.

L'acte serà a les 10.00 del matí a la Faculutat de Ciències de l'Educació i Psicologia

L’acte serà a les 10.00 del matí a la Faculutat de Ciències de l’Educació i Psicologia

El proper divendres 7 de juny se celebra la 4a Jornada #DMRBTKTGN de programació i robòtica a Tarragona. L’objectiu principal de la jornada, promoguda des del departament d’Educació,  és mostrar els projectes desenvolupats a les aules sota les accions del TarracoBOT –un concurs de robòtica i programació–, així com donar l’oportunitat als alumnes d’exposar com s’han desenvolupat els processos de creació de diversos projectes i, finalment, que puguin compartir les seves habilitats mitjançant tallers temàtics oberts a tot el públic. El protagonista principal de la jornada és l’alumnat, que serà l’encarregat de dur a terme totes les accions de divulgació i formació, acompanyat del seu professorat.

La jornada es compon de dues parts, una al matí i una altra a la tarda. Durant el matí  l’acte tindrà lloc  a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia i serà inaugurat, a les 10:00h, per la directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital, Mar Camacho, i el director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra. La facultat acollirà, entre altres activitats, el 2n Concurs TarracoBOT. A la tarda, a partir de les 16:00h, la jornada continuarà a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona on se celebrarà la World Robot Olympiad, una competició de robòtica educativa de l’àmbit internacional en la qual equips de 2 o 3 participants han de construir un robot innovador.
En aquesta trobada es pretén:
  •  Conèixer activitats d’aula al voltant de: l’ús de dispositius mòbils a l’educació, la programació i la robòtica educatives o l’internet de les coses, entre d’altres.
  •  Facilitar recursos pedagògics contextualitzats.
  •  Conèixer les possibilitats educatives que faciliten els dispositius mòbils, la programació i la robòtica
  •  Donar protagonisme a l’alumnat en l’exposició dels seus projectes i coneixements.
  •  Difondre projectes, experiències i coneixements de l’alumnat per mitjà dels propis alumnes.

La  trobada està especialment adreçada als docents, però també està oberta a les famílies i alumnat de tots els centres escolars.