TARRAGONA 21

Les biblioteques tornen a oferir el servei de préstec de llibres a Mont-roig

Biblioteques Joan Miró i Miramar

Les biblioteques Joan Miró i Miramar oferiran el servei de préstec i devolució de llibres a partir de dilluns dia 1 de juny. Serà, però, amb cita prèvia, per la qual cosa, caldrà primer reservar el títol i demanar hora per passar-lo a recollir.

Així doncs, totes aquelles persones que vulguin tornar a gaudir de la lectura han de triar el llibre que volen llegir a través del catàleg: https://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat o bé deixar-se aconsellar pel personal de la biblioteca.

Seguidament cal trucar o enviar un correu electrònic per demanar cita. Un cop les biblioteques ofereixin el dia i l’hora per passar a recollir el llibre, és important recordar les diverses mesures de seguretat vigents. Ús obligatori de mascareta, neteja de mans o respectar la distància de 2 metres, entre d’altres.
A més, en el cas de les biblioteques, només es podrà accedir al taulell per recollir o tornar els llibres, els menors de 14 anys han d’anar acompanyats d’un adult, no es podrà accedir a les sales de lectura, ni consultar els llibres, ni tampoc fer ús dels ordinadors.

Un cop llegit el llibre es podrà retornar, preferentment deixant-lo a les bústies de retorn de l’exterior dels equipaments o a les caixes habilitades a l’interior per a l’ocasió. Els llibres restaran 14 dies en quarantena abans de tornar a ser prestats.

 

Obren amb cita prèvia els serveis d’atenció a la ciutadania de Mont-roig

Imatge d’arxiu del municipi

Les Oficines Municipals d’Atenció a la Ciutadania, les oficines de Serveis Socials, l’Espai de Miami Platja i les oficines de Nostraigua tornaran a oferir atenció presencial a partir de dilluns dia 1 de juny. Serà amb cita prèvia obligatòria i només per aquells casos en què no sigui possible l’atenció telemàtica o telefònica. Per la seva banda, les biblioteques municipals oferiran el servei de préstec de llibres també amb cita prèvia. Tot i l’obertura dels serveis d’atenció a la ciutadania de forma presencial, l’Ajuntament continua prioritzant l’atenció telemàtica per motius de seguretat.

Les OMAC

Des de les OMAC’s s’atendrà presencialment, i sempre amb cita prèvia, en cas que el tràmit no es pugui fer de forma telemàtica o quan el ciutadà/ana no disposi dels mitjans necessaris per fer la tramitació telemàtica.
La cita prèvia per realitzar els tràmits presencialment es podrà demanar a través de la pàgina
https://citaprevia.mont-roig.cat/mont-roig/ o trucant al 977 83 70 05.

Un cop sol·licitada caldrà assistir a l’hora de la cita a l’oficina corresponent i seguir les mesures de prevenció per entrar a l’equipament municipal: ús de mascareta obligatori, mantenir distància de seguretat, netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i ús recomanable de guants. A més, en el cas de les OMAC caldrà respectar l’aforament i les indicacions del personal municipal (5 persones màxim a les oficines de Miami Platja i 2 màxim a les de Mont-roig), no accedir-hi acompanyat/da, portar un bolígraf de casa i enviar prèviament la documentació per tramitar en format digital a omac@mont-roig.cat.

Serveis Socials

Pel que fa a les oficines de Serveis Socials, en cas que no sigui possible l’assistència telemàtica, es pot sol·licitar cita prèvia per a l’atenció presencial a través del telèfon 977 83 75 53 de l’oficina de Mont-roig, del telèfon 977 17 27 58 de l’oficina de Miami Platja i del correu electrònic accio.social@mont-roig.cat (de dilluns a divendres de 9 a 14 h)

L’Espai

En el cas de l’Espai de Miami Platja, es prioritza també l’assistència telemàtica i suport telefònic per a accedir a la Borsa de Treball Municipal o altres consultes a través del telèfon 977 17 25 27, del número de WhatsApp 608 23 63 50 i del correu electrònic promocio@mont-roig.cat, de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 h. En cas que es requereixi atenció presencial, caldrà concertar cita prèvia també trucant o
enviar un correu electrònic.

Nostraigua

Les oficines de Nostraigua oferiran també a partir de dilluns atenció presencial amb cita prèvia. Aquesta es pot demanar a través de la pàgina, a través del correu electrònic info@nostraigua.cat o bé trucant als telèfons 977 83 76 86 i 977 81 03 86, de dilluns a divendres de 8 a 15 h. Recordem que continuen oferint també atenció telefònica i un servei d’atenció als usuaris/àries a través del número 672 64 87 57 de WhatsApp.

Biblioteques

Pel que fa a les biblioteques Joan Miró i Miramar oferiran el servei de préstec i devolució de llibres amb cita prèvia a partir de dilluns. Caldrà reservar el títol i demanar cita prèvia per recollir-lo trucant o enviant un correu a la biblioteca corresponent: Biblioteca Joan Miró de Mont-roig: l 977 83 75 15 biblioteca@mont-roig.cat Biblioteca Miramar de Miami Platja: 977 17 25 62 biblioteca.miami@mont- roig.cat Un cop es tingui la cita prèvia es podrà anar a la biblioteca corresponent a recollir l’exemplar, però no es podrà fer ús de les sales de lectura, ni dels ordinadors, entre d’altres. Caldrà també respectar la resta de recomanacions sanitàries a l’hora d’entrar a un equipament municipal.

Es manté el tancament provisional de les llars d’infants municipals

D’altra banda, les llars d’infants municipals Petete de Miami Platja i Mare de Déu de la Roca de Mont-roig continuaran tancades provisionalment. L’Ajuntament ha pres aquesta difícil decisió per protegir la salut i el benestar dels infants i tenint en compte que aquests centres desenvolupen una tasca educativa essencial que les condicions provocades per l’actual pandèmia de Covid-19 no permeten garantir.

 

El càmping Playa Montroig prepara la seva reobertura

Campling Playa Montroig. Foto: Cedida

L’escenari posterior a la Covid-19 canviarà la forma de viatjar en els propers mesos. No només a l’hora de llegir el destí, també per escollir allotjament: tot apunta que els viatgers prioritzaran reservar establiments no massificats.

Davant d’aquesta tendència, Playa Montroig Camping Resort està preparant la temporada 2020 que començarà el proper 12 de juny, després d’haver posposat la inauguració inicial prevista pel mes de març. El resort afronta la temporada posant en valor les seves 35 hectàrees de superfície (que equivalen a 49 camps de futbol) i que el converteixen en un dels càmpings europeus més grans en extensió, però no en capacitat, aconseguint que sigui un lloc tranquil i sobretot, amb espai.

Fins i tot en una temporada normal i amb una ocupació plena, és un lloc no massificat en el qual es compleixen les noves normes de distància social. A més, una de les mesures que implementarà Playa Montroig Camping Resort és la d’establir un aforament màxim a les zones comunes com la piscina, el restaurant o la bugaderia.

Més enllà d’aquesta limitació, el càmping tarragoní es cenyirà a un protocol per assegurar als seus hostes i al seu personal la màxima seguretat. Es realitzaran test a tots els treballadors i se’ls proporcionarà el material de protecció necessari per evitar contagis, a més de rebre una formació específica per prevenir la propagació del virus.

Camping Playa Montroig. Foto: Cedids

En relació als espais de restauració del càmping, interiors i terrasses obriran segons ho permetin les normes de cada fase de la desescalada. S’ampliarà el servei de menjar per emportar i també es podrà demanar l’entrega directa a la parcel·la. A més, s’instal·laran mampares de protecció a recepció, al supermercat, al restaurant i al punt de souvenirs.

Alguns lavabos i urinaris quedaran inutilitzats per mantenir la distància social establerta i fins i tot, ampliar-la, ja que són un espai que es caracteritza de ser prou ampli de per sí. Als sanitaris, però també a recepció, restaurant i bugaderia, s’instal·laran gels hidroalcohòlics pel personal i la clientela. Totes aquestes pautes i les recomanacions oficials per evitar la propagació del virus s’informaran degudament per mitjà d’uns cartells exposats per tot el càmping.

A més dels beneficis d’estar a l’aire lliure, Playa Montroig Camping Resort compta amb un quilòmetre de platja privat, exclusiu per clients i per tant, garanteix tenir un espai idoni a la costa del Mediterrani. No sols a la platja hi haurà l’amplitud suficient: la zona dels bungalows del càmping tarragoní es caracteritza per ser especialment àmplia: hi ha una distància de fins a 40m2 entre els allotjaments, cosa que no és habitual en tots els càmpings.

«Estarem coordinats en tot moment amb les autoritats per a garantir la seguretat dels nostres clients. Ja estem prenent totes les mesures convenients, però les ampliarem si és necessari. El nostre objectiu és transmetre la seguretat necessària sense que això repercuteixi de manera negativa en la qualitat dels serveis que ofereix un càmping de cinc estrelles», ha declarat Alejandro Giménez, director de Playa Montroig Camping Resort.

 

El Pla de Barris de Mont-roig afronta la crisi amb tallers online

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través del Pla de Barris La Florida, ha posat en marxa el programa “Reconnecta amb tu”, un cicle de tallers que tenen per objectiu oferir les eines i recursos necessaris per a gestionar les emocions i afrontar les conseqüències derivades de la crisi sanitària, econòmica i social provocada pel coronavirus.

En aquest sentit, les restriccions de mobilitat i el conseqüent aïllament i distanciament social a causa de la declaració de l’estat d’alarma, han provocat en una gran part de la població sensacions de soledat, por, incertesa, ira, tristesa, ansietat, angoixa o estrès, entre d’altres.

Davant d’aquesta situació, s’oferiran 5 tallers en línia, d’una hora i mitja cadascun, que tindran lloc quinzenalment per treballar els moviments, tècniques de relaxació i respiració i a iniciar-se en la meditació; prendre consciència dels paradigmes, prejudicis i creences que ens limiten; descobrir tècniques de gestió emocional i reforçar la confiança en un mateix, etc.

Sessions en línia per a tots els públics

Les sessions, que seran impartides per la coach especialitzada Nadine Engel, estan obertes a tothom i es realitzaran a través de Zoom.

Les persones interessades en assistir-hi poden inscriure’s enviant un correu electrònic a pladebarris@mont-roig.cat amb el seu nom, cognoms i telèfon de contacte. L’aforament és limitat a vint persones. Un cop inscrits rebran l’enllaç de la sessió a la que s’hagin inscrit.

1a sessió: 25 de maig. Compartim les nostres pors i treballem l’optimisme enfront la Covid-19.

2a sessió: 8 de juny. Stretching contra la migranya i l’estrès, tècniques de relaxació i respiració.

3a sessió: 22 de juny. Contes per a l’autoestima: com formular un objectiu.

4a sessió: 6 de juliol. Meditació per a tota la família.

5a sessió: 20 de juliol. Eines per a fer front al futur més pròxim.

 

L’Ajuntament de Mont-roig presenta un nou calendari del contribuent

Edifici de l’Ajuntamrnt de Mont-roig del Camp. Foto: Mont-roig del Camp

Davant la situació de vulnerabilitat econòmica en què es troba gran part de laciutadania arran de la crisi sanitària de la Covid-19, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha modificat el calendari del contribuent previst per aquest 2020 amb nous terminis de pagament.

Així, s’amplien els terminis per pagar impostos i taxes en voluntària com per exemple l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), la taxa per ocupació del domini públic i l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), entre d’altres, amb la finalitat que els contribuents puguin afrontar el pagament amb més comoditat i alleugerir la càrrega econòmica a la ciutadania i empreses.

Els tributs es poden fer efectius en aquelles entitats bancàries que tinguin conveni amb BASE – Gestió d’ingressos o bé a través de la domiciliació. Cal recordar que el fraccionament del pagament de l’IBI permet pagar-lo en tres rebuts sense cap recàrrec. També, a través de BASE es pot sol·licitar el fraccionament mensual dels tributs sense interessos. Les sol·licituds per acollir-s’hi tindran efectes d’un any per a l’altre.

Nou calendari de facturació de Nostraigua

L’Entitat Pública Empresarial Nostraigua també ha modificat el calendari de facturació del servei d’aigua i clavegueram per aquest 2020 i ha establert noves dates que modifiquen el càrrec de facturació i fi de pagament en voluntària. En aquest sentit, s’ha ajornat la factura del quart trimestre del 2019, que s’havia d’emetre en data 1 d’abril, per tal d’afavorir els usuaris del servei i alleugerir la càrrega econòmica de les famílies. Així, la facturació del quart trimestre de 2019 s’emetrà en data 1 de juny de 2020 i, per tal de no col·lapsar les facturacions dels períodes posteriors, s’estableix també un nou calendari de facturacions fins al juliol de 2021.

Altres mesures tributàries

També s’han pres altres mesures extraordinàries en matèria tributària i s’ha acordat suspendre qualsevol actuació en l’àmbit de la recaptació executiva mentre es mantingui l’estat d’alarma.

En aquest context, s’ha suspès el cobrament de les quotes dels serveis municipals que s’han hagut de tancar a conseqüència de la crisi sanitària (transport escolar, menjador escolar, llars d’infants, classes esportives, etc.) i s’ha procedit a la devolució de les quotes pagades o les parts proporcionals pel temps que no s’ha pogut gaudir d’aquest servei.

D’altra banda, també s’amplien els terminis de pagament en voluntària de les liquidacions de qualsevol ingrés de dret públic i el pagament de la quota del mes d’abril dels fraccionaments i ajornaments vigents.

En aquest enllaç podeu descarregar-vos el nou calendari

 

Comencen les obres de reparació i millora de les platges de Miami malmeses pel temporal Glòria

 El departament de Costes inicia els treballs que tenen com a objectiu permetre l’accés a aquests espais naturals i evitar es malmetin en el futur per nous cops de mar. Foto: Cedida

Aquest dilluns han començat els treballs de reparació de les destrosses al litoral del municipi pel temporal Glòria del passat hivern que han impedit l’accés durant els últims mesos a algunes de les cales i platges de Miami Platja.

En concret, les primeres actuacions de les empreses concessionàries d’aquestes reparacions, que van íntegrament a càrrec del govern de l’Estat a través del departament de Costes, s’ha fet a la zona de la cala dels Àngels, en concret a cala Califòrnia, cala Santa Fe i cala Misteri. L’objectiu és millorar-ne els accessos a peu i pels vehicles de manteniment, sobretot a la zona de l’Estació Nàutica. En aquestes cales es fan treballs de paleteria, reparant accessos, escales i rampes, així com moviments de terres; s’estan reforçant també les esculleres existents, tot amb la voluntat que futurs temporals no les tornin a malmetre.

A partir de la setmana vinent començaran les obres a cala Vienesos, amb diverses actuacions, entre elles la reparació de les escales. Aquesta reparació permetrà que es pugui obrir la zona que s’estén des de l’Estat Gelat a la pròpia cala. La voluntat de l’Ajuntament de Mont-roig és que les cales puguin ser accessibles individualment un cop estiguin llestes, sense haver d’esperar al final de totes les reparacions.

D’altra banda, la reposició de la sorra en algunes platges s’ha previst per més endavant, ja que en les últimes setmanes s’ha comprovat que hi ha hagut una regeneració natural de bona part de l’arena de la platja que va desaparèixer inicialment pel temporal.

Des del departament de Costes no s’ha comunicat el termini de finalització de les reparacions, però s’espera que es puguin enllestir en unes setmanes, per deixar-ho tot llest de cara a la temporada estival, una temporada que podrà començar un cop les autoritats dictaminin com es determina l’ús de les platges coincidint amb la crisi del Covid-19.

 

Mont-roig elabora un document que recull les mesures executades des de l’inici de l’emergència sanitària

S’han posat en marxa més de 40 mesures i accions específiques per tal d’ajudar a les empreses locals i als veïns i veïnes a fer front a la Covid-19. Foto: Cedida

Coincidint amb l’entrada de la fase 1 de la desescalada i les sessions de debat per a la creació d’un pla de xoc de recuperació econòmica i social del municipi, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha publicat un document que recull les mesures extraordinàries que el consistori ha posat en marxa des de l’inici de l’emergència sanitària. Es tracta de més de 40 accions que s’han implantat les darreres setmanes per ajudar a les empreses locals i a les famílies del municipi a fer front a la crisi de la Covid-19.

Per fer-ho possible, les diferents àrees i serveis municipals s’han reestructurat per posar en marxa noves accions que comprenen mesures de suport social, de suport econòmic i altres mesures importants relatives a l’administració oberta i al control o neteja de la via pública.

En l’àmbit social, s’ha dissenyat un programa de seguiment a la gent gran del municipi, s’ha creat una xarxa de voluntariat veïnal i s’ha reforçat la col·laboració amb altres entitats i organismes d’ajuda social i d’atenció a la salut. També s’han pres mesures d’acompanyament a altres col·lectius vulnerables i als infants, així com diverses activitats per amenitzar el confinament de la resta de veïns i veïnes.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, s’ha reduït la càrrega econòmica de les famílies mitjançant l’ajornament i suspensió del pagament dels tributs municipals i s’han adoptat una sèrie de mesures dirigides a contrarestar els efectes negatius que aquesta crisi està provocant en el sector turístic i en els comerços i les empreses locals.
També s’han implantat altres mesures importants relatives a l’espai públic, com l’increment de controls policials i conscienciació ciutadana, el tancament d’equipaments o la desinfecció de carrers i la recollida de residus.

Finalment s’ha fet un esforç per mantenir l’administració oberta, posant especial èmfasi en l’atenció a la ciutadania i l’adaptació a les noves mesures.

 

Unitat a Mont-roig en un pla de xoc de recuperació econòmica i social

La creació d’aquest pla de xoc és el resultat del Pacte de Municipi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp inicia un procés participatiu amb tots els grups municipals i diversos representants de l’àmbit social i econòmic per elaborar un pla de xoc amb mesures dirigides a pal·liar les conseqüències de la crisi del coronavirus al municipi.

La creació d’aquest pla de xoc és el resultat del Pacte de Municipi que ha comptat amb la resposta favorable de tots els grups municipals de l’Ajuntament per treballar plegats en la recuperació econòmica i social de les empreses i de les famílies del municipi.

Aquest document, que s’elaborarà a partir de l’escolta activa dels principals representants de l’àmbit social i econòmic i de la ciutadania, recollirà les mesures a posar en marxa per fer front a les noves necessitats de les entitats i col·lectius locals, amb l’objectiu principal de lluitar contra el negatiu impacte social i econòmic que ja estan començant a patir els veïns i veïnes i els sectors econòmics i socials més importants del municipi, com són el turisme, la restauració o l’hostaleria.

Es duran a terme quatre sessions de treball

El grup de treball del Pla de Mesures, format per tots els grups municipals de l’Ajuntament, durà a terme dues sessions amb representants del món associatiu social i empresarial i dues més de debat i consens.

La primera sessió tindrà lloc aquesta mateixa tarda i servirà per valorar l’impacte social de la Covid-19 al municipi. Aquesta reunió comptarà amb l’assistència de representants de diverses entitats socials, com ara la Creu Roja, els Casals d’Avis, les escoles i instituts, les associacions de mares i pares, els centres d’atenció primària, el grup de colònies Els Brivalls i l’associació de Joves de Miami Platja.

Durant les intervencions, s’exposaran les mesures socials adoptades a nivell municipal des de l’inici de l’estat d’alarma, així com les mesures socials aprovades per altres administracions i els resultats de les enquestes a les famílies del municipi sobre com els està afectant aquesta situació. Per la seva part, els representants de  les entitats municipals de l’àmbit social i dels col·lectius més vulnerables, exposaran la seva visió sobre la situació actual i com pensen que l’ajuntament els pot ajudar.

Pel que fa a la segona sessió, que se celebrarà demà, estarà integrada pels representants de les diferents entitats i col·lectius del sector econòmic i turístic local, com són la restauració, les immobiliàries, els càmpings, els habitatges d’ús turístic, l’Estació Nàutica, la Unió de Pagesos, les gestories i les unions de comerciants de Mont-roig i Miami Platja. Les seves intervencions tindran la finalitat de donar a conèixer com estan vivint la crisi i quines son les seves expectatives amb l’objectiu d’adaptar aquestes mesures a les seves necessitats reals. A més, es comptarà amb la visió d’alguns experts en aquest àmbit.

Posada en comú i aprovació del Pla de xoc

La tercera i la quarta sessió tindran com a objectiu primordial la posada en comú i debat de les diverses propostes per part dels grups municipals i es realitzaran després d’un procés de reflexió posterior a les dues primeres sessions expositives.

Finalment, després de realitzar un treball intern a l’Ajuntament, en què els tècnics municipals avaluaran la viabilitat de les accions proposades, es presentarà un document que recollirà les accions que comptin amb el màxim consens i responguin a les expectatives i demandes de les entitats implicades i comptin amb el vistiplau tècnic, econòmic i jurídic. Es preveu que en les pròximes dues setmanes es pugui presentar aquest pla de xoc, que posteriorment s’aprovarà per Ple.

Adaptació del Pla Estratègic

Per altra banda, el consistori ha començat a treballar també per redefinir el rumb de la gestió econòmica de l’Ajuntament, en gran part dibuixada en el Pla Estratègic de Municipi que va ser aprovat aprovar amb un ampli consens l’any 2019.

Així, l’aprovació d’aquest pla de xoc podrà comportar canvis en el Pla Estratègic Mont-roig Miami 2020-2030 i, en cas de considerar-ho necessari, s’estudiarà una modificació i posterior aprovació del mateix amb l’objectiu d’adaptar-lo a les noves necessitats del municipi.

 

Els càmpings Els Prats i de l’Almadrava s’avancen i anuncien que obriran pels volts del 25 de maig

Imatge d’un conjunt de bugalows del grup Alannia. Foto: Cedida

Primers càmpings de la Costa Daurada que anuncien la seva reobertura. La principal cadena de càmping-resorts d’Espanya, Alannia, obrirà els seus establiments al públic durant la Fase 2 de desconfinament anunciada pel Govern, que previsiblement entrarà en vigor el 25 de maig, si es van complint les condicions sanitàries necessàries. La data d’obertura serà els voltants del 25 de maig, condicionada a que no hi hagi un rebrot del virus a Tarragona.

A la Costa Daurada, obrirà els resorts Els Prats de Mont-roig i Alannia Costa Daurada, de la platja de l’Almadrava, a l’Hospitalet de l’Infant, segons ha confirmat l’empresa a Tarragona21. De cara a l’any vinent es preveu que obrirà el resort de Salou, adquisició de l’antic càmping La Unión, on ha invertir 12 milions d’euros.

La firma té cinc càmpings-resort, tres a la Costa Daurada –inclòs el futur de Salou– i dos a Alacant. Es tracta de la primera empresa que anuncia públicament la reapertura dels càmpings, un cop sabut el procés de desconfinament. El càmping de L’Almadrava havia d’obrir per a les dates de Sant Josep, però la crisi sanitària ho va paralitzar, han indicat les mateixes fonts.

Es tracta de la primera notícia positiva del sector turístic de la Costa Daurada, profundament castigat amb aquesta crisi sanitària i econòmica. Se suma a més amb les recomanacions dels experts del sector, que auguren un bon futur al sector dels càmping-resorts, lloc on hi ha parcel.lació i separació de les finques, aïllament de tendes i bungalows i distanciament social.

Tarragona, a l’aguait

Els càmpings de Tarragona ciutat estan avaluant la situació amb el desconfinament abans d’anunciar la data de reobertura, han indicat fonts del sector.

L’empresa està ultimat el seu protocol ‘Vacances Segures’ per a l’obertura de les seves instal·lacions amb les màximes garanties de seguretat sanitària davant el Covid-19, una guia de mesures que s’implantaran en els seus cinc establiments amb l’objectiu de ‘garantir la salut de treballadors i residents’.

El protocol de seguretat sanitària dissenyat per l’empresa contempla actuacions en quatre nivells: higiene i seguretat, distanciament social, adequació d’espais comuns i, control i seguiment. A aquestes, se sumaran les mesures que inclogui el protocol que estan elaborant les autoritats per a aquest àmbit. Per al disseny d’aquest protocol s’han tingut en compte les directrius de la Confederació de Càmpings del Mediterrani, ja que la modalitat d’allotjament en càmping o bungalós és una de les quals majors garanties ofereix per al compliment de les mesures de seguretat sanitària imposades per a evitar la propagació del Covid-19.

Segons el conseller delegat de la cadena, Sergio Gómez, “el pla de l’empresa està dissenyat per a aprofitar les característiques naturals que ofereix el nostre model vacacional: entorns naturals, la completa autonomia de cadascun dels nostres allotjaments i les activitats en espais oberts. Els nostres resorts permeten establir protocols de màxima seguretat en matèria sanitària i higiènica, ja que les instal·lacions són molt espaioses i els bungalós a l’aire lliure permeten el fàcil distanciament entre clients o amb el staff del resort».

Amb aquest propòsit, Alannia ha iniciat un pla especial de formació per a tot el personal sobre els protocols de neteja i seguretat a través de la plataforma Alannia School, l’escola online que ha creat la signatura com a part del seu procés de transformació digital i pel qual ha estat premiada. Les mesures del pla inclouran mitjans en tots els allotjaments i els clients comptaran amb kits especials de desinfecció i higiene, nous protocols contactless de check in i check out a través de targetes i polseres intel·ligents que funcionen en els establiments des de l’any passat.

Per a reforçar totes aquestes mesures i en l’àmbit del control i seguiment, Alannia inclourà un acord de col·laboració amb un servei d’atenció mèdica presencial i diària amb el centre mèdic-hospitalari Quirón, i que inicialment s’implantarà en els resorts d’Alacant per al seu posterior desplegament a Tarragona.

Alannia ha posat en marxa els mitjans possibles per a garantir la reorganització de les zones comunes i un pla específic d’higienització a través de l’increment de recursos i freqüències d’actuació, nous sistemes de neteja que utilitzen tècniques de llum ultraviolada i productes específics.

Redacció

La Policia Local de Mont-roig imposa 341 denúncies durant l’estat d’alarma

El cos policial apel·la de nou a la responsabilitat i agraeix el comportament exemplar en les sortides dels menors de 14 anys. Foto: Cedida

La Policia Local de Mont-roig del Camp ha imposat un total de 341 denúncies des de l’inici de l’estat d’alarma per la crisi sanitària del coronavirus, encara vigent a dia d’avui. Aquestes denúncies s’han imposat, principalment per no fer cas o desobeir les indicacions de les autoritats trencant el confinament de forma
injustificada.

La Policia Local ha incrementat el control i la vigilància dels carrers i, a més, també s’ha mantingut alerta en la lluita contra la inseguretat ciutadana. Durant aquestes sis setmanes, els efectius de la Policia Local han detingut 9 persones, sis d’elles per robatoris a l’interior de les segones residències, 2 persones reclamades per la justícia i una persona per resistència a la policia local. En aquest sentit, la vigilància de les segones residències es considera clau i per aquest motiu demana als veïns i veïnes que col·laborin denunciant si veuen moviments estranys o sospitosos en aquests habitatges.

Durant les setmanes de l’estat d’alarma, la Policia Local ha incrementat també els serveis als veïns i veïnes, sobretot entre la gent gran, amb noves necessitats provocades per la situació de confinament.

Nou operatiu de control de circulació

D’altra banda, la Policia Local posarà en marxa a partir d’aquest dimecres un nou operatiu especial de control de tràfic i de restriccions de mobilitat en alguns carrers i vies que permeten accedir a les segones residències. Aquestes mesures ja es van establir durant la Setmana Santa i ara es tornarà a fer el mateix per evitar desplaçaments injustificats coincidint amb el pont del Primer de Maig. Aquest operatiu policial es durà a terme també de forma conjunta i en coordinació amb Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i altres policies locals. En el cas del nostre municipi, a més de controls presencials es tornarà a fer ús del dron per identificar possibles vehicles que vulguin esquivar aquests controls.

Els accessos que estaran tallats seran els següents:

– Carretera T-310 km 21, d’accés a la urbanizació Bonmont Terres Noves
– Carretera T-318 km 22, Accés nord Casalot
– Carretera N-340 km 1.139 Camí Caseta Rellotge d’accés a la platja
– Urbanització Solemio, carrer Alicia de la Rocha amb el pont de l’A-7
– Camins entre la N-340 i la desembocadura riera Riudecanyes, per tal d’evitar l’accés a la zona de Jardins de Paradís

En general, comportament exemplar

Finalment, la Policia Local, que continua apel·lant a la responsabilitat de la població, també ha volgut posar de manifest el comportament exemplar de la majoria dels veïns i veïnes del municipi que han fet cas de les indicacions decretades durant el període d’alarma i ha felicitat a les famílies que des de diumenge passat han començat a fer sortides d’una hora i a menys d’un quilòmetre del seu domicili.

 

El govern de Mont-roig ofereix un pacte de municipi a l’oposició per fer front al coronavirus

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, durant una roda de premsa. Foto: Roger Segura

L’equip de govern de Mont-roig del Camp ha ofert a l’oposició un pacte de municipi per treballar conjuntament i lluitar contra la crisi generada per la covid-19. L’alcalde, Fran Morancho (PSC), ha fet arribar la proposta als portaveus mitjançant una carta on els anima a «treballar plegats en un pla de mesures per pal·liar les conseqüències d’aquesta crisi sanitària».

En la missiva, Morancho apel·la a la «responsabilitat i altura institucional» de les formacions polítiques que, segons diu, sempre han demostrat «en els moments més estratègics per al nostre futur». El govern considera que, en aquests moments, cal unitat per donar resposta a «un dels desafiaments més grans» amb els quals s’ha trobat el municipi.

«Els nostres veïns i veïnes esperen de nosaltres, ara més que mai, que remem junts per tal de ser més forts i plantar cara a les conseqüències econòmiques i socials que ens deixarà aquesta pandèmia», assegura Morancho.

La carta reconeix la lleialtat institucional «que tots els grups han tingut fins aquest moment amb nombroses mostres de suport i aportacions en positiu». Per aquest motiu, afegeix que «ara, toca fer un pas més i incorporar aquesta voluntat de col·laboració en un Pacte de Municipi que sigui capaç d’aprovar un document conjunt de mesures de xoc per fer front al negatiu impacte social i econòmic que, malauradament, ja està començant a patir el nostre municipi».

Redacció

 

Mont-roig elabora una infografia per explicar les mesures de prevenció durant les sortides

El material gràfic està pensat perquè els nens i nene coneguin què han de tenir en compte. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha elaborat, a partir de les darreres indicacions emeses pel Ministeri de Sanitat del govern espanyol, una infografia per explicar als menors de 14 anys quines mesures de prevenció hauran de tenir en compte durant les sortides al carrer.

Recordem que el govern estatal ha anunciat que, a partir de diumenge 26 d’abril, aquest col·lectiu podrà sortir de casa per fer passejos de màxim una hora al dia i prop del seu domicili. En aquest sentit, per recollir les principals indicacions emeses i sobretot, perquè els més petits entenguin que cal seguir diverses normes de prevenció, s’ha elaborat aquest nou material gràfic, revisable en cas d’actualitzacions.

En aquesta infografia s’explica, per exemple, que no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa i hauran d’anar acompanyats d’un adult que convisqui amb ells. Cada adult podrà acompanyar fins a tres infants en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social. Segons, la normativa que ha fet pública el govern, podran fer servir les seves joguines però no podran accedir a parcs o zones infantils, que continuen clausurades. La sortida diària s’haurà de fer entre les 9 i les 21 hores.

Des de l’executiu estatal es recomana evitar les hores punta i que es respectin les normes bàsiques d’higiene, com rentar-se les mans abans i després de la sortida així com la distància d’almenys un metre amb la resta de persones. L’ús de mascareta és recomanable, però no obligatòria. Cal remarcar també que en tornar a casa cal rentar-se les mans amb aigua i sabó, s’han de treure el calçat que s’ha portat, rentar la roba, separar en una caixeta els objectes que no es necessiten (claus, cartera, etc,) i desinfectar altres objectes que s’hagin fet servir durant la sortida (ulleres, mòbil, etc) amb mocadors d’un sol us i amb aigua i sabó o desinfectant.

Els nens i nenes menors de 14 anys que presenten símptomes de malaltia o han estat diagnosticats de COVID-19 i han de romandre en aïllament domiciliari no podran sortir a passejar. Tampoc els menors que han tingut contacte amb algú que té símptomes o ha estat diagnosticat, si no s’ha produït una quarantena domiciliària durant 14 dies.

Pel que fa als joves d’entre 14 i 18 anys, estan autoritzats a fer el mateix tipus d’activitats incloses en l’estat d’alarma per als adults, és a dir, anar a comprar aliments o medicines.

 

Les deixalleries de Mont-roig i Miami tornaran a obrir al públic a partir d’aquest divendres

La deixalleria municipal de Miami Platja. Foto: Cedida

Entrada a la deixalleria de Mont-roig del Camp. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp tornarà a obrir les deixalleries municipals a partir d’aquest divendres 24 d’abril i adoptarà diverses mesures de prevenció i seguretat per evitar la propagació de la Covid-19.

El seu tancament es va decretar quan es va iniciar la crisi sanitària del coronavirus, tenint en consideració la Instrucció sobre gestió de residus domèstics i COVID-19, de 13 de març, de la Secretaria d’Estat de Medi Ambient, i d’acord amb les instruccions provinents de les autoritats sanitàries.

D’altra banda, i tenint en compte la reducció de les mesures de confinament decretades per l’Estat, que permet als treballadors i treballadores d’alguns sectors no essencials tornar a la feina i donant que el ritme de contagis ha anat disminuint progressivament, l’Ajuntament juntament amb Secomsa, que és l’empresa encarregada de la gestió de residus en el nostre municipi, han valorat la idoneïtat de reobrir aquests espais i permetre la prestació d’aquest servei, això sí, amb la implantació de diverses mesures de prevenció per tal d’evitar la propagació del virus.

Així, tant els treballadors com els usuaris de les deixalleries hauran de seguir unes pautes a l’hora d’utilitzar i accedir a les instal·lacions.

Noves mesures organitzatives

Les mesures organitzatives contemplen tant la limitació de l’aforament com la limitació dels horaris d’obertura al públic.

La deixalleria de Miami Platja romandrà oberta de dilluns a dissabte de 9 h a 12.15 h i la deixalleria de Mont-roig obrirà de dilluns a divendres de 15 h a 17.30 h i els dissabtes de 9 h a 12.15 h.

L’horari d’obertura al públic es redueix 30 minuts per tal de garantir una intensa desinfecció diària de les instal·lacions i poder atendre possibles cues d’usuaris que es formin com a conseqüència d’un nou sistema per dipositar els residus.

En aquest sentit, les portes d’accés de les deixalleries romandran tancades i els operaris les obriran només quan hi hagi usuaris o transportistes dels sistemes integrats de gestió de residus. A més, l’accés per part dels usuaris i transportistes serà individual, amb un màxim 2 persones per vehicle, tancant-se la porta darrera seu. Així doncs, només hi podrà haver un vehicle a la vegada dins de les deixalleries i en cas que es formin cues, les persones no podran sortir dels vehicles particulars. Tampoc podran accedir-hi usuaris mentre hi hagi vehicles de Secomsa dipositant residus o manipulant contenidors.

Mesures de seguretat i equips de protecció

A més, s’han establert una sèrie de mesures de protecció, tant pel personal de Secomsa com pels usuaris de les deixalleries i transportistes. Aquestes mesures contemplen l’ús de mascaretes i guants, el rentat de mans freqüent amb gel hidroalcohòlic i/o sabó i la desinfecció diària de totes les dependències, superfícies i elements en contacte amb les mans, com ara els panys i tiradors de les portes i finestres, baranes, contenidors, eines, mobles, etc., així com la obligació de mantenir la distància de seguretat de 2 metres amb altres persones.

Tot a punt per celebrar una Diada de Sant Jordi diferent a Mont-roig i Miami Platja

Des de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp no volem que el confinament ens impedeixi celebrar, encara que des de casa, una festa tan arrelada com és la Diada de Sant Jordi. Per aquest motiu, hem preparat algunes d’activitats per gaudir d’aquest dia d’una forma especial.

Així, la regidoria de Cultura i les biblioteques municipals conviden als veïns i veïnes a participar en diverses activitats i a compartir les fotografies de la diada amb l’etiqueta #SantJordiConfinat2020.

La primera de les propostes és una mostra de dolços confinats, és a dir, decorar alguns plats dolços amb motiu de Sant Jordi i compartir-ne el resultat a les xarxes socials mencionant a les biblioteques @bibliojoanmiromiramar.

A més a més, el mateix dia 23 d’abril les biblioteques explicaran als més petits de casa “El Sabater i el Drac”, la versió polonesa de la llegenda de Sant Jordi. També han preparat un catàleg amb un recull de novetats editorials per ajudar-vos a fer la vostra elecció de lectura per aquest dia. En aquest sentit, l’Ajuntament anima als veïns i veïnes a fer els encàrrecs o compres de llibres i roses en els comerços del municipi, amb l’objectiu de fomentar el comerç de proximitat i contribuir a la seva recuperació econòmica, que tant estan patint aquestes últimes setmanes a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

D’altra banda, i perquè no faltin les roses en un dia tan especial, des del departament de Joventut proposaran un taller DIY per confeccionar la nostra pròpia rosa de Sant Jordi.

Si voleu gaudir d’aquestes iniciatives, us recomanem seguir les xarxes socials de les Biblioteques Joan Miró-Miramar (@bibliojoanmiromiramar) i dels Casals de Joves K1 i K2 (@casaljovek1ik2), on us donaran més detalls sobre aquestes propostes.

 

‘Carina’, l’assistent virtual per resoldre els dubtes sobre el coronavirus i desmuntar ‘fakes’ des de Mont-roig

L’assitent virtual ‘Carina’

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha avançat en innovació tecnològca en plena pandèmia. A través del departament d’Innovació, modernització i excel·lència administrativa, ha habilitat al web municipal l’assistent virtual “Carina”, que respon a preguntes generals i especialitzades relacionades amb el coronavirus i les mesures necessàries per evitar el contagi.

Així, aquest bot aporta informació rigorosa i actualitzada sobre totes les qüestions relacionades amb la Covid-19, com ara el seu origen, símptomes, formes de contagi, tractaments existents, grups i zones de risc, mesures de prevenció, la informació continguda en el Reial Decret de declaració d’estat d’alarma i la informació actualitzada sobre el número d’infectats, morts i recuperats, entre d’altres. A més, també serveix per desmentir rumors i fake news.

Aquesta eina s’ha incorporat amb l’objectiu de mantenir informada a la ciutadania i evitar així la saturació dels telèfons d’informació i dels centres d’atenció primària i hospitalària, donat que permet atendre un número molt alt de consultes al mateix temps. Es tracta, doncs, d’una eina que permet complementar els canals de comunicació actuals que ofereix el consistori.

Una cessió gratuïta

“Carina” extreu la informació de fonts oficials com ara la OMS (Organització Mundial de la Salut), el Ministeri de Sanitat i les normatives governamentals, el Center For Disease, Control and Prevention, i d’articles científics i articles de premsa prèviament contrastats.

Aquest recurs ha estat cedit gratuïtament a diverses empreses, entitats i organismes públics per 1MillionBot, una empresa alacantina líder en l’àmbit dels Assistents Virtuals Intel·ligents basats en Intel·ligència Artificial. L’assistent, que de moment  només està disponible en llengua castellana, l’ha desenvolupat un equip multidisciplinari d’experts en diferents àrees de coneixement com ara biòlegs, lingüistes, sociòlegs, informàtics i tècnics.

 

Mont-roig reconeix l’esforç dels treballadors en el primer ple telemàtic de la història

Imatge del ple de Mont-roig. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha celebrat aquest migdia el primer Ple telemàtic de la seva història, ateses les circumstàncies excepcionals provocades per la Covid-19 i la situació de confinament que estem vivint des de la declaració de l’estat d’alarma. Ha sigut a través d’una sessió plenària extraordinària i urgent, que s’ha pogut seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, i que ha comptat amb la participació i les intervencions dels regidors i regidores connectats en línia des dels seus domicilis. Un ple que s’ha iniciat amb el
recordatori i condol a totes les víctimes per coronavirus i amb un minut de silenci.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, en la seva intervenció, ha volgut agrair als veïns i veïnes del municipi el seu comportament durant totes aquestes setmanes i ha destacat la tasca feta per tot el personal municipal que ha mantingut pràcticament tots els serveis essencials de l’Ajuntament per donar resposta a les necessitats de la ciutadania davant l’actual situació de crisi econòmica, social i sanitària. En aquest punt ha volgut fer un reconeixement especial “a tots els voluntaris i voluntàries, ja siguin treballadors de la casa com
entitats i ciutadans, entre ells molta gent jove, que s’estan deixant la pell i posant en perill la seva salut per donar als més vulnerables allò que necessiten”.

A més, ha remarcat que “com a alcalde, i crec que puc parlar en nom de tots els regidors i regidores representats en aquest plenari, és un orgull comptar amb persones així al nostre municipi”. Al mateix temps, també ha destacat la feina d’altres treballadors públics, particulars o d’empreses que segueixen treballant per la resta de la societat, tot i les restriccions imposades.

Per últim ha anunciat que en poques setmanes es presentarà un pla de xoc per ajudar a l’economia municipal en tot el que sigui possible pel seu redreçament. “Estem estudiant ja les mesures econòmiques que posarem en marxa per atendre a la crisi econòmica que patirà el nostre municipi un cop passi el confinament. Som conscients que la nostra economia quedarà greument afectada: recordem que el 70% de l’economia local és el turisme, un dels més afectats en aquesta crisi sanitària. En som conscients i ens hem posat a treballar.

Allà on no arribi l’estat o la Generalitat, intentarem arribar des de l’Ajuntament. Estem fent un repàs exhaustiu del pressupost municipal per tal de veure quines partides deixem sense efecte per destinar-les a ajudes socials i econòmiques. En uns dies farem públic un Pla de xoc d’acord amb les necessitats detectades”, ha afegit.

Mostres d’agraïment en totes les intervencions

Per altra banda, els portaveus dels diversos grups municipals també s’han dirigit a la ciutadania a través d’aquest plenari. Vicente Pérez, de Plataforma Impulso Mont-roig Miami, ha agraït a tots els habitants del municipi el confinament i ha dit que “ha sigut exemplar i ha permès evitar molts contagis i salvar vides”. A més, ha volgut donar les gràcies a “totes les persones que treballen en comerços, als treballadors de l’Ajuntament,
voluntaris, als que treballen des de casa, també al personal de les empreses i a la Policia local”.

Ibana Pacheco, del grup municipal de Ciutadans, s’ha sumat a l’agraïment “a totes les persones que estan treballant i ajuden a millorar la situació actual”, igual que ho ha fet Ferran Pellicer, del grup municipal ARA, que també ha destacat l’esforç de les famílies amb infants i que estan a casa. Per la seva part, Irene Aragonès, d’ERC-MES-AM, ha fet valdre que tots els partits hagin deixat de banda les diferències polítiques i de gestió per fer pinya i treballar tots plegats. Aragonès ha matisat que l’Ajuntament té moltes limitacions en prendre mesures que li pertoquen a altres administracions superiors però ha demanat “que s’activin i es creïn tots els mecanismes per aconseguir recursos per a les famílies i les empreses de la nostra població per pal·liar els efectes catastròfics de l’actual situació”, a través d’una revisió del pressupost municipal.

Aragonès ha finalitzat agraint també als veïns i veïnes de Mont-roig i Miami Platja el confinament i “als qui estan a la primera línia perquè els altres ens puguem quedar a casa”. També Francisco Chamizo, de Junts x Mont-roig, ha dit que “tots hem d’estar al costat de la nostra gent, una gent que mai s’ha rendit i mai es rendirà i ens ha donat una lliçó de com afrontar la crisi, amb unitat, fent activitats, propostes…” i ha afegit que “cal treballar amb audàcia i eficàcia per gestionar el dia a dia i treballar per l’endemà d’aquesta situació, per trobar oportunitats de la crisi i que el municipi en pugui sortir reforçat”. Chamizo també ha finalitzat la seva intervenció amb l’agraïment i reconeixement a treballadors, sanitaris, comerços, voluntaris, veïns i veïnes pel seu comportament exemplar i valors de convivència.

Finalment Enrique López, portaveu del PSC, ha adreçat un missatge d’ànims a tota la població, especialment als qui estan patint més o han perdut algun ésser estimat i ha assegurat que l’Ajuntament estarà al costat de totes les persones i empreses que més ho necessitin. També ha volgut “agrair la capacitat de transformació i adaptació de l’ajuntament, per fer una tasca titànica, per la vocació i dedicació de tots els departaments i empreses municipals”. Ha reconegut també la tasca de l’oposició i ha acabat dient que espera “que tots
nosaltres estem a l’altura de tot el que ens ve. Segurament sols no podrem ferho, necessitarem de l’ajut de la població per sortir-se’n i tirant endavant, també de la gent gran i dels infants que han mantingut un comportament exemplar”.

L’aprovació dels punts de l’ordre del dia

Abans d’aquestes intervencions dels portaveus, el ple ha servit per aprovar els tres punts previstos en l’ordre del dia. En primer lloc s’ha donat llum verda a la celebració i adopció dels acords del Ple a distància, per via telemàtica, durant la vigència de l’estat d’alarma. Una proposta que ha arribat coincidint amb el recent canvi normatiu que s’ha produït a la Llei de Bases del Règim Local que permet la celebració d’aquests òrgans de
govern a través de la teleassistència dels seus regidors/es. L’objectiu és poder avançar en aquells termes que són estratègics pel funcionament del municipi i no aturar les decisions durant el temps que pugui estar vigent l’estat d’alarma o les restriccions de mobilitat i contacte social a causa de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

Per aquest motiu s’ha aprovat aixecar la suspensió dels terminis d’exposició pública del pressupost per al 2020, aturats al decretar-se l’estat d’alarma i poder donar continuïtat en la seva aprovació definitiva, que tindrà lloc, en cas de no presentar-se al·legacions, transcorreguts els últims dies que faltin d’aquesta exposició pública.

Finalment i per unanimitat, el ple ha aprovat aixecar la suspensió del termini d’informació pública amb relació a la cessió a la Generalitat dels terrenys de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Miami Platja. Aquest punt permetrà avançar en aquesta tramitació pel fet de tractar-se també d’un altre tema estratègic per al futur desenvolupament del municipi.

 

Mont-roig celebra demà la primera sessió plenària per via telemàtica

Imatge d’arxiu de Mont-roig del Camp

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp celebrarà demà dijous 16 d’abril, a les 12 h, una sessió plenària extraordinària i urgent, que s’efectuarà, per primera vegada, de forma telemàtica.

El Ple es podrà seguir en directe a través del Canal Youtube de l’Ajuntament i comptarà amb la participació dels regidors i regidores connectats en línia des dels seus domicilis.

L’objectiu és poder avançar en aquells termes que són estratègics pel funcionament del municipi i no aturar les decisions durant el temps que pugui estar vigent l’estat d’alarma o les restriccions de mobilitat i contacte social a causa de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

Llum verda a les sessions telemàtiques

El primer punt de l’ordre del dia serà, precisament, aprovar la celebració i adopció dels acords del Ple a distància, per via telemàtica, durant la vigència de l’estat d’alarma. Aquesta proposta arriba coincidint amb el recent canvi normatiu que s’ha produït a la Llei de Bases del Règim Local i que dóna llum verda, de forma explícita, a la celebració d’aquests òrgans de govern a través de la teleassistència dels seus regidors/es.

Temes estratègics pel funcionament del municipi

La sessió plenària servirà també per donar continuïtat a l’aprovació del pressupost General de l’exercici 2020. Recordem que el pressupost municipal per aquest any es  va aprovar inicialment a la sessió plenària del dia 21 de febrer i estava en període d’exposició pública quan va decretar-se l’estat d’alarma. Aquest fet va paralitzar el
còmput de dies en què ha de romandre a exposició pública, abans quedi definitivament aprovat en cas de no haver-hi al·legacions.

En aquesta ocasió el plenari té previst aixecar aquesta suspensió dels terminis, tenint en compte que el mateix decret d’estat d’alarma permet, de forma motivada, que els òrgans de govern puguin aixecar la suspensió per raons d’interès general. En aquest sentit, l’aprovació del pressupost del 2020 de forma definitiva és un requeriment necessari per poder normalitzar les despeses que s’estan originant relacionades amb l’emergència sanitària, econòmica i social del coronavirus, entre altres qüestions. Així doncs, un cop efectuat aquest tràmit, en pocs dies el pressupost del 2020 quedarà definitivament aprovat.

Finalment, el tercer punt de l’ordre del dia serà aixecar també la suspensió del termini d’informació pública en relació a la cessió a la Generalitat dels terrenys de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Miami Platja. Aquest punt permetrà avançar en aquesta tramitació pel fet de tractar-se també d’un altre tema estratègic per al futur
desenvolupament del municipi.

 

Mont-roig manté dia i nit els controls d’accés al municipi i a les entrades dels supermercats

Imatge d’un control nocturn a Mont-roig del Camp. Foto: Cedida

La Policia Local de Mont-roig del Camp intensifica durant els dies de Setmana Santa els controls policials per tal d’evitar que les persones que
tinguin segona residència al nostre municipi arribin a les seves llars.

L’operatiu especial conjunt amb policies locals de municipis limítrofs i Mossos d’Esquadra es realitza amb més intensitat des del dijous al matí quan es va restringir el pas per algunes vies de circulació. En les últimes hores s’han muntat operatius especials durant la nit, per evitar que algunes persones puguin arribar al nostre municipi durant aquestes hores.

Així mateix, també s’han muntat diversos controls per identificar a les persones que van als supermercats, on es demana el carnet d’identitat per confirmar la seva residència habitual.

Des de l’inici d’inici del confinament, el passat 16 de març, la Policia Local del municipi ha imposat 285 denúncies per incompliment del
confinament per l’estat d’alarma decretat per la crisi del Covid-19. Només el 2% de tots aquests casos de persones que han desobeït el confinament
són de segona residència. En aquests casos, si se’ls detecta en ruta, se’ls obliga a tornar a casa després de la proposta de sanció que se’ls imposarà
i, si es detecta que ja es troben a la segona residència, se’ls obliga al confinament en aquest domicili a partir d’aquest moment i també es denuncia l’incompliment del confinament.

Talls de vies de circulació

Des de dijous al matí, al nostre municipi ja es va restringir la circulació amb talls i en alguns punts d’accés als principals nuclis turístics o de comunicació. En concret s’han tallat mitjançant elements de formigó i tanques, a més de la corresponent senyalització de trànsit, els següents
punts:

– Carretera T-310 km 21, d’accés a la urbanizació Bonmont Terres Noves
– Carretera T-318 km 22, Accés nord Casalot
– Carretera N-340 km 1.139 Camí Caseta Rellotge d’accés a la platja
– Carrer Oleastrum amb el Pont del Riu Llastres d’accés a l’Hospitalet de l’infant
– Urbanització Solemio, carrer Alicia de la Rocha amb el pont de l’A-7
– Camins entre la N-340 i la desembocadura riera Riudecanyes, per tal d’evitar l’accés a la zona de Jardins de Paradís

Aquest operatiu està coordinat amb la policia local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Mossos d’Esquadra i contempla també controls policials d’accessos. A més, en el cas del nostre municipi es compta amb el suport del dron per identificar possibles vehicles que vulguin esquivar aquests controls i accedir a les seves residències per camins secundaris i menys habituals.

Mont-roig Miami Turisme presenta un videojoc ambientat al municipi

Fotograma d’una de les pantalles del joc. Foto: Cedida

Els atractius turístics de Mont-roig i Miami Platja, els costums i tradicions ja formen part del Belly Run, un joc gratuït per a plataformes mòbils en què el personatge principal, Paco lo Panxut, recorre alguns dels espais més singulars d’alguns municipis catalans, entre ells els del nostre municipi.

Mont-roig Miami Turisme ha presentat aquesta proposta coincidint amb l’actual situació de confinament de la població, per tal de continuar gaudint d’alguns dels llocs més emblemàtics del municipi, d’una forma divertida i des de casa.

Es tracta d’un videojoc per a mòbils i tauletes Apple i Android que permet jugar i alhora visitar virtualment elements patrimonials del municipi com l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, el nucli antic, el Mas Miró i les barraques de pedra seca, pel que fa al nivell de Mont-roig, i les cales, el Torreó, el passeig marítim de la platja Cristall i el nou tram de l’avinguda de Barcelona, amb relació al nivell de Miami Platja.

El protagonista, inspirat en l’emblemàtic Mario Bros, també ha d’anar atrapant les “monedes” per augmentar la puntuació, que en el cas de Mont-roig són calçots i garrofes i en el cas de Miami Platja, pops. Per tal de fer més característic i singular el videojoc del municipi, s’han adaptat també els contra atacants que, de forma aleatòria, avancen contra el protagonista del joc.

Al nivell de Mont-roig es veuran la Pitota i el Pitot, els dos gegants “manotes” del Barri de Dalt de Mont-roig que, d’una manera simpàtica, s’ha volgut que fossin ells qui posessin les coses difícils al protagonista, ja que a les cercaviles sempre empaiten a la canalla. Al nivell de Miami Platja, qui contraataca és la pirata Lluna Roja, ja que a l’època de pirates i corsaris aquests freqüentaven la costa del
municipi, especialment les cales de Miami Platja on amagaven els seus botins.

Fotograma d’una de les pantalles del joc. Foto: Cedida

El joc que arriba a les 30.000 descàrregues

L’objectiu de Mont-roig Miami Turisme amb aquest joc per a les plataformes mòbils és connectar amb els adolescents i els no tan joves, és clar, d’una forma divertida i actual donant valor afegit als atractius turístics del municipi i promocionant-los.

Belly Run és un joc de plataformes de tipus Arcade que va néixer a les Terres de l’Ebre i que ja s’ha expandit al Camp de Tarragona, també gràcies al suport de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp a través de Mont-roig Miami Turisme. De fet, és el primer cop que un joc per a mòbil recrea costums, tradicions i patrimoni arquitectònic amb una usabilitat adaptada als nous temps.

De moment, a banda de Mont-roig del Camp, formen part de l’aplicació una quarantena de municipis, cadascun amb la seva pròpia música en format 8 bits adaptada pel músic David Mauri. Així, els jugadors, a més dels nivells de Mont-roig i Miami Platja, hauran d’anar superant altres nivells ambientats en les diferents poblacions catalanes i afrontar nous reptes, a la vegada que poden observar alguns dels llocs més característics de cadascuna. Fins ara el joc ha superat les 30.000 descàrregues.

Link de descàrrega: https://www.mont-roigmiami.cat/belly-run-mont-roig-miami/

 

Es posa en marxa ‘L’Alcalde a casa’, un programa de trobades virtuals a Mont-roig

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa aquesta setmana una nova eina de participació ciutadana en què l’alcalde Fran Morancho es reunirà a través de videoconferència amb la ciutadania que ho sol·liciti. Es tracta del programa L’Alcalde a casa, una iniciativa a través de la qual Morancho compartirà una estona de conversa virtual amb altres veïns i veïnes del municipi.

Aquesta proposta és la continuació de les trobades que Fran Morancho celebrava habitualment amb els veïns i veïnes a través del programa Cafès amb l’alcalde i que actualment no es poden celebrar a causa del confinament que ens obliga a restar a casa. Aprofitant que la tecnologia està a l’abast de pràcticament tothom i tenint en compte l’actual crisi social, econòmica i sanitària que estem vivint, la proposta d’acostar l’alcalde a totes les cases pren més sentit que mai.

Aquest és doncs el motiu pel qual Fran Morancho vol mantenir aquest contacte directe amb la ciutadania, per conèixer les preocupacions que la situació actual està generant entre els veïns i veïnes i per escoltar qualsevol demanda o inquietud que vulguin transmetre al consistori.

Inscripcions a través del correu alcaldeacasa@mont-roig.cat

La primera trobada per videoconferència tindrà lloc aquest dijous 9 d’abril a les 18 h. Tots els veïns i veïnes que tinguin ganes de participar-hi poden inscriure’s a través del correu alcaldeacasa@mont-roig.cat. Un cop feta la inscripció rebran un correu de confirmació amb l’enllaç a la videoconferència i les especificacions tècniques per
poder-hi accedir.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies