TARRAGONA 21

La Pista d’Estiu de Miami Platja es convertirà en un equipament esportiu a l’aire lliure

 

Detall del plànol de la pista d’estiu. Foto: Ajuntament

Els treballs, que s’han adjudicat a l’empresa Edifisa Enter SA, han començat aquest desembre i tenen un termini d’execució de 3 mesos. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través del Pla de Barris de La Florida ha impulsat la conversió de la Pista d’Estiu de Miami Platja en una zona esportiva a l’aire lliure. Les obres tenen un cost de 382.000 euros, el 50% de les quals estan finançades a través d’una subvenció de la Generalitat i l’altra meitat per l’ajuntament. Els treballs, que s’han adjudicat a l’empresa Edifisa Enter SA, han començat aquest desembre i tenen un termini d’execució de 3 mesos.

L’objectiu és dotar el barri d’un equipament on poder gaudir de diversos esports a l’aire lliure. És per  això que es construiran diverses zones tenint en compte les aficions i tendències del moment, així com que totes les edats puguin trobar el seu espai. En concret, s’ha detectat en els darrers anys l’interès creixent i generalitzat de la gent jove per la pràctica d’esports com el monopatí i/o “scooter”, així com també dels streets workout o calistènia. Per aquest motiu i després de reunions amb els joves s’ha projectat la construcció d’un skatepark, un dels elements més demanats i que dóna resposta a les peticions d’aquest grup de població.

Equipaments

El skatepark serà un dels atractius d’aquest nou espai que comptarà amb altres equipaments. Un d’ells serà una pista multiesportiva que permetrà practicar futbol, bàsquet, handbol i voleibol, entre d’altres. A més s’instal·larà una tirolina i àrees destinades a l’esport i el lleure infantil. També es crearan zones de pic-nic, es col·locarà nou mobiliari urbà i es crearan zones enjardinades. Finalment es modificarà i reforçarà la instal·lació de l’enllumenat públic existent.

 

Mont-roig i Miami Platja lluiran el Nadal a partir d’aquest dissabte

El Nadal tornarà a lluir a Mont-roig i a Miami Platja a partir d’aquest cap de setmana amb la posada en marxa de la il·luminació nadalenca. La programació d’actes s’iniciarà dissabte 1 de desembre, a les 19 h a la plaça de Tarragona, amb l’encesa de l’arbre en una proposta que comptarà amb la participació del Coro Rociero Arena del Camino, el Club de Rítmica de Miami Platja i xocolata desfeta. L’acte d’inauguració del Nadal es repetirà diumenge, a les 19 h a la plaça de Joan Miró que estarà preparada per engegar una il·luminació ben especial. L’acte comptarà amb la participació de l’Aula de música Baptista Nogués i la Coral Sant Miquel de Montroig, a més de xocolata desfeta per a tothom.

Una programació en què destaca la cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, que enguany arribaran amb algunes novetats. Una d’elles són els caramels, que seran tous. A més, les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar de Miami Platja estaran renovades, després que l’any passat es renovessin també les de Mont-roig. En aquest cas el seguici reial comptarà amb l’acompanyament de personatges de fantasia. Tot plegat per donar la benvinguda als tres reis i als patges reials en una de les nits més màgiques de l’any.

També és novetat que la tarda del 24 de desembre el Pare Noel passarà per Miami Platja i que el 26 de desembre es programa cinema infantil al Centre Polivalent. Dos dies en què s’amplia la programació d’aquest nucli aconseguint que gairebé cada dia hi hagi alguna proposta, especialment pels més petits de casa. En aquest sentit, algunes de les activitats pensades principalment per ells són els parcs infantils, els tallers de cuina per a petits xefs, espectacles infantils i musicals, titelles, així com les recollides de cartes, el tió popular o l’a arribada de l’home dels nassos.

Pel que fa als joves també tenen un seguit d’actes per divertir-se aquestes festes com un taller de rebosteria nadalenca, un altre de decoració nadalenca amb productes reciclats i tornejos de ping-pong i futbolí. A més, les biblioteques municipals engeguen un seguit de sessions de contes de Nadal, recitals de poemes i tallers ambientats amb aquestes dates. Tampoc hi faltaran els mercats de Nadal i les iniciatives comercials com La ruta del Caganer de Mont-roig o el sorteig de 1.000 euros que faran els comerços de Miami Platja. Una programació que inclou també les revetlles de Cap d’Any i de Pre-Cap d’Any per donar la benvinguda al 2019, el primer bany de l’any o la ja esperada cursa Crema Torrons que servirà per cloure més d’una setantena d’activitats.

La participació de les entitats

Un any més, les entitats i associacions del municipi s’han tornat a implicar en l’organització de nombroses activitats que es presenten aquest Nadal. Fruit d’aquest esforç sorgeixen diferents actes, com els festivals de Nadal, la cursa Gall Dindi, la cursa dels Nassos, els pessebres vivents, així com activitats per recaptar fons per a la Marató de TV3, entre d’altres.

Concurs de Pessebres

I com ja és tradicional des de l’Ajuntament es convida a tothom a participar en el Concurs de Pessebres. Una iniciativa que premia els pessebres familiars més originals, artístics i elaborats, així com els pessebres juvenils i infantils. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins al 12 de desembre. L’entrega de premis serà el 3 de gener.

Mont-roig del Camp licita la venda de solars municipals per import de 3,5 milions d’euros

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha decidit impulsar un concurs públic amb l’objectiu de vendre 17 solars de la seva propietat repartits per tot el terme municipal i que tenen usos residencials, industrials i rústics. En total, els 17 solars tenen una superfície de 33.147 metres quadrats i un preu de sortida en el seu conjunt de 3,48 milions d’euros, iva inclòs.

La licitació s’ha publicat oficialment aquest dilluns i avui dimarts 27 de novembre s’ha obert el termini per presentar ofertes, que han de ser obligatòriament per cada solar de forma individual. Les ofertes, que es poden presentar fins al 17 de desembre, han de ser sempre a l’alça i per aquest motiu no s’admetrà una  oferta per un import menor de la valoració de cada parcel·la, tal com indica el procediment legalment establert d’alineació de finques del patrimoni municipal, que està regulat per la normativa patrimonial de les administracions locals catalanes.

El consistori té previst realitzar en els pròxims mesos diverses inversions que estan supeditades a la recaptació que pugui fer amb la venda dels solars en el concurs públic que es posa en marxa. En aquest sentit, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha explicat que “no és el moment, ara com ara, perquè l’Ajuntament faci de promotor immobiliari construint habitatges en aquests solars. El que toca és afrontar inversions bàsiques pendents al municipi, com enllestir la xarxa de clavegueram, la urbanització de carrers o nous equipaments. Amb la venda d’aquestes parcel·les pretenem donar impuls justament a aquestes inversions imprescindibles”.

A la zona del club de golf Bonmont hi ha 13 solars urbanitzables a la venda. Foto: Ajuntament de Mont-roig del Camp

Les parcel·les

Els solars que es posen a la venda procedeixen del patrimoni municipal que s’ha anat ampliant els darrers anys a partir de cessions en el desenvolupament urbanístic de diverses zones del municipi. De les 17 parcel·les que es posen a la venda, la major part d’aquests són d’ús residencial. Es tracta de 13 solars urbanitzables a la zona del club de golf Bonmont, 1 parcel·la urbanitzable a Costa Zèfir i una altra a Les Pobles. També hi ha una parcel·la industrial al Polígon Industrial Les Sorts de Mont-roig de 3.773 metres quadrats amb un preu de sortida de 328.689 euros, més iva. Per últim, també es posa a la venda una parcel·la rústica de 12.000 metres quadrats a Les Pobles amb un preu de sortida de 377.703 euros, més iva. Els preus de sortida de tots aquests terrenys els han posat els tècnics municipals que han fet una valoració a la baixa dels preus de mercat per tal de donar una sortida a totes les parcel·les.

Al concurs s’hi pot presentar qualsevol persona, sigui natural o jurídica. Els criteris que es faran servir per valorar les ofertes presentades serà la millor oferta econòmica que comptabilitzarà el 90% com a màxim. El 10% restant sortirà del compromís d’incloure al futur projecte constructiu, sistemes de cases intel·ligents i ecològics, amb un màxim de 5 punts; i pel compromís d’executar les obres amb una constructora amb algun treballador amb un percentatge de discapacitat superior al 33%.

La informació completa dels solars, els seus usos i el preu de sortida es troba recollida a l’apartat web www.mont-roig.com/venda-solars que s’ha creat específicament al portal municipal.

Mont-roig licita la venda de solars municipals per import de 3,5 milions d’euros

Parcel·les al Club de Golf Bonmont

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha decidit impulsar un concurs públic amb l’objectiu de vendre 17 solars de la seva propietat repartits per tot el terme municipal i que tenen usos residencials, industrials i rústics.

En total, els 17 solars tenen una superfície de 33.147 metres quadrats i un preu de sortida en el seu conjunt de 3,48 milions d’euros, iva inclòs.
La licitació es publicarà oficialment el pròxim dilluns. El termini per presentar les ofertes, que han de ser obligatòriament per cada solar de forma individual, s’obre l’endemà a la publicació, és a dir, el dimarts 27 de novembre i finalitzarà el 17 de desembre de 2018.

Les ofertes s’han de presentar sempre a l’alça i per aquest motiu no s’admetrà una oferta per un import menor de la valoració de cada parcel·la, tal
com indica el procediment legalment establert d’alineació de finques del patrimoni municipal, que està regulat per la normativa patrimonial de les administracions locals catalanes.

El consistori de Mont-roig del Camp té previst realitzar en els pròxims mesos diverses inversions que estan supeditades a la recaptació que pugui fer amb la venda dels solars en el concurs públic que es posa en marxa.

En aquest sentit, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha explicat que “no és el moment, ara com ara, perquè l’Ajuntament faci de promotor immobiliari construint habitatges en aquests solars. El que toca és afrontar inversions bàsiques pendents al municipi, com enllestir la xarxa de clavegueram, la urbanització de carrers o nous equipaments. Amb la venda d’aquestes parcel·les pretenem donar impuls justament a aquestes inversions imprescindibles”.

Les parcel·les

Els solars que es posen a la venda procedeixen del patrimoni municipal que s’ha anat ampliant els darrers anys a partir de cessions en el desenvolupament urbanístic de diverses zones del municipi.

De les 17 parcel·les que es posen a la venda, la major part d’aquests són d’ús residencial. Es tracta de 13 solars urbanitzables a la zona del Club de golf Bonmont, 1 parcel·la urbanitzable a Costa Zèfir i una altra a Les Pobles. També hi ha una parcel·la industrial al Polígon Industrial Les Sorts de Mont-roig de 3.773 metres quadrats amb un preu de sortida de 328.689 euros, més iva.

Per últim, també es posa a la venda una parcel·la rústica de 12.000 metres quadrats a Les Pobles amb un preu de sortida de 377.703 euros, més IVA. Els preus de sortida de tots aquests terrenys els han posat els tècnics municipals que han fet una valoració a la baixa dels preus de mercat per tal de donar una sortida a totes les parcel·les.

Al concurs s’hi pot presentar qualsevol persona, sigui natural o jurídica. Els criteris que es faran servir per valorar les ofertes presentades serà la millor oferta econòmica que comptabilitzarà el 90% com a màxim. El 10% restant sortirà del compromís d’incloure al futur projecte constructiu, sistemes de cases intel·ligents i ecològics, amb un màxim de 5 punts; i pel compromís d’executar les obres amb una constructora amb algun treballador amb un percentatge de discapacitat superior al 33%.

La informació completa dels solars, els seus usos i el preu de sortida es troba recollida a l’apartat web www.mont-roig.com/venda-solars que s’ha creat específicament al portal municipal.

Els tres veïns de Mont-roig investigats per atemptat a guàrdies civils es neguen a declarar

Els tres veïns de Mont-roig, acompanyats per lletrats del col·lectiu d’advocats voluntaris 1 d’octubre, arribant als jutjats de Reus. Foto: Núria Torres

Els tres veïns de Mont-roig del Camp investigats per atemptat i lesions a guàrdies civils durant la jornada de l’1-O s’han negat a declarar aquest divendres davant la jutgessa que porta el cas i només han respost a les preguntes dels seus advocats.

La declaració, inicialment fixada al setembre, es va haver de posposar per un vídeo, facilitat per la Guàrdia Civil, que els podia incriminar. El col·lectiu d’Advocats Voluntaris de l’1-O, però, assegura que no s’hi veu cap acció violenta i que són imatges d’una multitud alçant les mans i cridant “som gent de pau”, per la qual cosa aquesta prova que pretenia inculpar els tres veïns pot acabar jugant a favor de la defensa. Per tot plegat, els advocats demanaran que s’arxivi la causa. Una vuitantena de persones s’han congregat als jutjats. En sortir, els tres veïns han agraït tot el suport rebut.

(Seguirà ampliació)

Núria Torres – ACN

Els poliesportius es convertiran aquest diumenge en un plató de cinema durant la III Festa de la Infància

El cartell d’aquest 2018 és de la Dàlia Kernane, de 8 anys.

Diverses activitats pròpies d’un plató de cinema protagonitzaran la tercera edició de la Festa de la Infància, que tindrà lloc el pròxim diumenge 18 de novembre, de les 11 del matí a les dues del migdia als poliesportius municipals de Mont-roig i Miami Platja. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja ho té tot a punt per celebrar la tercera edició d’un esdeveniment lúdic i participatiu pensat per homenatjar a tots els infants del municipi i en especial als nounats. Per aquest motiu, del programa d’actes destaca l’acte de benvinguda als nadons que han nascut entre l’1 de novembre del 2017 i el 31 d’octubre d’aquest 2018.

L’alcalde Fran Morancho donarà personalment la benvinguda a tots els nadons que hagin nascut el  darrer any, que són prop d’un centenar, en un acte programat a les 11 del matí a Mont-roig i a les 12.30 h a Miami Platja.

Durant tot el matí hi haurà, a més, diverses activitats relacionades amb el món del cinema, per tal que les famílies s’ho passin bé jugant amb els seus fills i filles. Els nens i nenes es podran convertir en veritables estrelles i participar en el photocall exclusiu de la festa, al taller de maquillatge creatiu amb purpurina, fluor i textures i utilitzar miralls i butaques com els artistes, disfressar-se de diversos personatges amb roba i complements, així com deixar la seva empremta per la posteritat a la catifa que simularà l’avinguda de les estrelles de Hollywood.

A més també hi haurà una zona amb jocs gegants i participatius així com el taller de pintura lliure. Entre els dibuixos dels nens i nenes que hi participin, s’escollirà el cartell de la festa de l’any vinent. En aquest  sentit el cartell d’aquest 2018 és de la Dàlia Kernane, de 8 anys.

El renovat Centre Cultural Església Vella de Mont-roig incorpora una programació estable de petit format

Cartell anunciador de la programació

El divendres 16 de novembre a les vuit del vespre tindrà lloc la presentació oficial del renovat Centre Cultural Església Vella de Mont-roig, que oferirà a partir d’ara una programació cultural de petit format totalment renovada i amb la voluntat d’esdevenir un punt de referència a la població. L’acte servirà també per presentar el nou logotip i la imatge gràfica que a partir d’ara acompanyarà aquest espai, que posa en relleu la façana de l’Església Vella.

El Centre Cultural Església Vella, que ha estat millorat amb un nou escenari, 100 cadires i un equip de so permanent, oferirà una programació regular que combinarà la música, el teatre, les xerrades o conferències, exposicions i actes culturals diversos en els quals hi participaran directament o com a col·laboradores les entitats culturals i festives del municipi.

El programa d’actes pels propers mesos s’iniciarà el divendres a les 20h amb un acte de benvinguda a càrrec del Grup de Teatre Els Xuts. Després dels parlaments institucionals hi haurà un concert de la cantant i violinista Laia Masdeu, acompanyada del pianista Jorge Varela. La programació continuarà el diumenge 18 de novembre amb la inauguració a les 18.00h de l’exposició ‘Mont-roig inèdit’, amb fotografies de diferents autors del municipi que ha organitzat el Centre d’Estudis Mont-rogencs. A partir de les 19.00h i amb entrada gratuïta arriba un nou concert del Festival Accents
amb la presència de la cantautora tortosina Montse Castellà, que presentarà el seu disc ‘Punts de llibre’.

El dia 24 de novembre hi haurà l’espectacle musical i còmic a ritme de swing a càrrec de Maria Bravo titulat ‘Seven Swing Cabaret’, una proposta irreverent sobre els set pecats capitals no apta per menors de 12 anys. A l’endemà i coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones es farà una lectura  del manifest, poemes i narracions amb l’actuació de Karme González i Carles Sabaté, amb la col·laboració dels Amics de la Poesia i joves del municipi.

El 27 de novembre i dins el programa Dones i Salut, tindrà lloc la xerrada Com enfocar la vida a partir dels 50, en un acte que compta amb la col·laboració de la Unió de Dones de Mont-roig.

Per les festes de Nadal s’ha dissenyat una programació especial que s’iniciarà el dia 20 de desembre a les 19.00h amb un concert a càrrec de l’Aula de Música Baptista Nogués, un altre concert de Nadal amb la Coral Sant Miquel; l’arribada de L’Home dels Nassos el dia 31 de desembre a les 18.00h amb un espectacle a càrrec de la companyia L’Invisible Titelles i també un espectacle de titelles el dia 4 de gener amb la companyia Pantomima i l’obra ‘M’he portat bé’, tot just abans de l’arribada dels Reis Mags.

Atraquen una oficina bancària de Mont-roig del Camp

Els mossos busquen els autors del robatori, que han fugit amb un botí. Imatge d’arxiu dels Mossos.

Diversos individus han entrat a robar aquest divendres en una oficina bancària de Mont-roig del Camp (Baix Camp) i se n’han endut una quantitat de diners que no ha transcendit. Els fets han passat poc abans de tres quarts de dues de la tarda en una sucursal de CaixaBank de l’avinguda de Catalunya i ningú no ha resultat ferit. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar i localitzar els autors de l’atracament, que han fugit del lloc dels fets.

El Rally RACC Costa Daurada torna a escollir Mont-roig per reagrupar els vehicles

El 54è Rally RACC Catalunya-Costa Daurada farà parada a Mont-roig  del Camp, aquest diumenge 28 d’octubre.  El municipi acollirà, de nou, els reagrupaments dels vehicles que  participen en la competició. La novetat d’aquesta edició és el canvi d’ubicació dels reagrupaments que tindran lloc al carrer Aureli Maria Escarré, al davant del poliesportiu municipal.

Així,  els cotxes que vénen de Montbrió del Camp i es dirigeixen cap a la T-322 a Colldejou arribaran al parc tancat que s’habilitarà en aquesta zona, a partir de les 8.06 del matí, en una parada que serà de pocs minuts i en una segona tanda a partir de les 11.21h, amb una parada de més de 30 minuts.

De la mateixa forma que en les edicions 2015, 2016 i 2017, els veïns i veïnes que vulguin  podran acostar-se al parc tancat per poder veure de prop als pilots i als cotxes que estaran estacionats esperant el seu torn per poder reprendre la competició.

L’arribada i sortida de la zona de reagrupament que transcorrerà pels carrers del municipi no és un tram cronometrat, per tant els cotxes transitaran a una velocitat adequada a les normes de circulació.

El diumenge és l’últim dia del Rally RACC Catalunya- Costa  Daurada, amb un itinerari format  per dos trams de doble passada. L’últim d’ells és el Power Stage (especial que atorga punts extres als cinc primers temps) amb televisió en directe, poc després del migdia. Els trams són ‘Riudecanyes’ (16,35 km) i ‘Santa Marina’ (14,50 km), amb una  configuració idèntica a la de l’anterior edició.

La Policia Local de Mont-roig del Camp se suma a la campanya solidària Pels Valents’

Els escuts tenen tots el mateix format, que identifiquen la lluita contra el càncer infantil. A més, tenen incorporada l’etiqueta #pelsvalents.

La Policia Local de Mont-roig del Camp s’ha sumat a la iniciativa ‘Pels Valents’ amb la  venda d’escuts solidaris per recaptar fons destinats a la lluita contra el càncer infantil. La campanya compta amb la col·laboració de més d’una vuitantena de policies locals d’arreu  de Catalunya i consisteix en la recollida de diners a través de la venda d’escuts brodats similars als que utilitzen els cossos policials de cada municipi.

Els escuts tenen tots el mateix format, que identifiquen la lluita contra el càncer infantil. A més, tenen incorporada l’etiqueta #pelsvalents. L’escut porta una cola termoadhesiva al dors que permet fixar-lo a qualsevol peça de roba passant-li la planxa. D’aquesta manera, es pot enganxar fàcilment a tot tipus de tèxtils.

Els escuts es venen a la comissaria de la policia local

El preu dels escuts és de 4 euros i es poden comprar a la comissaria de la Policia Local,  de l’avinguda de Barcelona. A més, qui estigui interessat amb la iniciativa també es pot posar en contacte amb qualsevol agent que li facilitarà la gestió.

L’objectiu final de la campanya és recaptar fons per ajudar a fer realitat el Sant Joan de  Deu Pediatric Cancer Center de Barcelona, que vol convertir-se en el centre d’Oncologia Pediàtrica més gran d’Europa. Es tracta d’un projecte que té un cost de 30 milions d’euros amb una capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que s’atenen en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer. Un projecte que aquest dijous  ja ha posat la primera pedra i que es preveu que sigui una realitat el 2020.

Una persona morta en ser arrollada per un tren de la línia Tortosa-Barcelona

Una dona de mitjana edat ha mort aquest diumenge al migdia en ser atropellada mentre creuava la via del tren a l’estació de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Els fets han passat quan faltaven vint minuts per les tres de la tarda i fins al lloc s’han desplaçat tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, que no han pogut fer res per salvar la vida de la víctima. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets.

Segons sembla, la dona ha intentat creuar les vies i en veure que s’apropava el tren ha intentat esquivar-lo sense èxit. En l’accident s’hi ha vist implicat un tren de la línia R16, que ha sortit de Tortosa a les 13.44 hores. El sinistre ha fet que el tren circulés amb unes dues hores de retard.

ACN

Miami Platja acull una jornada provincial sobre la segona activitat de les policies locals

Imatge de la jornada organitzada per la Central Sindical Independente y de Funcionarios (CSIF), amb el suport de la Policia Local i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

El Centre Polivalent de Miami Platja ha acollit aquesta setmana, una jornada sobre reglament de segona activitat per Policia Local. La iniciativa, organitzada per la Central Sindical Independente y de Funcionarios (CSIF), amb el suport de la Policia Local i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, va comptar amb la participació de diversos agents de la demarcació.

El regidor de Seguretat Ciutadana Juan Gallardo va donar la benvinguda als assistents que van aprofitar la sessió per debatre sobre una problemàtica encara pendent per regular en molts municipis. En aquest sentit, el president nacional d’AIL-POLD, Vicenç Flores, que dirigeix l’Associació per a la Integració Laboral de Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i policies locals amb Discapacitat, va liderar la jornada amb l’explicació de casos reals de treballadors que han patit accidents o malalties que els han impedit desenvolupar  posteriorment la seva activitat en les mateixes condicions.

L’adaptació de la plaça a una segona activitat i la reinserció laboral dels policies locals que hagin sofert una incapacitat és una qüestió que cal regular a través d’un reglament, tal com estableix la Llei de Policies Locals de Catalunya i que ha d’aprovar cada ajuntament. Conèixer els passos a seguir per impulsar aquest reglament de segona activitat i assessorar-se a escala reglamentària van ser els objectius d’una primera trobada que la CSIF organitzarà també en altres demarcacions catalanes.

Mont-roig del Camp se suma a les Jornades Europees del Patrimoni

Coincidint amb la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, que tenen lloc els dies 12, 13 i 14 d’octubre, Mont-roig del Camp ha preparat diverses activitats per tal de donar a conèixer espais de gran valor del municipi.

En aquest sentit, el dia 13 d’octubre a les 18.00 h, l’Ajuntament ha programat “Els Rentadors”, un espectacle de dansa i música que ret homenatge a les dones i a la vida social dels rentadors públics i que tindrà lloc, precisament, en aquest espai tant emblemàtic de Mont-roig.

Per altra banda, el Centre d’Estudis Mont-rogencs també s’ha tornat a sumar a la iniciativa i ha programat una visita nocturna a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca els dies 12 i 13 d’octubre a les 20.00 h.

Arrenquen les Jornades de la Cuina de l’Arròs de tardor a Mont-roig i Miami

Del 6 al 21 d’octubre oferiran plats i menús amb l’arròs com a protagonista acompanyat dels productes típics d’aquesta època.

La segona edició de les jornades gastronòmiques de la Cuina de l’Arròs de tardor arrenca aquest cap de setmana amb les propostes culinàries de 16 restaurants de Mont-roig i Miami Platja. Del 6 al 21 d’octubre oferiran plats i menús amb l’arròs com a protagonista acompanyat dels productes típics d’aquesta època.

Arròs melós amb llagostins i carxofa, arròs caldós amb secret ibèric i rovellons, arròs de cranc blau i bolets, risotto de bolets amb pernil i poma o arròs amb bacallà i verdures a la brasa, que s’ha pogut degustar a l’acte de presentació, aquest matí, al restaurant Limonero, són algunes de les propostes d’aquesta edició.

Imatge de la presentació de les jornades, que ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme, Yolanda Pérez i els restaurants participants.

A la presentació de les jornades, que ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme, Yolanda Pérez i els restaurants participants, l’alcalde Fran Morancho ha explicat que les jornades ajuden a promocionar els establiments de restauració locals però també el municipi i que “tots hi sortim beneficiats”. A més, ha remarcat que aquesta edició compta amb 4 restaurants de Mont-roig, que també s’han volgut sumar a la iniciativa i que això permetrà donar a conèixer als visitants que som un municipi divers amb oferta gastronòmica i de qualitat repartida per tot el terme municipal.

La Cuina de l’arròs de Tardor, permetrà degustar diverses propostes d’arròs a preus per tots els públics, que van dels 6 als 16 € els plats i dels 18 als 24 € els menús.

La Fundació Mas Miró, present a la inauguració de l’exposició ‘Miró, la couleur des mes rêves’ a París

El president de la Fundació Mas Miró, Fran Morancho, i la directora de la institució, Elena Juncosa.

El president de la Fundació Mas Miró, Fran Morancho, i la directora de la institució, Elena Juncosa, han format part de la comitiva inaugural d’una de les exposicions universals de Joan Miró més importants dels darrers anys, ‘Miró, la couleur des mes rêves’, que es podrà veure al Grand Palais de París fins el pròxim 4 de febrer. Al costat dels néts de l’artista, i de representants de la resta d’institucions que difonen la figura de Joan Miró arreu del món, Morancho i Juncosa han assistit a la inauguració d’aquesta exposició que mostra 150  obres entre pintures, dibuixos, ceràmiques i escultures. Aquesta retrospectiva es fa després de la que fa 44 anys li va dedicar el mateix Grand Palais, i aborda l’evolució tècnica i estilística de Joan Miró.

Comisariada per Jean-Louis Prat, director de la Fondation Maeght durant 35 anys i amic personal de Miró, les referències a Mont-roig són constants a l’exposició. Els quadres més representatius d’inspiració mont-rogenca que Miró va pintar durant les seves estades al Mas Miró són La masia (1921-1922), el mateix espai que actualment es pot visitar a Mont-roig; Hort amb ase (1918), La casa de la palmera (1918), Mont-roig, l’església i el poble (1919) i El cavall, la pipa i la flor vermella (1920), i Interior (la masovera), (1922-1923). Però també moltes altres pintures de la mostra, com els anomenats paisatges imaginaris, foren concebits i executats a Mas Miró.

L’exposició de París permet al visitant contemplar aquests quadres que de manera habitual es troben dispersos a museus d’arreu del món, com la National Gallery de Washington, el Museu d’Art de Philadelphia, el Museu National d’Art Modern de Paris Georges Pompidou, el Moderna Museet d’Estocolm, la Fundació Joan Miró de Barcelona o el Reina Sofia de Madrid.

El vincle de Miró i Mont-roig, molt present a la mostra

A més dels quadres que Miró va pintar des del Mas Miró, el paisatge que el va inspirar, Mont-roig, el taller i el mas seran presents en aquesta exposició a través d’un cicle de conferències complementàries que es duran a terme a l’auditorium del Grand Palais durant els pròxims tres mesos. En concret, la directora de la Fundació, Elena Juncosa, ha estat convidada a pronunciar la conferència ‘Mont-roig: el paisatge emocional de Miró’ el pròxim 19 de desembre.

Aquest cicle de conferències, que es duran a terme al mateix Grand Palais, desgranaran diversos aspectes artístics, vitals i emocionals de l’obra de Joan Miró, i aniran a càrrec d’alguns dels majors experts del món mironià com Joan Gardy Artigas, col·laborador de l’artista; Joan Punyet Miró, nét de Joan Miró; o Elisa Sclaunick, doctora de la Universitat Paris Diderot.

Mont-roig s’engalana per la Festa Major de Sant Miquel

 

Mont-roig celebrarà del 22 al 30 de setembre la Festa Major de Sant Miquel amb una programació festiva que inclou  diverses  novetats. Una de les més rellevants és l’organització del primer Concurs de Guarniment de balcons i façanes amb plantes naturals del nucli antic de Mont-roig. L’objectiu de la iniciativa és promoure la participació ciutadana en l’embelliment del nucli antic durant les festes però sobretot que aquests guarniments es puguin mantenir el màxim de temps possible en el marc d’un projecte global que inclourà altres accions per ornamentar el centre històric. Destaca d’aquest concurs el premi popular que convidarà als veïns i veïnes a votar la proposta que més els hi agradi a les urnes ubicades a la Mostra d’Entitats, al Mercat a l’Antiga i a l’OMAC de Mont-roig.

Una altra de les novetats de la programació és la musclada popular que tindrà lloc el dijous 27 de setembre. Es tracta d’un àpat popular gratuït per convidar al veïnat a gaudir d’una vetllada musical que estarà amenitzada pel duo acústic Ángel Dust. També és novetat la Flower power fest, una proposta amb música dels anys 60, 70 i 80 i festa de l’escuma en què s’anima a tothom a disfressar-se de l’època.

Com cada any, un dels actes destacats serà el pregó de Festa Major, divendres 28, a les 20.30 h, que anirà a càrrec de Francis Ortiz Sánchez i que enguany comptarà amb la presentació dels Gegants de la Vila de Mont-roig, que han estat restaurats. Seguidament hi haurà un espectacle de pirotècnia i foc al campanar de l’Església Vella. Un espai que una  hora abans acollirà la inauguració de l’exposició Arrels de l’artista local Marcel Aragonès. La minidisco a l’aparcament a la Casa de Cultura a les 17 h, la gimcana Cluedo de Joventut, a les 20 h i la festa flower power, completen les altres propostes de la vigília de Sant Miquel.

Dissabte 29 de setembre, les activitats s’iniciaran amb un torneig de pàdel i dianes i jocs de raqueta, a càrrec de l’Associació Tennis i Pàdel Mont -roig Miami. Al migdia, després de la Missa en honor a Sant Miquel, hi haurà la tradicional ballada de gegants amb els restaurats Gegants de la Vila de Mont-roig, Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, Colla Pitota i Pitot i Grallers de Mont-roig, així com el vermut popular. La nota musical per finalitzar la jornada la posarà el grup Huracan que oferirà una nit de rumba i sala a la plaça Joan Miró a partir de les 22.30 h.

La força de l’associacionisme a la programació

Les associacions de Mont-roig prenen gran protagonisme a la programació de la festa amb l’organització de nombrosos actes. Un d’aquests és el VII Mercat a l’Antiga que tindrà lloc durant tot el cap de setmana (29 i 30 setembre) i que comptarà amb nombroses paradetes i múltiples activitats per tots els públics que ompliran la plaça Mossèn Gaietà Ivern i carrers del voltant d’ambient i festa. L’acte està organitzat per l’Associació  El  Portal i compta amb la participació  d’altres entitats com El Grup de Teatre Els  Xuts, La Kobla d’en Taudell, l’Associació d’Empresaris i Comerciants,  les Puntaires de Mont-roig, La Rotllana Mont-rogenca o la Coral Sant Miquel.

Altres associacions que han preparat activitats per la Festa Major són el C.E l’Areny amb la III Cursa de la Dona  (Diumenge  23) i una caminada popular (diumenge 30) l’Associació de Bitlles, amb la 20a tirada  (diumenge 30) i  l’Associació de Jubilats i Pensionistes (amb una vetllada musical dissabte 22). Totes elles i d’altres participaran en  la  tercera edició de la Mostra d’Entitats, un dels actes previs de le  festes, diumenge 23 de setembre a partir de les 10 h al parc Maria Martori, que aplega tot l’associacionisme local.

Finalment, l’Ajuntament torna a organitzar un concurs de fotografies de les festes. Totes aquelles imatges publicades a les xarxes socials que continguin l’etiqueta #StMiquelMontroig2018 opten a guanyar diversos premis.

Inscripcions obertes per gaudir de la nova temporada esportiva a Mont-roig

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja ha obert les inscripcions per apuntar-se a la nova temporada d’activitats esportives que s’inicia amb nombroses novetats. Pel que fa a les classes dirigides, que s’iniciaran el proper 1 d’octubre destaquen les noves sessions de ioga, els dilluns i dimecres, als dos poliesportius municipals. A més, les classes de zumba a Miami Platja, canvien l’horari i passaran a realitzar-se els dilluns i els dimecres de 19.00 a 19.45 h.

Una altra de les principals novetats són els abonaments familiars per a pares i mares amb joves de 14 a 25 anys. Amb aquesta tarifa tots els membres de la família poden gaudir conjuntament de les activitats esportives i en el cas dels majors de 16 anys també del gimnàs de Miami Platja. També s’ofereix un nou abonament que inclou classes, gimnàs i raqueta, així com un abonament específic de raqueta que compta amb la seva versió familiar. Amb aquests abonaments els usuaris de les pistes de pàdel i de tennis podran gaudir d’una rebaixa important en el preu del  lloguer de les pistes.

En relació a les activitats per a nens i nenes es manté la natació dels divendres. Aquesta activitat es complementa amb l’àmplia oferta de les diverses entitats esportives locals. La informació sobre l’oferta de les entitats es pot obtenir als poliesportius municipals. També cal destacar que es mantenen les classes de manteniment per a la gent gran que són totalment gratuïtes.

Més dies i activitats per gaudir del cicle de terror Pànic a Mont-roig

Fotografia dels joves que van fer d’actors al passatge del terror de l’edició 2017.

La participació que hi ha hagut a les primeres activitats del cicle de terror Pànic, que cada  any organitza el departament de Joventut de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, ja fa preveure que la iniciativa tornarà a ser un èxit entre els joves del municipi. La programació del Pànic 2018, que ha començat aquest mes de setembre i s’allargarà fins al 10 de novembre, amplia el nombre de propostes relacionades amb el misteri, el terror i la por.

En aquesta edició, com a novetat, es donarà vida al joc de taula ‘Cluedo’, on els joves participants  hauran de ser capaços de resoldre un misteriós assassinat. L’activitat tindrà lloc el pròxim 28 de setembre, coincidint amb la festa major de Sant Miquel.

Una altra activitat que es renova és el Mont-roig Misteriós que aquest any es realitzarà  amb  la  incorporació  de  nous  escenaris,  amb  la  col·laboració  del  grup  de teatre El Xuts que s’encarregarà de donar-los vida a través d’històries terrorífiques.

Durant els més de 2 mesos de programació no hi faltaran algunes de les propostes ja consolidades com el maquillatge de terror, el taller de cuina zombi, el taller DIY i l’exitós Passatge del Terror que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 d’octubre de 18 hores a 21 hores al Casal de Joves K1 de Mont-roig. A més, la sessió del dissabte s’allargarà fins a dos quarts de deu de la nit per tal de donar cabuda a la gran afluència de públic que cada any es genera amb aquesta iniciativa. Es tracta d’un dels actes més esperats i amb més èxit que organitza el departament de Joventut i que involucra a desenes de joves en la seva preparació i posada en escena. L’entrada és gratuïta i s’organitzen autobusos per tal que els joves de Miami Platja hi puguin assistir.

Finalment, en el marc del Tok’l2 i relacionades amb aquesta temàtica es realitzaran dues sortides, una d’elles a Port Aventura, coincidint amb la programació especial de terror que  el parc ofereix en aquestes dates i una sessió en un Mistery Room a mitjans de novembre, en què els joves hauran d’esbrinar pistes i misteris per sortir d’una casa encantada. Paral·lelament s’organitza un concurs d’Instagram a través del qual els participants poden guanyar samarretes del Pànic 2018 i entrades a Port Aventura Park.

Desmantellen més de 200 plantes de marihuana en un habitatge ocupat a Miami Platja

Dos agents de la Guàrdia Civil en la plantació de marihuana desmantellada a Miami Platja. Foto: ACN

La Guàrdia Civil de Tarragona, amb la col·laboració dels agents de la Policia Local de Mont-roig del Camp, ha desmantellat aquest divendres una plantació de 220 plantes de marihuana ubicada a l’interior d’un habitatge unifamiliar. L’immoble, que és propietat d’una entitat bancària, estava ocupat il·legalment des de fa uns mesos. En el dispositiu policial s’han detingut dos homes, de 43 i 32 anys, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues pel cultiu i l’elaboració de substàncies estupefaents. També se’ls atribueix un delicte de frau elèctric, atès que s’ha pogut confirmar que l’habitatge utilitzava de forma fraudulenta l’electricitat.

La investigació es va iniciar a començaments de setembre després de rebre un avís d’una persona sense identificar. Segons la Guàrdia Civi, en el passat aquesta persona s’hauria encarregat de vigilar la plantació a canvi d’una compensació econòmica per part dels seus responsables. Un cop prestin declaració en seu policial, els dos detinguts quedaran en llibertat i a disposició del jutjat d’instrucció número 3 de Reus.

ACN

El Ple de Mont-roig dona el pas per garantir la futura construcció de l’institut Miami

Terrenys on s’ubicarà l’institut Miami.

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres al migdia, ha  aprovat  inicialment i per unanimitat una modificació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per poder disposar de forma immediata dels terrenys necessaris per a la construcció de l’edifici de l’institut Miami, que actualment es troba en barracons.

Aquest és un pas necessari per poder cedir a la Generalitat un solar per a la construcció d’aquest equipament de secundària, després que el departament d’Ensenyament hagi fet arribar a l’Ajuntament una carta amb la documentació necessària per a la construcció d’un institut, una de les grans reivindicacions del nucli de Miami Platja.

L’Ajuntament ha plantejat aquesta modificació després d’un estudi acurat del planejament  al nucli urbà de Miami  Platja. Aquest nou equipament educatiu es vol ubicar en un àmbit de clara centralitat entre Miami Platja i bona part de les urbanitzacions del municipi, a la  confluència de les avingudes del Dr. Gil Vernet i Príncep d’Espanya.

Concretament la modificació planteja el canvi d’ús de dos solars, de titularitat municipal, destinats a espais lliures i equipament a Miami Platja. Amb aquesta modificació l’Ajuntament disposarà d’una zona d’equipaments de 15.708m2, dels quals 10.000m2 són per l’institut Miami i 5.708m2 per altres tipus d’equipaments.

Aquesta aprovació inicial és el pas previ imprescindible per a l’aprovació definitiva que serà competència de la Generalitat.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies