.

.

TOTS 21

Imatge de la roda de premsa. Foto: Ajuntament

Tarragona ha arrencat aquest dimecres el dispositiu conjunt de la temporada de platges, que durarà fins el 30 de setembre. Enguany s’ha revisat el conveni amb la Creu Roja, que presta el servei de salvament, i s’han incorporat dos nous socorristes -fins a 33- i s’ha instal·lat una nova torre de vigilància. Paral·lelament el consistori ha col·locat vint punts de megafonia repartits entre totes les platges per fer avisos als banyistes sobre possibles infants extraviats o episodis de contaminació marina. A banda, la Guàrdia Urbana tindrà vuit efectius dedicats exclusivament a les platges i s’ha incorporat la unitat de drons per controlar zones de difícil accés. D’entrada hi haurà un aparell en funcionament, però se n’adquirirà un altre.

Des de l’ajuntament esperen una afluència de banyistes similar a la del 2019 i per aquesta raó s’ha reforçat el dispositiu de la Creu Roja i el de la Guàrdia Urbana. Així, s’ha revisat el contracte amb l’organització humanitària, que inclou una millora de les condicions salarials dels socorristes i dues noves incorporacions, a més d’una nova torre de vigilància.

Pel que fa al cos policial, a més dels vuit agents, també hi haurà set unitats que els donaran suport. En relació amb els drons, la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzmán, ha indicat que farà vigilància a zones de difícil accés, com els penya-segats i àrees boscoses, on es controlarà que no es facin focs recreatius o acampades il·legals. També es vigilarà especialment que no es facin salts al mar des de les roques. El dispositiu policial funcionarà fins l’11 de setembre de set del matí a deu de la nit. A més, Protecció Civil destinarà tres persones a diferents tasques, que comptaran amb la col·laboració de l’associació de voluntaris del cos.

La neteja del litoral tarragoní, prioritària 

Les platges tarragonines comptaran amb un servei els set dies de la setmana que treballa a primera hora del matí per deixar-les en estat òptim.

La neteja de les platges s’inclou actualment en el contracte de recollida de residus, neteja viària i de platges i gestió de la deixalleria municipal.

L’equip està format per un encarregat, cinc maquinistes i deu peons que s’amplia en casos puntuals i necessaris, com temporals, actes multitudinaris o celebracions col·lectives que s’hagin realitzat a les platges.

A més, s’ha procedit a la contractació de 4 persones, a través d’un Pla d’Ocupació, que de dilluns a divendres realitzaran la recollida manual de petits residus, neteja i desbrossat d’alguns dels espais litorals i els seus accessos, segons el calendari setmanal preestablert.

Diàriament, a partir d’avui, es realitzaran tasques de neteja manual de totes les platges, recollint tots els residus de la superfície; neteja i buidat de les papereres; garbellat de la sorra a les platges amb accessibilitat; es repassa la totalitat de la superfície de la sorra en un gruix d’uns 8 cm per eliminar qualsevol objecte, residu o pedra; manteniment i neteja de les dutxes i rentapeus, així com papereres, passarel·les i cartells; i finalment la neteja dels serveis de WC de totes les platges.

Altres serveis 

Respecte els serveis habituals que s’ofereixen a les platges durant l’estiu, es posaran en funcionament el lloguer d’embarcacions sense motor a Tamarit, la Mora i l’Arrabassada i el servei de gandules i tendals a Tamarit i l’Arrabassada.

En aquests moments encara es troba obert el procés de selecció de les propostes presentades a concurs per prestar aquests serveis. Un procés que enguany incrementa el nivell d’exigència per valorar les propostes, ja que la selecció de les empreses es fa seguint criteris econòmics, però també criteris mediambientals i de qualitat del servei a les persones usuàries.

Servei de platges de l’EMT

D’altra banda, a partir del 23 de juny fins al 4 de setembre estarà operatiu el servei de bus a la platja de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona. Es reforça substancialment el servei actual amb l’activació de les línies 16, 161 i 162, que se sumen a les línies 11, 12 i 13, que faran el seu itinerari normal, i proporcionaran als ciutadans fins a 7 punts d’accés a les nostres platges.

Eloi Tost / Redacció