.

.

TOTS 21

Usuaris de la platja de l’Arrabassada de Tarragona en el primer dissabte de la fase 2 del pla de desescalada.Foto: ACN

Tarragona ja està en fase 3 de desconfinament des d’aquest dilluns, 8 de juny. Amb el canvi a fase 3, a banda del retorn de les competències a les autonomies es permet fer reunions de fins a 20 persones –sempre garantint la distància de seguretat- i l’obertura de les barres de bars o l’ampliació de l’aforament de les terrasses fins al 75%. Són en fase 3, per tant, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, a més de l’Alt Pirineu-Aran.

A més, podran obrir tots els comerços independentment de quina sigui la seva superfície al 50% de la seva capacitat i s’obriran centres recreatius turístics, zoològics i aquaris amb un aforament del 50%. També es poden fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides a joves i infants.

Una novetat d’aquesta setmana és que el govern espanyol ha decidit que finalment sí que es pugui obrir bars d’oci nocturn i discoteques en fase 3. Tot i això, es prohibirà ballar a la pista de ball, que es podrà fer servir per posar-hi taules.

Amb els nous canvis de fase, el 52% de la població del conjunt de l’Estat és ja en fase 3, uns 25 milions de persones. D’altra banda, el govern espanyol preveu aprovar aquest dimarts al Consell de Ministres el decret de mesures que regiran la ‘nova normalitat’ un cop acabin les fases de desescalada.

El Govern ja permet a partir d’aquest dimecres la mobilitat entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, totes dues en fase 3, després que així es proposés a Sanitat i ho autoritzés.

D’altra banda,  l’àrea metropolitana de Barcelona, la capital catalana i la regió sanitària de Lleida passen aquest dilluns a la fase 2 del pla de desescalada. Amb aquest avançament tot el territori de Catalunya ha deixat ja enrere la fase 1, ja que just fa una setmana les Comarques Gironines, la Catalunya Central i el Garraf i l’Alt Penedès van canviar de fase.

Redacció