TARRAGONA 21

Dotze cicles formatius de grau superior en art i disseny conformen l’oferta de la Diputació

El 25 de març finalitza el termini d'inscripció a les proves d'accés per al curs 2019-2020

El 25 de març finalitza el termini d’inscripció a les proves d’accés per al curs 2019-2020

Oferir uns estudis reglats, de qualitat i, sobretot, que capacitin l’alumnat per una feina de futur que faci del seu talent la seva professió, és la voluntat de la Diputació de Tarragona a través de les seves escoles d’art. Els centres que té a Tarragona, Reus i Tortosa posen a l’abast dels estudiants un total de 12 cicles de grau superior que esdevenen referents en qualitat docent en estudis d’art i disseny al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El proper dilluns 25 de març finalitza el termini per inscriure’s a les proves d’accés als cicles de grau superior, segons estableix el calendari de la Generalitat. Aquestes proves d’accés tindran lloc al mes de maig i s’adrecen a aquells estudiants que no reuneixen tots els requisits que marca la Generalitat per accedir directament als cicles formatius de grau superior.

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (a la carretera de Valls, s/n) ofereix set cicles formatius de grau superior: Gràfica Interactiva, Animació, Gràfica Publicitària, Il·lustració, Fotografia, Arts aplicades al mur i Joieria artística. L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus (al carrer del Vent) ha incorporat aquest curs un nou cicle formatiu de grau superior que ha comptat amb una gran acceptació: Videojocs i entorns virtuals. Aquest cicle s’ha sumat a l’oferta que ja venia oferint l’escola, conformada pels cicles de grau superior d’Arquitectura Artística, Projectes i Direcció d’obres de decoració i Infografia.

Com a novetat, el proper curs la Diputació de Tarragona suma un nou cicle formatiu de grau superior a la seva oferta, a través de l’Escola d’Art a Tortosa. El centre ofereix conjuntament amb l’Institut de l’Ebre el cicle Modelisme i matriceria ceràmica, amb la titularitat del Departament d’Educació de la Generalitat. El curs permetrà als estudiants formar-se per elaborar les fases inicials de la fabricació en sèrie d’un objecte funcional de ceràmica, principalment per a la indústria alimentària.

El lloc web www.dipta.cat/EstudiarArtiDisseny agrupa la informació relativa a tots els cicles formatius de grau superior que ofereix la Diputació de Tarragona als centres de Tarragona, Reus i Tortosa.

Flashmob al Mercadal per explicar com fer una reanimació cardiopulmonar

A les activitats hi ha estat com a instructors diferents membres del Servei d’Emergències Mèdiques i de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut

A les activitats hi ha estat com a instructors diferents membres del Servei d’Emergències Mèdiques i de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut

Diferents entitats han participat aquest dilluns 18 de març a la plaça del Mercadal en una jornada de conscienciació i difusió sobre tècniques i recursos relacionats amb la reanimació cardiopulmonar, coordinada per la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus. Una de les accions més rellevants ha estat la interpretació d’una flashmob dirigida per alumnes de diferents escoles de dansa que han recreat les tècniques de reanimació al ritme de la música i a la que es convida  a tothom a participar.

A les activitats hi ha estat com a instructors diferents membres del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), que han ensenyat a la ciutadania la manera d’atendre les persones que puguin patir una aturada cardíaca.

Des de la Regidoria de Salut s’ha informat sobre la xarxa de DEA’s (desfibril·ladors) que existeix distribuïda arreu de la ciutat i es donaran detalls de com utilitzar-los correctament.

Una de les tècniques que s’han donat a conèixer és la del massatge cardiopulmonar, que s’ha explicat d’una manera amena i fàcil de practicar a través de l’acompanyament musical d’una melodia del grup Bee Gees, en concret la cançó “Stayin’ alive”.

Mor un veí de Reus de 71 anys atropellat a la C-14 després de sortir del cotxe per una avaria

Imatge del punt de la C-14 on s’ha produït l’atropellament mortal amb efectius dels Mossos d’Esquadra i el vehicle funerari al lloc. Foto: Roger Segura

Un veí de Reus de 71 anys ha mort atropellat per un autobús al quilòmetre 13,5 de la C-14, en terme de la Selva del Camp (Baix Camp), després de sortir del cotxe per una avaria, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Els fets han tingut lloc cap a les vuit del vespre i segons ha pogut saber l’ACN, sembla que l’home ha intentat travessar l’autovia per anar a una estació de servei propera. El conductor de l’autobús ha vist el cotxe avariat però no ha estat a temps d’esquivar la víctima. A l’autobús hi viatjaven 37 alumnes de la Universitat Politècnica de València que anaven a Andorra a esquiar. Han resultat il·lesos i un cop han acabat les tasques dels serveis d’emergències, han pogut continuar el viatge.

Arran de la incidència s’han activat cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels Bombers i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

LSCT indica que amb aquesta víctima són 25 les persones que han mort en accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya en el que va de 2019.

ACN

El jutge de Reus envia a judici el cas Innova després de set anys d’investigació

Foto de l'expresident de l'ICS i exdirector general d'Innova, Josep Prat, arribant als jutjats de Reus per declarar com a imputat en la peça separada número 10 del cas Innova

Foto de l’expresident de l’ICS i exdirector general d’Innova, Josep Prat, arribant als jutjats de Reus per declarar com a imputat en la peça separada número 10 del cas Innova

El titular del jutjat número 3 de Reus ha ordenat l’obertura de judici oral de la peça principal del cas Innova i la peça separada segona contra vuit persones i dues societats mercantils. El procediment s’inicia pels suposats delictes prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat documental, tràfic d’influències, defraudació a l’administració, blanqueig de capitals i organització criminal contra l’exdirector general del hòlding, Josep Prat; l’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez; l’exdirector del CatSalut, Carles Manté; l’arquitecte Jorge Batesteza; l’exdirectora econòmica i financera del grup, Ester Ventura; l’exsecretària, Natalia Torrell; l’exdirector d’obres i projectes, José Vicente Gómez; i el directiu d’Euroconsult, Sergi Luqui. El jutge també obre judici contra les mercantils CCM Estratègies Salut, SL i BBATS Consuting and Projects, en qualitat de responsables civils directes.

D’altra banda, el jutge Diego Álvarez de Juan acorda, tal com pretenia la fiscalia, el sobreseïment provisional de les actuacions respecte de Sílvia Barberà, la parella de l’arquitecte Batesteza. En un auto dictat el 7 de març, el jutge dona tres mesos als acusats i a les mercantils per a presentar els escrits de defensa, mentre la fiscalia i les acusacions populars -l’Ajuntament, Ara Reus i la CUP- ja fa mesos que van presentar els respectius escrits d’acusació.

La fiscalia demana fins a deu anys de presó

El ministeri fiscal demana penes d’entre set i deu anys de presó per als vuit encausats en la peça principal del cas Innova, en què s’investiga el pagament de factures per valor de més d’1 MEUR a l’arquitecte Jorge Batesteza i a l’exdirector del CatSalut, Carles Manté, per tasques d’assessorament en la construcció del nou Hospital Sant Joan de Reus. Segons la fiscalia, els contractes no van seguir la normativa de contractació pública i no es van justificar els treballs realitzats.

Segons la fiscal, quan Carles Manté i Jorge Batesteza van cessar dels seus respectius càrrecs al CatSalut, tots dos, juntament amb l’aleshores alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i “una persona no determinada de la conselleria de Salut”, van acordar que Innova els contractaria en concepte d’assessors en el plantejament i construcció de l’hospital. L’objectiu era “mantenir-los en el mateix nivell d’ingressos que tenien en els seus càrrecs anteriors”.

Així, l’alcalde Pérez es va concertat amb la secretària d’Innova, Natàlia Torrell; la directora financera del hòlding, Ester Ventura, i el seu director general, Josep Prat. Segons la fiscal, volien “ometre totalment qualsevol tipus de procediment administratiu de contractació, així com produir un menyscabament efectiu de l’erari públic, utilitzant factures simulades o sent conscients que la seva conducta obviava les normes administratives de contractació”.

Carles Manté va facturar més de 720.000 euros sense justificar cap dels treballs encomanats

Després de cessar el 27 de desembre del 2006 com a director del CatSalut, Carles Manté va constituir la mercantil CCM Estratègies i Salut, SL, amb seu a Mataró, el 7 de març del 2007. Només deu dies després, Innova el va contractar fins a finals d’any per un import de 160.000 euros més IVA i amb la possibilitat d’encàrrecs addicionals durant el 2008 d’un màxim de 1.000 hores a raó de 160 euros l’hora.

A partir de l’1 de gener del 2009 i fins el juny del 2011, Manté va presentar factures mensuals de 16.000 euros més IVA, que Innova va continuar pagant malgrat que ja no hi mantenia cap relació contractual. Segons la fiscalia, el contracte entre l’empresa de Manté i Innova va ser adjudicat “amb una omissió total i absoluta del procediment legal establert”, ja que no es va adaptar a les normes de contractació pública.

El febrer del 2008, Manté va remetre a Innova un document de tan sols dos folis amb la “relació de treballs realitzats” per “intentar aparentar la realitat dels treballs contractats”. En total, va cobrar a Innova 720.120,82 euros més IVA i, en cap de les 32 factures mensuals girades a Innova, no va presentar ni un sol informe justificant els treballs.

Jorge Batesteza cobrava de dues bandes per fer la mateixa feina

En el cas de l’arquitecte Jorge Batesteza, el seu primer contracte amb Innova es va signar el 4 de juny del 2007, tan sols quatre dies després de cessar com a gerent d’Infraestructures del CatSalut, per tasques d’assessorament tècnic en la construcció de l’hospital. Posteriorment, se’n van signar dos més, ascendint l’import total a 387.000 euros més IVA.

“Tots els acusats eren conscients que els contractes entre Jorge Batesteza i Innova van ser adjudicats amb una omissió total i absoluta del procediment legal establert, ja que no es va acollir a les normes de contractació pública”, recull l’escrit. En total, Batesteza només va presentar quatre informes sobre l’evolució dels treballs encarregats, dels 43 que hauria hagut de lliurar. També va girar més de 8.900 euros en concepte de desplaçaments.

Segons la fiscal, Batesteza no va fer cap treball concret que justifiqués la seva contractació, sobretot quan la seva finalitat era “el mateix que es va adjudicar en la segona de les meses de contractació -el novembre del 2006- on va intervenir com a gerent d’Infraestructures del CatSalut i que va ser per a l’adjudicació del contracte de ‘project manager’”. Aquest contracte es va adjudicar a la UTE Euroconsult, liderada per l’encausat Sergi Luqui.

L’any 2008, Batesteza va crear la mercantil BBATS Consulting Projects i va “pressionar” perquè Euroconsult el contractés com a arquitecte per a l’obra de l’hospital. Això va possibilitar que Batesteza prestés, simultàniament, serveis d’assessoria tècnica en el seguiment i control de les obres a Innova i a la contractista Euroconsult. L’arquitecte va cobrar per aquesta segona feina 186.400 euros.

Dues peces unides en una sola causa

El desembre del 2016, el titular jutjat d’instrucció número 3 de Reus va tancar la instrucció de la peça principal del cas Innova i hi va incorporar la peça separada número 2, corresponent a la contractació de Batesteza. Aleshores, Diego Álvarez de Juan va esgrimir les dues peces eren molt semblants, “per no dir idèntiques, en quant al modus operandi”.

ACN.

Ciutadans suspèn de militància tres regidors de Reus per haver denunciat un alt càrrec del partit

Imatge d’arxiu del portaveu municipal de Cs a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, amb el regidor Guillermo Figueras. Foto: Roger Segura

Ciutadans ha suspès cautelarment de militància els seus tres regidors de l’Ajuntament de Reus i els ha obert un expedient disciplinari després d’haver presentat davant la Fiscalia una denúncia per una suposada irregularitat d’un alt càrrec del partit i per haver fet una roda de premsa per explicar la situació.

Segons un comunicat del grup municipal, la comissió de règim disciplinari de la formació d’Albert Rivera ha obert als regidors Juan Carlos Sánchez, Guillem Figueras i Pepa Labrador un expedient que podria comportar la seva expulsió definitiva del partit. Els regidors presentaran al·legacions en considerar que els expedients es fonamenten en “errors i falsedats” que “podrien haver-se evitat amb una instrucció més rigorosa”.

Sánchez, actual portaveu de la formació taronja al consistori, era el candidat de Cs a Reus per a les pròximes eleccions municipals i havia estat ratificat com a cap de llista el 28 de febrer passat, però va ser apartat pel mateix partit. El portaveu va atribuir-ho al fet que va denunciar una suposada conducta irregular d’un alt càrrec del partit de l’àmbit català. La va formular el 3 de març i tres dies després, la direcció de Cs li feia arribar per correu electrònic la decisió de retirar-lo de la llista.

L’agrupació local va denunciar dimarts que el comitè executiu del partit ha “imposat” el nomenament d’una junta gestora per liderar el partit a la ciutat. Consideren que la gestora “només ve motivada” per la compareixença del portaveu del grup municipal a l’Ajuntament per denunciar que l’havien apartat de les llistes de les municipals arran d’una denúncia per una suposada irregularitat d’un alt càrrec del partit.

Dos ferits lleus en l’incendi d’una cuina a Reus

Exterior de l’Hospital Sant Joan de Reus. Foto: Tarragona21

Dues persones han resultat ferides lleus en l’incendi d’una cuina a Reus, al carrer Josep Guix Lladó. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat els dos afectats a l’Hospital Sant Joan de Reus. Els Bombers han rebut l’avís a les 12.48 hores. Ha cremat la campanya extractora i el foc ja ha quedat extingit.

ACN.

 

Els comuns suspenen de militància el reusenc Nuet per les negociacions amb ERC

El diputat de CatECP Joan Josep Nuet en una roda de premsa. Foto: ACN

Catalunya en Comú ha suspès cautelarment de militància el reusenc Joan Josep Nuet, li ha obert un expedient sancionador i li demana que deixi l’acta de diputat per les negociacions entre ERC i Sobiranistes -del que forma part- pel 28-A.

Els comuns ho han explicat mitjançant un comunicat fet públic després que s’hagi confirmat que els republicans reserven el lloc número quatre per a un home de Sobiranistes. El partit li demana que deixi l’acta de diputat “per preservar els drets” dels votants en considerar que “ja no defensa l’ideari ni els principis fundacionals” de CatECP. En aquesta línia, l’insten a facilitari l’entrada a la següent persona de la llista i emplaça al grup parlamentari a prendre “les mesures necessàries” per a expulsar-lo.

En el comunicat, els comuns carreguen contra els republicans per “l’espectacle mediàtic dels últims dies impulsat per ERC amb la negociació amb persones escollides democràticament per les llistes de Catalunya en Comú” i reclamen al partit d’Oriol Junqueras que “deixi de negociar amb trànsfugues”. Assenyalen que tot plegat “és incompatible” amb “la nova manera de fer política” que impulsen els comuns.

Cambrils, Reus, Salou i PortAventura World, presents al Saló Mundial de Turisme de París

El mercat francès és un dels principals emissors i té moltes possibilitats de creixement

El mercat francès és un dels principals emissors i té moltes possibilitats de creixement

Des d’aquest dijous dia 14 i fins al dia 17 de març els municipis de la Costa Daurada Cambrils, Salou i Reus, juntament amb PortAventura World, estaran presents al Saló Mundial de Turisme de París, que es la fira del turisme per excel·lència a França.

Aquesta acció de promoció és clau dins del pla de promoció dels municipis i el parc, atès que un dels principals mercats emissors és justament el francès, un mercat amb moltes possibilitats de creixement.

D’aquesta manera s’acompleix l’objectiu de fidelització de públic, així com poder captar-ne de nou, oferint de manera atractiva una gran oferta de platges de qualitat, de gastronomia, cultura, patrimoni i del ressort temàtic, en un radi de pocs quilòmetres de distància i adreçada, principalment, al públic familiar.

Les dates de celebració d’aquest certamen permeten encara influir en la decisió  alhora d’escollir el destí vacacional per Setmana Santa i clarament la temporada estival.

Per aquesta i altres accions promocionals s’ha editat una imatge conjunta, un fulletó conjunt amb informació de tots els municipis i PortAventura World i material de marxandatge.

Demanen 26 anys de presó per violar i maltractar una menor de Reus amb discapacitat intel·lectual

Imatge de la façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

Un home de 54 anys s’asseurà dijous a la banqueta de l’Audiència de Tarragona acusat de violar, maltractar i tancar a casa habitualment una menor -amb una discapacitat intel·lectual del 59%- amb qui mantenia una relació sentimental.

La fiscalia demana per a l’home més de 26 anys de presó, vuit anys de llibertat vigilada i el pagament d’una indemnització de 9.000 euros a la víctima. Segons l’escrit d’acusació del fiscal, la relació va començar a mitjan 2015 quan la noia tenia quinze anys i s’escapava del seu domicili de Reus fins a Salou, on vivia l’home. Posteriorment, van conviure a Barcelona i Massanes (La Selva) fins el maig del 2017, quan la víctima va tornar amb la seva mare.

Durant el primer any de relació, l’acusat va començar a sotmetre la noia a constants insults i a expressions humiliants per acoquinar-la i humiliar-la, segons el ministeri fiscal. El juny del 2016, ja amb setze anys, la noia va ingressar a un centre d’acollida de Tarragona, però unes setmanes més tard va fugir a Barcelona amb l’acusat.

Mentre van conviure a la ciutat comtal fins el gener del 2017, l’individu la sotmetia de forma diària a constants expressions despectives i humiliants com “foca, gorda, que estàs com una balena, que em fas fàstic, et deixaré desdentegada i et deixaré feta un ‘cristo’”. Així mateix, l’agredia de forma habitual, donant-li bufetades, puntades i cops de puny, sempre segons el relat de la fiscalia.

Durant aquell període, l’acusat va impedir a la menor sortir en tot moment del pis que compartien, tancant-la a l’immoble i privant-la de claus i del telèfon mòbil. El gener del 2017 es van traslladar a Massanes (La Selva), on compartien habitatge amb una parella. Allà l’home la va tancar dins l’habitació cada dia, com havia fet a Barcelona, de les deu del matí a les vuit del vespre, sense que ni tan sols pogués disposar d’un lavabo.

Segons la fiscalia, mentre van conviure a Barcelona i a Massanes, l’acusat va obligar la menor en diverses ocasions a mantenir relacions sexuals. Davant la negativa de la noia, la colpejava i li propinava bufetades, i es col·locava damunt seu i l’agafava fortament dels braços per sotmetre-la.

A més, la va sotmetre a agressions físiques continuades i a insults constants. El 6 de març l’acusat li va propinar diversos cops de puny a la zona dels pòmuls i boca i, el 28 d’aquell mes, tots dos es van enfrontar verbalment i l’home li va llançar una forquilla que va quedar clavada a la cama de la menor. Tot seguir va llançar-la a terra, on li va propinar cops a la cara mentre li deia que si se n’anava a casa seva la mataria. Després de la discussió, la noia va aprofitar un descuit de l’acusat per marxar del pis i agafar un tren en direcció a Salou, on l’esperava la mare.

Atemorint la menor

Quan la noia ja estava a casa dels pares, el juny del 2017, l’individu va enviar diversos missatges de text a la mare de la víctima amb l’ànim d’atemorir la menor. “Demà l’espero per la tarda, ja veuràs com surt, la mataré, li trauré la vida. Demà la mato, pels meus avantpassats morts li tallo el coll amb un ganivet, avisada quedes. Vaig a per ella, li costarà la vida haver-me conegut”, relataven els missatges. L’home va ingressar a presó el juliol del 2017.

La fiscalia l’acusa d’un delicte de maltractament habitual, de dos delictes en l’àmbit de la violència de gènere -tots ells agreujats per fer-se en el domicili comú-, d’un delicte de detenció il·legal, d’un delicte continuat d’agressió sexual amb penetració a persona especialment vulnerable i d’un delicte d’amenaces en l’àmbit de la violència de gènere.

En conjunt, el ministeri fiscal reclama 26 anys i nou mesos de presó, que l’home no pugui apropar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb la víctima durant 20 anys, i la prohibició de tenir o dur armes durant tretze anys. A més, la fiscalia sol·licita vuit anys més de llibertat vigilada.

En concepte de responsabilitat civil, el ministeri públic demana que l’home indemnitzi la víctima amb 6.000 euros pels danys morals i amb prop de 3.000 euros més per les lesions i seqüeles derivades de diverses agressions -entre elles, un trastorn d’estrès post traumàtic-. El cas arribarà a judici aquest dijous, 14 de març, a l’Audiència de Tarragona.

Roger Segura – ACN

Desmantellen un clan familiar de narcotraficants establert a Reus i Riudoms

Imatge de la droga, els diners i altres efectes intervinguts al clan de narcotraficants. Foto: Policia Nacional

La policia espanyola ha desmantellat a Reus i Riudoms (Baix Camp) una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Segons informa el cos, s’han detingut dotze persones, entre elles quatre germans d’una mateixa família establerta a la capital del Baix Camp, a qui es considera els màxims responsables del grup.

Sis dels arrestats han ingressat a presó. Els líders de l’organització havien adoptat “sofisticades” mesures d’autoprotecció per dificultar la investigació de la policia. En els diferents registres els agents van intervenir diverses quantitats d’haixix, marihuana i cocaïna, a més d’una pistola elèctrica, diners en efectiu, material electrònic i estris per a la preparació de la droga.

Segons la policia espanyola, els quatre germans no feien cap tipus d’activitat delictiva als seus domicilis perquè no poguessin ser mai objecte d’investigació. La resta de membres de l’organització desconeixia on vivien i la venda de droga als petits consumidors es canalitzava a través d’altres immobles.

En els registres els agents van intervenir 50 quilos d’haixix, 450 grams de cocaïna, dos quilos i mig de substància per al tall, sis quilos de cabdells de marihuana, més de 10.000 euros en efectiu, una pistola simulada, una pistola elèctrica -taser-, esprai de pebre, un ordinador portàtil, cinc tauletes tàctils, més de 40 telèfons mòbils, bàscules de precisió i diversos estris per a la preparació i disposició de les drogues.

L’operatiu va comptar amb la participació de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) de València ateses les mesures de seguretat dels habitatges, la previsió d’un gran nombre de detinguts i la resistència activa que van presentar en el moment de l’arrest. Els detinguts -onze marroquins i un espanyol- van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Reus com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública i de pertinença a organització criminal. El jutge va decretar l’ingrés a presó de sis persones, considerades les principals implicades.

Els Mossos d’Esquadra detenen a Reus la caixera d’un supermercat per furt i estafa

Aprofitant un descuit, li va sostreure la targeta bancària a una clienta per retirar diners a diversos caixers automàtics després d'observar i memoritzar el seu número secret

Aprofitant un descuit, li va sostreure la targeta bancària a una clienta per retirar diners a diversos caixers automàtics després d’observar i memoritzar el seu número secret. Foto d’arxiu d’un vehicle dels Mossos

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus van detenir el passat dia 4 de març, una dona de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Reus, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa i furt.

Els fets van tenir lloc el passat dia 26 de gener, quan una dona va denunciar el furt i posterior ús il·legítim de la seva targeta bancària després d’haver-la utilitzat per darrera vegada en un supermercat de Reus.

La víctima va trobar a faltar la targeta durant la tarda d’aquell mateix dia, moment en què ho va comunicar a la seva entitat bancària. Tot just donar-la de baixa, el servei d’atenció telefònica de la entitat va advertir-la que s’havien efectuat tres disposicions en efectiu del seu compte corrent.

En concret, es van fer tres reintegraments amb un total de 1.000€, tot i que ho havia intentat en onze ocasions més en diferents caixers. Les operacions es van denegar atès que s’havia superat el límit diari de la pròpia targeta.

La investigació va permetre esbrinar que la targeta l’havia sostret al descuit una treballadora d’un supermercat de Reus. A més, la detinguda va aconseguir observar el número secret quan la víctima feia el pagament i va memoritzar-lo per després utilitzar la targeta il·lícitament.

De la investigació es desprèn que la detinguda va efectuar la primera extracció de diners durant un descans que va tenir de quinze minuts, mentre que les dues restants les va fer de manera seguida poc després de finalitzar la seva jornada laboral.

La detinguda, la qual ja havia estat denunciada per un furt en un establiment de roba de Reus, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerida.

Reus celebra el Dia Internacional de les Dones amb un acte institucional

L'acte ha estat presidit per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i presentat per la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i presentat per la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència

L’Ajuntament de Reus ha celebrat aquest divendres 8 de maig al saló de plens del palau municipal l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les dones. L’acte, presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i presentat per la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, ha tingut com punt destacat la lectura de la Declaració institucional de l’Ajuntament de Reus, que ha anat a càrrec de la presidenta de l’Associació de professors de Dan sa de les comarques de Tarragona, Teresa Aguadé.

El text de la declaració és el següent:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL 8 DE MARÇ 2019. AJUNTAMENT DE REUS

Els feminismes són un moviment social de llarga trajectòria que lluita des de fa més de dos segles per aconseguir i consolidar els drets de les dones. Tot i els avenços legislatius, avui dia encara vivim en una societat patriarcal que fomenta i normalitza la desigualtat entre dones i homes en tots els àmbits de la vida. Per això aquest 8 de març, com cada dia, cal continuar reivindicant la igualtat efectiva de dones i homes.

En els darrers anys l’auge feminista és indubtable. Els feminismes, des de la diversitat i la sororitat, han ocupat places, carrers i xarxes socials per reivindicar els drets de les dones: reclamant l’eliminació de la bretxa salarial, la dignificació dels treballs de cura, i el respecte dels drets sexuals i reproductius davant l’ofensiva dels moviments reaccionaris antielecció. A més, la societat ha mostrat el seu ferm rebuig a les violències sexuals i les sentències judicials patriarcals que legitimen les violències masclistes.

És justament en aquest context d’apoderament de les dones, que el patriarcat ensenya de nou les seves urpes i contraataca amb la intenció de revertir el terreny guanyat en la lluita per desmuntar les estructures que sostenen les discriminacions diàries vers les dones d’arreu del món al llarg de tot el seu cicle vital. Però la xarxa teixida pels feminismes ens encoratja a resistir i persistir enfront dels envits de la resistència patriarcal que vol preservar els seus privilegis, en detriment d’una igualtat real entre dones i homes. Les dones som ciutadanes de ple dret i les lleis no són una moneda de canvi per assolir el poder.

Des del govern, els moviments feministes i el conjunt de la societat hem de vetllar i refermar que no estem disposades a fer ni un pas enrere. No ens ho podem permetre com a societat. Hem d’avançar, recollint l’herència i l’experiència de les nostres predecessores, per desmuntar definitivament un sistema patriarcal que oprimeix dones i homes en un model androcèntric que nega els drets fonamentals de les persones.

Les dones tenim el dret a viure lliures de violències masclistes. Cal eradicar la xacra de les agressions físiques i psicològiques. Denunciem qualsevol tipus de violència i discriminació sexista, així com qualsevol agressió per motius d’orientació o identitat sexual. Exigim el dret de totes les dones a viure en pau, sense exclusions ni racisme. Reclamem polítiques migratòries efectives per poder acollir totes les persones migrades, pel motiu que sigui, especialment dones, nens i nenes que queden desemparats davant múltiples vulneracions dels seus drets humans.

Aquests són els grans reptes que tenim al davant i que hem d’assolir amb la col·laboració i complicitat de totes les institucions, dels agents socials i de les dones i els homes dels nostres pobles i ciutats. Només així podrem fer-los realitat.

Aquest 8 de març reivindiquem la sororitat i els feminismes com a motor de canvi per assolir la igualtat efectiva i real i derrocar el patriarcat d’una vegada per totes.

Serveis mínims a l’Ajuntament de Reus, amb motiu de la vaga general d’aquest divendres 8 de març

Façana de l’Ajuntament de Reus

L’Ajuntament de Reus informa dels serveis mínims del propi Ajuntament i dels principals serveis de les empreses municipals, amb motiu de la vaga general convocada per aquest divendres 8 de març.

Ajuntament de Reus
Els serveis mínims consensuats amb els representats del personal al servei de la Corporació són els següents:

 • Registre General Palau: 2 auxiliars administratius/ives.
 • Comunicació Corporativa: 1 tècnic/a.
 • Caixa Municipal: 1 auxiliar administratiu/iva.
 • Recaptació: Recaptador i 1 auxiliar administratiu/iva.
 • Serveis Socials: 1 treballador/a social i 1 educador/a social.
 • Servei de Tecnologia de la Informació i Telecomunicacions:1 tècnic/a sistemes.
 • Edificis Municipals 1 oficial manteniment.
 • Protecció Civil 1 tècnic/a.
 • Brigades Municipals 1 magatzemista.
 • Servei d’Atenció i Informació al Contribuent: 1 auxiliar administratiu/iva.
 • Secretaria General El secretari.

Reus Transport
La companyia municipal d’autobusos estableix com a serveis mínims aquest divendres 8 de març el mateix servei que un dia festiu, amb un reforç de la Línia 11.

Hospital Sant Joan
L’Hospital aplicarà les directrius del decret de serveis mínims de la Generalitat i que es garanteix l’atenció urgent, l’atenció oncològica, l’assistència al malalt ingressat i la cirurgia urgent, l’oncològica i la no ajornable.

JUDICI 1-0: El director de l’Hotel Gaudí de Reus afirma que no va rebre pressions per desallotjar els policies

Una de les concentracions davant l’hotel Gaudí avans de la celebració del referèndum. Foto: Tarragona21

Alberto Fraile, director de l’hotel Gaudí de Reus, ha declarat per un brevíssim espai davant la causa del procés que se substancia al Tribunal Suprem. Fraile ha afirmat que “no hi va haver pressions per desallotjar” els agents de Policia Nacional que es van allotjar a les seves dependències per fer front al referèndim de l’1-0, o almenys ell no les va rebre. Fraile només ha rebut preguntes de la fiscalia

Tot plegat van ser 110 els agents allotjats al recinte hosteler. Ha afirmat que hi va haver “diverses concentracions” davant l’hotel, i especialment, “en dues d’elles, s’hi va concentrar molta gent”, públic que cridava “fora la policia, fora les forces d’ocupació” i proferia “insults”. De nit hi hagué “concentracions de poques persones, entre cinc i 10 minuts, fent fotos”.

Fraile ha destacat que “no vaig rebre presions per desallortjar-los”, tampoc dels grups municipals de l’Ajuntament de Reus. La primera tanda d’agents va perllongar la seva stada fins al 4 d’octubre, quan es va acabar la reserva.

Justament, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i altres quatre regidors han estat imputats per pressumpte delicte d’odi per haver signat un manifesta on demanaven la marxa de la Policia Nacional de l’hotel.

Detingut el porter d’una discoteca de Reus per cops i empentes a una dona i la seva filla

El porter d’una discoteca de Reus, la coneguda La Fàbrica, ha estat detingut aquest dimarts al matí per dos suposats delictes de lesions, un dels quals lleus. L’home va colpejar i empènyer una dona i la seva filla a l’entrada del local.

Els fets van tenir lloc dissabte a la nit, 2 de març, coincidint amb la festa del Carnaval. Mare i filla volien accedir-hi, però el vigilant d’aquesta coneguda discoteca ubicada al passeig Mata els ho va impedir i, en el forcejament, les dones haurien patit diverses contusions i van denunciar l’agressió. La filla hauria rebut un fort cop al cap i la mare haurà de ser operada de la tíbia.

Els Mossos d’Esquadra van rebre avís de la baralla i van desplaçar-se a la discoteca, junt també amb efectius de la Guàrdia Urbana. La detenció s’ha efectuat aquest dimarts. El porter, un veí de Tarragona de 31 anys, de nacionalitat espanyola, ja ha declarat a comissaria i ha quedat en llibertat, segons han informat fonts policials.

ACN

El Reus Deportiu presenta concurs de creditors

En data 4 de març de 2019 s´ha presentat, per part del Club de Fútbol Reus Deportiu SAD, petició de concurs voluntari de creditors al Deganat dels Jutjats de Tarragona. La seva tramitació s’haurà de fer al Jutjat Mercantil de Tarragona.

En aquest escrit, s’acredita un passiu inicial de 7.868.241,52€ i un actiu inicial de 5.403.327,11€.

Presó eludible amb fiança per a dos membres dels ‘Hells Angels’ detinguts dimarts

El jutge de Reus deixa en llibertat provisional deu arrestats, però els retira el passaport

El jutge de Reus deixa en llibertat provisional deu arrestats, però els retira el passaport

 

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha decretat presó provisional eludible amb un fiança de 6.000 euros per a dos dels membres dels ‘Hells Angels’ detinguts dimarts pels Mossos d’Esquadra. Segons informa el TSJC, el jutge ha acordat llibertat provisional per als altres deu detinguts que han passat a disposició judicial, però els retira el passaport, els prohibeix sortir del territori i exigeix que compareguin setmanalment en seu judicial.
La causa, que continua sota secret de sumari, està oberta pels delictes d’organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, lesions, robatori amb violència, extorsió i coacció.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra va detenir 19 persones en l’operatiu de dimarts contra els ‘Àngels de l’Infern’. Finalment, però, només 12 han passat a disposició del jutjat de Reus que porta el cas.

Els agents van fer almenys tretze entrades en domicilis de membres del grup i seus socials, així com altres tipus de locals o negocis. La majoria de registres es van fer al Camp de Tarragona -a Vila-seca, Reus, Altafulla, Cambrils, Mont-roig i Salou-, però també al Vendrell, l’Ampolla (Baix Ebre), Pineda de Mar (Maresme) i a la ciutat de Barcelona.

ACN

Benach assegura al Suprem que si hagués estat en el lloc de Forcadell “hauria fet el mateix”

L'expresident del Parlament defensa que "tots" els presidents de la cambra han "intentat" preservar els drets fonamentals dels diputats

L’expresident del Parlament defensa que “tots” els presidents de la cambra han “intentat” preservar els drets fonamentals dels diputats

L’expresident del Parlament Ernest Benach ha assegurat davant del Tribunal Suprem que si s’hagués trobat en el lloc de Carme Forcadell “hauria fet el mateix”. Ho ha dit després que l’advocacia de l’Estat li hagi preguntat si s’havia trobat amb el cas d’un informe contrari amb els lletrats. “Eren moments polítics molt diferents”, ha dit , però “en el cas que m’ho hagués trobat en aquesta legislatura, hauria fet el mateix”. Benach ha explicat que durant els seus mandats “no es va donar el cas” que es tramités una iniciativa contra l’opinió dels lletrats de al cambra.
En la seva declaració com a testimoni, Benach ha explicat que és una “funció fonamental” de la presidència de la cambra preservar els drets fonamentals dels diputats i que “tots” els presidents ho han “intentat” sempre. “Forma part de la nostra essència com a polítics i com a representants d’una institució que té una història molt llarga”, ha afegit.
Com Núria de Gispert, que va comparèixer com a testimoni aquest dimecres, Benach ha estat citat a proposta de la defensa de Forcadell i l’interrogatori que li ha fet la lletrada Olga Arderiu s’ha centrat molt en el funcionament del Parlament.

“Cada legislatura és un món, en les anteriors les coses funcionaven de manera molt diferent en la relació entre grups i entre els membres de la Mesa”, ha explicat, per després afirmar que si hagués estat en el lloc de Forcadell “hauria fet el mateix”.

Benach ha explicat que la Mesa del Parlament és un “òrgan col·legiat” on gairebé sempre es prenen les decisions per “consens” i “poques vegades” s’ha de votar. També ha dit que la Mesa no té iniciativa legislativa, que recau sobre el Govern, els grups o els ciutadans, i que, en el moment de l’admissió a tràmit, la Mesa “no ha de jutjar el contingut” de les iniciatives, “sinó si la forma de presentació és la correcta”. Ha posat com a exemple dues ILP amb reclamacions sobiranistes que no van ser admeses quan ell era president perquè “tenien defectes de forma molt greus”. “Un dels signants era Francisco Franco”, ha dit.

La fiscalia s’ha interessat especialment per aquestes dues ILP i ha insistit en preguntar a Benach si no es van admetre a tràmit perquè el seu contingut no era objecte de les competències de la Generalitat. Benach ha admès que aquest era un dels motius, però que n’hi havia d’altres, com la forma en què es van presentar –”formava part més d’una broma”-, i que en tot cas “no s’ha de barrejar una proposició de llei i un projecte de llei amb una ILP”, ja que “es basa en una llei que és diferent”.

Reus amplia l’oferta d’aparcaments gratuïts amb un nou equipament de 70 places al Velòdrom

L’oferta d’aparcaments gratuïts en superfície inclou 140 places amb dos aparcaments al barri Gaudí, i 200 places més davant l’institut Pi del Burgar

L’oferta d’aparcaments gratuïts en superfície inclou 140 places amb dos aparcaments al barri Gaudí, i 200 places més davant l’institut Pi del Burgar

L’Ajuntament de Reus ha iniciat les obres de construcció d’un nou aparcament gratuït de vehicles a l’àrea del Velòdrom, amb capacitat per a 68 places. El nou equipament s’està habilitant al carrer del Ball de Diables, i ampliarà l’oferta d’aparcaments gratuïts de què disposa la ciutat. La nova zona d’aparcament té el doble objectiu de posar noves places d’aparcament a disposició dels residents i oferir aparcaments alternatius a les persones que visiten Reus.

Els treballs de condicionament del solar consisteixen en l’anivellament del terreny i la construcció d’un gual d’accés a través del carrer del Ball de Diables. Les obres tenen un pressupost de 9.800 euros i està previst que finalitzin a mitjans de març.

El nou aparcament de la zona del Velòdrom se suma a l’oferta d’aparcaments gratuït anunciats recentment per l’alcalde de Reus: un de 275 places a l’avinguda dels Països Catalans, un de 25 places al carrer de Falset, i un de 50 places al carrer de Sor Lluïsa Estivill. En total, els quatre nous aparcaments gratuïts sumen 418 places.

L’oferta d’aparcaments gratuïts en superfície inclou 140 places amb dos aparcaments al barri Gaudí, i 200 places més davant l’institut Pi del Burgar.

Tallen una quinzena de connexions il·legals d’electricitat en pisos ocupats de Reus

Agents de la Guàrdia Urbana i operaris de la companyia elèctrica accedint a un immoble del carrer Sant Francesc Xavier de Reus, on han tallat una connexió il·legal a la xarxa elèctrica. Imatge del 20 de febrer del 2019.

Agents de la Guàrdia Urbana i operaris de la companyia elèctrica accedint a un immoble del carrer Sant Francesc Xavier de Reus, on han tallat una connexió il·legal a la xarxa elèctrica. Imatge del 20 de febrer del 2019.

La Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d’Esquadra han fet aquest dimecres un nou operatiu contra les connexions fraudulentes d’electricitat en pisos ocupats il·legalment a la ciutat. Els agents han donat suport als operaris de les companyies de subministrament, que han acabat tallant connexions il·legals a la xarxa de llum en 15 habitatges. En concret, l’actuació s’ha desplegat als carrers Wad-ras, Jurats, Sant Francesc Xavier, Monestir de Ripoll i Monestir de Poblet. A més de garantir la seguretat dels operatius, el dispositiu també pretén prevenir possibles incendis causats pel sobreescalfament de les línies elèctriques objecte de connexió il·legal. L’actuació s’ha tancat sense incidents.

ACN.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies