Mor un nen de tres anys a Cambris en caure a una piscina

Un nen de tres anys ha mort ofegat aquesta tarda a Cambrils en caure a la piscina de la masia on vivien els seus pares, a la partida de les Comes, ha informat Diari de Tarragona.

Els seus pares l’han tret de la piscina i l’han dut a l’Hospital Lleuger de Cambrils. Un helicòpter d’Emergències Mèdiques s’ha desplaçat a les immediacions de l’Hospital lleuger. Magrat els intents de reanimar-lo no ha estat possible salvar-li la vida.

L’Ajuntament de Cambrils impulsa nous programes per millorar la salut dels i les joves

Una de les principals novetats és el curs de gestió emocional ‘Fes un click’ adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys que s’oferirà cada dijous de 18 a 20 hores de l’11 de gener fins el 31 de maig.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, han presentat aquest dimarts les novetats en matèria de promoció de coneixements, hàbits i valors per combatre diferents factors de risc en la salut dels i les joves. Les accions s’emmarquen en el quart eix del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020.

L’objectiu és promoure la salut de la joventut amb accions que ajudin a evitar riscos, defensar drets col·lectius i lluitar contra totes les causes d’exclusió, convertint els i les joves tant en destinataris d’aquestes actuacions com en agents decisius per a la seva transmissió, difusió i amplificació en la comunitat.

Una de les principals novetats és el curs de gestió emocional ‘Fes un click’ adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys que s’oferirà cada dijous de 18 a 20 hores de l’11 de gener fins el 31 de maig. El programa formatiu gratuït s’ha engegat enguany per complementar el projecte Akadèmia, impulsat pel Màster en Desenvolupament personal i lideratge de la Universitat de Barcelona, que a partir d’aquest curs cobreix la franja d’edat de 18 a 23 anys. La tercera edició d’Akadèmia, que començarà el proper 25 d’octubre, es presentarà demà dimecres, 18 d’octubre, a l’Ateneu.

Una altra nova acció són els tallers que oferirà el Punt de Salut a l’Ateneu, un servei que es va posar en marxa el curs passat. Així doncs, enguany, aquest espai adreçat als i les joves s’ampliarà amb una programació de sessions de prevenció mensuals titulada ‘Diàlegs sense embuts’. D’aquesta manera, el programa Salut i Escola que desenvolupa l’Àrea Bàsica de Salut als centres d’ensenyament secundari des de fa 10 anys, també arribarà a l’Ateneu Juvenil l’últim dimarts de cada mes. A més, el Punt de Salut continuarà amb les atencions personalitzades per resoldre dubtes, problemes i demandes del jovent els dimarts de 17 a 19 hores.

Durant la roda de premsa, que s’ha portat a terme a l’espai del Punt de Salut de l’Ateneu, també s’ha donat a conèixer la creació artística de la jove cambrilenca Ariadna Roca, estudiant de medicina, que ha decorat una de les parets de la sala a través d’una beca de producció artística. El seu dibuix també s’ha utilitzat com a logotip del Punt de Salut en els fulletons que enguany es repartiran a tots els alumnes dels instituts de Cambrils per promocionar el servei.

Programació de ‘Diàlegs sense embuts’

Les xerrades aniran a càrrec de la infermera del CAP de Cambrils Joana Abella i se centraran en diferents temes coincidint amb el calendari de dies mundials. El programa ha estat dissenyat en cooperació amb l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cambrils i el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament.

31 d’octubre: Consum d’alcohol

28 de novembre: Relacions de parella

19 de febrer: infeccions de transmissió sexual

27 de març: salut sexual

24 d’abril: activitat física

29 de maig: tabac

12 de juny: consum de substàncies tòxiques

L’avinguda La Salle de Cambrils es tallarà a partir de dilluns per les obres de desmantellament del pont

Imatge dels treballs que s’estan realitzant a la zona

L’avinguda La Salle de Cambrils quedarà tallada al trànsit de vehicles i vianants a partir del proper dilluns, 23 d’octubre, per l’inici dels treballs de desmantellament del pont de l’antiga carretera N-340.

Concretament, es tancarà a la circulació un tram de 100 metres per cada costat del pont, que vol dir des del Col·legi La Salle (carrer Foix) fins al pont de Santa Joaquim Vedruna.

Els vianants hauran de donar el tomb pels carrers Foix, Oli, Sant Isidre i Joaquima Vedruna. Els vehicles que vagin en direcció a mar seran desviats pels carrers Foix, Oli i Avinguda Baix Camp fins a enllaçar amb l’Avinguda Vidal i Barrquer. En sentit muntanya, hauran de desviar-se pel carrer Joaquima Vedruna o bé per l’avinguda Adelaida segons quina sigui la seva destinació.

Aquest tall es realitzarà abans del previst ja que les obres avancen a bon ritme, gràcies a la bona climatologia i a l’eficàcia de l’empresa adjudicatària. Si no hi ha cap contratemps i el bon temps segueix acompanyant, entre la segona i la tercera setmana de novembre també quedarà tallada a la circulació tant de vehicles com de vianants aquest mateix tram de l’avinguda Adelaida i la riera d’Alforja.

Les obres van començar el passat 28 de setembre amb els treballs de fresat i buidatge de les dues bandes del pont i això ja va implicar el tall del pas superior, tal com es va anunciar en aquesta nota de premsa. Dilluns els operaris començaran a treballar en el desmantellament de la part central de l’estructura. L’objectiu és realitzar les obres amb la màxima rapidesa per minimitzar el temps de l’afectació.

Cambrils celebra l’arribada de l’oli nou de la Cooperativa Agrícola

Descàrrega d’olives a la Cooperativa de Cambrils

 

L’oli nou d’oliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola de Cambrils ja és aquí i per celebrar-ho una trentena de restaurants oferiran pa amb oli com a aperitiu dels àpat del 20 d’octubre al 5 de novembre. A més, durant aquests 17 dies s’han programa diverses activitats per promocionar i posar en valor la qualitat d’aquest producte estrella de la dieta mediterrània reconegut a nivell internacional.

L’acte més destacat de les jornades serà el tradicional esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera Montbrió, km2). A partir de les 9 hores, els i les assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d’oliva verge extra Mestral de la nova collita per només 4 euros, mentre gaudeixen d’actuacions infantils de grups locals. L’agrobotiga obrirà en horari especial, de 9 a 14 hores, per qui vulgui aprofitar l’ocasió per fer la compra de productes de proximitat. Com a promoció, els que hagin comprat el tiquet de l’esmorzar tindran un descompte de dos euros per a la compra d’una garrafa de cinc litres d’oli.

Visita guiada entre oliveres

El dia 21 d’octubre de 16 a 17:30 hores s’ha organitzat una ruta per les oliveres. És un recorregut a peu per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i tastar l’oli nou. Les persones interessades en aquesta activitat gratuïta s’hi poden inscriure trucant al 977 794 679 o escrivint a peconomica@cambrils.org. Durant la ruta, que començarà a l’Agrobotiga de la Cooperativa, els participants visitaran una finca d’oliveres per descobrir com es fa el procés de recollida de les olives i coneixeran el projecte LIFECOOP 2020 i podran collir ells mateixos gaudint de l’essència de fer de pagès. Posteriorment, el procés seguirà al Molí de la Cooperativa. En acabar, hi haurà un berenar que consistirà en la Rosta de Cambrils (pa torrat amb oli nou i vi) pels adults i pa torrat amb oli i xocolata pels més petits.

Taller familiar “Amb l’oli, ben nets”

El 29 de novembre es portaran a terme dues sessions del taller familiar “Amb l’oli, ben nets” al Museu Agrícola de Cambrils (carrer de l’Oli, 2). L’activitat s’oferirà de manera gratuïta a les 111:30 i a les 12:30 hores, té una durada d’una hora i no és necessària la inscripció prèvia. El taller tractarà sobre la problemàtica de l’oli usat i la possibilitat d’elaborar altres productes diferents com pot ser el sabó s’espígol.

Restaurants amb oli nou en primícia

Els 30 restaurants que oferiran en primícia l’oli de la nova collita són: Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, Duomo, El Faro, El Pescador, Fonda El Camí, Gami, La Cua Curta, La Cuina d’en Jordi, La Galera Port Cambrils, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, L’Espurna, L’Hort del Pere, Marro Cafè, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Moraima, Rincón de Diego i Rincón de Iruña.

L’oli de la Cooperativa de Cambrils

L’oli d’oliva verge extra de Cambrils és fruit de l’esforç i dedicació de 410 productors de la Cooperativa Agrícola que conreen més de 150.000 oliveres de la varietat arbequina. Des de la fundació de la cooperativa a l’any 1902 l’olivicultura ha estat generació rere generació un dels pilars de la institució, amb una influència més que destacable a la gastronomia i restauració de Cambrils i el seu entorn.

Les oliveres arbequines, varietat autóctona de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, produeixen un fruit de qualitat contrastada que neix a Cambrils (Baix Camp) vora el Mar Mediterrani. El microclima de la zona, el sòl, les bones pràctiques agronòmiques, les millors instal·lacions i l’acurat procés d’elaboració ens donen l’oportunitat de poder gaudir d’aquest oli d’oliva de qualitat extraordinària.

 

 

L’Arxiu, la Biblioteca i el Museu de Cambrils se sumen a la campanya de recollida de fotografies i vídeos de l’1-O

Cartell de la campnaya iniciada a Cambrils

 

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils s’adhereix a la campanya “Arxivem el moment” promoguda per l’Associació d’Arxivers de Catalunya que té per objecte documentar i preservar evidències sobre el moviment social i polític que està suposant el Referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

L’objectiu d’aquesta campanya és que els ciutadans aportin documentació textual i gràfica dels actes relacionats amb els referèndum de l’1 d’octubre i posteriors esdeveniments.

Des de l’Arxiu Municipal es demana que cada document que rebin, ja siguin textos fotografies o vídeos, vagin acompanyades del nom de l’autor, del lloc dels fets i d’una cessió d’ús. Per tal de poder verificar i contrastar el material recollit, es demana als ciutadans que incloguin dades concretes dels fets descrits als documents, com ara la data, el lloc, l’hora i la descripció del fets a què es fa referència. Els documents es poden presentar en qualsevol suport físic que serà retornat al propietari una vegada descarregats els documents.

Les aportacions es poden fer presencialment a l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Pública i el Museu d’Història de Cambrils (seu del Molí de les Tres Eres). També es poden enviar els documents per correu electrònic a l’adreça arxiu@cambrils.cat o mitjançant el sistema WeTransfer. Els documents cedits restaran conservats a l’Arxiu Municipal de Cambrils.

S’ha previst la possibilitat de realitzar donacions anònimes, atès que es tenen en compte les restriccions habituals per motius de seguretat i confidencialitat, tant des del punt de vista tècnic com jurídic.

El Punt del Voluntariat de Cambrils organitza un nou curs d’iniciació al voluntariat  

Imatge d’un Curs d’Iniciació al Voluntariat del 2015. Foto: Ajuntament de Cambrils

 

El Punt de Voluntariat de Cambrils i La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) impartiran un nou Curs d’Iniciació al Voluntariat al Centre Cívic les Basses de Cambrils els propers dies 27 i 28 d’octubre.

Aquesta formació, totalment gratuïta, està promoguda pel Punt de Voluntariat de Cambrils amb el suport del Departament d’Acció Cívica i Voluntariat de la Generalitat de Catalunya. L’horari del curs serà divendres 27 de 16 a 20 hores i dissabte 28 de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores. Les inscripcions estaran obertes fins el dia 20 d’octubre. El formulari es pot descarregar des d’aquest enllaç.

L’objectiu del curs és apropar la tasca voluntària a la ciutadania i generar un espai per a què les persones assistents comparteixin les seves experiències i inquietuds. Les persones assistents aprendran el significat, el paper i el valor del voluntariat, coneixeran els elements bàsics que defineixen la persona i l’acció voluntària i obtindran informació i recursos pràctics per a orientar-se a l’hora d’escollir l’entitat on fer el voluntariat. Podeu consultar el programa complet de les sessions formatives aquí. El curs serà impartit per la sociòloga i tècnica del Punt del Voluntariat de Cambrils, Maria Escoda.

Ara fa un any que es va fer el primer Curs d’Iniciació al Voluntariat a Cambrils i va ser tot un èxit. Les persones assistents van reconèixer que participar d’aquests espais els motivava a continuar amb la tasca voluntària perquè veien que el que feien estava ajudant a transformar la societat. Tenint la bona acollida de la darrera edició, l’Ajuntament de Cambrils ha decidit tornar a subvencionar aquesta formació i així facilitar l’accés a totes les persones que hagin iniciat el voluntariat o que tinguin interès per incorporar-se com a voluntaris en una entitat.

Més informació:

Cristina Rodríguez, tècnica de la FCVS tarragona@voluntaris.cat / 877 05 06 13

Maria Escoda, tècnica del Punt de Voluntariat de Cambrils mescoda@cambrils.cat

L’alcaldessa i el regidor d’Obra Pública visiten les obres d’enderroc del pont de l’antiga N-340

aaa

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor d’Obra Pública, Antonio Laguna, han visitat aquest dimarts les obres d’enderroc del pont de la Riera d’Alforja de l’antiga N-340, acompanyats per tècnics de l’Ajuntament i el cap d’obra de l’empresa adjudicatària.

Des del 28 de setembre l’equip d’operaris està treballant en el fresat de la plataforma i el buidatge. Posteriorment, es portarà a terme la demolició del pont, s’urbanitzarà l’Avinguda Baix Camp i es construirà un nou pont més baix i més integrat.

Les obres tindran afectacions al trànsit i implicarà tallar-ne el pas superior. Es recomana que tot l’accés a les urbanitzacions de ponent i el centre de la vila es faci per la carretera de Montbrió, agafant la sortida Cambrils-oest de l’A7. Per accedir a la zona del port, una altra ruta alternativa és entrar per Cambrils-Est, passar per Vilafortuny i seguir pel Vial del Cavet. Pels que vénen per l’autopista AP7, la millor opció és fer servir la sortida Cambrils-Montbrió.

Més endavant, per finalitzar aquesta primera fase de les obres, s’haurà de tallar també el pas per sota en ambdós sentits (l’avinguda Adelaida i el passeig la Salle) per poder portar a terme la demolició del pont. En el seu moment ja es donaran les indicacions i s’obriran vies alternatives.

La integració de la carretera en la trama urbana

El projecte de reconversió de l’antiga carretera N-340 en l’avinguda Baix Camp consisteix en la demolició i construcció del pont sobre la Riera d’Alforja i la reordenació del seu entorn. Aquest projecte dóna continuïtat a la transformació urbana de l’antiga N-340 i s’elimina la barrera històrica que separa dos barris importants del municipi aconseguint millorar substancialment la connectivitat entre tots dos, tant a nivell de circulació per als vianants com a circulació rodada. L’actuació també millorarà la seguretat dels vianants, tenint en compte que actualment no existeix un itinerari clar de connexió entre els dos barris, a excepció de la connexió que ha suposat la nova rotonda de recent construcció.

Fases del projecte

El projecte s’ha estructurat en tres fases i s’han adjudicat les dues primeres. La primera fase es basa en l’enderroc del pont i la urbanització parcial de l’Avinguda Baix Camp. La segona fase contempla la construcció del nou pont, més baix i integrat, sobre la Riera d’Alforja. I la tercera, encara no licitada, correspon a la urbanització del Passeig central de l’Avinguda Baix Camp.

L’Ajuntament de Cambrils signa un conveni amb el centre de psicologia educativa TIP

 

L’Ajuntament de Cambrils i el Centre de Psicologia Educativa TIP de Cambrils han signat un conveni de col·laboració que permet oferir dues beques a nens i nenes que estan cursant de primer a sisè de primària en algun dels centres escolars del municipi i que necessitin un servei de reeducació. El servei de reeducació és ofert de manera desinteressada per dues psicòlogues infantils especialitzades en el procés d’aprenentatge. Les famílies han de pagar el preu simbòlic d’un euro per cada sessió.

Els beneficiaris de les beques són dos infants derivats des dels Serveis Bàsics d’Atenció Social de l’Ajuntament que compleixen una sèrie de requisits. Per una banda, tenen dificultats per seguir el currículum escolar per problemes de concentració, atenció, memòria, lectoescriptura, falta de motivació, hàbits i organització, entre altres; i per l’altra, les seves famílies s’impliquen i participen de les activitats necessàries per a la millora de l’infant però no es poden fer càrrec econòmicament d’un tractament educatiu.

En el marc d’aquest acord, els alumnes ja estan rebent sessions de reeducació escolar d’una hora a la setmana, del 15 de setembre del 2017 al 20 de juny del 2018, dirigides a treballar els continguts curriculars i els aprenentatges, tenint en compte les seves característiques individuals i les seves necessitats educatives.

Amb aquest objectiu, primerament el centre TIP realitza una valoració per a conèixer les habilitats i recursos de què disposa l’infant i elaborar un pla individualitzat adaptat a les necessitats de cadascun dels i les alumnes. Després, mitjançant una atenció personalitzada, s’assessora a les famílies proporcionant orientació, suport i pautes educatives al llarg de tot el procés.

La finalitat és identificar les dificultats i potencialitats de cada nen o nena i proporcionar-los les eines estratègiques necessàries per assolir un aprenentatge eficaç i, d’aquesta manera, garantir l’èxit tant en el seu desenvolupament escolar com personal.

En cas que algun dels infants no segueixi amb regularitat les sessions de reeducació o no hi hagi la implicació necessària per part de la família, el centre TIP el donarà de baixa i l’Ajuntament en podrà derivar un altre.

Aquest és el primer any que se signa un conveni amb el Centre de Psicologia Educativa TIP però la col·laboració amb l’Ajuntament va començar el curs passat, durant el qual les psicòlogues van ajudar a quatre infants amb dificultats d’aprenentatge: l’Aida, l’Ainara, l’Abdelkarim i la Iris. Enguany els primers infants derivats han estat l’Ivan i el Renato.

La campanya ‘Viatja i guanya’ premia als usuaris de l’autobús urbà de Cambrils

La regidora de Mobilitat, Yolanda Quílez, i el president de la Unió de Botiguers de Cambrils, Enrique Arce, han tret de l’urna les butlletes premiades.

El sorteig ‘Viatja i guanya’ ja té guanyadors o guanyadores. Aquest dilluns, la regidora de Mobilitat, Yolanda Quílez, i el president de la Unió de Botiguers de Cambrils, Enrique Arce, han tret de l’urna les butlletes premiades. La 01988 ha obtingut el primer premi (50 euros en xecs regal) i la 01445 i la 00140 el segon i tercer premi (25 euros en xec cadascun). Les persones afortunades s’han de posar en contacte amb Aparcam o la Unió de Botiguers per poder recollir els xecs, que es podran bescanviar als establiments associats a la Unió de Botiguers.

La campanya es va portar a terme entre els dies 18 i 23 de setembre en el marc de la Setmana Sostenible i Segura. Els conductors van ser els encarregats de lliurar les butlletes als passatgers. La iniciativa, que es posa en marxa per tercer any consecutiu, ha estat impulsada per Aparcam i la Unió de Botiguers amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils.

L’objectiu de la campanya és que l’usuari trobi en el transport públic una alternativa sostenible i segura i que pugui comprovar que, amb el transport públic es guanya temps i tranquil•litat a l’hora de fer els desplaçaments. Per altra banda, la campanya pretén que els usuaris puguin comprovar que el transport urbà apropa serveis i equipaments de necessitat diària.

Prop de 70 cambrilencs celebren el seu 65è aniversari 

Foto de família dels components del grup

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i diversos regidors i regidores del consistori van oferir diumenge al migdia una recepció institucional a un grup de 69 cambrilencs i cambrilenques que han fet o faran 65 anys durant aquest any 2017.

Després de fer la fotografia oficial al vestíbul de l’Ajuntament, els participants van entrar a la Sala de Plens, on l’alcaldessa els va dirigir unes paraules de felicitació i es va fer el lliurament d’obsequis a les persones nascudes el 1951. En aquesta ocasió, els homenatjats van rebre una làmina de l’artista cambrilenca Marta Nolla.

Una altra imatge de la trobada

La celebració va començar a l’ermita de la Mare de Déu del Camí amb una ofrena floral, la visita al cambril i l’assistència a la Santa Missa. En el decurs de l’Eucaristia es va llegir una pregària en nom del grup.

A continuació, els homenatjats i homenatjades van pujar als trenets turístics per fer un recorregut per diversos carrers de la Parellada, centre històric, Eixample i Port i acabar a l’Ajuntament. Després de la recepció institucional i la fotografia de grup, la comitiva va continuar la celebració amb un dinar d’aniversari.

Cambrils i Barcelona reben la medalla d’Or de Saragossa per la seva resposta davant els atemptats

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebent la distinció. Foto: Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la batlle de Cambrils, Camí Mendoza, han rebut aquest dissabte la medalla d’Or de Saragossa com a reconeixement a la resposta que van tenir la societat civil i els serveis d’emergència catalans davant els atemptats terroristes el 17 d’agost.

El guardó s’ha entregat al Saló de Plens del consistori saragossà a porta tancada, minuts abans del tradicional pregó amb el qual han arrencat les festes del Pilar.

La visita de les dues alcaldesses ha estat envoltada de molta polèmica perquè l’associació Transparència va posar en marxa fa uns dies una campanya per recollir firmes perquè Colau i Mendoza no anessin a recollir la medalla, a través de la plataforma change.org. La iniciativa ha recollit més de 93.000 signatures.

Cambrils avança en la reobertura de la ràdio municipal amb l’aprovació de l’ordenança que en regula les taxes

Imatge d’arxiu d’un plenari. Foto: Ajuntament de Cambrils

Les taxes, bonificacions i exempcions de les falques publicitàries de Ràdio Cambrils és una de les novetats que s’han incorporat a les ordenances fiscals del 2018, que avui ha aprovat provisionalment el Ple Municipal de l’Ajuntament de Cambrils a proposta del govern municipal. Aquesta nova ordenança és un pas endavant en la reobertura de l’emissora municipal, prevista pel 2018, complint amb els compromisos del govern.

D’altra banda, també s’incorporen dues taxes destinades a millorar l’accés a l’habitatge, penalitzant bancs i grans tenidors que disposen de pisos buits. El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, ha explica que “el problema en l’accés a l’habitatge requereix d’una estratègia a tots els nivells, des de l’àmbit estatal fins l’àmbit municipal”. Per aquest motiu, el regidor ha afirmat que “l’Ajuntament de Cambrils ha de donar exemple i aprofitar el marc legal vigent per exigir una taxa per aquells habitatges que portin més de dos anys buits i aquesta situació no sigui justificada per cap causa d’interès social”.

Una altra novetat és l’ordenança que fixa les taxes per a l’ús de les diferents parcel·les dels horts municipals que es crearan durant el 2018. El projecte es contempla com una activitat de caire social amb funcions d’inserció sociolaboral i/o millora de les condicions de vida i l’entorn mitjançant l’activitat agrària. En aquest sentit, l’ordenança dels horts també preveu bonificacions en funció de la renda, mesurada segons l’indicador de suficiència de Catalunya, i bonificacions destinades a entitats socials i centres educatius.

Taxa de residus

La millora del servei de recollida de residus i neteja viària comporta un augment dels costos i com a conseqüència un increment d’un 7% de la taxa de residus. Fins ara, la major part dels costos del nou contracte signat amb l’ens públic encarregat del servei han estat assumits amb els recursos generals de l’ajuntament i en bona part continuarà essent així. Concretament 381.308 euros seran assumits amb aquests recursos, sense que comporti cap increment de tributs, i els 285.277 euros restants es repercutiran mitjançant l’increment de la taxa.

El regidor ha recordat que els recursos municipals provenen en gran part dels impostos que paguen els ciutadans, i que, per tant, d’una manera o d’una altra el major cost suportat en un servei s’acaba traslladant a aquests, ja sigui a través de la pròpia taxa o bé mitjançant l’increment d’altres tributs.

Cal tenir en compte que l’increment de la taxa de residus representa menys de 7 euros anuals per un pis situat al nucli urbà. Això vol dir que el propietari d’aquest habitatge haurà de pagar 97,23 euros, una quantitat que malgrat l’increment segueix estant molt per sota de municipis com Reus (127,85) o Valls (114,2).

La qualitat del servei ha augmentat amb les millores en seguretat dels treballadors, les millores en els contenidors de superfície i soterrats, l’adquisició de nova maquinària, la disponibilitat de més personal destinat a la neteja viària gràcies a la millora de la maquinària i l’amortització de vehicles i màquines.

Els impostos no incrementen

Un any més el govern ha considerat oportú no incrementar la pressió fiscal corresponent als impostos, ni pel que fa a l’impost sobre béns immobles (IBI), ni l’impost de circulació, ni l’impost sobre activitats econòmiques.

Pel que fa a les bonificacions i exempcions fiscals, seguint en la línia d’aquest mandat, es mantenen, i en alguns casos s’amplien les que ja s’aplicaven amb la finalitat d’ajudar aquelles persones en situació de vulnerabilitat, com és el cas del servei d’atenció a les famílies amb infants a càrrec de 0 a 3 anys, establint l’exempció de les famílies d’infància en risc.

Període d’al·legacions

El regidor, Jaume Gila, ha insistit en la voluntat de treballar les ordenances de manera consensuada amb els grups de l’oposició que presentin propostes favorables pel conjunt de la ciutadania, sempre que siguin viables i no posin en perill d’economia de l’ajuntament que tant ha costat recuperar. En aquest sentit, el regidor ha posat com a exemple algunes de les propostes plantejades en el seu moment per l’Assemblea de Cambrils i que han estat recollides en l’actual projecte d’ordenances.

Jaume Gila ha explicat que el govern treballa per assegurar la sostenibilitat i el finançament dels serveis públics municipals, tenint en compte als més necessitats i el suport a l’activitat econòmica del municipi, sempre mantenint criteris de prudència financera que no hipotequin el futur de la ciutat.

“Des del nostre punt de vista aquesta proposta és un bon inici per assolir els reptes per tal de millorar la ciutat, oferint serveis de millor qualitat i posant sempre per davant els interessos dels cambrilencs i les cambrilenques”, ha afirmat.

“El sector públic ha de complir una funció redistributiva i els impostos que paguen els ciutadans han de servir per garantir l’accés de tothom als serveis públics, en igualtat de condicions”, ha conclòs.

La Policia Nacional anul·la l’expedició de DNI en ajuntaments

La Policia Nacional ha informat a l’Ajuntament de Cambrils que, per ordre rebuda, els desplaçaments de l’equip mòbil d’expedició de DNI queden suspesos fins a nova comunicació.

L’equip oferia aquest tràmit des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà els dimarts i els dijous. L’atenció es duia a terme en dos dies. El primer dia es recollien les dades de l’interessat i el segon es lliurava el certificat digital i el DNI.

Les persones que ja havien sol·licitat el DNI i que estaven pendents de recollir-lo s’hauran de desplaçar a l’oficina de Reus (carrer Gaudí, 9) en horari de dilluns a dijous de 9 a 14 hores i de 16 a 20:30 hores i els divendres de 9 a 14 hores.

Les persones amb cita concertada l’hauran de tornar a demanar per internet a la pàgina www.citapreviadnie.es

Cambrils acull una jornada formativa sobre transport adreçada a policies

L’associació Interdocpol (International Documents Police) ha organitzat avui a l’Ateneu Juvenil de Cambrils una jornada formativa sobre transport adreçada a policies, amb la col·laboració de la Policia Local de Cambrils.

L’associació està especialitzada en temàtiques de documentació i trànsit de vehicles, ja que la normativa canvia sovint a conseqüència de directrius europees. És per això que la formació contínua és essencial per realitzar un control eficient efectiu de la circulació de persones i béns.

Durant la sessió, de matí i tarda, es parlarà de normatives autonòmiques, estatals i europees, la classificació dels tipus de transports, la documentació, els elements i instruments relacionats amb el transport i les obligacions dels conductors i transportistes, entre altres temes. A la jornada s’hi han inscrit policies locals de diferents municipis.

El Parc del Pescador de Cambrils es transformarà en el paradís dels amants del vi i la gastronomia 

Avui s’ha presentat la nova edició de la Fira

La vuitena edició de “Cambrils, entrada al País del Vi” omplirà el Parc del Pescador de Cambrils de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats,  tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres esdeveniments.

La mostra del vi i la gastronomia, que s’ha ampliat de 3 a 5 dies, se celebrarà de l’11 al 15 d’octubre. L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.   L’horari de la mostra serà d’11 a 14 hores i de 18 a les 22 hores.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils han presentat avui la programació de la fira. En la mostra es podran degustar una gran varietat d’excel.lents vins que aportaran els més de 15 cellers que s’han inscrit de moment a la mostra de les diferents D.O de la demarcació.

D’altra banda, les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels 10 restaurants participants (Can Bosch, Acuamar, Can Solé, l’Espurna, Duomo, Cal Tendre, Lekeitio,  L’Original Expericències Gastronòmiques, Miramar i Rincón de Diego), 5 establiments de tapa dolça (Guinovart,  Micu-Licu, Quin Cacau, Forn Sant Salvador i Pastisseria La Font), 2 productors gastronòmics de Cambrils (Daniel Salinas i Precuinats del Mar Cambrils) i per primer cop una Associació Gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils) que amb col·laboració de la Confraria de Pescadors oferirà degustacions dels plats més típics de la població.
Els cellers

Els cellers participants són Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant,  D.O.Q Priorat; D.O Catalunya i D.O Cava);, , Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria d’Scala Dei  de la D.O.Q Priorat; Altavins (D.O Terra Alta), Cellers Sabaté Franquet (D.O.Q Priorat), Celler Rosa Maria Torres (D.O Conca Barberà i D.O Cava), Anguera Domènech (D.O Montsant); Celler Coma d’en Bonet (D.O Terra Alta); Castell de Riudabella (DO Conca de Barberà i DO Catalunya); Celler 9+ (D.O Tarragona); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig (D.O Tarragona) Molí de Rué (D.O Tarragona) i Celler Batea (D.O Terra Alta), a més de la disbribuidora de Tarragona MAB Alimentació i Begudes.

Nou sistema de compra de venda de tiquets

Una de les novetats d’aquesta edició és el sistema de compra de tiquets. Els assistents adquiriran unes fitxes, que s’anomenen glups els cas dels tastos de vi i nyams en el cas de les tapes. Aquestes fitxes seran reutilitzables per a altres edicions, ja que en finalitzar la fira els cellers i productors les hauran de retornar per tal de fer el retorn dels tastos venuts.

S’han creat packs per incentivar la venda i aconseguir abaratir el preu del tast individual:  Pack 1 Copa + bossa 3 € Pack 2 4 Glups (tastos vi) 6 €Pack 3. 10 Glups 12 € Pack 4. 4 Nyams (tapes) 9€Pack 5. 10 Nyams 22 €
1 Glup 2€1 Nyam 2,50€

Activitats gratuïtes obertes

A banda de degustacions de vi i gastronomia, hi hauran activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com els tastos guiats de vi que s’organitzaran cada tarda de les 19 a les 20.30 hores de la mà del sommelier Xavier Fortuny i la iniciació al tast de vins per a joves del primer dia a càrrec de Ian Aragonès.

No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assitents uns tallers en família relacionats amb la cultura del  vi en horari de 11 a 13 hores i de 18  a 20 hores: Taller de mòbils amb elements de la vinya, Tallers de cuina, com fer un clauer amb taps de suro, Arrecades i penjolls, crear punts de llibre amb taps de vi o decorar ampolles de vidre.

A més, el diumenge 15 a les 12 hores la mostra compta amb l’actuació Castellera dels Xiquets de Cambrils, que vindran acompanyats dels castellers d’Altafulla i  els Torraires de Montblanc.
Actuacions musicals i de màgia

Tal i com ja vam fer a la darrera edició, la programació continua apostant per les actuacions musicals en directe cada vespre. El primer dia hi haurà els alumnes de l’Escola Municipal de Música; dijous, el duet de boleros i versions Són Dos; el divendres, el duet de guitarristes “Mediterranean Passion”; el dissabte, un DJ que farà ballar a tothom al parc, i diumenge, la fira tancarà amb l’actuació del mag il·lusionista Santos Marzag.
Previsió d’assistents

L’organització preveu una afluència d’unes 15.000 persones a la mostra durant el cap de setmana llarg de l’11 al 15 d’octubre.  Aquesta fira és un esdeveniment  ja consolidat a Cambrils  que els turistes i visitants dels voltants esperen perquè l’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan una combinació perfecta per satisfer els paladars més exigents de la zona.

Concurs a Instagram

Hi haurà un concurs a Instagram de fotos de la fira per aconseguir lots de vins i entrades a PortAventura. Només s’han de penjar fotografies de la fira als perfils propis d’Instagram amb els hashtags #Cambrils #Paisdelvi i mencionant @CambrilsTurisme. Els millors guanyaran aquests premis.

L’alcaldessa de Cambrils aconsegueix votar

Camí Mendoza, en el moment de votar

Sobre dos quarts d’11 del matí, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza ha votat a l’escola Joan Ardèvol de Cambrils. Mendoza, com un bon nombre de cambrilencs ho ha fet, després que s’hagin solucionat unes incidències d’Internet que hi ha hagut a primera hora de la votació en aquest centre.

En declaracions als mitjans, Camí Mendoza ha assegurat que l’ambient de la consulta a Cambrils està tranquil, i convida als cambrilencs a “exercir el nostre dret a votar”.

Reudigital.cat / Grup de Diaris Digitals de Catalunya

L’Ajuntament de Cambrils aprova el projecte de restauració de la Torre del Port  

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat aquest setembre un nou Projecte de rehabilitació de la Torre del Port. Es treballa amb la previsió de finalitzar les obres abans de l’inici dels mesos més forts de la temporada turística del 2018.

Les obres se centraran primordialment en l’eliminació de filtracions provinents de la coberta, l’evacuació de les aigües pluvials de la teulada, la substitució dels tancaments degradats (portes i finestres), la rehabilitació del revestiment de tota la façana i el sanejament dels murs interiors afectats per la humitat.

Per portar a terme els treballs amb seguretat, caldrà envoltar la Torre del Port amb una bastida mentre durin unes obres, que tenen un període d’execució d’un mes.

Cal recordar que, des de l’abril d’aquest any 2017, s’ha pogut mantenir la Torre del Port com un espai expositiu permanent, amb programació estable del Museu d’Història de Cambrils. Sense anar més lluny, actualment i fins el 22 d’octubre, s’hi pot veure amb accés lliure la mostra fotogràfica “Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar”.

L’aprovació del projecte és un pas més per poder iniciar les obres el més aviat possible, ja que l’Ajuntament ja va proveir els recursos econòmics suficients per portar a terme l’obra, valorada en 77.987,96 euros, en la sessió plenària extraordinària del mes d’agost. Va ser a través d’una modificació de crèdit del pressupost inicial d’inversions d’enguany de l’Àrea de Cultura, des d’on ja s’havia avançat feina obtenint el vistiplau de la Comissió Territorial de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. Aquest vistiplau és imprescindible per iniciar les obres, ja que la torre és un edifici catalogat Bé Cultural d’Interès Nacional, i per tant compta amb la màxima protecció contemplada a la Llei del Patrimoni Cultural Català.

Aquesta feina va permetre també que l’Ajuntament de Cambrils que es pogués presentar aquest mes d’agost a una nova convocatòria del Ministerio de Fomento d’ajuts dins el programa de l’1’5% Cultural. En coordinació amb el Museu d’Història de Cambrils, des del consistori es va demanar una subvenció de 56.988 euros per a

Cs Cambrils trasllada a la Policia Local la participació de regidors de govern en una enganxada de cartells

La regidora del Grup Municcipal de Ciutadans (Cs) a Cambrils, Patricia de Miguel, ha considerat “vergonyós i intolerable” que regidors d’ERC contribuïssin el passat dissabte a empaperar els carrers de Cambrils amb cartells sobre l’1-O després de finalitzar un acte organitzat per ANC i Òmnium Cultural al Parc del Pescador.

De Miguel ha denunciat que després de l’acte, “es convoqués als assistents a concentrar-se el següent dissabte a l’estació de Cambrils per omplir el municipi de cartells pro consulta il·legal”.

La regidora de la formació taronja ha advertit sobre “la vulneració de les lleis i la fractura de la convivència democràtica”. Tanmateix, li ha recordat als regidors del Consistori que van participar en l’acte que “els càrrecs electes representen al conjunt dels ciutadans i no només a una part”. Fet pel qual “haurien de ser un exemple de convivència i de respecte a la Llei, l’estat de dret i la democràcia”.

Per això, ha assegurat que des de la formació taronja “s’han pres les mesures oportunes perquè aquestes actuacions no caiguin en sac buit, presentant una instància en nom del Grup Municipal a la Policia Local de Cambrils”.

Cambrils aprofita l’estiu per portar a terme obres de millora i manteniment a les escoles

 

Interior millorat de l’escola Marinada

L’Ajuntament de Cambrils ha aprofitat les vacances d’estiu per portar a terme obres de millora i manteniment a totes les escoles públiques de Cambrils.

Una de les obres més destacades ha estat el nou espai de consergeria i la renovació de les portes principals d’entrada de l’Escola Marinada, on també s’han pintat els passadissos i escales i s’ha adequat el pati d’Infantil.

Altres actuacions han estat la substitució i renovació de la porxada d’Educació Infantil de l’Escola Joan Ardèvol; la reparació del sostre del porxo de l’Escola Guillem Fortuny, un nou joc gran al pati de l’Escola La Bòbila, la compra de llitets pels alumnes més petits del Mas Clariana, i tasques de pintura a diversos centres.

A més, les cuines de les escoles Cambrils i Guillem Fortuny han estrenat nous rentavaixelles i centres de rentat, i properament es posarà en marxa un nou forn de gas per la cuina de Mas Clariana.

També s’han realitzat actuacions a l’Escola Municipal de Música en base a un estudi d’eficiència energètica. Per una banda s’ha renovat l’enllumenat, substituint-lo per leds de baix consum i per l’altra s’hi han instal·lat nous equips de climatització.

Les bonificacions de l’Escola de Música beneficien a més famílies

La modificació de les bonificacions de l’Escola de Municipal de Música de Cambrils ha permès augmentar el nombre de famílies beneficiades per aquests ajuts. Concretament enguany se n’han beneficiat 217 famílies, 32 més que el curs passat. D’altra banda, enguany s’han matriculat a l’escola de 364 alumnes, una xifra que suposa un increment de 40 respecte el curs anterior.

D’aquesta manera, s’acompleixen els objectius de la modificació de les ordenances, que eren obrir els estudis musicals a tota la població de Cambrils amb la diversitat formativa, la rebaixa de taxes i la bonificació d’aquells col·lectius realment necessitats per motius de renda.

Dades escolars

El curs 2017-2018 a Cambrils hi ha 263 alumnes matriculats a les llars d’infants, 3.217 alumnes de primària, 1.412 alumnes de secundària i 1.026 alumnes de batxillerat.

 

 

L’Ajuntament de Cambrils millora la carpa de la zona esportiva

 

El cost de l’actuació ha estat de 32.500 euros.

El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils ha realitzat diverses millores a la carpa de la zona esportiva. L’actuació en aquest equipament esportiu ha consistit en el repintat de la pista i la reparació i condicionat de les grades mòbils, que es tornaran a col·locar en els propers dies. A més, també s’hi instal·larà un nou marcador electrònic i xarxes de protecció de fons, entre altres millores. El cost de l’actuació ha estat de 32.500 euros.

La carpa és la pista d’entrenament dels equips de categories des de pre-benjamí a sèniors dels clubs cambrilencs de Handbol, Futbol Sala Mediterrani, Futbol Sala Laguna i Cambrils Futbol Sala. A més, els dilluns i els dimecres també s’hi duu a terme part de l’activitat de preparacions físiques per a proves d’accés a Bombers, Mossos, Policies Locals, INEFC i Forestals, entre d’altres.

Previsions d’ús de les instal·lacions esportives per a la nova temporada

La previsions d’ús de les instal·lacions esportives per a la propera temporada són de 1.150 partits oficials i quasi 200 hores d’entrenaments.

Els camps de futbol de la zona esportiva (les dades inclouen la carpa) els faran servir 33 equips de l’Unió Cambrils Futbol, tres de veterans i dos del Reus B Cambrils. En total s’utilitzarà més de 90 hores per a entrenaments i s’hi disputaran 600 partits oficials.

Per altra banda, el Palau d’Esports serà utilitzat per 61 equips de futbol sala, handbol, bàsquet, hoquei i patinatge, que hi realitzaran més de 100 hores d’entrenaments i 650 partits oficials.