.

.

TOTS 21

Un assistent entre el públic del 1r Congrés Català de Dret Ambiental a la URV, dedicat al canvi climàtic,. Foto: Núria Torres

Tarragona acull d’aquest dimecres a divendres el 1r Congrés Català de Dret Ambiental amb la participació d’un centenar d’experts.

El canvi climàtic centra la primera edició d’aquest congrés, impulsat des de la Universitat Rovira i Virgili. Durant el congrés, amb ponents d’alt nivell, des de geòlegs a biòlegs i físics, s’abordarà la qüestió del canvi climàtic des de molts aspectes, com ara transports, boscos, justícia ambiental, mitigació de les emissions, etc.

A part de constatar que es tracta d’una prioritat a afrontar a nivell mundial, durant la sessió inaugural del congrés s’han posat de manifest els diferents ritmes de Catalunya i d’Espanya en relació a aquesta matèria i, especialment, sobre la legislació. Així, s’ha fet esment de la llei del canvi climàtic aprovada pel Parlament i tombada pel Tribunal Constitucional. El certamen, que neix amb voluntat de continuïtat, vol ser un espai de trobada entre l’acadèmia, les administracions, empreses i organitzacions socials, amb participació internacional.

(Seguirà ampliació)

Núria Torres / ACN