.

.

TOTS 21

És ben sabut que no vivim una època de vaques grasses. Això és tan cert com que hi ha una problemàtica social greu que impedeix que puguin fer-se judicis de la situació amb alegria. I també és cert que hi ha greus problemes d’ocupació que generen patiment i inseguretat en les persones i en les famílies. Però malgrat tot això, no és menys cert que hi ha fets que demostren que amb esforç, amb il·lusió, amb imaginació i amb confiança, podem avançar i moure’ns cap a un futur millor. Aquest és el cas i la situació actual de Tarragona.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona

En els darrers dies, s’han produït alguns fets a la ciutat que, junts, ens permeten sentir-nos satisfets i segurs que estem en la direcció correcta. No vull estendre’m en excés però si voldria, com a mínim, enumerar breuement aquells fets que poden ser més significatius.

En primer lloc cal destacar que fa un parell de setmanes el Parlament va aprovar, amb una important intervenció i el vot favorable del PSC, la llei que permetrà desenvolupar BCN World. Com és ben sabut, aquest projecte permetrà la creació de milers de llocs de treball derivats tant de la construcció com de la pròpia activitat del complex recreatiu i turístic.

D’altra banda però encara en l’àmbit de la signatura d’acords estratègics, fa només uns dies vàrem signar un acord de col·laboració amb la Generalitat que dóna l’impuls definitiu als Jocs Mediterranis del 2017. En aquesta trobada, el Govern es va comprometre a aportar més de 12 milions d’euros. Amb aquests diners farem front a la construcció d’un nou pavelló olímpic i, novament, crearem ocupació. A més, cal recordar que l’aportació d’aquest conveni s’afegeix als convenis de patrocini amb empreses establerts en base als Jocs del 2017 i que ja superen els 12 milions d’euros. Amb aquest impuls tenim una mica més a prop uns Jocs que suposaran un autèntic pas endavant de Tarragona en àmbits com la promoció internacional, el turisme, l’esport, la imatge de ciutat o la demostració que som una societat capacitada per acollir i organitzar amb èxit grans esdeveniments com aquest.

Seguint amb les accions que ens permeten donar un impuls a l’ocupació laboral, també hi trobem la decisió que l’Ajuntament va adoptar, dies enrere, d’adjudicar a SMHAUSA l’execució del projecte d’urbanització del PP10. Es tracta del que coneixem com el Mediterranean Smart District, el barri ubicat a Campclar que ens permetrà configurar una porta d’entrada a Tarragona altament atractiva i que acollirà tant l’epicentre dels Jocs Mediterranis com les instal·lacions d’IKEA.

Per cert que, parlant de superfície comercial, a finals de març vàrem veure com obria portes a la ciutat un gran centre del bricolatge que ha creat 75 nous llocs de treball.

I darrerament hem vist també com Tarragona i Reus, dues ciutats més allunyades en els objectius que no pas en la distància quilomètrica, iniciàvem un camí de col·laboració i aprofitament mutu de recursos que, sens dubte, beneficiarà totes dues parts. Entre altres acords, la recentment creada comissió bilateral tracta matèries vinculades a la mobilitat, el turisme i el patrimoni, i la cultura i les festes. I hem aconseguit arribar a solucions concretes com són que els autobusos d’una ciutat puguin arribar al campus universitari de l’altra, o que connectem les nostres empreses municipals amb l’aeroport i l’estació de l’AVE, o que coordinem la nostra promoció turística i patrimonial, o que compartim el nostre ric patrimoni cultural i els nostres respectius seguicis.

I també hem vist l’anunci de mesures que beneficiaran a tots els ciutadans, com són la integració tarifària del servei de rodalies a les comarques de Tarragona, que inclourà també els viatges en l’autobús municipal de la nostra ciutat; o com la campanya de foment de selecció de residus que incideix en la recollida de la fracció orgànica. Fins ara, en els barris on ja s’ha implantat la campanya, els resultats d’aquest residu han millorat un 35%.

Per tot plegat, podem estar satisfets i afirmar que Tarragona, malgrat tots els impediments, dificultats i condicionants del moment actual, es mou i avança cap a un futur millor. En aquesta línia i amb aquest objectiu seguirem treballant, amb la mateixa il·lusió de sempre.

Josep Fèlix Ballesteros
Alcalde de Tarragona