.

20150710_114217

Els partits de l’oposició menys el PP han entrat la moció al registre. Foto: Tarragona21

CUP, ERC, C’S, CiU i Iniciativa presentaran una moció perquè es realitzi un estudi de l’aire.

Laia Estrada “ha estat molt gran la nostra sorpresa per la reacció dels grups a la proposta per donar suport a l’estudi de l’aire que estava fet Celnet”.

Estrada ha remarcat que a l’Ajuntament s’aproven moltes coses però se’n fan poques.
La portaveu de la CUP ha demanat fer un seguiment de la moció un cop aquesta quedi aprovada.
La moció s’ha d’aprovar el pròxim dia 17 en el plenari municipal. Ho farà amb els catorze vots a favor de (C’S, ERC, CiU, CUP i ICV-EUiA). El PSC també podria acabar votant a favor d’una moció que s’ha tancat a cinc bandes en un principi.

A la presentació tot i signar no ha volgut ser presenta la representant de CiU, Cristina Guzman.
El concurs per saber qui realitzarà l’estudi s’hauria de dur a terme el primer semestre del 2016.
L’estudi pretén fer un escàner dels diferents productes que hi ha a l’aire e la ciutat de Tarragona.
Des d’ERC s’ha recordat que es crearà la taula per la qualitat de l’aire que s’hauria de posar en funcionament aquest mateix mes de juliol.
Ciutadans ha volgut remarcar que tot i ser una competència de la generalitat “hem de sortir del dubte en el que vivim sobre la qualitat de l’aire que hi ha a la nostra ciutat”. Segons el mateix Ruben Viñuales “la Generalitat ha de complir amb la seva obligació de finançament i que es podria buscar també en les pròpies indústries finançament”.
Arga Sentís des d’ICV-EUiA ha destacat el paper que juga la plataforma Celnet en aquest estudi i s’ha felicitat per la representació de molts grups municipals demanant la unanimitat per la moció al plenari. Sentís també ha volgut fer una crida a la resta de municipis que envolten Tarragona perquè aquests puguin sumar-se al plenari.
Josep Maria Torres (Celnet) explica que “aquest era el camí que havia de seguir la ciutat de Tarragona per saber el que respirem. Tarragona es converteix en ciutat pionera arreu de l’Estat per tirar endavant un estudi d’aquestes característiques”.
Torres creu que localitats com La Canonja o Vila-seca s’han de sumar a aquest projecte.
Per fer el projecte la moció consta de set punts i on es demana la col·laboració de diferents institucions públiques per aconseguir el finançament amb la creació d’un fons econòmic perquè la càrrega sobre l’Ajuntament sigui la menor possible.

La pròxima setmana es començarà a debatre quin serà el pressupost real d’aquest estudi. El darrer que es va fer al Poligon nord va ser de 90.000 euros entre quatre municipis.

/* JS para menú plegable móvil Divi */