.

.

TOTS 21

ERC-MES reclama a l’alcalde Morancho aprovar ja el pressupost de Mont-roig per al 2022

“No s’entén que no hi hagi hagut la diligència i celeritat necessàries per aprovar els pressupostos en el termini legal”, han expressat la regidora i els regidors republicans. Foto: Cedida

El grup municipal d’ERC-MES ha volgut posar de manifest aquest dijous per mitjà d’una nota de premsa que, en data de 20 de gener, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp té encara els pressupostos prorrogats. Una situació que denuncien els republicans, en considerar que es tracta d’un retard injustificat, sobretot si es té en compte que l’equip de govern de l’alcalde Fran Morancho (PSC) disposa d’una majoria suficient per aprovar-los, arran de la incorporació al govern municipal d’una regidora del grup Verds x+, que fins al 19 de febrer de 2021 era a l’oposició.

“És inconcebible que a data d’avui encara no hi hagi previsió de la convocatòria del ple de pressupostos, en un escenari social i econòmic on és imprescindible disposar-ne per seguir fent front amb garanties a les conseqüències de la pandèmia i encarar les importants obres i inversions previstes per a la fase final d’aquest mandat”, posa en evidència la portaveu del grup municipal, Irene Aragonès Gràcia. “No tenir encara els pressupostos del 2022 no és gens bo per a Mont-roig”, ha afegit Aragonès.

Al mes d’octubre, el grup d’ERC-MES ja va fer arribar les seves propostes per al pressupost 2022 a l’equip de govern per tal que hi fossin incorporades i amb la voluntat de valorar el seu suport als comptes. A hores d’ara, no es disposa de la documentació necessària: “No s’entén que no hi hagi hagut la diligència i celeritat necessàries per aprovar els pressupostos en el termini legal”, han expressat la regidora i els regidors republicans.

Redacció

 

El Club Atlètic Mont-roig entra dins del llistat selecte d’entitats centenàries

Aquest cap de setmana s’engega l’any del centenari del Club Atlètic Mont-roig en el qual està previst que es duguin a terme diferents activitats al llarg de tot l’any. El club celebra durant aquest 2022 els seus cent anys d’història i ja ha donat a conèixer algunes de les activitats per commemorar aquesta efemèride.

El primer dels actes se celebra aquest divendres 14 de gener a les 19:00 h al Centre cultural Església Vella de Mont-roig del Camp on es presentarà la samarreta oficial commemorativa del centenari i on també s’inaugurarà l’exposició “Cent anys d’història del Club” amb fotografies, objectes i documents recopilats tant per veïns del municipi com per l’ACAM, l’Associació Cultural Arxiu i Memòria de Mont-roig del Camp.

L’acte comptarà amb l’assistència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el diputat de Cultura, Juanjo Garcia; membres del consistori municipal i els delegats territorial i comarcal de la Federació Catalana de Futbol.

Dissabte 15 de gener a les 16:00 h es disputa el derbi local entre el Club Atlètic Mont-roig i el Miami Futbol Club, de tercera catalana. Abans de l’inici del partit es presentarà l’himne del centenari.

Al llarg d’aquest 2022 es duran a terme diferents activitats: xerrades, tornejos, sopars, concerts i diferents actes lúdiques i socials. La intenció és fer com a mínim un acte cada mes. Per al mes de febrer ja està confirmada una xerrada tècnica amb àrbitres de Primera Divisió.

El Club Atlètic Mont-roig entra en la reduïda llista de clubs de futbol centenaris de la província de Tarragona. La fita més destacable va ser el 1970 on va arribar a semifinals del Campionat de Catalunya eliminant el Masnou (3a divisió) i caient dignament davant del Rayo Amarillo de Cornellà de Llobregat (3a divisió) qui perdria la final contra el RCD Espanyol.

L’anècdota més rellevant seria el partit amistós de la Fira de 1971 quan el C. At. Mont-roig es va enfrontar al Nàstic de Tarragona (2a divisió). Per aquest partit l’equip es va reforçar amb jugadors de luxe com el mític Ladislau Kubala i els seus companys Biosca i Hanke.

Motor social del poble

El club té més de 175 socis/es, i 215 jugadors/es repartits en 12 equips que competeixen en 10 categories, des dels “babys” fins als veterans i també amb equip femení amateur.

Redacció

 

Mont-roig rep una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya de 579.000 euros per a la futura Ecoteca de Miami Platja

Escoteca és el nom que tindrà el nou equipament de gestió de residus al municipi i que es caracteritzarà per ser més sostenible, agradable i vinculat a la ciutadania. Imatge: Ajuntament

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha resultat beneficiari d’una subvenció de 579.561 euros, atorgada per l’Agència de Residus de Catalunya, que permetrà finançar el 50% de la futura Ecoteca. Aquest és el nom que tindrà el nou equipament de gestió de residus al municipi i que es caracteritzarà per ser més sostenible, agradable i vinculat a la ciutadania.

Aquest nou espai, amb un pressupost total de poc més d’1 milió d’euros, permetrà deshabilitar l’actual deixalleria de Miami Platja i posar a l’abast de la ciutadania un equipament que funcionarà com a centre de recepció, gestió i emmagatzematge selectiu de residus, així com per al seus tractaments posteriors: preparació per a la reutilització, valorització i disposició final. De fet, el projecte és un pas més de la campanya Reduir i reciclar tot és començar, adreçada a generar hàbits entre la ciutadania que perseverin en aquests objectius abans esmentats.

Primera fase

L’Ajuntament planteja que la primera fase d’aquest projecte serà una realitat a mitjans del 2023. En concret l’Ecoteca començaria a treballar com a espai de recepció i gestió de materials i residus per completar la resta de serveis projectats l’any 2024.

La finalitat d’aquest projecte és dotar el municipi d’un centre amb les característiques adequades per poder dur a terme tasques de recuperació de materials així com afavorir la creació d’un nou espai d’intercanvi i aula ambiental.

Aquests espais, complementaris a la pròpia activitat del centre de gestió de residus, esdevindran un punt de referència per a la conscienciació i formació de la ciutadania, factor essencial en el desenvolupament d’una nova cultura de consum, ús i recuperació dels recursos.

De fet, la posada en marxa de l’Ecoteca vol ser el tret de sortida a futurs projectes que vincularan l’espai amb la ciutadania, joves i empreses del municipi. La creació de nous llocs de treball, l’accés de persones amb pocs recursos econòmics a productes en bon estat o la possibilitat d’oferir un espai on joves i emprenedors puguin aplicar noves iniciatives de gestió de restes vegetals, ús de compost en horts o upcycling, una nova definició que fa referència a l’aprofitament de materials reciclats per a crear nous productes que tenen més valor que el del material original.

Redacció

 

Comença el Pla d’Ocupació per les Brigades Forestals del CC Baix Camp

Enguany es pretén prioritzar l’actuació sobre els diferents espais naturals protegits de la comarca. Foto: CC Baix Camp

El passat 15 de desembre va començar el Pla d’Ocupació per les Brigades Forestals, organitzat per la Diputació de Tarragona, i amb el suport del Consell Comarcal del Baix Camp. Un pla que durarà fins al 15 de juny del 2022.

On s’actuarà?

Enguany es pretén prioritzar l’actuació sobre els diferents espais naturals protegits de la comarca, actuant principalment a les zones de les Muntanyes de Prades, Serra de Llaberia, Serra de l’Argentera, Mare de Déu de la Roca i Muntanyes de Tivissa-Vandellòs. Concretament en un total de 15 poblacions de la comarca:

 • Capafonts
 • Arbolí
 • l’Albiol
 • La Febró
 • Vilaplana
 • Alforja
 • Pratdip
 • Colldejou
 • Duesaigües
 • L’Argentera
 • Riudecanyes
 • Mont-roig del Camp
 • Vilanova d’Escornalbou
 • Vandellòs

Millorar l’estat dels boscos

La brigada està formada per 5 persones que disposen de diferents eines per treballar en l’àmbit forestal que es duran a terme diferents tasques. En aquesta ocasió, la millora de l’estat de l’entorn per a la prevenció d’incendis forestals i desbrossar els camins locals, i les zones boscoses són els principals objectius.

A banda, la millora dels camins per facilitar el pas de les persones de la zona i dels excursionistes, i l’arranjament de desperfectes en la senyalització i en l’entorn també es tindran en compte.

L’escalfament global, el principal repte

Finalment, una de les altres accions previstes d’aquest any és parlar amb experts en l’entorn natural i amb els Bombers de la Generalitat per tal d’atendre les possibles demandes de millora per a la seguretat antiincendis. Tot plegat, per garantir la seguretat de la gent i dels mateixos boscos davant l’escalfament global i la consegüent situació d’emergència climàtica.

Redacció

 

El govern prorroga dues setmanes el toc de queda i incorpora Mont-roig als municipis amb restriccions

Imatge d’una dosi de vacuna. Foto: ACN

La Comissió Delegada del Govern en matèria de Covid-19, reunida aquesta tarda, ha aprovat prorrogar durant 14 dies més les mesures que van entrar en vigor el 24 de desembre i ha actualitzat la llista de municipis on s’aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna. La nova llista inclou 124 municipis, s’han incorporat vuit més: Alcarràs, Castell-Platja d’Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí. Es mantenen els nou municipis illa (entre els quals s’hi troba La Canonja) que hi ha en la resolució vigent. Les mesures, que fins ara estaven en vigor fins al 7 de gener, s’han prorrogat fins al dia 21.

L’objectiu d’aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. La pròrroga serà aprovada demà pel Procicat, en una resolució que serà enviada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 23 de desembre ja va avalar aquestes mateixes mesures.

D’aquesta manera, es mantindrà durant 14 dies més la restricció de la mobilitat nocturna, d’1 de la matinada a 6 del matí, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. La llista de municipis s’ha actualitzat amb data d’avui i estarà en vigor a partir de divendres 7.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la limitació de les bombolles i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

Llista de municipis

Redacció

 

Mont-roig posa en marxa una campanya de promoció per atraure nous visitants de proximitat

‘Per Nadal, Mont-roig i Miami Platja, ben a prop teu’ és la nova campanya de promoció que ha posat en marxa l’Ajuntament de Mont-roig del Camp per atraure nous visitants del Camp de Tarragona. La proposta convida a conèixer l’oferta comercial i de restauració del nucli de Mont-roig i de Miami Platja també per les festes nadalenques. Una oferta que es caracteritza per un comerç tradicional i de proximitat, amb productes locals de qualitat i una restauració pausada, que es vol posar en valor entre la població de localitats veïnes. Tot plegat en un entorn singular, sense aglomeracions i que permet gaudir d’aquest període festiu amb seguretat. Una proposta que està a tan sols 25 minuts de Tarragona, 15 minuts de Reus i a 12 minuts de Cambrils.

