TARRAGONA 21

Rutes modernistes per gaudir de la Setmana Santa

Reus ha obert la 'Casa del vermut i el vi', un nou espai d'inspiració enoturística i de degustació de vermut

Reus ha obert la ‘Casa del vermut i el vi’, un nou espai d’inspiració enoturística i de degustació de vermut

La Ruta del Paisatge dels Genis ofereix aquesta Setmana Santa una gran varietat d’activitats i propostes per gaudir en família de l’art, la gastronomia i els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que van inspirar quatre genis universals com Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

Mont-roig i Reus proposen dues noves experiències. El Mas Miró a Mont-roig estrena el dissabte 20 d’abril una visita teatralitzada per conèixer d’una manera única el Mas i les anècdotes i històries que Joan Miró ha viscut a Mont-roig, acompanyats del seu masover. La resta de dies es podrà visitar el Mas Miró i la ruta ‘El paisatge emocional de Miró’, la qual transcorre per alguns dels espais que l’artista transformà en art universal.

L’altra novetat a la Ruta ha estat, aquesta mateixa setmana, l’obertura a Reus del nou espai d’inspiració enoturística i de degustació, la ‘Casa del vermut i el vi’ gestionada per l’Agència de Promoció de Ciutat ‘Reus Promoció’. Situada a l’Estació Enològica, té com a objectiu principal posar en valor la vinculació de la ciutat de Reus amb el vermut i destacar el valor patrimonial d’aquest espai que és un nou punt d’informació turística de la ciutat i de la seva oferta d’activitats en torn del vermut.

A la ciutat de Reus també es podrà realitzar aquest divendres i dissabte la Ruta del Modernisme Reus 1900, una visita guiada dinamitzada per conèixer els edificis modernistes més emblemàtics del centre de la ciutat i els arquitectes i personatges que van formar part de la història del Modernisme de Reus.

Per seguir descobrint Miró i Mont-roig Miami, el diumenge, 21 d’abril, està programada l’excursió guiada ‘Miró i Mont-roig’ per descobrir la història de Mont-roig i el paisatge que va captivar a l’artista Joan Miró, on es va gestar el seu univers i la seva obra. Recorre un itinerari a peu des de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, passant pel nucli de Mont-roig i fins al Mas Miró.

Si es busca aventura, el divendres, 19 d’abril, es podrà gaudir d’una experiència única amb l’Escape Room a l’aire lliure a la natura en el que cal resoldre l’operació Joan Miró mentre es descobreix el territori. I els apassionats dels pirates, el dissabte, 20 d’abril, poden participar en la visita guiada ‘Històries de pirates, el saqueig de Miramar!’

Les famílies podran pujar també en el trenet turístic entre l’Hospitalet de l’Infant i Miami o participar en les activitats infantils programades a les tardes a l’Avinguda de Barcelona de Miami Platja.

Al Vendrell, el Museu Pau Casals ofereix activitats per a petits i grans. El diumenge dia 21, una visita teatralitzada permetrà descobrir la història de Sant Salvador i de la Vil·la Casals de la mà del Ramon, pescador de la platja de Sant Salvador, i la Maria, la minyona de la Vil·la Casals.

I el dissabte dia 20, l’activitat ‘Mar de Sons i Vi, una experiència per als sentits!’ proposa emocionar-se se amb la història i la música de Pau Casals començant amb la visita a la seva casa d’estiueig a la platja de Sant Salvador i acabant al jardí del museu fent un tast de vins DO Penedès, maridats amb el so del violoncel. Tot en un marc incomparable davant del Mar Mediterrani.

El mateix dissabte s’ha programat la ‘Ruta a peu Pau Casals’ que inclou la visita a la Casa Nadiua Pau Casals i un passeig per conèixer l’escultura del Mestre, l’església i el seu orgue, i el cementiri del Vendrell. I al vespre, tindrà lloc del concert ‘Los saxofonistes salvajes’ a l’Auditori Pau Casals, dins el cicle Jazz a l’auditori.

A les Terres de l’Ebre, a Horta de Sant Joan es pot visitar el convent de la Mare de Déu dels Àngels, més conegut popularment amb el nom de convent de Sant Salvador per l’estada que va fer-hi el frare franciscà a mitjans de segle, que es troba situat, a uns 2 quilòmetres del poble, al peu de la muntanya de Santa Bàrbara. La descoberta es pot fer per lliure o a les visites guiades programades per al divendres, dissabte i diumenge a les 12 hores.

I com és tradicional, en tots els municipis de la Ruta del Paisatge dels Genis podreu seguir i participar en les solemnes processons que se celebren amb motiu de la Setmana Santa. Entre aquestes activitats destaca a Reus, el migdia del Divendres Sant, l’acte de les Tres Gràcies que es du a terme a la plaça de la Sang, i que té el segell de reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional.

Sobre El Paisatge dels Genis

La Ruta del Paisatge dels Genis compta amb cinc centres culturals, el Gaudí Centre a Reus, el Mas Miró a Mont-roig, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals al Vendrell, i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan, que posen en valor i expliquen la vinculació d’aquests genis universals amb els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que van marcar la seva vida i la seva obra, i en van ser font d’inspiració.

L’Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis és gestionada pel Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio). Més informació a www.elpaisatgedelsgenis.cat

Detalls pràctics de les activitats:

Visita teatralitzada al Mas Miró a Mont-roig

 • Dissabte 20 d’abril, a les 12 hores
 • Preu: 12 euros adults, reduïda 10 euros, nens fins a 13 anys 7 euros, menors de 5 anys gratuïta
 • Cal fer reserva prèvia: Mas Miró;info@masmiro.com; 977 179 158

Escape Room ‘Operació Joan Miró’ a Mont-roig

 • Divendres 19 d’abril, de les 11 a les 13 hores.
 • Preu: 10 euros. Places limitades.
 • Edat mínima recomanable: 8 anys
 • Venda de tiquets: Oficina de Turisme de Mont-roig Miami; turisme@mont-roig.com; 977 810 978

Excursió guiada ‘Miró i Mont-roig’

 • Diumenge 21 d’abril, de 10 a 14 hores.
 • Preu: 11 euros a partir de 12 anys, 5 euros menors de 8 fins a 11 anys. Places limitades.
 • Venda de tiquets: Oficina de Turisme de Mont-roig Miami; turisme@mont-roig.com; 977 810 978

Ruta del Modernisme ‘Reus 1900’ a Reus

 • Divendres 19 d’abril, a les 11.30 hores en català.
 • Dissabte 20 d’abril, a les 11.30 hores en català, i a les 17 hores en castellà.
 • Preu: 8 euros adults, reduïda 7 euros, menors fins a 8 anys gratuïta
 • Cal fer reserva prèvia: Oficina de Turisme de Reus; 977 010 670

Mar de Sons i Vi, una experiència per als sentits!, el Vendrell

 • Dissabte 20 d’abril, de les 12 a les 13.45 hores.
 • Preu: 10 euros adults, 8 euros, nens a partir de 8 anys (tast de most). Places limitades.
 • Reserva prèvia: Museu Pau Casals; museu@paucasals.org; 977 684 276

Ruta a Peu Pau Casals

 • Dissabte 20 d’abril, de les 11.30 a les 13.30 hores.
 • Preu: 5,40 euros per persona. Places limitades.
 • Lloc: Casa Nadiua Àngel Guimerà
 • Reserva prèvia: Regidoria de Cultura i Festes; elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net ; 977 181 819

Visita teatralitzada al Museu Pau Casals al Vendrell

 • Diumenge 21 d’abril, a les 12 hores.
 • Preu: 8 euros adults, 5 euros, nens a partir de 8 anys. Places limitades.
 • Reserva prèvia: Museu Pau Casals; museu@paucasals.org; 977 684 276

Visita guiada al Convent de Sant Salvador, Horta de Sant Joan

 • Divendres 19, dissabte 20 i diumenge 21 d’abril, a les 12 hores.
 • Preu: 5 euros. Places limitades.
 • Reserva prèvia: Garbinada Viatges; 670 408 208

Horaris d’obertura:

Casa del vermut i el vi, a l’Estació Enològica de Reus

 • Oberta dissabte 20 d’11 h a 14 hores i de 17 a 19 hores. El divendres 19, diumenge 21 i dilluns 22, dies festius, oberta d’11 a 14 hores.

Gaudí Centre, Reus

 • Divendres Sant, el Diumenge i el Dilluns de Pasqua, el Gaudí Centre romandrà obert només al matí, en l’horari habitual dels dies festius, de 10 a 14 hores. La resta de dies en el seu horari habitual, de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores.

Mas Miró, Mont-roig

 • Obert de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 16.30 a 19 hores. Els diumenges de 10 a 14 hores.

Museu Pau Casals, el Vendrell

 • Obert divendres 19 d’abril i diumenge 21 d’abril de 10 a 14 hores. Dissabte 20 d’abril de de 10 a 14hores i de 16 a 19 hores. Dilluns 22 d’abril, tancat.

Centre Picasso, Horta de Sant Joan

 • Obert divendres 19 d’abril i dissabte 20 d’abril de 10.30 a 13.30 hores i de 16 a 19 hores. Diumenge 21 d’abril i dilluns 22 d’abril, obert de 10.30 a 13.30 hores.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

La 4a Mitja Marató de Miami Platja espera aquest dissabte prop de 500 atletes

La competició tindrà lloc a partir de les nou del matí amb curses de 21, 10 i 5 quilòmetres i també competicions d’iniciació per als més petits

La competició tindrà lloc a partir de les nou del matí amb curses de 21, 10 i 5 quilòmetres i també competicions d’iniciació per als més petits

La quarta edició de la M3, la Mitja Marató de Miami Platja, espera enguany al voltant de 500 participants, una xifra que consolidarà la cursa dins del calendari, segons previsions dels organitzadors. La competició se celebrarà aquest dissabte 20 d’abril a partir de les nou del matí amb sortida des del Poliesportiu de Miami Platja.

Enguany hi prendrà part Roger Roca, campió mundial de duatló l’any 2011, entre d’altres títols assolits. Com en les darreres ocasions l’organització, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’entitat Naturetime Events, han previst una sèrie d’activitats complementàries, com l’animació prèvia amb batucada, música i dj’s durant el circuit o una ludoteca per als més petits perquè pares i mares puguin competir.

El recorregut és íntegrament d’asfalt i transcorre pel costat del mar, gaudint de paisatges nàutics i de les cales de Miami Platja. La Mitja Marató de Miami Platja comptarà amb 3 curses de diferent recorregut, de 21, 10 i 5 quilòmetres, per tal de fer-la accessible a tots els nivells. Com a novetat destacada hi ha modificacions del recorregut que busquen fer-la més atractiva.

Així, els participants dels 5km compartiran recorregut amb les curses més llargues, passant pel passeig marítim. Per altra banda, els corredors de 10 i 21km recorreran per la recent remodelada Avinguda de Barcelona. A més, amb l’objectiu que els nens i nenes també puguin gaudir de l’esport a l’aire lliure, posteriorment a les competicions principals, al voltant de les 11.30h, hi haurà dues curses no competitives per a infants de 0 a 7 anys i de 8 a 13 anys que hauran de recórrer una distància de 350 i 700 metres, respectivament. Tots els participants en la M3 Mitja Marató de Miami Platja rebran diversos obsequis, entre els quals destaca una samarreta commemorativa.

Inscripcions obertes per participar al 38è Concurs Literari Vila de Mont-roig

Els treballs es poden presentar fins al 17 de juliol a les OMACS

Els treballs es poden presentar fins al 17 de juliol a les OMACS

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a convocar el Concurs Literari Vila de Mont-roig. Es tracta d’un certamen de llarga trajectòria al municipi que enguany arriba a la seva 38ena edició. El concurs engloba diverses categories i premis amb l’objectiu de promoure la creació literària, el desenvolupament creatiu i la recerca local. Amb aquesta finalitat es convoca, el Premi d’Assaig Vila de Mont-roig, el Premi de Prosa Magdalena Guerrero i el Premi de Poesia Miquel Ferrer, tots tres dirigits a majors de 18 anys. D’altra banda, el concurs també vol implicar als infants i joves i convidar-los a desenvolupar el seu talent creatiu i literari. Per aquest motiu es convoca també el premi de poesia i el de narrativa breu infantil i juvenil.

Aquests premis tenen dues subcategories d’acord amb les edats, de 8 a 9 anys, de 10 a 11 anys, de 12 a 14 anys i de 15 a 17 anys. Els premis tenen diferents dotacions econòmiques segons les modalitats. En el cas dels infantils i juvenils s’atorgarà un obsequi especial als participants que quedin classificats en segon lloc.

Termini de lliurament de les obres

El termini de presentació de les obres finalitza el 17 de juliol de 2019. Les obres s’han de lliurar a les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, personalment o per correu postal, en horari d’atenció al públic.

– A Mont-roig: carretera de Colldejou s/n

– A Miami Platja: carrer de Sòria núm. 14

El veredicte del jurat, format per persones del món literari i cultural, es farà públic el mes d’octubre de 2019.

Les obres guanyadores formaran part d’un llibre

El concurs pren especial rellevància pel fet que, des de fa uns anys, les obres guanyadores dels diversos premis s’editen en un llibre conjunt. Aquesta iniciativa permet reconèixer i posar en valor la feina dels participants i els anima a esforçar-se i a prendre part en el certamen.

Les obres de la plaça Miramar, amb el consens de veïns i comerciants, començaran després de l’estiu

La planificació d'aquesta obra, que costarà 650.000 i tindrà una durada de 5 mesos, s'ha presentat al veïnat aquest dimecres

La planificació d’aquesta obra, que costarà 650.000 i tindrà una durada de 5 mesos, s’ha presentat al veïnat aquest dimecres

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, veïns i comerciants han acordat que les obres de la plaça Miramar comencin després de l’estiu. Aquesta és la decisió que van consensuar en el transcurs de l’acte de presentació de planificació de l’obra, que va tenir lloc aquest dimecres al vespre a la Casa de Cultura.

Les obres de reforma, que tenen l’objectiu de convertir la plaça en un nou espai de referència i vida social del nucli de Mont-roig, tenen un cost de 650.000 euros i una durada de 5 mesos. La Junta de Govern Local va adjudicar els treballs a l’empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras, SA, el passat 20 de març de 2019.

Planificació de l’obra

L’empresa va explicar en la presentació als veïns que es preveu una afectació total de la zona. La primera fase, que és la que coincidiria amb l’estiu si comencessin les obres de forma immediata, és la més molesta, pel fet que preveu les demolicions i enderrocs dels serveis actuals. Per aquest motiu els assistents, i especialment els comerciants, van preferir deixar passar aquesta època i posposar l’inici dels treballs. En aquesta primera fase es contempla també la renovació de clavegueram i pluvials així com les instal·lacions d’aigua. A la segona fase es començarà a treballar amb els paviments i el darrer mes serà el moment dels acabats, el mobiliari i l’arbrat.

Els detalls del projecte

El projecte preveu renovar totes les instal·lacions, treure la font central, un nou paviment, nou arbrat i nous elements de mobiliari urbà per poder-hi fer activitats, festes i espectacles. La plaça, que donarà prioritat als vianants, serà de plataforma única, com es va fer al nucli antic, és a dir, sense voreres i sense barreres arquitectòniques. Els  desnivells se salvaran amb rampes i unes escales a manera de grades que afavoriran poder fer-hi espectacles i actes populars.

El paviment serà un formigó rentat a l’àcid i hi haurà franges per trencar la uniformitat que seran de granit. El que es busca amb aquest material és integració paisatgística i naturalitzar els materials. A més de mantenir part de l’arbrat existent, es plantaran noves espècies que canviaran de color segons les estacions i donaran punts d’ombra i color a la plaça. És a dir, espècies amb flors a la primavera i colors vermellosos a la tardor.

Hi haurà bancs per facilitar convertir-se en punt de trobada, així com una zona de jocs infantils amb elements originals i un sorral, a més d’una font d’aigua potable. Tot i això, la plaça no és l’únic que es reforma, sinó que també entren al projecte els carrers del Sol, La Pobla d’en Taudell i un tram del carrer Riba i Mestre.

El pàrquing adjunt

Una de les principals preocupacions, especialment per als comerciants, era la pèrdua d’aparcament a la plaça, fet que se solucionarà amb diverses mesures. D’una banda, a la plaça s’habilitaran estacionaments de rotació, amb limitació de temps d’aparcament per afavorir l’activitat comercial. De l’altra, a pocs metres de la plaça s’habilita una nova zona de pàrquing connectada a través del carrer Vinyols i carrer La Pobla d’en Taudell amb capacitat per 70 places de cotxe i 30 de motos.

La significació de la plaça

La reforma de la plaça significa guanyar un espai per centrar-hi la vida social, festiva i d’esbarjo, així com convertir-se en espai de referència dins del nucli de Mont-roig. Una plaça pensada per a petits i grans que vol esdevenir punt de trobada i funcionar com un equipament públic on es puguin realitzar tota classe d’actes i activitats populars. Després de la reforma de l’avinguda de Catalunya i el nucli antic, restava pendent rehabilitar aquest espai que es convertirà en nexe urbà i punt neuràlgic de Montroig, alhora que permetrà dignificar una de les zones que més comerç aglutina.

Els antecedents

El projecte executiu ha estat redactat per l’arquitecta i paisatgista local Núria Gassó, després de rebre una sèrie de premisses procedents d’una consulta pública ciutadana. Una plaça amb més espai per a les persones, més verda i més activa. Aquest va ser el resultat del procés participatiu de la plaça Miramar que es va dur a terme per tal de conèixer l’opinió de la ciutadania sobre el futur d’aquest espai públic. La iniciativa es va dur a terme la primavera del 2017 i el veïnat va poder dir-hi la seva de forma presencial i en línia a través d’una enquesta, així com fer aportacions en una festa que es va celebrar a la mateixa plaça.

El procés també va comptar amb entrevistes als comerços de la zona. L’enquesta de participació demanava l’opinió dels participants en relació a diverses qüestions relacionades amb la conversió en zona
de vianants, l’arbrat i els usos. Posteriorment es van fer trobades amb els veïns i comerciants en què es va presentar l’avantprojecte que definia les condicions, directrius i criteris tècnics generals que recollien les propostes de la consulta ciutadana. En aquestes trobades es van poder fer, de nou, les aportacions que es van considerar més adequades. Tot plegat va servir de base per a la redacció del projecte executiu, que ha recollit les indicacions de l’Ajuntament, veïnat i comerços. La plaça Miramar actual va ser dissenyada per l’arquitecte Jesús Coll Capella l’any 1991, tot i que l’ordenació anterior va ser de Juan Zaragoza Albi el 1964.

La segona fase de les obres de Mas Miró, projectada per a finals d’enguany

Imatge de la façana del Mas Miró. Foto: Mar Rovira

La Fundació Mas Miró té previst començar les obres de la segona fase de la remodelació de la casa d’estiueig de Joan Miró a Mont-roig del Camp a finals d’anys o principis de 2020, un cop s’hagi enllestit la redacció del projecte

. L’actuació tindrà un cost estimat d’uns 220.000 euros, que es finançaran amb recursos propis i amb la subvenció de 61.254 euros atorgada per part de la Generalitat. Amb els treballs es rehabilitarà part de l’interior de la casa noble que actualment no estan oberts al públic i es farà accessible l’espai amb un ascensor. La Fundació ha fet l’anunci sobre la segona fase de les obres aquest divendres en la presentació del balanç del primer any de l’obertura al públic de la masia on cada estiu –excepte els anys d’exili- l’artista hi va estiuejar.

A banda, també s’han presentat diverses activitats com visites teatralitzades i un joc d’escapisme ‘Hall Escape Mas Miró’ per atreure nous visitants. A la vegada, la família de l’artista ha donat onze guixos, que segons la directora de la Fundació, Elena Juncosa, tenen un valor documental molt important.

Les obres de remodelació de la segona fase de la casa d’estiueig de Joan Miró podrien executar-se en un període d’entre quatre i cinc mesos i està previst que s’executin en temporada baixa per tal de minimitzar l’impacte en les visites. Els treballs permetran rehabilitar la cuina, situada a la primera planta de la masia, tot just al costat del menjador on l’artista rebia visites, com les d’Ernest Hemingway, i que actualment no es pot visitar. A més, amb l’actuació també es construirà un ascensor per fer accessible l’espai a persones amb mobilitat reduïda.

Entre les novetats del projecte destaca l’adequació de l’antic corral, reformat en la primera fase, que es convertirà en una botiga en les pròximes dues setmanes. De fet, la directora de la fundació ha explicat que es vol que sigui un espai “experiencial” on es puguin fer activitats paral·leles, com presentacions de llibres, lligades a la “filosofia” del projecte i l’univers mironià.

La casa-museu rep més de 7.000 visitants

Des de la seva posada en marxa, ara fa un any, la casa-museu ha rebut 7.306 visitants, la majoria dels quals -5.027- entre el maig i l’octubre del 2018. Juncosa s’ha mostrat satisfeta per aquestes xifres, malgrat que el pla d’actuació preveia una xifra d’uns 10.000 visitants anuals. En aquest sentit, ha remarcat que aquestes previsions s’emmarcaven en un equipament en ple rendiment i dins d’un any natural, tot prioritzant la qualitat per sobre de la quantitat. “No tindria sentit un espai massificat. És un espai sensible, molt especial”, ha argumentat Juncosa.

Per la seva banda, el president de la fundació i alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha subratllat que durant aquest any s’ha consolidat el vincle entre els veïns del municipi i la figura de Miró. Segons dades de la fundació que es basen amb la llengua reproduïda de l’audioguia, la procedència dels visitants és “marcadament” del Camp de Tarragona i de la demarcació de Barcelona. Pel que fa al mercat estranger, han registrat un 7% de francesos i alemanys i un 4% d’anglesos.

Visites teatralitzades i un ‘escape room’, entre les novetats de la nova temporada

En la presentació del balanç, també s’han presentat diverses activitats que es posaran en marxa amb la nova temporada. A partir del 20 d’abril es començaran a fer visites teatralitzades guiades per al masover de la finca i dirigides per un públic “diferent” i més familiar. Entre les estrenes també destaca ‘Hall escape Mas Miro’, un joc d’escapisme previst per a finals d’estiu i que es farà a l’exterior de la masia. Amb aquesta iniciativa es vol atreure els joves, els quals segons la directora, relacionen els museus amb un concepte avorrit. “Serà una experiència lúdica i molt singular”, ha afegit Juncosa.

Al mateix temps, també s’han dissenyat tallers educatius i familiars, més enllà de les visites escolars que han començat a rebre des de mitjan curs. Una altra de les activitats noves és l’experiència ‘essència Miró’. Es tracta d’una oferta exclusiva a porta tancada en la qual es podran visitar espais que no estan oberts al públic com la terrassa. L’activitat oferirà també la degustació de productes del territori.

D’altra banda, des de la fundació es vol consolidar les Nits del Mas Miró, unes propostes dutes a terme durant el primer any. Així, s’ha programat la presentació del llibre Miró&Music amb una visita musicalitzada i amb un sopar a l’exterior per al 8 d’agost. L’endemà es repetirà el “Sopar sota les estrelles’, atès que l’estiu passat va tenir “èxit”. En aquest cas, la proposta inclou una xerrada sobre les constel·lacions de Miró i sobre astronomia en un sopar a l’exterior de la finca. Pel que fa al 10 d’agost s’ha programat la projecció del documental ‘Miró contra Miró’, el qual també inclou una visita i un sopar.

Donació d’onze guixos, un valor documental

La família de Joan Miró ha donat onze guixos a la fundació de Mont-roig, alguns dels quals s’exposaran al taller de l’artista i altres s’usaran en tallers específics d’escultura. “No són peces en si mateix però són molt importants perquè són el pas previ a l’escultura fosa en bronze. Té valor documental sobretot en un espai com el Mas Miró”, ha dit Juncosa.

ACN

Débora García, candidata de Cs a Reus, que ratifica els caps de llista de Cambrils, Mont-roig i Vandellòs

Débora García. Foto: Facebook

L’advocada Débora García serà la candidata de Ciutadans a les municipals per Reus en substitució de Juan Carlos Sánchez, expulsat del partit junt a la resta de regidors en un sorollós conflicte intern.

Ciutadans (Cs) informa que la direcció nacional de Cs ha confirmat la candidatura de Cambrils, que encapçala Juan Carlos Romera per a les eleccions municipals. Economista amb perfil tècnic en les àrees administratives en una empresa multinacional, Romera ocupa el primer lloc de la llista de la formació taronja a Cambrils. L’acompanya, com a número 2, María Muñiz, tècnica de compres i contractacions a l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs. El 3 l’ocupa Santi Gámez, exregidor de Nou Moviment Ciutadà per Cambrils durant aquest mandat. Patricia de Miguel continuarà com a número 4, mentre que el 5 és per una nova incorporació, Yolanda Burgos.

La direcció de Cs també ha ratificat la candidatura de Mont-roig, que estarà liderada per Ibana Pacheco, diplomada en Relacions Laborals i Llicenciada en Ciències del Treball per la URV. L’acompanyarà com a número 2 l’actual portaveu de Ciutadans a Mont-roig, Francisco Velasco, qui no ocuparà el primer lloc de la llista per incompatibilitats laborals a la Central Nuclear Vandellòs on exerceix de tècnic superior en sistemes de regulació i manteniment d’instal·lacions tèrmiques i de fluids.

La formació taronja també presentarà candidatura a Reus i a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, encapçalades per Débora García Càmara i Tomás Díaz. La cap de llista per Reus és advocada, amb 15 anys d’experiència i té despatx propi a la capital del Baix Camp. Va cursar els estudis de Dret a la URV i té un màster en Assessoria i Gestió Tributària a ESADE. És membre de la Comissió de Defensa Dels Drets dels animals i de la Comissió de Deontologia del Col·legi d’Advocats de Reus. Afiliada a Ciutadans des del 2014, és la coordinadora del Grup de Treball provincial d’Economia i Hisenda de la formació taronja.

Ciutadans té previst doblar el nombre de llistes que presentarà al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre respecte a les últimes eleccions municipals. Per això, aquest dissabte es celebrarà un acte de presentació dels principals alcaldables per donar suport al candidat de Cs al Congrés per Tarragona, Sergio del Campo, a les eleccions generals del 28-A. L’acte tindrà lloc al migdia a l’Antiga Audiència de Tarragona.

Mont-roig aprova els recursos per finançar la construcció d’un nou centre sociocultural

Un moment de la sessió penària celebrada avui

El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest migdia una modificació de crèdit per complementar amb 600.000 euros més la partida pressupostària per a la construcció d’un centre sociocultural a Mont-roig.

Sumant els 400.000 euros que hi havia actualment, queda una partida d’un milió d’euros al pressupost d’aquest any per a la construcció del nou equipament, que ampliarà els espais disponibles per a acollir activitats de caràcter sociocultural i festiu.

El centre està pensat també per a les entitats del municipi que actualment manquen de locals propis on desenvolupar les seves activitats o celebrar els seus actes. També donarà resposta a les activitats de l’Ajuntament que actualment es duen a terme al Pavelló, evitant així les dificultats que ara es presenten a l’hora de compatibilitzar-les amb les esportives.

El projecte preveurà una superfície aproximada de 1.200 metres quadrats en dues plantes i la construcció en dues fases. A la primera es construirà un auditori principal i despatxos per a entitats. En una segona fase es podria ampliar la planta baixa per albergar-hi un espai destinat a la gent gran o altre tipus d’activitats.

L’alcalde, Fran Morancho, ha explicat que la redacció del projecte ja s’ha adjudicat a un despatx d’arquitectura i es començarà a treballar en les pròximes setmanes. A més, es preveu elaborar el projecte consultant les entitats de Mont-roig, que han de fer ús de les instal·lacions.

La modificació de crèdit s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups menys el PDeCAT, que s’ha abstingut. Una modificació que, a més, també preveu dotar de pressupost la compra del solar del casino, amb 67.000 euros, la compra de mobiliari urbà amb 17.000 euros, la compra de contenidors amb 38.500 euros i 17.000 euros per a amortitzar deute, entre d’altres.

El PSC Mont-roig presenta una llista renovada amb majoria de dones i amb Fran Morancho al capdavant

L’assemblea de militantsrecolzaper àmplia majoria la proposta presentada pel candidat que incorpora a Mei Benachi Francis Ortizentre els sis primers de la llista

L’assemblea de militantsrecolzaper àmplia majoria la proposta presentada pel candidat que incorpora a Mei Benachi Francis Ortizentre els sis primers de la llista

L’assemblea de militants del PSC de Mont-roig Miami ha aprovataquest dimarts per àmplia majoria i sense cap vot en contrala llista de les 19 persones que acompanyaran el candidat a revalidar l’alcaldia del municipi, Fran Morancho, en les eleccions municipals del proper 26 de maig. La llista suposa una renovació important respecte a la presentada pel PSC l’any 2015,amb la qual va obtenir la victòriagràcies a la qual va poder arribar de nou a l’alcaldia.

A la candidatura socialistade l’agrupació Mont-roig Miaminomés repeteixen sis de les persones que van acompanyar Fran Moranchoara fa 4 anys;les 13 restants s’han sumat al projectede cara a les properes eleccions, el que significa una renovació del 65%. Dela llista tambées desprènque hi ha una majoria de dones, 11 en total, iuna major representacióde tot el municipi, amb candidats i candidates que resideixen a MiamiPlatja, altres que ho fan al nucli de Mont-roig i altres que viuen a les urbanitzacions. Acompanyaran a Fran Morancho l’actual regidoria d’Impuls Econòmic, Comerç i Turisme, Yolanda Pérezque ocuparà el número 2 de la llista. Com a número 3 hi hauràel regidor d’Ensenyament i Serveis Socials, Enrique López.

El número 4 l’ocuparàuna de lesnovetats,una altra dona que se suma com a independent a les llistes del PSC,la veïna de Mont-roigi professional d’una llar d’infants Mei Benach, que ha volgut incorporar-se a la llista pel projecte que li ofereix elPSC i per l’equiphumàamb qui ja està treballant des de fa setmanes. El número 5 serà perl’actual regidor d’Esports i de Festes Ángel Redondo. El seguirà com a número 6 una altra cara nova, la de la professional de la Creu Roja de Tarragona Francis Ortiz, una altra candidata independent procedent de Mont-roig i que actualment resideix a Pino Altoque considera que ha arribat el moment de mullar-se pel projecte que encapçala Fran Morancho.

La llista la completen en el lloc número 7 Cristina Llorens Pardo, una jove llicenciada en Dret de MiamiPlatja; Miguel del Viso, un jove llicenciat en ADE de Miami Platjaen el número 8; Jordi Alemany, tècnic d’una empresa de serveisresident ala urbanització Costa Zèfir en el número 9 i Carmen Moreno, universitària de Miami Platja en el número 10. Segons el candidat del PSC Fran Morancho aquesta és una llista representativa de la realitat ben diversa del nostre municipii per això “portem persones amb experiència enla gestió municipal com són els actuals regidors; persones independents quehan volgut recolzarla nostra proposta pensada exclusivament per afavorir els nostres veïns sense donar-li més importància ala llengua que parlen habitualmento a la seva procedènciai evitar que debats nacionals poc productius per al dia a dia del nostre municipi”.

La llista combina treballadors, comerciants, empresaris, adults compromesos en diverses causes i jovesimplicats en el teixit festiu i associatiu del municipique creuen que la implicació en política és necessària si es vol millorar la societat.De les 20 persones que formen part de la llista també destaca el fet que 11 siguin independents i els altres 9 militin al PSC, una demostració més de l’obertura de la formació a persones amb una sensibilitat diversa però que a nivell municipal tenen clara la seva aposta per la candidatura encapçalada per Fran Morancho. El camí de la victòria“Hem guanyat les 4 últimes eleccions municipals al nostre municipi i ara ho podem tornar a fer percontinuar liderantel canvi i la transformació impulsada en els darrers quatre anys, una transformació que és ben evident i que mai fins ara havia arribat a tot el municipi, de punta a punta, sense oblidar ningú.

Però fer-ho possible necessitem un govern fort amb el màxim de regidors possibles del PSC. Sabem que el proper mandat necessitarà pactes a l’Ajuntamentde Mont-roig del Campi nosaltresper sumar amb altres partits el que posaremper davant de tot és la millora de les condicions de vida dels nostres veïns, el benestar de la gent gran i un futur digne i esperançador pels joves”, ha explicat Fran Morancho, que confia amillorar els resultats de fa 4 anys quan va obtenir 4 regidors.

LLISTA PSC MONT-ROIG MIAMI ELECCIONS 26 MAIG

1. Fran Morancho

2. Yolanda Pérez

3. Enrique López

4. Mei Benach

5. Ángel Redondo

6. Francis Ortiz

7. Cristina Llorens

8. Miguel Del Viso

9. Jordi Alemany

10. Carmen Moreno

11. Marimar Urisel

12. Montse Martínez

13. Ángel López

14. Bobi Lulian

15. Rosa Maria Tejero

16. Natividad Jiménez

17. Maria Josefa Espejo

Suplents

1. José Requena

2. Ana Caro Montes

3. Gori Mayordomo

JUDICI 1-0: Dos guàrdies civils van estar cinc mesos de baixa pels fets de Mont-roig i Vilabella

Fugida de la Guàrdia Civil de Mont-roig l’1-0

Dos guàrdies civils han assegurat que van estar cinc mesos de baixa per lesions en el dit d’una mà durant les seves actuacions de l’1-O, un a Vilabella (Alt Camp) i l’altre a Mont-roig del Camp.

El judici de l’1-O s’ha reprès aquest dimarts amb més declaracions a testimonis de membres de la Benemèrita que van participar en els dispositius de la jornada de l’1-O en diferents municipals catalans. Un caporal que va participar a l’actuació al pavelló de Sant Carles de la Ràpita ha relatat que un grup de concentrats van llançar “pedres” a vehicles de la Guàrdia Civil quan la comitiva ja marxava de la zona, i que va patir una “petita ferida” pel llançament d’una moneda que li va donar “a prop de l’ull dret”.

Un agent (TIP J03473D) ha explicat que un concentrat li va fracturar un dit en una actuació a Vilabella (Alt Camp), motiu pel qual va estar “cinc mesos de baixa”. El guàrdia civil ha dit que es van trobar fora del col·legi entre 150 i 200 persones, que “ocupaven totalment l’ample del carrer que donava accés al centre”, amb els braços “fortament entrellaçats”. L’agent ha explicat que un concentrat li va agafar un dit i que va sentir una “contorsió”. “Vaig sentir una forta molèstia que va derivar en dolor segons passava la jornada”, ha assegurat.

L’agent ha explicat que cap a les vuit del vespre va anar a una clínia de Tarragona, on li van diagnosticar una fractura al dit de la mà, motiu pel qual va estar “cinc mesos de baixa”. Segons ell, el concentrat tenia intenció de fer-li mal, tot i que el president del tribunal, Manuel Marchena, ha demanat al fiscal que no fes preguntes sobre la intenció que tenia el manifestant.

El guàrdia civil ha relatat una “resistència pertinaç” dels concentrats a Vilabella, amb “puntades de peu, escopinades, empentes”, tot i que ha explicat que posteriorment no hi va haver “cap incident” a la sortida de la comitiva. A més, ha defensat que la Guàrdia Civil va actuar “amb proporcionalitat” i fent ús de la “mínima força imprescindible.”

Un altre agent de la Guàrdia Civil (TIP I57753N) també ha explicat una lesió a un dit de la mà dreta per una puntada de peu d’un votant mentre aguantava la tanca de l’Institut Ballester perquè els seus companys l’obrissin. “Vaig haver de ser intervingut quirúrgicament”, ha dit, i ha relatat que va “perdre la mobilitat del dit” la qual cosa el va fer estar 152 dies de baixa, és a dir, uns 5 mesos.

El membre de l’institut armat ha explicat que els concentrats a Mont-roig del Camp van intentar impedir amb “puntades de peu” que els agents de la Guàrdia Civil obrissin la tanca per accedir al punt de votació. L’agent ha explicat que van respondre amb cops de porra “a la part baixa del cos” dels votants i tot i això “seguien donant cops de peu”. També ha admès que van utilitzar un “esprai de defensa personal de la Guàrdia Civil” contra els votants, que va fer possible dispersar els concentrats i obrir la porta amb una cisalla.

L’actitud dels votants concentrats a la primera fila, just darrera de la tanca, contrasta amb la resta que “estaven amb les mans aixecades” i deien “‘som gent de pau’ i ‘votarem'”. Més enrere, també recorda “gent de més edat” de més de cinquanta anys que “estaven cantant”. Tanmateix, l’agent ha dit que els van increpar “des que vam arribar fins que vam marxar”.

“Llançament de pedres” a Sant Carles de la Ràpita

Un caporal de la Guàrdia Civil (TIP B98467N) que va actuar l’1-O al pavelló de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha explicat que va veure “llançament de pedres” a vehicles de la Guàrdia Civil quan ja marxaven del lloc amb les urnes requisades. Ha explicat que al pavelló hi havia entre 300 i 400 persona fora del local i el mateix número a dins, i que els van “insultar” quan va n arribar impedint-los l’entrada al local.

El guàrdia civil, que ha explicat que la seva tasca era la de custodiar els vehicles policials, ha relatat que la “massa” va anar cap als vehicles quan la comitiva judicial ja sortia “amb les urnes”, i que en aquell moment va rebre l’impacte “d’una moneda a l’ull”. “Em va fer una petita ferida i se’m va unflar”, ha dit, motiu pel qual va ser assistit mèdicament. També ha assegurat que en aquell moment va veure com els concentrats “tiraven ampolles de plàstic”.

En el moment de la sortida amb una vintena de vehicles, el caporal ha explicat que la comitiva de vehicles es va “tallar en dues parts” i que, els que anaven a la cua, van rebre “llançament de força pedres”. “Estàvem parats i veia com els plovien pedres als companys”, ha assegurat, per part d’entre 30 i 40 persones que “van venir corrent”. El guàrdia civil ha assegurat que van aconseguir les pedres d’una rotonda i que algunes d’elles “no cabien en una mà”. Segons el seu relat, van trencar “dos vidres d’un tot terreny de la part del darrere” de la comitiva.

A preguntes de l’advocat defensor Andreu van den Eynde, ha dit que no ha vist cap gravació sobre el llançament de pedres, tot i que ha remarcat que ho va veure “en directe”. El guàrdia civil ha dit en respostes a Marina Roig que va veure com els agents feien ús de les porres a Sant Carles de la Ràpita, d’on es van endur urnes. En canvi, ha afegit que no va “veure” si també va ser així a Roquetes i Móra d’Ebre, on també va actuar.

ACN

Mont-roig instal·la caixes niu per a ratpenats i mallerengues als espais públics del municipi amb la col·laboració del GEPEC

S'instal·len 220 caixes niu per a mallerengues i 20 caixes de ratpenats per combatre les plagues d'insectes amb mètodes ecològics

S’instal·len 220 caixes niu per a mallerengues i 20 caixes de ratpenats per combatre les plagues d’insectes amb mètodes ecològics

L’ajuntament instal·larà les caixes en diferents punts estratègics per fer front a l’augment de la processionària del pi, el mosquit tigre i la mosca negra amb l’assessorament del GEPEC. L’objectiu és augmentar la presència de depredadors naturals d’aquestes plagues, com la mallerenga blava, la mallerenga carbonera, el pardal i diferents espècies de ratpenats, per reforçar la lluita natural i ajudar a regular la població d’aquests insectes.

La ubicació i col·locació de les caixes ha comptat amb els consells i instruccions del GEPEC, per garantir un millor percentatge d’ocupació. Les caixes són marcades i geolocalitzades per tal de poder fer-ne un seguiment i manteniment posteriors.

Els ratpenats són uns grans devoradors de plagues i són molt actius durant els mesos de més calor. Un sol ratpenat pot arribar a capturar fins a 400 insectes en una sola nit. Amb la instal·lació dels refugis afavorim les poblacions d’aquests animals i contribuïm a la seva conservació.

L’apertura de l’avinguda Barcelona permetrà a Miami Platja viure la primera Fira del Vi

Imatge anunciadora de la Fira del Vi de Miami Platja

Miami Platja es prepara per acollir aquest cap de setmana la primera Fira del Vi. La mostra, que tindrà lloc a l’avinguda de Barcelona, comptarà amb la participació d’una desena de cellers del territori que formen part de fins a 7 Denominacions d’Origen diferents. A més, hi haurà concerts en directe, una zona chill out amb DJ i activitats infantils.

Es tracta d’una iniciativa proposada des del sector comercial que es vol convertir en una activitat més de dinamització del nou eix comercial de l’Avinguda de Barcelona i la seva àrea d’influència. L’activitat s’ha materialitzat des de l’àrea de Turisme a les portes de la Setmana Santa, que també inclourà una programació especial al municipi.

La Fira del Vi, arrencarà dissabte a les 11 del matí, en un recinte firal ubicat entre la plaça de Tarragona i l’avinguda de París. Hi participaran els cellers: Adernats – Vinícola de Nulles, Celler Aixalà i Alcait, Celler Alimara, Cellers Unió, A capella – Cellers de Gratallops, Celler Ronadelles – Cap de Ruc, Mas Codina, Maset, Vinyes d’en Gabriel i Vins Titella. Tots ells en representació de 7 Denominacions d’Origen diferents: D.O. Tarragona, D.O P. Priorat, D.O. Montsant, D.O. Terra Alta, D.O. Catalunya, D.O. Penedès i D.O. Cava. Els assistents podran gaudir per 10 euros de 6 tasts.

A més de la mostra de vins, s’ha preparat una zona de descans per poder degustar els vins amb calma, així com activitats infantils ( d’11 a 14 h), actuacions musicals en directe (que començaran a les 12 h tant dissabte com diumenge) i sessions de música chill out a la tarda fins al tancament de la fira a les 21 h el dissabte i a les 20 h el diumenge.

Mont-roig celebrarà diumenge la 1a Matinal Motard solidària a favor dels nens amb càncer

Un concert de Death or Glory, motos clàssiques, un esmorzar popular i sortejos en la primera edició de la trobada, que començarà a les 9 al parc Maria Martori

Un concert de Death or Glory, motos clàssiques, un esmorzar popular i sortejos en la primera edició de la trobada, que començarà a les 9 al parc Maria Martori

La 1a Matinal Motard solidària omplirà Mont-roig del Camp de motos i de música aquest diumenge en una trobada que destinarà tots els beneficis a l’Afanoc, l’associació que agrupa les famílies de nens amb càncer. Un esmorzar popular, una exposició de motos clàssiques del municipi, sortejos de lots de productes i un concert de death or glory són alguns dels elements d’aquesta jornada organitzada pel motoclub Mont-Roig amb la col·laboració del consistori mont-rogenc, que començarà a les 9 del matí al parc Maria Martori.

L’aplec convoca a tot el públic en general, i a qualsevol motorista que vulgui posar el seu granet de sorra per millorar la qualitat de vida dels nens amb càncer i de les persones que tenen al seu entorn. Entre altres premis, els assistents tindran l’oportunitat d’endur-se cascos, pernils, vals d’esmorzars en locals mont-rogencs, ampolles d’oli o samarretes. Per aquells que vulguin conèixer més a fons el municipi, s’oferirà també un recorregut per descobrir els seus atractius.

La recaptació de la trobada es destinarà íntegrament a l’Afanoc (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. Entre les iniciatives més visibles de l’entitat hi ha la campanya POSA’T LA GORRA! I LA CASA DELS XUCLIS, un complex residencial que allotja i dóna suport a les famílies de fora de l’àrea metropolitana de Barcelona que tenen els seus fills malalts de càncer ingressats en hospitals d’aquesta ciutat.

A banda d’aquesta 1a Matinal Motard Solidària, entre altres iniciatives el motoclub mont-roig organitza també cada any l’Enduroig, una prova d’Enduro que se celebra en aquest municipi, i que el passat estiu va arribar a la tercera edició, on competeixen pilots de les categories junior, open i amateur. Un dels moments més esperats de la jornada serà el concert de Death or Glory, que està previst que comenci a les 12 del migdia i on presentaran alguns temes del nou àlbum en què estan treballant. La banda de hard rock amb components mont-rogencs va publicar a finals del 2017 el seu primer disc, Death without Glory , després de guanyar els festivals Pepe Marín Rock i Benrock.

Mor un veí de Mont-roig en caure d’una grua mentre talava un arbre a Salou

Un home ha mort aquest dimarts al migdia a Salou en caure d’una grua mentre talava un arbre, segons han indicat els Mossos d’Esquadra. El cos policial ha rebut l’avís del fet a dos quarts i mig d’una. Se li indicava que hi havia hagut un accident mortal en una empresa encarregada de talar els arbres en una comunitat.

La policia ha explicat que l’home ha relliscat de la grua ploma mentre talava l’arbre i ha caigut d’uns set metres d’alçada. Segons el mateix relat, els companys han intentat reanimar-lo fins que ha arribat el personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han continuat les maniobres de reanimació sense que finalment li hagin pogut salvar la vida. La víctima era un home de 54 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Mont-roig del Camp.

A banda dels Mossos d’Esquadra i el SEM, també ha actuat al lloc dels fets la Policia Local de Salou.

L’incident s’ha posat en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Mont-roig dóna compte de la liquidació del pressupost municipal del 2018

El tancament de l'exercici suporta indicadors positius que acrediten la bona salut econòmica de l'Ajuntament

El tancament de l’exercici suporta indicadors positius que acrediten la bona salut econòmica de l’Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dilluns al migdia de forma extraordinària, ha donat compte de la liquidació del pressupost corresponent a l’exercici 2018 i ha presentat els diversos indicadors que defineixen la situació econòmica del consistori.

El regidor d’Hisenda Juan Gallardo ha assegurat que els principals indicadors econòmics, financers i pressupostaris acrediten la bona situació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, rere el tancament de l’exercici pressupostari 2018. En aquest sentit, ha explicat que el resultat pressupostari és de 3,27 milions d’euros, una xifra positiva, tal com marca la llei. Pel que fa al romanent de tresoreria, aquest és de 4,13 milions d’euros, que torna a pujar, en la línia dels darrers exercicis i que augmenta respecte de 2017, en prop de 743.000 euros. L’estalvi net és del 14,9%, un dels més alts del mandat. La ràtio d’endeutament del 69,26%, per sota del màxim legal que és del 110%.

Una xifra que segons Gallardo serà previsiblement més baixa, ja que s’ha tancat l’any amb ingressos superiors als previsibles i la normativa obliga a fer amortització de deute, que permetrà baixar el percentatge d’endeutament. En relació als fons líquids la xifra és de 6,2 milions d’euros. La cobertura de saldos pendents de cobrament és de 59,18%, xifra calculada d’acord amb les exigències de la Sindicatura de Comptes. Pel que fa al període mitjà de pagament als proveïdors se situa en 17,38 dies, per sota dels 30 dies que marca la normativa. Finalment s’ha donat compte de les inversions realitzades durant el mandat 2015-2019 que han estat de 20,4 milions d’euros. D’aquests, 4,9 milions d’euros estan en

procés d’execució material i 0,67 milions d’euros estan prevists per aquest 2019 per a finançar l’espai sociocultural al nucli de Mont-roig i l’adquisició d’un immoble. Pas endavant per al nou institut MiamiLa sessió plenària ha servit també per aprovar provisionalment una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Mont-roig del Camp, en què es modifica l’ús de dos solars qualificats d’equipament comunitari destinats a espais lliures i equipament educatiu a Miami Platja. Es tracta d’un dels tràmits que permetrà reubicar a la part nord d’aquests terrenys el nou institut Miami i seguir amb el procés per a la construcció del futur equipament. Tot plegat en un Ple en què també s’ha efectuat el sorteig per a la designació dels membres de les Meses electorals per a les Eleccions Generals del 28 d’abril de 2019.

La nova avinguda de Barcelona dignifica el centre de Miami Platja

Un ciclista en el carril bici de la nova l’avinguda de Barcelona de Miami Platja. Foto: Mar Rovira

L’avinguda de Barcelona de Miami Platja ja és una realitat amb l’obertura del primer tram remodelat de la travessera de l’N-340 des del cap de setmana passat.

Veïns i comerciants d’aquest nucli de Mont-roig del Camp coincideixen que la reforma dignifica la zona i converteix l’antiga carretera en el nou centre urbà i punt de trobada que, fins ara, no tenien. Per això, esperen que l’actuació revitalitzi la zona amb l’afluència de més vianants i amb l’obertura de nous establiments.

El projecte es va adjudicar fa un any amb un pressupost de 4,5 milions d’euros, la meitat dels quals els ha finançat la Generalitat a través del Pla de Barris de la Florida. Està previst que les obres acabin en uns quinze dies.

Fa tot just un any, els veïns de Miami Platja s’acomiadaven simbòlicament de l’N-340 amb una festa abans de donar el tret de sortida a la primera fase de les obres. Des d’aleshores, els operaris han treballat en el tram comprès entre la plaça de Tarragona i l’avinguda de Cadis, de poc més d’un quilòmetre. Actualment, s’estan acabant de polir els últims serrells de l’actuació, que s’enllestirà completament d’aquí a un parell de setmanes. La remodelació de l’avinguda Barcelona ha permès ampliar les voreres, reduir els carrils de circulació per a vehicles i construir un carril bici. També s’han posat papereres, bancs, fonts i jocs infantils, i s’han adequat més zones verdes.

Un dels trams de la nova l’avinguda de Barcelona. Foto: Mar Rovira

En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, assegura que la nova avinguda és una obra “bàsica” per al desenvolupament i el futur de Miami Platja, tant en l’aspecte urbanístic com des del punt de vista social i econòmic. “Nosaltres anàvem en cotxe a tot arreu i ara hi anirem passejant. Aquesta serà la nostra plaça del poble”, afirma Morancho.

La majoria de veïns han quedat satisfets amb la remodelació, malgrat que alguns creuen que hi falten places d’aparcament. En Pepe Canet, que viu a Miami des de fa deu anys, diu que ja s’ha començat a notar “més ambient” a la zona i que cada cop són més els veïns que hi passegen o van en bicicleta. “M’agrada molt com ha quedat. Després del que teníem i d’esperar-ho tota la vida, finalment ha arribat”, confessa. Una altra veïna, la Lídia Belleró, creu que ara li serà molt més fàcil desplaçar-se a peu, ja que viu a l’altra banda del nucli. “Molta gent es queixava que faltava un lloc així i ara tindrem una forma d’anar als llocs”, apunta.

Els comerciants, satisfets tot i les molèsties per les obres

El fet que les obres comencessin a l’estiu, en plena temporada turística, va generar malestar entre els comerciants. Segons Josep Manel Saurí, propietari d’una carnisseria, han passat un mal any perquè l’accés a les botigues era dificultós i els clients havien d’aparcar els cotxes molt lluny. Tot i això, Saurí espera que la nova avinguda “arrenqui bé” i es noti positivament a caixa. “Ha quedat molt i molt bé, i hi ha il·lusió”, remarca el carnisser. Per la seva banda, Juani Pardó, del restaurant Sant Cristóbal, calcula que les vendes han caigut un 20% durant el període d’obres. Tot i això, diu que esperen recuperar la clientela perquè l’avinguda “dona pau” i convida a passejar-hi.

La zona guanya en voreres molt més amples. Foto: Mar Rovira

Un cop s’enllesteixi aquest primer tram, el projecte preveu dues fases més que encara no tenen data d’execució ni pressupost. El pla preveu remodelar els trams compresos entre l’avinguda Cadis i la plaça Jaén, d’una banda, i entre la plaça de Tarragona i l’avinguda de Maria Cristina, de l’altra.

La remodelació no s’ha pogut inaugurar formalment per la convocatòria de les eleccions espanyoles del 28-A. El cap de setmana passat, però, en el marc de la festa major de Sant Josep, els veïns van celebrar l’obertura del primer tram amb un acte festiu. A més, la Fira del Vi prevista per als dies 13 i 14 d’abril serà un dels primers esdeveniments que es faran a l’espai públic de l’avinguda.

Mar Rovira – ACN

Viti i De Nova visiten l’escola Marcel·lí Esquius de Miami Platja

El projecte BBVA CX Junts Creixem!, pretén apropar el Nàstic als col·legis, clubs, entitats i institucions del territori

El projecte BBVA CX Junts Creixem!, pretén apropar el Nàstic als col·legis, clubs, entitats i institucions del territori

Els jugadors grana han explicat els seus inicis en el món del futbol i també com és la seva vida quotidiana als més de 40 alumnes del cinquè curs en una nova visita del BBVA CX Junts Creixem!

Per finalitzar l’horari escolar de la jornada d’avui, dimecres, els alumnes de 5è del col·legi tarragoní han preparat nombroses preguntes per rebre als jugadors Victor Martínez ‘Viti’ i Ivan de Nova, nascut i resident a Miami Platja. Tot el jovent ha participat de l’activitat i ha dirigit una pregunta a cadascun dels joves jugadors del Gimnàstic de Tarragona.

Després de la bateria de preguntes a Viti i De Nova, els jugadors han signat autògrafs a les postals personalitzades per l’ocasió i tampoc ha faltat la fotografia conjunta de tots els presents en l’acte. Abans de la cloenda d’aquesta nova acció social grana, els jugadors, juntament amb Jose Pizarro, director de l’oficina a Miami; i Carmen Gómez, directora de BBVA Contigo, han fet entrega d’entrades per al proper Nàstic – Málaga CF de diumenge a Montserrat Salsench, directora de l’escola Marcel·lí Esquius, i Mònica Pueyo, mestra d’educació física del centre escolar; elles dues han entregat un obsequi per la seva assistència als futbolistes.

Aquesta visita s’emmarca dins el projecte BBVA CX Junts Creixem!, que pretén apropar el Nàstic als col·legis, clubs, entitats i institucions del territori. Cal recordar que aquest grup d’alumnes va visitar el Museu del Nàstic situat a l’Avinguda Catalunya 22 C de Tarragona. Les dues classes de 5è van poder conèixer la història de l’entitat el passat 8 de març.

Detingut per circular 30 quilòmetres contra direcció a l’A-7

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta matinada un home per conduir 30 quilòmetres en direcció contrària a l’A-7, atès que circulava per la calçada nord en sentit sud. La policia ha rebut l’avís quan faltaven deu minuts per les sis del matí i han interceptat el vehicle al punt quilomètric 1.135 al terme municipal de Mont-roig del Camp (Baix Camp). El detingut està acusat de dos delictes contra la seguretat del trànsit per conducció temerària i per donar positiu a la prova d’alcoholèmia. El conductor ha donat 0’72 mg/l, triplicant gairebé el límit permès.

Miami Platja pren l’avinguda Barcelona a ritme de flashmob

Un moment de la gresca que ha acompanyat la festa flashmob. Fotos: Tarragona21

Miami Platja ha sortit al carrer aquest dissabte de festa grossa per ocupar festivament l’avinguda de Barcelona, que en poques setmanes restarà definitivament oberta a la circulació i que li comença a canviar la cara al nucli de població en una actuació urbanística que suposarà un abans i un després per a una població marcada des dels seus orígens per la presència de l’N-340.

Un vermut popular i un espectacle d’acrobàcies i humor, campionats de jocs de taula per als joves, la tirada local del Club de Tir Miami Platja i la gran festa de Sant Josep centraven la jornada. Les bandes s’han fet els amos amb els carrers, amb l’espectacular el xou musical de la Bandarra Street Orkestra. Hi ha hagut espai per la ballada de gegants de la Colla Gegantera del Barri dels 6 carrers, els Grallers de Mont-roig, la colla gegantera del Barri de Dalt Pitota i Pitot, l’Associació Lluna Roja i la Batucada Miami Sona.

El remat ha estat una massiva flashmob, assajada dies enrera, i que ha acabat engrescant el propi alcalde, Fran Morancho.

El tradicional ball de festa major amb el quartet Shákata, era prvist que tanqués els actes de dissabte 16 de març.

Els veïns han pogut trepitjar el tram reformat, marcat per unes voreres molt més amples que abans, un circuit de carril bici, vegetació, bancs i nova il·luminació. Les noves voreres permeten també obrir noves terrasses o ocupar-ne més espai.

Diumenge serà el torn de la festa multicultural, que començarà a les 12 del migdia a la plaça del Centre Polivalent. Durant tot el dia hi haurà mostra gastronòmica amb degustacions, balls i actuacions musicals de diverses associacions de Miami Platja. Al vespre, la companyia Mumusic Circus portarà l’espectacle Flou Papagayo al teatre del Centre Polivalent. Una proposta que destaca per haver rebut el premi al millor espectacle de carrer dels premis Zirkòlika de circ en català (2018) i per estar nominada als premis Maxs de les arts escèniques.

Més imatges de la festa:

 

La UAB certifica l’excel·lència de l’Ajuntament de Mont-roig com a administració pública transparent

 El consistori ha rebut el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local

El consistori ha rebut el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aconseguit per primer cop el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació local, que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que avalua la qualitat de la informació que es publica des del web municipal i el portal de transparència.

L’acte d’entrega dels guardons va tenir lloc, ahir a la tarda, a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona i va comptar amb la participació de les 110 administracions locals, comarcals i provincials de catalanes que han rebut aquest reconeixement. A Catalunya, només una de cada 10 administracions públiques rep aquest distintiu.

L’Àrea de Govern Obert, i en concret els departaments d’Innovació, Modernització i Excel·lència administrativa, i de Comunicació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp han estat treballant des del 2016 per posar-se al dia en transparència, amb l’objectiu de complir amb la normativa i rendir comptes davant de la ciutadania. En aquest sentit, l’avaluació de la situació de partida feta per la UAB el 2016, va acreditar que l’Ajuntament suspenia en transparència, amb una qualificació deficient. A finals del 2018, aquest organisme independent de la Universitat Autònoma de Barcelona ha avaluat de nou l’Ajuntament i ha certificat que s’assoleix un nivell excel·lent de transparència en la informació que es fa pública, fet pel qual atorga el reconeixement. En concret l’Ajuntament compleix el 90% dels 52 indicadors que s’avaluen.

Sobre el Segell Infoparticipa

El Mapa InfoParticipa és una eina impulsada pel LPCCP de la UAB l’any 2012, en analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans i altres administracions públiques catalanes, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L’any 2013, el LPCCP va plantejar l’atorgament del Segell Infoparticipa i, per a tal fi, es va crear el Consell Certificador  (que està integrat per membres de l’associació catalana i de la federació de municipis, de l’oficina antifrau, del col·legi de periodistes i del món acadèmic), encarregat de contrastar les avaluacions de l’equip.

Interrompuda la circulació ferroviària entre l’Hospitalet i Mont-roig per un atropellament

 Renfe gestiona un servei alternatiu per carretera per a l'R16 i els trens del corredor mediterrani


Renfe gestiona un servei alternatiu per carretera per a l’R16 i els trens del corredor mediterrani

 

La circulació ferroviària està interrompuda entre l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig per un atropellament cap a les 8.40 hores. Els viatgers del tren afectat, que havia sortit de Tortosa cap a Barcelona, seran transbordats per carretera. Renfe gestiona un servei alternatiu per carretera per garantir la mobilitat de les línies afectades, que en aquest cas són l’R16 i els trens de Llarga Distància del Corredor Mediterrani. Protecció Civil ha situat en prealerta el pla Ferrocat.
ACN

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies