.

.

TOTS 21

La remodelació ha consistit en reunificar els espais existents.

La remodelació ha consistit en reunificar els espais existents.

El conseller de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater,  i el delegat de Govern, Joaquim Nin,  han inaugurat aquest dimecres la remodelació del  Parc de les Lletres Catalanes de la Vall de l’Arrabassada. A l’acte també hi ha assistit el president del Consell Comarcal, Frederic Adan, i el vicepresident de l’Associació de Veïns de la Vall de l’Arrabassada, Jordi Grau.

La remodelació  ha consistit en  unificar en un sol espai les tres zones verdes de la Vall. S’han habilitat zones de jocs infantils, zones de pràctica d’esports amb una pista multi esport, espais per a passejar,  etc. També s’han incorporat noves zones enjardinades, aplicant criteris de sostenibilitat que milloraran la seva gestió i manteniment.

Els carrers que envolten les tres zones verdes s’han convertit en una plataforma única i elevada, on els vehicles han de circular amb més lentitud, ja que es prioritza la circulació segura del vianant. El projecte  de remodelació ha comptat amb la participació del departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

D’altra banda, en el paviment del Parc s’han incorporat frases dels 14 escriptors més representatius de les Lletres Catalanes de tots els territoris (Catalunya, País Valencià,  Illes Balears), de totes les èpoques ( Edat Mitjana, segle XIX, segle XX)  i que estiguessin representats els gèneres més importants: poetes, novel·listes i dramaturgs,  i també que hi hagués representació d’autors vinculats amb Tarragona.