Cambrils espera prop de 100 participants a la BikeTrial prevista al Passeig de les Palmeres

Imatge de la presentació de la prova.

El Club BikeTrial Costa Daurada juntament amb la Federació Catalana de Ciclisme i la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils organitzen la 3ª prova de la Copa Tarragona de Biketrial puntuable pel campionat provincial.

Així doncs, Cambrils serà un dels 5 municipis de la província on s’hi organitza aquest campionat, juntament amb municipis com Prades, El Catllar o Ulldemolins. Una copa que aglutinarà les diferents categories de BikeTrial que organitza la Federació Catalana de Ciclisme. Les inscripcions ja estan obertes i per aquesta edició cal destacar com a novetat, la introducció de la categoria de clàssiques amb dos nivells, blanc (nivell fàcil) i màster (nivell mitjà), amb la particularitat que les bicicletes hauran de ser de l’any 1993 o anterior.

Prop de 100 esportistes arribats d’arreu de tota Catalunya, Aragó i País Valencià es disputaran les primeres posicions de les diferents categories en les diferents zones habilitades al Passeig de les Palmeres, un entorn privilegiat per poder gaudir de l’espectacularitat d’aquest esport.

Esdeveniments i activitats d’aquest tipus potencien encara més Cambrils com a municipi certificat en destinació de turisme esportiu, un dels principals objectius de l’Ajuntament de Cambrils a través del departament d’esports i el patronat de turisme.

La competició s’iniciarà diumenge 23 de juliol a les 9.00h del matí i a migdia i desprès d’haver realitzat dues passades a les zones marcades es coneixeran les diferents categories.

Cal tenir en compte que aquest tipus d’esdeveniments requereixen d’un muntatge previ, pel que durant la setmana s’iniciarà el muntatge de 6 zones que a la vegada disposaran de dificultats diferents per adaptar-se a les diferents categories i grups.

Es preveu un gran ambient i públic assistent per veure aquest esport tant espectacular, desitjant que sigui un èxit total organitzatiu i participatiu, i que Cambrils repeteixi el proper 2018.

Reus i Cambrils incorporen el vehicle elèctric a les prestacions de l’aplicació per aparcar a zona blava

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme de Reus, Marc Arza, han presentat les versió 2.0 de l’aplicació.

L’aplicació de mòbil Aparcar de  Cambrils i Reus també servirà per obrir les estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics. Els ajuntaments de Cambrils i Reus –a través de les empreses municipals Aparcam i Reus Mobilitat i Serveis– van estrenar fa poc més d’un any aquesta aplicació per pagar la zona blava des del mòbil.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme de Reus, Marc Arza, han presentat les versió 2.0 de l’aplicació, que ja integra la nova funcionalitat per a vehicles elèctrics.

La posada en marxa de l’aplicació i la seva evolució són fruit del conveni entre Reus i Cambrils per al desenvolupament de projectes Smart City i solucions innovadores per millorar la mobilitat.

A partir d’ara els usuaris de l’aplicació APARCAR que registrin els seus vehicles marcant-los com a elèctrics des del perfil de l’usuari veuran una nova pestanya a la pantalla principal. Podran triar entre iniciar estada de zona blava com fins ara o bé iniciar recàrrega. Només caldrà que premin sobre iniciar recàrrega, triïn el vehicle registrat que volen recarregar i escanegin el codi QR de l’estació que vulguin fer servir. D’aquesta manera, s’obrirà la porta i podran connectar el cable a la presa que desitgin, segons si la tipologia de càrrega del vehicle és europea o domèstica.

Si la plaça d’aparcament disponible per a recarregar està en una àrea d’aparcament regulat l’aplicació iniciarà automàticament una estada amb la recàrrega del vehicle, sense haver de fer cap més acció per part de l’usuari.

Tot i que amb la posada en marxa de la nova prestació ja no seran necessàries les targetes identificatives per carregar que els usuaris feien servir fins ara, els dos Ajuntaments les continuaran emetent per aquells usuaris que vulguin recarregar els seus vehicles a altres municipis i que siguin abonats de la xarxa d’aparcaments municipals de Reus. Recentment l’Aliança de Municipis per a la Interoperabilitat de les xarxes públiques, impulsada per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) ha permès unificar les targetes per tal que qualsevol usuari pugui accedir a qualsevol punt de recàrrega municipal de Catalunya fent servir qualsevol targeta emesa pels ajuntaments de la Aliança (Barcelona, Reus, Lleida, Girona, Amposta, Cambrils, Cabrera de Mar i la xarxa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona). Així doncs, fins que aquests Ajuntaments no tinguin una alternativa mòbil caldrà seguir utilitzant la targeta.

Cambrils es prepara per la Festa de la Mare de Déu del Carme d’aquest cap de setmana

Imatge d’arxiu de la Festa de la Mare  de Déu del Carme.

Cambrils es prepara per celebrar la Festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors, amb un cap de setmana farcit d’activitats de tots tipus i per a totes les edats.

El programa s’enceta aquest divendres (22.00 hores, Passeig de les Palmeres) amb la cantada d’havaneres a càrrec dels grups Barcarola i Pescadors del Francolí.

El dissabte (22.00 hores, Plaça del Pòsit) prendrà el relleu l’espectacle de clowns i circ “Nàufrags” a càrrec de La Industrial Teatrera.

I pel que fa a la Diada de la Mare de Déu tradicional, tots aquells que vulguin podran participar de la Sardinada Popular que es durà a terme diumenge a partir de les 9.00 hores a la Llotja de Pescadors. Tot seguit, a les 12.00 hores, la Plaça Catalunya acollirà la Diada Castellera amb els Xiquets de Cambrils i els xiquets de Vila-seca. La Processó de la Mare de Déu del Carme, Processó per Mar, Ofrena a la Mare de Déu i Missa tindrà com a punt d’origen la Plaça de l’Església de Sant Pere (19 hores) amb el recorregut següent: carrer Mn. Planas, plaça del Pòsit, carrer del Carme, carrer Sant Pere, passeig Marítim, Moll de Ponent, passeig Marítim, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas i plaça de l’Església.

La jornada de diumenge es clourà a la Plaça del Pòsit (22.00) amb una Ballada de sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana de Cambrils amb la Cobla Reus Jove.

 

L’exposició creada a Cambrils sobre la tempesta del 1911 arriba a Tossa de Mar

Imatge de l’exposició ‘1911. Sobreviure a la tempesta’

Des del 7 de juliol, es pot veure a Tossa de Mar (la Selva, Girona) l’exposició “1911. Sobreviure a la tempesta”. L’exposició la van produir fa 6 anys l’Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils, i des de llavors l’han vista més de 60.000 persones a les seves estades a Cambrils, Badalona, Barcelona, l’Ametlla de Mar, Vilassar de Mar, Caldes d’Estrac, Tarragona, Sant Feliu de Guíxols, Reus, Sant Carles de la Ràpita, Riudecanyes, Salou i ara Tossa de Mar.

La mostra temporal arriba a la Costa Brava de la mà del Centre d’Estudis Tossencs i l’Ajuntament de Tossa de Mar en motiu de la celebració aquest cap de setmana de la jornada “L’obra pública i els seus professionals (segles XVIII-XX)”, en el marc de les activitats commemoratives del 1r Centenari del Far de Tossa.

D’aquesta manera, la tempesta que afectà per la Candelera de 1911 la costa mediterrània de Catalunya i el País Valencià, continua sent recordada, tant a les poblacions costaneres que van patir la mort d’alguns dels seus pescadors, com a les que van viure diverses escenes de salvament de barques o naufragis. No és el cas de Tossa de Mar, ja que la tempesta no arribà a afectar la Costa Brava, però si que ens serveix per conèixer com es vivia de la mar abans de la motorització de les embarcacions de pesca.

 

 

Cambrils preparada per la celebració de la Mare de Déu del Carme

 

El regidor de Cultura i Festes, Josep Lluís Abella

Cambrils es prepara per viure les festes en honor a la patrona dels pescadors, la Mare de Déu del Carme. El programa d’activitats es concentra el cap de setmana del 14 al 16 de juliol.

El tret de sortida a la programació és la tradicional cantada d’havaneres a la fresca a càrrec dels grups Barcarola i Pescadors del Francolí. Els assistents, si volen estar més còmodes, podran portar la cadira de casa.
Divendres 14 de juliol a les 22h al Passeig de les Palmeres.

La novetat d’aquest any és l’actuació de clowns i circ “Nàufrags” de La Industrial Teatrera. L’espectacle de i per a tots els públics tindrà lloc a la Plaça del Pòsit el dissabte al vespre.
Dissabte 15 de juliol a les 22h a la Plaça del Pòsit

Diada de la Mare de Déu del Carme

Les activitats centrals de la celebració en honor a la Patrona dels Pescadors tindran lloc diumenge 16 de juliol. Com és ja una tradició a Cambrils, la jornada s’iniciarà amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors. El cost de l’esmorzar serà de 4 euros.
Diumenge 16 de juliol, 9h a la Llotja de Pescadors

Al migdia del diumenge, la tradicional Diada Castellera de la Festa de la Mare de Déu del Carme amb els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca.
Diumenge 16 de juliol, 12h a la Plaça Catalunya

A la tarda, a les 19h, la processó de la Mare de Déu del Carme. Sortirà des de la plaça de l’Església de Sant Pere anirà cap al Moll de Ponent on s’iniciarà la Processó per mar i l’Ofrena a la Mare de Déu. L’acompanyaran els Vogadors Vent d’Estrop de Cambrils, nens i nenes vestits de mariners, la Confraria de la Mare de Déu del Carme, la Banda de Música de Camarles, autoritats i pubilles i hereu de Cambrils.

El recorregut detallat de la processió serà: carrer Mn. Planas, plaça del Pòsit, carrer del Carme, carrer Sant Pere, passeig Marítim, Moll de Ponent, passeig Marítim, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas i plaça de l’Església.

En arribar la processó, tindrà lloc la Missa.
Diumenge 16 de juliol, 19h Plaça de l’Església de Sant Pere: Inici de la Processó

La Diada de la Mare de Déu del Carme finalitzarà amb una ballada de sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana de Cambrils amb la Cobla Reus Jove.
Diumenge 16 de juliol, 22h a la plaça del Pòsit

Més informació
Tota la informació de la celebració de la Mare de Déu del Carme, organitzada per l’àrea de Festes de l’Ajuntament de Cambrils, es pot trobar a la pàgina web: www.cambrils.cat/festes. També estarà disponible a l’aplicació “Cambrils” que es pot descarregar tan per Android com per IOS. Es publicaran imatges de la festa a www.facebook.com/cambfestes.

La Nit de la Rumba Catalana arriba a Cambrils

Sabor de Gràcia actuarà a Cambrils

La Nit de la Rumba Catalana tindrà lloc el dia 22 de juliol a les 22h al Passeig de les Palmeres de Cambrils. L’Ajuntament de Cambrils, des del departament de Cultura, dona suport amb aquest acte la candidatura de declaració de la Rumba Catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.

El regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, ha destacat que “la millor manera de fer-ho és donant visibilitat a aquest estil i programant-lo per tal que formi part del nostre patrimoni cultural i festiu”. Ha afegit que “treballarem perquè aquest projecte que avui comença es consolidi al llarg del temps i que, cada juliol, Cambrils pugui gaudir de la Nit de la Rumba Catalana”.

El passat 25 de juliol del 2015, la Rumba Catalana va ser declarada Patrimoni Cultural i Música Popular i Tradicional de Catalunya.

La Rumba Catalana arriba a Cambrils de la mà de Sabor de Gràcia

Sabor de Gràcia es va formar a finals de 1994 de la mà d’un gitano del barri barceloní de Gràcia, Antonio “Sicus” Carbonell. Avui, gràcies a la seva trajectòria i a la repercussió dels seus 6 treballs discogràfics, s’han convertit en el grup de referència de la rumba catalana i en els impulsors que la Rumba Catalana sigui Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO. El Parlament de Catalunya ha fet una declaració institucional de recolzament al projecte de la candidatura.

En la Nit de la Rumba Catalana, Sabor de Gràcia presenta el seu treball “Gitanos Catalans: 25 anys de Sabor de Gràcia”, que combina l’essència rumbera més clàssica (guitarres, percussió i palmes) i la fusió amb estils com l’ska o les músiques balcàniques. És un projecte amb contingut social i alhora un himne als gitanos catalans i una reivindicació de la seva cultura universal.

Cambrils promociona la seva gastronomia a Roma de la mà del xef Arnau Bosch

Una imatge de l’acció promocional de Cambrils a Itàlia. Foto: Cedida

Una imatge de l’acció promocional de Cambrils a Itàlia. Foto: Cedida

El Patronat de Turisme de Cambrils ha participat recentment en la celebració del Dia Mundial de la Tapa que va tenir lloc a l’ambaixada espanyola a Roma el passat mes de juny, gràcies a la seva pertinença a l’Associació de Destinacions a favor del Turisme Gastronòmic.

La vetllada va començar amb una detallada presentació de les destinacions desplaçades a Roma: Cambrils, Valladolid, Dènia, València, Corunya, Sevilla, Saragossa, Logronyo i Lanzarote, seguida d’unes paraules de l’Embaixador, Jesús Manuel Gracia Aldaz, i del Director de l’OET a Itàlia, Carlos Hernández García.

Cambrils ha estat representat en aquesta ocasió pels xefs Arnau Bosch i Albert Cambrón, del restaurant Can Bosch, encarregats de l’elaboració de més de 900 tapes distribuïdes entre periodistes, professionals del turisme i autoritats institucionals, reunides per l’ocasió i convidats d’entre més de 300 persones.

La presentació gastronòmica de Cambrils en la vetllada es va basar en 3 elaboracions. La primera va ser “Sable de pimentó vermell, polvoró de ceba, albergínia   escalivada, anguila fumada del Delta i caviar d’oli d’oliva de Cambrils”; la segona, “Pop a la brasa amb parmetier de patates, amb emulsió d’all negre i tàperes”, i per acabar, una sorprenent elaboració de “Menjar blanc”.

Cal destacar l’enorme èxit de les elaboracions d’Arnau Bosch i de l’Albert Cambron, que van delectar els convidats que els van demanar en repetides ocasions les explicacions i receptes dels plats. A més, Cambrils va ser l’única destinació amb una elaboració dolça, fet que encara va provocar més interès entre els assistents.

L’acció promocional també va comptar amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, que va aportar producte per l’elaboració del sopar i ampolles d’oli Mestral per potenciar la bona imatge i promoció gastronòmica de Cambrils, des del producte fins al restaurador.

A l’acte hi van assistir, entre d’altres, el Delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia,  Luca Bellizzi, i la Directora del Centre de Promoció Turística de Catalunya a Itàlia, Marta Teixidor, amb qui la Regidora de Turisme de Cambrils, Mercè Dalmau, va tenir l’oportunitat de reunir-se aquell mateix matí per parlar de noves propostes a favor de la promoció de Cambrils a Itàlia.

Roma ha estat la capital del Dia Mundial de la Tapa i forma part del calendari de promocions nacionals i internacionals en les que Cambrils participa de la mà del Club de Producte.

Diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò de l’acte, com el reportatge fet per Lorenzo Milà per TVE, o el reportatge editat per la revista Gambero Rosso, un dels millors i més prestigiosos mitjans italians en gastronomia.

La Patrulla Verda estrena una nova Oficina d’Atenció al Pagès

La Patrulla Verda ha estrenat aquest juny una nova Oficina d’Atenció al Pagès (OAP) des d’on cada dimecres a la tarda ofereix aquest servei de proximitat.

El nou mòdul, que també està situat a la Cooperativa Agrícola, és més gran i més visible que l’anterior i permetrà millorar l’atenció que es presta als pagesos i ramaders una vegada a la setmana.

L’oficina que fins ara es trobava a l’interior de la Cooperativa s’ha traslladat en un mòdul prefabricat de 55 metres quadrats a l’entrada del pàrquing, visible des de la carretera de Montbrió i de més fàcil localització per part dels usuaris. A més, la millora de l’espai cedit per la Cooperativa, que és tres vegades més gran que l’anterior, permetrà augmentar la qualitat del servei i fins i tot mantenir reunions amb grups de ciutadans.

L’Oficina d’Atenció al Pagès, que va reobrir l’any 2013, és un punt de trobada amb aquest col·lectiu i un punt d’atenció i recollida de denúncies setmanal. El seu horari és tots els dimecres per la tarda en horari de 18:00h a 19:30h.

Cambrils hissa la Bandera Blava a les platges de La Llosa, Vilafortuny, Prat d’en Forès i el Cavet

Les autoritats, amb la bandera blava

Les quatre banderes blaves ja onegen a les platges cambrilenques. Les platges de La Llosa- L’Ardiaca, Vilafortuny – l’Esquirol, Cavet i Prat d’en Forés-Regueral han revalidat aquest segell de qualitat de l’associació internacional Foundation for Environmental Education (FEE). També manté el distintiu el port esportiu del Club Nàutic.

Aquest certificat garanteix, valora i premia els municipis i clubs que realitzen una bona gestió ambiental i que tenen en compte la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent amb la realització d’analítiques periòdiques.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i el regidor de Serveis, Antonio Laguna, han participat avui en l’acte simbòlic d’hissada de la Bandera Blava a la platja del Regueral, acompanyats per membres de l’empresa de salvament i socorrisme; agents de la patrulla de platges de la Policia Local i personal de neteja d’Ingesol.

Entre les millores destacades d’enguany hi ha l’ampliació del servei de salvament i socorrisme, que es va posar en marxa el passat 1 de juny de manera diària de 10 a 19 hores. Això suposa un augment dels dies de servei respecte l’estiu passat, ja que en la temporada del 2016 durant la primera quinzena de juny i la segona quinzena de setembre només hi havia socorristes els caps de setmana.

Concretament, de l’1 de juny a l 15 de juny i del 15 de de setembre al 30 setembre estan coberts els 4 centres de coordinació amb 9 socorristes i 1 coordinador. Del 15 de juny al 15 de setembre estan coberts els 4 centres de coordinació i els 18 llocs de vigilància amb 24 socorristes i un coordinador.

A més, enguany l’empresa adjudicatària organitzarà un programa de tallers de sensibilització mediambiental i de seguretat a peu de platja.

El documental ‘Ferms davant l’atac nazi’ s’estrena amb èxit a Cambrils

 

Taula de presentació del documental

Més de 160 persones van omplir ahir el Casal Municipal per assistir a la inauguració a Cambrils del documental “Ferms davant l’atac nazi 1933-1945” impulsat pel Cercle Europeu d’Antics Deportats i Internats Testimonis de Jehovà.

Aquesta primera projecció va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell; el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas, i el director apoderat per Catalunya del Cercle, Josep Morell.

L’alcaldessa de Cambrils va insistir en la importància del documental per no oblidar l’horror de l’holocaust i alertar sobre les conseqüències que comporten les ideologies fonamentades en l’odi, la discriminació i la intolerància per tal de no reincidir-hi. “Actes com aquests adquireixen més importància davant de manifestacions d’intolerància que de forma progressiva es manifesten contra determinades minories”, va afirmar.

La projecció estarà disponible per a tot el públic a partir d’avui fins divendres de 16 a 21 hores al Centre Cultural (carrer Sant Plàcid, 5) de Cambrils. Les sessions, amb entrada lliure, seran a les hores en punt (16h, 17h, 18h 19h i 20h) i la última serà seguida d’un col·loqui. A més, els visitants trobaran la sala ambientada amb una col·lecció de panells i vitrines amb contingut històric i fins i tot la reproducció d’una llitera com la dels camps on mal dormien 9 o més persones.

El documental, d’una durada de 30 minuts, descriu des d’una perspectiva històrica com el col·lectiu dels antigament denominats Bibelforshcer van ser perseguit brutalment pel nazisme. L’objectiu és mantenir viva la memòria d’uns fets que haurien de ser irrepetibles i fomentar una escala de valors que, més enllà de la tolerància, es fonamentin en el respecte a tothom. El documental ha tingut el reconeixement de diverses institucions europees vinculades a la memòria històrica.

El Circ Històric Raluy comença aquesta setmana una gira de dos mesos per la Costa Daurada

Els personatges de Francis i Globó. Foto: Josep Janer

El Circ Històric Raluy inicia aquest dijous, dia 6 de juliol (20.00 hores), una gira de dos mesos per la Costa Daurada per presentar Fortius, el nou i exitós espectacle de la companyia que compta amb 12 números de circ presentats per 20 artistes de 5 països.

El debut serà a Coma-ruga (El Vendrell), on s’hi estarà fins el 16 de juliol. La gira seguirà posteriorment pels municipis de Torredembarra, on la companyia actuarà durant tres setmanes (del 20 de juliol al 15 d’agost al costat de l’estació de RENFE) i Cambrils (del 18 al 27 d’agost al Parc del Pinaret).

L’espectacle, que es va veure a Saragossa el passat Nadal i a partir del desembre farà temporada a Barcelona, està pensat per agradar a tota la família i inclou números de primer nivell mundial que s’han vist o es veuran en prestigiosos circs i festivals europeus.

Una de les grans estrelles de l’espectacle és l’artista Val de Fun (Valeriy Serebryakov), un pallasso rus que durant la gira per la Costa Daurada presentarà tres entrades còmiques. L’artista ha actuat en importants circs de Rússia i els Estats Units i als festivals internacionals de Circ de Montecarlo (2009) i de Pallassos de Cornellà. Memorial Charlie Rivel (2010).

Els espectadors també podran veure el número d’icaris (acrobàcies) de les germanes Jillian i Kimberley Giribaldi Raluy abans que la parella viatgi a França per formar part del nou espectacle del prestigiós Cirque d’Hiver de París. Durant l’espectacle, presentat per Carlos Raluy, es podran veure molts altres números: equilibrisme i contorsió (Quincy Azzario), cintes aèries (Loretta i Daniel), L’home fort (Artur Robin), acrobàcies mà a mà (Zoltan & Gergley), pallassos (Globó i Fancis Raluy ‘Bilin’), malabars (William Giribaldi) i hula-hoops (Rosa Raluy)

L’espectacle, que recupera el mític personatge de l’home fort, inclou també un renovat final que està sorprenent al públic per la seva emotivitat.

El circ farà dues funcions tots els dissabtes i diumenges (18.00 i 20.30 hores) i una única funció els dimarts, dimecres, dijous i divendres (20.00 hores). El circ es va crear l’any 1983 a partir d’una idea original que el director de la companyia, Carlos Raluy, va tenir l’any 1976. La companyia segueix fidel al projecte inicial que ara té continuïtat amb el Circ Històric Raluy.

Comença la venda d’entrades del Festival Internacional de Música de Cambrils

Roger Hodgson, exlíder de Supertramp, actuarà ’11 d’agost

Ja ha començat la venda d’entrades de la 43a edició del Festival que s’iniciarà el dijous 27 de juliol amb l’espectacle MICHAEL’S LEGACY, que rendeix homenatge al que va ser el rei del Pop: Michael Jackson.

Aquest concert és gratuït i només caldrà aportar la invitació oferida per les botigues adherides a la Unió de Botiguers de Cambrils i per l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Cambrils.

El divendres 28 de juliol la nit esclatarà amb el so del gal·lès més internacional: TOM JONES, qui presenta el seu darrer disc homònim en una actuació en la que no faltaran els seus gran hits com ‘It´s Not Unusual’, ‘Green Green Grass of Home’, ‘Delilah’ o ‘Sex Bomb’.

ROSANA portarà el seu tour ‘En la memoria de la piel’ l’endemà, dissabte 29 de juliol. La canària delectarà a tots amb les cançons del seu nou treball i amb els hits que la van catapultar a la fama com ‘El talismán’, ‘A fuego lento’ o ‘Si tu no estás’.

Diumenge 30 de juliol, el fenomen fan torna a Cambrils de la mà dels germans Jesús i Daniel Oviedo, més coneguts com a GEMELIERS, i qui arriben amb gairebé totes les entrades exhaurides de la seva gira. ‘Gracias’ és el seu darrer treball i la manera que tenen d’agrair al seu públic la seva fidelitat.

Agost comença amb un concert familiar on tothom, grans i petits, podran ballar al ritme de les cançons d’ABBA. The New Experience. Es tracta d’un espectacle on sonaran els grans èxits del quartet suec com ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’, ‘Waterloo’ o ‘Super trouper’.

El divendres 4 d’agost, el pop indie de LOVE OF LESBIAN aterra al parc del Pinaret. Els indispensables de les nits estivals presenten el seu darrer treball d’estudi ‘El poeta Halley’. La banda liderada per Santi Balmes ha aconseguit en els darrers temps posicionar-se com un grup necessari al panorama musical actual. Els seus directes aconsegueixen connectar amb el seu públic que agraeix tanta energia positiva.

Dissabte 5 d’agost, el crooner espanyol BERTÍN OSBORNE pujarà a l’escenari del Festival Internacional de Música de Cambrils per retre homenatge les dones en el seu ‘Va por ellas’. La veu del polifacètic artista està considerada com una de les més potents del mercat nacional. ‘Santa Lúcia’, ‘Agárrate a mi María’, ‘Penélope’, ‘Sweet Caroline’ o ‘Lía’ es barregen al repertori amb les seves versions de ‘It had to be you’, ‘Fly me to the moon’, ‘Moon river’ o ‘New York, New York’.

Un canvi d’estil totalment radical arriba el diumenge 6 d’agost. Roberto Iniesta, conegut popularment com a ROBE, deixa enrere el seu pas per Extremoduro i presenta en concerts els seus dos treballs en solitari: ‘Lo que aletea en nuestras cabezas’ i ‘Destrozares’. El so més transgressor del moment es podrà gaudir el darrer dia de la segona setmana del festival.

La darrera setmana de la 43a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils comença el dijous 10 d’agost amb JARABE DE PALO, que presenten els seus ’20 palos’. El grup liderat per Pau Donés es troba en un moment molt dolç d’una trajectòria que va començar vint anys enrere. A l’escenari, els seus grans èxits encapçalats per ‘La Flaca’, ‘Grita’, ‘Agua’, ‘Bonito’ o ‘Depende’ sonaran millor que mai i amb més energia que quan van començar.

Dissabte 11 d’agost, una estrella internacional pujarà a l’escenari. ROGER HODGSON, cofundador de la llegendària banda Supertramp, oferirà un concert on els èxits del grup britànic com ‘The Logical Song’, ‘Breakfast in America’, ‘Give a Little Bit’, ‘Dreamer’, ‘School’, ‘Take the Long Way Home’, ‘Child of Vision’, ‘Even in the Quietest Moments’ or ‘It’s Raining Again’ se sentiran entre molts d’altres temes que formen part de la vida de milions de seguidors.

El cicle dels onze concerts previstos es tancarà amb el que oferirà MANUEL CARRASCO el dissabte 12 d’agost. El seu tour ‘Bailar al viento’, que està esgotant entrades a totes les seves sessions, arriba amb un artista capaç de convertir les seves paraules en versos i transformar les emocions en melodies, fet que fa que les comparacions desapareguin i que la diferència sigui aclaparant. Una clausura inoblidable per la 43a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils.

Les portes del recinte s’obriran a les 20h. Dins del parc hi haurà servei de restauració que es prolongarà al llarg de la nit, fins i tot un cop finalitzat el concert.

El FIM Cambrils manté els principals noms del cartell i afegeix Bertín Osborne i Manu Carrasco

Bertín Osborne

Després que la promotora Concert Studio garantís la celebració del Festival Internacional de Música (FIM) de Cambrils, aquest divendres han confirmat els principals noms que ja constaven al cartell, a excepció de ‘The Cranberries’, per motius aliens al certamen, i Ana Torroja.

Es mantenen els concerts ja anunciats de Tom Jones, Rosana, Jarabe de Palo o Love of Lesbian i se sumen les actuacions de Bertín Osborne –que substitueix Torroja-, un concert familiar de tribut a Abba, i Manu Carrasco, que clourà el festival el 12 d’agost. Les entrades es posaran a la venda dilluns a partir de les 12 del migdia.

El director de la promotora Concert Studio, Martín Pérez, ha assegurat que “és un orgull i un honor” poder gestionar el FIMC després que el certamen quedés en suspens amb la detenció de l’anterior promotor, Antoni Mas, com a presumpte autor d’una estafa piramidal de més de 200 milions d’euros. “Potser no ho hauríem fet per cap altre festival”, ha afirmat Pérez, que ha admès que “el temps”, entre altres factors, els va en contra. Amb tot, s’ha mostrat convençut que el festival “anirà tan bé com altres anys”.

Segons Pérez, la programació confirmada és “de primeríssim ordre nacional” i creu que va en la línia del que la promotora està fent amb festivals com Jardins de Pedralbes de Barcelona. Des del 27 de juliol i fins al 12 d’agost, per Cambrils passaran artistes com Michael’s Legacy, que obrirà el certamen, seguit de Tom Jones; Rosana; Gemeliers; Love of Lesbian; un concert de tribut a Abba, amb les cançons més populars del grup; Bertín Osborne; Robe, cantant d’Extremoduro; Jarabe de Palo; Roger Hodgson de Supertramp i Manu Carrasco.

‘El festival no està suspès’

El promotor del festival ha reconegut que, a més de l’inconvenient de treballar a contratemps, treballen per aconseguir que la gent sàpiga que el FIMC no s’ha cancel·lat, que el certamen es continua celebrant i que els concerts es faran. “La gent al carrer té la sensació que aquest festival està suspès, o pensen que si compren l’entrada, estan arriscant”, ha lamentat Pérez, que ha garantit la celebració dels concerts.

Aquells espectadors que ja tenien comprada l’entrada per algun dels concerts abans del canvi de promotors mantindran l’entrada i, en cas que el concert fos amb seients, també el mantindran. En el cas del concert de ‘The Cranberries’, que ha anul·lat tota la gira per una malaltia de la cantant, els diners de les entrades ja han estat abonades.

Pérez ha presentat el cartell al costat de l’alcaldessa de Cambrils, que s’ha mostrat satisfeta que el festival pugui tirar endavant. En roda de premsa, ha explicat que artistes internacionals com Tom Jones o Roger Hodgson és el perfil que la promotora busca i creu que els concerts programats s’adiuen als espectadors del FIMC. “No puc fer un Pedralbes perquè fallaria i seria una falta de respecte als espectadors”, ha afirmat el promotor, que creu que els certàmens tenen personalitats diferents i que el públic que hi ha aquí és diferent “ni millor, ni pitjor”, i que treballen per atreure espectadors.

ACN

Els gestors del Festival de Pedralbes assumiran el de Cambrils i anunciaran el nou cartell divendres

El regidor de Festes, Josep Lluís Abella; l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; i el director de Concert Studio, Martín Pérez Romagosa. Foto: Tarragona21.cat

Concert Studio, l’empresa promotora del Festival dels Jardins de Pedralbes, ha anunciat que assumirà el Festival Internacional de Música de Cambrils. La celebració del certamen era una incògnita des del passat 6 de juny, quan els Mossos d’Esquadra van detenir Antoni Mas, el director de l’anterior empresa promotora, per un presumpte frau de 200 milions d’euros.

Suspensió de The Cranberries

Els nous promotors anunciaran aquest divendres el nou cartell del festival cambrilenc, que podria sofrir una sèrie de canvis degut a que s’han de renegociar els contractes de les bandes que hi havia confirmades. Un dels canvis que està confirmat és la suspensió del concert de The Cranberries, que estava previst pel proper 7 d’agost. La banda irlandesa va anunciar la suspensió de la gira d’aquest estiu a causa dels problemes d’esquena de Dolores O’Riordan.

Seguirà ampliació

L’autobús urbà de Cambrils també circularà els dissabtes

Un servei de bus urbà de Cambrils

Les dues línies de l’autobús urbà de Cambrils també donaran servei els dissabtes. Aquesta és la principal novetat del nou horari d’estiu, que ha entrat en funcionament avui dilluns, 26 de juny, i que s’allargarà fins el proper 9 de setembre.

D’aquesta manera s’ofereix cobertura a una demanda de mobilitat que fins ara no tenia servei de transport públic i es dóna resposta a la petició reiterada dels usuaris de recuperar el servei dels dissabtes, que havia quedat aturat des de l’any 2011.

Des d’avui també s’han modificat els horaris i part del recorregut del bus urbà per tal d’oferir un servei adaptat el màxim possible a les necessitats del període estival.

Per una banda, respecte a l’any passat, aquest 2017 s’incrementarà el servei en dues expedicions per cada línia, per tal de cobrir més amplitud horària i possibilitar els desplaçaments per motius laborals, comercials, per equipaments i serveis.

Per l’altra, la línia L2 Ponent, com en la temporada estival anterior, ha modificat el seu itinerari. Les parades Paul Cezanne i El Dorado es traslladen a Auguste Renoir i Vitòria respectivament, i s’activen les parades Doppler i Auguste Renoir Platja.

Aquests nous horaris i recorreguts, que es poden descarregar des del web de l’Ajuntament, es posen en marxa des de la Regidoria de Mobilitat amb la voluntat de promocionar el transport públic per afavorir els desplaçament dels veïns i veïnes del municipi, per guanyar en temps i comoditats. Cal destacar que en els darrers cinc anys s’ha triplicat el nombre d’usuaris del bus urbà.

Targeta T-BUS per als residents

La targeta T-BUS per a residents permet fer tants viatges com es vulgui amb els autobusos urbans fins a finals d’any. Es pot obtenir a l’Ajuntament a l’OAC i té un cost de 10 euros anuals.

El Camp de Tarragona, de dol per la veïna de Cambrils assassinada per la seva exparella a Salou

Desenes de persones s’han reunit davant de l’Ajuntament de Cambrils en senyal de dol. Foto: Tarragona21.cat

L’home que va confessar ahir haver matat la seva exparella a l’interior d’un cotxe a Salou passarà demà a disposició judicial, segons han informat els Mossos d’Esquadra. La primera víctima per un assassinat masclista aquest 2017 a les comarques tarragonines, i la número 31 a l’Estat, és una dona de Cambrils, de nacionalitat marroquina i de 29 anys, que es deia Fadwa i treballava en una geladeria de La Pineda. Diferents poblacions del Camp de Tarragona han fet avui un minut de silenci en senyal de dol.

Concentració davant de la casa consistorial de Vila-seca. Foto: Cedida

Concentració davant de la casa consistorial de Vila-seca. Foto: Cedida

L’assassí confès, H.A., de 43 anys, veí de Vila-seca i també de nacionalitat marroquina, l’hauria matat clavant-li diverses ganivetades al cotxe trobat al vial de Cavet, entre Salou i Cambrils. Segons publica el Diari de Tarragona, H.A. i Fadwa havien estat junts fa dos anys. En acabar la relació l’home va tornar al Marroc, però recentment havia tornat i intentava reprendre la relació amb Fadwa.

Concentració davant de les portes de l'Ajuntament de Salou. Foto: Cedida

Concentració davant de les portes de l’Ajuntament de Salou. Foto: Cedida

Dos assassinats masclistes en un cap de setmana

Segons va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no constaven denúncies d’agressions prèvies de l’assassí a la víctima. Es tracta del segon assassinat masclista en un cap de setmana negre amb un altre cas similar: dissabte, a Sevilla, un home també va apunyalar mortalment la seva exparella a Sevilla, i va ser detingut poc després que fugís del lloc del crim.

L'entrada del consistori de Tarragona, en el moment del minut de silenci. Foto: Cedida

L’entrada del consistori de Tarragona, en el moment del minut de silenci. Foto: Cedida

Minuts de silenci

Els Ajuntaments de Cambrils (on residia la víctima) i Salou (el municipi on es va produir l’assassinat) han convocat aquest un minut de silenci davant les portes dels consistoris, a les dotze del migdia, per manifestar el rebuig a la violència de gènere i en senyal de dol per la víctima. També s’hi han sumat els ajuntaments d’altres localitats com Tarragona o Vila-seca.

El Circ Històric Raluy portarà el seu espectacle Fortius a Torredembarra i Cambrils aquest estiu

Val de Fun. Foto: Josep Janer

Val de Fun. Foto: Josep Janer

El Circ Històric Raluy iniciarà el 6 de juliol una gira de dos mesos per la Costa Daurada per presentar Fortius, el nou i exitós espectacle de la companyia que inclou 12 números de circ presentats per 20 artistes de 5 països. La gira arrenca a Coma-ruga (del 6 al 16 de juliol) i continuarà posteriorment pels municipis de Torredembarra (del 20 de juliol al 15 d’agost al costat de l’estació de RENFE) i Cambrils (del 18 al 27 d’agost al Parc del Pinaret).

L’espectacle, que es va veure a Saragossa el passat Nadal i a partir del desembre farà temporada a Barcelona, està pensat per agradar a tota la família i inclou números de primer nivell mundial que s’han vist o es veuran en prestigiosos circs i festivals europeus.

Una de les grans estrelles de l’espectacle és l’artista Val de Fun (Valeriy Serebryakov), un pallasso rus que durant la gira per la Costa Daurada presentarà tres entrades còmiques. L’artista ha actuat en importants circs de Rússia i els Estats Units i als festivals internacionals de Circ de Montecarlo (2009) i de Pallassos de Cornellà. Memorial Charlie Rivel (2010).

Els espectadors també podran veure el número d’icaris (acrobàcies) de les germanes Jillian i Kimberley Giribaldi Raluy abans que la parella viatgi a França per formar part del nou espectacle del prestigiós Cirque d’Hiver de París. Durant l’espectacle, presentat per Carlos Raluy, es podran veure molts altres números: equilibrisme i contorsió (Quincy Azzario), cintes aèries (Loretta i Daniel), L’home fort (Artur Robin), acrobàcies mà a mà (Zoltan & Gergley), pallassos (Globó i Fancis Raluy ‘Bilin’), malabars (William Giribaldi) i hula-hoops (Rosa Raluy)

L’espectacle, que recupera el mític personatge de l’home fort, inclou també un renovat final que està sorprenent al públic per la seva emotivitat. El circ farà dues funcions tots els dissabtes i diumenges (18.00 i 20.30 hores) i una única funció els dimarts, dimecres, dijous i divendres (20.00 hores). El circ es va crear l’any 1983 a partir d’una idea original que el director de la companyia, Carlos Raluy, va tenir l’any 1976. La companyia segueix fidel al projecte inicial que ara té continuïtat amb el Circ Històric Raluy.

 

Mor el banyista que dissabte va estar a punt d’ofegar-se a Vilafortuny

L’home de 31 anys i nacionalitat russa que dissabte va ser evacuat en helicòpter a l’Hospital Joan XXII de Tarragona en estat crític després d’estar a punt d’ofegar-se a la platja de Cap de Sant Pere, a Vilafortuny, va morir ahir a la Unitat de Cures Intensives del centre hospitalari.

Els fets van passar a l’altura de l’Hotel Augustus passades les 12 del migdia, on l’home, de 31 anys i nacionalitat russa, va resultar ferit crític aquest dissabte en estar-se a punt d’ofegar.

Fins al lloc s’hi van desplaçar dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van evacuar-lo a l’hospital, on va morir unes hores després.

ACN

Ferit crític un home de 31 anys que ha estat a punt d’ofegar-se a Vilafortuny

Un home de 31 anys i nacionalitat russa ha resultat ferit crític aquest dissabte en estar-se a punt d’ofegar a la platja del Cap de Sant Pere, a Vilafortuny, Cambrils.

Segons el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat dues ambulàncies, els fets han passat a l’altura de l’Hotel Augustus passades les 12 del migdia. L’home ha estat traslladat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona

Un incendi a Cambrils afecta a la zona del Camí de Cavet i és visible a bona part del terme

Columna de fum vista des del mar. Foto: Cedida

Un incendi declarat a les 13:14 hores a la zona de la via de trens i el Camí de Cavet de Cambrils ha provocat que es demanés tallar la circulació de trens durant uns minuts.

Dos helicòpters i cinc vehciles terrestres hi estan treballant, han indicat a Tarragona21 fonts dels Bombers.

La zona és un descampat de matolls on hi ha algun arbre. A les 14:37 hores el foc encara no està establilitzat.