TARRAGONA 21

La ironia es barreja amb actes en contra de vivendes d’independentistes a Cambrils

Imatge de l’acció reivindicativa i plena d’ironia d’un grup d’activistes independentistes.

Dia intens a Cambrils a les trinxeres dels independentistes i dels unionistes. El CDR local ha convocat un acte reivindicatiu amb molta càrrega d’ironia davant de les dependències de la Guàrdia Civil. Un grup d’activistes s’hi ha presentat amb nassos de pallasso, rememorant l’arxivament de la causa oberta per un presumpte delicte d’odi contra el regidor de Cultura de l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona.

Tanmateix, i entrant en un terreny molt més seriòs, des del CDR de la localitat del Baix Camp també han denunciat les bretolades de les que han sigut objecte diverses vivendes de Vilafortuny, no han aparegut pintades en favor de l’aplicació de l’article 155 i en les quals s’assenyalaven també persones d’ideologia independentista. En un tuit afirmen que “és possible que hagi succeït en altres cases de Vilafortuny. Us agrairem que ens envieu els diferents casos i passeu imatges a: cdrcambrils@gmail.com O bé, ens etiqueteu en els tuits per poder fer difusió”. “Sabem que actuen amb total impunitat -afegeixen-, però hem de deixar constàcia de TOTS els casos. Entre totes, deixem constància de tots els atacs feixistes que patim, us demanem que també ho denuncieu als @mossos d’esquadra”.

L’auditoria judicial certifica que la Secció de Crèdit de la Cooperativa de Cambrils era solvent

Detall del cartell on s’informa que l’oficina de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils està tancada. Imatge del 22 de desembre 2015. ACN

El mateix dia en que s’informava de la desaparició definitiva de la Secció de Crèdit de la Cooperativa de Vila-seca, un informe pericial desvelat per l’agència EFE confirma que la seva homòloga de Cambrils era solvent. Així ho certifica l’auditoria demanada pel jutge que investiga el cas després que al desembre del 2015 la Secció de Crèdit de la Cooperativa cambrilenca es va veure incapaç de dur a terme un tancament ordenat.

L’auditor afirma que, malgrat diverses excepcions comptables (que en cap cas suposaven un falsejament dels números de l’entitat), el fons de maniobra de la Cooperativa era positiu i també ho era el de liquiditat. També les ràtios d’endeutament i solvència es mantenien constants, si bé el 2014 el flux d’explotació va ser negatiu en 379.000 euros. Finalment, el pèrit consigna que el patrimoni net era un 11,47% el 2010 i, el 2014, va ascendir al 13,18%.

L’auditor indica que les causes del preconcurs de creditors neixen de la situació de “crisi financera i comptable de proporcions considerables” que va desembocar en una “crisi de confiança en el sistema i solvència bancària”. En aquest sentit fa notar que gran part dels recursos eren els “estalvis de tota una vida”, de manera que “qualsevol notícia negativa sobre la solvència, provoca por de perdre els estalvis”. Amb notícies negatives, “és comprensible que els socis vulguin retirar els dipòsits” i “no hi ha cap entitat que pugui fer front al reintegrament dels fons”, ja que “no estan disponibles en caixa”.

La Secció de Crèdit i les oficines de la Caixa Agrària van tancar per sorpresa el 22 de desembre, en no haver aconseguit el tancament ordenat i previst per al 31 de desembre del 2015 i van deixar atrapats els dipòsits de 1.500 clients. L’entitat va superar el concurs de creditors gràcies a un acord de refinançament per eixugar els més de 32,6 milions d’euros de passius financers.

La Patrulla Verda de Cambrils rescata una família d’ànecs atrapada en una piscina comunitària

Hi ha moments en que el humans i animals semblen jugar al mateix equip. Aquest matí, un d’aquests rars exemples s’ha viscut a Cambrils. Agents de la Patrulla Verda de la Policia Local han aconseguit rescatar unes desena de cries d’ànec que havien entrat a la piscina comunitària d’un edifici de la localitat i no en podien sortir perquè es trobaven atrapats en un dels forats que dona accés a la depuradora. Al final els agents han fabricat unes rampes de suro per on la mare ha pogut rescatar-les. “Ja són a terra ferma!!”, es podia llegir al tuit oficial del cos un cop acabada amb èxit l’operació de rescat.

Els gossos viatgers tornen a les aules per descobrir el món i incidir en l’educació per al desenvolupament  

El Croqueta i la Poma de l’Associació 4 Potes són els protagonistes dels tallers de l’ONG El Sueño de la Campana.

Els gossos ensinistrats de l’Associació 4 Potes, el Croqueta i la Poma, tornen a les escoles de Cambrils per descobrir nous països amb la col·laboració de l’ONGD El Sueño de la Campana. El taller “Descobrim el món a 4 potes”, adreçat a alumnes de 1r i 2n de primària, és un dels 8 tallers diferents oferts per l’Àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils a les escoles del municipi, en el marc del Pla Local de Cooperació de Cambrils

Els primers quatre tallers s’impartiran avui a l’Escola Joan Ardèvol. De 9 a 10 i de 10 a 11 a les dues classes de 2n de 11:30 a 12:30 i de 15 a 16 a les dues classes de 1r.  Els tallers, impartits per la psicòloga Annabel Folch i la veterinària Montse Carrión, pretenen sensibilitzar els infants vers les persones diferents; treballar el coneixement, l’empatia i el respecte cap a les problemàtiques que pateixen altres nens i nenes del món i afavorir el vincle afectiu i el respecte dels alumnes pels animals de companyia.

El projecte té un format de conte interactiu on s’incideix en l’educació per al desenvolupament dins del context escolar i es treballen diferents temes com l’educació en valors, el coneixement del món, la diversitat, la integració, la immigració, l’educació per a la pau o els Drets dels infants i els Drets Humans.

Els gossos són els protagonistes de diverses històries situades a diferents països del món. Concretament, al taller de primer de primària, el Croqueta viatja a l’Àfrica, a Nicaragua i a Itàlia, i ajuda a nens amb problemàtiques relacionades amb la immigració la pobresa i la discapacitat física. Al taller de segon de primària, la Poma viatja a França, la Índia i Síria, per tal d’ajudar a nens amb problemàtiques relacionades amb la discapacitat intel·lectual, la discriminació de gènere i els conflictes bèl•lics.

Durant les sessions, les monitores també projecten un audiovisual sobre la història de vida d’aquests tres infants que viuen a diferents punts del planeta i, al final del taller es proposa fer un dibuix als infants perquè plasmin tot el que han après. A banda, durant tota l’activitat, els alumnes que ho desitgin poden tenir un contacte directe amb els gossos, poden tocar-los, pentinar-los i parlar amb ells.

Els gossos de teràpia

Els gossos de teràpia són un element dinamitzador de la història que interactua amb els nens de manera afectuosa i pedagògica, i la finalitat de la seva intervenció és afavorir la motivació i la implicació dels alumnes per aconseguir els objectius marcats. A més, els gossos de teràpia ajuden a millorar, en molts casos, les capacitats d’aquells nens que pateixen algun tipus de trastorn com l’autisme, el TDH (hiperactivitat) o amb algun tipus de deficiència psíquica.

El tennis de Tarragona es vesteix de Gala

Jardí del complex Estival El dorado Resort de Cambrils.

El passat dissabte 21 d’abril, el Complex Estival El Dorado Resort de Cambrils, va acollir la 33a edició de la Gala de Tennis de la Província de Tarragona. Més de 180 assistents vinculats als clubs del territori, van gaudir d’una festa on es van premiar als Campions i finalistes dels diferents Campionats organitzats per la Representació Territorial de la Federació Catalana de Tennis a la Província de Tarragona. A més a més, es van realitzar una sèrie de reconeixements a clubs i persones per la seva gran tasca en pro del tennis tarragoní i català.

La Gala va comptar també amb la presència de Joan Plana, Representant Territorial de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Garcia, President de la Representació Territorial de la FCT a la Província de Lleida, Joan Pruna President de la Representació Territorial de la FCT a la Província de Girona, Jordi Tamayo, President de la Federació Catalana de Tennis i Lluis Yebra, President de la Representació Territorial de la FCT a la Província de Tarragona.

Imatge del sopar de la XXXIII Gala del Tennis a Tarragona al complex Estival El Dorado Ressort. Fotografia: Alberich fotografs

Albert Montañes i el president Lluis Yebra. Fotografia : Alberich fotografs

La nit va començar amb el reconeixement als campions i finalistes del circuit Head i del circuit Head promeses disputat al 2017. Seguidament, el protagonisme va seguir de la mà de les autoritats assistents, que varen destacar la bona salut del tennis tarragoní i català. Lluis Yebra, va destacar els diferents projectes que està treballant la Federació de cara al futur. D’aquesta forma, Yebra va destacar la importància de treballar el tennis des de la base, i aposta per un tennis pels mes petits de la casa, el projecte Supertennis. El President de la FCT a Tarragona, no va deixar passar l’oportunitat d’agrair públicament la implicació dels clubs des de la seva arribada i que la FCT, no te cap sentit sense ells. Els clubs són la raó de ser federativa.

La gala va arribar al seu punt més àlgid, amb el reconeixement al millor tennista de la història del tenis tarragoní, l’Albert Montanes. Montañes va anuncia la seva retirada fa just un any, i amb sis títols ATP a l’esquena i amb 13 anys consecutius entre els millors 100 tennistes del món, va rebre l’homenatge que es mereix com a  tennista d’aquesta envergadura. Amb motiu d’aquest reconeixement a partir d’ara el campionat provincial absolut rebrà el seu nom, anomenant-se campionat provincial absolut Albert Montañes. A més a més, Albert Montañes va donar la entrega a la selecció Tarragonina Cadet formades per Arnau miralles, Jordi Garcia, Mario Ruz, Eduard Palacios, Marc Gallado, Indgrid Montserrat, Mar Vidal, sandra Ginés, Lara Balcells, i Julia Borràs i capitanejades per Jacobo Monero i Fran medina, que va participar al primer campionat de Catalunya per seleccions cadet que es va celebrar al club de tennis Reus Monterols.

A continuació, la Representació Territorial de la Federació Catalana de Tennis, va voler reconèixer de manera especial la feina de diverses persones i entitats del territori. Primerament, Carme Ripoll en representació del Club Tennis el Catllar va rebre la benvinguda a la província, per la seva nova incorporació al territori i últim club adherit a la federació catalana de tennis.

El segon títol, va anar dirigit al Club Tennis Park, on Xavi Pueyo va tenir l’honor de recollir el títol “Raquetes sense fronteres 2017” per la seva trajectòria solidària amb el tennis inclusiu de la mà de la fundació solc.

Seguidament es van atorgar els premis als campions provincials individuals sèniors 2017. Durant tot el sopar, diferents clubs van rebre els seus respectius reconeixements a les fites esportives aconseguides durant tot l’any 2017. D’aquesta forma el club el títol gimnàstic de Tarragona es va alçar a recollir el títol com a finalista absolt masculí, i com a finalista benjamí masculí. El Club Tennis Reus Monterols va rebre els títols de: campió benjamí femení, cadet masculí i femení, i sènior femení. I els títols de finalista aleví masculí, infantil femení i masculí , absolut femení i sènior masculí.

El Club Tennis Tarragona am els seus respectius equips i entrenadors amb les autoritats. Fotografia : Alberich fotografs

I per últim el Club Tennis Tarragona com a: finalista cadet masculí i femení, benjamí femení i sènior femení. I campió :benjamí masculí, aleví femení i masculí, infantil femení i masculí, absolut masculí i femení i sènior masculí.

Els següents trofeus van ser atorgats pel protagonista de la gala, l’Albert Montañes, que va donar els premis als campions provincials individuals 2017 de les categories, benjamí, aleví, infantil, cadet i junior.

Equip de la selecció cadet de tarragona amb les autoritats i l’Albert Montañes.

Per una banda es van donar els reconeixements als equips que han aconseguit fites importants a escala autonòmica o estatal, en aquest cas, als campions de Catalunya sènior +55 a la categoria or, als campions de Catalunya sènior +40 de la categoria argent i a les sots-campiones d’Espanya de segona divisió, tots en representació del club tennis Tarragona. Alhora també va pujar a l’escenari el club Gimnàstic de Tarragona pel títol que l’acredita com a campió de Catalunya absolut de tercera de la categoria argent. I per altra banda, es van entregar el reconeixement a les fites individuals a l’Aleix Pozo com a campió d’Espanya de dobles.

Finalment, va arribar el moment final de la jornada. La Gala no podia acabar sense fer uns darrers reconeixements, com son el premi al millor entrenador 2017, destinat a l’Alberto Gil Deocal entrenador del club Tennis Tarragona i a la millor direcció esportiva 2017 que va anar dirigit al Marc Mas Cot, actual director esportiu del club tennis Tarragona. La gala va finalitzar amb el sorteig de regals atorgats per: Head patrocinador oficial, Estival el Dorado Resort, Oliva motor, Mediaframe Tarragona, Cocacola, Visport la creu blanc, Proactiu i Raquetes sense Fronteres.

El ‘Camella IV’, guanyador del 2ª Selective Barracuda Tour Costa Daurada

Aquest cap de setmana, el Club Nàutic Cambrils ha acollit el 2n Selective Barracuda Tour Costa Daurada, el concurs de pesca organitzat per Germans Guasch que classifica per a la Gran Final del Barracuda Tour.

Camella IV, de Ramon Duran, va obtenir el Primer Premi, amb 133 peces i 22,950 kg. Seguit per l’embarcació guanyadora del 1r Selective, Llum de Juan III, de Daniel Illa (amb 3 peces, 14,650 kg) i en tercer lloc Trampa IV, de Fernando García (amb 86 peces, i 13,500 kg).

El concurs de pesca ha estat organitzat per Germans Guasch amb la col·laboració de Club Nàutic Cambrils, Suzuki Marine, Freedom Sea i Garrote Pesca, entre d’altres, ha comptat amb 25 embarcacions inscrites en aquesta segona edició, que ha comptabilitzat un total de 523 captures, amb 110,7kg, que van ser donades íntegrament al Banc d’Aliments.

A les 8 h del passat dissabte 21 d’abril, es donava la sortida a una assolellada jornada de 5 hores que culminava amb la pesada, a partir de les 13h, hora límit en què les embarcacions anaven arribant a port i gaudien d’un aperitiu.

Entre els altres participants es van regalar i van sortejar alguns obsequis proporcionats per les empreses col·laboradores, com sondes Lowrance de Statemarine, Ràdio VHF i altaveus Bluetooth de Sportnav, neveres i canyes Yuki i Daiwa, entre altres materials apreciats pels aficionats a la pesca i la navegació .

Una jornada molt gaudida que va comptar amb l’actuació final del monologuista Paco Collado, conegut com el Aberroncho.

Dos participants de l’embarcació guanyadora, al costat d’un membre de Jamty (que va optar a la tercera plaça per sorteig), representaran a la Costa Daurada a la Gran Final del Barracuda Tour, la competició internacional de pesca de llobarro que se celebrarà el proper mes de maig a Port du Crouesty, França, patrocinats pel Concessionari Oficial Beneteau Germans Guasch.

La Gran Final acull uns 70 equips amb l’objectiu de capturar, mesurar i deixar anar el major nombre de llobarros, a bord de les embarcacions Barracuda, una gamma de passeig amb cabina, de les favorites per als aficionats a la pesca des d’embarcació. Se celebrarà del 30 de maig al 2 de juny.

(Foto: Jon TC Photo)

El Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils celebra la Diada de Sant Jordi

El Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils ha celebrat la Diada de Sant Jordi amb dos tallers, dues demostracions, el lliurament de premis dels concursos de narrativa i poesia i una actuació musical. La festa ha començat a les 10 hores amb una demostració de plats casolans a càrrec dels alumnes del taller de cuina, una demostració de puntaires del taller de puntes, un taller de confecció de cors de patchwork a càrrec de Rossanna Fusté i un taller de llapissos ofert per la monitora d’aquarel·la, Evelyn Roca.

Paral·lelament, a les 11 hores, s’han lliurat els premis del 20è concurs de poesia i el 16è concurs de narrativa en català i en castellà. Els jurat format per Rosa Maria Fusté, Lluïsa Rom i Jordi Barberà ha decidit atorgar els següents premis:

Poesia en Català

  • Primer premi. Títol de l’obra: Nana. Autora: Contxi Caballé
  • Segon premi. Títol de l’obra: El poema és la nit. Autor: Xema Barenys

Narrativa Català

  • Primer premi. Títol de l’obra: L’amor tardà. Autora: Francisca Moreno
  • Segon premi. Títol de l’obra: Records d’un viatge Autora: Pilar Febas

Poesia en Castellà

  • Primer premi. Títol de l’obra: Recuerdos. Autora: Susana Maquieira
  • Segon premi. Títol de l’obra: Memorias. Autora: Asunción Lorente

Narrativa en castellà

  • Primer premi. Títol de l’obra: Una tarde como esta. Autora: Susana Maquieira
  • Segon premi. Títol de l’obra: De Buenos Aires a Barcelona. Autora: Susana Maquieira

‘Roses contra l’oblit’ a Cambrils per lluitar contra la soletat de les persones grans

Miguela, de 92 anys, és una de les persones ateses per Amics de la Gent Gran.

En el marc de la campanya de sensibilització “Roses contra l’oblit”, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Benestar, Josep Maria Vallès, han acompanyat aquest matí de Sant Jordi a Magda Civit, d’Amics de la Gent Gran, a portar companyia i una rosa a Miguela, de 92 anys, que és una de les persones que ateses per aquesta organització.

Amb l’eslògan “Tan singulars com tu”, Amics de la Gent Gran vol conscienciar a la ciutadania sobre els perills socials que té la discriminació per qüestions d’edat.

Avui durant tot el dia, els Amics de la Gent Gran tenen una parada de roses naturals i solidàries a l’entrada del Casal. La recaptació dels productes va destinada íntegrament a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat.

El port de Cambrils restarà tallat al trànsit del 24 al 27 d’abril per les obres de millora del passeig Marítim

El projecte preveu la millora de tots els paviments, el mobiliari urbà i l’accessibilitat del passeig, la incorporació d’una zona d’espera per als usuaris dels vaixells turístics, la instal·lació d’un panell digital informatiu i un pas de vianants smart davant de les escales Reials.

El port de Cambrils restarà tallat al trànsit del 24 al 27 d’abril de 8 a 20 hores amb motiu de les obres de millora del passeig Marítim que va iniciar el passat febrer l’empresa pública Ports de la Generalitat. L’accés al pàrquing soterrat es podrà fer des de la rotonda del Club Nàutic. Els veïnat i les persones que necessitin fer carregar i descàrrega podran accedir al tram comprès entre l’Oficina de Turisme i el carrer Sant Jordi.

Les obres del passeig marítim de Cambrils en general consistiran en la reparació del paviment, la reposició de la vegetació i la renovació del mobiliari urbà. També se substituiran les bandes reductores de velocitat i es repararà el paviment del carril bici. Així mateix, es duran a terme les actuacions següents:

Plaça del Pins. La plaça dels Pins s’urbanitzarà amb paviment nou, es reposarà la vegetació i es col·locarà un nou banc en el límit entre la plaça i el passeig. També es construirà una rampa al costat oest i, dos graons al costat est per salvar el desnivell i millorar l’accessibilitat dels vianants. L’actuació ha de transformar l’espai urbanitzat amb una nova balconada al port. Es mantenen  els pins actuals característics de la zona, es reforça l’ús ciutadà i l’espai s’adequa a persones amb mobilitat reduïda.

Passeig de les Palmeres. En aquest passeig es canviaran el paviment, la vorada l’enllumenat i el mobiliari urbà. A més, es crearà un parterre enjardinat discontinu per respectar els passos de vianants i la parada de l’autobús.

Panell informatiu. El passeig marítim disposarà d’un panell digital informatiu per donar difusió a les activitats del port, el municipi i temes d’interès general. La pantalla serà de doble cara, tindrà 200 centímetres d’amplada per 100 centímetres d’alçada i funcionarà amb tecnologia LED.

Pas de vianants smart. Al pas de vianants situat al davant de les escales Reials s’instal·la sobre l’asfalt un sistema intel·ligent de plaques lumíniques amb tecnologia LED, que funciona a través de sensors. El nou pas de vianants smart quan detecta la presència d’un usuari s’il·lumina, alhora que activa un senyal d’avís vertical al costat de la vorera. Així mateix, el carril bici es dotarà d’un sensor d’infrarojos per evitar que s’activi el pas de vianants quan passi una bicicleta.

Escales Reials. Es millora el paviment i la senyalització de l’esgraonat de les escales Reials. Es col·locarà una barana d’acer inoxidable i el passamà disposarà d’il·luminació LED. L’actuació donarà més valor afegit a un espai tant emblemàtic del port Cambrils.

Zona nàutica de ribera

Zona d’espera per als usuaris de nàutica. A la plataforma interior del passeig marítim, zona propera a les escales Reials, es crearà una zona d’espera amb una pèrgola per als usuaris de xàrters nàutics i vaixells turístics locals.

Plataforma inferior del passeig. La plataforma inferior del passeig s’adequarà per diferenciar la circulació de vehicles del vial per a vianants, amb la col·locació de paviments diferents i nova senyalització horitzontal. El vial de circulació de vehicles serà de doble sentit, tindrà sis metres d’amplada i quedarà al costat del passeig marítim. Així mateix, el vial de vianants quedarà al costat del mar.

Millora pantalans. Els pantalans de fusta on amarren les embarcacions de nàutica popular i els xàrters nàutics es repintaran. A més, les torretes de serveis de subministrament d’aigua i llum se substituiran. Per altra banda al moll on amarren els vaixells turístics locals es milloraran les torretes de subministrament de serveis i les defenses.

Zona de pesca

Accessos automatitzats. L‘actuació comprèn la instal·lació de noves portes automatitzades a l’entrada de la dàrsena pesquera. Aquestes portes podran ser operades des de terminals smartphone.

Millora paviment. El paviment de la zona de la llotja es renovarà. Un cop renovat el terra, es millorarà la senyalització horitzontal. Es pintaran les places d’aparcament i les línies de separació dels carrils de circulació. A més, a la zona d’accés a la llotja s’unificarà la senyalització vertical.

Passeig de l’espatller. Al passeig de vianants que hi ha sobre l’espatller a la dàrsena pesquera es reordenarà l’accés i es construirà una rampa adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Assun Savall inaugura l’exposició Natura ‘In vitro’ al Centre Cultural de Cambrils

L’artista Assun Savall inaugurarà aquest divendres 20 d’abril a les 20 hores l’exposició Natura ‘In vitro’ a la Sala Àmbits del Centre Cultural Municipal de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20). La mostra es podrà visitar fins el 25 de maig de dilluns a divendres de 15 a 22 hores.

La majoria de làmines estan fetes amb aquarel·la a partir de l’observació a ull nu dels objectes de la naturalesa dibuixats, però l’artista també utilitza altres tècniques com la tinta xinesa i el retolador científic per aquells dibuixos que no s’han de pintar i en algunes ocasions fa servir la lupa binocular per a les parts petites de flors, fruits o detalls de les ales d’un insecte.

Motivada per la seva formació de biòloga, l’artista comença observant la natura i gaudint-la, per passar després a analitzar-la, fer-se preguntes, voler entendre i anar al traç, al dibuix, per explicar les mil formes que pren, quina és més bella i quina és més sorprenent.

D’aquesta manera, l’exposició uneix les aficions de l’artista: la ciència, la didàctica i l’art. Les orquídies, lliris, fruits, cargols, estrelles de mar i papallones s’obren camí entre els dibuixos per omplir-se de color, mostrar-los com són, per fora i per dins, i volent anar més enllà per destacar els caràcters útils per a l’estudi i transmetre sensacions i emocions.

Assumpció Savall Domingo és llicenciada en Ciències Biològiques, Màster en Nutrició i Alimentació i professora de Ciències Naturals. Paral·lelament a la seva activitat professional com a docent, ha realitzat treballs d’il·lustració científica per a llibres i especialment llibres de text. També ha col·laborat en revistes i ha participat en diverses exposicions col·lectives i individuals arreu del territori català.

Cambrils prepara un cap de setmana turístic pensat per al públic familiar

Un moment de la presentació de l’ampli seguit d’activitats d’aquest cap de setmana

Cambrils participa en l’acció promocional de turisme familiar “Catalunya, Hola Família” de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat. El cap de setmana del 20 al 22 d’abril el municipi i les empreses participants han preparat un programa d’activitats i promocions per gaudir en família.

Entre els actes programats, diumenge a les 13 hores hi ha una cercavila amb les bèsties de foc Farnaca i Farnaqueta, que sortirà de davant de l’Oficina de Turisme. També destaca l’espectacle de màgia amb el mag Nebur de dissabte a les 18 hores al Parc del Pescador o l’espectacle de teatre de carrer Dragon Street de diumenge a les 12 hores al port. A més, durant els tres dies les persones interessades podran pujar al trenet turístic i gaudir d’un trajecte pels espais més emblemàtics de la ciutat.

D’altra banda, dissabte a les 12 i a les 13 hores hi haurà espectacle amb personatges de Sésamo Aventura al Parc del Pescador, esmorzars i berenars amb Danone, promocions als hotels Can Solé, Sol Port Cambrils i Estival Eldorado Resort; descomptes als Càmpings Joan, Platja Cambrils, La Llosa & Bungalow Park i Mas Montbrió Belvédère; menús especials pels més petits als restaurants El Pòsit, Gami, Mas Gallau i Denver, i preus reduïts per als infants en les activitats del jardí històric Parc Samà, Rodabike Cycling Holidays, el Museu Molí de les Tres Eres, la Vila Romana de la Llosa i l’Estació Nàutica Costa Daurada.

“Catalunya, Hola Família!” consisteix en la celebració de dos caps de setmana pensats especialment pel públic familiar arreu del territori. Les destinacions de costa celebren aquesta acció del 20 al 22 d’abril, i les de natura i muntanya, del 18 al 20 de maig. Municipis i empreses participants han preparat uns caps de setmana plens de sorpreses i activitats pels seus visitants: descomptes en l’allotjament, gratuïtats, tallers, sortides, menús especials als restaurants…amb l’objectiu que les famílies amb infants gaudeixin de tot el que ofereixen les destinacions familiars catalanes.

A la demarcació de Tarragona en aquesta primera edició hi participen més de 90 empreses i sis municipis certificats de la costa i l’interior (Salou, Vila-seca la Pineda Platja, Cambrils, el Vendrell, Els Ports i Muntanyes de Prades) que organitzen més de 70 activitats.

A més de promocionar un dels productes clau en l’estratègia turística catalana, amb l’acció “Catalunya, Hola Família”, l’ACT vol contribuir a la desestacionalització, destacar la qualitat i la diversitat de l’oferta especialitzada en famílies que hi ha arreu del territori i incrementar la visibilitat dels adherits als seus segells familiars.

Per a aquesta primera edició, el tema escollit ha estat «Llegendes en Família», amb l’objectiu de fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, s’ha creat l’app “Llegendes en família” que permetrà buscar i “caçar” durant aquests dos caps de setmana, els éssers màgics creats per a l’ocasió i que s’amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes. Seguint el criteri i l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats, cada una de les destinacions té assignat un ésser màgic amb un lligam al territori. En el cas de les destinacions de Tarragona, aquests éssers són: el Pirata Dragut de Salou, la Donzella de Vila-seca La Pineda Platja, la Farnaca de Cambrils, el Drac Caramot del Vendrell, la Serena dels Ports i el Nen de les Muntanyes de Prades.

Per primer cop i de manera conjunta, en col·laboració amb els ens de promoció territorials, 24 destinacions de turisme familiar certificades per l’ACT a Catalunya participen en aquests dos caps de setmana amb més de 150 activitats lúdiques i culturals per gaudir en família. Hi estan implicades 223 empreses i equipaments turístics familiars d’arreu de Catalunya.

El primer cap de setmana familiar (20-22 d’abril) estarà centrat a les següents destinacions de costa: Blanes, Calella, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castelldefels, Castell-Platja d’Aro, El Vendrell, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Roses, Salou, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Santa Susanna, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Vila-seca-La Pineda Platja i Vilanova i la Geltrú.

El segon cap de setmana (18-20 de maig) se celebra a les destinacions d’interior i muntanya: Berga, Els Ports, Vall d’en Bas-Les Preses, Vall de Boí, Valls d’Àneu i Muntanyes de Prades.

PROGRAMACIÓ DE CAMBRILS

ACTIVITATS DIVENDRES, 20 D’ABRIL

Voleu conèixer Cambrils amb el trenet turístic?
Moment per fer una pausa i deixar-se portar. Amb el tren turístic podreu gaudir d’un trajecte agradable i relaxat que comença davant de les oficines del Patronat de Turisme i va fins al nucli antic per les diferents zones residencials de Cambrils. Durant el trajecte es fa una breu explicació dels espais i llocs més emblemàtics de la ciutat.

Horari: 11 h, 12 h, 13 h, 17 h, 18 h i 19 h

Lloc: Patronat de Turisme (passeig de les Palmeres, 1)

Preu: Nens fins a 12 anys gratuït

Reserva: No cal reserva prèvia

ACTIVITATS DISSABTE, 21 D’ABRIL

Voleu conèixer Cambrils amb el trenet turístic?
Moment per fer una pausa i deixar-se portar. Amb el tren turístic podreu gaudir d’un trajecte agradable i relaxat que comença davant de les oficines del Patronat de Turisme i va fins al nucli antic per les diferents zones residencials de Cambrils. Durant el trajecte es fa una breu explicació dels espais i llocs més emblemàtics de la ciutat.

Horari: 11 h, 12 h, 13 h, 17 h, 18 h i 19 h

Lloc: Patronat de Turisme (passeig de les Palmeres, 1)

Preu: Nens fins a 12 anys gratuït

Reserva: No cal reserva prèvia

Espectacle Canta i balla amb els personatges de SésamoAventura
L’Epi, en Blas i la resta de personatges de Barri Sèsam t’esperen a Cambrils amb aquest espectacle musical per viure en família. Ells marcaran el ritme. El seguiu?

Hora: 12 h i 13h

Lloc: Parc del Pescador

Preu: Gratuït

Reserva: No cal reserva prèvia

Esmorzem amb Danone
Al finalitzar els espectacles, es repartirà un iogurt als assistents, gentilesa de Danone
Hora: 12:30 i 13:30h
Lloc: Parc del Pescador

Preu: Gratuït

Reserva: No cal reserva prèvia

Espectacle de màgia amb el Mag Nebur: Somriures màgics i visita dels PjMasks
Espectacle de màgia pensat per a tota la família, especialment per als més petits, en què l’humor i la participació del públic juguen el paper més important de l’espectacle. És molt interactiu i musical, i us donarem una pista: el truc final té sorpresa i un colom com a protagonista. En acabar l’espectacle ens visitaran els Pj Masks

Hora: 18 h

Lloc: Parc del Pescador

Preu: Gratuït

Reserva: No cal reserva prèvia

Berenem amb Danone
Al finalitzar l’espectacle, es repartirà un iogurt als assistents, gentilesa de Danone
Hora: 19:00
Lloc: Parc del Pescador

Preu: Gratuït

Reserva: No cal reserva prèvia

ACTIVITATS DIUMENGE, 22 D’ABRIL

Voleu conèixer Cambrils amb el trenet turístic?
Moment per fer una pausa i deixar-se portar. Amb el tren turístic podreu gaudir d’un trajecte agradable i relaxat que comença davant de les oficines del Patronat de Turisme i va fins al nucli antic per les diferents zones residencials de Cambrils. Durant el trajecte es fa una breu explicació dels espais i llocs més emblemàtics de la ciutat.

Horari: 11 h, 12 h, 13 h, 17 h, 18 h i 19 h

Lloc: Patronat de Turisme (passeig de les Palmeres, 1)

Preu: Nens fins a 12 anys gratuït

Reserva: No cal reserva prèvia

Mercat de Sant Jordi
Parades de llibres i roses
Horari: Durant tot el dia
Lloc: Port

Animació al carrer: Dragon Street
Jam ens presenta l’espectacle Dragon Street, teatre de carrer. Una divertida història que posa en entredit les moltes llegendes que s’expliquen de dracs i cavaller
Hora: 12h
Lloc: Port
Preu: Gratuït
Cercavila amb les bèsties de foc Farnaca i Farnaqueta
Les bèsties de foc prenen els carrers de Cambrils. La Farnaca i la Farnaqueta (la primera bèstia infantil cambrilenca) són dues de les bèsties de foc més emblemàtiques de Cambrils. Estan inspirades en un dels elements escultòrics de la façana de l’església de Santa Maria de Cambrils que representa una figura mitològica amb la meitat del cos de moixó i de rèptil, banyes de cabró, cua i crinera de lleó. Sortiran des de davant de l’Oficina de Turisme en una cercavila perquè les famílies gaudeixin de la cultura tradicional de la vila.

Hora: 13 h

Lloc: Oficina de Turisme (passeig de les Palmeres, 1)

Preu: Gratuït

Reserva: No cal reserva prèvia

ACTIVITATS ALTRES EMPRESES

Hotels: els nens fins a 12 anys no paguen l’allotjament (gratis per a un màxim de dos nens sense necessitat de ser família i per als nens de les famílies nombroses). A més, tens aparcament gratuït i late check-out segons disponibilitat en tots dos casos.
Hotel Can Solé
Mail (de reserva): cansole@wanadoo.es
Telèfon: 977 360 236
Web: www.hotelcansole.es
Sol Port Cambrils
Mail (de reserva): sol.port.cambrils@melia.com
Telèfon: 977 358 600
Web: www.melia.com
Hotel Estival Eldorado Resort
Mail (de reserva): reservas@doradoplaya.com
Telèfon: 977 361 190
Web: www.doradoplaya.com

Cases rurals, càmpings i allotjaments turístics: ofereixen un 20% de descompte en règim d’allotjament. A més, tens aparcament gratuït i late check-out segons disponibilitat en tots dos casos.
Camping Joan
Mail (de reserva): info@campingjoan.com
Telèfon: 977 364 604
Web: www.campingjoan.com
Camping Platja Cambrils
Mail (de reserva): info@platjacambrils.com
Telèfon: 977 361 490
Web: www.playacambrils.com
Camping La Llosa & Bungalow Park
Mail (de reserva): info@camping-lallosa.com
Telèfon: 977 362 615
Web: www.campinglallosa.com
Mas Montbrió Belvédère
Mail (de reserva): info@montbriobelvedere.com
Telèfon: 633 615 215 / 977 239 620
Web: www.montbriobelvedere.com

Restaurants: ofereixen el menú especial ‘Hola Família’, adaptat als més petits.
El Pòsit
Mail (de reserva): elpositdecambrils@elposito.com
Telèfon: 977 369 604
Web: www.elposit.com
Gami
Mail (de reserva): info@restaurantgami.com
Telèfon: 977 361 049
Web: www.restaurantgami.com
Mas Gallau
Mail (de reserva): info@hotelmasgallau.com
Telèfon: 977 360 588
Web: www.masgallau.com
Restaurant Denver
Mail (de reserva): restaurant@denvercambrils.com
Telèfon: 977 360 023
Web: www.restaurantdenvercambrils.com

Empreses d’activitats: ofereixen un 50% de descompte per als nens en les activitats contractades.
Jardí històric Parc Samà
Mail (de reserva): info@parquesama.com
Telèfon: 977 826 514
Web: www.parquesama.com
Rodabike Cambrils Cycling Holidays
Mail (de reserva): info@rodabikecambrils.com
Telèfon: 977 794 653
Web: www.rodabikecambrils.com

Museu Molí de les Tres Eres
Mail (de reserva): museu@cambrils.org
Telèfon: 977 794 528
Web: www.cambrils.cat/museu

Vil.la Romana de la LLosa
Mail (de reserva): museu@cambrils.org
Telèfon: 977 794 528
Web: www.cambrils.cat/museu

Estació Nàutica Costa Daurada
Mail (de reserva): info@estacionautica.com
Telèfon: 977 353 592
Web: www.estacionautica.com

L’alumnat del Pla de Transició al Treball de Cambrils organitzen un concurs gastronòmic

L’alumnat del Pla de Transició al Treball (PTT) de Cambrils van celebrar divendres passat, 13 d’abril, la quarta edició del concurs gastronòmic en el marc del projecte integrat dels dos perfils professionals que s’imparteixen a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració i Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

Aquest projecte és una activitat que els alumnes han preparat amb els seus tutors, els professors tècnics i amb els experts de les dues especialitats. L’objectiu és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements, destreses i competències professionals que han estat treballant des de l’inici de curs. Aquesta jornada de presentació dels aprenentatges realitzats a l’aula a les famílies i a totes les persones que participen en el programa és la culminació del treball d’aquest pla de qualificació professional.

La quarta edició del concurs, que es portar a terme a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria, va comptar amb la participació de cinc alumnes d’altres PTT de Catalunya (Lleida, Manlleu, Molins de Rei, Sant Pere de Ribes i Cambrils) seleccionats entre les sol·licituds rebudes després de publicar les bases del concurs el mes de gener.

Els participants van disposar de dues hores per fer l’elaboració de dues receptes culinàries: romesco de rap i torradetes de Santa Teresa, i posteriorment les van presentar als membres del jurat, format pel regidor d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, Alejandro Fernández, el subdirector General de Programes, Formació i innovació, Estanislau Vidal-Folch; la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Imma Reguant, el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jordi Jardí; el director de Restauració del Cambrils Park Resort, Camping & Resort Sangulí Salou i Complex Esportiu Futbol Salou, Joan Lluís Parisi Sarobe, i la propietària de la Ganiveteria Pérez, Estel Bové. El concurs també va comptar amb la qualitat professional dels dos membres del jurat intern a la cuina: el director d’operacions del Restaurant El Pósito , Antonio Jose García Samaniego, i el cap de Restauració de Cambrils Park Resort, Bittor Gutiérrez Gamayo.

Els guanyadors

La guanyadora del concurs va ser l’Alba Nieto del PTT de Lleida, que va obtenir com a primer premi un contracte de treball per als mesos de juliol i agost gentilesa de l’empresa Cambrils Park Resort, Camping & Resort Sangulí Salou i Complex Esportiu Futbol Salou. La segona posició va ser per l’alumne del PTT de Cambrils Casian Nicholas, que va rebre un notebook gentilesa del Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils. I en tercer lloc, Derian Revollo del PTT de Sant Pere de Ribes es va emportar un maletí de ganivets cedits per la Ganiveteria Pérez.

Tots els participants van rebre uns obsequis realitzats pels alumnes del PTT de Tarragona del perfil d’Auxiliar de Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i del PTT d’Altafulla del perfil d’Auxiliar de Jardins i vivers. Aquest any també van col·laborar en l’organització del concurs els alumnes i del professorat del PTT de Tarragona del perfil d’Auxiliar de cuina i càtering, que van ajudar en el servei durant la realització de l’acte.

L’acte va finalitzar amb un refrigeri elaborat i servit pels alumnes del PTT de Cambrils d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració. L’organització agraeix l’assistència i col·laboració de totes les administracions, empreses, professorat i familiars que van ajudar a fer realitat el projecte integrat, van donar el seu suport i van valorar el treball, dedicació i esforç del PTT de Cambrils.

Cambrils convoca a la ciutadania a una jornada per fer propostes conjuntes als Pressupostos Participatius

Les propostes es poden presentar fins el 29 d’abril a través d’un formulari online o les urnes instal·lades als equipaments municipals.

L’Ajuntament de Cambrils ha convocat a la ciutadania a una jornada  participativa per elaborar propostes conjuntes als primers Pressupostos Participatius de Cambrils que es finançaran amb una partida de 100.000 euros dels pressupostos reservada amb aquesta finalitat. La sessió es portarà a terme aquest dijous, 19 d’abril, a les 19.30 hores, al Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils (passeig La Salle, 13).

La regidora de Participació Ciutadana, Ana López, ha destacat la importància d’aquest taller deliberatiu que permetrà elaborar propostes de forma conjunta i generar intel·ligència col·lectiva, que és una de les finalitats d’aquests processos d’aprenentatge participatiu.  “Es tracta ser capaç de passar de la proposta individual i particular a propostes d’interès públic i de ciutat, que possibilitin generar discurs  des de diferents plantejaments i punts de vista sobre la ciutat”,  ha afirmat la regidora.

La ciutadania de Cambrils té fins el 29 d’abril per presentar les seves propostes  a través del formulari del web http://participa.cambrils.cat o de les butlletes que es troben als diferents equipaments municipals. A dia d’avui ja s’han rebut 48 propostes per internet, una xifra considerable estant a l’inici del període de recollida d’idees.  A aquestes caldrà afegir-hi les propostes de les butlletes físiques que encara no s’han recomptat a l’espera que es vagin omplint les urnes fins a final de mes.

El període de presentació propostes va començar el passat 9 d’abril amb una sessió informativa al Centre Cultural Municipal. Podeu ampliar la informació sobre els sistemes de presentació de propostes, els requisits, la validació i selecció de projectes i les votacions al web dels Pressupostos Participatius.

.

Marcelo Cairo, subcampió d’Europa de Làser Radial Juvenil

El regatista del Club Nàutic Cambrils, Marcelo Cairo, ha tancat el cap de setmana sumant un nou èxit al seu espectacular palmarès. En aquesta ocasió el regatista del Club s’ha proclamat subcampió juvenil d’Europa en la classe de Laser Radial, competint l’última setmana amb 130 regatistes, en el campionat europeu celebrat a Hongria.

Cairo va anar de menys a més en un campionat amb condicions molt dures i en el qual els regatistes -tots ells menors de 19 anys- només van poder navegar en tres dels sis dies programats de regates, a causa de les condicions meteorològiques.

Tot i que Cairo va tenir una primera part del campionat més complicada, amb el pas dels dies va anar guanyant posicions per finalitzar el campionat amb 32 punts nets, situant-se en segona posició just per darrere de l’Italià Gallinaro que es va fer amb la primera posició del Campionat.

Recordem que la passada temporada Cairo ja va aconseguir el títol europeu sub-21, el subcampionat a l’Europeu absolut i els títols de campió d’Espanya i de la Copa Espanya també en Làser Radial. Èxits que li han servit per proclamar-se, juntament amb la també regatista del Club Marta Munté, com a millors regatistes de l’Any segons la Federació Catalana de Vela.

L’Ajuntament organitza una jornada amb el sector privat per aproximar-se i compartir el futur de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils reunirà a diversos empresaris del territori de diferents sectors d’activitat en la Jornada Cambrils 2030: “Una aproximació al Cambrils del futur” que se celebrarà aquest dimecres, 18 d’abril, a l’Hotel Sol Port Cambrils. L’objectiu és compartir, planificar i projectar el model de futur del municipi tractant en profunditat els seus reptes i potencialitats.

Cambrils 2030 busca analitzar i exprimir els trets diferencials i singulars de Cambrils per posar-los en valor i posicionar com a marca pròpia la proposta d’economia local que s’anirà perfilant els propers anys. Aquesta jornada de reflexió pretén ser un espai de debat público-privat per establir les bases del projecte amb la creació d’una taula de treball.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que la jornada és “un punt d’inici per crear un espai de trobada de persones compromeses amb Cambrils per definir un horitzó conjunt amb visió de territori, de manera eficient, responsable, integradora i sostenible”.

En la  mateixa línia, la regidora de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana, Ana López, ha afirmat que aquest espai de debat amb el sector privat “ens permetrà dibuixar i projectar el model del Cambrils del futur de manera compartida i aprofitar al màxim les potencialitats del municipi”.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Joan Maria Artigau, ha destacat la importància de “tenir en compte tots els agents que poden incidir en la configuració d’aquest escenari futur per treure partit de les singularitats de Cambrils i prendre les millors decisions”.

El programa

La jornada començarà a les 9:30 hores amb la benvinguda de l’alcaldessa de Cambrils. El programa continuarà amb les ponències “Transformar una ciutat és possible” de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i “La col·laboració público-privada, un model d’èxit en la transformació de la ciutat”. Les dues sessions serviran per exposar casos similars d’altres localitats que tenien com a objectiu la transformació econòmica d’una ciutat amb la col·laboració de l’administració pública en conjunció amb el teixit empresarial.

Posteriorment, l’analista, consultor econòmic i immobiliari i professor d’Economia de la Universitat de Barcelona, Gonzalo Bernardos, pronunciarà l’última ponència titulada “Construir un projecte de futur de Cambrils”. Després de dinar, a les 15 hores, la jornada acabarà amb la creació de la taula d’empresaris 2030.

Les sinèrgies resultants de la creació d’aquesta taula de treball ajudaran en la presa de decisions tant a nivell administratiu, d’ens locals i supralocals com de les empreses i d’altres grups d’interès privat que tenen incidència en la configuració d’aquest escenari de futur.

L’Ajuntament de Cambrils ofereix una recepció institucional al poble gitano

L’Ajuntament de Cambrils ha homenatjat avui el poble gitano en una recepció institucional presidida per l’alcaldessa de Cambrils amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, que va se el passat 8 d’abril. L’acte també ha comptat amb la intervenció del regidor de Benestar i Família, Josep Maria Vallès, i el president de l’associació cultural gitana de Cambrils, Abraham Campos. A més, hi han participat altres regidors del consistori cambrilenc, el coordinador de l’església evangèlica de Filadèlfia de Catalunya, Jesús Gabarri; el delegat de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) a Tarragona, Francisco Ferreres, i el president de l’Associació de Gitanos de Reus, Antonio Gabarri.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a la Sala de Plens, l’associació cambrilenca ha homenatjat a diversos membres de la comunitat (Maria Santiago, Antonio Gabarri, Francisco Ferreras i José Campos) i ha projectat un muntatge fotogràfic.

Aquesta tarda la festa continuarà amb la cerimònia del riu al Parc del Pescador. Aquesta cerimònia se celebra a tot el món i consisteix en llençar pètals de flors a l’aigua com a símbol de llibertat i en record a les víctimes dels atacs xenòfobs i racistes, especialment durant l’holocaust nazi. El riu representa la història d’un poble sense pàtria que flueix entre el diferents països.

Cambrils presenta les 6es Jornades del seu plat més popular, els ‘Fideus Rossos’

L’alcaldessa de Cambrils, la regidora de Turisme, el representant de l’Associació d’Hostalers del municipi i el representant d’Estrella Damm valoren molt positivament la proposta gastronòmica de i per la ciutat. Foto: David Aymerich.

La primavera s’apropa al seu epicentre d’acció, el bon temps comença a treure el cap (després d’un abril que fa honor a la dita pagesa per excel·lència en aquesta època de l’any) i Cambrils torna a destacar com a destinació de referència a la Costa Daurada amb la imminent sisena edició de les Jornades Gastronòmiques dels Fideus rossos, un esdeveniment que portaran a terme els millors negocis de l’hostaleria local del 20 d’abril al 6 de maig d’aquest any.

“Una nova jornada gastronòmica dels fideus rossos, un menjar típic de Cambrils i dels pescadors en el seu dia a dia” ha destacat l’alcaldessa del municipi, Camí Mendoza, durant la presentació de l’acte a l’Ajuntament del municipi costaner. Una activitat que “presentem en col·laboració amb el comerç privat de Cambrils” per ajudar a “portar més gent a casa nostra i fomentar el turisme” afirma Mendoza.

Unes paraules que ha compartit la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, a les quals ha afegit que aquest esdeveniment és possible “gràcies a l’Associació de Restauradors de Cambrils” i que “vol dir que aquest vincle està viu”. Un interès que resideix “sobretot en que la gent conegui la nostra cuina i restaurants” continua explicant Dalmau al voltant de la gran oferta gastronòmica de les jornades i la localitat.

L’alcaldessa Camí Mendoza i la regidora de Turisme Mercè Dalmau han destacat l’impacte turístic i patrimonial del plat originari de Cambrils, els ‘Fideus Rossos’. Foto: David Aymerich.

Així doncs, les 6es Jornades dels Fideus rossos tindran “un ampli ventall de preus per a tots els consumidors –desde 20 euros fins a 50 euros– per donar resposta a totes les necessitats” ha afegit la regidora de Turisme. “Una proposta que lliga molt bé amb la cervesa Inèdit” d’Estrella Damm, l’empresa que dona suport i merchandising a l’esdeveniment gastronòmic.

En la mateixa línia, Josep Maria Pellicer, representant de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Cambrils; ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament, la regidora de Turisme i Estrella Damm a les jornades i ha volgut destacar la presència de 33 restaurants de Cambrils a la proposta. A més, ha afegit que els menús que s’oferiran seran “molt complets i on els fideus és la part principal”.

Pellicer també ha explicat l’origen pescador del plat genuí de Cambrils i ha subratllat que “a nivell de restaurants és molt important” l’activitat. “Durant els dies que es celebren les jornades –del 20 d’abril al 6 de maig- hi ha un nivell extra de clients i de població que ve a Cambrils” destaca el representant dels hostalers del municipi d’una activitat i plats que van en sintonia amb la cervesa Inèdit. “Un maridatge positiu i que funciona amb els menjars i de cara a la gent” ha tancat Pellicer.

Els restaurants participants

Els 33 restaurants participants són Acuamar, Al Punt, Barabar, Bec d’Or, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Duomo, El Faro, El Pescador, El Pósito, Estival Eldorado, Gami, Germans Miquel’s, La Cuina d’en Jordi, La Palmera de la Llosa, Les Barques, L’Espurna, L’Original, Experiències Gastronòmiques, Les Fonts, Llop de Mar, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Plan B, Rincón de Diego, Sotacel i Xiringuito Restaurant del Mar.

Un calendari gastronòmic consolidat

Les Jornades dels Fideus Rossos estan incloses dins el calendari gastronòmic de Cambrils, que aquest 2018 ofereix deu campanyes per atraure visitants durant tot l’any i promocionar productes de temporada del territori.

Els fideus rossos segueixen a les 14es Jornades de la Galera, ja molt consolidades, i les 6es Jornades Encarxofa’t a Cambrils. El maig el calendari continuarà amb la gran novetat d’enguany, la primera edició del Vermuting, que se celebrarà del 18 de maig al 3 de juny amb l’objectiu d’afavorir que el turisme de proximitat vingui a Cambrils a fer el vermut, passejar, dinar i, en definitiva, gaudir de la destinació amb les amistats i els familiars. El calendari segueix amb la Mar de Tapes de primavera, les Jornades del Calamar, la Mostra del Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi”, les Jornades de l’Oli Nou d’Oliva Verge Extra, la Mar de Tapes de Tardor i les Jornades del Romesco.

– Més informació de les 6es Jornades dels Fideus rossos a la web www.gastronosfera.com

David Aymerich

Els afectats per la Cooperativa de Cambrils cobraran el pagament d’enguany abans del juny

Imatge d’afectats de la Cooperativa de Cambrils en una de les assemblees convocades.

Els afectats per la fallida de la Cooperativa Agrària de Cambrils cobraran abans del juny el pagament corresponent al 2018 que consta al pla de viabilitat. Aquest és el missatge que se’ls ha traslladat a la vuitantena de socis que aquest dissabte s’han reunit en l’assemblea de la plataforma d’afectats al Casal de la Gent Gran de Cambrils, que feia un any que no es convocava. En concret, ara se’ls ha d’abonar un 3,2% dels estalvis retinguts. Quan es faci efectiu aquest retorn de crèdit als impositors, s’haurà recuperat el 56% dels diners -18 milions d’euros- i quedarà pendent el 44% restant.

Durant la trobada, també s’ha repassat el procés judicial, en fase d’instrucció fins al febrer del 2019 després que el jutge declarés el cas com a causa complexa. També s’ha explicat que, en aquest procés, el jutge ha designat un pèrit judicial que revisarà la comptabilitat de la Cooperativa d’entre el 2009 i el 2015.

Segons ha explicat a l’ACN el portaveu de la plataforma d’afectats, Dani Pallejà, la comissió de seguiment ha apuntat que se seguirà un calendari de pagament similar al del 2017, quan es va fer efectiu l’abonament a finals de maig. Així, calculen que es podria començar a organitzar les transferències en les properes setmanes i cobrar abans que arribi juny.

Un cop els afectats ja han cobrat més de la meitat dels estalvis que tenien retinguts, hi ha més tranquil·litat però només de manera relativa, segons Pallejà. I és que fins ara, els pagaments s’han fet subrogant préstecs, una via que no permetrà que es retorni la totalitat dels diners a retornar als impositors.

El portaveu de la plataforma preveu que arribarà un punt en què els diners que es corresponen als préstecs deixaran d’entrar, perquè ja s’hauran recuperat tots o perquè els que quedin seran de difícil subrogació, i s’haurà de veure com se substitueix aquesta entrada de diners” per assegurar que es cobreixen les anualitats i els compromisos amb els afectats.

A partir d’aquí, Pallejà apunta que s’haurà d’estudiar si la Cooperativa ho fa efectiu amb venda de patrimoni o si el volum de negoci de l’activitat ordinària de l’entitat permet l’entrada de diners. “Estem a l’expectativa de veure com anirà i d’esperar que tot funcioni bé”, ha valorat el portaveu, que recorda que fins ara s’ha cobrat en els terminis acordats.

Pel que fa al procés judicial, el jutge va declarar el cas causa complexa i això amplia la fase d’instrucció fins al febrer del 2019. A més, s’ha designat un pèrit judicial que revisarà els comptes de la Cooperativa de Cambrils entre els períodes del 2009 al 2015. “Tenim bastant interès a veure què diu l’informe del pèrit, perquè ajudarà a entendre la comptabilitat de la cooperativa i veure què va passar amb els diners”, ha explicat Pallejà.

Una vuitantena d’afectats s’han reunit aquest dissabte al Casal de la Gent Gran de Cambrils, convocats per la Plataforma d’Afectats per la Cooperativa Agrícola. La plataforma no celebrava cap assemblea amb els afectats des de l’any passat. Tot i això, sí que es va celebrar una trobada el 10 de març amb aquells que col·laboren amb la causa penal per informar de les novetats en el procés judicial amb més detenció.

ACN

2.000 cicloturistes a la cinquena Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada

El temporal de pluja que ha estat present durant tota aquesta setmana ha donat treva aquest matí i ha permès que arrenqui la cinquena edició de la Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada sense cap problema. La marxa cicloturista organitzada per l’empresa Cycling Costa Daurada juntament amb Cambrils Park Sport Village, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils  i el Patronat de Turisme de Cambrils, ha arrencat a les 8.00 h del matí al voltant de les instal·lacions del Resort.

Al voltant de les 6 del matí es posava en funcionament tot l’operatiu de la marxa amb uns 150 voluntaris de Cycling Costa Daurada. Els 2.000 ciclistes participants, molts dels quals es troben allotjats a les instal·lacions de l’Sport Village, han anat arribant progressivament per preparar-se a la línia de sortida, la qual enguany estava situada al Vial de Cavet. D’aquesta manera, els ciclistes comptaven amb més espai.

En el moment del tret de sortida han participat l’Amèlia Rico, Directora del Patronat de Turisme de Cambrils; Josep M. Vallès Recasens, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils; i Yolanda Quílez, Regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat. Està previst que, al voltant de les 12 del matí, comencin a arribar els participants que realitzen el recorregut curt d’Escaladei de 123km, 2000 m de desnivell i que comprèn 20 poblacions; i, cap a les 13:30 h, els participants que realitzen el recorregut llarg pel Montsant, de 183 km, 3100 m de desnivell i el qual comprèn 21 poblacions. Tots dos recorreguts transcorren per les carreteres de la Costa Daurada, el Priorat i Montsant, superen els 6 ports de muntanya en el seu recorregut més llarg i compten amb la sortida i la meta a Cambrils Park Sport Village.

Novetats 2018

La cinquena edició d’aquest esdeveniment esportiu compta amb moltes novetats per tal de fer millor l’experiència dels cicloturistes. Primerament, s’ha modificat la ubicació de la sortida i l’arribada per tal de poder donar cabuda, còmodament, a tots els participants. També ha millorat la qualitat del Maillot amb un teixit més elàstic, més ajustat, mànigues més llargues i un augment en l’oferta de talles.

La GF Cambrils Park Kids comptarà amb un nou circuit que s’adapta al creixent nombre de participants i incrementa, encara més, la seguretat per a tots. A més, hi haurà més personal dirigint la proba.

Però on més novetats hi ha és a l’arribada dels corredors. Millora l’avituallament final, la bossa del corredor i l’oferta de la Pasta Party Final. En aquesta cinquena edició s’afegeix d’aparcament de bicicletes a una zona vigilada per l’Staff de Cycling Costa Daurada amb registre d’entrada i de sortida.

Entre tots els participants torna a destacar el gran nombre de ciclistes nacionals, tant de Catalunya com de la resta d’Espanya; però cada vegada més es va popularitzant la Gran Fondo Cambrils Park arreu d’Europa. Enguany, segueix creixent la presència internacional amb participants de països com Anglaterra, França, Estònia, Alemanya, Burkina Faso, Holanda o Itàlia.

 

La jornada ciclista acabarà a les instal·lacions de Cambrils Park Sport Village amb l’entrega de premis al centre del Resort, a l’escenari del Bar del Fòrum.

 

En la que serà cinquena edició segueix la Cronoescalada, una prova gratuïta per a tots els participants de la marxa, la qual es durà a terme el pròxim diumenge, 15 d’abril. Això, unit a la Gran Fondo Cambrils Park Kids, ofereix tot el necessari per a un cap de setmana de ciclisme en família.

Restriccions de trànsit a Cambrils amb motiu de la realització de dues activitats esportives

Vehicles de la Policia Local de Cambrils. Foto: Revista de Cambrils

La Policia Local de Cambrils restringirà el trànsit i tallarà a la circulació algunes vies entre avui a tarda i demà al vespre amb motiu de la celebració de la marxa cicloturista Gran Fondo Cambrils Park i la Mitja Marató de Salou. Les restriccions afectaran al tram final del Vial de Cavet (T-325), al límit amb el terme de Salou; l’avinguda Diputació, entre la cruïlla de l’avinguda Vilafortuny i el terme de Salou, i l’avinguda Mas Clariana, entre l’avinguda Diputació i la rotonda amb el Vial de Cavet.

Es demana als conductors dels vehicles que circulin en aquest horari i per les immediacions d’aquestes vies tinguin precaució i col·laborin amb les indicacions que puguin rebre dels agents del trànsit o personal voluntari, alhora que extremim les mesures de seguretat si es trobem participants de les activitats en el seu recorregut.

Afectacions al Vial del Cavet (T-325)

Estacionament prohibit

De les 10 hores del dia 13 i fins a les 22 hores del dia 14 d’abril restarà prohibit l’estacionament de vehicles a ambdós costats de la via, en el tram del Vial de Cavet, entre la rotonda de l’av. Mas Clariana i la rotonda amb el carrer Castell d’Almansa (final de terme).

Talls de circulació

Des de les 20 hores aproximadament del dia 13 i fins a les 20 hores del dia 14 d’abril, el tram del Vial de Cavet entre la rotonda de l’av. Mas Clariana i la rotonda del carrer Castell d’Almansa (límit amb Salou) sentit Salou, quedarà tancat a la circulació, i els vehicles en sentit Salou hauran d’utilitzar vies alternatives, com els carrers interiors de la urbanització Mas d’En Bosch, l’A-7, o per l’avinguda Diputació.

El dissabte 14 d’abril, de les 7:30 hores fins a les 8:30 hores, aquest mateix tram en sentit Cambrils estarà tancat a la circulació, i el vehicles que provenen de Salou s’hauran de desviar pel carrer Castell d’Almansa. De les 8:30 a les 20 hores., es reobrirà a la circulació habilitant mitjançant senyalització un sol carril sentit Cambrils i un altre sentit Salou.  A partir de les 20 hores aproximadament es restablirà la circulació en ambdós sentits.

Afectacions a l’avinguda Diputació i l’avinguda Mas Clariana

Talls de circulació

De les 18 i fins a les 20 hores aproximadament del dissabte 14 d’abril, l’avinguda Diputació estarà tallada a la circulació de vehicles des de la cruïlla de l’avinguda Vilafortuny fins al terme amb Salou (per camions, autobusos i autocars des de la cruïlla amb el carrer Francolí (camí del Corralet). També es tallarà el tram de l’avinguda Mas Clariana comprès entre l’avinguda Diputació i la rotonda Vial de Cavet. Es recomana als conductors que utilitzin altres vies i evitin aquesta via durant l’horari de tall de circulació. A partir de les 20 hores aproximadament es restablirà la circulació en ambdós sentits.

 

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies