.

Roda de premsa de la consellera Begoña Floria i Carles Figuerola, cap de gestió tècnica de Cultura. Foto: Mauri

L’Ajuntament posa en marxa el nou programa cultural ‘Tarragona Patrimoni, músics al carrer’ amb l’objectiu d’estimular i fomentar la música als carrers de la ciutat, de manera regulada. Aquest era el repte que tenia el consistori després de la iniciativa presentada en forma de moció per ERC, i aprovada en plenari, que buscava donar solució a aquesta probelmàtica arran de les sancions patides per diferents músics.

Tal com ha explicat la consellera de Patrimoni, Cultura i Festes en la presentació d’aquest matí “l’Ajuntament de Tarragona aposta perquè la música en viu i de proximitat tingui una major presencia a la ciutat i que els nostres carrers siguin aparador dels músics emergents amb tot el seu potencial creatiu i també els professionals, els amateurs, els vinculats a centres de formació, etc. En aquesta iniciativa hi ha espai per a tots els instruments i tots els gèneres musicals”. L’activitat dels músics que actuïn al carrer es farà en els punts autoritzats i en els horaris i les condicions de participació que s’estableixen en aquest nou programa que es posarà en marxa la segona quinzena de juliol.

Per a actuar al carrer els músics hauran de presentar la sol·licitud d’admissió i acreditar-se presencialment a l’Antiga Audiència (pl. del Pallol, 3) els dimarts i dijous de 10 a 13 h. Hauran de demostrar formació o experiència musical i rebran una acreditació personal i intransferible, amb una vigència anual. D’aquesta manera, entraran a formar part d’un registre de músics amb autorització per interpretar música al carrer i podran fer una reserva per actuar en algun dels punts establerts que poden acollir interpretacions musicals.

Des de la conselleria de Patrimoni, Cultura i Festes, s’han identificat 19 punts d’actuació repartits per tota la ciutat on els músics i grups acreditats podran tocar amb reserva prèvia:

  1. Rambla Nova, coca central davant del Teatre Metropol.
  1. Plaça del Fòrum.
  1. Passeig de les Palmeres.
  1. Plaça Corsini.
  1. Plaça de les Cols.
  1. Portal del Roser.
  1. Pla de la Seu.
  1. Plaça de la Font, prop de les escales de l’Ajuntament.
  1. Plaça del Rei.
  1. Carrer Comte de Rius, cantonada carrer August.
  1. Plaça Verdaguer.
  1. Plaça Imperial Tàrraco, davant estació d’autobusos.
  1. Passeig d’Espanya, davant estació de RENFE.
  1. Rambla Lluís Companys, prop de la plaça de la Generalitat.
  1. Rambla Campclar.
  1. Plaça Constitució de Bonavista.
  1. Plaça del Tarragonès, davant del Centre Cívic de Torreforta.
  1. Plaça de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau.
  1. Plaça de l’Església Sant Salvador.

Cadascun d’aquests punts disposa d’una fitxa tècnica que especifica el punt exacte on tocar i estableix el nombre màxim de músics, el màxim de decibels i els horaris permesos.

Les reserves per actuar es podran fer telemàticament o de manera presencial a l’Antiga Audiència, els dimarts i dijous, de 10 a 13. I els intèrprets hauran de complir una sèrie de requisits com ara que les actuacions en un mateix punt tindran una durada màxima d’una hora, només podran reservar el mateix punt dues vegades al dia i fins a un màxim de 3 vegades a la setmana. Les condicions també fixen, entre d’altres, que haurà de ser música en directe i que s’hauran de respectar la mobilitat de la zona i els accessos a comerços i habitatges. La consellera ha conclòs que “es tracta d’una aposta decidida per fomentar una cultura viva, que s’expressa a l’espai públic i que és possible amb una regulació clara i que garanteix la convivència”.