.

Coincidint amb la celebració dels 7 segles de l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat, l’emissora municipal ha elaborat una col·lecció de reportatges radiofònics a l’entorn de la festa major.

L’arxiu sonor de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona serveix de punt de partida dels diferents episodis que combinen moments, entrevistes i retransmissions que s’han emès al llarg dels 35 anys de l’emissora pública de la ciutat, amb la visió actual dels protagonistes de la festa. En el primer capítol ‘700. Els sons de la festa’ es fa un recorregut pel programa festiu de manera cronològica. La tronada, la crida, el pregó, la baixada de l’Àliga, l’entrada de músics, la cercavila o l’anada a ofici són moments que recull el primer podcast. El fil conductor són les múltiples ‘Amparitos’ que han sonat a la ràdio. Es farà públic demà 14 de setembre per escalfar motors i transportar a l’oient als moments clau de la festa major.

El segon capítol, ‘700. El Retaule de tots’, està dedicat als 30 anys de la representació que l’Esbart Santa Tecla fa cada 20 de setembre a la Catedral. El podcast es converteix en un homenatge al creador del Retaule, Jaume Guasch Pujolà, mort el 2011. El treball radiofònic permet escoltar extractes de les entrevistes de Jaume Guasch a Tarragona Ràdio i en especial, la darrera abans del seu últim Retaule. La seva vídua i presidenta de l’Esbart Santa Tecla, Rosa Llorach; el seu amic i actual director artístic, Lluís Calduch, i la primera Santa del Retaule, Núria Pous ajuden a repassar les 3 dècades de l’espectacle.

La resta de capítols de la sèrie s’emetran entre Santa Tecla 2021 i Santa Tecla 2022, al llarg de tot l’any commemoratiu del 700 aniversari. Els concerts de la Festa Major, la Santa Tecla esportiva o gastronòmica i els castells seran alguns dels continguts de la resta d’episodis.

Tots es podran escoltar a través de les pàgines web de l’Ajuntament de Tarragona i de Tarragona Ràdio. Es trobaran també a spotify i es promocionaran a les xarxes socials amb els comptes de twitter de l’@TGNajuntament, @TGNCultura i @tarragonaradio, instagram i facebook. El treball ha estat elaborat per la periodista de Tarragona Ràdio, Tere Ortega Sarlé i la producció per la gestora cultural de l’Ajuntament, Sílvia Ferreres Català. El tècnic de l’emissora municipal, Lluís Comes Cartañà, s’ha encarregat del muntatge sonor dels podcast.

Redacció