.

.

TOTS 21

Tarragona acull aquest divendres 22 d’octubre la preestrena del llargmetratge L’espill, del director Mario Pons Múria. L’acte tindrà lloc a partir de les 19 h a la sala d’actes de l’Antiga Audiència.

L’espill és una producció de Sègula Films que inclou escenes rodades a la ciutat de Tarragona i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, la Tarragona Film Office, el Centre d’Art Tarragona, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de l’Ampolla, l’Ajuntament de Camarles, el Memorial Democràtic i l’Institut pel desenvolupament de les Comarques de l’Ebre; i amb la col·laboració de la Diputació de Girona, Canal Terres de l’Ebre i TAC 12.

El film és una comèdia romàntica basada en el drama de l’exili de l’Hilaire Arasa, narbonès anomenat popularment Puigdemont al mercat central de les Halles i un dels adolescents protagonistes del llargmetratge de Jean Eustache Mes petites amoureuses (1974).  L’espill és un viatge de retorn als orígens de l’Hilaire al Delta de l’Ebre i un recorregut vital de la mà de dos cineastes inclassificables: Jean Eustache i Henry Imbert.

L’acte s’emmarca en la programació 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República, impulsada per la Comissió de Programes de Memòria de l’Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats i institucions culturals de la ciutat. El programa, que vol ajudar a conèixer què van significar la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme a la ciutat, es va iniciar el passat 8 d’abril i s’allargarà fins al 15 de desembre, amb un total de 30 activitats entre conferències, presentacions de llibres, tallers, exposicions, visites guiades o arts escèniques, entre d’altres.

Redacció