TOTS 21

Imatge d'arxiu de la Setmana Santa tarragonina

Imatge d’arxiu de la Setmana Santa tarragonina

La ciutat de Tarragona viurà, durant els propers dies, les jornades més significatives de Setmana Santa. Els actes més importants començaran, aquest dissabte 28 de març, amb el Solemne Viacrucis commemoratiu (16-18.30h), a l’Església de Sant Francesc i fins a l’Ermita de la Salut. Enguany es commemora el 75è aniversari de l’adquisició per part de la Germandat del Crist de Sant Francesc.

El mateix dissabte, a dos quarts de 8 del vespre i durant una hora, serà el torn del Viacrucis de la Cofradía del Cristo del Buen Amor. L’acte tindrà lloc a l’Església de Sant Nicolau de Bari i està organitzat per la mateixa Cofradía i Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista.

Benedicció de Palmes

La celebració s’intensificarà diumenge, 29 de març, amb la tradicional Benedicció de Palmes i la Missa Pontifical de Diumenge de Rams al carrer de les Coques, a les 11 del matí. Una hora més tard s’oficiarà la Missa de Rams, a l’Església de Sant Agustí (Rambla Vella, 12) –també les misses de la 1 de la tarda i les 8 del vespre–.

Els actes de diumenge culminaran amb la processó de Rams, a partir de dos quarts de 5 de la tarda, a l’Església de Sant Joan, organitzada per la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió; i amb el Viacrucis de Diumenge de Rams o de la Sang, que recorrerà des de la plaça de l’Església de Natzaret, passant per les Muralles, la Catedral i tornant a la mateixa església. Tot plegat, a partir de les 7 de la tarda i fins a dos quarts de 10 del vespre. Aquest acte està organitzat per la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor de Jesucrist.