.

.

TOTS 21

Panell amb una imatge per cada dia de l'any 2013

Tarragona mostra en una exposició fotogràfica l’evolució diària de la ciutat en el decurs d’un any. #Fotodeldia: Tarragona en 365 imatges, que es pot veure a l’Espai Turisme fins al 9 de maig, exposa una fotografia per a cada dia de l’any, una imatge que van pujar diferents instagramers al llarg de 2013 amb l’etiqueta #Tarragona. El Balcó del Mediterrani, l’amfiteatre, el far de la Banya, el Pont del Diable, la vil·la closa de Tamarit, la Catedral i el camí de ronda són, sens dubte, els indrets més fotografiats de la ciutat.

El Patronat Municipal de Turisme va començar, l’1 de gener de 2013, un concurs en què cada dia seleccionava una fotografia de la ciutat amb l’etiqueta #Tarragona i es compartia al Facebook de Tarragonaturisme. A partir d’aquí eren els seguidors de la pàgina els encarregats de votar les imatges que més els agradaven, fins a acabar seleccionant la foto guanyadora de cada mes. La mostra recull en tres grans panells les 365 imatges seleccionades cada dia i, de manera individual, les instantànies guanyadores de cada mes.

La regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton, ha destacat “l’altíssima participació i la consolidació de l’etiqueta #Tarragona com a marca de ciutat a la xarxa Instagram”. En aquest sentit, Anton ha recordat que “si bé al començament del concurs cada dia s’havia de seleccionar una imatge entre una cinquantena de fotos, actualment es publiquen unes 400 fotografies diàries amb el hastag #Tarragona”.

Aquesta imatge de Marc Casanovas fou la fotografia més vista en 2013

La Catedral, la imatge més vista en 2013

La fotografia més vista i votada al llarg de 2013 va ser una imatge de la Catedral de Tarragona amb la llum del capvespre, del 28 d’abril, obra de Marc Casanovas (@marcasanovas a Instagram). La publicació va ser vista per 18.539 persones, va obtenir 886 “m’agrada”, 170 comparticions i va generar 47 comentaris. En aquest sentit, la mostra també vol ser un reconeixement a totes les persones que destinen un moment a capturar imatges de Tarragona i a penjar-les a la xarxa.

Per tancar la millor imatge del 2013, es proposarà a totes les persones que visitin l’exposició escollir la millor imatge entre les 12 guanyadores de cada mes i dipositar el seu vot en una urna que trobaran a l’Espai Turisme i que s’obrirà l’últim dia de la mostra, el 9 de maig. L’autor de la fotografia  seleccionada (la que serà la #Fotodelany2013) guanyarà una visita a Tarragona en Segway i un àpat per a dues persones. Alhora, entre tots els participants a la votació se sortejarà igualment una visita a Tarragona en bicicleta elèctrica i un àpat per a dues persones.

Degut a l’èxit del concurs, l’1 de gener de 2014 va començar la segona edició de la #fotodeldia que actualment està en marxa.