.

.

TOTS 21

Imatge de la roda de premsa d’aquest matí. Foto; Manel R. Granell

Tarragona serà aquest estiu seu del festival de waterpolo formatiu HaBaWaba Spain, una de les cites de referència del waterpolo base internacional, en el qual competiran infants de 8 a 11 anys de sis comunitats autònomes. L’esdeveniment farà parada a la ciutat del 22 al 25 de juliol a la piscina olímpica Sylvia Fontana, dins de l’Anella Mediterrània.

Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, que ha volgut destacar “l’aposta inequívoca per l’esport base i la formació esportiva” que des del Patronat Municipal d’Esports s’està fent en els dos darrers anys i l’oportunitat que “equipaments esportius de primer nivell com la piscina olímpica Sylvia Fontana signifiquen per a Tarragona a l’hora d’acollir competicions de rellevància internacional”. “Equipaments que estem mantenint i millorant contínuament”, ha afegit. La consellera també ha recordat la destacada implicació del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona que, a més de proporcionar packs turístics de benvinguda, està “fent partícips de primera mà el gremi hoteler de la ciutat i  l’hostaleria de la zona”.

Juntament amb la consellera d’Esports, ha comparegut en la presentació la directora del festival, Cristina Marín, que ha agraït a Tarragona la implicació i bona predisposició per acollir l’esdeveniment i ha assegurat que el HaBaWaBa Spain “aterra a Tarragona amb intenció de consolidar-s’hi”. Marín ha destacat també la voluntat que “a mig i llarg termini el festival serveixi per fomentar l’arrelament del waterpolo al territori” i ha avançat que, amb les inscripcions encara obertes, l’esdeveniment acollirà entre 20 i 23 equips i 260 participants, a més de les famílies, els àrbitres i equips tècnics, que tindran l’oportunitat de conèixer Tarragona i voltants durant els dies d’estada.

La competició arriba a Tarragona després de dues edicions anteriors a Barcelona (2018) i a Reus (2019). Tot i el caràcter internacional del festival, que sempre ha superat els deu països representats a la competició, enguany la representació quedarà circumscrita a la geografia espanyola a causa de la situació generada per la pandèmia de la COVID-19, que limita els desplaçaments internacionals. D’aquesta manera, els infants que competiran (d’edats mixtes compreses entre els 8 i els 11 anys) seran de sis comunitats autònomes: Catalunya, País Basc, Andalusia, Comunitat Valenciana, Balears i Canàries.

Els equips tindran tres dies intensos de competició a la piscina Sylvia Fontana (que acollirà els partits en un total de quatre camps) i conviuran al Campus Educatiu de Tarragona. Gaudiran a més d’activitats lúdiques tant a la piscina com a la residència, com és el cas d’un concurs de talent nocturn, el HaBaTalent, o altres dinàmiques a càrrec de Decathlon, partner esportiu del festival. El quart dia, diumenge 25 de juliol, els participants gaudiran d’un final de festa d’allò més emocionant a PortAventura Park.

Formació i joc net

El HaBaWaBa va néixer a Itàlia, on ja s’ha celebrat en dotze ocasions i ha superat els 136 equips i 1.500 participants. A banda del HaBaWaBa Spain, també hi ha edicions a Grècia, Canadà, Àsia, Amèrica del Nord, Brasil, Egipte i Bielorússia.

Tal com suggereix el mateix nom de l’esdeveniment (Happy Baby Water Ball), el principal objectiu és el foment de l’esport del waterpolo a través de valors com la convivència, el respecte i el joc net. Jugadors, tècnics, famílies, àrbitres i fans remen tots en la mateixa direcció per aconseguir un entorn lúdic i formatiu.

L’organització premia per igual tant els guanyadors de la competició com aquells equips que millor representin els valors del festival, a través de dos trofeus “Fair Play”, un per categoria (benjamí i aleví). En acabar cada partit, els àrbitres puntuaran el comportament dels equips del 4 al -4.

Redacció