Cambrils, seu del Campionat Internacional de Futbol 7 per a policies

Roda de premsa de presentació del torneig. Foto: Cedida

Roda de premsa de presentació del torneig. Foto: Cedida

Cambrils acollirà per tercera vegada el XIV Campionat Internacional de Futbol 7 per a policies organitzat per la delegació de Tarragona de la International Police Association (IPA. El torneig es disputarà als camps de futbol de la Zona Esportiva del 25 al 28 de maig i comptarà amb la participació de 24 equips d’Ucraïna, Polònia, Romania, Itàlia, Espanya i Catalunya. En total el campionat mobilitza unes 320 jugadors i un centenar d’acompanyants.

La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Yolanda Quílez; el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès; el president d’IPA Tarragona, Anton Casas Salas, i el sergent Carles Besora de la Policia Local de Cambrils han presentat avui el campionat en roda de premsa.

La regidora de Protecció Ciutadana i el regidor d’Esports han agraït a l’organització que hagi tornat escollir Cambrils i han destacat que, més enllà de la seva vessant esportiva i competitiva, el torneig també serveix per compartir experiències i estrènyer relacions amb policies d’altres països i d’altres cossos.

El president d’IPA Tarragona ha explicat que Cambrils és l’única ciutat on el campionat s’haurà disputat tres vegades per diversos motius: la bona experiència de les edicions anteriors (el 2009 i el 2013), la implicació de l’Ajuntament i la Policia Local de Cambrils, els atractius de la destinació i la qualitat de les instal·lacions esportives. Casas també ha explicat que IPA és una associació arrelada a Tarragona, on té un miler de socis.

La Policia Local de Cambrils participa al torneig amb un equip format per agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra de Cambrils. Els altres equips participants de la demarcació són CNP Tarragona, Policia Local de Salou, Mossos d’Esquadra Tarragona, Guardia Civil Tarragona i IPA Tarragona.

La inauguració del torneig es farà demà dijous a les 19:30 hores al passeig de les Palmeres, davant del Parc del Pescador. La cerimònia consistirà en una recepció oficial dels equips amb actes commemoratius, la presència de dos policies uniformats de cada equip i un representant de la policia muntada del Canadà, i una actuació de la colla infantil dels Diables de Cambrils.

L’endemà divendres de 9 a 15 hores es disputarà la primera fase. Els equips es dividiran en sis grups i els dos primers de cada grup passaran a la fase final del dissabte, que també se celebrarà de 19 a 15 hores. A més, hi hauran partits de consolació pels llocs del 13 al 23. Paral·lelament, de 10 a 14 hores, es portarà a terme una trobada de col·leccionisme a les mateixes instal·lacions esportives.

La Universitat d’Estiu de la URV porta a Cambrils un taller de dietètica saludable

Imatge d’arxiu de l’alcaldessa, el rector de la URV i regidors de l’Ajuntament.

La Universitat d’Estiu de la URV portarà a Cambrils el “Taller de dietètica saludable: planificació de menús setmanals” el proper 15 de juny de 16 a 21 hores. El curs forma part de les activitats de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils. La matrícula per les diferents activitats de la Universitat d’Estiu ja està oberta i finalitza tres dies abans de cada jornada. El cost és de 15 euros.

El alumnes del taller de dietètica que es portarà a terme a la Torre del Llimó podran analitzar els seus hàbits alimentaris i el seu estat nutricional mitjançant l’antropometria. Després estudiaran diferents exemples de dietes saludables i, finalment, dissenyaran el seus menús setmanals.

L’objectiu d’aquest taller és donar a conèixer al públic en general, universitari o no, conceptes bàsics d’alimentació i nutrició saludable posant en pràctica les bases científiques teòriques actuals. Tothom coneix la importància de l’alimentació en la prevenció i el tractament de les malalties més freqüents a la nostra societat (sobrepès, obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars i càncer). Moltes vegades, no és fàcil que la població entengui el coneixement científic actual sobre aquest tema i, més encara, que el pugui aplicar de forma pràctica en el dia a dia.

El curs serà impartit per Rafel Balanzà Roure, professor associat de la Unitat de Nutrició Humana del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Facultat de Medicina de la URV

La XXII edició de la Universitat d’Estiu es desenvoluparà de l’1 de juny al 15 de juliol, en jornades de 5 hores, destinades al públic en general. En total s’han programat 23 jornades de temàtiques i caràcter molt divers, en forma de conferències, taules rodones o tallers. Algunes de les qüestions a tractar són la importància social de la química, la prevenció en riscos laborals, les tendències actuals de les ciutats intel·ligents, l’Urban Sketching o dibuix al carrer, l’edició d’imatges, l’energia, l’art de persuadir, la dietètica saludable, l’assetjament escolar, l’autoestima o les noves formes de viatjar.

Cambrils se suma a la setmana sense fum

Cambrils se suma a les activitats de la XVIII Setmana Sense Fum amb diverses accions de sensibilització. El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, instal·larà un punt informatiu al passeig La Salle demà dimecres, 24 de maig. En aquest punt s’hi podrà trobar informació i material per deixar de fumar. A més, a les consultes de l’hospital els i les professionals posaran a l’abast dels usuaris i les usuàries propostes d’activitats, guies d’ajuda per deixar de fumar i l’antiga recepta amb consells prescriptius de salut.

Per altra banda, també s’ha promogut una enquesta per conèixer el consum i l‘opinió de la població en general en temes d’actualitat sobre tabaquisme. Amb la informació recollida es realitzarà un informe que els organitzadors de la Setmana Sense Fum faran públic durant els propers dies.

L’Ajuntament de Cambrils també ha editat alguns materials i ha distribuït el pòster específic de la #ssfcat17 per diferents equipaments i centres educatius per donar una major difusió de la XVIII Setmana Sense Fum.

La Setmana Sense Fum, que se celebra del 25 al 31 de maig, és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT).

L’objectiu és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum del tabac, deixar de fumar i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Enguany la campanya fa èmfasi en la promoció de l’activitat física amb el lema “Menys fumar i més caminar”.

La Fira de Cambrils presenta 338 estands i un campament empresarial medieval

 

L’alcaldessa i la regidora de Promoció Econòmica, presentant el certamen

La Fira Multisectorial de Cambrils celebra els seus 60 anys d’història amb un augment d’estands i activitats. L’aparador comercial de referència tornarà del 2 al 4 de juny amb 36.000 metres d’exposició comercial, 338 estands i 208 expositors, la incorporació de nous sectors com el caravàning, la jardineria o els serveis de salut, i un gran nombre d’activitats lúdiques i festives.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, han presentat avui el programa de la propera edició i han destacat aquesta doble vessant econòmica i lúdica de la fira. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que la fira és una oportunitat pels expositors i els consumidors però també s’ha convertit en un punt de retrobament pel públic més fidel.

En la mateixa línia, la regidora de Promoció Econòmica ha destacat l’alt índex de repetició d’expositors, la captació de nous sectors i l’expectació que genera entre els diferents tipus de públic. La regidora també ha explicat que enguany es mantindran iniciatives que es van posar en marxa l’any passat com la nova imatge i comunicació, la fira virtual, l’espai Niu Projectes per joves emprenedors o l’espai Food Trucks & Circus amb espectacles, tallers i zona de pícnic pel públic familiar.

Com a novetats d’aquesta edició, la Torre del Llimó estarà oberta i integrada dins l’espai medieval. L’equipament es convertirà en un centre d’emprenedoria medieval amb una mostra d’oficis tradicionals, tallers infantils d’oficis (vidrier, torner, pastisser, ferrer i cisteller), un campament medieval i una exposició d’armes, armadures, cascs i cuirasses.

A més, al pavelló cobert hi haurà un estand de la Torre del Llimó amb informació sobre els espais de coworking i un sorteig de dues estades de dos mesos en aquest nou servei municipal. Els més petits podran participar en un taller de sensibilització d’emprenedors.

Per altra banda, l’espai institucional de la Fira enguany estarà dedicat a diversos aniversaris: els 20 anys de la Biblioteca i el Casal i els 60 anys de la mateixa Fira Multisectorial i la Festa de la Vellesa.

Joan Pedrell serà el pregoner

Com ja és tradició, la setmana abans hi haurà el Pregó de la Fira. El pregoner d’enguany és el cambrilenc Joan Pedrell Font, actual jutge de pau de Cambrils, antic propietari del restaurant Joan Gatell i gran abanderat de la gastronomia de cambrils per vocació i devoció. L’acte tindrà lloc al Casal Municipal de la Gent Gran el proper dia 28 de maig a les 12 hores.

A continuació es realitzarà l’elecció de les pubilles i els hereus de Cambrils, a més de l’homenatge a les empreses o entitats que fan anys acabats en 0 o 5 i les que es van implantar al municipi fa 50 o més anys.

La inauguració de la Fira es portarà a terme el divendres dia 2 a les 12 hores i anirà a càrrec del Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio.

Altres activitats consolidades

Entre les activitats paral·leles ja consolidades destaca l’espectacle de La Teca Teatre, que enguany recollirà donatius d’un euros per Càritas; el Concert Jove de la Fira, que anirà a càrrec de Roba Estesa i Vivèrrids; la fira d’atraccions a la riera d’Alforja; l’exposició de cotxes antics a l’espai Àgora de la Fira a càrrec del Club de Vehicles Antics de Cambrils, i l’Homenatge a la Vellesa, que arriba a la 60a edició.

També hi haurà espais musicals, la diada castellera, el mercat medieval, espectacles i animacions teatralitzades i l’espai infantil de la torre del Setge amb tallers de manualitats i contacontes, recorregut de jocs gegants i escola de cavallers.

Encarxofa’t a Cambrils, premiat per l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona

La regidora de Turisme de Cambrils, Mercè Dalmau, va recollir ahir a la nit el premi especial Anton Pont i Amenós a la millor iniciativa gastronòmica per les jornades Encarxofa’t a Cambrils, que aquest març han arribat a la cinquena edició amb la participació de 38 restaurants.

El guardó, atorgat per l’Acadèmia de la Gastronomia de Tarragona, és un reconeixement a l’aposta de Cambrils per l’impuls d’un calendari gastronòmic que suma esforços del sector públic i privat. L’objectiu és posar en valor els productes de temporada i de quilòmetre zero com la carxofa, un dels conreus tradicionals dels productors de la cooperativa, al mateix temps que es promociona la gastronomia i el territori.

A més, dues alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Cambrils han estat becades i l’escamarlà de Cambrils va quedar finalista.

Aquesta és la quarta edició dels premis de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, assessorada pel comitè d’experts, que cada any atorga distincions per reconèixer la tasca desenvolupada pels restaurants, cellers i professionals del món de la gastronomia.

Els escriptors Maite Carranza i Xavier Bosch parlaran de les seves novel·les a la Biblioteca de Cambrils

Els escriptors Maite Carranza i Xavier Bosch visitaran la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils el proper divendres 26 de maig a la tarda per comentar les seves novel·les amb els lectors.

En la primera tertúlia, a les 18 hores, l’escriptora Maite Carranza clourà la temporada del Club de Lectura Infantil i Juvenil amb una sessió extraordinària oberta a tota la ciutadania.

En la segona, a les 19 hores, l’escriptor Xavier Bosch parlarà de la seva novel·la Algú com tu, guanyadora del Premi Ramon Llull 2015 i escollida per llegir al Club de lectura adult amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

Maite Carranza amb la seva primera novel·la juvenil, Ostres, tu, quin cacau! publicada l’any 1986 va rebre el premi de la Crítica Serra d’Or. Des de llavors, la seva obra literària s’ha orientat, principalment, a la narrativa infantil i juvenil amb títols com La revolta dels lactants, Contes divertits de pirates, Vols ser el nòvio de la meva germana?, els llibres juvenils de la Càndida i la trilogia fantàstica de bruixes, El clan de la lloba, El desert de gel i La maledicció d’Odi. La seva última novel·la, La pel·lícula de la vida, ha estat guardonada amb el Premi Vaixell de Vapor 2016. També ha escrit novel·les per adults, com Sin Invierno o El fruit del Baobab, obres de teatre i guions televisius.

Xavier Bosch, periodista i escriptor, és autor de la trilogia protagonitzada per Dani Santana –Se sabrà tot, guanyadora del Premi Sant Jordi 2009, Homes d’honor i Eufòria- i altres novel·les com Algú com tu i, la darrera publicada, aquest 2017,  Nosaltres dos. A més dels reculls de contes Jo, el simolses i Vicis domèstics, i la novel·la juvenil La màgia dels Reis, també ha treballat en informatius esportius de RAC 1, de corresponsal al Parlament Europeu pel diari La Vanguardia, com a presentador del programa Àgora de TV3 i ha estat director del diari Avui.

La Fira Marítima acaba amb bon sabor de boca

El Club Nàutic Cambrils finalitza la 10a Fira Marítima de la Costa Daurada després de 4 dies plens d’activitat. L’esdeveniment, clau en el sector nàutic de la zona, ha complert una dècada i ho ha fet amb nota, assolint el seu objectiu, amb una gran afluència de visitants, ha potenciat la pràctica de la nàutica des de totes les seves vessants. A més, el temps ha acompanyat.

La Fira Marítima de la Costa Daurada és essencial per potenciar l’interès pel mar i la nàutica i les seves possibilitats. La desena edició la culmina com un dels esdeveniments nàutics més importants de Catalunya, pel fet que és una plataforma comercial rendible pels seus expositors, que any rere any hi confien o s’hi apunten per primer cop. I fomenta l’accés a la població al mar. La Fira Marítima de la Costa Daurada, que organitza el Club Nàutic Cambrils per delegació de l’Ajuntament, possibilita que Cambrils es posicioni encara millor en el món de la nàutica.

Més de 40 estands i expositors amb els millors productes del sector nàutic, amb les últimes novetats en embarcacions i productes relacionats, o interessants ofertes; activitats nàutiques, exhibicions, tallers infantils, presentacions o diversos concursos han omplert la Fira.

Una de les nombroses activitats lúdiques que s’han celebrat a Cambrils

Vela, caiac, windsurf, paddle surf, batejos de creuer, submarinisme, vela llatina, motos aquàtiques… Una oferta d’activitats, moltes d’elles gratuïtes, per a totes les edats, donant opcions a tothom.
A més de la zona de les extreme activities, amb exhibicions de wake a càrrec de campions d’Espanya i del món o la zona de les food trucks, novetat d’aquest any.

A tot això es sumaven els actes complementaris. Dijous arrencava amb una ponència per al sector professional sobre la Situació del mercat d’embarcacions d’esbarjo. Evolució i perspectives i la presentació de l’estudi del Perfil del primer consumidor nàutic, a càrrec de Carlos Sanlorenzo, secretari general d’ANEN.

Dissabte es va celebrar una de les proves del Campionat de Catalunya de motos d’aigua. Concretament la segona. Després de 3 mànegues, en categoria GP3 el vencedor va ser Jordi Tomàs d’Amposta. En F4 Jordi Pratginestós. Es va donar un premi especial al competidor més jove, Joan Sevil, que amb tan sols 15 anys va quedar quart en categoria GP3.

Diumenge li va tocar el torn al Campionat de Catalunya de Salvament i Socorrisme, celebrat a la platja del Regueral. Gairebé 12 hores de proves per a les 10 modalitats participants.

D’altres cites destacades van ser amb Salvament i Socorrisme i la visita a l’helicòpter o una de les seves embarcacions, a més del simulacre de l’home a l’aigua. O el concert de celebració dels 10 anys amb el grup de versions The Wave. Diumenge els protagonistes al matí van ser els Vogadors Vent d’Estrop de Cambrils, que van batejar el seu nou llagut; o les embarcacions conduïdes per ràdio control amb la regata de RG65.

Una Fira Marítima que ha donat cabuda a tot i que tanca amb molt bon sabor de boca.

La Fira Marítima de la Costa Daurada enfila la proa a Cambrils

El conseller Rull, amb l’alcaldessa i el president del Club Nàutic, pujats a una embarcació. Foto: Tarragona21

Cambrils ha enfilat aquesta tarda la proa de la desena edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada amb una tregua climatològica que anuncia un bon cap de setmana per descobrir o redescobrir la nàutica a la capital nàutica per excel·lència de la Costa Daurada.

Ha estat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l’encarregat de fer el discurs inaugural i passejar per la quarentena d’estands, acompanyat de l’alcaldessa, Camí Mendoza, i el president del Club Nàutic, Ramon Vallverdú, a més d’altres autoritats. La Fira, que començava ahir, s’allargarà fins diumenge al frontal marítim de Cambrils, on es confon amb el paisatge marítim tan peculiar de Cambrils.

Passades les cinc de la tarda començaven els parlaments, de la mà de Ramon Vallverdú, president del Club Nàutic Cambrils. L’entitat, per delegació de l’Ajuntament de Cambrils, organitza la Fira Marítima de la Costa Daurada. Enguany, però, és una edició especial, ja que celebra els seus 10 anys. Vallverdú ha destacat “l’esforç de totes aquelles persones que fan possible la Fira Marítima, que permeten el seu manteniment i millora any rere any”.

Ana López, regidora de promoció econòmica, ha recordat les possibilitats que ofereix la nàutica i tots els serveis que l’envolten i que complementen l’economia del municipi. Ha fet incís en que cal “diversificar l’oferta” i “aprofitar els recursos naturals de Cambrils”, tal i com es fa des del sector nàutic.

Activitats pedagògiques per als petits, com aprendre a anar amb veler. Foto: Tarragona21

Camí Mendoza ha destacat el fet que la Fira Marítima és essencial “per potenciar l’interès pel mar i la nàutica” i les seves possibilitats, sobretot de cara a les persones del territori. L’alcadessa ha reiterat la necesitat que els cambrilencs visquin més dedicats a la nàutica, una assignatura en certa manera pendent.

Al seu torn, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha destacat “l’autoestima” dels cambrilencs vers el seu port i la nàutica, afirmant que el Club Nàutic Cambrils no es limita a la gestió ordinària, si no que fa que “passin coses”, és a dir, organitza esdeveniments. “I és gràcies a la confiança que té en la feina que fa i en les possibilitats del present i del futur”.

A la Fira Marítima els seus visitants podran descobrir i provar els millors productes del sector nàutic, amb les últimes novetats en embarcacions i serveis relacionats, o interessants ofertes; activitats nàutiques, exhibicions, tallers infantils, presentacions o diversos concursos. I tot fins aquest diumenge.

Més informació de les activitats i propostes de la Fira Marítima en aquest enllaç.

El Museu d’Història de Cambrils aconsegueix el dipòsit definitiu dels bronzes romans de la Llosa

Imatge de la roda de premsa de presentació. Foto: Cedida

Imatge de la roda de premsa de presentació. Foto: Cedida

El Museu d’Història de Cambrils ha aconseguit el dipòsit definitiu del conjunt de bronzes romans de la Llosa del segle IdC. Avui ho han anunciat l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el regidor de Cultura, Lluís Abella i el director del Museu, Gerard Martí.

La concessió de la Generalitat de Catalunya arriba 25 anys després de la descoberta dels bronzes i d’un llarg camí per aconseguir que aquestes peces, de rellevància internacional, es poguessin quedar a Cambrils de manera permanent.

El passat mes d’agost, l’Ajuntament de Cambrils, a instàncies de la Junta de Govern del Museu d’Història de Cambrils, va tornar a demanar formalment a la Generalitat el dipòsit definitiu, tal com ja s’havia fet en cinc ocasions anteriors des del moment de la descoberta dels bronzes.

Finalment, el desembre passat l’Ajuntament de Cambrils va rebre la resolució signada pel director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Josep Boya, que autoritzava el dipòsit definitiu al Museu de 230 objectes procedents dels jaciments dels Jardins de l’Ermita de la Mare de Déu del Camí i de la Vil·la Romana de la Llosa. Entre aquestes peces, les més rellevants corresponen al conjunt de Bronzes de la Llosa, però també s’hi inclouen molts dels materials que formen part de l’exposició del Museu, però que es trobaven en situació legalment ambigua des de l’any 2005.

L’alcaldessa de Cambrils ha explicat que, a més de regularitzar la situació administrativa, la concessió és un reconeixement a la feina ben feta en la gestió del patrimoni històric a Cambrils. La implicació de la ciutadania en les polítiques de patrimonialització portades a terme ha permès arribar, des de la fundació del Museu d’Història de Cambrils el 1999, a més de 200.000 visitants registrats, entre els quals ha estat clau el paper dels grups dels centres escolars cambrilencs. Mendoza també ha agraït la feina als membres dels 8 consistoris diferents que hi ha hagut des del 1992, que des del primer moment es van unir al clam de diferents entitats i col·lectius del municipi per fer les passes necessàries per aconseguir que el conjunt pogués ser admirat de forma íntegra a Cambrils.

Per la seva banda, el regidor de cultura ha explicat els detalls del llarg camí recorregut i ha destacat el fort impuls que significa aquesta autorització per consolidar el Museu d’Història de Cambrils com un projecte cultural de referència.

Programació especial pels 25 anys de la descoberta

La concessió coincideix amb el 25è aniversari de la descoberta dels bronzes en el marc d’una excavació científica a càrrec de Códex i dirigida per Ester Ramon.

Amb aquest motiu, el museu d’Història de Cambrils ha organitzat una programació especial dins del festival Tarraco Viva 2017 i el Dia Internacional dels Museus.

Les activitats es portaran a terme el diumenge, 21 de maig, a la Vil·la Romana de la Llosa des de les 11 hores i fins a les 14 hores.

11 hores: Visita teatralitzada a la Vil·la Romana de la Llosa realitzada per Còdol Educació (cat)

12 hores. La Llosa, en excavació des del 1983, xerrada a càrrec de Jaume Massó, arqueòleg (cat)

12:30 hores. DE MÚSICA. La música en la antigua roma. Concierto de recreación històrica, Ludi Scaenici (Italia) (cast)

13:15 hores. Les legions baiximperials. Recreació històrica, Septimani Seniores (Tarragona) (cat)

Els bronzes de la Llosa

Els objectes recuperats havien estat utilitzats entre la segona meitat del segle I i el segle II dC, moment de màxima esplendor i riquesa de la vila. Alguns dels estris són d’il·luminació: el canelobre, el lampadari i la llàntia; i els altres formen part de la vaixella de luxe de la casa, la pàtera, els coladors i els suports. Totes aquestes peces formaven part del mobiliari de la sala més noble, el menjador (triclinium), i els va dissenyar i fabricar un mateix taller, probablement del sud d’Itàlia. Cada un d’aquests objectes esdevenia un camp d’expressió artística important que reflectia el nivell social i econòmic dels propietaris en els banquets (convivium) que oferien als seus convidats.

Un llarg periple iniciat el 1992

Des del moment de la descoberta del conjunt de Bronzes de la Llosa el 1992, l’Ajuntament de Cambrils va expressar la voluntat de gestionar al municipi uns objectes que podrien esdevenir referents del municipi. Així és com va iniciar el procés de sol·licitud de totes les peces arqueològiques aparegudes a Cambrils als diferents organismes competents. Des d’aquell moment i fins l’actualitat, tots els consistoris han continuat aquest procés.

Des del primer moment, l’Ajuntament es va implicar en la restauració dels objectes de bronze i en l’adequació d’un edifici històric per a convertir-lo en museu. La inauguració del Molí de les Tres Eres, en conveni amb el Centre d’Estudis Cambrilencs, amb l’exposició El poblament antic a Cambrils l’any 1999, va aconseguir presentar en públic, per primera vegada, el conjunt de bronzes de La Llosa. Va ser també gràcies a una resolució de la Generalitat de Catalunya que solucionava, per un període provisional de pocs mesos, una situació que havia de ser temporal i que es va convertir en permanent.

La inclusió al Registre de Museus de la Generalitat de Catalunya del Museu d’Història de Cambrils l’any 2000, resolia l’escull de no poder acollir material arqueològic a Cambrils fins que no es disposés d’un museu en condicions.

Aquell mateix any, de nou, es va demanar el dipòsit definitiu del conjunt de bronzes i es va aconseguir una resolució a més llarg termini: 5 anys. No era la situació òptima ja que, per exemple, el decret imposava una solució salomònica com era la necessitat que la llàntia i la pàtera del conjunt, havien de ser exposades per períodes de 6 mesos al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i al Museu d’Història de Cambrils, amb el corresponent perill per a la integritat de les peces durant els trasllats regulars. El darrer trasllat va ser realitzat el passat mes de desembre de 2016.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Cambrils va tornar a demanar el dipòsit definitiu del conjunt a Cambrils els anys 2001, 2002 i 2009. La resposta mai va ser positiva i la situació es va allargar 17 anys, període durant el qual des de Cambrils s’ha demostrat la voluntat ferma de treballar amb respecte vers el coneixement del patrimoni amb criteris científics i divulgatius, sense deixar de banda la potent força del patrimoni com un recurs d’atracció del turisme cultural.

En tots aquests anys s’ha aconseguit consolidar, amb la participació de la societat civil, un projecte patrimonial clar al voltant del Museu d’Història de Cambrils. Darrerament, l’any passat, es va aconseguir, amb l’ajut de la Diputació de Tarragona, iniciar el Pla Director del jaciment de la Llosa amb la construcció d’una passera perimetral i la reobertura permanent de l’espai. També es va aconseguir renovar el discurs museogràfic del Molí de les Tres Eres, amb la inauguració de l’exposició actual, titulada Cambrils: els orígens, on es reforça el paper del conjunt de bronzes.

Tot plegat, va motivar a la Junta de Govern del Museu d’Història de Cambrils instar a l’Ajuntament de Cambrils que tornés a sol·licitar, una vegada més, a la Generalitat de Catalunya, el dipòsit definitiu de tot el conjunt de bronzes de La Llosa. Ara el Museu d’Història ha de vetllar amb responsabilitat per la conservació i difusió d’aquest conjunt excepcional d’objectes amb més de 2.000 anys d’història.

Els grups de l’Escola de Música de Cambrils tocaran des de 10 balcons del Barri Antic

Imatge d'arxiu d'una edició anterior de Música als Balcons. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu d’una edició anterior de Música als Balcons. Foto: Cedida

Arriba la cinquena edició de Música al Balcons a Cambrils. Els joves músics cambrilencs tindran un cop més un escenari immillorable per mostrar el seu talent el proper divendres 12 de maig, a partir de les 18:30 hores. Els  alumnes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC) tocaran des de diferents balcons del Barri Antic mentre alumnes del Centre de Dansa Cambrils ofereixen coreografies a peu de carrer.

La novetat d’aquest any és que l’escenari inicial de l’itinerari serà la Torre del Llimó, edifici històric que ha obert portes recentment al bell mig del Barri Antic. Així doncs, la ruta començarà en aquest punt i serà guiada per les alumnes del Centre de Dansa i l’acompanyament de la Xaranga Bandsonats, que amb bon  ritme portaran els interessats pels carrers del Barri Antic.

Les parades per escoltar els diferents grups musicals de l’Escola Municipal de Música seran les següents:

  1. Torre del Llimó-  Carrer de les Creus, 37 amb carrer Rovira,1
  2. Carrer Parras, 11
  3. Carrer de les Creus , 16
  4. Carrer de les Creus, 21
  5. Plaça de Marianao, 4
  6. Carrer Cardenal Vidal i Barraquer, 21
  7. Passeig Albert, 2
  8. Passeig Albert, 4
  9. Centre Cultural – carrer de Sant Plàcid,18-20
  10. Plaça de la Vila

El projecte compta amb el suport d’El Portal, l’Associació de Veïns del Barri Antic de Cambrils, també compta amb el suport de l’Associació Comercial VilaCentre.

Els orígens

Música als Balcons va ser una iniciativa del Pla de Barris a la qual es van unir VilaCentre i l’Associació de veïns El Portal amb la voluntat de crear un projecte per promoure i dinamitzar el Barri Antic. La primera edició es va celebrar el desembre del 2012 com a cloenda d’aquest programa d’intervenció integral del barri i va tenir molt d’èxit. A més de dinamitzar el barri, el projecte permet la fusió entre la cultura i el patrimoni urbà. En aquest cas, la música i la dansa es fusionen amb el Barri Antic de Cambrils.

La Marató de Sang de Cambrils aconsegueix 551 donacions

La Marató de Donants de Sang de Cambrils celebrada ahir al Pavelló Municipal es va tancar amb 551 donacions: 503 de sang i 48 de plasma. A més, una cinquantena de persones més es van acostar a la Marató per fer oferiments però finalment no van poder donar sang per diversos motius.

La setena Marató de Sang va recollir sang de 9 del matí a 9 del matí ininterrompudament. A les 12 hores l’alcaldessa, acompanyada de diversos del regidor de Salut i la directora del Banc de Sangs i Teixits de Tarragona i Terres de l’Ebre, van participar en l’acte institucional i van actualitzar el marcador de la Marató. Posteriorment, l’alcaldessa i diversos regidors i regidores es van sumar a la crida i van donar sang.

El Pavelló Municipal d’Esports de Cambrils també va ser l’escenari de diverses activitats paral·leles com una timbalada, un ball de bastons, l’actuació del Cor Gospel Blaus de Mar i d’un grup de l’Escola Municipal de Música, una xocolatada o l’actuació dels Xiquets de Cambrils.

A més, l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils va oferir servei d’esmorzar i la Creu Roja va organitzar una ludoteca.

El ioga en paddle surf, novetat en els deu anys de la Fira Marítima de la Costa Daurada

 

L’alcaldessa, amb el president del Club Nàutic i la regidora Anna López

Tot a punt per a la celebració de la 10a edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada organitzada pel Club Nàutic per delegació de l’Ajuntament de Cambrils.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, i el president del Club Nàutic, Ramon Vallverdú, han presentat avui l’edició especial que celebrarà els 10 anys d’un esdeveniment que vol potenciar la pràctica de la nàutica des de totes les seves vessants. De l’11 al 14 de maig a Cambrils es viuran quatre dies de plena activitat nàutica.

Des del club s’insisteix a la necesitat d’oferir una imatge “no elitista” dels esports nàutics ja que “no es correspon amb la realitat”, ha destacat el president de l’entitat, Ramon Vallverdú, que substitueix des de fa un mes i mig a l’anterior president, Joaquim Oliva. “La majoria dels nostres socis són classe mitjan, no elitista”.

L’alcaldessa i la regidora han destacat la importància de la fira “pel posicionament estratègic de Cambrils i la diversificació de l’oferta turística”. Enguany la fira presenta moltes novetats, com el ioga en paddle surf, una nova zona artesanal, el Campionat de Catalunya de Salvament i Socorrisme o el concert de celebració dels 10 anys, entre altres.

Més de 40 estands i expositors amb els millors productes del sector nàutic, amb les últimes novetats en embarcacions i productes relacionats, o interessants ofertes; activitats nàutiques, exhibicions, tallers infantils, presentacions o diversos concursos ompliran la Fira de dijous a diumenge.

Des de vela, caiac, windsurf, paddle surf o batejos de creuer fins a submarinisme, vela llatina o motos aquàtiques. Una oferta d’activitats, moltes d’elles gratuïtes, per a totes les edats, donant opcions a tothom.

Enguany es consolida la zona de les extreme activities, que l’any passat va tenir una gran acollida. Així mateix se celebrarà el segon concurs de pesca Mar Costsa i el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques.

D’altra banda, no faltarà a la cita Salvament Marítim, que portarà el seu helicòpter i farà diverses demostracions.

El programa complet es pot consultar al web de la Fira: http://www.firamaritimacostadaurada.cat

L’acte d’inauguració oficial de la Fira Marítima es portarà a terme el divendres 12 de maig a les 17 hores i anirà a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.

La Fira Marítima de la Costa Daurada es promociona a Saragossa

Un moment de la presentació del certamen als mitjans de premsa de Saragossa

El Club Nàutic Cambrils, per delegació de l’Ajuntament de Cambrils, prepara la 10a Fira Marítima de la Costa Daurada. Una edició especial que celebrarà els 10 anys d’un esdeveniment que vol potenciar la pràctica de la nàutica des de totes les seves vessants. De l’11 al 14 de maig es viuran 4 dies de plena activitat nàutica.

Enguany la Fira presenta moltes novetats, com el ioga en paddle surf, una nova zona artesanal, el Campionat de Catalunya de Salvament i Socorrisme o el concert de celebració dels 10 anys, entre d’altres.

Per explicar totes aquestes novetats, avui la Fira s’ha presentat a la premsa de Saragossa, de la mà del seu gerent, Fabián Escudé. Són molts els aragonesos que passen les vacances a Cambrils, molts d’ells interessats en la nàutica, fet que consolida la presentació de la Fira a terres aragoneses.

Aquesta edició compta amb una quarantena d’estands i expositors amb els millors productes del sector nàutic, amb les últimes novetats en embarcacions i productes relacionats, o interessants ofertes; activitats nàutiques, exhibicions, tallers infantils, presentacions o diversos concursos ompliran la Fira els de dijous a diumenge.

Vela, caiac, windsurf, paddle surf, batejos de creuer, submarinisme, vela llatina, motos aquàtiques… Una oferta d’activitats, moltes d’elles gratuïtes, per a totes les edats, donant opcions a tothom.

Enguany es consolida la zona de les extreme activities, que l’any passat va tenir una gran acollida. Així mateix es celebrarà el 2n Concurs de pesca Mar Costa i el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques.

D’altra banda, no faltarà a la seva cita Salvament Marítim, portant el seu helicòpter i fent diverses demostracions.

El programa complet es pot consultar a la web de la Fira: http://www.firamaritimacostadaurada.cat/

Cambrils es prepara per a dotze hores de donacions ininterrompudes

 

Un moment de la presentació a l’Ajuntament de la jornada solidària

Queden menys de 10 dies perquè Cambrils visqui la setena edició de la Marató de Donants de Sang. El Pavelló Municipal d’Esports serà un any més l’escenari d’aquesta activitat especial, que se celebrarà el proper 10 de maig de 9 a 21 hores.

‘La teva sang diu coses. Comparteix-la’. Aquest és l’eslògan de la Marató de Donants de Sang, que vol posar de relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del grup sanguini: com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne o quins usos pot tenir la seva sang.

Es calcula que dels gairebé 33.300 habitants que hi ha a Cambrils, 14.972 són del Grup A; 1.330 del Grup AB; 2.330 del Grup B; i 14.640 del Grupo 0.

Hi ha molta literatura sobre els grups sanguinis i com determinen coses com la necessitat d’una dieta adaptada a cada grup o com influeixen en la personalitat.

El cert és que no hi ha evidències científiques per a totes aquestes creences. Tot i això, hi ha cultures, com la japonesa, on preguntar el grup sanguini a algú és com demanar-li el seu signe de l’horòscop i doten de significat cada grup. Els A es consideren seriosos, tranquils i equilibrats; els B, alegres i entusiastes; els AB imprevisibles i distants, i els O, extravertits, expressius i líders naturals.

Més enllà d’aquestes creences, conèixer el grup sanguini és bàsic en cas de necessitar una transfusió de sang. Per això, els professionals sanitaris sempre comproven el grup sanguini abans de fer qualsevol transfusió.

Saber el grup sanguini també serveix per conèixer a qui podem ajudar amb la nostra sang i de quins grups en podem rebre. Tots les persones que donen sang reben, passats uns dies, una carta a casa amb els resultats de l’analítica de la donació i el grup sanguini.

Activitats durant el dia

El Pavelló Municipal d’Esports de Cambrils també serà l’escenari d’un munt d’activitats paral·leles a la Marató de Donants de Sang. Així doncs, al seu interior es podrà veure des de XXXXXX.

A mesura que avanci el dia, s’anirà actualitzant el marcador electrònic amb els donants que es vagin comptabilitzant. L’etiqueta #MSangCambrils servirà per difondre l’esdeveniment a les xarxes socials.

La donació de sang, un hàbit cívic

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

La Marató de Donants de Sang de Cambrils està organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), conjuntament amb l’Ajuntament de Cambrils, els Serveis Territorials de Salut i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona i l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp.

Cambrils acollirà la tercera cursa solidària Sosciathlon

L’alcaldessa, Camí Mendoza, durant la presentació de la cursa

La tercera edició de la cursa solidària Sosciathlon es portarà a terme a Cambrils el diumenge 1 d’octubre. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i els representants de l’associació Sosciahtlon, Marçal Ferré i Carlos Morillo, han presentat avui l’esdeveniment esportiu, que enguany destinarà els diners recaptats a la Fundació Noelia (nens contra la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI) i la Fundació Esclerosi Múltiple.

Els participants podran escollir entre tres modalitats esportives: córrer, nedar en aigües obertes o pedalejar en BTT. A més, hi haurà recorreguts de diferents nivells per adaptar-se al màxim a tots els perfils dels inscrits i fins i tot curses específiques infantils en el cas de la natació i la cursa a peu.

Tot el que es recapti amb les inscripcions es donarà íntegrament a les dues entitats. També existeix la possibilitat de comprar un Dorsal 0, fent directament una donació per internet o el mateix dia de la cursa. L’organització comptarà amb al col·laboració d’entitats esportives i empreses de Cambrils, a més dels voluntaris i patrocinadors habituals.

Paral·lelament a les curses, que no seran competitives, hi haurà activitats durant tot el matí pels esportistes, els acompanyants i tothom que es vulgui acostar al Parc del Pescador. El programa, que encara està obert, inclourà actuacions geganteres, una sortida de Harley Davidson, l’autobús del Banc de Sang i Teixits, les paradetes de les entitats solidàries i activitats pels més petits. L’associació segueix recollint taps de plàstic per la Fundació Noelia i mòbils i tablets en desúss per l’Aliança espanyola de famílies de von Hippel – Lindau.

El projecte

Sosciathlon és el projecte d’un grup d’amics de Vila-seca, que el 2015 van decidir posar en marxa una iniciativa que combinés esport, solidaritat i valors. La primera cursa va tenir lloc a Vila-seca i va comptar amb 1.100 inscripcions. L’any passat la cursa es va celebrar a Salou i va arribar als 1.300 dorsals.

Cada any l’organització tria dues entitats solidàries i dóna la meitat dels beneficis a cadascuna. L’objectiu de la Sosciathlon en el futur és destinar els diners a entitats petites però de moment busquen que n’hi hagi una de gran i coneguda que ajudi a la mobilització i una altra de més petita que tingui la oportunitat de recaptar fons i donar-se a conèixer.

La ONG Progress for Africa crea una delegació a Cambrils

La cambrilenca Esther Branchart ha impulsat la creació d’una delegació a Cambrils de la ONG Progress for Africa, amb seu a Tanzània, creada el 2014 amb l’objectiu d’aconseguir un estat del benestar digne per la seva comunitat.

La nova organització solidària es presentarà a Cambrils aquest diumenge, 30 d’abril, amb un vermut a la Plaça del Pòsit. L’activitat es portarà a terme entre les 11 i les 15 hores.

Branchart, llicenciada en Magisteri, va viatjar a Born City a principis d’any per col·laborar en el projecte d’una escola per infants de 3 a 6 anys i té previst tornar-hi a finals d’any per continuar ajudant en la formació del professorat.

La nova ONG ja té el número 240 en el registre municipal d’entitats de Cambrils i properament s’integrarà al Consell de Cooperació de Cambrils Ciutat Solidària.

La Policia Local de Cambrils i els Mossos detenen a tres persones per intentar robar en un xalet de Vilafortuny

 

Una patrulla dels Mossos d’Esquadra, en una imatge d’arxiu. Foto: SME

La Policia Local de Cambrils i els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes i una dona per la temptativa de robatori amb força d’un xalet deshabitat de Vilafortuny.

Els tres detinguts són veïns de Cambrils d’entre 20 i 24 anys han reconegut haver intentat accedir a l’interior de l’immoble per emportar-se uns electrodomèstics.

La detecció dels autors dels fets ha estat possible gràcies a un avís d’un veí que va veure dos nois encaputxats que entraven en un habitatge desocupat i havien sentit sorolls provinents de l’interior. Per aquest motiu, el cap de la Policia i la regidora de Seguretat han fet públic el seu agraïment i han explicat que la col·laboració ciutadana és de vital importància per evitar i/o resoldre fets delictius.

En l’operació, que es va portar a terme poc abans de la una de la matinada de dijous, hi van participar dues patrulles de la Policia Local i dues patrulles dels Mossos d’Esquadra. Els agents van trobar tallat el candau de la cadena que tancava la reixa de l’accés al jardí des del menjador.

En primer lloc van inspeccionar l’interior de la casa, que presenta un aspecte abandonat, però no hi van localitzar ningú. Posteriorment, mentre una de les dotacions realitzava la recerca per la part del darrera de la casa, una altra dotació va localitzar a tres a l’interior d’un cotxe que van reconèixer ser els autors dels fets. A l ‘interior del vehicle s’hi van localitzar diversos tornavisos, un petit maletí amb un trepant i accessoris, i un talla-barnilles de grans dimensions.

Un dels homes detinguts té antecedents per tràfic de drogues i la dona consta denunciada per ocupació d’immobles, amenaces, furt i un robatori amb violència i intimidació. Els Mossos d’Esquadra s’han encarregat d’instruir les diligències.

Cambrils busca la nova pubilla i el nou hereu que representaran el municipi a les festes

Les pubilles i l’hereu escollits l’any passat

Cambrils busca la Pubilla, l’Hereu, les Damisel·les i els Fadrins grans i infantils que representaran el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals a partir del Pregó de la Fira d’aquest 28 de maig i durant tot un any.

El Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria perquè els i les interessades s’hi puguin presentar, ja sigui a títol personal o en representació d’una entitats. Les bases, aprovades pel govern, es poden consultar en aquest enllaç.

L’Ajuntament ha fet una crida a les associacions de Cambrils perquè presentin candidats i candidates a pubilla i hereu en representació de l’entitat i d’aquesta manera apropar les tradicions de Cambrils a les noves generacions.

Els requisits

En aquesta edició s’ha ampliat la franja d’edat pels candidats a Pubilla, Hereu i Damisel·les grans, que han de tenir entre 15 i 22 anys fets, dominar la llengua catalana parlada i escrita i estar empadronats a Cambrils. En el cas dels infantils, han d’haver nascuts entre l’any 2008 i el 2011 i disposar del vestit tradicional català.

Les inscripcions es poden fer presencialment al Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils o enviant el full d’inscripció a festes@cambrils.org fins el 17 de maig (grans) i 19 de maig (petits).

L’elecció es farà mitjançant un sorteig que es realitzarà durant el Pregó de la Fira, el diumenge 28 de maig, a les 13 hores, a la Sala d’Actes del Casal Municipal. Els escollits hauran d’assistir als actes detallats a les bases.

Els obsequis

Com a novetat, enguany les Damisel·les grans escollides també seran obsequiades amb un passi anual del Port Aventura, com l’Hereu i la Pubilla grans. A més, rebran vals descompte dels establiments associats a la Unió de Botiguers per valor de 150 euros.

La Pubilla i l’Hereu també guanyaran una esquiada o qualsevol altra activitat del mateix valor del “Carretera i Manta” i les Damisel·les tindran un val de 50 euros de descompte per a les activitats d’aquest programa de Joventut.

Els obsequis per l’Hereu i la Pubilla Infantil seran una entrada al Port Aventura, un val de descompte de 50 euros a de la Unió de Botiguers i altres regals. Tots els candidats rebran un obsequi.

Vestits tradicionals

El Departament de Festes es fa càrrec de les despeses de confecció del vestit de la Pubilla gran i les seves dues Damisel·les, cedirà el vestit tradicional a l’Hereu durant tot el mandat i es farà càrrec del lloguer del vestit tradicional català pel dia del Pregó per a tots els candidats que no en disposin. A més, l’Ajuntament disposa de capes d’hivern que es deixaran a la Pubilla, Damisel·les i Hereu pels actes de la Festa Major de la Immaculada i del Setge.

Per publicitar les bases s’han editat uns flyers informatius on hi ha publicades les bases, que es repartiran per les escoles de Cambrils, a diferents cursos segons les edats a qui va destinada la informació, i a les entitats de Cambrils. També es podran trobar als comerços i als equipaments municipals com el Centre Cultural, la Biblioteca, l’Ateneu Juvenil, l’Ajuntament i als Centres Cívics.

Montserrat Masdéu, nova presidenta d’ERC a Cambrils

Imatge de la nova executiva d’ERC a Cambrils

S’ha renovat l’Executiva local d’Esquerra Republicana a Cambrils. A l’Assemblea General va ser escollida per unanimitat Montserrat Masdéu com a presidenta de la secció local d’ERC a Cambrils, que substitueix a Marc Falceto, que n’ha estat el president des del 2013. A l’assemblea també s’ha escollit a les persones que compartiran equip amb Masdéu, que són: Aleix Rom, Josep Oliva, Jordi Fargas, Apel·les Carod i Eduard Pellicer.

La nova presidenta va agrair la feina feta pel seu antecessor i va exposar les intencions de seguir treballant amb uns objectius ferms: fer créixer la militància, comunicar a la ciutadania la feina que està fent Esquerra al govern de Cambrils, fer el seguiment dels afers de la ciutat i treballar per la construcció de la nova República de Catalunya des de Cambrils.

També hi va haver moments pels records, ja que el passat 16 de març es van celebrar els 20 anys de la inauguració del local de Cambrils per part de qui era secretari d’ERC: Josep Lluís Carod-Rovira i la presidenta d’aquell moment, Montserrat Pujals.

Teresa Vallverdú, a Cambrils

El dijous passat s’ha dut a terme l’acte de La República que farem sobre cultura a Cambrils. L’acte ha estat protagonitzat per la diputada al Parlament, Teresa Vallverdú i pel secretari d’ERC de Política Cultural, Educació i Esports, David Agustí. La benvinguda ha estat a càrrec de la presidenta d’ERC Cambrils, Montserrat Masdéu.

La diputada republicana Teresa Vallverdú ha explicat els pilars principals de la cultura a la pròxima República Catalana i ha destacat que ‘la cultura ha de ser la quarta pota del benestar, és la carta de presentació a l’exterior’. Vallverdú ha afegit que la ‘cultura ha de ser un dret constitucional, cohesionador i bàsic de la República’. Per la seva banda, el secretari d’ERC cultural, Agustí ha manifestat que la ‘cultura ha de ser present transversalment en totes les altres àrees’ i ha complementat que ‘cal apostar per democratitzar-la i fer-la arribar a tot el territori, concerbant-la i potenciar-la’.

La Fíra Marítima de la Costa Daurada celebra els 10 anys farcida de novetats

Tot a punt per la Fira Marítima de la Costa Daurada. Foto: Cedida

Tot a punt per la Fira Marítima de la Costa Daurada. Foto: Cedida

Una edició especial que celebrarà els 10 anys d’un esdeveniment que vol potenciar la pràctica de la nàutica des de totes les seves vessants. De l’11 al 14 de maig es viuran 4 dies de plena activitat nàutica. La Fira presenta enguany moltes novetats, com el ioga en paddle surf, una nova zona artesanal, el Campionat de Catalunya de Salvament i Socorrisme o el concert de celebració dels 10 anys, entre d’altres.

Els millors productes del sector nàutic, amb les últimes novetats en embarcacions i productes relacionats, o interessants ofertes; activitats nàutiques, exhibicions, tallers infantils, presentacions o diversos concursos ompliran la Fira els de dijous a diumenge. Vela, caiac, windsurf, paddle surf, batejos de creuer, submarinisme, vela llatina, motos aquàtiques… Una oferta immillorable per a totes les edats, donant opcions a tothom.

Enguany es consolida la zona de les extreme activities, que l’any passat va tenir una gran acollida. Així mateix es celebrarà el 2n Concurs de pesca Mar Costa i el Campionat de Catalunya de motos aquàtiques.

D’altra banda, no faltarà a la seva cita Salvament Marítim, portant el seu helicòpter i fent diverses demostracions.

El programa complet es pot consultar a la web de la Fira: http://www.firamaritimacostadaurada.cat/

La Fira Marítima s’inaugurarà oficialment el divendres 12 de maig a les 17h a càrrec del conseller de Territorri i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.

La 10a Fira Marítima de la Costa Daurada l’organitza el Club Nàutic Cambrils, per delegació de l’Ajuntament de Cambrils.