TARRAGONA 21

El PSC de Cambrils lamenta que el govern destini més de 817.000 euros a la compra del celler de la Cooperativa

Considera que el municipi té altres necessitats més prioritàries, i que l'espai no corre cap perill donat que està catalogat com a bé cultural d'interès local

Considera que el municipi té altres necessitats més prioritàries, i que l’espai no corre cap perill donat que està catalogat com a bé cultural d’interès local

El PSC de Cambrils ha votat avui en contra de la compra del Celler de la Cooperativa Agrícola per 677.568 euros així com dels 140.000 euros que hi ha pressupostats per a l’adequació de l’espai com a museu. Els socialistes han explicat que no estan en contra de la creació de nous espais culturals però que, a data d’avui, “el municipi té altres prioritats més evidents com és la millora a través d’un pla de xoc de voreres i places; o la creació de noves plataformes úniques a carrers com l’Hospital, o a la zona del port” apuntava la portaveu socialista Ana López.

La portaveu ha assegurat que no entén que “vostès, avui hagin decidit dedicar tan sols 56.000 euros a reparació de voreres dels més de 2 milions d’euros que hi ha de superàvit” i ha titllat aquesta decisió a “criteris partidistes que no responen en absolut a l’interès general”.

A més, López ha criticat les formes “i les presses” amb les quals el tripartit que governa Cambrils ha inclós al plenari la incorporació del superàvit. “L’informe de l’interventor és de data 31 d’octubre. Han passat 23 dies i vostès ja sabien que si volien aplicar una part del superàvit a inversions sostenibles ho havien d’haver fet ja”, apuntava López.

“Però clar, no oblidem que com fins dilluns no es van posar d’acord en la compra del celler de la cooperativa, no s’ha pogut fer en temps i forma i ara al·leguen temes tècnics per amagar les seves discrepàncies i incapacitats”.

Per López, el PSC està en contra de la compra “no perquè no sigui interessant conservar el patrimoni, sinó perquè considerem que hi ha altres prioritats i necessitats molt més urgents que tenen un impacte social i econòmic directe i real en la ciutadania de Cambrils”.

A més, la portaveu socialista també ha assenyalat que “el problema de la Cooperativa i el pagament del deute que, malauradament tenen amb moltes famílies de Cambrils, no se solucionarà amb aquesta compra. No vulguin quedar bé amb alguns”. Per acabar, López ha recordat que el celler està catalogat com a Bé cultural d’interès local i està més que protegit; a l’igual que el Castell de Vilafortuny o el Parc Samà.

L’Ajuntament lliurarà diumenge els Premis Vila de Cambrils de narrativa i poesia

L'acte finalitzarà amb la inauguració de l'exposició de pintura "Feminae" de l'artista Sílvia Alcalà i una actuació musical de Lia Sampai

L’acte finalitzarà amb la inauguració de l’exposició de pintura «Feminae» de l’artista Sílvia Alcalà i una actuació musical de Lia Sampai

Els noms dels guanyadors o guanyadores dels Premis Vila de Cambrils de narrativa i poesia es faran públics aquest diumenge, 24 de novembre, durant l’acte de lliurament dels guardons que se celebrarà a les 12 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils.

La gala, presidida per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, començarà amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Cultura, Cinta Ballesté. A continuació, es lliurarà el 9è premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils i el 8è Premi de Poesia Vila de Cambrils.

Després de la cloenda, a càrrec de l’alcaldessa, les persones assistents podran visitar l’exposició «Feminae: pintures en clau femenina» de Sílvia Alcalà a la Sala Àgora i gaudir de la música de la cantautora Lia Sampai, que presentarà el disc «La Fada Ignorant».

Els premis

El Premi de Narrativa Marítima vol promoure la llengua catalana escrita i posar en valor el mar com a element cabdal en el desenvolupament de Cambrils. L’autor o autora de l’obra guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 3.000 euros en concepte de drets d’autor, així com l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània.

El Premi de Poesia busca potenciar i donar suport a la llengua catalana escrita en vers. El jurat ha seleccionat dues de les 66 obres presentades, que rebran el primer i el segon premi, dotat amb 200 i 500 euros respectivament.

L’Ajuntament de Cambrils participa al Cercle de Comparació Intermunicipal de Seguretat Alimentària

Aquest projecte permet mesurar, comparar i avaluar els resultats amb indicadors consensuats i un grup de treball d'intercanvi

Aquest projecte permet mesurar, comparar i avaluar els resultats amb indicadors consensuats i un grup de treball d’intercanvi

La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils, Hélène Arcelin, i la tècnica del Departament van participar dilluns a la sessió de cloenda de la 10a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Seguretat Alimentària (CCISA), que es va celebrar al Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, seu de la Fundació ALICIA.

L’acte va ser presentat pel diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Enric Llorca, i va consistir en la conferència de Samuel Portaña, director de seguretat alimentària de l’Agència de Salut Pública de Barcelona; la presentació dels resultats del Cercle i l’experiència de dos municipis en la gestió dels riscos derivats del consum d’aliments i el control i seguiment dels establiments alimentaris minoristes i de restauració.

Els Cercle es va iniciar el 2010 amb 14 municipis participants i 10 anys després hi participen un total de 50 ens, entre els quals hi ha 10 districtes de la ciutat de Barcelona.

Cambrils, que es va incorporar el 2013 (amb dades del 2012), és l’únic municipi de la província de Tarragona que participa al projecte. La regidora de Salut Pública de Cambrils ha explicat que el CCISA ha permès al municipi poder «mesurar, comparar i avaluar els seus resultats en relació amb la protecció de la seguretat alimentària, mitjançant uns indicadors comuns consensuats, i un grup de treball per intercanviar experiències i bones pràctiques així com per treballar la millora del servei».

Dels resultats dels cercles, cal destacar que a Cambrils la inversió per habitant i any que es destina a aquesta competència de caràcter obligatori és de 1,32 euros; que el 54,7% dels establiments censats del municipi han estat visitats i classificats, 163 d’ells durant el 2018; i que 338 establiments alimentaris estan censats al Registre d’establiments minoristes d’alimentació al municipi de Cambrils.

Pel que fa a les activitats que ja estan classificades segons el seu risc sanitari, el 98% disposen d’unes instal·lacions conformes als ítems valorats en les inspeccions i tenen algun tipus d’autocontrol instaurat. Les pràctiques de manipulació són correctes en el 59% de les activitats.

Cal destacar que el nombre d’inspeccions per cada 1.000 habitants a Cambrils és superior respecte la mitja de poblacions participants, garantint d’aquesta manera la seguretat i la innocuïtat alimentària conforme a la norma, protegint a la ciutadania i a l’operador econòmic.

Alumnes de l’escola Joan Ardèvol aprenen a ser historiadors a l’Arxiu Municipal de Cambrils

Els nens i nenes de cinquè van visitar el dipòsit i van conèixer com es guarden els documents cabdals per conèixer el passat

Els nens i nenes de cinquè van visitar el dipòsit i van conèixer com es guarden els documents cabdals per conèixer el passat

L’alumnat de cinquè de l’Escola Joan Ardèvol de Cambrils va realitzar l’activitat «Aprenents d’historiadors» a l’Arxiu Municipal de Cambrils el passat 15 de novembre. L’activitat va consistir en la visita a les dependències de l’Arxiu Municipal i la descoberta dels documents que els historiadors usen per conèixer diferents aspectes de la història.

Els nens i nenes van visitar el dipòsit on es guarden els documents i van conèixer de primera mà com es conserven aquells documents cabdals per conèixer el nostre passat i què s’ha de fer per evitar que es perdin.

A la vegada, també van poder veure in situ documents relacionats amb la seva escola. Entre d’altres documents, van tenir oportunitat de fer una lectura d’un document de mitjan del segle XIX,  a partir del qual descobrirem el nomenament de Joan Ardèvol, pare, com a mestre de Cambrils.

«Aprenents d’historiador» és una de les quatre visites dinamitzades que l’Arxiu Municipal de Cambrils proposa als centres educatius del municipi dins del programa Descobreix Cambrils, que coordina l’àrea d’Ensenyament i que aplega també activitats proposades per altres àrees municipals. El detall de totes les activitats proposades i el contacte per sol·licitar-les es pot fer a través de la web, a https://www.cambrils.cat/ensenyament/ensenyament/programes-educatius/descobreix-cambrils.

Aquest programa conjunt es va posar en marxa el curs 2012-2013 per tal de posar en valor les activitats que aquests serveis municipals ja oferien als centres educatius de Cambrils, i també per facilitar als centres educatius la informació sobre aquests recursos que tenen a l’abast i agilitzar les gestions per a participar-hi. El departament d’Ensenyament centralitza les peticions dels centres i les readreça als serveis municipals implicats.

C’s proposa la creació d’una zona protegida al litoral de Cambrils

La regidora de Ciutadans, Patrícia de Miguel.

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cambrils aposta per crear una zona protegida al litoral del municipi. La regidora de Cs, Patricia de Miguel, ha explicat que «es tracta d’una iniciativa per conservar i recuperar la vida marina, amb espècies com la posidònia, que garanteix una bona qualitat de l’aigua i protegeix dels temporals». «A més dels beneficis ambientals, aquest projecte afavorirà un turisme especialitzat, de qualitat i respectuós amb el litoral», ha destacat. Aquesta iniciativa, que es debatrà com a moció al plenari municipal d’aquest divendres, demana també que el govern municipal es comprometi a crear una partida pressupostària anual i que s’estableixi un full de ruta per marcar les accions necessàries i el calendari per impulsar-les.

Patricia de Miguel ha recordat que «fa un any i mig, al juliol del 2018, Cs ja va plantejar una iniciativa per protegir el litoral marí de Cambrils, però l’equip de govern va assegurar que ja s’estava estudiant aquesta opció i finalment la moció es va retirar». «Ha passat el temps i veiem que no s’ha impulsat cap acció, així que la tornem a portar al plenari», ha explicat. «Des de Cs considerem que la regeneració marina, l’educació ambiental i la visibilització del patrimoni natural són accions prioritàries que s’han d’impulsar al més aviat possible», ha conclòs.  

Cambrils se suma a la campanya de recollida d’aliments del Gran Recapte dels dies 22 i 23 de novembre

Persones voluntàries de Caritas i Creu Roja orientaran als compradors sobre els productes més necessaris

Persones voluntàries de Caritas i Creu Roja orientaran als compradors sobre els productes més necessaris

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Benestar Social, Hélène Arcelin, i representants de les tres entitats organitzadores (Dolors Sabaté de Caritas Sant Pere, Rosa Sabaté de Caritas Santa Maria i Víctor Mangrané de Creu Roja) han presentat avui l’onzena edició del Gran Recapte del Banc d’Aliments, que es realitzarà aquest divendres i dissabte, 22 i 23 de novembre. El pavelló de l’Escola Joan Ardèvol tornarà a ser el magatzem de la campanya per segon any consecutiu.

Més de 150 persones voluntàries repartits entre els diferents supermercats seran els encarregats d’orientar a les persones que vulguin col·laborar en la campanya i facilitar bosses reciclables. Els aliments que més necessiten les entitats, que atenen entre 300 i 320 famílies mensualment, són oli, sucre, pasta de sopa, llegums secs, llet i productes d’higiene personal i de neteja de la llar. En canvi, no necessiten aliments com arròs, macarrons o llegums cuits, perquè ja els aconsegueixen per altres vies.

El Gran Recapte és una campanya de recollida d’aliments bàsics impulsada pel Banc d’Aliments que es realitza simultàniament a tot Catalunya. A Cambrils, 8 dels 16 punts de recollida estan gestionats directament per les entitats cambrilenques que formen part de la xarxa de distribució d’aliments a les famílies derivades des de Serveis Socials. L’any passat en aquests 8 supermercats es van recollir més de 20.022 unitats d’aliments (2.478 més que el 2017).

Les persones que vulguin participar com a voluntàries al Gran Recapte es poden apuntar a través de l’Oficina d’Inclusió Social de l’Ajuntament, trucant al telèfon 977 79 45 79 o enviant un correu a inclusio@cambrils.org.

Cambrils ja ho té tot a punt per començar la Festa Major de la Immaculada

El músic cambrilenc Carles Rom presentarà el seu esperat nou disc “Cambrils de mar” el diumenge 1 de desembre al Casal Parroquial

El músic cambrilenc Carles Rom presentarà el seu esperat nou disc “Cambrils de mar” el diumenge 1 de desembre al Casal Parroquial

Cambrils ja ho té tot a punt per començar la seva Festa Major més cultural. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, i els artistes Carles Rom i Marcel Aragonès, han presentat avui el programa la Immaculada, que se celebrarà del 22 de novembre al 15 de desembre.

L’alcaldessa ha destacat la funció de cohesió social de la festa i ha convidat especialment a les persones que fa poc que viuen a Cambrils a participar en les activitats per acostar-se a la cultura més popular. La regidora de Cultura i Festes ha detallat els actes del programa, que enguany ha volgut donar protagonisme a les dones amb activitats com l’exposició FEMINAE de Silvia Alcalà o el Teatre de Festa Major.

Entre les novetats del programa, també hi ha la gala de presentació de l’esperat nou disc “Cambrils de Mar” del músic cambrilenc Carlos Rom, que tindrà lloc al Casal Parroquial el diumenge 1 de desembre. L’artista ha recopilat lletres d’històries, contes, dites i costums mariners amb la participació d’una seixantena de persones. Un dels col·laboradors és Marcel Aragonès, que s’ha encarregat autor de la pintura i la maquetació del llibret del treball discogràfic.

D’altra banda, aprofitant l’última Festa Major de l’any, el 14 de desembre hi haurà una jornada de portes obertes i l’acte d’inauguració oficial de Ràdio Cambrils, que va reemprendre les emissions el passat mes de maig.

A la programació no hi faltaran els actes més tradicionals, com el lliurament de Premis de narrativa i poesia Vila de Cambrils, l’encesa de l’enllumenat de Nadal, el lliurament de les Distincions Honorífiques, la processó de la Immaculada,  l’acte institucional de commemoració del Setge a càrrec de la directora del Museu d’Història, Margarida Sala i Albareda i el concert de Nadal de la Coral Verge del Camí.

A més, hi haurà una nova edició de Talles Oberts, les activitats incloses a les Jornades dels Bons Tractes, Concerts del Cicle de la Cripta de l’Ermita, del Festival Accents i de la XI Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils, el gran concert solidari de la Marató de TV3, exposicions i activitats organitzades per la biblioteca municipal.

El Golf Costa Daurada corona el seu millor any amb el campionat de Catalunya infantil d’Interclubs

Al títol de campions de Catalunya per equips sub14 s’hi afegeix també la victòria en la categoria hàndicap amb l’equip B del club tarragoní

Al títol de campions de Catalunya per equips sub14 s’hi afegeix també la victòria en la categoria hàndicap amb l’equip B del club tarragoní

El golf formatiu del Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center està d’enhorabona, ja que el passat cap de setmana va completar el millor any de la seva història. Ho va fer amb dos nous títols que suma a un palmarès espectacular, en el qual hi tenen cabuda fins a vuit guardons i premis. La corona a aquest excel·lent any la van posar els dos equips sub14 que l’entitat tarragonina va presentar a l’Interclubs infantil de Catalunya, disputat al Golf Barcelona els dies 16 i 17 de novembre.

Després de dues jornades de competició, la primera per parelles i la segona individual Stroke play, el club tarragoní va ser el gran dominador, fins al punt que es va proclamar campió absolut, amb 367 cops, amb l’equip format per Guillermo Albacar, Jorge Berea, Daniela Campillo i Joan Panisello, al costat del capità, Juan Carlos Campillo.

Així mateix, també va fer-se amb el títol de campió, en la categoria Hàndicap, el segon equip presentat per Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center. Amb 350 cops, el títol va ser per a l’equip format per Jan Fort, Ignacio Berea, Marina Mitjans i Pol Teruel, amb la capitania de Santi Fort.

Aquests dos títols arrodoneixen un any en què el golf formatiu del Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center també ha assolit el triomf al Triangular Juvenil Campions, amb Alejandro Montala i Carlota Cattarin; el Campionat Pares i Fills benjamí, amb Pol i Cristóbal Teruel; el Campionat Pares i Fills infantil, amb Joan Panisello pare i fill; el Match Play sub16 en categories benjamí masculí (Pol Teruel, subcampió), aleví femení (Marina Mitjans, campiona) i infantil masculí (Jorge Berea, campió; i Joan Panisello, subcampió); i també resultats destacats al Rànquing català, que inclou 12 proves, i on hi destaquen els resultats obtinguts per Pol Teruel, medalla de plata benjamí; Marina Mitjans (plata) i Ignacio Berea (bronze) en aleví; i Jorge Berea (or), Joan Panisello i Daniela Campillo (bronze) en infantil.

Tot plegat es veu completat amb el títol de campió de Catalunya sub18 Boys&Girls, en un títol molt treballat en què la victòria va arribar per només un cop de diferència: 203 dels tarragonins, pels 204 del Golf Barcelona. El tercer classificat i defensor del títol, Golf El Prat, va acabar amb 206 cops. Les parelles de joves golfistes que van fer possible aquest nou triomf van ser les formades per Daniela Campillo i Cristina Cuartero, Guillermo Albacar i Jorge Berea, i Oriol Fort i Joan Panisello.

Davant del gran èxit sense precedents d’un any històric pel que fa als excel·lents resultats obtinguts pels membres del golf formatiu del Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center, el seu delegat juvenil, Juan Carlos Campillo, s’ha mostrat molt satisfet per “una temporada per emmarcar i per sentir-nos orgullosos.

Cal agrair l’esforç i la feina de jugadors, pares i mares, entrenadors, directiva i personal del club, perquè entre tots fem que la família del Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center sigui, cada dia, una mica més gran”. Per la seva banda Joan Monzó, director de Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center, ha expressat que “Els títols juvenils no són només una alegria i una recompensa a l’esforç de jugadors, entrenadors i pares, sinó que també són l’evidència que Golf Costa Daurada és una gran realitat multiesportiva, garantint la millor formació competitiva en totes les disciplines i, el més important, en un gran ambient familiar i de convivència”.

Una setantena de joves de Cambrils es formen per ser Agents de Salut als instituts

El Departament de Joventut de l’Ajuntament ha engegat la 2a edició del projecte, amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat

El Departament de Joventut de l’Ajuntament ha engegat la 2a edició del projecte, amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat

Una setantena de joves de Cambrils ja s’estan formant per convertir-se en Agents de Salut als instituts, en el marc de la segona edició d’aquest projecte impulsat pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils, que compta amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils.

El passat dijous, 14 de novembre, va començar la formació que impartirà fins el mes d’abril la infermera del Punt de Salut, Joana Abella. Els i les joves que s’han inscrit voluntàriament són alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Cada jove compta amb una guia formativa amb tot el temari i, en finalitzar la formació, obtindrà un certificat d’aprofitament si ha assistit i superat amb èxit totes les sessions formatives.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos ha destacat l’augment del nombre d’Agents de Salut i ha explicat que s’han volgut reforçar i ampliar els temes formatius en relació a la demanda que ens han fet els joves. Per aquest motiu, el temari d’aquest any inclou la salut mental i els primers auxilis, donant resposta a les avaluacions del grup d’Agents de Salut de l’Any de l’any passat. Aquests dos àmbits se sumen als de sexualitat i afectivitat, prevenció de consum de tòxics, prevenció i actuació davant l’assetjament escolar i el punt SexeSentit.

Una altra novetat és que moltes de les sessions de formació del projecte es realitzaran conjuntament entre joves d’ESO i joves de batxillerat i cicles, tenint en compte l’èxit de les sessions conjuntes de l’any passat. Per últim, i també com a novetat remarcable, en algunes de les sessions formatives el grup d’Agents comptarà amb la col·laboració de joves residents de Medicina, que estan realitzant el seu darrer any a l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils.

En aquesta edició les sessions formatives passen a realitzar-se els dijous, per no coincidir amb l’horari del Punt de Salut i poder mantenir les atencions, gràcies a la bona predisposició i col·laboració entre l’Ajuntament de Cambrils i la direcció i els professionals de l’Hospital Lleuger de Cambrils.

El projecte forma part de l’àmbit de salut que es treballa des de Joventut, previst al Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020.

El PSC cambrilenc demana que l’Ajuntament assumeixi el 50% de la taxa d’escombraries

El grup municipal socialista ha presentat un conjunt d’al·legacions per evitar que únicament els veïns paguin l’augment del cost del servei previst en 610.000 euros més, anuals

El grup municipal socialista ha presentat un conjunt d’al·legacions per evitar que únicament els veïns paguin l’augment del cost del servei previst en 610.000 euros més, anuals

El PSC de Cambrils ha presentat avui en roda de premsa l’escrit d’al·legacions que han entrat al registre municipal per tal que siguin preses en consideració. La portaveu del grup, Ana López, acompanyada d’altres membres del seu partit Josep Mª Vallès i Ingrid Duch, ha assenyalat que “l’equip de govern no ha tingut cap mena d’imaginació ni consideració vers la ciutadania i ha decidit traslladar directament l’increment del cost de la incineradora -un total de 610.000 euros- i pretén apujar la taxa d’un 14%, lluny del que seria un increment de l’IPC”.

López, afegia que “nosaltres no estem d’acord en que es repercuteixi tot directament als rebuts de les llars de Cambrils quan el mateix Ajuntament no ha estat a l’alçada implantant eines efectives i mesurables per millorar la recollida d’escombraries al municipi”, a més de criticar que “una vegada més actuen amb prepotència i unilateralitat i no han explicat a la població a què es deu aquest increment de la taxa, ni tampoc ha estudiat altres vies alternatives”.

Des del PSC, s’aposta també per conscienciar els usuaris i motivar-los per aconseguir un desenvolupament sostenible. “No classificar bé les brosses es penalitzarà cada any més i hem de ser conscients que la regla de les tres ‘R’, Reduir, Reutilitzar i Reciclar és la única forma d’arribar a aquest objectiu”.

Les propostes concretes:

Els socialistes han sol·licitat en l’escrit d’al·legacions que l’Ajuntament assumeixi un 50% de la pujada anual del cànon que representa 610.000 euros/any. D’aquesta manera, l’Ajuntament assumirà 305.000 euros i només l’altra part es repercutirà als rebuts de la ciutadania.

Una segona proposta és que s’apliqui una taxa diferenciada en funció de la generació estimada de residus, per exemple segons la superfície de l’habitatge. D’aquesta manera es proposa un increment d’entre el 5 i el 9% en funció dels metres quadrats de l’habitatge (tant al nucli com a urbanitzacions) i d’un 7% per a magatzems i locals comercials sense activitat, així com per a garatges de particulars que integrin un activitat cadastral independent. La tercera mesura que vol implantar el PSC és bonificar a aquelles persones que facin servir la deixalleria, ja que redueixen la fracció de rebuig, que és la més contaminant.

En aquest sentit es proposa aplicar una bonificació del 20% als habitatges que facin ús de la deixalleria 3 vegades a l’any i d’un 25% si ho fan servir 6 vegades o més. La intenció del PSC és també millorar la gestió de la recollida selectiva, arribant al 60% del reciclatge correcte i sense impropis.

La portaveu del partit també ha demanat al govern d’ERC, Junts i NMC que donada la seriositat de l’assumpte i les deficiències que s’acumulen encarregui un estudi per poder diagnosticar on som, cap on anem i cap on volem anar. A més d’instar a realitzar accions o campanyes sensibilitzadores efectives i que es puguin mesurar els seus resultats adequadament.

López ha afirmat que “ des de la signatura del nou contracte amb Secomsa es ve demanant aquest diagnòstic i, a dia d’avui, encara no en tenim noticies. S’hauria de realitzar una anàlisi dels costos reals de la gestió actual dels residus urbans, associada a dades de generació, recollida, separació i tractament que s’haurien d’analitzar amb criteris estadístics”, apuntava.

Tres regatistes del Club Nàutic Cambrils aconsegueixen pòdium a la Halloween Race del Club Nàutic Salou

Foto dels esportistes del Club Nàutic Cambrils

Foto dels esportistes del Club Nàutic Cambrils

La competició es va disputar aquest passat cap de setmana. Dissabte 16 de novembre, amb vent fort de Mestral, els participants, 28 en Làser Radial i 39 en Làser 4.7, van completar 3 proves. Diumenge, amb Mestral variable, es va celebrar una prova. Ricard Castellví, després d’un excel·lent paper, es situava primer a la taula, guanyant la competició en la classe Làser Radial.

El seu company d’equip Alberto Guillén, l’acompanyava al pòdium, ja que es feia amb la segona posició. En Làser 4.7 Lucia Gascón s’enduia la segona posició femenina sub18. Aquesta ha estat l’última regata de l’any per l’equip del Club Nàutic Cambrils. En ella hi van prendre part també, en Làser Radial, Sergi Sevil i Lluís Fargas, i en Làser 4.7, Leyre Williams, Pol Arrufat, Natalia Garcia, Carla Vallverdú i Santi Alberto. Els seus entrenadors finalitzen el 2019 satisfets amb l’evolució de tots ells i preparen ja les noves competicions.

L’Escola Municipal de Música de Cambrils celebra la diada de Santa Cecília

L'associació de mares i pares ha preparat un berenar pels assistents i diverses activitats

L’associació de mares i pares ha preparat un berenar pels assistents i diverses activitats

L’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC) celebrarà aquest dijous 21 de novembre la diada de Santa Cecília (patrona dels músics) amb actuacions musicals de l’alumnat, una audició de música de cambra, un berenar, un concurs d’instruments i una exposició del disseny del logo del 35è aniversari del centre. L’EMMC  convida a totes les persones participants a penjar fotografies a l’Instagram amb l’etiqueta #ceciliaemmc2019.

La festa començarà a les 17:30 hores amb una rebuda per part del grup de vent Staccato. Tot seguit, una animada xaranga conduirà al públic cap al pati de l’escola, on podran gaudir d’actuacions musicals a diferents punts. Per acabar la festa, hi haurà una audició de música de cambra.

A més, enguany s’ha convocat un concurs d’instruments musicals fets amb material reciclat de casa per conscienciar sobre les conseqüències del canvi climàtic. El concurs, adreçat a tot l’alumnat de P3 fins a 6è de primària, es divideix en quatre categories de premis segons l’edat dels infants i els instruments estaran exposats durant uns dies.

D’altra banda, aquest curs l’EMMC celebra el seu 35è aniversari i per aquest motiu s’ha organitzat un concurs del disseny d’un logotip especial que s’utilitzarà per tots els actes de la celebració. El mateix dijous es podrà visitar l’exposició que recull les propostes dissenyades per alumnes a partir d’ESO.

Durant la tarda també es podrà veure un recull de fotografies d’aquests 35 anys de l’escola i l’AMPA oferirà un berenar a les persones assistents. Tot just abans del berenar, es lliuraran els premis als guanyadors i guanyadores del concurs d’instruments i el concurs del logo

L’embarcació cambrilenca Irene IV, guanyadora del Concurs de Pesca del Calamar CheersGarrote

Foto del concurs de pesca del calamar

Foto del concurs de pesca del calamar

Un total de 17 embarcacions van prendre part al Concurs de Pesca del Calamar Cheers-Garrote, celebrat el dissabte 16 de novembre. Començava amb la reunió de patrons a la zona de l’escola de vela a dos quarts de quatre de la tarda, per tot seguit donar inici a la competició. 3 hores de pesca i de companyonia i de les quals van resultar captures amb més i menys sort. A partir de les set de la tarda entraven els participants a port i es dirigien a la zona del pesatge, on esperaven animats els resultats.

Així doncs, l’embarcació cambrilenca Irene IV, de Jordi Coderch, era la guanyadora del Concurs. La segona classificada, Roiban, de Juan Núñez, del Club Nàutic Salou. El tercer premi va recaure en l’embarcació Pecten, de Toni Solé, també de Cambrils i que també s’enduia el premi a la peça més gran.

La jornada va tancar amb un sopar ben especial al restaurant del Club a càrrec de l’Asador de Ale, durant el qual hi va haver temps per la diversió i el repartiment de premis i sorteig d’obsequis de les empreses col·laboradores. Amb aquest concurs, la secció de pesca tanca l’any pensant ja en les competicions del 2020.

Una trentena de cambrilencs i cambrilenques celebren el seu 60è aniversari

L’alcaldessa de Cambrils i altres membres del consistori els van rebre diumenge a la Sala de Plens de l'Ajuntament

L’alcaldessa de Cambrils i altres membres del consistori els van rebre diumenge a la Sala de Plens de l’Ajuntament

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i diversos regidors i regidores del consistori van oferir diumenge al matí una recepció institucional a un grup de 32 cambrilencs i cambrilenques han fet o faran 60 anys durant aquest any 2019.

Després de fer la fotografia oficial al vestíbul de l’Ajuntament, les persones homenatjades i acompanyants van entrar a la Sala de Plens uniformats amb una samarreta negra de l’antiga discoteca cambrilenca Hot Harlem.

L’acte va consistir en el parlament de l’alcaldessa, que els va dirigir unes paraules de felicitació i va repassar alguns fets i personatges destacats de l’any que van néixer, i el lliurament d’obsequis, que en aquesta ocasió van ser torres de l’ermita de l’artista cambrilenca Maria Dolors Ortuño.

Després de la recepció, els i les protagonistes de la festa van pujar al trenet turístic per continuar la celebració amb un passeig pel port i un dinar d’aniversari.

Cambrils homenatja a 18 matrimonis que celebren les Noces d’Or

L'alcaldessa i diversos regidors i regidores van rebre les parelles dissabte a la Sala de Plens

L’alcaldessa i diversos regidors i regidores van rebre les parelles dissabte a la Sala de Plens

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, acompanyada d’altres regidors i regidores del consistori, va oferir dissabte, 16 de novembre, una recepció institucional a 18 parelles que celebren els 50 anys de casats aquest 2019.

La celebració va comptar amb la col·laboració del grup de trompetes i trombons de l’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC), format pels alumnes Pablo Ortiz, Miquel Albesa i Lluc Falceto (trompeta) i Miquel Llopis i Ausiàs Solé (trombó), dirigits per la professora Eva Garriga.

L’acte institucional va començar a les 12:30 hores amb una fotografia de grup al vestíbul de l’Ajuntament. Tot seguit, els músics de l’EMMC van interpretar la marxa nupcial de Mendelssohn i les parelles van entrar a la Sala de Plens, on l’alcaldessa els va adreçar unes paraules.

A continuació, es va fer el lliurament d’un obsequi de record als homenatjats, que en aquesta ocasió va ser una peça de ceràmica de la Torre del Port creada per l’artista cambrilenca Dolors Ortuño. Per acabar, el grup de trompetes i trombons va tocar les peces «Tonight» i «America» de la pel·lícula «West Side Story» de Leonard Bernstein.

Posteriorment, els matrimonis es van desplaçar amb trenet cap un restaurant, on es va celebrar un dinar i es va fer el lliurament de les figures de nuvis a cada matrimoni.

A més de la recepció oficial i el dinar, com és habitual, la jornada va començar amb una missa a l’ermita de la Mare de Déu del Camí, on els homenatjats van rebre un ram de flors i es van fer una fotografia col·lectiva a l’altar de l’església.

La Cooperativa de Cambrils celebra la Festa de l’Oli nou aquest diumenge

L'activitat tancarà les Jornades Gastronòmiques amb Oli nou Verge Extra que se celebren des fa més de tres setmanes

L’activitat tancarà les Jornades Gastronòmiques amb Oli nou Verge Extra que se celebren des fa més de tres setmanes

La Cooperativa Agrícola de Cambrils celebrarà la tradicional Festa de l’Oli Nou aquest diumenge, 17 de novembre, a partir de les 9 del matí, a les seves instal·lacions (carretera Montbrió, km2).

L’esmorzar popular, per només quatre euros, consistirà en llonganissa, cansalada, pa torrat a la brasa, fruita, vi i oli d’oliva verge extra d’olives verdes i comptarà amb actuacions de grups locals per públic familiar. A més, amb el tiquet de l’esmorzar, les persones interessades podran gaudir d’un descompte en la compra de l’oli nou a l’agrobotiga, que obrirà fins a les 14 hores.

La festa tancarà el programa d’activitats de les Jornades Gastronòmiques de l’oli nou, que se celebren a Cambrils des del 25 d’octubre. Fins el mateix diumenge 17 de novembre, un total de 22 restaurants seguiran oferint oli d’olives verdes com a aperitiu als seus clients. D’altra banda, el 26 d’octubre es va oferir un taller familiar de crema de mans amb oli d’oliva i el 2 de novembre es va portar a terme una ruta per les oliveres per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i degustar la Rosta de Cambrils.

El primer raig d’oli

El passat dia 21 d’octubre van entrar les primeres olives arbequines dels nostres pagesos a l’almàssera de la Cooperativa i vam poder gaudir del primer raig d’oli, un esdeveniment esperat des de fa mesos per tots els que formen part d’aquesta gran família.  Des de llavors, l’oli d’oliva verge extra d’olives verdes de la collita 2019 es va posar a la venda i fins a mitjans de desembre es podrà adquirir a l’agrobotiga, als establiments col·laboradors i al web www.mestralcambrils.com.

També aquest mes d’octubre, la Cooperativa ha tingut la primera renovació de la certificació de qualitat Alimentària IFS Food. És l’única almàssera de Catalunya que ha aconseguit aquesta certificació tant en producció com en envasat d’oli d’oliva verge extra i olis infusionats. En aquesta mateixa línia, la Cooperativa segueix apostant per la certificació de qualitat d’oli SIQEV de l’Associació QVExtra Internacional, que significa una esglaó més en l’exigència de un oli d’oliva verge extra de màxima qualitat, juntament amb el segell de producte de proximitat.

Així mateix, la Cooperativa té un compromís amb la sostenibilitat i s’està preparant per aconseguir aviat ser una de les primeres almàsseres en aconseguir el distintiu de qualitat ambiental de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, les més de 100 referències de què disposa la Cooperativa i que comercialitza amb  les seves marques Mestral, Aragem i Masos s’exporten a més de 25 països, destacant els països de l’Unió Europea així com diferents estats d’Àsia i Amèrica. A més, recentment l’oli de Cambrils va ser escollit per la Campanya d’olis Premium realitzada a França per ICEX, on el xef francès  Gagnaire i la blogger Sophiecuisine van fer un showcooking a Paris i va destacar l’OOVE Mestral BIO i l’oli infusionat amb roses que va ser maridat amb diferents creacions culinàries.

El Servei Local de Català de Cambrils acull un taller de doblatge impartit per Francesc Fonollosa

En la sessió hi van participar alumnes de català i parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua de Cambrils, Falset i l'Hospitalet

En la sessió hi van participar alumnes de català i parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua de Cambrils, Falset i l’Hospitalet

Un grup de dotze persones format majoritàriament per alumnes, voluntaris i aprenents dels serveis de Cambrils, Falset i l’Hospitalet de l’Infant van participar dimarts en el taller de doblatge «Doblem en català» impartit per Francesc Fonollosa al Servei Local de Català de Cambrils, situat al Centre Cultural.

La sessió va començar amb una fase introductòria en la qual el formador, que té una llarga trajectòria en el món del doblatge a la televisió valenciana, va explicar alguns aspectes bàsics que cal tenir en compte a l’hora de fer la interpretació, com per exemple la importància de memoritzar per fer una bona interpretació (l’entonació de la veu, l’expressió, etc.) i de sincronitzar el doblatge amb les imatges.

En acabat, durant dues hores molt divertides, els assistents van poder posar-se a la pell de personatges de pel·lícules tan conegudes com Romeu i Julieta o Psicosi i veure a la pantalla algunes de les seqüències més famoses d’aquests films interpretades amb les seves pròpies veus.

El taller, organitzat per la Direcció General de Política Lingüística, formava part de les activitats complementàries que el CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura organitza aquest trimestre per a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua i per als alumnes dels cursos de català.

Les altres activitats que s’han organitzat a Cambrils aquest trimestre per fomentar l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians són les trobades del «Fem un beure?», que es fan cada dimecres a partir de les 18 h a la Taverna Les Taules (rambla Jaume I, 37) i les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua.

Cambrils presenta les Jornades per als Bons Tractes per prevenir les violències masclistes

L'objectiu de les jornades és promoure la igualtat de gènere i els valors que han de tenir les relacions saludables entre homes i dones

L’objectiu de les jornades és promoure la igualtat de gènere i els valors que han de tenir les relacions saludables entre homes i dones

L’Ajuntament de Cambrils ha presentat avui la tercera edició de les Jornades per als Bons Tractes, que posen el focus d’atenció en els aspectes saludables que han de tenir les relacions entre homes i dones en tots els àmbits de la vida. D’aquesta manera, aquest programa d’activitats continua en la línia engegada fa dos anys i dona un gir al missatge i la imatge habitual de les campanyes contra la violència masclista per reforçar valors com la igualtat, el respecte, la confiança, la llibertat o l’empatia.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Hélène Arcelin; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, i el responsable de Naturetime, Joan Carbonell, han explicat avui les activitats i els objectius d’aquestes jornades organitzades al voltant de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència envers les Dones. El programa es pot descarregar des d’aquest enllaç.

Les jornades, que es portaran a terme del 21 al 30 de novembre, estan impulsades pel Consell Municipal de Dones i l’àrea de Polítiques d’Igualtat amb la col·laboració dels departaments de Cultura i Esports. L’alcaldessa i les regidores han destacat la importància de treballar de manera transversal per l’abordatge integral d’aquesta xacra, trencar els estereotips i rols de gènere, i dotar d’eines a la ciutadania per construir-se i relacionar-se des de la igualtat i únicament des dels bons tractes.

Amb aquests objectius, enguany el lema de la campanya és «Deixa’t portar pel ritme dels bons tractes i aprèn els passos de l’amor saludable» i la iconografia juga amb la metàfora del ball Lindy-Hop, on cap de les dues persones guia l’altre. En aquest marc, també s’han treballat unes imatges complementàries acompanyades de missatges clau sobre la igualtat de tracte, el respecte, la generositat, el compartir, la llibertat i la cura mútua que s’utilitzaran a les xarxes socials per promoure l’amor saludable en les relacions de parella.

Cursa de les Dones

Una de les activitats destacades de les jornades pels Bons Tractes és la segona edició de la Cursa de les Dones, organitzada per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament i l’empresa Naturetime amb els lemes #NomésSIésSI i #Respecta’m. L’esdeveniment, que es portarà a terme el diumenge 24 de novembre, és un circuit de 5 quilòmetres que es pot fer corrent o caminant.

La cursa sortirà a les 9 del matí des del passeig de les Palmeres, seguirà cap a la rotonda del Club Nàutic per tornar en direcció al passeig Ponent fins a l’alçada del Dorado i tornar al passeig de les Palmeres. L’objectiu és que sigui un esdeveniment social i festiu que doni cabuda a totes les dones i per això s’han establert diferents categories individuals per edats i també categories d’equip per mare i filla, amigues, germanes, àvia, mare i filla, o grups de dues o tres dones de gimnàs, entitats i empreses. A més, també hi haurà una cursa familiar no competitiva de 2,5 quilòmetres oberta tothom.

Les inscripcions per la cursa de les dones i la cursa familiar es poden fer per internet clicant aquí o bé presencialment al Palau Municipal d’Esports. L’organització espera una participació d’unes 400 persones. El preu dels diners de la inscripció inclou un donatiu d’una euro per l’AECC Contra el Càncer de mama. També es podran comprar samarretes i cintes de cap solidàries per col·laborar en aquesta associació.

A més de les activitats programades, els clubs esportius de Cambrils llegiran el manifest i faran un minut de silenci a totes les competicions dels dies 23 i 24 de novembre com a mostra de condol pels assassinats masclistes i per rebutjar qualsevol forma de violència sobre les dones.

Desmantellen a Cambrils una xarxa que falsejava contractes de lloguer i arreglava matrimonis per a estrangers

Foto d'arxiu d'un policia nacional

Foto d’arxiu d’un vehicle de policia nacional

En el marc de les recerques de matrimonis i arelles de fet frauduents, agents de la Policia Nacional han desmantellat a Cambrils una immobiliària que gestionava el lloguer fraudulentament de diversos pisos, tots ells en el mateix bloc, els quals figuren a nom de diversos dels detinguts, servint aquests per a la realització de gestions tendents a l’inici d’expedients administratius en oficines locals de diferents ajuntaments i de la Unitat de documentació d’estrangers de Policia Nacional, així com per al tripijoc de matrimonis fraudulents per persones estrangeres.

Dotze persones han estat detingudes, per falsedat documental, usurpació d’estat civil, afavoriment de la immigració il·legal, estafa i grup criminal. L’operació policial es va iniciar a principis del passat mes d’octubre de l’any passat, quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’un bloc de pisos de la localitat de Cambrils (Tarragona), propietat d’un ciutadà espanyol, en la qual diverses persones figuraven empadronades de manera fictícia en pisos d’aquest bloc, havent presentat en el servei d’empadronament de l’ajuntament, un contracte de lloguer en el qual havien usurpat la identitat d’una persona. Aquest empadronament en el domicili només figurava amb l’objectiu de poder gestionar diversos expedients administratius.

Els apartaments del bloc també es llogaven de manera legal a persones estrangeres i que servien per a captar a persones de nacionalitat nigeriana per al tripijoc de matrimonis. Les dues persones de nacionalitat espanyola que regentaven la immobiliària/ Gestoria s’encarregaven d’assessorar i donar forma legal a aquest entramat criminal.

S’han intervingut nombrosos documents falsos que consten en els expedients administratius que constaten la falsedat, contractes de lloguer falsos i padrons fraudulents. Als detinguts els han estat imputats els delictes de falsedat documental en document públic o oficial, a un detingut a més per usurpació d’estat civil i estafa i a altres cinc per afavoriment de la immigració il·legal, quedant tots ells en llibertat amb càrrecs. Sis dels detinguts són de nacionalitat espanyola, dues de nacionalitat nigeriana, un altre de República Dominicana, un altre portuguès i un altre de nacionalitat romanesa.

Cinc persones han estat detingudes en la localitat de Cambrils (Tarragona) i les altres 7 detencions a Màlaga. S’esperen almenys sis detencions més pels mateixos fets. L’operació ha estat desenvolupada per agents del Gr 2n de la UCRIF de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona i per agents del Gr 2n de la UCRIF de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Màlaga.

Més de 40 cambrilencs participen a la sortida cultural «Els camins de l’exili del 39»

L'excursió s'emmarca en el 14è cicle de memòria, organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, el Campus Extens de la URV i el Museu d'Història

L’excursió s’emmarca en el 14è cicle de memòria, organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, el Campus Extens de la URV i el Museu d’Història

Un total de 45 cambrilencs i cambrilenques van participar dissabte a la sortida cultural «Els camins de l’exili del 39» organitzada en el marc de la catorzena edició del cicle de memòria de tardor per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, el  Campus Extens de la URV, el Museu d’Història de Cambrils i l’Arxiu Municipal de Cambrils.

Les persones participants van sortir a les 7 del matí de Cambrils i van viatjar en autobús fins a la Jonquera, on van visitar el Museu Memorial de l’Exili (MUME), que és un centre d’interpretació que recorda els exilis provocats per la Guerra Civil. Després de dinar, el grup es va desplaçar a la Maternitat d’Elna, creada el 1939 per la suïssa Elisabeth Eidenbenz per assistir a les dones embarassades dels camps de concentració. A continuació, el grup va fer una ofrena floral al monòlit del cementiri dels espanyols i la platja d’Argelers, que va ser un camp de concentració entre el 1939 i el 1941 pels que fugien de la repressió franquista.

Any rere any, el cicle de memòria contribueix a investigar i divulgar el patrimoni històric més recent del municipi i obre noves línies de recerca. Enguany, les activitats, que van començar el 21 de setembre, estan dedicades a la retirada i exili coincidint amb la commemoració dels 80 anys del final de la Guerra Civil, precedit a Catalunya per la cruenta batalla de l’Ebre, iniciada el 25 de juliol de 1938.

L’última activitat de la programació d’aquesta edició serà la conferència «La rereguarda al Camp de Tarragona, sis mesos abans del final de la Guerra Civil», a càrrec de Jordi Piqué Padró, arxiver de l’Arxiu Històric Municipal de Tarragona, que es portarà a terme el dijous 21 de novembre a les 20 hores a la Sala d’actes del Centre Cultural.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies