La ONG Progress for Africa crea una delegació a Cambrils

La cambrilenca Esther Branchart ha impulsat la creació d’una delegació a Cambrils de la ONG Progress for Africa, amb seu a Tanzània, creada el 2014 amb l’objectiu d’aconseguir un estat del benestar digne per la seva comunitat.

La nova organització solidària es presentarà a Cambrils aquest diumenge, 30 d’abril, amb un vermut a la Plaça del Pòsit. L’activitat es portarà a terme entre les 11 i les 15 hores.

Branchart, llicenciada en Magisteri, va viatjar a Born City a principis d’any per col·laborar en el projecte d’una escola per infants de 3 a 6 anys i té previst tornar-hi a finals d’any per continuar ajudant en la formació del professorat.

La nova ONG ja té el número 240 en el registre municipal d’entitats de Cambrils i properament s’integrarà al Consell de Cooperació de Cambrils Ciutat Solidària.

La Policia Local de Cambrils i els Mossos detenen a tres persones per intentar robar en un xalet de Vilafortuny

 

Una patrulla dels Mossos d’Esquadra, en una imatge d’arxiu. Foto: SME

La Policia Local de Cambrils i els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes i una dona per la temptativa de robatori amb força d’un xalet deshabitat de Vilafortuny.

Els tres detinguts són veïns de Cambrils d’entre 20 i 24 anys han reconegut haver intentat accedir a l’interior de l’immoble per emportar-se uns electrodomèstics.

La detecció dels autors dels fets ha estat possible gràcies a un avís d’un veí que va veure dos nois encaputxats que entraven en un habitatge desocupat i havien sentit sorolls provinents de l’interior. Per aquest motiu, el cap de la Policia i la regidora de Seguretat han fet públic el seu agraïment i han explicat que la col·laboració ciutadana és de vital importància per evitar i/o resoldre fets delictius.

En l’operació, que es va portar a terme poc abans de la una de la matinada de dijous, hi van participar dues patrulles de la Policia Local i dues patrulles dels Mossos d’Esquadra. Els agents van trobar tallat el candau de la cadena que tancava la reixa de l’accés al jardí des del menjador.

En primer lloc van inspeccionar l’interior de la casa, que presenta un aspecte abandonat, però no hi van localitzar ningú. Posteriorment, mentre una de les dotacions realitzava la recerca per la part del darrera de la casa, una altra dotació va localitzar a tres a l’interior d’un cotxe que van reconèixer ser els autors dels fets. A l ‘interior del vehicle s’hi van localitzar diversos tornavisos, un petit maletí amb un trepant i accessoris, i un talla-barnilles de grans dimensions.

Un dels homes detinguts té antecedents per tràfic de drogues i la dona consta denunciada per ocupació d’immobles, amenaces, furt i un robatori amb violència i intimidació. Els Mossos d’Esquadra s’han encarregat d’instruir les diligències.

Cambrils busca la nova pubilla i el nou hereu que representaran el municipi a les festes

Les pubilles i l’hereu escollits l’any passat

Cambrils busca la Pubilla, l’Hereu, les Damisel·les i els Fadrins grans i infantils que representaran el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals a partir del Pregó de la Fira d’aquest 28 de maig i durant tot un any.

El Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria perquè els i les interessades s’hi puguin presentar, ja sigui a títol personal o en representació d’una entitats. Les bases, aprovades pel govern, es poden consultar en aquest enllaç.

L’Ajuntament ha fet una crida a les associacions de Cambrils perquè presentin candidats i candidates a pubilla i hereu en representació de l’entitat i d’aquesta manera apropar les tradicions de Cambrils a les noves generacions.

Els requisits

En aquesta edició s’ha ampliat la franja d’edat pels candidats a Pubilla, Hereu i Damisel·les grans, que han de tenir entre 15 i 22 anys fets, dominar la llengua catalana parlada i escrita i estar empadronats a Cambrils. En el cas dels infantils, han d’haver nascuts entre l’any 2008 i el 2011 i disposar del vestit tradicional català.

Les inscripcions es poden fer presencialment al Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils o enviant el full d’inscripció a festes@cambrils.org fins el 17 de maig (grans) i 19 de maig (petits).

L’elecció es farà mitjançant un sorteig que es realitzarà durant el Pregó de la Fira, el diumenge 28 de maig, a les 13 hores, a la Sala d’Actes del Casal Municipal. Els escollits hauran d’assistir als actes detallats a les bases.

Els obsequis

Com a novetat, enguany les Damisel·les grans escollides també seran obsequiades amb un passi anual del Port Aventura, com l’Hereu i la Pubilla grans. A més, rebran vals descompte dels establiments associats a la Unió de Botiguers per valor de 150 euros.

La Pubilla i l’Hereu també guanyaran una esquiada o qualsevol altra activitat del mateix valor del “Carretera i Manta” i les Damisel·les tindran un val de 50 euros de descompte per a les activitats d’aquest programa de Joventut.

Els obsequis per l’Hereu i la Pubilla Infantil seran una entrada al Port Aventura, un val de descompte de 50 euros a de la Unió de Botiguers i altres regals. Tots els candidats rebran un obsequi.

Vestits tradicionals

El Departament de Festes es fa càrrec de les despeses de confecció del vestit de la Pubilla gran i les seves dues Damisel·les, cedirà el vestit tradicional a l’Hereu durant tot el mandat i es farà càrrec del lloguer del vestit tradicional català pel dia del Pregó per a tots els candidats que no en disposin. A més, l’Ajuntament disposa de capes d’hivern que es deixaran a la Pubilla, Damisel·les i Hereu pels actes de la Festa Major de la Immaculada i del Setge.

Per publicitar les bases s’han editat uns flyers informatius on hi ha publicades les bases, que es repartiran per les escoles de Cambrils, a diferents cursos segons les edats a qui va destinada la informació, i a les entitats de Cambrils. També es podran trobar als comerços i als equipaments municipals com el Centre Cultural, la Biblioteca, l’Ateneu Juvenil, l’Ajuntament i als Centres Cívics.

Montserrat Masdéu, nova presidenta d’ERC a Cambrils

Imatge de la nova executiva d’ERC a Cambrils

S’ha renovat l’Executiva local d’Esquerra Republicana a Cambrils. A l’Assemblea General va ser escollida per unanimitat Montserrat Masdéu com a presidenta de la secció local d’ERC a Cambrils, que substitueix a Marc Falceto, que n’ha estat el president des del 2013. A l’assemblea també s’ha escollit a les persones que compartiran equip amb Masdéu, que són: Aleix Rom, Josep Oliva, Jordi Fargas, Apel·les Carod i Eduard Pellicer.

La nova presidenta va agrair la feina feta pel seu antecessor i va exposar les intencions de seguir treballant amb uns objectius ferms: fer créixer la militància, comunicar a la ciutadania la feina que està fent Esquerra al govern de Cambrils, fer el seguiment dels afers de la ciutat i treballar per la construcció de la nova República de Catalunya des de Cambrils.

També hi va haver moments pels records, ja que el passat 16 de març es van celebrar els 20 anys de la inauguració del local de Cambrils per part de qui era secretari d’ERC: Josep Lluís Carod-Rovira i la presidenta d’aquell moment, Montserrat Pujals.

Teresa Vallverdú, a Cambrils

El dijous passat s’ha dut a terme l’acte de La República que farem sobre cultura a Cambrils. L’acte ha estat protagonitzat per la diputada al Parlament, Teresa Vallverdú i pel secretari d’ERC de Política Cultural, Educació i Esports, David Agustí. La benvinguda ha estat a càrrec de la presidenta d’ERC Cambrils, Montserrat Masdéu.

La diputada republicana Teresa Vallverdú ha explicat els pilars principals de la cultura a la pròxima República Catalana i ha destacat que ‘la cultura ha de ser la quarta pota del benestar, és la carta de presentació a l’exterior’. Vallverdú ha afegit que la ‘cultura ha de ser un dret constitucional, cohesionador i bàsic de la República’. Per la seva banda, el secretari d’ERC cultural, Agustí ha manifestat que la ‘cultura ha de ser present transversalment en totes les altres àrees’ i ha complementat que ‘cal apostar per democratitzar-la i fer-la arribar a tot el territori, concerbant-la i potenciar-la’.

La Fíra Marítima de la Costa Daurada celebra els 10 anys farcida de novetats

Tot a punt per la Fira Marítima de la Costa Daurada. Foto: Cedida

Tot a punt per la Fira Marítima de la Costa Daurada. Foto: Cedida

Una edició especial que celebrarà els 10 anys d’un esdeveniment que vol potenciar la pràctica de la nàutica des de totes les seves vessants. De l’11 al 14 de maig es viuran 4 dies de plena activitat nàutica. La Fira presenta enguany moltes novetats, com el ioga en paddle surf, una nova zona artesanal, el Campionat de Catalunya de Salvament i Socorrisme o el concert de celebració dels 10 anys, entre d’altres.

Els millors productes del sector nàutic, amb les últimes novetats en embarcacions i productes relacionats, o interessants ofertes; activitats nàutiques, exhibicions, tallers infantils, presentacions o diversos concursos ompliran la Fira els de dijous a diumenge. Vela, caiac, windsurf, paddle surf, batejos de creuer, submarinisme, vela llatina, motos aquàtiques… Una oferta immillorable per a totes les edats, donant opcions a tothom.

Enguany es consolida la zona de les extreme activities, que l’any passat va tenir una gran acollida. Així mateix es celebrarà el 2n Concurs de pesca Mar Costa i el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques.

D’altra banda, no faltarà a la seva cita Salvament Marítim, portant el seu helicòpter i fent diverses demostracions.

El programa complet es pot consultar a la web de la Fira: http://www.firamaritimacostadaurada.cat/

La Fira Marítima s’inaugurarà oficialment el divendres 12 de maig a les 17h a càrrec del conseller de Territorri i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.

La 10a Fira Marítima de la Costa Daurada l’organitza el Club Nàutic Cambrils, per delegació de l’Ajuntament de Cambrils.

L’embarcació Teresa lluirà una nova imatge per la Fira Marítima de la Costa Daurada

Treballs de manteniment a l’embarcació

L’embarcació Teresa serà enguany l’element vertebrador de l’Espai de navegació tradicional de la 10a Fira Marítima de la Costa Daurada, que se celebrarà del 12 al 14 de maig a Cambrils.

Aquest quillat de 13 metres d’eslora lluirà una nova imatge, després d’uns treballs urgents de manteniment amb el suport del Club Nàutic Cambrils i la col·laboració dels voluntaris de l’entitat Arjau Vela Llatina de Cambrils. Des del Museu d’Història de Cambrils es vetllarà per assegurar una correcta coordinació i desenvolupament dels treballs que ja es troben en marxa.

L’entitat Arjau Vela Llatina ja ha estat implicada en la conservació a l’aigua de la Teresa des de la seva arribada a Cambrils l’any 2005. D’aquesta manera, col·labora en la patrimonialització d’una embarcació històrica, construïda a Cambrils l’any 1936 pel mestre d’aixa Julià Vives Castellví.

Actualment l’embarcació del Museu d’Història de Cambrils, restaurada el 2011, es trobava a l’aigua en condicions no òptimes, a causa de la manca de finançament.

La conservació del patrimoni i les tradicions marineres

L’Espai de navegació tradicional en terra i aigua s’ha materialitzat any rere any des que el 2014 el Museu d’Història al Comitè Organitzador de la Fira Marítima de la Costa Daurada. A aquest espai incipient s’hi han anat sumant les entitats locals o empreses que tenen també com a objectiu la difusió i preservació de la cultura marítima.

El Museu d’Història es va integrar al Comitè Organitzador de la Fira fruit del conveni marc de col·laboració en l’àmbit de la cultura i el patrimoni marítim local, vigent des del 2010, entre l’Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic Cambrils. Va ser gràcies a la signatura d’una addenda a l’esmentat conveni marc, on s’especificava que la Fira Marítima esdevenia un marc ideal per donar a conèixer el patrimoni marítim local.

L’Espai de navegació tradicional ha d’esdevenir un element més per aconseguir que la Fira Marítima de la Costa Daurada arribi a ser una eina de promoció de les activitats nàutiques que ajudi a apropar al públic en general a la mar i a gaudir d’opcions ben diverses relacionades amb la cultura marítima. L’objectiu final és trencar amb el clixé d’activitats elitistes, però també contribuir a la conservació del patrimoni i les tradicions marineres de Cambrils.

Cambrils promociona la cuina marinera amb les cinquenes Jornades dels Fideus Rossos

El 28 d’abril tornen les jornades dels fideus rossos

 

Els fideus rossos seran els protagonistes de menús especials en un total de 35 restaurants de Cambrils. Les jornades de dedicades a aquest plat típic de les barques dels pescadors de Cambrils tornen del 28 d’abril al 14 de maig per promocionar la cuina marinera.

Es tracta d’una de les especialitats més pròpies de Cambrils dins de la categoria dels “ranxos mariners”, herència d’una cuina ha passat de generació en generació.

Com sempre, els restaurants oferiran des de les versions més tradicionals fins a les més innovadores, combinant la qualitat dels productes de proximitat amb l’excel·lència dels cuiners de Cambrils. Els preus dels menús oscil·len entre els 20€ i els 58€. La novetat d’aquesta cinquena edició és que els àpats es maridaran amb la cervesa Damm Inèdit, patrocinadora de les jornades.

A més, enguany, els últims quatre dies de les jornades coincidiran amb la celebració de la desena edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada, que se celebrarà de l’11 al 14 de maig.

Els establiments participants

Els 35 establiments participants són: Acuamar, Al Punt, Bec d’Or, Cal Pep, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casavella, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Denver, Duomo, El Faro, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel’s, La Cuina d’en Jordi, La Galera, La Palmera de la Llosa, La Perla del Mar, Lekeitio, Les Fonts, l’Espurna, Llop de Mar, l’Original Experiències Gastronòmiques, Les Barques, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Rincón de Diego, Vora, Xiringuito Restaurant del Mar.

Un calendari gastronòmic consolidat

Les Jornades dels Fideus Rossos estan incloses dins el calendari gastronòmic de Cambrils, que ofereix nou propostes gastronòmiques a la població i als visitants per gaudir de la destinació durant tot l’any. Els fideus rossos segueixen a les 13es Jornades de la Galera, ja molt consolidades, i les 5es Jornades Encarxofa’t a Cambrils. El juny el calendari continuarà amb la Mar de Tapes de Primavera i després de l’estiu serà el torn del calamar.

La Cooperativa de Cambrils retornarà uns altres 2 milions d’euros als impositors

Façana de la Cooperativa de Cambrils. Foto: Elemaki

La Cooperativa de Cambrils iniciarà un segon retorn dels diners a més de 5.000 impositors, que van resultar afectats per la polèmica fallida de la secció de crèdit agrícola.

La direcció de la institució ha asseguat avui en roda de premsa que abonarà el 3,2% anual que imposa el pla de refinançament, a més d’un 3,2% addicional per complir amb el compromís d’accelerar al màxim la restitució dels estalvis retinguts.

Així les coses, es retornaran més de dos milions d’euros, amb interessos. Justament, l’any passat es va retornar als impositors l’equivalent al 46,4% del total. Amb les aportacions que es aran la setmana que ve restaran 14 milions d’euros per retornar dels 32,5 milions inicials.

Malgrat l’anunciat, existeixen 18 casos, que sumen un deute de 800.000 euros, que s’han portat als tribunals per cobrar, fins i tot epr la via de l’embargament.

D’altra banda, la institució ha signat el contracte de lloguer amb Ibercaja, entitat que obrirà una nova sucursal per facilitar les gestions dels afectats.

La URV celebra a Cambrils els seus 25 anys amb el recital ‘Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany’

Foto promocional del concert

 

Per celebrar els 25 anys de la URV, el Campus Extens de la universitat ha programat a Cambrils el recital ‘Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany’, en col·laboració amb la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català de la URV. L’espectacle tindrà lloc a la Cripta de l’Ermita el proper dissabte 22 d’abril a les 20 hores i l’entrada serà lliure.

Es tracta d’una iniciativa artística de temàtica literària realitzada al voltant de Sant Jordi en el conjunt dels 13 municipis que integren el projecte del Campus Extens: Amposta, Cambrils, Móra d’Ebre, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, Santa Coloma de Queralt, la Sènia, Tarragona, Torredembarra, Tortosa, Valls i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Tot plegat ha permès que les activitats del darrer trimestre del curs 2016-2017 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV, que coordina a Cambrils el Museu d’Història, s’iniciïn amb aquest acte programat pel proper dissabte 22 de abril. Se suma així a la programació de Dies de Llibres que organitza anualment l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils al voltant de Sant Jordi. Al realitzar-se a la Cripta de l’Ermita, també fa part del Cicle de Concerts de Primavera, que acull aquesta sala del segle XVIII, en col·laboració amb la Coral Verge del Camí.

L’espectacle s’ha preparat en homenatge a Maria Aurèlia Capmany, a les portes del centenari del seu naixement, que s’escaurà l’any vinent. A més de novel·les i teatre, Maria Aurèlia Capmany va escriure textos que tractaven de manera molt directa els temes candents de la societat, que ho continuen essent avui. Narracions breus i cançons que fan riure i pensar al mateix temps, concebudes per divertir i provocar, per establir, a través de la recitació i el cant, un diàleg crític i d’emocions.

Carme Sansa és una de les millors actrius del teatre català. Ha rebut els més importants guardons per la seva dedicació a l’escena, entre els quals destaca el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. També ha fet d’actriu de cinema i de televisió. Entre la gran quantitat d’obres dramàtiques en què ha intervingut, destaquem els espectacles de cabaret literari amb textos de Maria Aurèlia Capmany i Jaume Vidal Alcover, en bona part base de l’espectacle que ara presenta. Actuarà acompanyada a l’acordió per l’actor Jaume Mallofré.

Els grans turoperadors esperen un increment del turisme rus aquesta temporada

Els representants de Natalie Tours i World 2 Meet, avui en roda de premsa

Natalie Tours, turoperador líder als mercats de Federació Russa i dels països de la CEI, i l’agència receptiva World 2 Meet (W2M), confien en una gran recuperació del turisme rus i bielorús per aquesta temporada 2017.

Els principals motius de l’increment de la demanda són la recuperació del preu del petroli i del gas del què depèn l’economia general de Rússia que ha comportat una millora del ruble i sobretot a la seva estabilitat. Això ha representat un augment del poder adquisitiu dels turistes i per altra banda, les circumstàncies de països com Turquia i Egipte.

Segons ha explicat Vladimir Vorobiev, president del grup d’agències Natalie Tours, ”les dues dificultats més grans que es trobaran aquest 2017 serà, d’una banda, el problema de disponibilitat d’habitacions, per la gran demanda també d’altres països emissors. I d’altra banda, els problemes pendents de resoldre en algunes ciutats regionals dels centres emissors de visats, que ha comportat que diferents operadors russos durant aquests últims mesos hagin cancel·lat o reduït les seves places d’avió des d’aquestes ciutats”.

Jordi Matas, director de World2Meet Costa Daurada, ha assegurat que “serà la disponibilitat d’habitacions el que influirà en doblar o triplicar les xifres de l’any passat”.

Aquestes declaracions s’han realitzat a Cambrils en el marc del XX Congrés Anual de Natalie Tours a Casta Daurada-España 2017, que compta amb la participació de més de 200 agents de viatges de la Federació Russa, Bielorússia i Moldàvia.

El congrés, que s’allargarà fins el dissabte 22 d’abril, ha estat possible gràcies a la col·laboració de Turespaña, Estival Group i PortAventura World.

Cambrils dobla el nombre d’esportistes per Setmana Santa i arriba als 10.000

Imatge de la celebració del torneig de bàsquet

 

L’increment d’esdeveniments esportius i la consolidació dels tornejos ja habituals han portat a Cambrils més esportistes que mai aquesta Setmana Santa. Més de 10.000 esportistes, el doble que l’any passat en aquestes mateixes dates, han visitat Cambrils amb els seus acompanyants, tècnics i organitzadors.

“Les xifres demostren una vegada més l’atractiu turístic de Cambrils i l’aposta del govern per potenciar el turisme esportiu i familiar”, ha subratllat l’Ajuntament.

La principal novetat ha estat la celebració del Mundialet, el torneig de futbol base més multitudinari del món, amb la participació de més de 4.000 futbolistes d’entre 7 i 13 anys agrupats en més de 200 equips dels cinc continents de categories prebenjamins, benjamins, alevins i infantils.

Altres competicions importants han estat el 14è torneig internacional TGN Bàsquet Cambrils, que enguany ha batut el rècord amb 80 equips inscrits; el torneig internacional de futbol Costa Daurada Cup, que s’ha convertit en una referència a tot l’Estat per l’alta participació d’equips femenins, i la 6a edició del D.O. World Dancesport, que ha comptat amb 2.600 ballarins de 41 països diferents.

Paral·lelament a tots aquests esdeveniments, el Departament d’Esports de l’Ajuntament ha organitzat el Diveresport del 10 al 13 d’abril per nens i nenes de 3 a 14 anys, amb activitats lúdiques i esportives, tallers i activitats aquàtiques.

Una altra activitat esportiva que s’ha celebrat coincidint amb la Setmana Santa ha estat la vintena edició de la Festa de l’Esport, un acte de reconeixement a les entitats esportives i esportistes del municipi.

A més, s’ha disputat la 3a Ronda de Bitlles dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya al Parc del Pescador, el Club Nàutic ha organitzat el 3er Easter Camp Clínic de Vela i la 25a regata de creuers Singladures Costa Daurada (Creuers), i 130 triatletes de dos clubs francesos han dut a terme diferents sessions d’entrenament i perfeccionament a la piscina coberta.

Clou el Mundialito, que situa al mapa internacional de futbol infantil la Costa Daurada

Un dels equips del Barça, guanyador del torneig

La 24ª edició del Mundialito ha tancat les seves portes a Cambrils després de 17 dies de competició. La Costa Daurada ha estat la seu del torneig més multitudinari del planeta, pel qual han passat més de 4.000 jugadors (200 equips de 45 països sumant més de 90 nacionalitats).

La Costa Daurada s’ha situat aquests dies en l’epicentre del futbol infantil mundial i el torneig ha contribuït a l’àmplia presència de visitants durant aquests dies de Setmana Santa. Per a Cambrils i Salou la prova suposa un salt de qualitat en el turisme esportiu.

Cambrils ha estat la seu principal on s’han celebrat íntegrament les finals i partits de fases anteriors. Avui ha viscut la gran festa de les finals i la cloenda. A més, ha acollit el Mundialito Center i el Museu del Mundialito pel qual han passat, no només jugadors i entrenadors, sinó famílies i ciutadans de la zona.

Salou, Vila Seca –La Pineda, la Pobla de Mafumet, Constantí, Torreforta i La Floresta han estat les subseus del torneig i equips locals, com també el Constantí, hi han participat.

L’acaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i diversos regidor dels consistoris de Cambrils i Salou han assistit a l’acte de cloenda d’un torneig que organitza l’exjugador argentí Ricard Godoy i que les darreres deu edicions van tenir com a marc Portugal.

Organitzadors i autoritats, en una foto en família

Avui s’han disputat totes les finals del campionat. Els emparellaments han estat els següents: (en negreta, els guanyadors):

Final or. Categoria 2004. Valencia CF vs At Madrid
Final or. Categoria 2009. FC Barcelona vs Gimnàstic de Manresa
Final or. Categoria 2007. ASB vs PSV
Final or. Categoría 2006. CF Badalona vs Levante UD
Final or. Categoría 2005. FC Internazionale vs Levante UD
Final plata. Categoria 2004. Trops Niteroi vs La Prep – Laval
Final plata. Categoria 2009. Sport Ed. SC vs EF San Pere i Sant Pau
Final plata. Categoria 2007. PFC Levski S. vs Nàstic de Tarragona
Final plata. Categoria 2006. FFA Warszawa vs CDC Torreforta
Final plata. Categoria 2005. Sport Ed. SC vs Nàstic de Tarragona
Final bronze. Categoria 2004. AVA Vida Ativa vs CE Constantí
Final bronze. Categoria 2009. UCF Cambrils “1” vs UCF Cambrils “3”
Final bronze. Categoria 2007. ESM Canadà “B” vs EFB UD Salou
Final bronze. Categoria 2006. USA Int. FC East “B” vs Easterns
Final bronze. Categoria 2005. Corinthians B vs USA Int. FC DC “B”

El DO World Dancesport omple Cambrils de ritme, llum i color

Un moment del concurs que té lloc a Cambrils

El pavelló d’esports de Cambrils porta dos dies que és un no parar d’entrar i sortir gent, des de els més de 2.600 participants a una gran quantitat de públic que s’ha apropat aquesta Setmana Santa per veure ballar als millors del mon.

Dijous a la tarda es va disputar Ia 6ª Edició de la Copa d’Europa de Clubs, amb 16 equips participants provinents de diferents parts del mon: Portugal, Romania, Itàlia, República Txeca, Polònia, Russia, Albània, França, Eslovàquia, i com no, Espanya, que ha participat amb 5 clubs diferents.

Els primers llocs del podi han estat per als clubs Academia Della Danza, Itàlia, en 3º posició, la Romanian dance Academy de Romania en segona posició i la primera posició del podi se la va emportar el Russian Club, de la Federació Russa.

La jornada es va tancar amb un gran fi de festa, amb tots els participants a la pista de ball, ballant al ritme de “Amics per sempre” dels Manolos, en commemoració al 25é aniversaris dels Jocs Olimpics de Barcelona.

Podeu consultar la resta de classificacions a la web:
http://www.worlddancesport.org/Event/Group/Cambrils_-
_Spain_from_13_04_2017_to_16_04_2017-6793

Avui dissabte per la tarda podrem gaudir del WDSF Campionat d’Europa d’adults Latin, la més gran competició de Llatins que es realitza a Europa. La representació espanyola està formada por les parelles: Juan Manuel Gómez / Marina Mangione; i Guillem Pascual / Rosa Carné. Aquests últims actuals campions d’España de Ball Esportiu Llatí Adult.

Cambrils registra l’únic accident mortal a les carreteres catalanes en el que va de Setmana Santa

Foto: Twitter @ORigola

Vehicles aturats avui a l’AP-7 a l’alçada d’Altafulla. Foto: Twitter @ORigola

El dispositiu especial per l’operació sortida s’ha tancat sense lamentar cap accident mortal. L’única mort per sinistre de trànsit a les carreteres catalanes en el que va de Setmana Santa es va produir el passat dimarts 11 d’abril al pas de l’AP-7 per Cambrils. El conductor d’un camió lleuger va quedar atrapat a la cabina després d’encalçar per darrere un tràiler al punt quilomètric 1141 de l’autopista. L’home, de 49 anys, va ser traslladat en estat crític a l’Hospital Joan XXIII, on va morir al cap d’unes hores.

Cues de més de 4 quilòmetres a la sortida d’Altafulla

L’operació sortida ha generat grans cues al territori català, sobretot a l’AP-7. Pel que fa a les comarques tarragonines, hi destaquen els més de 4 quilòmetres registrats aquesta tarda a la sortida d’Altafulla a l’autopista en sentit sud, i els 5 quilòmetres a l’N-340 al Vendrell, també en sentit sud, on s’ha invertit la prioritat a les rotondes per facilitar la mobilitat d’accés a les zones de platges. A primera hora de la tarda d’ahir, com a conseqüència d’un camió avariat, es va donar pas alternatiu a la C-14 a Alcover i es van registrar cues de fins a 8 km.

23 km a La Roca del Vallès

Pel que fa a la resta de Catalunya, destaquen les cues en altres punts de l’AP-7: de 23 km a La Roca del Vallès, o de 10 km a Martorell i a Vilafranca. Una altra via que ha registrat cues importants ha estat la C-32sud, on un accident a Castelldefels ha provocat restriccions de circulació i s’hi han acumulat fins a 13 km de retencions en sentit sud. A la via alternativa, la C-31 sud, també hi ha hagut cues en un tram de 8 km a l’altura de Gavà.

420.000 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona

Des d’ahir dijous a les 15.00 h fins a les 15.00 h d’avui divendres, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 420.252 vehicles, el que representa un 2,5% més dels previstos (410.000 vehicles), una xifra superior també als 404.843 vehicles registrats durant el mateix període l’any passat.

Operació retorn

Durant la tarda del diumenge 16 d’abril i tot el dilluns 17, en aquesta segona fase de la Setmana Santa, es desenvoluparà l’operació retorn. Es preveu que uns 620.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva l’àrea d’influència. Amb l’objectiu de reduir les congestions i millorar al màxim la circulació als eixos que registraran més volum de circulació, s’han establert mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit en diversos punts.

Concentració total, també en vies conegudes

Davant la previsió de complicacions viàries destacades per l’elevat volum de trànsit, el Servei Català del Trànsit demana als conductors que extremin la prudència i no abaixin la guàrdia al volant, tant en viatges llargs per vies principals com en trajectes curts en vies conegudes. Cal tenir present que els desplaçaments locals poden ser tant o més perillosos que els moviments de llarg recorregut.

Un accident al pas de l’autopista per Cambrils provoca cues d’un quilòmetre

Imatge de l'incendi vist des de l'autopista. Foto: @annafenoy

Imatge d’arxiu d’una retenció a l’autopista a l’alçada de Cambrils. Foto: Twitter

Un accident entre dos vehicles a l’autopista AP-7 a l’alçada de Cambrils ha obligat a tallar un carril en aquesta via en sentit Barcelona, fent que gairebé una hora després de l’incident hi hagués un quilòmetre de cua. L’accident s’ha produït poc abans de les 11 del matí al punt quilomètric 1.141, i ha mobilitzat dos vehicles dels Mossos d’Esquadra. Dues persones han resultat ferides lleus com a conseqüència del sinistre.

Trànsit intens a l’N-340 al Vendrell

D’altra banda, des de les 11:20 hi ha uns 3 quilòmetres de trànsit intens a l’N-340 a l’alçada del Vendrell en direcció Tarragona.

Finalitzen els treballs de pavimentació del camí del Cementiri de Cambrils

Treballs de pavimentació del camí

L’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat la pavimentació d’un tram del camí del cementiri, entre l’accés a la pista d’atletisme i l’accés al pas inferior de l’autopista. L’actuació ha costat 36.117 euros, subvencionats per la Diputació de Tarragona en un 91%.

Els treballs han consistit en la neteja i esbrossada dels vorals, l’estabilització i compactació de l’esplanada per regularitzar la base, la pavimentació de la via d’una amplada mitjana de 6 metres, la senyalització viària horitzontal, i la plantació de Lotus Creticus a les jardineres.

El Camí del Cementiri és una via força transitada, ja que uneix el barri urbà amb el cementiri i la carretera de Montbrió, enllaçant amb el vial de la zona nord del Pinaret, ja pavimentat el 2007, que dóna accés als camps de futbol i a la pista d’atletisme. Per aquest motiu, i tenint en compte que no es preveu la urbanització immediata d’aquesta zona, l’Ajuntament ha decidit pavimentar aquest primer tram que dóna accés a la galeria de tir amb arc inaugurada l’any 2013.

La gran festa de l’esport cambrilenc

 

Tres moments de la gala de l’esport cambrilenc. Fotos: Francesc Hospital

Més de 400 persones es van congregar aquest divendres el Palau Municipal d’Esports per gaudir de la Festa de l’Esport de Cambrils. Es tracta d’una celebració per reconèixer l’esforç i els resultats aconseguits la temporada passada per les entitats esportives de la ciutat i els esportistes individuals més destacats.

La gala, conduïda per un humorista, va consistir en el lliurament de les distincions honorífiques per totes les entitats esportives de Cambrils, amb reconeixements especials als esportistes seleccionats per les entitats, tant pel mèrits i fites assolides en l’anterior temporada com per les seves bones trajectòries. A més, també va retre homenatge als esportistes cambrilencs que per les seves disciplines no formen part de cap entitat de vila però que tenen una trajectòria esportiva de referència i exporten el nom de Cambrils a tot arreu on van competeixen.

Les entitats esportives reconegudes van ser:

Club d’Escacs Cambrils
Club Handbol Cambrils
Club Patí Cambrils
Esportistes destacats: Alba Muñoz, Jose Luís Montull, Sheila Hirtado, Júlia Agudo, Maria Rius, Núria Besirovic i Carlos Galera.
Club Veterans Cambrils
United Club Futbol (UCF)
Equips que van aconseguir l’ascens de categoria: Sènior masculí, Cadet B masculí, Benjamí B masculí, Prebenjamí a masculí i infantil-cadet femení
Cambrils Club Hoquei
Reconeixement especial a Isaac Roig Ceró
Club Esportiu Futbol de Veterans de Cambrils
Club de Muathai i Boxa de Cambrils
Club Escola de Judo Dojo Cambrils
Esportistes destacats: Ivan Garcia, Ana Garcia, Javier Jiménez, Emanuel Toscanoi Ivan Jiménez
Club Hípic Castells
Resultats individuals destacats: Victòria Fernández, Nerea Aparicio, Laura Salvat, Josep Castells i Andrea Martín.
Club Esportiu Cambrils Bitlles
Jugadors destacats: Vitalina Zelenaya, Laura Estrella, Moustapha Mavisouri, Maite Bircayzacú i Gerard Bertran.
Club Arquers Cambrils
Club Tir Olímpic Cambrils
Esportistes destacats: Maria Corbella, Jaume Coll i Jesús Arribas
Cambrils Club Natació
Esportistes destacats: Gemma Leyro, Rosa M. Vilella, Joan Carles Adell, Bruno Salas, Clàudia Anglès i Beatriz Martínez
Club Nàutic Cambrils
Esportistes destacats: Leandre Garcia, Marcelo Cairo, Nil Subirats, Miriam Oliva, Joan Fargas, Món Cañellas, Jesús Gascón, Cristina Garcia, Miguel Cairo, Sergi Sevil, Ricard Castellví, Carla i Laura Munté, Bea Muro, Alicia Fras, Arnau Guillemat, Hugo Rocha, Maria González, Moana-Lluís Jordi i Philodamus-Alberto de March.
Associació Esportiva Vent d’Estrop – Vogadors de Cambrils
Equips destacats: Sènior Masculí, Veterans masculí, Veterans femení, Juvenil masculí, Juvenil femení, Infantil A i Infantil B.
Penya Cicloturista
Club Tennis Taula Oleastrum
Esportistes destacats: Adam López, Pablo Alday, Fiona Aimé, Clauri López i Frederic Martín
Club Bàsquet Cambrils
Club de Futbol Sala Laguna Cambrils
Equips destacats: Juvenil, Benjamí i Aleví
Club Futbol Sala Mediterrani
Equips destacats: Juvenil masculí, Infantil masculí i Cadet masculí
Futbol Club Cambrils
Equips destacats: Sènior masculí i Femení

Els esportistes individuals reconeguts:

Tennis Platja: Cristóbal Ramírez
Paddle Surf: Albert Prim Nolla i Marta Bautista
Vela: Mar de Arce
Triathló: Òscar Martínez
Curses de muntanya: Alexis Gómez, Kike Gutiérrez, Ingrid Ruiz i Guillem Canyelles
Enduro: Ivan Cervantes

La delinqüència baixa a Cambrils per segon any consecutiu

El delegat de la Generalitat, Òscar Sans, observa l’alcaldessa de Cambrils durant la reunió de la Junta de Seguretat

Les dades de seguretat de Cambrils segueixen millorant. El 2016 es van registrar un 5,7% de delictes menys que el 2015, que ja havia suposat una reducció del 10,9% respecte l’any anterior.

En números absoluts, l’any 2016 es van cometre a Cambrils un total de 2.398 delictes (144 delictes menys que el 2015), dels quals 1.941 van ser contra el patrimoni, 259 contra les persones, 134 relatius al trànsit, 14 contra l’ordre públic i 7 contra la salut pública.

Aquestes són algunes de les dades que es van posar sobre la taula dilluns passat, 3 d’abril, durant la reunió de la Junta Local de Seguretat, formada per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; la regidora de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils, Yolanda Quílez, i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guardia Civil.

Durant el 2016 la Policia Local de Cambrils ha efectuat un total de 37.771 serveis i ha rebut 29.302 trucades a la Sala de Comunicacions. També destaquen actuacions preventives com els controls en matèria de trànsit d’alcoholèmia, drogues i velocitat, o bé l’educació cívica i viària a les escoles, que aquest curs s’ha completat amb tallers sobre assetjament escolar i violència de gènere i en l’àmbit de la llar.

D’altra banda, la reunió ha servit per fer el seguiment dels 22 objectius i les 54 accions del Pla Local de Seguretat de Cambrils. Entre les accions que s’han portat a terme, hi ha les illetes de l’avinguda Diputació per reduir la velocitat, els estudis policials sobre trànsit i pacificació i les actuacions de millora de la senyalització, reparacions i altres actuacions en matèria de seguretat viària.

Finalment, el cap de la Policia Local, Josep Muñoz, ha fet balanç del primer mig any de les noves Oficines d’Atenció al Barri (OAB) de la Policia Local per acostar-se a la ciutadania. Durant aquests sis mesos, el nou servei ha atès 68 ciutadans, 59 entitats i 66 associacions de veïns.

Cambrils celebra la Festa de l’Esport per reconèixer als esportistes i clubs locals

 

Celebració de la Festa de l’Esport de Cambrils de l’any passat. Foto: Jordi Marín

El Palau Municipal d’Esports de Cambrils acollirà demà divendres, 7 d’abril, a les 19:30 hores, el lliurament de reconeixements en homenatge a la promoció de l’activitat física i als resultats assolits per les entitats i esportistes individuals durant la temporada esportiva passada i/o any natural 2016.

La Festa de l’Esport està organitzada per l’Ajuntament de Cambrils i és una vetllada dedicada a l’esport local que, amb el seu esforç i dedicació, fan possible que Cambrils sigui un dels líders territorials en nombre de clubs, esportistes i activitats organitzades.

A Cambrils hi ha 28 entitats esportives que participen en competicions i campionats comarcals, territorials, nacionals, estatals i internacionals, tant en modalitats individuals com col·lectives. A més, moltes d’aquestes associacions i alguns esportistes formen part de l’elit esportiva catalana i alguns, fins i tot, mundial.

La gala començarà amb el lliurament de les distincions honorífiques per totes les entitats esportives de Cambrils. A continuació, es faran els reconeixements especials als esportistes nombrats per les entitats, tant pel mèrits i fites assolides en l’anterior temporada com per les seves bones trajectòries. Finalment, també es farà homenatge als esportistes cambrilencs que per les seves disciplines no formen part de cap entitat de vila però que tenen una trajectòria esportiva de referència i exporten el nom de Cambrils arreu on competeixen.