TARRAGONA 21

El Pla Estratègic de Turisme de Mont-roig proposa una vuitantena d’accions

Imatge d’una de les reunions de la Taula de Turisme, organisme format per representants de l’administració i l’empresarial local i que ha estat l’encarregada de fer el seguiment i validació del document final.

L’equip de tècnics del Parc Científic de Turisme i Oci de la URV ja ha lliurat a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp el document del Pla Estratègic de Turisme que ha redactat en el darrer any i que contempla una vuitantena d’accions per executar en els pròxims anys.

El Pla Estratègic de Turisme Mont-roig Miami 2018-2025 que ha impulsat la Regidoria de Turisme i l’oficina del Pla de Barris de la Florida de Miami Platja, té com a objectiu fixar les pautes a seguir per millorar la imatge turística del municipi i crear productes específics que li donin valor. En total, el pla ofereix 80 accions, algunes de les quals s’adrecen al global del municipi i del seu funcionament i d’altres són específiques del sector turístic. Totes elles estan detallades per descripció, import, calendari d’execució i indicadors de seguiment.

Entre altres qüestions, aquest pla recomana una major inversió pressupostària a l’àrea de Turisme, que és fonamental per a poder desenvolupar les accions futures. Les accions van encaminades a diversos àmbits, des d’impulsar el sentiment de pertinença al municipi a la continuació de la remodelació de l’Avinguda Barcelona a partir de les següents fases que s’estan executant; la construcció d’una via verda per l’actual traçat ferroviari de la costa un cop aquest sigui desmantellat; impulsar una nova oferta hotelera de qualitat amb hotels de 4 estrelles a Miami Platja i també amb hotels rurals a Mont-roig; enfortir els usos recreatius de les platges durant tot l’any; la promoció de les activitats nàutiques i continuar impulsant Joan Miró com a atractiu cultural aprofitant l’empenta de l’obertura del Mas Miró.

Validat per la Taula de Turisme

El resultat final ha estat validat per la Taula de Turisme, que es va crear a mitjans mes de maig del 2017 i que està formada per representants de l’Ajuntament, del sector turístic local, proposats per tots els grups municipals, la Fundació Mas Miró i la Universitat Rovira i Virgili. La Taula de Turisme ha servit com a plataforma d’interlocució per a l’elaboració d’aquest Pla Estratègic de Turisme desenvolupat a través d’un conveni amb la Universitat Rovira i Virgili.

La primera fase del Pla Estratègic ha consistit en l’elaboració d’una diagnosi rigorosa sobre la situació econòmica de Mont-roig del Camp en general i del sector turístic en particular (en aquest cas amb una atenció especial al barri de la Florida de Miami Platja on es concentra bona part de l’activitat). D’aquí n’han sortit 2 documents, un d’ells és la diagnosi socioeconòmica del municipi i una altre específic pel barri de La Florida. Per a la seva elaboració s’han dut a terme diverses entrevistes amb els principals agents econòmics i socials del municipi.

La segona fase ha consistit en l’elaboració del Pla d’Actuacions que caldria desenvolupar a mitjà i llarg termini. A més han presentat un estudi de benchmarking en què es proposen bones pràctiques turístiques que es desenvolupen actualment a destinacions que comparteixen una realitat similar amb Mont-roig i Miami Platja.

L’elaboració d’aquest Pla Estratègic de Turisme, és una actuació que forma part del Projecte d’intervenció Integral del barri de La Florida de Miami Platja, que s’ha ampliat en aquest cas a tot el municipi, i un dels compromisos de l’Ajuntament per aquest mandat, inclòs en el Pla d’Acció Municipal 2016-2019.

Tradició i noves propostes per celebrar la Revetlla de Sant Joan de Mont-roig i Miami

Cartells de la revetlla de Miami Platja i Mont-roig

La Revetlla de Sant Joan d’aquest 2018 oferirà actes tradicionals i noves propostes per tal que tothom s’ho pugui passar bé i celebrar com cal una de les nits més màgiques de l’any. La principal novetat d’aquesta edició és el canvi d’ubicació de la festa al nucli de Miami Platja que es trasllada a la pèrgola de la Platja Cristall.

Juntament amb el canvi d’ubicació de la Revetlla, s’ha preparat un mercat d’esoterisme i diverses activitats relacionades, com la visita del personatge mitològic el Fauno, tallers infantils, un espectacle amb foc o un ritual aquelarre previ a l’encesa de la foguera, prevista per les 12 de la nit. Abans i després hi haurà ball amb l’orquestra Factoria Musical. El mercat esotèric es podrà visitar durant tot el cap de setmana i s’hi podran trobar una quinzena de parades que oferiran productes relacionats amb aquesta temàtica.

A Mont-roig es manté una de les grans tradicions com és la recollida de la Flama del Canigó, per part de l’Associació de Veïns Muntanya Roja i una altra de més recent com la portada de la Flama des de Montbrió amb relleus gràcies als esportistes del C.E l’Areny. Un cop arribi a Mont-roig tindrà lloc l’encesa de la foguera, cap a dos quarts de nou del vespre i seguidament la lectura del Manifest dels Focs de Sant Joan per part de la pubilla de Mont-roig del Camp, un dels actes destacats en què participen també les dames d’honor i l’hereu i la pubilla infantil. Després del sopar de carmanyola, hi haurà discoteca mòbil per tal d’allargar la nit tant com es vulgui.

Diada esPOPtacular a Miami

La jornada ha tingut espai per als nens i nenes, on han pogut dibuixar pops en versió lliure, així com un escenari per a música en viu.

Imatges de la jornada. Fotos: Tarragona21

Suspesa per la pluja el passat diumenge i amenaçada de nou avui pels inconvenients atmosfèrics, finalment el bon temps ha permès una treva per a la celebració de la Diada del Pop al Bosquet del riu Llastres. Aquest espai recuperat durant aquest mandat per l’ajuntament de Mont-roig i situat a Miami Platja (tot just a tocar de l’Hospitalet de l’Infant) ha rebut des del migdia centenars de persones que han pogut participar en les XI Jornades Gastronòmiques dedicades a un cefalòpod molt agraït a l’hora de presentar-se a taula.

Els nou establiments del municipi que han participat enguany a la trobada han servit dues degustacions a 3 euros i vuit a 10 euros. Foto: Ajuntament de Mont-roig

Els nou establiments del municipi que han participat enguany a la trobada han servit dues degustacions a 3 euros i vuit a 10 euros. Un relació qualitat-preu que José Manuel i Natalia, procedents del Prat del Llobregat amb segona residència a Miami, consideraven “molt popular. Les tapes estan molt bones i, sent la primera vegada que venim, el cert és que el lloc és molt agradable”. El David, de Rubí i en la mateixa condició de veí ocasional, anava en la mateixa línia. “És el primer cop que vinc i la veritat és que vindré més cops. I no és perquè avui tingui molta gana -somreia- sinó perquè pel preu que tenen i pel que posen s’ha de venir tots els anys”.

A l’altra costa de la barra s’hi trobava el Raül, del restaurant ‘Limonero Paya Cristal’. El seu era el primer local en penjar el cartell “d’esgotades” després d’haver servit fins “a 500 tapes de Popets Encebats i de brotxetes de pop amb salsa d’anguila”. Un entrant aquest darrer destinat a promocionar l’apertura “la setmana vinent d’un restaurant japonès a l’establiment que ja tenim”. Una manera de confirmar de pas el valor d’aquesta diada com aparador per als propis restauradors de la localitat. La resta de participants han estat ‘A Pulpeira’, ‘Buba’s’, ‘Calazul Restaurante’, ‘Chez Lorenzo’, ‘Eclipse’, ‘Papaya Bar’, ‘Solloungepool’ i ‘El Rancho’.

L’alcalde, Fran Morancho. Foto: Tarragona21

El Raül reconeixia que “aquest matí estàvem tots una mica apurats” per culpa del temps, si bé des del consistori ja s’havia habilitat la possibilitat de traslladar la Diada al poliesportiu perquè semblava maleïda per les inclemències. “Malgrat l’amenaça de pluja, els propis restaurants, que ja feia 24 hores que tenien preparats els plats, han decidit tirar endavant i mantenir-se en aquest indret. I al final no només el temps ens acompanya, sinó que també està venint força gent”, explicava alleugerit l’alcalde, Fran Morancho.

El batlle recordava que aquesta “onzena edició és el segon any que la fem al Bosquet”. La resta havien tingut com escenari la platja Cristall, molt més petit i calorós. En tot cas els anys acumulats picant pedra han permès consolidar les jornades i servir als objectius “de fer venir gent de fora per generar activitat dins del municipi, i permets als restauradors d’aquí donar a conèixer els seus productes”.

Morancho relatava que l’elecció del pop com estrella invitada està lligat a un passat on “els podies trobar entre les roques a les cales de Miami. Ara ja no els trobes, però m’enrecordo que quan tenia deu anys anàvem a buscar-ne. A l’hora de fer les jornades vam apostar pel poo i la veritat és que estem contents” tot i que “enguany la participació de locals ens ha baixat una mica. L’important en tot cas és que els establiments punters no s’han volgut perdre la cita”.

A la Diada es preveuen servir prop de 4.500 degustacions de pop.

Mont-roig i Miami Platja acullen la primera Costa Daurada Bike Race, una competició de BTT única a la demarcació

La prova esportiva, de 3 etapes, se celebrarà els dies 19, 20 i 21 d’octubre i està pensada perquè ciclistes i acompanyants puguin gaudir de l’experiència.

Mont-roig i Miami Platja acolliran la Costa Daurada Bike Race, la primera prova esportiva de mountain bike de 3 etapes, única a la Costa Daurada, que tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 d’octubre de 2018. La competició està organitzada per les empreses locals càmping Els Prats i Megabici i compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. L’esdeveniment, que tindrà participació internacional, vol convertir-se en un referent pels amants de la BTT, on esportistes i acompanyants, a més, puguin compartir una experiència que es complementa amb els recursos gastronòmics, turístics i culturals del municipi de Mont-roig del Camp.

L’acte de presentació, que ha tingut lloc aquest matí al càmping Els Prats, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho; David Llauradó, en representació de la Federació Catalana de Ciclisme, Milton Ramos, com a ambaixador de la competició i Lope Miguel, codirector de carrera i propietari d’una de les empreses organitzadores.

Lope Miguel, codirector de la cursa ha explicat que un dels punts forts d’aquesta proposta és que està pensada per als corredors i les seves famílies. Així, durant els tres dies hi ha preparades activitats paral·leles perquè els acompanyants gaudeixin tant o més que els esportistes. Miguel ha explicat que “volem que vegin el territori, que participin en les activitats complementàries i que l’any vinent sigui la família qui demani anar a la Costa Daurada Bike Race”.

D’altra banda també ha destacat l’entorn pel qual transcorrerà la competició, amb una de les millors vistes del Camp de Tarragona des de l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca o el gran potencial d’aquest territori per recórrer amb BTT.

Milton Ramos, corredor professional i ambaixador de la competició ha dit que “la Costa Daurada Bike Race té molts dels aspectes que tenen les carreres excel·lents, com per exemple la ubicació o les instal·lacions excepcionals”. A més ha dit que aquest serà l’inici d’un gran projecte.

Per la seva banda, David Llauradó, delegat de la Federació Catalana de Ciclisme ha parlat de la importància de posar en marxa proves com la que avui s’ha presentat, “pel seu nivell, per la seva organització i pel fet de ser única en aquest territori”.

Finalment, l’alcalde Fran Morancho ha felicitat la iniciativa de les empreses organitzadores per l’impuls i la força que tindrà aquesta competició tot esperant que “d’aquí a uns anys tingui repercussió mundial”. A més ha destacat la importància de “portar fins a 500 corredors i les seves famílies, fora de la temporada turística al municipi” i ha remarcat que el treball conjunt entre la iniciativa privada i la pública és garantia d’èxit.

3 dies, 3 etapes

La primera de les etapes és una crono ràpida que portarà als participants fins a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca. La segona etapa, que és la més dura de les tres i amb més desnivell i quilometratge, tindrà punt de sortida i arribada al nucli de Miami Platja i passarà per localitats veïnes com Pratdip o Vandellòs.

Finalment al tercer dia és l’etapa més ràpida i tindrà punt de sortida i arribada al càmping, passant també per altres municipis de la comarca.

El càmping Els Prats és la seu esportiva de l’esdeveniment, que posa a disposició dels ciclistes i les seves famílies allotjament, gastronomia, un programa d’animació, així com serveis especialitzats per a les bicicletes de la mà de Megabici.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins al 16 d’octubre. Més informació a: www.costadauradabikerace.com

Nega haver abusat de dues menors quan treballava de conserge al poliesportiu de Miami Platja

Façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

L’Audiència de Tarragona ha jutjat aquest dijous un home que està acusat de presumptes abusos sexuals a dues nenes de dotze anys al nucli de Miami Platja, a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Els fets es remunten al 2015 quan l’home treballava com a conserge en un poliesportiu. Segons la fiscalia, el processat hauria realitzat tocaments a aquestes menors i, en el cas d’una d’elles, els abusos s’haurien produït fins a tres ocasions. Durant la vista, l’home s’ha declarat innocent i ha negat els fets. Per la seva banda, la fiscalia ha mantingut la petició de sis anys i mig de presó per un presumpte delicte continuat d’abusos sexuals i un altre d’abusos sexuals. L’acusació particular que representa una de les víctimes s’ha adherit a la petició del fiscal, que també preveu una prohibició d’apropar-se a les menors a una distància inferior a 200 metres durant un període cinc anys i el pagament de 2.000 euros a cadascuna d’elles en concepte de danys morals.

Segons ha explicat l’advocat de la defensa, Gerard Amigó, aquest dijous les menors han declarat una versió “bastant diferent” de la que van oferir en el seu dia sobre els tocaments. L’advocat ha assenyalat que el seu client atribueix l’acusació al fet que, davant els casos d’incivisme registrats al pavelló, en alguna ocasió havia expulsat a diversos menors del recinte.

En les conclusions definitives, la fiscalia i l’acusació han sol·licitat quatre anys de presó pel delicte continuat d’abusos sexuals i dos anys i mig pel delicte simple d’abusos. Per la seva banda, la defensa ha demanat la lliure absolució. Després de sentir les declaracions del processat i dels testimonis, el tribunal de la secció segona de l’Audiència de Tarragona ha deixat el cas vist per a sentència.

ACN

L’Oficina Comarcal de Consum atendrà des de Mont-roig i Miami Platja

L’Oficina de Consum del Consell Comarcal del Baix Camp atendrà les queixes i reclamacions dels consumidors i consumidores al municipi. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’ens comarcal han establert un acord per tal d’oferir aquest servei de forma gratuïta i segons demanda tant a Mont-roig com a Miami Platja. Així doncs, les persones que tinguin alguna consulta sobre consum o hagin de tramitar alguna queixa poden sol·licitar l’assessorament d’aquesta oficina comarcal.

És imprescindible demanar cita prèvia a través del telèfon 977 17 25 27, mitjançant l’adreça electrònica promocio@mont-roig.cat o bé presencialment a l’Espai, avinguda Màlaga 32 de Miami Platja.

L’objectiu de l’Oficina Comarcal de Consum és informar i assessorar sobre qualsevol qüestió o problemàtica que pugui afectar a les persones consumidores. A més, atén als usuaris i usuàries del servei:

  • Assessorant-los i informant-los sobre els seus drets i deures.
  • Atenent i tramitant consultes, queixes, reclamacions i denúncies.
  • Realitzant mediacions entre persones consumidores i empreses.
  • Iniciant procediments arbitrals si la mediació no finalitza amb acord.

Ajornada la Diada del Pop de Miami al dia 10 per les previsions de pluja

La Diada del Pop que havia de celebrar-se aquest diumenge, 3 de juny, a Miami Platja queda ajornada al dia 10 degut a les previsions de pluja, ha informat aquest matí l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, via Twitter.

Les Jornades Gastronòmiques del Pop comencen aquest dissabte i en elles hi participen nou restaurants de Miami. La Diada del dia 11, una trobada tradicional dels restauradors participants i visitats, se celebrarà al Bosquet del riu Llastres, un espai municipal a l’aire lliure que fa límit amb l’Hospitalet de l’Infant, a primera línia de mar.

La Junta Local de Seguretat desmenteix que Mont-roig del Camp sigui un municipi insegur

Agents dels Mossos d’Esquadra, en una imatge d’arxiu

La Junta Local de Seguretat, que ha celebrat la seva reunió anual aquesta setmana, ha desmentit les afirmacions publicades per diversos mitjans de comunicació sobre la inseguretat del municipi. La reunió va comptar amb la presència dels comandaments dels Mossos d’Esquadra, Policia Local, Guardia Civil i Policia Nacional, així com amb la participació extraordinària dels portaveus dels grups municipals del PSC, IMM, Ara – Verds x+, FIC i grup mixt.

Aquesta Junta es va obrir excepcionalment a tots els portaveus dels grups municipals per tal de poder donar compte de les dades reals procedents de fonts policials relacionades amb la seguretat al municipi. En aquest sentit, Mossos d’Esquadra va informar que la mitjana de delictes contra el patrimoni a Mont-roig del Camp no és superior a la mitjana de la regió policial del Camp de Tarragona. A més, va desmentir de forma rotunda les afirmacions de l’informe de la patronal de les empreses asseguradores UNESPA, on s’afirmava que la probabilitat de patir un robatori a la llar a Mont-roig del Camp era un 72,47% més elevada que a la resta de municipis de la zona.

Pel que fa a xifres, en el decurs de la reunió, es va constatar la bona evolució dels delictes contra el patrimoni al municipi de Mont-roig del Camp, amb una caiguda interanual del 7,32%. Concretament, en aquest capítol, els robatoris amb força a domicilis, presenten un descens interanual del 6,67%.

Per altra banda, la Junta Local de Seguretat va servir per a constatar, entre d’altres matèries, l’excel·lent nivell de col·laboració entre els diversos cossos policials que despleguen la seva activitat al terme municipal, la reducció global dels fets delictius a Mont-roig del Camp, amb una caiguda total interanual del 4,85% i l’elevada efectivitat de la Policia Local, doncs ha estat responsable del 47,87% de les detencions realitzades al terme municipal, en el darrer any.

