TARRAGONA 21

Comencen les obres de reordenació de la plaça de Villaroel

L’Ajuntament de Reus té previst iniciar la setmana que ve les obres de reordenació de la plaça de Villaroel, amb una inversió de més de 50.000 euros. És una actuació d’una durada prevista de dos mesos, que no comportarà talls a la circulació de vehicles en un important enllaç de la xarxa viària de la ciutat. El servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, conjuntament amb el servei municipal d’Enginyeria i l’empresa adjudicatària de les obres han definit l’actuació en quatre fases per minimitzar l’impacte en el trànsit. Mentre duri l’obra sempre es deixarà un carril de circulació per garantir el trànsit de vehicles. Únicament en moments molt puntuals obligarà a tallar completament el trànsit.

La plaça de Villaroel és un punt clau de la mobilitat a la ciutat, en fer d’enllaç entre la segona corona viària (les rieres) i la tercera corona (les rondes). L’Ajuntament de Reus ha adjudicat la construcció de la nova rotonda a l’empresa Obres Febial SL, per un import de 53.333,33 euros. L’objectiu de l’actuació és ordenar el trànsit i millorar la seguretat de la circulació de vehicles en aquesta punt de la ciutat. Les obres es completaran amb treballs complementaris d’asfaltat, enllumenat i enjardinament.

La nova rotonda, dissenyada en col·laboració de la Guàrdia Urbana i la regidoria de Via Pública, eliminarà l’actual distribució del trànsit per una única rotonda més senzilla, que permetrà agilitzar la circulació viària.

l projecte preveu la construcció d’una illa central per canalitzar el trànsit procedent dels carrers Batan, Pere el Cerimoniós, Cambrils i Riera d’Aragó. El trànsit procedent del carrer Eduard Toda accedirà a la plaça de Villarroel incorporant-se prèviament al carrer Batan. Amb aquesta solució se simplifiquen els moviments dels vehicles.

La rotonda està formada per dos semicercles de 7,50m de radi, amb una separació entre centres de 22,65m. La rotonda actual quedarà dins la zona verda de la nova rotonda, així com un tram de la zona verda de l’actual illeta de la Riera d’Aragó. Al voltant d’aquesta illa central es construiran dos carrils de circulació de 3,10m d’amplada mínima en els trams rectes i de 4 m d’amplada a la zona corba.

El projecte preveu la retirada de la zona verda que actualment hi ha a la intersecció amb el carrer del Batan, per tal que el tràfic procedent del carrer del Batan pugui incorporar-se a la plaça Villarroel. El trànsit procedent del carrer Eduard Toda s’incorporarà al carrer del Batan, donant prioritat a aquest últim. Per poder canalitzar el trànsit en aquesta intersecció, s’ha previst la construcció d’un tram de noves voreres al carrer Eduard Toda, així com la construcció d’una illeta al final del carrer del Batan. També s’han previst passos de vianants.

El Festival Accents de Reus s’escampa pel Camp de Tarragona

Pla mig de Joan Reig, un dels artistes que participarà en la cinquena edició del Festival Accents aquest 2018. Foto: ACN

El Festival Accents de Reus s’expandeix per les poblacions de Riudoms, Mont-roig del Camp, Alcover, Cambrils i Falset. La cinquena edició donarà el tret de sortida a finals de setembre i s’allargarà fins a principis de desembre. L’organització ha explicat que en aquestes cinc noves localitats s’oferiran deu concerts, els quals se sumaran a la dotzena d’actuacions programades a la capital del Baix Camp. Així, Reus seguirà sent l’epicentre del festival i comptarà amb una vintena d’artistes d’arreu dels Països Catalans. Entre els artistes que hi actuaran destaquen Roger Mas, Xarim Aresté, Judit Neddermann, Joan Reig i Paula Valls.

Paula Valls, una altra de les artistes confirmades.

El responsable de la programació, Isaac Albesa, ha avançat que de moment poden confirmar una de les dues actuacions previstes en les cinc localitats del Camp de Tarragona que se sumen al Festival Accents enguany. Es tracta del concert inaugural de Joan Reig a Mont-roig del Camp, en el qual l’artista presentarà el seu primer disc en solitari ‘La culpa’. L’actuació, programada pel 6 d’octubre, serà gratuïta tot i que amb aforament limitat. Roger Mas serà el següent a pujar a l’escenari per interpretar l’àlbum ‘Parnàs’. El concert està previst pel dissabte 27 d’octubre al teatre auditori del Casal Riudomenc.

El cantautor de Flix Xarim Aresté actuarà a Falset per presentar també el seu disc en solitari ‘Polinèsies’. La data del concert és el 9 de novembre mentre que la cantautora del Maresme, Judit Neddermann, actuarà a la Cripta de l’Ermita de la Mare de Déu del Camí al novembre acompanyada del guitarrista Pau Figueres. Per últim, Paula Valls interpretarà el seu nou àlbum ‘I am’, cantat principalment en anglès, al Convent de les Arts d’Alcover al mes de desembre.

Pel que fa a la programació dels concerts a Reus, el grup Obeses actuarà al Teatre Bartrina el proper 13 d’octubre. L’endemà serà el torn de ‘Més de 50 anys’ de Toti Soler i Gemma Humet. D’altra banda, el festival també estrenarà ubicació, amb l’escenari del Teatre Fortuny com a nou espai de concerts. El duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés protagonitzaran un dels últims concerts de la gira ‘45 cerebros y 1 corazón’.

ACN

Les cambres de comerç de Tarragona i Reus s’uneixen per reclamar les grans infraestructures

Laura Roigé i Isaac Sanromà, segellant l’acord. Foto: Cedida

El Camp de Tarragona està conformant novament un lobby institucional per tal que les administracions de Barcelona i Madrid executin i accelerin les grans infraestructures necessàries per al seu progrés. Després que els municipis de Tarragona i Reus i els de la costa s’hagin unit per un fi similar,avui han estat les cambres de comerç de Tarragona i Reus les que han professat “lleialtat mútua i confiança” per reclamar les grans obres i estar amatents a la seva evolució.

Els canvis són poderosos, i els canvis en la presidència de la Cambra de Tarragona així ho anuncien. L’entrada de Laura Roigé ha accelerat un impuls de cercar conjuntament amb la corporació de Reus solucions a les mancances insfraestructurals del territorti, sumant-se així a l’esperit sorgit entre els alcaldes.

Novetats també en els governs de Madrid i amb la constitució del de la Generalitat, amb president efectiu, que facilitin “canvis en objectius i projectes en infraestructures perquè ens convé estar junts per influir”, ha subratllat el pesident de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, en la presentació a la premsa de l’acord.

Així s’ha anunciat avui i s’ha posat l’èmfasi en la necessitat que les grans infraestructures estiguin enllestides o encarrilades l’any 2021. ‘L’Horitzó 2021’ és un document signat per les presidències de les dues corporacions, obert a la incorporació de la cambra de Valls per tal “d’avançar i ser eficients” en la pressió a les administracions.

D’entrada, els dos presidents -Laura Rogé per Tarragona i el veterà Isaac Sanromà, pr Reus- demanen una reunió amb els alcaldes de Tarragona i de Reus, al qui reclamen “un lideratge” del Camp. També sol·liciten reunions amb el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, amb el secretari d’Estat d’Infraestructures i amb el futur nou president s’Aena per presentar-los les necessitats.

Són de tots conegudes i en alguns casos, eternes: l’entrada en servei de la línia ferroviària Vandellòs-Tarragona, que s’executi l’estació intermodal del sud de l’Aeroport de Reus, la connexió en by pass de la lìnia ferroviària al nord de Tarragona, que es faci el baixador ferroviari de Bellissens, que hi hagi sortida en ample europeu a les mercaderies, un nou Pla Director de l’Aeroport que el contempli com a futura quarta pista del Prat, donar una solució a la continuació de les obres a l’A27, que es liberalitzi el peatge de l’autopista AP-7 Tarragona-La Jonquera quan acabi la concessió i que el Port es connecti a Europa.

“Volem acompanyar els dos grans ajuntaments, Tarragona i Reus, volem el lobby per esdevenir una suma que multipliqui”, ha resumit Sanromà.

(Seguirà ampliació)

J. Garcia

Expectació al carrer Ample de Reus per ‘l’ocupació’ d’una vivenda

La situació ha generat expectació entre els vianants. Fotos:  Tarragona21

Expectació al voltant de les 19.30 hores al carrer Ample de Reus per la presència d’una dotació dels Mossos d’Esquadra i una ambulància que han respòs a una comprovació de ‘l’ocupació’ d’un pis situat a la segona planta del número 7. La intervenció policial ha acabat amb una noia jove sortint emmanillada del portal per ser atesa pels serveis mèdics, sense saber-se a hores d’ara si s’han presentat càrrecs o no contra ella perquè s’hauria tancat dins i resistit a abandonar l’habitatge.

Veïns de la zona han explicat a aquest diari que la dona hauria hagut de lliurar les claus de la vivenda ahir a la nit, però que finalment hi hauria tornat per no tenir cap altre lloc on anar. Aquest darrer extrem no ha estat confirmat per cap font oficial.

El grup propietari de La Fira Centre Comercial de Reus estudia la seva venda

Imatge de la jornada inaugural. Foto: Reusdigital.cat

Sotmès sempre a un currículum convuls, l’espai de La Fira Centre Comercial de Reus torna a oferir titulars. Segons avançava el diari ‘Expansión’, el grup propietari del recinte Merlin Properties, estudia posar-lo a la venda juntament amb altres tres centre comercials que obeeixen al mateix concepte ubicats a Múrcia, Viladecans i Gandia.

La raó d’aquesta prospecció de mercat a la recerca i captura de possibles compradors es troba en un gir estratègic a la seva política de cara a maximitzar la seva cartera d’actius. Pere fer-ho possible busca desprendre’s de tots aquells centres que no corresponguiin al perfil escollit, molt especialitzat i urbà.

Cal tenir present que Merlin Properties (amb Banc de Santader com primer accionista) va heretà l’espai de La Fira de Reus després de la seva fusió l’any 2016 amb l’impulsor original, Metrovacesa, que va aconseguir inaugurar-la l’any 2015 després d’anys d’incerteses i baralles amb l’Ajuntament. Aquesta operació va crear el primer grup immobiliari de l’Estat.

 

Según ha avanzado el diario ‘Expansión’, Merlin Properties sigue un plan estratégico de maximizar su cartera de activos y desprenderse de los que respondan menos al perfil de centro comercial muy especializado y urbano en el que quiere centrarse la firma presidida por Ismael Clemente. Así pues, el grupo analiza la venta de estos locales, que heredó tras la integración de los activos patrimoniales de Metrovacesa.

 

La suma de los activos de los cuatro centros comerciales ascienda a una superficie bruta alquilable de 152.000 metros cuadrados, lo que conlleva una afluencia conjunta de unos 17 millones de visitantes anuales.

 

Una herencia de la que se desprenden

 

La Fira Centre Comercial de Reus fue promovida por la inmobiliaria Metrovacesa, una de las mayores de España en su época de esplendor, e inaugurada en 2015 tras un largo periodo de construcción plagado de parones e incertidumbres. Merlín Properties y Metrovacesa acordaron fusionarse en 2016 para dar origen al primer grupo inmobiliario español y uno de los mayores de Europa, lo que supuso una suma de activos por valor de 9.317 millones de euros.

 

El grupo sumó activos por valor total de 10.296 millones de euros, y tiene al Banco Santander como primer accionista. La integración de las dos compañías se produjo justo un día después de que Merlín cerrara la compra de Testa a Sacyr y apenas unos meses después de que Metrovacesa concluyera su reestructuración.

 

La posible compraventa no implicaría, necesariamente, cambios sustanciales en la oferta comercial y la operativa del centro comercial, más allá de las estrategias propias del nuevo propietario.

Un conductor de Reus Transport dona positiu després d’atropellar una dona de 46 anys

reus transport

Segons informa la Guàrdia Urbana, aquest dilluns, 2 de juliol, a les 13:37h, al raval de Martí Folguera, agents del cos municipal de seguretat van instruïr diligències judicials contra el conductor d’un autobús de la companyia municipal Reus Transport, un veí de Cambrils de 46 anys, per la seva presumpta implicació en un delicte contra la seguretat del trànsit en haver donat un resultat positiu de 0,62mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar. Prèviament, el conductor havia estat implicat en l’atropellament d’una veïna de Reus de 46 anys, la qual va ser traslladada en ambulància a l’Hospital Sant Joan per ser atesa de les lesions de caràcter lleu que va patir.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

Un jove detingut per dos robatoris amb força en una llar d’infants i en un vehicle a Reus

Agents dels Mossos d’Esquadra, en una imatge d’arxiu.

Un home de 19 anys, veí de Reus, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra diumenge com a presumpte autor de dos robatoris amb força, un en una llar d’infants i un altre a l’interior d’un vehicle. Una patrulla dels mossos que participava en un dispositiu de prevenció de robatoris al centre de la ciutat de Reus va localitzar un home que transportava tres bosses plenes d’objectes. La patrulla va identificar l’individu i va comprovar que duia 25 caixes de joguines i material d’oficina.

L’home, que va intentar enganyar els agents sobre la procedència de les joguines, va acabar reconeixent els fets. Els mossos van comprovar que el detingut havia forçat un vehicle estacionat al carrer Gaudí i també el magatzem d’una llar d’infants del barri Horts de Miró.

El detingut, amb 4 antecedents per delictes contra el patrimoni, ha passat aquest dilluns a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Reus.

ACN

Convocades les Beques de FP de Fundación Repsol i el Complex Industrial de Repsol 

Fundación Repsol, en col·laboració amb el Complex Industrial de Repsol a Tarragona, posen en marxa una nova convocatòria de beques per a alumnes de Formació Professional de Tarragona, Reus, Valls i Vila-seca. En el curs 2018-2019 es concediran un total de 20 ajuts que els interessats podran sol·licitar des del 2 de juliol a través del web becasfp.fundacionrepsol.com.

Aquest programa de beques de Formació Professional (FP) és una iniciativa de Fundación Repsol, en col·laboració amb els complexos industrials de Repsol i Petronor, amb l’objectiu de promoure i facilitar l’FP com una opció educativa, millorant així la capacitat d’ocupabilitat dels joves.

A l’entorn del Complex Industrial de Repsol a Tarragona es concediran vint beques, de les quals cinc es destinen per a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i quinze, per als Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), amb una quantia de 800 euros cadascuna. Així mateix, el millor estudiant becat de GFGM i el millor de GFGS, rebran un bonus especial de 300 euros a l’octubre de 2019, com a reconeixement al seu esforç.

Aquest programa s’estén a més, a altres localitats de l’entorn d’A Coruña, Cartagena, Puertollano i Biscaia, i es concedeixen un total de 100 beques a estudiants de Formació Professional (25% per a CFGM i 75% per CFGS).

Un any més, els alumnes interessats podran realitzar les seves inscripcions a través del web becasfp.fundacionrepsol.com. El termini per a la presentació de sol·licituds està obert des del 2 de juliol al 16 d’octubre de 2018, ambdós inclosos.

Poden accedir a les beques aquells alumnes que cursin estudis de Formació Professional de Grau Mitjà i Grau Superior de les següents àrees: Electricitat/Electrònica, Fabricació mecànica, Instal•lacions i manteniment, Edificació i obra civil, Energia i aigua, Química, Informàtica i comunicacions, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Sanitat i Seguretat i medi ambient. Els estudiants beneficiaris de la beca el curs passat, també poden optar a renovació, per la qual cosa s’hauran d’inscriure de nou, en aquesta convocatòria.

Com a novetat, enguany les beques estan obertes també a alumnes d’FP dual. A més, d’acord al compromís de Repsol i la Fundación amb la integració social i laboral de les persones amb discapacitat, un 10% de les places es reserven per a aquests estudiants.

Tota la informació de la convocatòria estarà disponible a: becasfp.fundacionrepsol.com

Les imatges del punt i final de la festa de Sant Pere a Reus

Aquest divendres a la tarda s’ha posat el punt i final a la Festa Major de Sant Pere d’enguany, amb la professó solemne i les diferents ballades dels grups festius. A l’arribada de la imatge de Sant Pere davant de l’Ajuntament ha esclatat la quarta i darrera Tronada de la Festa Major, encesa pels representants de les entitats que enguany celebren el seu centenari: l’Orfeó Reusenc, Reus Foment Empresarial i, finalment, el CN Reus Ploms.

Després de la Tronada, els elements festius han acompanyat la imatge fins a l’església Prioral i quan ha arribat a la plaça de Sant Pere s’ha realitzat l’esclat de festa i la tronada aèria.

En acabar, tornada festiva fins a la plaça del Mercadal i darreres ballades dels diferents elements del Seguici. Posteriorment, encesa de la Víbria i el Drac de Reus i espectacular carretillada de Sant Pere del Ball de Diables de Reus per posar punt i final a la Festa Major de Sant Pere 2018.

Detinguts després d’una fugida per l’autopista en la que intenten atropellar un mosso

Agents dels Mossos d’Esquadra, en una imatge d’arxiu

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cambrils van detenir dissabte dues dones i un home, de 40, 38 i 36 anys respectivament, de nacionalitat espanyola i veïns del Prat de Llobregat i Castelldefels, com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal, robatori amb força a interior de vehicle, atemptat als agents de l’autoritat i per originar un greu risc per la circulació.

L’incident va tenir lloc dissabte a la nit quan una dotació, que feia tasques de vigilància al pàrquing i l’àrea de servei de l’autopista AP-7 a l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), va observar com un turisme amb tres ocupants accedia a l’àrea i estacionava al costat d’un altre vehicle.

Ràpidament, el conductor va baixar i va il·luminar amb un telèfon mòbil a l’interior del vehicle del costat. Tot seguit, les dues dones van trencar la finestra del vehicle i van sostraure diverses bosses de l’interior.

Tota aquesta acció es va produir en qüestió de segons mentre un agent s’adreçava al lloc i demanava suport a altres patrulles. Llavors, quan el mosso es va identificar clarament com a policia i es disposava a comprovar els fets, les tres persones van marxar ràpidament.

El conductor, tot i tenir espai per fugir, va dirigir el vehicle contra el policia que va haver de saltar a un costat per evitar l’atropellament. Durant el seguiment, els ocupants del vehicle escàpol van llençar els objectes sostrets per la finestra, fet que va obligar a altres usuaris de la via a esquivar-los amb el risc que això comportava.

Gràcies a la coordinació policial, una altra patrulla va accedir a l’autopista i es va afegir al dispositiu per aturar el vehicle. Els mossos van observar com el vehicle circulava fent canvis de direcció sobtats i frenades brusques fins al punt d’obligar a altres vehicles a fer maniobres per evitar accidents.

Finalment, els mossos van aconseguir aturar-lo a la sortida de Reus i van detenir als tres ocupants. En l’escorcoll, van localitzar 430 euros fraccionats i les eines utilitzades per trencar el vidre del vehicle de les víctimes.

També es va recuperar bona part dels objectes sostrets que els detinguts havien llençat per la finestra en la seva fugida i els van retornar als seus propietaris.

Els detinguts van passar ahir  a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Consells de seguretat per evitar robatoris a l’autopista

Des dels Mossos d’Esquadra es fa prevenció per evitar robatoris a interior de vehicle. Així, es recorda la importància de no deixar objectes de valor a l’interior del vehicle, intentar estacionar-lo en zones il·luminades, si els equips de música es poden extraure és millor emportar-se’ls, cal comprovar que el vehicle queda ben tancat quan s’estacioni  i també és recomanable instal·lar alarma.

En cas de trobar el vehicle forçat, no s’ha de tocar res i cal avisar a la policia a través del telèfon d’emergències 112.

Tres medalles per a la Gimnàsia Artística a Reus

El pavelló olímpic de Reus ha vist aquest dilluns caure tres medalles (una de plata i dos de bronze) per a la delegació espanyola. La Gimnàsia Artística masculina (amb un equip integrat per AlbertoTallón, Néstor Abad, Nicolau Mir, Rayderley Zapata i Thierno Diallo) s’ha fet amb l’or amb una puntuació de 250.550.

Per la seva banda, la representació femenina (Ana Pérez, Nora Fernández, Paula Raya, Helena Bonilla i Cintia Rodríguez) ha aconseguit la medalla de bronze amb una puntuació de 151.550. En individual, Ana Pérez també ha pujat al podi amb un bronze molt treballat.

 

Salou ja mostra al públic la privilegiada balconada de Cala Morisca

Un moment de la jornada de portes obertes organitzada per l’Ajuntament

Camins envolten la finca de Cala Morisca

L’espai és una immensa balconada

Una altra imatge de l’indret privilegiat

Centenars de veïns s’han acostat aquesta tarda al nou mirador de la Cala Morisca de Salou, a tocar de cala Crancs on s’ha pogut veure d’aprop el canvi que ha sofert aquest espai fins fa un temps, en mans privades. Cala Morisca va ser el xalet i la finca espectacular de l’advocat reusenc Antoni Pedrol Rius fins la seva mort. Un llarg procés va acabar amb què la ficna passés a mans municipals.

Avui, l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de diversos regidors han descobert la placa d’inauguració d’aquest espai recuperat que passa a formar part del camí de Ronda. En el seu discurs ha parlat de l’esforç que ha fet l’Ajuntament per anar comprant les finques de primera línia per donar forma a un camí de ronda que ha de continuar endavant. “Estem fent veritables esforços per recuperar el nostre litoral i tots aquells terrenys lliures de construcció els hem anat adquirint, invertint més de 5 milions d’euros. És la millor herència que podem deixar a les generacions futures perquè així aconseguim preservar el nostre litoral”, apuntava.

A més, el batlle s’ha mostrat esperançat que amb el nou govern de l’Estat es torni a posar damunt la taula la necessitat que s’acabi el tram que encara queda pendent d’executar; des de Replanells a Punta daurada fins al Racó. “Esperem que el nou govern sigui més sensible en matèria mediambiental i paisatgística i sobretot cap a casa nostra i al final inverteixi en el part que encara hi ha pendent”.

Amb la intervenció de recuperació i regeneració d’aquesta zona el govern de Salou ha convertit un espai privat en un espai públic en un entorn únic per les vistes, el paisatge i la vegetació arran de mar, amb espectaculars roquers. A més, aquesta zona, ubicada al turó del costat de Cala Crancs on hi havia el conegut xalet de Pedrol Rius, es converteix en un racó privilegiat que s’incorpora al recorregut del camí de Ronda que voreja aquesta part més abrupta del litoral del nostre municipi fins ara poc coneguda.

L’Ajuntament de Salou va comprar a finals del 2016 la finca que incloïa un xalet en estat ruïnós i el va enderrocar per donar pas a un nou espai que ha anat prenent forma amb els diversos treballs que s’han anat executant; des del desbrossament i neteja de la zona; la retirada de plantes en mal estat i invasores, la replantació de vegetació autòctona -fins a 7.000 unitats de plantes-i adequació paisatgística i renaturalització de la finca amb espècies pròpies de la màquia litoral; i altres treballs com condicionament dels terrenys, instal·lació d’una barana a la zona del mirador, i una lleugera adequació urbanística per tal que la finca quedi integrada i formant part del camí de ronda. Els treballs de condicionament de la zona han suposat una inversió de 264.000 euros.

L’agenda de diumenge: de nou Mireia i s’estrenen la Selva, Reus en futbol i Vila-seca

Imatge del pavelló de Constantí, on s’estan celebrant les proves d’halterofília

Jornada atapeïda en finals la de diumenge, 24 de juny. Mireia Belmonte té noves opcions de medalla. Li arribarà el torn dels 200 metres estils. Sobre les 9:45 del matí començaran les eliminatòries i les finales seran per la tarda, també sobre les 17:30 hores.

El canal de Castelldefels celebra les sevs finals, on diversos espanyols haurien d’optar a medalla, masculina i femenina. El més mediàtic és Marc Cooper Walz, que aquest dissabte disputava les semifinals en K2 en 500 metres amb Rodrigo Germade.

La Selva del Camp s’estrena com a seu d’esgrima. Dues jornades consecutives, diumenge i dilluns, amb finals. Reus també s’estrena com a seu de futbol i a les 20h es podrà seguir l’Espanya-Bòsnia-Herzegovina (Grup A). Abans, a les 11 hores es disputarà el Marroc-Líbia (Grup B). Calafell repeteix seu amb el Turquia-Grècia a les 20 hores, partit corresponent al Grup C.

Medalles també n’hi haurà per segona i darrera jornada de competició en karate a Cambrils, el mateix que es viurà en Tir al pavelló Jordi Tarragó de Tarragona. Constantí presentarà la segona jornada d’halterofília amb repartiment de medalles, i Tarragona viurà les finals d’esquí aquàtic. Tir amb arc també disputa finals a Campclar, amb cinc espanyols en joc a les finals, amb el que aquest esport s’acomiadarà dels Jocs. La gimnàstica artística viurà a Reus la primera de les tres jornades amb finals i medalles.

Quant a competicions sense medalles, hi ha la segona jornada de bàdminton al Morell, amb quatre espanyols en competició; hàndbol a l’Anella Mediterrània, on les ‘guerreres’ juguen la segona jornada contra Grècia (20 hores) al Vendrell, i els homes, la segona contra Portugal (20:30h) a l’Anella Mediterrània. La vela celebra la segona jornada a Salou, mentre el vòleibol viurà la tercera jornada, on destaca un Espanya-Turquia del Grup B en dones (19h, pavelló del Serrallo). Finalment, Vila-seca s’estrena en lluita greco-romana, que dilluns repartirà metalls.

 

 

Reus, escenari de la gimnàstica rítmica, artística, el futbol i la contrarellotge de ciclisme

La ciutat de Reus acollirà més d’una nodrida representació d’esportistes i aportarà més de 200 voluntaris i personal d’organització a les proves que es faran a Reus.

Aquest divendres, 22 de juny, s’inauguren els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, en els quals la ciutat de Reus té un especial protagonisme com a subseu de les proves de gimnàstica rítmica i artística al Pavelló Olímpic Municipal, el futbol a l’Estadi Municipal i també el pas de la contrarellotge individual de ciclisme pel terme de la ciutat. Reus s’ha preparat en els darrers mesos condicionant els seus equipaments esportius i posant-los a disposició d’aquest important esdeveniment.

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, recorda que Reus està preparada i il·lusionada per donar cabuda a aquestes proves de primer nivell esportiu gràcies a les millores realitzades i també a l’experiència de la ciutat en l’organització d’esdeveniments com els Jocs Olímpics del 1992, els Jocs Special, campionats internacionals i altres competicions de gran relleu que s’han realitzat en els darrers anys a la capital del Baix Camp. En aquest sentit, Cervera afegeix que per a Reus “és un orgull participar com a subseu en els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i aportar el millor de la nostra capacitat organitzativa a aquest esdeveniment”.

La ciutat de Reus acollirà més d’una nodrida representació d’esportistes i aportarà més de 200 voluntaris i personal d’organització a les proves que es faran a Reus.

Estadi Municipal

L’Estadi Municipal de Reus serà l’escenari de la final de futbol masculí dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 el pròxim 30 de juny. Les competicions prèvies es disputaran a les instal·lacions de Calafell i la Pobla de Mafumet.

A l’Estadi Municipal de Reus, s’han realitzat millores com la substitució integral del terreny de joc; la implementació d’un nou sistema de drenatge i reg; la instal·lació de gespa artificial i banquetes i la definició del perímetre de seguretat del camp. També s’hi han realitzat tasques de sanejament i d’impermeabilització; s’han substituït els elements metàl·lics de seguretat i protecció per una nova estructura d’acer inoxidable i vidres; s’han reformat els accessos i s’hi han construït nous espais per al futbol base, un aparcament interior i noves cabines i punts de comentaristes. Aquestes reformes s’han realitzat amb el suport i el finançament de la Diputació de Tarragona.

Pavelló Olímpic Municipal

El Pavelló Olímpic Municipal serà la seu de les proves de gimnàstica artística i de gimnàstica rítmica dels Jocs del 23 al 30 de juny. Les obres que s’hi han realitzat han suposat la remodelació íntegra de l’equipament adaptant-lo a la normativa actual i millorant-ne la seguretat i la il·luminació, la funcionalitat, el confort i les prestacions. Entre les intervencions concretes que s’hi han dut a terme destaquen la incorporació de pantalles led de gran format i la impermeabilització de les cobertes laterals.

Les reformes realitzades a l’Estadi Municipal i al Pavelló Olímpic de Reus han rebut una subvenció de la Diputació de Tarragona de 1.805.320 euros.

Contrarellotge individual de ciclisme

La contrarellotge individual de ciclisme, que es disputa el dia 30 de juny amb sortida i arribada a Vila-seca, tindrà també un tram urbà al terme de Reus dins el polígon Alba.

En el dispositiu local de l’organització d’aquestes proves hi participen Reus Esport i Lleure, la Guàrdia Urbana, voluntaris de Protecció Civil a més de la col·laboració de diferentes escoles de futbol de la ciutat que participaran en el protocol de “fair play” a l’inici de cada partit de futbol.

Mobles BOOM tria a El Pallol com a primer punt de la seva expansió al Camp de Tarragona

El passeig comercial El Pallol de Reus i la cadena de botigues de venda i fabricació de mobles BOOM han signat un acord de col·laboració que permetrà a la marca low-cost instal·lar-se al Centre Comercial de Reus, en un local de la planta baixa que comptarà amb 1.200 m2 d’exposició. Amb l’acord ja signat, Mobles BOOM començarà pròximament les obres d’acondicionament i vinilat del local, i està previst que obri les seves portes el pròxim mes de setembre.

Mobles BOOM és una cadena espanyola de botigues especialitzades en la venda i fabricació de mobles low-cost que s’ha convertit en un dels líders i referents dins del mercat estatal en la venda de mobiliari de la llar a baix preu. Actualment compta amb 35 botigues físiques a tot l’Estat, 9 d’elles a Catalunya. Per continuar la seva expansió al Camp de Tarragona, la cadena ha apostat pel passeig comercial El Pallol i l’enorme teixit comercial existent al centre de Reus, on podrà apropar els seus productes no només a la gent de la ciutat, sinó de tota la demarcació.

“Passejar i tot d’una veure mobles per a la llar sabem que és una experiència que agrada molt al públic, tant si té la necessitat de comprar, com si s’apropa per simple curiositat. Avui en dia aquesta experiència és difícil de trobar al centre de les ciutats, ja que la gran majoria de magatzems i botigues d’exposició opten per l’extraradi. D’altra banda, les recerques online, que són molt pràctiques a l’hora d’obtenir molta informació, no podran mai transmetre les sensacions que els nostres sentits perceben quan arriben a la botiga i poden veure i tocar els mobles del nostre expositor”, afirma Jordi Granyó, responsable de la marca a Catalunya.

Les noves instal·lacions de Mobles BOOM al passeig comercial El Pallol comptaran amb un departament comercial dedicat exclusivament a l’atenció als clients i a la venda de mobles, i suposarà a més la generació de vuit llocs de treball. “Per la seva important tradició comercial i el seu caràcter, la ciutat de Reus i en concret el passeig comercial El Pallol són el marc ideal per iniciar la nostra expansió comercial a tot el Camp de Tarragona”, conclou Jordi Granyó.

Amb l’obertura de la botiga a El Pallol, Mobles BOOM arriba a la demarcació de Tarragona, única província catalana on encara no tenia cap botiga. Des que va començar la seva incursió en el mercat català, ha obert una botiga a Alcarràs (Lleida), una altra a Girona i set més a la província de Barcelona. En total seran 10 centres a tot Catalunya, on disposa ja d’una superfície superior als 18.000 m2.

Els Jocs mouran 45.000 passatgers per l’aeroport de Reus

L’Aeroport de Reus operarà onze xàrters de les delegacions dels Jocs Mediterranis. Foto:Reus Digital

L’Aeroport de Reus operarà onze vols xàrter procedents de Sèrbia, Croàcia, Eslovènia i Algèria durant la celebració dels Jocs Mediterranis. A més, mentre duri aquesta cita esportiva -que arrenca el 22 de juny i finalitzarà l’1 de juliol-, el trànsit de vols comercials programats serà de 238 moviments i s’estima que passin per la instal·lació al voltant de 45.000 passatgers, segons ha informat Aena. Juntament amb l’Aeroport del Prat, el de Reus serà una de les portes d’arribada de les delegacions internacionals que competiran en els Jocs.

El Tarracvs de l’Aeroport de Reus

D’altra banda, s’ha instal·lat una rèplica de la mascota dels Jocs, Tarracvs, al vestíbul de l’edifici d’arribades de la terminal reusenca. La figura, que simula la bola del món i està feta de guix, hi estarà present fins el mes d’octubre, data en què finalitza el programa cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

ACN

Vergés no concreta el calendari del consorci de l’Hospital Sant Joan i responsabilitza el 155 del retard

Pla general de la consellera de Salut, Alba Vergés, en la signatura dels llibre d’honors a l’Ajuntament de Reus. Foto: ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, no posa data a l’entrada en funcionament del nou consorci que ha de gestionar l’Hospital Universitari de Sant Joan i que estarà participat en un 55% pel CatSalut i en un 45% per l’Ajuntament de Reus. Tot i això, la consellera ha assegurat aquest dijous que la voluntat d’ambdues administracions és que l’ens s’activi “com més aviat possible”.

La titular de Salut ha explicat que “tècnicament està molt avançat”, però ha lamentat que l’aplicació de l’article 155 “ens ha deixat amb set mesos sense iniciativa política i sense poder continuar els projectes”. De fet, Vergés ha evitat confirmar si el Govern assumirà el dèficit acumulat d’aquest 2018, que segons algunes fonts s’enfilaria ja als 2,2 milions d’euros. Cal recordar que l’hospital va tancar el darrer exercici amb un dèficit de 3,18 milions.

La consellera ha fet aquestes declaracions en l’homenatge a les persones donants de sang a Catalunya que s’ha celebrat aquest dijous a Reus. Durant l’acte, la consellera ha anunciat que més de 85.000 persones han donat sang en els primers cinc mesos de l’any i s’ha marcat l’objectiu de ser “autosuficients” en les donacions de plasma de cara al 2022, després que enguany ja se n’hagin rebut prop de 7.000.

ACN

La 56ª Volta Ciclista a la província de Tarragona, el 16 i 17 de juny amb sortida i arribada a Reus

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, i el director de la Volta Ciclista a la província de Tarragona, Carles Ferran.

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, i el director de la Volta Ciclista a la província de Tarragona, Carles Ferran, han presentat aquest dimecres la 56ª edició de la prova que com ja es va convertint en tradicional tindrà una última etapa etapa amb sortida i arribada a Reus. La primera etapa, a més, és campionat de Catalunya contrarrellotge individual, motiu pel qual la inscripció del primer dia inclou 250 inscrits. El còmput de les tres etapes es limita a una inscripció de 200 corredors pertanyents a 22 equips.

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d’Esports i de Reus Esport i Lleure, col·labora en l’organització d’aquesta prova ciclista, la més antiga que es corre a l’estat espanyol i la tercera cursa per etapes més antiga del món, després del Tour de França i la Volta a Bèlgica. En aquest sentit, el regidor d’Esports, Jordi Cervera, ha destacat el prestigi i projecció d’aquesta prova ciclista, en la qual molts equips professionals centren l’atenció a la recerca de nous valors que puguin fer el salt definitiu al ciclisme d’elit i professional.

Aquesta edició de la volta es disputarà en tres etapes, amb recorregut total de 197 km i una altitud màxima al port de la Mussara. Tal i com ha detallat el director de la cursa, Carles Ferran, les etapes es distribueixen de la següent manera:

  • La primera etapa serà el dissabte 16 de juny al matí, amb sortida i arribada a l’Hospitalet de l’Infant. Serà una contrarellotge individual de 11,5km amb el Coll de Balaguer com a gran repte pels participants. Aquesta etapa s’inclou en el Campionat de Catalunya.
  • La segona etapa, el mateix dissabte 16 de juny a la tarda, amb sortida i arribada a la Pobla de Mafumet, amb una ruta de 105 km.
  • La tercera i última etapa, serà el diumenge 17 de juny. Sortirà i arribarà a Reus al carrer Prat de la Riba i es disputarà en una ruta de 110 km. El Coll de la Mussara pujant per l’Albiol és el gran repte de la jornada per als corredors, amb un descens de gran dificultat tècnica.

La 56ª edició de la volta inclou la participació de ciclistes d’arreu de l’estat, entre els quals hi ha els darrers guanyadors de la prova, el local Carles Juncosa, brillant vencedor de l’última edició (2017), Joan Font (2016) i Xavi Pérez (2015).

María Blasco, Carlos Latre i Risto Mejide, entre els guardonats dels Premis Gaudí Gresol

Foto de família edls guardonats

La Fundació Gresol va lliurar ahir al aquest vespre els Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència, convertits ja en tot un referent després d’arribar enguany a la dotzena edició.

La Gala, que es va celebrar al Tecnoparc de firaReus, va comptar, igual que en les últimes edicions, amb el suport de l’Ajuntament de Reus. L’actriu i presentadora Ivana Miño va ser l’encarregada de conduir l’acte, que va aplegar més de 400 persones. Aquesta assistència mostra, un cop més, la plena consolidació i arrelament aconseguits pels Premis Gaudí Gresol, que any rere any es refermen com una de les cites socials més importants de la província de Tarragona.

La finalitat d’aquests guardons és la de reconèixer la tasca de persones, entitats o organismes que hagin destacat en diferents disciplines professionals, com ara la científica, econòmica i empresarial, audiovisual o mediambiental, entre d’altres. Enguany, la participació tant a la cerimònia de lliurament dels premis com al sopar solidari posterior, ha tornat a ser un gran èxit, amb una nodrida representació de col·lectius de tots els àmbits: polític, econòmic i empresarial, educatiu, administratiu, esportiu i social, en general.

La Gala dels XII Premis Gaudí Gresol es va desenvolupar entre les 20 i les 23.30 hores. Prèviament, tots els guardonats van tenir l’oportunitat de signar en el Llibre d’Or de la Fundació Gresol.

Els guardonats de 2018 han estat:

Carme Pinós (Arquitectura)
María Blasco (Investigació)
Ramon Gomis (Literatura)
Anna Veiga (Ciència)
Mireia Torres (Medi Ambient)
Carlos Latre (Televisió)
Òscar Cadiach (Esports)
Belén Fabra(Cinema)
Rafael Matesanz (Medicina)
Risto Mejide (Publicitat)

Compromís Solidari

La Fundació Gresol fa cada any una aportació a un organisme o organització solidària. Enguany, l’entitat escollida ha estat la Fundació Bonanit de Tarragona, que des del 2006 centra els seus esforços a ajudar a les persones sense sostre.

La Fundació Bonanit, a part de proporcionar un lloc de pernoctació, presta altres atencions com les de menjador, higiene personal, rentat de roba i servei de consigna. Els beneficiaris són persones sense llar que busquen feina o es troben en condicions de pobresa cronificada. A més a més, l’entitat ofereix ajudes puntuals a famílies en situació de vulnerabilitat. La Fundació Bonanit està presidida per Antoni Coll Gilabert, mentre que les dues vicepresidències de l’organització són exercides per Càritas Diocesana de Tarragona i la Fundació Santa Tecla.

Personalitats assistents

Tots els premiats van assistir a la Gala i van recollir personalment el guardó, que consisteix en un bust de Gaudí de l’escultor Joan Matamala. Així mateix, van compartir la vetllada i el sopar amb tots els assistents, entre els quals hi havia destacades personalitats que van ser les encarregades de lliurar els guardons. Entre aquests, Carles Pellicer, alcalde de Reus; María José Figueras, rectora de la URV; Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya; Josep Masdeu, vicepresident segon de la Diputació de Tarragona; Josep Andreu, president del Port de Tarragona; Luis Herrero, sotsdirector general de Banco Santander; Julián Mollá, president de la Fundació Gresol; Josep Ramon Correal, patró de la Fundació Bonanit i conseller editorial del Diari de Tarragona; Anton Pont, president d’honor de la Fundació Gresol, i Alejandro Martínez, president de Grant Thornton.

Els Advocats Voluntaris 1-O de Reus denuncien Jiménez Losantos per dir que es podria bombardejar Catalunya

Pla general dels advocats de l’associació que aglutina lletrats voluntaris pel referèndum, després de presentar la querella criminal als jutjats de Reus per les càrregues de l’1-O a Mont-roig del Camp. Foto: ACN

L’Associació Advocats Voluntaris 1-O de Reus ha denunciat a fiscalia les declaracions de Federico Jiménez Losantos al seu programa a EsRadio on deia que es podria bombardejar Catalunya. La denúncia es va registrar aquest dilluns a l’adscripció de Reus de la fiscalia de l’Audiència de Tarragona, segons ha difós el col·lectiu de juristes a través de les xarxes socials. “Per descomptat que els podem bombardejar, una altra cosa és que la brossa de govern que tinguem no sigui capaç de demostrar que clar que hi ha avions per bombardejar; una altra cosa és que la casta política prefereixi que es destrueixi Espanya abans d’utilitzar legítimament la força”, va dir Losantos l’11 de maig. “Que sàpigues ‘cocomochito’ (en referència a Carles Puigdemont) que Espanya té 70.000 policies, 90.000 guàrdies civils i 50.000 soldats perfectament armats que poden prendre Barcelona, casa teva, i el despatx de ‘cocomocho’ en cinc minuts”, va afegir el locutor, qui també va titllar els independentistes de “nazis de guarderia”.

Aquesta és la segona iniciativa judicial que el col·lectiu d’Advocats Voluntaris 1 d’octubre de Reus emprèn contra Jiménez Losantos. El 29 de maig ja van denunciar-lo a la fiscalia alemanya per les declaracions en què proferia amenaces i insults contra Alemanya, després que un tribunal d’aquest país hagués deixat en llibertat Carles Puigdemont i hagués desestimat l’extradició per rebel·lió.

Entre d’altres qüestions, el locutor radiofònic va afirmar que hi pot haver “200.000 ostatges alemanys” a Mallorca i va alertar que “a Baviera poden començar a explotar cerveseries”. El mateix dia que va fer aquestes declaracions, el 6 d’abril, la policia de Munic va afirmar que en tenia constància, mentre que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va confirmar que analitzaria els comentaris.

ACN

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies