.

.

TOTS 21

Aquest projecte es pot dur a terme gràcies a la feina dels 4 agents cívics del Programa d’Ocupació Tarragona el Civisme destinats a l’IMET. Foto: Manel R. Granell

Des de l’Institut Municipal d’Educació (IMET) de l’Ajuntament de Tarragona s’engega, dins el marc de Ciutat Educadora, el projecte ‘Què t’hi jugues? Espai públic, espai de joc’. El conseller d’Educació Manel Castaño ha destacat que  «el joc és un dret dels infants i des de l’Ajuntament volem saber com juga, a què juga i on juga la nostra canalla per tal de continuar caminant per fer de Tarragona una ciutat més saludable, amable, viva i que tingui cura pel benestar dels seus infants i adolescents». Castaño també ha posat de manifest que «l’àmbit de l’educació no formal, que inclou el lleure i el joc lliure és una peça clau en l’educació dels infants i adolescents, ja que accelera els aprenentatges des de la vivència i implica la participació de les famílies». 

Aquest projecte pretén conèixer de primera mà com són els espais públics, de lleure, joc, i de relació que utilitzen els ciutadans de Tarragona; la seva localització, quin ús en fan els ciutadans i ciutadanes, a què juguen en aquests espais durant les estones de lleure, i, sobretot, recollir la opinió dels infants, dels adolescents i les seves famílies, i dels adults que tenen infants a càrrec, la seva valoració i els seus desitjos i preferències vers el joc i les estones de lleure i de relació que passen en aquests espais de la ciutat. 

Aquest projecte es pot dur a terme gràcies a la feina dels 4 agents cívics del Programa d’Ocupació Tarragona el Civisme destinats a l’IMET. Durant els mesos de juliol i agost, els agents cívics s’encarregaran de realitzar un mapa dels espais públics de la ciutat – places, jardins, parcs infantils – mitjançant una primera fase d’observació i recull de dades, i, una segona fase en la que convidaran a les ciutadanes i ciutadans que es trobin als espais públics a participar i donar la seva opinió mitjançant unes enquestes. Per aquesta raó des de l’Ajuntament es fa una crida a infants, adolescents, famílies i adults amb infants a càrrec a donar la seva opinió sobre el tipus d’ús que fan dels espais públics, a què es juga i a què els agradaria jugar.

Redacció