TARRAGONA 21

El PSC de Cambrils considera ‘al·lucinant’ que el govern destini 144.350 euros del Patronat de Turisme per a factures de despesa corrent

Imatge d’arxiu del grup municipal del PSC de Cambrils. Foto: PSC

El Grup Municipal socialista de Cambrils ha denunciat avui al plenari extraordinari i urgent la «ineficiència del govern tripartit d’ERC, Junts x Cambrils i NMC». El motiu d’aquesta convocatòria ha estat l’aparició d’unes factures sense consignació “fruit del desgovern total d’aquest equip” el qual ha decidit fer un traspàs dels diners del Patronat de Turisme cap a despesa corrent. “Això ha estat una decisió política, molt i molt equivocada i, a més, covarda, a esquenes del consell rector del Patronat de Turisme”, apuntava la regidora portaveu Ana López.

Per López “no ens creiem que sobrin aquests diners de turisme” i ha recordat com “tot just dijous es va celebrar un consell rector del Patronat de Turisme on no van informar d’aquesta intenció de donar de baixa partides per pagar despesa corrent”. A més, la regidora ha recordat quina és la situació real del sector turístic a Cambrils: “Recorden que ens van dir que la situació era pitjor del que ens pensàvem? Recorden que estan molt desmoralitzats i preocupats per la temporada vinent? I la resposta d’aquest govern és retallar en promoció”.

Pels socialistes no és de rebut que, en lloc de destinar aquests diners a reforçar la imatge de Cambrils, amb més campanyes promocionals, es donin de baixa partides “perquè l’any vinent no tindrem diners provinents de la taxa turística, perquè no hi ha turistes, i en comptes de preveure això i guardar els 144.350 euros, decideixen donar-los de baixa”.

Pel PSC de Cambrils, les prioritzacions del govern estan molt “equivocades”; i diuen que si bé és important pagar la factura de 76.000€ al transport metropolità no per això s’ha de renunciar a intentar salvar la temporada turística en la mesura del possible. López també ha assenyalat que no estem d’acord on prioritzen però, explicava que, fins i tot, “haguéssim pogut votar a favor si aquests diners s’haguessin destinat a rebaixar els imports que paguen els establiments en concepte de recollida de la brossa, que enguany ha augmentat d’un 14%, i en canvi, molts han estat tancats durant setmanes i setmanes”.

Redacció

 

El sindicat policial USPAC demana presó permanent revisable per als tres terroristes dels atemptats d’agost del 2017

Imatge d’un agent de paisà abatent el darrer terrorista de Cambrils.

Els serveis jurídics del sindicat policial USPAC, en representació dels Mossos d’Esquada lesionats durant els atacs terroristes del 17 d’agost del 2017, han presentat el seu escrit d’acusació davant l’Audiència Nacional pel qual es considerem als tres acusats autors de 16 delictes d’assassinat de caràcter terrorista (14 a la Rambla, 1 a la Zona Universitària i 1 més a Cambrils); 147 delictes d’assassinat en grau de temptativa amb resultat de lesions (131 aBarcelona, 11 a Cambrils, 3 agents a Cambrils i 2 a la Ronda Subirats de la Ciutat Comtal); i col·laboració amb organització terrorista. Es demana la pena més important que defineix el Codi Penal que és la de presó permanent revisable per dos acusats, i 10 anys de presó pel tercer.

Hi haurà més de 200 testimonis en un judici que es preveu que comenci com molt tard a principis d’any perquè l’agost de 2021 ha d’haver-hi sentència.

Redacció

 

Un escapament de gas obliga a confinar part dels veïns de Vilafortuny a Cambrils

Gairebé tres quarts d’hora de tensió a Vilafortuny per culpa d’un escapament de gas. Segons informa Ràdio Cambrils, tot s’ha originat quan uns operaris han foradat una canonada de gas mentre estaven fent unes obres amb una miniexcavadora al carrer Fraipont.

Pocs minuts abans de les 12 del migdia, mentre es personaven a la zona Bombers de la Generalitat i Policia Local, l’Ajuntament ha demanat als veïns de Vilafortuny 2, Els Tallats, Proacosa i Castell de Vilafortuny que es confinessin a casa i tanquessin portes i finestres. El confinament s’ha aixecat poc després de les 12.30 hores, quan els tècnics de l’empresa han arribat per tancar la clau del gas i solucionar l’avaria. Només es residents al carrer Fraipont han hagut d’esperar prop de 15 minuts més ja que encara hi havia gas a l’atmosfera.

Redacció

 

Detingut per circular a 217 km/h per l’autopista AP-7 a Cambrils

Fotografia del radar amb el vehicle enxampat pels Mossos a 217 km/h per l’AP-7, a Cambrils. Foto: Mossos

Els Mossos d’Esquadra han detingut un conductor que circulava amb el seu cotxe a 217 quilòmetres per hora (km/h) per l’autopista AP-7 a l’altura del municipi de Cambrils (Baix Camp). Un radar mòbil dels Mossos d’Esquadra ha enxampat l’individu cap a dos quarts de nou del matí. La infracció s’ha produït al punt quilomètric 258 d’aquesta via ràpida, limitada a 120 quilòmetres per hora.

ACN

 

Cambrils mostra la seva solidaritat amb la donació de sang amb una nova campanya especial

El Centre Cultural de Cambrils de Cambrils acollirà una campanya de donació de sang especial els propers dies 5 i 6 d’agost de 17 a 21 hores. Cambrils és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma i el passat abril ja va acollir una campanya.

Les persones que vulguin participar a la campanya del 5 i 6 d’agost han de reservar hora prèviament a l’enllaç del Banc de Sang https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita. A més, el formulari per donar sang es pot descarregar des d’aquest enllaç des de casa i portar-lo ja emplenat.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, i parts amb complicacions, entre altres.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Redacció

 

Mercè Dalmau (PNC): ‘Política líquida’

Mercè Dalmau Mallafré. Membre de l’executiva nacional del Partit Nacionalista de Catalunya

Recordo el meu últim parlament a Sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils. Era el 12 de juny de 2019. Tancava una etapa de 12 anys dedicada a la política municipal: 4 anys a l’oposició, 4 com a primera alcaldessa del meu municipi i 4 més davant de l’àrea més important per Cambrils: el turisme i la seva projecció.

Prop de 18 mesos allunyada del dia a dia però amb la vista constant posada en el país, les persones i les seves necessitats. Ara, a les portes d’unes noves eleccions sense data he tornat a trobar un espai polític, al Partit Nacionalista de Catalunya, on em sento còmode, escoltada, valorada i amb un full de ruta nacionalista que s’escapa dels extremismes i les unilateralitats que hem perseguit durant anys i que podrien obrir un debat ampli i transversal d’on ens ha portat tot plegat i els beneficis reals i palpables que ha obtingut tot el Procés més enllà del focus mediàtic, portades de diaris i informatius i persones que han perdut durant més de dos anys la seva llibertat.

Amb la distància i perspectiva que et dóna no estar a la primera línia, no tenir responsabilitat directa respires, veus, escoltes i mires diferent. L’Ajuntament i les directrius de partit absorbeixen tant que no hi ha espai per veure si allò que defensem públicament és el que realment preocupa la gent o no. L’experiència m’ha demostrat que no sempre és així, i que tot i les hores de reunions, mocions i decisions que es prenen, sovint tenen poca rellevància en el dia a dia del ciutadà que ha de dedicar tota la seva energia, força i dedicació a trobar solucions als seus problemes, els reals.

És ben cert que tot ha canviat molt, en molt poc temps i més amb la pandèmia de la Covid-19. Les necessitats d’ara no són les mateixes que les de fa un parell d’anys enrere, ni tan sols de les de principis d’aquest 2020. Per tant, és el moment de redreçar objectius, activar encara més l’escolta activa i analitzar què tenim al nostre abast per atendre les necessitats de les persones i empreses del conjunt del nostre país que s’han vist greument afectades aquest 2020.

Cal una política líquida i activa que s’adapti, en un tancar i obrir, d’ulls als canvis que el món ens mostra dia a dia. Repassant l’agenda i accions de la campanya del 2015, un dels meus assessors em va suggerir que dediqués hores a fer un cafè amb associacions, empreses però sobretot, particulars per escoltar les necessitats reals, els problemes que es troben i que com a polítics hem de saber trobar una solució. De no fer-ho, de no ser líquids, transversals i molt àgils, tornarem un cop més (i la llista ja és molt llarga) a presumir i omplir-nos la boca de nova política però en el fons carregada d’egoisme i les unilateralitats que tots coneixem.

Redacció

 

Cambrils inclou al POUM una nova reserva d’habitatge dotacional per a gent gran

La modificació preveu la construcció d’habitatges dotacionals per a gent gran al centre de la població. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils va aprovar inicialment una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per incloure una reserva d’habitatge dotacional, destinar tot el sòl d’aprofitament privat a ús comercial i desenvolupar una zona verda. Amb aquesta ordenació de l’avinguda Adelaida la figura de planejament del Pla de Millora Urbana 13 L’Alforja es transforma en un polígon d’actuació amb una zona verda enfrontada a la riera d’Alforja, la zona comercial i finalment la zona dotacional.

El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha explicat que la proposta aprovada respon a la necessitat de disposar d’aquest tipus d’habitatges en una zona cèntrica i a prop dels serveis bàsics i, alhora, permetre una inversió potent a la zona com la instal·lació del Mercadona. D’aquesta manera, es reduirà la tramitació de l’expedient, mantenint l’objectiu de polítiques d’habitatge, consolidant la Nova Augusta com a vial amb vocació d’eix urbà on s’ubiquen els comerços i equipaments i urbanitzant la cruïlla entre les dues vies més importants de Cambrils: l’avinguda Adelaida amb la riera d’Alforja i la Nova Augusta (antiga carretera N-340).

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que el govern avança en la consecució de les actuacions planificades al Pla d’Acció Municipal (PAM) per aquest mandat. «Amb aquesta modificació puntual avancem en la recerca de sòl per a la construcció d’habitatge dotacional per a la gent gran atenent dues de les prioritats d’aquest equip de govern com són l’habitatge i l’atenció a les persones que ja han passat l’edat de jubilació», ha explicat l’alcaldessa.

Habitatges al centre

La modificació preveu la construcció d’habitatges dotacionals per a gent gran al centre de la població i amb la possibilitat de desplaçar-se a serveis com el centre de dia, el casal de la gent gran, l’hospital lleuger, l’Ajuntament, el Palau d’Esports o els comerços sense necessitat d’utilitzar el vehicle particular o el transport públic.

Cal tenir en compte que molta gent amb residència als barris de ponent o de llevant a mesura que es van fent grans decideixen deixar els seus habitatges unifamiliars (la majoria de vegades de dues plantes) per pisos al centre de la població i d’una sola planta com seran aquests.

A més, la crisi sanitària de la Covid-19 fa pensar que el model assistencial per a gent gran ha d’evolucionar cap a espais propis i més generosos destinats a l’ús individualitzat de les persones usuàries per mantenir l’aïllament adequat, combinats amb espais comunitaris amplis i serveis relacionats amb una residència.

Redacció

 

Jaume Orteu, nou president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda

Jaume Orteu, nou president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda. Foto: Cedida

L’actual president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, després dels quatre anys de mandat iniciats el 24 de maig de 2016, deixa la presidència dins el procés natural de relleu del càrrec. Així, des d’ahir, el nou president de l’Associació Hotelera és Jaume Orteu, desenvoluparà el càrrec durant els pròxims dos anys, amb opció a prorrogar-lo dos anys més, un cop es va aprovar en l’Assemblea Ordinària celebrada el passat 28 de juliol.

El nou president compta amb més de 35 anys d’experiència al sector hoteler de Salou. Actualment, és director de l’hotel 4R Playa Park de Salou i, fins al moment, era el responsable de formació de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.

L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda va ser constituïda el 4 d’agost de 1989. Va començar amb un total de 30 associats (16.000 llits) amb l’objectiu de defensar les necessitats i mancances que tenien directament els establiments hotelers dels tres municipis. En l’actualitat, són 87 establiments associats: 2 hotels de 5 estrelles, 10 hotels de 4 estrelles superior, 47 hotels de 4 estrelles, 22 hotels de 3 estrelles, 3 hotels de 2 estrelles, 2 pensions de 2 estrelles i 1 pensió d’1 estrella. Això representa el 95% dels establiments hotelers de la zona i un total d’uns 47.000 llits i unes 20.600 habitacions. Les empreses hoteleres associades donen feina a més de 10.500 persones.

Redacció

 

Més d’una vintena de comerços cambrilencs participen en el primer Samà Slow Market

Un total de 25 d’establiments cambrilencs exposaran els seus productes en 30 parades a la primera edició del Samà Slow Market, que se celebrarà els propers dies 7, 8 i 9 d’agost al Parc Samà. L’esdeveniment està organitzat pel mateix Parc Samà i l’Associació de Comerciants Vilacentre amb la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, el Patronat de Turisme i Cambrils Obert.

L’horari del mercat serà divendres de 17 a 22h, dissabte de 10h a 14 i de 17 a 24h i diumenge de 10 a 14h i de 17 a 22h. Els tiquets es poden adquirir a www.parcsama.es al preu habitual del parc. Cal recordar que les persones empadronades a Cambrils tenen un 50% de descompte en l’entrada.

L’objectiu de l’esdeveniment és dinamitzar el comerç del municipi, l’art i l’artesania local en un espai natural i d’especial interès com és el Parc Samà. D’aquesta manera, es persegueix la retroalimentació de dos pols d’atracció dins del municipi i establir sinèrgies de col·laboració. Així doncs, qui visiti el Parc Samà, trobarà una representació dels comerços de Cambrils i qui vingui a Cambrils, té com a oferta complementària la visita al Parc Samà.

Activitats itinerants

Les persones assistents al Samà Slow Market, durant tot el dia, podran gaudir de la visita a les instal·lacions del Parc Samà i fer compres a les paradetes i durant la tarda-nit tindran una oferta lúdica-cultural de caràcter familiar amb diversos espectacles itinerants i una foodtruck. El divendres 7 d’agost el grup Som2 (20h) cantarà boleros tot caminant; el dissabte 8 la txaranga Bandsonats (22:30h) omplirà el parc de música i alegria i les àries d’una soprano sonaran en diferents racons emblemàtics, i el diumenge 9 el mag Santos sorprendrà el públic amb els seus trucs.

La intenció és donar continuïtat al projecte i que amb el temps es pugui anar ampliant i es consolidi com una activitat destacada del calendari.

Les parades

Els comerços participants són Quin cacao (decoració), El traç (artesania de ceràmica i fusta), 2mons (artesania en fusta), Littel art (mascaretes), E animals (perruqueria canina), Angelets (roba infantil), Joiesmalt (joieria), Marta Fàbregas (pintora), Floristeria La Ginesta, Gente muy loca (casaments, comunions), Mas Sta. Creu (olis i vins), Marta Nolla (il.lustradora), Drogueria Recasens (menatge), Floripondia (bisuteria), Residuo cero (artesania natural), Antítesi (restauració i creació de fusta), Bruxetes (cartes astrals), Kalma (cosmètica natural), Dolors Castell (pintura), Anuska (pintura i fotografia), Reciclat (artesania), Il.lustrades (bisuteria), Milagros (ceràmica), Montse Serramià (bisuteria), Missi (pintura) i Rodabike (bicicletes).

Redacció

 

Els Mossos detenen una dona per sis robatoris en un bloc d’apartaments de Cambrils

Imatge d’un vehicles dels Mossos d’Esquadra. Foto: ACN

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus van detenir ahir una dona, de 39 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Cambrils (Baix Camp), com a presumpta autora de sis delictes de robatori amb força. Es dona la circumstància que la seva parella, un home, de 46 anys i també de nacionalitat espanyola, va ingressar a presó pels mateixos fets després de ser detingut el passat 23 de juny.

La investigació es va obrir el 24 de març d’enguany, després que els dos lladres van fugir d’un habitatge que havien ocupat en un bloc d’apartaments ubicat a l’avinguda Diputació de Cambrils, quan van ser descoberts per treballadors de manteniment de l’edifici. Els operaris van observar que algú havia canviat el pany de la porta d’un dels apartaments i que hi havia llum en el seu interior. En adonar-se de la presència d’aquests treballadors, els lladres van sortir corrents abandonant un nombrós material presumptament sostret.

Segons les primeres indagacions, els investigats utilitzaven aquest habitatge per emmagatzemar allò que sostreien en altres apartaments de l’edifici per posteriorment anar retirant-ho poc a poc sense aixecar sospites. Les gestions posteriors van evidenciar que des del mes de setembre de l’any passat fins el 14 d’abril d’enguany, es van produir fins a 9 robatoris mitjançant el forçament de panys, persianes, portes i finestres corredisses. Un cop a l’interior, els lladres sostreien des de televisors, fins a petits electrodomèstics, roba, bicicletes i tota mena d’objectes de valor.

Els mossos van poder recollir i contrastar els indicis que relacionaven els fets amb les dues persones investigades. Així, durant el matí del passat 23 de juny van detenir l’home, mentre que la dona va ser detinguda ahir al matí a Cambrils. A ambdós se’ls atribueixen fins a sis dels nou robatoris en aquest mateix bloc d’apartaments, atès que l’autoria dels tres restants no ha pogut quedar acreditada.

Mentre que alguns dels objectes recuperats ja han estat retornats als seus legítims propietaris, els investigadors continuen amb les gestions per poder lliurar la resta de material sostret.

Està previst que la detinguda passi en les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.

Redacció

 

Enxampen un conductor de Lleida begut a Cambrils i el denuncien per saltar-se el confinament

Vehicles de la Policia Local de Cambrils. Foto: Revista de Cambrils

La Policia Local de Cambrils ha enxampat un conductor i un acompanyant, tots dos veïns de Lleida, ebris, dins d’un vehicle aturat en una zona verda del municipi, amb les portes obertes i la música alta. Ambdós han quedat denunciats per saltar-se el confinament i per altres infraccions. Segons informen fonts policials, el conductor, que presentava signes evidents d’embriaguesa, va donar una taxa d’alcoholèmia de 0,77 mg/l, el triple del límit permès. Els fets van passar divendres passat, 24 de juliol. Els dos veïns de Lleida s’havien saltat el confinament i havien parat a Cambrils, a la zona verda del camí del Corralet, cantonada amb el vial de Cavet. Un agent policial els havia vist fer una conducció anormal per aquest vial i va donar avís.

Una patrulla es va desplaçar fins al lloc, en aquest descampat al barri dels Ametllers de Vilafortuny (Cambrils), i va identificar els dos ocupants del vehicle, que tenen segones residències en aquest municipi del Baix Camp. Ambdós van quedar denunciats per saltar-se el confinament i altres infraccions, i es va immobilitzar preventivament el cotxe, donat l’estat d’embriaguesa del conductor.

ACN

 

El ple de Cambrils aprova per unanimitat una manifest on reclama no quedar-se fora d’una futura àrea metropolitana

Imatge del ple telemàtic de Cambrils d’aquest dilluns. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat avui un manifest conjunt de tots els grups municipals per reclamar la participació del municipi en el procés de creació del Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona i manifestar públicament el seu malestar per haver estat exclosos de l’inici del procediment.

Els grups municipals han lamentat que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya no hagués convocat el consistori cambrilenc en la reunió del passat 6 de juliol i han defensat la posició estratègica i preponderant de Cambrils al territori.

El manifest, llegit pels portaveus dels diferents grups, afirma que la presència de Cambrils és indiscutible en qualsevol actuació de plantejament estratègic del territori de caire supramunicipal pel seu potencial econòmic i urbanístic i com a part afectada directament per la delimitació territorial de la nova àrea d’activitat econòmica.

En aquest sentit, el text recorda que Cambrils és un pol turístic de primer ordre, tenint en compte la concentració d’oferta hotelera i segona residència; és un centre generador de mobilitat amb la principal estació de ferrocarril de la Costa Daurada; es troba integrat tarifàriament dins del sistema de transport públic del Camp de Tarragona; és la capital gastronòmica de la Costa Daurada i té una densitat de població de prop de 40.000 habitants.

A més de la moció d’avui, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i l’arquitecta municipal, ja han mantingut converses amb la Generalitat per exposar la posició de l’Ajuntament i demanar la inclusió de Cambrils en el procés de creació d’aquest pla director per ordenar l’àrea metropolitana de Tarragona.

El Pla Director Urbanístic és un instrument de plantejament supramunicipal per consensuar l’ordenació de les infraestructures, especialment les ferroviàries i dels espais oberts. El sistema urbà del Camp de Tarragona definirà el model urbà d’una realitat metropolitana, que donarà coherència, entre d’altres, a la gestió de la mobilitat.

Mocions

D’altra banda, el Ple ha aprovat dues mocions presentades per l’equip de govern. En la primera s’ha acordat demanar al Ministeri d’Hisenda que permeti de manera immediata als Ajuntaments fer ús del superàvits i romanents de tresoreria generats durant els exercicis 2019 i 2020 i possibilitar la seva aplicació en inversions i despeses no financeres per fer front a les necessitats derivades de la crisi sanitària.

Cal tenir en compte que els Ajuntaments han hagut de prendre mesures excepcionals per lluitar de manera urgent contra la propagació de la pandèmia i reduir les conseqüències a la ciutadania. Aquestes mesures en relació a l’activitat comercial, els impostos i taxes, les famílies, les persones sense sostre, el teletreball i l’atenció ciutadana, la mobilitat o les policies locals han incrementat enormement les necessitats de despesa dels municipis.

En la segona moció el Ple insta al govern espanyol a no ampliar ni prorrogar, en cap cas les concessions de les autopistes AP2 i AP7, i no ampliar les tarifes i preus de peatges al llarg de la concessió encara vigent fins l’1 de setembre del 2021.

Festius locals pel 2021

Finalment, el Ple ha aprovat els festius locals pel 2021, que seran els dies 29 de juny (Festa Major de Sant Pere) i 8 de setembre (Festa Major de la Mare de Déu del Camí).

Redacció

 

L’Oficina d’Habitatge de Cambrils dona suport en la tramitació de les subvencions de rehabilitació d’edificis

Totes les ajudes són de concurrència pública no competitiva fins a l’exhauriment de la partida pressupostària. Imatge d’arxiu de l’Oficina d’Habitatge. 

L’Oficina Local d’Habitatge de Cambrils dona suport en la tramitació de les tres subvencions de rehabilitació d’edificis d’ús residencial que ha convocat l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Totes les ajudes són de concurrència pública no competitiva fins a l’exhauriment de la partida pressupostària i s’han de tramitar de forma telemàtica a través del portal de tràmits http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes.

Les persones que ho necessitin podran demanar suport telefònic agafant cita prèvia al telèfon 977129001 Ext 1 o a través del web https://citaprevia.gestorn.com/Cambrils.

Per una banda, s’ha obert una convocatòria de subvencions per obres d’arranjament en interior d’habitatges per millorar i afavorir la mobilitat i l’autonomia de les persones grans al seu domicili. Per l’altra, s’ha obert una línia de préstecs a comunitats de propietaris per finançar inversions de rehabilitació, eficiència energètica i accessibilitat. La tercera subvenció és per obres destinades a millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat o fomentar la conservació i la millora en la seguretat i accessibilitat.

Subvencions obertes i terminis:

Subvencions per a obres d’arranjament en l’interior dels habitatges per a persones grans

Termini: del 7 de juliol al 18 de setembre de 2020

Són subvencions d’obres d’arranjament de l’interior dels habitatges destinades a millorar i afavorir la mobilitat i l’autonomia de les persones grans al seu domicili.

Per poder sol·licitar aquestes subvencions és necessari formar part d’una unitat de convivència en la que algun dels seus membres tingui 65 anys o més, a qui les obres beneficiïn directament i que tingui fixat el seu domicili habitual i permanent a l’habitatge objecte de l’arranjament sempre que no tingui prou autonomia per a realitzar activitats d’higiene, alimentació o mobilitat, entre altres; o tingui reconeguda una discapacitat del 33% o més, o una pensió d’incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa, o pugui acreditar algun grau de dependència. A més, els ingressos de la unitat de convivència no podran superar 2 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).

La persona sol·licitant ha de ser la propietària, usufructuària o llogatera de l’habitatge i no pot tenir, ni ella ni cap dels membres de la unitat de convivència, cap altre habitatge en propietat a Catalunya.

La sol·licitud haurà d’acompanyar-se de diversos documents: el contracte de lloguer; l’autorització del propietari de l’habitatge per a la realització de les obres; fotografies en color sobre l’estat de l’habitatge i els elements objecte d’arranjament; i, el pressupost de les obres a realitzar (que no podrà superar en cap cas el màxim de 5.000 €, IVA inclòs)

La quantia màxima de la subvenció  serà de 3.000 € per habitatge.

Posteriorment s’hauran d’aportar més documents tant a l’inici com a la finalització de les obres.

El pagament de l’import de la subvenció concedida es tramita una vegada l’òrgan concedent ha comprovat la justificació adequada de les despeses un cop acabades les obres, a través dels imports de les factures i els rebuts presentats.

Ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d’obres de rehabilitació d’edificis d’habitatges

Termini: del 7 de juliol fins al 15 de novembre de 2020

És una línia de finançament de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en col·laboració amb l’Institut Català de Finances (ICF) destinades a finançar inversions en rehabilitació, eficiència energètica i accessibilitat que facin les comunitats de propietaris, que respondran del crèdit concedit i disposaran dels diners abans de començar les obres.

Es tracta de préstecs concedits a un 2% d’interès fix i a retornar en un màxim de 15 anys, la qual cosa facilita l’assumpció de les quotes mensuals resultants pels veïns i veïnes. Cada persona propietària només serà responsable de la seva quota de propietat davant la comunitat, i aquesta davant l’ICF.

Per a poder accedir aquests préstecs, les comunitats de propietaris han d’acreditar un índex de morositat igual o inferior al 5%, podent valorar molt excepcionalment operacions per a comunitats de propietaris de fins a un 8% de morositat.

Amb caràcter general, l’import màxim del préstec serà d’un mínim de 30.000 euros pel conjunt de la comunitat de propietaris i un màxim de 20.000 euros per habitatge.

Les sol·licitud es tramitaran a través del formulari exposat a la pàgina de l’Institut Català de Finances (www.icf.cat), al qual també s’hi pot accedir des del portal de tràmits de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Aquests préstecs són compatibles amb les subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial, si el crèdit se sol·licita abans i, simultàniament o amb posterioritat, la subvenció.

Subvencions per al foment de la rehabilitació d’edificis d’ús residencial

Termini: del 7 de juliol fins al 18 de setembre de 2020

Se subvencionaran les obres destinades a millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat (que millorin l’envolupat tèrmic, la instal·lació de sistemes de calefacció i refrigeració, la instal·lació d’equips que permetin la utilització d’energies renovables, entre altres), així com aquelles obres destinades a fomentar la conservació i la millora en la seguretat i accessibilitat (relatives a la conservació dels fonaments, cobertes, terrasses, façanes, patis i mitgeres, la instal·lació d’ascensors, videoporters i instal·lacions de domòtica, entre altres).

Per poder accedir  a aquestes subvencions, els edificis han de disposar obligatòriament i amb caràcter previ a la sol·licitud de la subvenció, de l’informe d’Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE).

Les actuacions se subvencionen segons la tipologia de les obres a realitzar i que aniran entre els 3.000 i els 6.000 euros per habitatge.

En cas que una comunitat de propietaris demani el préstec i la subvenció, l’import de la subvenció serà reduït en un 50% del total que es pugui concedir i s’abonarà directament a l’ICF per amortitzar part del préstec, reduint-se d’aquesta manera la quota mensual que hauran de pagar els propietaris de cada habitatge que conforma la comunitat.

Redacció

 

Clam perquè Cambrils, els municipis industrials i els de costa formin part del Pla Director del Camp

Municipis que formaran part del Pla Director Urbanístic del Camp segons la Generalitat

La Comissió de Territori de Catalunya ha iniciat la tramitació de quatre plans directors per a ordenar i impulsar l’activitat econòmica sostenible a l’entorn de l’aeroport de Girona, a la Plana de Vic, la Plana de Lleida i l’Alt Camp. A més, ha aprovat iniciar la tramitació de dos plans directors urbanístics (PDU) metropolitans a l’entorn de Girona i el Camp de Tarragona, per donar una resposta adequada a les necessitats d’aquests continus urbans.

L’inici de la tramitació del PDU del Camp de Tarragona ho fa amb el recel i la desconfiaça dels ajuntaments de Salou i Vila-seca -dos dels sis que en formen part- i de Cambrils, que sorprenentment no hi figura, a més del consistori del Morell, que tampoc hi és. La Generalitat situa Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca, La Canonja i Constantí com a membres d’aquest PDU i prescindeix de la resta en virtut de ‘raons tècniques’, segons va avançar aquest digital, però sense concretar quines, i així els va convocar una reunió el 6 de juliol.

Els alcaldes de Salou, Cambrils i Vila-seca han reclamat la presència de Cambrils en aquesta planificació de l’àrea metropolitana de Tarragona, ‘però també dels municipis industrials de La Pobla de Mafumet i El Morell, de poblacions com Torredembarra i Altafulla i les més properes a Reus‘, tal com ha expressat l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, en una trobada amb la premsa, petició que es va cursar al Govern a la reunió del 6 de juliol. Ho han fet durant la presentació de les bases justament per treballar conjuntament en la regulació dels patinets elèctrics.

‘No s’entendria que Cambrils no hi fos’, ha reclamat l’alcalde de Salou. No només això, no acceptaran ‘perdre competències municipals’, ha declarat Pere Granados, que vinguin de la mà d’aquesta planificació nascuda des del Govern de la Generalitat i no des del territori. Els alcaldes de Salou i Vila-seca són de la mateixa formació política que el titular del Departament de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet -Juntx x Cat- i a Cambrils governa un tripartit amb Junts x Cat també al govern.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, al seu torn, ha afirmat que dilluns vinent, el ple de l’Ajuntament aprovarà un manifest conjunt de totes les forces reclamant la presència de Cambrils al PDU: ‘Estem descontents‘, ha dit l’alcaldessa, ‘i així li vaig fer arribar al secretari de l’Agenda Urbana i Territori –Agustí Serra-. Hi ha una realitat territorial que ningú no pot negar, que comparteix serveis i potser altres municipis hi haurien de formar part’, ha conclòs.

Què vol fer el Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona

El PDU comprèn els municipis de Reus, a la comarca del Baix Camp, i de Constantí, La Canonja, Salou, Tarragona, i Vila-seca, a la comarca del Tarragonès. La Comissió encarrega a la Secretaria d’Agenda Urbana i Territori la redacció del document, tenint en compte la participació dels ajuntaments afectats.

L’objectiu és ‘determinar una ordenació racional, eficient, compartida i de consens d’àmbit metropolità‘, sobre la qual ‘es materialitzin les dinàmiques econòmiques i socials sostenibles dels municipis de l’àrea directa i de la zona d’influència’, afima la Conselleria. Així, s’impulsa un document d’abast supramunicipal ‘que reconegui el sistema urbà central del Camp de Tarragona, que sigui coherent amb les determinacions del Pla territorial Parcial del Camp de Tarragona‘.

A més del desenvolupament sostenible dels quinze criteris del Programa de Planejament Territorial de Catalunya, ha de procurar ‘per la preservació dels espais oberts, davant el consum d’aquests espais per a destinar-los a noves extensions urbanes, i la priorització de la reforma dels assentaments urbans i de la rehabilitació dels edificis existents sobre la nova extensió urbana‘. El Pla te una funció ‘estratègica i estructuradora del territori‘, mitjançant les metodologies de l’urbanisme per tal de coordinar l’ordenació física d’aquesta àrea intermunicipal.

Jaume Garcia

 

Cambrils, Salou i Vila-seca unifiquen criteris en l’ús del patinet elèctric

Els alcaldes i regidors de Mobilitat i Seguretat dels tres municipis, reunits avui. Foto: Tarragona21

Cambrils, Salou i Vila-seca -La Pineda- han acordat regular conjuntament l’arribada dels patinets elèctrics i crear unes bases conjuntes en tres municipis que tenen un continuu territorial que ho fa apte i que sumen força espais de carrils bici. Es tracta d’una proposta de mancomunar iniciatives insòlita i que s’avança a la regulació que l’Estat encara no ha tirat endavant. ‘Fem la feina que no fan les administracions superiors’, ha dit gràficament l’alcaldessa de Cambris i amfitriona de la trobada dels tres alcaldes, Camí Mendoza.

Cimera significativa la que s’ha celebrat avui en un territori proper als tres municipis, el Centre Cívic de Vilafortuny, per presentar a la premsa una iniciativa única a Catalunya: l’acord de tres municipis veïns per sentar les bases per a ordenar conjuntament l’ús del patinet elèctric, bases que també serviran per a les bicicletes. Amb l’assessorament de les policies locals, s’ha acordat que els patinets només podran circular en espais com carrils bicis i en plataformes i no en les voreres, en vies on la velocitat està limitada a més de 30 quilòmetres per hora. Els seus usuaris hauran de dur casc.  Es vol així acabar amb els maldecaps que ocasionen als vianants, però especialment es busca fer una aposta per la mobilitat sostenible, en el que s’intueix serà un dels transports del futur a les ciutats.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha detallat que no el podran usar menors de 16 anys i l’assegurança només serà obligatòria si es tracta d’un negoci com el lloguer. Tot i això preval la responsabilitat en cas d’accident.

Cada Ajuntament adaptarà les bases a la seva realitat a partir d’ordenances municipals, que també contemplaran sancions, i es vol accelerar els tràmits. En el cas de Salou, les bases passaran al proper plenari i s’aplicaran quan el calendari de la tramitació legal ho determini, ha informat el seu alcalde. La regulació inclourà sancions, que aniran dels 100 als 500 euros.

‘Hem  cregut necessari que es reguli conjuntament per facilitar molt més a la ciutadania el seu desplaçament a aquests municipis’, ha destacat l’alcaldessa de Cambrils. ‘És una necessitat compartida, i el primer projecte on els tres municipis vam unir esforços va ser el ‘Carretera i manta’, la proposta d’activitats per a joves.

Al seu torn, l’alcalde de Salou ha subratllat que el patinet elèctric ‘ha vingut aquí per a quedar-se’, i ha anunciat que Salou crearà més carrils bici. Els tres alcaldes han subratllat que han actuat conjuntament davant la inactivitat de les administracions superiors. ‘L’Estat no ho està ordenant i ho hauria de fer’, ha afirmat el mandatari local de Vila-seca, Pere Segura, que ha augurat que al futur, els carrils bici seran ‘carrils patinet’. Aquesta innovació provocarà canvis en l’ordenació de la mobilitat, afectant vehicles convencionals i espais d’aparcament.

Segura ha titllat de ‘normal’ que un acord com aquest el subscriguin tres ajuntaments: ‘Es posa en valor la defensa dels interessos dels seus ciutadans. Ho entenem com una realitat única, i suposa deixar de mirar-se el melic’.

Jaume Garcia

 

Salut confirma el primer brot de coronavirus a Cambrils i un de nou que uneix La Selva-Morell-La Pobla

Anàlisi de proves de PCR per detectar la presència del coronavirus a la seu d’un laboratori clínic. Foto: ACN

El Departament de Salut ha confirmat dos nous brots de covid-19 al Camp de Tarragona, amb la qual cosa ja són setze els focus actius a la regió sanitària. En concret, el primer consta de tres casos a la Selva, el Morell i la Pobla de Mafumet, correspon a un àmbit d’amistats i té quatre contactes en seguiment. El segon és de l’àmbit familiar i està situat a Cambrils i a Reus. Consta de tres casos, un dels quals hospitalitzat, i d’onze contactes en seguiment, dels quals alguns serien de la capital del Baix Camp.

Cal tenir present que el Club Nàutic de Cambrils ha anunciat aquest dijous en un comunicat que suspèn tota la seva activitat fins a nova ordre i també que ha activat el protocol del coronavirus. La mare de dos nens que estan participant a les activitats d’estiu ha informat l’entitat que el pare dels petits ha donat positiu per Covid-19. Es tracta, doncs, d’un cas extern al club.

De la resta de focus actius destaca que un dels brots de Reus ha passat de quatre a sis casos, i de 33 a 53 contactes. Un brot de Vila-seca també ha sumat quatre positius més i ja en té quinze. Els focus actius a la regió sumen 85 casos i 435 contactes en seguiment.

D’altra banda, Salut ha confirmat 29 casos positius a la regió sanitària del Camp de Tarragona en les últimes 24 hores i la xifra acumulada se situa en els 2.414.

Set positius més a Terres de l’Ebre

A les Terres de l’Ebre n’ha confirmat set més i el global s’enfila als 459 casos. En aquesta regió sanitària Salut compatibilitzava dimecres sis brots a la Ràpita, l’Hospital de Jesús, el Perelló, Tortosa i Roquetes.

El Departament encara no ha actualitzat la situació dels brots a la regió sanitària, però s’espera que almenys n’inclogui un altre corresponent a la Sénia, on dimecres Salut va fer proves PCR a 56 joves.

Els testats són contactes pròxims a dos nois de la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat) i tres del mateix municipi de la Sénia que van donar positiu per covid-19 després d’assistir a una festa a la discoteca Ébano de Peníscola l’11 i el 13 de juliol.

Aquest dijous s’han sumat 36 nous infectats per coronavirus al conjunt de la demarcació (només dos menys que dimecres, el pitjor dia del mes en quan a nombre de positius testats) i dos morts més a les Terres de l’Ebre.

Redacció

 

Cambrils reclama a la Generalitat que no l’exclogui del Pla Director Urbanístic del Camp

Imatge de la reunió de la Generalitat amb sis municipis el Camp. Foto: Cedida

Cambrils reacciona a la sorprenent absència del municipi de la redacció del Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona de la Generalitat. Tal com ja va avançar Tarragona21, l’alcaldessa, Camí Mendoza, ha demanat saber per què d’aquesta exclusió. Aquesta absència no ha agradat gens a l’equip de govern. Ara, el tema arribarà al plenari de l’Ajuntament, on s’aprovarà un manifest presentat per Ciutadans.

La formació taronja afirma tenir la unanimitat dels grups polítics. Els tres de l’equip de govern han confirmat a Tarragona21 que li donaran suport, per la qual cosa el manifest ja tirarà endavant.

El Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona està obrint un debat entre municipis que de moment no en formen part i entre experts. La Generalitat, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, reunia el passat dia 6 de juliol sis municipis del Camp -Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca, La Canonja i Constantí- per tirar endavant el document, sense comptar amb altres municipis del Camp, especialment Cambrils, pel pes demogràfic que té i la seva posició geogràfica a la regió.

«Celebrem el compromís de tots els grups per reclamar que Cambrils participi en la formulació del Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona». Així ho ha assegurat el portaveu del Grup Municipal de Cs Cambrils, Juan Carlos Romera, que ha explicat que «Cs ha presentat un manifest a l’Ajuntament en què es demana que la Generalitat inclogui Cambrils entre els municipis convocats per formular el document que ha d’ordenar l’àrea metropolitana de Tarragona i consensuar la planificació de les infraestructures, especialment les ferroviàries». «De moment, el Departament de Territori ha exclòs Cambrils, ja que el municipi no va ser convocat a la reunió inaugural en què es va donar el tret de sortida al Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona», ha destacat Romera.

El portaveu municipal de Cs ha qualificat com «inadmissible que el Govern català ignori Cambrils, un municipi amb una posició preponderant al territori». Segons Romera, «es tracta de defensar els interessos del municipi i de tots els cambrilencs» i ha agraït a totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament «la voluntat d’arribar a un acord i afegir-se a aquest manifest». «El document es farà arribar a Territori amb la intenció de mostrar el malestar generat i reclamar que inclogui Cambrils a les reunions tant polítiques com tècniques», segons Romera.

El document presentat per Cs, que s’aprovarà per unanimitat al proper ple municipal, incorpora esmenes plantejades per l’equip de govern i recorda al departament de Territori que «Cambrils és un pol turístic de primer ordre», «compta amb la principal estació de tren de la Costa Daurada i, és per tant, un centre de mobilitat» i «es troba integrat a la tarifa del sistema de transport públic del Camp de Tarragona». «No es posa en dubte que Tarragona, Reus, Vila-seca, Salou, la Canonja i Constantí són territoris amb un pes important al Camp de Tarragona i han de formar part del Pla Director Urbanístic, però Cambrils té una posició estratègica i no pot ser exclòs d’aquesta tramitació», ha conclòs.

Jaume Garcia

 

Cambrils millora el sistema de seguretat amb la integració dels dispositius de les zones regulades

El regidor de Protecció Ciutadana, Lluís Abella, i el cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, amb representants de l’empresa Aphanet. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils i l’empresa Alphanet Security Systems SL han arribat a un acord de col·laboració per millorar la seguretat del municipi amb la integració dels dispositius de les zones d’estacionament regulat (gestionats per l’empresa municipal Aparcam) a la plataforma de videovigilància.

D’aquesta manera, les matrícules consultades per agents de les zones blaves i taronges seran incorporades automàticament a la plataforma AlphaDataManaguer, que generarà un avís a temps real a la Policia Local amb la informació i localització del vehicle en cas que aquest estigui inclòs en alguna llista d’interès policial.

Aquesta integració es durà a terme en els propers mesos i permetrà aportar un plus més de seguretat, ja que ampliarà el control de vehicles i la informació que ja estan proveint les sis càmeres lectores de matrícules que blinden els accessos a la població.

Redacció

 

Cambrils estrena un nou sistema de mobilitat compartida amb bicicletes elèctriques

L’Ajuntament i l’empresa Pedelec Mobility han signat un conveni per posar en marxa aquesta iniciativa pionera. Foto: Ajuntament

Cambrils compta des d’avui amb un nou sistema de mobilitat compartida amb bicicletes elèctriques d’última generació que permetrà, tant a ciutadania com a visitants, realitzar àgils desplaçaments per tot el municipi d’una manera sostenible i assequible. L’Ajuntament de Cambrils i l’empresa Pedelec Mobility col·laboren en aquesta iniciativa pionera a les comarques de Tarragona, avalada per exitoses experiències similars en moltes ciutats i poblacions europees i també estatals, així com per la seva identificació com un de les formes de mobilitat fonamentals en el futur immediat per part d’institucions com la Comissió Europea o el propi Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic espanyol.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, i el responsable de Pedelec Mobility, Tonet Sánchez, han presentat avui el nou servei a la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà un de set punts d’aparcament. 50 bicicletes distribuïdes en 7 punts El nou servei compta amb 50 bicicletes elèctriques distribuïdes per set punts de la localitat, que poden ser utilitzades de manera compartida mitjançant una APP mòbil que governa tot el procés de reserva, utilització, devolució i pagament.

Les bicicletes són d’un model d’última generació, disposen d’un cavallet que permet sostenir-se sense necessitat d’anclatge a la via pública, i estan disponibles a qualsevol hora del dia. El sistema ofereix un mitjà de transport alternatiu i complementari que aporta solucions als problemes ambientals, de trànsit i d’aparcament propis d’altres formes de mobilitat. Entre els beneficis que es poden identificar en la mobilitat amb bicicleta elèctrica, destaca el fet que dona la resposta més eficient a la denominada ‘última milla’ o necessitat d’arribar als destins de la forma més directa i àgil dins d’un nucli urbà. A més, es tracta d’un servei econòmic, saludable, segur i sostenible ambientalment, que garanteix autonomia suficient i l’adequat distanciament social en el seu ús.

Durant aquesta fase de llançament del nou servei, s’ofereix un abonament mensual de 24,95€ que permetrà moure’s en bicicleta elèctrica lliurement per Cambrils per menys d’un euro al dia. L’Ajuntament de Cambrils i Pedelec Mobility han arribat a aquest acord amb l’objectiu d’incentivar durant aquest període estival, i fins el dia 30 de setembre, un servei ple d’avantatges.

En qualsevol cas, tant residents a Cambrils com visitants també podran utilitzar el nou servei de manera discrecional per només 15 cèntims el minut. A més, per incentivar l’ús de la bicicleta, el Patronat de Turisme instal·larà lones davant de l’oficina de turisme, l’estació de tren i l’Ajuntament amb les instruccions i les recomanacions d’ús de les bicicletes compartides i informació sobre tots els establiments de lloguer de bicicletes del municipi.

Es pot trobar més informació a www.pedelecmobility.com

Redacció

 

Demanen penes d’entre 8 i 41 anys de presó pels atemptats de Barcelona i Cambrils

La fiscalia demana penes d’entre 8 i 41 anys de presó per als tres processats pels atacs terroristes a la rambla de Barcelona i a Cambrils del 17 d’agost del 2017, segons publica ‘El País’.

En concret, per a Mohamed Houli, únic supervivent de l’explosió d’Alcanar, el fiscal demana una pena de presó de 41 anys. Per a Driss Oukabir, germà d’un dels terroristes morts, en demana 36 i per a Said Ben Iazza en sol·licita 8 per col·laborador. Cap dels tres va participar de manera directa en els atemptats, i l’Audiència Nacional ja confirmava a principis de juliol, en l’acord per obrir judici oral, que no se’ls jutjaria per assassinat. Els atemptats de Barcelona i Cambrils van deixar 16 morts i més de 140 ferits.

En la interlocutòria que acordava l’obertura del judici oral, la sala penal confirmava la finalització del sumari pels delictes que va incloure el jutge instructor en el seu escrit de processament: integració en organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d’explosius, i delicte d’estralls en grau de temptativa. Tot això sense limitar que les acusacions puguin acusar-los d’estralls terroristes consumats i assassinats en temptativa o lesions de caràcter terrorista per l’acumulació d’explosius a Alcanar per preparar assassinats encara més massius.

Segons publica ‘El País’, la Fiscalia considera que Houli formava part de la cèl·lula terrorista de joves de Ripoll articulada a l’entorn de l’imam Abdelbaki Es Satty, el presumpte cervell de la trama. A Iazza l’acusa de col·laboració amb organització terrorista, per deixar una furgoneta a un dels membres de la cèl·lula sabent que l’havia d’utilitzar per transportar-hi explosius. Finalment, per Oukabir demana 36 anys de presó per tres delictes. Considera que tots tres han d’indemnitzar els ferits per la segona explosió que hi va haver a la casa d’Alcanar durant el desenrunament, però no a les víctimes de la Rambla o Cambrils.

ACN

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies