.

Visita a la pista coberta i d’escalfament (60m) de l’Estadi Olímpic amb la visita per part de les institucions públiques nacionals, autonòmiques, territorials i locals. Foto: David Aymerich.

L’Anella Olímpica de Tarragona 2018, seu principal dels XVIII Jocs Mediterranis, ha inaugurat aquest matí el seu Estadi d’Atletisme. Una remodelació envers les instal·lacions anteriors entre les que cal destacar el portentós augment en l’aforament de públic, la creació i modernització de vestuaris, sales de control i de jutges, així com el nou sistema de climatització, tecnològic i, exteriorment, la dotació de la ciutat de Tarragona i les seves terres d’una pista d’atletisme olímpica homologada a nivell internacional.

Cal recordar que, l’Estadi d’Atletisme està homologat internacionalment per la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF), és una de les poques instal·lacions homologades que existeixen a Espanya i una de les tres que només hi ha a Catalunya. Unes instal·lacions que prioritzen l’estalvi, reciclatge i eficiència com a pilars fonamentals (reciclatge encapçalat pel material utilitzat pel disseny de les grades que atorguen a l’espai una condició moderna i funcional tant en la seva distribució com en l’ocupació dels espais buits, ja que la part inferior de les grades, més enllà d’acollir els pertinents vestuaris, també té ubicada l’estructura climatitzadora per a tot el complex).

A més a més, la Pista d’Atletisme (part de l’Estadi d’Atletisme) compta amb 24 focus ubicats a 36 metres d’alçada, a més d’unes prestacions òptimes com la ubicació d’un cronòmetre elèctric sota la pista principal, la complementació d’una pista d’entrenament interior de 60 metres de llargada, així com un vestuari pels jutges, quatre vestuaris pels esportistes i un pel personal mèdic (tots ells completament climatitzats). Unes dades destacables que van acompanyades de les 1250 localitats amb les que ja compta aquest espai (ampliables a 4000 durant la consecució dels Jocs) i un cost total de les instal·lacions de més de 2,6 milions d’euros aportats pel CSD i la Diputació de Tarragona.

Aspecte de l’Estadi d’Atletisme, a punt per la seva inauguració i els XVIII Jocs Mediterranis. Foto: David Aymerich.

Una fita important, a pocs mesos de l’esdeveniment olímpic, que el Conseller Comissionat dels Jocs Mediterranis 2018, Javier Villamayor, considera “un projecte col·lectiu” que és possible gràcies al compromís de “l’Estat, la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona” i moltes més institucions i persones que han ajudat a poder fer-ho possible. Així mateix, Villamayor també ha volgut “agrair als més de 8000 voluntaris i totes les seus” la seva implicació i col·laboració amb els Jocs.

Per la seva banda, el President de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, afirma que “inaugurem en un 95% instal·lacions remodelades” sent conscients dels temps que corren i les dificultats en el camí però, recordant també que “hem assolit l’objectiu de ser 16 seus a Tarragona 2018, l’objectiu de tirar endavant de forma conjunta totes les obres –per part de les respectives institucions– i es vol aconseguir un tercer objectiu, que “els Jocs siguin un èxit col·lectiu” de tota la població.

En la mateixa línia s’ha posicionat el secretari d’Estat d’Esports, José Ramón Lete, en una intervenció alternant el català i el castellà. Unes paraules dedicades a Tarragona 2018 on Lete ha destacat “saber molt bé a on anem; aquest és un somni compartit” per, seguidament, subratllar que “l’Estadi d’Atletisme, el Palau d’Esports i la Piscina Olímpica són –en part–la nostra aportació” en referència a la inversió de l’Estat als Jocs. Una línia compartida per l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha fet especial interès en dos punts concrets durant l’acte d’inauguració.

Cursa de 60 metres protagonitzada per 8 joves atletes tarragonins realitzada durant la reinauguració de l’Estadi d’Atletisme. Foto: David Aymerich.

Per un costat, Ballesteros afirma que Tarragona 2018 “són els Jocs més austers” però, a la vegada, “són uns Jocs de rècords. Rècords com “la inscripció d’atletes” en el primer període de sol·licituds, “rècord en la participació de països i rècord en la participació de voluntaris” –més de 8000 inscrits enfront dels 3500 que es requerien inicialment– enumera Ballesteros mentre recorda que aquest més de juny ens visitaran a Tarragona països com Síria o el Líban i que, a Tarragona “tindran un moment de Pau”.

Una frase amb molt de significat històric pels Jocs Olímpics i, en aquest cas, els Jocs Mediterranis; que ha finalitzat la compareixença de les personalitats públiques per donar pas a una carrera de 60 metres protagonitzada per joves atletes tarragonins i que servien de traca final a un acte que, ara si, inaugurava oficialment l’Estadi d’Atletisme de l’Anella Olímpica dels XVIII Jocs Mediterranis. Una meta de prestigi per Tarragona i el seu compromís esportiu.

 

David Aymerich

/* JS para menú plegable móvil Divi */