.

.

TOTS 21

Una imatge de la presentació del centenari de la Federació. Foto: Cedida
Una imatge de la presentació del centenari de la Federació. Foto: Cedida

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) celebrarà aquest 2023 el seu centenari amb múltiples actes per tot el territori català. Tarragona no será una excepció, i l’ens federatiu ja ha confirmat activitats al nostre territori per a celebrar l’efemèride.

Els primers actes programats a la provincia de Tarragona són la inauguració, a la seu de la Representació Territorial de Tarragona de l’FCBQ, de l’escultura d’homenatge al Bàsquet Català el dia 8 de febrer; la celebració del Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques de Minibàsquet de l’1 al 5 d’abril; i l’exposició del Centenari, que romandrà a Tarragona del 8 de novembre al 20 de desembre.

Les activitats programades es van donar a conèixer durant la presentació oficial del Centenari del Bàsquet Català, que va tenir lloc dilluns a La Pedrera – Casa Milà de Barcelona. També es va mostrar la imatge commemorativa de l’efemèride que, conceptualment, es basa en el salt inicial, una acció única i característica del nostre esport.

A més a més, en motiu del Centenari, la Federació Catalana de Basquetbol unificarà i adaptarà els seus trofeus, pilotes i d’altres elements a la nova imatge gràfica corporativa d’aquest esdeveniment històric.