.

Vidal intenta superar una rival en el partit contra el Lleida (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Ahir al vespre el conjunt que entrena Fernando Arias ha tornat a estar molt a prop del triomf, però l’experiència de la local Casellas, la zona 3-2 del Morell en el tercer període i, sobretot, la mala punteria en els tirs lliures, han condemnat el conjunt lila que va fer un molt bon partit durant molts moments i en què va destacar la gran actuació de la júnior Ferrús, amb 10 punts.

L’inici va ser del Morell, que va aprofitar la desconcentració inicial de les visitants per començar a manar en l’electrònic. Veient la inoperància de les seves jugadores, el tècnic Fernando Arias va demanar temps mort a l’equador del primer quart i les coses van començar a canviar. Una defensa pressionant a tota la pista va servir per augmentar el ritme de joc i, a camp obert, el Tarragona Fem Bàsquet B va millorar molt. El Morell, en els moments complicats, recorria a Casellas, una assegurança de vida en atac, i el marcador a la mitja part mostrava un 26-23 esperançador —tot i la pobra anotació.

En el tercer quart, però, el Morell va fer un canvi tàctic que va ser gairebé decisiu. La defensa en zona 3-2 local va descentrar les visitants que van estar més de cinc minuts sense anotar cap punt. Arias va tornar a demanar temps mort i, a poc a poc, l’atac contra la zona va millorar, es van deixar de perdre tantes pilotes i això permetia arribar a l’últim quart amb algunes possibilitats de triomf (38-29). Amb tot, un 2 més 1 de sortida del Morell semblava que anul·lava les opcions de victòria visitant.

Amb el panorama molt negre i veient que les exteriors del Morell deixaven llençar a les jugadores de perímetre del Tarragona Fem Bàsquet B, Arias va situar a pista a la jove Ferrús, que va anotar 7 punts en aquest període, triple inclòs. Les diferències es van escurçar, la victòria semblava possible, però les errades en els tirs lliures en un partit tan igualat, van ser cabdals.