TARRAGONA 21

La MIDIT i Mont-roig del Camp es fan aliats

A l’acord signat aquest dimarts hi han assistit el president del MIDIT, Alfons Garcia, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i el vicepresident de la Mancomunitat, Jordi Jardí.

Els municipis que integren la MIDIT (Pratdip, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) i el municipi de Mont-roig del Camp s’han compromès a “iniciar un procés de cooperació, planificació i participació per al desenvolupament local i la diversificació econòmica del territori”. Això consta a l’acord que han signat aquest dimarts 7 de maig el president de la Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT), Alfons Garcia; i l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. A aquest acte també hi ha assistit el vicepresident de la Mancomunitat, Jordi Jardí.

Per tal que aquest compromís esdevingui una realitat, han acordat crear un grup de treball entre els equips tècnics de les dues entitats “que actuï de manera operativa, integral, sostenible i coordinada” i elabori “propostes d’actuació comunes per al desenvolupament d’una estratègia territorial”. Aquest grup de treball es reunirà mensualment, amb l’objectiu de “millorar l’eficiència i l’eficàcia de les polítiques de desenvolupament local, promoció econòmica i de suport a la generació d’ocupació del territori” que abasten; i, en definitiva, “millorar la qualitat de vida i el benestar de la seva població”.

Per assolir aquesta finalitat, tant la MIDIT com l’Ajuntament de Mont-roig del Camp consideren necessari incorporar en aquest procés al teixit social i econòmic del territori, és a dir, coordinar les iniciatives públiques i privades, per fomentar alhora la cohesió social i territorial.

Ambdues parts han decidit rubricar aquest acord tenint en compte “la realitat socioeconòmica compartida pels quatre municipis, l’existència d’importants reptes de futur comuns, els llaços estrets de veïnatge i la seva col•laboració en altres àmbits, així com la voluntat conjunta de reforçar aquests vincles”, tal com consta en el document. Altres arguments que justifiquen l’acord, segons argumenten, és que “l’impuls a escala supralocal d’actuacions de desenvolupament econòmic local en millora substancialment el seu impacte” i que “les polítiques públiques d’ocupació vigents aposten per les estratègies territorials conjuntes mitjançant la cooperació dels territoris”.

Els municipis que formen part de la MIDIT (Pratdip, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) i el municipi de Mont-roig del Camp conformen un territori que constitueix una realitat socioeconòmica i ocupacional diferenciada, caracteritzada per una sèrie de trets comuns:

 • Estan situats en la zona I d’influència de les centrals nuclears de Vandellòs I i II, la primera en procés de desmantellament; i la segona, encara en funcionament amb previsió de tancament en un futur.

 

 • La població activa dels municipis que integren aquest acord (8.083 persones) presenta una taxa d’atur global del 17,14% que es concentra en la població major de 44 anys. La taxa de contractació segons el sector d’activitat es concentra en un 76% al sector serveis de mitjana a l’últim any.

 

 • Al territori existeixen 692 empreses registrades de les quals un 76% són empreses de serveis.

 

 • El sector industrial està perdent pes al territori i previsiblement aquesta tendència s’accelerarà quan la indústria energètica cessi la seva activitat i, per tant, cal treballar en la generació d’ocupació en altres sectors.

 

 • Els municipis inclosos en aquest acord consideren al sector de la indústria turística i al sector agroalimentari com a sectors estratègics per al seu desenvolupament.

 

 • El teixit socioeconòmic dels municipis que integren la Mancomunitat i Mont-roig del Camp comparteix la capacitat per fer front a aquestes conseqüències mitjançant la potenciació de sectors estratègics com el turisme, el sector agroalimentari, o el sector tecnològic mitjançant els polígons industrials existents i projectes d’atracció de talent al territori. Aquest compta amb un sector privat cada cop més sensibilitzat en el procés de diversificació econòmica i el desenvolupament local com a pilars per al benestar de les persones.

 

 • El territori disposa vies de comunicació importants, l’Autovia A7, l’Autopista AP7, el corredor mediterrani, l’aeroport de Reus o el Port de Tarragona, que permeten generar oportunitats tant en els sectors de futur ja identificats, com en altres de valor afegit que es puguin identificar.

 

Els municipis integrants de la Mancomunitat fa temps que treballen per propiciar un procés de diversificació econòmica mitjançant un Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local que s’està implementant des de l’any 2010, davant la necessitat que es va veure de coordinar les actuacions públiques i privades a portar a terme per progressar, basant-se en un gran nexe comú: generar ocupació per mitjà del desenvolupament econòmic local.

El municipi de Mont-roig del Camp també ha iniciat un procés de reflexió i de planificació estratègica en desenvolupament econòmic local amb la participació d’agents públics i privats amb l’objectiu de generar ocupació local i la diversificació econòmica del municipi. Aquesta planificació estratègica engloba un Pla Estratègic de Turisme; i d’altra banda, s’està duent a terme el Pla Estratègic Mont-roig Miami 2030, que servirà per avaluar la situació del municipi i definir les accions a implementar per a la seva transformació.

Els quatre municipis concentren una població de 20.286 habitants (Mont-roig del Camp, 11.597 habitants; Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, 6.294; Tivissa, 1.677; i Pratdip, 718),  segons dades de l’Idescat de 2017).

Mas Miró inaugura un cicle d’activitats nocturnes amb ‘Un sopar sota les estrelles’

La Fundació Mas Miró amplia la seva activitat habitual amb el cicle d’activitats nocturnes ‘Les Nits del Mas Miró’. L’objectiu del cicle és obrir al públic aquest indret per tal que el visitant pugui redescobrir-lo des d’una perspectiva diferent, la nocturna, que també va jugar un paper important en l’obra de Joan Miró. El cicle s’iniciarà amb l’activitat ‘Un sopar sota les estrelles’ les nits del 12 i 13 d’agost, entre les vuit del vespre i dos quarts d’1 de la matinada.

La vetllada s’iniciarà amb una visita exclusiva als interiors de Mas Miró on els visitants podran descobrir la casa, el taller, la capella i les terrasses, que normalment estan tancades al públic. Es farà un recorregut guiat per l’espai que va inspirar Miró, allà on va decidir dedicar-se a la pintura i on va passar-hi gairebé tots els estius de la seva vida. La visita anirà seguida d’un sopar als jardins del mas. Sota les estrelles, en un ambient màgic, el sopar s’amenitzarà amb les explicacions sobre ‘les Constel·lacions’ de Joan Miró, a càrrec de la directora de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa, i amb una xerrada sobre l’univers amb l’astrònom Joan Genebriera.

Un cop acabat el sopar els assistents podran viure l’experiència única d’observar l’univers amb un telescopi i descobrir en primera persona planetes com Mart, Saturn i Júpiter amb els seus satèl·lits.

’experiència tindrà un cost de 60 euros per persona, i la inscripció es pot fer a través del telèfon de la Fundació (977 179 158) i del seu correu electrònic (info@masmiro.com). La visita i les xerrades es faran en català la nit del 12 d’agost, mentre que el 13 d’agost es faran en castellà.

Morancho subratlla els quatre eixos d’inversió i millora per a Mont-roig en la inauguració de la Fira

L’alcalde, amb els regidors de Festes i Turisme i les pubilles de Mont-roig. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha volgut explicar el projecte que l’Ajuntament té per Mont-roig del Camp en un inusual parlament per inaugurar la 137a Fira.

Morancho s’ha trobat amb un grup de desenes de persones que defensaven la llibertat dels polítics presos i també s’ha trobat darrerament amb un ‘run-run’ per Mont-roig on es deia que l’alcalde fa molt despatx i poc carrer. Així, Morancho ha relatat el projecte que l’equip de govern té en marxa i alhora ha començat el parlament afirmant: “Jo també vull que alliberin els presos fins al judici. No ho dic per fer politica, sinó perquè és el que penso”.

Sobre el projecte de Mont-roig, ha recalcat que “ha estat treballat amb el cap i pensat amb el cor”. Morancho ha parlat de quatre eixos. El primer, l’oportunitat del Mas Miró, el segon, l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca i l’entorn. El tercer eix, que ja s’ha començat a treballar, és donar vida al nucli antic amb la recuperació de l’Església Vella “com un espai per a la cultura i les entitats”, la incentivació fiscal per a la reobertura de locals buits i el trasllat de l’ajuntament a la Casa de Cultura, entre d’altres.

Desenes de persones han protestat reclamant la llibertat dels polítics empresonats. Foto: Tarragona21

Finalment ha parlat del quart eix cívic amb la construcció d’un centre polivalent a la zona del poliesportiu amb la creació d’un nou casal d’avis, espai per a les entitats i sala de balls i teatre. Tot plegat en un acte, que ha estat també reivindicatiu i on Morancho ha remarcat que “m’importa molt Mont-roig i la seva gent”, que és “l’alcalde de tots i de tothom i sempre he olgut un municipi fort, unit i socialment divers”.

Morancho ha reconegut que, pel seu tarannà, li agrada treballar al seu despatx, despatx “que està obert a tots els ciutadans i si em dedico a la política és perquè m’importa Mont-roig”. L’alcalde ha deixat anar una frase amb contingut: “Tot i ser de Miami Platja, mai no he volgut apostar per la segregació perquè vull un municipi unit i fort”.

Una vista del recinte firal, convertit en eix gastronòmic. Foto: Tarragona21

La 137a Fira de Mont-roig del Camp arrencava amb la inauguració oficial que ha tingut lloc aquest vespre, al recinte firal. Autoritats locals, pubilles, hereu i veïns i veïnes han participat en un acte que ha iniciat la regidora de Turisme i Impuls Econòmic Yolanda Pérez, que ha destacat la mostra a l’agricultura que dóna la benvinguda al recinte firal, dedicat a la gastronomia i que ha ampliat el nombre d’expositors respecte edicions anteriors. El regidor de Festes Ángel Redondo ha remarcat la importància i implicació de les entitats en l’organització d’activitats festives, en un programa on no hi falten propostes tradicionals com les havaneres, el concert, el ball o el teatre.

La música acompanyarà aquest cap de setmana la celebració de la Fira. Foto: Tarragona21

Què s’hi pot trobar

A més del recinte firal on s’hi poden comprar i degustar productes gastronòmics, així com la Tapa de la Fira, elaborada per bars i restaurants del municipi, la Fira és, sens dubte una gran festa per Mont-roig. Així, durant aquests dies, l’Ajuntament i entitats del municipi, organitzen diverses activitats festives. Dues de les propostes més esperades són el concert i ball, aquest any amb l’orquestra Costa Brava, així com el teatre, amb el conte teatralitat “El secret de la Lloll” de la coneguda actriu Lloll Bertran.

A més, el programa festiu ofereix altres actes destacats com les havaneres del grup Veles i Vents, la festa Flaix FM i els tornejos pels joves, espectacles infantils, focs artificials, batucades… i les activitats que han preparat les entitats del municipi com la Garrofang, l’Enduroig, la trobada de gegants, exposicions, discoteca mòbil o les competicions de bàsquet i futbol.

El certamen també comptarà amb les habituals atraccions i paradetes així com amb servei de bus gratuït entre Miami Platja i el recinte firal. La Fira segueix apostant, doncs, per un model gastronòmic, havent deixat enrere l’antiga fira multisectorial.

Més informació de la Fira de Mont-roig 2018 en aquest enllaç.

Comunicat de l’ajuntament de Mont-roig sobre el Pla de Barris de La Florida de Miami Platja

Imatge virtual del projecte de l’Avinguda Barcelona.

Reproduïm íntegrament el comunicat fet públic per l’ajuntament de Mont-roig sobre el Pla de Barris de La Florida de Miami Platja:

“La Generalitat ha obert un termini extraordinari per sol·licitar una darrera pròrroga que permetria continuar el Pla de Barris de La Florida fins al 2020. Aquest canvi de criteri de la Generalitat, que va denegar a l’Ajuntament qualsevol possibilitat de pròrroga l’any passat, suposa una excel·lent oportunitat per tal de poder finalitzar tots els projectes que, en denegar-se la darrera sol·licitud, s’havien descartat de portar a terme per manca de temps material.

A més, el consistori ha avaluat també com aquesta possibilitat d’ampliació de pròrroga pot rebaixar el nivell de molèsties de les obres de l’avinguda de Barcelona el que resta de temporada turística. En aquesta línia, el govern municipal ha mantingut durant el dia d’avui diverses reunions de treball amb la direcció tècnica de l’obra per tal d’avaluar les possibles alternatives en aquest sentit.

Després d’avaluar tots els aspectes tècnics de l’obra, s’ha descartat la possibilitat d’aturar els treballs per motius de planificació tècnica i de seguretat. Els tècnics també han apuntat que encara que es pogués aturar l’obra, tampoc no seria possible obrir la circulació rodada per aquest àmbit per motius de seguretat viària. Sí, en canvi, es podran prendre mesures per minimitzar sorolls i aixecament de pols de l’obra a causa del treball de les màquines limitant l’horari d’actuació d’aquestes. També s’habilitaran més zones i places d’aparcament en l’obra que apropin els vehicles als establiments durant tots els dies a la setmana.

La direcció de l’obra ha recordat, per altra banda, que el treball de les rasadores acabarà la setmana vinent, que abans d’acabar el mes començarà l’asfaltat de la part central de l’avinguda. Això minimitzarà en gran mesura l’aixecament de pols i sorolls.

Resolució de la pròrroga

La concessió d’aquesta pròrroga, en tot cas, encara trigarà a arribar. El termini per fer aquesta sol·licitud de pròrroga acaba el 24 d’octubre. Prèviament caldrà modificar el pla financer que requereix validació de la Intervenció Municipal i un acord de Ple per fer oficial la sol·licitud. Un cop remesa a la Generalitat, aquesta haurà de resoldre abans que acabi l’any.

Tot a punt per a la 137a Fira de Mont-roig del Camp

La 137a Fira de Mont-roig del Camp, que es celebrarà del 2 al 5 d’agost, tornarà a oferir un ampli programa d’activitats festives i lúdiques per a tots els públics i un recinte firal dedicat a la gastronomia, amb la tercera edició de La Cullerada.

Els productes de la terra, de km 0 i el bon menjar seran els protagonistes d’aquesta proposta que permet comprar i degustar productes gastronòmics, així com la Tapa de la Fira, elaborada per bars i restaurants del municipi. Enguany, el recinte firal, que estarà obert els dies 3, 4 i 5 al c. Aureli M. Escarré, comptarà amb música ambiental en directe, divendres i dissabte, de 20 a 22 h, a càrrec del grup Two O’Clock.

Una altra novetat és que s’ha organitzat un concurs de cuina tradicional. El jurat, que degustarà les propostes el diumenge 5 d’agost a les 7 de la tarda, seleccionarà el millor plat tenint en compte la recepta, la tècnica, els productes i la presentació. Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins al 2 d’agost a les Oficines Municipals d’Atenció a la Ciutadania i a l’oficina de l’Espai.

Concert amb l’orquestra Costa Brava i teatre amb l’espectacle de La Lloll

La Fira és, sens dubte una gran festa per Mont-roig. Així, durant aquests dies, l’Ajuntament i entitats del municipi, organitzen diverses activitats festives. Dues de les propostes més esperades són el concert i ball, aquest any amb l’orquestra Costa Brava, així com el teatre, amb el conte teatralitat ‘El secret de la Lloll’ de la coneguda actriu Lloll Bertran.

A més, el programa festiu compta amb altres actes destacats com les havaneres del grup Veles i Vents, la festa Flaix FM i els tornejos pels joves, espectacles infantils, focs artificials, batucades… i les activitats que han preparat les entitats del municipi com la Garrofang, l’Enduroig, la trobada de gegants, exposicions, discoteca mòbil o les competicions de bàsquet i futbol.

El certamen també comptarà amb les habituals atraccions i paradetes així com amb servei de bus gratuït entre Miami Platja i el recinte firal. I per tots aquells amants de la gastronomia, les festes i la fotografia cal recordar que es torna a posar en marxa un concurs d’Instagram i Facebook. Les fotografies més representatives de les activitats que utilitzin les etiquetes #137FiraMontroigdelCamp i #Cullerada2018 podran optar a diversos premis.

Mont-roig buscarà noves oportunitats per als ‘ni-nis’

Flyer de promocio del nou servei d’ocupació

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha establert un acord de col·laboració amb les entitats sense ànim de lucre Intermedia i Formació i Treball, per portar el projecte “Centre de Noves Oportunitats per a joves” al municipi.

L’objectiu és oferir un servei d’orientació personalitzat als nois i noies de 16 a 24 anys que no estudien ni treballen per tal que es formin o entrin al mercat laboral, coneguts com a ‘ni-nis’.

L’àrea d’Impuls Econòmic i Ocupació s’encarregarà de la gestió de les inscripcions, que ja estan obertes i es poden fer a l’Espai de Miami Platja, al telèfon 977 17 25 27 i a través de promocio@mont-roig.cat fins al 20 de setembre.

L’Ajuntament cedeix també les instal·lacions necessàries per al desenvolupament d’accions d’orientació, tutorització i formació en competències bàsiques i transversals per part del Programa de Noves Oportunitats.

Mont-roig del Camp se suma així als diversos punts del territori que s’han adherit a aquesta iniciativa oferint atenció de proximitat i qualitat a aquests joves. L’accés a aquest programa és gratuït i neix del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través del finançament del Fons Social Europeu (FSE) dins el pla de Garantia Juvenil.

Així mateix, els Centres de Noves Oportunitats estableixen la seva intervenció basant-se en diferents principis: desenvolupament integral del jove, innovació pedagògica, col·laboració amb les empreses i treball en xarxa. Al llarg del programa els participants recorreran el seu itinerari passant per diferents fases: una primera fase d’orientació per a la definició del projecte professional i vital. A continuació, el desenvolupament competencial professional i transversal que desenvoluparà tant la part formativa i professional com la resta d’àmbits personals (lleure, salut, relacions, etc.). I per últim, una fase de suport a l’escolarització/inserció laboral. Tot amb un acompanyament personalitzat i especialitzat.

La festa de l’N-340 paralitza Miami Platja

Famílies fent cua per pujar al vaixell unflable ubicat al centre de l’N-340 al seu pas per Miami Platja. Foto: David Aymerich.

Rauxa i festa. Família, amics i vancances. Durant el dia d’avui es celebra la festa de l’N-340 a Miami Platja. Un esdeveniment de referència dins del marc de la Festa Major de Mont-roig del Camp i Miami Platja. Des de primera hora del matí l’Avinguda de Barcelona (actual N-340) s’ha tallat al trànsit per oferir, en una extensió de fins a 4 zones, tot tipus d’activitats. Petits i grans han gaudit d’actes tan variats com les paradetes d’artesans, tobogans aquàtics, un vaixell unflable i, fins i tot, un paintball.

Aitor Sans (el primer per l’esquerra) fent cua pel tobogan d’aigua de la festa de l’N-340. Foto: David Aymerich.

Una festa per a tots els públics. On es poden trobar des d’habitants del municipi fins a turistes estrangers o veïns d’altres indrets de Catalunya que s’apropen a la turística localitat de la Costa Daurada per gaudir de l’estiu. És el cas d’Aitor Sas, un nen d’onze anys que estiueja a Miami Platja amb la seva família cada any, allunyats del frenetisme de Barcelona. “M’agrada molt la festa i els globus d’aigua”, ha explicat el petit Sas acompanyat pel seu germà petit, pares i avia. “Estarem tot el dia jugant”, ha sentenciat el jove entusiasmat.

Més activitats, des de figures amb globus fins a maquilladors, han omplert la festa durant el dia d’avui. Foto: David Aymerich.

Durant el dia d’avui són molts els actes que es duran a terme en un espai en plena remodelació. El festival Mar Musik, una proposta dedicada als joves, omplirà durant el vespre i la nit la carretera del municipi amb tot tipus de música. L’electrònica, el techno house i la música llatina es barrejaran amb la festa de l’escuma i batucades. Sant Jaume ja ha arribat a Mont-roig del Camp i Miami Platja un any més per fer gaudir la població amb una festa de referència, la festa de l’N-340.

Una nena gaudint del tobogan aquàtic ubicat a la festa de l’N-340. Foto: David Aymerich.

David Aymerich

Els Mossos intervenen més de 900 plantes de marihuana al Baix Camp

Imatge dels Mossos d’Esquadra de les plantes de marihuana intervingudes. Foto: cedida.

Agents de la Policia de la Generalitat –Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Camp-Priorat– van detenir el passat 12 de juliol quatre homes, d’entre 28 i 46 anys, de nacionalitat sèrbia i veïns d’Almoster, Mont-Roig del Camp i Salou, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i per pertinença a grup criminal.

Els fets es remunten a principis de 2017 quan es va tenir coneixement de la possible existència de plantacions de marihuana amagades a l’interior de dues cases d’Almoster i Mont-roig del Camp. Durant la investigació els agents van detectar un grup d’homes, d’origen serbi, que de manera organitzada s’encarregaven del manteniment de les plantacions.  A més, durant les vigilàncies es va comprovar que els investigats prenien moltes mesures de seguretat per no ser detectats per la policia.

Els agents van descobrir fins a 905 plantes en diferents estats de creixement. Foto: cedida.

Un cop acreditada l’activitat il·lícita, el passat 12 de juliol es va realitzar dues entrades i perquisicions en dos domicilis d’Almoster i Mont-roig del Camp. A l’interior van localitzar diferents estances habilitades per cultivar marihuana, amb estructures muntades i aïllades per evitar la detecció tèrmica i dificultar la seva localització.

Durant l’escorcoll es va intervenir 908 plantes de marihuana en diferents estadis  de creixement i 36 quilograms de cabdells de marihuana secs preparats per una imminent distribució. A més, també es van trobar sofisticades instal·lacions formades per 2 extractors d’aire, 162 làmpades, 163 transformadors, 8 extractors d’aire industrial, 23 filtres de carboni, 18 ventiladors, 4 màquines d’aire condicionat, entre altre material.

Els municipis de Salou, Almoster i Mont-Roig són els indrets on s’han descobert les plantacions. Foto: cedida.

També es va comissar material per facilitar el cultiu i manteniment de les plantes, com pots de fertilitzants, sacs de terra, un centenar de llavorers i diferents estris pel conreu. Els agents també van comprovar que tota la instal·lació elèctrica estava connectada fraudulentament a la xarxa. Davant les evidències els agents van detenir els tres homes que hi havia a la casa de Mont-roig del Camp i una quarta persona que estava al domicili d’Almoster.

Tot  apunta que els detinguts es dedicaven a la distribució internacional de marihuana. Un cop aconseguien la substància, l’envasaven al buit i la distribuïen a l’estranger. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts van passar el dia 14 de juliol a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Reus, el qual va decretar l’ingrés a la presó dels quatre detinguts.

Redacció

Arriba la Festa Major de Sant Jaume a Miami Platja

Imatge de les Festes de Sant Jaume l’any 2017. Foto: cedida.

La música i la festa protagonitzen la programació de Sant Jaume. Del 20 al 28 de juliol Miami Platja acollirà una setantena de propostes per a tots els públics. La festa de la nacional 340, amb 4 trams i ambients diferents tornarà a ser un dels actes principals de la Festa Major.

Més música i festa que mai a les festes de Sant Jaume, que es celebraran a Miami Platja del 20 al 28 de juliol. La programació, que inclou una setantena d’actes per a tots els públics, incrementa l’oferta per als joves amb propostes musicals i festives que permetin fidelitzar la seva participació.

Així, al ja esperat Mar Musik, festival de música electrònica que tancarà les festes els dies 28 i 29 de juliol a la platja de la Punta del Riu, enguany amb dj’s internacionals, s’hi suma el Show Menéalo on tour, el dissabte 21, el Sunday night, diumenge 22, la White Party, el dimecres 24 o el festival Splashlight, una proposta juvenil i familiar, amb fins benèfics, que encetarà el programa de festes i que omplirà la plaça del Cinquantenari de tobogans aquàtics amb neó, activitats esportives, dj’s, cantants, ballarins i showmans.

La xaranga animant la Festa Major de l’any passat a Miami Platja. Foto: cedida.

La Festa de la Nacional 340 protagonitza l’esdeveniment

Tot i això, la proposta estrella tornarà a ser la Festa de la Nacional 340 que, per tercer any consecutiu, aglutinarà fins a 25 activitats en un sol dia a l’avinguda de Barcelona. El pròxim dissabte 21 de juliol, el vial principal es tornarà a tallar al trànsit per acollir una de les jornades més multitudinàries i populars de les festes. Enguany, a causa de les obres de millora de prop d’un quilòmetre d’aquesta avinguda, la festa es concentrarà entre la plaça de Tarragona i l’avinguda Maria Cristina.

Com és habitual la nacional es tornarà a dividir en 4 trams, per tal que el veïnat, però també visitants, puguin gaudir d’exhibicions de ball, inflables, espectacles musicals, batucades, animació infantil i festa de l’escuma, entre d’altres. A més, al costat del photocall ubicat a la plaça de Tarragona hi haurà com a novetat el racó chill out, per qui necessiti descansar entre activitat i activitat.

Tobogants aqüàtics, la festa de l’escuma i inflables complementen el programa

El programa consolida els 9 dies d’activitats que ja es van ampliar l’any passat i el gran nombre de propostes festives. Pels més petits, la diversió està assegurada amb un tobogan aquàtic de 75 metres, la festa de l’escuma de colors i inflables d’aigua o el musical infantil “Mundo fantasia”. Una altra de les novetats d’aquesta edició és que els firaires estaran ubicats al carrer Mallorca direcció Pista d’Estiu.

La festa de l’escuma 2017 va omplir a vesar Miami Platja. Foto: cedida.

D’entre les propostes familiars destaquen l’espectacle “Cirkifoc”, les havaneres o el castell de focs artificials i pel públic adult l’orquestra Centauro o les tradicionals vaquetes, enguany amb l’animació de Suquet Calero els dos dies. No hi falten tampoc les activitats esportives com el torneig de vòlei platja, de ping pong i futbolí i de futbol platja, així com la tirada local al Camp de Tir o la tirada de bitlles.

Tot plegat en unes festes que s’iniciaran aquest divendres 20 de juliol amb el pregó, aquest any a càrrec de l’esportista local del Club de Rítmica de Miami Platja, Laura Ortiz. Un pregó que enguany com a novetat estarà precedit per la primera part del concert de festa major de l’orquestra Atalaia.

Hi haurà un concurs d’Instagram i Facebook centrat en les Festes

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a organitzar el concurs d’Instagram i Facebook a través del qual convida a tothom a fer fotografies de les Festes de Sant Jaume i/o de la Festa de la Nacional 340 i a utilitzar les etiquetes #StJaumeMiami18, #FestaN340 i #N340photocall. Les fotografies més divertides, originals i representatives de les festes podran guanyar diversos premis com estades de dues nits i àpats per a dues persones a establiments del municipi.

Redacció

Un veí de Mont-roig mor en sortir la seva moto de l’A-7 a Vila-seca

Pla general del punt de l’accident on ha mort un motorista a l’A-7 a Vila-seca, amb dos agents dels Mossos d’Esquadra treballant. Foto: ACN

El Servei Català de Trànsit informa que aquest migdia s’ha registrat un sinistre viari mortal a l’A-7 a l’altura del quilòmetre 1.152 al terme municipal de Vila-seca (Tarragonès). Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 14.10 h.

Per causes que encara s’estan investigant, un motorista ha sortit de la via i ha mort. Es tracta de L. G. V, de 37 anys i veí de Mont-roig del Camp.

Arran de la incidència, s’han activat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del SEM.

Quant a l’afectació viària, a causa de l’accident s’ha tallat un carril en sentit sud.

Nou programa Tok’l 2 per als joves de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig i Miami Platja

El proper mes de juliol s’estrenarà el nou programa semestral ‘Tok’l 2’, que organitzen conjuntament les regidories de Joventut de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de Mont-roig i Miami Platja. Aquest programa posa a l’abast del col·lectiu jove de tots dos municipis una sortida cada mes, a uns preus molt assequibles.

La primera està prevista per al proper 20 de juliol, per anar a visitar el Saló del Manga de Tarragona. Les persones interessades a participar en aquesta sortida, que costa 5 euros, s’hi poden inscriure fins al 13 de juliol als Casals de Joves.

La sortida del 23 d’agost tindrà com a destinació el Caribe Aquatic Park i costarà 23 euros. La ‘sortida estrella’ del programa i la que es preveu que atregui un major nombre de joves serà la prevista per al mes de setembre (del dia 3 al 7), segons han destacat la regidora de Joventut de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Celia Ruiz; i el regidor de Joventut de Mont-roig del Camp, Ángel Redondo Ruizaguirre.

Es tracta d’un viatge a Paris Eurodisney, que és la primera vegada que s’ofereix. El preu de la sortida, de només 195 euros, inclou el transport, l’allotjament, l’entrada de 2 dies al parc i l’assegurança. La inscripció serà oberta fins al 4 d’agost i com que les places són limitades, es donarà prioritat als joves a partir de 16 anys. En cas que quedin places vacants, s’hi podran apuntar les famílies.

Per al 13 d’octubre, s’ha organitzat una sortida per gaudir de la Nit Negra de PortAventura, que té un preu de 23 euros; per al 10 de novembre, una excursió a Barcelona, per participar en un Mystery Escape Room, per 13,50 euros; i per al 15 de desembre, una altra excursió a Barcelona, en aquesta ocasió per fer salting i visitar el Museu de les Il·lusions, per 15 euros.

Més informació i inscripcions als Casals de Joves (de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant: 977 56 90 26 i joventut@vandellos-hospitalet.cat; i de Mont-roig i Miami Platja: 977 17 25 36 i joventut@mont-roig.cat).

Un veí de Mont-roig mor en sortir la seva motocicleta de la via de l’A-7 a Cambrils

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM.

Imatge d’arxiu d’una ambulància del SEM.

El Servei Català de Trànsit informa que aquest matí s’ha registrat un sinistre viari mortal a l’A-7, al quilòmetre 1.143, al terme municipal de Cambrils (Baix Camp). Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 06.55 h.

Per causes que encara s’estan investigant, una motocicleta ha sortit de la via i, a conseqüència de la topada, ha mort el conductor. Es tracta d’un home, J.G.S., de 48 anys i veí de Mont-roig del Camp i de nacionalitat espanyola.

Arran de la incidència, s’han activat tres patrulles dels Mossos d’Esquadra i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Quant a l’afectació viària, l’A-7 s’ha tallat la sortida de Cambrils en sentit nord fins que s’ha pogut obrir a les 09.40 h aproximadament.

ACN

El PDeCAT de Mont-roig denuncia el vandalisme patit per l’Ermita del Peiró

El PDeCAT de Mont-roig del Camp ha denunciat aquest migdia per mitjàde les xarxes socials l’acte vandàlic que avui ha patit “l’Ermita del Peiró, bé cultural i patrimoni del nostre municipi”. El tuit fet públic des del compte oficial del partit en demana fer “la màxima difusió” L’Ermita va ser aixecada el 1752 -en el lloc s’hi aixecava una creu feta de pedra construïda per caminants i peregrins- i al llarg de la seva història ha patit diversos robatoris. La reconciliació de la capella i la benedicció de la nova imatge de la Mare de Déu del Roser va celebrar-se el 1959.

El Pla Estratègic de Turisme de Mont-roig proposa una vuitantena d’accions

Imatge d’una de les reunions de la Taula de Turisme, organisme format per representants de l’administració i l’empresarial local i que ha estat l’encarregada de fer el seguiment i validació del document final.

L’equip de tècnics del Parc Científic de Turisme i Oci de la URV ja ha lliurat a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp el document del Pla Estratègic de Turisme que ha redactat en el darrer any i que contempla una vuitantena d’accions per executar en els pròxims anys.

El Pla Estratègic de Turisme Mont-roig Miami 2018-2025 que ha impulsat la Regidoria de Turisme i l’oficina del Pla de Barris de la Florida de Miami Platja, té com a objectiu fixar les pautes a seguir per millorar la imatge turística del municipi i crear productes específics que li donin valor. En total, el pla ofereix 80 accions, algunes de les quals s’adrecen al global del municipi i del seu funcionament i d’altres són específiques del sector turístic. Totes elles estan detallades per descripció, import, calendari d’execució i indicadors de seguiment.

Entre altres qüestions, aquest pla recomana una major inversió pressupostària a l’àrea de Turisme, que és fonamental per a poder desenvolupar les accions futures. Les accions van encaminades a diversos àmbits, des d’impulsar el sentiment de pertinença al municipi a la continuació de la remodelació de l’Avinguda Barcelona a partir de les següents fases que s’estan executant; la construcció d’una via verda per l’actual traçat ferroviari de la costa un cop aquest sigui desmantellat; impulsar una nova oferta hotelera de qualitat amb hotels de 4 estrelles a Miami Platja i també amb hotels rurals a Mont-roig; enfortir els usos recreatius de les platges durant tot l’any; la promoció de les activitats nàutiques i continuar impulsant Joan Miró com a atractiu cultural aprofitant l’empenta de l’obertura del Mas Miró.

Validat per la Taula de Turisme

El resultat final ha estat validat per la Taula de Turisme, que es va crear a mitjans mes de maig del 2017 i que està formada per representants de l’Ajuntament, del sector turístic local, proposats per tots els grups municipals, la Fundació Mas Miró i la Universitat Rovira i Virgili. La Taula de Turisme ha servit com a plataforma d’interlocució per a l’elaboració d’aquest Pla Estratègic de Turisme desenvolupat a través d’un conveni amb la Universitat Rovira i Virgili.

La primera fase del Pla Estratègic ha consistit en l’elaboració d’una diagnosi rigorosa sobre la situació econòmica de Mont-roig del Camp en general i del sector turístic en particular (en aquest cas amb una atenció especial al barri de la Florida de Miami Platja on es concentra bona part de l’activitat). D’aquí n’han sortit 2 documents, un d’ells és la diagnosi socioeconòmica del municipi i una altre específic pel barri de La Florida. Per a la seva elaboració s’han dut a terme diverses entrevistes amb els principals agents econòmics i socials del municipi.

La segona fase ha consistit en l’elaboració del Pla d’Actuacions que caldria desenvolupar a mitjà i llarg termini. A més han presentat un estudi de benchmarking en què es proposen bones pràctiques turístiques que es desenvolupen actualment a destinacions que comparteixen una realitat similar amb Mont-roig i Miami Platja.

L’elaboració d’aquest Pla Estratègic de Turisme, és una actuació que forma part del Projecte d’intervenció Integral del barri de La Florida de Miami Platja, que s’ha ampliat en aquest cas a tot el municipi, i un dels compromisos de l’Ajuntament per aquest mandat, inclòs en el Pla d’Acció Municipal 2016-2019.

Tradició i noves propostes per celebrar la Revetlla de Sant Joan de Mont-roig i Miami

Cartells de la revetlla de Miami Platja i Mont-roig

La Revetlla de Sant Joan d’aquest 2018 oferirà actes tradicionals i noves propostes per tal que tothom s’ho pugui passar bé i celebrar com cal una de les nits més màgiques de l’any. La principal novetat d’aquesta edició és el canvi d’ubicació de la festa al nucli de Miami Platja que es trasllada a la pèrgola de la Platja Cristall.

Juntament amb el canvi d’ubicació de la Revetlla, s’ha preparat un mercat d’esoterisme i diverses activitats relacionades, com la visita del personatge mitològic el Fauno, tallers infantils, un espectacle amb foc o un ritual aquelarre previ a l’encesa de la foguera, prevista per les 12 de la nit. Abans i després hi haurà ball amb l’orquestra Factoria Musical. El mercat esotèric es podrà visitar durant tot el cap de setmana i s’hi podran trobar una quinzena de parades que oferiran productes relacionats amb aquesta temàtica.

A Mont-roig es manté una de les grans tradicions com és la recollida de la Flama del Canigó, per part de l’Associació de Veïns Muntanya Roja i una altra de més recent com la portada de la Flama des de Montbrió amb relleus gràcies als esportistes del C.E l’Areny. Un cop arribi a Mont-roig tindrà lloc l’encesa de la foguera, cap a dos quarts de nou del vespre i seguidament la lectura del Manifest dels Focs de Sant Joan per part de la pubilla de Mont-roig del Camp, un dels actes destacats en què participen també les dames d’honor i l’hereu i la pubilla infantil. Després del sopar de carmanyola, hi haurà discoteca mòbil per tal d’allargar la nit tant com es vulgui.

Diada esPOPtacular a Miami

La jornada ha tingut espai per als nens i nenes, on han pogut dibuixar pops en versió lliure, així com un escenari per a música en viu.

Imatges de la jornada. Fotos: Tarragona21

Suspesa per la pluja el passat diumenge i amenaçada de nou avui pels inconvenients atmosfèrics, finalment el bon temps ha permès una treva per a la celebració de la Diada del Pop al Bosquet del riu Llastres. Aquest espai recuperat durant aquest mandat per l’ajuntament de Mont-roig i situat a Miami Platja (tot just a tocar de l’Hospitalet de l’Infant) ha rebut des del migdia centenars de persones que han pogut participar en les XI Jornades Gastronòmiques dedicades a un cefalòpod molt agraït a l’hora de presentar-se a taula.

Els nou establiments del municipi que han participat enguany a la trobada han servit dues degustacions a 3 euros i vuit a 10 euros. Foto: Ajuntament de Mont-roig

Els nou establiments del municipi que han participat enguany a la trobada han servit dues degustacions a 3 euros i vuit a 10 euros. Un relació qualitat-preu que José Manuel i Natalia, procedents del Prat del Llobregat amb segona residència a Miami, consideraven “molt popular. Les tapes estan molt bones i, sent la primera vegada que venim, el cert és que el lloc és molt agradable”. El David, de Rubí i en la mateixa condició de veí ocasional, anava en la mateixa línia. “És el primer cop que vinc i la veritat és que vindré més cops. I no és perquè avui tingui molta gana -somreia- sinó perquè pel preu que tenen i pel que posen s’ha de venir tots els anys”.

A l’altra costa de la barra s’hi trobava el Raül, del restaurant ‘Limonero Paya Cristal’. El seu era el primer local en penjar el cartell “d’esgotades” després d’haver servit fins “a 500 tapes de Popets Encebats i de brotxetes de pop amb salsa d’anguila”. Un entrant aquest darrer destinat a promocionar l’apertura “la setmana vinent d’un restaurant japonès a l’establiment que ja tenim”. Una manera de confirmar de pas el valor d’aquesta diada com aparador per als propis restauradors de la localitat. La resta de participants han estat ‘A Pulpeira’, ‘Buba’s’, ‘Calazul Restaurante’, ‘Chez Lorenzo’, ‘Eclipse’, ‘Papaya Bar’, ‘Solloungepool’ i ‘El Rancho’.

L’alcalde, Fran Morancho. Foto: Tarragona21

El Raül reconeixia que “aquest matí estàvem tots una mica apurats” per culpa del temps, si bé des del consistori ja s’havia habilitat la possibilitat de traslladar la Diada al poliesportiu perquè semblava maleïda per les inclemències. “Malgrat l’amenaça de pluja, els propis restaurants, que ja feia 24 hores que tenien preparats els plats, han decidit tirar endavant i mantenir-se en aquest indret. I al final no només el temps ens acompanya, sinó que també està venint força gent”, explicava alleugerit l’alcalde, Fran Morancho.

El batlle recordava que aquesta “onzena edició és el segon any que la fem al Bosquet”. La resta havien tingut com escenari la platja Cristall, molt més petit i calorós. En tot cas els anys acumulats picant pedra han permès consolidar les jornades i servir als objectius “de fer venir gent de fora per generar activitat dins del municipi, i permets als restauradors d’aquí donar a conèixer els seus productes”.

Morancho relatava que l’elecció del pop com estrella invitada està lligat a un passat on “els podies trobar entre les roques a les cales de Miami. Ara ja no els trobes, però m’enrecordo que quan tenia deu anys anàvem a buscar-ne. A l’hora de fer les jornades vam apostar pel poo i la veritat és que estem contents” tot i que “enguany la participació de locals ens ha baixat una mica. L’important en tot cas és que els establiments punters no s’han volgut perdre la cita”.

A la Diada es preveuen servir prop de 4.500 degustacions de pop.

Mont-roig i Miami Platja acullen la primera Costa Daurada Bike Race, una competició de BTT única a la demarcació

La prova esportiva, de 3 etapes, se celebrarà els dies 19, 20 i 21 d’octubre i està pensada perquè ciclistes i acompanyants puguin gaudir de l’experiència.

Mont-roig i Miami Platja acolliran la Costa Daurada Bike Race, la primera prova esportiva de mountain bike de 3 etapes, única a la Costa Daurada, que tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 d’octubre de 2018. La competició està organitzada per les empreses locals càmping Els Prats i Megabici i compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. L’esdeveniment, que tindrà participació internacional, vol convertir-se en un referent pels amants de la BTT, on esportistes i acompanyants, a més, puguin compartir una experiència que es complementa amb els recursos gastronòmics, turístics i culturals del municipi de Mont-roig del Camp.

L’acte de presentació, que ha tingut lloc aquest matí al càmping Els Prats, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho; David Llauradó, en representació de la Federació Catalana de Ciclisme, Milton Ramos, com a ambaixador de la competició i Lope Miguel, codirector de carrera i propietari d’una de les empreses organitzadores.

Lope Miguel, codirector de la cursa ha explicat que un dels punts forts d’aquesta proposta és que està pensada per als corredors i les seves famílies. Així, durant els tres dies hi ha preparades activitats paral·leles perquè els acompanyants gaudeixin tant o més que els esportistes. Miguel ha explicat que “volem que vegin el territori, que participin en les activitats complementàries i que l’any vinent sigui la família qui demani anar a la Costa Daurada Bike Race”.

D’altra banda també ha destacat l’entorn pel qual transcorrerà la competició, amb una de les millors vistes del Camp de Tarragona des de l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca o el gran potencial d’aquest territori per recórrer amb BTT.

Milton Ramos, corredor professional i ambaixador de la competició ha dit que “la Costa Daurada Bike Race té molts dels aspectes que tenen les carreres excel·lents, com per exemple la ubicació o les instal·lacions excepcionals”. A més ha dit que aquest serà l’inici d’un gran projecte.

Per la seva banda, David Llauradó, delegat de la Federació Catalana de Ciclisme ha parlat de la importància de posar en marxa proves com la que avui s’ha presentat, “pel seu nivell, per la seva organització i pel fet de ser única en aquest territori”.

Finalment, l’alcalde Fran Morancho ha felicitat la iniciativa de les empreses organitzadores per l’impuls i la força que tindrà aquesta competició tot esperant que “d’aquí a uns anys tingui repercussió mundial”. A més ha destacat la importància de “portar fins a 500 corredors i les seves famílies, fora de la temporada turística al municipi” i ha remarcat que el treball conjunt entre la iniciativa privada i la pública és garantia d’èxit.

3 dies, 3 etapes

La primera de les etapes és una crono ràpida que portarà als participants fins a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca. La segona etapa, que és la més dura de les tres i amb més desnivell i quilometratge, tindrà punt de sortida i arribada al nucli de Miami Platja i passarà per localitats veïnes com Pratdip o Vandellòs.

Finalment al tercer dia és l’etapa més ràpida i tindrà punt de sortida i arribada al càmping, passant també per altres municipis de la comarca.

El càmping Els Prats és la seu esportiva de l’esdeveniment, que posa a disposició dels ciclistes i les seves famílies allotjament, gastronomia, un programa d’animació, així com serveis especialitzats per a les bicicletes de la mà de Megabici.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins al 16 d’octubre. Més informació a: www.costadauradabikerace.com

Nega haver abusat de dues menors quan treballava de conserge al poliesportiu de Miami Platja

Façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

L’Audiència de Tarragona ha jutjat aquest dijous un home que està acusat de presumptes abusos sexuals a dues nenes de dotze anys al nucli de Miami Platja, a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Els fets es remunten al 2015 quan l’home treballava com a conserge en un poliesportiu. Segons la fiscalia, el processat hauria realitzat tocaments a aquestes menors i, en el cas d’una d’elles, els abusos s’haurien produït fins a tres ocasions. Durant la vista, l’home s’ha declarat innocent i ha negat els fets. Per la seva banda, la fiscalia ha mantingut la petició de sis anys i mig de presó per un presumpte delicte continuat d’abusos sexuals i un altre d’abusos sexuals. L’acusació particular que representa una de les víctimes s’ha adherit a la petició del fiscal, que també preveu una prohibició d’apropar-se a les menors a una distància inferior a 200 metres durant un període cinc anys i el pagament de 2.000 euros a cadascuna d’elles en concepte de danys morals.

Segons ha explicat l’advocat de la defensa, Gerard Amigó, aquest dijous les menors han declarat una versió “bastant diferent” de la que van oferir en el seu dia sobre els tocaments. L’advocat ha assenyalat que el seu client atribueix l’acusació al fet que, davant els casos d’incivisme registrats al pavelló, en alguna ocasió havia expulsat a diversos menors del recinte.

En les conclusions definitives, la fiscalia i l’acusació han sol·licitat quatre anys de presó pel delicte continuat d’abusos sexuals i dos anys i mig pel delicte simple d’abusos. Per la seva banda, la defensa ha demanat la lliure absolució. Després de sentir les declaracions del processat i dels testimonis, el tribunal de la secció segona de l’Audiència de Tarragona ha deixat el cas vist per a sentència.

ACN

L’Oficina Comarcal de Consum atendrà des de Mont-roig i Miami Platja

L’Oficina de Consum del Consell Comarcal del Baix Camp atendrà les queixes i reclamacions dels consumidors i consumidores al municipi. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’ens comarcal han establert un acord per tal d’oferir aquest servei de forma gratuïta i segons demanda tant a Mont-roig com a Miami Platja. Així doncs, les persones que tinguin alguna consulta sobre consum o hagin de tramitar alguna queixa poden sol·licitar l’assessorament d’aquesta oficina comarcal.

És imprescindible demanar cita prèvia a través del telèfon 977 17 25 27, mitjançant l’adreça electrònica promocio@mont-roig.cat o bé presencialment a l’Espai, avinguda Màlaga 32 de Miami Platja.

L’objectiu de l’Oficina Comarcal de Consum és informar i assessorar sobre qualsevol qüestió o problemàtica que pugui afectar a les persones consumidores. A més, atén als usuaris i usuàries del servei:

 • Assessorant-los i informant-los sobre els seus drets i deures.
 • Atenent i tramitant consultes, queixes, reclamacions i denúncies.
 • Realitzant mediacions entre persones consumidores i empreses.
 • Iniciant procediments arbitrals si la mediació no finalitza amb acord.

Ajornada la Diada del Pop de Miami al dia 10 per les previsions de pluja

La Diada del Pop que havia de celebrar-se aquest diumenge, 3 de juny, a Miami Platja queda ajornada al dia 10 degut a les previsions de pluja, ha informat aquest matí l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, via Twitter.

Les Jornades Gastronòmiques del Pop comencen aquest dissabte i en elles hi participen nou restaurants de Miami. La Diada del dia 11, una trobada tradicional dels restauradors participants i visitats, se celebrarà al Bosquet del riu Llastres, un espai municipal a l’aire lliure que fa límit amb l’Hospitalet de l’Infant, a primera línia de mar.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies