L’Ajuntament posa en marxa un nou servei d’atenció de la Policia Local al nucli de Mont-roig

Dos agents de la Policia Local de Mont-roig, atenent una ciutadana

L’Ajuntament posarà en marxa, el proper 2 de maig, un nou servei d’atenció policial al nucli de Mont-roig. Aquest servei s’oferirà de dilluns a diumenge, de les 8 del matí a les dues del migdia, i servirà per reforçar el servei policial al poble.

A partir de la setmana vinent, un agent atendrà a la ciutadania, de forma presencial, des de l’oficina que s’instal·larà al costat de les dependències de l’Ajuntament i que anteriorment ja va acollir la seu de la policia local, a la carretera de Colldejou, sense número.

Aquest agent també realitzarà tasques de patrullatge a peu pel nucli de Mont-roig, vigilant els carrers, l’escola i altres punts d’interès. A més, en cas que algun veí o veïna no pugui presenciar-se a la nova oficina, l’agent es desplaçarà per tal d’assistir-lo.

L’objectiu és que l’agent desenvolupi les funcions de policia de proximitat i pugui atendre als veïns que ho sol·licitin, evitant-los els desplaçaments a les dependències que el cos policial té a Miami Platja.

El telèfon 676 81 86 35 servirà per contactar amb l’agent

Per poder contactar amb l’agent s’ha posat en funcionament un telèfon policial d’atenció al ciutadà que és el 676 81 86 35. Aquest número podrà ser utilitzat, en l’horari indicat, (de dilluns a diumenge, de 8 a 14h) per tal de sol·licitar la presencia policial, ja sigui a l’oficina o en qualsevol punt de Mont-roig.

Aquest nou servei de reforç a l’atenció policial s’ha posat en marxa per donar resposta a les demandes dels veïns de Mont-roig, que, malgrat que actualment els agents del cos es desplacen per qualsevol requeriment, reclamaven tenir la policia al poble. Aquest servei també es posa en marxa gràcies a la incorporació, aquesta setmana, de tres nous agents que reforçaran el cos policial.

Miami Platja comença a canviar-li la cara al frontal marítim per donar força a les cales

Treballs de senyalització del futur carril bici

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha començat aquesta setmana els treballs de senyalització horitzontal i vertical del passeig Marítim i Mediterrani de Miami Platja. L’actuació contempla la creació d’un carril bici de 3.500 metres, que anirà fins a l’Estany Gelat on s’unirà amb la ruta de BTT existent.

El nou carril bici projectat, que passarà pel passeig Marítim i pel Mediterrani, està pensat per fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport però també per convidar als veïns i visitants a gaudir d’unes visites privilegiades de les cales del municipi.

El carril bici és un dels elements destacats d’uns treballs de senyalització horitzontal i vertical que permetran millorar la mobilitat de la zona. Amb aquest objectiu es delimitaran nous sentits de circulació i diversos passos de zebra. A més s’instal·laran reguladors de velocitat, un total de 14, al passeig Mediterrani per tal de reduir
l’excés de velocitat.

El Taller Baix Camp realitzarà els treballs de senyalització

L’Ajuntament ha adjudicat al Taller Baix Camp la realització dels treballs. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre, amb seu a Reus, que ofereix suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies.

L’entitat vetlla també per la integració laboral de les persones que en formen part i ofereixen diversos serveis
laborals, entre ells el de senyalització viària.

El pressupost d’execució és de 115.153 euros, Iva inclòs, del qual el 45% és per la senyalització del nou carril bici.
Recordem que els treballs de senyalització es realitzen després de les obres depavimentació que s’han realitzat recentment en aquests carrers, fet que ha permès millorar dues de les artèries principals del nucli de Miami Platja.

Mont-roig i Miami celebren Sant Jordi amb propostes per a tots els públics

Cartell amb les acitivitats a Miami Platja i Mont-roig

Arriba la diada de Sant Jordi i amb ella es presenten un conjunt d’activitats relacionades amb la llegenda del cavaller i el drac a Mont-roig del Camp i Miami Platja. Així, des de la regidoria de Cultura s’han organitzat tallers de manualitats, actuacions musicals i espectacles. L’objectiu és oferir propostes obertes a tots els públics. D’aquesta manera, grans i petits podran sortir al carrer a celebrar la festa de la rosa i del llibre.

Els actes s’iniciaran prèviament el divendres 21 d’abril a les cinc de la tarda a les biblioteques de Mont-roig i Miami Platja amb activitats infantils. A partir de les 19.30 hores al Centre Miró es farà la inauguració de l’exposició “17 anys de records, música i cançons de la Coral Sant Miquel”. L’endemà, dissabte 22 d’abril, serà el torn de l’Aula de Música Baptista Nogués que oferirà un concert a les 19 hores a la plaça del Centre Polivalent.

Aquest serà l’espai que acollirà les activitats, el diumenge 23 d’abril, a Miami Platja. Així, a partir de les 16.30 hores hi haurà paradetes de venda de roses i tallers de manualitats per celebrar oficialment la diada de Sant Jordi. A continuació hi haurà ballada de sardanes a càrrec de l’Associació Balls Line Dance & Country Montroig/Miami
i tot seguit es presentarà l’espectacle “Una altra història de Sant Jordi” de la companyia Els Picarols. Finalment, a les 19 hores hi haurà l’actuació de la Batucada de Miami Sona.

Actes a Mont-roig

A Mont-roig, la plaça Mossèn Gaietà Ivern s’omplirà de paradetes de venda de roses i llibres a partir de dos quarts de cinc de la tarda. En aquesta hora també hi haurà un taller de manualitats i l’actuació dels grallers de Mont-roig i del Barri de Dalt “Pitota i  Pitot”.

A les 17 hores, Jordi Jubany portarà l’espectacle “Salta Martí” i a les 18 hores el grup sardanista La Rotllana farà una ballada de Sardanes. Per finalitzar, a les 19 hores, la plaça Joan Miró acollirà el concert de Sant Jordi, a càrrec de la Coral Sant Miquel i la Coral Noves Veus de Vinyols i els Arcs. En cas de mal temps, aquest acte es traslladarà a l’Església.

Activitats paral·leles

La biblioteca Joan Miró de Mont-roig i Miami Platja ha preparat durant aquests dies activitats paral·leles amb motiu de la diada de Sant Jordi. Així, dues sessions de l’hora del conte aniran lligades a la llegenda. El divendres 21 d’abril hi haurà el taller de Sant Jordi on es construirà el CubiJordi. A partir de les 18 hores es farà el lliurament de
premis de l’11è concurs de punts de llibre.

Analitzen el risc de despreniments a la muntanya de l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca

El vessant del PEIN Mare de Déu de la Roca objecte de l’estudi. Foto: Cedida

El vessant del PEIN Mare de Déu de la Roca objecte de l’estudi. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha realitzat un estudi en què s’analitza l’estabilitat del vessant sud-est del PEIN Mare de Déu de la Roca. L’objectiu és determinar quins són els riscos de despreniments de blocs i quines possibles accions s’haurien de dur a terme. La presentació de l’estudi va tenir lloc el passat dissabte 8 d’abril, en una jornada en què també es va donar a conèixer el nou sistema d’extinció d’incendis de l’Ermita.

La muntanya que alberga l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca està formada per blocs de pedra, que presenten discontinuïtats i fissures. Aquestes característiques afavoreixen l’aparició de fenòmens d’inestabilitat que poden provocar problemes a les vies d’accés així com a les pròpies infraestructures existents.

L’any 2006 es va fer un primer estudi global de tota la muntanya i es van realitzar un seguit d’actuacions. 10 anys després s’ha volgut repetir l’estudi centrant-se en la vessant sud-est per tal de conèixer quina ha estat l’evolució de les roques i anticiparse a possibles despreniments.

L’estudi que ara s’ha presentat determina quins d’aquests blocs tenen probabilitat de desprendre’s, segons si les fissures estan plenes o buides, els graus d’inclinació de les roques i els altres elements de l’entorn com els arbres.

A partir d’aquí s’han definit 10 zones on s’especifica el nivell de risc i el possible recorregut de les roques en cas de caure i els problemes que aquest fet podria ocasionar. A més s’han detallat algunes de les possibles actuacions a dur a terme, com poden ser sanejament de les zones inestables, estabilització amb estructures o panells informatius.

La cartelleria és una de les primeres accions que ja s’han posat en marxa. Properament es preveu seguir amb altres de les recomanacions de l’estudi per tal d’anticipar-se als possibles riscos presentats. En aquest sentit l’Ajuntament ha destinat en principi 20.000€ del pressupost del 2017 per realitzar aquestes intervencions a la muntanya.

El regidor de Medi Ambient i Salut Pública, Josep Maria Gairal, provant el nou equip d’extinció d’incendis.El regidor de Medi Ambient i Salut Pública, Josep Maria Gairal, provant el nou equip d’extinció d’incendis.

El regidor de Medi Ambient i Salut Pública, Josep Maria Gairal, provant el nou equip d’extinció d’incendis.El regidor de Medi Ambient i Salut Pública, Josep Maria Gairal, provant el nou equip d’extinció d’incendis.

Nou equip d’extinció d’incendis

D’altra banda i aprofitant la jornada es va donar a conèixer el nou equip d’extinció d’incendis de què disposa l’Ermita. S’ha instal·lat una motobomba a l’antiga cisterna que recull i aprofita l’aigua de pluja, de manera que en cas de necessitat, només caldrà connectar les mànegues i el sistema ja podrà llançar aigua.

De moment es disposa de 30 metres cúbics d’aigua, que equival a 7 camions de bombers. A través d’aquest equip, en cas de produir-se un incendi a les immediacions del paratge es podria frenar de forma immediata el desenvolupament de les flames.

Mont-roig engega un procés participatiu per reformar la plaça Miramar

Cartells distribuïts per l’Ajuntament anunciant els actes del procés participatiu

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa un procés de participació ciutadana per recollir aportacions, idees i opinions sobre el futur de la plaça Miramar de Mont-roig.

El procés participatiu, que ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins al 10 de maig, preguntarà a veïns i propietaris dels establiments, bars i comerços de la plaça com volen que s’inverteixin els 350.000 euros que s’han previst per a la seva remodelació.

En concret, tothom que vulgui donar la seva opinió podrà decidir, entre d’altres, sobre el paper que tindran els vehicles un cop renovada la plaça, si s’ha de mantenir l’arbrat existent o el tipus d’activitats que haurà d’acollir el nou espai.

Un cop recollides les aportacions, els Serveis Tècnics de l’Ajuntament elaboraran un projecte bàsic que es presentarà a la ciutadania abans d’encarregar el projecte definitiu i licitar les obres.

Vies de participació

S’han previst diversos canals de participació per tal que veïnat i comerciants puguin donar la seva opinió. Des d’aquesta setmana i fins al mes de maig s’ubicaran urnes als establiments de la plaça i als voltants on es podran dipositar butlletes amb un qüestionari prèviament omplert. També s’ha habilitat la participació via Internet, a
través del web municipal i de la nova aplicació mòbil de l’Ajuntament, Mont-roig Miami Participa, que es pot descarregar gratuïtament a través de l’APP Store i de Google Play .

Festa participativa el dia 6 de maig

A més d’entrevistes personalitzades als propietaris dels establiments de la plaça, també es recolliran opinions de la ciutadania a través d’una jornada participativa festiva que tindrà lloc el 6 de maig de 2017, de les 10 del matí a les dues del migdia a la mateixa plaça Miramar.

Durant aquesta trobada hi haurà tallers per a infants i per a adults que tindran per objectiu recollir propostes pels usos ciutadans de la plaça.

La remodelació d’aquest espai és una de les inversions recollides en el Pressupost Municipal per aquest 2017 i també forma part del llistat d’accions aprovades dins el Pla d’Acció Municipal per a aquest mandat.

Els instagramers de Tarragona es deixen seduir pels paisatges mironians de Mont-roig

Una de les obres dels instagramers

Una seixantena de membres de Instagramers Tarragona han participat en un Instawalk per descobrir els paisatges de Mont-roig i Miami Platja que van inspirar l’artista Joan Miró, en un visita organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, InstagramersTgn, El Paisatge dels Genis i el Patronat de Turisme de Mont-roig Miami i celebrada el dissabte 8 d’abril. També s’ha comptat amb la col·laboració dels restaurants Dhor i Chez Lorenzo.

L’Instawalk va començar amb la visita guiada al Centre Miró per copsar la relació entre l’artista i Mont-roig i Miami Platja, i va seguir pel nucli antic descobrint la seva essència medieval.

Seguint els espais que van inspirar Miró, els IgersTgn van fer una visita des dels exteriors del Mas Miró a càrrec d’Elena Juncosa, directora de la Fundació Mas Miró, i van anar fins a la platja de la Pixerota on Miró recollia arrels, coquilles, pedres i qualsevol objecte que cridés la seva atenció. El següent punt de la visita van ser les cales de Miami Platja.

Després de dinar, tots els participants van fer una excursió a peu pel Barranc de la Mina de les Nines i el Camí Vell fins a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, on es va gaudir d’una visita guiada. “Sempre ha estat un gran impacte per a mi. Aquest color vermell com el vi, que dona nom al poble…”, digué Joan Miró.

Mont-roig espera que la M3 Mitja Marató de Miami Platja arribi als 600 inscrits

L’alcalde, Fran Morancho, durant la presentació de la cursa

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp organitza, per segon any consecutiu, la M3 Mitja Marató de Miami Platja, que tindrà lloc aquest dissabte 15 d’abril.

“L’objectiu és que l’esdeveniment es converteixi en un referent durant la Setmana Santa a la Costa Daurada”,
segons ha afirmat l’alcalde, Fran Morancho, en la presentació de la cursa als mitjans de comunicació que s’ha celebrat aquest matí.

Una de les principals novetats d’aquesta edició és l’entrega d’una samarreta tècnica per les primeres 500 persones que s’inscriguin a la competició. Fins ara hi ha més de 300 aficionats apuntats i s’espera que en els últims dies la xifra augmenti amb l’arribada de turistes i persones que s’inscriuen en l’últim moment. En total, s’espera que aquesta segona convocatòria reuneixi 600 esportistes.

Cal recordar que la primera M3 Mitja Marató de Miami Platja va comptar amb 450 runners i amb més de 100 nens i nenes a les curses infantils.

Recorreguts per a tots els nivells

L’activitat comptarà amb distàncies per a tots els aficionats al running. Així, hi haurà un recorregut de 21k, un altre de 10k i també un de 5k. A aquestes curses s’afegiran les proves infantils en les quals poden participar infants fins als 13 anys. En aquest cas, l’activitat no serà competitiva i, per tant, tots els participants rebran una medalla en acabar i avituallament a la línia de meta.

La sortida de les curses està prevista cap a les 9 hores, excepte la de 5 k que es farà a les 9.10 hores. Tot i això, a partir de les 7.30 hores, els corredors ja podran passar a recollir elsdorsals al poliesportiu de Miami Platja. Paral·lelament, la jornada es complementarà amb una sessió d’animació i zumba, que s’iniciarà a les 8.40 hores i que servirà per escalfar motors. També hi haurà música i Dj’s que amenitzaran el circuit. A més, una altra de les
novetats d’aquesta edició és que hi haurà servei de guarderia ludoteca al poliesportiu per tal
que els pares i mares puguin participar a les curses.

Amb vistes al mar

El recorregut és íntegrament d’asfalt i transcorre per les cales de Miami Platja i pels principals carrers del nucli urbà. Amb aquest circuit els participants podran gaudir de l’esport, de l’oci i del paisatge. L’Alcalde ha afegit que “es tracta d’un esdeveniment important per proposar una activitat més a la gent que ve aquests dies i per donar a
conèixer el nom de Miami Platja”.

Les inscripcions estaran obertes fins al divendres 14 d’abril a través del web www.miamiplatja21k.com i, fins al dijous 13 d’abril, també es podran fer presencialment al Decathlon de Vila-seca i al poliesportiu de Miami Platja. Les inscripcions per a les curses infantils seran el mateix dissabte 15 d’abril a les 10.30 hores.

Mont-roig tindrà una platja per a gossos a partir de Setmana Santa

La platja es troba a tocar de la desembocadura del Riu Llastres.

La Setmana Santa al municipi arriba amb novetats. I és que, aprofitant l’inici de la temporada turística, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de Mont-roig Miami Turisme, ha posat en marxa la primera platja per a gossos. Es tracta de la platja de la Punta del Riu, situada al sud del terme municipal, a tocar de la desembocadura del Riu Llastres.

Un espai, que a partir d’ara estarà obert als propietaris d’animals domèstics per tal que puguin gaudir de la platja i dels seus serveis juntament amb les seves mascotes.

Amb la implantació d’aquest espai es vol donar una solució al gran nombre de persones, ja siguin veïns o visitants, que tenen gossos i que fins ara no podien utilitzar la platja en horari de bany durant la temporada turística, perquè la normativa ho prohibia. Per aquest motiu es va decidir regular la presència d’aquests animals i establir un únic espai on poder-los portar.

Destinació Dog Friendly

Amb aquesta regulació, el municipi formarà part de les destinacions Dog Friendly, que promocionen els destins on es poden portar gossos. En aquest sentit, està prevista la instal·lació d’una paperera per dipositar les defecacions dels gossos i com a material promocional a l’hora de posar en marxa aquesta platja es lliuraran uns dispensadors
de bosses en forma d’os.

Millores a les platges després dels temporals

Per tal de tenir les platges a punt i poder-les gaudir durant les vacances de Setmana Santa, ja fa dies que s’està treballant en la seva adequació. S’han arreglat els accessos a les cales i s’han netejat, ja que estaven molt malmeses a causa dels temporals.

Algunes d’aquestes mesures les ha assumit el Departament de Costes del Ministeri de Foment, mentre que d’altres se n’ha fet càrrec l’Ajuntament.

Inscripcions obertes per la Mitja Marató de Miami Platja

Un dels plats forts de la Setmana Santa és la Mitja Marató de Miami Platja, un esdeveniment esportiu que, per segon any consecutiu, pretén aplegar centenars de persones. Amb diversos recorreguts per tots els nivells s’espera que els participants puguin gaudir de les cales i paisatges d’aquest nucli urbà al mateix temps que practiquen esport.

Les inscripcions es poden fer de forma presencial al Poliesportiu de Miami Platja, al Decathlon de Vila-seca i el mateix dia de la cursa. També es poden fer a través d’Internet a la web www.naturtime.es.

Campanya de seguretat infantil

Amb l’arribada de la Setmana Santa s’ha posat en marxa una campanya de seguretat infantil. En aquest sentit, Mont-roig Miami Turisme repartirà unes polseres identificatives que serviran per localitzar i controlar els nens en grans espais o situacions en què hi hagi una gran afluència de públic. Aquest element estarà disponible a totes les oficines de turisme del municipi i s’haurà d’omplir amb el nom de l’infant i les dades de contacte de la persona que se’n faci càrrec.

La campanya es complementa amb uns díptics informatius que inclouen consells i mesures preventives per evitar complicacions i garantir la seguretat dels nens i nenes durant el període de vacances. Així, es posa especial atenció en la supervisió constant, la protecció solar o la precaució en les platges i piscines.

Torna el Casal Lúdic Esportiu de Setmana Santa

Per altra banda i també pensant en els infants, l’Àrea Municipal d’Esports organitza del 10 al 13 d’abril el Casal Lúdic Esportiu de Setmana Santa. Un any més, els poliesportius municipals acolliran activitats esportives, tallers de manualitats i jocs tradicionals per tal que els nens i nenes es diverteixin durant aquests dies de vacances. El Casal estarà obert de les 8.45h a les 13.15h i hi podran participar infants de 4 a 12 anys.

Una operació contra el frau en prostíbuls registra el Privée de Salou, el 249 de Miami Platja i l’Estel del Vendrell

El club Privée de Salou. Foto: Google Maps

El club Privée de Salou. Foto: Google Maps

El club Privée de Salou, el 249 de Miami Platja i l’Estel del Vendrell han estat objecte de registres per part de l’Agència Tributària en una operació a nivel estatal per investigar un possible frau a l’erari públic i als clients per part dels bordells. Segons fonts consultades pel diari El País, a Catalunya els inspectors van entrar aquest dijous a la nit a una quinzena de bordells de Barcelona, Girona i Tarragona, per revisar els diners en efectiu dels establiments i els seus terminals de cobrament amb targeta.

Segons El País, els agents tributaris sospiten que es poden haver estafat alguns dels clients d’alguns dels locals, i també que algunes de les operacions que es fan en aquests locals no es declaren o són facturades a través d’empreses externes.

La Policia de Mont-roig destrueix 3.800 objectes procedents del top manta

Imatge del material incautat per la Policia Local

La Policia Local de Mont-roig del Camp ha destruït aquest dijous prop de 3.800 objectes falsificats que van confiscar-se en 8 operatius específics i altres actuacions ordinàries contra el top manta que es van realitzar durant la campanya de l’estiu passat bàsicament a la zona de Miami Platja, al seu passeig marítim i a la platja.

Roba de marca, bosses, sabates esportives, ulleres, perfums, i objectes artesans són alguns dels productes que s’han destruït.

A banda d’aquest material inventariat per la Policia Local, hi ha 2.000 objectes més que s’han requisat i que es destruiran més endavant.

Aquest és el resultat de l’últim any en el que han desenvolupat operatius coordinats amb les Policies Locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Cambrils, i Mossos d’Esquadra.

En aquest sentit, aquests comandaments ja han mantingut reunions per seguir treballant de manera conjunta durant aquesta temporada amb l’objectiu de mitigar el problema de la venda il·legal, segons va confirmar el sergent en cap de la Policia Local de Mont-roig del Camp, Antonio Pacheco.

Cal recordar que recentment, el jurat dels “IV Galardones PRO-MuSICAE- AGEDI a las Policías Locales por la Protección de los Derechos de Propiedad Intelectual” ha reconegut la tasca que duu a terme aquest grup permanent de treball per intentar aturar el fenomen del top manta.

El jurat valora aquesta iniciativa conjunta, “única en el seu gènere en l’àmbit nacional”. També destaca les reunions mantingudes entre els diferents cossos policials de Mont-roig del Camp, Vandellós/L’Hospitalet, Cambrils i els Mossos d’Esquadra durant més d’un any i mig en les que s’han dissenyat els operatius.

Mont-roig intensifica la lluita contra la processionària i obre un canal per informar de plagues

Un operari fent tasques d'eliminació i control de la processionària. Foto: Cedida

Un operari fent tasques d’eliminació i control de la processionària. Foto: Cedida

L’empresa especialitzada contractada per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha intensificat en les darreres setmanes la lluita contra la processionària en diverses zones i carrers del municipi on s’ha detectat la presència d’aquesta plaga que enguany ha afectat amb més virulència que en d’altres ocasions pel clima favorable a la seva proliferació dels últims mesos.

En aquest sentit, aquestes setmanes s’ha actuat a l’antiga N340, a la plaça Espanya, a l’Avinguda Casalot, a l’Avinguda València, a la plaça Tarragona, al voltant de la partida planes, al carrer Pamplona, a Cala Sirenes/c. Marquès de Mont-roig, al Rustical Balneari, a la Urbanització Els Olivers, al ‘pipican’ que hi ha a la plaça de la Sardana, entre d’altres indrets on s’ha detectat la presència d’aquesta plaga.

L’Ajuntament, que fa unes setmanes va publicar i va fer difusió d’un fulletó explicant què s’havia de fer per lluitar contra la processionària, recorda que l’empresa contractada només pot actuar en zones públiques i que en les zones privades són els propietaris els que s’han de posar en contacte amb les empreses del sector per eliminar la plaga.

Nou correu electrònic per informar de plagues

D’altra banda, la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha creat un nou correu electrònic (plagues@mont-roig.com) per tal que els veïns del municipi puguin alertar als serveis tècnics municipals de qualsevol plaga que detectin, ja sigui la processionària, insectes, rosegadors o altres tipus d’animals i, d’aquesta manera, col·laborar amb la lluita contra aquestes plagues que porta a terme l’Ajuntament en els espais públics. Amb aquest nou correu es busca un mitjà molt més ràpid i eficient que permeti recolzar la lluita contra aquestes plagues que afecten alguns indrets del municipi en determinades èpoques de l’any.

L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans aquest nou correu (plagues@montroig.com) per alertar de la presència d’aquestes plagues i així es pot enviar la notificació a les empreses contractades de forma més àgil perquè actuïn amb  celeritat.

 

David Guapo, Gisela i la jornada gastronòmica, plats forts de les festes de Miami Platja

Cartell de l’espectacle de David Guapo

Miami Platja es prepara per viure la Festa Major de Sant Josep, que se celebrarà del 16 al 20 de març. Enguany el programa compta amb grans propostes, com el monòleg de l’humorista David Guapo, que arribarà la nit del divendres 17 de març amb l’espectacle #Quenonosfrunjanlafiesta; el musical Disney de la coneguda cantant i actriu Gisela, que, dissabte 18 de març a les 19 hores, portarà l’obra “Gisela i el llibre màgic”; la comèdia musical romàntica, “Lo Tuyo y lo Mío”, que tindrà lloc el diumenge 19 de març a les 22 hores, entre d’altres activitats per tots els públics.

Els actes s’iniciaran de manera oficial el divendres 17 de març a les 19 hores amb el pregó de festes, que anirà a càrrec de la veïna de Miami Platja Lourdes Pacheco.

Gisela també arriba a Miami Platja

Durant aquests dies hi haurà activitats per a tots els públics. Entre els actes que s’han programat també es destaca l’espectacle infantil de màgia “La llavor del Somriure”, que tindrà lloc dissabte 18 de març a la plaça del Centre Polivalent a les 12 hores.

Durant la tarda hi haurà una cursa BTT i a la nit, el gran ball de Festa Major amb l’orquestra Shákata. El diumenge 19 de març es duran a terme activitats adreçades als aficionats del tir al plat, de les bitlles i també una jornada gastronòmica. En aquest sentit, s’ha organitzat una festa multicultural on es podran degustar plats típics de diferents països. Aquesta jornada, que s’iniciarà a les 12 hores al poliesportiu de Miami Platja, es complementarà amb actuacions de diferents entitats i un bingo popular amb animació.

Durant les festes, els joves també podran participar en diferents activitats. Així, diumenge 19 de març a partir de les dotze de la nit hi haurà una Festa Jove al Centre Polivalent a càrrec de la coneguda discoteca mòbil Más&Más. A més, el Casal de Joves K2 acollirà durant aquests dies els tradicionals tornejos de futbolí, ping-pong i Play Station.

La comèdia musical ‘Lo tuyo y lo mío’

Les festes de Sant Josep es tancaran, dilluns 20 de març a partir de les 11 hores, amb la pintada d’un mural a la façana de l’Escola Joan Miró.

La venda de les entrades pels espectacles de David Guapo i Gisela es fa de manera anticipada a l’oficina de Festes (sala 1) del Centre Polivalent. El cost de cadascuna és de 10 euros. També es podran adquirir el mateix dia a la taquilla del poliesportiu, una hora abans, per 12 euros. Pel que fa als tiquets del musical “Lo Tuyo y lo Mío”,
també es poden comprar a l’oficina de Festes. En aquest cas, el seu preu és de 3 euros.

Concurs a les xarxes socials

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa un concurs que convida a tothom a penjar fotografies relacionades amb els actes que s’organitzen per les festes de Sant Josep de Miami Platja, amb l’etiqueta #StJosepMiamiPlatja. La millor fotografia guanyarà un sopar per a 2 persones a un restaurant del municipi.

Les xerrades “Dones (Extra) ordinàries” centren els actes del Dia Internacional de les Dones a Mont-roig

Mont-roig del Camp i Miami Platja celebren el Dia Internacional de les Dones amb un conjunt d’actes per aquest dimecres 8 de març organitzats des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i de les Dones de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

Les biblioteques municipals i la Casa de Cultura de Mont-roig del Camp acolliran les diferents propostes que s’iniciaran a partir de les 18 hores amb l’activitat “Contes infantils”. Entre les activitats programades destaquen els col·loquis “Dones (Extra) ordinàries”, en els quals sis professionals de diferents sectors del municipi oferiran la
seva visió sobre el paper de la dona en la societat actual. El programa compta amb diferents propostes per tots els públics.

En aquest sentit, a partir de les 18 hores, els més petits podran comentar la lectura “Una princesa rebel” a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig del Camp. Posteriorment, s’obrirà un debat entre els infants sobre les tasques domèstiques a la llar. L’activitat anirà a càrrec de la bibliotecària Judith Robert. Paral·lelament, a la Biblioteca de Miami Platja, la contacontes Imma Pujol portarà l’obra “Color Lila”.

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones també es farà la lectura del Manifest consensuat per la Federació de Municipis de Catalunya i  l’Associació Catalana de Municipis que, juntament amb els col·loquis “Dones (Extra) ordinàries”, seran els actes centrals de la programació.

A partir de les 18.30 hores es llegirà el Manifest a la Casa de Cultura de Mont-roig del Camp i, tot seguit, el psicòleg, Pol Vilà, i les educadores socials, Montse Colomé i Roca Bargalló oferiran una xerrada. En aquest espai, també, es podrà visitar l’exposició de quadres i puntes de coixí a càrrec de la Unió de Dones de Mont-roig del Camp.

A les 19.30 hores a la Biblioteca Joan Miró de Miami Platja es farà la lectura del Manifest i, a continuació, hi haurà el col·loqui “Dones (Extra) ordinàries”. La directora de la revista MUM’S Magazine, Laura Aresté; l’enginyera tècnica industrial, Raquel Albesa, i l’especialista en intervenció en dones, Vanesa Escudé, oferiran la seva visió
sobre el paper de les dones a l’actualitat.

Miami Platja tindrà un institut propi el pròxim curs

L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho

El departament d’Ensenyament donarà 600.000 euros per tal que Miami Platja compti amb un institut propi a partir del curs 2017-2018. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que van mantenir, aquest dijous, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, amb el director general de Centres Públics, Lluís Baulenas, i la directora de Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes.

Morancho ha explicat que la intenció del consistori és convertir el nou centre, amb un projecte i direcció pròpies, en un institut de referència per a les dues escoles de Miami Platja, l’Escola Joan Miró i l’Escola Marcel·lí Esquius. Amb tot, encara s’ha de concretar a on es traslladaran els mòduls actuals, que es troben annexos a l’Institut Joan Miró. Els diners de la Generalitat es destinaran a aquest trasllat.

D’altra banda, durant la reunió també es va tancar un acord de millora per a les instal·lacions de l’Escola Mare de Déu de la Roca, amb una inversió de 88.000 euros per part del Govern que servirà per renovar la teulada del menjador del centre educatiu. L’Ajuntament valora positivament aquesta acció i es compromet a col·laborar, “en la mesura del possible”, per tal d’arranjar els principals problemes d’aquesta escola, amb gairebé 40 anys d’història. El 2009, el consistori hi va invertir 250.000 euros.

Grau mitjà d’informàtica

Una altra de les novetats educatives a Mont-roig del Camp serà l’oferta d’un grau mitjà d’informàtica, que ve a substituir el grau superior d’animació turística, que no ha omplert les places. Segons el consistori, el principal motiu és no disposar d’un grau mitjà de les mateixes característiques que faci de pont. En un futur, es valorarà la implantació d’un grau superior d’informàtica.

Altres qüestions tractades a la reunió són la creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que, segons el govern municipal, “permetrà controla millor el cens escolar i les fugues d’alumnes a altres localitats”, i la redacció d’un projecte, elaborat conjuntament amb els pares i els centres educatius, per tal d’establir la jornada intensiva a Primària.

A la venda les entrades pel monòleg de David Guapo i el musical de Gisela a Miami Platja

Cartell promocional de l’atuació de David Guapo

Ja estan disponibles a l’oficina del Centre Polivalent de Miami Platja les entrades per gaudir del monòleg #Quenonosfrunjanlafiesta i dels dos musicals que es realitzaran per Sant Josep.

La festa major de Sant Josep de Miami Platja, que se celebrarà del 17 al 20 de març, portarà un programa replet de propostes atractives. Entre els plats forts que es presenten hi ha un monòleg de l’humorista i actor, David Guapo, un musical infantil de la coneguda cantant i actriu Gisela, la veu de Disney al país, i una comèdia musical romàntica.

Els dos primers esdeveniments tindran lloc al poliesportiu municipal de Miami Platja i el tercer, serà al Centre Polivalent.

Les entrades anticipades per gaudir d’aquests espectacles ja estan a la venda a l’oficina de Festes, situada a la sala 1, del Centre Polivalent. Els tiquets es poden comprar de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

D’una banda, el col·laborador de programes com El club de la comèdia o Tu cara me suena, David Guapo, arriba amb el seu divertit monòleg #Quenonosfrunjanlafiesta. En aquest espectacle el còmic repassa l’actualitat i els aspectes quotidians de la vida diària, traient la part més divertida.

La música, la improvisació i la participació del públic han portat l’èxit a aquest monòleg. L’esdeveniment tindrà lloc al Poliesportiu municipal de Miami Platja el divendres 17 de març a les 22 hores. El preu de les entrades anticipades és de 10 euros i de 12 euros el mateix dia en les taquilles del poliesportiu.

Gisela arriba l’endemà, el dia 18

L’endemà, 18 de març a partir de les 19 hores, serà el torn de Gisela i el llibre màgic, un musical ambientat en el món de les cançons i contes infantils. La fada Gisel haurà de superar diferents aventures per assolir els seus somnis.

Acompanyant a Gisela hi haurà altres rostres populars, com l’actriu i presentadora Elsa Anka, que farà el paper de fetillera. Les entrades anticipades tenen un preu de 10 euros i 12 euros en les taquilles del poliesportiu de Miami Platja el mateix dia.

En aquest cas, els tiquets també es poden comprar online, a través de la web www.entradas.show El diumenge 19 de març, dos artistes, entre els quals es destaca la figura de Manuel Ramos, conegut per aparèixer en musicals com Grease o La Bella i la Bèstia, protagonitzaran Lo Tuyo y lo Mío, un original musical on es tocaran 75 exitoses cançons en 75 minuts per plasmar les etapes d’una història d’amor.

Paròdia, amor i, fins i tot, odi són conceptes que es toquen profundament en aquest espectacle. Les entrades d’aquesta activitat, que es realitzarà al Centre Polivalent a les 22 hores, costen 3 euros. Com no podia ser d’altra manera, el programa d’actes de Sant Josep es complementarà amb un conjunt d’activitats per a tots els públics, des de tornejos per als més joves fins al gran ball de Festa Major.

L’Ajuntament de Mont-roig traslladarà a la Generalitat les demandes educatives del municipi

L’alcalde, Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, durant una de les reunions amb la comunitat educativa

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, es reuniran dijous vinent a Barcelona amb el director General de Centres Públics, Lluís Baulenas, a qui se li exposaran les principals preocupacions de la comunitat educativa del municipi.

Precisament, per preparar aquesta trobada sol·licitada pel propi Ajuntament, l’alcalde i el regidor d’Educació han visitat aquest dimarts tots els centres d’ensenyament del municipi per compartir amb cadascun dels equips directius les necessitats i inquietuds de la comunitat educativa. En concret van visitar l’Escola Mare de Déu de la Roca, l’Escola Joan Miró, l’Escola Marcel·lí Esquius i Institut Antoni Ballester.

Dels principals temes que s’exposaran en la trobada de la setmana vinent  es destaquen tres. D’una banda, el trasllat dels mòduls de la secció a Miami Platja de l’Institut Antoni Ballester a un indret definitiu situat al carrer de Saragossa, cantonada amb el carrer de l’Aleixar. L’objectiu és dignificar les aules, que actualment es troben en barracots, amb un institut que s’allunyi de la permanent situació de provisionalitat i que pugui donar resposta a la projecció demogràfica de Miami Platja que té gairebé 8.000 habitants censats. El cost de traslladar aquests mòduls ascendeix al voltant de 600.000 euros, quantitat que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp espera que ho assumeixi el departament d’Ensenyament de la Generalitat.

En aquesta reunió, també es traslladaran les demandes de les famílies de l’Escola Mare de Déu de la Roca, per tal de millorar les instal·lacions de l’edifici, atès que es tracta d’un equipament que compta amb gairebé 40 anys d’història i presenta algunes mancances i deficiències.

Per últim, la tercera petició que s’exposarà és la del conjunt de pares i mares dels alumnes de les escoles del municipi perquè s’estudiï la possibilitat d’introduir jornada continuada a l’Educació Primària.

La visita d’aquest dimarts, que es va iniciar als centres educatius de Miami Platja i va continuar a Mont-roig del Camp, va finalitzar al menjador de l’Escola Mare de Déu de la Roca, on l’alcalde Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, van poder dinar en companyia dels alumnes que gaudeixen d’aquest servei.

Mont-roig convoca dues sessions informatives per a empresaris sobre el foment de l’ocupació

Imatge d’arxiu del Centre Polivalent de Miami Platja, on se celebra una de les sessions.

La regidoria d’Impuls Econòmic de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp convida als empresaris del municipi a assistir a dues sessions informatives en les quals es donaran a conèixer diversos programes de foment de l’ocupació que desenvolupa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que subvencionen la contractació de personal per a les empreses amb la qual cosa es presenten nombrosos beneficis per les entitats.

Entre els continguts que es tractaran, concretament, s’explicarà el programa “30 Plus” i també el “Fem ocupació per a joves”. El primer inclou tots aquells projectes que desenvolupin actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral de persones en situació d’atur, compreses entre 30 i 45 anys, amb un nivell de formació preferentment baix. Pel que fa al segon programa, el seu principal objectiu és fomentar l’ocupació de persones joves, d’entre 18 i 29 anys que estiguin en situació d’atur i que disposin del títol d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), de Batxillerat o bé d’un cicle formatiu de grau mitjà.

Les sessions tindran lloc demà, dimarts 21 de febrer a les 20 hores al Centre Polivalent de Miami Platja, i el dijous 23 de febrer a les 20 hores a la Casa de Cultura Agustí Sardà de Mont-roig del Camp.

L’Ajuntament de Mont-roig lliura a la Fundació Josep Carreras la recaptació de la jornada solidària

L’alcalde, lliurant el xec l’entitat

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp, ha lliurat a la Fundació Josep Carreras un total de 2.859,09 euros que es van recaptar durant la jornada solidària celebrada el passat 15 de gener a favor de la donació de medul·la òssia.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha estat l’encarregat de lliurar el xec a la delegada del Banc de Sang i Teixits a Miami Platja, Glòria Vargas, en un acte al qual també hi assistit el regidor d’Esports, Ángel
Redondo.

La Jornada Solidària, que es va celebrar a la pèrgola de la platja Cristall de Miami Platja i que es va fer coincidir amb la segona edició de la cursa atlètica Crematorrons, va ser un èxit per les xifres assolides.

El fons recaptat prové d’una part de les inscripcions a les curses i també de les activitats que es van desenvolupar durant la jornada, que es va iniciar a les 9 hores i va finalitzar a les 17 hores i també les donacions dels ciutadans i empreses.

Així, un mercat d’objectes de segona mà, a càrrec de l’associació Mitjanit de Miami Platja, un conjunt d’inflables pels més petits i el servei de bar disponible per tots els assistents, van ser algunes de les accions que es van dur a terme i que han permès la recaptació de diners per la Fundació Josep Carreras.

També, cal destacar la bona acollida de la jornada per part de tots els participants i la quantitat de donacions que es van realitzar a les dues unitats mòbils del Banc de Sang i Teixits que es van desplaçar. En total, 93 persones van donar sang, 28 de les quals ho van fer per primera vegada, i 29 es van inscriure com a donants de medul·la
òssia.

L’esdeveniment va comptar amb un centenar de voluntaris que van ajudar en el muntatge i correcte funcionament de les activitats, i també amb la col·laboració de l’associació Mitjanit de Miami Platja, el grup de pallassos Pallapupes i diverses empreses del municipi i d’altres localitats de la Costa Daurada.

Mont-roig Miami Turisme promociona els seus atractius al Salon du Tourisme Mahana de Lyon

Material publicitari de la destinació de Mont-roig Miami

Mont-roig Miami Turisme promociona un any més els seus atractius turístics a França. A partir de demà i fins al diumenge 12 de febrer estarà present a la fira Salon du Tourisme Mahana de la ciutat de Lyon. Sota el paraigües de Turespaña, el municipi tindrà el seu estand al recinte firal Tony Garnier.

L’objectiu és donar a conèixer els recursos turístics i reforçar i fidelitzar el mercat francès. Una de les accions que s’han previst per convidar als assistents a visitar el municipi és l’organització de diferents sortejos. Així, podran optar a una estada d’una setmana en una caravana vintage o bé dos caps de setmana, un al càmping Els Prats i l’altre al càmping La Torre Del Sol.

El perfil dels visitants de la fira té una mitja de 57 anys, on el 100% realitza vacances, el 50% de públic inverteix entre 1.000 i 3.000 euros en les seves estades i el 35% del públic gasta més de 3.000 euros. El Salon du Tourisme Mahana està especialitzat en destins, gastronomia, allotjament, lleure, noves tecnologies, entre altres.

En l’edició del 2016 va comptar amb 309 expositors i va rebre l’assistència de més de 26.000 visitants. Aquestes dades mostren la rellevància d’aquesta fira que suposa una referència per al turista francès, un dels principals visitants al municipi.

Fins ara, Mont-roig Miami Turisme ha realitzat diverses campanyes de promoció a través de les xarxes socials. També compta amb el seu espai al del saló de turisme des d’on es poden consultar els diferents productes que s’ofereixen, com el senderisme, el cicloturisme, les activitats en família, el turisme cultural, el centre BTT i les platges.

Mor un conductor a Mont-roig en el que podria ser un suïcidi

Un home de 44 anys, que respon a les inciials de P.M.P., ha mort aquest dimarts a la tarda en un accident de trànsit que ha tingut lloc a dins del municipi de Mont-roig del Camp i que hauria estat provocat per un suïcidi, segons Diari de Tarragona. El rotatiu informa que s’hauria trobat una carta d comiat al seient del conductor.

El sinistre ha tingut lloc poc després de dos quarts de quatre a la carretera que va de la urbanització El Casalot al Club de Golf. El vehicle circulava per aquesta carretera i ha sortit de la via per acabar impactant amb un arbre. El conductor i únic ocupant ha mort.