TARRAGONA 21

Cambrils acull el 1r Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica el proper 4 d’octubre

La platja del Regueral de Cambrils acollirà el primer Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica «Ciutat de Cambrils» el proper diumenge 4 d’octubre, organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Centre Excursionista de Cambrils amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cambrils.

El campionat serà la cloenda d’un seguit de proves no competitives que apleguen diverses platges catalanes durant els mesos d’agost i setembre. Aquest primer circuit català va arrencar el 30 d’agost amb la primera trobada de marxa aquàtica a Salou, va passar per Creixell el 13 de setembre i continuarà a Roses el 26 de setembre.

El circuit està organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i té per objectiu la promoció, el gaudi i la pràctica d’aquesta nova disciplina esportiva, alhora que es fomenten els valors de superació personal, germanor i solidaritat entre les persones participants.

La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que cal continuar donant suport a les entitats del municipi que aposten per l’organització de campionats de renom i que a la vegada reforcen el turisme esportiu i el nom de Cambrils arreu de Catalunya.

La marxa aquàtica és una disciplina esportiva que va sorgir al nord de França el 2005 i que es practica principalment a la platja

La marxa aquàtica és una disciplina esportiva que va sorgir al nord de França el 2005 i que es practica principalment a la platja. Es tracta d’una modalitat del senderisme que consisteix a caminar dins de l’aigua a un nivell entre el melic i les aixelles, tot impulsant-se amb les cames i ajudant-se amb les mans nues o bé amb altres estris, com ara un rem.

Donats els seus beneficis per a la salut, la possibilitat de practicar-la tot l’any i el seu baix impacte articular, la marxa aquàtica ja aplega molts adeptes. A més, és una activitat divertida, que es pot practicar de forma individual, en grup reduït o gran grup, i que pot millorar la condició física de qualsevol persona, o bé complementar l’entrenament d’esportistes d’altres disciplines.

El Centre Excursionista de Cambrils és un dels centres pioners en la matèria

Per tot això, la FEEC, i les entitats excursionistes del litoral estan apostant per introduir aquest esport, apadrinat per la mateixa federació francesa de senderisme, i donar-lo a conèixer entre persones sòcies i simpatitzants.

El Centre Excursionista de Cambrils és un dels centres pioners en la matèria, ja que dues de les seves sòcies, Janina Castellnou i Alexia Pedrerol, van participar en el primer curset de monitors de marxa aquàtica organitzat per la FEEC amb formadors de la Federació francesa de senderisme, l’estiu de 2019. Des de llavors, la marxa aquàtica forma part de la programació regular d’activitats de l’entitat cambrilenca, ja siguin orientades a la iniciació, com a la preparació intensiva del proper circuit, entrenament que realitzen conjuntament les diferents entitats excursionistes que s’han convocat al I Circuit Català i al I Campionat.

El Centre Excursionista de Cambrils ha reunit un equip de competició format per sis marxadores que encaren amb entusiasme el repte de fer història en el món de la marxa aquàtica a casa nostra

El Centre Excursionista de Cambrils ha reunit un equip de competició format per sis marxadores que encaren amb entusiasme el repte de fer història en el món de la marxa aquàtica a casa nostra. L’equip, format per la Amelia Arán, Janina Castellnou, Mercè Curto, Leonor Hernández, Alexia Pedrerol i Carola Stöter, vol agrair a la secció de marxa aquàtica de la FEEC i a totes les entitats esportives que participaran en el circuit la seva col·laboració, la gran voluntat de tecnificació de la disciplina i de la unió d’esforços per al futur d’aquest esport, així com les bones vibracions dels marxadors i marxadores.

El Centre Excursionista de Cambrils fa una crida als cambrilencs i cambrilenques perquè donin el seu suport a l’equip de marxadores el proper 4 d’octubre i facin que aquest esdeveniment estigui a l’alçada del municipi i de la seva gent de mar.

Redacció

 

L’Ajuntament de Cambrils inicia les consultes de l’Altaveu Ciutadà per recollir l’opinió de la ciutadania

La primera onada de consultes de l’Altaveu Ciutadà de l’Ajuntament de Cambrils s’iniciaran el proper 21 de setembre amb un qüestionari entorn els serveis, equipaments i gestió municipal del municipi. Amb aquest primer qüestionari online es pretén conèixer la visió general dels panelistes per tenir un punt de partida. Les consultes posteriors seran més específiques sobre diferents temes concrets d’interès municipal.

Aquestes enquestes periòdiques online les respondrà un panell format per les persones que s’havien inscrit a l’Altaveu i que aportaran la seva opinió de manera totalment anònima. El panell segueix obert a les persones interessades, que s’hi poden apuntar a través del web http://cambrils.altaveuciutada.cat. Les persones que s’inscriguin una vegada començada la primera onada, es reservaran per la següent consulta.

El panell no serà una mostra representativa però sí que es treballa per aconseguir una representació dels diferents perfils d’edat, gènere i zona de residència. Després de cada consulta, l’Ajuntament es compromet a fer un retorn de totes les aportacions a les persones participants i presentar els resultats a la població. L’empresa CERES garanteix el tractament de les dades i preserva la confidencialitat de les persones voluntàries.

Redacció

 

Cambrils recupera les sessions de natació en la Guia d’Activitats Esportives per la nova temporada

El primer trimestre de l’Escola de Natació començarà el 26 d’octubre. Foto: Ajuntament

L’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils ha presentat la Guia d’Activitats Esportives per la nova temporada d’hivern 2020-2021, que recull tota la informació sobre abonaments, activitats i cursets adreçats a tots els col·lectius de la població del municipi. La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que la voluntat de l’Ajuntament és promoure la pràctica de l’esport i acostar-lo a tots els col·lectius del municipi, des dels infants i joves fins a adults i gent gran, amb totes les mesures de protecció i prevenció.

La programació d’hivern i els nous serveis i activitats que s’ofereixen a persones i usuàries i abonades es pot trobar al web https://www.cambrils.cat/esports.

Recuperació de les sessions de natació

Amb el tancament de les instal·lacions esportives el passat mes de març per evitar la propagació de la Covid-19, es van deixar de fer els cursets de natació, entre altres activitats. Per aquest motiu, a l’inici de la temporada esportiva 2020-2021 (del 14 de setembre al 24 d’octubre) es faran les sessions de Recuperació del 2n Trimestre ajornades pels grups de Nadons, Tortuguetes, Cavallets Blancs, Cavallets Grocs, Dofins Blaus, Foques Taronges i Foques Vermelles. Les sessions seran el mateix dia/hora/grup que tenia assignat el nen/a durant el segon trimestre.

D’altra banda, el primer trimestre de l’Escola de Natació començarà el 26 d’octubre. Des d’aquesta mateixa setmana ja es poden tramitar les renovacions de les inscripcions i el 28 de setembre s’ iniciaran les noves inscripcions.

Activitats adreçades a gent gran

Pel que fa la col·lectiu de la gent gran, la programació ha començat el 14 de setembre amb els grups d’aquagym i gimnàstica de manteniment. Les activitats tindran un aforament limitat com a mesura per minimitzar el risc de transmissió del COVID-19. En l’activitat d’aquagym l’aforament màxim és de 18 persones per grup i s’han programat 10 grups. En la gimnàstica l’aforament màxim és de 30 persones per grup i s’han programat 6 grups. D’aquesta manera, s’organitzen dues tipologies d’ activitats que apleguen 360 persones per trimestre.

Mesures de prevenció

El departament d’esports de l’Ajuntament de Cambrils ha elaborat un pla de contingència per la reobertura de les instal·lacions esportives i la posada en marxa dels entrenaments i les activitats i servies per persones abonades i usuàries de les instal·lacions esportives.

Concretament, es prenen mesures com respectar la distància de 1’5m accés i cues, l’accés amb mascareta obligatori (durant la pràctica esportiva no és obligatori), la desinfecció de sabatilles amb catifa desinfectant, el control de temperatura ( no arribar a 37.3º), la declaració responsable que signa la persona usuària, el control del grup de convivència en les activitats (nom, DNI, hora entrada i sortida), el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic, l’accés a l’espai esportiu seguint el circuit marcat, la reorganització d’espais de les activitats dirigides, el seguiment i control dels aforaments i el temps màxim dels diferents espais i la neteja de material esportiu amb productes desinfectants a l’inici i final de cada activitat, entre altres.

Redacció

 

Cambrils aprova un protocol pioner a la demarcació per regular el teletreball

El teletreball serà de caràcter voluntari i es podrà combinar amb treball presencial fins un màxim de tres dies setmanals. Foto: cronda coop

L’Ajuntament de Cambrils ha aprovat un protocol pioner a la demarcació que permet al personal municipal combinar el treball presencial amb el teletreball. La nova regulació ha estat negociada amb els i les representants sindicals i s’aplicarà una vegada millori la situació sanitària al territori i es redueixi el risc de rebrots.

Mentrestant, com a conseqüència de l’agreujament de la situació de la pandèmia, s’ha publicat un decret que estableix un nou sistema de torns estancs de treball presencial i de teletreball, per garantir que mai no coincideixi tot el personal d’un mateix departament presencialment i es pugui seguir prestant el servei en tots els casos.

L’objectiu del nou protocol de teletreball és desenvolupar una cultura del treball orientat a resultats; millorar la motivació en el treball i, per tant, el rendiment laboral; aprofundir en les mesures que ajudin a conciliar les responsabilitats laborals i familiars, i flexibilitzar i distribuir el temps de treball sense que es vegi afectada la qualitat del servei públic, al mateix temps que es redueixen els temps de desplaçaments amb les despeses, riscos i contaminació que suposen.

El regidor de Recursos Humans, Alejandro Garcia, ha explicat que el teletreball és una nova manera de concebre les relacions laborals que implica treballar per resultats, mesurant i avaluant la feina. «Són conceptes sovint allunyats de la gestió pública i ara és el moment d’aprofitar aquest temps de canvis profunds i d’oportunitats per innovar i en el servei públic i millorar els processos de treball», ha afirmat el regidor.

«El teletreball ha vingut per quedar-se i s’ha demostrat que és manifestament més eficaç sostenible i conciliador que la modalitat presencial, que no s’elimina sinó que es complementa», ha assegurat Alejandro Garcia. «Hem de ser capaços de buscar maneres d’humanitzar i conciliar les relacions laborals amb les personals perquè, entre moltes altres coses, una persona treballadora feliç és infinitament més eficient», ha conclòs el regidor.

El teletreball serà de caràcter voluntari i es podrà combinar amb treball presencial fins un màxim de tres dies setmanals. El nou sistema de treball aporta una nova forma de rendiment per projectes que haurà de ser acordat amb caps i/o responsables de servei. S’estableixen també unes franges horàries obligatòries per tal de permetre la coordinació amb els equips dels departaments corresponents.

Per poder desenvolupar aquesta nova modalitat de treball caldrà formar al personal en matèries de protecció de dades, prevenció de riscos laborals i organització per projectes.

La Biblioteca de Cambrils inicia el curs amb el cicle de la DO Tarragona i una xerrada sobre Benedetti

La Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils inicia el curs amb dues activitats relacionades amb el món del vi i la DO Tarragona i una xerrada sobre Mario Benedetti per commemorar el centenari del conegut poeta, assagista i escriptor uruguaià. Totes les activitats tenen les places limitades i requereixen inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

Les dues activitats organitzades en el marc del cicle Biblioteques amb DO impulsat pel Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya es portaran a terme la setmana que ve.

La primera, programada pel 22 de setembre a les 18 hores, serà el taller «Geshtinanna, la deessa del vi» adreçat a infants a partir de 8 anys per fomentar la lectura a través del còmic i la il·lustració. La il·lustradora Marina Vidal dirigirà aquest taller de co-creació d’un còmic protagonitzat pel personatge mitològic de Geshtinanna, que haurà d’afrontar un misteri i el seu desenllaç.

La segona activitat, programada pel 24 de setembre a les 19 hores, serà la narració del conte per adults «Els pensaments del desig» a càrrec de Montse Parra acompanyat d’un tast de vins ofert per Telm Costa, restaurador i amant del vi. D’aquesta manera, la proposta acostarà la cultura del vi i la seva relació amb la literatura a les persones participants.

Finalment, el 30 de setembre a les 19 hores hi haurà la xerrada «Benedetti: la vida, esa metáfora» d’Andrés Montoya per celebrar el centenari del naixement del prolífic escriptor.

Redacció

 

Els Serveis Socials de Cambrils atenen 6.452 persones durant la pandèmia

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Cambrils han atès 6.452 persones des de l’inici de la pandèmia fins el  30 d’agost. Això suposa un increment d’un 32,57% del nombre de persones ateses en relació al mateix període de l’any anterior. També han augmentat significativament les intervencions, que en aquests quatre mesos i mig han ascendit a 12.451, un 52,32% més que el 2019.

D’altra banda, destaquen les 5.035 atencions  telefòniques a persones o unitats familiars amb factors de risc o vulnerabilitats. D’aquestes atencions, una part molt significativa han estat trucades de seguiment fetes durant el confinament per treballadors/es socials i educadors/es socials.

La regidora de Benestar Social, Hélèn Arcelin, ha explicat que des de la declaració de l’estat d’alarma els serveis bàsics han hagut d’evolucionar per adaptar la intervenció a la nova realitat, amb nous sistemes de treball ajustats a les exigències sanitàries i als plans de contingència específics.

Els canvis organitzatius i tècnics introduïts han possibilitat l’acompanyament de la població i la resposta social a l’emergència. En aquest sentit, la regidora ha destacat la implicació de les 18 persones professionals que integren els Equips Bàsics de serveis socials per poder donar una resposta quasi immediata a les demandes, especialment en les fases inicials de l’estat d’alarma, quan l’impacte de la Covid va generar una gran incertesa i malestar en una part important de població que, a més de la situació de confinament, va haver de gestionar problemes laborals i econòmics.

Aquesta flexibilitat del sistema de treball i dels treballadors i treballadores ha permès reduir el temps d’accés del ciutadà al serveis d’atenció social i donar resposta a necessitats bàsiques d’alimentació en molt poc temps.

Increment de nous expedients

A banda de les xifres de persones ateses i d’intervencions, destaca especialment l’increment en un 70,17% dels nous expedients, que corresponen a famílies amb expedient tancat o que acudeixen per primera vegada a Serveis Socials. Cal tenir en compte que a 30 d’agost  s’estava intervenint en 2.042 expedients, dels quals 388 són nous.

El punt de major creixement es va produir del 18 d’abril a l’1 de maig. Durant aquest pic de dues setmanes es van obrir 122 nous expedients i posteriorment el creixement de demandes s’ha mantingut estable amb un augment mitjà de 40 nous expedients cada mes.

La regidora ha afirmat que encara a data d’avui el 75,5% de la intervenció que estan fent els Serveis Socials correspon a problemàtiques vinculades als efectes de la pandèmia. Els recursos més prescrits són els d’urgència social (80,84%) i concretament els ajuts bàsics d’alimentació, higiene i farmàcia (64,70%). S’han gestionat 696 derivacions d’urgència a la Xarxa de Distribució d’Aliments (477 a Caritas i 219 a Creu Roja) i s’han distribuït 195 targetes moneder, complementàries als lots gestionats per les entitats socials. Actualment la xarxa està atenent 810 persones, de les quals  267 són menors.

Per reforçar a la Xarxa de Distribució d’Aliments, l’Ajuntament ha gestionat la compra de 200 targetes moneder de 50 euros, i 500 targetes de 20 euros, amb un cost total de 20.000 euros; i la compra de productes bàsics d’alimentació, neteja i higiene personal, per import de x euros,  en càrrec a la partida d’ajuts d’urgència.

Augment dels ajuts d’urgència social

A nivell pressupostari, l’Ajuntament ha augmentat la consignació dels ajuts d’urgència social un 117,51%, passant d’un disponibilitat inicial de 104.500 euros a 227.300 euros. L’augment de la dotació és una de les mesures socials impulsades per fer front a l’impacte de la crisi.

D’aquesta manera, es poden atendre les necessitats de les famílies en quatre àmbits. La primera línia reforça les actuacions dirigides a infància en risc, amb l’objectiu de promoure la seva participació a les activitats d’estiu, donant continuïtat al servei de menjador i facilitant la conciliació familiar i/o la incorporació dels pares al mercat laboral.

La segona línia està orientada a la dotació d’ajuts per a cobrir despeses vinculades a la llar: habitatge i lloguer, per aquelles famílies que no es puguin acollir a les subvencions d’altres administracions o de l’oficina d’habitatge municipal.

La tercera línia es dirigeix al reforç de la xarxa de distribució d’aliments amb l’ampliació de la partida destinada a les targetes moneder que complementen els lots que distribueixen Cariats i Creu Roja, entitats que conjuntament amb l’ajuntament integren la Xarxa municipal de distribució.

Per últim, la quarta línia es destina a potenciar la dotació pressupostaria genèrica per la resta de conceptes que cobreix aquesta prestació econòmica.

D’altra banda, el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament ja s’està treballant en l’adopció de noves mesures organitzatives i tècniques per garantir la intervenció social a mesura que es vagi reprenent l’activitat, integrant i normalitzant la nova situació, ja que es preveu un augment de la demanda que havia quedat aturada durant l’estat d’alarma. «El repte dels Serveis Socials està en gestionar la urgència social vinculada a la pandèmia sense que resti eficiència a la resta d’intervenció social, i sense que el sistema es col·lapsi», ha conclòs Hélène Arcelin.

Redacció

 

El Casal de la Gent Gran de Cambrils inicia les inscripcions per les activitats del primer trimestre

Les persones interessades tenen temps fins el 21 de setembre per apuntar-se a la planta baixa del centre, amb cita prèvia. Foto: Ajuntament

El Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils ja ha iniciat les inscripcions a les activitats del primer trimestre del curs 2020/2021. Les persones interessades tenen temps fins el 21 de setembre per apuntar-se.  Enguany, per complir les mesures de seguretat previstes davant la Covid-19, les inscripcions al curs s’estan fent amb cita prèvia a la plant baixa del centre.

Aquest curs s’han programat 16 activitats diferents amb una oferta total de 364 places per trimestre, que es preveuen cobrir al 100% com és habitual. El curs començarà el dilluns 5 d’octubre de 2020 i finalitzarà el 18 de juny de 2021. La novetat d’aquest curs és el taller de manualitats amb roba, paper i productes reciclats.

Entre les activitats programades, en podem trobar d’esportives com el tai-chi, la teràpia psicomotriu, el ioga, els balls llatins i la gimnàstica de manteniment; de  manualitats diverses com el dibuix, pintura a l’oli, patchwork, puntes de coixí, pintura de roba, de teatre i de coral, entre altres.

Enguany l’activitat de balls llatins es durà a terme a una de les pistes de basquet del Palau d’Esports, per poder mantenir la distància de seguretat i per no deixar fora a més de la meitat de les persones usuàries tenint en compte l’aforament dels gimnasos del Casal.  D’aquesta manera, es podran matricular a 45 persones per grup.

Per garantir la màxima seguretat davant la Covid-19 se seguiran tot un seguit de mesures detallades al Pla de Contingència com són respectar els aforament dels espais, l’ús de la mascareta al recinte fins l’hora d’entrar a l’aula, la presa de temperatura corporal, la neteja de mans abans d’entrar al centre i abans d’entrar a l’aula i respectar la distància de seguretat, entre d’altres. Pel mateix motiu no se celebrarà la festa d’inici de curs.

Redacció

 

L’ONG El Camí de la Solidaritat organitza diumenge una recollida de brossa a la platja de Cambrils

Els inscrits, un cop es confirmi la seva participació, rebran tots els detalls per correu electrònic (punt de trobada, quina zona netejaran, horari, etc.). Foto: Cedida

L’ONG cambrilenca El Camí de la Solidaritat organitza, aquest diumenge dia 20 a les 9:45h, una recollida de brossa en diversos punts de diferents platges de Cambrils amb l’ajuda de Good Karma Projects, una altra ONG del Camp de Tarragona. Es busquen 30 voluntaris per participar en la recollida, que treballaran en grups de deu persones per respectar estrictament les mesures sanitàries implantades per les autoritats i per garantir la seguretat de tots els participants. És per això que des de l’organització de l’esdeveniment incideixen en la importància de dur mascareta, fer servir gel hidroalcohòlic i respectar la distància de seguretat entre els membres d’un mateix equip.

Tots aquells que vulguin prendre part en aquesta recollida, que començarà a les 9:45 hores -te una duració prevista de 3h, aproximadament-, han d’omplir un formulari, que es troba fent click en aquest enllaç. L’emergència socio-sanitària actual obliga a què només puguin perdre part en la recollida les primeres 30 persones que s’inscriguin, doncs és l’única manera de garantir que es respectaran les mesures sanitàries. Els inscrits, un cop es confirmi la seva participació, rebran tots els detalls per correu electrònic (punt de trobada, quina zona netejaran, horari, etc.).

Al web de Good Karma Projects, hi ha la possibilitat de comprar productes com ara samarretes, cantimplores d’aigua, gorres i bosses de cotó orgànic per tal de finançar les campanyes i accions de l’ONG.

Una jornada possible gràcies a moltes mans

Per tal de dur a terme aquesta actuació, que s’emmarca dins de les jornades Let’s Clean Europe, Karma Projects aportarà el material necessari per recollir la brossa, com ara bosses de brossa i guants, així com els seus coneixements, doncs en ocasions anteriors han organitzat altres esdeveniments d’aquest tipus. D’altra banda, Ingesol, abans de començar, explicarà als participants com s’ha de dur a terme la recollida de residus i com s’han de traslladar i dipositar; en finalitzar la recollida, indicaran com s’ha de procedir per tal de reciclar-los.

Un dels altres col·laboradors és el restaurant elRetiro de Cambrils, que proporcionarà begudes i snacks als voluntaris en acabar la recollida. El restaurant cambrilenc, que té més de 30 anys de trajectòria, inicia un canvi generacional amb una aposta ferma per la proximitat, la sostenibilitat i la responsabilitat social. A banda de recolzar la recollida de brossa d’El Camí de la Solidaritat i Good Karma Projects, elRetiro ha substituït tots els seus envasos de plàstic pel cartró i el vidre; a més, més del 60% de l’energia que utilitzen al restaurant prové de fonts renovables. Arran de la col·laboració d’elRetiro amb El Camí, el restaurant s’ha compromès a reduir el seu consum de plàstic en un 80% en els propers sis mesos.

Per a Roger Solà, CEO i co-fundador d’El Camí de la Solidaritat, és molt important que la ciutadania prengui consciència i participi en accions socials d’índole local. “Estem molt orgullosos de la sinèrgia que s’ha creat entre El Camí i Good Karma Projects. Tot i que aquest any El Camí té la mirada posada al Nepal, ens enorgulleix molt poder posar el nostre granet de sorra en una causa local al nostre estimat municipi, i més si és per millorar l’entorn natural privilegiat en què vivim”.

L’ONG cambrilenca, a banda de prendre part en accions locals puntuals, té un gran objectiu enguany: aconseguir 50.000 euros per construir 500 xemeneies a les llars de Bhimphedi, una àrea rural del Nepal, per aconseguir que siguin espais sense fum on viure-hi de forma segura, ja que la pandèmia de la COVID-19 ha agreujat -encara més- la situació d’aquestes famílies. Es poden fer donacions en aquest web.

Redacció

 

Cambrils acull una campanya especial de donació de sang

Després dels mesos d’estiu, el Banc de Sang anima la ciutadania a mantenir el ritme de donacions. Els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l’ús de sang també van créixer.

Al setembre, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Cambrils s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El 14 i 15 de setembre, el Centre Cultural comptarà amb un espai de donació de 17 a 21 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Més de 200 campanyes aquest setembre

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Aquesta setmana, les reserves de sang són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies.

Per això, les donacions de setembre són de gran importància per recuperar la baixada de donacions de l’estiu. Durant aquest mes s’han programat més de 200 campanyes a tot Catalunya amb aquest objectiu.

Totes les campanyes es poden consultar des del web donarsang.gencat.cat.

Redacció

 

Veïns de Vilafortuny fan una cassolada davant una casa ocupada il·legalment

Una cinquantena de veïns de Vilafortuny ha dit prou a les ocupacions il·legals que s’estan produint en aquesta zona residencial de Cambrils. Aquest dimarts cap a les 21:00 hores un grup de ciutadans es van concentrar davant d’una casa ocupada al carrer Serra de Llaberia amb cassoles i paelles, segons informa Tarragona Digital. La intenció era posar de manifest el seu rebuig a la situació que viu el propietari d’un immoble d’aquest carrer que no pot entrar perquè li han ocupat il·legalment.

La concentració va durar una mitja hora i va ser tensa perquè mentre es manifestaven els veïns van arribar dos ocupes, una dona i un menor que anaven amb un gos, que van entrar a la casa i es van tancar per dins. Els protestants els van escridassar i hi va haver d’intervenir una dotació dels Mossos d’Esquadra que s’havien personat fins a la zona.

Els ocupants, que es van mostrar bel·ligerants amb els veïns, finalment van accedir a que entrés un agent dels Mossos el qual els va demanar que no provoquessin els protestants per evitar mals majors.

La concentració de veïns es va dissoldre al cap d’una mitja hora, però ja han anunciat que repetiran la cassolada cada dia a la mateixa hora fins que no marxin els ocupants.

Cambrils i Femarec ofereixen tres nous cursos subvencionats pel Consorci de Formació Contínua

L’Ajuntament de Cambrils ofereix tres nous cursos de formació professional, que es realitzen en col·laboració amb l’entitat social de formació Femarec i estan subvencionats pel Consorci per a la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya i pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Les noves formacions programades són dos cursos presencials (un de comptabilitat bàsica i un altre sobre promoció i negoci a través de les xarxes socials) i un curs online (de comptabilitat informatitzada).

Els cursos són gratuïts i s’adrecen principalment a persones treballadores en actiu del Règim General o Autònoms, però també admeten persones aturades, persones afectades per un ERTO i treballadors i treballadores de l’administració pública.

La preinscripció es pot fer a través de www.cambrils.cat/inscripcions. Per qualsevol incidència o dubte en la tramitació es pot contactar amb el servei OAC 360º al telèfon 977 79 45 57 o al correu electrònic oac360@cambrils.cat.

Les places dels cursos són limitades. En cas d’haver-hi un major nombre de sol·licituds de preinscripcions que places disponibles, la matrícula es realitzarà segons ordre rigorós de les preinscripcions. Abans de l’inici del curs, s’avisarà a les persones preinscrites per tal d’informar-les de la seva admissió o no al curs. En cas de produir-se alguna vacant es procedirà a la seva substitució seguint l’ordre d’inscripció.

L’objectiu general d’aquestes formacions és mantenir l’ocupabilitat de les persones treballadores en actiu, així com la seva promoció mitjançant la millora i reciclatge de les seves competències professionals que, alhora, milloren la competitivitat de les empreses.

Els tres cursos

El curs presencial de comptabilitat bàsica tindrà una durada de 60 hores i es realitzarà del 2 de novembre al 18 de desembre els dilluns, dimecres i divendres de 9:30 a 12:30 hores.

El curs de comptabilitat informatitzada serà online, tindrà una durada de 40 hores i es realitzarà el gener del 2021. En aquest cas, s’utilitzarà el programa Contasol (programari lliure) i per inscriure’s cal tenir coneixements bàsics de comptabilitat.

Finalment, el curs presencial de promoció i negoci a través de les xarxes socials tindrà una durada de 40 hores i es realitzarà del 3 de novembre al 18 de desembre els dimarts, dijous i divendres de 15 a 17 hores.

Per obtenir el diploma, en els cursos presencials les persones participants han d’assistir a un mínim del 75 % de les sessions i en el curs online han de superar el 75% les activitats proposades durant el curs i aprovar la prova final.

Redacció

 

Detingut un camioner a l’AP-7 a Cambrils per conducció temerària i donar positiu en drogues

Els Mossos d’Esquadra el van interceptar després de l’avís de diversos conductors. Foto: Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest diumenge un home de 49 anys com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària i conduir sota els efectes de les drogues. Cap a dos quarts de vuit del vespre diversos conductors van alertar que un camió circulava fent esses per l’AP-7 alhora que envaïa tots els carrils, a l’alçada de l’Hospitalet de l’Infant en sentit Barcelona. Una patrulla es va poder situar darrere seu i a l’alçada de Cambrils el va poder aturar.

En les proves de drogues va donar positiu per cocaïna, cànnabis i opiacis. El conductor va quedar detingut i aquest dilluns ha quedat en llibertat amb l’obligació de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.

ACN

 

L’Ajuntament de Cambrils expressa el seu condol per la mort de l’exregidora Neus Bosquet Pujol

Neus Bosquet Pujol va ser regidora d’Ensenyament i Serveis Socials del 1991 al 1995 i regidora de l’oposició del 1995 al 1999. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils expressa el seu més sentit condol per la mort de Neus Bosquet Pujol, que va ser regidora d’Ensenyament i Serveis Socials del 1991 al 1995 i regidora de l’oposició del 1995 al 1999. El consistori ha destacat el llegat que ha deixat a la ciutat, tant per la seva feina com a regidora com pel seu compromís amb la ciutat, l’educació i els serveis socials.

Vinculada al món educatiu de la ciutat, Bosquet va ser mestra al col·legi Joan Ardèvol, mestra i directora del col·legi Marinada, professora de secundària i directora de l’INS Ramon Berenguer IV. També va estar molt vinculada a les associacions Dones Amunt i Amics de la Gent Gran entre altres.

Redacció

 

El pregó protagonitzat per les entitats culturals i festives donen el tret de sortida al gros de la festa major de Cambrils

Imatge del pregó, protagonitzat per les entitats cambrilenques. Foto: Ràdio Municipal Cambril

Cambrils va encetar ahir per la nit el tram de pes de la seva festa major de la Mare de Déu del Camí, que s’allargarà fins al 12 de setembre. amb el pregó i la tronada. Enguany el pregó va anar a càrrec de les entitats de Cambrils, agrupacions i associacions que representen el sector cultural, tradicional i festiu del municipi i a les que la pandèmia ha deixat sense activitat durant bona part de l’any. «D’aquesta manera el municipi retrà reconeixement a la gran tasca de difusió de la cultura tradicional i popular que duen a terme»,  va destacar durant la presentació del programa d’actes la regidora de Festes, Cinta Ballesté,

Per tots aquells que no vau poder escoltar el pregó, us enllaem el tuit de la Ràdio Municipal de Cambrils en el qual el podreu seguir íntegrament:

Redacció

 

Una dona d’edat avançada mor ofegada a la platja del Regueral de Cambrils

La platja del Regueral de Cambrils disposa de servei de socorrisme i en el moment de l’ofegament onejava la bandera verda.

Una dona d’edat avançada ha mort aquest matí ofegada a la platja del Regueral de Cambrils (Baix Camp). L’avís l’han donat a les 10.41 hores els serveis de socorrisme de la platja, indicant que havien tret de l’aigua una persona inconscient i li havien començat a practicar les maniobres de reanimació.

Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’han desplaçat al lloc amb tres unitats terrestres i han seguit realitzant maniobres de reanimació a la dona, però aquestes han resultat infructuoses. En aquest incident també hi han treballat dotacions dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Cambrils.

La Guardia Civil es fa càrrec de les diligències, i segons les primeres informacions es podria tractar d’una dona de nacionalitat francesa de 82 anys amb residencia a la població de Cambrils.

La platja del Regueral de Cambrils disposa de servei de socorrisme i en el moment de l’ofegament onejava la bandera verda.

En el que portem d’estiu han mort 24 persones a les platges catalanes.

Redacció

 

Més de cent joves vinculats a programes de serveis socials de Cambrils han participat als casals d’estiu

El Servei d’atenció a les famílies amb infants de 0 a 3 anys, Saltirons, ha atès a 12 nens i nenes al Casal d’estiu dut a terme a l’escola Joan Ardèvol. Foto: Ajuntament

Un total de 118  infants i adolescents vinculats a programes del Servei de Benestar social de l’Ajuntament de Cambrils han participat en algun dels Casals d’estiu organitzats pel consistori.

Tot i la crisi sanitària, que ha obligat a adoptar mesures de seguretat excepcionals per a evitar els contagis de Covid-19, les activitats han transcorregut amb tota normalitat i els casals han assolit el seu objectiu: facilitar als infants i joves entorns segurs i de confiança per afavorir les relacions socials i contribuir al seu desenvolupament en un ambient de gaudi, joc i esbarjo.

Fins a 88 nens i nenes del Servi d’atenció diürna (SADI), han participat de les activitats del programa ‘L’estiu d’en Cam’. D’aquests, un total de  74 menors de 14 anys ho han fet en activitats multiesportives, el Cambrivacances i sortides amb bicicleta; i 14 adolescents més grans  de 14 anys ho han  fet en l’Aventura’t. De tots els participants, 86 han tingut accés gratuït al menjador.

El Servei d’atenció a les famílies amb infants de 0 a 3 anys, Saltirons, ha atès a 12 nens i nenes al Casal d’estiu que ha organitzat per a infants de 2 a 3 anys, que s’ha desenvolupat amb les instal·lacions de l’escola Joan Ardèvol.

L’oferta d’estiu de l’esplai per a persones amb discapacitat psíquica ‘El Gripau Blau’ s’ha mantingut també aquest estiu. tot i que s’ha reduït el nombre de participants a 6. Enguany s’han introduït canvis en la programació d’activitats i s’han suspès els dos dies de piscina setmanals i les colònies.

El consistori ha apostat per a mantenir l’oferta d’estiu amb l’objectiu de  compensar l’impacte del confinament i la suspensió de les activats escolars. Aquesta acció compleix també una funció de conciliació de la vida laboral i familiar, tant per aquelles famílies que els progenitors treballen, com per aquelles que la seva prioritat passa per la inserció, i per tant requereixen de temps i disponibilitat horària per poder aconseguir aquest objectiu. Enguany  es va ampliar la dotació pressupostària de Benestar social amb 36.800 euros provinents del superàvit per poder garantir que els menors d’entorns mes vulnerables poguessin participar durant tot l’estiu en les activitats municipals i tinguessin accés al menjador diari.

Des del tancament de les escoles el passat mes de març, els casals han estat per a molts d’aquests infants i joves la primera ocasió en què s’han retrobat. Les activitats s’han dut a terme complint els requisits i protocols de seguretat per la pandèmia de la Covid-19, i els participants han cooperat de forma responsable per a evitar la propagació del virus.

Malgrat que puntualment s’ha hagut d’activar de forma preventiva el protocol perquè algun dels infants presentava febre o haver tingut contacte amb possibles positius, finalment no s’ha donat  cap cas positiu entre els participants.

Redacció

 

Cambrils celebra la diversitat amb dues noves exposicions

Cambrils aplega la diversitat aquests dies amb l’estrena de dues noves exposicions. D’una banda arriba la 39a edició de la mostra Artistes de Cambrils, que reuneix com cada any una gran pluralitat de veus i formats artístics, la pròpia diversitat del municipi. De l’altra, la mirada del fotògraf Miguel Bernús a «Ladakh», a l’Índia, la terra d’una cultura llunyana i molt diferent a l’occidental.

Totes dues exposicions s’estrenen de forma gairebé simultània en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. «Ladakh», que arriba de la mà de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, es podrà veure a partir de dijous 3 de setembre a la Sala Àmbits. La inauguració està prevista a les 20.00.

‘Ladakh’ obre la finestra a la regió més septentrional de l’estat indi de Jammu i Caixmir, i Bernús ofereix una mirada sense prejudicis, que convida als visitants a submergir-se en una cultura que contrasta amb l’occidental en molts sentits. El paisatge és majestuós, més a prop del cel que de la terra. El desert conviu amb la neu, les persones amb els animals i la roca amb les glaceres.

Exposició ‘Artistes de Cambrils 2020’

L’endemà, divendres 4 de setembre, a les 19 hores, s’inaugurarà la 39a edició de la mostra Artistes de Cambrils a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. L’exposició col·lectiva consta de pintura, fotografia, ceràmica, dibuix, patchwork, i escultura, entre d’altres.

L’exposició té una llarga trajectòria i s’ha consolidat dins el panorama cultural de la ciutat. L’objectiu de la mostra, que compta amb la participació d’un total de 47 artistes de Cambrils, és impulsar les manifestacions artístiques més properes, facilitar l’espai on poder difondre-les i mostrar la vivesa de la creació.

La mostra és una activitat viva on els artistes van i venen, això fa que sempre tingui un aire diferent, que ens arriba amb es creacions més recents. Es podrà visitar fins el 9 d’octubre.

Artistes participants

Álvaro Ramos, Antonio Ruiz Vaca, Ana Rios, Javier Estera, Jordina Ros , Pere Estadella, Belén Domingo, Nuri Mariné, Obdulia Boada, Francisco Domingo, Conchita Visiedo, Concepció Pallarés, Pepo Argilaguet, Rosana Fuster, Ana Vilallonga, Francesc Marcó,  Marta Fàbregas, Montserrat Recasens, Xavi Castellnou, Jaume Cases, Alberto Insa, Dolors Castells, Jesús Gómez, Gemma Felip, Raquel Sarrà,  Josep Safont,  Ana Ma Morera, Núria Pons, Enric Ferré, Queralt Osorio, Christine Picazo, Linda C. Eatenton, Cori Tàrrec, Agustín Vázquez, Abril Vilà, David Callau, Dafne Jorba, Lluïsa Recasens,  Marta Nolla, Rosa Ma Vilella, Ma Asunción Grifoll, Pepita Morote, Cristina Salvans.

Taller Fang i Mar, amb Ma Asunción García, Beatriu Mar, Ulldegat, Carla de Hass i Queralt Osorio.

La realització de tots els actes i controls d’aforaments estaran sotmesos a les normes sanitàries derivades de la Covid19.

Redacció

 

Cambrils millora la rotonda del carrer del Molí d’Avall que dona accés al barri del port

Imatge de la rotonda amb la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, i el regidor d’Urbanisme, Enric Daza. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils ha portat a terme una remodelació de la rotonda ubicada al carrer del Molí d’avall que dona accés al barri marítim. La nova rotonda ha estat dissenyada pel Departament d’Obra Pública, amb la col·laboració del Departament de Cultura, amb la voluntat d’oferir una millor imatge a aquest accés al barri del Port de Cambrils. L’actuació dona resposta a una petició de l’Associació de l’Eixample Platja de millorar aquesta entrada a la ciutat després de l’incendi que va afectar la intersecció l’any passat. L’obra ha estat executada per l’empresa Obras y hormigones Blanco SL.

Un dels elements més destacats de la rotonda és la instal·lació de l’escultura «El Peix», obra de l’artista gironí Xavier Raventós,  que en va fer donació al municipi després de fer una exposició a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils l’estiu del 2019. El Departament de Cultura feia temps que buscava un espai urbà on exposar aquesta peça i ha considerat que aquest accés era un bon emplaçament.

«El peix» és una obra de l’any 2009 realitzada amb ferros reciclats, un material molt utilitzat per l’artista gironí, i creada amb soldadura elèctrica. L’escultura de mides 195 x 92 x 37 corona la rotonda i s’ha integrat en un element d’acer que vol recordar una barca i conté la frase «Cambrils Vila Marinera», que ens dona pas al barri del port.  La instal·lació està envoltada de vegetació tapissant i plantes de temporada.

A més de millorar l’aspecte de l’espai, la instal·lació permet ampliar el patrimoni escultòric dels carrers de Cambrils en una zona del municipi que no tenia cap element artístic de referència.  Tot això també s’ha fet coincidint en el temps en què el  Barri del port de Cambrils ha aconseguit la Marca de Barri Mariner que atorga l’Agència Catalana de Turisme,  un projecte transversal impulsat pel Patronat Municipal de Turisme.

A la Marca Viles i Barris Mariners també hi pertanyen el Barri del Serrallo, de Tarragona, l’Ampolla Sant Carles de la Ràpita, L’Ametlla de Mar, Tossa de Mar, Sant Pol de Mar, Arenys de Mar, Begur, L’Escala, Llançà, Palamós, Vilanova i la Geltrú, Sitges i les Cases d’Alcanar.

L’artista Xavier Raventós

Nascut a Barcelona el 5 d’agost de 1951, l’artista Xavier Raventós és fotògraf autodidacta i un gran admirador de David Douglas Duncant. El 1979 va viatjar a Iran a cobrir la caiguda del Sha de Pèrsia i posteriorment es va desplaçar a Nicaragua, El Salvador i Sudan, entre altres. Ha publicat en algunes de les millors revistes nacionals i estrangeres.

Va treballar com a free-lance per l’agència de premsa de París IMAPRESS, va ser col·laborador habitual de la revista Interviu i el Periódico, i professor de reportatge fotogràfic al club de la Imatge. Des del 1989 es dedica a la fotografia publicitària, industrial i institucional.

En paraules del propi l’artista, la seva obra és una invitació a la reflexió sobre la invalidesa dels valors absoluts. Res és blanc o negre i tot pot tenir diverses lectures i això és el que li permet imaginar, crear i en gaudir del ferro. El pas del temps, el canvi de mentalitat o d’estat d’ànim ens submergeixen en un diàleg amb les diferents possibilitats de transformació de la matèria.

La reconstrucció forma part del procés creatiu de les seves obres, despullant el ferro de la seva forma original per a convertir-lo en el esperit i el tema de la creació. Molt condicionat per les formes primigènies de la matèria, expressa una altra realitat o visió de les mateixes. El ferro l’ajuda a canalitzar els sentiments i sensacions d’una manera molt personal.

En la majoria dels casos, Raventós parteix de peces de material agrícola, antic o vell, però no es considera un escultor de reciclatge, ja que la peça recuperada no és el nucli de l’obra, si no una part que l’ajuda recrear seves idees. Influenciat per la fotografia, la seva escultura té molt d’obra gràfica, però afegint-li aquesta tercera dimensió que sempre ha trobat a faltar en la fotografia.

Xavier Raventós ha exposat a ciutats com Barcelona, Madrid, Valencia, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Cadaqués, Paris, Toulouse, Narbonne, Carcassonne, Perpignan o Ceret.

Redacció

 

La platja del Regueral de Cambrils acollirà la final del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja 2020

La web del Canal Esport 3 de Televisió de Catalunya retransmetrà l’esdeveniment. Foto: Ajuntament

La platja del Regueral de Cambrils acollirà el proper 5 i 6 de setembre la final del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja Vichy Catalan Volei Tour que organitza la Federació Catalana de Voleibol.

Cambrils serà, un any més, un dels municipis de la costa catalana on hauran tingut lloc proves del Campionat juntament amb Barcelona, Torredembarra, Vilanova i Empuriabrava. La de Cambrils serà la cinquena prova disputada del circuit en un any marcat per la pandèmia de la COVID-19, que va impedir la celebració d’una de les dues jornades previstes a Barcelona.

Aquest campionat, organitzat directament per la Federació Catalana de Voleibol, s’iniciarà dissabte quan es disputarà la fase que decidirà quines són les 8 parelles (4 masculines i 4 femenines) que disputaran diumenge les semifinals que establiran els finalistes del quadre masculí i femení. Diumenge, a partir de les 17h, tindran lloc les finals: primer la final femenina i a continuació la masculina.

Les dues finals es retransmetran en directe per la web del canal Esport 3 de Televisió de Catalunya. La Federació Catalana de Voleibol reforçarà totes les mesures de seguretat i higiene per seguir lluitant contra la COVID-19.

La regidora d’esports, Natalia Pleguezuelos, ha destacat que esdeveniments i activitats d’aquest tipus potencien encara més Cambrils com a municipi certificat en destinació de turisme esportiu, un dels principals objectius de l’Ajuntament de Cambrils.

Redacció

 

El Museu d’Història de Cambrils proposa noves rutes i adapta l’oferta de visites a la covid-19

Una imatge de la Torre del Port. Foto: Cedida

El Museu d’Història de Cambrils ha reorganitzat el programa de visites i estrena els «Caps de setmana amb història», amb rutes guiades al port pesquer i a la Vil·la romana de la Llosa com a principals novetats. Els responsables del Museu han reestructurat de forma completa l’oferta de continguts per adaptar-la a les normes de seguretat contra la Covid-19.

La situació sanitària va obligar a aturar l’activitat del Museu durant uns mesos, però des de la represa a finals del juny s’ha estat treballant en un replantejament general de les visites a diferents espais en coordinació amb el Patronat de Turisme. El programa «Caps de setmana amb història» redueix els horaris i aforaments, però permetrà ampliar l’oferta d’espais visitables i donarà servei el màxim de dies possibles, recollint suggeriments fets pels propis usuaris.

Així, els «Caps de setmana amb història» permetran conèixer de forma comentada l’interior del Molí de les Tres Eres o la Vil·la romana de la Llosa. A més, també es podrà visitar la Torre del Port i el Refugi de la guerra civil del carrer Creus, dins de les rutes patrimonials per la trama urbana de Cambrils. Totes les activitats s’oferiran sota reserva prèvia en català i castellà.

Les principals novetats són la visita a la Llosa, anomenada «Entre la mar i la Via Augusta» els diumenges, i la ruta «Pesca i Tradició a Cambrils». Aquesta transcorrerà pels carrers de la Platja i el Port, amb sortida de la Torre del Port i final al Moll de Ponent. La ruta farà servir com a suport els nous panells pedagògics sobre la pesca que Ports de la Generalitat ha instal·lat recentment, i que van comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Detall de les activitats

Entre la mar i la Via Augusta. Visita comentada a la Vil·la romana de la Llosa

Ubicació: Vil·la romana de la Llosa (Josep Iglesias s/n)

Periodicitat: tots els diumenges a partir del 20 de setembre

Horaris: a les 11.30h en castellà i a les 12.30h en català

Preu: 2€ entrada general, 1€ jubilats/des i estudiants, gratuït fins als 12 anys

Reserves: museu@cambrils.org i 977794528

Aforament: 10 persones

Durada: 45 minuts

L’energia de l’aigua. Visita comentada amb la demostració del molí en funcionament

Ubicació: Molí de les Tres Eres (Via Augusta, 1)

Periodicitat: tots els diumenges a partir del 20 de setembre

Horaris: tots els diumenge a les 11.30h en castellà i a les 12.30h en català

Preu: 2€ entrada general, 1€ jubilats/des i estudiants, gratuït fins als 12 anys

Reserves: museu@cambrils.org i 977794528

Aforament: 10 persones

Durada: 45 minuts

Ruta Espais de la Guerra Civil a Cambrils

Sortida: Molí de les Tres Eres (Via Augusta, 1)

Periodicitat: primer dissabte de cada mes

Dia d’inici: dissabte 5 de setembre

Horaris: a les 11.30h en castellà i a les 17.30h en català

Preu: 3€ entrada general, 2€ jubilats/des i estudiants, gratuït fins als 12 anys

Reserves: museu@cambrils.org i 977794528

Aforament: 10 persones

Durada: 60 minuts

Ruta pesca i tradició a Cambrils

Sortida: Torre del Port (passeig Miramar, 31)

Periodicitat: tercer dissabte de cada mes

Dia d’inici: dissabte 19 de setembre

Horaris: a les 11.30h en castellà i a les 17.30h en català

Preu: 3€ entrada general, 2€ jubilats/des i estudiants, gratuït fins als 12 anys

Reserves: museu@cambrils.org i 977794528

Aforament: 10 persones

Durada: 60 minuts

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies