.

.

TOTS 21

Tarragona s’ha adherit a l’acord marc de subministrament elèctric que ofereix l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) a través del Consorci Català pel Desenvolupament Local (CCDL) i que va guanyar Endesa, en concurs públic, a principis del 2013. Amb la ciutat de Tarragona ja són 23 capitals de comarca de tot Catalunya que contracten l’energia elèctrica gràcies a l’ACM.

La Central de compres del món local, impulsada per l’Associació Catalana de Municipis, permet que els ens locals catalans tinguin al seu abast la possibilitat d’adherir-se a la compra agregada d’electricitat. D’aquesta manera, aconsegueixen uns preus altament competitius, un estalvi de tràmits administratius i sempre tenen la seguretat que s’ha dut a terme un procediment de contractació amb estricte compliment de la Llei de Contractes del Sector Públic, concurrència, publicitat i transparència.

Actualment, a Catalunya hi ha 620 ens locals que contracten l’energia elèctrica a l’ACM-CCDL, entre els qual hi figuren el 55 % dels ajuntaments de Catalunya. “Mitjançant l’acord de subministrament elèctric i la recent licitació del subministrament de gas natural, també amb Endesa, hem consolidat la nostra posició com a central de subministrament energètic dels ens locals a Catalunya”, assegura el president de l’ACM, Miquel Buch.

El tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez, explica: “L’adhesió a aquest acord marc de l’ACM ens permetrà estalviar en la despesa d’electricitat del consistori i seguir avançant en una de les nostres prioritats: contenció i eficiència en la despesa de béns i serveis corrents. Valorem de manera molt positiva aquesta iniciativa de l’ACM que promou la suma i el treball conjunt per aconseguir acords que millorin les finances dels ens locals”.