La campanya de dinamització es posa en marxa per donar suport al sector local, que està patint, de nou, els efectes de la crisi de la Covid19. De fet, l’acció promocional és la tercera part de la campanya Ben a prop teu, que es van engegar l’any passat arran de la crisi de la Covid19 com una de les accions recollides al Pla per a la Reconstrucció Social i Econòmica, per fer front a les conseqüències que ens ha deixat en l’àmbit local la crisi del coronavirus. L’objectiu és acompanyar l’empresariat local en la seva recuperació econòmica a través d’iniciatives, entre la ciutadania i visitants, que permetin promocionar el municipi.

Redacció

 

La Guàrdia Civil intervé prop de 290 quilos d’haixix a la platja Pixerota de Mont-roig

Agents de la Guàrdia Civil interceptant una de les embarcacions dels traficants a la platja de Mont-roig del Camp. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Tarragona ha intervingut 10 fardells d’haixix, amb 289 quilos de droga, a la platja Pixerota de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Durant una vigilància rutinària es va detectar el solc d’una embarcació de petit calat que s’apropava la costa del municipi, a poca velocitat i fent parades. Els agents van poder avortar el desembarcament de droga i van enxampar diverses persones, de parla estrangera, descarregant els fardells i carregant-los a una furgoneta pròxima. Durant la fugida dels traficants van poder detenir dos homes de 24 i 35 anys, de nacionalitat marroquina. La resta va escapar. El jutjat en funcions de guàrdia de Reus ha decretat presó preventiva per als arrestats, acusats d’un delicte de tràfic de drogues.

A més de l’haixix, es van intervenir dues llanxes motores, un vehicle de càrrega i dispositius mòbils. La Guàrdia Civil sospita que per la pressió policial a la zona sud del Mediterrani les organitzacions criminals estan desplaçant l’activitat més al nord, amb barques neumàtiques més potents per arribar a la costa catalana des del nord d’Àfrica.

ACN

 

Mas Miró, candidat a Museu Europeu de l’any

La de Mas Miró és l’única candidatura de Catalunya al premi més prestigiós en l’àmbit dels museus a Europa. Foto: Cedida

La Fundació Mas Miró ha estat nominada al premi Museu Europeu de l’any 2022 organitzat pel Fòrum de Museus Europeus, organisme associat al Consell Europeu. Es tracta del guardó més prestigiós i de llarga durada que es dona a museus europeus.

El Premi Museu Europeu de l’any reconeix l’excel·lència en l’escena museística d’Europa, a la vegada que fomenta i promou els processos innovadors en el panorama internacional de museus. El seu jurat valora aspectes com la relació amb el públic, les presentacions imaginatives i l’enfocament creatiu orientat a l’educació i la responsabilitat social.

La candidatura a aquest premi suposa un reconeixement a la Fundació Mas Miró per la seva tasca de difusió de l’obra de Joan Miró i l’íntima relació de l’artista amb Mont-roig del Camp, el paisatge natural i la cultura rural catalana.

El veredicte es donarà a conèixer a la ciutat de Tartu, Estònia, durant el mes de maig de 2022. Dels 59 museus candidats arreu d’Europa, la de Mas Miró és la única candidatura de Catalunya, acompanyada de tres altres museus de l’Estat espanyol: el Museu d’Art Contemporani Helga d’Alvear a Càceres, el Museu del Calçat i la Industria d’Inca i el Museu Casa Botines Gaudí de León.

Redacció

 

L’Ajuntament de Mont-roig rep la delegada del govern de l’Estat a Catalunya

la delegada del Govern de l’estat a Catalunya, Teresa Cunillera, signant el Llibre d’Honor de l’ajuntament. Foto: Ajuntament

L’alcalde i els regidors i regidores de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp han rebut aquest matí, en visita oficial, a la delegada del Govern de l’estat a Catalunya, Teresa Cunillera. Acompanyada pel subdelegat a Tarragona, Joan Sabaté, la màxima representant del govern espanyol a Catalunya ha pogut conèixer de primera mà els principals projectes estratègics per al futur del municipi que són competència estatal, especialment el passeig de les cales i la reconversió de la nacional 340.

La petició més destacada que li ha fet l’alcalde Fran Morancho ha estat la de tirar endavant el projecte del passeig de les cales, una de les reivindicacions històriques del municipi que ha d’executar l’estat. El projecte executiu fa anys que es troba pendent de realitzar i suposaria un revulsiu turístic i econòmic molt important per al municipi. La delegada s’ha mostrat molt interessada en donar suport a aquest projecte.

La visita ha servit per fer conèixer el Mas Miró. Foto: Ajuntament

Per altra banda, s’ha fet referència també a la necessitat que l’estat impulsi la reconversió de la nacional 340, al seu pas pel municipi, en aquell tram en què encara no és de titularitat municipal. D’acord amb una recent ordre ministerial, els ajuntaments poden demanar la titularitat de carreteres per reconvertir-les en vies urbanes amb l’execució prèvia d’un projecte de reconversió que finança el mateix Ministeri de Foment. En aquest sentit, Cunillera s’ha compromès a seguir molt de prop aquesta qüestió per tal que Foment executi un projecte que compti amb la complicitat de l’Ajuntament i que haurà de transformar aquesta carretera en una via més urbana i amable.

Redacció

 

El ple de Mont-roig del Camp aprova el nou reglament de participació ciutadana

Imatge del ple. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dijous 9 de desembre, ha aprovat per unanimitat el Reglament de Participació Ciutadana de Mont-roig del Camp, un document que esdevé el punt de partida necessari per estructurar la participació ciutadana al municipi. L’objectiu d’aquest Reglament és establir el regim jurídic, les modalitats, els procediments i la convocatòria dels instruments i mecanismes de participació ciutadana en l’àmbit competencial de l’Ajuntament. És a dir, mitjançant aquest instrument es regula de quina manera es pot dur a terme la participació de la ciutadana al municipi, ja sigui a través de processos de consulta, de deliberació, d’implementació o d’avaluació de qualsevol assumpte relacionat amb les polítiques públiques del consistori.

Així, alguns dels instruments que contempla aquest reglament són, per exemple, les consultes populars, les peticions específiques sobre el funcionament dels serveis públics, la intervenció ciutadana en les sessions públiques del Ple o els òrgans formals de participació com els consells municipals, entre d’altres. En aquest sentit, la regidora de Participació, Francis Ortiz ha explicat que actualment s’estan duent a terme consells consultius de forma informal i que amb l’aprovació d’aquest Reglament es podran adequar a la normativa. Així mateix ha avançat que es vol tirar endavant el Consell Cultural, el Consell Esportiu i el Consell Festiu, i que aquests són els tres primers que es posaran en marxa. Ortiz també ha destacat que es tracta d’un primer pas per aconseguir més participació ciutadana i que les pròximes accions aniran encaminades a donar-lo a conèixer i fomentar la seva utilització.

Recordem que per a l’elaboració d’aquest Reglament s’ha comptat amb la participació de representats tècnics i polítics, així com un procés participatiu obert a tota la ciutadania i a les entitats. A més, i un cop redactat, també es va obrir un període d’aportacions en què la ciutadania va poder proposar modificacions o fer aportacions al document, abans de dur a terme la seva aprovació definitiva.

Nova ordenança de Reguladora de la transició Energètica i Ecològica

El Plenari també ha donat llum verda a la creació d’una nova ordenança Reguladora de la Transició energètica i Ecològica. Aquesta ordenança té l’objectiu d’explicar a la ciutadania els motius pels quals es posen en marxa diversos incentius per fomentar la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Així mateix detalla la documentació que caldrà presentar per demanar les bonificacions i els criteris que es tindran en compte.

El Ple del mes de novembre ja va aprovar que la bonificació de l’IBI del 50% de la quota per a immobles que hagin instal·lat sistemes d’aprofitament energètic provinent del sòl (plaques fotovoltaiques) passa de 3 a 5 anys amb un màxim de 1.000 euros anuals de bonificació per llar. En el cas de les bonificacions a l’ICIO, aquesta passa del 50 al 80% per a obres que incorporin la instal·lació de sistemes d’aprofitament d’energies renovables a edificacions ja existents.

Altres punts de l’ordre del dia

Per alta banda, també s’ha aprovat un Protocol d’actuació davant els casos d’assetjament psicològics, sexuals, per raó de sexe, orientació sexual i altres discriminacions que ha estat consensuat prèviament amb els representants dels treballadors/es de l’Ajuntament, així com una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística municipal per impulsar el polígon dels Comellarets. La modificació consisteix en adaptar l’alçaria reguladora màxima de l’àmbit als estàndards actuals del sector logístic.

Finalment, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció presentada pel grup municipal ERC-MES en defensa del català a l’escola i de rebuig a la sentencia del Tribunal Suprem que obliga els centres educatius a impartir un 25% de les classes en llengua castellana. En aquest punt el portaveu del grup municipal de Ciutadans ha abandonat el plenari per no voler entrar en el debat sobre aquesta qüestió.

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dijous 9 de desembre, ha aprovat per unanimitat el Reglament de Participació Ciutadana de Mont-roig del Camp, un document que esdevé el punt de partida necessari per estructurar la participació ciutadana al municipi.

L’objectiu d’aquest Reglament és establir el regim jurídic, les modalitats, els procediments i la convocatòria dels instruments i mecanismes de participació ciutadana en l’àmbit competencial de l’Ajuntament. És a dir, mitjançant aquest instrument es regula de quina manera es pot dur a terme la participació de la ciutadana al municipi, ja sigui a través de processos de consulta, de deliberació, d’implementació o d’avaluació de qualsevol assumpte relacionat amb les polítiques públiques del consistori.

Redacció

 

L’Ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig serà declarada Bé Cultural d’Interès Nacional

L’Ermita de la Mare de Déu de la Roca. Foto: MontroigMiami Turisme

L’Ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp serà declarada Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Monument Històric. El Departament de Cultura de la Generalitat ha desencallat aquest títol després que l’esclat de la pandèmia aturés la seva tramitació. El Departament no només inclou al registre de béns culturals el patrimoni arquitectònic sinó també el seu entorn de protecció. El govern local de Mont-roig del Camp ha celebrat la futura protecció d’aquest element patrimonial i s’ha mostrat convençut que podria fer créixer l’atractiu turístic de la zona. Ara, s’obre un període d’exposició pública de 30 dies en què es poden presentar al·legacions.

L’ermita s’afegeix a la llista d’altres elements arqueològics i arquitectònics del municipi que ja són béns culturals, com és el cas de les restes arqueològiques de la Fortalesa i la Botiga del Blat de Miramar, les cinc barraques de pedra seca i el Mas Miró.

ACN

 

Torna la Festa de la Infància el diumenge 12 de desembre als poliesportius de Mont-roig i de Miami Platja

La 5a edició de la Festa de la Infància, que organitza l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, tornarà el proper diumenge 12 de desembre al matí, entre les 11 i les 14h, als poliesportius municipals de Mont-roig i Miami Platja, després que l’any 2020 es va haver d’anular per les restriccions de la pandèmia de la Covid19.

Ara, el consistori de Mont-roig del Camp ha volgut reprendre aquesta jornada festiva que s’ha integrat dins la programació de Nadal. La Festa de la Infància, que estarà formada per un seguit d’activitats lúdiques per a tota la família, incorpora com s’ha fet fins ara, l’acte de benvinguda als nadons. En aquesta edició seran homenatjats els nens i nenes nascuts entre el dia 1 de novembre de 2020 i el 30 de novembre de 2021. La mascota de Mont-roig i Miami Platja, la Momi, també farà acte de presència durant la matinal a tots dos poliesportius.

Cal recordar que el cartell de la Festa de la Infància és el dibuix guanyador del concurs que s’ha realitzat a partir d’una crida a tots els nens i nenes del municipi de preescolar i primària. La guanyadora del concurs és la Mestral Risalde Vallverdú, de 6 anys, que va ser escollida després d’una decisió molt complicada pel jurat, ja que alguns dels dibuixos rebuts, eren molt encertats.

Redacció

 

Torna la cursa atlètica Crema Torrons a Miami Platja, enguany solidària amb la Creu Roja

El proper diumenge 9 de gener torna una nova edició de la cursa atlètica Crema Torrons de Miami Platja que servirà per tancar els actes nadalencs al municipi i per començar l’any practicant esport. Aquesta cursa, que l’any passat es va haver de suspendre per les restriccions de la Covid, està organitzada per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp amb el suport tècnic de la Sansi, i de nou tindrà caràcters solidari, ja que una part de la recaptació de les inscripcions serà per la Creu Roja com a agraïment per la tasca feta durant la pandèmia.

La Crema Torrons tindrà de nou com a punt de sortida la platja Cristall de Miami Platja i el recorregut passarà de nou per davant de les platges del municipi. És una competició oberta a totes les edats i l’organització ha preparat un recorregut de 10 i un de cinc quilòmetres. La competició començarà a les 10 del matí i a partir de les 11.30h hi haurà les curses de promoció pels més petits. Els participants rebran una samarreta tècnica de màniga llarga i una bossa d’obsequis dels patrocinadors.

Les inscripcions ja estan obertes a través de la pàgina www.crematorrons.com

Redacció

 

La Policia Local de Mont-roig aconsegueix detenir un home que estava en cerca

Imatge d’un vehicle de la La Policia Local de Mont-roig del Camp. Foto: Cedida

La Policia Local de Mont-roig del Camp ha detingut, aquest dimecres a la nit, un home de 42 anys de nacionalitat espanyola, que estava en ordre
de cerca i captura per part dels Mossos d’Esquadra. Se l’acusa d’un robatori amb violència o intimidació a la comarca de l’Alt Camp, motiu pel
qual estava buscat per les unitats d’investigació de Valls.

Es tracta d’un veí de Miami Platja multireincident, ja que acumula, fins ara, 32 detencions. La detenció s’ha produït a la una de la matinada, després que la patrulla l’identifiqués entre els ocupants d’un vehicle en un control de trànsit que s’estava efectuant a la rotonda entre l’Avinguda Califòrnia i l’Avinguda Barcelona. La patrulla, que estava fent una comprovació al conductor, es va adonar que la persona que l’acompanyava podia ser perillosa i podia anar armada, motiu pel qual es va demanar el suport dels Mossos d’Esquadra, mentre s’extremaven les mesures de protecció. Un cop
confirmades les sospites, es va procedir a la detenció, que es va poder fer sense cap incident remarcable.

Es dóna la circumstància que fa uns dies al voltant del CAP de Miami Platja ja s’havia desplegat un dispositiu dels Mossos d’Esquadra amb unitats
especials (ARRO) per tal de detenir aquesta persona, tot i que en aquell moment l’operació no va poder fructificar, ja que no la van trobar. Un cop detingut per part de la Policia Local de Mont-roig del Camp, han estat els Mossos d’Esquadra qui s’han encarregat de custodiar-lo per iniciar els tràmits judicials.

 

Tot a punt per gaudir del Nadal a Mont-roig i Miami Platja

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja ho té tot a punt per tornar a celebrar, de nou, les festes nadalenques a Mont-roig i a Miami Platja. Amb una programació que compta amb més de quaranta propostes, el consistori vol recuperar, en la mesura del possible, la normalitat d’abans de la pandèmia. És per això, que no hi falten actes tradicionals com els Parcs infantils de Nadal, les cavalcades dels Reis d’Orient, la Festa de Cap d’any, els espectacles i concerts nadalencs o les curses i competicions esportives. Tot i això, des del consistori es recorda que la pandèmia no s’ha acabat i que no es pot abaixar la guàrdia, fent una crida també a la responsabilitat de tota la ciutadania. Així mateix, cal tenir en compte que la programació pot veure’s modificada si entren en vigir noves mesures per part de les autoritats sanitàries competents.

Actes per inaugurar el Nadal

De nou, els actes d’encesa de l’arbre de Nadal serviran per inaugurar la programació nadalenca. A Mont-roig tindrà lloc el divendres 3 de desembre, a les 19 h, a la plaça Miramar, i comptarà amb les actuacions dels infants de l’Escola de Música Municipal Baptista Nogués i la Coral Sant Miquel de Mont-roig. L’acte d’inauguració del Nadal a Miami Platja tindrà lloc dissabte 4 de desembre, a les 19h, a la plaça de Tarragona i comptarà amb l’actuació del Club de Rítmica Miami Platja i de la cantant Noelia Cano. En acabar ambdós actes, hi haurà xocolata desfeta per a tothom.

A més, de 17.30 a 21.30 h hi haurà una bola de nadal gegant per a la canalla i durant tot el dia, s’instal·larà a la plaça de Tarragona, el Mercat de Nadal, que comptarà amb diverses parades que oferiran tota classe de productes nadalencs.

A Montroig, el Mercat de Nadal, organitzat per l’associació El Portal tindrà lloc el dia 11 de desembre al carrer Cristòfor colom.

Els infants, els protagonistes

Tot i que la programació inclou propostes per a totes les edats, els nens i nenes tornaran a ser els indiscutibles protagonistes. Així, entre els actes destinats al públic infantil destaquen els espectacles de titelles, els recitals de nadales, l’arribada de l’Home dels Nassos, la celebració del Tió popular, els parcs de Nadal i l’esperada arribada dels Reis Mags d’Orient amb la cavalcada. A més, enguany, també podran gaudir durant aquestes dates de la Festa de la Infància, programada pel dia 12 de desembre.

Pel que fa als joves, tenen un seguit d’actes per divertir-se aquestes festes com diversos tallers de decoració i rebosteria nadalenca, la sortida a Port Aventura, la revetlla de cap d’any a Mont-roig o la Festa Jove a Miami Platja, el dia 10 de desembre, una de les novetats del programa d’enguany.

També cal destacar, en l’àmbit més esportiu, el primer bany de l’any i el vermut rumbero amb el cantant Paco en la Luna o la cursa Crema Torrons, que comptarà amb diverses carreres solidàries i infantils i que servirà per tancar la programació de Nadal.

La participació de les entitats

També hi ha diverses activitats organitzades per les entitats del municipi, com ara els Festivals de Nadal de Rítmica i de Patinatge Artístic, del Club de Rítmica de Miami Platja i de l’Agrupació de Patinatge de Mont-roig; la tradicional Cursa del Pavo, organitzada per la Penya Ciclista de Mont-roig o la Cursa dels Nassos i Nassets, que organitza el C.E. l’Areny. Tampoc hi faltarà l’arribada del Pare Noel amb Els Brivalls o el Pessebre Vivent, tió i recollida de cartes amb els alumnes de 6è de l’Escola Mare de Déu de la Roca. També cal agrair la participació d’altres entitats que s’involucren a les festes com l’associació Policromia, l’Associació d’Empreses i Comerç de Mont-roig, els Kintus, la Comissió de Reis i totes aquelles persones que de forma altruista fan possible mantenir les tradicions i la il·lusió dels més petits durant aquestes festes.

Concurs de Pessebres

Finalment, com ja és tradicional, des de l’Ajuntament es convida a tothom a participar en el Concurs de Pessebres. Una iniciativa que premia els pessebres familiars més originals, artístics i elaborats, així com els pessebres juvenils i infantils. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins al 13 de desembre. L’entrega de premis serà el 4 de gener.

Redacció

 

Nostreserveis estrena pàgina web que permetrà fer pagaments de diversos serveis a Mont-roig

L’entitat pública empresarial Nostreserveis ha posat en marxa una pàgina web (www.nostreserveis.cat) que, a banda de presentar i informar de les activitats i funcions que duu a terme, també permetrà fer el pagament en línia dels diversos serveis que presta. Així doncs, a través d’aquesta nova eina de pagament es facilitarà l’accés als serveis que s’ofereixen des de l’empresa municipal com és el lloguer d’instal·lacions esportives, els abonaments de les activitats esportives dirigides, l’escola de música o les llars d’infants.

La nova web de Nostreserveis també permet enllaçar directament a la seu electrònica, al perfil del contractant, als processos selectius vigents, així com enviar consultes.

A banda, comptarà amb un espai d’actualitat que anirà recollint les principals activitats i millores que realitza l’entitat, que són àmplies i inclouen des d’aspectes relacionats amb el manteniment de la via pública, el transport públic o la gestió d’instal·lacions, fins a serveis relacionats amb l’educació, la cultura i l’esport.

Així mateix al nou portal web es pot trobar informació sobre els diversos serveis que gestiona l’entitat, que són:

1. El manteniment de la via pública, espais públics, zones verdes, equipaments i edificis públics ubicats al terme municipal de Mont-roig del Camp.

2. El transport públic de viatgers i el transport escolar.

3. La promoció de les activitats esportives i la gestió de les instal·lacions esportives ubicades al municipi.

4. La gestió del servei d’escola bressol i d’escola de música municipal.

Redacció

 

Dissabte de recollida de residus a Mont-roig

Aquest dissabte 27 de novembre, de 10 a 12 hores, l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals, Al Camp Residu Zero i l’ajuntament han organitzat una recollida de residus amb voluntariat al Barranc de l’Horta de Mont-roig del Camp. Tots aquells que hi participin contribuiran a reduir els impactes negatius dels residus els hàbitats, la biodiversitat i la salut.

Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un responsable adult. Es recomana portar guants (l’organització els proporcionarà en cas de no tenir-ne), esmorzar, roba i calçat còmodes.

Per a inscripcions: reduirireciclar@mont-roig.cat

Redacció

 

Mont-roig del Camp se suma un any més a la XIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp col·labora un any més amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té lloc del 20 al 28 de novembre impulsada també per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). El consistori promou diverses iniciatives amb l’objectiu d’involucrar la ciutadania en accions de prevenció de residus i conscienciació sobre la necessitat de preservar el medi ambient.

En el cas del municipi es faran 2 accions de recollida de residus en el marc de l’acció Let’s clean up. En concret la primera tindrà lloc el dissabte 27 de novembre de 10h a 12h al barranc de l’Horta de Mont-roig. El punt de sortida seran els Rentadors de Mont-roig. La segona jornada de la campanya tindrà lloc el dissabte 11 de desembre a la punta del Riu Llastres a Miami Platja i la trobada serà a la pèrgola de la punta del riu. Seran dues accions de neteja de l’entorn natural adreçades a tot tipus de públic i on els assistents s’enduran un obsequi residu zero.

Crida a la participació de bars i restaurants

Des de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp també s’ha fet una crida a cuiners i cuineres de bars i restaurants del municipi a involucrar-se en aquestes jornades per tal que comparteixin receptes d’aprofitament per reduir el malbaratament alimentari. Aquestes receptes s’aniran publicant cada dia a les xarxes socials de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, durant la setmana vinent.

També, en el marc de la campanya, s’ha fet arribar als comerços del municipi bosses reutilitzables de cotó per a que les distribueixin entre la seva clientela amb l’objectiu de seguir eliminant les bosses d’un sol ús i, al mateix temps, fomentar el comerç local. Per altra banda, també s’ha fet una campanya de difusió i conscienciació als centres escolars del municipi per involucrar-los en les diverses accions i a través de les quals s’ha post fil a l’agulla per col·laborar amb diverses accions en pro de la prevenció de residus.

Comunitats circulars

Cada edició de la Setmana Europea es posa èmfasi en una temàtica específica. Enguany, l’enfoc és en el binomi comunitats circulars i comunitats sostenibles. La idea és inspirar noves accions per canviar l’hàbit de consum i productiu de la societat, i apel·lar a la responsabilitat compartida que hi ha al darrere de la prevenció de residus, a més del paper important que tenim totes les persones i comunitats locals per reduir-ne la generació.

Com que el procés de col·laboració entre la ciutadania és clau, aquest any la Setmana Europea de la Prevenció de Residus llança el repte d’actuar en conjunt per a donar forma a comunitats circulars, destinades a prevenir la generació de residus.

La promoció de l’economia circular i d’una societat sostenible requereix un canvi en els patrons de consum i producció molt més enllà de l’acció climàtica. Es tracta d’una transició ecològica completa que ha de ser dirigida i assumida com a pròpia per les comunitats per tenir èxit. Cal promoure la solidaritat i col·laboració entre les comunitats per assolir un desenvolupament sostenible, mantenint un bon equilibri entre els pilars ambientals, socials i econòmics subjacents. Les comunitats petites, locals, justes, inclusives i circulars poden exercir un gran paper en l’impuls d’Europa cap a un futur sostenible.

Redacció

 

Playa Montroig Camping Resort assoleix xifres d’ocupació prepandèmiques els mesos d’agost i setembre

Un grup de turistes a una de les zones de bungalows del càmping tarragoní. Foto: Redacció

Playa Montroig Camping Resort, una referència de turisme familiar i de luxe en el sector dels càmpings, ha tancat aquesta temporada (en concret els mesos d’agost i setembre, marcats per una major afluència de turistes) amb uns números no molt dispars respecte el 2019, abans de la pandèmia. L’ocupació del mes de setembre va ser la mateixa; i la d’agost, nomes va estar quatre punts percentuals per sota d’un any normal com el 2019.

Són unes estadístiques favorables tenint en compte el context de la COVID-19, ja que s’ha assolit una ocupació molt propera a la del 2019. Això reforça el gran avantatge del sector campista i d’aquest establiment en particular com un espai obert a l’aire lliure sense estar massificat.

El director del càmping, Alejandro Giménez, declara que «estem moderadament contents amn el balanç de la temporada i de l’estiu. Hem tornat a veure el càmping pletòric de campistes que s’han sentit segurs i ens han comunicat que no han trobat cap alteració en la qualitat dels serveis. Això ens marca una línia a seguir amb la qual confiem recuperar cada vegada més clients, sobretot del mercat internacional».

La tornada gradual dels clients a Playa Montroig Camping Resort en un context pandèmic ha permès fidelitzar més als clients, també als menys habituals, que han percebut una bona adaptació a les mesures sanitàries obligatòries i han vist com es mantenia l’excel·lència dels serveis oferts.

Gran afluència del turisme nacional

Els espanyols han estat el públic de l’establiment tarragoní aquesta temporada. S’adjudiquen pràcticament la meitat de les pernoctacions, concretament, el 47,93%. De fet, en comparació al 2019, el número d’estades del viatger nacional en temporada alta (20 de juny a 12 de setembre) puja de forma considerable, de 3.879 a 5.168, continuant la tendència de l’aposta pel turisme nacional en aquest segon estiu en pandèmia.

La resta d’estades les completen 36 nacionalitats diverses que s’han allotjat a Playa Montroig Camping Resort aquest any, entre les quals destaquen l’holandesa, l’alemanya i la francesa. A més, s’aprecia un lleuger repunt dels viatgers que provenen de Suïssa, que augmenten un 5,6%.

En total, el turista espanyol pernocta una mitjana de 9,32 nits, més d’un punt inferior a la mitjana general de 10,42 – encara que és una dada que es pot explicar per la relativa proximitat d’aquest client a la destinació. Per la seva banda, els turistes internacionals sí que tendeixen a dormir-hi més dies i per sobre de la mitjana. Destaquen especialment els belgues i els neerlandesos, que pernocten una mitja de 14,5 i 12,6 nits, respectivament.

En referència a la despesa dels turistes dins del propi càmping, el públic nacional està en uns 618€ per estança. A pesar de la pandèmia, diverses nacionalitats han augmentat el desemborsament realitzat, com és el cas dels britànics, que han gastat 764€ per estança (en comparació als 538€ de l’any 2019). Els danesos, portuguesos i francesos també han fet un increment de la despesa del 21%, 18% i 13%, respectivament.

Redacció

 

Una dotzena d’actes a Mont-roig i Miami Platja per reivindicar el 25-N

El pròxim dia 25 de novembre és commemorarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Les institucions públiques, les entitats i la ciutadania se sumen a la commemoració del 25N amb l’objectiu de visibilitzar aquesta data i lluitar contra totes les formes de violència masclista que avui en dia es continuen perpetuant en tots els àmbits de la vida de les dones, a casa, a la feina, al carrer o a l’escola… Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la regidoria de Polítiques d’Igualtat i de les Dones, amb el suport de les regidories de Cultura, Educació, Joventut i Participació Ciutadana, ha articulat una programació especial amb l’objectiu de fomentar la igualtat entre totes les persones i oferir eines per detectar i lluitar contra les violències masclistes.

El mateix dijous 25 de novembre hi haurà la lectura del manifest institucional, a les 12.00h a les oficines municipals de Miami Platja i a les 13.00h a l’Ajuntament de Mont-roig. En aquest sentit, el consistori fa una crida perquè totes les persones que puguin es sumin a la lectura del manifest i la concentració per mostrar el rebuig a la violència envers les dones.

L’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats per a totes les edats i obert a tota la ciutadania. Podem trobar-hi activitats adreçades als més petits de casa. Així, les biblioteques realitzaran dues activitats conjuntament amb la Llar d’Infants Mare de Déu de la Roca i Petete i també oferiran Contes Violeta els dies 23 i 24 de novembre. El programa també inclou dos tallers d’autodefensa per a noies i dones, que tindran lloc els dies 26 de novembre i 2 de desembre. S’han programat dues xerrades, una sobre la prevenció de la violència en joves, que anirà a càrrec del col·lectiu H20 i l’altra sobre les violències masclistes, que anirà a càrrec de Laia Sabaté, agent dels Mossos d’Esquadra.

Cal destacar que diverses entitats col·laboren amb les activitats del 25N. L’Associació Deixa’t Abraçar de suport al dol oferirà dos tallers de biodansa, els dies 23 de novembre i el 28 de gener. Els Amics de la Poesia realitzaran el recital Amb veu de dona el dia 28 de novembre, acompanyats de la cantautora rural Susannes. I finalment, el dia 9 de desembre, hi haurà la conferència “República i vot femení”, emmarcada en les activitats mensuals del Centre d’Estudis Montrogencs.

Cal tenir en compte que algunes activitats requereixen inscripció prèvia perquè l’aforament és limitat, com els contes de les biblioteques (biblioteca@montroig.cat) i els tallers d’autodefensa (cultura@mont-roig.cat) i biodansa (deixatabracar@gmail.com).

Redacció