.

.

TOTS 21

Amb motiu de la Campanya de conscienciació i difusió d’informació a la població sobre el Risc Químic i el simulacre previst per al dimecres 2 de novembre, el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament, conjuntament amb l’equip del 112, han organitzat una sèrie de xerrades per tal de donar a conèixer el pla i el protocol d’actuació a la ciutadania en general.

Per una banda, en col·laboració amb Centres Cívics, els propers dies 18 i 20 a Torreforta i 19 a Bonavista, tots a les 18.30h, s’han convocat tres xerrades obertes al públic general; ja siguin representants d’entitats, comerços i hostaleria, veïns i veïnes, etcètera. Per a aquestes jornades es comptarà també amb la col·laboració de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i s’aportarà documentació per al barri. Les sessions tindran una durada de 30 minuts aproximadament.

Per altra banda i amb col·laboració amb l’Institut Municipal Ensenyament (IMET) properament estan previstes xerrades amb els equips directius de totes les escoles i instituts dels barris de Ponent; així com la del Complex Educatiu, que ja s’ha dut a terme. Finalment també està previst organitzar una xerrada amb el sector comercial: grans superfícies i polígons, que tindrà un caràcter tancat per als interessats.

Informats pel simulacre 

Amb l’objectiu que la població pugui posar en pràctica les accions i les mesures d’autoprotecció en cas real d’accident, s’ha previst el simulacre del dia 2 de novembre, on caldrà recordar i fer més difusió a tota la població afectada.

Per aquest motiu s’haurà d’estar pendent del protocol a seguir, mentre es realitzin les activitats habituals. En el moment que sonin les sirenes, els equipaments públics com els Centres Cívics, hauran de dur a terme el protocol establert i la població general podrà seguir el que es publiqui en xarxes socials i mitjans de comunicació públics. Està previst que tingui una durada de 10 a 15 minuts.

Redacció