.

Manifestants davant l'embaixada de França a Madrid  | Foto: Agències

Manifestants davant l’embaixada de França a Madrid | Foto: Agències

Les reaccions a l’atemptat contra la revista satírica francesa Charlie Hebdo no s’han fet esperar. El govern espanyol ha elevat l’estat d’alerta antiterrorista a un nivell 3, és a dir, d’intensitat baixa. L’atemptat de París ha estat el condicionant perquè Interior augmenti precaucions i elevi l’alerta. A més, durant la tarda del 7 de gener (el dia dels fets parisencs), es van haver de desallotjar varis mitjans de comunicació per falses amenaces de bomba.

Aquest pla és per protegir les infraestructures que podrien ser objectiu potencial d’atacs yihadistes com estacions, aeroports, centrals nuclears o elèctriques. El nivell 3 estableix la immediata activació de les Unitats Especials de intervenció i reserva dels cossos de seguretat de l’estat.

Aquests s’encarregaran de controlar i vigilar els espais on es puguin controlar grans masses de persones així com la vigilància d’infraestructures “critiques”.

Alejandro Fernández, PP, rebutja l'atac al Charlie Hebdo i carrega contra les mesquites | Foto: Tarragona21 (arxiu)

Alejandro Fernández, PP, rebutja l’atac al Charlie Hebdo i carrega contra les mesquites | Foto: Tarragona21 (arxiu)

Tarragona rebuja l’atemptat francès i l’Alejandro Fernández, PP, culpa a les mesquites

Aquest matí de 8 de gener s’ha convocat a les 12 del migdia un minut de silenci davant de l’Ajuntament de Tarragona en solidaritat amb el poble francès i en contra del radicalisme. La Delegació del Govern de Catalunya també ha convocat un minut de silenci a les portes de la seu a Tarragona, al carrer Sant Francesc, a les 12 hores.També les figures polítiques tarragonines també han mostrat el seu rebuig a aquesta situació. L’Ajuntament de Torredembarra també es suma a la manifestació silenciosa a les portes del consistori a les 12 del migdia.

Al seu perfil de Facebook, el candidat a les municipals pel PP Alejandro Fernández ha criticat la poca fermesa practicada a França i Holanda amb l’islamisme radicat i que “també va exercir Zapatero”; un islamisme que “s’ha revelat letal”.

Segons el líder del PP, Catalunya és “on més amenaça sofrim” i a afegit que “aquestes idees radicals les transmeten els imams a les mesquites”. Fernández s’ha reiterat en el seu comentari afirmant que “dissimular aquesta evidència en nom de la tolerància és suïcida”.

L'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també s'ha solidaritzat amb la causa

L’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també s’ha solidaritzat amb la causa

D’aquesta manera, Alejandro ha carregat contra les mesquites recordant que ell s’ha oposat sempre a que s’instal·lin mesquites a Tarragona i es seguirà oposant “diguin el que diguin”.

També la tinent d’alcalde de mobilitat, cultura i festes Begoña Floria, PSC, s’ha mostrat consternada per l’atemptat a París i “fastifguejada per la dreta tarragonina que barreja el tema de les mesquites”, segons ha explicat al seu perfil de la xarxa social.

Floria ha carregat contra les dretes amb l’afirmació “quina por aquesta dreta rància”. La tinent d’alcalde ha condemnat el radicalisme “sigui quin sigui l’origen” i ha recordat que un dels policies morts era musulmà.

AnnaMG