TOTS 21

El conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig, amb el disseny de com quedarà el carrer Canyelles després de la intervenció. Foto: Eloi Tost

L’Ajuntament de Tarragona convertirà l’any que ve el cèntric carrer Canyelles en una zona per a vianants. La intenció de l’executiu és que sigui una prolongació de la plaça Corsini que s’estengui fins a la Rambla Nova, amb nou arbrat i jardineria i sense possibilitat que hi passin els cotxes. Està previst que els treballs de reforma del carrer durin quatre mesos i tinguin un cost d’uns 550.000 euros, segons ha detallat el conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig.

Aquesta intervenció és el primer pas de la futura Illa Corsini, un projecte que ha de transformar el centre de la ciutat per afavorir la mobilitat dels vianants i potenciar el comerç de proximitat. «Estem tramitant la redacció del pla de la illa Corsini, on l’equip guanyador del concurs haurà d’involucrar els tres grans protagonistes del barri: els veïns, els comerç i el patrimoni. És la primera gran aposta de Tarragona sota el concepte de superilla, en la línia de fonar més importància a les persones en la utilització de l’espai públic», afirmava Puig.

Simulació de com quedarà el carrer Canyelles un cop remodelat. Foto: Ajuntament

Com serà el ‘nou’ carrer?

«Tarragona necessita donar més protagonisme a les persones i per això generem espais de vianants, és una aposta de ciutat. Els carrers i places són per viure-les i no només per transitar-les, però perquè això passi les hem de reconvertir en autèntics espais de trobada. Volem que el centre de la ciutat bategui», exposava Puig.  

En aquest sentit, s’enrajolarà tot el carrer amb el mateix paviment de la plaça Corsini, es col·locaran bancs i el verd guanyarà protagonisme. Els  parterres actuals es transformaran en grans jardineres alçades, que actuaran com a llocs per a asseure’s per evitar les contínues trepitjades. Una part important de l’arbrat se substituirà per arbustives i plantes de flor, de baixa demanda hídrica. L’arbrat actual pateix problemes i es troba a molt poca distància de les façanes i cal resoldre-ho. També s’instal·larà un sistema de reg nou i telegestionat  per garantir un consum eficient.

Segons apunta el regidor de territori: «Canyelles serà el contrast que Corsini necessita, perquè convertirem el carrer en una plaça amable i accessible, amb punts de verd i ombra i molts bancs perquè la gent no només hi transiti, sinó que també hi faci convivència».

Una altra de les novetats serà la reconfiguració circulatòria del carrer, que serà íntegrament per vianants, exceptuant vehicles d’emergències. En l’actualitat és una de les entrades al pàrquing de la plaça Corsini. Quan el carrer estigui remodelat, l’entrada serà únicament des del carrer Governador González i la sortida serà pel carrer Lleida, a través del pàrquing. Per fer això possible s’invertirà el sentit de circulació del carrer Fortuny, que passarà a ser de baixada. Així mateix, els contenidors i la zona de càrrega i descàrrega –actualment situats al carrer Canyelles– passaran a la Rambla Nova.

Eloi Tost