.

.

TOTS 21

Fotografia de Mauri Fernández de la consellera de Medi Ambient, Ivana Martínez, amb la bandera blava.

Fotografia de Mauri Fernández de la consellera de Medi Ambient, Ivana Martínez, amb la bandera blava.

L’Ajuntament de Tarragona ha estat reconegut amb l’atorgament de quatre banderes blaves per aquesta estiu. Les platges de la Móra i Arrabassada tenen bandera blava des de principis dels noranta. Pel que fa a la platja Savinosa la bandera blava hi oneja des de l’any 2010. La darrera platja tarragonina a incorporar-se va ser la de Tamarit, l’any 2012. La consellera Ivana Martínez destaca que el manteniment d’aquest reconeixement europeu és un garantia de la qualitat de les nostres platges i posen en valor la tasca feta per buscar l’equilibri entre l’ús del recurs natural i el respecte de l’entorn.

La Bandera Blava és un guardó a la qualitat ambiental i els seus objectius són elevar el grau de consciència ciutadana i el grau d’intervenció sobre la qualitat de l’entorn de les platges. També realitza el control de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària (76/169/CEE, de 12/8/75).

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, la informació i l’educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.