TARRAGONA 21

Cambrils demana la no aplicació de l’impost d’estades turístiques aquest 2020

Imatge del ple virtual celebrat a lAjuntament de Cambrils

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils en la seva totalitat s’ha sumat a la demanda del sector empresariat i també sol·licita a la Generalitat la no aplicació de l’impost d’estades turístiques per a l’exercici del 2020. El posicionament institucional de l’Ajuntament dona resposta a la petició formal del teixit empresarial turístic de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre representat per la FEHT (Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona província).

El manifest de suport al l’empresariat afirma que «l’aplicació d’aquest impost seria del tot contraproduent en un any en el qual s’han de donar les màximes facilitats als visitants que decideixin venir a la nostra destinació, i no gravar-los amb un impost que significaria un fre i un clar desavantatge competitiu amb altres destinacions turístiques de l’Estat».

Davant d’un panorama turístic molt incert i amb una àrdua competitivitat, tant el sector turístic com l’Ajuntament de Cambrils veuen incompatible mantenir l’impost amb intentar animar i promocionar la poca activitat que hi pot haver aquesta temporada i aconseguir reactivar el turisme progressivament.

El Ple ha dirigit el manifest al mateix sector turístic, a la Generalitat i també a la resta d’administracions amb el convenciment que cal unir esforços per superar l’actual context, que ha afectat especialment a un dels principals motors econòmics de Cambrils.

Liquidació de pressupost 2019

D’altra banda, s’ha donat compte al Ple de l’Informe d’Intervenció sobre avaluació de l’estabilitat, la regla de despesa i la sostenibilitat financera amb motiu de la liquidació de l’exercici 2019, de l’Ajuntament, els organismes autònoms i les empreses municipals.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Jaume Gila ha explicat que l’Ajuntament compleix amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària i regla de la despesa, amb un superàvit de 6.113.856 i ha reduït el deute fins al 40% dels ingressos, a més de reduir el termini de pagament a proveïdors fins a 17 dies. El regidor ha afirmat que la bona gestió econòmica permet ara disposar de recursos per afrontar crisis del coronavirus i tenir capacitat de finançament.

Suport a les persones emprenedores

El Ple també ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’empresa municipal Iniciatives de desenvolupament empresarial les Tàpies SA (IDETSA) de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Consell Comarcal del Baix Camp per donar suport a les persones emprenedores de la comarca, en el marc del Programa Catalunya Emprèn 2019-2020.

Més de 300.000 euros del superàvit a despeses socials

Finalment, s’han incorporat dos punts urgents a l’ordre del dia del Ple. El primer punt ha estat l’acord per destinar el superàvit del 2019 al pagament de despeses a proveïdors i, el que és més important, per destinar 328.8852,54 € a despeses socials per fer front a la crisi de la Covid-19. Amb aquesta proposta també s’han reservat 1.325.530 euros amb intenció de poder realitzar inversions sostenibles.

 

Sanitat recomana 4 metres de distància entre para-sols a les platges aquest estiu

Imatge d’arxiu de la platja principal de Cambrils plena de para-sols i banyistes el 2019. Foto: Roger Segura

El Ministeri de Sanitat ha fet públic un document amb recomanacions per l’ús de les platges que proposa que es fixin distàncies de 4 metres entre para-sols i planteja que els gestors de les platges puguin sectoritzar-les per assegurar el distanciament.

El ministeri ha apuntat que s’haurà de controlar l’aforament de les zones de bany marítimes que tinguin una afluència de persones important i que, per això, caldria garantir els 4 metres entre gandules, para-sols i altres elements i que els gestors dels espais podran establir «elements de parcel·lació». No es recomana la realització d’esports col·lectius ni les reunions de més de 15 persones i apunten a una neteja diària de la sorra de la zona de bany però no la desinfecció d’aquesta.

En el document, el Ministeri de Sanitat explica que a les platges i zones de bany existeix el risc de contagi per la Covid-19 donada la interacció entres persones. El ministeri desconsella el bany i l’ús recreatiu d’aigües continentals en aquesta temporada 2020.

De fet, recorden que no es disposa d’informació científica sobre la capacitat del virus de mantenir-se infecciós en aigua salada. Pel que fa a la sorra, diuen que l’acció conjunta de la sal de l’aigua del mar, la radiació del sol i l’alta temperatura podrien ser favorables per la desactivació dels agents patògens.

Entre d’altes mesures, les persones que facin passejades arran de mar hauran de respectar, com a mínim, dos metres de distanciament social. No es recomanen els esports col·lectius i les reunions de més de 15 persones o de membres de la mateixa família o que no convisquin en el mateix domicili i la utilització de tot tipus d’infraestructures de platja.

A banda de la neteja de la sorra, que es limita a la retirada de residus orgànics i inorgànics, s’aposta perquè els usuaris i treballadors compleixin les mesures de distanciament social, les normes d’higiene i aplicar criteris tècnics de manteniment, neteja i desinfecció.

El mobiliari de la platja, les superfícies, zones comuns i de trànsit com les passarel·les de fusta sí que s’hauran de desinfectar cada dia. Les guinguetes hauran de seguir els protocols establers pels establiments hotelers, mentre que espais tancats com els vestuaris, banys o els punts dels socorristes s’hauran de ventilar, netejar i desinfectar.

Les instal·lacions esportives i de joc s’hauran de desinfectar abans de l’obertura de les platges i no es podran utilitzar fora de l’horari de bany. Cada ajuntament haurà d’elaborar un protocol amb totes les mesures en matèria de prevenció de riscs laborals, d’acord amb el procediment d’actuació.

ACN

 

La fascinació natural del Parc Samà reobre portes

Un grup d’ànecs, nedant al llac artificial. Foto: Mayo Lorda

El que és considerat el jardí romàntic més gran d’Espanya, amb espècies d’arbres d’una alçada inimaginable en territori mediterrani i que compta amb el conjunt de palmeres més nombrós de Cataluya ha obert portes. Es tracta d’un conjunt de 14 hectàrees d’una gran varietat d’arbres i de plantes i amb espècies de fauna típicament colonials i tropicals, com aus del paradís i diversitat de lloros, ànecs o gansos, rematat amb un llac central per on discorre una passarel.la que dona a una glorieta central situada al bell mig del llac que corona una gruta de pedra.

Es tracta d’un recinte d’una altra època, que ens transporta als jardins d’Aranjuez o el palau de la Granja, però més immens. S’havia perdut l’espai per al gaudi popular entre els anys 2000 i 2017, després que durant molt de temps fos un escenari obligat per confegir l’àlbum de fotos del dia del casament. Fa quatre anys es va recuperar gràcies a una iniciativa privada, amb una idea d’espai visitable on passen coses, activitats culturals i lúdiques, durant l’any en un recinte on el passeig per la natura desbordant és el gran atractiu, una fita que no es troba enlloc de Catalunya. Per aquest mes de juliol s’anuncia un concert dedicat a Isaac Albéniz, el gran compositor romàntic, en format reduït.

Au del paradís que passeja pel parc. Foto: Mayo Lorda

L’espai havia arrencat amb resultats excel.lents i cada cop era més conegut, fins que ha arribat la pandèmia del coronavirus. Tot i així, aquest dissabte, 23 de maig, s’ha convertit en la primer gran parc que ha obert portes, facilitat per les grans dimensions del lloc, que fan innecesari dur mascareta.

En un assolellat matí, el Jardí Històric del Parc Samà de Cambrils ha tornat a endegar sota uns rigorosos protocols higiènic-sanitaris que integren tots els requisits de seguretat exigits per als anomenats ‘Llocs Patrimonials’. En un breu acte inaugural, Francisco Javier Castillo, CEO de DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà, s’ha referit a l’estricte pla de contingència dissenyat, que segueix les recomanacions específiques de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), amb el vistiplau de les autoritats sanitàries.

Els promotors del projecte, en un camp d’espígol que hi ha plantat. Foto: Mayo Lorda

«El parc es presta a gaudir de la natura amb calma i tranquil·litat, gaudint de la vegetació i de l’aire lliure sense cap tipus d’aglomeracions, però hem volgut implementar protocols que garanteixin plena seguretat als visitants», ha explicat Castillo, que espera rebre el 2020 a l’almenys a un 30% dels 115.000 visitants que van passar pel Parc Samà el passat exercici: «Confiem que les fronteres es vagin obrint progressivament a el mercat nacional i estranger, i que Cambrils i la Costa Daurada ja estiguin ben posicionats com destinacions segurs «. Inicialment, el jardí històric preveu poder treballar amb els propietaris de segona residència -Aragó, Navarra i País Basc, principalment- fins que es permetin els desplaçaments entre províncies.

Pioner junt a l’Alhambra de Granada i els Jardins d’Aranjuez

DNA també ha recollit les indicacions del Comitè Nacional Espanyol d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs), organització internacional no governamental associada amb la UNESCO, que ha posat en marxa un grup de treball sobre Patrimoni i Covid-19 de què el Parc Samà forma part. El vicepresident d’aquest Comitè, Jordi Tresserras, que també ha assistit a l’acte d’obertura, ha destacat que «el Parc Samà, juntament amb l’Alhambra de Granada i els Jardins d’Aranjuez, està sent pioner en la gestió d’aquests espais patrimonials durant i després del confinament. És el primer a obrir les seves portes i creiem que la seva estela va ser seguida a tot Espanya; tenen el nostre ple suport, perquè ho han fet d’una forma realment exemplar amb les màximes garanties «, opina Tresserras.

Una de les façanes del palauet del marquè de Marianao. Foto: Mayo Lorda

El Jardí Històric de el Parc Samà, erigit al segle XIX pel Marquès de Marianao, s’ha consolidat com una important atracció de visitants de Cambrils. El passat any va rebre a 115.000 visitants i el 2020, malgrat les circumstàncies excepcionals, espera contribuir a el posicionament de Cambrils com a destinació turística segura. «L’impacte econòmic d’aquesta crisi sanitària ho hem de mitigar entre tots, i el Parc Samà vol contribuir al fet que Cambrils i la Costa Daurada es posicionin com una destinació segura per al mercat turístic aquest any», exposen els gestors.

La reobertura de parc ha permès rescatar d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a 10 treballadors: «Volem que el visitant sigui conscient que amb la seva visita contribueix a la generació d’ocupació ia la conservació d’aquesta joia que uneix història, cultura i naturalesa».

Construït per Salvador Samà, marquès de Marianao, en 1.881, al Parc Samà és un espai a l’aire lliure de 14 hectàrees de superfície on habiten més de 1.500 espècies vegetals. Es tracta d’un dels millors exemples de la jardineria del Romanticisme a Espanya; el parc pertany a la Xarxa Europea de jardins històrics i està protegit com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

Mayo Lorda

Ruta d’imatges i vídeos pel Parc Samà

 

Ruta d’imatges i vídeos pel Parc Samà

El Parc Samà de Cambrils ha obert portes al públic aprofitant aquest cap de setmana previ a l’entrada de la regió del Camp de Tarragona en Fase 2 de desconfinament.

Us oferim un repàs gràfic del que ens hem trobat, un entorn natural de nivell internacional, un jardí romàntic centenari, on els ànecs i les aus del paradís conviuen amb els humans i on es perd la dimensió humana de la natura.

Fotos i videos: Mayo Lorda

 

 

La fascinació natural del Parc Samà reobre portes

Cambrils reactiva dilluns l’estacionament regulat després de 70 dies de gratuïtat


Algunes de les zones blaves i taronges de Cambrils es reactivaran a partir del proper dilluns, 25 de maig, després de 70 dies de gratuïtat per facilitar el confinament de la ciutadania. El municipi és un dels darrers del territori en tornar reactivar el servei que havia quedat suspès des del 14 de març.

La decisió respon a la necessitat de rotació d’aparcament derivada de la reactivació dels eixos comercials i l’increment de la mobilitat a mesura que avança el desconfinament.

Els parquímetres actius es netejaran i desinfectaran de forma regular durant el dia. Per tal d’evitar el contacte, es recomana a la població fer ús del pagament de la zona blava i taronja mitjançant l’aplicació per a dispositius mòbils Aparcar App. De moment, l’horari i carrers regulats amb zona blava i taronja seguiran sent els mateixos de la temporada d’hivern.

ZONA BLAVA

Zona Platja

Carrers: Països Catalans, Barques, Pau Casals, Roger de Flor, Joan Sebastian Elcano, Robert Gerhard, Eduard Toldrà, Ramon Llull, rambla Jaume I i pl. Aragó.

Horari: De dilluns a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h. Dissabtes de 10 a 13h.

Tarifes:

Tiquet Normal 1,10€ l’hora (màx 4h – 4,40€)

Tiquet Residents de Cambrils 0,30€ l’hora (màx 4h – 1,20€)

Zona poble

Carrer: Mossèn Jacint Verdaguer; Pere III; del ví; tram pg. Albert; pl. Carles Roig; tram av. Independència; av. Vidal i Barrarquer.

Horari: De dilluns a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h. Dissabtes de 10 a 13h.

Tarifes:

tiquet Normal 1,10€ l’hora (màx 2h – 2,20€)

tiquet Residents de Cambrils 0,30€ l’hora (màx 2h – 0,60€)

ZONA TARONJA

Aparcament de l’Ermita, 24 places. 0,25€ l’hora, (màx. 1,50€ 6h). de dilluns a dissabte matí de 10h a 13h i de 17h a 20h.

 

Cambrils planifica les mesures per l’obertura de platges en coordinació amb la Taula de Municipis

Imatge d’arxiu d’una platja de Cambrils. Foto: Ajuntament de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils està treballant en la planificació de mesures per a la reobertura de les platges conjuntament amb la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible. El primer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, ha valorat molt positivament la formalització d’aquesta taula que vetllarà tant per la sostenibilitat de les platges, com per defensar les activitats econòmiques. «Junts som més forts i aconseguirem contenir la pandèmia», ha afirmat Abella.

Cambrils va ser un dels municipis fundadors d’aquest projecte format per 17 poblacions, que va néixer el passat febrer amb el nom de Pacte de Coma-ruga arran dels forts temporals, i ha mantingut un ferm compromís amb la gestió conjunta del litoral. Per això, el representant de la Taula de Municipis és el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cambrils.

Els municipis que formen el projecte són Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que representen 110 quilòmetres del litoral mediterrani.

L’objectiu ara és treballar per una gestió sostenible del litoral i a la vegada planificar accions per a l’obertura de platges aquest 2020 aplicant totes les mesures possibles per la prevenció del contagi, oferint el nostre litoral com un espai saludable i font de salut.

Cambrils ja està treballant en una cartelleria específica per instal·lar a les platges que s’afegirà a la senyalització vertical i horitzontal que ja hi ha a les zones més concorregudes per facilitar que les persones caminin per la seva dreta i evitar aglomeracions. De moment, estaran tancades les dutxes, els rentapeus, les fonts i les àrees infantils, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

Les peticions dels municipis

La Taula de Municipis va signar ahir dos pactes dirigits a la Generalitat i al Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) sol·licitant resolucions i mesures necessàries per afavorir la recuperació econòmica i la reactivació dels serveis.

En primer lloc, els ajuntaments demanen a l’Estat l’exoneració de les taxes d’ocupació des del començament de la pandèmia fins a finals de 2020 als adjudicataris i concessionaris de les activitats del Pla d’Usos i de les Concessions, tenint en compte que la pandèmia a paralitzat el sector econòmic del turisme i que el litoral és el principal atractiu d’aquests municipis.

En segon lloc, els ajuntaments demanen a la Generalitat que agilitzi la resolució dels expedients dels Plans d’Usos de 2020 o la pròrroga dels plans del 2019 per poder desenvolupar les activitats públiques i privades amb totes les garanties sanitàries. En aquest, Cambrils ja té el Pla d’Usos aprovat i setmana passada ja va donar llum verda a les guinguetes per començar el muntatge de les instal·lacions.

L’interès principal d’aquestes demandes és afavorir la recuperació econòmica i la reactivació del serveis amb totes les garanties sanitàries per oferir la seguretat necessària i contenir l’expansió del virus. La finalitat dels ajuntaments és que els usuaris puguin gaudir dels espais litorals en les millors condicions i alhora protegir els ecosistemes con a espais saludables i de salut per la societat.

Finalment, els ajuntaments fan una crida a la col·laboració ciutadana perquè actuï amb sensatesa, amb el respecte a les normes i mesures de distanciament sanitàries, al desplaçament sostenible per ajudar a mantenir l’ alè que li hem donat al nostre litoral, que serà l’espai de socialització saludable i de salut.

El coronavirus s’emporta el Festival de Música de Cambrils, amb David Bisbal de cap de cartell

Sara Baras, en un moment de la seva actuació al Festival Internacional de Música de Cambrils en 2019. Foto: Eloi Tost

La 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC), que s’havia de celebrar entre el 5 al 9 d’agost, es cancel·la. Els organitzadors han fet pública la decisió aquest divendres, ja que, diuen, s’hi han vist obligats arran de l’evolució de la crisi sanitària de la Covid-19.

«Hem esperat tot el que hem pogut, però ja que la nostra prioritat sempre ha sigut la salut de totes les persones que fan possible el festival i del nostre públic, hem hagut de prendre aquesta difícil decisió», han lamentat en un comunicat. A més, han especificat que retornaran l’import de les entrades, de forma íntegra, al mateix número de compte on es va fer la compra, sense necessitat de fer cap tràmit.

A principis de març, els organitzadors del Festival Internacional de Música de Cambrils van anunciar que el certamen es redimensionaria a un festival de cinc dies, en lloc del seu format tradicional de tres caps de setmana. El cartell comptava amb cinc artistes, entre els quals destacaven David Bisbal, Aitana i Manel. També hi haguessin actuat la formació Versión Imposible i la banda tribut ABBA The New Experience. L’edició d’enguany disposava d’un pressupost més reduït, al voltant dels 600.000 euros.

Redacció

 

Cambrils enderroca un edifici de l’Avinguda Diputació per seguretat

L’immoble ocupava la vorera, dificultant el pas de vianants, i estava molt brut i deteriorat. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils va començar dimarts les obres d’enderroc de l’immoble situat a la cantonada del carrer Andròmeda amb l’Avinguda Diputació per garantir la seguretat i la salubritat de la via pública i les finques veïnes. L’edifici abandonat ocupava la vorera, dificultant el pas de vianants, i es trobava en un estat molt deteriorat. A més, el veïnat havia presentat diverses denúncies per la deixadesa i acumulació d’escombraries al voltant de la tanca.

El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha explicat que l’acció s’ha impulsat per solucionar el problema d’insalubritat i evitar plagues però també per millorar la seguretat i la imatge de la via pública, ja que l’immoble es trobava fora de l’alineació amb la resta d’edificacions i feia que el pas de vianants en aquest punt s’estrenyés de forma perillosa i antinatural.

Les obres consisteixen en l’enderroc, la urbanització bàsica del tram de vorera que s’incorporarà a l’Avinguda Diputació i el tancament de la parcel·la veïna sud del carrer Andròmeda.

L’edifici és un habitatge unifamiliar de planta triangular que consta de dues plantes, situat al número 16 del carrer Andròmeda. La façana principal dóna a l’Avinguda de la Diputació i la façana sud llinda amb la parcel·la número 18 del Carrer Andròmeda. L’immoble va ser adquirit per Expropiació forçosa, atès la seva condició de Fora d’Ordenació per ocupar en part el Sistema Viari de l’Avinguda Diputació, amb acord del Tribunal d’Expropiació de Catalunya de l’any 2007.

 

L’Escola de Música de Cambrils obre el període de preinscripcions

Les sol·licituds pel curs 2020-2021 es podran fer telemàticament del 25 de maig al 5 de juny. Foto d’arxiu

L’Escola Municipal de Música de Cambrils obrirà el termini de preinscripcions i reserva de places pel curs 2020-2021 del 25 de maig al 5 de juny. Donada la situació actual, les sol·licituds es presentaran de forma virtual prioritàriament, però en cas que no sigui possible, de l’1 al 5 de juny també es podran fer preinscripcions presencials demanant cita prèvia a través del formulari que s’enllaçarà al web del centre.

L’alumnat nou al centre podrà fer la preinscripció online mitjançant els enllaços que es trobaran al web a partir del 25 de maig. L’alumnat de l’escola rebrà per correu electrònic informació sobre el procés de reserva de plaça i la sol·licitud del programa d’ensenyament.

A partir del 25 de maig, tot i estar tancada l’escola es podran fer consultes trucant al telèfon 977 368 102 de dilluns a divendres de 10 a 13 hores. Les taxes de matrícula seran les mateixes que el curs anterior i es pot optar a bonificacions en la matrícula d’entre un 15 i un 75% (ordenança fiscal número 17).

Per ampliar la informació es pot consultar el web de l’Escola de Música https://www.cambrils.cat/escola-de-musica/prematricula o posar-se en contacte amb el centre a partir del dia 25 de maig a través del correu electrònic escolamusicainscripcions@cambrils.org o el telèfon 977 368 102.

El nou projecte pedagògic del centre, que s’està implantant progressivament, potencia l’ensenyament de l’instrument en grups d’entre 2 i 3 infants i fomenta la participació en cors, agrupacions i orquestres. Els instruments són la viola, la flauta travessera, el cant, el contrabaix, el clarinet, la viola de gamba, el violí, la guitarra, el trombó, el violoncel, el piano, el saxo i la trompeta.

L’escola ofereix el programa de Música i Moviment per infants de 3 a 7 anys, el de Música i Creativitat per infants de 8 a 10 anys, i el de Música a Mida per joves de 12 a 17 anys amb una pràctica més lúdica per evitar l’abandonament de l’ensenyament musical.

D’altra banda, l’escola disposa de cursos d’aprofundiment per a nois i noies que es volen dedicar professionalment a la música i també ofereix la possibilitat de seguir un ensenyament no reglat que no condueix a un títol oficial però sí que prepara a l’alumnat per seguir els estudis reglats. L’oferta formativa es completa amb un programa de música a la carta dissenyat en funció dels coneixements i motivacions de les persones interessades.

 

El Parc Samà de Cambrils reobre les portes el dissabte 23

El jardí històric de 14 hectàrees de natura ofereix una experiència de visita. Foto: Web Parc Samà

El jardí històric d’al Parc Samà de Cambrils tornarà a obrir les seves portes per al gaudi dels visitants el proper dissabte 23 de maig a les 10 hores sota uns rigorosos protocols higiènic-sanitaris que integren tots els requisits de seguretat exigits per als ‘Llocs Patrimonials’. Construït en 1.881, al Parc Samà és un espai a l’aire lliure de 14 hectàrees de superfície on habiten més de 1.500 espècies vegetals. Es tracta d’un dels millors exemples de la jardineria del Romanticisme a Espanya; el parc pertany a la Xarxa Europea de Jardins Històrics i està protegit com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà, ha elaborat un estricte pla de contingència que segueix les recomanacions específiques de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), amb el vistiplau de les autoritats sanitàries. DNA també ha recollit les indicacions del Comitè Nacional Espanyol d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs), organització internacional no governamental associada amb la UNESCO, que ha posat en marxa un grup de treball sobre Patrimoni i Covid-19 de què el Parc Samà forma part.
Un resum de les mesures adoptades en el Pla de Contingència per Covid-19 de Parc Samà es pot consultar al web de parc, entre elles:

Per garantir la distància mínima de seguretat. Les 14 hectàrees d’extensió permeten als visitants gaudir de la serenitat i la natura sense aglomeracions. Les limitacions d’aforament, així com el recorregut de dos quilòmetres de sentit únic que discorre per grans avingudes entre vegetació permeten gaudir de l’entorn sense estrès i mantenint en tot moment la distància de seguretat.

S’ha instal·lat un control d’aforament per no superar els 300 visitants dins de parc. En el cas de l’hivernacle de plantes tropicals ‘Alfonso de Fontcuberta i Samà’ -que ret homenatge a la VII Marquès de Marianao i alberga més de 75 espècies de palmàcies i altres espècies vegetals-, s’ha establert un itinerari d’una única direcció i un aforament de 15 persones, a l’igual que en l’ ‘Aviari de Marianao’, que alberga més de 50 psitàcides (lloros) de Centreamèrica. Al laberint de blat de moro, -dedicat enguany a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible mitjançant un joc de pistes-, s’han dissenyat passadissos de dos metres. El bar-museu i la zona de pícnic s’han acondicionat per garantir la distància entre les taules.

Per garantir la neteja i desinfecció. A l’entrada a parc el visitant passarà per una catifa desinfectant per assegurar la neteja de les soles de les sabates. A la taquilla, així com en altres zones comunes, el visitant disposarà de gels hidroalcohòlics. Els lavabos es desinfectaran i netejaran sis vegades al dia, a l’igual que les taules de pícnic, i la resta de mobiliari de parc. Jardiners, personal de manteniment, cuidadors de fauna i personal d’atenció a el públic disposen d’EPIs certificats en funció del seu lloc i nivell de risc. També se’ls ha donat formació sobre el seu correcte ús.

Per donar a conèixer totes mesures implementades. El parc informarà el visitant abans de la confirmació de reserva o compra d’entrades sobre les mesures de prevenció. Es potenciarà la venda d’entrades per internet a la pròpia web de parc. També s’ha instal·lat cartelleria amb informació de les mesures preventives implantades, així com la indicació dels aforaments de cada espai.

Foto: Web Parc Samà

 

Campanya ‘Naturalesa d’Herois’

Per tal de per reconèixer la feina que els professionals sanitaris estan realitzant des de l’inici de la pandèmia, el Parc Samà posa en marxa ‘Naturalesa d’Herois’, una campanya de regal de passis anuals gratuïts (samalinas). Els treballadors sanitaris hauran de mostrar a l’entrada de parc seva acreditació col·legial -o la de centre o servei al què pertanyen- i serà vàlida per tot l’any 2020. «Per vostre compromís, esforç, dedicació, sacrifici, per la vostra naturalesa d’herois, us regalem un trosset de la nostra «, subratlla el leit motiv de la campanya.

El jardí històric de Parc Samà, s’ha consolidat com una important atracció de visitants a Cambrils. El passat any va rebre 115.000 visitants i el 2020, malgrat les circumstàncies excepcionals, espera contribuir a el posicionament de Cambrils com a destinació turística segura. «L’impacte econòmic d’aquesta crisi sanitària ho hem de mitigar entre tots, i el Parc Samà vol contribuir al fet que Cambrils i la Costa Daurada es posicionin com una destinació segura per al mercat turístic aquest any», exposen els gestors .

La reobertura de parc permetrà rescatar d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a 10 treballadors: «Volem que el visitant sigui conscient que amb la seva visita contribueix a la generació d’ocupació i a la conservació d’aquesta joia que uneix història, cultura i natura».

 

Troben un donant de medul.la òssia per al nen cambrilenc Adrià

Adrià Valadés. Foto: Cedida

Adrià Valadés, el nen cambrilenc de sis anys que pateix leucèmia i que porta temps esperant un donant de medula òssia ja té donant compatible. La notícia l’ha donat ell mateix a le xarxes socials per mitjà d’un vídeo. Ell mateix informa que el transplantament tindrà lloc el mes de juny, al temps que ha donat les gràcies a tots els que l’han donat suport en aquesta campanya.

Aquesta havia viscut un fort impuls fa unes sermanes, quan amics i familiars van rganitzar una campanya especial que va tenir lloc al Palau Municipal d’Esports de Cambrils. Aleshores, en tres dies, un total de 389 persones van donar sang, 48 plasma i més de 132 es van apuntar al Registre de Donants de Medul·la Òssia perquè qualsevol persona que estigui buscant un donant, com l’Adrià, tingui més probabilitats de trobar-ne.

 

Cambrils treballa en el replantejament de la Festa Major de Sant Pere

Fotografia del Seguici de l’any passat. Foto: Pere Toda

L’Ajuntament de Cambrils i les entitats festives estan treballant en una Festa Major de Sant Pere alternativa amb diversos actes que es puguin celebrar dins dels marges del que serà la «nova normalitat», que de moment permetrà participar en els esdeveniments des de casa o puntualment al carrer però evitant les aglomeracions de gent.

La crisi sanitària ja ha obligat a l’Ajuntament a repensar, post-posar o anul·lar molts actes programats des de l’inici de la pandèmia. En el cas de la Festa Major, la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, ha avançat que estan treballant per realitzar una sèrie d’actes festius i culturals que majoritàriament es podran gaudir de forma virtual a través de les xarxes de l’Ajuntament i de Ràdio Cambrils.

La regidora ha afirmat que l’essència de Sant Pere és que la gent surti al carrer, gaudeixi de la vida social, de les revetlles i concerts i dels actes populars però aquest any la Festa Major s’haurà de reinventar i viure d’una altra manera.

 

Cambrils obté un 90% d’indicadors positius del Segell Infoparticipa

L’acte de lliurament de distintiu s’ha hagut de suspendre i se celebrarà quan la situació sanitària ho permeti. Foto: Lluís Rovira

Per sisè any consecutiu, l’Ajuntament de Cambrils ha tornat a aconseguir la puntuació requerida per obtenir el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

El web del municipi ha assolit el 91,67% d’indicadors positius (ha validat 44 dels 48 indicadors avaluats en base a la Llei de Transparència), segons l’informe fet per l’equip investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) reflectit en aquest mapa, que ha d’aprovar el Consell Certificador.

L’acte de lliurament del distintiu s’havia de celebrar el 30 de març i posteriorment es va postposar pel 6 de maig però finalment l’organització l’ha hagut de desconvocar i deixar la data oberta a l’espera de l’evolució de la situació sanitària.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha explicat que Cambrils és un dels municipis més transparents del territori segons les puntuacions del Segell Inforparticipa i ha destacat l’esforç realitzat per complir amb nous indicadors que l’any passat no es van poder assolir.

«L’Ajuntament de Cambrils aposta fermament per la transparència perquè, a més de revalidar aquest segell amb nota, el passat gener vam aprovar l’ordenança de transparència, que ens auto-obliga a ser més exigents encara», ha afirmat al regidor.

El Segell Infoparticipa és una certificació atorgada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

 

Cambrils instal·la 30 panells perquè els vianants circulin per la dreta

Les mesures pretenen facilitar la distància de seguretat de 2 metres per evitar contagis. Foto: Cedida

L’equip de senyalització de la Policia Local de Cambrils ha instal·lat 30 panells informatius per indicar als vianants que circulin per la seva dreta i mantinguin la distància de seguretat de 2 metres amb altres persones com a mesura de prevenció per evitar contagis.

L’Ajuntament recomana a les persones que es desplacin a peu pel municipi que caminin per la vorera de la dreta (en voreres estretes) o bé pel costat dret de la vorera (en voreres amples), sobretot en el llocs amb més afluència de gent.

Els panells informatius en català, castellà i anglès s’han instal·lat a les zones més concorregudes com el passeig marítim, l’Avinguda Charles Darwin, l’Avinguda Països Catalans, el Passeig la Salle, el Passeig Albert, el Parc del Pescador i el Parc del Pinaret.

Inspeccions i controls

A més, des de l’inici de la fase 1 les patrulles de la Policia Local han inspeccionat terrasses de bars, restaurants i cafeteries de barris de l’Eixample i del Port. Les primeres inspeccions, de dimarts a divendres, van anar a càrrec únicament de la Policia Local i van servir per fer advertiments sobre els requisits de compliment obligatori.

Aquest cap de setmana ja s’ha portat a terme la primera acció inspectora conjunta coordinada des del Comitè de coordinació del coronavirus amb el Departament de Salut. El dispositiu format pels Serveis d’Inspecció Municipal de Salut i de Via Pública i comandaments i agents de la Policia Local, ha realitzat un total de 49 inspeccions en establiments de bars i restauració amb l’objectiu de garantir l’aplicació de les mesures preventives i preservar la salut de tothom.

Pel que fa a la vigilància del compliment de les restriccions de l’estat d’alarma, aquest maig la Policia Local ja ha fet un total de 69 controls de trànsit, en vies urbanes i interurbanes, i 99 serveis de vigilància de comportament ciutadania, i ha interposat 101 denúncies.

 

Imatge dels panells informatius. Foto: Cedida

 

L’hostaleria tarragonina fa autocrítica per les aglomeracions

Un grup de persones amb mascareta en una terrassa d’un bar de Cambrils, aquest diumenge. Foto: Mar Rovira

El sector de l’hostaleria de la demarcació de Tarragona celebra que s’hagin omplert les terrasses de bars i restaurants en la primera setmana de la fase 1 del pla de desescalada. En declaracions a l’ACN, el president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, afirma que la resposta ha estat «bona». Segons Pintado, han reobert al voltant d’un 30% dels establiments i preveu que la xifra s’enfili quan es passi a la fase 2. Des del gremi reconeixen que locals «puntuals» no van respectar les distàncies de seguretat a principis de setmana. Per això, criden a la responsabilitat dels empresaris i dels clients. A banda, demanen més mesures econòmiques per pal·liar la crisi i evitar que es perdi teixit empresarial.
Obertura desigual a Cambrils

Pocs restaurants han obert aquest cap de setmana al passeig marítim de Cambrils per oferir els seus menús. La imatge habitual de bullici, amb terrasses plenes, encara no s’ha recuperat del tot. Malgrat això, els bars oberts tenien les terrasses gairebé plenes i les geladeries també treballaven a bon ritme.

Els restaurants la Botella i el Nàutic són dos exemples dels que han obert portes per primera vegada aquest cap de setmana. Ambdós han hagut d’aplicar Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació (ERTO) a la plantilla que ara n’han recuperat aproximadament la meitat. La Judit Alonso, filla de la propietària del restaurant la Botella, ha explicat que tenen la intenció d’obrir tota la setmana però que, segons l’afluència de clients, es podria limitar als caps de setmana.

«Necessitàvem obrir, sabem que seran pocs els beneficis però almenys cobrir despeses. Ahir la resposta va ser molt bona i avui creiem que també ho serà. Jo no donava un duro al començament… i tenim alguna reserva», ha afirmat Alonso. A més, la restauradora ha lamentat les «traves» que van tenir aquest dissabte, ja que van rebre la visita d’inspectors de Sanitat a l’hora punta del servei.

L’Adolfo Llevaria, encarregat del Nàutic, també ha assegurat que la gent té «ganes» de sortir i que la primera jornada va anar «bé». «Ja treballo perfectament amb els guants, l’únic que em molesta més és la mascareta perquè no em puc explicar bé als clients. Ens haurem d’acostumar», ha admès. Pel que fa a les previsions de la temporada, Llevaria ha vaticinat que serà «fatal» en comparació amb altres anys i, opina, que els perjudicarà la mesura que els turistes hagin d’estar-se en quarantena quan arribin al país. «És com dir que no vingueu, però amb tot, crec que ens en sortirem», ha dit.

El sector de l’hostaleria fa autocrítica

Des de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona han reconegut que «establiments puntuals» no van complir les distàncies de seguretat entre les taules a principis de setmana i, diuen, n’han fet autocrítica. «Dilluns vam sortir com a lleons perquè portaven mesos a les gàbies. Hem demanat als restauradors que compleixin les normes sanitàries, perquè no podem fer un pas enrere i retrocedir una fase, això seria catastròfic», ha subratllat Pintado. El president de l’entitat també ha demanat més implicació dels clients a l’hora de dur mascareta i de respectar les distàncies interpersonals.

Pel que fa a l’anunci que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre podran passar a la fase 2, Pintado ho ha celebrat i ha remarcat que permetrà la reobertura de més establiments, com ara els que es dediquen a celebracions, casaments, comunions o aniversaris. «No arreglem la malaltia però sí que se’ns obre una mica més l’aixeta», ha sostingut.

A banda, el sector d’hostalers ha lamentat que les autoritats no els donin més suport amb la condonació o reducció de les taxes i impostos per poder afrontar les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària. «Necessitem que les administracions siguin valentes perquè és l’única manera de no perdre teixit empresarial», ha tancat Pintado.

Mar Rovira – ACN

L’Ajuntament de Cambrils commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia

 

L’Ajuntament de Cambrils commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia amb la lectura virtual del manifest institucional per part de l’alcaldessa Camí Mendoza Merçè i la regidora de Benestar, Drets socials i Salut, Helen Arcelin Zabal, que es compartirà diumenge a les xarxes socials de l’Ajuntament i de l’àrea d’Igualtat.

L’Ajuntament també ha fet una crida a la ciutadania a fer-se una fotografia amb el cartell commemoratiu de la diada d’enguany, imprès, dibuixat o des de la tauleta o ordinador i compartir-lo a les xarxes amb amb el hashtag #LGBTIfobianiacasanialcarrer i en el cas de Twitter, amb l’adreça @lgbti_cat. L’objectiu és crear una gran bandera irisada que mostri la força col·lectiva de la societat contra qualsevol forma de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

La campanya commemorativa del Dia contra l’homofòbia d’aquest any es complementa amb una falca radiofònica informativa dels serveis d’atenció a les persones del col.lectiu LGBTI, que serà emesa des de la programació ordinària de Ràdio Cambrils i d’un espot publicitari que el Govern de la Generalitat emetrà per TV3.

Amb aquestes iniciatives l’Ajuntament de Cambrils se suma al programa d’actes impulsat des del Govern de la Generalitat de Catalunya, el Consell Nacional LGBTI i les entitats LGBTI i s’adhereix a la declaració institucional contra l’homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia.

D’aquesta manera, l’Ajuntament Cambrils vol ser present en aquesta jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raons de sexe. Al mateix temps, el consistori mostra el seu ferm compromís en la garantia dels drets de les persones LGBTI i la tolerància zero davant la discriminació donant una resposta ferma a qualsevol forma de d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

En la commemoració d’aquesta diada, l’Ajuntament dona suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, i condemnar totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; apostant pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fent una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d’identitat de gènere o d’orientació afectiva i sexual.

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI.

Més informació: https://www.cambrils.cat/igualtat

Salou, Cambrils, Vila-seca i Reus busquen unificar criteris turístics

Captura de pantalla de la viodeconferència de l’Aliança Turística

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, acompanyat del gerent de l’entitat, s’ha reunit, recentment, amb regidores i tècnics / ques dels patronats dels municipis que conformen l’Aliança Turística: Salou, Cambrils, Reus i Vila-seca.

Aquesta reunió de l’Aliança, que es va celebrar de forma telemàtica per primer cop, es va fer per unificar criteris a l’hora de prendre decisions, per tal de beneficiar els quatre municipis, pel que fa a les accions de promoció conjunta, i de tirar endavant iniciatives, amb la voluntat de construir una nova realitat i un nou producte turístic; tenint en compte les actuals circumstàncies d’emergència social i econòmica, i les expectatives de futur.

A la trobada hi van assistir, a més de Pere Granados, la regidora de Turisme de Cambrils, Marta Borràs; la regidoria de Promoció de Ciutat, de Reus, Montserrat Caelles; i la regidora de Turisme de Vila-seca, Cristina Cid; a més dels respectius gerents de cada Patronat.

Segons Pere Granados, “hem organitzat aquesta primera reunió per tal de recollir i crear les bases d’un document de treball intern, que ens ajudarà, a cadascun dels municipis de l’Aliança, a posar en comú quines són les nostres potencialitats com a ciutats turístiques dins d’aquesta unió; i què és allò que podem aportar al conjunt per tal de fer-nos forts davant els efectes de la crisi del coronavirus”.

Cal dir que a la trobada es va avaluar la situació per la què està passant el sector turístic i també es va acordar que es definiria una línia d’accions de promoció, adaptada a la situació que estem vivint.

Una de les conclusions a la què van arribar els responsables de turisme va ser «la necessitat de sumar, tot el possible, els esforços que es duen a terme, tant a nivell públic-privat, com públic-públic, fent referència, en aquest cas, a la col·laboració entre administracions». En aquest sentit, “cal reforçar la presència i les accions a nivell dels mercats de proximitat, el nacional i l’autonòmic”.

Un altre dels punts que es va acordar fou posar en valor la suma de sinergies que implica que els quatre municipis estiguin sota el paraigües de la Costa Daurada.

A nivell promocional, a partir d’ara es tindran molt en compte les accions de comunicació online i les campanyes en l’àmbit digital. En aquest sentit, els quatre municipis ja disposen de material conjunt, però ara el que volen fer és potenciar la seva difusió a nivell de canals digitals i xarxes socials. Es donarà, d’aquesta manera, una imatge de resposta unitària, de consens entre les poblacions, les quals coincideixen, principalment, en un dels principals segments de mercat al qual s’adrecen, el turisme familiar, que és el fil conductor de tots ells.

Un altre punt important que es va consensuar va ser el de «treballar tenint en compte un posicionament que contempli els valors de la seguretat i la sostenibilitat». Així, existeix una voluntat de reforçar el missatge relatiu al fet que “som destinacions segures” i que “continuem anant units”.

L’Aliança Turística fa 20 anys que es va crear. Els municipis que la conformen han sumat esforços i han col·laborat, estretament, en accions de promoció que els han aportat un lideratge important a la zona de la Costa Daurada central.

Cambrils aprova l’exempció de les taxes d’obres i ocupació de via pública

L’objectiu de la mesura, acordada per unanimitat, és pal·liar els efectes de la pandèmia sobre l’activitat comercial i industrial. Foto: Cedida

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat avui per unanimitat l’exempció del pagament de les taxes d’ocupació de via pública i de la quota de l’atorgament de llicències o comunicacions d’obres menors (ICIO) des de l’inici de l’estat d’alarma i fins a final d’any. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol ajudar a la reactivació econòmica del municipi i en especial dels sectors més perjudicats per les restriccions de l’estat d’alarma.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha obert la sessió posant de manifest que la convocatòria Ple Extraordinari d’avui responia a donar la màxima prioritat a les mesures fiscals que es poden impulsar des de l’Ajuntament. «En aquests moments ens toca jugar un paper cabdal per ajudar a empreses i autònoms, tornar a activar el teixit econòmic i crear riquesa per millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania», ha afirmat Mendoza.

Però l’alcaldessa també ha recordat que l’àmbit d’actuació dels ajuntaments és limitat i no es poden substituir les competències de la Generalitat i de l’Estat. En aquest sentit, ha reclamat celeritat a les administracions superiors en l’activació d’ajudes a empreses i autònoms, polítiques sectorials, rebaixes o mesures fiscals, préstecs flexibles, cobertura dels treballadors, l’aplicació de la renda mínima vital i un pla de xoc per l’ocupació.

Camí Mendoza també ha demanat «un finançament adequat als ens locals per poder fer front a l’atenció en primera línia a la ciutadania, que ara es veu amenaçada per la crisi. «La previsió d’una important reducció dels ingressos ha de ser corregida per un finançament adequat amb aportacions directes, l’ús lliure del superàvit i flexibilitat de la capacitat de despesa i endeutament», ha conclòs.

Modificació de les ordenances

Amb la modificació de l’ordenança número 16 quedaran exempts del pagament de la taxa les terrasses dels bars i restaurants, comerços i botigues, les guinguetes de la platja, les parades del mercadet ambulant, els artistes i pintors fins a 5m², i les obres que necessitin ocupar la via pública amb runes, tanques, puntals, anelles, bastides i altres instal·lacions anàlegs.

El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, ha explicat que la mesura respon a la necessitat de reprendre l’activitat econòmica, recuperar llocs de treball i oferir una imatge atractiva del municipi. A més, l’ús de la via pública amb la instal·lació de terrasses i exposició de mercaderies pot contribuir a compensar la disminució de capacitat a l’interior dels locals per les distàncies que s’han de mantenir.

L’exempció també beneficiarà a l’important nombre de petites i de micro-empreses i industrials locals que es dediquen directa o indirectament a la construcció i reforma d’edificis, i obres menors en general, i que ara no hauran de pagar la taxa per l’aprofitament especial de la via pública.

D’altra banda, la modificació de l’ordenança número 5, que regula l’impost sobre les Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), també vol donar suport al sector local d’empresariat de la construcció i industrials que intervenen habitualment en l’execució d’obres privades. En aquest cas, s’ha acordat l’exempció de la quota íntegra o bonificada de la taxa per l’atorgament de llicències o comunicacions d’obres menors que s’hagi meritat.

Les persones interessades es podran deduir l’import a l’hora de presentar l’autoliquidació. La deducció s’aplicarà d’ofici quan l’impost s’exigeixi en règim de liquidació, sense necessitat de sol·licitud expressa de l’interessat. L’exempció no s’aplicarà als expedients que s’hagin iniciat amb anterioritat a la data de declaració de l’estat d’alarma, ni a les legalitzacions d’obres ja finalitzades amb anterioritat.

Oficina Local d’Habitatge

Finalment, el Ple també ha aprovat l’encàrrec de l’Ajuntament de Cambrils a l’empresa municipal INGESOL pel servei de l’Oficina Local d’Habitatge i el Programa de mediació per al lloguer social d’habitatges.

La regidora de Benestar Social, Hélène Arcelin, ha incidit en la necessitat de cobrir les dificultats de la ciutadania en habitatge com s’ha fet palès amb aquest episodi de crisi deguda a la pandèmia. En aquest sentit, ha explicat que es crearà una partida amb una dotació pressupostària de 120.000 euros per ajuts al pagament de l’habitatge.

L’estimació (no definitiva) és d’un ajut màxim d’uns 250 euros mensuals durant tres mesos. Això suposaria un màxim de 750 euros per família i es podrien atendre a un mínim de 160 famílies. El perfil de famílies beneficiaries d’aquesta línia d’ajuts seran persones de Cambrils afectades per la crisi i que hagin quedat al marge d’altres ajudes que actualment s’estant posant a l’abast de la ciutadania.

La disposició de l’ Oficina Local d’Habitatge a Cambrils, posada en marxa el mes de desembre de 2019, permet centrar qualsevol tramitació en matèria d’habitatge: tramitació de sol·licituds i la inspecció tècnica d’expedients de cèdules d’habitabilitat; seguiment dels informes tècnics per al coneixement de l’estat d’edificis d’ús residencial i d’habitatges; gestió de sol·licituds d’ajuts a la rehabilitació d’edificis, entre d’altres.

L’oficina també s’encarrega de gestionar les activitats i serveis d’àmbit social, com són la tramitació d’expedients de prestacions de caràcter especial i urgent per al pagament de l’habitatge; la tramitació de prestacions per al pagament de lloguers i programes socials d’habitatge.

 

Cambrils celebra el Dia Internacional dels Museus amb espectacle i visita virtual en directe

El 18 de maig el director del Museu presentarà el primer butlletí BOCA-ORELLA a Ràdio Cambrils. Gif: Cedit

El Museu d’Història de Cambrils participarà a la celebració mundial del Dia Internacional dels Museus amb la retransmissió en directe de l’espectacle familiar «Roda el món i torna a Cambrils, contes d’arreu del món» (16 de maig) per Instagram i d’una visita guiada virtual al Museu Molí de les Tres Eres (17 de maig) per Youtube.

A més, el 18 de maig el director del del Museu, Gerard Martí, presentarà el primer número del butlletí de notícies «BOCA-ORELLA. Butlletí del Museu d’Història de Cambrils» al programa «Patrimoni col·lectiu» de Ràdio Cambrils. El Museu d’Història de Cambrils també participarà en els continguts de la #MaratóMuseumQuizAcasa dels museus catalans que es portarà a terme del 16 al 18 de maig.

Des de l’organització a càrrec de l’ICOM-UNESCO, s’ha plantejat que enguany el Dia Internacional dels Museus, que es commemora cada 18 de maig, sigui més virtual que mai, a causa la situació de tancament que es troben la gran majoria de museus del món. El tema triat enguany és ‘Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió’. Per aquest motiu, el Museu d’Història de Cambrils ha preparat activitats en línia durant el cap de setmana llarg, participant en les propostes conjuntes coordinades per la Generalitat de Catalunya.

Les habituals activitats i visites físiques han hagut de reinventar-se en el moment present i oferir nous continguts en línia. Sense la recent incorporació a les xarxes socials del Museu d’Història de Cambrils accessibles des de la web https://www.cambrils.cat/museu, hagués estat impossible poder realitzar totes aquestes activitats obertes a la ciutadania.

PROGRAMA

De dissabte 16 de maig a dilluns 18 de maig, participació amb continguts a la #MaratóMuseumQuizAcasa amb 25 concursos de preguntes sobre els museus catalans (20 de familiars i 5 per adults), disponibles ininterrompudament de manera simultània des de dissabte 16 a les 8 h fins dilluns 18 a les 24 h a https://museumquizacasa.org/

Dissabte 16 de maig a les 11h: Emissió en directe de Roda el món i torna a Cambrils, contes d’arreu del món, espectacle familiar online amb la narradora Jordina Biosca. L’emissió es farà a través del perfil d’Instagram del Museu d’Història de Cambrils https://www.instagram.com/museudecambrils/

Diumenge 17 de maig a les 11’45h: Emissió en directe del tour virtual guiat a càrrec de Cinta Mata Ballesté del Museu d’Història de Cambrils al Museu Museu Molí de les Tres Eres, seu principal del museu. L’emissió es farà pel canal de Youtube de Patrimoni.Gencat http://www.youtube.com/patrimonigencat

Dilluns 18 de maig: publicació a la web del Museu d’Història de Cambrils del primer número del newsletter BOCA-ORELLA. Butlletí del Museu d’Història de Cambrils https://www.cambrils.cat/museu . Presentació a Ràdio Cambrils en directe a càrrec de Gerard Martí Estrada director del Museu d’Història de Cambrils, a les 12.30h dins el programa «Patrimoni col·lectiu».

 

Cambrils posa en marxa un servei d’ajuda a la tramitació electrònica

 

OAC 360º ofereix acompanyament telefònic i telemàtic per resoldre dubtes i incidències a l’hora de fer tràmits a la seu electrònica. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa un servei gratuït d’assistència telefònica i telemàtica per resoldre dubtes i incidències de la ciutadania en les seves gestions i tramitacions electròniques. Les persones interessades poden parlar amb un/a tècnic/a del servei trucant al telèfon 977794557 de 8 a 20 hores, omplir aquest formulari per demanar que les truquin o enviar el seu telèfon de contacte i la consulta al correu electrònic oac360@cambrils.cat.

El nou servei es diu OAC 360º i està adreçat a ciutadania, professionals, empreses i entitats que hagin de relacionar-se amb l’Ajuntament de Cambrils a través de la seu electrònica https://seu.cambrils.cat i tinguin algun dubte o dificultat en l’ús de la plataforma.

Un equip de persones expertes donaran donaran suport a qui ho necessiti en tràmits i gestions com la instal·lació i ús del certificat digital, l’obtenció d’un certificat electrònic com l’idcat mòbil, la presentació d’instàncies, l’ús de les plataformes de contractació, la recepció de notificacions electròniques, les inscripcions telemàtiques, l’ús de la carpeta ciutadana, o qualsevol incidència en la tramitació. Fins i tot, quan sigui necessari, hi ha l’opció de connectar-se remotament a l’ordinador de la persona que faci la consulta, sempre sota la seva autorització expressa.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha afirmat que el servei dona resposta a la necessitat de la ciutadania de relacionar-se amb l’administració de manera electrònica, especialment en la situació de confinament actual. El regidor ha explicat OAC 360º vol donar suport a aquelles persones que no saben com començar i resoldre els dubtes i incidències que es puguin presentar durant la tramitació. «L’objectiu és donar facilitats i aconseguir que cada vegada més persones optin per aquesta via que permet fer tràmits des de qualsevol lloc, durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any», ha conclòs el Pellicer.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies