.

.

TOTS 21

Imatge dels premiats amb les autoritats. Foto: Tjerk Van Der Meulen

Imatge dels premiats amb les autoritats. Foto: Tjerk Van Der Meulen

L’alcalde, Pau Ricomà, va fer entrega ahir de les distincions de la ciutat de Tarragona al Mèrit Cultural. En primer lloc, es va distingir a l’escriptora Coia Valls Lora, autora de novel·les com La princesa de jade i d’obres teatrals com La cuinera i El mercader. Valls ha participat també en diverses obres i pel·lícules. Amb tot, aquesta professora d’educació especial i logopèdia també ha publicat contes infantils i juvenils. 

Seguidament, es va reconèixer al sardanista Jordi Grau Cabeza qui, com a president del Casal Tarragoní, ha contribuït al foment de la sardana i música de cobla. La distinció reconeix també l’activitat dinamitzadora i de gestió cultural de l’entitat tarragonina.  

També va rebre la distinció la bailaora professional Meritxell Puvill Estivill. Aquesta serrallenca vinculada a la vida cultural de la ciutat és, a més, ballarina de ballet i ha participat amb diferents companyies. És també professora de dansa a l’Estudi de dansa Art i Flamenc, un centre especialitzat que va crear ella mateixa el 2010.  

Després es va entregar el reconeixement a l’artista Tom Carr, natural de Tarragona i amb arrels valencianes i estatunidenques. Com a pintor i escultor contemporani, ha destacat per les instal·lacions i muntatges arquitectònics rellevants als anys 80, així com els conceptes d’espai i temps i formes més curvilínies en l’estudi de l’equilibri entre el concepte i la forma, més recentment.  

Finalment, es va distingir al joier Tomàs Palos Redondo, de 73 anys i nascut a Cadis. Palos ha treballat durant més de 30 anys com a professor de joieria a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Guardonat en diverses ocasions, és un joier de reconegut prestigi amb exposicions i reconeixements a tot l’estat espanyol. 

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va subratllar que és un privilegi distingir a persones que són una mostra de la diversitat cultural en tots els àmbits. Són persones que excel·leixen perquè han fet del sacrifici la seva professió. Totes elles tenen una àmplia trajectòria per estimar tant el seu ofici”.  

L’acte, que va tenir lloc a la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos, va comptar amb l’actuació musical del conjunt de guitarres flamenques de l’Escola Municipal de Música de Tarragona i la cantaora Lídia Giráldez com a obertura, i l’actuació dels Ministrers, que van cloure l’acte amb la sardana La Serrallenca de Francesc Sans, estrenada a l’Aplec del Serrallo del 2021.