TOTS 21

Es commemora la primera emissió de Ràdio Fòrum, fa 35 anys, des de la plaça d’En Rovellat a la Part Alta, que va esdevenir l’embrió del qual va néixer l’actual emissora pública situada al número 5 de l’avinguda Roma. Foto: Cedida

Tarragona Ràdio celebra el proper dimecres, 17 de febrer de 2021, les tres dècades i mitja d’història de l’emissora municipal de la ciutat. Es tracta de la data de la primera emissió de Ràdio Fòrum, fa 35 anys, des de la plaça d’En Rovellat a la Part Alta, que va esdevenir l’embrió del qual va néixer l’actual emissora pública situada al número 5 de l’avinguda Roma.

L’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT) oferirà a través de la ràdio una programació especial en tots els programes de la casa per a posar en valor la importància cabdal del rigor i professionalitat de l’oferta radiofònica pública de proximitat. Més encara en aquests temps difícils de pandèmia sanitària. La plaça de la Font serà l’epicentre de les activitats amb una programació especial que tindrà en compte totes les mesures de distanciament social i d’higiene per evitar la propagació de la covid-19. Així, a diferència d’anteriors celebracions, com la dels 30 anys, es demana directament als oïdors que més que mai escoltin l’antena i no acudeixin al lloc de la celebració.

El programa especial arrencarà amb una entrevista amb l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, la presidenta de l’EMMCT, Paula Varas i el gerent de l’emissora, Xavier de Gispert. També es conversarà sobre el present i futur de la ràdio amb dues de les gran veus radiofòniques del país, Mònica Terribas i Jordi Basté. Una franja en la que també participarà la degana del Col·legi Oficial de Periodistes de Catalunya, Coia Ballesté, i el director de TAC12, Xavier Abelló. També s’aprofundirà en el futur de la ràdio i la futura apagada analògica amb el periodista i comunicador, Gorka Zumeta.

Hi seran presents algunes de les persones que han estat al capdavant de l’emissora en aquests 35 anys d’història, col·laboradors i veus que habitualment no tenen protagonisme, com la dels tècnics.

  • Programa especial des de les 9:30h i fins a les 20 hores. Entremig, el Sempre Nàstic, amb el segon entrenador de l’equip grana, Josep Maria Ferrer (Joma), programa amb 28 anys d’història.
  • El Ja Tardes saludarà en directe a Els Pets. El grup també celebra 35 anys, igual que l’emissora municipal, i ja han anunciat el retorn als escenaris. Un altre grup que naixia l’any 1986 són els Lax’n’Busto, que també ens acompanyaran en format entrevista. A banda dels Ja t’ho diré, o Pep Sala, que també han volgut felicitar l’emissora municipal i el programa musical de referència de les tardes per l’aniversari.

Continguts

A banda de la programació a través de la FM, al 96.7, els continguts especials del proper 17 de febrer també es difondran a través de la pàgina web corporativa i per les xarxes socials i Podcast.

Pel 17-F s’està treballant per a difondre les properes setmanes una publicació en paper de l’aniversari amb continguts d’interès de la ciutat i la pròpia història de la ràdio, que sempre han anat de la mà, i que es distribuirà per tota la ciutat.

Un aspecte important i destacat que començarà a caminar aviat és la nova web de tarragonaradio.cat, completament renovada, i ajustada als hàbits de consum del moment.

Al mateix temps, durant la temporada en curs del 35è aniversari es programaran altres activitats en les quals es treballa, i que també estaran condicionades per la pròpia evolució de la pandèmia sanitària.

El potencial de la ràdio pública de referència a la demarcació continua sent molt gran, en l’actualitat, amb més de 30.000 usuaris únics a la web corporativa, i amb el lideratge absolut en productes com ara les retransmissions fa 28 temporades del partits del Nàstic, o els serveis informatius.

S’ha vist en aquest darrer any amb cobertures extraordinàries de referència, com les del 14 de gener de 2020 durant l’accident químic a la planta d’IQOXE del polígon sud. Aquest lideratge s’acompanyarà d’una nova estratègia digital de tota la marca per a enfortir-la encara més.

Líders

Tarragona Ràdio tanca l’any amb un impacte històric a la pàgina web amb 700 mil visualitzacions i 231.000 usuaris actius. De l’informe independent de Google Analytics també destaca el mig milió de visualitzacions de continguts i notícies, així com un creixement d’usuaris nous, que representen ja el 18% del total. Hi ha hagut dies amb 10.000 visites úniques al lloc web corporatiu de l’emissora pública.

Redacció