Quatre dones i un home detinguts al barri de Sant Josep Obrer de Reus

Imatge de l’operatiu.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Reus i agents de la Unitat d’Investigació de la mateixa localitat, van detenir els passats dies 21 i 22 de juliol, quatre dones de 34, 38, 39 i 43 anys d’edat, i un home de 41 anys d’edat, tots ells de nacionalitat espanyola i amb domicili a Reus, com a presumptes autors d’un delicte de salut pública i de pertinença a grup criminal.

Les detencions són resultat d’una investigació iniciada fa dos mesos després de constatar-se l’existència de dos punts de venda i emmagatzematge de drogues. Els agents van constatar que els autors dels fets s’encarregaven, de manera organitzada, de la preparació i venda de substàncies il·legals mitjançant diversos canals de distribució.

El passat divendres, dia 21 de juliol, es van dur a terme dues entrades i perquisicions judicials, la primera a un habitatge del carrer Mare de Déu del Saliente, i la segona a un habitatge del carrer Del Roser, ambdues a la població de Reus.

A l’interior dels habitatges es van intervenir: 27 grams d’heroïna, 7 grams de cocaïna, 37 embolcalls de substància de cocaïna i heroïna, 200 plantes de marihuana i més de 3.100€ en metàl·lic.

Com a resultat de la investigació es van detenir a quatre dones i un home, com autors d’un presumpte delicte contra la salut pública i per pertinença a grup criminal.

Els detinguts, que acumulen tots ells més de trenta antecedents per delictes contra el patrimoni i salut pública, van passar el dia 22 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus, que en va decretar l’ingrés a presó per dues de les dones, i la llibertat amb càrrecs per les altres dues i per l’home.

 

El Pavelló Olímpic de Reus acollirà la final de la lliga catalana femenina de bàsquet

Imatge del pavelló olímpic de Reus. Foto: Xarxes Socials.

Cadí La Seu, Spar Citylift Girona o Snatt’s Femení Sant Adrià seran els protagonistes de la 29a edició de la Lliga Nacional Catalana Femenina. Les de La Seu d’Urgell, com a vigents campiones, es classifiquen directament per a una final en la que s’enfrontaran al guanyador d’una eliminatòria prèvia entre Uni Girona i Femení Sant Adrià. La final, prevista per diumenge 24 de setembre de 2017 en el Pavelló Olímpic de Reus, s’emetrà en directe per Televisió de Catalunya a partir de les 12:30h.

La temporada passada, el conjunt lleidatà va sumar el seu tercer títol, el segon consecutiu, en superar a les gironines en el Palau d’Esports de La Seu d’Urgell per un 71-57.

La CUP de Reus denuncia a la Fiscalia un presumpte cas de violència masclista amb passivitat policial

Grup de regidors i simpatitzants de la CUP de Reus a les escales de les Peixateries Velles, en una roda de premsa per denunciar un suposat cas de violència masclista i qüestionar l’actuació policial. Foto: Núria Torres

La CUP de Reus ha presentat una denúncia a Fiscalia en la qual qüestiona una actuació policial en un suposat cas de violència masclista. Els fets van tenir lloc divendres passat a la matinada en un domicili ubicat a la zona del carrer dels Recs, en ple casc històric de Reus.

El portaveu de la CUP, Èdgar Fernàndez, va ser testimoni d’una forta baralla entre dos homes i una dona, si bé no hi hauria una relació sentimental entre ells. Ell i diversos testimonis van avisar els cossos policials, però, segons la CUP, els Mossos van retirar-se en conèixer l’historial de la dona, la qual no volia denunciar res, i considerar que tot havia quedat resolt.

La CUP considera que la policia catalana no va fer prou i que la Guàrdia Urbana de Reus també es va quedar de braços plegats. A partir d’aquí, la formació ha informat dels fets a la Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra perquè creu que “s’han incomplert diversos protocols” i exigeix que, si no s’ha actuat correctament, es depurin responsabilitats.

ACN

Els usuaris de la R-15 entre Reus i Marçà, obligats a agafar l’autobús durant un mes

L’entrada del túnel on va descarrilar el tren de mercaderies a la R-15, a l’altura de Capçanes (Priorat).

Les obres a la línia de rodalies R-15 entre Reus i Marçà-Falset obligaran a cobrir aquest tram en autobús des d’aquest dissabte i fins al 3 de setembre. Renfe ha informat que, durant poc més d’un mes, habilitarà un servei alternatiu per carretera entre les dues estacions de ferrocarril de la línia d’Estació de França a Riba-roja d’Ebre, passant per Tarragona i Reus, a causa de les obres de millora a la infraestructura, en concret al túnel de l’Argentera. Bàsicament, les obres consisteixen en la modernització de la via al túnel per suprimir la limitació temporal de velocitat existent. El pressupost supera els 2 milions d’euros. “Aquestes actuacions reafirmen el compliment dels compromisos del Ministeri de Foment amb el pla d’inversions a la xarxa de Rodalies de Catalunya”, s’afirma en el comunicat de Renfe i Adif.

Entre el 29 de juliol i el 3 de setembre, Adif executarà obres de millora i condicionament en el túnel de l’Argentera, situat en el tram Pradell-Riudecanyes, de la línia d’ample convencional Barcelona-Móra la Nova-Saragossa. Segons informa Adif, donada la necessitat d’actuar en l’àmbit de la infraestructura ferroviària, aquestes obres comportaran la interrupció de la circulació ferroviària en el trajecte Reus-Marçà-Falset de la línia R-15 de Rodalies.

Per tal de reduir l’afectació al servei, Adif ha planificat l’execució d’aquests treballs en època estival, durant la qual, segons assegura, hi ha una menor demanda. Durant aquest període, i per facilitar la mobilitat dels clients, Renfe ha establert la següent programació per als trens de la línia R15: en sentit sud (de Barcelona a Riba-roja d’Ebre), de Barcelona a Reus, servei habitual en tren; de Reus a Marçà-Falset, servei alternatiu per carretera; i de Marçà-Falset, passant per Riba-roja d’Ebre i Casp, fins a Saragossa, servei habitual en tren. Pel que fa a sentit nord (des de Riba-roja d’Ebre a Barcelona), des de Saragossa fins a l’estació de Marçà-Falset, servei habitual en tren; i des de Marçà-Falset a Reus, servei alternatiu per carretera; i fins a Barcelona, servei habitual en tren.

Aquesta reprogramació dels serveis permet, segons assegura Renfe, mantenir els horaris habituals en el trajecte Reus-Barcelona, “el que registra el moviment més elevat de viatgers en aquesta línia”, apunta. Per motius operatius, els viatgers de les Borges del Camp podran iniciar i finalitzar el seu recorregut en tren. També s’ha establert un dispositiu amb personal d’informació i atenció al client que orientaran els clients a les estacions de Reus i Marçà-Falset i en el transbordament bus-tren, i viceversa. Per garantir aquest servei alternatiu, Renfe disposarà de serveis d’autocar per transportar els viatgers afectats.

Millora de la infraestructura al túnel de l’Argentera

Les operacions consistiran en modernitzar la infraestructura de via en aquest punt, que, amb una longitud de 4.044 metres, és el túnel no urbà de la xarxa d’ample convencional més llarg de Catalunya i el tercer de l’Estat. Amb aquesta actuació, que té un pressupost superior als 2 milions d’euros (-inclosos els materials-, se suprimirà la limitació temporal de velocitat (LTV) existent en aquest punt, amb la conseqüent millora de les condicions de circulació, tant per als serveis de viatgers, que també es beneficiaran d’una reducció dels temps de viatge, com per a les circulacions de mercaderies -segons Renfe i Adif.

Els principals treballs comprendran la renovació d’una tercera part de la superestructura de via del túnel i la rehabilitació de la part restant amb l’objectiu de millorar l’índex de qualitat i seguretat del trànsit ferroviari. Per això, es durà a terme la substitució i rehabilitació del carril i les travesses; el sanejament de la capa de balast -eliminant a més la contaminació i les restes de determinats materials com el carbó-, l’optimització dels paràmetres geomètrics de la infraestructura i la millora del sistema de drenatge. Un cop completats aquests treballs, es faran les operacions tècniques per verificar l’òptim comportament de les instal·lacions i obres complementàries en els sistemes d’electrificació, seguretat i comunicacions abans de restablir la circulació.

“L’execució d’aquesta actuació reafirma el compliment dels compromisos del Ministeri de Foment amb el pla global d’inversions que està impulsant a la xarxa de Rodalies de Catalunya per modernitzar les infraestructures, amb l’objectiu de prestar un servei de majors índexs de qualitat, eficàcia i eficiència”, conclou el comunicat. En el marc d’aquest pla, l’actuació que es durà a terme al túnel de l’Argentera s’uneix a altres obres ja finalitzades, en execució i previstes a la línia R-15 i que inclouen tots els àmbits del sistema ferroviari -infraestructures, via, electrificació i instal·lacions de seguretat.

Quatre conductors detinguts a Reus en 48 hores per superar la taxa d’alcohol

Foto d'arxiu d'un control d'alcoholèmia dels Mossos d'Esquadra. Foto: Mossos

Foto d’arxiu d’un control d’alcoholèmia dels Mossos d’Esquadra. Foto: Mossos

La Guàrdia Urbana ha instruït aquest cap de setmana diligències judicials per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit contra quatre conductors per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques i haver donat un resultat positiu superior a 0,60mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia.

Avinguda Salou…

El dissabte 22 de juliol, a les 04:50h, a l’avinguda de Salou, una patrulla policial va aturar durant un control un turisme Nissan. Els agents van instruir diligències judicials contra el conductor, de 44 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 0,94 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

…carrer Batan…

El mateix dissabte, a les 12:15h, al carrer de Batan, una patrulla policial va aturar un turisme BMW. Els agents van instruir diligències judicials contra el conductor, de 30 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 1,08 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

…avinguda Astorga…

El diumenge dia 23 de juliol, a les 6:40h, a l’avinguda Astorga, es va produir un xoc entre un turisme Audi A4 i varis turismes estacionats. La Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials contra el conductor causant de l’accident, de 20 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 0,62 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

…i avinguda Universitat

Finalment, el mateix diumenge a les 21:46 h, a l’avinguda Universitat, una patrulla policial va observa la conducció anòmala d’un turisme Peugeot 206. Els agents van instruir diligències judicials contra el conductor, de 36 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 1,24 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

Un mosso fora de servei frustra un robatori amb violència a un home gran a Reus

Un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei va frustrar diumenge passat un robatori amb violència a un home gran a Reus. L’agent seia en una terrassa d’un establiment de la plaça Llibertat cap a dos quarts de sis de la tarda quan va veure que dos individus abordaven un home gran que caminava amb crosses i que es disposava a obrir la porta del bloc de pisos on viu. Un dels homes el va agafar dels braços i l’altre li va posar la mà a la butxaca amb la intenció de prendre-li la cartera, segons el relat policial. L’agent de paisà va sortir corrents a auxiliar l’atacat.

En arribar, es va identificar com a policia i va ordenar als dos homes que s’aturessin. Un va fugir corrents i l’altre se li va encarar insultant-lo, escopint-lo i intentant agredir-lo físicament, explica la policia.

L’agent no va poder evitar que el segon individu fugís també, però ràpidament va trobar una patrulla de servei i va poder passar la descripció dels autors. Diverses patrulles van començar a buscar els individus i en van trobar un prop del carrer Jacint Barrau, concretament el que s’havia encarat amb l’agent fora de servei.

Va intentar fugir, però després d’una breu persecució a peu els agents el van detenir. Abans de ser detingut, el lladre es va encarar als dos agents i va arribar a agredir-los. Segons la policia els va provocar lesions lleus. La investigació continua oberta per identificar i detenir al segon implicat en el robatori.

El detingut, un home de 19 anys de nacionalitat marroquina i amb domicili a Reus que acumula set antecedents per delictes similars contra el patrimoni, va passar el dia 17 de juliol a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Reus acusat d’una temptativa de robatori amb violència i per atemptat i desobediència als agents de l’autoritat. El jutjat en va decretar la llibertat amb càrrecs.

 

El principal investigat del cas Innova, Josep Prat, haurà de retornar 900.000 euros a l’Ajuntament

Josep Prat, a la seva entrada als jutjats de Reus. Foto: Reusdigital.cat

El cas Innova comença a concretar-se en sentències fermes de calat. El principal investigat, Josep Prat, haurà de retornar fins a 900.000 euros a l’Ajuntament de Reus a compte dels pagaments irregulars autoritzats en favor de l’exdirector del CatSalut i propietari de CCM Estratègies i Salut, Carles Manté, i l’arquitecte, Jorge Batesteza. Aquesta és la decisió presa per la jutgessa de la secció 2 del Tribunal de Comptes, Margarita Mariscal de Gante. La sentència, a la qual ha tingut accés Reusdigital.cat, ve a demostrar l’ús il·legítim de fons públics.

Segons es recull en aquest diari digital, a la sentència es considera com “cosa certa que no s’ha presentat cap document o informe fet per CCM Estratègies i Salut en virtut dels contracte signat amb Innova, el que resulta significatiu atenent l’objectiu del mateix consistent en funcions de consultoria estratègica”. En aquest sentit cal recordar que durant les declaracions, ni Prat ni Manté van poder justificar els pagaments, ni van presentar cap informe que els acredités, malgrat que van manifestar que se n’havia fet algun.

En el cas de l’arquitecte Jorge Batesteza, la sentència considera acreditats els seus treballs pels anys 2007 i 2008, però certifica que a partir del maig del 2009, Batesteza va fer les mateixes tasques en representació de la UTE encarregada de construir el nou hospital i no de l’empresa seva, Euroconsult. Per tant, considera provat que l’arquitecte va realitzar les tasques una vegada i les va cobrar dues. D’aquí que la sentència consideri il·legals un total de 180.000 euros dels 320.000 euros que volia recuperar el consistori reusenc.

 

Reus tornarà a tenir cinemes abans de final d’any

Cines Axion serà l’operador que preveu obrir l’equipament abans d’acabar l’any abans d’acabar aquest any.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, han assistit aquest dimarts, 18 de juliol a la presentació de l’operador l’operador dels futurs cinemes que s’obriran a La Fira Centre Comercial de Reus. Cines Axion serà l’operador que preveu obrir l’equipament abans d’acabar l’any abans d’acabar aquest any. La presentació ha anat a càrrec de Jesús Vicente, Director Comercial de Merlin Properties, i Joaq uim Sanprimo, Cap d’Obra i Manteniment d’Axion.

L’operador ja ha presentat la documentació corresponent a l’Ajuntament de Reus, i ha iniciat les obres al local de més de 1.600 metres quadrats de la segona planta que acollirà les set sales que configuren l’oferta.

Jesús Vicente, Director Comercial de Merlin Properties, ha volgut destacar que “l’arribada d’Axion permet a la ciutat de Reus recuperar l’oferta de cinema que havia perdut fa uns mesos amb el tancament de les úniques sales que quedaven”.

Inversió d’1,8 milions d’euros

Per la seva part, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha volgut recordar que “amb la cessió del local que ocuparà part del futur cinema per part de l’ajuntament, unit al local annex, farà possible el projecte i situarà de nou a la ciutat de Reus al capdavant de l’oferta d’oci i cultura d’aquesta àrea”.

Cines Axion, que invertirà en aquest nou cinema 1,8 milions d’euros, ha escollit construir aquest nou cinema a La Fira Centre Comercial perquè considera que disposa d’una oferta diversificada i atractiva, amb un públic variat ,que busca també espais d’oci dins del mateix equipament comercial on fa les seves compres. A més, els responsables de l’operadora són conscients que el nou servei que suposa gaudir les noves set sales, complementa a la perfecció l’oferta de comerç i oci que té Reus de manera tradicional.

Com ha explicat Joaquim Sanprimo, Cap d’Obra i Manteniment d’Axion, “totes les sales estaran equipades amb l’última tecnologia, amb sistemes de so 7.1, pantalles 2:1 i Scope”. Els espectadors podran gaudir de les últimes estrenes cinematogràfiques, de cinema independent, documentals i de projeccions en versió original.

Actualment, Cines Axion opera en 60 sales de projecció de set cinemes de la comunitat valenciana i té en marxa nous projectes d’obertura a les ciutats de Madrid, Saragossa i Reus.

 

 

Espectacular incendi en una antiga nau industrial de Reus

incendi reus

Un incendi al polígon Agro Reus declarat aquest dimarts ha originat una columna de fum distingible des de diversos indrets de la ciutat tot i que finalment no ha provocat danys personals. Els Bombers de la Generalitat han rebut un avís, prop d’un quart de dotze del migdia, de l’existència d’un foc tot just al costat d’una nau industrial abandonada situada a la cantonada entre els carrers Adrià Gual i Santiago Rusiñol. La instal·lació havia acollit en el passat una fàbrica de biodièsel, i uns dipòsits de fibra en flames han obligat a treballar de valents als integrants de les set dotacions del cos de Bombers que s’han desplaçat al lloc dels fets.

El foc ha quedat controlat i, si bé no hi ha perill, s’ha recomanat als treballadors i veïns de la zona que tanquin les finestres per precaució.

 

Un reusenc de 48 anys, evacuat en helicòpter per l’atac d’una vaca a Ordesa

Imatge d’arxiu d’un helicòpter del GREIM

Un reusenc de 48 anys va haver de ser rescatat aquest dissabte per un helicòpter de la unitat aèria de Benasque de la Guàrdia Civil i efectius especialitzada en rescat en muntanya del mateix cos (GREIM) amb base a Boltaña després d’haver patit l’atac d’una vaca a les Gradas de Soaso (Ordesa), en el Pirineu aragonès.

L’home, del qual no s’ha informat del nom, presentava un fort traumatisme a la cara. Després d’una primera cura ha sigut traslladat a la vall d’Ordesa, on una ambulància l’ha traslladat a un centre mèdic.

  

Els milicians tornen a desfilar per Reus 80 anys després

Aquest dissabte, desenes de milicians han recreat la marxa al front.

Des de dimecres i fins diumenge, Reus commemora el 80è aniversari dels bombardejos de l’aviació feixista sobre la ciutat amb el projecte ‘Mirant el cel, foradant la terra’.

L’associació Mandríl·lia ha programat exposicions, un espectacle central que es va estrenar divendres a la nit i que es repetirà aquest dissabte a la nit a la plaça del Mercadal, i diverses recreacions. Aquest dissabte, desenes de milicians han recreat la marxa al front, acompanyats de vehicles de l’època i mentre algunes avionetes sobrevolaven Reus.

Marc Prades, del col·lectiu Mandríl·lia, ha explicat que, amb les recreacions, pretenen despertar l’empatia dels reusencs amb els fets que van passar al municipi fa 80 anys i també establir un paral·lelisme amb la situació de països que ara estan viuen un conflicte bèl·lic, com Síria.

 

Troben una dona de 30 anys morta sense signes de violència en un pis de Reus

Un vehicle dels Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han trobat aquest divendres al migdia el cos d’una dona morta de nacionalitat espanyola en un pis del carrer Escultor Modest Gené de Reus. Els agents han actuat arran d’un avís i han necessitat de l’ajut dels Bombers de la Generalitat per poder accedir a la vivenda.

Segons informa la policia, la finada tindria prop de 30 anys i ni el seu cos ni l’habitatge presentaven signes de violència. Els Mossos estan a l’espera de l’autòpsia per determinar la causa de la mort.

L’Aeroport dispara el nombre de visitants un 30 per cent

Imatge de l’Aeroport de Reus

L’Aeroport de Reus ha tancat el mes de juny amb un espectacular increment de viatgers respecte al juny de 2016: 176.627 passatgers, un 30,6% més que en el mateix mes del 2016. A l’acumulat a juny, 363.492 usuaris han passat per l’Aeroport, un 31,7% més que al primer semestre del 2016.

A l’apartat d’operacions, al juny es van realitzar 1.966 moviments, el que suposa un increment del 18,7% més. Entre el gener i el juny del 2017, l’Aeroport acumula 7.231 operacions, un 14,2% més que al mateix període de temps del 2016.

Al seu torn, l’Aeroport de Barcelona-El Prat, amb 4.585.277 passatgers registrats al juny, ha tancat aquest mes amb un increment del 9,2% en comparació amb el mateix període de l’any passat. Al primer semestre de l’any, l’Aeroport acumula un total de 20.097.797 passatgers, un 8.4% més que en els sis primers mesos del 2016.

Els passatgers de vols nacionals són els que més han crescut al juny, un 9,5%. Mentrestant, els usuaris de vols internacionals augmenten un 9,1%. En relació a les rutes intercontinentals, els passatgers de vols a l’Àsia i el Pacífic van ser els que més van créixer amb un increment del 57,4%, seguit dels vols cap a l’Amèrica Llatina (+34,4%), Amèrica del Nord (+30%) i l’Orient Mitjà (+12,9%).

Finalment, l’Aeroport de Girona-Costa Brava ha tancat el mes de juny amb 259.242 passatgers, un 26% més que el juny del 2016. Al primer semestre de l’any, l’aeròdrom gironí suma 806.492 usuaris, un 15,6% més que en els
sis primers mesos de l’any passat.

Rull pronostica que Hard Rock farà que l’aeroport de Reus aculli vols intercontinentals

El cap del departament de Territori i Sostenibilitat, al seu despatx durant l’entrevista amb l’ACN,Foto: Bernat Vilaró

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha vaticinat que el Hard Rock Entertainment World implicarà un “canvi de dimensió a l’aeroport de Reus que fins ara no ens podíem imaginar”.

En una entrevista a l’ACN, el conseller s’ha mostrat “convençut” que el projecte de Hard Rock farà que l’aeroport aculli “vols intercontinentals” i tingui “un increment extraordinari de la seva capacitat”.

El conseller ha exposat que “no necessàriament” caldria augmentar la infraestructura per donar cabuda als nous vols. De fet, Rull ha explicat que el macrocomplex de joc i oci farà “revaloritzar totes les infraestructures” de la zona i ha apuntat que també pot implicar també que s’atreguin més creuers al port de Tarragona.

Rull considera que el projecte que es desenvoluparà a Vila-seca i Salou farà incrementar molt la demanda de vols intercontinentals, ja que hi haurà “usuaris de tot el món” que vindran atrets pel macrocomplex d’oci i de joc, que inclou un gran centre de convencions, a banda del casino, els hotels, les botigues, restauració i un gran espai per a concerts.

“Per tant, pot passar que l’aeroport de Barcelona no cobreixi tota la demanda que vingui des d’Àsia, Amèrica i altres indrets”, ha dit. Això pot fer que l’aeroport de Reus “passi de ser un aeroport de vols regionals a donar una dimensió més de caràcter intercontinental, més tenint en compte que els avions que fan aquests vols cada cop són més petits i necessiten menys pista”, ha comentat el conseller.

Condueix la moto contra direcció, s’estavella, la deixa abandonada i fuig a la carrera

La motocicleta, moments després de l’accident. Foto: Tarragona21

Un conductor de motocicleta ha abandonat a la carrera el vehicle que conduïa després de patir un accident al carrer Sant Pancraç de Reus.

L’home, jove i alt, s’ha cobert el rostre en iniciar la carrera, segons han indicat a Tarragona21 testimonis presencials. Tot apunta que la motocicleta era robada.

Els fets han tingut lloc la matinada de dissabte. Sobre les 12:45 els veïns del carrer Sant Pancraç, al barri del Carme, han estat alertat per un fort soroll: una motocicleta que conduïa a gran velocitat en direcció contrària i s’ha estavellat contra dues pilones que impedeixen l’estacionament, a l’inici del carrer, on hi ha els contenidors soterrats de la brossa.

La Guàrdia Urbana, al lloc dels fets. Foto: Tarragona21

Alguns testimonis han vist com conduïa a gran velocitat, ha perdut el control del vehicle, s’ha estavellat, i amb la moto en marxa, els llums encesos i els intermitents posats, ha sortit del vehicle corrents, cobrint-se abans la cara amb una peça de roba.

Al cap d’una estona ha fet acte de presència la Guàrdia Urbana, que ha retirat el vehicle i ha iniciat les investigacions.

Una dona mor a la carretera Reus-Morell en un xoc amb un conductor que han detingut per imprudència

 

Una dona de 38 anys i veïna de Reus ha mort aquest matí al tram urbà de la carretera TP-7225, entre Reus i El Morell, de resultes d’un xoc frontal amb un altre cotxe, el conductor del qual ha estat detingut per imprudència. L’home, de 36 anys i veí de Reus, ha estat traslladat en ambulància a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus amb una fractura a la cama i contusions diverses.

El punt on ha tingut lloc l'accident. Foto: Carles Muñoz / Reusdigital.cat

El punt on ha tingut lloc l’accident. Foto: Carles Muñoz / Reusdigital.cat

 

L’accident, un xoc frontal entre dos turismes, un Mitsubishi Colt i un Seat Leon, s’ha produït a les 7 del matí, i ha obligat a tallar el tram de carretera. Durant el matí la Guàrdia Urbana ha desviat la circulació per intineraris alternatius mentre es feien les tasques de neteja del vial.

Al lloc dels fets s’hi han desplaçat efectius de la Guàrdia Urbana, dels bombers, i del SEM.

Redacció / Reusdigital.cat

Dos detinguts per agredir tres agents dels Mossos durant les Barraques de Reus

Un vehicle dels Mossos d’Esquadra

Dos homes han estat detinguts aquest diumenge a la matinada per haver agredit tres agents dels Mossos d’Esquadra durant les Barraques de la Festa Major de Sant Pere de Reus.

Els fets van passar al voltant de les 3.30 hores, quan els agents estaven fent el servei de vigilància a la zona i un home va començar a llençar petards al voltant d’ells i, després, contra ells, segons han confirmat els Mossos.

Els agents van demanar-li que parés i quan li van demanar la identificació es va posar violent i va agredir-los. Quan van procedir a arrestar-lo, un altre home va intentar ajudar-lo, i aquest segon també va acabar arrestat per atemptat contra l’autoritat. De resultes, tres agents van resultar ferits de caràcter lleu.

La 55ena Vola Ciclista a la Província tindrà tres etapes i coronarà el port de La Mussara

El director de l cursa, junt al regidor d’Esports de Reus

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, i el director de la Volta Ciclista a la província de Tarragona, Joan Carles Ferran, han presentat aquest dijous la 55ª edició de la prova que tindrà una etapa amb sortida i arribada a Reus. Uns 175 corredors, de 15 equips diferents, s’han inscrit per participar en la volta.

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d’Esports i de Reus Esport i Lleure, col·labora en l’organització d’aquesta prova ciclista, la més antiga que es corre a l’estat espanyol i la tercera cursa per etapes més antiga del món, després del Tour de França i la Volta a Bèlgica.

Aquesta edició de la volta es disputarà en tres etapes, amb recorregut total de 197 km i una altitud màxima al port de la Mussara.

La primera etapa serà el dissabte 24 de juny al matí, amb sortida i arribada a l’Hospitalet de l’Infant. Serà una contrarellotge individual de 11,5km.

La segona etapa, el mateix dissabte 24 de juny a la tarda, amb sortida i arribada a la Pobla de Mafumet, serpa una ruta de 90 km.

La tercera i última etapa, serà el diumenge 25 de juny. Sortirà i arribarà a Reus i seguirà una ruta de 95 km.

La 55ª edició de la volta compta amb la participació de ciclistes d’arreu de l’estat, entre els quals hi ha els dos darrers guanyadors de la prova Joan Font (2016) i Xavi Pérez (2015), així com ciclistes locals com Carles Juncosa que en les dues edicions va estar al pòdium d’honor de la Volta.

La mare d’una menor desapareguda creu que podria ser a Tarragona o Reus i demana ‘màxima difusió’ a la zona

La menor va ser vista per últim cop el passat divendres a Barcelona. Foto: Facebook

La menor va ser vista per últim cop el passat divendres a Barcelona. Foto: Facebook

La mare d’una menor desapareguda des del passat divendres a Barcelona va demanar ahir en una publicació al seu mur de Facebook “màxima difusió a Tarragona i Reus” de l’anunci de la desaparició, ja que diu que “hi ha possibilitats que estigui allí”.

La menor té 15 anys, es diu Chiara Oriolo i, segons afirma la seva mare, no sap res d’ella des del passat divendres 16 de juny, quan va sortir a treballar. Els Mossos d’Esquadra confirmen que dissabte la mare va posar una denúncia per la desaparició, tot i que no tenen constància que s’hagin fet diligències específiques a la zona. La mare desconeix com anava vestida, i no creu que s’endugués roba de casa.

En cas de veure-la o de tenir alguna informació sobre on és, s’ha de trucar al 112.

L’exeurodiputat Salvador Sedó s’integra en un partit catalanista, liberal i contrari a la secessió

Salvador Sedó, quan era eurodiputat, fotografiat a la sala Konrad Adenauer de Brussel·les. Foto: Tarragona21

L’exeurodiputat reusenc Salvador Sedó, mà dreta de Josep Antoni Duran Lleida durant molts anys a Unió Democràtica de Catalunya i l’únic representant de les comarques de Tarragona, s’ha integrat en un nou partit format per polítics de l’entorn de Duran i que es declara catalanista, liberal i contrari a la independència de Catalunya. Units per Avançar es va presentar a Barcelona dilluns passat.

Sedó fou eurodiputat entre 2011 i 2014, però no va repetir per la forta tensió viscuda amb CDC, quan Convergència s’encaminava cap a una política independentista. Les profundes discrepàncies amb el seu company d’escó a Estrasburg i Brussel·les, Ramon Tremosa, van precipitar el seu adéu de Brussel·les quan semblava que havia de repetir a les llistes. Sedó no va amagar mai el seu desacord amb la línia sobiranista de CDC. Va ser substituït per Francesc Gambús, de línia independentista, com a candidat d’Unió a les europees. Posteriorment, Sedó seria senador per designació del Parlament de Catalunya.

La nova formació ara presentada en societat aposta per “una implicació desacomplexada en la política espanyola” assumint el marc de la UE com a entorn supraestatal.

Ho ha explicat en roda de premsa el portaveu, Carlos Losada, que ha definit el partit com un moviment democràtic que té la voluntat de servir els ciutadans de Catalunya i que es proposa recollir “el millor del catalanisme, del centre polític, de l’esperit federalista europeu i del pensament polític humanista socialcristià”.

“No som independentistes”, ha especificat Losada en resposta als periodistes, i ha afirmat que defensen un bon autogovern de Catalunya i la relació amb la resta d’Espanya, i, en l’actual situació, es defineixen com a defensors del federalisme asimètric.

Preguntat pel referèndum que el Govern vol celebrar l’1 d’octubre, ha contestat que Units per Avançar podria donar suport a un referèndum que complís les condicions establertes per la comissió de Venècia: “Això no es dóna, amb la qual cosa no ho recolzem”.

“No voldríem demonitzar el procés ni anar en contra de les persones de sentiment independentista”, ha matisat el portaveu, i ha afegit que, malgrat no ser independentistes, respecten aquest posicionament.

 

El manifest fundacional que han presentat defensa la dignitat i la igualtat de les persones, afirma que la seguretat és necessària per a la llibertat, expressa el seu compromís amb la família, defensa el dret de les famílies a escollir el model d’educació per als seus fills, aposta per l’economia del ben comú, i per la importància de l’empresa com a motor econòmic i social.

Els impulsors

El manifest de la formació el signen 27 membres, entre els quals destaquen el propi Losada –doctor en ciències empresarials–, els exdiputats d’Unió Salvador Sedó, Montse Surroca i Conxita Tarruella, i l’editor Fèlix Riera.

No està el nom dels dos últims líders d’Unió –Josep Antoni Duran Lleida i Ramon Espadaler–, encara que Losada ha dit que Duran ha participat en més d’una reunió en què es van dissenyar els documents fundacionals, “però com altres 60 persones, i no especialment de forma molt rellevant”.