Mont-roig intensifica la lluita contra la processionària i obre un canal per informar de plagues

Un operari fent tasques d'eliminació i control de la processionària. Foto: Cedida

Un operari fent tasques d’eliminació i control de la processionària. Foto: Cedida

L’empresa especialitzada contractada per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha intensificat en les darreres setmanes la lluita contra la processionària en diverses zones i carrers del municipi on s’ha detectat la presència d’aquesta plaga que enguany ha afectat amb més virulència que en d’altres ocasions pel clima favorable a la seva proliferació dels últims mesos.

En aquest sentit, aquestes setmanes s’ha actuat a l’antiga N340, a la plaça Espanya, a l’Avinguda Casalot, a l’Avinguda València, a la plaça Tarragona, al voltant de la partida planes, al carrer Pamplona, a Cala Sirenes/c. Marquès de Mont-roig, al Rustical Balneari, a la Urbanització Els Olivers, al ‘pipican’ que hi ha a la plaça de la Sardana, entre d’altres indrets on s’ha detectat la presència d’aquesta plaga.

L’Ajuntament, que fa unes setmanes va publicar i va fer difusió d’un fulletó explicant què s’havia de fer per lluitar contra la processionària, recorda que l’empresa contractada només pot actuar en zones públiques i que en les zones privades són els propietaris els que s’han de posar en contacte amb les empreses del sector per eliminar la plaga.

Nou correu electrònic per informar de plagues

D’altra banda, la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha creat un nou correu electrònic (plagues@mont-roig.com) per tal que els veïns del municipi puguin alertar als serveis tècnics municipals de qualsevol plaga que detectin, ja sigui la processionària, insectes, rosegadors o altres tipus d’animals i, d’aquesta manera, col·laborar amb la lluita contra aquestes plagues que porta a terme l’Ajuntament en els espais públics. Amb aquest nou correu es busca un mitjà molt més ràpid i eficient que permeti recolzar la lluita contra aquestes plagues que afecten alguns indrets del municipi en determinades èpoques de l’any.

L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans aquest nou correu (plagues@montroig.com) per alertar de la presència d’aquestes plagues i així es pot enviar la notificació a les empreses contractades de forma més àgil perquè actuïn amb  celeritat.

 

David Guapo, Gisela i la jornada gastronòmica, plats forts de les festes de Miami Platja

Cartell de l’espectacle de David Guapo

Miami Platja es prepara per viure la Festa Major de Sant Josep, que se celebrarà del 16 al 20 de març. Enguany el programa compta amb grans propostes, com el monòleg de l’humorista David Guapo, que arribarà la nit del divendres 17 de març amb l’espectacle #Quenonosfrunjanlafiesta; el musical Disney de la coneguda cantant i actriu Gisela, que, dissabte 18 de març a les 19 hores, portarà l’obra “Gisela i el llibre màgic”; la comèdia musical romàntica, “Lo Tuyo y lo Mío”, que tindrà lloc el diumenge 19 de març a les 22 hores, entre d’altres activitats per tots els públics.

Els actes s’iniciaran de manera oficial el divendres 17 de març a les 19 hores amb el pregó de festes, que anirà a càrrec de la veïna de Miami Platja Lourdes Pacheco.

Gisela també arriba a Miami Platja

Durant aquests dies hi haurà activitats per a tots els públics. Entre els actes que s’han programat també es destaca l’espectacle infantil de màgia “La llavor del Somriure”, que tindrà lloc dissabte 18 de març a la plaça del Centre Polivalent a les 12 hores.

Durant la tarda hi haurà una cursa BTT i a la nit, el gran ball de Festa Major amb l’orquestra Shákata. El diumenge 19 de març es duran a terme activitats adreçades als aficionats del tir al plat, de les bitlles i també una jornada gastronòmica. En aquest sentit, s’ha organitzat una festa multicultural on es podran degustar plats típics de diferents països. Aquesta jornada, que s’iniciarà a les 12 hores al poliesportiu de Miami Platja, es complementarà amb actuacions de diferents entitats i un bingo popular amb animació.

Durant les festes, els joves també podran participar en diferents activitats. Així, diumenge 19 de març a partir de les dotze de la nit hi haurà una Festa Jove al Centre Polivalent a càrrec de la coneguda discoteca mòbil Más&Más. A més, el Casal de Joves K2 acollirà durant aquests dies els tradicionals tornejos de futbolí, ping-pong i Play Station.

La comèdia musical ‘Lo tuyo y lo mío’

Les festes de Sant Josep es tancaran, dilluns 20 de març a partir de les 11 hores, amb la pintada d’un mural a la façana de l’Escola Joan Miró.

La venda de les entrades pels espectacles de David Guapo i Gisela es fa de manera anticipada a l’oficina de Festes (sala 1) del Centre Polivalent. El cost de cadascuna és de 10 euros. També es podran adquirir el mateix dia a la taquilla del poliesportiu, una hora abans, per 12 euros. Pel que fa als tiquets del musical “Lo Tuyo y lo Mío”,
també es poden comprar a l’oficina de Festes. En aquest cas, el seu preu és de 3 euros.

Concurs a les xarxes socials

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa un concurs que convida a tothom a penjar fotografies relacionades amb els actes que s’organitzen per les festes de Sant Josep de Miami Platja, amb l’etiqueta #StJosepMiamiPlatja. La millor fotografia guanyarà un sopar per a 2 persones a un restaurant del municipi.

Les xerrades “Dones (Extra) ordinàries” centren els actes del Dia Internacional de les Dones a Mont-roig

Mont-roig del Camp i Miami Platja celebren el Dia Internacional de les Dones amb un conjunt d’actes per aquest dimecres 8 de març organitzats des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i de les Dones de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

Les biblioteques municipals i la Casa de Cultura de Mont-roig del Camp acolliran les diferents propostes que s’iniciaran a partir de les 18 hores amb l’activitat “Contes infantils”. Entre les activitats programades destaquen els col·loquis “Dones (Extra) ordinàries”, en els quals sis professionals de diferents sectors del municipi oferiran la
seva visió sobre el paper de la dona en la societat actual. El programa compta amb diferents propostes per tots els públics.

En aquest sentit, a partir de les 18 hores, els més petits podran comentar la lectura “Una princesa rebel” a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig del Camp. Posteriorment, s’obrirà un debat entre els infants sobre les tasques domèstiques a la llar. L’activitat anirà a càrrec de la bibliotecària Judith Robert. Paral·lelament, a la Biblioteca de Miami Platja, la contacontes Imma Pujol portarà l’obra “Color Lila”.

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones també es farà la lectura del Manifest consensuat per la Federació de Municipis de Catalunya i  l’Associació Catalana de Municipis que, juntament amb els col·loquis “Dones (Extra) ordinàries”, seran els actes centrals de la programació.

A partir de les 18.30 hores es llegirà el Manifest a la Casa de Cultura de Mont-roig del Camp i, tot seguit, el psicòleg, Pol Vilà, i les educadores socials, Montse Colomé i Roca Bargalló oferiran una xerrada. En aquest espai, també, es podrà visitar l’exposició de quadres i puntes de coixí a càrrec de la Unió de Dones de Mont-roig del Camp.

A les 19.30 hores a la Biblioteca Joan Miró de Miami Platja es farà la lectura del Manifest i, a continuació, hi haurà el col·loqui “Dones (Extra) ordinàries”. La directora de la revista MUM’S Magazine, Laura Aresté; l’enginyera tècnica industrial, Raquel Albesa, i l’especialista en intervenció en dones, Vanesa Escudé, oferiran la seva visió
sobre el paper de les dones a l’actualitat.

Miami Platja tindrà un institut propi el pròxim curs

L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho

El departament d’Ensenyament donarà 600.000 euros per tal que Miami Platja compti amb un institut propi a partir del curs 2017-2018. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que van mantenir, aquest dijous, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, amb el director general de Centres Públics, Lluís Baulenas, i la directora de Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes.

Morancho ha explicat que la intenció del consistori és convertir el nou centre, amb un projecte i direcció pròpies, en un institut de referència per a les dues escoles de Miami Platja, l’Escola Joan Miró i l’Escola Marcel·lí Esquius. Amb tot, encara s’ha de concretar a on es traslladaran els mòduls actuals, que es troben annexos a l’Institut Joan Miró. Els diners de la Generalitat es destinaran a aquest trasllat.

D’altra banda, durant la reunió també es va tancar un acord de millora per a les instal·lacions de l’Escola Mare de Déu de la Roca, amb una inversió de 88.000 euros per part del Govern que servirà per renovar la teulada del menjador del centre educatiu. L’Ajuntament valora positivament aquesta acció i es compromet a col·laborar, “en la mesura del possible”, per tal d’arranjar els principals problemes d’aquesta escola, amb gairebé 40 anys d’història. El 2009, el consistori hi va invertir 250.000 euros.

Grau mitjà d’informàtica

Una altra de les novetats educatives a Mont-roig del Camp serà l’oferta d’un grau mitjà d’informàtica, que ve a substituir el grau superior d’animació turística, que no ha omplert les places. Segons el consistori, el principal motiu és no disposar d’un grau mitjà de les mateixes característiques que faci de pont. En un futur, es valorarà la implantació d’un grau superior d’informàtica.

Altres qüestions tractades a la reunió són la creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que, segons el govern municipal, “permetrà controla millor el cens escolar i les fugues d’alumnes a altres localitats”, i la redacció d’un projecte, elaborat conjuntament amb els pares i els centres educatius, per tal d’establir la jornada intensiva a Primària.

A la venda les entrades pel monòleg de David Guapo i el musical de Gisela a Miami Platja

Cartell promocional de l’atuació de David Guapo

Ja estan disponibles a l’oficina del Centre Polivalent de Miami Platja les entrades per gaudir del monòleg #Quenonosfrunjanlafiesta i dels dos musicals que es realitzaran per Sant Josep.

La festa major de Sant Josep de Miami Platja, que se celebrarà del 17 al 20 de març, portarà un programa replet de propostes atractives. Entre els plats forts que es presenten hi ha un monòleg de l’humorista i actor, David Guapo, un musical infantil de la coneguda cantant i actriu Gisela, la veu de Disney al país, i una comèdia musical romàntica.

Els dos primers esdeveniments tindran lloc al poliesportiu municipal de Miami Platja i el tercer, serà al Centre Polivalent.

Les entrades anticipades per gaudir d’aquests espectacles ja estan a la venda a l’oficina de Festes, situada a la sala 1, del Centre Polivalent. Els tiquets es poden comprar de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

D’una banda, el col·laborador de programes com El club de la comèdia o Tu cara me suena, David Guapo, arriba amb el seu divertit monòleg #Quenonosfrunjanlafiesta. En aquest espectacle el còmic repassa l’actualitat i els aspectes quotidians de la vida diària, traient la part més divertida.

La música, la improvisació i la participació del públic han portat l’èxit a aquest monòleg. L’esdeveniment tindrà lloc al Poliesportiu municipal de Miami Platja el divendres 17 de març a les 22 hores. El preu de les entrades anticipades és de 10 euros i de 12 euros el mateix dia en les taquilles del poliesportiu.

Gisela arriba l’endemà, el dia 18

L’endemà, 18 de març a partir de les 19 hores, serà el torn de Gisela i el llibre màgic, un musical ambientat en el món de les cançons i contes infantils. La fada Gisel haurà de superar diferents aventures per assolir els seus somnis.

Acompanyant a Gisela hi haurà altres rostres populars, com l’actriu i presentadora Elsa Anka, que farà el paper de fetillera. Les entrades anticipades tenen un preu de 10 euros i 12 euros en les taquilles del poliesportiu de Miami Platja el mateix dia.

En aquest cas, els tiquets també es poden comprar online, a través de la web www.entradas.show El diumenge 19 de març, dos artistes, entre els quals es destaca la figura de Manuel Ramos, conegut per aparèixer en musicals com Grease o La Bella i la Bèstia, protagonitzaran Lo Tuyo y lo Mío, un original musical on es tocaran 75 exitoses cançons en 75 minuts per plasmar les etapes d’una història d’amor.

Paròdia, amor i, fins i tot, odi són conceptes que es toquen profundament en aquest espectacle. Les entrades d’aquesta activitat, que es realitzarà al Centre Polivalent a les 22 hores, costen 3 euros. Com no podia ser d’altra manera, el programa d’actes de Sant Josep es complementarà amb un conjunt d’activitats per a tots els públics, des de tornejos per als més joves fins al gran ball de Festa Major.

L’Ajuntament de Mont-roig traslladarà a la Generalitat les demandes educatives del municipi

L’alcalde, Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, durant una de les reunions amb la comunitat educativa

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, es reuniran dijous vinent a Barcelona amb el director General de Centres Públics, Lluís Baulenas, a qui se li exposaran les principals preocupacions de la comunitat educativa del municipi.

Precisament, per preparar aquesta trobada sol·licitada pel propi Ajuntament, l’alcalde i el regidor d’Educació han visitat aquest dimarts tots els centres d’ensenyament del municipi per compartir amb cadascun dels equips directius les necessitats i inquietuds de la comunitat educativa. En concret van visitar l’Escola Mare de Déu de la Roca, l’Escola Joan Miró, l’Escola Marcel·lí Esquius i Institut Antoni Ballester.

Dels principals temes que s’exposaran en la trobada de la setmana vinent  es destaquen tres. D’una banda, el trasllat dels mòduls de la secció a Miami Platja de l’Institut Antoni Ballester a un indret definitiu situat al carrer de Saragossa, cantonada amb el carrer de l’Aleixar. L’objectiu és dignificar les aules, que actualment es troben en barracots, amb un institut que s’allunyi de la permanent situació de provisionalitat i que pugui donar resposta a la projecció demogràfica de Miami Platja que té gairebé 8.000 habitants censats. El cost de traslladar aquests mòduls ascendeix al voltant de 600.000 euros, quantitat que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp espera que ho assumeixi el departament d’Ensenyament de la Generalitat.

En aquesta reunió, també es traslladaran les demandes de les famílies de l’Escola Mare de Déu de la Roca, per tal de millorar les instal·lacions de l’edifici, atès que es tracta d’un equipament que compta amb gairebé 40 anys d’història i presenta algunes mancances i deficiències.

Per últim, la tercera petició que s’exposarà és la del conjunt de pares i mares dels alumnes de les escoles del municipi perquè s’estudiï la possibilitat d’introduir jornada continuada a l’Educació Primària.

La visita d’aquest dimarts, que es va iniciar als centres educatius de Miami Platja i va continuar a Mont-roig del Camp, va finalitzar al menjador de l’Escola Mare de Déu de la Roca, on l’alcalde Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, van poder dinar en companyia dels alumnes que gaudeixen d’aquest servei.

Mont-roig convoca dues sessions informatives per a empresaris sobre el foment de l’ocupació

Imatge d’arxiu del Centre Polivalent de Miami Platja, on se celebra una de les sessions.

La regidoria d’Impuls Econòmic de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp convida als empresaris del municipi a assistir a dues sessions informatives en les quals es donaran a conèixer diversos programes de foment de l’ocupació que desenvolupa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que subvencionen la contractació de personal per a les empreses amb la qual cosa es presenten nombrosos beneficis per les entitats.

Entre els continguts que es tractaran, concretament, s’explicarà el programa “30 Plus” i també el “Fem ocupació per a joves”. El primer inclou tots aquells projectes que desenvolupin actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral de persones en situació d’atur, compreses entre 30 i 45 anys, amb un nivell de formació preferentment baix. Pel que fa al segon programa, el seu principal objectiu és fomentar l’ocupació de persones joves, d’entre 18 i 29 anys que estiguin en situació d’atur i que disposin del títol d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), de Batxillerat o bé d’un cicle formatiu de grau mitjà.

Les sessions tindran lloc demà, dimarts 21 de febrer a les 20 hores al Centre Polivalent de Miami Platja, i el dijous 23 de febrer a les 20 hores a la Casa de Cultura Agustí Sardà de Mont-roig del Camp.

L’Ajuntament de Mont-roig lliura a la Fundació Josep Carreras la recaptació de la jornada solidària

L’alcalde, lliurant el xec l’entitat

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp, ha lliurat a la Fundació Josep Carreras un total de 2.859,09 euros que es van recaptar durant la jornada solidària celebrada el passat 15 de gener a favor de la donació de medul·la òssia.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha estat l’encarregat de lliurar el xec a la delegada del Banc de Sang i Teixits a Miami Platja, Glòria Vargas, en un acte al qual també hi assistit el regidor d’Esports, Ángel
Redondo.

La Jornada Solidària, que es va celebrar a la pèrgola de la platja Cristall de Miami Platja i que es va fer coincidir amb la segona edició de la cursa atlètica Crematorrons, va ser un èxit per les xifres assolides.

El fons recaptat prové d’una part de les inscripcions a les curses i també de les activitats que es van desenvolupar durant la jornada, que es va iniciar a les 9 hores i va finalitzar a les 17 hores i també les donacions dels ciutadans i empreses.

Així, un mercat d’objectes de segona mà, a càrrec de l’associació Mitjanit de Miami Platja, un conjunt d’inflables pels més petits i el servei de bar disponible per tots els assistents, van ser algunes de les accions que es van dur a terme i que han permès la recaptació de diners per la Fundació Josep Carreras.

També, cal destacar la bona acollida de la jornada per part de tots els participants i la quantitat de donacions que es van realitzar a les dues unitats mòbils del Banc de Sang i Teixits que es van desplaçar. En total, 93 persones van donar sang, 28 de les quals ho van fer per primera vegada, i 29 es van inscriure com a donants de medul·la
òssia.

L’esdeveniment va comptar amb un centenar de voluntaris que van ajudar en el muntatge i correcte funcionament de les activitats, i també amb la col·laboració de l’associació Mitjanit de Miami Platja, el grup de pallassos Pallapupes i diverses empreses del municipi i d’altres localitats de la Costa Daurada.

Mont-roig Miami Turisme promociona els seus atractius al Salon du Tourisme Mahana de Lyon

Material publicitari de la destinació de Mont-roig Miami

Mont-roig Miami Turisme promociona un any més els seus atractius turístics a França. A partir de demà i fins al diumenge 12 de febrer estarà present a la fira Salon du Tourisme Mahana de la ciutat de Lyon. Sota el paraigües de Turespaña, el municipi tindrà el seu estand al recinte firal Tony Garnier.

L’objectiu és donar a conèixer els recursos turístics i reforçar i fidelitzar el mercat francès. Una de les accions que s’han previst per convidar als assistents a visitar el municipi és l’organització de diferents sortejos. Així, podran optar a una estada d’una setmana en una caravana vintage o bé dos caps de setmana, un al càmping Els Prats i l’altre al càmping La Torre Del Sol.

El perfil dels visitants de la fira té una mitja de 57 anys, on el 100% realitza vacances, el 50% de públic inverteix entre 1.000 i 3.000 euros en les seves estades i el 35% del públic gasta més de 3.000 euros. El Salon du Tourisme Mahana està especialitzat en destins, gastronomia, allotjament, lleure, noves tecnologies, entre altres.

En l’edició del 2016 va comptar amb 309 expositors i va rebre l’assistència de més de 26.000 visitants. Aquestes dades mostren la rellevància d’aquesta fira que suposa una referència per al turista francès, un dels principals visitants al municipi.

Fins ara, Mont-roig Miami Turisme ha realitzat diverses campanyes de promoció a través de les xarxes socials. També compta amb el seu espai al del saló de turisme des d’on es poden consultar els diferents productes que s’ofereixen, com el senderisme, el cicloturisme, les activitats en família, el turisme cultural, el centre BTT i les platges.

Mor un conductor a Mont-roig en el que podria ser un suïcidi

Un home de 44 anys, que respon a les inciials de P.M.P., ha mort aquest dimarts a la tarda en un accident de trànsit que ha tingut lloc a dins del municipi de Mont-roig del Camp i que hauria estat provocat per un suïcidi, segons Diari de Tarragona. El rotatiu informa que s’hauria trobat una carta d comiat al seient del conductor.

El sinistre ha tingut lloc poc després de dos quarts de quatre a la carretera que va de la urbanització El Casalot al Club de Golf. El vehicle circulava per aquesta carretera i ha sortit de la via per acabar impactant amb un arbre. El conductor i únic ocupant ha mort.

Mont-roig estalviarà 36.000€ anuals optimitzant la potència elèctrica en 16 edificis municipals

A la imatge, el Centre Polivalent de Miami Platja, que incorpora les millores

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ajustarà la despesa elèctrica de 16 edificis municipals a través de l’optimització de les potències contractades. Amb les modificacions, l’estalvi en les factures serà d’uns 36.000 euros anuals, és a dir, 3.000 euros al mes.

La proposta s’emmarca dins d’un pla ambiciós per millorar l’eficiència energètica del municipi. Aquest pla compta amb altres accions entre les quals es troba la compra agrupada d’energia a través de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica amb destinació a les entitats locals de Catalunya.

La mesura d’optimització s’ha pres donat que s’ha detectat un excés de la potència contractada, que va suposar una despesa de 77.840 euros en factures de llum d’aquests edificis durant l’any 2015. Així, calculant un consum teòric igual al del període del 2015, es preveu que la situació sigui beneficiosa.

Per iniciar l’operació s’han seleccionat els 16 edificis municipals on el desajustament és més considerable per fer un primer estudi i aplicar els resultats. La proposta duta a terme per Endesa Energia no preveu cap inversió per part de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp pel que fa a la modificació de les instal·lacions. Així el consistori pot conservar els drets adquirits i contractats tant d’extensió com d’accés, cosa que permetria augmentar les potències dels edificis en cas de necessitat o per instal·lació de noves màquines elèctriques.

En cas que les previsions d’estalvi siguin favorables als interessos municipals, s’estudiaria realitzar noves optimitzacions en la resta d’edificis on sigui econòmicament viable. D’aquí a un any, un cop fet l’anàlisi del consum del 2017, es tornarà a valorar si es pot tornar a ajustar encara més la despesa elèctrica.

Nou enllumenat

Paral·lelament a aquestes accions, es preveu que aviat s’iniciï la renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED al terme municipal de Mont-roig del Camp, iniciant per les zones on no hi ha enllumenat o és molt deficitari. En total es renovaran més de 6.600 punts de llum amb una inversió de 3’8 milions d’euros que anirà a càrrec de l’empresa FCC que ara mateix es troba redactant el projecte per començar amb la seva execució en els propers dos mesos.

La Policia Local de Mont-roig deté un ciutadà amb quatre ordres de presó

Instal·lcions de la Policia Local. Foto: Mont-roig.cat

La patrulla de la Policia Local de Mont-roig del Camp ha detingut aquest dissabte, 4 de febrer, un ciutadà de 49 anys, veí de Sant Vicenç dels Horts. Els fets van tenir lloc a les 8 del matí quan un vehicle es va saltar un semàfor en vermell a l’Avinguda de Barcelona de Miami Platja.

En observar-lo, la patrulla, que circulava per aquella zona, va aturar el vehicle i va procedir a la identificació dels ocupants. Quan va ser el torn del detingut, M.M.M., que en aquell moment es trobava a l’interior del vehicle, els
agents, a través del sistema policial, van comprovar que tenia quatre requeriments de recerca, detenció i ingrés a presó per quatre jutjats diferents de Barcelona. Per aquest motiu, la Policia Local immediatament va detenir a l’individu i el va posar a disposició dels Mossos d’Esquadra

Miami Platja es vesteix amb grans lletres lluminoses

El cartell format per lletres lluminoses a l’entrada de Miami per l’A-7

Unes lletres d’acer de grans dimensions amb la inscripció de Miami Platja serveixen per donar la benvinguda al nucli urbà de Miami Platja a la recent renovada rotonda que uneix les avingudes Príncep d’Espanya i Doctor Gil Vernet. L’objectiu de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp és dignificar l’entrada a Miami Platja pels vehicles i visitants que hi accedeixen des de l’autovia A7, ja que ara mateix es considera la principal via d’entrada al nucli urbà.

Aquestes lletres decoratives ja funcionen des de fa uns dies i s’han convertit en una de les imatges més representatives a les xarxes socials quan es parla de Miami Platja i molts veïns les utilitzen com a il·lustració, un altre dels objectius de la millora.

Les lletres il·luminades per llums LED de baix consum canvien de colors de forma automatitzada. El pressupost de remodelació de la rotonda del Doctor Gil Vernet ascendeix a poc més de 17.000 euros i han anat a càrrec de la pròpia empresa municipal d’obres i serveis.

Les obres han consistit en l’enjardinament de la rotonda i la disposició de gabions de pedra seca que fan de base per les lletres de Miami Platja fetes en acer. Les espècies vegetals i la selecció de paviments del projecte s’han fet amb criteris de sostenibilitat i requeriran un mínim reg.

Mont-roig del Camp renovarà els seus contenidors trencats per uns altres de segona mà

Contenidors soterrats a Mont-roig del Camp. Foto: Cedida

Contenidors soterrats a Mont-roig del Camp. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp millorarà bona part dels contenidors de recollida de brossa al municipi amb la compra de noves unitats, la reparació d’una part dels que tenen desperfectes i també la substitució d’altres contenidors per uns de segona mà, però que es troben en perfecte estat. D’aquesta manera, es col·labora en la reutilització del mobiliari urbà, fet que comporta un estalvi important pel municipi.

En total es compraran o es repararan 120 contenidors, la meitat dels quals ja han estat utilitzats. Pel que fa a les altres unitats, es repararan 30 i també es compraran 30 contenidors nous grisos amb rodes. Aquests últims tenen una capacitat de 120 litres i s’ubicaran a les escoles i instituts del municipi amb el propòsit de fomentar el reciclatge. La resta, també tindrà la mateixa finalitat en esdeveniments organitzats per l’Ajuntament. Concretament, els dispositius que es repararan són 13 iglús de plàstic per promoure el reciclatge de paper, envasos o vidre, i també 17 contenidors soterrats.

L’adjudicatari pel subministrament i la reparació d’aquests elements ha estat l’empresa pública Secomsa, amb un pressupost de 16.099,05 euros (IVA inclòs). La majoria dels contenidors que es tractaran són de superfície. Aquests reemplaçaran les unitats que durant el darrer any s’han cremat i deteriorat en diferents punts del municipi. En aquest sentit, la mesura, amb la qual es renovaran i adequaran aquests dispositius, servirà per millorar el servei de recollida de residus municipal. D’aquesta manera, la reparació d’aquests elements també contribuirà a la millora estètica dels punts on estiguin situats.

Premiat el treball de Mossos i policies locals de Vandellòs, Mont-roig i Cambrils contra el top manta

Imatge dels guardonats

El jurat dels “IV Galardones PROMUSICAE-AGEDI a las Policías Locales por la Protección de los Derechos de Propiedad intelectual” ha concedit un premi al caporal de la Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Sergi Navarro; al sergent cap de la Policia Local de Mont-roig del Camp, Antonio Pacheco; al sergent de la Policia Local de Cambrils, Carles Besora i al sergent dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Cambrils, Josep Manel Balanya.

El jurat ha destacat la creació d’un grup permanent de treball conjunt, integrat per Mossos d’Esquadra i comandaments de les Policies Locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp i Cambrils, en el qual s’han valorat “estratègies de caràcter preventiu, dissuasiu i operatiu, destinades a mitigar el fenomen del top manta en una comarca de la província de Tarragona, el Baix Camp, on aquesta activitat delictiva té una especial incidència”.

“Les reunions mantingudes durant més d’un any per aquest grup –no només de caràcter policial, sinó també tractant aspectes col·laterals tan significatius com el fenomen de la immigració il·legal, la conscienciació del consumidor, la difusió de publicitat alertant de les conseqüències negatives i sancionadores de la compra de productes falsificats, així com l’intercanvi i recerca de sinèrgies amb els titulars de drets i marques- han estat recollides en un ampli, significatiu i magníficament documentat informe en què es detallen els aspectes més sensibles del fenomen del top manta, els seus efectes socials i econòmics, així com la visió policial del problema, oferint vies i estratègies molt positives per acotar i reduir aquest greu problema”, ha argumentat el jurat.

El jurat considera que aquesta iniciativa conjunta, “única en el seu gènere a nivell nacional”, ha significat un “valuós instrument d’experiència compartida per a intentar aturar el problema de la venda il·legal de productes pirates en la via pública” i que la seva posada en pràctica, durant el període estival en les zones d’influència dels tres municipis, ha comportat “una sensible reducció del nombre de venedors il·legals als carrers i zones d’oci, amb el consegüent benefici per al comerç legal i per a la imatge dels municipis afectats”.

Els premis es van lliurar a V Encuentro Nacional de Responsables de Seguridad Local, celebrat els dies 26 i 27 de gener a Alcalá de Henares. En representació de la Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, hi va assistir el sotsinspector cap, Jordi Jiménez, qui va acompanyar al caporal guardonat, Sergi Navarro.

Mont-roig demana a la Generalitat que traslladi els barracots de l’Institut Antoni Ballester

Els barracots de l’institut de Miami Platja

El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres, ha aprovat per unanimitat demanar al departament d’Ensenyament de la Generalitat el trasllat dels mòduls de l’Institut Antoni de Ballester, secció Miami, a un nou indret definitiu, al carrer Saragossa cantonada carrer Aleixar, per tal de dignificar les aules ja que ara
mateix es troben en barracots al costat del col·legi Joan Miró.

El cost de traslladar aquests barracots ascendeix al voltant de 600.000 euros, quantitat que el consistori
de Mont-roig del Camp espera que pugui assumir el departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Fins al curs escolar 2009/2010, el municipi de Mont-roig del Camp va comptar amb un Institut d’Educació Secundària, l’Antoni Ballester de Mont-roig del Camp, a on es desplaçaven tots els alumnes que finalitzaven l’educació Primària, tant de l’Escola Joan Miró del nucli de Miami Platja, com de l’Escola Mare de Déu de la Roca de
Mont-roig del Camp, per cursar els estudis d’ESO i Batxillerat.

A partir del 2009/2010, l’escola Joan Miró de Miami Platja va començar a funcionar com Institut Escola, gràcies a uns mòduls provisionals annexats a la mateixa escola. Amb aquesta ampliació s’aconseguia que els alumnes que estudiaven a Miami Platja no haguessin de desplaçar-se fins a Mont-roig del Camp per cursar els estudis d’ESO. Per a l’altra escola de Miami Platja, l’escola Marcel·lí Esquius, també es projectava el model d’institut escola, cobrint així l’oferta d’ensenyament secundari per a tota la poblacióescolar d’aquest nucli.

En els darrers anys, el Departament ha optat per no mantenir el model dels instituts escoles, eliminant el projecte de l’Escola Marcel·lí Esquius, i fent que els mòduls annexos a l’escola Joan Miró, es destinessin a ser una secció de
l’Institut Antoni Ballester, de Mont-roig del Camp.

El nucli de Miami Platja, donada la seva projecció demogràfica, amb gairebé 8.000 habitants censats i doblant la població del nucli de Mont-roig del Camp, requereix un institut que s’allunyi de la permanent situació de provisionalitat, i que pugui donar resposta i es converteixi en referent tant per a l’Escola Joan Miró com per l’escola
Marcel·lí Esquius.

La ubicació que proposa l’Ajuntament, al c/ Saragossa, cantonada c/ Aleixar, es troba centrada en el nucli de Miami Platja, i suposa un punt adequat per a que l’institut esdevingui de referència per a les dues escoles del nucli de
població.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp considera que “l’emplaçament de l’extensió l’Institut Antoni Ballester a Miami Platja, annex a l’escola Joan Miró, es troba en precari, en situació de provisionalitat, i en uns terrenys que no són de titularitat municipal. Aquesta situació dificulta l’ampliació i/o instal·lació de nous mòduls i la futura construcció definitiva de l’edifici, i s’ha de cercar una solució per no perllongar aquesta problemàtica”.

Desestimació de les al·legacions

D’altra banda, els vots de l’equip de Govern ha desestimat les al·legacions presentades als pressupostos municipals pel 2017 per part del grup municipal de Convergència i Unió, tot i que l’alcalde va reconèixer l’esforç que aquest grup municipal va realitzar treballant algunes propostes alternatives. Amb aquesta votació, els pressupostos pel 2017 queden aprovats definitivament.

Mocions aprovades

El ple també va aprovar per unanimitat dues mocions presentades pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-AM presentades per la seva portaveu Irene Aragonès. La primera reclama el restabliment d’un servei d’atenció al ciutadà per la policia local a les oficines de la Casa de la Vila de Mont-roig del Camp. El regidor responsable de la Policia Local, Juan Gallardo, va assegurar que amb els comandaments de la Policia Local es buscarà una solució per garantir la presència de la Policia Local per tal que els ciutadans puguin tramitar denúncies o queixes.

La segona moció aprovada fa referència al patrimoni local. En concret es va aprovar una moció de suport per guardar i promocionar la tècnica de la pedra seca i que sigui inscrita el 2018 a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la UNESCO.

Un moment de l’homenatge a Dolors Tuset

L’Ajuntament va tancar la sessió plenària amb un reconeixement a Dolors Tuset, que després de 45 anys treballant a diversos departaments de l’Ajuntament s’ha jubilat. L’alcalde de la població, Fran Morancho, en nom de tot el consistori li va agrair l’esforç dedicat al seu poble durant tota la vida i li va lliurar un petit record i un exemplar original de La Vanguardia del dia que va néixer.

El Torreó de Miami Platja s’incorpora a la Ruta dels Miradors per les carreteres del Baix Camp

El Torreó de Miami Platja

El Torreó de Miami Platja, situat al Passeig Marítim entre la Cala de les Sirenes i la Cala del Solitari, s’ha incorporat a la recentment creada Ruta dels Miradors per les carreteres del Baix Camp.

Es tracta d’un projecte de senyalització i identificació de diversos atractius del territori que ha impulsat el patronat de turisme del Consell Comarcal del Baix Camp, Muntanyes de la Costa Daurada, per tal de promocionar alguns indrets destacats d’una dotzena de municipis de la comarca, amb el suport dels municipis implicats, entre ells l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, la Diputació de Tarragona i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Al Torreó de Miami Platja s’hi ha instal·lat un taula informativa i un tòtem que permet identificar aquesta construcció. Des de Mont-roig Miami Turisme es va proposar aquesta construcció perquè es considera una de les millors visites de la zona.

Des de l’esquerra del Torreó s’observa el pulmó verd de la Costa Daurada, on es troben els càmpings del municipi. A la dreta, les petites cales serpentejants porten cap a la reconeguda platja Cristall i el golf de Sant Jordi. Properament, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp procedirà a millorar-ne la senyalització i també la instal·lació de nous vinils i banderes per fer-lo encara més atractiu.

L’edifici en qüestió és una torre circular de nova planta amb merlets i obertures que domina les cales dels Penyals. Situada al Passeig Marítim, és un dels elements icònics de Miami Platja, ja que va ser construïda als inicis de la urbanització de la zona.

El seu valor és eminentment paisatgístic i esdevé un lloc ideal per fer una pausa en qualsevol passejada. El Torreó evoca l’antiga torre dels Penyals, que va ser  construïda el 1574 i volada a canonades per l’armada anglesa el 17 de juny de 1813.

Més referències locals

Paral·lelament, el material que s’ha redactat per promocionar la ruta amb cotxe pels miradors del Baix Camp identifica altres espais del municipi com són els diversos búnquers situats al litoral de Mont-roig del Camp, en concret a la platja de la Pixerota i a la Casa dels Lladres. Es tracta de restes d’antigues fortificacions
encarregades pel govern de la Segona República per fer font a possibles atacats per mar de l’exèrcit franquista.

Per últim, la ruta assenyala alguns caminis històrics i singulars al seu pas pel municipi. En concret es refereix a algunes traces que queden de l’antiga Via Augusta prop de l’Estany Gelat i Miramar, tot i que la major part s’ha perdut i ha estat substituïda per altres vies de comunicació.

Per Miami Platja també hi passa la carrerada reial o via pecuària que uneix Barcelona amb València i que antigament feia funcions de camí de transhumància. Tot i que avui en dia ja no s’hi traslladen ramats, amb la llei a la
mà encara tindríem preferència sobre els cotxes.

VIDEO | Deu detinguts a Tarragona, la Selva i Mont-roig, membres d’una xarxa de tràfic de drogues

 


Deu membres d’una organització criminal dedicada al tràfic internacional de drogues que operava a Tarragona, la Selva del Camp i Mont-roig del Camp, han estat detinguts en aquests municipis en una operació dels Mossos d’Esquadra que va començar el passat 11 de gener. Es tracta de vuit homes d’entre 25 i 43 anys, una dona de 37 anys i una altra de 33, a qui s’imputen els delictes contra la salut pública i per pertinença a organització criminal.

Distribuïen arihuana, cocaïna i haixix en furgonetes de correu, principalment a França

La investigació es va iniciar el maig de l’any passat quan els agents de la Unitat Territorial d’Investigació de Tarragona van ser coneixedors de l’activitat d’una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana. Operaven des de Catalunya i distribuïen la droga a  diversos països europeus, principalment a França.

Una altra de les seves activitats delictives era el tràfic de cocaïna i haixix a diverses localitats de l’Estat espanyol. En el decurs de la investigació els agents van acreditar que el grup duia a terme la seva activitat des de Tarragona,  la Selva del Camp i Mont-roig del Camp. El seu modus operandi consistia en utilitzar furgonetes-correu per traslladar la droga fins al punt des d’on s’havia de fer la distribució al consumidor final.

En el marc de la investigació que realitzaven el dia 11 de gener els policies van aturar un turisme que havia fet un moviment sospitós a Tarragona. Durant l’escorcoll els agents hi van localitzar dues bosses de plàstic als peus d’un dels seients que contenien prop de dos quilograms d’haixix i van detenir els seus dos ocupants, el principal investigat i líder del grup criminal i una altra integrant de l’organització.

A conseqüència d’aquestes detencions els policies van prioritzar la vigilància dels domicilis d’altres membres del grup als municipis de Mont-roig del Camp i la Selva del Camp. El mateix dia a la tarda van poder detenir tres integrants més de la banda quan sortien d’una finca de Mont-roig del Camp amb una furgoneta que transportava contenidors de plàstic a l’interior dels quals hi havia cabdells de marihuana ja assecats i preparats per a la seva distribució i consum, amb un pes de 16 quilograms.

L’operatiu va continuar el dia 12 de gener amb dues entrades i escorcolls, una al migdia a la Selva del Camp amb participació d’efectius d’ordre públic i, l’altra, a la finca de Mont-roig del Camp on el dia anterior s’havien realitzat les tres detencions.

Intervingudes dues pistoles i munició

A la primera entrada s’hi van intervenir 700 euros en efectiu, una pistola de tir olímpic del calibre 22, 50 bossetes de marihuana d’entre 5 i 10 grams de marihuana ja assecada a més d’estris i objectes que s’utilitzen habitualment per a cultiusindoor com fertilitzants, calefactors i extractors d’aparells d’aire condicionat.  Durant l’entrada es van detenir dos integrants de l’organització i un tercer va ser arrestat al carrer en una zona propera al domicili.

En el segon escorcoll domiciliari s’hi va intervenir mig quilogram de cocaïna, 900 grams d’haixix, 6.000 euros en efectiu, cabdells amb un pes aproximat de 15 quilograms, diversa documentació, dispositius de telefonia, dues premses hidràuliques i instrumental electrònic per a plantacions de marihuana amb temporitzadors. Encara hi va haver una darrera detenció d’una dona a La Pobla de Mafumet també relacionada amb la banda.

El dia 14 de gener els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar presó per a quatre dels integrants i llibertat amb càrrec pels altres sis.

El dia 17 de gener els investigadors van fer un escorcoll encara més exhaustiu de la furgoneta que havien aturat el dia 11 quan sortia de la finca de Mont-roig del Camp ja que havien sabut que disposava d’un doble fons perfectament camuflat. Els policies hi van localitzar 31 quilograms d’haixix, 26.400 euros en metàl·lic, una arma del calibre 38 a més de diversa munició.

Mont-roig del Camp comença l’avaluació i la neteja dels danys del temporal

 

Tècnics i operaris de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i de l’empresa municipal d’obres i

Els operaris, treballant a la platja

serveis (Nostreserveis) han començat aquest matí els treballs de neteja dels danys i desperfectes ocasionats pel temporal de mar dels últims dies a tot el litoral català i que també ha afectat la major part dels municipis de la Costa Daurada.

A Mont-roig i Miami, les principals afectacions han tingut lloc al Passeig Marítim, on la força de les onades ha provocat l’entrada de gran quantitat d’aigua i arena i desperfectes al mobiliari urbà com són les dutxes, bancs, als parcs infantils i també algunes voreres o baixants a les cales.

Sortosament no s’han hagut de lamentar danys personals ni tampoc han estat afectats de forma greu els habitatges situats a primera línia de mar, excepte un edifici que ha vist com l’aigua i la sorra han entrat a la planta baixa provocant diversos desperfectes.

Reunió de coordinació municipal contra els efectes del temporal

Precisament per avaluar els danys al municipi, aquest matí hi ha hagut una reunió urgent de coordinació encapçalada per l’alcalde de Mont-roig del Camp Fran Morancho amb la presència dels regidors del Govern i també tècnics del departament de brigades, platges i neteja viària. A la trobada s’ha decidit fer un informe exhaustiu que avaluï tots els danys i desperfectes.

Al mateix temps aquest matí ja ha començat la neteja de la zona afectada (troncs, pedres, sorra, mobiliari urbà trencat), la senyalització dels desperfectes i el tall de la circulació als vehicles per preservar la seguretat dels ciutadans en algunes zones de la part de Ponent del municipi fins a la zona de l’Estany Gelat.

En els propers dies es procedirà a la substitució de tot el mobiliari urbà afectat i es continuarà amb la neteja de la zona afectada.

Informe a Costes

L’informe elaborat pels tècnics de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp que s’enviarà a la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient demanarà l’arranjament dels danys ocasionats a les cales ja que és el Govern Central qui té les competències en aquesta matèria.

Rescats, evacuacions, inundacions i destrosses: balanç del temporal de mar a la Costa Daurada

 

 

GALERIA D’IMATGES AL FINAL DE LA NOTÍCIA

Els quatre ocupants d’un cotxe que havia quedat varat a l’avinguda Diputació a l’alçada de Vilafortuny (Cambrils) van haver de ser rescatats la passada matinada pels Bombers. La via havia quedat anegada d’aigua degut a les onades de més de tres metres que han colpit el litoral de la Costa Daurada en un temporal de mar que també ha provocat estralls en els passejos marítims, en especial el de la Pineda (Salou).

Desallotjats veïns del carrer Falconera de Salou

A banda del rescat del cotxe, des del dissabte i fins les 11 del matí d’avui els Bombers han rebut 6 avisos més relacionats amb la llevantada. En una d’aquestes sortides han hagut de desallotjar preventivament alguns veïns del carrer Falconera de Salou fins que acabés el temporal, perquè les ones havien causat desperfectes en els tancaments exteriors dels seus habitatges.

Alguns carrers propers al litoral es van inundar completament, i a última hora de la tarda d’avui encara hi ha zones empantanegades, com ara la majoria de vies perpendiculars a la costa al barri de la Salut de Salou i a Vilafortuny. A hores d’ara alguns trams dels carrers paral·lels al mar, com ara l’avinguda Diputació, estan plens de fang i de restes vegetals.

El passeig de la platja de la Pineda, destrossat

Les onades han provocat molts estralls al passeig de la platja de la Pineda, on es podien veure cables aixecats, canonades destrossades, rajoles arrancades i trossos de formigó mossegats. A banda de les destrosses, la major part del seu recorregut està colgat per fang, pedres i restes vegetals arrossegades pel temporal d’ahir. Els passejants que s’han acostat aquesta tarda a la zona observaven amb sorpresa els efectes de la mala mar.

Desperfectes i acumulació de fang a Torredembarra i Altafulla

Els ajuntaments de Torredembarra i d’Altafulla han publicat imatges de l’acumulació de fang a les façanes marítimes dels municipis. En les fotos es poden veure els efectes de les onades en alguns establiments i equipaments d’aquestes localitats, com ara terrasses inundades i porteries de futbol platja desencaixades.

El passeig marítim de Miami Platja, inundat

En una imatge penjada a Twitter per l’usuari @EstadoCharnego que s’adjunta a sota d’aquesta notícia es pot veure el passeig marítim de Miami Platja completament inundat. L’aigua cobreix la part de baix del vaixell de fusta d’un parc infantil, cosa que provoca l’efecte visual que el vaixell està surant a sobre del mar.