.

Presentació de les actuacions al parc del Pont del Diable aquest matí

Un moment de la presentació de les actuacions al parc del Pont del Diable aquest matí

L’Ajuntament de Tarragona mitjançant l’empresa Limonium preveu iniciar al març de l’any vinent un ampli desplegament de treballs per explotar, millorar i fer disponible a la societat de forma lliure el llegat ecohistòric del parc i entorn del Pont del Diable.

Després de sis anys d’intervencions a l’entorn de l’aqüeducte i l’establiment d’un Pla d’Espais Verds dins del POUM per tal d’evitar l’edificació i preservar l’espai, el consistori va posar en concurs públic una concesió de 10 anys per a la seva gestió i conservació ambiental, educacional i cultural. Una tasca que recaurà en l’empresa Limonium que ja és coneixedora de l’entorn per tasques realitzades anteriorment i que ara transformarà la zona per fer-la disponible a la societat amb activitats, major informació, serveis i la reactivació i mostra de la seva vegetació i fauna.

La regidora de Patrimoni, Carme Crespo, ha destacat que el Pont del Diable va rebre el 1er Premi Hispània Nostra per la feina en les dos primeres fases de tasca, i que amb aquesta “es posarà en valor el territori patrimonial de l’entorn creant capital cultural”.

El director de Limonium, Eduard Soler, ha destacat el concepte de Parc Ecohistòric donat que es tracta d’un espai del llistat de Patrimoni de la Humanitat on “es podran desenvolupar activitats socials, culturals, de lleure i educatives, amb mostra de la vegetació, conservació del medi on trobem l’aqüeducte romà de presència dominant per a Tàrraco i altres com els jardins romàntics dels Puigs i Valls, valor cultural afegit”.

Així l’aigua, vegetació i animals de la zona seran ingredients protagonistes en un parc on s’implantarà una Casa del Guarda equipada amb pantalla tàctil, panells informatius i interpretatius, serveis, maqueta de l’aqüeducte, cadires i accés per a persones amb mobilitat reduïda. Formarà part del parc junt a la zona de picnic amb noves taules, restaurant, botiga, espai verd de contenidors, l’aparcament de bicicletes i el de vehicles i diversos accessos.

S’hi realitzaran exposicions, activitats, visites guiades, esports i lleure, itineraris i rutes, mercats periòdics amb productes agroalimentaris i ecològics, cinema, concerts, etc. Una web pròpia dins de la de l’Ajuntament i enllaçada amb la de Patrimoni i la del Museu junt amb les xarxes socials serviran de complementació informativa. També es vendrà marxandatge.