.

.

TOTS 21

Imatge del Fòrum de la Colònia. Foto: Tarragona Turisme

Tarragona té molt clara l’estratègica turística que implementarà a partir d’ara donat el canvi de paradigma a què obliga la crisi sanitària internacional del coronavirus. Aixi ho expressava la consellera municipal i presidenta del Patronat de Turisme, Laura Castel, en una entrevista a Tarragona21. Turisme de proximitat, català i estatal principalment, i esmerçarà recursos econòmics per llançar campanyes de recuperació del mercat.

Ara, de manera conjunta, ha començat una primera fase on Tarragona en forma part i que s’insereix en l’estratègica del turisme de qualitat, cultural, familiar i patrimonial que defensa el consistori. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat ha donat a conèixer el primer vídeo de la seva nova campanya promocional dirigida al mercat espanyol i que presenta als seus integrants com a destinacions «pròximes i assegurances». Es tracta d’un audiovisual d’un minut, que presenta a les 15 Ciutats amb el segell de la Unesco com a destinacions «pròximes, segures, amb espais de cultura, optimisme i retrobament», sota l’eslògan ‘Ciutats Patrimoni Amb tu’.

 

Imatges de Toledo, Baeza i Càceres a l’alba, espais monumentals de Salamanca o Segòvia, juntament amb les experiències que brinden Tarragona, Àvila o Còrdova, formen part del vídeo produït per Readmore Films, en el qual també apareixen recintes culturals de Mèrida o Alcalá de Henares on conflueixen l’art i la història.

Així mateix, el document gràfic convida a descobrir els cascos monumentals de Sant Cristóbal de la Llacuna, Eivissa o Úbeba i que transmet «un missatge de resilència, esperança i optimisme», perquè aviat arribarà «l’oportunitat de retrobar-nos i de construir nous records», també a Conca i Santiago de Compostel·la i, en conjunt, en les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat, ha postil·lat el grup.

Dos vídeos composen la primera campanya i tots dos compten amb la corresponent versió en anglès per al mercat internacional, que seran distribuïdes a través de les oficines de Turisme de Turespaña en diferents països, que compten també amb la col·laboració d’altres ‘partners’ del Grup.

Aquesta primera acció dirigida al mercat espanyol segueix a les reunions que ha mantingut recentment la Comissió Executiva del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto, que es va celebrar el 4 de maig, i la reunió posterior dels 15 alcaldes del Grup amb la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, que va tenir lloc el 6 de maig.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya té com a objectiu actuar de manera conjunta a favor de la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles els centres històrics de les quals estan inscrits en la Llista del Patrimoni Mundial de la Unesco.

Aquestes localitats són Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Redacció