.

Avui ha estat presentat el darrer Observatori Empresarial de la Cepta

Avui ha estat presentat el darrer Observatori Empresarial de la Cepta

Tarragona suporta el major gruix de la caiguda de la població de Catalunya. Aquesta és una de les primeres conclusions que es desprèn de la presentació del darrer Observatori Empresarial -el número 112- publicat pel Gabinet d’Estudis de la confederació empresarial, que se centra en la relació entre els comportaments demogràfics i l’economia de la província i estableix una estreta relació entre aquelles comarques més dinàmiques i les que estableixen uns millors patrons de població.

En aquest àmbit, l’estudi posa de relleu que la població activa s’està reduint en moltes zones de les comarques de Tarragona, el que té conseqüències tant en les xifres de població en general com en la dimensió de l’economia, el que el responsable del Gabinet d’Estudis de la confederació qualifica “d’hivern demogràfic”.

En conjunt, les dades de població al conjunt de la província permeten diferenciar les comarques de Tarragona en tres categories:

-Comarques amb un comportament demogràfic clarament negatiu: 
 Terra Alta, Riber d’Ebre i Priorat

-Comarques amb un comportament demogràfic intermig:

Alt Camp, Conca de Barberà, Baix Ebre i Montsià

-Comarques amb un comportament demogràfic més positiu: 
 Baix Camp, Baix Penedès i Tarragonès

En aquest context, cal evidenciar les diferencies poblacionals de les zones de l’interior -més despoblades i amb un risc més clar de desertització de la població- i les zones de costa, molt més dinàmiques.

Aquesta bicefàlia del comportament del territori segueix manifestant-se després de la crisi i, segons e Gabinet d’Estudis, el creixement negatiu de la població pot tenir conseqüències clares per al conjunt de l’economia, sobretot pel que fa al manteniment de l’estat del benestar i la productivitat de les comarques tarragonines

/* JS para menú plegable móvil Divi */