TOTS 21

L’Ajuntament ha iniciat un dispositiu de vigilància de la zona litoral i les àrees amb major risc d’inundació. Foto: Tarragona.cat

La Conselleria de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’Actuació Municipal en fase d’alerta pel risc d’inundacions en previsió de l’arribada de pluges intenses. Per aquesta s’ha raó s’ha iniciat un dispositiu de vigilància de la zona litoral i les àrees amb major risc d’inundació.

Es recomana a la població seguir els consells de prevenció com evitar baixar a soterranis ni us quedeu en zones baixes. Així com no deixar a l’exterior (al jardí, al pati…) objectes que l’aigua pugui arrossegar.

També es recomana circular per les rutes principals i l’autopista, i no travessar rieres, torrents, passos soterranis o zones inundables, ni a peu ni en cotxe. Cal tenir en compte, que els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat. Es poden consultar el conjunt de consells de prevenció al web de l’Ajuntament: https://www.tarragona.cat/seguretat/proteccio-civil/consells-de-prevencio/inundacions

Per la seva part, EMATSA ha dut a terme una neteja preventiva dels embornals a la Part Baixa de la ciutat per millorar la capacitat de drenatge del sistema i ha activat en fase alerta l’equip de guàrdia per actuar amb la màxima celeritat. A més, des del centre de control es farà seguiment constant de la situació.

En cas de necessitat, hom pot trucar al telèfon d’emergències de la Generalitat: 112 o a la guàrdia urbana de Tarragona: 092.

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya -Inuncat- per l’episodi de pluges intenses generalitzades que començarà a partir del migdia i afectarà sobretot les comarques interiors de Girona, Catalunya Central, Barcelona i Tarragona.

Redacció