TARRAGONA 21

La biblioteca de Cambrils promociona la lectura a través de la plataforma Ebibliocat

Les persones que no tenen el carnet de la biblioteca també es poden donar d’alta en aquests moments de confinament. Foto: Revista Cambrils

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils promociona la lectura a través d’Ebibliocat. El servei municipal ha inclòs algunes recomanacions de llibres disponibles en aquesta plataforma, entre les accions de promoció de la lectura que està portant a terme.

Les recomanacions i propostes es poden seguir a través del canal de Youtube https://www.youtube.com/user/CanalBibCambrils i des dels perfils a les xarxes socials Twitter i Instagram @bibliocambrils. El personal de la biblioteca respondrà les consultes que es rebin a través del formulari «Contacta amb nosaltres» que es troba al web www.cambrils.cat/biblioteca.

Ebibliocat

Ebibliocat és el servei de préstec de continguts digitals de les biblioteques públiques de Catalunya, accessible a través del carnet de lector. En aquests moments de confinament, però, hi ha l’opció de donar-se d’alta virtualment a totes aquelles persones que així ho desitgin, encara que no disposin de carnet.

A la plataforma es poden trobar llibres de diverses temàtiques -ficció i coneixements, tant per a adults com per a infants-, revistes, pel·lícules, audiollibres i accés a documentals, música, a enciclopèdies, i a idiomes.

Com accedir a la plataforma?

Si no es disposa de carnet, cal entrar a: http://catalunya.ebiblio.es/ayuda/E0360/ca/carnet.htm, triar la demarcació, emplenar el formulari, i emprar el codi temporal que es rebrà al correu electrònic, junt amb un PIN que s’haurà d’afegir al registre de l’enllaç.

Si es disposa de carnet, cal donar-se d’alta a l’apartat EL MEU COMPTE de: https://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/ amb el número de carnet i crear un codi alfanumèric de 6 posicions. Un cop fet això ja es pot gaudir dels serveis de Ebibliocat: https://catalunya.ebiblio.es/opac/#index.

Ebibliocat permet fer una vista prèvia dels documents. En cas que interessin, hi ha l’opció de prestar-los (si estan disponibles), o reservar-los (si estan prestats). Es pot realitzar la lectura des de dispositius mòbils (amb l’app ebiblio per a dispositius IOS i Android), o llegir en línia des de l’ordinador o lector electrònic. En aquest últim cas cal tenir instal·lat el programa Adobe Digital Editions i autentificar-lo (http://catalunya.ebiblio.es/ayuda/E0360/ca/instalacio.htm)

Es pot consultar la guia completa de Ebibliocat en el següent enllaç: https://biblioteques.gencat.cat/web/.content/tematic/biblioteques/catalegs/ebiblio/documents/Guia-dus-deBiblio.pdf

 

L’Ajuntament de Cambrils fa una crida a continuar donant sang

l’Ajuntament de Cambrils ha fet una crida a continuar donant sang durant l’estat d’alarma

Les persones donants de sang són imprescindibles també en la situació de confinament actual. Per això, l’Ajuntament de Cambrils ha fet una crida a continuar donant sang durant l’estat d’alarma i ha explicat les mesures excepcionals que han incorporat les autoritats sanitàries a la donació de sang per garantir la seguretat de donants i professionals.

Per donar sang és necessari reservar hora prèviament per poder organitzar donacions esglaonades amb una correcta afluència de persones. Es poden consultar els punts de donació i reservar la cita al següent enllaç https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita. Durant el desplaçament, és convenient portar el certificat autoresponsable de desplaçament degudament omplert, juntament amb el comprovant de cita prèvia de donació.

Com a mesures de prevenció, en arribar al punt de donació, es demanarà a la persona donant que es renti les mans amb aigua i sabó o amb un gel esterilitzant. A més, se li indicarà que ompli el qüestionari en un espai determinat, que mantingui una distància social de com a mínim un metre en tot moment i que, si te febre o tos, esperi 15 dies per anar a donar. També se li donarà una mascareta de protecció i els bolígrafs per emplenar el qüestionari seran d’un sol ús (si és possible, es pot portar emplenat des de casa www.donarsang.gencat.cat/formulari).

La regidora de Salut, Hélène Arcelin ha recordat que el Covid-19 no es pot transmetre per la sang, només per via respiratòria, i en aquest sentit ni la donació de sang ni la transfusió suposen cap risc per a donant ni pacient. «El risc és no donar sang perquè cada dia se segueix necessitant sang per atendre a les persones malaltes als hospitals», ha afirmat la regidora.

Donació de medul·la

Les persones que vagin a donar sang també es poden registrar a la base de dades de donant de medul·la. En el mateix moment de la donació, s’extrau una petita mostra de sang que servirà per saber la compatibilitat. També és possible inscriure’s al registre sense fer una donació de sang (més info a: https://www.donarsang.gencat.cat/ca/puc-donar/preguntes-frequents/cat/2/donacio-de-medul-la).

D’aquesta manera, es poden ajudar a persones com el petit Adrián, de 5 anys, que té leucèmia i està buscant un donant de medul·la compatible. Justament, durant el cap de setmana la Policia Local de Cambrils, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, el SEM, la Policia Nacional, els Bombers i la Guàrdia Civil es van desplaçar al carrer d’aquest nen de Cambrils per homenatjar-lo. Adrián ha passat un mes a la Vall d’Hebron, on rep tractament a l’espera de medul·la. La seva família ha fet una crida per augmentar les possibilitats de trobar un donant compatible.

Un grup de persones voluntàries de Cambrils confecciona 800 mascaretes

El material de protecció s’ha destinat a la residència Baix Camp i a la Cooperativa de treballadores familiars. Foto: Cedida

La xarxa d’ajuda mútua per l’emergència sanitària de Cambrils ha confeccionat un total de 800 mascaretes d’ús particular per la residència de gent gran Baix Camp i la Cooperativa de treballadores familiars de Cambrils que treballa per Serveis Socials de l’Ajuntament. En aquest moment queda un estoc de 300 mascaretes per les necessitats que puguin sorgir.

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de 21 persones voluntàries que han cosit les mascaretes i de diverses empreses cambrilenques que han donat el material per poder-les confeccionar i esterilitzar com Mariveles, Tapissats i Fundes JB, Montserrat Forcadell, Merceria Borràs i Vulvita compresas de tela – Beatriz San Román.

El repartiment del material necessari per cosir a les diferents persones voluntàries i la distribució de les mascaretes s’ha coordinat des de Protecció Civil de la Policia de Cambrils i el departament de Salut de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Cambrils ha fet un agraïment públic a totes les empreses i particulars que amb el seu esforç i generositat han fet possible protegir persones que treballen des de primera línia de l’emergència sanitària i col·lectius vulnerables com la gent gran.

L’Ajuntament també ha donat les gràcies a les empreses i particulars que van respondre a la crida feta des de l’Ajuntament hi han fet donacions de mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic: Associació Internacional de Policies – IPA Tarragona, ICC Broadcast – Enrique Arce, Takhirzan Baratov, Hotel Sol Port Cambrils, Tsunami Tattoo – Hector Esgueva, Nàutica Guasch, Luis Salguero, Pintures Luque – Marc Luque,Centro Dentix, Hotel Centurion, Centre Cos – Podòloga Almudena Carillo, Würth, Agroquimecs Reus, papereria Carlin, Doctora Paola Pasquali, Bazar Opción i Farmàcia Blanca Borràs Cabacés.

 

L’OAC de l’Ajuntament de Cambrils atén quasi mil trucades en mig mes

Des que va començar el confinament, el servei 010 ha ampliat l’atenció i està operatiu de 8 del matí a 6 de la tarda. Foto: Cedida

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Cambrils ha atès un total de 985 trucades entre el 16 i el 31 de març. Des que va començar el confinament, el servei ha ampliat l’horari d’atenció telefònica (010 / 977 794579) i està operatiu per torns de 8 del matí a 6 de la tarda.

El personal de l’OAC resol dubtes sobre el confinament i altres qüestions, orienta a la ciutadania en la utilització de l’administració electrònica i deriva els tràmits i les consultes més específiques als diferents departaments municipals.

L’Ajuntament recorda que la majoria de tràmits també es poden fer a través de la seu electrònica https://seu.cambrils.cat i demana a la ciutadania que faci servir aquesta via en la mesura del possible per no col·lapsar el telèfon.

El personal de l’OAC s’ha organitzat en tres equips per evitar contagis. Dos equips treballen presencialment als matins en dies alterns i un tercer equip teletreballa des de casa a les tardes, ja sigui atenent trucades o realitzant tràmits online.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha posat en valor la disposició i l’esforç de l’equip de l’OAC per continuar prestant el servei i reforçar-lo durant la tarda. «És molt important poder mantenir l’atenció telefònica i telemàtica i seguir al servei de la ciutadania en aquests moments complexos», ha afirmat el regidor.

 

L’Ajuntament de Cambrils modifica el calendari fiscal i amplia els terminis de pagament

Els contribuents que s’havien acollit al pla especial i fraccionaments podran retornar els rebuts sense recàrrec. Foto d’arxiu de l’Ajuntament de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils ha publicat avui un decret per modificar el calendari fiscal de l’exercici 2020 i ampliar els terminis de pagament, tal com es preveia en el paquet de mesures econòmiques per fer front al coronavirus aprovat per l’equip de govern el passat 20 de març.

Els contribuents acollits al Pla Especial (PEP) i quotes de fraccionaments també podran ajornar els pagaments. En aquest cas, es mantenen els càrrecs dels venciments, perquè hi ha persones que hi poden fer front i prefereixen no ajornar-los, però qui ho necessiti podrà rebutjar els pagaments de les quotes sense recàrrec ni interessos. Les fraccions no abonades s’acumularan o distribuiran entre els següents venciments.

D’altra banda, s’han ajornat els terminis de pagament dels padrons corresponents a preus públics i altres ingressos de dret públic (mercat vila, atenció domicili, prestació de serveis, esplai Gripau Blau, rendes de lloguer per cessió d’ús i lloguer d’espais de la Torre del Llimó). L’aprovació del padró s’ha suspès fins el 30 d’abril i el període voluntari de pagament és de dos mesos a partir d’aquesta aprovació.

 

El cinema de la Rambla de l’Art de Cambrils proposa iniciatives pels confinats

La sala de cinema Rambla de l’Art Cambrils. Foto: Revista Cambrils

L’equip del cinema de la Rambla de l’Art de Cambrils manté el contacte amb els seus espectadors a través de dues iniciatives pròpies que es viralitzen a través de les xarxes.

Son iniciatives produïdes, de manera voluntària i altruista, per tot l’equip que fins ara ha gestionat la sala de Cambrils, el mateix que ho tornarà a fer quan es reobrir la sala.

Una de les iniciatives consisteix en un video post diari titulat La rambla de confinament, proposant, sempre que es pugui, una pel·lícula, un ballet o una òpera que estigui disponible de manera gratuïta per la cessió dels titulars dels seus drets. https://www.youtube.com/watch?v=O3cA_Hj77FE

La següent iniciativa consisteix en la creació d’un article, també a diari, sobre aspectes de la indústria
cinematogràfica que es publica a l’apartat d’Actualitat en el lloc web del cinema: www.rambladelart-cambrils.com

Aquesta iniciativa, així com d’altres que es posaran en marxa si el confinament s’allarga més setmanes, té per objectiu ajudar a ampliar l’oferta cultural disponible a les llars, així com ser una eina de comunicació del cinema de Cambrils, que permeti la ràpida recuperació d’espectadors a la sala quan pugui obrir de nou les seves portes.

Aquesta recuperació urgent d’espectadors i, per tant, d’ingressos, serà imprescindible per no perjudicar definitivament la viabilitat de la sala de Cambrils, molt perjudicada, així com també moltes més activitats de les microempreses i autònoms del Camp de Tarragona, per haver hagut de tancar de cop la seva activitat.

 

Cambrils publica un llistat d’establiments que fan repartiment a domicili


L’àrea de Salut de l’Ajuntament de Cambrils ha publicat un llistat de més de 20 establiments minoristes del municipi que ofereixen repartiment a domicili de productes de primera necessitat com l’alimentació i la farmàcia. L’objectiu d’aquest recull, que s’ha difós a través del web i les xarxes socials, és facilitar la cerca a les persones que no poden sortir de casa per fer la compra perquè pertanyen a un col·lectiu de risc o tenen problemes de mobilitat.

La llista amb els telèfons de contacte publicada és oberta i s’anirà actualitzant. Els establiments que ofereixin repartiment a domicili que s’hi vulguin afegir poden enviar un correu a salut@cambrils.org, des d’on es donaran les indicacions que corresponguin. Així mateix, s’informa als establiments que és un servei de difusió extraordinari i que es desenvoluparà mentre duri l’estat d’alarma.

Tots els establiments del sector minorista d’alimentació, restaurants i comerços que fan repartiment a domicili estan obligats a complir les recomanacions específiques per a la prevenció de la transmissió de la COVID-19, així com les bones pràctiques i normes de seguretat alimentària, per tant, donar compliment al document Mesures d’actuació en el sector minorista d’alimentació-Covid-19. En el cas dels restaurants, com a requisit cal que ja fessin repartiment a domicili abans de la crisi sanitària.

L’autobús urbà de Cambrils serà gratuït durant el confinament

L’autobús urbà de Cambrils serà gratuït temporalment des d’avui i fins que acabi el confinament, seguint la mesura inclosa en la resolució TES/798/2020, de 31 de març del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Només poden utilitzar el transport públic les persones que s’hagin de desplaçar a un lloc de treball essencial o anar a comprar subministraments bàsics. La gratuïta, que també serà d’aplicació al transport interurbà, és una mesura temporal.

Fa dues setmanes l’empresa municipal Aparcam de Cambrils ja va reduir les freqüències del bus urbà com a mesura preventiva per minimitzar desplaçaments i per adequar-se a la baixada de la demanda a causa de les restriccions.

Els horaris provisionals es poden consultar aquí:

https://www.cambrils.cat/aparcam/fitxers/tp/tp-serveis-minims.

La Scott Marathon Cup de Cambrils s’ajorna al 25 d’octubre

 

La Scott Marathon Cup de Cambrils veu modificada la seva data de celebració degut a l’efecte del COVID-19.La nova data serà el 25 d’octubre de 2020.

La localitat de Cambrils es vestirà de gala per reunir als millors ciclistes de l’especialitat i aquells bikers que volen gaudir del Mountain Bike, en una zona ideal.

S’està vivint una situació excepcional i des de l’organització es lamenta les conseqüències d’aquesta. Estem segurs que el més aviat possible es podrà tornar a disfrutar de la bicicleta de muntanya.

Les inscripcions tant de la cursa de Cambrils com la de Girona que es disputarà el 26 de setembre, segueixen obertes.

L’Ajuntament de Cambrils crea un nou espai virtual amb tota l’oferta de formació online

Alejandro García Muñoz, regidor d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació. Foto d’arxiu

El Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ha creat un nou espai virtual per posar a l’abast de la ciutadania tota l’oferta de formació a distància existent. L’e-Aula, que s’anirà actualitzant, recull en una sola pàgina web els recursos online de més de 30 entitats, administracions i organitzacions ordenada per àrees de coneixement i activitat per tal de facilitar la cerca. L’espai es pot consultar a l’enllaç https://www.cambrils.cat/ocupacio/formacio/e-aula-1.

El regidor de Polítiques Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia, ha explicat que l’e-Aula neix amb la voluntat de continuar oferint recursos i assessorament durant aquesta situació de confinament que ha obligat a aturar les activitats formatives presencials i ha limitat la majoria d’activitats empresarials. «Aquests dies també poden ser una oportunitat per ampliar els coneixements en el sector laboral de cadascú o una ocasió per explorar nous itineraris professionals, per quan això passi que passarà», ha afirmat Alejandro Garcia.

El regidor ha encoratjat a la ciutadania a utilitzar el ventall de possibilitats que ofereix aquest nou recurs. A més, el departament donarà suport a les persones interessades a través del correu electrònic pao@cambrils.cat, des d’on es respondran els dubtes que puguin sorgir i es prestarà ajuda davant de qualsevol dificultat en el procés d’inscripció.

 

L’Oficina del Consumidor de Cambrils amplia el seu horari telemàtic

Tríptic de l’OMIC de Cambrils. Foto: Cedida

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Cambrils ha ampliat el seu horari d’atenció telemàtica de dilluns a dijous per poder donar resposta a l’augment de consultes sobre cancel·lacions de viatges, reserves i serveis, així com altres qüestions derivades de la situació de confinament.

Les consultes es poden enviar al correu omic@cambrils.org i es respondran de dilluns a dijous. La responsable de l’oficina, Sylvia León, que fins ara només atenia els dimarts al matí al Centre Cívic de les Basses, dedicarà quatre dies setmanals a aquest servei d’assessorament municipal. Des del teletreball, la tècnica ha habilitat els canals i mecanismes per poder atendre i tramitar les consultes i expedients de les persones que necessitin informació de consum.

El regidor de Participació Ciutadana, Oliver Klein, ha destacat la importància d’ampliar els serveis de protecció a la ciutadania en aquests moments tant complexes, per garantir l’atenció a les persones que puguin necessitar suport davant dels desajustos que es puguin ocasionar en el subministrament de serveis, terminis i altres qüestions. D’altra banda, el regidor ha explicat que, a més de donar resposta a situacions concretes, cal preveure recursos que també ajudin a la part comercial a refer-se de la parada de l’activitat.

 

La Policia Local de Cambrils denuncia un noi de 12 anys que s’havia escapat d’un centre de menors de Reus

La Policia Local de Cambrils ja ha denunciat a 147 persones per incomplir la restriccions i fer un ús abusiu de les excepcionalitats contemplades. Durant l’última setmana, la Policia ha aixecat diverses denúncies a persones d’altres municipis que passejaven per Cambrils sense cap causa justificada.

Entre les persones denunciades hi ha un menor que que feia 12 dies que s’havia escapat d’un centre de menors de Reus i que ja ha estat retornat, un grup de persones que estava fent un pícnic al pàrquing de les Comes, i un home que conduïa un ciclomotor de forma temerària al barri de la Parellada. La Policia Local també ha participat en les gestions per allotjar un home amb alzheimer que els Mossos havien parat en un control a l’Hospitalet.

D’altra banda, el Comitè de Coordinació del Coronavirus de l’Ajuntament de Cambrils ha demanat a la ciutadania que surti de casa el temps mínim imprescindible i respecti les restriccions de l’estat d’alarma. En aquest sentit, el consistori ha recordat que les excepcionalitats en la mobilitat tenen limitacions i cal ajustar-se al màxim en benefici de la pròpia salut i la dels altres.

El Comitè ha acordat fer aquesta crida a tota la ciutadania per minimitzar riscos després de detectar que hi ha algunes persones que realitzen passejades amb gossos poc segures, tot i que la immensa majoria està complint les restriccions de forma exemplar.

La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Sempre individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.

El desplaçament dels treballadors i treballadores al lloc de treball està limitat als serveis essencials no afectats pel permís retribuït recuperable establert entre el 30 de març i el 9 d’abril inclosos, segons es detalla al document de preguntes freqüents específic.

Persones amb discapacitat

Les persones que tinguin un familiar a càrrec amb discapacitat que requereix sortir al carrer són una de les excepcions a les restriccions de mobilitat. És el cas de les persones amb alteracions conductuals, com ara espectre autista o conductes disruptives, que es vegin agreujades per la situació de confinament. En aquests supòsits, es pot sortir si és imprescindible per prescripció d’un professional sanitari, social o del Departament d’Educació i cal que portin a sobre el certificat de discapacitat i/o la prescripció del professional. A banda de l’acompanyament, es permet la sortida individual si la persona disposa d’autonomia.

Aquesta excepcionalitat també es pot aplicar excepcionalment a persones amb malalties que requereixin mobilitat, sempre que estigui degudament justificat per professionals sanitaris.

Mascotes

Les mascotes es poden treure a passejar de forma individual, mai amb altres acompanyants, excepte famílies monoparentals que no puguin deixar els seus fills sols a casa. Les passejades han de ser curtes ni es recomana que no siguin a una distància màxima del domicili de 200 metres, només per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals. Les passejades no són activitat d’oci i, per tant, no es podrà tenir contacte amb altres persones o animals.

Les respostes a les preguntes més freqüents sobre les restriccions d’activitats per a la Covid-19 a Catalunya es poden consultar aquí: http://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/Coronavirus/Questionari-restriccions-COVID19-v20200329-15h_REVISAT.pdf

 

 

Cambrils redueix les freqüències de l’autobús urbà en un 70%

El servei de transport públic s’ha adequat a la demanda i només funcionarà de dilluns a divendres. Foto: Reusdigital

L’empresa municipal Aparcam de Cambrils tornarà a reduir les freqüències del bus urbà a partir d’avui dimarts, 31 de març, per adequar-se a la baixada de la demanda a causa de les restriccions i com a mesura preventiva per minimitzar desplaçaments.

El passat 19 de març ja es va reduir el servei en prop d’un 60%, disminuint el nombre de viatges de la L1 Llevant i la L2 Ponent i deixant fora de servei la L3 Estació. A partir d’avui el servei quedarà reduït en un 7O% respecte als horaris habituals, baixant les freqüències de dilluns a divendres i eliminant el servei dels dissabtes.

Els nous horaris es podran consultar a les principals parades, al web de l’Aparcam i a les xarxes socials. Els podeu descarregar clicant aquest enllaç: https://www.cambrils.cat/aparcam/fitxers/tp/tp-serveis-minims.

La reducció és una mesura per evitar contagis entre el personal de la companyia i les persones usuàries i, al mateix temps, adequa el servei a la important davallada de viatgers a causa de les restriccions de mobilitat de l’estat d’alarma i a la disminució de les freqüències de tren.

El nombre d’usuaris de l’autobús ha baixat quasi un 98%. Si en un dia feiner habitualment unes 500 persones es desplaçaven amb l’autobús urbà, ara només es registren una mitjana de 12 viatgers diaris. En el cas dels dissabtes, el dia 21 l’autobús va anar completament buit i el dia 28 només hi van pujar dues persones en tot el dia.

D’altra banda, des que va començar el confinament, l’operadora de transport ha intensificat la neteja i desinfecció de vehicles i ha adoptat mesures de protecció pels conductors. Es recomana evitar viatjar amb transport col·lectiu a les persones de risc (majors de 65 anys, amb malalties cròniques o pluripatològiques o amb immunosupressió).

 

La ciutadania entrevistarà l’alcaldessa de Cambrils a través de Ràdio Cambrils

L’entrevista als tres membres del govern es realitzarà virtualment a través de la plataforma Skype. Foto: Cedida

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; els regidor de Protecció Ciutadana, Lluís Abella, i la regidora de Salut, Hélène Arcelin, respondran dimecres les preguntes de la ciutadania a través de Ràdio Cambrils. Les preguntes es poden enviar fins demà dimarts a les 12 hores per correu electrònic a redaccio@radiocambrils.info o també a través de les xarxes de Ràdio Cambrils (Facebook i Twitter).

L’entrevista als tres membres del govern, que formen part del Comitè de Coordinació de l’Ajuntament durant la crisi sanitària del coronavirus, es realitzarà virtualment a través de la plataforma Skype i s’emetrà en un programa especial de «El món de Cambrils» dimecres dia 1 d’abril a partir de les 12 hores.

Durant l’entrevista, conduïda pel director de Ràdio Cambrils, Adrià Muñoz, Mendoza, Abella i Arcelin contestaran els cambrilencs i les cambrilenques tots aquells dubtes que estiguin relacionats amb l’epidèmia i que siguin de competència municipal. Es tracta d’una iniciativa que pretén posar en contacte l’equip de govern i els ciutadans en uns moments de gran preocupació tant per als ciutadans com per als governants.

Com es poden fer preguntes?

Les persones que tinguin alguna pregunta a fer als tres membres de l’equip de govern l’hauran d’enviar al següent correu electrònic redaccio@radiocambrils.info o també a través de les xarxes de Ràdio Cambrils (Facebook i Twitter).

És important que les persones que adrecin una, o més preguntes, a l’alcaldessa o regidors, posin el seu nom (els cognoms no cal) i el barri o la zona de Cambrils on resideixin per tal que puguin precisar al màxim la seva resposta. El termini per enviar les preguntes serà demà dimarts a les 12:00 hores.

Com es pot escoltar l’entrevista?

El programa especial de ‘El món de Cambrils’ s’emetrà el dimecres 1 d’abril a partir de les 12:00 hores (90.0 de la FM) i després es publicarà a la web de la ràdio i es compartirà tant a Twitter com a Facebook perquè qui no hagi pogut escoltar el programa en directe ho pugui fer ‘a la carta’ més tard.

 

L’Arxiu de Cambrils demana la col·laboració ciutadana per documentar la crisi del coronavirus

L’entitat vol recollir documents que il·lustrin la solidaritat de persones i col·lectius per fer front a la pandèmia. Foto: Wikipèdia

L’Arxiu Municipal de Cambrils ha demanat la col·laboració de la ciutadania per documentar la crisi sanitària del coronavirus. Segons informa l’Ajuntament, l’objectiu de la crida és recollir documents que testimoniïn la solidaritat de persones individuals o col·lectius que d’una manera desinteressada treballen o col·laboren per fer front a la pandèmia al municipi. L’Arxiu detalla que es poden enviar tota mena de documents que il·lustrin la tasca d’aquestes persones, ja siguin fotografies, vídeos o documents textuals, que expliquin l’experiència en primera o tercera persona.

També s’accepten dibuixos de nens i nenes que lluiten contra la pandèmia des de casa; imatges de carrers buits; de persones cosint mascaretes, o de com s’organitzen les xarxes ciutadanes d’ajuda a necessitats, així com vídeos dels reconeixement als sanitaris i cossos de seguretat

Els arxius digitals es poden enviar al correu arxiu@cambrils.org o a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #arxiucambrils. També es pot fer servir el núvol per a aquells enregistraments de vídeo o àudio que ocupin molt d’espai. L’ens atén consultes a l’adreça arxiu@cambrils.org.

 

Carla Gibert, cantant cambrilenca a Los Angeles: ‘Molta gent als EUA no es pren en serio el confinament’

Carla Gibert, a Los Angeles, assajant. Foto: Cedida

Va arribar fa un any a Los Angeles amb un contracte amb la Universal per editar un disc. Poca broma. Té 300.000 seguidors a Instagram i és considerada una estrella musical a les xarxes socials. Amb 16 anys treballava amb marques com Double Agent, Arizona Vintahe, Nike i Oh my croptop. Ha arribat a tenir 100.000 visualitzacions per vídeo i va ser entrevistada per la revista Vogue com un fenomen a Youtube. Cambrilenca de 18 anys, de nom artístic Carly, va estudiar al col.legi Elisabeth de Salou i a l’IES Gabriel Ferraté de Reus. Ja havia destacat a Catalunya en el món dels concursos musicals. El coronavirus li ha canviat la vida a milers de quilòmetres de casa.

Què fas a Los Angeles?

Bàsicament el que he estat fent des de que visc aquí és anar a l’estudi i escriure música per poder treure el meu primer àlbum a finals d’aquest any.

Quan hi vas arribar, als EUA, i per què?

Va ser a l’estiu de 2019, encara no fa un any. Em va sorgir l’oportunitat de firmar amb Universal Music i Roc Nation per escriure/gravar el meu disc i em necessitaven aquí per facilitar tot el procés.

Com van contactar amb tu?

La història és bastant surrealista. Des que vaig començar amb la música el meu pare anava enviant vídeos meus cantant a gent de la indústria per provar sort. Jo sempre li deia que no tenia cap sentit enviar res i que ningú el contestaria. Ara me n’alegro que no em fes cas perquè em va aconseguir un contracte discogràfic. Va ser a finals de 2018 quan Celine Joshua (la noia que em va firmar a Universal) va veure el vídeo que li va enviar el meu pare i així va ser com em va trobar. El que és molta casualitat és que quan va passar això jo estava justament a Los Angeles passant uns mesos amb els meus amics, així que al dia següent ja estava a les oficines de Universal a Santa Mónica per conèixer a la Celine i parlar sobre la meva carrera.

Quin estil musical fas? Actues sola o amb un grup concret?

Diria que pop R&B amb influències house. Mai sé al cent per cent com descriure el meu estil musical, però crec que això és el que més s’hi apropa.
Actuo sola.

El disc sortirà als EUA?

En principi serà una sortida global, així que es podrà escoltar a tot arreu.

De què coneixies els teus amics?

Fa tres anys que ens coneixem. Va ser perquè estava passant els Nadals a Los Angeles amb la meva família i ens vam trobar per Instagram. Jo seguia a un d’ells per la xarxa des de feia un temps perquè m’agradava molt les seves fotografies, i aprofitant que estava aquí li vaig enviar un missatge preguntant si voldria quedar per fer fotos abans que retornés a Espanya. Vam quedar i vaig conèixer així també al seu nuvi (amb el que també visc ara) i va donar la casualitat que ens vam caure bé. El que no hauria pensat mai és que ara estic passant un confinament a casa seva.

Com estàs vivint el confinament? 

Fa poc més d’una setmana que no surto de casa, però no sembla que la situació hagi de millorar ja que cada dia hi ha més casos i més morts a USA, el virus s’està expandint molt ràpid perque la gent que no està fent el que hauria de fer. Normalment visc sola, però estic confinada a casa dels meus amics. No volia passar tota aquesta situació sola.

Què fas en el dia a dia? En quins casos podeu sortir?

Per sort els amics amb els que estic vivint son fotògrafs/videografs, així que estem creant molt de contingut per xarxes socials. A part d’això estic escribint música nova pel meu compte, m’he muntat un mini «estudi» com he pogut, i també estic preparant contingut per la sortida del meu single. Encara no puc donar dates però serà molt aviat. El fet que pràcticament hagi parat tot el món està complicant moltes coses a l’hora de treure el single; vam haver de cancelar el rodatge del videoclip (per tant només sortirà la cançó sense visuals), també s’han cancelat totes les reunions de promoció amb Spotify, Apple Music, etc. i estem intentant trobar noves formes de promoció, i moltes altres coses que només fan que endarrerir el procés.

Aquí només podem sortir pel que diuen els «essencials» (anar al súper, a la farmàcia, etc), tots els restaurants, bars i espais públics estàn tancats, i hi ha molts súpers que estàn obrint durant franges horàries més curtes.

Com es viu a Los Angeles i als EUA el confinament i la crisi sanitària? Què fa la gent i el Govern?

El principal problema és que molta gent no s’està prenent en serio el confinament i és per això que en tres dies hi han hagut més 20,000 casos, avui ja en són més de 80.000.

El president tampoc ajuda. Trump vol que en dues setmanes tot torni a la normalitat, que la gent torni a treballar i a fer vida normal, el que em sembla una bogeria. S’està demanant que es congeli el lloguer dels habitatges perquè la gent no els pot pagar sense tenir una font d’ingrés, i l’economia en general està caient preocupantment.

Per una altra banda, als EUA, la sanitat és bastant pèssima; per començar no és gratis (ni barata tampoc), així que si no et pots permetre el tractament ho tens complicat.

Finalment, com també ha passat a molts altres llocs del món, la gent ha entrat en pànic i ha comprat paper de vàter, bolquers, sabó i altres ‘essencials’ en excés, deixant a moltíssima gent sense opcions de compra. Els súpers estàn pràcticament buits, així que la millor opció ara mateix per molta gent (ens incloc als meus amics i a mi) és comprar online, per Amazon o per aplicacions de lliurament, però ara en estar tan saturades les compres no t’arriben fins al cap de tres o cinc dies.

Havies de tornar a Catalunya? T’ho ha impedit el confinament?

No tenia pensat tornar bàsicament perquè estic en meitat del procés de treure el disc i em necessiten aquí, però tinc un amic de Londres que estava aquí de vacances i no ha pogut tornar a casa. Igual passa amb els meus pares, la meva mare volia venir i quedar-se a casa meva durant el confinament però ara mateix és impossible.

Coneixes catalans aquí? Com ho estan vivint?

La veritat és que no conec a cap català.

Et quedaràs a viure als EUA?

De moment, sí. Si puc seguir renovant el visat i em va bé amb la música em quedaré aquí, però mai se sap on et portarà la vida.

Jaume Garcia

 

El Nàutic de Cambrils presenta un ERTO que afecta a 14 treballadors

Al centre de la imatge, Ramon Vallverdú, amb altres membres de la junta directiva en una fotografia d’arxiu. Foto: Tarragona21

El Club Nàutic de Cambrils s’ha vist forçat a presentar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació -ERTO- que afecta un total de 14 treballadors, 7 d’ells a jornada completa i els altres 7, a mitja jornada, segons ha confirmat a Tarragona21 el seu president, Ramon Vallverdú.

L’entitat ha aguantat fins dimecres d’aquesta setmana, dia 25, abans de presentar l’expedient davant el Departament de Treball de la Generalitat, però finalment ho ha hagut de fer davant la crisi que suposa la inactivitat i en la previsió de com poden reaccionar els associats a l’hora de fer front a les sevs quotes mensuals. ‘Els nostres ingressos són molt dèbils’, ha afirmat Vallverdú, que s’ha acollit a l’ERTO per causa de ‘força major’, com està succeint a força empreses i clubs.

El Nàutic ja havia aplicat mesures de protecció entre els seus treballadors, fent torns amb jornades intensives en les àrees de seguretat i manteniment des que es va demanar oficialment, quan des de Ports de la Generaitat es recomanava prendre mesures. A la secció esportiva es desenvolupa mitja jornada laboral en previsió d’esdeveniments, a l’espera de si es reprèn l’activitat. ‘Hem habilitat un sistema per evitar l’ús de les instal.lacions per part dels socis’, subratlla Vallverdú.

J. Garcia

L’Ajuntament de Cambrils agilitza el pagament de factures per valor de més de dos milions d’euros

L’Ajuntament de Cambrils ha executat el pagament de factures a proveïdors per un import total de 2.196.153 euros

L’Ajuntament de Cambrils ha executat el pagament de factures a proveïdors per un import total de 2.196.153 euros des que va començar el confinament. L’agilització dels pagaments és una de les mesures econòmiques extraordinàries acordades per l’equip de govern el passat divendres per pal·liar els efectes de la crisi sanitària sobre la ciutadania, els autònoms, el petit comerç i les empreses.

L’objectiu d’escurçar els terminis de pagament és dotar de liquiditat els proveïdors el més aviat possible, especialment en els casos d’autònoms i petites i mitjanes empreses, perquè puguin afrontar millor la situació, mantenir l’activitat i salvar llocs de treball. L’Ajuntament continua treballant per accelerar els tràmits el màxim passible i avançar més pagaments durant la setmana que ve.

El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, ha explicat que, tal com ja es va anunciar, s’ha pres aquesta mesura per facilitar que les empreses puguin disposar de tresoreria per atendre les seves obligacions. «Com a Ajuntament estem al costat d’empreses i ciutadans i continuarem posant totes les eines per què aquest confinament afecti el mínim possible», ha assegurat.

El Museu d’Història de Cambrils s’apunta al concurs #MuseumQuizAcasa

Imatge de la façana del Museu de Cambrils. Foto: Revista de Cambrils

El Museu d’Història de Cambrils i una quinzena de museus catalans han llançat el nou concurs #MuseumQuizACasa per als dies de confinament. Es tracta d’una edició especial del Museum Quiz amb l’objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure mentre duri el confinament com a mesura de prevenció del Covid-19. El concurs, és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org

La nova proposta inclou una versió per a adults (públic en general) i una altra per a famílies (infants). El concurs s’iniciarà el dissabte 28 de març i estarà actiu mentre duri el confinament social. De dilluns a divendres s’adreça a Famílies amb un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes s’adreça a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Estarà construït sobre la plataforma gratuïta Kahoot.

Les preguntes inclouran temes d’actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants. Es preveuen 4 tipologies de pregunta: quiz, cert/fals, pregunta oberta i puzle. Es recomana que cada equip estigui format per un mínim de 2 i un màxim de 5 persones. Un cop finalitzada la sessió tothom podrà veure la seva puntuació en relació a la resta de persones participants.

Modalitat adults i versió familiar

La versió #MuseumQuizACasa adreçat a adults tindrà lloc tots els dissabtes a partir del 28 de març a les 18.00 hores, mantenint-se actiu fins a les 22.00 hores del mateix dia, com un esdeveniment en línia. El concurs inclourà entre 18 i 20 preguntes vinculades amb la temàtica de qualsevol dels museus participants.

Per la seva banda, la versió familiar del #MuseumQuizACasa tindrà lloc a partir del dilluns 30 de març diàriament de dilluns a divendres, també a les 18 hores. La plataforma estarà activa també fins a les 22 hores, durant les quals qualsevol família podrà jugar-hi, tot responent 18 preguntes plantejades en el mínim de temps possible. Cada dia el concurs estarà dedicat a la temàtica específica d’un museu.

Les dates previstes per al #MuseumQuizACasa Familiar de la setmana del 30 de març al 3 d’abril són:

Dilluns 30 de març: Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dimarts 31 de març: Museu Marítim de Barcelona
Dimecres 1 d’abril: Museu d’Art Modern de Tarragona
Dijous 2 d’abril: Museus de Sant Cugat
Divendres 3 d’abril: Museu del Disseny de Barcelona

Les dates i els museus participants al #MuseumQuizACasa Familiar en les següents setmanes seran oportunament informades a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org

Amb aquesta iniciativa els museus implicats volen contribuir a alleugerir el confinament social de la ciutadania aportant eines per al foment de la cultura i la divulgació del seu patrimoni cultural. Les persones participants podran fer-ho a través de qualsevol dispositiu electrònic, ja sigui mòbil, tauletes o ordinadors. La participació en aquest concurs no implica la sessió de cap dada personal de les persones usuàries donat que la plataforma d’accés al joc Kahoot no emmagatzema cap dada personal.

El concurs #MuseumQuizACasa és una iniciativa del Museu Marítim de Barcelona i del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Jardí Botànic, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de la Terrissa de Quart, els Museus de Sant Cugat, el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), el Museu d’Història de Cambrils, Museus de Sitges, Museu de Guissona i el Far de Vilanova i la Geltrú.

L’exposició «Remendadores» ja té una versió digital a Cambrils

És un recull de 36 fotografies realitzades per Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer. Foto: Revista Cambrils

L’exposició fotogràfica «Remendadores» de Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer ja es pot visitar virtualment a la pàgina web de l’Arxiu Municipal de Cambrils https://www.cambrils.cat/arxiu.

L’Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils han preparat aquesta versió digital de la mostra fotogràfica, que es va inaugurar a la Torre del Port de Cambrils a l’octubre de 2018 en el marc de l’Any Vidal i Barraquer. Després ha itinerat durant el 2019 a Reus i Tarragona.

D’aquesta manera, l’exposició se suma a la campanya #LaCulturaaCasa impulsada per la Generalitat de Catalunya i s’afegeix a les altres propostes culturals en línia ofertes des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

Aquesta mostra fotogràfica inclosa en el XIIIè Cicle de Memòria de Tardor 2018, va ser possible gràcies al fons Arxiu Família Vidal-Barraquer cedit per la família a l’Arxiu Nacional de Catalunya amb còpies a l’Arxiu Municipal de Cambrils.

La majoria de les fotografies, que ara es poden visualitzar mitjançant aquesta exposició virtual, mai havien estat exhibides en públic fins llavors. L’exposició va recollir 36 fotografies realitzades entre els anys 1940 i 1974 per Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer, una de les fotògrafes pioneres catalanes.

La mostra posa en valor a la fotògrafa Montserrat Vidal-Barraquer (Sarrià, 1902 -Barcelona, 1992) com a meticulosa documentalista etnogràfica del Cambrils previ a l’arribada del turisme. En la seva obra destaquen les fotografies de caràcter costumista, immortalitzant detalls de caràcter etnogràfic que d’una altra manera quedarien a l’oblit.

La tria de les fotografies també reivindica la funció de les dones que hi figuren com a exemple i representants d’un sector tradicional de la societat cambrilenca que desenvolupa una activitat concreta encara avui, sovint desconeguda per al públic en general. Aquesta darrera vessant s’ha treballat des del Museu d’Història de Cambrils i la URV, identificant estris, espais, treballs i persones com una acció més dins del projecte antropològic en curs «Cambrils: històries de vida vora la mar».

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies