.

Imatge d'arxiu de la indústria petroquímica de Tarragona.

Imatge d’arxiu de la indústria petroquímica de Tarragona.

Tarragona serà protagonista en la sisena edició de la Trobada del Sector Químic celebrada al IESE Barcelona.L’esdeveniment, organitzat conjuntament entre IESE i Feique ( Federació de la Indústria Química Espanyola), tindrà com a leitmotiv aquest 2015 la inversió i el creixement

El president de ChemMed i de l’AEQT, Jesús Loma-Ossorio, intervindrà en el bloc dedicat a la ‘Dinamització de la Inversió Industrial’. En ell, Loma-Ossorio desenvoluparà el paper i la figura dels clúster com a pols d’atracció d’inversió. El màxim del clúster exposarà el cas de ChemMed Tarragona, i parlarà de l’experiència d’aquest primer any de vida al Clúster Químic de la Mediterrània. Aquesta jornada, que portarà per nom ‘Invest & grow’ té ​​per objecte, en primer lloc, analitzar les perspectives a llarg termini dels principals sectors demandants de la indústria química, contemplant tant el comportament econòmic com els canvis estructurals a què s’enfronten cada un d’ells.

Loma-Ossorio compartirà taula amb altres noms destacats del panorama químic global, com són els de Erwin Rauhe, CEO BASF Europa Sud; Inés Juste, presidenta Grup Juste; Joan Roget, Conseller Delegat de Panreac i President de FEDEQUIM; i Ignacio García-Nieto, conseller delegat del Grup Financer Riva i García. Aquesta sisena trobada serà oberta pel president de Feique, Anton Valero, i el professor de l’IESE Joan Roure.

En segon lloc, s’analitzaran els criteris clau que multinacionals o pimes del sector químic, tenen en compte a l’hora localitzar-se en un país o augmentar les seves capacitats productives. Això ens permetrà identificar clarament els factors que influeixen en el procés de decisió de les companyies, així com les mesures necessàries que els governs han d’adoptar per dissenyar una política industrial efectiva.

Finalment s’abordarà el principal factor diferencial de la competitivitat de la indústria química avui: l’energia. L’objectiu de la taula és analitzar, des del punt de vista dels productors, operadors i consumidors, quin hauria de ser el disseny de la política energètica per garantir un cost competitiu i coherent amb els condicionaments de seguretat de subministrament i sostenibilitat.