TOTS 21

L’asfalt de la ciutat

ho envaeix tot i busquem

llibres entre les runes.

I tanmateix, escrivim
amb el temor que
se’ns perdin les paraules.

 image

Aquest text de Montserrat Abelló serveix per donar la benvinguda a tots aquells que entrin a la nova pàgina web de la Casa de les Lletres de Tarragona.

La nova web ha servit per a presentar la primavera literària tarragonina.

Una primavera literària que constarà de dotze actes dividits des del mes de marc i fins el mes de juny i on destecarà l’entrega de premis Pin i Soler que es fallarà el pròxim 9 de maig.

La consellera de cultura, Begoña Floria ha aprofitat per a recordar les diferents iniciatives engegada per la Casa de les Lletres.

Uns programes dividits en tres grans àrees, com són: Protecció i difusió del patrimoni literari. Tots els homenatges formen part d’aquesta línia oberta. Al maig s’inaugurarà una exposició a la Tabacalera sobre el projecte “Lletres llegades. La Casa de les Lletres i el Patrimoni tarragoní”.

Suport a la creació literària o el suport a la lectura. L’Ajuntament el que pretén és ser acompanyants de l’activitat de la Casa de les Lletres i especialment la difusió.

Millorar la circular informativa que enviem a 700 persones cada dimarts, col·laboració amb la revista Fet a Tarragona, una web on es pugui consultar un arxiu de documents programes de ràdio, televisió que puguin ser útils en un futur.

S’han contextualitzat les exposicions que surten de la casa de les lletres per aconseguir que siguin fàcils de poder instal·lar a altres indrets com centres escolars o altres municipis.

Lectures dramatitzades té per missió prioritzar en el teatre entès com a gènere literari on hi ha una mancança important d’oferta.

L’oferta s’ampliarà amb un cicle de lectura d’obra teatral. La primera serà “Marea Alta, Marea Baixa”.

La participació en el dia mundial de la poesia amb diferents iniciatives sobretot a les biblioteques i la casa de lletres, amb l’Escola de Lletres i el Centre de Lectura de Reus.

Les activitats que s’allargaran fins el mes de juny inclouran també, la promoció de Dones Mites una exposició que es podrà veure a partir del mes de Juliol en diferents llocs patrimoni de la ciutat.