al nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant durant les hores nocturnes. Agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra estan duent a terme controls preventius a la via pública de manera sistemàtica, tots els dies de la setmana, a les zones de platja, que són els punts més crítics.

En aplicació de l’ordenança municipal de convivència i ús dels espais públics, els agents sancionen aquelles conductes relacionades amb el consum de begudes alcohòliques i amb les molèsties causades per sorolls, per garantir el descans dels veïns i turistes.

«Amb aquest reforç policial del torn de nit, l’Ajuntament vol posar fre als botellots i a les concentracions de gent que hi ha hagut a la via pública, sobretot durant el mes d’agost, arran de l’aixecament de la restricció del toc de queda; i també motivat per altres factors com ara el tancament de l’oci nocturn i l’afluència de turistes a l’estiu», segons ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

Des del consistori es demana a la ciutadania responsabilitat.

Redacció

 

Oberta la preinscripció als cursos de l’Escola d’Adults a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Fins al 10 de setembre estarà obert el període de preinscripció a l’oferta de cursos de l’Escola d’Adults de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La preinscripció es pot fer a les oficines municipals d’atenció ciutadana (OMAC) en horari d’atenció al públic o per Internet, a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament.

La matrícula per a l’alumnat que ja s’hagi preinscrit es durà a terme del 23 d’agost al 10 de setembre de 2021, i caldrà que sigui presentada a l’OMAC o bé a través de la Seu electrònica.

L’inici de les classes tindrà lloc el 13 de setembre de 2021 (sempre que hi hagi prou alumnat inscrit), i enguany s’impartiran a les aules de l’antiga escola Àster (de dilluns a dijous de 16.30 a 21.15h, i els divendres de 9 a 12.15h de manera telemàtica).

La Regidoria d’Ensenyament ofereix cursos de preparació per a la prova d’obtenció del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (GES), per a les proves lliures d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior (CFGM i CFGS) i per a les provés d’accés a la universitat per a més grans de 25 i 45 anys.

Més informació i accés a la preinscripció i a la matrícula en línia, a l’apartat d’Ensenyament de la pàgina web municipal.

Redacció

 

El CSN classifica com a nivell 1 l’incident de dimecres a Vandellòs II

Pla general de la central nuclear Vandellòs II des de la platja de l’Almadrava. Foto: ACN

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha classificat com a nivell 1 a l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES) l’incident que dimecres va notificar la central nuclear Vandellòs II. El nivell 1 implica que hi va haver una anomalia però que no va tenir repercussió ni dins ni fora de la central. En el seu informe, l’organisme qualifica de «puntual» la situació i apunta que «s’hauria d’haver evitat mitjançant els controls habituals de la central», però que «no presenta evidències d’un problema de cultura de seguretat generalitzat a la planta». En concret, un dels dos canals de pressió del generador de vapor estava «inoperable» durant la prova mensual de vigilància de la instrumentació del panell de parada remota.

La prova es va fer el 12 d’agost i una inspecció posterior va identificar que l’anomalia estava present des del 19 de juny, superant el marge temporal de les especificacions tècniques de funcionament i havent de comunicar-la al CSN. En la prova de vigilància del mes de juliol no es va detectar la incidència. El transmissor de pressió del canal no estava alineat correctament i ja s’ha recuperat l’operativitat del canal de pressió.

El panell de parada remota és un quadre de control alternatiu que permet aturar la central nuclear si no es pogués fer des de la sala de control principal. Compta amb dos canals, el del tren ‘A’, que ha registrat aquesta incidència, i el del tren ‘B’, que s’ha mantingut operable. Amb tot, el titular de Vandellòs II va apuntar que la situació no va tenir impacte en la seguretat de les persones i el medi ambient i que la central nuclear va operar amb normalitat, al 100% de potència.

ACN

 

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant competeix aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a Espanya, ha llançat una nova edició del Movimiento Banderas Verdes, una iniciativa que té com objectiu guardonar l’esforç d’establiments hostalers de la zona d’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per a la transició verda.

  • Banderas Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i al propi consistori pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic
  • Un total de 69 restaurants, bars i quiosquets del municipi s’han sumat a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.
  • Pals i Tossa de Mar van resultar guanyadores de l’última edició i competiran per revalidar el reconeixement juntament amb la resta de municipis participants

Aquesta edició compta amb la participació de 23 municipis de Catalunya, als quals s’han unit l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i 69 establiments hostalers del municipi. Junts, tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar el sector hostaler per a llevar-li la bandera a Pals i Tossa de Mar, guanyadors de l’última edició.

Aquesta iniciativa es va presentar el divendres 16 de juliol a Mataró.

Banderas Verdes, un moviment per a la recuperació verda

Banderas Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria en un moment marcat per la necessitat d’una transició verda. De fet, en l’àmbit estatal, aquesta campanya es desenvolupa a 129 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de 14.000 establiments hostalers.

Almuñécar, Marbella, Pals, Tossa de Mar, Benidorm, Dénia, Palma i San Javier van resultar guanyadors de l’última edició i competiran per revalidar el reconeixement. A l’última edició, Banderas Verdes va aconseguir elevar la recollida d’envasos de vidre fins a  les 48.226 tones, un 11,2% més que a l’exercici anterior. A més, gràcies al reciclatge d’aquesta quantitat, es va aconseguir evitar l’emissió de 24.514 tones de CO2, equivalent a retirar 11.446 cotxes de la circulació durant un any.

La competició per la Bandera Verda

Banderas Verdes té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d’economia circular.

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers participants la separació d’envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i lliurarà als hostalers, de manera gratuïta, galledes per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l’entitat recorrerà els establiments hostalers per informar de la campanya i fomentar la participació. A més, farà un control diari dels volums d’ompliment per adaptar les rutes de recollida si és necessari.

En relació amb els ajuntaments, Ecovidrio ha establert un sistema de puntuació específic per distingir amb la Bandera Verda als compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com:

  • L’augment del volum de recollida selectiva d’envasos de vidre respecte l’any anterior.
  • El percentatge d’hostaleria local participant i la seva col·laboració per aconseguir els objectius.
  • El compromís adquirit pels consistoris locals per fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

D’altra banda, els municipis que aconsegueixin incrementar els seus ràtios de recollida d’envasos de vidre, encara que no siguin els que més hagin augmentat la seva xifra, rebran un reconeixement singular per part d’Ecovidrio per l’esforç fet i per millorar la conscienciació a la seva localitat.

El reciclatge d’envasos de vidre a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’any 2020, els ciutadans i ciutadanes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant van reciclar fins a 171 tones de residus d’envasos de vidre, que suposen 25,9 kg/habitant. Amb més de 81 contenidors, a la regió ja hi ha un iglú per cada 82 habitants.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus i d’envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i el començament de les seves operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclat que garanteix un servei complet i al que tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació amb el punt verd, el sistema de reciclat.

La labor d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclat d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

Les últimes dues dècades, el sistema d’Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclat passant d’un 31,3% l’any 2000 al 76,8% el 2018, segons les últimes dades oficials del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITERD).

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible i fomentar la transició cap a una economia circular contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que secunda el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i Consum responsables i (13) Acció per al clima.

Redacció

 

La central nuclear Vandellòs II notifica una fallada d’un canal de pressió del generador de vapor

La central nuclear Vandellòs II des de la platja de l’Almadrava. Foto. ACN

La central nuclear Vandellòs II ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que un dels dos canals de pressió del generador de vapor estava «inoperable» durant la prova mensual de vigilància de la instrumentació del panell de parada remota. La prova es va fer el 12 d’agost i una inspecció posterior va identificar que l’anomalia estava present des del 19 de juny, superant el marge temporal de les especificacions tècniques de funcionament i havent de comunicar-la al CSN. En la prova de vigilància del mes de juliol no es va detectar la incidència. El transmissor de pressió del canal no estava alineat correctament i ja s’ha recuperat l’operativitat del canal de pressió.

El panell de parada remota és un quadre de control alternatiu que permet aturar la central nuclear si no es pogués fer des de la sala de control principal. Compta amb dos canals, el del tren ‘A’, que ha registrat aquesta incidència, i el del tren ‘B’, que s’ha mantingut operable.

El titular de Vandellòs II apunta que la intendència no ha tingut impacte amb la seguretat de les persones i el medi ambient i que la central nuclear ha operat amb normalitat, al 100% de potència.

ACN