L’empresari Victor Rubio obté el Premi Nit del Turisme 2018 de Mont-roig

La regidora Yolanda Pérez, el director General de Turisme Octavi Bono i l’alcalde Fran Morancho amb l’empresari Víctor Rubio.

El Premi Nit del Turisme 2018 ha estat per l’empresari Víctor Rubio. El guardó és un dels moments destacats de la Nit del Turisme, que es va celebrar ahir al vespre. La gala és punt de trobada entre el teixit empresarial local i els representants municipals i serveix per presentar les novetats de la temporada turística.

La XVIII edició d’aquest certamen, celebrat a Mas Miró, va reconèixer la seva emprenedoria en el món de la restauració local, amb 4 establiments: Calma Playa Cristal, El Limonero, Ginger Café i la guingueta “Cosita Beach”. A més, properament està previst que obri un restaurant de cuina japonesa. El càmping Miramar i la guingueta Tierra Caliente eren també finalistes d’aquest reconeixement proposat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i ratificat per la Junta de Govern Local. El guanyador es va obtenir mitjançat votació dels assistents, persones vinculades directe o indirectament amb el sector turístic del municipi.

Mas Miró nou punt de promoció turística

La vetllada va començar amb la benvinguda de la directora de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa que va destacar l’espai com un nou punt de promoció turística al municipi i el va obrir a tothom. Un espai que, en poc més d’un mes des de la seva obertura, ha rebut prop de 1.000 visitants.

Per la seva banda la regidora de Turisme, Yolanda Pérez va parlar del Paisatge emocional de Miró com la proposta turística que uneix el Mas Miró i Mont-roig a través dels punts on l’artista va pintar alguns dels seus quadres més famosos. També va donar a conèixer algunes novetats per aquesta temporada com el nou web de Turisme que es posarà en marxa en breu, una competició ciclista o un nou carril de natació i un circuit de cal·listènia a la zona de platges.

L’alcalde Fran Morancho també va destacar la potencialitat del Mas Miró remarcant que “Mont-roig i Miró ja estan al món!”. A més, va parlar d’altres projectes importants pel turisme com el desmantellament de les vies del tren o la reforma de l’avinguda Barcelona.

L’acte també va comptar amb la participació del director general de Turisme Octavi Bono que va felicitar al sector per comptar amb l’elaboració d’un Pla Estratègic de Turisme.

A judici el cas de presumptes tocaments a menors al polisportiu de Miami-Platja l’any 2015

Façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

La secció segona de l’Audiència Provincial de Tarragona jutjarà, a partir de dijous, una persona acusada d’un delicte continuat d’abusos sexuals i d’un delicte d’abusos sexuals. Els fets van ocórrer a Miami-Platja l’any 2015. Segons el fiscal, l’acusat treballava com a conserge al poliesportiu d’aquest municipi, al qual hi assistien dues menors d’edat. El processat va realitzar tocaments a aquestes menors, en el cas d’una inclòs es van repetir aquests tocaments fins a tres ocasions. El fiscal demana en total 6 anys i 6 mesos de presó

Miami Platja celebra diumenge la novena edició de la Diada del Pop

Foto de família dels participants a les Jornades del Pop. Foto: Tarragona21

L’acte gastronòmic per excel·lència que serveix per iniciar les Jornades Gastronòmiques del Pop a Mont-roig i Miami Platja (del 2 al 17 de juny) tindrà lloc aquest diumenge 3 de juny al Bosquet del Llastres, un espai consolidat que supleix l’antc de la platja Cristall, molt més petit i calorós.

Aquesta zona d’ombra natural de la pineda de la Punta del Riu de Miami Platja tornarà a ser l’escenari d’una diada en què es preveuen servir prop de 4.500 degustacions de pop.

Aquest ha estat també l’escenari de la tradicional fotografia de família dels restaurants participants, en un acte que ha tingut lloc aquest matí i en el que hi ha participat l’alcalde Fran Morancho i la regidora de Turisme Yolanda Pérez. Tots dos han volgut agrair la seva implicació i esforç per mantenir la iniciativa i han destacat els beneficis de la col·laboració públic-privada.

L’alcalde ha subratllat que l’únic que preocupa és el temps: “Aquesta és la novena edició de les Jornades del Pop, que estan molt consolidades. Disposem de nou participants i n’estem molt satisfets de la seva presència. L’objectiu és el de promocionar el municipi i especialment, els seus restaurants”. Seran dues setmanes “que aconsegueixen molta afluència de gent, vingudes també de poblacions properes, no només de Barcelona o de Saragossa”.

El canvi d’ubicació ha estat saludat per Ajuntament i participants, a l’hora que ha servit per revitalitzat un entorn natural boscós i en primera línia de mar.

La diada gastronòmica de diumenge, que començarà a les 11.30h, servirà doncs, per fer un tastet de les propostes culinàries dels nou restaurants participants a les Jornades d’aquest 2018. Durant la celebració, s’oferiran 2 degustacions a 3 € o bé 8 degustacions a 10€. Les begudes, totes a 1 euro, s’hauran d’adquirir a banda. A més, també es duran a terme activitats pels més petits i un concert de la formació Two Sistas. Cal destacar que hi haurà un servei d’autobús gratuït entre Mont-roig i Miami Platja.

Les Jornades del Pop han iniciat els darrers anys un calendari anual amb quatre propostes gastronòmiques, destacava al seu torn la regidora de Turisme, Yolanda Pérez. Tot va començar amb les del Pop, que recorden la tradició de la captura del pop que es feia a les famoses cales de Miami Platja. “És la diada que tothom espera i celebren el tret de sortida de les jornades. Diumenge vindrà molt gent i cada cop més persones se sumen a la ruta”. Els participants són restaurants de Miami Platja i l’any passat es van servir 5.200 tapes.

Cala Azul, a peu de la cala del mateix nom, s’estrena aquesta any com a participant a les Jornades. Ho explica Laura Terrones, cap de cuina: “És un punt que servirà per donar-nos a conèixer. Vam obrir fa només tres setmanes, i les jornades ens serviran perquè es conegui la nostra cuina, que és casolana. Tenim,a  més, unes vistes impressionants”. La tapa de Cala Azul serà senzilla:  popets amb un allioli de cranc, casolana i tradicional. Només diumenge serviran 600 tapes.

El plat de pop també en format tapa

Durant les Jornades Gastronòmiques, per tal de gaudir del pop i de l’art de cuinar-lo, torna la Tapa Pop, en què els restaurants participants ofereixen el plat de pop en format “tapa” i una beguda al preu de 3 €. A més, tots aquells que omplin les butlletes corresponents optaran al sorteig de diversos premis.

Les Jornades

Les Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig del Camp i Miami Platja van néixer l’any 2008 i s’han convertit en un referent gastronòmic del municipi i de la demarcació.

Els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d’aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja. A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània.

Continua la programació cultural a Mont-roig amb el CovArt i el Liceu a la fresca

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp continua apostant per oferir una programació estable també durant els mesos d’estiu. Per aquest motiu, ja té a punt el Covart i el Liceu a la fresca, dues propostes que tindran lloc aquest mes de juny i que permetran gaudir de la música i altres disciplines artístiques a l’aire lliure.

El Cov’Art, que arriba ja a la seva tercera edició, tindrà lloc el dissabte, 9 de juny a les Coves del Roure de Costa Zèfir. Aquesta entorn singular serà l’escenari d’una vetllada cultural que començarà a les 18.00h amb la inauguració de l’exposició de pintures a l’oli de les artistes locals Águeda Ruiz i Judit Pérez. A continuació petits i grans podran gaudir d’un gimcana per descobrir els secrets i les llegendes del nostre municipi. Seguidament, el Mag Luke oferirà un esbojarrat i divertit espectacle de màgia. I per cloure la vetllada, a les 22.00h, música en clau de jazz a càrrec de Blues Alley Quintet en un entorn idíl·lic acompanyat d’una copa de cava.

La segona proposta del mes de juny és el Liceu a la fresca que tindrà lloc el dissabte 16 de juny a les 22.00h a la Plaça del Polivalent de Miami Platja. Per primer any, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, se suma a la iniciativa del Liceu de projectar en directe en una pantalla gegant l’òpera Manont Lescaut. La projecció d’aquesta òpera té lloc simultàniament a molts pobles i ciutats de Catalunya amb l’objectiu de difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operística.

La programació musical no s’atura els mesos de juliol i agost

A més, durant els mesos de juliol i agost la programació musical no s’atura, en aquesta ocasió amb els consolidats Sons de Nit a l’Ermita Mare de Déu de la Roca. Aquesta any amb una gran novetat: els Petits Sons de Nit, pensats especialment per entretenir i fomentar la cultura musical entre els més petits de casa. Caldrà guardar-se a l’agenda, doncs, els dies 28 i 29 de juliol i 25 i 26 d’agost.

La 18ena Nit del Turisme de Mont-roig se celebrarà al Mas Miró

La Nit del Turisme se celebrarà el 31 de maig. Foto: Mont-roig.cat

El Mas Miró acollirà la 18ena Nit del Turisme. La vetllada, que es celebrarà el proper dijous 31 de maig, servirà per presentar a l’empresarial local el nou punt de promoció turística del municipi, l’espai on es va gestar l’univers i l’obra de l’artista Joan Miró.

La gala, a més, tornarà a ser punt de trobada entre el teixit empresarial i els representants municipals per tal de contribuir a la creació de relacions i sinèrgies que afavoreixin el desenvolupament turístic local. Durant la vetllada, a més, s’aprofitarà per donar la benvinguda a la nova temporada turística amb els nous projectes del sector.

Premi Nit del Turisme

Per tercer any consecutiu s’entregarà el premi Nit del Turisme, l’objectiu del qual és posar en valor el treball i la trajectòria professional d’aquelles empreses, entitats o institucions que aposten per la qualitat, la segmentació, la diferenciació i l’especialització en els seus serveis i que contribueixen d’aquesta forma a potenciar la competitivitat i el desenvolupament turístic del municipi. Els candidats finalistes són proposats per la Regidoria de Turisme i ratificats per Junta de Govern Local.

En aquesta edició els finalistes al Premi Nit del Turisme són:

– Càmping Miramar: Per la innovació i millora de les seves instal·lacions i serveis, fent de les seves caravanes vintage una forma d’allotjament innovadora i diferenciadora.
– Guingueta “Tierra Caliente”: Per la seva trajectòria professional reconeguda en el temps, fent de la seva guingueta un referent a la costa de Miami Platja.

– Victor Rubio: En nom propi, per la seva emprenedoria en el món de la restauració local, amb 4 establiments: Calma Playa Cristal, El Limonero, Ginger Café i la guingueta “Cosita Beach”. A més, està previst que properament obri un restaurant de cuina japonesa.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa l’Espai Entrevistes per fomentar l’ocupabilitat al municipi

L’àrea d’Impuls Econòmic i d’Ocupació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una nova iniciativa per fomentar l’ocupabilitat al municipi. Es tracta de l’Espai Entrevistes, a través del qual empreses locals que estiguin en procés de selecció de personal entrevistaran a persones inscrites a la Borsa de Treball Municipal. La singularitat de la proposta és que es tracta de sessions exprés per a trobar feina amb entrevistes que tenen una durada màxima de 5 minuts.

Amb aquestes sessions, les persones que busquen feina tenen l’oportunitat de presentar-se i defensar personalment la seva idoneïtat pel lloc que s’ofereix. Per la seva banda, les empreses poden valorar un gran nombre de candidatures de forma ràpida i tenir un primer contacte amb els entrevistats. Posteriorment poden decidir efectuar segones entrevistes en profunditat amb aquelles persones que considerin que s’ajusten als perfils cercats.

18 llocs de feina a la primera de les sessions

La primera d’aquestes sessions tindrà lloc el proper dijous 31 de maig al Centre Polivalent de Miami Platja i hi participaran 3 empreses del municipi. En aquesta ocasió es realitzaran entrevistes ràpides per un total de 18 llocs de treball, que estan relacionats amb el sector turístic. Es tracta d’ajudants de cuina, cambrers, recepcionistes, personal de manteniment o auxiliar administratiu, entre d’altres.

Les entrevistes començaran a les 9 del matí i es faran segons ordre d’arribada dels candidats. Per participar-hi cal portar un currículum actualitzat per a cada lloc de treball al qual es vulgui optar. És imprescindible estar inscrit a la Borsa de Treball Municipal així com complir amb els requisits demanats per les empreses. A partir de l’aspirant número 20 de cada oferta no es pot assegurar l’entrevista però si que es podrà entregar el currículum a les empreses.

Mont-roig i Vandellòs i l’Hospitalet s’uneixen en un pla integral d’Ecovidrio per incrementar el reciclatge de vidre a l’estiu

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d’envasos de vidre, posa en marxa un pla integral per incrementar el reciclatge d’aquests residus en els establiments hotelers de la costa mediterrània. En aquesta edició, els municipis catalans de Mont-roig del Camp i de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’uneixen a la campanya amb l’objectiu d’augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre respecte l’estiu de l’any passat, a través del contenidor.

La iniciativa s’ha presentat aquest matí a l’Hospitalet de l’Infant en un acte que ha comptat amb l’assistència de Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya; Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp; i José Fuster, director d’Operacions d’Ecovidrio.

L’estiu és una època fonamental per incrementar el reciclatge d’envasos de vidre. L’impacte del turisme i l’increment poblacional, així com l’augment del consum en el sector hoteler, comporten que al llarg d’aquest període es recicli aproximadament el 30% dels residus d’envasos de vidre de tot l’any. A més, la col•laboració del sector hoteler és clau ja que genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

‘Toma nota, recicla vidrio’: una iniciativa per l’hoteleria sostenible

La campanya «Toma nota, recicla vidrio» arribarà a 142 establiments de restauració de la línia de costa de Mont-roig del Camp (concretament del nucli de Miami Platja i de la urbanització Mont-roig Badia) i de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (en concret, dels nuclis de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Almadrava). Amb l’objectiu de mobilitzar els professionals d’aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 400 visites d’informació i sensibilització durant el període estival. A més, l’entitat instal•larà un total de 31 nous contenidors, 18 a Miami Platja i Mont-roig Badia i 13 a l’Hospitalet de l’Infant i l’Almadrava. Així mateix, entregarà 150 cubells per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre.

Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l’estiu i podran seguir la seva posició en el rànquing a través del web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d’envasos de vidre i que aconsegueixin millor puntuació rebran com a premi una classe magistral amb un chef reconegut amb tres Estrelles Michelín.

Per mobilitzar la ciutadania, Ecovidrio decorarà 24 contenidors, 15 al nucli de Miami Platja i la urbanització Mont-roig Badia i 9 a l’Hospitalet de l’Infant, amb motiu estiuencs. A més, l’entitat atorgarà un reconeixement als municipis que superin el repte d’incrementar el reciclatge d’envasos de vidre.

L’empresa pública comarcal Secomsa col•labora amb la campanya encarregant-se de les qüestions logístiques i de la gestió dels residus d’aquests municipis.

Economia circular i lluita contra el canvi climàtic

En un moment clau davant la transposició de la Directiva europea d’Envasos i Residus d’Envasos i l’objectiu de reciclar el 55% dels residus municipals al 2025, el reciclatge d’envasos de vidre ha aconseguit assolir una taxa del 73%, segons la darrera estimació d’Ecovidrio.

El reciclatge d’envasos de vidre es consolida com un element essencial en la lluita contra la sobreexplotació dels recursos i el canvi climàtic. En aquest sentit, la col•laboració d’ajuntaments, entitats locals i administracions públiques en general serà clau per garantir la transició cap a l’economia circular.

Els municipis de Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant hauran d’incrementar el reciclatge d’envasos de vidre i, en el cas de complir les previsions, aconseguirien:

  • Evitar les emissions de CO2 equivalents a plantar 230 arbres i preservar-los durant 100 anys
  • Evitar l’extracció de quasi 300 tones de matèries primeres de la naturalesa
  • Estalviar 540 MW/h d’energia en la fabricació de nous envasos

20 anys reciclant envasos de vidre

Els orígens del reciclatge d’envasos de vidre es remunten a la dècada dels 80 amb l’arribada dels primers contenidors a Madrid i Barcelona el 1982, concretament. Després de l’aprovació de la Directiva d’Envasos i Residus d’Envasos l’any 1997 i l’arrencada de les operacions el 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei públic, professional i al qual tenen accés tots els ciutadans. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible d’acord amb els principis d’economia circular.

Catalunya va signar l’autorització per a l’inici de les operacions d’Ecovidrio al juliol del 1998. En aquestes dues dècades de col•laboració público-privada, el quilogram per habitant de residus d’envasos recollits a Catalunya s’ha duplicat, passant d’uns 9,8 quilograms per persona el 1998 als 20kg/hab que s’hi reciclen actualment.

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió dels reciclatge de residus d’envasos de vidre. 8.000 companyies envasadores –més de 500 de les quals són catalanes- fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

Comencen les obres de l’avinguda Barcelona a Mont-roig

Imatge virtual de com quedarien diferents trams de la nova avinguda. Fotos: Ajuntament de Mont-roig del Camp

Les obres de l’avinguda Barcelona de Miami Platja ja s’han iniciat. Després d’efectuar les tasques de senyalització i tancament del primer tram, les màquines han començat a treballar aquest dilluns. Les primeres accions que es duran a terme afecten la capa de sota del paviment. Es tracta de les perforacions per buscar les línies elèctriques, la substitució del col·lector d’aigües residuals, la renovació de la xarxa d’aigua potable, les canalitzacions dels serveis de telecomunicacions o el soterrament de les línies elèctriques, entre d’altres. També formen part dels primers treballs el desmuntatge de semàfors i senyalització vial així com de l’enllumenat. En aquest cas se’n col·locarà un de provisional mentre durin les obres.

Canvis de circulació i aparcaments dissuasius per guanyar estacionament

Durant la setmana passada es van realitzar tasques de senyalització horitzontal i vertical a diversos carrers i avingudes adjacents a l’obra que han passat a ser de sentit únic. Aquestes modificacions viàries s’han dut a terme per tal de guanyar noves places d’aparcament en l’àmbit comprès entre els carrers Illes Canàries a carrer de Gandesa i de l’Avinguda de los Angeles a carrer de la Marina. A més, s’ha habilitat la plaça Girona com aparcament dissuasiu. En total s’augmenten 239 places d’estacionament, passant de les 1.122 que hi havia fins ara a les 1.361 actuals, el que representa un 21,30% més.

Tancament del primer tram de les obres

Abans de l’arribada de les màquines s’han dut a terme diversos treballs previs. Un d’ells ha estat la senyalització dels desviaments i recorreguts alternatius que hauran de fer aquelles persones que fins ara utilitzaven l’avinguda Barcelona com a via de pas.

Pel que fa al tancament de l’obra, aquest s’efectuarà per fases. En aquesta primera fase s’han col·locat tanques als laterals de l’avinguda al tram comprès entre la plaça Tarragona i l’avinguda Viena. A més, la plaça de Tarragona ha passat a funcionar com una rotonda.

Tot i això, la circulació de vianants seguirà oberta fins a una fase molt avançada de l’obra. Aquests podran passar per les voreres existents en les condicions actuals. En el moment en què es treballi la vorera, el pas de vianants s’habilitarà pel vial central. A més, de forma general i en la mesura del possible, s’habilitaran dins la zona d’obra accessos als veïns que tinguin aparcaments privats. Pel que fa als comerços, aquests disposaran de zones de carrega i descàrrega, amb una distància mitjana de 50 a 70 metres, podent arribar a un màxim de 100 metres.

L’empresa obre dos canals per incidències

Sorigué ha posat a disposició de la ciutadania dos canals per incidències de l’obra que estaran actius mentre durin els treballs. Es tracta d’una oficina d’obra a l’avinguda Barcelona número 78, local 3 i d’una persona que comptarà amb un telèfon d’assistència les 24 hores del dia. Aquest telèfon és el 673 32 11 38.

Termini 31 de desembre de 2018

Sorigué haurà de finalitzar les obres del tram de l’avinguda de Barcelona, comprès entre la plaça Tarragona (no inclosa) i l’avinguda de Cadis, abans del 31 de desembre de 2018. Aquesta condició era indispensable per poder-les executar, doncs el projecte s’emmarca dins el Pla de Barris de La Florida i aquesta és la data límit que ha donat la Generalitat per executar el que queda pendent d’aquest àmbit, després de rebutjar la pròrroga d’un any més.

Recordem que dels 4.495.188,93 euros que costarà l’obra, la meitat estan finançats a través d’una subvenció que ha atorgat la Generalitat en el marc de la Llei 2/2004 de 4 de juny de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

Un jutjat de Reus investigarà les càrregues policials de l’1-O a Mont-roig del Camp

El grup de lletrats voluntaris pel referèndum, després de presentar la querella criminal als jutjats de Reus per les càrregues de l’1-O a Mont-roig del Camp. Foto: Núria Torres / ACN

El col·lectiu d’Advocats Voluntaris 1 d’octubre de Reus ha anunciat aquest divendres a les xarxes socials que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Reus ha admès a tràmit la querella criminal presentada contra els comandaments de la Guàrdia Civil per l’actuació a’quest cos policial (amb llançament de gasos lacrimògens inclosos) durant la jornada del referèndum per la independència a l’Institut Antoni de Ballester. El col·lectiu, que ha pagat els 2.000 euros de caució (taxes judicials) que se’ls reclamava per no ser part directament implicada en el cas, ha afegit que des del jutjat s’ha demanat ja identificar agents de l’institut armat que van participar en els fets.

El Ple de Mont-roig del Camp aprova per unanimitat una moció per reclamar el desmantellament de les vies del tren

Imatge del plenari de l’ajuntament de Mont-roig.

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp van aprovar ahir al migdia, en la sessió plenària d’aquest mes de maig, reclamar al govern de l’Estat el compliment dels compromisos en relació a la xarxa ferroviària del Corredor del mediterrani i en especial el desmantellament de la actual via del tren. L’equip de govern va proposar aquesta moció, que és similar a la que ja s’ha aprovat a altres municipis de la costa com Salou i Cambrils, i va oferir a la resta de grups municipals la possibilitat de sumar-s’hi. Finalment la moció va quedar presentada pels grups municipals del PSC, IMM, ARA Verds x Mes, Grup Mixt i Ciutadans. El grup municipal d’ERC-AM i PDCAT també hi van votar a favor.

En concret, la moció acorda sol·licitar al Govern Espanyol la licitació del projecte d’execució i la corresponent dotació pressupostària per a l’obra de desmantellament de la via ferroviària. Exigeix també la retirada de rails, travesses, cablejat elèctric i tots els elements que formen part del traçat entre l’Hospitalet de l’Infant i Salou. En aquest sentit, es demana que, a més, el desmantellament inclogui l’elaboració de l’estudi de l’efecte barrera del traçat viari amb els punts d’encreuament amb la xarxa viària, la recuperació de la cota natural del terreny i la integració de l’espai en el paisatge. Tot i això, en cas d’inexistència del projecte, insta a la seva urgent redacció amb l’establiment de terminis i calendari per a la seva execució. D’altra banda sol·licita una resposta per part del delegat del Govern Espanyol, Enric Millo, recordant que va adquirir un compromís amb els alcaldes de la zona de donar-los informacions sobre aquesta qüestió.

També insta als diputats del Congrés que representen la demarcació a no votar a favor dels pressupostos generals de l’Estat que no contemplin partides necessàries per desenvolupar els projectes ferroviaris del Corredor del Mediterrani corresponents al Camp de Tarragona, incloent-hi el desmantellament de la via actual.

L’eliminació de l’actual traçat ferroviari al seu pas per Mont-roig del Camp i especialment al nucli de Miami Platja, una vegada hagi entrat en funcionament el Corredor, és una reivindicació històrica segons afirma també la moció. Aquesta, a més, planteja que la creació de la via verda seria una gran oportunitat per a la regeneració del territori i per a l’impuls d’un turisme sostenible.

La moció també assenyala que és viable l’aposta i impuls d’un transport sostenible i elèctric per carretera que fomenti la mobilitat del territori. Sigui com sigui, la moció deixa la porta oberta a preveure la integració d’un futur tramvia sempre que no utilitzi les mateixes vies actual sinó que quedi integrat a la trama urbana, sense talusos i amb permeabilitat.

Aprovades 5 mocions més

Juntament amb aquesta, a la sessió plenària d’aquest dimecres s’hi van presentar 5 mocions més. El grup municipal de Ciutadans va portar al plenari una primera moció per donar suport a la festa de Sant Jordi com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat en el marc de la UNESCO. La proposta va ser molt ben rebuda per part de tots els grups municipals que hi van votar a favor per unanimitat.

Ciutadans va presentar una segona moció sobre l’ocupació d’habitatges que també va quedar aprovada amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, PdCat, IMM, Ciutadans i Grup Mixt. Els grups municipals d’ERC-AM, FIC i Ara Verds x Mes es van abstenir.

Per la seva banda, ERC va presentar una moció per a la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals, després de la sentència en relació al cas conegut com “La Manada”. La moció va quedar també aprovada per unanimitat.

Finalment el grup municipal del PdCat va presentar una moció per permetre la participació de la ciutadania i les entitats en els Plens municipals. La proposta es va aprovar per unanimitat i es va acordar crear una comissió de treball per plantejar com hauria de ser aquesta participació.

També el PdCat va proposar una moció per crear una Oficina Municipal d’Informació al Consumidor a la que es va acordar sol·licitar el servei que s’ofereix des del Consell Comarcal del Baix Camp. Es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals de PdCat, ERC-AM, Ara Verds x Mes i Ciutadans i les abstencions de PSC, IMM i grup mixt.

Mont-roig del Camp celebrarà dissabte l’elecció de la Pubilla 2018

Com és tradicional per Sant Isidre, Mont-roig del Camp celebrarà l’elecció de la Pubilla, en un acte que tindrà lloc aquest dissabte al poliesportiu municipal de Mont-roig. Un any més, diverses entitats del municipi presentaran les seves candidates al títol. La pubilla escollida representarà el municipi i podrà participar a la proclamació de la pubilla de Catalunya. Durant l’acte també es donaran a conèixer els hereus presentats pels Kintus 2018 i l’Escola Mare de Déu de la Roca, així com la pubilla infantil.

L’acte de nomenament començarà a dos quarts d’onze de la nit i inclourà, com a novetat, un petit vídeo de presentació de totes i tots els participants. En finalitzar hi haurà ball amb l’orquestra Himalaya i discoteca mòbil a càrrec dels Kintus/es.

Les activitats de pubillatge continuaran diumenge a les 12.30 h, a la Casa de Cultura Agustí Sardà amb la recepció institucional a totes les pubilles i hereus participants. En finalitzar, s’iniciarà el seguici de les pubilles i hereus acompanyats per les autoritats locals, gegants i músics locals. A la una del migdia està prevista l’inici de la Missa Major, en honor a Sant Isidre, a l’església Sant Miquel Arcàngel. En sortir, tindrà lloc una ballada de gegants amb la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers i els Grallers de Mont-roig i aperitiu popular.

Ja a la tarda, a partir de les 6, hi haurà activitats musicals i sortejos per recaptar fons per la Lliga Contra el Càncer. En aquest cas, l’acte està organitzat per la Unió de Dones.

L’elecció de la pubilla és una de les tradicions més antigues del municipi, iniciada als anys seixanta i que té el seu origen en la festa de la pagesia. Per aquest motiu la seva celebració coincideix cada any amb la festivitat de Sant Isidre, patró dels pagesos.

Fran Morancho, disposat a repetir com a candidat a l’Alcaldia pel PSC a Mont-roig

Fran Morancho. Foto: Mont-roig.cat

L’actual alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha pres ja la decisió. Després de temps d’incertesa, finalment ha decidit donar el pas i postular-se per tornar a encapçalar la llista socialista al municipi de cara a les eleccions municipals de l’any vinent, segons ha anunciat a Tarragona21.

Morancho, alcalde en el mandat de 2007-11 i en l’actual, i regidor des de 1999, ha pres la decisió en veure que els grans projectes pels quals havia apostat a Mont-roig del Camp i a Miami Platja finalment han tirat endavant. D’aquests projectes, dos destaquen especialment: la conversió integral de l’avinguda Barcelona (l’N-340) i la reforma de Mas Miró, enllestida en la seva primera fase amb una injecció de mes d’un milió d’euros i preparada per obrir al públic.

La reforma de l’N-340 era una prioritat també del programa socialista i s’ha pogut desllorigar aprofitant la represa de l’antiga llei de barris de la Generalitat, amb la condició que les obres acabin en 2018.

“Em vaig presentar per fer coses, i si les faig i són bones per al municipi, em veig amb força per continuar”, ha dit a Tarragona21. “No em presento per què sí, sinó perquè hi ha un projecte al darrere i ara veig que l’hem pogut tirar endavant”.

A les dues grans obres cal sumar-hi un reguitzell d’actuacions fetes i altres que estan encaminades, com l’institut de Miami Platja. En aquest darrer apartat figura l’execució de la primera fase del passeig marítim de els cales de Miami, que ja va viure la creació d’un carril bici i reasfaltat del paviment. També es preveu l’inici d’obres de l’espai sòciocultural de Mont-roig. L’Ajuntament està immers en un procés participatiu per veure les necessitats de la població per tal d’omplir de contingut el nou espai sociocultural que és previst construir a Mont-roig, amb un cost aproximat d’un milió d’euros. Fran Morancho va incloure el projecte en un procés de reordenació d’espais públics, el qual també preveu el retorn de l’edifici de l’Ajuntament a la seva antiga seu al centre del poble.

Altres millores han fet referència a les zones verdes, enllumenat públic o la reforma dels camps de futbol de Miami i Mont-roig del Camp.

Morancho destaca del mandat que ara acomplirà tres anys l’entesa que hi ha hagut entre les tres formacions governants i la regidora no adscrita (PSC, IMM, Ara-VX+ i Núria Esquius): “Estem duent a terme allò que vam fixar al pacte de govern”. Subratlla especialment l’aprovació i posada en marxa del Pla d’Acció Municipal 2016-19, amb 278 accions previstes.

Llençada l’opció de repetir, serà el PSC qui ho haurà de ratificar. No hi ha en el panorama polític res que faci pensar que no sigui així. Una segona fase serà la llista per a les municipals, un tema “encara aviat per parlar-ne”. Morancho voldria que els tres regidors socialistes “repetissin”. “Estic molt satisfet de la seva actuació”, ha remarcat, però primer caldrà que els regidors es defineixin i escoltar si algú vol postular-se per anar a la llista.

J. Garcia

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies