.

.

TOTS 21

L’actor tarragoní Fermí Fernàndez, amb la presentadora Candela Figueras, durant el programa

Amb una audiència de 549.000 espectadors i líder de la seva franja horària, diumenge a la nit obria foc a TV3 el programa Batalla Monumental enfrontant el conjunts romà de Tarraco i l’excolònia greco-romana d’Empúries, en plena Costa Brava.

Les votacions estan obertes i es poden fer a les xarxes socials del programa -Twitter, Facebook i Instagram-  buscant @BatallaTV3. Ja hi ha moviment a les xarxes des de la nit de diumenge i força comentaris, entre ells els de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, a més d’algun reusenc que dóna suport a Tarraco. Per votar cal fer un comentari. Hi ha temps fins el dissabte vinent, 16 de gener, per fer-ho. Tot plegat seran 12 els monuments catalans que s’enfrontaran per parelles per arribar a la final.

El programa va ser una batalla entre les dues ciutats -o jaciments- que oferien els seus encants de les èpoques triades, rivalitzant entre elles per guanyar el vot de l’audiència. Dirigits per Roger de Gràcia, la periodista Candela Figueras defensava el pavelló de Tarraco, mentre Ivan Medina ho feia des d’Empúries. A favor de Tarraco contribuien al seu lluiment les aportacions del catedràtic d’Arqueologia de la URV Joaquín Ruiz de Arbulo o la també arqueòloga Judit Ciurana.

El programa arrencava amb la Candela Figueras i l’arqueòloga situades damunt el pont del diable i subratllant que Tarraco tenia dos o tal vegada tres aqüeductes, per cap Empúries. Apareixien també l’actor tarragoní Fermí Fernàndez des de l’Amfiteatre per explicar com eren les lluites dels gladiadors, tan mitificades al cinema. També es va fer un recorregut per la cova i el llac subterranis.

Entre les principals virtuts de Tarraco, hi havia coincidència en la seva espectacularitat, el fet que la moderna Tarragona s’hagi instal.lat al damunt de Tarraco i no apart com succeeix amb Empúries, que Tarraco és l’única ciutat catalana Patrimoni Mundial i que va ser un model urbà per a la resta de les ciutats de l’Imperi romà, sens oblidar que l’emperador August hi ha restar més de dos anys.

Accediu a l’Instagram del programa en aquest enllaç.

Accediu al Facebook del programa en aquest enllaç.

Accediu al Twitter del programa en aquest enllaç.

J. Garcia