TOTS 21

La Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili, el Europe Direct Tarragona i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitzen el matí del dimecres 7 d’abril, en sessió online, una nova simulació del Parlament Europeu, on una vuitantena d’estudiants de la URV coneixeran per mitjà de la docència i la simulació, l’estructura i les funcions de la institució parlamentària europea i la tasca de les persones que la representen.

El programa formatiu durarà un màxim de cinc hores. Els debats que vertebraran la simulació són el Green Deal (Pacte Verd Europeu), les migracions al Mediterrani, les relacions entre el Regne Unit i la Unió Europea i la transformació digital de la UE.

Els participants també es reuniran en grups polítics i en comissions parlamentàries, on es fa la feina prèvia a la sessió plenària. En la simulació hi haurà quatre grups polítics: democratacristians europeus, socialdemòcrates, liberals i esquerra verda; així com quatre comissions parlamentàries: Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària; Afers Exteriors; Ocupació i Afers Socials; i, finalment, Indústria, Recerca i Energia.

Es presentaran quatre propostes de resolucions, que seran debatudes i votades en una sessió plenària telemàtica a migdia que presidirà des de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona l’ex vicepresident del Parlament Europeu Joan Colom, qui fou membre de la Mesa en la V legislatura, de 1999 a 2004.

Centre d’informació de la UE a la ciutat

Aquesta simulació forma part de les activitats que organitza Europe Direct Tarragona per donar a conèixer el centre d’informació a la ciutadania situat a la plaça Imperial Tàrraco, fomentar el debat sobre temes europeus a la ciutat i canalitzar les reaccions dels ciutadans cap a les institucions de la UE.

Per a més informació podeu seguir la pàgina de Facebook d’Europe Direct Tarragona i el Twitter @EuropeDirectTGN. En aquest últim compte es podrà seguir la simulació amb l’etiqueta #europarlaTGN.

Redacció