El desitjat projecte del passeig de les Cales de Miami podria desencallar-se el 2018

L’alcalde i el subdelegat, escoltant les explicacions del delegat de Costes

Bones notícies per Mont-roig i Miami. El Govern de l’Estat ha començat a treballar perquè el 2018 sigui l’any de la primera fase del passeig de les Cales. Així ho ha confirmat el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra a l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho en una visita que ha realitzat aquest matí al municipi.

Ambdós han estat acompanyats del cap del Servei Provincial de Costes de Tarragona, Alfons Fors, del regidor d’urbanisme, Vicente Pérez i de la regidora de Turisme, Yolanda Pérez, i han tractat diversos temes d’interès pel municipi de competència estatal, a més de visitar les cales afectades per la regressió.

L’alcalde s’ha mostrat “satisfet” que aquest projecte important per la façana marítima pugui començar l’any vinent i es desencalli, tot confiant que posteriorment es desenvolupin les successives fases.

Morancho ha anunciat que la primera fase de les obres tindrà un cost aproximat de 800.000 euros i és una de les parts més destacades del projecte ja que permetrà donar continuïtat a tot el litoral del municipi. Aquesta fase té previst unir el passeig de la Platja Cristall amb el Passeig Mediterrani i servirà per alinear la línia de costa.

Els municipis catalans premien Mont-roig pels cafès de l’alcalde amb la ciutadania

El programa Cafès amb l’alcalde de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha estat reconegut pel Banc de Bones Pràctiques (BBP) dels Governs Locals de Catalunya com a pràctica significativa d’apropament a la ciutadania.

El BBP ha valorat aquesta proposta de participació ciutadana i l’ha inclòs al seu catàleg pel fet de tractar-se d’una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.

S’han realitzat fins a 10 trobades amb la ciutadania

Des de la seva posada en marxa, el gener de 2016, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho ha realitzat un total de 10 trobades amb els veïns i veïnes del municipi. Aquestes, que es realitzen en bars i cafeteries de Mont-roig i de Miami Platja, permeten tractar d’una forma distesa, propera i sense formalismes qüestions d’interès municipal, queixes o suggeriments amb els ciutadans.

Les trobades, que són una forma d’incentivar la participació ciutadana i el rendiment de comptes, permeten alhora sondejar l’opinió pública municipal.

La Comissió de Recursos Humans també forma part del BBP

Aquesta és la segona iniciativa de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp que s’inclou al BBP. L’experiència “Comissió de Recursos Humans Municipals. Selecció de personal amb participació ciutadana” també va ser seleccionada com a una Bona Pràctica i va entrar a formar part d’aquest catàleg. Recordem que la Comissió de Recursos Humans Municipals es va crear el setembre del 2015 per valorar les  propostes relatives a recursos humans de l’Ajuntament, l’empresa pública municipal Nostreserveis i l’ens públic empresarial Nostraigua.

L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera és fomentar la transparència quant als recursos humans i canalitzar la participació dels ciutadans i dels grups municipals de l’oposició en la presa de decisions d’aquesta matèria, com a mesures destinades a una millora global de la gestió pública municipal.

Es tracta doncs, d’un mecanisme “de prevenció saludable, diàfan i de foment del govern obert”, destaca el consistori.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.

Mont-roig organitza la primera Festa de la Gent Gran

La festa fusiona i substitueix els homenatges a la vellesa

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp convida a totes les persones majors de 70 anys del municipi a participar a la primera Festa de la Gent Gran.

La jornada se celebrarà aquest divendres 26 de maig al càmping la Torre del Sol, de les 11 del matí a les 6 de
la tarda. L’objectiu és reunir a tots els avis i àvies per poder gaudir d’un dia festiu en un ambient agradable i divertit en bona companyia.

El consistori posarà a disposició dels assistents un autobús que els recollirà a les 11h i a les 11.30 h des del poliesportiu municipal de Mont-roig, del centre Polivalent i de la plaça Tarragona de Miami Platja. Un cop al càmping, l’alcalde de Mont-roig del Camp,

Fran Morancho i el regidor de Serveis socials i Gent Gran, Enrique López els hi donaran la benvinguda. La jornada comptarà amb animació, un dinar de germanor i ball.

La nova festa no substitueix als tradicionals homenatges a la vellesa que s’organitzen a Mont-roig i a Miami Platja durant la tardor. En tracta d’una nova cita al calendari per retrobar-se i passar-ho bé amb tota la gent gran del municipi.

Les persones que hi vulguin assistir es poden inscriure als Casals d’Avis de Mont-roig i de Miami Platja fins aquest dimecres o bé enviar un correu electrònic a accio.social@mont-roig.com.

L’Ajuntament de Mont-roig organitza dues neteges populars en espais naturals del municipi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’adhereix, un any més, a la campanya Let’s Clean Europe!, que ha arribat a la seva quarta edició. Així, aprofitant la Setmana Europea de Prevenció de Residus, s’han organitzat dues neteges populars en espais naturals del municipi. Un dels principals objectius d’aquestes accions és conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura. En aquest sentit, es vol promoure la recollida d’aquestes restes abocades il·legalment als boscos, platges o marges de rius.

La primera actuació tindrà lloc el dissabte 13 de maig de 9 a 14 hores a la Rassa d’en Ximet amb el Barranc de Vilanova de Mont-roig. La segona trobada serà el dissabte 27 de maig, en el mateix horari, al barranc de la Cala Califòrnia de Miami Platja. Els participants en aquestes accions voluntàries rebran guants i bosses de plàstic per poder recollir els residus que posteriorment seran separats per poder fer la recollida selectiva. També se’ls obsequiarà amb un petit esmorzar.

Cal recordar que la darrera edició d’aquesta campanya va comptar amb més de 5.800 actuacions de neteja a tot Europa, de les quals 175 es van realitzar en els municipis catalans. De fet, Mont-roig i Miami Platja hi van participar per primera vegada i fruit de la iniciativa es va rebre un diploma agraint la dedicació i esforç per difondre el missatge que el millor residu és el que no es produeix.

En aquest sentit, aquest programa es presenta com una oportunitat única per incrementar el nivell de conscienciació sobre la generació de residus i contribuir a la millora del comportament de la població.

Comencen els treballs de millora de l’enllumenat de Mont-roig i Miami

Inici dels treballs de millora de l’enllumenat

Un dels grans projectes que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha establert com a prioritari per aquest mandat ja és una realitat. Els treballs previs de millora de l’enllumenat de tot el municipi han començat aquesta setmana.

De forma simultània a través de diversos equips s’han iniciat cales, fonamentació de fanals i excavació de rases. La finalitat és poder instal·lar nous punts de llum així com realitzar el canvi de bombetes per unes de menys consum.

Les obres han començat per les zones amb més mancances com són la urbanització Casalot Zona Roma, Pino Alto i carrers del centre de Miami Platja que no disposen d’il·luminació o aquesta és deficitària, com l’avinguda Verge de Montserrat o carrer Sant Lluís, entre d’altres.

Es preveu que progressivament s’ampliïn a la resta del municipi.

Els treballs consisteixen en la instal·lació de 3 tipologies de fanals, uns de més decoratius per carrers residencials, uns projectors per places i rotondes i uns altres amb més potencia per carreteres i avingudes més amples.

Sense cost per al veïnat Mont-roig del Camp és dels pocs municipis de tot Espanya que ha obtingut el 100% de l’import sol·licitat al Programa d’ajudes de l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energia) del Ministerio de Indústria, Energía y Turismo. Un programa que ofereix un préstec al 0% d’interès, a tornar en 10 anys, per la renovació de les instal·lacions d’enllumenat exterior municipal.

Aquest crèdit subvencionat permetrà actuar a tots els nuclis de població millorant l’eficiència energètica, reduint la factura elèctrica i suplint les deficiències d’enllumenat públic d’algunes zones.

El pressupost total del projecte és de prop de 4.000.000 euros. S’espera que amb la reducció del consum i de la factura de la llum es pugui retornar el préstec en el termini establert o fins i tot abans. Tot i l’envergadura del projecte, aquest no tindrà cap cost per al veïnat.

Miami Platja dispara el número d’establiments que prenen part a la ruta de Tapes

Unes tapes que s’han ofert avui a la presentació de la ruta. Foto: Tarragona21

La cinquena edició de la ruta de Tapes de Miami Platja, que arrenca aquest cap de setmana i durarà fins al dia 28, dispara el nombre d’establiments associats.

De 17 que n’hi havia en l’edició de 2016 s’ha passat a 27, un creixement de mes del 50 per cent que segons la regidora d’Impuls Econòmic i Turisme de l’Ajuntament Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez, es deu al creixement del públic que hi assisteix a partir de la qualitat de l’oferta gastronòmica.

El torreó del passeig Marítim ha servit per presentar avui l’actual edició. Allí s’ha fet una mostra del que es podrà degustar als 27 establiments, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde,  Fran Morancho; del president Associació d’Hosteleria de Miami Platja, Xavi Alcaide, amb el mestratge de Joan Bosch, xef del restaurant Can Bosch de Cambrils i estrella Michelin.

La tapa tindrà un preu de 2,5 euros, amb quinto o vi inclòs i se sortejarn premis. Per participar-hi, els participants hauran d’haver degustat tapes en un mínim de cinc establiments, segellant un tiquet que els restauradors els oferiran. Els premis inclouen estances d’una setmana en càmpings o una visita a la fàbrica Ambar, de cerveses, amb nit d’hotel inclosa.

Ha estat justament Joan Bosch qui ha destacat “l’alta qualiat de les tapes que ofereix la ruta”, que havia nascut fa cinc anys amb una molt baixa participació i només un dia per celebrar-se, recordava al seu torn l’alcalde.

Bosch ha fet un repàs de la història de la tapa a Cambrils i com aquesta ha anat evolucionant des de les clàssiques patates i olives, i s’han convertit en una oferta molt sofisticada. Bosch ha aconsellat als restauradors el que ell practica: “Quan volem treure un plat nou, comencem a fer-ho en format tapa”. El xef ha animat els restauradors “a no defallir i a seguir fent aquestes tapes tan collonudes”.

L’alcalde ha qualificat “d’espectacular” la mostra de tapes que es fan avui en dia  Miami Platja. “Necessitem almenys tres dies per completar la ruta”. Gent vinguda de Reus o Cambrils “parlen molt bé de les tapes de Miami, donada la seva dimensió i qualitat”.

La regidora d’Impuls Econòmic i Turisme, per la seva part, ha destacat a la premsa que la ruta està pensada per a la gent de Miami Platja, els pobles del voltant i els qui gaudeixen de segona residència al municipi. En haver-se ampliat el nombre de participants també ho ha fet l’extensió territorial de la ruta, fet que permet “descobrir llocs nous”.

J. Garcia

 

Mor un ciclista de 79 anys a Miami Platja atropellat per un home que va donar positiu en cànnabis

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM.

Imatge d’arxiu d’una ambulància del SEM.

Un home alemany de 79 anys afincat a Miami Platja va morir el passat divendres després de ser atropellat per un turisme. Segons informa el Diari de Tarragona, el conductor del cotxe va ser detingut unes hores més tard per un delicte contra la seguretat viària amb l’agravant d’haver donat positiu en THC, el principal component psicoactiu del cànnabis. L’home se l’ha posat en llibertat provisional a l’espera de la citació del jutge.

Els fets van tenir lloc poc després de les 19.30 del divendres a l’avinguda Aragó de Miami Platja, en el tram més proper a la riera de Riudecanyes. L’home passejava amb bicicleta amb la seva dona quan va ser atropellat per un turisme. El conductor va donar negatiu en la prova d’alcoholèmia, però l’anàlisi de drogues va donar positiu.

Després de l’atropellament es van desplaçar al lloc dels fets un helicòpter medicalitzat i una ambulància bàsica, que no van poder fer res per salvar la vida a l’home.

La Miramar tornarà a ser la plaça Nova: els veïns de Mont-roig opinen sobre com volen que es reformi

Les propostes s'han penjat en un plafó informatiu. Al fons a l'esquerra, la nova zona de jocs infantils. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Les propostes s’han penjat en un plafó informatiu. Al fons a l’esquerra, la nova zona de jocs infantils. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La plaça Miramar, coneguda popularment a Mont-roig del Camp com la “plaça Nova”, tornarà a fer honor al seu renom quan acabin les obres de remodelació integral que l’Ajuntament preveu començar a finals d’any amb un pressupost de 350.000 euros.

Participació oberta fins el 10 de maig

El consistori mont-rogenc ha impulsat una campanya de participació ciutadana per decidir com reformar-la, i el punt àlgid d’aquesta campanya ha estat la festa que s’ha fet avui dissabte a la plaça, un centre neuràlgic del nucli de Mont-roig. Els que no hagin pogut votar avui ho poden fer fins el 10 de maig al web de l’Ajuntament o a l’aplicació per a mòbils Mont-roig Miami Participa. Alguns ciutadans han criticat a les xarxes socials que no hi hagi cap tipus de limitació en el nombre de cops que es pot votar electrònicament.

Nova zona de jocs infantils

Els veïns que han assistit a la festa participativa han comprovat que abans de començar les obres ja s’ha fet un canvi a la plaça: els jocs infantils que hi havia, en un estat de degradació que els feia potencialment perillosos, han estat substituïts aquesta setmana per uns de nous. A banda d’això, també s’hi han trobat dos inflables i taules on els infants podien fer activitats plàstiques.

Per instal·lar-hi dos inflables la plaça s'ha tallat al trànsit de vehicles, una mesura puntual que podria ser definitiva. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Per instal·lar-hi dos inflables la plaça s’ha tallat al trànsit de vehicles, una mesura puntual que podria ser definitiva. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Zona restringida als cotxes?

La plaça ha estat tallada al trànsit durant tot el matí i migdia, coincidint amb la jornada. Aquesta mesura puntual podria ser definitiva si prospera una de les opcions que pregunta sobre el futur viari de la plaça. Els ciutadans han de votar si prefereixen la peatonalització total, parcial (els cotxes només hi podrien circular de forma regulada), limitar o restringir l’aparcament a la plaça, eliminar-lo del tot, o deixar la plaça com està pel que fa al trànsit de cotxes.

L’arbrat i els usos

Les altres dues preguntes de les butlletes volen saber l’opinió sobre el futur dels arbres de la plaça: mantenir els que hi ha, canviar-los per uns altres, o substituir els arbres per zones enjardinades. Finalment, es demana quins són els usos que prefereixen per la plaça: habilitar l’espai per fer activitats culturals i lúdiques, posar uan font d’aigua potable o col·locar-hi un element monumental, entre altres. A banda de la butlleta, els participants han pogut fer qualsevol altre tipus de propostes en uns post-its que s’han anat penjant en un plafó exposat a la plaça.

Al fons, la font que amb tota seguretat desapareixerà després de la reforma. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Al fons, la font que amb tota seguretat desapareixerà després de la reforma. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Consulta als comerços

El consistori també farà entrevistes individualitzades als comerços de la plaça i dels carrers del voltant per conèixer la seva opinió sobre la reforma. Tenint en compte els resultats de la consulta, els serveis tècnics de l’Ajuntament elaboraran un informe amb una proposta sobre el futur de la plaça, que es presentarà i es posarà a debat. Tal com s’ha explicat durant la jornada, el que està clar és que, amb tota probabilitat, la reforma eliminarà la font que domina ara el centre de l’espai.

Morancho: “És impossible fer content a tothom”

“Volem captar com li agradaria que fos la plaça als veïns i als comerciants, per després decidir com fer la remodelació. Està clar que és impossible que tothom estigui content amb el resultat final, però intentarem que quedi al gust del màxim nombre de gent possible”, ha manifestat l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho.

Romà Rofes

Mont-roig organitza una festa participativa per decidir el futur de la plaça Miramar

Per tal d’incentivar la participació en el procés de remodelació de la plaça Miramar de Mont-roig, l’Ajuntament organitza una festa popular que es celebrarà aquest dissabte 6 de maig.

Des de les deu del matí fins a les dues del migdia, s’han organitzat diverses activitats per convidar als veïns i veïnes a acostar-se fins a la plaça i a donar la seva opinió sobre com volen que s’inverteixin els 350.000 euros que s’han previst per a la seva remodelació.

Així, durant el matí hi haurà inflables i animació infantil i un espai per participar. Tots aquells que vulguin pronunciar-se sobre el futur de la plaça podran omplir les butlletes participatives però també podran fer propostes alternatives.

En concret, es podrà decidir, entre d’altres, sobre el paper que tindran els vehicles un cop renovada la plaça, si s’ha de mantenir l’arbrat existent o el tipus d’activitats que haurà d’acollir el nou espai. Un cop recollides les aportacions, els Serveis Tècnics de l’Ajuntament elaboraran un projecte bàsic que es presentarà a la ciutadania abans d’encarregar el projecte definitiu i licitar les obres.

Oberta la participació fins al 10 de maig

El procés participatiu, que va començar el 10 d’abril i s’allargarà fins al 10 de maig, compta amb diversos canals oberts. D’una banda, les urnes que s’han instal·lat als establiments de la plaça i carrers del voltant on es poden dipositar butlletes. De l’altra, l’enquesta que trobareu al web municipal i a la nova aplicació mòbil de l’Ajuntament,
Mont-roig Miami Participa.

La remodelació d’aquest espai és una de les inversions recollides en el Pressupost Municipal per aquest 2017. La reforma de la plaça així com l’impuls de la participació ciutadana en la presa de decisions al voltant de les inversions més importants del municipi també formen part del llistat d’accions aprovades dins el Pla d’Acció
Municipal per a aquest mandat.

L’Ajuntament posa en marxa un nou servei d’atenció de la Policia Local al nucli de Mont-roig

Dos agents de la Policia Local de Mont-roig, atenent una ciutadana

L’Ajuntament posarà en marxa, el proper 2 de maig, un nou servei d’atenció policial al nucli de Mont-roig. Aquest servei s’oferirà de dilluns a diumenge, de les 8 del matí a les dues del migdia, i servirà per reforçar el servei policial al poble.

A partir de la setmana vinent, un agent atendrà a la ciutadania, de forma presencial, des de l’oficina que s’instal·larà al costat de les dependències de l’Ajuntament i que anteriorment ja va acollir la seu de la policia local, a la carretera de Colldejou, sense número.

Aquest agent també realitzarà tasques de patrullatge a peu pel nucli de Mont-roig, vigilant els carrers, l’escola i altres punts d’interès. A més, en cas que algun veí o veïna no pugui presenciar-se a la nova oficina, l’agent es desplaçarà per tal d’assistir-lo.

L’objectiu és que l’agent desenvolupi les funcions de policia de proximitat i pugui atendre als veïns que ho sol·licitin, evitant-los els desplaçaments a les dependències que el cos policial té a Miami Platja.

El telèfon 676 81 86 35 servirà per contactar amb l’agent

Per poder contactar amb l’agent s’ha posat en funcionament un telèfon policial d’atenció al ciutadà que és el 676 81 86 35. Aquest número podrà ser utilitzat, en l’horari indicat, (de dilluns a diumenge, de 8 a 14h) per tal de sol·licitar la presencia policial, ja sigui a l’oficina o en qualsevol punt de Mont-roig.

Aquest nou servei de reforç a l’atenció policial s’ha posat en marxa per donar resposta a les demandes dels veïns de Mont-roig, que, malgrat que actualment els agents del cos es desplacen per qualsevol requeriment, reclamaven tenir la policia al poble. Aquest servei també es posa en marxa gràcies a la incorporació, aquesta setmana, de tres nous agents que reforçaran el cos policial.

Miami Platja comença a canviar-li la cara al frontal marítim per donar força a les cales

Treballs de senyalització del futur carril bici

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha començat aquesta setmana els treballs de senyalització horitzontal i vertical del passeig Marítim i Mediterrani de Miami Platja. L’actuació contempla la creació d’un carril bici de 3.500 metres, que anirà fins a l’Estany Gelat on s’unirà amb la ruta de BTT existent.

El nou carril bici projectat, que passarà pel passeig Marítim i pel Mediterrani, està pensat per fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport però també per convidar als veïns i visitants a gaudir d’unes visites privilegiades de les cales del municipi.

El carril bici és un dels elements destacats d’uns treballs de senyalització horitzontal i vertical que permetran millorar la mobilitat de la zona. Amb aquest objectiu es delimitaran nous sentits de circulació i diversos passos de zebra. A més s’instal·laran reguladors de velocitat, un total de 14, al passeig Mediterrani per tal de reduir
l’excés de velocitat.

El Taller Baix Camp realitzarà els treballs de senyalització

L’Ajuntament ha adjudicat al Taller Baix Camp la realització dels treballs. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre, amb seu a Reus, que ofereix suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies.

L’entitat vetlla també per la integració laboral de les persones que en formen part i ofereixen diversos serveis
laborals, entre ells el de senyalització viària.

El pressupost d’execució és de 115.153 euros, Iva inclòs, del qual el 45% és per la senyalització del nou carril bici.
Recordem que els treballs de senyalització es realitzen després de les obres depavimentació que s’han realitzat recentment en aquests carrers, fet que ha permès millorar dues de les artèries principals del nucli de Miami Platja.

Mont-roig i Miami celebren Sant Jordi amb propostes per a tots els públics

Cartell amb les acitivitats a Miami Platja i Mont-roig

Arriba la diada de Sant Jordi i amb ella es presenten un conjunt d’activitats relacionades amb la llegenda del cavaller i el drac a Mont-roig del Camp i Miami Platja. Així, des de la regidoria de Cultura s’han organitzat tallers de manualitats, actuacions musicals i espectacles. L’objectiu és oferir propostes obertes a tots els públics. D’aquesta manera, grans i petits podran sortir al carrer a celebrar la festa de la rosa i del llibre.

Els actes s’iniciaran prèviament el divendres 21 d’abril a les cinc de la tarda a les biblioteques de Mont-roig i Miami Platja amb activitats infantils. A partir de les 19.30 hores al Centre Miró es farà la inauguració de l’exposició “17 anys de records, música i cançons de la Coral Sant Miquel”. L’endemà, dissabte 22 d’abril, serà el torn de l’Aula de Música Baptista Nogués que oferirà un concert a les 19 hores a la plaça del Centre Polivalent.

Aquest serà l’espai que acollirà les activitats, el diumenge 23 d’abril, a Miami Platja. Així, a partir de les 16.30 hores hi haurà paradetes de venda de roses i tallers de manualitats per celebrar oficialment la diada de Sant Jordi. A continuació hi haurà ballada de sardanes a càrrec de l’Associació Balls Line Dance & Country Montroig/Miami
i tot seguit es presentarà l’espectacle “Una altra història de Sant Jordi” de la companyia Els Picarols. Finalment, a les 19 hores hi haurà l’actuació de la Batucada de Miami Sona.

Actes a Mont-roig

A Mont-roig, la plaça Mossèn Gaietà Ivern s’omplirà de paradetes de venda de roses i llibres a partir de dos quarts de cinc de la tarda. En aquesta hora també hi haurà un taller de manualitats i l’actuació dels grallers de Mont-roig i del Barri de Dalt “Pitota i  Pitot”.

A les 17 hores, Jordi Jubany portarà l’espectacle “Salta Martí” i a les 18 hores el grup sardanista La Rotllana farà una ballada de Sardanes. Per finalitzar, a les 19 hores, la plaça Joan Miró acollirà el concert de Sant Jordi, a càrrec de la Coral Sant Miquel i la Coral Noves Veus de Vinyols i els Arcs. En cas de mal temps, aquest acte es traslladarà a l’Església.

Activitats paral·leles

La biblioteca Joan Miró de Mont-roig i Miami Platja ha preparat durant aquests dies activitats paral·leles amb motiu de la diada de Sant Jordi. Així, dues sessions de l’hora del conte aniran lligades a la llegenda. El divendres 21 d’abril hi haurà el taller de Sant Jordi on es construirà el CubiJordi. A partir de les 18 hores es farà el lliurament de
premis de l’11è concurs de punts de llibre.

Analitzen el risc de despreniments a la muntanya de l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca

El vessant del PEIN Mare de Déu de la Roca objecte de l’estudi. Foto: Cedida

El vessant del PEIN Mare de Déu de la Roca objecte de l’estudi. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha realitzat un estudi en què s’analitza l’estabilitat del vessant sud-est del PEIN Mare de Déu de la Roca. L’objectiu és determinar quins són els riscos de despreniments de blocs i quines possibles accions s’haurien de dur a terme. La presentació de l’estudi va tenir lloc el passat dissabte 8 d’abril, en una jornada en què també es va donar a conèixer el nou sistema d’extinció d’incendis de l’Ermita.

La muntanya que alberga l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca està formada per blocs de pedra, que presenten discontinuïtats i fissures. Aquestes característiques afavoreixen l’aparició de fenòmens d’inestabilitat que poden provocar problemes a les vies d’accés així com a les pròpies infraestructures existents.

L’any 2006 es va fer un primer estudi global de tota la muntanya i es van realitzar un seguit d’actuacions. 10 anys després s’ha volgut repetir l’estudi centrant-se en la vessant sud-est per tal de conèixer quina ha estat l’evolució de les roques i anticiparse a possibles despreniments.

L’estudi que ara s’ha presentat determina quins d’aquests blocs tenen probabilitat de desprendre’s, segons si les fissures estan plenes o buides, els graus d’inclinació de les roques i els altres elements de l’entorn com els arbres.

A partir d’aquí s’han definit 10 zones on s’especifica el nivell de risc i el possible recorregut de les roques en cas de caure i els problemes que aquest fet podria ocasionar. A més s’han detallat algunes de les possibles actuacions a dur a terme, com poden ser sanejament de les zones inestables, estabilització amb estructures o panells informatius.

La cartelleria és una de les primeres accions que ja s’han posat en marxa. Properament es preveu seguir amb altres de les recomanacions de l’estudi per tal d’anticipar-se als possibles riscos presentats. En aquest sentit l’Ajuntament ha destinat en principi 20.000€ del pressupost del 2017 per realitzar aquestes intervencions a la muntanya.

El regidor de Medi Ambient i Salut Pública, Josep Maria Gairal, provant el nou equip d’extinció d’incendis.El regidor de Medi Ambient i Salut Pública, Josep Maria Gairal, provant el nou equip d’extinció d’incendis.

El regidor de Medi Ambient i Salut Pública, Josep Maria Gairal, provant el nou equip d’extinció d’incendis.El regidor de Medi Ambient i Salut Pública, Josep Maria Gairal, provant el nou equip d’extinció d’incendis.

Nou equip d’extinció d’incendis

D’altra banda i aprofitant la jornada es va donar a conèixer el nou equip d’extinció d’incendis de què disposa l’Ermita. S’ha instal·lat una motobomba a l’antiga cisterna que recull i aprofita l’aigua de pluja, de manera que en cas de necessitat, només caldrà connectar les mànegues i el sistema ja podrà llançar aigua.

De moment es disposa de 30 metres cúbics d’aigua, que equival a 7 camions de bombers. A través d’aquest equip, en cas de produir-se un incendi a les immediacions del paratge es podria frenar de forma immediata el desenvolupament de les flames.

Mont-roig engega un procés participatiu per reformar la plaça Miramar

Cartells distribuïts per l’Ajuntament anunciant els actes del procés participatiu

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa un procés de participació ciutadana per recollir aportacions, idees i opinions sobre el futur de la plaça Miramar de Mont-roig.

El procés participatiu, que ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins al 10 de maig, preguntarà a veïns i propietaris dels establiments, bars i comerços de la plaça com volen que s’inverteixin els 350.000 euros que s’han previst per a la seva remodelació.

En concret, tothom que vulgui donar la seva opinió podrà decidir, entre d’altres, sobre el paper que tindran els vehicles un cop renovada la plaça, si s’ha de mantenir l’arbrat existent o el tipus d’activitats que haurà d’acollir el nou espai.

Un cop recollides les aportacions, els Serveis Tècnics de l’Ajuntament elaboraran un projecte bàsic que es presentarà a la ciutadania abans d’encarregar el projecte definitiu i licitar les obres.

Vies de participació

S’han previst diversos canals de participació per tal que veïnat i comerciants puguin donar la seva opinió. Des d’aquesta setmana i fins al mes de maig s’ubicaran urnes als establiments de la plaça i als voltants on es podran dipositar butlletes amb un qüestionari prèviament omplert. També s’ha habilitat la participació via Internet, a
través del web municipal i de la nova aplicació mòbil de l’Ajuntament, Mont-roig Miami Participa, que es pot descarregar gratuïtament a través de l’APP Store i de Google Play .

Festa participativa el dia 6 de maig

A més d’entrevistes personalitzades als propietaris dels establiments de la plaça, també es recolliran opinions de la ciutadania a través d’una jornada participativa festiva que tindrà lloc el 6 de maig de 2017, de les 10 del matí a les dues del migdia a la mateixa plaça Miramar.

Durant aquesta trobada hi haurà tallers per a infants i per a adults que tindran per objectiu recollir propostes pels usos ciutadans de la plaça.

La remodelació d’aquest espai és una de les inversions recollides en el Pressupost Municipal per aquest 2017 i també forma part del llistat d’accions aprovades dins el Pla d’Acció Municipal per a aquest mandat.

Els instagramers de Tarragona es deixen seduir pels paisatges mironians de Mont-roig

Una de les obres dels instagramers

Una seixantena de membres de Instagramers Tarragona han participat en un Instawalk per descobrir els paisatges de Mont-roig i Miami Platja que van inspirar l’artista Joan Miró, en un visita organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, InstagramersTgn, El Paisatge dels Genis i el Patronat de Turisme de Mont-roig Miami i celebrada el dissabte 8 d’abril. També s’ha comptat amb la col·laboració dels restaurants Dhor i Chez Lorenzo.

L’Instawalk va començar amb la visita guiada al Centre Miró per copsar la relació entre l’artista i Mont-roig i Miami Platja, i va seguir pel nucli antic descobrint la seva essència medieval.

Seguint els espais que van inspirar Miró, els IgersTgn van fer una visita des dels exteriors del Mas Miró a càrrec d’Elena Juncosa, directora de la Fundació Mas Miró, i van anar fins a la platja de la Pixerota on Miró recollia arrels, coquilles, pedres i qualsevol objecte que cridés la seva atenció. El següent punt de la visita van ser les cales de Miami Platja.

Després de dinar, tots els participants van fer una excursió a peu pel Barranc de la Mina de les Nines i el Camí Vell fins a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, on es va gaudir d’una visita guiada. “Sempre ha estat un gran impacte per a mi. Aquest color vermell com el vi, que dona nom al poble…”, digué Joan Miró.

Mont-roig espera que la M3 Mitja Marató de Miami Platja arribi als 600 inscrits

L’alcalde, Fran Morancho, durant la presentació de la cursa

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp organitza, per segon any consecutiu, la M3 Mitja Marató de Miami Platja, que tindrà lloc aquest dissabte 15 d’abril.

“L’objectiu és que l’esdeveniment es converteixi en un referent durant la Setmana Santa a la Costa Daurada”,
segons ha afirmat l’alcalde, Fran Morancho, en la presentació de la cursa als mitjans de comunicació que s’ha celebrat aquest matí.

Una de les principals novetats d’aquesta edició és l’entrega d’una samarreta tècnica per les primeres 500 persones que s’inscriguin a la competició. Fins ara hi ha més de 300 aficionats apuntats i s’espera que en els últims dies la xifra augmenti amb l’arribada de turistes i persones que s’inscriuen en l’últim moment. En total, s’espera que aquesta segona convocatòria reuneixi 600 esportistes.

Cal recordar que la primera M3 Mitja Marató de Miami Platja va comptar amb 450 runners i amb més de 100 nens i nenes a les curses infantils.

Recorreguts per a tots els nivells

L’activitat comptarà amb distàncies per a tots els aficionats al running. Així, hi haurà un recorregut de 21k, un altre de 10k i també un de 5k. A aquestes curses s’afegiran les proves infantils en les quals poden participar infants fins als 13 anys. En aquest cas, l’activitat no serà competitiva i, per tant, tots els participants rebran una medalla en acabar i avituallament a la línia de meta.

La sortida de les curses està prevista cap a les 9 hores, excepte la de 5 k que es farà a les 9.10 hores. Tot i això, a partir de les 7.30 hores, els corredors ja podran passar a recollir elsdorsals al poliesportiu de Miami Platja. Paral·lelament, la jornada es complementarà amb una sessió d’animació i zumba, que s’iniciarà a les 8.40 hores i que servirà per escalfar motors. També hi haurà música i Dj’s que amenitzaran el circuit. A més, una altra de les
novetats d’aquesta edició és que hi haurà servei de guarderia ludoteca al poliesportiu per tal
que els pares i mares puguin participar a les curses.

Amb vistes al mar

El recorregut és íntegrament d’asfalt i transcorre per les cales de Miami Platja i pels principals carrers del nucli urbà. Amb aquest circuit els participants podran gaudir de l’esport, de l’oci i del paisatge. L’Alcalde ha afegit que “es tracta d’un esdeveniment important per proposar una activitat més a la gent que ve aquests dies i per donar a
conèixer el nom de Miami Platja”.

Les inscripcions estaran obertes fins al divendres 14 d’abril a través del web www.miamiplatja21k.com i, fins al dijous 13 d’abril, també es podran fer presencialment al Decathlon de Vila-seca i al poliesportiu de Miami Platja. Les inscripcions per a les curses infantils seran el mateix dissabte 15 d’abril a les 10.30 hores.

Mont-roig tindrà una platja per a gossos a partir de Setmana Santa

La platja es troba a tocar de la desembocadura del Riu Llastres.

La Setmana Santa al municipi arriba amb novetats. I és que, aprofitant l’inici de la temporada turística, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de Mont-roig Miami Turisme, ha posat en marxa la primera platja per a gossos. Es tracta de la platja de la Punta del Riu, situada al sud del terme municipal, a tocar de la desembocadura del Riu Llastres.

Un espai, que a partir d’ara estarà obert als propietaris d’animals domèstics per tal que puguin gaudir de la platja i dels seus serveis juntament amb les seves mascotes.

Amb la implantació d’aquest espai es vol donar una solució al gran nombre de persones, ja siguin veïns o visitants, que tenen gossos i que fins ara no podien utilitzar la platja en horari de bany durant la temporada turística, perquè la normativa ho prohibia. Per aquest motiu es va decidir regular la presència d’aquests animals i establir un únic espai on poder-los portar.

Destinació Dog Friendly

Amb aquesta regulació, el municipi formarà part de les destinacions Dog Friendly, que promocionen els destins on es poden portar gossos. En aquest sentit, està prevista la instal·lació d’una paperera per dipositar les defecacions dels gossos i com a material promocional a l’hora de posar en marxa aquesta platja es lliuraran uns dispensadors
de bosses en forma d’os.

Millores a les platges després dels temporals

Per tal de tenir les platges a punt i poder-les gaudir durant les vacances de Setmana Santa, ja fa dies que s’està treballant en la seva adequació. S’han arreglat els accessos a les cales i s’han netejat, ja que estaven molt malmeses a causa dels temporals.

Algunes d’aquestes mesures les ha assumit el Departament de Costes del Ministeri de Foment, mentre que d’altres se n’ha fet càrrec l’Ajuntament.

Inscripcions obertes per la Mitja Marató de Miami Platja

Un dels plats forts de la Setmana Santa és la Mitja Marató de Miami Platja, un esdeveniment esportiu que, per segon any consecutiu, pretén aplegar centenars de persones. Amb diversos recorreguts per tots els nivells s’espera que els participants puguin gaudir de les cales i paisatges d’aquest nucli urbà al mateix temps que practiquen esport.

Les inscripcions es poden fer de forma presencial al Poliesportiu de Miami Platja, al Decathlon de Vila-seca i el mateix dia de la cursa. També es poden fer a través d’Internet a la web www.naturtime.es.

Campanya de seguretat infantil

Amb l’arribada de la Setmana Santa s’ha posat en marxa una campanya de seguretat infantil. En aquest sentit, Mont-roig Miami Turisme repartirà unes polseres identificatives que serviran per localitzar i controlar els nens en grans espais o situacions en què hi hagi una gran afluència de públic. Aquest element estarà disponible a totes les oficines de turisme del municipi i s’haurà d’omplir amb el nom de l’infant i les dades de contacte de la persona que se’n faci càrrec.

La campanya es complementa amb uns díptics informatius que inclouen consells i mesures preventives per evitar complicacions i garantir la seguretat dels nens i nenes durant el període de vacances. Així, es posa especial atenció en la supervisió constant, la protecció solar o la precaució en les platges i piscines.

Torna el Casal Lúdic Esportiu de Setmana Santa

Per altra banda i també pensant en els infants, l’Àrea Municipal d’Esports organitza del 10 al 13 d’abril el Casal Lúdic Esportiu de Setmana Santa. Un any més, els poliesportius municipals acolliran activitats esportives, tallers de manualitats i jocs tradicionals per tal que els nens i nenes es diverteixin durant aquests dies de vacances. El Casal estarà obert de les 8.45h a les 13.15h i hi podran participar infants de 4 a 12 anys.

Una operació contra el frau en prostíbuls registra el Privée de Salou, el 249 de Miami Platja i l’Estel del Vendrell

El club Privée de Salou. Foto: Google Maps

El club Privée de Salou. Foto: Google Maps

El club Privée de Salou, el 249 de Miami Platja i l’Estel del Vendrell han estat objecte de registres per part de l’Agència Tributària en una operació a nivel estatal per investigar un possible frau a l’erari públic i als clients per part dels bordells. Segons fonts consultades pel diari El País, a Catalunya els inspectors van entrar aquest dijous a la nit a una quinzena de bordells de Barcelona, Girona i Tarragona, per revisar els diners en efectiu dels establiments i els seus terminals de cobrament amb targeta.

Segons El País, els agents tributaris sospiten que es poden haver estafat alguns dels clients d’alguns dels locals, i també que algunes de les operacions que es fan en aquests locals no es declaren o són facturades a través d’empreses externes.

La Policia de Mont-roig destrueix 3.800 objectes procedents del top manta

Imatge del material incautat per la Policia Local

La Policia Local de Mont-roig del Camp ha destruït aquest dijous prop de 3.800 objectes falsificats que van confiscar-se en 8 operatius específics i altres actuacions ordinàries contra el top manta que es van realitzar durant la campanya de l’estiu passat bàsicament a la zona de Miami Platja, al seu passeig marítim i a la platja.

Roba de marca, bosses, sabates esportives, ulleres, perfums, i objectes artesans són alguns dels productes que s’han destruït.

A banda d’aquest material inventariat per la Policia Local, hi ha 2.000 objectes més que s’han requisat i que es destruiran més endavant.

Aquest és el resultat de l’últim any en el que han desenvolupat operatius coordinats amb les Policies Locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Cambrils, i Mossos d’Esquadra.

En aquest sentit, aquests comandaments ja han mantingut reunions per seguir treballant de manera conjunta durant aquesta temporada amb l’objectiu de mitigar el problema de la venda il·legal, segons va confirmar el sergent en cap de la Policia Local de Mont-roig del Camp, Antonio Pacheco.

Cal recordar que recentment, el jurat dels “IV Galardones PRO-MuSICAE- AGEDI a las Policías Locales por la Protección de los Derechos de Propiedad Intelectual” ha reconegut la tasca que duu a terme aquest grup permanent de treball per intentar aturar el fenomen del top manta.

El jurat valora aquesta iniciativa conjunta, “única en el seu gènere en l’àmbit nacional”. També destaca les reunions mantingudes entre els diferents cossos policials de Mont-roig del Camp, Vandellós/L’Hospitalet, Cambrils i els Mossos d’Esquadra durant més d’un any i mig en les que s’han dissenyat els operatius.

Mont-roig intensifica la lluita contra la processionària i obre un canal per informar de plagues

Un operari fent tasques d'eliminació i control de la processionària. Foto: Cedida

Un operari fent tasques d’eliminació i control de la processionària. Foto: Cedida

L’empresa especialitzada contractada per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha intensificat en les darreres setmanes la lluita contra la processionària en diverses zones i carrers del municipi on s’ha detectat la presència d’aquesta plaga que enguany ha afectat amb més virulència que en d’altres ocasions pel clima favorable a la seva proliferació dels últims mesos.

En aquest sentit, aquestes setmanes s’ha actuat a l’antiga N340, a la plaça Espanya, a l’Avinguda Casalot, a l’Avinguda València, a la plaça Tarragona, al voltant de la partida planes, al carrer Pamplona, a Cala Sirenes/c. Marquès de Mont-roig, al Rustical Balneari, a la Urbanització Els Olivers, al ‘pipican’ que hi ha a la plaça de la Sardana, entre d’altres indrets on s’ha detectat la presència d’aquesta plaga.

L’Ajuntament, que fa unes setmanes va publicar i va fer difusió d’un fulletó explicant què s’havia de fer per lluitar contra la processionària, recorda que l’empresa contractada només pot actuar en zones públiques i que en les zones privades són els propietaris els que s’han de posar en contacte amb les empreses del sector per eliminar la plaga.

Nou correu electrònic per informar de plagues

D’altra banda, la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha creat un nou correu electrònic (plagues@mont-roig.com) per tal que els veïns del municipi puguin alertar als serveis tècnics municipals de qualsevol plaga que detectin, ja sigui la processionària, insectes, rosegadors o altres tipus d’animals i, d’aquesta manera, col·laborar amb la lluita contra aquestes plagues que porta a terme l’Ajuntament en els espais públics. Amb aquest nou correu es busca un mitjà molt més ràpid i eficient que permeti recolzar la lluita contra aquestes plagues que afecten alguns indrets del municipi en determinades èpoques de l’any.

L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans aquest nou correu (plagues@montroig.com) per alertar de la presència d’aquestes plagues i així es pot enviar la notificació a les empreses contractades de forma més àgil perquè actuïn amb  celeritat.