.

La Setmana Santa Tarragonina espera el seu plat fort amb la processó del Sant Enterrament. Foto:Lourdes Gasol

La Setmana Santa Tarragonina espera el seu plat fort amb la processó del Sant Enterrament. Foto:Lourdes Gasol

Quan la llum de primavera comença a baixar  a les vuit del vespre, la processó del Sant Enterrament sortirà des de l’església de Natzaret, plaça del rei.

Armats i les dotze associacions de la Setmana Santa Tarragonina acompanyaran als vint passos pels carrers de la part alta fins a la matinada.

En total 3000 persones sortiran en aquesta processó, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

El plat fort de la Setmana Santa Tarragonina arriba amb les prediccions de bon temps i s’espera que amb l’afluència d’unes 30.000 persones seguint l’acte en directe.

El recorregut s’inicia a la Plaça del Rei, Passeig de Sant Antoni, entra pel portal de Sant Antoni a la Part Alta.  Plaça Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Plaça de la Seu, Les Coques, Pare Iglesies, Merceria, Plaça de les Cols, Major, Baixada Misericòrdia, Plaça de la Font, Sant Fructuós,Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, Baixada Peixateria per acabar allà on havia començat, a la Plaça del Rei al voltant de la una de la matinada.

La web oficial de la Setmana Santa de Tarragona recorda que “El protocol de la Processó segueix un ordre marcat pel guió i la tradició: cada confraria té la seva posició en la processó i és responsable de dur un o més passos; són els membres de cada confraria qui duen a pes la figura que simbolitza un episodi de la passió i mort de Jesucrist. Molts d’aquests passos van ser destruïts durant la guerra civil espanyola, i es van haver de construir de nou, només alguns com la Jesús de Natzaret”.