TARRAGONA 21

Una obra de teatre sensibilitza més de 400 alumnes de l’Institut Joan Guinjoan sobre de les addiccions a les xarxes socials

L’obra és una aposta del Pla Local de Joventut en prevenció en salut

L’obra és una aposta del Pla Local de Joventut en prevenció en salut

Més de 400 alumnes de l’Institut Joan Guinjoan han assistit aquest matí al Teatre Auditori Casal Riudomenc a la representació de l’obra «Enxarxats» del grup Teatreacció. La iniciativa és una activitat recollida al Pla Local de Joventut de l’Ajuntament de Riudoms en l’àmbit de prevenció en salut i, concretament en aquest cas, per a la sensibilització sobre l’ús de les xarxes socials.

Al Casal Riudomenc s’hi han desplaçat tots els alumnes de 1r a 4t d’ESO de l’Institut de Riudoms, acompanyats dels seus professors. L’activitat organitzada per la regidoria de Joventut, en col·laboració amb els docents del centre, té coma objectiu informar els adolescents riudomencs, d’una manera lúdica i visual, dels perills de l’abús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Actualment, explica Maria Cros, regidora de Joventut, «com que molts adolescents tenen accés a les xarxes socials cada cop més aviat, és preferible donar informació i prevenir-ne el mal ús que de prohibir-ne l’accés de manera rotunda, i per això apostem per oferir-los aquesta obra, per convidar-los a reflexionar sobre el tema i les seves conseqüències».

Teatracció és una ONG de caràcter cultural i sense ànim de lucre que està constituïda per professionals vinculats als àmbits del teatre i l’educació. Està especialitzada en el teatre d’intervenció social i realitzen representacions teatrals per conscienciar els adolescents en temes com la sexualitat, les drogues, l’assetjament escolar o la violència de gènere. La regidoria de Joventut treballa conjuntament amb l’Institut Joan Guinjoan diversos temes de manera transversal. En aquest cas, l’objectiu era tractar els temes de salut i apropar el teatre i la cultura als joves.

El primer cap de setmana de la Ruta Tapes Gaudí de Riudoms serveix més de 4.000 consumicions

Els 10 establiments participants esperen superar aquesta xifra aquest cap de setmana

Els 10 establiments participants esperen superar aquesta xifra aquest cap de setmana

El primer cap de setmana de la vuitena edició de la Ruta de Tapes Gaudí ha servit més de 4000consumicions: tapa més beguda per 2,5 euros. Els 10 establiments participants han sumatconcretament 4.404 tapes servides, una xifra similar a la de l’any passat. La ruta que se celebradurant dos caps de setmana consecutius, continua del dia 22 al 24 de març. Els bars i restaurantsde Riudoms esperen superar aquesta xifra en aquesta segona etapa de la ruta.

Els 10 establiments participants són: Mar i Terra (Sake Sushi), Timbal de Porc (Atura’t), Daus dePollastre (Bar Pepe 2), Barca Marinera (Katacrep), Calçotada en tapa (K l’Eva), Estivi-23 anys dededicació (Pizzeria Caprici), Trenka-these (Braseria Sant Antoni), The Co&Do (La Confiteria), DelDelta a Riudoms (Bar Casal) i Pernil escarxofat (Cafeteria D’acord).

Tres maneres d’aconseguir premis

Els participants a la ruta de tapes que tastin totes les tapes i dipositin la butlleta segellada per totsels establiments podran al Premi Estrella. Aquest premi, valorat en 200 euros, es sortejarà entreels participants més fidels de la ruta, ja que hauran de passar pels 10 establiments i tastar totesles tapes del recorregut gastronòmic riudomenc.

Ells també seran el que tindran opció a votar lamillor tapa de la ruta.La segona forma d’accedir a guanyar premis és participar a través de les xarxes socials de la Rutade Tapes. Per participar cal seguir els perfils @rutatapesgaudi de Facebook i d’Instagram ipublicar-hi fotografies amb el hashtag #tapesgaudi2019. Les persones participants en aquestamodalitat entraran en el sorteig d’un val per valor de 30 euros per gastar a qualsevol establimentde la ruta. Finalment, també es sortejaran 10 vals de 30 euros (un per cada establiment de la ruta) entreaquelles persones que emplenin el tiquet que rebran cada cop que consumeixin una tapa, indicantles seves dades de contacte, i dipositant-la a la urna del local

Riudoms celebra un Consell Infantil reunit en ple municipal i aprova 8 propostes per millorar el poble

Uns 80 alumnes de 3r curs de primària de les escoles Beat Bonaventura i Cavaller Arnau porten al ple les seves idees

Uns 80 alumnes de 3r curs de primària de les escoles Beat Bonaventura i Cavaller Arnau porten al ple les seves idees

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Riudoms ha «transferit» la competència de prendre decisionsals alumnes de 3r curs de primària, d’entre 8 i 9 anys, de les dues escoles del municipi. Els alumnes representants de les Escoles Beat Bonaventura Gran i Cavaller Arnau, sis per cadacentre educatiu i actuant com a regidors, han defensat 12 propostes i idees per millorar el poble,en una sessió presidida per l’alcalde Sergi Pedret Llauradó.En total s’han aprovat 8 propostes sobre temes molt diversos que afecten a la via pública, a laneteja urbana, l’entorn natural i als espais i activitats de lleure.

La proposta que ha rebut méssuports ha estat l’organització d’activitats similars a les del «Parc de Nadal» durant tot l’any, amb13 vots a favor i cap en contra. També s’han aprovat propostes com la millora del servei de neteja,la construcció de pipicans, posar més fonts públiques (una d’elles a la plaça de La Palmera),augmentar l’amplada de les voreres, posar més llum als carrers i renovar la pista d’skate.

Algunes propostes no han superat la votació al ple infantil. La proposta de fer una piscina coberta,que ha estat desestimada per l’elevat cost que suposaria, no ha obtingut el mínim de vots perprosperar. En aquests mateix sentit, tampoc no han rebut prou suports les dues propostes més: lacol·locació de tobogans fixos a la piscina, l’augment del nombre de treballadors municipals i tenirparcs lliures de sorra i pedres.

El Consell Infantil és una iniciativa impulsada per la regidoria d’Ensenyament en col·laboració ambels equips docents de les dues escoles de Riudoms que s’emmarcarà en el Pla educatiuMunicipal. Els nens i nenes de 3r de primària han participat en diferents activitats per conèixer elseu poble i el funcionament de l’ajuntament i, d’entre d’altres, han participat en la recerca, definició i descripció de propostes per millorar aspectes que els infants han cregut que sónimportants per aconseguir un poble millor.

L’alcalde, Sergi Pedret Llauradó, s’ha compromès a tirar endavant les diferents propostesaprovades sempre que siguin tècnicament i econòmicament viables. El màxim responsablemunicipal també ha contestat les preguntes dels infants en el torn de Precs i Peguntes sobre elfuncionament del Ple i de l’ajuntament i sobre algunes de les obres que està realitzant actualmentel consistori.

Més de 1.200 joves visitaran Riudoms per participar a la trobada d’esplais de la Fundació Pere Tarrés

Els joves acamparan a la zona esportiva i visitaran diversos espais d’interès de Riudoms

Els joves acamparan a la zona esportiva i visitaran diversos espais d’interès de Riudoms

Més de 1.200 adolescents i joves es reuniran el cap de setmana del 16 i 17 de març a Riudoms enel marc de la TrocaJove, la trobada anual d’adolescents i joves del Moviment de Centres d’EsplaiCristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. Durant aquests dos dies, nois i noiesd’entre 15 i 18 anys, acompanyats dels monitors i monitores dels seus esplais compartiranexperiències, establiran nous lligams i crearan espais de convivència en un entorn festiu, lúdic iformatiu.L’objectiu de la trobada és oferir una activitat centrada en els adolescents i joves dels centresd’esplai, proporcionant-los un espai de formació i creixement, vinculat a la transmissió de valorscívics i al compromís social.

És un espai d’intercanvi de coneixements, relacions i activitats ambaltres joves de diferents centres d’esplai, molts dels quals acabaran formant part dels equips demonitors.L’acte d’inauguració de la trobada es farà dissabte, 16 de març, a les 13.30 hores al Col·legi BeatBonaventura Gran de Riudoms i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Riudoms, SergiPedret; del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; de la 3a tinentd’alcalde i Regidora de Cultura i Casal Riudomenc, d’Ensenyament, Política Lingüística, Joventut,Lleure i Informació Municipal, Maria Cros Torrents; i del president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), Xavi Nus.

Xarxes Socials i gestió del temps

Sota el lema “Tic-tac,TU!”, la trobada girarà al voltant del la gestió del temps. És per això quedurant tota la tarda de dissabte es podrà assistir a diverses xerrades que enfocaran el tema desde diverses àmbits com les xarxes socials, la necessitat de voler-ho tot de manera immediata, eltemps que dediquen a altres persones, a nosaltres mateixos i fins i tot al nostre planeta, etc.

Abans, al llarg del matí i després de la benvinguda i acollida dels participants, es prepararandiversos jocs i activitats per tal que els joves es vagin coneixent. I per acabar la primera jornada,després de sopar, serà l’hora del concert. Per diumenge, hi ha preparades diverses activitatsdurant tot el matí, que permetran que els joves acabin de gaudir d’un cap de setmana diferent. Latrobada s’acabarà amb un dinar de germanor amb tots els participants. La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través delMoviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, 199 centres d’esplai a Catalunya i Mallorcaacollint prop de 22.500 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns4.300 monitors i monitores.Riudoms, 13 de març de 2019

JUDICI 1-O: El fiscal demana investigar el responsable de Difusió, el riudomenc Jaume Mestre, per fals testimoni

Imatge del responsable de Difusió de la Generalitat, Jaume Mestre, al Tribunal Suprem. Foto: Senyal de TV del Tribunal Suprem

“No ho sé, no ho recordo”. El fiscal Jaime Moreno ha demanat investigar el responsable de Difusió de la Generalitat, el riudomenc Jaume Mestre, perquè creu que durant la seva declaració al Suprem ha comès delicte de fals testimoni.

Durant la sessió d’aquest dimecres, fins i tot el president del tribunal, Manuel Marchena, ha avisat Mestre que el delicte no només es comet si es menteix sinó també si es donen respostes inexactes, evasives o que silenciïn dades.

Marchena, però, ha dit que encara no es pot valorar si ha mentit ja que caldrà contrastar-ho amb altres fonts de prova i que, en tot cas, es fixarà en la sentència. Mestre, que era el responsable de difusió i campanyes publicitàries, ha dit que ell no va encarregar res de l’anunci de les vies, que no es va reunir amb la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, per encarregar-li que emetés els anuncis. Segons el fiscal, Llorach va reconèixer en instrucció haver-se reunit amb Mestre.

Pagar visitants internacionals

D’altra banda, l’exsecretari general del Diplocat, Albert Royo, ha reconegut que des de l’organisme (que té entre 85-90% de participació de la Generalitat) es van pagar 40.591 euros per hotels i vols per un programa de “visitants internacionals” que va estar a Catalunya entre el 29 de setembre i el 2 d’octubre.

Ha negat, però, que vinguessin en missió electoral. “Va ser un programa de visites internacionals, no d’observació electoral”, ha manifestat Royo, que diu que d’aquests programes en feien quasi tots els mesos i que aquest en concret es va organitzar a petició de diversos diputats estrangers. “No vam organitzar cap referèndum ni hi estàvem implicats”, ha remarcat Royo, que ha desvinculat Diplocat de la Generalitat.

També ha dit que van complir “escrupolosament” amb la intervenció del Ministeri d’Hisenda i que no es van fer pagaments al marge. De fet, ha dit que alguns projectes es van seguir pagant amb el 155 vigent.

ACN

Comença la 8a edició de la Ruta Tapes Gaudí de Riudoms

Participen 10 establiments amb noves tapes i creacions

Participen 10 establiments amb noves tapes i creacions

Aquest cap de setmana arrenca la vuitena edició de la Ruta de Tapes Gaudí amb la participació dedeu bars i restaurants de Riudoms. Durant dos caps de setmana consecutius, s’oferiran propostesgastronòmiques innovadores acompanyades d’una beguda. Les creacions dels restauradorsriudomencs es serviran al preu de 2,5 euros amb beguda inclosa.

Els 10 establiments participants oferiran tapes del dia 15 al 17 de març, i també del dia 22 al 24.Les noves tapes d’enguany són: Mai i Terra (Sake Sushi), Timbal de Porc (Atura’t), Daus dePollastre (Bar Pepe 2), Barca Marinera (Katacrep), Calçotada e tapa (K l’Eva), Estivi-23 anys dededicació (Pizzeria Caprici), Trenka-these (Braseria Sant Antoni), The Co&Do (La Confiteria), DelDelta a Riudoms (Bar Casal) i Pernil escarxofat (Cafeteria D’acord).

Tres maneres d’aconseguir premisEls participants a la ruta de tapes que tastin totes les tapes i dipositin la butlleta segellada per totsels establiments podran al Premi Estrella. Aquest premi, valorat en 200 euros, es sortejarà entreels participants més fidels de la ruta, ja que hauran de passar pels 10 establiments i tastar totesles tapes del recorregut gastronòmic riudomenc. Ells també seran el que tindran opció a votar lamillor tapa de la ruta.La segona forma d’accedir a guanyar premis és participar a través de les xarxes socials de la Rutade Tapes.

Per participar cal seguir els perfils @rutatapesgaudi de Facebook i d’Instagram ipublicar-hi fotografies amb el hashtag #tapesgaudi2019. Les persones participants en aquestamodalitat entraran en el sorteig d’un val per valor de 30 euros per gastar a qualsevol establimentde la ruta. Finalment, també es sortejaran 11 vals de 30 euros (un per cada establiment de la ruta) entreaquelles persones que emplenin el tiquet que rebran cada cop que consumeixin una tapa, indicantles seves dades de contacte, i dipositant-la a la urna del local.

Desmantellen un clan familiar de narcotraficants establert a Reus i Riudoms

Imatge de la droga, els diners i altres efectes intervinguts al clan de narcotraficants. Foto: Policia Nacional

La policia espanyola ha desmantellat a Reus i Riudoms (Baix Camp) una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Segons informa el cos, s’han detingut dotze persones, entre elles quatre germans d’una mateixa família establerta a la capital del Baix Camp, a qui es considera els màxims responsables del grup.

Sis dels arrestats han ingressat a presó. Els líders de l’organització havien adoptat “sofisticades” mesures d’autoprotecció per dificultar la investigació de la policia. En els diferents registres els agents van intervenir diverses quantitats d’haixix, marihuana i cocaïna, a més d’una pistola elèctrica, diners en efectiu, material electrònic i estris per a la preparació de la droga.

Segons la policia espanyola, els quatre germans no feien cap tipus d’activitat delictiva als seus domicilis perquè no poguessin ser mai objecte d’investigació. La resta de membres de l’organització desconeixia on vivien i la venda de droga als petits consumidors es canalitzava a través d’altres immobles.

En els registres els agents van intervenir 50 quilos d’haixix, 450 grams de cocaïna, dos quilos i mig de substància per al tall, sis quilos de cabdells de marihuana, més de 10.000 euros en efectiu, una pistola simulada, una pistola elèctrica -taser-, esprai de pebre, un ordinador portàtil, cinc tauletes tàctils, més de 40 telèfons mòbils, bàscules de precisió i diversos estris per a la preparació i disposició de les drogues.

L’operatiu va comptar amb la participació de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) de València ateses les mesures de seguretat dels habitatges, la previsió d’un gran nombre de detinguts i la resistència activa que van presentar en el moment de l’arrest. Els detinguts -onze marroquins i un espanyol- van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Reus com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública i de pertinença a organització criminal. El jutge va decretar l’ingrés a presó de sis persones, considerades les principals implicades.

Les dones provocaran aquest 8M la segona gran aturada: un repàs als actes del territori

Imatge de la manifestació que l’any passat va desbordar els carrers de Traragona el 8M. Foto: Jordi Siré

Després de l’espectacular impuls en defensa de la dona que es va viure el 8-M arreu d’Espanya, hi ha hagut un gir notable que implica directament el món de la política, del municipalisme i de les entitats. El paradigma feminista ha entrat per la porta gran i després d’anys de lliuta diària, ha esclatat de manera massiva i es planteja ja com un fenomen social al qual la mateixa societat i les autoritats li han de donar una resposta.

Milers de persones es reunien l’any passat en una esclatat manifestació celebrada a Tarragona convocats per la Plataforma 8M del Camp, i milions arreu de l’Estat. La vaga va ser internacional, però la península va marcar territori. El degoteig de notícies que abunden en els crims contra la dona, els estereotips masclistes que es verifiquen en actes com els de la Manada i la sentència judicial posterior han sensibilitzat la població de manera que és un mirall dels moviments socials a Europa. Un nou fenomen social, després del 15-M i del procés independentista, s’ha instal·lat a l’imaginari col·lectiu a Catalunya.

Avui és jornada de la vaga de 24 hores convocada pels col·letius feministes arreu de l’Estat i de dues hores per als sindicats majoritaris, UGT, CCOO i USO, tot i que la faran de 24 hores en determinats sectors. Els ajuntaments s’han sumat decretant serveis mínims.

A casa nostra, només en la jornada d’avui i sense comptar amb els actes que ja s’han celebrat o tindran lloc els propers dies o setmanes, el calendari més destacat és el que reproduïm a continuació. Destaca poderosament la implicació mostrada per l’Ajuntament d’Altafulla.

Tarragona

11:00h Concentració a l’Estàtua dels Despullats (Rambla Nova)
11:15h Manifestació conjunta fins els Jutjats de Tarragona (Rambla President Lluís Companys, 10)
Al finalitzar es llegirà el manifest conjunt.
Organitzen els sindicats CCOO i UGT.

Durant bona part del mes de març, a Tarragona se celebra un reguitzell d’activitats. Consulteu-les en aquest enllaç.

Altafulla se suma a la vaga

Després que el Ple de l’Ajuntament d’Altafulla s’afegís a la vaga feminista del 8 de Març, el personal municipal, d’acord amb el comitè d’empresa, farà una aturada de dues hores per torn amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb l’objectiu de reivindicar les grans xacres que han de suportar les dones com la precarietat laboral, la bretxa salarial, la violència masclista i la manca de coresponsabilitat en les tasques de cures.

Així es garantirà l’obertura de l’Ajuntament i el funcionament del personal de Brigada i les llars d’infants municipals Francesc Blanch i Hort de Pau. Per al coneixement de les famílies, les escoles bressol d’Altafulla faran una aturada de 15 a 17h sense serveis mínims. En l’àmbit de l’Educació Infantil i Primària, els centres públics de les escoles La Portalada i El Roquissar, tindran com a mínim, una persona de l’equip directiu per centre, i un docent per cada sis aules en l’ensenyament infantil i primària, de 3 a 12 anys; per garantir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries, un terç del personal, que és el que estableix la Generalitat de Catalunya.

A les 17:30h, a l’Era del Museu es llegirà el manifest, i tot seguit, tindrà lloc la representació de la performance “FQ-M8. Freqüència Quotidiana 8 de Març”, que anirà a càrrec del grup de teatre +A Prop. En acabar, l’Ajuntament d’Altafulla posarà a disposició de la ciutadania un autobús per participar a la Manifestació Unitària del Moviment Feminista, convocada a Tarragona sota el lema “Juntes som més fortes! Cap pas enrere!”.

L’alcaldessa de Cambris, presentant els actes

Cambrils: 11 activitats

Onze activitats celebra Cambrils al voltat del Dia Internacional de la Dona durant setmanes. Avui, l’acte institucional es durà a terme a les 11:30 hores a la plaça de l’Ajuntament i consistirà en la lectura d’un manifest a favor dels drets de les dones, que estarà acompanyat d’una actuació musical i performance a càrrec de la cantant i pintora Cambrilenca Bali Cejas.

Novament, aquest acte té un pes social molt important, ja que s’emmarca en la segona vaga feminista mundial, que reivindica la urgència d’establir mundialment polítiques públiques i recursos específics per eradicar les desigualtats de gènere i, en conseqüència, totes les formes de violència que pateixen les dones només pel fet de ser-ho.

Constantí

El divendres 8 de març tindrà lloc l’acte central de la Setmana de la Dona amb la tradicional Lectura del Manifest, a càrrec de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí. Serà a partir de les 12 del migdia i com és habitual tindrà lloc al davant de l’Ajuntament.

Tal i com ja s’ha fet aquests anys anteriors, un dels actes principals d’aquesta Setmana de la Dona arribarà el diumenge 17 de març amb un acte de reconeixement i homenatge a totes les dones constantinenques que aquest any 2019 celebren el seu 80è aniversari, que tindrà lloc al Pavelló Poliesportiu.

Creixell: Setmana de la Dona

Creixell celebra un any més la Setmana de la Dona, amb activitats durant tota la setmana. Pel que fa a la jornada d’aquest divendres, els actes programats són aquests:

12:00h Davant de l’Ajuntament lectura del Manifest Oficial del Dia Internacional de la Dona.

19:00h a la Casa de Cultura “Cal Cabaler” Inauguració de l’exposició “WOMAN IN POP”, Pinzellades de Poètica Femenina, de l’artista Ester Sentís.

El Morell

Aquest dijous 7 de març es llegia, a les 18.30 hores i davant de l’Ajuntament del Morell, un manifest per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Així mateix, dissabte 16 de març, a les 11 hores i a l’antiga estació de tren, es pintarà un mural feminista.

La Canonja organitza un concert coral

La Canonja

La Canonja té previst organitzar un concert coral aquest 8-M. Serà a les 18 hores al Centre Cívic, sota el títol ‘Dones que canten per a tu’, i per part del Cor Al·leluia.

La Pobla de Mafumet

La Pobla viatjarà, el mateix divendres a les 18 hores, fins a Barcelona per acudir al Teatre Borràs. L’objectiu d’aquesta excursió és acudir a la representació teatral de l’obra “Pel davant i pel darrera”, una comèdia versionada per Paco Mir, que compta sobre l’escenari amb artistes com Lloll Bertran, Agnès Busquets, Jordi Díaz o Carme Pla, entre d’altres.

Mont-roig del Camp

La regidoria de Cultura organitza la lectura del manifest institucional a les 12 hores.

Prades

Prades trasllada els actes al dissabte, 9 de març. L’alcaldessa i coordinadora de l’Institut Català de la Dona a Tarragona, Lídia Bargas, farà una conferència titulada ‘El paper de la dona al llarg del temps’. Serà a les 18:30 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Reus: dues manifestacions, també

Igual que a Tarragona, dues convocatòries viurà la ciutat de Reus, totes dues al mati. A les nou ho farà a la plaça de la Pastoreta i a les dotze, el punt serà la plaça del Mercadal. Com en el cas de Tarragona, l’Ajuntament ha decretat servis mínims.

Acte celebrat l’any passat a Riudoms

Riudoms

Les presidentes de les entitats de Riudoms i les directores dels centres educatius del municipi tornaran a ser les protagonistes de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona que organitza l’ajuntament de Riudoms. El format d’aquest acte es va estrenar l’any passat en què les regidores del l’ajuntament van llegir un manifest al Saló de Plens i, posteriorment, una vintena de responsables d’associacions, entitats i escoles de Riudoms van llegir textos de tres escriptores i activistes en favor dels drets de les dones.

Enguany, es llegiran fragments de tres dones elegides pel seu compromís amb la lluita en favor dels drets de les dones i de les quals enguany se’n commemora el naixement. Es tracta de Gabriela Mistral, escriptora xilena, nascuda fa 130 anys (1889-1957) i Premi Nobel l’any 1945; de Simone Weil, lluitadora obrera, activista i filòsofa francesa d’origen jueu, nascuda el 1909 i morta el 1943; i Clementina Arderiu, escriptora i poeta catalana, nascuda fa 130 anys (1889-1976).

L’acte se celebrarà el proper dia 8 de març a les 5 de la tarda a la Sala Multiús del Casal Riudomenc, al carrer Sant Jaume, número 2, i està obert a tot el públic.

Roda de Berà

Roda de Berà celebrarà a les 12h davant l’edifici consistorial la lectura del manifesta del Dia internacional de la dona. Al migdia s’organitzarà un dinar, que inclourà ball. Aquest dijous es preveia la projecció d’una pel·lícula (‘Figuras ocultas’) a ‘hotel d’entitats. Finalment, del 20 de març al 3 d’abril es farà un curs d’intel·ligència emocional.

Salomó
La compositora Olga Pes actuarà aquest divendres 8 de març, dia Internacional de les Dones, a Salomó. Portarà els seus darrers treballs ‘Candy’ i ‘The equation’ al Domo Geodèsic de Mas Romaní. Ho farà guitarra en mà i amb Fer García-Ramos a la bateria.

Salou

Aquest dijous dia 7 de març, l’entitat de gimnàstica rítmica Salou Club Esportiu era l’encarregada enguany de llegir el manifest del Dia Internacional de les Dones. Tot seguit, es dugué a terme la conferència “Victòria dels Àngels, més enllà d’una veu”, a càrrec de Carme Domingo, llicenciada en Filosofia i professora de música; amb la col·laboració del Grup de Dones de Salou i l’Antena del Coneixement de la URV.

L’alcalde Pere Granados ha destacat que “un any més, l’Ajuntament de Salou se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones, oferint un gran ventall d’activitats adreçades a elles, i recordant la lluita constant per la igualtat”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, explicava que “un cop més ens sumem a la celebració dels actes en motiu del Dia Internacional de les Dones. Com Ajuntament creiem fermament en què les polítiques d’igualtat són l’instrument més efectiu de lluita per la defensa dels drets de les dones, així com per evitar les desigualtats entre dones i homes”

Els diumenges 10 i 24 de març, el SIAD organitza per cinquena vegada la realització de dos tallers d’autodefensa personal femenina a la Sala Jardí del Pavelló Municipal d’Esports. La durada de l’activitat, totalment gratuïta per a les participants serà de les 9:45h i fins a les 13:45h; i cada taller podrà comptar amb un màxim de 30 dones. Les inscripcions es podran fer presencialment a l’Espai Mas de dilluns a divendres -dimecres tancat- en horari de 10h a 13h, per telèfon al 977 30 92 06 i per correu a siadones@salou.cat.

Torredembarra: Serveis mínims

L’Ajuntament de Torredembarra també ha decretat serveis mínims. Els actes previstos per aquest divendres són aquests:

De 10 a 11.15 h, l’Spa i Salut (Centre Nidra – c. Baix de Sant Pere, 18): loga, a càrrec de Tere Capdevila.

A les 12 h, al Pati del Castell: Lectura del Manifest a càrrec de les autoritats locals.

A les 19 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar (pg.de Miramar.185), Concert de Piano, a càrrec d’Andrea Krzemnicki. Organitza: Grup de Dones de Torredembarra.

Cartell dels actes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, les regidories de Cultura, Esports i Joventut de Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Campus Extens de la URV del municipi, l’entitat local Les Violetes i els mitjans de comunicació locals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs) s’han coordinat per organitzar un programa d’actes que començarà el proper dilluns 4 de març i finalitzarà el divendres 22 de març.

El divendres 8 de març, a les 18 h, a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant i el divendres 22 de març, a les 18 h també, però a la Biblioteca de Vandellòs, Silvia Palazón oferirà una sessió de conta contes titulada «La princesa i el pirata».

Vila-seca: Manifestació

A Vila-seca, el divendres 8 de març s’ha convocat la Manifestació per la Vaga Feminista del 8M, sota el lema “Ens aturem per canviar-ho tot!”, que sortirà a les 12.00 h des del Mercat Municipal i acabarà a la plaça de l’Església. En arribar, es farà la lectura dels manifestos i hi haurà amenització musical. A les 2 de la tarda, tindrà lloc el dinar del Dia Internacional de les Dones al Restaurant Porto Alegre.

Parlament de Catalunya

El Parlament ha fet aquesta tarda de dijous una declaració institucional amb què dona suport a les treballadores que se sumin a la vaga de demà i als actes, les manifestacions i les aturades que es convoquin amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La declaració, signada per tots els grups, l’ha llegida al Ple el secretari segon, David Pérez.

Generalitat de Catalunya

El Govern se suma a les protestes i dimecres va celebrar un acte institucional, presidit per la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

Entitats i empreses socials:

URV

A la Universitat Rovira i Virgili, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut organitza diverses activitats des del migdia i fins la tarda, des d’un taller per dissenyar bosses i fer pancartes a les 12h, un dinar i l’anada conjunta cap a la manifestació feminista a les 18:30h a la plaça Imperial Tàrraco.

Càritas

Càritas diocesana de Tarragona insta als poders públics a desenvolupar polítiques proactives per assegurar la igualtat efectiva, l’accés a tots els drets de ciutadania i la garantia d’una protecció i assistència adequades. Al mateix temps, fa una crida a la societat, al col·lectiu dels homes molt en particular i a la ciutadania en general, perquè promogui a tots nivells actituds i comportaments de respecte, dignitat i igualtat de les dones vers els homes.

“La violència masclista es manifesta de múltiples formes, que sovint es veuen “normalitzades” pels usos que sustenta la societat patriarcal. Tot i que la desigualtat ha guanyat visibilitat, no sempre en som conscients i reconeixem aquestes violències diàries suportades per les dones. L’ús arbitrari i normalitzat d’aquesta violència és la seva expressió més aberrant”, destaca Càrites.

Personal i usuaris dels serveis de l’Onada

L’Onada Serveis: decàleg de no discriminació

L’Onada Serveis, empresa que al Camp de Tarragona disposa de residències de la tercera edat, dins del seu “ferm compromís” en favor de la igualtat de tracte i la no aplicació de prejudicis i estereotips per raó de sexe, edat o raça i el foment de la integració i participació equilibrada de dones i homes en totes les seves àrees i nivells ha activat una sèrie de mesures encaminades a garantir la igualtat efectiva dins de l’organització i, també, en els processos de selecció que posa en marxa. Per a aconseguir-ho, l’organització ha elaborat un Decàleg de Principis i Criteris de No Discriminació que es pot descarregar íntegre des de la web de L’Onada Serveis.

Així, i segons el Decàleg, cal garantir, sempre i per a tota persona, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació durant qualsevol procés de selecció activat, és necessari emprar tècniques de selecció no discriminatòries i cal informar les empreses externes del protocol i els criteris de selecció no discriminatòria sempre que es contractin els seus serveis.

Els serveis mínims

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decretat els serveis mínims. Pel que fa al transport de viatgers urbà i interurbà, el servei de metro i bus a l’àrea metropolitana i els Ferrocarrils de la Generalitat serà del 50% en hores punta, des de les 6.30 h a les 9.30 h i des de les 17.00 h a les 20.00 h, i del 25% la resta del dia.

En el cas de Rodalies, els serveis seran del 33% durant tot el dia. Pel que fa a Ensenyament, hi haurà un docent per cada sis aules a primària i un per cada quatre a educació especial, mentre que als centres sanitaris s’atendrà amb normalitat al servei d’urgències i a la resta de serveis es farà amb el mateix funcionament que en un dia festiu.

A Ensenyament, a banda dels docents per cada aula també s’haurà de garantir una persona de l’equip directiu per centre de treball, i en el cas dels serveis de menjador, activitats extraescolars i llars d’infants els serveis mínims seran d’un terç de la plantilla.

Pel que fa a l’àmbit sanitari, les urgències, les unitats especials (cures intensives, vigilància intensiva, etc.) i les activitats quirúrgiques inajornables s’atendran amb normalitat, mentre que en la resta d’activitats els serveis seran els mateixos que en un festiu, i en cas que aquests siguin els habituals seran d’un 50% de la plantilla.

Als centres d’assistència extrahospitalària, on les urgències també s’atendran amb normalitat, la resta de serveis es prestaran amb un 25% de la plantilla. D’altra banda, l’atenció telefònica d’urgències i emergències mantindrà la plantilla en un 85%, mentre que per a la resta d’activitats no s’han fixat serveis mínims.

A la ràdio i televisió públiques els serveis mínims s’han fixat en l’emissió del 50% dels continguts habituals en la programació informativa, així com en l’emissió de la informació que sigui necessària en cas que hi hagi una emergència.

Documents:

El manifest del Dia Internacional de les Dones 2019.

Com negociar laboralment en condicions d’igualtat (document d’UGT).

Junts per Riudoms presenta les cinc primeres persones de la llista

Sergi Pedret incorpora 3 dones en els primers llocs de la candidatura

Sergi Pedret incorpora 3 dones en els primers llocs de la candidatura

Durant aquesta setmana, el projecte de Junts per Riudoms encapçalat per l’alcalde deRiudoms Sergi Pedret, ha presentat a través de les xarxes socials les 5 primerespersones la candidatura per a les eleccions municipals del 26 de maig. La llista novetat enel primer tram de la llista electoral ve donada per dos factors: per la presència majoritàriade dones i per la renovació, ja que es tracta de persones que es presenten per primer aunes eleccions municipals.

Sergi Pedret, alcalde i número u, ha explicat que l’equip de Junts per Riudoms que s’estàconstituint serà «ampli i transversal, ja que integra persones amb perfils diferents, unidesper un projecte de futur compartit per a Riudoms». La formació política vol presentar individualment tots els membres de la seva candidatura a través de les xarxes socialsperquè, afirma Pedret, «cada persona de la llista és important, ocupi el lloc que ocupi,perquè tothom pot sumar il·lusió, idees i experiència des del seu camp».

L’alcalde tambéha agraït «el pas que han fet les persones que s’incorporen a l’equip, i la implicació i elcompromís que han demostrat des del primer moment amb el poble i amb el projecte deJunts per Riudoms».Renovació i experiènciaEls primers llocs de la llista que s’han presentat combinen renovació i experiència. Lesnoves incorporacions a la llista són Núria Mas, Inma Parra i Judit Albesa. La número 2 dela llista és Núria Mas Folch, té 38 anys, és responsable administrativa i comptable, i una persona molt implicada i compromesa amb la cultura popular de Riudoms. La número 3de la candidatura és Inma Parra Hipólito, 43 anys, diplomada en Turisme i empresària.

És membre de la Junta del Club Pàdel i Tennis Riudoms. Durant 20 anys va ser jugadora icoordinadora de l’equip de Futbol Sala Femení de Riudoms i organitzadora de torneigsd’aquest esport a Riudoms. En quart lloc, es presenta la Judit Albesa Fontgivell, 53anys, llicenciada en Geografia i Història i mestra. És una persona molt implicada en elteixit associatiu de Riudoms i en les causes socials. És voluntària de la Parròquia de SantJaume, catequista i membre del Club de Lectura de la Biblioteca Municipal «Llibres, cafè iavellanes».L’experiència de la llista en gestió municipal l’aporten Sergi Pedret Llauradó i JordiDomingo, número 5 de la llista. Pedret és alcalde de l’Ajuntament de Riudoms i regidor deServeis Públics i de Governació.

Té 35 anys i en suma més de tres i mig d’experiènciadavant d’unes de les regidories clau d’aquest mandat municipal. És empresari del sectorcomercial de components hidràulics industrials, pare de dues filles, i una persona activaen el teixit associatiu de Riudoms i molt implicada en iniciatives socials. Actualment,també és diputat a la Diputació de Tarragona, on és responsable dels centres d’educacióespecial.

Jordi Domingo Ferré, prejubilat, 61 anys, és llicenciat en CiènciesEconòmiques i Empresarials. Ha estat directiu i màxim responsable econòmic d’unaempresa multinacional del sector de la petroquímica. És regidor d’Hisenda de l’Ajuntamentde Riudoms des del 2015 i soci del CERAP i del Club Deportiu Riudoms des de fa més de20 anys.Junts per Riudoms seguirà presentant individualment la llista de persones que configurenla candidatura a les eleccions municipals a través de les xarxes socials (facebook, twitter iinstagram) durant els pròxims dies

Riudoms es prepara per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Les directores dels centres educatius i les presidentes d’entitats tornaran a ser les protagonistes del Dia Internacional de la Dona

Les directores dels centres educatius i les presidentes d’entitats tornaran a ser les protagonistes del Dia Internacional de la Dona

Les presidentes de les entitats de Riudoms i les directores dels centres educatius del municipi tornaran a ser les protagonistes de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona que organitza l’ajuntament de Riudoms. El format d’aquest acte es va estrenar l’any passat en què les regidores del l’ajuntament van llegir un manifest al Saló de Plens i, posteriorment, una vintena de responsables d’associacions, entitats i escoles de Riudoms van llegir textos de tres escriptores i activistes en favor dels drets de les dones.

Enguany, es llegiran fragments de tres dones elegides pel seu compromís amb la lluita en favor dels drets de les dones i de les quals enguany se’n commemora el naixement. Es tracta de Gabriela Mistral, escriptora xilena, nascuda fa 130 anys (1889-1957) i Premi Nobel l’any 1945; de Simone Weil, lluitadora obrera, activista i filòsofa francesa d’origen jueu, nascuda el 1909 i morta el 1943; i Clementina Arderiu, escriptora i poeta catalana, nascuda fa 130 anys (1889-1976).

L’Acte es celebrarà el proper dia 8 de març a les 5 de la tarda a la Sala Multiús del Casal Riudomenc, al carrer Sant Jaume, número 2, i està obert a tot el públic. A continuació, a la mateixa sala, es podrà escoltar la conferència sobre «Carmen de Bizet, un amor apassionat» a càrrec de Núria Medrano, dins del programa d’Aules d’Extensió Universitària de la URV. Els actes per commemorar el 8 de març continuaran al vespre amb «Música i Lectures commemoratives» al l’Espai Jove de Riudoms, a les 23.30 hores, i amb la «Festa Lila», organitzada per Dones d’Aigua al Casal Popular La Calderera, a les 12 de la nit.

Més actes el cap de setmana

La commemoració del Dia Internacional de la Dona tindrà continuïtat durant el cap de setmana amb una edició especial de l’activitat «L’Hora del Conte» de la Biblioteca Municipal Antoni Gaudí de Riudoms, el dissabte a les 12 hores, i amb un «Mural-vermut» davant del Parc de Sant Antoni,

La CUP Riudoms fa una donació al municipi amb els diners percebuts durant la legislatura

La compra d’aquest material ha costat 3187,42 €

La compra d’aquest material ha costat 3187,42 €

Complint el compromís contret amb els ciutadans, aquest dilluns la CUP ha fet l’entrega simbòlica d’un regal a les oficines de l’Ajuntament de Riudoms. La formació donarà al municipi una vaixella de plàstic reutilitzable serigrafiada amb el lema «El millor residu és el que no es genera→ Riudoms, residu zero».

La vaixella reutilitzable està composta per un total de 1200 jocs de coberts: 600 plats fondos i 600 plats plans, amb les respectives caixes de transport, un lot de coberts biodegradables i un rentaplats portàtil per tal de rentar els estris ràpidament. Aquest material complementarà al que ja té l’Ajuntament de Riudoms (els gots reutilitzables de Festa Major) i permetrà fer de les celebracions populars uns espais amb el mínim impacte ambiental possible.

L’assemblea local va decidir fer aquesta inversió després d’un procés de deliberació intern, on es va valorar la idoneïtat de la proposta amb l’objectiu de reduir la utilització de materials de plàstic d’un sol ús que es generen en els àpats populars que organitzen les entitats del poble, com per exemple els sopars de Barris, el dinar solidari de la Lliga contra el càncer o la revetlla de Sant Joan, entre d’altres.

A l’hora de prendre la decisió s’ha tingut en compte el perjudici en forma de deixalles que aquests materials ocasionen, així com la directiva de la Unió Europea que a partir de l’any 2020 prohibirà la utilització de materials plàstics d’un sòl ús (obligant a substituir-los per materials biodegradables, amb un cost econòmic més elevat). L’ús de la vaixella reutilitzable ajudarà a reduir les despeses i l’impacte mediambiental en l’organització d’actes populars per part de les entitats del municipi ja que aquestes podran fer ús del material de forma gratuïta.

La compra d’aquest material ha costat 3187,42 € i s’ha finançat a partir de les donacions que els dos càrrecs electes, Pere Campíñez i Roser Torres, han fet a l’assemblea local durant la legislatura 2015-2019. Els regidors cupaires es van comprometre a donar la totalitat dels seus ingressos per representació institucional a l’assemblea local de la CUP per tal de finançar projectes d’aquesta tipologia.

De cara al futur, l’assemblea local no descarta repetir aquest tipus d’accions, fomentant alhora dinàmiques de participació popular per tal de generar projectes de caràcter social i transformador que beneficiïn al conjunt de ciutadans de Riudoms.

Deu veïns i veïnes de Riudoms protagonitzen una campanya de civisme

La campanya «Jo li ho recullo, i tu?» vol conscienciar els propietaris de gossos

La campanya «Jo li ho recullo, i tu?» vol conscienciar els propietaris de gossos

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Riudoms ha posat en marxa una campanya cívica per cridar l’atenció dels propietaris de gossos perquè recullin els excrements de les sevesmascotes a la via pública. Amb el lema «Jo li ho recullo, i tu?» l’Ajuntament espera reduir lapresència de deposicions canines en els carrers, places, espais infantils i parcs de gossos delpoble, apel·lant al civisme i a la responsabilitats dels veïns i veïnes que passegen gossos.

La campanya ha comptat amb la complicitat i la col·laboració de 10 propietaris de gossos deRiudoms que han prestat la seva imatge i la dels seus companys animals per configurar la imatgegràfica d’aquesta acció de comunicació municipal. Cadascun dels protagonistes ha participat enuna sessió fotogràfica en un dels seus espais preferits per passejar el gos. L’Alba i el Brownie;l’Álvaro amb el Roc i el Rock; l’Ana i la Neo; el Dídac i la Neu i el Gucci; l’Ester i el Milú; la Maria iel Milka; la Marina i la Neus amb la Lila; i la Rosa amb el Nero, es van convertir en models per unsinstants i ara són els protagonistes de la campanya i dels cartells i banderoles que pengen alcarrer.

L’Ajuntament ha penjat cartells en els espais del poble més freqüentats per passejar gossos: lazona de la plaça de la Palmera, l’avinguda Primer d’octubre, el carrer Baltasar de Toda i Tàpies i lazona coneguda com La Sort. També ha penjat pancartes als parcs per a gossos, a tocar de laBiblioteca Municipal i a La Sort.

La campanya també es difondrà a través dels canals decomunicació municipals.Obsequi per facilitar «la feina»L’Ajuntament ha enviat unes 600 cartes a tots els propietaris de gossos censats en el municipi perexplicar la campanya, la conveniència de mantenir una actitud cívica a l’hora de mantenir elscarrers nets i convidant-los a venir a buscar un porta-bosses de regal per facilitar el transport delsembolcalls per recollir els excrements. L’objectiu d’aquest obsequi, segons Xavier Gallego, regidor de Medi Ambient, és «facilitar la tasca de recollida i recordar la necessitat de complir amb lanormativa municipal».

No recollir les femtes del gos a la via pública o no dipositar-la en un contenidor d’escombraries potsuposar una sanció de fins a 750 euros, segons l’ordenança municipal de Civisme i ConvivènciaCiutadana. Però, segons Gallego, aquest no és l’objectiu de la campanya.

El que vol ferl’Ajuntament és sobretot «informar i conscienciar la minoria de propietaris de gossos que nocompleix suficientment amb els seus convilatans» per aconseguir uns carrers lliures dedefecacions i més nets i saludables.

El porta-bosses en forma d’os i de color verd, és un pràctic recipient per guardar les bosses deplàstic en un espai molt petit. El recipient porta un dispositiu que permet lligar-lo a la corretja delgos i evitar possibles oblits en el moment de treure el gos al carrer. Els propietaris que no tinguin el gos inclòs en el cens municipal poden presentar-se a l’Oficinad’Atenció al Ciutadà i també podran obtenir el porta-bosses si inscriuen la seva mascota. Lainscripció en el cens és obligatòria i gratuïta, excepte per als gossos de races consideradespotencialment perilloses que han de pagar la taxa corresponent.

Un grup de guies turístics oficials visita els orígens de Gaudí a Riudoms

La Casa Pairal d’Antoni Gaudí, el Mas de la Calderera i l’escultura a la plaça de l’església han estat els espais principals de la visita

La Casa Pairal d’Antoni Gaudí, el Mas de la Calderera i l’escultura a la plaça de l’església han estat els espais principals de la visita

Avui, hem rebut la visita d’un Club de Barcelona i altres municipis format per Guies Turístics Oficials de Catalunya. Aquest grup de professionals, que treballa fent guiatges a la Basílica de la Sagrada Família i en altres monuments de Catalunya, ha celebrat el Dia Internacional del Guia Turístic (ahir, 21 de febrer) fent una sortida per conèixer els orígens d’Antoni Gaudí.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Riudoms, Mireia Massó, i el regidor d’Urbanisme, Xavier Gallego, han acompanyat aquest grup de 15 guies per mostrar-los la Casa Pairal de Gaudí, el Mas de la Calderera i l’escultura de l’arquitecte a les escales de la plaça de l’Església. La visita ha permès que el Club de Guies conegui els orígens riudomencs de l’arquitecte i es familiaritzés amb l’entorn urbà i amb l’entorn natural que va influir i inspirar la seva obra.

La visita dels Guies, entre d’altres objectius, servirà per ampliar i completar els relats que aquests professionals facin sobre el fill il·lustre de Riudoms quan rebin grups de turistes que vulguin visitar les obres de Gaudí i els llocs emblemàtics de la seva trajectòria vital.

La CUP Riudoms proposa regular les ofertes de feina promocionades per tal d’evitar pràctiques discriminatòries

Les oportunitats per optar a un lloc de treball, segons l’Ajuntament de Riudoms, són discriminatòries entre homes i dones. Així ha quedat demostrat aquest migdia amb la publicació d’una oferta de feina pel sector de la neteja dirigida a dones d'entre 30 i 35 anys

Les oportunitats per optar a un lloc de treball, segons l’Ajuntament de Riudoms, són discriminatòries entre homes i dones. Així ha quedat demostrat aquest migdia amb la publicació d’una oferta de feina pel sector de la neteja dirigida a dones d’entre 30 i 35 anys

L’Ajuntament ha de fomentar polítiques i accions lliures d’estereotips sexistes, i alhora evitar pràctiques que alimenten les desigualtats a tots els nivells: polític, social, econòmic i cultural. La publicació relativa a una oferta de feina és il·legal segons l’Article 4.2.C. de la Llei dels Estatus dels Treballadors i demostra una vegada més que el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament és paper mullat i que des del govern municipal no es fa cap pas per respectar-lo:

  1. Al Pla d’Igualtat de Riudoms es fa referència en quins sectors treballen les dones al nostre poble com són el comerç, el treball administratiu, la neteja, el suport a la infermeria i l’ensenyament primari i infantil molt per sobre de la mitjana catalana. Identificant que les dones a Riudoms tenen menys accés alts càrrecs directius o a feines d’altres sectors. Per tant, aquesta oferta de feina afavoreix a la segregació discriminatòria dels llocs de treball.
  2. Té l’objectiu d’oferir eines i recursos per treballar la igualtat entre homes i dones i els mitjans de comunicació, concretament la televisió i internet. Aquesta oferta de feina és il·lícita i va en contra d’una imatge plural, igualitària i no discriminatoria envers les dones.
  3. Ha de fomentar la participació dels homes en les activitats socialment classificades exclusives per dones per tal de trencar el rol de gènere tradicional. Promocionant llocs de feina exclusius per dones no col·labora en aquest objectiu del propi Pla i és il·legal.
  4. És incoherent que l’objectiu sigui promoure el reconeixement de les bones pràctiques empresarials en l’àmbit d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones i oferir al mateix temps ofertes de feina excloents per edat i gènere.

Segons l’Article 4.n de la Llei 18/2000, de 29 de desembre. Regulació Publicitat Institucional, la publicitat institucional ha de promoure el respecte per la diversitat i amb aquesta oferta de feina s’està discriminant a un sector de la població per raons de gènere. Per tant, en un mateix anunci s’estan incomplint articles de les dues lleis esmentades.

De fet, no és la primera vegada que l’Ajuntament actua d’aquesta manera, ja que l’any 2018 l’Ajuntament ja va publicar dues ofertes de treballs discriminatòries segons homes i dones. Per això proposem a l’Ajuntament de Riudoms que tingui en compte el seu propi Pla d’Igualtat i que involucri esforços per millorar-lo. També creiem que és necessari un filtre per tal d’evitar publicacions discriminatòries, ofensives i/o inoportunes com aquesta, ja que a banda del caràcter sexista, l’oferta de feina publicada avui també discrimina per raó d’edat.

L’Ajuntament de Riudoms decreta serveis mínims per la convocatòria de vaga per al dia 21 de febrer

La intersindical CSC ha convocat vaga general des de les 00 hores del dijous 21 fins a les 23.59 hores

La intersindical CSC ha convocat vaga general des de les 00 hores del dijous 21 fins a les 23.59 hores

L’Ajuntament de Riudoms ha decretat serveis mínims arran de la convocatòria de vaga del proper21 de febrer. El decret municipal garanteix els serveis mínims en els serveis consideratsessencials per ala comunitat.Els serveis mínims garantiran el funcionament del servei de l’oficina d’atenció al ciutadà, de laguàrdia municipal, brigada municipal (emergències), neteja dels centres escolars i de la Llard’Infants. El funcionament de l’Escola de Música, la Llar d’Infants i el servei de menjador escolares garanteix amb només un terç del personal.

Riudoms ofereix espai de trobada, activitats, formació i suport als joves del poble

Això ha permès fer el rodatge d'aquest servei i comprovar el seu bon funcionament municipal per als més joves del municipi.

Això ha permès fer el rodatge d’aquest servei i comprovar el seu bon funcionament municipal per als més joves del municipi.

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Riudoms ha iniciat una campanya de divulgació delPla Local de Joventut per donar a conèixer les activitats i oportunitats que aquest programa té enmarxa per als joves de Riudoms. La campanya inclou xerrades per als pares i mares, trobades detot tipus amb els joves i el repartiment d’una carta i d’un fulletó informatiu als 1.600 veïns i veïnesde Riudoms d’11 a 30 anys. El Pla de Joventut està orientat a facilitar la realització del projecte de vida de les persones joves,donant-los eines i valors que contribueixin al progrés de la societat a través de la convivència, lacohesió social i la igualtat. D’aquest objectiu se’n deriven diverses accions concretes, agrupadesen els set àmbits temàtics que més preocupen els joves de la vila del Baix Camp: habitatge,educació i formació, ocupació, salut, oci i cultura; la cohesió social i la participació.

Espai Jove

Per facilitar i centralitzar la posada en marxa de les diferents propostes que recull el Pla,l’ajuntament ha rehabilitat i ha tornat a impulsar l’Espai Jove, un lloc de trobada per al joventlocalitzat a l’antic mercat municipal de la plaça de l’Església que va obrir les seves portes el passatoctubre. Es tracta d’un local de dues plantes molt polivalent, preparat per acollir joc, estudi,reunions, tallers, festes, teatre, etc. Aquest espai es converteix, així, en un recurs fonamental perpermetre que la població més jove de Riudoms tingui un espai de trobada per poder materialitzarles seves propostes de lleure amb el suport de l’equip de joventut, format per una tècnica i unadinamitzadora juvenil.

Activitats en curs

L’equip dinamitzador de l’Espai Jove recull les propostes dels joves per confegir una programaciómensual d’activitats. Cada mes, l’espai ofereix activitats culturals, formatives i festives per tald’oferir un lleure formatiu i espais de convivència per als joves d’11 a 18 anys. La programació defebrer inclou un sopar de carmanyola, un Torneig de futbolí, diversos Tallers de Manualitats, unTaller de Carnaval i Bingo.L’Espai Jove obre els dimecres i dijous de 17 a 20 hores; els divendres fins a les 21 hores;dissabte de 18 a 21 hores i diumenge de 17 a 20 hores. Per poder accedir-hi només cal fer-se elCarnet RiudomsJove escrivint a joventut@riudoms.cat

El Cerap acollirà l’11a edició de l’Esplai Despuig a Riudoms

El Cerap organitza la taula rodona "les oportunitats del món digital"

El Cerap organitza la taula rodona “les oportunitats del món digital”

L’onzena edició de l’Espai Despuig tindrà lloc aquest dissabte, 23 de febrer, a dos quarts d’una del migdia, al CERAP, sota el títol «Les oportunitats del món digital». Els organitzadors (Institut Ramon Muntaner, Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar, Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i Generalitat de Catalunya) oferiran un espai de reflexió i de debat entorn de les oportunitats que ofereixen els nous canals digitals a les entitats i als investigadors que fan recerca local.

En un món que ha portat a la globalització de recursos, d’eines i de continguts, s’aprofundirà sobretot en la vessant més practica d’aquest món digital, vist com a eina per a preservar, compartir i enriquir els continguts que generen els centres d’estudis. En els darrers anys, els centres d’estudis estan fent un esforç important per digitalitzar la informació que generen i fer-la accessible a través de la xarxa. En la jornada de treball es pretén mostrar una sèrie de propostes tecnològiques que poden ser eina i aparador per a la producció d’aquestes entitats, així com reflexionar sobre les millors estratègies per a la difusió, accés i creació del patrimoni cultural en el món digital.

L’activitat, que compta amb el suport de la Fundació Josep Irla i de la Fundació Bancària la Caixa, consistirà en una taula rodona en què intervindran:

-Anna Busom, cap de suport del Servei Tècnic i Inventari de la Direcció General de Patrimoni Cultural, per parlar del repositori Europeana Local.

-Josep Lladós, director del Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per parlar de la visió automàtica per ordinador i estratègiques de participació col·lectiva en projectes culturals.

-Albert Pujol, graduat en Multimèdia i membre de la secció de cultura digital del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, per parlar de les edicions digitals de les publicacions periòdiques dels centres.

La taula estarà moderada per Enric Cobo, cap del Servei de Coordinació General d’Arxius de la Direcció General de Patrimoni Cultural i membre del patronat de l’Institut Ramon Muntaner.

La participació a la jornada és gratuïta i oberta al públic.

Vuit alumnes de l’Institut Joan Guinjoan fan de voluntaris a la Biblioteca Municipal de Riudoms

 Una nova assignatura de 3rt d’ESO consisteix en 10 hores de treballs en benefici de la societat


Una nova assignatura de 3rt d’ESO consisteix en 10 hores de treballs en benefici de la societat

Des d’aquest curs, l’Institut Joan Guinjoan de Riudoms inclou el projecte «Serveis Comunitaris» enel programa acadèmic de 3rt curs d’ESO. Aquesta nova matèria implantada preveu que els 68alumnes d’aquest nivell escolar prestin 10 hores de serveis en benefici de la societat en entitats,institucions i administracions del municipi de Riudoms i altres poblacions veïnes com Vinyols iMontbrió.Durant aquest curs els alumnes han realitzat o realitzaran tasques de voluntariat amb el Centre d’Estudis Riudomenc Arnau de Palomar, el Gran Recapte d’Aliments, Biblioteques, Escoles,Residència d’Avis L’Onada i Càritas de Riudoms.

Entre ells, vuit alumnes de 3rt d’ESO han triat fer aquestes 10 hores de serveis comunitaris ambl’Ajuntament de Riudoms, concretament en una de les activitats més conegudes de la BibliotecaMunicipal Antoni Gaudí. Els 8 joves estudiants es van estrenar aquest dissabte i van participar enl’activitat de «L’Hora del Conte» que organitza la Biblioteca de Riudoms.

Els voluntaris han hagut de preparar la lectura de diversos contes i històries per a nens i nenes de fins a 8 anys d’edat. Latasca dels voluntaris per desenvolupar aquesta activitat va consistir en seleccionar prèviament elsllibres, assajar les lectures i preparar un taller relacionat amb la temàtica del dia, per tal quel’experiència resulti positiva per als assistents més petits.Des del curs 2001-2002, l’ajuntament impulsa l’activitat de «L’Hora del Conte» amb la finalitatd’apropar els contes als nens i nenes de fins a 8 anys i de promoure la utilització familiar de laBiblioteca.

La proposta, que pren forma gràcies a les persones voluntàries que s’ofereixen perexplicar un conte escollit per ells mateixos, pretén facilitar i augmentar les oportunitats d’encontredels infants amb el món dels llibres.

Una experiència nova«Serveis Comunitaris» és una experiència de nova aplicació als centres educatius. És un projectede caire competencial per desenvolupar la competència social i ciutadana que marca el currículumd’ensenyament. Aquesta competència promou valors com l’actitud, la crítica, el compromís, laresponsabilitat, la participació, l’esforç, el respecte, el diàleg i l’austeritat. A Catalunya, la primerafase d’implantació d’aquesta matèria data del curs 2014-2015 i, a Riudoms, és una realitat desd’aquest curs 2018-2019.

La campanya d’Escuts solidaris de Riudoms porta recaptats 568 euros per lluitar contra el càncer infantil

Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Activitats Comercialsl’Institut Joan Guinjoan van vendre escuts el «Dia Contra el Càncer»

Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Activitats Comercialsl’Institut Joan Guinjoan van vendre escuts el «Dia Contra el Càncer»

La Guàrdia Municipal de Riudoms i la secció de Riudoms de la Lliga contra el Càncer de lesComarques de Tarragona i Terres de l’Ebre porten recaptat 568 euros a través de la vendad’escuts solidaris. Les dues entitats van sumar esforços per la campanya solidària «Pels valents»a finals de novembre passat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Riudoms i de 8 establimentscomercials i farmàcies del poble.La campanya #Pelsvalents recapta fons per a l’Hospital de Sant Joan de Déu per crear el «SDJPediatric Cancer Center Barcelona», el centre oncològic més gran d’Europa, pressupostat en 30milions d’euros. Els agents riudomencs i la lliga contra el Càncer han aconseguit vendre 140escuts solidaris a canvi d’un donatiu de 4 euros amb la col·laboració dels següents establiments:Llibreria La Cometa, Llibreria La Plaça, Llibreria Pedra Paper o Tisora, Parafarmàcia MestreFontgivell, Farmàcia J. Cepero, Farmàcia R. Robusté, Ca la Borrassa i a l’Estanc de Riudoms.L’escut solidari és una reproducció parcial de l’escut de la Guàrdia Municipal de Riudoms amb ellema #pelsvalents, en suport als nenes i nenes afectats per la malaltia del càncer i a les sevesfamílies. La campanya de Riudoms se suma a la de més de 150 cossos policials de tota Catalunyai contribueix al finançament de la construcció d’un nou centre hospitalari especialitzat en eltractament i la investigació del càncer infantil.Participació dels centres escolarsEls estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Activitats Comercials de l’Institut Joan Guinjoanvan participar també en aquesta campanya en el marc d’un projecte relacionat amb lacommemoració del Dia Internacional Contra el Càncer, el passat dia 4 de febrer. Els alumnes de—————————————————————————————————————————————————————-Ajuntament de Riudoms | Carrer Major, 52 43330 Riudoms | Tel. 977 850 350 | Fax. 977 851 264 | premsa@riudoms.cat

l’institut se van sumar a la iniciativa venent escuts solidaris mitjançant una parada instal·lada en elrecinte del centre educatiu.Paral·lelament, la regidoria de seguretat ciutadana està estudiant diverses actuacions per a que laresta de centres educatius del municipi també puguin sumar-se a la campanya. Les personesinteressades en adquirir un escut solidari encara poden fer-ho, fins a la fi d’existències, a l’Oficinad’Atenció al Ciutadà i als establiments col·laboradors.Riudoms, 11 de febrer de 2019

Sergi Pedret, cap de llista del partit demòcrata a les eleccions municipals de Riudoms

Imatge del cap de llista a les eleccions municipals, Sergi Pedret

Imatge del cap de llista a les eleccions municipals, Sergi Pedret

La candidatura de Sergi Pedret a les eleccions municipals de 2019 va prenent forma amesura que avança el seu mandat com a alcalde de Riudoms. Pedret que anit va serratificat com a cap de llista per l’assemblea del Partit Demòcrata, concorrerà a la reelecciósota les sigles de “Junts per Riudoms”, ja que ha afirmat: «són les sigles que millordefineixen la nostra manera de ser i la nostra manera de fer», referint-se tant a l’equip degovern actual com a la candidatura que està construint.

En el seu discurs, el cap de llista ha agraït el suport dels associats i ha explicat que vol feruna campanya positiva, honesta i amb projectes de futur. Segons Pedret, «Riudoms entraa una etapa decisiva» amb «projectes de futur» que permetran millorar la qualitat de vida iel benestar dels riudomencs. El candidat demòcrata ha destacat la feina feta fins ara enmatèria d’obres al nucli antic, millora dels equipaments municipals, polítiques de joventut iatenció social, entre d’altres realitzacions assolides en aquest mandat municipal; i hasenyalat els plans de competitivitat turística, de comerç local, de joventut i de dinamitzaciódel nucli antic com les línies mestres que permetran dissenyar el futur de Riudoms.

Sergi Pedret ha estat regidor de Serveis Públics, Comerç Local i Promoció Econòmica de2015 a 2018, i va ser elegit alcalde pel Ple Municipal de Riudoms el passat dia 1 dedesembre. La seva candidatura a les eleccions del proper 26 de maig ja va es va anunciara finals de l’any passat en una altra assemblea del partit i, posteriorment, en un actecelebrat el 18 de novembre amb Jaume Alonso-Cuevillas, advocat del president Carles Puigdemont.

Pedret té 35 anys d’edat, és pare de dues filles i empresari en el sector delssubministraments industrials. En aquest moments, suma quasi quatre anys d’experiènciacom a regidor: tres anys i mig al capdavant d’unes de les regidories clau d’aquest mandatmunicipal 2015-2019 i quasi tres mesos com a Alcalde. Pedret és conegut per ser una persona molt activa i molt vinculada al teixit associatiu de Riudoms, i també molt implicadaen iniciatives locals, la qual cosa el converteix en un gran coneixedor de la realitat socialde Riudoms.

Una candidatura unida i transversalL’assemblea d’associats del PDeCat de Riudoms també ha elegit Ramon Margalef com acap local. Margalef repeteix en aquest càrrec, ja que va ser el responsable de la formacióentre 2008 i 2016, coincidint en el temps amb els mandats de Josep Maria Vallès i JosepMaria Cruset al capdavant de l’alcaldia de Riudoms.L’elecció de nou cap local s’ha celebrat arran de la dimissió de Pedret que ha defensatque els càrrecs d’alcalde i de cap local no es concentrin en una mateixa persona.

Elcandidat demòcrata va explicar que és partidari de crear «un equip el més ample possibletant a nivell de les estructures de partit com a nivell de candidatura» per tal d’assolir lamajor transversalitat política i social. Pedret ha afirmat que farà tot el possible «per ferrealitat la marca electoral de Junts per Riudoms, integrant el màxim de persones a la sevacandidatura, amb perfils i interessos diversos, però unida per compartir un projecte defutur en comú per a Riudoms».En aquest projecte, ha afirmat Pedret, «Riudoms» és la prioritat i «Junts» és el camí quehem de fer per assolir un poble amb més benestar, amb més qualitat de vida, i amb méscompromís amb la gent i amb el país.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies