TARRAGONA 21

La Festa de l’Esport de Cambrils homenatjarà esportistes, clubs i turisme esportiu

L'acte de lliurament de reconeixements tindrà lloc al Palau Municipal d'Esports el divendres 22 de febrer

L’acte de lliurament de reconeixements tindrà lloc al Palau Municipal d’Esports el divendres 22 de febrer

El Palau Municipal d’Esports de Cambrils acollirà el proper divendres, 22 de febrer, a les 20 hores, el lliurament de reconeixements en homenatge a la promoció de l’activitat física i als resultats assolits per les entitats i esportistes individuals durant la temporada esportiva passada i/o any natural 2018.

La Festa de l’Esport està organitzada per l’Ajuntament de Cambrils i és una vetllada dedicada a l’esport local que, amb el seu esforç i dedicació, fa possible que Cambrils sigui un dels líders territorials en nombre de clubs, esportistes i activitats organitzades.

A Cambrils hi ha més 30 entitats esportives que participen en competicions i campionats comarcals, territorials, nacionals, estatals i internacionals, tant en modalitats individuals com col·lectives. A més, moltes d’aquestes associacions i alguns esportistes formen part de l’elit esportiva catalana i alguns, fins i tot, mundial.

La gala començarà amb el lliurament de les distincions honorífiques per a totes les entitats esportives de Cambrils. A continuació, es faran els reconeixements especials als esportistes nombrats per les entitats, tant pel mèrits i fites assolides en l’anterior temporada com per les seves bones trajectòries.

Finalment, també es retrà homenatge als esportistes cambrilencs que per les seves disciplines no formen part de cap entitat de vila però que tenen una trajectòria esportiva de referència i exporten el nom de Cambrils arreu on competeixen.

Seguint en la línia de l’any passat, també es lliuraran distincions per aquells que fomenten l’esport i el municipi de Cambrils a través de l’esport. Cal recordar que Cambrils va aconseguir el 2013 el segell de Destinació de Turisme Esportiu, certificació atorgada als municipis de Catalunya que disposen d’infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport.

Actualment el turisme esportiu al municipi mou més de 30.000 esportistes l’any i s’organitzen més de 70 esdeveniments esportius, organitzats per les entitats locals, empreses i altres agents.

L’Ajuntament de Cambrils rep el certificat del Banc de Bones Pràctiques

El regidor Eduard Pellicer va recollir ahir la distinció en un acte a l'Auditori Axa de Barcelona

El regidor Eduard Pellicer va recollir ahir la distinció en un acte a l’Auditori Axa de Barcelona

L’Ajuntament de Cambrils ha estat distingit amb el certificat de bona pràctica en el període 2014-2018 dins del Banc de Bones Pràctiques (BBP) impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya. El regidor de Transparència i Noves Tecnologies de Cambrils, Eduard Pellicer va recollir ahir el certificat en un acte sobre innovació democràtica i govern local organitzat a l’Auditori Axa de Barcelona. El lliurament va anar a càrrec del president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar; Àngel Garcia Fontanet, president de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals és un servei de detecció, sistematització i difusió d’experiències innovadores de govern i gestió municipal. Aquesta plataforma, que ha estat pionera, és una referència per als responsables de les polítiques municipals ja que hi poden trobar idees útils i innovadores per a la gestió del dia a dia.

Una de les experiències incloses en aquest Banc són els laboratoris urbans de Cambrils al Parc del Pescador i al passeig Albert, on s’hi ha executat diversos projectes pilot com la sensorització de zones de càrrega i descàrrega, la implantació de punts de càrrega de vehicles elèctrics o els passos de vianants intel·ligents. El regidor ha destacat l’aposta de l’Ajuntament de Cambrils per aplicar solucions innovadores per millorar els serveis urbans i la qualitat de vida de la ciutadania a través d’una gestió eficient dels recursos.

Deu robatoris amb força en domicilis al dia a la demarcació de Tarragona

El balanç de criminalitat revela un augment del 5,5% de les infraccions penals, entre les quals destaquen vuit homicidis i 40 violacions

El balanç de criminalitat revela un augment del 5,5% de les infraccions penals, entre les quals destaquen vuit homicidis i 40 violacions

La demarcació de Tarragona va registrar durant el 2018 39.779 infraccions penals, un 5,5% més que l’any anterior. Segons l’estadística de criminalitat publicada pel Ministeri de l’Interior a partir de dades dels Mossos d’Esquadra i dels cossos de seguretat de l’Estat, a les comarques tarragonines hi va haver vuit homicidis o assassinats consumats, dos més que el 2017, i en va haver-hi 24 en grau de temptativa, un 84,6% més que l’any anterior.
Les violacions denunciades van passar de 38 a 40. Els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual van pujar un 1,7% fins als 239. Els segrests van passar d’un a quatre. Els robatoris en domicilis van créixer un 4,5% -fins als 3.540, una mitjana de 10 al dia- i els furts -9.761- van baixar un 1,6%. En canvi, els robatoris amb violència i intimidació van decaure un 4,2% -990. Pel que fa al tràfic de drogues, va minvar un 10,4% -275.

De cap violació denunciada a set a la ciutat de Tarragona

A la ciutat de Tarragona les infraccions penals han crescut un 9,2% -9.703. El 2018 hi va haver set violacions a la ciutat de Tarragona, mentre que el 2017 no se’n va denunciar cap. Pel que fa als robatoris amb força en domicilis i establiments van créixer un 4% -854-, semblant al que van incrementar-se els robatoris amb violència i intimidació -4,1%, 282. En canvi, els furts van disminuïr un 3,6%, fins als 2.642 furts. També va anar a la baixa el tràfic de drogues, un 41,7% .de 48 a 28 casos.

Dos homicidis a Reus

Reus ha reduït les infraccions penals un 1,3% -5.075. Entre els fets més destacats hi ha dos homicidis dolosos o assassinats consumats, mentre que el 2017 no n’hi va haver cap. Pel que fa a les violacions, el 2018 se’n van denunciar nou, una menys que l’any anterior. Els robatoris van baixar a la capital del Baix Camp: els robatoris amb violència -231- van disminuïr un 16%; igual que els robatoris amb força en domicilis o establiments -452. El tràfic de drogues també va anar a la baixa, un 41,5% menys -38.

Dos homicidis al Vendrell

El Vendrell ha augmentat un 4,9% les infraccions penals, de 2.008 a 2.106. A més el 2018 hi va haver dos homicidis, mentre el 2017 no n’hi va haver cap. L’any passat no es va denunciar cap violació, mentre que el 2017 se’n va denunciar una. Pel que fa als robatoris, van créixer un 44,4% -65- els robatoris amb violència i intimidació; mentre que els robatoris amb força en domicilis i establiments van baixar un 10,4%. També van minvar un 10,5% els furts.

Repunten un 15% els robatoris en domicilis a Cambrils

Cambrils ha passat de 1.465 infraccions penals a 1.518, una variació del 3,6%. El 2018 va haver-hi un homicidi, com el 2017. En grau de temptativa, l’any passat no en va haver-hi cap, mentre que el 2017 n’hi va haver un. S’ha passat d’una a dues violacions denunciades. D’altra banda, els robatoris amb violència i intimidació van baixar un 3,6% -27-, mentre que van pujar un 15,4% els robatoris amb força en domicilis -172. Els furts també van créixer un 6,6% -390. Hi va haver 5 casos menys de tràfic de drogues que el 2017.

Pugen un 21% els robatoris amb força a Tortosa

Les infraccions penals s’han reduït un 5,1% a Tortosa, de 1.198 el 2017 a 1.137 el 2018. No hi va haver cap homicidi ni assassinat consumats, però sí dos en grau de temptativa, els mateixos que el 2017. Es van denunciar tres violacions, una més que el 2017. Pel que fa als robatoris amb violència, es van reduïr a més de la meitat, de 18 a 8. En canvi, els robatoris amb força en domicilis i establiments van augmentar un 21,8% -de 78 a 95. El tràfic de drogues va passar de 7 casos a 9, un 28,6% més.

ACN

La Mitja Marató de Cambrils celebra el seu 10 aniversari amb una edició especial

La novetat més destacada és la cursa de 5 quilòmetres per obrir-se a les persones que s’inicien en el running

La novetat més destacada és la cursa de 5 quilòmetres per obrir-se a les persones que s’inicien en el running

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández, han presentat avui la desena edició de la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils, que es portarà a terme el proper diumenge 25 de febrer.

L’alcaldessa ha explicat l’aposta de l’Ajuntament per reforçar Cambrils com a destinació de turisme esportiu i ha destacat els atractius dels 21 quilòmetres de recorregut. Per la seva banda, el regidor d’Esports ha explicat el programa d’activitats paral·leles que s’han organitzat amb motiu de la celebració del desè aniversari de la Mitja de Cambrils i ha anunciat la novetat de la distància dels 5 quilòmetres pensada per obrir-se a les persones que s’inicien en el món del running.

El director de Running ha fet un repàs a les deu edicions de la Mitja Marató de Cambrils, ha animat a les persones amants d’aquest esport a inscriure’s a la cursa i ha detallat el programa d’actes i sortides de les diferents curses. Fernández també ha enumerat els 10 motius per venir al desè aniversari de la Mitja Marató de Cambrils, entre els que destaquen la presentació del nou llibre del periodista Xavier Bonastre “100 històries del córrer”, les samarretes commemoratives, el sorteig d’un cap de setmana a Port Aventura, la pantalla gegant o l’avituallament de meta consistent en una tapa de fideuà i una cervesa.

La prova reuneix tres modalitats: Mitja marató (21,097km), 10K, 5k  i la cursa de “Rollers” també de 10 km. El punt de sortida, diumenge 24 de febrer a les 10 hores, serà l’Avinguda Països Catalans, davant de l’Ajuntament. Els i les atletes baixaran l’Avinguda Països Catalans fins al Passeig de les Palmeres, giraran a l’esquerra i avançaran fins quasi a la frontera amb el terme municipal de Salou, on canviaran de sentit i tornaran cap a la línia d’arribada. Els i les participants de la Mitja Marató donaran una segona volta. Actualment, la carrera ja compta amb més de 1.200 inscrits procedents de fins a  8  països, entre els quals els espanyols són els més representats amb 16 províncies a la línia de sortida.

Les persones interessades tenen temps fins el dijous, 21 de febrer, per fer la seva inscripció a la Mitja Marató. Una de les característiques que diferencia la prova cambrilenca és el fet que, possiblement, és la més plana de les que es realitzen, cosa que la converteix en una cita ideal per esportistes que volen millorar les seves marques personals, corrent al costat del mar i amb un bon clima.

En aquesta edició, la Mitja Marató presenta un planter de luxe, encapçalat pel campió d’Espanya, Jaume Leiva.

L’alcaldessa de Cambrils assisteix a la inauguració d’una exposició sobre els atemptats

Les fotografies volen retre homenatge a les víctimes dels atemptats i fer un reconeixement a la resposta democràtica de la ciutadania

Les fotografies volen retre homenatge a les víctimes dels atemptats i fer un reconeixement a la resposta democràtica de la ciutadania

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va assistir ahir a la inauguració de l’exposició “BCN DOL. L’atemptat 17.08.2017”, que recull una selecció de 21 fotografies per recordar els atemptats terroristes de l’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. La mostra del Sindicat de la Imatge UPIFC es pot visitar fins el 24 d’abril al Jardí del Palau Robert de Barcelona.

Aquest reportatge col·lectiu de fotògrafs del Sindicat vol retre homenatge a les

víctimes dels atemptats i també fer un reconeixement a la resposta democràtica de la ciutadania. La selecció de fotografies que es mostren forma part del número 66 de “L’Agenda de la Imatge”, una publicació del Sindicat de la Imatge UPIFC que té per objectiu difondre i potenciar els projectes fotogràfics dels seus afiliats i afiliades.

L’exposició, comissariada per Paulina Flores i Manel Sanz, compta amb imatges dels següents fotògrafs/fotògrafes d’entre els 24 que han participat en l’obra col·lectiva: Jordi Boixareu, Jordi Borrás, Dani Codina, Àngel García, Ferran Nadeu, Charlie Pérez, Alberto Tallón, Josep Lluís Vecino i Roser Vilallonga.

El recull de fotografies fuig del sensacionalisme, de l’estridència de les imatges més esfereïdores i violentes, per tractar el tema d’una manera sòbria i respectuosa. Les fotografies capten la indignació, la tristesa, el sentiment d’impotència i també la dignitat en la reacció de la ciutadania de Catalunya.

El PP de Cambrils presentarà una moció per modificar el POUM i millorar la seguretat dels veïns

El portaveu popular, David Chatelain, afirma que "els cambrilencs tenen el dret a viure segurs i a sentir-se segurs a casa seva". Foto: Revista Cambrils

El portaveu popular, David Chatelain, afirma que “els cambrilencs tenen el dret a viure segurs i a sentir-se segurs a casa seva”. Foto: Revista Cambrils

Els fets delictius de les darreres setmanes en zones residencials de Cambrils han incrementat la sensació d’inseguretat, i existeix preocupació entre els veïns. El repunt de robatoris en domicilis particulars va portar la setmana passada a la detenció d’un ciutadà d’origen albanès.

Des del Partit Popular enlletgeixen al govern la desídia amb la qual estan tractant la instal·lació de càmeres amb control de matrícula en els accessos a la ciutat: “la idea es va gestar en el mandat anterior, i avui dia el tema segueix bloquejat en algun despatx“, denuncien els populars. Per al portaveu del PP, David Chatelain, és una prova més de la falta d’eficàcia del govern, que actua amb una parsimònia exasperant, perquè no és l’únic assumpte paralitzat, tal com han denunciat en reiterats plens. “Exigim que es posin les piles ja, perquè aquestes càmeres contribuiran a prevenir i a esclarir de forma més ràpida i efectiva certs delictes“, assegura el regidor.

Davant la inacció municipal, el PP de Cambrils proposarà en el pròxim ple una moció per a impulsar una modificació limitada del POUM (planejament urbanístic municipal) a fi i efecte de millorar la percepció de seguretat dels veïns. Per als populars, la majoria de robatoris en domicilis es produeixen quan no hi ha ningú a casa, i d’això es pot deduir que per part dels lladres hi ha una fase prèvia de seguiment per a detectar els moviments de la família. Per això sol·licitaran que es modifiquin dos conceptes: el relatiu a l’altura de les tanques i el que fa referència a l’opacitat d’aquestes.

En l’actualitat, les tanques de separació entre edificacions de parcel·la poden tenir una altura de fins a 1’80 m. i ser totalment opaques (mur o similar). Les que donen a façana, no obstant això, només poden ser opaques fins al 1,20 m., podent ampliar-se fins al 1,80 des de la rasant amb un reixat metàl·lic o plantació vegetal, que per tant només pot mesurar fins a 60 centímetres. Per al consistori, s’aplica el concepte reixat de forma estricta, perquè no es permet la seva opacitat més que fins al 50%, per la qual cosa es pot visualitzar l’interior de les parcel·les des de l’exterior.

El Partit Popular sol·licitarà que s’impulsi una modificació per a permetre que les tanques puguin elevar-se fins als dos metres i que es puguin instal·lar reixats totalment opacs per a incrementar la seguretat dels veïns. “Els cambrilencs no només tenen dret a viure segurs, sinó també a sentir-se segurs en les seves pròpies cases, i per això entenem que una modificació com la proposada és necessària“.

En el cas de que es contempli aquesta modificació també sol.licitaran la paralització de les infraccions que es poguessin generar per aquests conceptes i que es valori la previsió del canvi normatiu en el cas dels expedients sancionadors en curs.

Chatelain avança també que “aquesta no és l’única modificació del planejament que tenim prevista, perquè hi ha molts altres apartats que requereixen d’un canvi, cada vegada més necessari després de 13 anys de vigència d’un planejament que es va aprovar durant la bombolla immobiliària“.

Cambrils inaugura tres exposicions de pintura i fotografia aquesta setmana

Cambrils obrirà les portes de tres noves exposicions aquesta setmana. La primera serà “In memoriam”, del professor de Belles Arts i pintor vocacional Pedro Manuel Calavia, que s’inaugurarà demà dimecres, 13 de febrer, a les 20 hores, a la Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils. Dijous 14 de febrer a les 20 hores arribarà a la Torre del Port “Tarragona sota el mar” de la Societat d’Exploracions Submarines (SES) i divendres a les 20 hores s’estrenarà “Ens ve de gust Cambrils” de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils a la Sala Àgora de l’Ajuntament. “In memoriam” és una antologia de l’obra de l’artista Pedro M. Calavia (Saragossa, 1942-2018), que va escollir Cambrils com a refugi creatiu. Després d’un llarg recorregut de mudances laborals, el pintor va residir durant els seus últims 10 anys a Cambrils, on va desenvolupar una part molt important de la seva obra. És un conjunt amb una iconografia única, introspectiva i seductora, en l’esplendor de la seva formació racionalista. La inauguració comptarà amb la participació de l’editor Manuel Rivera, el crític d’Art Alfredo Gavin i l’artista Rafael del Real. L’exposició és podrà visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural fins el dia 1 de març. “Tarragona sota el mar” és una mostra de fotografies dels socis de la Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona, que submergirà a les persones visitants en la vida al Parc Subaquàtic. L’entitat ha estat pionera en la introducció del busseig esportiu a Catalunya, alhora que ha contribuït de manera singular a l’estudi i conservació del fons marí de Tarragona. L’exposició es podrà visitar els caps de setmana a la Torre del Port fins el 24 de març. Està organitzada pel Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils i s’emmarca en el programa d’activitats de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils. “Ens ve de gust Cambrils” és una mostra de fotografies de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, comissariada per Pilar Conzalvo Palacín. Diferents fotògrafs han immortalitzat els estius càlids, les llargues sobretaules després de sopars deliciosos, els hiverns de calma o els vermuts gaudint del sol davant del mar per posar en valor el millor gust de Cambrils. L’exposició es podrà visitar fins el 22 de març a la Sala Àgora de l’Ajuntament. Per complementar aquesta setmana cultural, avui dimarts, 12 de febrer, a les 20 hores, el Centre Cultural acollirà un recital poètic a càrrec de Pere Navarro, amb poemes de Mn Ramon Muntanyola, acompanyat d'alumnes de l'Escola Municipal de Música. Durant l’acte, emmarcat en l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, es projectaran fragments del documental "Vidal i Barraquer: Coherència i Exili".

Cambrils obrirà les portes de tres noves exposicions aquesta setmana. La primera serà “In memoriam”, del professor de Belles Arts i pintor vocacional Pedro Manuel Calavia, que s’inaugurarà demà dimecres, 13 de febrer, a les 20 hores, a la Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils. Dijous 14 de febrer a les 20 hores arribarà a la Torre del Port “Tarragona sota el mar” de la Societat d’Exploracions Submarines (SES) i divendres a les 20 hores s’estrenarà “Ens ve de gust Cambrils” de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils a la Sala Àgora de l’Ajuntament.

“In memoriam” és una antologia de l’obra de l’artista Pedro M. Calavia (Saragossa, 1942-2018), que va escollir Cambrils com a refugi creatiu. Després d’un llarg recorregut de mudances laborals, el pintor va residir durant els seus últims 10 anys a Cambrils, on va desenvolupar una part molt important de la seva obra. És un conjunt amb una iconografia única, introspectiva i seductora, en l’esplendor de la seva formació racionalista. La inauguració comptarà amb la participació de l’editor Manuel Rivera, el crític d’Art Alfredo Gavin i l’artista Rafael del Real. L’exposició és podrà visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural fins el dia 1 de març.

“Tarragona sota el mar” és una mostra de fotografies dels socis de la Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona, que submergirà a les persones visitants en la vida al Parc Subaquàtic. L’entitat ha estat pionera en la introducció del busseig esportiu a Catalunya,  alhora que ha contribuït de manera singular a l’estudi i conservació del fons marí de Tarragona. L’exposició es podrà visitar els caps de setmana a la Torre del Port fins el 24 de març. Està organitzada pel Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils i s’emmarca en el programa d’activitats de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils.

“Ens ve de gust Cambrils” és una mostra de fotografies de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, comissariada per Pilar Conzalvo Palacín. Diferents fotògrafs han immortalitzat els estius càlids, les llargues sobretaules després de sopars deliciosos, els hiverns de calma o els vermuts gaudint del sol davant del mar per posar en valor el millor gust de Cambrils. L’exposició es podrà visitar fins el 22 de març a la Sala Àgora de l’Ajuntament.

Per complementar aquesta setmana cultural, avui dimarts, 12 de febrer, a les 20 hores, el Centre Cultural acollirà un recital poètic a càrrec de Pere Navarro, amb poemes de Mn Ramon Muntanyola, acompanyat d’alumnes de l’Escola Municipal de Música. Durant l’acte, emmarcat en l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, es projectaran fragments del documental “Vidal i Barraquer: Coherència i Exili”.

Els Patronats de Turisme de Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca col·laboren al Costa Daurada Golf Festival

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, la FEHT i els Patronats de Salou, Cambrils i Vila-seca col·laboren en l’organització d’aquest esdeveniment que té lloc al club de golf Lumine fins al 14 de febrer

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, la FEHT i els Patronats de Salou, Cambrils i Vila-seca col·laboren en l’organització d’aquest esdeveniment que té lloc al club de golf Lumine fins al 14 de febrer

La Costa Daurada esdevé aquests dies la capital europea del golf professional coincidint amb la celebració de la tercera edició del Costa Daurada Golf Festival, que inclou dues competicions esportives de primer nivell amb presència de més de 200 jugadors professionals, membres de la PGA (Professional Golf Association), a les instal·lacions del Lumine Mediterránea Beach & Golf Community de la Pineda, Vila-seca.

La participació del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, així com de la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT) i dels Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca respon a les accions planificades amb l’impost sobre estades turístiques que es recapten en aquests municipis.

Ampliar i diversificar l’activitat turística durant els diferents períodes de l’any

La presència de jugadors professionals, així com la disputa d’un torneig de la PGA, fan d’aquest un aparador excepcional en què la Costa Daurada es promociona i posiciona com a destinació turística per l’esport del golf. Es tracta d’un producte especialitzat que forma part de l’estratègia compartida pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la FEHT ja que permet diversificar i desestacionalitzar el turisme al llarg de l’any, alhora que atrau nous mercats i segments turístics.

La presència d’aquesta important comunitat d’esportistes a la Costa Daurada i l’atracció mediàtica que generen dins dels circuits especialitzats es tradueixen en una oportunitat excepcional de promoció del turisme de golf per a municipis com Salou, Cambrils i Vila-seca.

L’estada dels golfistes professionals, procedents de 12 països europeus, va iniciar-se el passat 8 de febrer amb un primer torneig, el Costa Daurada International Pro-Am, una competició mixta que va reunir fins dissabte passat jugadors professionals i també amateurs. Aquest dimarts, 12 de febrer, s’inicia el Europe Fourball Championship amb presència d’uns 200 golfistes professionals que competeixen en parelles en un dels tornejos més grans d’Europa.

Per nacionalitats, els professionals que aquests dies participen al Costa Daurada Golf Festival 2019 són majoritàriament anglesos i irlandesos, seguits per esportistes francesos, italians alemanys i belgues. També hi ha la presència de golfistes de països nòrdics com Suècia, Finlàndia i Noruega, a més d’alemanys, holandesos i suïssos, entre d’altres.

Clínica Baviera s’uneix a la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils com a nou patrocinador

La Mitja Marató de Cambrils se celebrarà el proper diumenge 24 de febrer

La Mitja Marató de Cambrils se celebrarà el proper diumenge 24 de febrer

La prestigiosa firma Clínica Baviera, líder en oftalmologia amb més de 25 anys d’experiència, arriba a un acord de patrocini amb la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils. D’aquesta manera, Clínica Baviera, es converteix en nou patrocinador de la prova que celebrarà la seva 10a edició el diumenge 24 de febrer de 2019.

L’acord es va materialitzar el passat divendres 8 de febrer a les instal·lacions de Clínica Baviera de Tarragona. Amb la signatura de l’acord entre Anna Torres, Gerent de Tarragona i Reus i Juanan Fernández, Director de Running Solutions organitzadors de la prova cambrilenca.

Juanan Fernández, destaca que són molts els corredors que porten ulleres i/o lents de contacte, sens dubte, ara amb Clínica Baviera podrem apropar als nostres runners més i millor informació perquè diguin adéu a les seves ulleres i corrin més còmodes.

La Congregació de la Puríssima Sang de Cambrils ja assaja a la Galeria de Tir amb Arc

L’Ajuntament ha cedit a l’entitat l’ús d’aquest equipament tots els dijous a  la nit fins el 18 d’abril

L’Ajuntament ha cedit a l’entitat l’ús d’aquest equipament tots els dijous a  la nit fins el 18 d’abril

Els grup d’armats de la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Cambrils han comença els seus assajos a la Galeria de Tir amb Arc per la propera Setmana Santa. L’Ajuntament de Cambrils ha cedit la utilització d’aquest equipament a l’entitat tots els dijous de 21 a 22:30 hores, des del 24 de gener i fins el 18 d’abril.

Els armats havien assajat anteriorment al barri antic i a la carpa esportiva, però en un lloc molestaven els veïns amb el soroll i a l’altre es podia malmetre la pintura del terra. Aquests problemes se solucionaran enguany amb les proteccions que portaran els armats a les llances i el canvi d’ubicació, ja que la Galeria de Tir està més allunyada i no té pintura a terra. A més, els horaris dels assajos encaixen amb l’horari de les instal·lacions.

La Congregació de la Puríssima Sang, fundada el 1754, participa en la pujada de la processó de Jesús de Natzarè des de l’Església de Sant Pere fins a la Parròquia de Santa Maria, el viacrucis i la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. Podeu trobar més informació de l’entitat al web http://lasangcambrils.weebly.com.

L’Assemblea de Cambrils demana il·luminar carrer Josep Serra fins a les instal·lacions esportives

El tram està pobrement il·luminat

El tram està pobrement il·luminat

Al tram de prolongació del C/ Josep Serra Dalmau que va fins a les instal·lacions esportives, on hi ha el camp de futbol, lapista d’atletisme i gimnàs, hi ha una manca absoluta d’il·luminació. Quan es posa el sol, la zona es queda a les fosques, sent un problema per totes les famílies –amb nens-que cada dia passen per allí, amb la sensació d’inseguretat que genera.

Des de L’Assemblea de Cambrils demanen que s’il·lumini de forma adequada. “Considerem que pot arribar a ser una actuació senzilla i factible ja que aquest espai està a tocar del Parc del Pinaret.Creiem necessari també que s’adeqüi lazona a nivell d’asfaltat, però som conscients que aquesta actuació requereix una partida pressupostària específica, i veient la deriva de gestió pública de l’actual equip de govern, seria gairebé impossible actualment. Per la qual cosa, en aquest moment demanem que s’hi instal·lin punts de llum per millorar la il·luminació, pensem que és una demanda realista i totalment realitzable”.

Cambrils dedica el calendari per la igualtat a l’esport sense prejudicis de gènere

El pòster s'ha distribuït a l'alumnat d'escoles i llars d'infants i està disponible per a la ciutadania en diferents espais municipals

El pòster s’ha distribuït a l’alumnat d’escoles i llars d’infants i està disponible per a la ciutadania en diferents espais municipals

L’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils ha dedicat enguany el calendari per al foment de la igualtat de gènere a la pràctica dels esports sense limitacions socials derivades de prejudicis de gènere. Aquest és el segon any que l’Ajuntament edita i distribueix un calendari escolar i comunitari per trencar estereotips i promoure la igualtat de gènere.

La iniciativa s’emmarca en el Projecte Calendaris pel foment de la igualtat de gènere en l’àmbit educatiu  i comunitari amb el lema “Deixem d’etiquetar per deixar ser!”. El pòster calendari d’aquest 2019 es titula “Els esports t’esperen! Tria el que més t’agradi” i té per objectiu crear nous imaginaris on les nenes i els nens sàpiguen que poden practicar tots els esports sense cap mena de limitació social.

En aquesta línia, el calendari  també vol reconèixer la vàlua social i esportiva de Bobbi Gibb i katherine Switzer, que van desafiar les prohibicions per les dones de poder córrer a la marató de Boston (els anys 1966 i 1967 respectivament) i van aconseguir acabar amb les discriminacions sexistes i obrir camí per totes les dones en la pràctica esportiva i en el ple reconeixent dels drets de les dones.

Amb aquesta acció de sensibilització es vol fomentar l’esport com un element clau per avançar en la coeducació de nens i nenes, amb l’objectiu que els infants puguin desenvolupar tot el seu potencial, en qualsevol àmbit de la vida, i ensenyar-los a respectar les diferències individuals i a relacionar-se com a iguals.

El calendari, il·lustrat per l’artista Christian Granero, s’ha distribuït a totes les aules i alumnat de les escoles de primària i llars d’infants del municipi. També està disponible per la ciutadania en format físic en diferents espais municipals, així com en format digital a la web de l’àrea de polítiques d’igualtathttp://www.cambrils.cat/igualtat.

L’alumnat de 3r de l’Escola Guillem Fortuny visita l’Ajuntament de Cambrils 

L'alcaldessa ha rebut als nens i nenes a la Sala de Plens i ha contestat les seves preguntes

L’alcaldessa ha rebut als nens i nenes a la Sala de Plens i ha contestat les seves preguntes

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha rebut avui als més de 50 alumnes i mestres de 3r de primària de l’Escola Guillem Fortuny de Cambrils, que s’han desplaçat fins a l’Ajuntament amb el trenet.

L’alcaldessa els ha explicat en què consisteix la seva feina i la dels regidors i regidores, com es prenen les decisions als Plens i el funcionament de l’administració local.

A més, també els ha parlat de l’escut de Cambrils i dels tres cambrilencs il·lustres que tenen bust a la Sala de Plens: el cirurgià Antoni Gimbernat, el Cardenal Vidal i Barraquer i el pare Salvador Gené. Finalment, ha contestat a les nombroses preguntes formulades pels nens i nenes.

Posteriorment, els i les alumnes han visitat els diferents departaments de l’Ajuntament i la Comissaria de la Policia Local, acompanyats pels agents escolars.

La fiscalia manté la petició de processament per als terroristes del 17-A

L'any passat Cambrils va reunir 16.000 persones per rebutjar els atemptats terroristes

L’any passat Cambrils va reunir 16.000 persones per rebutjar els atemptats terroristes

La secció segona de la sala penal de l’Audiència Nacional ha celebrat aquest matí una vista per estudiar els recursos contra els processaments dels tres terroristes empresonats pels atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. El jutge Fernando Andreu –que ha estat al càrrec de la instrucció- va processar els tres membres de la cèl·lula terrorista el passat 10 d’octubre i, posteriorment, el 15 de novembre va rebutjar els recursos de les defenses i va confirmar els processaments per integració a organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d’explosius, d’estralls i col·laboració amb organització terrorista.
La fiscalia ha demanat que es rebutgin els recursos de les defenses i es mantingui el processament tal com el va dictar el jutge instructor. La decisió de la sala es coneixerà més endavant.
Els tres processats són Mohamed Houli Chemlal (ferit a l’explosió de la casa d’Alcanar) i Driss Oukabir (detingut a Ripoll), a qui el jutge Fernando Andreu proposa jutjar pels delictes d’integració a organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d’explosius i un delicte d’estralls en grau de temptativa.

L’altre processat és Said Ben Iazza, detingut a Vinaròs després dels atemptats per facilitar material per fer els explosius i ajudar en el seu transport. En aquest cas, Andreu demana jutjar-lo per col·laboració amb organització terrorista.

Són els únics que estan en presó preventiva ja que la resta d’integrants de la cèl·lula van morir o a l’exposició d’Alcanar o abatuts pels Mossos.

Per la seva banda, el sindicat de Mossos USPAC, que actua com a acusació particular, ha publicat al seu Twitter que durant la vista ha defensat que els autors dels atemptats de siguin processats pels delictes d’assassinat en grau de temptativa contra els mossos ferits en acte de servei.

L’escola de Cabra del Camp va demanar l’expulsió de mossèn Font en enxampar-lo amb dues menors sobre la falda

mossèn Josep Maria Font , el tercer èr la dreta

L’escola de Cabra del Camp (Alt Camp) va demanar al Departament d’Educació i a l’Arquebisbat de Tarragona l’expulsió de mossèn Josep Maria Font l’any 2011 després d’enxampar-lo amb dues nenes sobre la falda. Font, que era professor de religió en aquest col·legi, aprofitava la foscor per fer tocaments als nens, mentre projectava pel·lícules religioses a la biblioteca.

Segons fonts consultades per l’ACN, el capellà, que també impartia catequesi en parròquies de la comarca i participava en colònies, també aprofitava aquests espais per contactar amb els nens. “Però ningú va denunciar mai res, o se’l tapava o se li tenia por”, recorda una exdirectora de l’escola. L’equip director no s’ha sorprès de la seva destitució per suposats casos de pederàstia.

Salou, Cambrils, Reus i PortAventura World es promocionen conjuntament

La primera acció es durà a terme els dies 8, 9 i 10 de febrer a Andorra

La primera acció es durà a terme els dies 8, 9 i 10 de febrer a Andorra

Els Patronats de Turisme de Cambrils, de Salou i de Reus, juntament amb PortAventura World han sumat esforços per fer promoció turística amb diverses accions adreçades al públic final, amb la finalitat de fidelitzar i atreure nous visitants per Setmana Santa i durant l’estiu.

La idea d’aquestes accions és mostrar de manera atractiva la gran oferta de platges de qualitat, de gastronomia, cultura, patrimoni i del resort temàtic, en un radi de pocs quilòmetres de distància i adreçada, principalment, al públic familiar.

Les localitzacions d’aquestes accions de promoció han estat triades en relació als principals mercats emissors estatals i francès, d’on ja provenen bona part dels visitants del territori i amb un clar potencial d’atraure’n de nous.

– ANDORRA. La primera acció prevista serà els dies 8, 9 i 10 de febrer a Andorra, a VallNord (estació de Pal) i al Centre Comercial Illa Carlemany. L’acció es desenvoluparà els dies 8 i 9 de febrer, de 18 a 21 h, al Centre Comercial Illa Carlemany amb un espectacle de SésamoAventura i degustació de Vermut de Reus i els dies 9 i 10 de febrer a les pistes d’esquí de Pal a VallNord, amb degustació de vermut de Reus de 12 a 15 h.

Aquesta acció està adreçada al públic francès, rus, andorrà, estatal i català.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Salou, Benet Presas, ha destacat que “enguany, dins el marc de col·laboració de l’aliança, s’ha volgut emfatitzar els municipis de Reus, Cambrils, Salou i PortAventura World amb accions de carrer en mercats estratègics sobretot en el corredor de l’Ebre, on es troben els nostres principals mercats nacionals” i ha afegit que “també s’ha volgut aprofitar a Andorra la convergència d’alguns mercats internacionals que també són nostres, per mirar de fer accions de carrer que generin un impacte cap a les nostres destinacions”.

Les següents accions promocionals previstes són les següents:

SALÓ MUNDIAL DE TURISME a París, del 14 al 17 de març, la fira del turisme per excel·lència a França.

– SEVATUR, la fira de les vacances, del 29 al 31 de març a Irun. Es tracta d’una fira on es pot trobar l’oferta més complerta i d’experiències que obre nous espais a nous tipus de turisme i complementa al turisme tradicional amb propostes gastronòmiques. És una fira adreçada a públic professional i a públic general.

– FIRA INTERNACIONAL DE TURISME, és una trobada de professionals i públic final al voltant del turisme els dies 5, 6 i 7 d’abril a un entorn estratègic al cor de La Rioja, Logroño.

– ARATUR, saló aragonès del turisme, del 3 al 5 de maig a Saragossa. Durant els tres dies hi haurà degustació de productes de gastronomia, destinacions turístiques nacionals i internacionals, activitats, tot el necessari per planejar les vacances familiars.

Per a totes aquestes accions promocionals s’ha editat una imatge conjunta, s’ha editat un fulletó conjunt amb informació de tots els municipis i PortAventura World i material de marxandatge per repartir a cada promoció.

Cambrils acull un curs sobre xarxes socials i TIC per fomentar la participació juvenil

La formació està organitzada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i s’adreça a ens locals i comarcals

La formació està organitzada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i s’adreça a ens locals i comarcals

L’Ateneu Juvenil de Cambrils ha acollit un curs sobre xarxes socials i TIC pel foment de la participació juvenil organitzat per la Direcció General de Joventut de la  Generalitat de Catalunya. La formació s’adreça a ens locals o comarcals que pretenguin millorar la seva estratègia participativa a través de la incorporació de les xarxes socials i les TIC.

El curs impartit pel pedagog Cesc Gasulla, ha consistit en tres sessions comunes i una sessió individualitzada amb professionals de cada municipi, que s’han portat a terme entre l’11 de desembre i el 5 de febrer.

El curs ha format un total de nou tècnics dels Ajuntaments de Cambrils, Riudoms, Montbrió, La Selva del Camp i Falset i dels Consells Comarcals de l’Alt Camp i el Priorat.

La formació s’emmarca en el programa KNKTA’T d’assessorament específic en xarxes socials i TIC a través de personal expert. Consisteix a analitzar la situació de partida i fer propostes de millora del posicionament i l’estratègia a les xarxes socials i la utilització d’eines 2.0 per ajudar a fomentar la participació de la gent jove.

L’objectiu és capacitar els i les professionals de joventut per l’anàlisi i la planificació de les xarxes socials i les TIC com a eina complementària a la creació de nous espais de participació que ajudi a accedir a una major diversitat i nombre de joves, i com a instrument per millorar la dinamització juvenil i els processos participatius.

L’Arquebisbat destituirà un segon mossèn en confirmar-se que va ser investigat per abusos a menors

Mossèn Font, el primer per l’esquerra. Foto: Revista Cambrils

L’Arquebisbat de Tarragona destituirà en les pròximes hores Josep Maria Font com a rector d’Arbeca després que s’hagi confirmat que va ser un dels dos investigats pel Vaticà per suposats abusos infantils, segons ha pogut saber l’ACN.

El digital Tarragonadigital havia avançat que el religiós és fill de Constantí i va ser denunciat entre el juny del 2015 i el novembre de 2016 “per presumptes tocaments a menors amb finalitat libidinosa”, segons l’arquebisbat. D’acord amb els protocols del Vaticà, es va ordenar una investigació prèvia dels fets i es va informar del resultat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe. En el seu cas, es van adoptar “mesures disciplinàries proporcionades als fets provats” que des de l’arquebisbat no s’han volgut detallar.

Mossèn Font també fa de capellà en altres pobles de l’Urgell, com Sant Martí de Maldà, Maldà, Belianes, Nalec, Rocafort de Vallbona i El Vilet; i als Omellons, a les Garrigues. A més, és el responsable del santuari del Tallat.

El cas ve després de la destitució del rector de la parròquia de Constantí i la Canonja, Francesc Xavier Morell, després que també es publiqués que va ser investigat per abusos a menors i pornografia infantil en dues ocasions diferents.

El rector de mana disculpes

Durant el matí d’aquest dimecres, mossèn Font, ha demanat “disculpes a totes les persones” a les quals hagi pogut “ofendre o decebre” després que l’Arquebisbat de Barcelona hagi confirmat que és un dels dos investigats pel Vaticà per presumptes abusos a menors.

En un breu comunicat, el mossèn ha confirmat el seu relleu al capdavant de les parròquies que estaven al seu càrrec, d’acord amb l’arquebisbe de Tarragona. El religiós és fill de Constantí i va ser denunciat entre el juny del 2015 i el novembre del 2016 “per presumptes tocaments a menors amb finalitat libidinosa”, segons l’Arquebisbat. Font ha agraït la “confiança depositada” en ell per part de l’arquebisbe, Jaume Pujol.

Font estava a càrrec de les parròquies de Sant Jaume d’Apòstol d’Arbeca, de Sant Martí de Sant Martí de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Belianes, de Sant Maria de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Nalec, de Sant Miquel dels Omellons i de la Transfiguració del Senyor de Rocafort de Vallbona.

El mossèn va ha lamentat “profundament ” la situació i ha demanat “disculpes a totes les persones” que hagi “ofès o decebut”.

D’acord amb els protocols del Vaticà, es va ordenar una investigació prèvia dels fets i es va informar del resultat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe. En el seu cas, es van adoptar “mesures disciplinàries proporcionades als fets provats” que des de l’arquebisbat no s’han volgut detallar.

ACN

Unió de Pagesos organitza a Cambrils unes jornades estatals sobre apicultura

Imatge d'una bresca d'abelles

Imatge d’una bresca d’abelles

Unió de Pagesos, juntament amb la Cooperativa Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Gironins i l’Associació Catalana d’Apicultors, organitzen a Cambrils (Baix Camp), des de divendres 8 fins diumenge 10 de febrer, les VI Jornades estatals Unió d’Unions sobre apicultura que porten per títol Nous reptes i oportunitats en el sector apícola.

Algunes de les qüestions que abordaran les jornades a través de les ponències i els debats són les estratègies per combatre la vespa velutina, la qualitat de la mel i el maneig, la nutrició i la cria d’abelles reines, i aspectes relacionats amb la sanitat.

La inauguració de la jornada, dissabte 9 de febrer a les 10 h, anirà a càrrec de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, i l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la presentació, a càrrec del coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, i del responsable del sector Apícola d’Unió de Pagesos i d’Unió d’Unions, Josep Maria Claria.

La cloenda, el diumenge 10 de febrer, anirà a càrrec de José Manuel de las Heras, coordinador estatal d’Unió d’Unions, i Ana López, regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Cambrils.

 

 

Cambrils elabora el seu primer Pla de Polítiques per a la Diversitat Sexual i de Gènere

El Departament d’Igualtat fa una crida a les persones del col·lectiu LGBTIQ+ a respondre un qüestionari per conèixer la realitat del municipi

El Departament d’Igualtat fa una crida a les persones del col·lectiu LGBTIQ+ a respondre un qüestionari per conèixer la realitat del municipi

El Departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils està realitzant una enquesta a les persones del col·lectiu LGBTIQ+ com a punt de partida del I Pla de Polítiques per a la Diversitat Sexual i de Gènere de Cambrils. El qüestionari, totalment confidencial, està disponible en aquest enllaç del web municipal fins el proper 18 de febrer, a través de la cooperativa Combinats.

L’objectiu de fase inicial per a l’elaboració de les bases del Pla és conèixer la realitat de les diversitats sexuals i de gèneres al nostre municipi. Aquesta informació permetrà identificar i donar resposta a les necessitats emergents del col·lectiu LGTBIQ+ i els diferents tipus d’homofòbia que es manifesten al nostre entorn social.

Aquesta diagnosi de la realitat municipal és imprescindible per establir les línies estratègiques i les accions a desenvolupar que conformaran el Pla Municipal per a la diversitat sexual i d’identitat i/o expressió de gènere.

El Pla constituirà l’eina bàsica d’actuació de l’Ajuntament per a promoure la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere, garantir transversalment els drets de les persones LGBTIQ+ (Lesbianes, Gays, Transexuals, Bisexuals, Intersexuals, Queers) i contribuir a l’eliminació de les discriminacions i desigualtats per raó d’orientació sexual, d’identitat i/o expressió de gènere al municipi de Cambrils.

Mitjançant aquest Pla, es constitueix l’element que té l’administració local, com a ens més proper a la ciutadania, per dissenyar i implementar programes i accions transversals per tal de donar resposta a la Llei 11/2014 de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i la transfòbia.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies